Pokaż pełną wersje : Rosja grozi Polsce?
Rosyjski ambasador na Łotwie ostrzegł Polskę i trzy kraje bałtyckie, że "będą musiały zapłacić" za ostrą krytykę Rosji w jej konflikcie z Gruzją.
Nie trzeba się tak bardzo spieszyć w tak poważnych kwestiach, bo można popełnić poważne błędy, za które przyjdzie płacić przez długi czas - powiedział cytowany przez bałtycką agencję BNS rosyjski ambasador Aleksandr Wieszniakow.
Pytany przez agencję AFP rzecznik ambasady rosyjskiej w Rydze potwierdził wypowiedź dyplomaty, odmówił jednak wszelkich komentarzy. AFP poinformowało, że przywódcy Polski, Estonii, Litwy i Łotwy opublikowali w sobotę utrzymaną w ostrym tonie wspólną deklarację, w której apelują do UE i NATO o sprzeciwienie się imperialistycznej polityce Rosji.
(mg)
Ja już sam nie wiem, co o tym myśleć
ruscy szukają zaczepki a kaczyński sie dał podpuścić. z drugiej strony nie wiem, czy jakiś tam ambasadorek ma coś do gadania w tej sprawie ;]
Ametystowec
11-08-2008, 18:13
No to ruscy juz rozmachu nabrali, albo zaplacic DOSLOWNIE (ceny surowcow)...albooooo...chyba nie musze mowic. Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze z nami nie bedzie tak jak z gruzja. Kawalek po kawalku benda (rosjanie) zajmowac europe az w koncu pojda na calosc. A ameryka albo sie wypnie albo niewiele pomoze w obawie przed wojna nuklearna.
Te wszystkie bzdury jak przepowiednie i prorocy...niby takie niewiarygodne, a jednak moja wiara w to urosla z 5% do 20% na to, ze tak sie stanie.
Jak ruskowie sie wkurw... wkurzą to tylko popiół z nas zostanie :) Przynajmniej sie skończy gra w tibie xD. A zresztą jak nas ruszą to co na to NATO? xd
gavreonien
11-08-2008, 18:29
NATO na to jak na lato. Moim zdaniem, Rosja chce ukazać tylko swoją (słuszną) wyższość, skończy się na mocnych słowach i kilku obesranych gaciach wyższych urzędników polskich... blahblah
Jeszcze Polska, a raczej Kaczyński będzie przepraszał tamtejsze (Rosyjskie) władze.
gavreonien
11-08-2008, 18:45
@up
Zapewne tak będzie. Ale co tam nas to może obchodzić... ;)
..::QRAS::..
11-08-2008, 20:15
a ja tak przeczuwam ze jeszcze w tym zyciu zlapiemy za karabiny ...
Mietek919
11-08-2008, 20:23
Bo polska musi pchać dupe tam gdzie nie trzeba...
Donpeyot
11-08-2008, 20:27
Też tak przeczuwam, w końcu już ładnych parę lat nie było żadnej wojny światowej. A człowiek wojnę ma we krwi, więc...
A ja mam nadzieję, że tak się nie stanie. Chciałabym przeżyć moje życie w spokoju, bez wojen wywołanych chorymi ambicjami niektórych ludzi... I proszę mnie tu nie straszyć w miarę możliwości...
Wy bedziecie łapać karabiny chyba tylko w tibii...
Serious Sam
11-08-2008, 20:37
Oby nie...
@topic
Wg. mnie Polska może, oraz nawet powinna protestować przeciw tej wojnie, a z wypowiedzi tego ambasadora można wywnioskować, że nie możemy mieć już własnego zdania.
Donpeyot
11-08-2008, 20:39
@2up: Jeden koleś wyjechał kabrioletem na miasto a drugi go zastrzelił. Tak się zaczeła I WŚ. Dalej takie nieprawdopodobne, że naszego życia (które się właściwie dopiero zaczyna) będzie jakaś wojna ?
@2up: Jeden koleś wyjechał kabrioletem na miasto a drugi go zastrzelił. Tak się zaczeła I WŚ.
ee tam, na wojne sie zbierało już wcześniej, zabicie tego 'kolesia' to akurat najmniej ważna przyczyna pierwszej wś
Andrealfus
11-08-2008, 20:50
też tak myślę, ale miejmy nadzieję że się mylimy. Chociaz przeczuwam że 3 konflikt na skale swiatowa jest juz blisko
Kogucik302
11-08-2008, 21:24
Ale z was pesymiści. Ja to na miejscu Kaczki to już bym błagał o wybaczenie, bo co tam honor jak w ryja możemy dostać porządnie.
Muszę przyznać że słowa krytyki P. Kaczyńskiego były jak najbardziej na miejscu
Lecz sytuacja na świecie chwilowo jest zbyt rozluźniona jak na wojnę św.
Obydwie wojny światowe powstawały z większego napięcia vide I wojna światowa - mocarstwa takie jak austro-Węgry, zjednoczone Niemcy, Rosja były przygotowane do konfliktu od dłuższego czasu a zabójstwo pionka w postaci Księcia Franciszka Ferdynanda było tylko pretekstem(jak kolega parę postów wyżej wspomniał)
A takie straszenie przez Rosjan skończy się co najwyżej jakimś embargiem.
Gruzja najprawdopodobniej wg. mnie zostanie (przynajmniej w większości)przejęta i ani Nato ani ONZ nie mrugną okiem (powtórzy się sytuacja z przed 2 wojny światowej dano Niemcom się najeść by uniknąć konfliktu) Na przejętych terenach powstaną "suwerenne"(na kartce) państwa osetii i czegoś tam jeszcze.
UFF tyle z mojej strony
PzDr
Glon Elriel
11-08-2008, 21:36
: D
Czekałem tyle czasu aż rosja zacznie nam grozic : D
Wreszcie będę mógł wziąść za karabin i walczyć o Ślask a przy okazji o Polske ^.^
A takie straszenie przez Rosjan skończy się co najwyżej jakimś embargiem.
to "jakieś embargo" może mocno uderzyć w naszą gospodarke
Wreszcie będę mógł wziąść za karabin i walczyć o Ślask a przy okazji o Polske ^.^
Nie jaraj się tak. Najwyżej podkręcą nam za gaz.
Walekifa
11-08-2008, 22:24
Jaranie się jaraniem się,ale ja też czuje,że będziemy musieli jeszcze walczyć. Niedługo zacznie się III wojna światowa i to chyba nieuniknione..
Edit:
Ale w sumie w tych czasach wojnę rozpoczną i zakończą bomby daaaalekiego zasięgu. I my nawet nie będziemy w stanie nic zrobić. Takie czasy; p
Herbi_Oxyna
11-08-2008, 22:32
Eeee tam, taś taś sie posra, padnie na kolana i bedzie przepraszał :o
P$ychop@ta
11-08-2008, 22:35
Ja i tak wądpie żeby wywołali wojne po to chyba stworzyli NATO aby temu zapobiegać o.O
Mazur199
11-08-2008, 22:36
zesrasz sie " hałasu" gdy przeleci ponaddźwiękowiec,
rosja podejrzewam ze walnie jakies embarga czy tez zakreci kurek,ONZ i NATO beda srali o wlasne interesy bo te 2 organizacje widnieja praktycznie na papierku,co do III wojny to przytocze pewne słowa [nie dosłownie i nie wiem kogo]
" nie wiem jakich broni ludzie uzyja w czasie III wojny ale na pewno podczas IV wojny beda sie bic kijami i kamieniami"
wiec III wojna bedzie trwala gora tydzien po czym ludzie ( Ci mniej fartowni)
zaczna umierac wskutek promieniowania
Prezydent Lech Kaczyński uda się jutro do Gruzji. O swojej misji prezydent rozmawiał wieczorem z prezydentem USA Georgem Bushem - poinformował dyrektor Biura Spraw Zagranicznych Kancelarii Prezydenta Mariusz Handzlik.
jeszcze tego behemota tam brakowało, mam nadzieje że nie narobi bigosu >.<
Shanhaevel
11-08-2008, 23:09
III wojny światowej nie będzie, za małe napięcie...
@Donpeyot
Jeden koleś wyjechał kabrioletem na miasto a drugi go zastrzelił.
To była iskra rzucona na beczkę prochu, jaką była Europa.
Batman666
11-08-2008, 23:12
Nie przezywajcie tak, nic z tego nie bedzie powazniejszego przeciez.. napewno nie cos na skale 3 wojny swiatowej , dajcie spokoj
Duch Niespokojny
11-08-2008, 23:42
Bo polska musi pchać dupe tam gdzie nie trzeba...
Zamiast "skorzystać z okazji, by siedzieć cicho"? Racja, przecież nie chcemy umierać za Tbilisi...
ee tam, na wojne sie zbierało już wcześniej, zabicie tego 'kolesia' to akurat najmniej ważna przyczyna pierwszej wś
Teraz w sumie nie można powiedzieć, że na wojnę się zbiera, ale iskrzyć zaczyna coraz bardziej.
Ale z was pesymiści. Ja to na miejscu Kaczki to już bym błagał o wybaczenie, bo co tam honor jak w ryja możemy dostać porządnie.
Hitlera też każdy w dupę całował - ile to pożytku przyniosło, wszyscy wiemy.
Dokładnie. Swoją drogą, że Polska niepotrzebnie się pcha w nieswoje sprawy. W takiej sprawie należy pozostać neutralnym.
poza tym, od dawna wiadomo, że ruscy to skurwy***.
.Matrik.
11-08-2008, 23:47
Szwajcaria jest neutralna i patrzcie, jak jej to na zdrowie wychodzi ; )
Dragones5
11-08-2008, 23:47
Ja tak samo gorzej jak sie oberwie kule w miejsce gdzie zgon jest odrazu. Ale tez ze slaska jestem : D.
@topic
Mi sie wydaje, ze Ruskich ponosci chwilowo ale jak ich zbyt poniesie to dadza "ogien ostrzegawczy", a wtedy nie wiadomo czy na tym sie skonczy czy rozpetaja wojne. Ogolnie coraz gorzej sie dzieje na swiecie ;s.
@edit
Ja tylko mysle po jakiego grzyba Polska pcha i bawi sie w pomoc. Tak rozumiem, ze Rosja robi zle ale przez takiego cos jedynie mozemy oberwac.
Dokładnie. Swoją drogą, że Polska niepotrzebnie się pcha w nieswoje sprawy. W takiej sprawie należy pozostać neutralnym.
poza tym, od dawna wiadomo, że ruscy to skurwy***.
Zalosne operowanie stereotypami.
No cóż pewnie masz racje. Źle ująłem to. Oni nie sa s*****el***mi. Raczej biznesmenami: ) No bo chyba nie atakują tam ze względu na teren tylko dla ropy prawda.?^^ Więc biznesmeni. Racja sorry.
Jednak to jest prawdą, że gry komputerowe wywierają negatywny wpływ na umysły niektórych ludzi.
Walekifa
12-08-2008, 00:11
Głupki. Nie czaicie ,że on sobie żartował?...
Articuno
12-08-2008, 00:12
Stereotypami... jasne. Nie wazne, ze od lat zabijaja tysiacy niewinnych ludzi dla polityki, ze w tak poteznym kraju jak Rosja ciezko wyzyc, ze ostatnie wybory nie byly chocby cieniem demokracji itp itd etc.
Duch Niespokojny
12-08-2008, 00:18
Ech, historia w szkole nie jest wbrew pozorom po to, żeby męczyć biedne dzieci i kazać im zakuwać nudne daty. Przydałoby się wyciągać z niej wnioski także na przyszłość. Wspomniałem już (czy raczej zrobiłem drobną aluzję) o drugiej wojnie światowej - Francja i Wielka Brytania de facto zachowały neutralność bojąc się agresji ze strony Niemiec. Tymczasem, gdyby nie zachowały się tak tchórzliwie, wojnę można by wygrać już w 1939. Co nam da zachowanie neutralności? Rosja podporządkuje sobie Gruzję i zwróci się w innym kierunku. Kiedy w końcu spróbujemy się jej przeciwstawić? Gdy już ZSRR wróci do życia po wchłonięciu przez Rosję Ukrainy?
Według mnie reagowanie teraz jest błędem.
Chociaż co do GB i F masz racje.
Duszek mądrze gada, polać mu!
@down
Sam łamiesz regulamin. Z takimi sprawami to na priv. ^__^
Poza tym, napisane jest "mogą być uznane za spam". Mogą, ale nie muszą.
/edit
Ja też nie!
@topic
Sądzę, że nie można pozostać obojętnym, gdyż Rosja ma dziwne zapędy. Ale po co kaczka jedzie do Gruzji, to nie wiem.
Avallach
12-08-2008, 00:33
Duszek mądrze gada, polać mu!
Sorki Emoś, ale zawsze chciałem to zrobić xd
Jeśli wszystko, co masz do powiedzenia, to "gratz", "masz rację", "zgadzam się z przedmówcą", lepiej zachowaj to po prostu dla siebie. Takie posty mogą być uznane za spam i odpowiednio karane.
Proszę przestrzegać regulaminu.
Edit//Nie łamię ;p
@topic
Groźby bez pokrycia? Żeby cokolwiek większego z tego wynikło będzie trzeba jeszcze sporo poczekać.
Mimo wszystko po co się tam Kaczka pcha? Zaprasza go ktoś tam? Co on chce sobą "pokazać"? Że "wspiera duchowo" Gruzję, tak jak nas zawsze każdy wspierał?
Jak to koleżanka w opisie ładnie ujęła: "A Kaczka pcha się do Gruzji, a tam sezon na kaczki"
Mnie smieszy jedno. Jak USA zaatakowalo Irak, nie majac na pewno lepszego pretekstu do wojny niz Rosja to nikt jakos nie narzekał na amerykanow, polacy wyslali tam wojska i nikt nie protestowal. Jak Rosja atakuje Gruzje, ktora sama sie o to prosiła łamiąc postanowienia traktatu to już jest protest całego świata, Ruscy be, Ruscy źli itd. Rosja robi dokładnie to samo co Ameryka, tu chodzi o wpływy.
W*****a mnie już ta Rosja. Mieli propozycje zawarcia pokoju to nie... Nie wiem jaki jest sens atakowania Gruzji, chyba se kurwa nie zdaja sprawy, że tam umierają ludzie. Nie mozna tego inaczej nazwać jak głupotą. Do tego Kaczyńki zawsze się musi w*******ać, kurwa przez tego głąba rozjebią nam pół Polski...
@UP
Czyli według Ciebie to co robi teraz Rosja to jest dobrze?
Avallach
12-08-2008, 09:00
@UP
Czyli według Ciebie to co robi teraz Rosja to jest dobrze?
Czyli według niego, to co robi Rosja jest tym samym co zrobiło USA, tylko że USA nikt nie krytykował.
@2up
Może dlatego, że Rosja przez kilka wieków udowadniała, że nie można jej ufać? A może dlatego, że USA to potęga i ktoś z krytyką został by sam, a przeciw Rosji poparcie będzie większe? Nie mam pojęcia.
@down
Zabijesz terroryste i dostaniesz rakietą ;p
Głupki. Nie czaicie ,że on sobie żartował?...
Jak będą mordowali polskich ludzi to mi ten text przypomnij. Ciekawe kiedy pogramy w rl-csa xD
Ciekawe kiedy pogramy w rl-csa xD
Szkoda, że bez respawnu po rundzie. :P
Topic:
Wiecie po co tam Kaczka pojechała? Złapie za karabin i będzie walczył z Ruskami. Jego majestat przerazi wrogów a energia bijąca z ciała da siłe Gruzinom, którzy wyprą Rosyjskie wojska z gruzji przy okazji podbiją samą Rosje. A to wszystko dzięki KACZCE. Dobrze, że wysłali tam tylko jedną naszą kaczke, bo dwie byłyby niehumanitarne.
A tak serio: Nie widzę nic złego w 3 wojnie światowej. Może świat po niej będzie lepszy. :)
Co do gróźb Rosji. Scenariusz - zima w Polsce. A Rosja myk, odcina gaz i rope Polsce. Przeżyjecie zimie bez ogrzewania?
Walekifa
12-08-2008, 09:40
Rosja jest zbyt daleko Polski, nie będą się bawić. Nie postrzelacie sobie z kałacha, jakby co. Wyślą na nas dziesiątki rakiet które zdziesiątkują Polskie miasta i bazy wojskowe,a NATO i UE zareaguje dopiero po tym. Tak by wyglądała III wojna i 1 dniowa obrona Rzeczypospolitej Polski. Nic z tym nie zrobicie ; ) Nie będzie drugiego D-Daya na molo w Sopocie.
Tuhamiid
12-08-2008, 10:02
Co do gróźb Rosji. Scenariusz - zima w Polsce. A Rosja myk, odcina gaz i rope Polsce. Przeżyjecie zimie bez ogrzewania?
Mamy swoje zloza gazu
Rocznie w Polsce zużywa się obecnie 14,4 mld m sześc. gazu.
W tej chwili odkryte i opisane polskie zasoby gazu szacuje się na 106 mld m sześc
czyli na kilka lat starczy, a do tego czasu napewno dojda do porozumienia, tyle ze problem tkwi w tym ze nasze roczne wydobycie to 5,7 mld m szesc.
A co do wojny z Polska to sie o to nie martwie, Rosja zalatwi to co ma zalatwic w Gruzji i wroca do siebie, a ze gruzja sobie namieszala to ich problem.
Osobiscie bym nie chcial wojny w Polsce, mi zycie mile, a Ci co pisza ze fajnie itp to niech sie jebna pozadnie w glowe i pomysla czy fajnie by bylo patrzec jak ich znajomi/rodzina umierała na polu bitwy, czy by wtedy pomysleli, ze byli tacy madrzy na forum i sie cieszyli ze bedzie wojna.
Może to nieważna informacja , mieszkam przy lotnisku Poznaniu , i dzisiaj od rana coś więcej niż normalnie tych wylotów...
SellMuzg
12-08-2008, 10:29
Eee, panowie przeciez jesli rosja nas zaatakuje, a my jestesmy W NATO i UE to oni nam pomoga, Gruzianom nie mozemy pomoc bo nie sa w UE, tak jak Rosja wiec nie ma obawy
@Do wszystkich tych, co mówią, że Polska do pies Ameryki.
Będąc sojusznikiem Ameryki, możemy negocjować o tarczy.
Będąc sojusznikiem Rosji, Rosja nie pytałaby się nas o zgodę tylko po prostu by ją zainstalowała na naszym terytorium.
Eee, panowie przeciez jesli rosja nas zaatakuje, a my jestesmy W NATO i UE to oni nam pomoga, Gruzianom nie mozemy pomoc bo nie sa w UE, tak jak Rosja wiec nie ma obawy
Oj chłopie poczytaj nieco historii.
A NATO dawno upadło tylko jeszcze tego nie widzą.
wydobycie to 5,7 mld m szesc.
No właśnie. Możemu mieć miliardy złóz a jak nie wydobywamy wystarczająco to nic nam one nie dadzą. A jak przyjdzie zima i Rosja nam nie sprzeda gazu? Może mamy rezerwy ale na ile?
Oby :)11 września i od tego się wszystko zaczęło.Irak to nie wojna jeszcze.
Wojna będzie jeszcze przed nami ja wam to mowie.
#Top
A co do tematu to Rosja chyba nie jest taka głupia na jaką wygląda.
Jeśli by nas zaatakowała to od NATO i Ameryki by miała przesrane.
A ktoś tam wspominał o II WŚ, jeśli ruski by nam nie pomogli nie było by polski.
Bo oni tez się przyczynili do wygranej, czy nie mam racji?Przynajmniej tak mi dziadek mówił,a on był na wojnie i wiedział jak było ciężko.
Z jednej strony mamy dług wobec Rosji (według mnie) aczkolwiek mogli by nie wspominać o tym tak zachłannie i nachalnie, bo już przecież kilka lat temu już coś do nas mieli.A tak na marginesie zauważyliście ze Japonia i Chiny nic nie dają o sobie znaku życia?Ja myślę ze oni coś knują xD
Edit:
Jedno mnie cały czas wkurza. Kiedy wybuchła II WŚ to Ameryka nie ruszyła dupy...
Ale jak Irak zaatakował i Ameryka wysłała wojska na Irak to my w podskokach wysłaliśmy tam swoich.
Może to nieważna informacja , mieszkam przy lotnisku Poznaniu , i dzisiaj od rana coś więcej niż normalnie tych wylotów...
Chodzi o Krzesiny? Dokładnie.
Ja mieszkam w Poznaniu, ale spokojnie mogę z okna obserwować niebo nad tamtym lotniskiem. Co chwile dosłownie startuje jakieś F16.
Moim zdaniem gruntownie wszystko testują, czy w przypadku ew. starć wszystko zadziała poprawnie.
Piciaz1213
12-08-2008, 11:21
Wojna to powinna byc ostateczność. Powinnismy pomagac Gruzji wysyłając jednostki stabilizacyjne i sanitarne.Powinnismy tez nielegalnie podsylac bron aby rosja sie o tym nie dowiedziala.A jezeli tak ci śpieszno do karabina to jedz do Iraku albo gdzie indziej.....
neopostman
12-08-2008, 11:29
Mnie smieszy jedno. Jak USA zaatakowalo Irak, nie majac na pewno lepszego pretekstu do wojny niz Rosja to nikt jakos nie narzekał na amerykanow, polacy wyslali tam wojska i nikt nie protestowal. Jak Rosja atakuje Gruzje, ktora sama sie o to prosiła łamiąc postanowienia traktatu to już jest protest całego świata, Ruscy be, Ruscy źli itd. Rosja robi dokładnie to samo co Ameryka, tu chodzi o wpływy.
USA miało powód, jeden wyssany (atom), drugi realny- rządy Saddama Hussajna, który dokonał wiele ludobójstw. Rosja atakuje Gruzję bez uzasadnienia, w dodatku Gruzja to państwo otwarte na zachód. Moim zdaniem Rosjanie chcą teraz obalić Sakasasasaaksaksaksaskakskfkakskaszfilego aby potem wsadzić na jego stanowisko jakiegos prorosyjskiego prezydenta.
@ down
Ale śmiechowe :XXXXXXX.
Sorcerereq
12-08-2008, 11:31
Ahaha i znowu, jak każda WŚ będzie się toczyła od Buga do Odry...
Shanhaevel
12-08-2008, 11:43
Oby 11 września i od tego się wszystko zaczęło.Irak to nie wojna jeszcze.
I się z tego cieszysz?
Za jakieś 10 lat, jeśli dożyjesz, zmądrzejesz.
@Do wszystkich tych, co mówią, że Polska do pies Ameryki.
Będąc sojusznikiem Ameryki, możemy negocjować o tarczy.
Będąc sojusznikiem Rosji, Rosja nie pytałaby się nas o zgodę tylko po prostu by ją zainstalowała na naszym terytorium.
W dodatku Ruskie nigdy nas nie lubiły, a dopóki mamy amerykańskie bazy na swoim terytorium, dopóty USA będzie nas jakoś bronić.
Mazur199
12-08-2008, 11:48
Oby :)11 września i od tego się wszystko zaczęło.Irak to nie wojna jeszcze.
#Top
A co do tematu to Rosja chyba nie jest taka głupia na jaką wygląda.
Jeśli by nas zaatakowała to od NATO i Ameryki by miała przesrane.
A ktoś tam wspominał o II WŚ, jeśli ruski by nam nie pomogli nie było by polski.
Bo oni tez się przyczynili do wygranej, czy nie mam racji?Przynajmniej tak mi dziadek mówił,a on był na wojnie i wiedział jak było ciężko.
Z jednej strony mamy dług wobec Rosji (według mnie) aczkolwiek mogli by nie wspominać o tym tak zachłannie i nachalnie, bo już przecież kilka lat temu już coś do nas mieli.A tak na marginesie zauważyliście ze Japonia i Chiny nic nie dają o sobie znaku życia?Ja myślę ze oni coś knują xD
Edit:
Jedno mnie cały czas wkurza. Kiedy wybuchła II WŚ to Ameryka nie ruszyła dupy...
Ale jak Irak zaatakował i Ameryka wysłała wojska na Irak to my w podskokach wysłaliśmy tam swoich.
1. polska to typowe lizodupy USA a sa tylko pionkiem w ich grze,takim miejscem gdzie by ustawic tarcze(a glupich wiz USA nie umie zniesc,wielki mi sojusznik)
2.rosja pomogla polsce?to lezalo w ich ineteresie,w koncu niemcy ich wykiwały a rosja pomagala aliantom tylko po to zeby zajac wyzwolone terytoria, poczytaj o tym co dzialo sie po wojnie
3.NATO i USA nie kiwna palcem gdyby rosja zaatakuje polske
neopostman
12-08-2008, 12:16
Powiem tylko, że skutki tego wszystkiego odczujemy po wojnie, a wojna skończy się w ciągu najbliższych dni. Na całej lini wschód-zachód zajdą głębokie zmiany.
Shanhaevel
12-08-2008, 12:18
Gdyby nam Ruskie nie 'pomogły', to Berlin zostałby zajęty przez Aliantów i nie byłoby tej gównianej komuny.
@down
Signed. To nie jest jakiś 'first to fight', wojna to ból, cierpienie i zło.
Kogucik302
12-08-2008, 12:24
Chciałem się wypowiedzieć w sprawie "łapania za karabiny".
Robicie z siebie takich bohaterów "ale będziemy walczyć i ich pokonamy."
W obronie ojczyzny mogą walczyć tylko osoby od lat 18 do 60. Reszta jest za młoda albo za stara, oraz za kobieca. (Przynajmniej teoretycznie.)
Więc jeśli nie macie 18 lat, to nie powalczycie.
A po drugie: Ludzie, wojna to nie jest taka kolorowa zabawa, jak w Call of Duty, że jedzie 100(00) Niemców, wszystkich zabijamy i po kłopocie. Zabić człowieka, to nie jest tak hop-siup (no chyba, że dla jakiś psycholi). Albo jak wam nogę urwie, jakiś ruskie samolot, to potem będzie, że szkoda, że "łapałem za karabin"
Taka prawda. ;<
Andrealfus
12-08-2008, 12:32
Od tej pory jesteśmy zagrożeni nie tylko przez monopol gazowy Gazpromu, ale także przez rosyjską armię - powiedział w TVN 24 prof. Jerzy Pomianowski, komentując zawieszenie operacji militarnej armii rosyjskiej w Gruzji. - Rosjanie wkroczyli przecież nie tylko do Osetii Płd. iAbchazji, ale na terytorium rdzennej Gruzji. Rosyjska zbrojna pielgrzymka jeszcze się nie skończyła – ocenił profesor. Jego zdaniem, kolejnym celem Rosjan stanie się Ukraina.
W ocenie Pomianowskiego, Rosja chciała, poprzez interwencję w Gruzji, zademonstrować swą odradzającą się siłę militarną, a nie ratować cywilów w Osetii. Jak przypomniał Pomianowski, Rosjanie zakończyli wprawdzie działania wojenne, ale, jak na razie, nie zawarto jeszcze rozejmu.
Prezydent Rosji Dmitrij Miediwiew oświadczył, że podjął decyzję o zawieszeniu operacji wojskowej w Gruzji. Prezydent ogłosił, że jej cele zostały osiągnięte.
Moim skromnym zdaniem, media robia zbyt wiele szumu
Chciałem się wypowiedzieć w sprawie "łapania za karabiny".
Robicie z siebie takich bohaterów "ale będziemy walczyć i ich pokonamy."
W obronie ojczyzny mogą walczyć tylko osoby od lat 18 do 60. Reszta jest za młoda albo za stara, oraz za kobieca. (Przynajmniej teoretycznie.)
Więc jeśli nie macie 18 lat, to nie powalczycie.
W związku z tym, że (cytat) "nasze autostrady są tym co nazywają w III-świecie dróżkami", pozwolę sobie na mały komentarz. W wojnie nie liczy się za bardzo wiek, w poważniejszych sprawach nawet płeć. Na co Ty liczysz? Cywilizowane społeczeństwo? Ha, ha. Demokrację w obliczu Rosji? Good luck. Czy może na sojuszników? Poczekasz sobie... Gdyby wybuchła wojna z Rosją to pierwszym co by się działo to byłby nabór do wojska (oczywiście po odlocie kaczki do USA), drugie bardziej selektywny nabór, trzecie płakanie po bombie atomowej. Bombach?
W dodatku Ruskie nigdy nas nie lubiły, a dopóki mamy amerykańskie bazy na swoim terytorium, dopóty USA będzie nas jakoś bronić.
Muszę Cię zmartwić, ale USA nie ma ŻADNYCH baz w Polsce. Ich wojska co najwyżej stacjonują w niektórych naszych bazach. Nie wierz we wszystko co czytasz w internecie.
Shanhaevel
12-08-2008, 13:49
@up
No, właśnie dlatego trzeba się starać, żeby u nas mieli bazy. : ) Wiem, wiem, to złudne nadzieje, ale starać się można.
Mazur199
12-08-2008, 13:55
@up
No, właśnie dlatego trzeba się starać, żeby u nas mieli bazy. : ) Wiem, wiem, to złudne nadzieje, ale starać się można.
Co jeszcze bardziej wku*** ruskow? juz sa dosc napiete stosunki przez tarcze
Avallach
12-08-2008, 14:04
A tak serio: Nie widzę nic złego w 3 wojnie światowej. Może świat po niej będzie lepszy. :)
Tak, będzie lepszy... bo ataki nuklearne przeżyją tylko karaluchy.
A następna będzie na kamienie i patyki: P
To może złap za łopatę i zacznij kopać schron przeciwatomowy, bo zanim zdążysz wystrzelić to wyparujesz po uderzeniu bomby wodorowej (kto by się tam bawił w bomby atomowe bazujące na Uranie/Plutonie za słabe to dziadostwo).
@Do tych co chcą sobie pograć w RL CS-a
Którychś z was miał kiedyś karabin/pistolet w rękach?? Umiecie w ogóle taką broń odbezpieczyć i wystrzelić z niej tak żeby wam rąk nie połamało?? Jak chcecie sobie postrzelać to idźcie na strzelnicę i po kłopocie.
neopostman
12-08-2008, 15:02
A teraz jeszcze jak wejdzie zawodowa armia, to w wypadku wojny nikt nie będzie umiał przeładować broni.
I będzie pytanie po otrzymaniu broni "A gdzie to ma przód?"
Ojciec Dyrektor
12-08-2008, 15:16
Drodzy Państwo wystarczy, że Putin zrobi to co Pan na zdjęciu poniżej i po nas ... I po co zadzierać z Ruskimi ? Co nam da przyjaźń z Gruzją ? Zamiast siedzieć cicho na dupie i mieć jak u Pana Boga za piecem ;)
P.S o tym zdjęciu mowa:
http://img384.imageshack.us/img384/3571/ukrainagazmz4.jpg
@Ojciec Dyrektor
Możesz patrzeć na zbrodnię i nie odzywać się słowem? Takie czyny należy potępiać, milczenie jest jak przyzwolenie.
@Ojciec Dyrektor
Możesz patrzeć na zbrodnię i nie odzywać się słowem? Takie czyny należy potępiać, milczenie jest jak przyzwolenie.
A Ty masz zamiar pisać o tym na tibijskim forum? Petycję może machniemy?
@down, pisząc to nie miałem nic przeciwko Tobie. Jest to forum dyskusyjne, a takie dyskusje żadnej zauważalnej różnicy nie zrobią. Mylę się? Stanowisko polskiego rządu? Ja go nie wybierałem, nie odpowiadam za niego i nie walczyłbym w jego sprawie. Dla rodziny, przyjaciół rozumiem, ale dla kogoś takiego?
@Nari
To po co w ogóle zakładać takie tematy na tibijskim forum? Nie mam zamiaru pisać żadnych petycji, wystarczy mi stanowisko polskiego rządu w tej sprawie, który również potępił zachowanie Rosji.
spider-bialystok
12-08-2008, 17:20
@Nari
To po co w ogóle zakładać takie tematy na tibijskim forum? Nie mam zamiaru pisać żadnych petycji, wystarczy mi stanowisko polskiego rządu w tej sprawie, który również potępił zachowanie Rosji.
Oczywiscie polski rzad ma w dupie to, ze wojsko Gruzji w ciagu 24h wycielo w pien 1000 Osetyncow i zerwalo wszystkie wczesniejsze ustalenia. Wazne, co mowia w lewackiej telewizji, co? Gruzja sprowokowala, Rosja to bezlitosnie wykorzystala. Poszkodowani sa Osetyncy, ale ich swiat ma w dupie.
To oni powinni sie starac i wlazic nam w dupe zebysmy sie zgodzili. Ew. mozna sie dogadac z Rosja, moze oni zaoferuja nam realne korzysci za to, zebysmy nie pozwalali na te tarcze? Kto da wiecej ten wygrywa, takie rozwiazanie zaproponowal JKM, uwazam je za najmadrzejsze.
neopostman
12-08-2008, 17:57
Oczywiscie polski rzad ma w dupie to, ze wojsko Gruzji w ciagu 24h wycielo w pien 1000 Osetyncow i zerwalo wszystkie wczesniejsze ustalenia. Wazne, co mowia w lewackiej telewizji, co? Gruzja sprowokowala, Rosja to bezlitosnie wykorzystala. Poszkodowani sa Osetyncy, ale ich swiat ma w dupie.
.
To nie Gruzja sprowokowała Rosję, tylko Rosja Gruzję. Rosja czekała by zaatakować, tylko nie miała pretekstu. Jak myślisz, po co wysłała kontyngent 9 tysięcy zbrojnych na 3 dni przed początkiem wojny ? Kto tu kogo prowokował. Widzę, że nie znasz wszystkich faktów na ten temat.
A ja mam nadzieję, że tak się nie stanie. Chciałabym przeżyć moje życie w spokoju, bez wojen wywołanych chorymi ambicjami niektórych ludzi... I proszę mnie tu nie straszyć w miarę możliwości...
"chciała byś.... Chciałaa..." każdy by chciał, ale co poradzić jak nasz prezydent musi się wepchać tam gdzie nie trzeba, zakozaczyć, a potem dupa. Nie da rady. Kto na niego głosował. Byłby Tusk i byłoby gites malines a tak to mamy to co mamy. Szykujcie axy i swordy, bo wojna się szykuje.
Tak, tylko, że zanim oni nam pomogą to Rosja zdąży nam rozjebać pół Polski. Możliwe, że razem z Twoim albo moim domem... Po za tym Rosja ma takie wsparcie atomowe, że mogli by spokojnie zniszczyć Europę...
A tak na marginesie zauważyliście ze Japonia i Chiny nic nie dają o sobie znaku życia?Ja myślę ze oni coś knują xD.
Oni poprostu wolą siedzieć cicho, żeby nie mieli takiej sytuacji jak my teraz.
"chciała byś.... Chciałaa..." każdy by chciał, ale co poradzić jak nasz prezydent musi się wepchać tam gdzie nie trzeba, zakozaczyć, a potem dupa. Nie da rady. Kto na niego głosował. Byłby Tusk i byłoby gites malines a tak to mamy to co mamy. Szykujcie axy i swordy, bo wojna się szykuje.
No własnie. Co obchodzi kaczke, że będą umierać Polacy jak on będzie se siedział spokojnie w bezpiecznym miejscu?
A tak na marginesie zauważyliście ze Japonia i Chiny nic nie dają o sobie znaku życia?Ja myślę ze oni coś knują xD
Japonia nie wydaje mi się jakimś strasznie konfliktowym państwem, a Chiny zajmują się Olipmiadą i Tybetem : P
Arka_Sath_Wielki
12-08-2008, 19:56
w razie wojny najłatwiej by było uciekać ale gdzie ? na pewno nie wyleciałbym do USA bo tam moze byc pozniej jeszcze gorzej. Australia wydaje mi sie teraz najbardziej realna i bezpieczna opcja.
spider-bialystok
12-08-2008, 19:58
To nie Gruzja sprowokowała Rosję, tylko Rosja Gruzję. Rosja czekała by zaatakować, tylko nie miała pretekstu. Jak myślisz, po co wysłała kontyngent 9 tysięcy zbrojnych na 3 dni przed początkiem wojny ? Kto tu kogo prowokował. Widzę, że nie znasz wszystkich faktów na ten temat.
Kto wyslal wojsko na obywateli Rosji zamieszkalych w Osetii Pld? Kto zaczal strzelac? Faktow nie zmienisz. Zreszta, najsmieszniejsze w polskich mediach jest calkowite pominiecie zamordowanych przez gruzinskich zolnierzy Osetyncow. Tak, jakby oni wogole nigdy nie istnieli.
Rosja to na razie kolos na glinianych nogach. Nie jest za bardzo rozwinięta, nie ma już aż takich wpływów. Grozi Polsce? Polska jest w UE, a do UE nie podskoczy zbrojnie. Jedyne co może zrobić to odciąć dopływ gazu ale Polska ma swoje "małe" zapasy.
@down
Skoro tak było przed I Wojną to czemu ZSRR się rozpadł?
Rosja to na razie kolos na glinianych nogach
bullshit, tak było może przed I wojną
spider-bialystok
12-08-2008, 20:08
Rosja to na razie kolos na glinianych nogach. Nie jest za bardzo rozwinięta, nie ma już aż takich wpływów. Grozi Polsce? Polska jest w UE, a do UE nie podskoczy zbrojnie.
:D
UE jest wojskowym slabeuszem. Gospodarczym tez. Rosja bez problemu zajelaby UE. Jedyna potega przewyzszajaca Rosje militarnie to USA.
Skoro tak było przed I Wojną to czemu ZSRR się rozpadł?
Mowi Ci cos termin 'konflikt wewnetrzny'? Niby niepozorne a niejednokrotnie silniejsze niz wielkie armie.
Jedyna potega przewyzszajaca Rosje militarnie to USA.
Jeno USA cienko stoi z moralami.
Nie martwcie się. Jesli coś będzie wam zagrażało - ja was uratuję ;)
Co teraz daje wojsko? Przecież to nawet pokazowe nie jest... Teraz liczy się zasób ropy, oraz bomb...
Mazur199
12-08-2008, 21:09
oraz bomb...
masowego razenia ofc
ja bym na jamajke pojechal chyba xD
Shanhaevel
12-08-2008, 21:58
@Rosja
Nie da się przez długi czas bezproblemowo trzymać w ryzach dużego regionu, co już widzieliśmy na przykładzie Imperium Rzymskiego.
@Arka
Tak, to byłoby najprostsze, jednak najbardziej tchórzliwe i samolubne, przyznasz.
@down
Czy ja mówię, że nie rozważałbym takiej opcji? Niemniej to dalej byłoby tchórzliwe. : P
Kogucik302
12-08-2008, 22:11
@Arka
Tak, to byłoby najprostsze, jednak najbardziej tchórzliwe i samolubne, przyznasz.
Gdyby przyszło, co do czego, to inaczej byś gadał...
Andrealfus
12-08-2008, 22:16
@Kogucik
dokladnie, przyjdzie co do czego wielkich obywateli kaczpospolitej nie widac
Jesteśmy tutaj przywódcy pięciu państw – powiedział Kaczyński, na co od razu rozległy się gromkie brawa. - Jesteśmy po to aby podjąć walkę. Po raz pierwszy nasi sąsiedzi pokazali twarz którą znamy od setek lat. To Rosja, to kraj, który chce podporządkować sobie sąsiednie kraje. My mówimy nie! - mówił prezydent wywołując kolejne brawa zgromadzonego tłumu.
Oni jeszcze zrobią coś głupiego, po co dolewać oliwy do ognia...
Oni jeszcze zrobią coś głupiego, po co dolewać oliwy do ognia...
A Co to Jego obchodzi jak się zrobi za gorąco to najwyżej ewakuuje się z kraju, a Wy "głupie polaczki" martwcie się.
Arka_Sath_Wielki
12-08-2008, 23:00
no juz na serio zaczynam sie bac :/ kaczor glupi robi z siebie bohatera a nawet nie wie ze rosja moze nas 2-3 bombkami zalatwic :/
Kogucik302
12-08-2008, 23:23
Nie, no ja nie mogę. Jakim to trzeba być idiotą...
No to zobaczymy, co na to powie Rosja...
A Co to Jego obchodzi jak się zrobi za gorąco to najwyżej ewakuuje się z kraju, a Wy "głupie polaczki" martwcie się.
Wątpię, żeby było dużo czasu na to. Zapewne po ewentualnym wypowiedzeniu wojny, oraz po ewakuacji rządu zostałyby zamknięta granice pod pretekstem terrorystów, itp.
neopostman
12-08-2008, 23:42
No to zobaczymy, co na to powie Rosja...
Nie wiem czemu, ale jakoś bardziej niż teraz obawiam się zdania i reakcji Rosji na temat tarczy antyrakietowej. Jak to kiedyś powiedział Łagrow: "zagraża ona bezpieczeństwu obywateli" a pod takim samym pretekstem zaatakowali Gruzję.
Wątpię, żeby było dużo czasu na to. Zapewne po ewentualnym wypowiedzeniu wojny, oraz po ewakuacji rządu zostałyby zamknięta granice pod pretekstem terrorystów, itp.
Chodziło mi o to że jak już sobie kaczka ucieknie na te Hawaje czy gdzie tam to zostawi Polskę w "rękach" Polaków. Wy się o nią martwcie "Ja nawarzyłem piwa Wy wypijecie".
Tuhamiid
13-08-2008, 00:12
Ja jestem ciekawy, co wszystkie ty kozaki co chca wojny, mimo wieku 13-14 lat zrobia jak zobacza umierajaca matke badz ojca na polu bitwy, czy dalej beda tacy madrzy.. ja wojny nie chce i wojny nie bedzie, ale chcialbym widziec ich miny ja by byla sytuacja w/w przezemnie ... zgrywacie kozaka ? prosze bardzo, to tylko forum ale zapewne sracie w gacie myslac ze Rosja by nas zaatakowala, ja wojny nie chce, chce zeby nasz kraj byl wolny, chce spokoju, wy nie wiecie co to wojna, pograliscie w command & conquer czy tam blitzkrieg czt medal of honor i mysliscie ze wojna to na podstawie gry, ale jak beda bombardowac wasze miast, waszych przyjaciol/rodzinie/wasza milosc( nie chodzi mi o wasze mpa w tibii) to zobaczycie co to wojna.
Mocarstwo Rosyjskie jest przeogromne, Rosyjskie sily zbrojne sa nie do zwycierzenia na swiecie, nawet U.S.A nie jest w stanie tego ogarnac,bo wiedza ze zgina marnie, a jesli jestesci tacy cwani, idzcie do wojska(chuj ze 12 latkow nie wezma) ale mniejsza, i zobaczymy jak byscie sie czuli w czasie wojny na zywo !
ZbanowanyDoNigdy
13-08-2008, 04:02
Ja jestem ciekawy, co wszystkie ty kozaki co chca wojny, mimo wieku 13-14 lat zrobia jak zobacza umierajaca matke badz ojca na polu bitwy, czy dalej beda tacy madrzy.. ja wojny nie chce i wojny nie bedzie, ale chcialbym widziec ich miny ja by byla sytuacja w/w przezemnie ... zgrywacie kozaka ? prosze bardzo, to tylko forum ale zapewne sracie w gacie myslac ze Rosja by nas zaatakowala, ja wojny nie chce, chce zeby nasz kraj byl wolny, chce spokoju, wy nie wiecie co to wojna, pograliscie w command & conquer czy tam blitzkrieg czt medal of honor i mysliscie ze wojna to na podstawie gry, ale jak beda bombardowac wasze miast, waszych przyjaciol/rodzinie/wasza milosc( nie chodzi mi o wasze mpa w tibii) to zobaczycie co to wojna.
Mocarstwo Rosyjskie jest przeogromne, Rosyjskie sily zbrojne sa nie do zwycierzenia na swiecie, nawet U.S.A nie jest w stanie tego ogarnac,bo wiedza ze zgina marnie, a jesli jestesci tacy cwani, idzcie do wojska(chuj ze 12 latkow nie wezma) ale mniejsza, i zobaczymy jak byscie sie czuli w czasie wojny na zywo !
Wiesz nie patrz na to tak poważnie, jak miałem te kilka lat to miałem plastikowy karabin i inaczej myślałem, a wiesz, że teraz dzieci dostają na 5? urodziny komputery z neostradą na promocji i od małego gry piorą im mózgi.
III wojna dobra dla świata - ciekawe kto ją przeżyje, kto wie czy pójdą zwykłe rakiety czy nie z jakimś syfem bo wtedy Rosja nie będzie musiała wkraczać tylko pierdolone choroby nas wykończą jak nie znajdziemy antidotum.
Do tych dzieci co tak lubią wojny i chcą walczyć za Polskę - Trzymaliście kiedyś kałacha w rękach? Nie, nie tego w csie, nie myszkę komputerową... Waży załadowany ponad 4 kg teraz sobie policzcie jaka jest siła po wystrzale, bo ja myślę, że żołnierze z Rosji nie byli by potrzebni - to wy gdybyście zaczęli strzelać z tych karabinów to sami byście się pozabijali heh
A w III wojnie wątpię żeby używano karabinów.
Tak będziecie wyglądać podczas wojny aczkolwiek kto wie czy będziecie mieć ręce i nogi.
http://img134.imageshack.us/img134/3932/2592yd5.jpg
Ciekawe czym polecicie/popłyniecie do tych krajów bo z tego co wiem to często rakiety na wojnach lecą w lotniska aby utrudnić pracę wojsku.
Wojna nie kończy się [X] w prawym górnym rogu.
Odnośnie tematu to myślę, że Rosja nie zaatakuje nas jeszcze i nie zakręci kurka bo to dla nich pieniądze - poprostu podniesie ceny i to my będziemy płacić jak będziemy chcieć, a pewnie nasz rząd jeszcze podniesie akcyzę żeby samemu zarobić i budować dla siebie domy za granicą.
A tam, ja sądzę że trzeciej WŚ prędko nie będzie, a tym bardziej nuklearnej. Nikt nie jest taki głupi, żeby popełnić samobójstwo, jakim byłoby użycie broni jądrowej. Według jakichśtam obliczeń, pierwszego dnia (!) zginęłoby 70% ludzkości (w Europie więcej), przez rok mielibyśmy zimę atomową, kurz podniósł by się taki, że przez parę tygodni słońca byśmy nie widzieli, a obrazu zniszczenia dopełniłyby szalejące huragany. No i trudno przewidzieć zmiany we florze i faunie jakie by to wywołało (jeśli coś, poza karaluchami, by przeżyło). Więc nawet jeśli taki mądry przywódca jakiegoś kraju odpaliłby te swoje rakietki i przeżył, to życia by nie miał zbyt wesołego.
Wczoraj oglądałem jego wypowiedź w Gruzji. Naprawde, ten człowiek jest pojebany... Przez niego będziemy umierać, mówię Wam...
@up: Jeden człowiek raczej nie może podjąć decyzji o rozpoczęciu masowych działań zbrojnych.
Widziałem sporo debilnych komentarzy, kilka mądrych i z tymi drugimi się zgadzam. Wojny nie będzie, przynajmniej nie na razie. A jeśli już będzie, to na pewno nie na karabiny, tylko na rakiety i bomby nuklearne, więc cała wojna potrwa jakieś... 2-3 dni.
@up: Jeden człowiek raczej nie może podjąć decyzji o rozpoczęciu masowych działań zbrojnych.
Tak, tylko przez takie gadanie może się zrobić mały konflikt (i nie zdziwiłbym się, w końcu jego przemówienie było przeciwko Rosji), który moze się źle skończyć, w dodatku, że Kaczor pewnie pierdolnie jeszcze jakąś głupote...
A teraz, z racji, że w wojsku też są ludzie, włączcie kurwa swoje mózgi i zacznijcie myśleć. Który psychopata postawi zwycięstwo ponad własne życie? Jak widzie te komentarze to mi sie płakać chce. Wojna nuklearna jest ostatecznością. Nikt nie zaczyna konfliktu od posłania na pierwszą linie swojego najlepszego 'argumentu'. ''Przez prezydenta Rosja nas zaatakuje''. Ruskie są akurat takie głupie, że na to pójdą. Co tam dla nich taka Polska, co tam dla opinii publicznej jawny atak na inny kraj. Nie wiem czy te złote komentarze wynikają z wieku, czy też z chęci pokazania siebie jako genialnego stratega ale jedno jest pewne - jesteście boscy.
Wylansowany
13-08-2008, 12:12
Hueh, hueh, Ruski na razie nie są tacy głupi, żeby zaczynać wojnę, bo gdyby oni zaczęli obowiązkiem "wspólnoty" NATO jest przeciwstawienie się im. Skoro trwa wojna, zawsze lepiej ją wygrać, w końcu. z w/w powodów Ruskom na pewno chodzi o coś innego niż terytorium Gruzji. Zresztą po wypowiedziach prezydentów kilku krajó można wywnioskować, że nie chcą wojny, bo jest zbyt wyniszczająca i potem strasznie trudno się podnieść po niej. Lepiej w czasach pokoju polepszać swoją gospodarkę, aż któryś kraj padnie (patrz Polska). Trzeba czekać na rozwój wydarzeń i obserwować ruchy Rusków. Owszem, trzeba ich odciągnąć od wojny w Gruzji, bo psuje ona reputację NATO na całym świecie, ale też nie postępować pochopnie, bo możemy tego żałować...
3 wojny raczej nie będzie - chyba, że NATO popełni jakąś gafę i ...
Widziałem sporo debilnych komentarzy, kilka mądrych i z tymi drugimi się zgadzam. Wojny nie będzie, przynajmniej nie na razie. A jeśli już będzie, to na pewno nie na karabiny, tylko na rakiety i bomby nuklearne, więc cała wojna potrwa jakieś... 2-3 dni.
Nie wiem, czy wiesz, ale zrzut bomby nuklearnej na Europe, tereny Rosji, Ameryki, czy ogólnie nie ważne gdzie byłby swego rodzajem samobójstwa? Takowe bomby niszczą potrzebne surowce, oraz żyzne pola uprawne. O skutkach promieniowaniach nie mówiąc.
A teraz, z racji, że w wojsku też są ludzie, włączcie kurwa swoje mózgi i zacznijcie myśleć. Który psychopata postawi zwycięstwo ponad własne życie? Jak widzie te komentarze to mi sie płakać chce. Wojna nuklearna jest ostatecznością. Nikt nie zaczyna konfliktu od posłania na pierwszą linie swojego najlepszego 'argumentu'. ''Przez prezydenta Rosja nas zaatakuje''. Ruskie są akurat takie głupie, że na to pójdą. Co tam dla nich taka Polska, co tam dla opinii publicznej jawny atak na inny kraj. Nie wiem czy te złote komentarze wynikają z wieku, czy też z chęci pokazania siebie jako genialnego stratega ale jedno jest pewne - jesteście boscy.
Zastanawiam się dlaczego piszę jakby wojna wybuchła itp. But who knows...?
Według mnie bardzo dobrze ze Polska tak zareagowala. Rosja mysli ze jest niepokonana, i ze kazdy kraj w jej obrebie musi okazac slabosc wielkiej i mocarnej Rosji. Fakt ze armie maja potezna, ale wpadali na terytorium Gruzji naruszajac tym samym ich prywanty teren. Licze tylko na to ze jak Rosja bedzie cos sie do Polsku szurala to Nato i nasz "sojusznik" USA cos pomoga ;p
A pomysl teraz tak ze jak Rosja zacznie uzywac broni nuklearnej, to jej najwiekszy wrog STANY ZJEDNOCZONE beda miali powod do ataku.
spider-bialystok
13-08-2008, 13:06
Wczoraj moglismy obejrzec szopke takich poteg militarnych jak Ukraina, Lotwa, Litwa, Estonia i Polska pod wodza Kaczynskiego. Korzysci z tego nie bedzie zadnych, a strat - mnostwo.
Polecam artykul poswiecony wlasnie temu zalosnemu przedstawieniu: http://konserwatyzm.pl/content/view/3810/111/
Licze tylko na to ze jak Rosja bedzie cos sie do Polsku szurala to Nato i nasz "sojusznik" USA cos pomoga ;p
O naiwnosci...
Po raz pierwszy popieram kaczyńskiego.
według mnie powinniśmy wysłać armie do gruzji, oczywiście nie do walki...
Jeśli choć jedneu naszemu żołnierzowi spadł by włos z głowy -konflikt otwarty i niech się dzieje co chce. ja pierwszy wstąpię do armii aby zniszczyć tych parszywych skur....ałych rosjan!
Arka_Sath_Wielki
13-08-2008, 13:10
a no tak brakuje nam jeszcze wojny Rosja-USA a mała Polska po srodku tego wszystkiego podoba wam sie to ? bo mi nie za bardzo
Andrealfus
13-08-2008, 13:27
@up
dokladnie
JestemZRoku2050
13-08-2008, 13:34
Uważam, że jakby to teraz był najazd na Polskę, a nie Gruzję to chętnych by nie było nam do pomocy. Tylko słowa jesteśmy z wami i ludzie w innych państwach z flagami solidaryzujący się z Polakami. Musimy szkolić wojsko w naszym kraju, jak najszybciej wprowadzić armię zawodową i ich szkolić bo takich z poboru jak teraz 9 miesięcy nic nie da. Nam podczas wojen zajebiście pomagano -.- Ja szczerze nie wiem jak tam jest w tej Gruzji i kto zaczął bo mediom niestety nie wierzę i raczej nie poszedł bym bronić ich kraju, jedynie mi szkoda niewinnych ludzi, ale co możemy zrobić?
Tutaj kilka zdjęć jakby ktoś chciał zobaczyć jak wygląda wojna, a dopiero niech później mówi, że by III wś chciał.
http://www.boston.com/bigpicture/2008/08/war_in_south_ossetia.html
Aha ktoś tam mówił, że pójdzie zabijać xxx, tylko, że xxx myślą tak samo tylko o was.
Uważam, że jakby to teraz był najazd na Polskę, a nie Gruzję to chętnych by nie było nam do pomocy. Tylko słowa jesteśmy z wami i ludzie w innych państwach z flagami solidaryzujący się z Polakami. Musimy szkolić wojsko w naszym kraju, jak najszybciej wprowadzić armię zawodową i ich szkolić bo takich z poboru jak teraz 9 miesięcy nic nie da. Nam podczas wojen zajebiście pomagano -.- Ja szczerze nie wiem jak tam jest w tej Gruzji i kto zaczął bo mediom niestety nie wierzę i raczej nie poszedł bym bronić ich kraju, jedynie mi szkoda niewinnych ludzi, ale co możemy zrobić?
Tutaj kilka zdjęć jakby ktoś chciał zobaczyć jak wygląda wojna, a dopiero niech później mówi, że by III wś chciał.
http://www.boston.com/bigpicture/2008/08/war_in_south_ossetia.html
Aha ktoś tam mówił, że pójdzie zabijać xxx, tylko, że xxx myślą tak samo tylko o was.
Stany szukają tylko haka na Rosje, dlatego montuja Tarcze Antyrakietowe niedaleko tego mocarstwa. Wiadomo ze najbardziej rozwinietymi panstwami sa USA, Rosja, Japonia. A jak wiadomo Rosja ma duzo zasobow jak Ropa, Gaz ziemny, czego USA nie moze przebolec (tak jak bylo z Irakiem).
USA nie moze przebolec (tak jak bylo z Irakiem).
Nie USA tylko G. W. Bush
Nie USA tylko G. W. Bush
nie g.w bush ale cala familia bush + oligarchowie amerykanscy (bankierzy etc)
Stany szukają tylko haka na Rosje, dlatego montuja Tarcze Antyrakietowe niedaleko tego mocarstwa. Wiadomo ze najbardziej rozwinietymi panstwami sa USA, Rosja, Japonia. A jak wiadomo Rosja ma duzo zasobow jak Ropa, Gaz ziemny, czego USA nie moze przebolec (tak jak bylo z Irakiem).
Pod jakim względem jest Rosja rozwinięta?
militarnym chociażby
JestemZRoku2050
13-08-2008, 16:28
Nie USA tylko G. W. Bush
Czy ty nie widzisz, że Bush to idiota? Nim ktoś steruje on jest zwykłą marionetką - co widzę jego przemówienia to tylko ma głupi uśmieszek na twarzy, on jest za głupi aby cokolwiek samemu robić. Nie raz pokazano jego głupotę. Nie wierzę w to, że zawsze jest winny sam Bush.
Kondoliza Ryż też jest super.
Militarnym. Trudno powiedzieć czy stany mają lepsze, bo mówić to dużo mogą, ale dla przykładu to ostatnio nowe samoloty lepiej się prezentowały od tych z usa. USA owszem może ma lepszy sprzęt (chociaż nie wiem) ale w wojnie nie wystarczy sam sprzęt tylko umiejętni ludzie, teraz w usa najwięcej to się łapie takich matołów/dresów z ulicy którzy nie pokończyli podstawowych szkół, a dużo żołnierzy którzy powrócili z Iraku oświadczyli, że jak będą mieli iść na kolejnę wojnę to wolą iść siedzieć.
Czy ty nie widzisz, że Bush to idiota? Nim ktoś steruje on jest zwykłą marionetką - co widzę jego przemówienia to tylko ma głupi uśmieszek na twarzy, on jest za głupi aby cokolwiek samemu robić. Nie raz pokazano jego głupotę. Nie wierzę w to, że zawsze jest winny sam Bush.
Wątpię. IMHO to jest tak samo jakby powiedzieć, że doda jest głupia.
@down, od tego oni są, nie? Z tego co wiem Tuskowi też kiedyś jacyś psychologowie "pomagali" w tworzeniu przemów.
JestemZRoku2050
13-08-2008, 16:42
Wątpię. IMHO to jest tak samo jakby powiedzieć, że doda jest głupia.
A ja wątpię czy doda jest głupia - ona wie jak zarabiać na głupim społeczeństwie. Tak jak T.R. dzięki radiu M.
Czy wy wiecie ile prezydent usa ma doradców? W ch** i to od wszystkiego.
spider-bialystok
13-08-2008, 16:53
Po raz pierwszy popieram kaczyńskiego.
według mnie powinniśmy wysłać armie do gruzji, oczywiście nie do walki...
Jeśli choć jedneu naszemu żołnierzowi spadł by włos z głowy -konflikt otwarty i niech się dzieje co chce. ja pierwszy wstąpię do armii aby zniszczyć tych parszywych skur....ałych rosjan!
Po pierwsze Rosjanie (mowie o tych slowianskich) to w wiekszosci bardzo mili i inteligentni ludzie, chcialbym zeby Polacy czytali chociaz w polowie tyle ksiazek co oni. Po drugie to nie ich wina, ze obalono carat i wprowadzono komunizm (btw. najwiecej ofiar komunizmu to wlasnie Rosjanie).
Poza tym porownywanie sily Wojska Polskiego z armia Rosji jest bez sensu, bo to dwa rozne swiaty. Rosja to potega militarna z ktora moga sie rownac jedynie USA. Grozby Kaczynskiego to zdrada stanu i dzialanie na szkode Polski.
Posluchaj wspomnien weteranow IIWS czy chociazby wojny w wietnamie, moze zmadrzejesz.
@down
Nie chyba, a na pewno :)
Shanhaevel
13-08-2008, 17:28
@2050
Ronald Reagan też był uważany za człowieka o wąskich horyzontach intelektualnych, a był on chyba jednym z najlepszych prezydentów USA w tamtym stuleciu.
@up
No tak. : P
A ja jeszcze raz na piszę wam o wojnie nuklearnej.
Jeśli jakiś kraj zacznie przegrywać, będzie mu groźić upadek a szefom rządu śmierć za zbrodnie wojenne to co podda się według was? NIE. Pierdolnie bombe tu i tam.
poldek_p
13-08-2008, 20:55
Po pierwsze Rosjanie (mowie o tych slowianskich) to w wiekszosci bardzo mili i inteligentni ludzie, chcialbym zeby Polacy czytali chociaz w polowie tyle ksiazek co oni. Po drugie to nie ich wina, ze obalono carat i wprowadzono komunizm (btw. najwiecej ofiar komunizmu to wlasnie Rosjanie).
Poza tym porownywanie sily Wojska Polskiego z armia Rosji jest bez sensu, bo to dwa rozne swiaty. Rosja to potega militarna z ktora moga sie rownac jedynie USA. Grozby Kaczynskiego to zdrada stanu i dzialanie na szkode Polski.
Posluchaj wspomnien weteranow IIWS czy chociazby wojny w wietnamie, moze zmadrzejesz.
@down
Nie chyba, a na pewno :)
Wiesz parenascie lat temu przyznal bym ci racje natomiast teraz rosyjska armia to prawdziwy kolos na glinianych nogach. Bardzo duża częśc rosyjskiej armi to juz bardzo zasluzony sprzet. Porownywanie armii amerykanskiej do rosyjskiej jest conajmniej smieszne. Nie mowie ze ruscy nei maja dobrego sprzetu bo niektore jednostki sa jednymi z najnowoczesniejszych i najleprzych na swiecie poprostu odnosze sie do calej armii , ktora wcale nie jest taka potezna.
Nie USA tylko G. W. Bush
USA, bo Bush nia "steruje".
Niezbawiony
13-08-2008, 21:39
Po prostu chca podpic tereny graniczne takie jak gruzja.
Po prostu chca podpic tereny graniczne takie jak gruzja.
podbić*? ; P.
Po rozmowie z nowym "szefem" obrony, Sarkozym, Rusja zdecydowała się na zawieszenie broni. Czyżbyśmy mieli jutro obudzić się bez gazu i ropy? o.O
podbić*? ; P.
Po rozmowie z nowym "szefem" obrony, Sarkozym, Rusja zdecydowała się na zawieszenie broni. Czyżbyśmy mieli jutro obudzić się bez gazu i ropy? o.O
Nie. Obudzimy się i dowiemy, że rosyjskie wojska dalej jezdzą po Gruzji, plądrują itp. Oczywiście Rosja wszystkiemu zaprzeczy - nawet relacji kilkunastu reporterów.
Nie. Obudzimy się i dowiemy, że rosyjskie wojska dalej jezdzą po Gruzji, plądrują itp. Oczywiście Rosja wszystkiemu zaprzeczy - nawet relacji kilkunastu reporterów.
Znajac Rosje, zapewne zawiesieli bron tylko na chwile i wystarczy malutki pretekst (chociazby wymyslony, typu Gruzinskie odrzutowce nad Rosja), i wroca do walki.
JestemZRoku2050
14-08-2008, 00:55
A ja jeszcze raz na piszę wam o wojnie nuklearnej.
Jeśli jakiś kraj zacznie przegrywać, będzie mu groźić upadek a szefom rządu śmierć za zbrodnie wojenne to co podda się według was? NIE. Pierdolnie bombe tu i tam.
Tak nie do końca na temat ale gdyby nie ten człowiek to może byśmy tutaj teraz nie rozmawiali http://pl.wikipedia.org/wiki/Stanisław_Pietrow
Tak mi się przypomniało i dałem, oby było więcej takich ludzi na świecie.
A jak ktoś chce zobaczyć zdjęcia z byłej rosyjskiej bazy łodzi podwodnych z bronią nuklearną na pokładzie to podaję link. Aż wolę nie myśleć co mają teraz.
http://englishrussia.com/?p=1794#more-1794
Miasto Balaklava, 10km od Sevastopolu położone przy brzegach morza Czarnego. Do 1991 baza 10 rosyjskich łodzi podwodnych klasy KILO. Broń nuklearna na pokładzie. Ok.1300 metrów wykutych w skale i gigantyczne stalowe wrota, dawały szanse funkcjonowania bazy nawet po bezpośrednim trafieniu nuklearnym.
Chętnie bym odwiedził te baze. :D
poldek_p
14-08-2008, 11:04
Tak nie do końca na temat ale gdyby nie ten człowiek to może byśmy tutaj teraz nie rozmawiali http://pl.wikipedia.org/wiki/Stanisław_Pietrow
Tak mi się przypomniało i dałem, oby było więcej takich ludzi na świecie.
A jak ktoś chce zobaczyć zdjęcia z byłej rosyjskiej bazy łodzi podwodnych z bronią nuklearną na pokładzie to podaję link. Aż wolę nie myśleć co mają teraz.
http://englishrussia.com/?p=1794#more-1794
Ciekawe bo ja slyszalem o podobn ej sytuacji ale w usa. Komputer wykryl setki pociskow lecacych na usa ale radary nic nie podawaly , na szczescie usa nie zareagowalo. Stalo sie tak bo ktos pozostawil symulacje ze szkolenia , ktore przedstawialo zmasowany atak na stany
Ogólnie sprawa wygląda tak:
Mała wojna - wiele problemów na świecie. Styraliśmy Rosje, a ona nam odpłaci. G8 wyrzuciło Rosje. xD Pewnie się wkurzą. Rosja niemiło odpowiada USA. Polska gotowa wysłać wojska do Gruzji. Rosja kłamie jak z nut, że wycofali wojska. UE we wrześniu zadecyduje co będzie robić w stosunkach z Rosją. Ogólnie to uważam, że do większej wojny już tylko kilka lat zostało.
Mała wojna - wiele problemów na świecie. Styraliśmy Rosje, a ona nam odpłaci. G8 wyrzuciło Rosje. xD Pewnie się wkurzą. Rosja niemiło odpowiada USA. Polska gotowa wysłać wojska do Gruzji. Rosja kłamie jak z nut, że wycofali wojska. UE we wrześniu zadecyduje co będzie robić w stosunkach z Rosją. Ogólnie to uważam, że do większej wojny już tylko kilka lat zostało.
Co nasz zjeba*y prezydent może przyspieszyć. Co on tam wyprawia? Albo jest opłacony, albo próbuje z siebie robić męczennika wielkiego. Jak tak dalej pójdzie to zacznę się tytułować niemieckim emigrantem, bo aż mi wstyd. Ok. 80% ludności świata nie wie gdzie leży Polska, a za to 99,9% uważa za jej trademark prezydenta-debila.
poldek_p
14-08-2008, 13:51
Co nasz zjeba*y prezydent może przyspieszyć. Co on tam wyprawia? Albo jest opłacony, albo próbuje z siebie robić męczennika wielkiego. Jak tak dalej pójdzie to zacznę się tytułować niemieckim emigrantem, bo aż mi wstyd. Ok. 80% ludności świata nie wie gdzie leży Polska, a za to 99,9% uważa za jej trademark prezydenta-debila.
Ja w sumie w tym temacie calkowicie popieram kaczora. Nie kontynuje polityki naszego bylego bolszewickiego pachołka. Bardzo dobrze ze mowi odwaznie i stanowczo to co trzeba. Pokazuje , ze Polska nie jest krajem , ktory bedzie siedzial cicho jak myszka wtedy kiedy rosyjski misiek robi sobie ze swiata poligon
A co do statystyk to wiesz ze 70 % amerykanow nie wie kto jest ich wiceprezydentem ale za co tyle samo amerykanow wie z jakiej planety pochodzi super men
Ja w sumie w tym temacie calkowicie popieram kaczora. Nie kontynuje polityki naszego bylego bolszewickiego pachołka. Bardzo dobrze ze mowi odwaznie i stanowczo to co trzeba. Pokazuje , ze Polska nie jest krajem , ktory bedzie siedzial cicho jak myszka wtedy kiedy rosyjski misiek robi sobie ze swiata poligon
A co do statystyk to wiesz ze 70 % amerykanow nie wie kto jest ich wiceprezydentem ale za co tyle samo amerykanow wie z jakiej planety pochodzi super men
Tak, tylko że gdy Rosja się w***** to ten poligon zrobi w Polsce.
poldek_p
14-08-2008, 13:58
Tak, tylko że gdy Rosja się w***** to ten poligon zrobi w Polsce.
Jak rosja bedzie probowala robic sobie poligon w Polsce to nato i usa zrobi z rosji jesien sredniowiecza. Rosja moz sobie straszyc ale Nato i nawet ue moga w dupe pocalowac .
Wylansowany
14-08-2008, 14:07
Do następnej wojny kilka lat? Ale między kim? Ruscy może są mocni, ale w walce Rosja-USA już raczej przegrywają. Mówiłem już, że wypowiedzi większości prezydentów krajów Unii są przeciwko wojnie. W wojnę wątpię, ale na pewno będzie zamieszane z Ruskami. Niestety..
Shanhaevel
14-08-2008, 14:13
Cóż, gdyby zebrało się parę państw Europy Środkowej (Polska, Litwa, Łotwa, Estonia, Czechy, Ukraina) w jakiś rodzaj sojuszu, to Rosja nie miałaby z nami tak łatwo...
I oto jedna z wad obywateli polskich - bojowość. Polacy zawsze byli waleczni, niestety, nie maja umiaru w tym co robią. W zaistniałej sytuacji najlepszym wyjściem byłoby podkulić ogon i siedzieć cicho. Jeśli prezydent i jego wojowniczy zwolennicy chcą sie porywać na Rosję, proszę bardzo, ale ja domagam się podziału państwa. Nie chce płacić za błędy czubka który wręcz krzyczy aby ktoś kopnął go w dupę.
Jak rosja bedzie probowala robic sobie poligon w Polsce to nato i usa zrobi z rosji jesien sredniowiecza. Rosja moz sobie straszyc ale Nato i nawet ue moga w dupe pocalowac .
Przynajmniej ty masz dobry humor.
Kaczyński pokazuje innym krajom to, że nasz PRZEDSTAWICIEL jest naiwny, bo się zdzwonił z innymi preziami, którzy mieli prowadzić taką akcją jaką teraz on prowadzi, a tak naprawdę się nawet nie wychylają. To co mówią media zapewne nawet nie jest połową tego czym nam grozi Rosja.
Rosja może po prostu zakręcić kurki z gazem. USA się nim z nami nie podzieli. UE sprzeda nam 10x drożej niż Rosja. A z tego 85% pójdzie na "potrzeby, oraz prezentacje RP". Rosja sama potrafiłaby z pewnością pokonać, albo USA, albo UE. Jedyna szansa to walka na kilka frontów. Z jednej strony UE i USA, z drugiej Azja. Pisząc to, że Rosja pokonałaby USA mam na myśli to, że albo by ją BARDZO znacznie zniszczyła, albo typowo wojennie.
Cóż, gdyby zebrało się parę państw Europy Środkowej (Polska, Litwa, Łotwa, Estonia, Czechy, Ukraina) w jakiś rodzaj sojuszu, to Rosja nie miałaby z nami tak łatwo...
Miałaby... Kwestia zebrania 1000 ludzi i odcięcia dopływu gazu i ropy. Poza tym militarnie i technicznie by nas zmiażdżyła.
I oto jedna z wad obywateli polskich - bojowość. Polacy zawsze byli waleczni, niestety, nie maja umiaru w tym co robią. W zaistniałej sytuacji najlepszym wyjściem byłoby podkulić ogon i siedzieć cicho. Jeśli prezydent i jego wojowniczy zwolennicy chcą sie porywać na Rosję, proszę bardzo, ale ja domagam się podziału państwa. Nie chce płacić za błędy czubka który wręcz krzyczy aby ktoś kopnął go w dupę.
Siedzieć cicho? Tak naprawdę nie wypada. Trzeba uświadomić innym swoją OBECNOŚĆ, a nie tak jak w przypadku naszego prezia, głupotę i ignorancję.
poldek_p
14-08-2008, 14:47
[QUOTE=Voon Arculin;2228505]I oto jedna z wad obywateli polskich - bojowość. Polacy zawsze byli waleczni, niestety, nie maja umiaru w tym co robią. W zaistniałej sytuacji najlepszym wyjściem byłoby podkulić ogon i siedzieć cicho. Jeśli prezydent i jego wojowniczy zwolennicy chcą sie porywać na Rosję, proszę bardzo, ale ja domagam się podziału państwa. Nie chce płacić za błędy czubka który wręcz krzyczy aby ktoś kopnął go w dupę.
[QUOTE]
Wiesz chocby dlatego mozemy byc dumni z naszej historii. Według mnie powinnismy mowic otwarcie prawde , ruscy widza ze Polska sie nei da pomiatac. Nikt tu neichce sie porywac na rosje , poprostu kaczor chce wysłać wojska unijne dla ustabilizowania sytuacji w gruzji. Zreszta jak inaczej mozna reagowac na grozby rosyjskich dyplomatow ? Kaczor miałby podkulic ogon i siedziec cicho ? Jakby to wygladalo w oczach ruskich a takze innych krajow ? A tak wogole to taki z ciebie patriota jak jest niebezpieczenstwo to sie odciac a najlepiej uciec na wyspy. Mamy wreszcie prezydenta , z ktorego przynajmniej w tych sprawach mozemy byc zadowoleni
Up.
Jesi chodzi o gaz to rosja nam moze gowno zrobic , gdyby oni podniesli nam ceny gazu to tak samo musza podniesc ceny innym krajom europejskim wiec tym sie raczej nei ma co martwic.
Jesli chodzi o wojsko to chyba masz dane z zimnej wojny . Obecna sytuacja militarna rosji jest o wiele gorsza niz chocby w latach 80tych. W rosji jest wiele zasluzonego sprzetu i dziadostwa.Oczywiscie Rosja posiada wiele jednostek na najwyzszym swiatowym poziomie oraz znakomitych dowodcow , ale mowienie ze z pewnosci sa w stanie pokonac usa albo ue jest conajminej smieszne. Wiesz czym teraz dysponuje taka Francja , Niemcy czy WB? Te kraje w pojedynke mogly by z powodzeniem walczyc przeciwko Rosji . Zreszta teraz nie ma pojecia walki z niemcami Polska czy z kims. Gdyby Rosja zaczela wojne z Polska automatycznie cale Nato niszczy Rosje
Duch Niespokojny
14-08-2008, 14:51
Jeśli się dobrze orientuję, to Rosja nie ma w tej chwili możliwości odcięcia nas od dostaw gazu bez jednoczesnego odcinania od nich Europy Zachodniej.
Wiesz chocby dlatego mozemy byc dumni z naszej historii. Według mnie powinnismy mowic otwarcie prawde , ruscy widza ze Polska sie nei da pomiatac. Nikt tu neichce sie porywac na rosje , poprostu kaczor chce wysłać wojska unijne dla ustabilizowania sytuacji w gruzji. Zreszta jak inaczej mozna reagowac na grozby rosyjskich dyplomatow ? Kaczor miałby podkulic ogon i siedziec cicho ? Jakby to wygladalo w oczach ruskich a takze innych krajow ? A tak wogole to taki z ciebie patriota jak jest niebezpieczenstwo to sie odciac a najlepiej uciec na wyspy. Mamy wreszcie prezydenta , z ktorego przynajmniej w tych sprawach mozemy byc zadowoleni
Tak... Ale może bądźmy realistami, dobrze?
Jak gaz nam jeszcze zdrożeje (a już ma, i to, delikatnie ujmując, znacznie) to nie pan prezydent odczuje to najbardziej, tylko my, zwykli obywatele... A on w tym czasie będzie biegał po tych swoich podgrzewanych chodniczkach. Poza tym, skoro został wybrany przez naród to niech się liczy z jego zdaniem, a nie, udaje bohatera.
@up
Prawda, lecz jeśli szybko niedługo kończy nam się umowa, więc jeśli szybko nie podpiszemy nowej na normalnych warunkach to mogą nam podyktować śliczne ceny.
poldek_p
14-08-2008, 15:00
Tak... Ale może bądźmy realistami, dobrze?
Jak gaz nam jeszcze zdrożeje (a już ma, i to, delikatnie ujmując, znacznie) to nie pan prezydent odczuje to najbardziej, tylko my, zwykli obywatele... A on w tym czasie będzie biegał po tych swoich podgrzewanych chodniczkach. Poza tym, skoro został wybrany przez naród to niech się liczy z jego zdaniem, a nie, udaje bohatera.
@up
Prawda, lecz jeśli szybko niedługo kończy nam się umowa, więc jeśli szybko nie podpiszemy nowej na normalnych warunkach to mogą nam podyktować śliczne ceny.
Jak oni nam podyktuja wysokie ceny to mi im walniemy gigantyczne cena za transport
Graventer
14-08-2008, 15:08
Wiesz czym teraz dysponuje taka Francja , Niemcy czy WB? Te kraje w pojedynke mogly by z powodzeniem walczyc przeciwko Rosji . Zreszta teraz nie ma pojecia walki z niemcami Polska czy z kims. Gdyby Rosja zaczela wojne z Polska automatycznie cale Nato niscze Rosje
No nie byłbym taki pewien tego, że całe NATO i UE by nam pomogło. Gruzja to niby sojusznik USA. I co robią Amerykanie? Jak narazie tylko poprosili o zawieszenie broni. A co było podczas II wojny? Francja i Anglia wielcy sprzymierzeńcy, a jak nas Niemcy zaatakowali to jakoś nie kwapili się by nam pomóc.
Siedzieć cicho? Tak naprawdę nie wypada. Trzeba uświadomić innym swoją OBECNOŚĆ, a nie tak jak w przypadku naszego prezia, głupotę i ignorancję.
Pokazać swoją obecność? Ok. Czy Niemcy bądź Hiszpania popierają tą wojnę? Nie. Jest ich sprzeciw ale nie rzucają się od razu na armaty. Taką obecność mogę zrozumieć, takie małe państewko europejskie niewiele zdziała, więc albo działać razem albo wcale. I tu masz moje moje poparcie.
Wiesz chocby dlatego mozemy byc dumni z naszej historii.
Możemy być dumni ale nie musimy prowokować konfliktów żeby pokazać że jeszcze nie zginęliśmy.
Według mnie powinnismy mowic otwarcie prawde , ruscy widza ze Polska sie nei da pomiatac.
Najlepiej będzie to pokazane gdy zakręcą nam gaz.
Nikt tu neichce sie porywac na rosje , poprostu kaczor chce wysłać wojska unijne dla ustabilizowania sytuacji w gruzji.
Z tego co słyszałem była mowa o wojskach polskich. I pierwszy raz słysze żeby wojsko niosło pokój.
Zreszta jak inaczej mozna reagowac na grozby rosyjskich dyplomatow ? Kaczor miałby podkulic ogon i siedziec cicho ? Jakby to wygladalo w oczach ruskich a takze innych krajow ?
Jakie groźby? Wobec Polski? Jeśli tak to tym bardziej powinien siedzieć cicho. Skoro dostał żółtą kartkę to powinien grać ostrożnie. A grać ostrożnie zazwyczaj znaczy ''nie atakować''. A jakby to wyglądało w oczach innych krajów? A jak wygląda w ich oczach Hiszpania? Wielka Brytania? Norwegia?
A tak wogole to taki z ciebie patriota jak jest niebezpieczenstwo to sie odciac a najlepiej uciec na wyspy.
Patriotyzm, patriotyzm, tylko co to do cholery jest ten patriotyzm? ''Troska o kraj''. Trochę za mało. ''Troska o kraj w którym zamierzam godnie żyć''. Tak, to to. I dlatego potępiam tę sytuacje. Chce żyć w Polsce jeszcze długi czas i nie chce wojen ani politycznego burdelu.
Mamy wreszcie prezydenta , z ktorego przynajmniej w tych sprawach mozemy byc zadowoleni
Masz dostęp do Internetu, telewizji raczej też, więc nie widzę problemu. Usiądź i zadowalaj się swoim prezydentem.
No nie byłbym taki pewien tego, że całe NATO i UE by nam pomogło. Gruzja to niby sojusznik USA. I co robią Amerykanie? Jak narazie tylko poprosili o zawieszenie broni. A co było podczas II wojny? Francja i Anglia wielcy sprzymierzeńcy, a jak nas Niemcy zaatakowali to jakoś nie kwapili się by nam pomóc.
Ba, Amerykanom się nie śpieszy, Gruzja musi przecież gdzieś zaopatrywać się w broń.
Jak oni nam podyktuja wysokie ceny to mi im walniemy gigantyczne cena za transport
Ale transport mnie nie interesuje, tylko ceny wynajmu mieszkań. Jak żeś jest takim patriotą to idź sobie walczyć, ja wolę sobie żyć w spokoju ; ).
poldek_p
14-08-2008, 15:25
To całkiem inna sytuacja w statucie nato punkt 5 mowi ze jesli jakis kraj wydaje wojne jednemu z panstw czlonkowskich to wszytkie maja obowiazek wypowiedzeic wojne temu krajowi.
Voon
1. Wiadomo ze w wojskach unijnych sa rowniez polscy zolnierze wiec tu nei bede sie spieral.
2. Skoro ty na bluzg odpowiadasz cisza to juz twoja sprawa. Wedlug ciebie na wypowiedz rosyjskiego ministra Ławrowa , który powiedzial zeby polska siedziala cicho albo ze polska sie doigra . Kaczor mialby rzeczywisci sie uciszysc to jak by to bylo odebrane w oczach innych krajow . Tylko nei mow ze to by bylo dobre bo sam sie osmieszysz.
3.Patriotyzm postrzegamy inaczej . Myslac twoim tokiem myslenia powinnismy w 39r. pozwolic niemcom puscic kolej przez nasze terytorium bo to by bylo leprze dla kraju ? A znasz takie pojecia jak honor czy duma narodowa ? Moj kuzyn pojechal pare dni temu do roboty w angli i powiedzial mi ze zwykli obywatele podziwiaja naszego prezydenta za odwage.
Up A co jedno z drugim ma wspolnego . Ja ci podalem konkretny argument dla ktorego ruscy nei moga podwyzszyc ceny gazu
Ludzie czy dla was mówienie wszystkiego co się myśli jest dobre? Kaczyński mówi co myśli, bo go to nie obchodzi. On żyje z naszych podatków, więc mu to różnicy nie robi. P. Tusk, też żyje z naszych podatków, ale on tego nie rozrzuca na lewo i prawo. W sprawie z Gruzją wypowiada się, ale nie tak agresywnie jak Kaczyński.... I co do kolegi troche wyżej: Czy dla Ciebie patriotyzm, to jest zabijanie innych na wojnie?! Ty chyba chory jesteś.
To jest tak, jak w tibii. Jeden 20 lvl (dziecko neo) zacznie wyzywać (obojętne za co) kogoś innego. Będzie mówił TY CH*J* SPIER****J itp itd, dostanie hunta i się skończy jego gra. I jak z takim Burakiem gadać? A inny, rozsądny będzie "oszczędzał" na słowach i nie będzie miał hunta ani nic, ewentualnie przeprosi i tyle.
Sami dopasujcie oba przykłady do naszych przywódców i oceńcie który lepszy.
(może niektórzy będą mówić, że jestem maniakiem i wszystko do tibii porównuje, ale ja lubie posługiwać się przykładami, a ten akurat jak dla mnie był najlepszy)
poldek_p
14-08-2008, 15:36
A gdzie ja tak napisałem ? Wojna to najgorsza rzecz jaka mzoe sie przydazyc Polsce . Tuska uwazam za kogos kto zamiast rzadzic panstwem dba o wizerunek wiec nei wspominajmy o nim. patriotyzm to przedewszytkim duma z wlasnego kraju a jak mam byc dumny z kraju , ktorym rosja pomiata jak chce ?
Up A co jedno z drugim ma wspolnego . Ja ci podalem konkretny argument dla ktorego ruscy nei moga podwyzszyc ceny gazu
Dlaczego nie mogą? Co im broni? Jakoś embargo mogli wprowadzić, mimo protestów zachodu. Nadal mamy także zakaz z korzystania z cieśniny za mierzeją wiślaną... Też tego nie mogli zrobić, prawda? Poza tym, wątpię, by przejęli się naszym "wprowadzeniem gigantycznych cen za transport". Najwyżej będą omijać Polskę...
A co ma wspólnego gaz i ceny za mieszkanie to sam już powinieneś skojarzyć.
2. Skoro ty na bluzg odpowiadasz cisza to juz twoja sprawa. Wedlug ciebie na wypowiedz rosyjskiego ministra Ławrowa , który powiedzial zeby polska siedziala cicho albo ze polska sie doigra . Kaczor mialby rzeczywisci sie uciszysc to jak by to bylo odebrane w oczach innych krajow . Tylko nei mow ze to by bylo dobre bo sam sie osmieszysz.
3.Patriotyzm postrzegamy inaczej . Myslac twoim tokiem myslenia powinnismy w 39r. pozwolic niemcom puscic kolej przez nasze terytorium bo to by bylo leprze dla kraju ? A znasz takie pojecia jak honor czy duma narodowa ? Moj kuzyn pojechal pare dni temu do roboty w angli i powiedzial mi ze zwykli obywatele podziwiaja naszego prezydenta za odwage.
2.a. Jak ja odpowiem to jest mało ważne. Ja odpowiadam wyłącznie za siebie i to czy zamilknę czy dobędę broni nic nie znaczy. Prezydent odpowiada za naród i powinien być 'ździebko' mądrzejszy od przeciętnego obywatela.
2.b. Byłoby to odebrane za akt rozwagi. Jeśli ośmieszyłem się w twoich oczach - trudno. Jeśli ośmieszyłem się w oczach kogo innego - trudno. To jest moja decyzja i nie obchodzą mnie komentarze innych. Taki właśnie jest człowiek - każdy inny i każdy inaczej zareaguje na daną sytuacje.
3. Albo to źle ująłeś albo nie myślisz. Akcja polskiego prezydenta to były dwa ostatnie dni.
4. Błędy. Zainstaluj Firefoxa bo utoniesz w błędach.
poldek_p
14-08-2008, 15:51
2.a. Jak ja odpowiem to jest mało ważne. Ja odpowiadam wyłącznie za siebie i to czy zamilknę czy dobędę broni nic nie znaczy. Prezydent odpowiada za naród i powinien być 'ździebko' mądrzejszy od przeciętnego obywatela.
2.b. Byłoby to odebrane za akt rozwagi. Jeśli ośmieszyłem się w twoich oczach - trudno. Jeśli ośmieszyłem się w oczach kogo innego - trudno. To jest moja decyzja i nie obchodzą mnie komentarze innych. Taki właśnie jest człowiek - każdy inny i każdy inaczej zareaguje na daną sytuacje.
3. Albo to źle ująłeś albo nie myślisz. Akcja polskiego prezydenta to były dwa ostatnie dni.
4. Błędy. Zainstaluj Firefoxa bo utoniesz w błędach.
2. Moze i przez niektore kraje bylo by tak odebrane ale nie przez ruskich. Nie wiesz ze z krajami takimi jak rosja obowiazuje zasada "jesli dasz im palec to oni wezma reke" . Sam powiedziales ze prezydent powinien byc prezydentem wszytkich Polakow. Nie wiem jak ty ale uwazam , że wiekszosc spoleczenstwa nie byla by zadowolona gdyby prezydent w ten sposob postapil.
3. Nie pomylilem sie . Twoj tok myslenia dowodzi ze leprze by bylo wybudowanie tej koleji i nie dawanie pretekstu Niemcom do wojny. Co z tego , że Polska osmieszyla by sie w oczach calej europy. Przez niektorych tez moglo to byc odebrane jako akt rozwagi ale przez niektorych jako akt tchorzostwa. Wiem ze to dwie calkiem inne sprawy ale ty bys pewnie to poparl.
4 .Nie jestem u siebie wiec nie moge sciagnac firefoxa
2. Moze i przez niektore kraje bylo by tak odebrane ale nie przez ruskich. Nie wiesz ze z krajami takimi jak rosja obowiazuje zasada "jesli dasz im palec to oni wezma reke" . Sam powiedziales ze prezydent powinien byc prezydentem wszytkich Polakow. Nie wiem jak ty ale uwazam , że wiekszosc spoleczenstwa nie byla by zadowolona gdyby prezydent w ten sposob postapil.
3. Nie pomylilem sie . Twoj tok myslenia dowodzi ze leprze by bylo wybudowanie tej koleji i nie dawanie pretekstu Niemcom do wojny. Co z tego , że Polska osmieszyla by sie w oczach calej europy. Przez niektorych tez moglo to byc odebrane jako akt rozwagi ale przez niektorych jako akt tchorzostwa. Wiem ze to dwie calkiem inne sprawy ale ty bys pewnie to poparl.
4 .Nie jestem u siebie wiec nie moge sciagnac firefoxa
2. a. Powtarzasz stereotypy.
b. Mamy tą nieszczęsną demokracje to może powinniśmy skorzystać z jednego z jej przywilejów przy tak ważnych decyzjach? Tylko nikt nie myśli o referendum bo trzeba unieść się dumą. Czy duma musi przesłaniać większe wartości? Zastanów się.
3. a. Aktualnie mamy rok 2008.
b. Akt tchórzostwa, ha, akt tchórzostwa może wystąpić w piaskownicy. Polityka to bitwa, albo masz dobrą armie i się nie uginasz albo potrafisz rozmawiać i negocjujesz warunki wygodne dla oby stron. W przypadku Polski mamy jedynie negocjacje i szalonego kaczora. Polityk i dyplomata powinien przede wszystkim myśleć. Tego nam brakuje.
4. To postaraj się nie popełniać błędów.
poldek_p
14-08-2008, 16:14
2. a. Powtarzasz stereotypy.
b. Mamy tą nieszczęsną demokracje to może powinniśmy skorzystać z jednego z jej przywilejów przy tak ważnych decyzjach? Tylko nikt nie myśli o referendum bo trzeba unieść się dumą. Czy duma musi przesłaniać większe wartości? Zastanów się.
3. a. Aktualnie mamy rok 2008.
b. Akt tchórzostwa, ha, akt tchórzostwa może wystąpić w piaskownicy. Polityka to bitwa, albo masz dobrą armie i się nie uginasz albo potrafisz rozmawiać i negocjujesz warunki wygodne dla oby stron. W przypadku Polski mamy jedynie negocjacje i szalonego kaczora. Polityk i dyplomata powinien przede wszystkim myśleć. Tego nam brakuje.
1.Stereotypy ? A czy nie uwazasz , ze Rosja nie potwierdzila tych stereotypów ?
2.Po to wbieralismy rzad i prezydenta zeby nami rzadzil a nie po to zeby robili referenda. Zreszta kazdy obeznany z zyciem wie , ze referenda do niczego nei prowadza , chocby ostatnio przyklad irlandii.
3. W przypadku Polski mam cale nato unie i przedewszytkim stany za soba wiec akurat nie mamy sie czego bac. Zgadzam sie ze powinien przedewszytkim myslec , dlatego kaczor robi to co robi. Dla twojej wiadomosci kaczor nie wypowiadal najgorzej na temat Rosji. Chociazby prezydenta Estoni , znany i doswiadczony dyplomata wypowiadal sie o wiele krytyczniej niz nasz kaczorek.
4. Podaj mi zdanie w ktorym popełniłem blad , bo jezeli za błedy uważasz ze nie dam ł zamiast l to sory ale jestes smieszny
1.Stereotypy ? A czy nie uwazasz , ze Rosja nie potwierdzila tych stereotypów ?
2.Po to wbieralismy rzad i prezydenta zeby nami rzadzil a nie po to zeby robili referenda. Zreszta kazdy obeznany z zyciem wie , ze referenda do niczego nei prowadza , chocby ostatnio przyklad irlandii.
3. W przypadku Polski mam cale nato unie i przedewszytkim stany za soba wiec akurat nie mamy sie czego bac. Zgadzam sie ze powinien przedewszytkim myslec , dlatego kaczor robi to co robi. Dla twojej wiadomosci kaczor nie wypowiadal najgorzej na temat Rosji. Chociazby prezydenta Estoni , znany i doswiadczony dyplomata wypowiadal sie o wiele krytyczniej niz nasz kaczorek.
4. Podaj mi zdanie w ktorym popełniłem blad , bo jezeli za błedy uważasz ze nie dam ł zamiast l to sory ale jestes smieszny
2. Dało, wiele dało. Nie przyjęto traktatu który był niewygodny dla większości obywateli.
3. UE niedawno pokazała jak jej na tym wszystkim zależy. Stany najpierw zrobią na tym interes potem nam pomogą, nawet teraz chcą nas wycyckać z tarczą a NATO cały czas śpi. Kaczor wypowiedział się wystarczająco krytycznie, tym bardziej, że Polska nie ma w Gruzji żadnego interesu.
4. Skopiuj swoje wypowiedzi na Worda to zobaczysz błędy. Zebym nie był gołosłowny: Leprzy, Estoni, pisanie nazw państw z małej litery, robienie spacji przed przecinkiem.
I apeluje o skończenie tej 'dyskusji', gusta i poglądy są różne i nigdy w tych sprawach nie będzie porozumienia.
spider-bialystok
14-08-2008, 19:02
Polska, Czechy i Ukraina to militarni slabeusze, nie mowiac juz o Litwie, Lotwie i Estonii...
W przypadku Polski mam cale nato unie i przedewszytkim stany za soba wiec akurat nie mamy sie czego bac.
Czy mamy jakas konkretna umowe z USA w sprawie wspolnego bezpieczenstwa? Nie. USA za soba ma Kanada i Izrael, ale na pewno nie Polska. NATO mozna wlozyc miedzy bajki. Eurokolchoz tez.
neopostman
14-08-2008, 19:06
Czy mamy jakas konkretna umowe z USA w sprawie wspolnego bezpieczenstwa? Nie. USA za soba ma Kanada i Izrael, ale na pewno nie Polska. NATO mozna wlozyc miedzy bajki. Eurokolchoz tez.
Więc dlatego nasz rząd negocjując tarczę z USA domaga się deklaracji USA, że w razie ataku nas ochroni.
Więc dlatego nasz rząd negocjując tarczę z USA domaga się deklaracji USA, że w razie ataku nas ochroni.
Ruscy zrzucają bombę na Łódź (:cup:), rozpierdziela 90% Polski (no, może Gdańsk i Szczecin jakoś się uchowają) i wtedy to już po ptokach. xD
Ale transport mnie nie interesuje, tylko ceny wynajmu mieszkań. Jak żeś jest takim patriotą to idź sobie walczyć, ja wolę sobie żyć w spokoju ; ).
Zgadzam się z panią.
(no, może Gdańsk i Szczecin jakoś się uchowają)
Czuję się uratowany.
Sojusznicy na podłodze nie leżą, ani spadają z nieba.
poldek_p
14-08-2008, 19:29
2. Dało, wiele dało. Nie przyjęto traktatu który był niewygodny dla większości obywateli.
3. UE niedawno pokazała jak jej na tym wszystkim zależy. Stany najpierw zrobią na tym interes potem nam pomogą, nawet teraz chcą nas wycyckać z tarczą a NATO cały czas śpi. Kaczor wypowiedział się wystarczająco krytycznie, tym bardziej, że Polska nie ma w Gruzji żadnego interesu.
4. Skopiuj swoje wypowiedzi na Worda to zobaczysz błędy. Zebym nie był gołosłowny: Leprzy, Estoni, pisanie nazw państw z małej litery, robienie spacji przed przecinkiem.
I apeluje o skończenie tej 'dyskusji', gusta i poglądy są różne i nigdy w tych sprawach nie będzie porozumienia.
1 . Moze ale przepascilo wysilek wielu panstw i wielu lat pracy. Dlatego referenda sa niedobre nie dla uni bo społeczeństwo można bardzo łatwo zmanipulowac . Jak bedziemy polegac na takich referendach to daleko nie zajedziemy.
2. A skad ty wiesz czy by czekali ? Czy wy naprawde nie rozumiecie , ze atak na Polske oznacza III wojne i zagłade rosji ? Zreszta na jakiej podstawie mozesz twierdzic ze nam nie pomoga , taki jest ich obowiazek i tak to zostawmy.
Polska ma interes w tej wojnie bo przez Gruzje moze płynac jedyny rurociag , ktory bedzie całkowiecie niezalezny od rosji.
W wielu dyskusjach odnosze takie wrazenie ze jak ktos nei ma argumentow to w swojej bezsilnosci lapie sie ortografii. Nie jestem polonista wiec zdarzaja mi sie błedy , a ze pisze dosyc szybko to moga sie zdarzyc literowki albo brak jakiejs litery. a rosje pisze z malej litery calkiem swiadomie.
Spider poczytaj 5 punkt w statucie nato
spider-bialystok
14-08-2008, 19:33
USA nie chce nawet wydawac kasy na ochrone wyrzutni, a co dopiero mowic o umowie, ze wypowie Rosji wojne w wypadku ataku na Polske. Badzmy realistami. Polska czy Czechy nie sa dla USA warte wojny atomowej.
Spider poczytaj 5 punkt w statucie nato
Nie rozsmieszaj mnie :D NATO istnieje, ale tylko na papierze.
1 . Moze ale przepascilo wysilek wielu panstw i wielu lat pracy. Dlatego referenda sa niedobre nie dla uni bo społeczeństwo można bardzo łatwo zmanipulowac . Jak bedziemy polegac na takich referendach to daleko nie zajedziemy.
Ale przecież najważniejsza jest wolność i duma narodowa, prawda? A o to w tym chodzi. Czemu mam przyjmować coś co jest mi na bakier? Veto.
2. A skad ty wiesz czy by czekali ? Czy wy naprawde nie rozumiecie , ze atak na Polske oznacza III wojne i zagłade rosji ? Zreszta na jakiej podstawie mozesz twierdzic ze nam nie pomoga , taki jest ich obowiazek i tak to zostawmy.
Polska ma interes w tej wojnie bo przez Gruzje moze płynac jedyny rurociag , ktory bedzie całkowiecie niezalezny od rosji.
A jak było z Gruzją? Zajęliby pół Gruzji, a prezydent Stanów dalej machałby palcem. I w czym cenniejsza jest Polska od Gruzji? Pokaż mi ten czynnik który wywołałby taką reakcje świata na atak na kraj który mało kto zna.
W wielu dyskusjach odnosze takie wrazenie ze jak ktos nei ma argumentow to w swojej bezsilnosci lapie sie ortografii. Nie jestem polonista wiec zdarzaja mi sie błedy , a ze pisze dosyc szybko to moga sie zdarzyc literowki albo brak jakiejs litery. a rosje pisze z malej litery calkiem swiadomie.Próbowałeś mnie obrazić, może sprowokować. Nie wyszło, trudno. Nie czepiam się także do twojego małego wieku. Ja tylko proszę, abyś chociaż przejechał oczami po tekście który piszesz przed wysłaniem. 'Opera' mi nawaliła, jestem zmuszony czasowo na FF, naprawdę nie ma w tym nic ciekawego gdy cytowany tekst świeci się na czerwono.
POLSKA ZAAKCEPTOWAŁA TARCZE USA. Rosja się dopiero w*****.
Ha ludzie nie zdziwcie się gdy w zimie obudzicie się w pierdolsko zimnej chacie, bo ruskie odetną nam gaz i zapiepszajcie piechotą do szkoły, bo ruskie odetną nam rope. XDDDD
Ale ześmy se nagrabili
Ha ludzie nie zdziwcie się gdy w zimie obudzicie się w pierdolsko zimnej chacie, bo ruskie odetną nam gaz i zapiepszajcie piechotą do szkoły, bo ruskie odetną nam rope. XDDDD
Ale ześmy se nagrabili
Głupotą jest IMHO szukanie sojuszu z USA. Pomijając masę granic politycznych i realistycznych, trzeba wziąć pod uwagę granicę geograficzną jaką jest ocean.
Serious Sam
14-08-2008, 20:33
Przed chwilą dopiero w TVN24 słyszę o tej tarczy, teraz to dopiero będzie...Gdzieś słyszałem, że Rosja groziła nam rakietami za tarczę itp.
@down
Pan Prezydent b. dobrze zrobił.Trzeba dać Rosji do zrozumienia, że ta wojna jest nie potrzebna.Trzeba tylko teraz czekać na odpowiedź w sprawie tarczy...
jeśli ruski by nam nie pomogli nie było by polski.
Bo oni tez się przyczynili do wygranej, czy nie mam racji?
Odpowiem Ci
Nie masz racji.
Rosja była z niemcami ale Hitler się pokłócił ze Stalinem i Rosja rozje***a wojska niemieckie.
I ruski rozwalając niemieckie wojska nie miały na myśli ratunku Polski tylko po prostu pokonanie Niemców.
@topic
Po co ta ,,Kaczka Dziwaczka" się tam wwala ?
Niech któryś polak mi powie do czego złego (związanego z Polską) się Kaczyński nie przyczynił?
Szanse na tą wojnę są takie jak dobicie 1k lvla, czyli-żadne ;).
Użytkowników czytających ten temat: 59 (zarejestrowanych: 27, gości:32)
Jednak nie każdy polak (tzn.tibijczyk) ma w dupie tą wojnę.
Bloodwin@ No i dobrze
Kaczka dobrze zrobiła, że wyraziła swój protest.
Najlepiej byłoby cofnąć się do czasu "Dzikiego Zachodu".Wtedy to zwycięstwo (w większości wypadków) zależałoby od umiejętności a nie od "Potęgi Militarnej"
Jak to mówią górnicy:"Bóg, Honor i Ojczyzna"
Shanhaevel
14-08-2008, 21:15
Ale ześmy se nagrabili
Biegnij lizać tyłek Rusom i błagać o przebaczenie, że dbamy o bezpieczeństwo swojego kraju (i USA przy okazji).
O ile pamiętam w 1939 roku Europa też nie reagowała jak Hitler zajmował kolejne kraje, bo myśleli, że się 'naje' i popuści.
@down
Tak, niezniesienie wiz to jednak porażka...
@2down
Na papierku a w rzeczywistości...
spider-bialystok
14-08-2008, 21:24
Bezpieczenstwo energetyczne jest rownie wazne. Brak dostaw ropy moze wywolac naprawde tragiczne skutki gosodarcze.
Zgodzenie sie na tarcze mimo nie zniesienia wiz uwazam za policzek dla Polski.
Zanim nas zabijom i zniszczom proponóje pomyśleć racjonalniee:
Jaki Rosjanie mieliby w tym interes, gdyby nas zaatakowali ? Polska nie słynie z niedoboru ropy, tudzież innych surowców i po co by to im było ?
To nie średniowiecze ludzie, istnieje coś takiego jak NATO, gdyby nas zaatakowano inne kraje MUSZĄ pomóc sojusznikowi.
Przynajmniej tak jest na papierku...
Biegnij lizać tyłek Rusom i błagać o przebaczenie, że dbamy o bezpieczeństwo swojego kraju (i USA przy okazji).
O ile pamiętam w 1939 roku Europa też nie reagowała jak Hitler zajmował kolejne kraje, bo myśleli, że się 'naje' i popuści.
Nie powiedzialem, że tego nie popieram. :O Ba uważam, ze prezydent po raz pierwszy coś robi (dziwne metody i słowa, ale robi).
Po prostu wiem, że sobie nagrabiliśmy u Ruskich.
Poza tym tarcza to:
a) zwiększa naszą obrone.
b) w razie wojny stanowi jeden z głównych celi, wiec zwiększa zagrożenie.
poldek_p
14-08-2008, 22:54
Ale przecież najważniejsza jest wolność i duma narodowa, prawda? A o to w tym chodzi. Czemu mam przyjmować coś co jest mi na bakier? Veto.
A jak było z Gruzją? Zajęliby pół Gruzji, a prezydent Stanów dalej machałby palcem. I w czym cenniejsza jest Polska od Gruzji? Pokaż mi ten czynnik który wywołałby taką reakcje świata na atak na kraj który mało kto zna.
Próbowałeś mnie obrazić, może sprowokować. Nie wyszło, trudno. Nie czepiam się także do twojego małego wieku. Ja tylko proszę, abyś chociaż przejechał oczami po tekście który piszesz przed wysłaniem. 'Opera' mi nawaliła, jestem zmuszony czasowo na FF, naprawdę nie ma w tym nic ciekawego gdy cytowany tekst świeci się na czerwono.
1. Trudno taka jest unia trzeba czasami ustepowac. Zreszta wcale to nie było na bakier Irlandii bo rzad byl za ale sie nie udało. Nasz kraj powinien pamietac veta , ktore doprowadzily do rozbiorow podobna rzecz moze sie stac z unia .
2.Nie porownuj 40 mln. kraju w srodku europy , ktory odgrywa dosyc wazna role w europie do małego kraju na kaukazie.A tak wogole to porownanie jest smieszne i sam o tym dobrze wiesz. Ten czynnik to przedewszytkim Ue , rosja nie zatakuje Polski nie atakujac po koleji panstw nadbałtyckich i przy okazji Ukrainy. Myslisz ze swiat pozwoli na to zeby ruscy robili sobie zabawy w srodkowej europie ? Zreszta konflikt Gruzji przynajmniej w teorii to obrona "rosyjskich" obywateli weic swiat troche przymknął na to oko , a tu to była by zwykła inwazja .
3. Nie probowalem cie obrazic poprostu takie odnioslem odczucie. To ze uwazasz sie za starszego odemnie jest smieszne ( nawet jesli tak jest to napewno nie jest to taka roznica zeby sie czul dojrzalszy , madrzejszy , bardziej doswiadczony czy co tam sobie myslisz) . Ja tez sie na ciebei nie obrazam bo znam wielu ludzi , ktorzy tak jak ty z racji samego wieku uwazaja sie za zrodlo wszelakiej wiedzy a tak naprawde wiedza o wiel mniej od tych młodszych
Jak to mówią górnicy:"Bóg, Honor i Ojczyzna"
Tak mówili już we wczesny średniowieczu. I to nie górnicy : ).
Zanim nas zabijom i zniszczom proponóje pomyśleć racjonalniee:
Jaki Rosjanie mieliby w tym interes, gdyby nas zaatakowali ? Polska nie słynie z niedoboru ropy, tudzież innych surowców i po co by to im było ?
To nie średniowiecze ludzie, istnieje coś takiego jak NATO, gdyby nas zaatakowano inne kraje MUSZĄ pomóc sojusznikowi.
Przynajmniej tak jest na papierku...
W średniowieczu istniały sojusze. I to sojusze nie tylko pisane na kartce tak jak NATO. Co ty myślisz, że nie będzie wymówki, dlaczego by nie obronili Polski? A będzie, dlatego szanse na pomoc są niskie.
2.Nie porownuj 40 mln. kraju w srodku europy , ktory odgrywa dosyc wazna role w europie do małego kraju na kaukazie.A tak wogole to porownanie jest smieszne i sam o tym dobrze wiesz. Ten czynnik to przedewszytkim Ue , rosja nie zatakuje Polski nie atakujac po koleji panstw nadbałtyckich i przy okazji Ukrainy. Myslisz ze swiat pozwoli na to zeby ruscy robili sobie zabawy w srodkowej europie ? Zreszta konflikt Gruzji przynajmniej w teorii to obrona "rosyjskich" obywateli weic swiat troche przymknął na to oko , a tu to była by zwykła inwazja .
2. Jaką role odgrywa Polska? Komara, pionka? Tarcze antyrakietową można na Bałtyku umieścić. Pośrednik gazu? Można oprowadzić rury naokoło. Praktycznie w oczach innych krajów jest przeszkodą- w dziecinnym znaczeniu tego słowa. Miejscem, które trzeba przebyć, przecierpieć. Kaczyński jest muchą, którą trzeba walnąć. Tusk naobiecywał Irlandii a ja tu prawie trzeci świat widzę. Władza- ludzie, którzy bezprawnie władają naszym, moim, życiem- próbuje odgrywać ważną. Zastanawiam się co by się działo, gdyby nie piękny język polski, oraz barwna, symboliczna już, historia państwa.
Mystlich
15-08-2008, 00:49
Przegiołem sie i postanowiłem napisać w tym temacie.
Choć pewnie nie uwierzycie(wasza sprawa) ale przepowiednia w Bibli mówi o III wojnie światowej tak że:
- Działania wojenne ominą ją.
- Polska odpokutowała juz swoje grzechy znikając z mapy świata podczas rozbiorów.
- Polska jest słabeuszem a inne kraje potęgą. Potęgi upadną a słabeusze będa potęgami.
- Polska stanie taka sama jak przed rozbiorami, być może będzie się rozciągała aż do Morza Czarnego.
- Polska, Francja oraz jeszcze 1 kraj przetrwają w spokoju wojnę.
- Imigranci, którzy szukali pracy za granića będą masowo wracali do Polski.
- Polska stanie sie monarchią.
- W Polsce nastanie gwałtowny rozwój gospodarki.
- Polska zarobi najwiecej ze sprzedawanej żywności innym krajom oraz broni.
Dodam jeszcze, ze owa przepowiednia znajduje sie również w przepowiedniach Nostradamus-a
Pozdrawiam.
Naprawde uwazasz, ze Polska bedzie potega wieksza od Rosji i kilku innych panstw? Hahaha..
Mystlich
15-08-2008, 01:02
@up
A skad wiesz czy podczas III wojny światowej takie państwa jak Rosja,Niemcy czy USA będa istnieć lub ich potęga nadal będzie ??
To są przepowiednie i trzeba je jakoś interpretować.....
Poza tym to Polska zawsze była słaba...czemu więc nie może dojść do zmian?
@up
A skad wiesz czy podczas III wojny światowej takie państwa jak Rosja,Niemcy czy USA będa istnieć lub ich potęga nadal będzie ??
To są przepowiednie i trzeba je jakoś interpretować.....
Poza tym to Polska zawsze była słaba...czemu więc nie może dojść do zmian?
Niemcy są potęgą? : O
Z resztą. Skoro Amerykanie, przy okazji tarczy rakietowej, wyślą do nas trochę swojego wojska, to raczej na wypadek wojny Rosja na pewno się na nich skusi, więc Polska na pewno poniesie jakieś straty.
PS: Fajnie, że wróciłeś xd
Shanhaevel
15-08-2008, 01:47
@Mystlich
Proszę numer księgi i wersy, chętnie przeczytam.
Dodam jeszcze, ze owa przepowiednia znajduje sie również w przepowiedniach Nostradamus-a
1. Po co myślnik? 2. Przepowiednie Nostradamusa to ściemy, którymi karmi się pop-kultura.
Mystlich, piłeś? Moja w-ch*j-wierząca ciocia zna biblię prawie na pamięć, a nic o tym nie wie xd.
Ja już swoje zdanie-nie wiem, czy tu, czy w innym temacie-przekazałem. W razie III-WŚ w najlepszym przypadku zginie tylko 30% ludzkości.
Zatharin
15-08-2008, 03:16
A według mnie jak już bydoszło do IIIWŚ to zarówno zwycięstwo i klęska Rosji niosła by niezłe skutki: Jakby Rosja wygrała to chyba wiadomo, a jakby przegrała to czemu by nie na koniec tego wszystkiego odkurzyć bomby?
Mystlich to nie tyle biblia, a przepowiednie wielu jasnowidzów itp. mówią takie rzeczy. Wiem, bo też o tym czytałem.
Poza tym to Polska zawsze była słaba...
LUL. Poucz się historii nieco.
Niemcy są potęgą? : O
A nie? 2 WŚ. Niby zwykłe państwo a jakie zrobiło zamieszanie, podbiło pół świata itp.
@Nari
Dlaczego mieliby nie pomóc ? :)
NATO powstało przede wszystkim by zapobiec III wojnie światowej, nie popełnić błędu takiego jak zlekceważenie Niemiec.
Więc kompletnym debilizmem byłoby to, że ŻADEN kraj NATO-wski nie pomógłby sojusznikowi.
Tak więc rodzi się pytanie: Po co powstało NATO ?
Imho bezsens...
@edit
Ale nie panikujcie też z Rosjanami. To nie Al-Kaida czy inne gówno. To kraj, który próbuje udowodnić, że liczy się na arenie międzynarodowej, a gdyby przyszło co do czego pewnie baliby się zrobić pierwszy krok. Nie martwcie się, Putin i jego przydupas (Miedwiediew) nie są imbecylami, bo gdyby wkroczyli na któryś z krajów NATO, prawdopodobnie popełniliby samobójstwo swojego kraju ;]
Wylansowany
15-08-2008, 09:53
Powtarzam, że III wojny raczej nie będzie z powodu dwóch prostych pytań i czynników:
-Po co?
-Między kim?
Dopóki ludzie nie będą musieli walczyć o np. gaz, wodę pitną czy pożywienie wojen nie będzie - nie wszysycy prezydenci i ich rządy są z IQ <40
A po co Hitler zajumal pol Europy?
Mystlich, piłeś?
:O Bój się Boga, widzisz co ty piszesz?!
@Mystlich
Witamy ponownie kochanego i szanowanego ministranta na forum =) Skoro już piszesz, to oznacza, że... poradziłeś sobie z przeciwnościami losu?
@
Mystlich nie zablokował t~.pl : D
neopostman
15-08-2008, 11:11
Choć pewnie nie uwierzycie(wasza sprawa) ale przepowiednia w Bibli mówi o III wojnie światowej tak że:
- Polska odpokutowała juz swoje grzechy znikając z mapy świata podczas rozbiorów.
- Polska jest słabeuszem a inne kraje potęgą. Potęgi upadną a słabeusze będa potęgami.
- Polska stanie taka sama jak przed rozbiorami, być może będzie się rozciągała aż do Morza Czarnego.
Pozdrawiam.
Opieraj się na "przepowiedniach" z Biblii to na pewno daleko zajdziesz.
-Po co?
* dla władzy
* dla ropy
-Między kim?
*Rosja - USA
*Izrael - Iran
@neopostman: Dobrze, że się kieruje przepowiedniami z Biblii.
@nardill: Ja jestem ministrantem i jestem z tego dumny.
1. Istniało coś takiegio jak Wielkie Księstwo Polsko-Litewskie.
2.Polska to kraj który "Nigdy się nie podda"
Mazur199
15-08-2008, 12:06
mamy tarcze - mamy wpie*dol : )
@co do przepowiedni
slyszalem wlasnie o tym ze polska ma byc potega ale o francji to sam nostradamus przepowiadal ze zostanie zniszczona przez islam etc i ze niby bedzie atakowana przez 5 wrogow naraz.. ale to tylko przepowiednie : D
Pozdrawiam.
Huh, a ja się czepiałem moherów...
@Nari
Dlaczego mieliby nie pomóc ? :)
NATO powstało przede wszystkim by zapobiec III wojnie światowej, nie popełnić błędu takiego jak zlekceważenie Niemiec.
Więc kompletnym debilizmem byłoby to, że ŻADEN kraj NATO-wski nie pomógłby sojusznikowi.
Tak więc rodzi się pytanie: Po co powstało NATO ?
Imho bezsens...
Jeśli Polska sobie wystarczająco napyskuje do Rosji to, może wybuchnąć z tego jakiś konflikt. A gdyby do tego weszło NATO to skutek mógłby być tragiczny. To tylko przypuszczenia.
Bardownik
15-08-2008, 12:50
@przepowiednia
W Biblii? O Polsce? Nie wiem, nie słyszałem. Ale dla mnie to trochę absurdalne (a jestem wierzący) żeby w starożytnej Księdze pisano o państwach, które ukształtowały się dopiero w średniowieczu. Dodatkowo Biblia nigdy nie była spisywana konkretami w sposób jaki obecnie znamy "Rosja użyła siły militarnej na terenach pańswa - Gruzja". A w Biblii "Naród Izreala został wyprowadzony z domu niewoli, władcy Egiptu". Tak samo opis Apokalipsy (ale to inny temat).
@III wojna światowa
"Jedynym zwycięstwem w III wojnie światowej będzie jej zapobiec"
Pomijając fakt, że jeżeli już wybuchnie to nikt z nas nie przeżyje (jest tu ktoś odporny na promieniowanie, czystki etniczne i ataki fanatyków?).
Koniec świata będzie naszym tworem. Czymś co sami osiągniemy w kulminacji "naszego dzieła", tu na Ziemi. Zresztą już to widać, nieprawdaż?
@po co?
Tego jest w cholere dużo. Zawsze znajdzie się powód, cel i przeiwdywane skutki.
@Słówko "potęga" na mapie świata
Kiedyś może i tak. Wielkie kampanie, władza i bogactwa. Teraz każde państwo jest nie tyle otoczone czarną kreską, a innymi krajami. Do tego dochodzą interesy tychże państw. Dajmy na to - USA nie pozwoli, aby Rosja przejęła dominację w Euro - Azji, bo to kompletnie pogrążyłoby ich "imperium" i wkład w między narodowy rynek i politykę (bo z kim by się dogadali, z Chinami, Iranem?). Tak samo Rosja nie ułatwi Amerykanom życia w działaniach na terenach Europy. To oczywiste, Sowieci cały czas dążą do objęcia wpływów na Starym Kontynencie, takich jak ZSRR (a może i dalej).
Warto pamiętać, że Rosjanie to skurw*syny i jeszcze niecałe 20 lat temu robili u nas to co im się podobało. Z pewnością perspektywą powrótu tutaj nie pogardzą.
To, co propagaduje lewica (konkretnie SLD), jest dla mnie tragedią. Już nawet nie ze względów politycznych, ale dla własnego poszanowania kraju - te dupolizy powinny pozwolić sobie na zaakceptowanie faktu, iż Rosja nigdy nie była, nie jest i nie będzie naszym partnerem ani przyjacielem w niczym [!]
Z nimi się nie da rozmawiać z korzyścią dla obu stron, co pokazali w Gruzji, wystawiając na próbę mobilność wszystkich koalicji Amerykańsko - Europejskich.
To tyle ode mnie
Kurczakos
15-08-2008, 13:09
mamy tarcze - mamy wpie*dol : )
Tarcze to raczej przykład jak USA prowokuje Rosje...
Bardownik
15-08-2008, 13:11
Ja bym wolał w ten sposób "prowokować" niż dawać im wolną ręke i prawo wyboru
Jarasek9595
15-08-2008, 13:33
Ciężko przewidzieć co będzie.O tym wie tylko Bóg.Lepiej się nie stresować do przodu.Miejmy nadzieję że Rosja nam nic nie zrobi.
@jarasek9595: Święta racja.
Sama nadzieja nigdy nic nie daje. Jeśli się powołujesz na Boga, to muszę napisać, że z tego co wiem w Biblii, Koranie, Torze i innych takich księgach nic się nie działo z powodu samego czekania. Nawet, po części, z samej modlitwy.
Widze, że sobie tutaj przewidujecie co może być itd.
Hmm nie wiem czy moge.. ale dam wam taki fajny link do artykułu na pewnym portalu >>Klik! (http://fakty.interia.pl/tylko_u_nas/news/jak-dzisiaj-wygladalaby-wojna-polski-z-rosja,1163043,3439)<<
Artykuł pt. "Jak dzisiaj wyglądałaby wojna Polski z Rosją?".
Ciekawe. Polecam przeczytanie całości ;).
A co do mojego zdania.. To raczej wątpie, żeby Rosja próbowałaby ataku na nas.
No ale nawet jeśli by się tak stało, to Polska byłaby doszczętnie zrujnowana...
Porównując stan naszego wojska z siłami rosyjskimi, nasz opór byłby raczej bezcelowy..
Możnaby tylko liczyć na cud lub pomoc z zewnątrz. Co nie zmienia faktu, że każdy Polak stałby się nagle wzorem patriotyzmu i ruszałby z szabelką na rosyjskie czołgi.
@Mikes1
Po tym artykule już dzisiaj wiem - Nie będzie wojny :) Nikomu się to nie opłaci.
Shanhaevel
15-08-2008, 15:55
@po co?
Rosja zawsze miała aspiracje imperialne, a Putin to tylko potęguje...
@down
Człowieku, czy musi panować imperator lub dyktator, by mieć zapędy imperialistyczne?
I dawaj księgę i wersy. O, i pisze się 'Biblia' z dużej litery.
Mystlich
15-08-2008, 16:17
Przetaczam słowa Nostradamusa na temat III wojny:
Nad miastem Boga podniesie się wielki zgiełk. Dwaj bracia zostaną unicestwieni, a twierdza nie runie. A wielki władca runie. Trzecia wojna rozpocznie się, gdy miasto stanie w ogniu.
Jeszcze jedno. Nostradamus w swojej przepowiedni o zagładzie cywilizacji mówi że przetrwa tylko 18 osób pod płachtą jakiegoś konia i nie będzie można rozróżnić ich jeśli chodzi o płeć. Oni zapoczątkują nowe życie na Ziemii.
A poza tym czy III wojna musi oznaczać koniec świata? Wg. nas katolików koniec świata nastąpi tylko wtedy jeśli na Ziemii nie przetrwa ani jedna osoba. Tylko Bóg wie kiedy nadejdzie koniec i nikt inny.
Mówiąc, że nie przetrwa ani jedna osobą uwzględniam śmierć wszystkich, nawet tych co skryli sie w bunkrach i podziemnych schronach i tych co pouciekali na dalekie wyspy.
Czyli może być tak, że III wojna nastąpi i te 99% ludzkosci zginie, ale końca nie będzie jeśli przetrwa 1 osoba.
@up
A czy w Rosji panuje jakiś imperator albo dyktator?
Na koniec jeszcze wrzucam przepowiednię z bibli:
W 2012 r. na tronie papieskim zasiądzie Piotr Rzymianin. Wówczas to, jeśli ludzie się wcześniej nie nawrócą, nastąpi początek końca. Na stepach Azji Antychryst się zjawi, który, czyniąc niezwykłości mocą szatańską, tłumy ujarzmi. Grzechy ludzkości spowodują, że czara Bożej goryczy się przeleje. Maryja opuści karzącą rękę Boga, a na ziemię spłyną największe nieszczęścia. Słońce w krwi skąpane będzie, a z nieba ogień spadać zacznie. Oceany wyparują, ziemia w wielu miejscach się rozstąpi, a miliony ludzi będą ginęły z godziny na godzinę.
To tyle........spadam
JestemZRoku2050
15-08-2008, 16:59
http://www.dziennik.pl/swiat/wojna-gruzja/article223420/Polska_rosyjskim_celem_na_100_procent.html
Coraz gorzej...
Wymyślają wojny, a potem pierwsi będą się po schronach Ci dowódcy/prezydenci/politycy chować.
@Mystlich
Nostradamusa i biblię można interpretować na x1000000 sposobów więc nie wymyślaj bajek, dziwne, że Nostradamus przepowiedział rozwalenie wieżowca wtc, i inne tylko po fakcie, a nie przed. Przeczytałem jedną księgę Nostradamusa (nie wiem czy miał więcej) i gówno można wywnioskować, interpretacji jest masa w internecie.
A prawdziwej Biblii nigdy nie czytaliśmy bo przez kilkanaście wieków została dobrze ocenzurowana aby ludzie się za dużo nie dowiedzieli.
Aha i przeżyłem już kilka końców świata i miał być ten antychryst i kurde go nie widziałem :/
@Up
Czytałem początek tego artykułu..
Wnioskuje ze USA (jeśli to prawda ze ta tarcza jest wycelowana w Rosję)
obmyśliła genialny plan. Czemu? Ponieważ tylko Rosja może się równać militarnie z USA więc wyeliminowanie Rosji, będzie krokiem do hmmmm...jak to nazwać
np:
Większą kontrolą nad światem(Wiem ze to śmiesznie brzmi).
To tylko moje wnioski.
Shanhaevel
15-08-2008, 17:24
@up
Zaiste genialne. Teraz tylko to wykonać, ale to już chyba drobnostka, nie?
@down
Zimna wojna. Ale ona trwa od zakończenia II WŚ do dziś, więc to nic nowego.
Trzy panstwa moga cos zrobic
Chiny
Rosja
Usa
Kazde sie zabezpiecza, polska podpisuje o tarcze, bo sie boi rosji, usa wykorzystuje ten moment. Rosja chce przejac gruzje aby pokazac co znaczy, chiny siedza cicho, wiadomo olimpiada.
NATO & USA vs Rosja
wojna :cup:
Tuhamiid
15-08-2008, 17:48
Wiadomosc z teleexpressu.
Prezydent Gruzji podpisal pakt pokojowy z Rosja.
Czyli jak tam sie wojna skonczy, my bedziemy miec tarcze (z czego sie ciesze)
Rosja zrozumie ze to nie bedzie w ich strone skierowane i bedzie pokój.
@up.
Cieszysz sie z wojny ? powiem ci cos, jak zginiesz to sie nie zrespisz i nie stracisz 2 lat czyli nie spadniesz do 11 roku zycia.
Ta wojna jest blisko i jeżeli na początku nie doszłoby do użycia rakiet strategicznych, to w sytuacji podbramkowej dla USA lub Rosji na pewno do tego dojdzie- kraj już nie będzie miał nic do stracenia.
A ta tarcza w Polsce to jest być, albo nie być dla Rosji. Bez tarczy mają argument w postaci pocisków jądrowych, z tarczą- są bezsilni.
A co do:
Wiadomosc z teleexpressu.
Prezydent Gruzji podpisal pakt pokojowy z Rosja.
Czyli jak tam sie wojna skonczy, my bedziemy miec tarcze (z czego sie ciesze)
Rosja zrozumie ze to nie bedzie w ich strone skierowane i bedzie pokój.
Pewnie dlatego podpisali ten pakt, by wszystkie wojska przenieść na front w Europie, ja bym się z tego nie cieszył.
Kupa. Kolejny traktat a Rosja i tak będzie siedzieć w Gruzji. Oni już nawet mianowali swojego prezydenta miasta Gori. Widać wprowadzają swoją władze. xD
neopostman
15-08-2008, 18:15
@III wojna światowa
"Jedynym zwycięstwem w III wojnie światowej będzie jej zapobiec"
Pomijając fakt, że jeżeli już wybuchnie to nikt z nas nie przeżyje (jest tu ktoś odporny na promieniowanie, czystki etniczne i ataki fanatyków?).
Koniec świata będzie naszym tworem. Czymś co sami osiągniemy w kulminacji "naszego dzieła", tu na Ziemi. Zresztą już to widać, nieprawdaż?
Koniec świata nie oznacza końca świata a raczej okres wielkich przemian. Byłby to czas, kiedy min. 70 % ludzkości wymarło, a reszta na świecie wprowadziłaby nowy porządek.
JestemZRoku2050
15-08-2008, 19:11
Gruzja: dziennikarka postrzelona w trakcie relacji na żywo
Zespół gruzińskiej telewizji nadawał na żywo z drogi prowadzącej do zajętego przez Rosjan miasta Gori. W trakcie relacji reporterka została postrzelona w rękę. Kobieta nie przerwała relacji. - To najprawdopodobniej snajper. Nie wiem, skąd strzelał, nikogo nie widzę - mówiła do kamery.
http://www.youtube.com/watch?v=4eyQ5Maqf80
A co do teleexpressu to możecie zobaczyć tutaj http://www.itvp.pl/event/teleexpress/
Bardownik
15-08-2008, 19:27
Koniec świata nie oznacza końca świata a raczej okres wielkich przemian. Byłby to czas, kiedy min. 70 % ludzkości wymarło, a reszta na świecie wprowadziłaby nowy porządek.
Być może tak, a być może nie ;]
Pytanie: co się stanie jeżeli rzeczywiście przeżyje te kilka osób? Rozmnożą się? Wyewoulują to stopnia samo - rozmnażania? Dostosują się do masakrycznych warunków zapewniając sobie nieśmiertelność?
Jak ja mam odczucie absurdu, tak myślę, że Wy także. Bardziej stawiałbym na to, że człowiek zniknie z powierzchni Ziemi, a na jego miejscu pojawi się coś nowego, ot, były dinozaury, był i człowiek.
Polecam film z History Chanel "Life after people" - dobitnie pokaże mniemaną przemianę
Jak nic, będzie wojna :P
Teraz nawet w wiadomościach mówili że może się to zakończyć atakiem jądrowym i wszystkich rozwalą w drobny mak ;)
Teraz nawet w wiadomościach mówili że może się to zakończyć atakiem jądrowym i wszystkich rozwalą w drobny mak ;)
Słuchać wiadomości to po części jak słuchać polityków. W jednym mówią, że po konflikcie a w drugim, że nas bombą jądrową będą rzucać o.O
Chyba zacznę chodzić do Kościoła... Nie chce żadnej wojny :(
A to też jest bez sensu.
Będą ginąć ludzie bo Kaczor jest kretynem... no coś tu nie gra.
A on teraz siedzi w domu pod obstawą ochrony i mu mogą naskoczyć
Bardownik
15-08-2008, 20:53
Dlaczego uważasz, że jest kretynem? Proszę, wytłumacz mi co takiego złego robi pan Kaczyński?
Według Ciebie to on jest kretynem, a Rosja jest wporządku, tak?
Cóż, pewnie powiesz, że powinniśmy rozmawiać z nastawieniem pro - rosyjskim, być ostrożnym, ustępować Rosjanom. Zakładam to, ponieważ definitywnie sprzeciwiasz się działaniu pana prezydenta, a więc popierasz lewicowe poglądy.
Dla mnie, w tym wszystkim, śmieszne jest to, że Ruscy mają to wszystko głeboko w dupie, a lizanie im tej dupy jest działaniem skrajnie samoniszczącym
Mystlich
15-08-2008, 20:56
@Xelius
Cała nasza nadzieja i życie spoczywają w rękach Boga.
Jeśli dojdzie do wojny to czeka nas jedno z rozwiązań:
- Emigracja do Szwajcarii
- Przystosowanei sie do życia w piwnicy i stworzenie z nich pewnego rodzaju schronów wystarczających na przynajmiej 2 lata.
I modlitwa o pokój......
Pozatym Rosja chce sie zemścić za Biesłan i za ten zamach na teatr...
neopostman
15-08-2008, 20:59
Chyba na Trwam TV.
Ludzie, proszę was, nie panikujcie. Ruscy nie są tak głupi jak to się wydaje, żadnej wojny nie będzie, co najwyżej gorsze stosunki dyplomatyczne.
Bardownik
15-08-2008, 21:03
Kto wie, czy Rosjanie nie mają w planie wyprzedzenia tarcz antyrakietowych. Do tego jeżeli Amerykanie naprawdę ich nabuzują, to będą zdolni do wszystkiego, żeby się odwdzięczyć. Co oczywiście nie oznacza, że z tego powodu wszyscy mają się ich słuchać ulegając militarnym i politycznym przedstawieniom
Jeśli będzie wojna to i tak między USA a Rosją, a przez Polskę ten front raczej przechodził nie będzie. A jeśli dojdzie do ataku jądrowego (chociaż jestem pewien w 100%, że takowego nie będzie) to i tak nic nas nie uratuje.
pewnie japonczycy z hiroszimy i wielu innych ludzi mysleli podobnie ;];]
Shanhaevel
15-08-2008, 21:34
Umówmy się - On daje wsparcie, działamy my.
- Przystosowanei sie do życia w piwnicy i stworzenie z nich pewnego rodzaju schronów wystarczających na przynajmiej 2 lata.
Wyłóż sobie ściany ołowiem. : X
poldek_p
15-08-2008, 21:40
Jeśli będzie wojna to i tak między USA a Rosją, a przez Polskę ten front raczej przechodził nie będzie. A jeśli dojdzie do ataku jądrowego (chociaż jestem pewien w 100%, że takowego nie będzie) to i tak nic nas nie uratuje.
Jak bedzie wogole jakas wojna to bedzei to wojna nato-rosja ,czyli w tym tez Polska. Zreszta zadnej wojny nie bedzie bo oznaczalo by to nic dobrego dla rosji wiec nie panikujcie. A to straszenie rosji to poprostu jej styl uprawianai polityki .Chca poprostu nastraszyc polskie spoleczenstwo zeby z niechcecic ich do tarczy. Patrzac po tym forum i po sondazach udaje sie im to
A to też jest bez sensu.
Będą ginąć ludzie bo Kaczor jest kretynem... no coś tu nie gra.
A on teraz siedzi w domu pod obstawą ochrony i mu mogą naskoczyć
Jak na razie to 'kretyn' jest prezydentem, więc czym Ty jesteś?
CytrynowySorbet
15-08-2008, 22:09
Powiem jedno - lizanie dupy nie jest opłacalne, bo zawsze można natrafić na jakieś gówno ;)
Mam na myśli to, że takie wielkie mocarstwo (czy nawet jakaś osoba) chętnie wykorzysta swoich "zwolenników" żeby osiągnąć pewne cele bez brudzenia sobie rąk.
Rozpoczęcie wojny TERAZ też nie jest zbyt opłacalnym pomysłem. Technologia posuwa się szybko do przodu, więc co by dla Rosji zmieniły te 2-3 lata? A technologia w tym czasie będzie jeszcze bardziej rozwinięta, będzie więcej dróg podboju / ułatwienia sobie zwycięstwa.
A gadanie "nikt nie pomoże Polsce" nie ma sensu - jeśli Rosja ośmieliłaby się zaatakować Polskę czy którekolwiek inne państwo UE / NATO, reszta MUSIAŁABY zareagować ze względu na rodzące się pytania: "Czy to już koniec?" "Czy my nie będziemy następni?"
Co do tej postrzelonej reporterki - wygląda mi to na jakąś podpuchę. Ta kamera za długo "nic nie pokazywała", zresztą reporterka nie za bardzo zdawała sie być przejęta faktem, że właśnie dostała kulkę w rękę (no chyba że była maniaczką i cieszyła się z sensacji...).
@offtopic Ale chyba nie uważacie że PIS, Pan Kaczyński nadają się do rządzenia tym krajem.
Jeśli zaatakowała by Nas Rosja mamy za sobą UE ,USA,NATO :o
http://pl.youtube.com/watch?v=I4VbI7hVrAE
Gruzja: dziennikarka postrzelona w trakcie relacji na żywo
Zespół gruzińskiej telewizji nadawał na żywo z drogi prowadzącej do zajętego przez Rosjan miasta Gori. W trakcie relacji reporterka została postrzelona w rękę. Kobieta nie przerwała relacji. - To najprawdopodobniej snajper. Nie wiem, skąd strzelał, nikogo nie widzę - mówiła do kamery.
http://www.youtube.com/watch?v=4eyQ5Maqf80
A co do teleexpressu to możecie zobaczyć tutaj http://www.itvp.pl/event/teleexpress/
Myślałem, że ta dziennikarka head shoota dostanie :| a tu żadnego rozprysku nie było...
@up
Taa mamy... ale tylko na papierku
Jaka tam znów wojna:| nic takiego nie będzie,po prostu pogrożą prezydent łeb opuści przeprosi,Rosja nas zbrechta jakie to pipki i tyle.Ktoś tam jeb*nąl o bombie jadrowej,był by to samobój dla Rosjii ;o,i dla nas "Zonk"
Dlaczego uważasz, że jest kretynem? Proszę, wytłumacz mi co takiego złego robi pan Kaczyński?
Według Ciebie to on jest kretynem, a Rosja jest wporządku, tak?
Cóż, pewnie powiesz, że powinniśmy rozmawiać z nastawieniem pro - rosyjskim, być ostrożnym, ustępować Rosjanom. Zakładam to, ponieważ definitywnie sprzeciwiasz się działaniu pana prezydenta, a więc popierasz lewicowe poglądy.
Dla mnie, w tym wszystkim, śmieszne jest to, że Ruscy mają to wszystko głeboko w dupie, a lizanie im tej dupy jest działaniem skrajnie samoniszczącym
Nie chodzi tu o zachowania prorosyjskie, ale po prostu o zew tej odpowiedzialności. Kaczyński jako głowa państwa nie może się wypowiadać tak chociażby w MOIM imieniu. A robi to.
@Xelius
I modlitwa o pokój......
Nie, że Cię wyganiam, ale radzę Ci się już zacząć modlić, tyle, że 24/7.
Chyba na Trwam TV.
Ludzie, proszę was, nie panikujcie. Ruscy nie są tak głupi jak to się wydaje, żadnej wojny nie będzie, co najwyżej gorsze stosunki dyplomatyczne.
A do czego prowadzą złe stosunki dyplomatyczne? Nie zawsze i nie często.
Powiem jedno - lizanie dupy nie jest opłacalne, bo zawsze można natrafić na jakieś gówno ;)
Mam na myśli to, że takie wielkie mocarstwo (czy nawet jakaś osoba) chętnie wykorzysta swoich "zwolenników" żeby osiągnąć pewne cele bez brudzenia sobie rąk.
Rozpoczęcie wojny TERAZ też nie jest zbyt opłacalnym pomysłem. Technologia posuwa się szybko do przodu, więc co by dla Rosji zmieniły te 2-3 lata? A technologia w tym czasie będzie jeszcze bardziej rozwinięta, będzie więcej dróg podboju / ułatwienia sobie zwycięstwa.
A gadanie "nikt nie pomoże Polsce" nie ma sensu - jeśli Rosja ośmieliłaby się zaatakować Polskę czy którekolwiek inne państwo UE / NATO, reszta MUSIAŁABY zareagować ze względu na rodzące się pytania: "Czy to już koniec?" "Czy my nie będziemy następni?"
Od razu lizanie dupy... Tu raczej chodzi o to, żeby jak to mądrze powiedziała Slythia, przeżyć spokojnie swoje życie. I to nie pod ruską, niemiecką, czy jakąś inną flagą.
Cheapest
15-08-2008, 23:28
Jeszcze jedno. Nostradamus w swojej przepowiedni o zagładzie cywilizacji mówi że przetrwa tylko 18 osób pod płachtą jakiegoś konia i nie będzie można rozróżnić ich jeśli chodzi o płeć. Oni zapoczątkują nowe życie na Ziemii.
Tak, jak Rosja wystrzeli rakiety jądrowe to Chuck Norris się wypierdoli na koniu w swoim Texasie i koń go przykryje i jako jedyny przeżyje. Razem z 17 mrówkami na których będzie leżał.
Shanhaevel
15-08-2008, 23:32
Jeśli zaatakowała by Nas Rosja mamy za sobą UE ,USA,NATO
Nie obronilby nas ot tak. W polityce nie ma przyjaźni, są tylko interesy.
@ Pan up (wielki znawca interesów)
Taa interesy... NATO miałoby wielki interes w tym, żeby siedzieć i się gapić jak Ruscy rozwalają Polske. Gdyby się nie ruszyli, to Rosja stałaby się odważniejsza i wtedy, bez strachu przed NATO, mogłaby odważyć na zaatakowanie Niemiec czy innego członka NATO.
Btw. Rosja nas nie zaatakuje od tak sobie bo po co? Ropy nie mamy, gazu nie mamy - zero zysku a nawet wyszliby na minus (straty w wyposarzeniu, ludziach, zmarnowanych surowcach). Jeżeli tylko nie będziemy za dużo pyskować Rosjanom wszystko będzie ok.
A to, że Kaczyński sprzeciwił się ataku na Gruzje akurat popieram (chociaż go nie lubie), tylko nie musiał tego swojego sprzeciwu tak bardzo manifestować.
A co do tej całej tarczy antyrakietowej mam jedno zdanie:
Polska staje się ważną częścią systemu obronnego Stanów Zjednoczonych.
Może i mamy z tego jakieś korzyści ale wiadomo - systemy obronne zawsze stoją na pierwszej linii i pierwsze doznają zniszczeń...
neopostman
16-08-2008, 00:14
A poza tym czy III wojna musi oznaczać koniec świata? Wg. nas katolików koniec świata nastąpi tylko wtedy jeśli na Ziemii nie przetrwa ani jedna osoba. Tylko Bóg wie kiedy nadejdzie koniec i nikt inny.
Mówiąc, że nie przetrwa ani jedna osobą uwzględniam śmierć wszystkich, nawet tych co skryli sie w bunkrach i podziemnych schronach i tych co pouciekali na dalekie wyspy.
Czyli może być tak, że III wojna nastąpi i te 99% ludzkosci zginie, ale końca nie będzie jeśli przetrwa 1 osoba.
@up
A czy w Rosji panuje jakiś imperator albo dyktator?
Na koniec jeszcze wrzucam przepowiednię z bibli:
To tyle........spadam
95 % przepowiedni Nostradamusa nie jest zrozumianych z tego powodu, że to wszystko jest jedną wielką metaforą.
@Xelius
I modlitwa o pokój......
Hihi. Jak dojdzie do wojny, to atomowej, a jak do atomowej to do Szwajcarii czy gdziekolkwiek nie ma co uciekać. :D
Down:
Kolejny ogarnięty. ;/
Ja by uciekał do starego w angli:D
@up
I słuchał potem jak to przyjaciele gineli bo nie mieli takiej możliwości ucieczki jak ty.
Lol też mi ucieczka. Od wojny atomowej nie uciekniecie. A 3 wojna światowa będzie na 100% atomowa.
@up O ile nie jądrowa. 15 latek za karabin?:D
neopostman
16-08-2008, 12:41
Lol też mi ucieczka. Od wojny atomowej nie uciekniecie. A 3 wojna światowa będzie na 100% atomowa.
Żebyś się nie zdziwił, ja bym jednak dał na to, że do użycia atomu by nie doszło.
po 1- sprawnie działający wywiad obu stron nie dopuściłby do tego (wywiad to 50 % wojny)
po 2- jako pierwsze na cel z rakiet balistycznych poszły by cele telekomunikacyjne- satelity, etc. Jednym słowem w dziedzinie telekomunikacji Ziemia wróci do XVIII wieku. W ten sposób dowództwo nie miało by możliwości podjąć decyzji o ataku jądrowym.
po 3- nawet gdyby już miało dojść do ataku, w dzisiejszych czasach atom to przeżytek, wystarczy spojrzeć na dzisiejszą technologię wojenną- niewykrywalne lasery o ogromnej sile, wyrzutnie plazmowe, a jeszcze jestem pewien, że rządy mają kilka technologii, o których istnieniu zwykły śmiertelnik nie ma pojęcia.
A już dla uparciuchów co sądzą, że dojdzie do ataku jądrowego i nie wiedzących gdzie się schować, najlepszym wyjściem jest ... lodówka. Ma go każdy w domu, a ołów w ściankach lodówki będzie nas dzielnie bronił ; ).
E tam lodówka... Ja sobie zasłonie oczy i nikt ani nic mnie nie znajdzie.
Mazur199
16-08-2008, 14:42
no i praktycznie mamy zimna wojne
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.