Pokaż pełną wersje : Wartość historii xD
KACpero_1994
20-07-2008, 13:00
Witam.
Mam pytania odnosnie wyceny przedmiotów historycznych.
Ile warte w museum bądź dla kolekcjonerów jest:
25 Pocisków (Nie łuski, nie naboje) z Mausera II WŚ
8 Pocisków z I WŚ
7 Łusek z Mausera II WŚ
1 Zapalnik Carski z I WŚ
4 Kule ołowiane do muszkietu 1900 bądź niżej.
Vasudanin
20-07-2008, 13:18
Idź zapytać bo rozbieżność cen będzie wielka, jeden powie, że to nic nie warte i sprzedasz za złamanego grosza, a drugi da ci kilka tysięcy.
Żartujesz. W Polsce roi się od takich pamiątek, aktualnie nie są raczej wiele warte. Chociaż to zależy też od tego, w jakim są stanie. Postaw na półce, dokup sobie jeszcze Mausera do kolekcji i nie zawracaj sobie głowy "museum".
Jak nie mam racji - nie czepiaj się. Nie spodziewaj się fachowych wycen pamiątek rodzinny na forum o Tibii. ;)
Leo_eloon
20-07-2008, 13:35
Historia jest bezcenna :(
Maksymalnie 5 lat więzienia. Nielegalne wykopywanie rzeczy mających wartość historyczną jest karalne.
.Matrik.
20-07-2008, 15:26
Pomijając fakt, że to karalne (nie, nie potępiam jak piractwa), to jeśli się nie masz zamiaru chwalić na prawo i lewo (w końcu się znajdzie frajer który "powie mamie" a ona jest/zna jakiegoś maniaka) to polecam sobie zostawić, ew. jak ktoś powiedział dokupić coś co pasuje ; )
Chyba, że Cię WW2 i 1 nie rajcuje, to na Allegro (80% szans wpadki ; )) czy gdzieś.
Słyszałem, że wszystko co ma więcej niż 100 lat, jest uznawane za zabytek i powinieś to przekazać państwu.
Ofc za darmo.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.