PDA

Pokaż pełną wersje : Systemy Leczenia - System Expienia Pal & Knight

Stron : 1 [2]

Mydelniczek
31-08-2008, 17:13
@Up
Lepsze niż są teraz.

Mati_Paurel
31-08-2008, 17:17
Z miesiąc temu na Valorii mnie trapneli (98 EK) a w dodatku miałem rs'a i dzięki cipom straciłem około 300k.
Bili mnie ponad pół minuty a kto mnie bił? 50 Sorce było ich z 4
Nie, nie walneli combo poprostu potiony nie mogły mnie leczyć tak mocno jak oni walili.
Cipsoft powinien popracować nad systemem leczenia bo to co się teraz odwala to tragedia.

kazal ci ktos pkowac?

LarvaExotech
31-08-2008, 20:03
@Up
Serio myslisz, ze podczas 20h bocenia, takiego 200 ek/ms/rp/ed obchodzi czy mu drag, czy tez on sam wbiegnie w respa 1-2 innych?

ale gdzies ten 200 lvl musial wbic. zreszta watpie zeby ktos robil 550h na zwyklych dragach? no i pozatym nawet 200 lvl sorc moze sie wylozyc kiedy dostanie na blache formacje typu dl + 2x drag O_o

Wlanczasz skrypta w dp, a on ci idzie expic, odnosi loota i dokupujue manasy...po czym wraca expic.
Nikt nie boci na dragach na 50 lvlu, bo to sie zwyczajnie nie oplaca.

to juz chyba troche wypacza sens gry :P

pytanie ile z tego pochlania armor stworkow ( bo to ciezko zmierzyc ) i jaki level trzeba miec zeby zagwarantowany minimalny hit zawsze przekraczal armor rota.

nie ciezko zmierzyc bo formuly zostaly juz ustalone i sie sprawdzaja :p a co do levela to nie ma zadnej gwarantowanej opcji bo zarowno armor jak i def jest obliczany losowo, za kazdym razem kiedy cel dostaje w mordę. ale nie o to chodzilo w formulce zeby ktos bral rota na strzala, tylko chodzilo o zwiekszenie sredniej, ktora dla 200 lvla wynosi 40 punktow obrazen. moze za wiele to nie jest, ale lepiej niz zadawac srednio 130 obrazen niz 90?

Mydelniczek
31-08-2008, 20:18
@Up
A kto tu kuwa mówi , o robieniu 550k/h na bocie knightem?
A ten 200 sorc ma z 1300+ hp, wiec nie wylozy sie.

Dragones5
31-08-2008, 22:16
ale gdzies ten 200 lvl musial wbic. zreszta watpie zeby ktos robil 550h na zwyklych dragach? no i pozatym nawet 200 lvl sorc moze sie wylozyc kiedy dostanie na blache formacje typu dl + 2x drag O_o

Nawet jak sie zesrasz to sie nie wylozy ( nie wliczam tutaj rozlaczania internetu, lub naglego mass kicka lub wjucha bota[malo mozliwe]) bo sa na to tak zwane condy (czyt. skrypty), ktore pozwola mu to przezyc bez wiekszego ryzyka. Naprawde boty teraz maja takie skrypty, ze mozg staje ;).

LarvaExotech
01-09-2008, 07:32
@Up
A kto tu kuwa mówi , o robieniu 550k/h na bocie knightem?
A ten 200 sorc ma z 1300+ hp, wiec nie wylozy sie.

o tym byla mowa, ze ludzie na wbocie bijaja 550k/h, to jestem ciekaw gdzie i na jakim bocie -.-'

Mydelniczek
01-09-2008, 11:03
@Up

To przeczytaj tamtego posta jeszcze raz.

maszter321
30-09-2008, 21:17
Zaczynalem grac na tibii 7.3 byl 1-2x 200 lvl (bubble, potem eo i cachero jak sie scigali)teraz jak patrze na pierwsza 500 hlvli to mnie to roz*******a...łatwo zbyt łatwo...potiony-gowno, kina to powinien byc czolg a nie 350+/- kina sie wyklada jak pipa, hity mateuszka przed 8.0 po 1500-1700 w demce mozna powiedziec ze troche otsowo ale chyba mu sie nalezy w koncu to byl 340+ a nie jakis 80 sorek...tak samo jak to ze zeby zlozyc 300+ kina potrzebabylo by trapa/skonecznia supplies(co keidys trwalo by dlugo noszac 2k uhow ^^)/naprawde dobrego combo a nei spamu sd Trzaba przyznac BYLO LEPIEJ i tyle...moze kiedys powstanie ten serv 7.x moze...nadzieja matka glupich a tymczasem wyluzujcie poslady i nei grajcie w ta gre ^^

wektor500
18-02-2009, 12:52
cipsoft zrobił ranking najlepszych profesji :) niech wszyscy głosują ze pall jest najlepsza profesją to może udupią palla a knightowi dają przynajmniej stały rozwój przez cały okres gry B)

mezowski86
26-02-2009, 23:06
Zaczynalem grac na tibii 7.3 byl 1-2x 200 lvl (bubble, potem eo i cachero jak sie scigali)teraz jak patrze na pierwsza 500 hlvli to mnie to roz*******a...łatwo zbyt łatwo...potiony-gowno, kina to powinien byc czolg a nie 350+/- kina sie wyklada jak pipa, hity mateuszka przed 8.0 po 1500-1700 w demce mozna powiedziec ze troche otsowo ale chyba mu sie nalezy w koncu to byl 340+ a nie jakis 80 sorek...tak samo jak to ze zeby zlozyc 300+ kina potrzebabylo by trapa/skonecznia supplies(co keidys trwalo by dlugo noszac 2k uhow ^^)/naprawde dobrego combo a nei spamu sd Trzaba przyznac BYLO LEPIEJ i tyle...moze kiedys powstanie ten serv 7.x moze...nadzieja matka glupich a tymczasem wyluzujcie poslady i nei grajcie w ta gre ^^

I po co tu swoje żale wypisujesz? Nie masz lepszych rzeczy do robienia. Tobie pasuje to co było na 7.3, mnie to co jest teraz. Jak się nie podoba to po prostu nie graj, albo pogódź się z tym.

Awano
19-03-2009, 20:34
Jezu czemu się czepiacie w tibi 7.4 to 100 lvl wbijało sie coś kolo 5 lat a teraz niektórzy dokonują tego w rok. Lord'Paulistnha 415Ek max damage =601

YaMaRoOo
21-03-2009, 11:36
Jezu czemu się czepiacie w tibi 7.4 to 100 lvl wbijało sie coś kolo 5 lat a teraz niektórzy dokonują tego w rok. Lord'Paulistnha 415Ek max damage =601

mi wystarczyły ponad 2 miesiące ;d

Frezko
21-03-2009, 12:52
jakie legendy ?

W WoWie masz spojny swiat z mitologia, ciagnaca sie przez lata historia ( warcraft, warcraft2, warcraft 3 i WoW w odpowiedniej chronologii ), caly panteon postaci historycznych z ktorymi mozna w grze porozmawiac, wszystko co robisz ma tlo historyczne i nie jest zawieszone w prozni. Na dzien dzisiejszy masz nawet mozliwosc uczestnictwa w paru epokowych wydarzeniach za posrednictwe Caverns of Time. W Tibii latasz po lasach i jaskiniach, klepiesz potworki wszystkich ras, ksztaltow i kolorow bez zadnego konkretnego celu. Interakcja z 95% srodowiska ogranicza sie do zaatakowania, zabicia i zebrania lootu. Mitologia zanikla, bo nie ma zadnego przelozenia na realia gry, mityczne potworki w typie Ruthless 7 albo ich minionow sluza jako dostarczyciele loota, resztki zagadek istnieja tylko dlatego ze nie ma do nich na razie rozwiazania ( bazyliszek i pare innych miejsc ), bo cala reszta juz od dawna ma gotowe spoile. Praktycznie wszystkie questy rozwiazuje sie bez interakcji z NPCami, w duzej ich czesci nie trzeba nawet robic nic oprocz otwarcia skrzynki z nagroda. Gdzie ty tu widzisz RPG, skoro malo ktory gracz nie styka sie nawet z tekstem pisanym o objetosci wiekszej niz "Do you want to sell XXX for YYY gold?"?

zgadzam się w 100%

ZapodajMuze
Wiecie czemu w tibi pvp jest piekne ? Bo nikt nie musi sie na to zgodzic zebys ty mogl go zabic a jak juz chcesz go zabic to napewno nie zrobisz tego sam

ta i tracisz w parę sekund kilka dni gry że by później nudno odrabiac żeczywiście piękne pvp

Eklezjastyk
Cipsoft ma prostą ekonomie, musi dogodzić wszystkim graczom, co oni zrobią, wymyślą, wprowadzą, i tak będzie źle...
Cóż, 'profesjonalni' i nałogowi gracze, że tak nazwę 'weterani', poradzą sobie z wszystkim=)
Profesjonalni gracze już dawno nie grają w tibie

LarvaExotech
i to bylo takie dobre? jesli ktos chce strzelac runami to robi sorca. jesli ktos chce walczyc wrecz - wybiera knighta. a w pvp to nie wiem gdzie ty to widzisz ze kiedys bylo lepiej - pamietam jeszcze jak byl filmik w ktorym seromontis (bodaj, albo eternal oblivion) (mial cos okolo 240-250 lvl) bil 42 sorca i nie mogl go ubic... na poczatku bil go tylko wrecz ale hity wygladaly mniej wiecej tak: 30.. 42.. 71.. 36.. spark.. 9.. 108.. 33.. <--- what the fuck?
ta ale jak imargama na 200+ lvl biło z 20 osób 200+ to nawet go do połowy nie mogli zjechac

Soex'ev
21-03-2009, 19:14
Ludzie nie wiem o czym wy mowicie, zalicie sie ze ktos ma lepiej, gorzej.
Kazda profka da sie grac jak umiesz wykorzystywac jej zalety.

Zaluje ze tak krotko gralem w tibie gdy nie bylo hotkey na runy.

Kiedys zeby byc dobrym graczem potrzebny byl refleks zeby trafic, bez tego nie bylo pvp...

Teraz sytuacja wyglada tak ze polowa 100+ knightow expi na botach.

Placzecie ze sorc ma duze dmg?

Grales sorcem? - na facc bez kasy nie zagrasz sorcem
Prawie wszedzie waste, ktore zaczyna dokuczac od 40 lvl.
Co 2 h zapieprzac do dp po manaski, lootbagi albo skromne gp- to loot.

Szybki exp sorcem? tak jesli masz duzoo kasy przy sporym waste.

Exp knightem?
1-7 dni na noob mobkach - po co wracac do dp?

Sorc:
-jesli nie umiesz grac to nim nie pograsz, tu zawsze masz hardcor

Knight:
-mozesz byc dzieckiem neo, miec 50 lat lub miec ADHD wbic 100 lvl to kwestia czasu- zawsze mozesz odpalic bota...

Ale... jesli umiesz grac i chcesz miec satysfakcję to ta profka ci tego nie da.
Umiesz grac czy nie umiesz. kina bd lazil zawsze na gorsze potwory niz inna prof na tym lvl.

Pytanie.
Wybiera sie ktos 80 kiną solo na hyderki? Chętnie zobacze.
80 ms -no problem ale hardcor - trzeba miec ogar
80 Rp - assy i jazda.

Dirk Pitt
22-03-2009, 23:12
Amen......

Dandrok II
10-05-2009, 16:56
do Soex'ev

Z tym wiecznym waste od 40 lvl to nie wiem ;d
http://i42.tinypic.com/2irvp4z.jpg

Aczkolwiek to jest jedno z nielicznych miejsc gdzie przy expie 250k/h+ solo zawsze jest + dla sorca

Askaral
10-05-2009, 19:11
W Tibii latasz po lasach i jaskiniach, klepiesz potworki wszystkich ras, ksztaltow i kolorow bez zadnego konkretnego celu. Interakcja z 95% srodowiska ogranicza sie do zaatakowania, zabicia i zebrania lootu. Mitologia zanikla, bo nie ma zadnego przelozenia na realia gry, mityczne potworki w typie Ruthless 7 albo ich minionow sluza jako dostarczyciele loota, resztki zagadek istnieja tylko dlatego ze nie ma do nich na razie rozwiazania ( bazyliszek i pare innych miejsc ), bo cala reszta juz od dawna ma gotowe spoile. Praktycznie wszystkie questy rozwiazuje sie bez interakcji z NPCami, w duzej ich czesci nie trzeba nawet robic nic oprocz otwarcia skrzynki z nagroda. Gdzie ty tu widzisz RPG, skoro malo ktory gracz nie styka sie nawet z tekstem pisanym o objetosci wiekszej niz "Do you want to sell XXX for YYY gold?"?

A wszystko miedzy innymi przez te zasrane straty po dedzie.Malo kto chce sie bawic bo prawdziwa zabawa = odbjanie durnego lewela przez kilka h/dni. Polujac (albo raczej powinienem uzyc slowa ktorego nienawidze - expiac) zawsze bedziemy uwazac i patrzec, czy cos nas nie zabije. Nie fajniej i ciekawiej byloby po...e**pic bez swiadomosci "pomyle sie i spedze tu jeszcze 10h"?

Co do klimatu - dla mnie klimat tej gry przeminal juz dawno. Zawsze uwielbialem lazic po jaskiniach i zwiedzac, odkrywac. Obecnie nie ma miejsc w tibii ktorych bym nieznal ani tajemniczych wlasciosci tego i tamtego ktorych bym nie umial wyliczyc. Dla mnie to jakby game over. Dawniej bardzo mnie fascynowala ruthless seven i wreszcie wyszedl ich slugus Orshabaal, ktory mordowal po 600 osob i pozostawal niepokonany. Ale w koncu ktos wynalazl magiczny sposob i do teraz wielki i potezny Orsz pada od byle zlepku wyexpionych, wyfrostowanych, no i oczywiscie najczesciej wyboconych maniakow.

Do wszystkich ktorzy narzekaja: Czemu w takim razie nadal w to cos gracie? Ja pewnego pieknego dnia pomyslalem sobie "ta gra jebie" i skonczylem z aktywna gra. Dobrze wam radze, zrobcie sobie chociaz miesiac przerwy, zagrajcie w cos innego zamiast sie bawic w tibie.