PDA

Pokaż pełną wersje : Praktyczna porada :)

Sierput
02-12-2004, 19:24
Na początku napiszę dowcip, który jest pointa tego postu.

W Afryce, dzikie plemię tubylców złapało trzech podróżników: Anglika, Francuza i Polaka. Powiedziano im, że zostaną zabici i zjedzeni, a z ich skór zrobią czułna. Jednak dano im możliwość wybrania rodzaju śmierci. I tak, Anglik poprosił o pistolet. Przystawił go do głowy, krzyknął "God save the King!" i wystrzelił. Nastepnie Francuz. Wybrał szable, krzyknął "Vive le France" i wbił ją w brzuch. Przyszła kolej na Polaka. Porosił o widelec. Tubylcy zdziwieni dali mu widelec. Polak chwycił go i zaczął dźgać się w brzuch - "G*wno będziecie mieli, a nie czułno!".
:D :D :D :D :D
Jak to się ma do sprawy którą chciałem poruszyć?
Otóż, gdy natrafisz na PK, który cie zaatakuje i z góry wiesz, że nie masz żadnych szans (np. Knight na 8levelu zaatakowany przez Sorca,z dala od miasta) zachowaj się jak nasz rodak w tym dowcipie :] Jeśli zostałeś zaatakowany w pobliżu wody, bagna itp. - wrzóć tam swój plecak! Tylko wtedy jeśli jesteś pewien że zginiesz. A PK nie będzie miał żadnej korzyści z twojej śmierci (no chyba że stracisz coś co masz na sobie). Natomiast ty będziesz miał satysfakcję, że umiliłeś mu życie ;) Napiszcie, co o tym myślicie...

Gufat
02-12-2004, 19:34
Na początku napiszę dowcip, który jest pointa tego postu.

W Afryce, dzikie plemię tubylców złapało trzech podróżników: Anglika, Francuza i Polaka. Powiedziano im, że zostaną zabici i zjedzeni, a z ich skór zrobią czułna. Jednak dano im możliwość wybrania rodzaju śmierci. I tak, Anglik poprosił o pistolet. Przystawił go do głowy, krzyknął "God save the King!" i wystrzelił. Nastepnie Francuz. Wybrał szable, krzyknął "Vive le France" i wbił ją w brzuch. Przyszła kolej na Polaka. Porosił o widelec. Tubylcy zdziwieni dali mu widelec. Polak chwycił go i zaczął dźgać się w brzuch - "G*wno będziecie mieli, a nie czułno!".
:D :D :D :D :D
Jak to się ma do sprawy którą chciałem poruszyć?
Otóż, gdy natrafisz na PK, który cie zaatakuje i z góry wiesz, że nie masz żadnych szans (np. Knight na 8levelu zaatakowany przez Sorca,z dala od miasta) zachowaj się jak nasz rodak w tym dowcipie :] Jeśli zostałeś zaatakowany w pobliżu wody, bagna itp. - wrzóć tam swój plecak! Tylko wtedy jeśli jesteś pewien że zginiesz. A PK nie będzie miał żadnej korzyści z twojej śmierci (no chyba że stracisz coś co masz na sobie). Natomiast ty będziesz miał satysfakcję, że umiliłeś mu życie ;) Napiszcie, co o tym myślicie...
Cóż za błyskotliwość, inteligencja, co za pomysł... Naprawde, odkryłeś ameryke...
=.=

sMiThh
02-12-2004, 19:44
aleś koleś mistrz ! sluhaj tego !
gdy wywalasz plecak który wazy 200 cap to po ded tracisz 10% rzeczy skila itd ! wiec wywalając plecak badzcie pewni ze stracicie armor helmet legs shield sword lub boots ! na 100 % taka utrata was czeka!
ja np jak wiem ze za 20 sek padne zbieram do plecaka co popadnie az mi capa braknie ! wiec nie trace itemow z eq

Jakubxxx
02-12-2004, 19:57
gdy wywalasz plecak który wazy 200 cap to po ded tracisz 10% rzeczy skila itd ! wiec wywalając plecak badzcie pewni ze stracicie armor helmet legs shield sword lub boots ! na 100 % taka utrata was czeka!
ja np jak wiem ze za 20 sek padne zbieram do plecaka co popadnie az mi capa braknie ! wiec nie trace itemow z eq

lol>? Nie bardzo cie rozumiem ale myslisz ze jak wezmiesz max rzeczy do bp to mniejsza szansa ze stracisz eq??Jest 10% ze stracisz legsy 10% ze armor itd i 100% ze bp of course :)

Dr.Unknown
02-12-2004, 20:18
Lol? Jak już dałem sie zabić, to Pk zasłużył na BP, po to sie męczył ze mną, żeby coś dostać...

Angelus
02-12-2004, 20:22

Powiem Ci tylko tyle ...
Jak nie jesteś pewien swojej wiedzy na 100 proc.
to nie wypowiadaj się na forum jak jakiś znawca ...

Pisząc takie głupoty wprowadzasz ludzi w błąd ...
Sam kiedyś myślałem podobnie , jak masz wypchany plecak
to twój ekwipunek jest bezpieczny ...
Tymczasem kiedyś dednąłem , z plecakami !!! wypchanymi na full i ...
spadły mi dwie rzeczy : beholder shield i p-legs ...

Prawda jest taka masz 10 proc.,że coś ci wypadnie ...pacc ma 7 proc. ,
istnieją sposoby ,żeby ci nic nie wypadło ...
Są to specjalne amulety , błogosławieństwa < jeśli się nie mylę > ...

Każda twoja rzecz ma 10 proc. szans ,że spadnie ...
Możesz nie stracić nic , możesz stracić wszystko ...

Rikimaru
02-12-2004, 20:54

Br?
-nah
Pl?
-ye
n00b?
ye

Gufat
03-12-2004, 15:20
Lol? Jak już dałem sie zabić, to Pk zasłużył na BP, po to sie męczył ze mną, żeby coś dostać...
A jeśli to był 89lvl royal pall i zciagnął Cie z trzech bełtów? Strasznie sie namęczył, nie ma co... =.=

Gangrel
03-12-2004, 15:34

Powiem tak: Gowno Prawda! Itemy zawsze maja 10% ze wypadna, niezaleznie od Plecaka, ktory wypada zawsze. Mnie gdy ktos mocnijeszy leje wlacze do konca, ale pod koniec wrzucam itemy do domku qmpla.

sMiThh
03-12-2004, 21:12
a gdzie domek ? w thais ?... jak cie gosc leje na dwarfach to zamiatasz do thais ? ... lol
moze i macie racje ale ja tak zawssze robie a juz zaliczylem 4 dedy ( na starej postaci ) robiąc tak jak napisalem ... full back itemow i nic nie tracilem poza plecakiem sorx ale mi sie tak zdawalo :D

Scream
03-12-2004, 21:16
a nielepiej wlozyc baga w miejscu na strzaly, wpakowan do niego nasz bp i wzucic to pod drzewo? pk niebedzie mial a my se morzemy po loot wrocic.

Arathorn
03-12-2004, 21:19
@smithh
to poprostu miałeś fuksa, możesz paść 10x pod rząd i stracić tylko bp a paść raz i stracić arma, spodnie, helm, itd...

Kujawaxx
03-12-2004, 21:24
Szczerze? Totalny idiotyzm... ja wrzucam bp za drzewo ale tak jakoś zeby nie było go widać i potem po niego wracam a dla zmylenia pk wyrzucam puste bagi zeby on sie na nie sskusił i dał mi czas na ucieczkę. Np. bije cię 100 lv a ty masz no tam 50. Nosisz ze sobą powiedzmy 10 bp uh i co wrzucisz to do wody?! Oprucz oddania bp nie mozna chyba zrobić nic gorszego. Przerażasz mnie 8o mam nadzieję ze inni nie robią tego co ty brrrrrrrrrrr..............

Hez
03-12-2004, 21:54
Jezeli mam 10 bp uh to sie nie dam zabic :) on pisal ze to sie robi jak juz nie ma zadnej nadziei i zadalismy maksymalne rany.

Taumer
03-12-2004, 23:32
A z mojego doswiadczenia wynika ze wyrzucajac plecak traci sie item... Ja tam wywalam co sie da z plecaka , zostawiam line i tp i to on zdobywa :]a run to sie nie wyrzuca (chyba ze wiesz ze nei zdazysz juz ich uzyc)

A co do tracenia itemow to gdzies czytalem ze jest tak: tracisz bp (100%)ze stracisz item 10% ze stracisz kolejny 10% z tamtego 10% procent. Wiec ze stracisz 2 itemy to szansa 1 do 100.

Evul Tibian
04-12-2004, 00:32
Oryginalne podejscie do sprawy ;)

Angelus
04-12-2004, 12:34
moze i macie racje ale ja tak zawssze robie a juz zaliczylem 4 dedy ( na starej postaci ) robiąc tak jak napisalem ... full back itemow i nic nie tracilem poza plecakiem sorx ale mi sie tak zdawalo

Koleś , ręce i nogi opadają ...
Zaliczyłeś 4 dedy , i już uważasz się za eksperta ... ?!
Ja gram prawie 1,5 roku w tibię ...
I wiem , że nic nie wiem ... !!! ... < jak powiedział Sokrates >
Dla niewtajemniczonych dodam , że chodzi mi o filozofa , a nie o piłkarza ... :)

Moja rada jest taka :
Siedz cicho , czytaj posty na forum i ucz się ...
Tu niektórzy ludzie grają w tibię 2-3 lata ...
Więc chyba sam rozumiesz , że jest znacząca różnica i twoje 4 dedy ,
mało komu tu zaimponują ...

Sierput
04-12-2004, 13:07
on pisal ze to sie robi jak juz nie ma zadnej nadziei i zadalismy maksymalne rany.
Otóż to...

Pari
04-06-2005, 20:38
Ja mam duzo lepszy sposób. A mianowicie wkładamy plecak na miejsce strzał(jezeli tamk cos mamy to wkladamy do plecaka) i teraz jest 10% a nie 100%, że stracimy plecak. End. ;)

S.P.M
04-06-2005, 20:50
Ja mam duzo lepszy sposób. A mianowicie wkładamy plecak na miejsce strzał(jezeli tamk cos mamy to wkladamy do plecaka) i teraz jest 10% a nie 100%, że stracimy plecak. End. ;)
Plecak i inny pojemnik, obojętnie gdzie jest, zawsze go tracisz.

!Mirmi!
04-06-2005, 21:07

Hehehe. PK ? :) Oj chyba tak ( Jak sie myle to sora :P ) A tak wogle to z PK prosta sprawa jaważniejsze nie oddawać mu. Jak ja zaczynałem grałem apllem i zawsze napieprz**** w PK i niemogłem sie schować :P A najlepiej to zrobić tak jak mówili wyżej w worek itemy i pusty plecak na jakeś miejsce z którego se go nie da wyjąć :]

Kele
04-06-2005, 21:29
mejlun ma racje... KAŻDY pojemnik wypada...

kelt
04-06-2005, 21:35

jest 10 % na kazdy item, posiadacze promocji maja 7%, dodatkowo prawdopodobieństwo zmniejszaja blessy.
a tak btw to sie pisze sluchaj a nie sluhaj ;p

Rybzor
04-06-2005, 21:46
zawsze jak mnie pk leje to wale wszystkie runki jakie mam w niego zeby chociaz runek nie dostal :P

Trenei
07-10-2005, 19:01
chrzanisz głupoty ! Wypadanie rzeczy jest losowe ale napewno zawsze wypadnie ci Backpack . Jeśli Nie masz racji a jedynie zgadujesz to ... Cya!

PUPISEM
07-10-2005, 19:23
chrzanisz głupoty ! Wypadanie rzeczy jest losowe ale napewno zawsze wypadnie ci Backpack . Jeśli Nie masz racji a jedynie zgadujesz to ... Cya!

a po co odswiezyles temat sprzed kilku miesiecy idioto ?