Pokaż pełną wersje : Czy da sie cos zrobic z internetem
Może wiecie co zrobić z h*jem adminem ciągle mam lagi,transfer spada powinienem mieć 512kb/s a czasem mam 45kb/s ,w tygodniu nie mam neta przynajmniej 2-3 razy tak na 3h a do tego są takie dni co wogulę neta nie ma raz 3tygodnie nie miałem. Co lepsze przez pierwsze 3 miechy net mi działał bardzo dobrze,bo w ciągu 3 miesięcy mogłem zrezygnować z usługi.
Befsztyk
28-07-2008, 15:11
zrezygnuj z osiedlowej sieci LAN na korzysć prywatnego dostawcy
Ale powiedzieli ze nie pociągną nowych kabli bo się nie opłaca zmienić im urządzenia jedynie telefon mogę mieć na kablach a net radiowo.
Dobrze ze wiem gdzie jest to urządzenie. Ciekawe czy jak je im rozpierdolę czy dadzą nowe co da się pociągnąć Neostrada.
Jak je w nocy rozwalę to się nie zorietują i możne będę mógł mieć Neostrada bo z radiówka mnie trafia.
To sprobuj gdzie indziej. Chello, aster.. pare ich jest ;)
Matiszek2
28-07-2008, 17:25
Po pierwsze to powinienes sie skontaktowac z tym adminem. A jak sie nie polepszy to potem myslec o zmianie :)
Mam podobny problem. Podczas gry modem gasi mi się na 20~ sekund i musze albo na wierszu poleceń odświeżać ip albo robić reset kompa. Już padłem raz. Nie wiem czy to wina modemu dostawcy czy kabla, może za dużo osób w sieci? Co o tym myślicie? =/
MarazMad
28-07-2008, 20:53
mam taki sam problem z neostradą. Nie wiem co jest nie tak, modem czy net ;(
<>ddamiann<>
28-07-2008, 21:04
Na początku chce powiedzieć że nie przeczytalem ani jednego posta w tym temacie
urzekł mnie jedynie tytuł "czy mozna cos zrobic z internetem"
chce odpowiedziec ze tak mozna z nim robic wiele rzeczy XDXD
dziekuje
No więc skoro potrafisz czytać tylko tytuły to spadaj.
HubertPol
28-07-2008, 21:40
Apropo Masz 512kbps = Kilobitów na sekundę. a nie kb/s = kilobajtów na sekundę. Jeden bajt to 8 kilobitów. Jeden kilobajt to 8 kilobitów, więc 512:8=64 (kb/s). To by było na tyle a lagi a kazdy nic z tym nie zrobisz zadzwon do dostawcy neta i powiedz ze masz lagi w Tipji... Pozdrawiam
a jak nie pomoze, zrezygnuj z niego, i zaloz sobie neostrade/chello/cos tam jeszcze. A jak admin ci powie ze masz umowe, i nie mozesz zrezygnowac, to powiedz ze rezygnujesz, bo net nie dziala tak jak jest w umowie. i admin nie wywiazuje sie z umowy (o staly dostep do netu) i zrywasz umowe, ja tez tak zrobilem
AncientOblivion
29-07-2008, 20:23
Ja mam tak samo, jak ojciec cos sciaga to wtedy mam lagi i predkosc mi spada (ruter).
Apropo Masz 512kbps = Kilobitów na sekundę. a nie kb/s = kilobajtów na sekundę. Jeden bajt to 8 kilobitów. Jeden kilobajt to 8 kilobitów, więc 512:8=64 (kb/s). To by było na tyle a lagi a kazdy nic z tym nie zrobisz zadzwon do dostawcy neta i powiedz ze masz lagi w Tipji... Pozdrawiam
Panie wszechwiedzący. Coś u pana na bakier z matematyką. 8 bitów to 1 bajt ( B ). 1024 bajty to jeden kilobajt ( kB ). 1 kilobit to 1024 bity ( 1kb ). Mała litera "b" odnosi się do bitów, duża do bajtów. 512 kbps ( 512 kilobitów na sekunde ) to jest 64 kB/s ( 64 kilobajty na sekunde ).
@topic:
tepsa jest dosyć droga. Sprawdź, czy możesz mieć u siebie łącze z UPC ( 92 zł/miesiac za 512 kbps z tp albo 89 zł za 10 Mb z upc... )
HubertPol
30-07-2008, 11:36
@up
Po pracy... ;p Przepraszam;P
Hagi-Magi
30-07-2008, 12:04
Mam pomysl.....
Wez zerwij lana -> Kup se jakis pozadny internet np (Kablowka, Astra itp. byle nie NeO) -> Cieszysz sie gra.
To nie jest takie trudne nie?:evul:
Albo inna opcja...
Wez Odinstaluj tibie -> Zerwij lana -> Rozwal Munitor -> Polam Klawiature i Myszke -> Zgniec Obudowe -> Idz se czytac Ksiazke lub Wyjdz na miasto.
A ta lepsza nie?:baby:
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.