Pokaż pełną wersje : Praktyczna porada :)
Na początku napiszę dowcip, który jest pointa tego postu.
W Afryce, dzikie plemię tubylców złapało trzech podróżników: Anglika, Francuza i Polaka. Powiedziano im, że zostaną zabici i zjedzeni, a z ich skór zrobią czułna. Jednak dano im możliwość wybrania rodzaju śmierci. I tak, Anglik poprosił o pistolet. Przystawił go do głowy, krzyknął "God save the King!" i wystrzelił. Nastepnie Francuz. Wybrał szable, krzyknął "Vive le France" i wbił ją w brzuch. Przyszła kolej na Polaka. Porosił o widelec. Tubylcy zdziwieni dali mu widelec. Polak chwycił go i zaczął dźgać się w brzuch - "G*wno będziecie mieli, a nie czułno!".
:D :D :D :D :D
Jak to się ma do sprawy którą chciałem poruszyć?
Otóż, gdy natrafisz na PK, który cie zaatakuje i z góry wiesz, że nie masz żadnych szans (np. Knight na 8levelu zaatakowany przez Sorca,z dala od miasta) zachowaj się jak nasz rodak w tym dowcipie :] Jeśli zostałeś zaatakowany w pobliżu wody, bagna itp. - wrzóć tam swój plecak! Tylko wtedy jeśli jesteś pewien że zginiesz. A PK nie będzie miał żadnej korzyści z twojej śmierci (no chyba że stracisz coś co masz na sobie). Natomiast ty będziesz miał satysfakcję, że umiliłeś mu życie ;) Napiszcie, co o tym myślicie...
Na początku napiszę dowcip, który jest pointa tego postu.
W Afryce, dzikie plemię tubylców złapało trzech podróżników: Anglika, Francuza i Polaka. Powiedziano im, że zostaną zabici i zjedzeni, a z ich skór zrobią czułna. Jednak dano im możliwość wybrania rodzaju śmierci. I tak, Anglik poprosił o pistolet. Przystawił go do głowy, krzyknął "God save the King!" i wystrzelił. Nastepnie Francuz. Wybrał szable, krzyknął "Vive le France" i wbił ją w brzuch. Przyszła kolej na Polaka. Porosił o widelec. Tubylcy zdziwieni dali mu widelec. Polak chwycił go i zaczął dźgać się w brzuch - "G*wno będziecie mieli, a nie czułno!".
:D :D :D :D :D
Jak to się ma do sprawy którą chciałem poruszyć?
Otóż, gdy natrafisz na PK, który cie zaatakuje i z góry wiesz, że nie masz żadnych szans (np. Knight na 8levelu zaatakowany przez Sorca,z dala od miasta) zachowaj się jak nasz rodak w tym dowcipie :] Jeśli zostałeś zaatakowany w pobliżu wody, bagna itp. - wrzóć tam swój plecak! Tylko wtedy jeśli jesteś pewien że zginiesz. A PK nie będzie miał żadnej korzyści z twojej śmierci (no chyba że stracisz coś co masz na sobie). Natomiast ty będziesz miał satysfakcję, że umiliłeś mu życie ;) Napiszcie, co o tym myślicie...
Cóż za błyskotliwość, inteligencja, co za pomysł... Naprawde, odkryłeś ameryke...
=.=
aleś koleś mistrz ! sluhaj tego !
gdy wywalasz plecak który wazy 200 cap to po ded tracisz 10% rzeczy skila itd ! wiec wywalając plecak badzcie pewni ze stracicie armor helmet legs shield sword lub boots ! na 100 % taka utrata was czeka!
ja np jak wiem ze za 20 sek padne zbieram do plecaka co popadnie az mi capa braknie ! wiec nie trace itemow z eq
Jakubxxx
02-12-2004, 19:57
gdy wywalasz plecak który wazy 200 cap to po ded tracisz 10% rzeczy skila itd ! wiec wywalając plecak badzcie pewni ze stracicie armor helmet legs shield sword lub boots ! na 100 % taka utrata was czeka!
ja np jak wiem ze za 20 sek padne zbieram do plecaka co popadnie az mi capa braknie ! wiec nie trace itemow z eq
lol>? Nie bardzo cie rozumiem ale myslisz ze jak wezmiesz max rzeczy do bp to mniejsza szansa ze stracisz eq??Jest 10% ze stracisz legsy 10% ze armor itd i 100% ze bp of course :)
Dr.Unknown
02-12-2004, 20:18
Lol? Jak już dałem sie zabić, to Pk zasłużył na BP, po to sie męczył ze mną, żeby coś dostać...
Powiem Ci tylko tyle ...
Jak nie jesteś pewien swojej wiedzy na 100 proc.
to nie wypowiadaj się na forum jak jakiś znawca ...
Pisząc takie głupoty wprowadzasz ludzi w błąd ...
Sam kiedyś myślałem podobnie , jak masz wypchany plecak
to twój ekwipunek jest bezpieczny ...
Tymczasem kiedyś dednąłem , z plecakami !!! wypchanymi na full i ...
spadły mi dwie rzeczy : beholder shield i p-legs ...
Prawda jest taka masz 10 proc.,że coś ci wypadnie ...pacc ma 7 proc. ,
istnieją sposoby ,żeby ci nic nie wypadło ...
Są to specjalne amulety , błogosławieństwa < jeśli się nie mylę > ...
Każda twoja rzecz ma 10 proc. szans ,że spadnie ...
Możesz nie stracić nic , możesz stracić wszystko ...
Rikimaru
02-12-2004, 20:54
Br?
-nah
Pl?
-ye
n00b?
ye
Lol? Jak już dałem sie zabić, to Pk zasłużył na BP, po to sie męczył ze mną, żeby coś dostać...
A jeśli to był 89lvl royal pall i zciagnął Cie z trzech bełtów? Strasznie sie namęczył, nie ma co... =.=
Powiem tak: Gowno Prawda! Itemy zawsze maja 10% ze wypadna, niezaleznie od Plecaka, ktory wypada zawsze. Mnie gdy ktos mocnijeszy leje wlacze do konca, ale pod koniec wrzucam itemy do domku qmpla.
a gdzie domek ? w thais ?... jak cie gosc leje na dwarfach to zamiatasz do thais ? ... lol
moze i macie racje ale ja tak zawssze robie a juz zaliczylem 4 dedy ( na starej postaci ) robiąc tak jak napisalem ... full back itemow i nic nie tracilem poza plecakiem sorx ale mi sie tak zdawalo :D
a nielepiej wlozyc baga w miejscu na strzaly, wpakowan do niego nasz bp i wzucic to pod drzewo? pk niebedzie mial a my se morzemy po loot wrocic.
Arathorn
03-12-2004, 21:19
@smithh
to poprostu miałeś fuksa, możesz paść 10x pod rząd i stracić tylko bp a paść raz i stracić arma, spodnie, helm, itd...
Kujawaxx
03-12-2004, 21:24
Szczerze? Totalny idiotyzm... ja wrzucam bp za drzewo ale tak jakoś zeby nie było go widać i potem po niego wracam a dla zmylenia pk wyrzucam puste bagi zeby on sie na nie sskusił i dał mi czas na ucieczkę. Np. bije cię 100 lv a ty masz no tam 50. Nosisz ze sobą powiedzmy 10 bp uh i co wrzucisz to do wody?! Oprucz oddania bp nie mozna chyba zrobić nic gorszego. Przerażasz mnie 8o mam nadzieję ze inni nie robią tego co ty brrrrrrrrrrr..............
Jezeli mam 10 bp uh to sie nie dam zabic :) on pisal ze to sie robi jak juz nie ma zadnej nadziei i zadalismy maksymalne rany.
A z mojego doswiadczenia wynika ze wyrzucajac plecak traci sie item... Ja tam wywalam co sie da z plecaka , zostawiam line i tp i to on zdobywa :]a run to sie nie wyrzuca (chyba ze wiesz ze nei zdazysz juz ich uzyc)
A co do tracenia itemow to gdzies czytalem ze jest tak: tracisz bp (100%)ze stracisz item 10% ze stracisz kolejny 10% z tamtego 10% procent. Wiec ze stracisz 2 itemy to szansa 1 do 100.
Evul Tibian
04-12-2004, 00:32
Oryginalne podejscie do sprawy ;)
moze i macie racje ale ja tak zawssze robie a juz zaliczylem 4 dedy ( na starej postaci ) robiąc tak jak napisalem ... full back itemow i nic nie tracilem poza plecakiem sorx ale mi sie tak zdawalo
Koleś , ręce i nogi opadają ...
Zaliczyłeś 4 dedy , i już uważasz się za eksperta ... ?!
Ja gram prawie 1,5 roku w tibię ...
I wiem , że nic nie wiem ... !!! ... < jak powiedział Sokrates >
Dla niewtajemniczonych dodam , że chodzi mi o filozofa , a nie o piłkarza ... :)
Moja rada jest taka :
Siedz cicho , czytaj posty na forum i ucz się ...
Tu niektórzy ludzie grają w tibię 2-3 lata ...
Więc chyba sam rozumiesz , że jest znacząca różnica i twoje 4 dedy ,
mało komu tu zaimponują ...
on pisal ze to sie robi jak juz nie ma zadnej nadziei i zadalismy maksymalne rany.
Otóż to...
Ja mam duzo lepszy sposób. A mianowicie wkładamy plecak na miejsce strzał(jezeli tamk cos mamy to wkladamy do plecaka) i teraz jest 10% a nie 100%, że stracimy plecak. End. ;)
Ja mam duzo lepszy sposób. A mianowicie wkładamy plecak na miejsce strzał(jezeli tamk cos mamy to wkladamy do plecaka) i teraz jest 10% a nie 100%, że stracimy plecak. End. ;)
Plecak i inny pojemnik, obojętnie gdzie jest, zawsze go tracisz.
Hehehe. PK ? :) Oj chyba tak ( Jak sie myle to sora :P ) A tak wogle to z PK prosta sprawa jaważniejsze nie oddawać mu. Jak ja zaczynałem grałem apllem i zawsze napieprz**** w PK i niemogłem sie schować :P A najlepiej to zrobić tak jak mówili wyżej w worek itemy i pusty plecak na jakeś miejsce z którego se go nie da wyjąć :]
mejlun ma racje... KAŻDY pojemnik wypada...
jest 10 % na kazdy item, posiadacze promocji maja 7%, dodatkowo prawdopodobieństwo zmniejszaja blessy.
a tak btw to sie pisze sluchaj a nie sluhaj ;p
zawsze jak mnie pk leje to wale wszystkie runki jakie mam w niego zeby chociaz runek nie dostal :P
chrzanisz głupoty ! Wypadanie rzeczy jest losowe ale napewno zawsze wypadnie ci Backpack . Jeśli Nie masz racji a jedynie zgadujesz to ... Cya!
chrzanisz głupoty ! Wypadanie rzeczy jest losowe ale napewno zawsze wypadnie ci Backpack . Jeśli Nie masz racji a jedynie zgadujesz to ... Cya!
a po co odswiezyles temat sprzed kilku miesiecy idioto ?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.