Pokaż pełną wersje : Nie wierzysz w UFO? Zmienisz zdanie.
to nie możliwe ze to fotomontaż, wyszły mi ciary
http://pl.youtube.com/watch?v=YAghwVh7OyA
i 2 z chin
http://pl.youtube.com/watch?v=s-_yibPQs7c
: o
@Edit
Znalazłem jeszcze jeden, fantastyczny dowód, może niedowiarki powiedzą co to było?
Prosze o dobre przypatrzenie sie na pioruna pod koniec filmika :D
http://pl.youtube.com/watch?v=A33yNFMTW-g
Dlaczego niby nie fotomontaż?
Ja nie oglądam takich filmików, ponieważ kiedyś oblukałem coś o ufo i moja własna wyobraźnia nie dawała mi spokoju:p Tak się bałem, że aż cały się trzęsłem8o.Może to brzmi trochę dziwnie, ale niestety tak już mam ;[
ZapodajMuze
24-08-2008, 23:00
Ja nie oglądam takich filmików, ponieważ kiedyś oblukałem coś o ufo i moja własna wyobraźnia nie dawała mi spokoju:p Tak się bałem, że aż cały się trzęsłem8o.Może to brzmi trochę dziwnie, ale niestety tak już mam ;[
To wszystkiego najlepszego z okazji dziesiatych urodzin.
@UP
To wszystkiego najlepszego z okazji bycie debilem....
@Topic
Ja osobiscie jestem pewien ze UFO istnieje..
Tylko debile twierdza ze Ziemianie to jedyna rasa we wszechswiecie...
Ten kto zna sie na astronimi itd.. (kto nie gra 24/7 w Tibie) wie o co chodzi...
Eklezjastyk
24-08-2008, 23:11
To wszystkiego najlepszego z okazji dziesiatych urodzin.
pwnz0r menZzzz
<tak , dajcie mi next warna za spamowanie!>
Dzik Dzik Tadzik
24-08-2008, 23:12
@UP
To wszystkiego najleprzego z okazji bycie debilem....
@Topic
Ten kto zna sie na astronimi itd.. (kto nie gra 24/7 w Tibie) wie o co chodzi...
Nie rozsmieszaj mnie.
Dlaczego niby nie fotomontaż?
bo jakby ufo nie istnialo to by nie bylo polowy z moich znajomych :S emo pewnie tez nie
Pierwsze video kręcone koło mojego domu. I chyba nawet poznaję gościa, który to kręcił...
ZapodajMuze
24-08-2008, 23:21
Kocham gadanie o ufo , wy myslicie ze ufo nie ma? Ja bym sie nie zdziwil jakby teraz ambasador marsa siedzal i pil kawe w pentagonie . Miliony dowodow ,filmow i zdjec jest na istnienie ufo tylko ze osoby na szczycie wladzy swiata nie maja interesu mowic tego szarym ludzia .
neopostman
24-08-2008, 23:27
film z chin to fake!
Szukając filmów o UFO ominąłeś najbardziej spektakularne i nadal nie potwierdzających, czy to fake. Dla przykładu:
UFO nad WTC:
http://www.youtube.com/watch?v=FtKuBKIaVvs
bądź obserwacja kamerą amatorską burzy, tutaj należy mieć sokole oko, i zobaczyć w okolicy 3 sekundy~ na środku ekranu obiekt lecący w lewo i chowający się za chmurami.
3-4 sekunda
http://pl.youtube.com/watch?v=15n7KUKjkzk
Tutaj ze zbiorów NASA, mianowicie widzimy lecący obiekt, następnie następuje błysk, po czym obiekt oddala się.
http://www.youtube.com/watch?v=ZN0XnDJKdWo
bądź według mnie najbardziej spektakularna manifestacja UFO bądź NOL-i (lub całej floty) zarejestrowanych w Meksyku.
http://pl.youtube.com/watch?v=iKzzsM-__sg&feature=related
@ down
Twoje założenia nie są poparte żadnymi dowodami, więc z łask swojej nie mów, że "na pewno" nie ma nikogo oprócz nas w układzie słonecznym.
@2
Zadziwiasz mnie, po pierwsze, gdyby któryś rząd wiedział o takowej cywilizacji, to jestem pewien, że opinia publiczna nie dowiedziała się o tym w pierwszym rzędzie, uwierz mi.
Nie mówie, że nie istnieje, bo wiem, że istnieje, i na twoim miejscu na NASA bym tak mocno nie polegał. ; P.
Kocham gadanie o ufo , wy myslicie ze ufo nie ma? Ja bym sie nie zdziwil jakby teraz ambasador marsa siedzal i pil kawe w pentagonie . Miliony dowodow ,filmow i zdjec jest na istnienie ufo tylko ze osoby na szczycie wladzy swiata nie maja interesu mowic tego szarym ludzia .
HAAHAH Ambasador z Marsa....
Obce cywilizacje istnieja ale NIE w naszym ukladzie slonecznym....
W naszym ukladzie slonecznym jestesmy sami, ale w innych ukladach moze cos byc... Wydaje mi sie ze obce cywilizacje nie sa tak daleko od nas.
@DOWN
Sorry, 2 lata mnie juz w Polsce niema i troche mi sie miesza :s
@UP
Gdyby cos bylo w naszym ukladzie, to dowiedzieli bysmy sie o tym juz dawno... Nawet dzieki programowi APOLLO....
@UP 2
No w sumie tak.. Zawsze wszyscy wystepuja przeciwko temu kto wiezy... Jestem do tego przezwyczajony. Kazdy czlowiek ma to zakodowane w glowie i tyle.
Zajmuje sie astronomia od 5 lat... Prawie codziennie (o ile pogoda dopisuje) obserwuje niebo teleskopem.. Ogladam programy prosto od NASA... Czytam o kosmosie bardzo wiele,
wiec sie troche na tym znam... Lecz ty masz poprostu zakodowane w glowie ze UFO nie istnieje i tyle.
@2x DOWN
Ciagle tylko tibia, tibia.... Oderwij sie od tego chociaz na chwilke :s
Bartholomew
24-08-2008, 23:29
@UP
To wszystkiego najleprzego z okazji bycie debilem....
@Topic
jakbys nie gral 24/7 w Tibie to bys wiedzial jak sie pisze "najlepszego"
Explorer of Hell
24-08-2008, 23:35
Na pierwszym filmie widac, ze tlo za UFO jest troche inne... takie nie z tego filmu. Wyglada, ze ten obiekt jest tam wklejony. Wedlug mnie pierwszy film to fotomontaz. To jest tylko moje zdanie na temat tego filmu.
PS. Tutaj zamieszcza sie filmy o temacie tibijskim.
Valariazz
24-08-2008, 23:42
ah.
Mysle ze jezeli swiat (nie tylko ziemia, tylko caly oggggrrrrroooooommmmmmmmm przestrzeni wokol nas i cial niebieskich) jest tak wielki, ze zdaje sie nie miec konca to gdzies MUSI istniec inne zycie niz te tutaj na ziemi. Gdzies tez moglo sie to udac.. (Znaczy sie to, ze na jakiejs planecie rowniez pojawilo sie chocby bardzo prymitywne zycie).
Poki co pozostaje nam czekac na to az w koncu cos odkryjemy (Chociaz pewnie nikt z zyjacych teraz ludzi na ziemi tego nie dozyje), albo to cos nas odkryje (Albo juz nas odkrylo, tylko my o tym nie wiemy)
Etan Marth
24-08-2008, 23:44
o fajnie, nie dosc, ze we wrocku, to jescze na mojej dzielni ufo bylo ;d
ah.
Mysle ze jezeli swiat (nie tylko ziemia, tylko caly oggggrrrrroooooommmmmmmmm przestrzeni wokol nas i cial niebieskich) jest tak wielki, ze zdaje sie nie miec konca to gdzies MUSI istniec inne zycie niz te tutaj na ziemi. Gdzies tez moglo sie to udac.. (Znaczy sie to, ze na jakiejs planecie rowniez pojawilo sie chocby bardzo prymitywne zycie).
Poki co pozostaje nam czekac na to az w koncu cos odkryjemy (Chociaz pewnie nikt z zyjacych teraz ludzi na ziemi tego nie dozyje), albo to cos nas odkryje (Albo juz nas odkrylo, tylko my o tym nie wiemy)
Nareszcie jakas normalna wypowiedz...
Przypuszczam ze oni juz nas odkryli, albo odkryja i to nie dlugo :D
@DOWN
Dokladnie... Do tego kalendarz Majow. Pamietam ze kiedys jakis prorog narysowal mape calego swiata. (wiele przed wyprawa Kolumba)
Po wyprawie okazalo sie ze mapa byla bardzo dokladna... Z kad wiec mial pomysl?? :)
Piranezi
24-08-2008, 23:50
Jak nie ma ufo to mi wytłumaczcie, wszystkie malunki i wynalazki pradawnych cywilizacji(skąd pomysł?), albo czemu piramidy w Egipcie są odbiciem konstelacji Oriona... W każdej kulturze znajduje się obraz ludka w skafandrze ;d Teraz pewnie uznali, ze pomoc już niepotrzebna i robią zwiady =D
Duke Dran
24-08-2008, 23:50
Ja tam mogę powiedzieć tylko, że sami w kosmosie to na pewno nie jesteśmy, a czy ktoś się z tym zgadza czy nie ... ludzkość będzie o tym dyskutować dopóki sami się nie przekonamy.
Teraz pewnie uznali, ze pomoc już niepotrzebna i robią zwiady =D
Pewnie nas nauczyli wydobywac surowce, i mysleli ze jak za pare lat przyleca se je pozbierac... Tym czasem sa one na wyczerpniu haahah
Pewnie jest ufo, kosmici, obcy z innej planety.
A skoro sa to ciekawe jak wygladaja.
Kiedys w jakiejs gazecie widzialem zdjecia wielka glowa, krotkie nogi i dlugie rece. Ale to pewnie byl fotomontaz.
A co do filmow to ten kolo WTC niezly i ten w chianach. Powiedzial bym ze one sa autentyczne.
Duke Dran
24-08-2008, 23:59
Skoro istniejemy my to dlaczego gdzieś tam ktoś miałby nie istnieć?
neopostman
25-08-2008, 00:00
Jako, że siedzę w tych sprawach nieco ponad 3 lata i wiem co nie co, przedstawię wam troszkę faktów i mitów co do zjawiska UFO i obcych cywilacji. Jak już wspomniałem, to, że obce cywilzacje istnieją w układzie słonecznym, może być faktem. Słyszałem bardzo śmiałą i interesującą opinię, że to, co uważamy za kosmitów i jednocześnie za "obcych", nie znaczy, że są przybyszami z odległych planet, ba, mogą żyć na Ziemii dłużej od nas, powtarzam, mieszkać i obserwować nas. Wiadomo, wszyscy może czytając to uśmiechniecie się, ale zapewniam was, na naszym świece istnieją takie cuda jak teorie konspiracyjne. Tak, prostym przykładem może być
atak na WTC 11 września. Nie będe pisać co i jak, bo to temat na głębszą dyskusję, ale powiem tylko tyle, że jak na zwykły atak terrorystyczny jest tutaj zbyt wiele wątpliwości. Krótko mówiąc, świat jest inny niż myślicie..
Wracając do fenomenu UFO, coraz częściej spotykamy się z próbami tuszowania problemów przez wielkie nacje w tym w głównej mierze przez Stany Zjednoczone. Z drugiej strony, wyobraźcie sobie, że 6 miliardów ludzi dowiaduje się o istotach wyższych ewolucyjnie, technicznie od nas, mogących w każdej chwili nas zaatakować. Zapanowałby po prostu chaos. Mówiąc UFO, mamy w głównej mierze na myśli kosmitów, ale to mogą być tak samo pojazdy wywodzące się z dłuta człowieka.
Powiem tylko, ze temat, dotyczący teorii konspiracyjnych, ufo i noli, chyba niedługo porusze w OWiON-ie, bo widze coraz większe zainteresowanie tym na forum ;).
Jeśli sami się tym intereujecie, poczytajcie sobie o organizacji MUFON, bądź filmie Stana Romanka.
Słyszałem bardzo śmiałą i interesującą opinię, że to, co uważamy za kosmitów i jednocześnie za "obcych", nie znaczy, że są przybyszami z odległych planet, ba, mogą żyć na Ziemii .
Tez o tym slyszalem.. Wydaje mi sie ze cos w tym moze byc....
Co do kosmitow w naszym ukladzie, Skoro sa to gdzie?? Chyba nie na Marsie.
Znamy juz planety z naszego ukladu... Oczywiscie niewiemy o nich zbyt wiele ale juz podstawowa wiedze posiadamy... I nie sadze by gdzies tutaj rozwijalo sie zycie... No chyba ze myslisz, ze na sloncu chodza jakies gowna podobne do Fire Elementali haha :D
@DOWN
W sumie masz racje... Zycie to tez bakterie... Podobno cos odkryli na Europie (Ksiezyc Saturna)
neopostman
25-08-2008, 00:18
Tez o tym slyszalem.. Wydaje mi sie ze cos w tym moze byc....
Co do kosmitow w naszym ukladzie, Skoro sa to gdzie?? Chyba nie na Marsie.
Znamy juz planety z naszego ukladu... Oczywiscie niewiemy o nich zbyt wiele ale juz podstawowa wiedze posiadamy... I nie sadze by gdzies tutaj rozwijalo sie zycie... No chyba ze myslisz, ze na sloncu chodza jakies gowna podobne do Fire Elementali haha :D
Zależy, co masz na myśli mówiąc życie, mianowicie, życie nie musi tylko występować w postaci cielesnej. To jest troszke błędne spojrzenie na jego fenomen ; P. Ten temat też postaram się poruszyć niebawem w OWiON-ie. ; ).
ZapodajMuze
25-08-2008, 00:20
ah.
A ja jestem pewien ze juz ich odkrylismy ; ) , wiesz co to strefa 51 ?Jak tak to ile razy slyszales o niej ? Co o niej wiesz ? I czemu to jest jedyne miejsce na ziemi gdzie PRAWNIE koles co stoi na bramce musi zabic ciebie jezeli nie pokazesz mu odpowiedniego dokumentu?
@2
W tym problem , ze ty wszystko wiesz a to co mowia w telewizji na ten temat to jest jeden wielki bullshit, ufo fascynuje mnie od dawna i naprawde sie tym interesuje , a ty mi tutaj wpadasz z informacjami z nie do wiary czy tele expresu i po mnie jedziesz pjona .
Zadziwiasz mnie, po pierwsze, gdyby któryś rząd wiedział o takowej cywilizacji, to jestem pewien, że opinia publiczna nie dowiedziała się o tym w pierwszym rzędzie, uwierz mi.
O to wlasnie chodzi .
@edit
Powiedzcie mi co za snes poweidziec miliarda ludzi ze istnieje ufo ? Jak istnieje ufo to watpie ze Bush czy inny frajer z wysokiego stolka cos o tym wie , przynajmniej po smierci Kenndiego : ) ( tak ukryta sugestia )
@2 up
Wlasnie o to mi w tym wszystkim chodzi , ze skad ty mozesz wiedziec o czym ziemia wie a o czym nie wie ?
@down
"Slszyalem ze przetrzymuja tam kosmite:D" ty myslisz czlowieku ? Strefa 51 jest zagadka na skale swiatowa a jakis zbigniew radomia slyszal ze tam jest kosmita . Tam jak pojdziesz sobie na spacer straznicy cie zobacza i nie pokazesz dokumentu to dostajesz kulke w glowe , wiec skad ty mozesz wiedziec , ze tam jest kosmita ?
A ja jestem pewien ze juz ich odkrylismy ; ) , wiesz co to strefa 51 ?Jak tak to ile razy slyszales o niej ? Co o niej wiesz ? I czemu to jest jedyne miejsce na ziemi gdzie PRAWNIE koles co stoi na bramce moze zabic ciebie jezeli nie pokazesz mu odpowiedniego dokumentu?
To miejsce jest bardzo tajemnicze... Wydaje mi sie ze cos sie tam znajduje...
Coz, wiele ludzi twierdzi ze to poprostu pozostalosc po Zimnej Wojnie..
Chodz sumie to zimna Wojna trwa do teraz :D
Slyszalem ze przetrzymuja tam kosmite :D
@UP
Z tad ze siedze w tym od 5 lat i znam sie na tym...
Jestes typowym przykladem dziecka ktore zobaczylo 2 filmy na youtube i juz zaczyna uwazac sie za specjaliste,
a tak naprawde niemasz o niczym pojecia.....
Pinio777
25-08-2008, 00:38
Tym którzy twierdzą ze jestesmy sami we wszechświecie polecam poszukac pod hasłami "annunaki" i "nibiru" :evul:
Tym którzy twierdzą ze jestesmy sami we wszechświecie polecam poszukac pod hasłami "annunaki" i "nibiru" :evul:
Co do Nibiru, 2012 to nasz koniec :D
Planeta X zbliza sie, nawet w kalendarzu Majow o tym pisano :) Zreszta ten kalendarz konczy sie wlasnie na 2012 roku...
@3x UP
Twoje zainteresowanie UFO to 2 flimiki na youtube i kilka wypowiedzi na forum inernetowym :)
W domu pewnie nawet teleskopu nie masz, i na bank niepotrafil bys powiedziec co stalo sie nie tak dawno w Gdyni...
Oj tam nibiru nie ma tu nic do rzeczy.
A tak nawiasem. Ludzie szukają obcych istot daleko gdzieś poza naszym zasięgiem. A tak na prawdę nie wiemy co czyha na nas w oceanach! Może tam istnieje inteligentna forma życia. Nie wiadomo no nie? Bo nikt nie miał jak sprawdzić. Ja tak sobie myślę , że to właśnie tam powinniśmy szukać , a nie gdzieś poza naszym układem słonecznym , gdzie nic nie zdziałamy. Jeśli ktoś mi powie , że za dużo się naczytałem książek typu "odwet oceanu" to powiem F U! :)
No i właśnie neopostman coś zaczął. Dokończysz? Co masz na myśli mówiąc , że "obcy" są na Ziemi? Chodzi Ci o oceany czy może rozwiń trochę swoją myśl? Bo jak sobie wyobrażasz , że niby oni sobie żyją nie zważając na nas na tej samej planecie. No jeśli Ci chodzi o bakterie , cóż... Jakoś mi się nie wydaje.
Pozdrawiam :)
@Up & up-up
Fajnie co ma Nibiru tutaj do rzeczy. To akurat dziwne , że kalendarz majów kończy się na 2012 roku i jest przepowiedziane , że zbliży się ona do Ziemi w ok. 2012-2013 roku. Jednak ten temat nie ma powiązań do niej. Przecież to temat o obcych , a planeta to planeta no nie? :)
neopostman
25-08-2008, 00:47
Planeta X zbliza sie, nawet w kalendarzu Majow o tym pisano :) Zreszta ten kalendarz konczy sie wlasnie na 2012 roku...
Za to nasz kalendarz kończy się na 31 grudnia :X.
Co do Nibru, to jest jeden, wielki stek bzdur o którym rozpisują się największe tabloidy, ale opini jakieś wybitnej postaci nigdy na oczy o tym nie widziałem. Radze o tym nibru zapomnieć ; F. Co do interpretacji kalendarzy Majów... każdy ma jakiś swój interes i lubi troszkę przeinaczyć na swoją stronę mamiąc przy okazji jakieś 70 % polskich naiwnych nastolatków..
A tak nawiasem. Ludzie szukają obcych istot daleko gdzieś poza naszym zasięgiem. A tak na prawdę nie wiemy co czyha na nas w oceanach! Może tam istnieje inteligentna forma życia. Nie wiadomo no nie? Bo nikt nie miał jak sprawdzić. Ja tak sobie myślę , że to właśnie tam powinniśmy szukać , a nie gdzieś poza naszym układem słonecznym , gdzie nic nie zdziałamy. Jeśli ktoś mi powie , że za dużo się naczytałem książek typu "odwet oceanu" to powiem F U!
Aktualnie ten temat staje się coraz częściej poruszany pod nazwą USO.
No i właśnie neopostman coś zaczął. Dokończysz? Co masz na myśli mówiąc , że "obcy" są na Ziemi? Chodzi Ci o oceany czy może rozwiń trochę swoją myśl? Bo jak sobie wyobrażasz , że niby oni sobie żyją nie zważając na nas na tej samej planecie. No jeśli Ci chodzi o bakterie , cóż... Jakoś mi się nie wydaje.
Za to ty pomyśl sobie, że jesteś niewinną, żyjącą w lesie cichą mrówką, zdawałbyś sobie wtedy sprawę jeśli chodzi o istnienie wyżej rozwiniętych gatunków ?
To jest temat na dłuuuga dyskusję i przedstawię ją niebawem ; P. Cierpliwosci.
@ down
nie o hybrydach, prędzej o replitanach..
@ 2
Nikt nie jest przeciwko tobie, jeśli to jest dyskusja to każdy ma swoje własne zdanie ; P.
@3
Hybryda a raplitianin to są 2 osobne rzeczy ; ).
@ 2xdown
mrówka wie, że istniejemy, ale nie zdaje sobie sprawy gdzie, i co ze sobą reprezentujemy. Oprócz tego, jak mniej-więcej wyglądamy, nie wie o nas nic innego. Przykład jak najbardziej trafny ; P.
No , ale jak dajesz przykład mrówki. To my nie wiemy , że istnieje jakaś rasa poza ludzka na Ziemi Oczywiście chodzi mi o rasę inteligentną ; >
Mrówek są biliony, 80 % całej populacji skrywa się w swoich norach pod ziemią, na powierzchnię wychodzą tylko robotnice. Sądzę, że jakieś 5-10 % z 20 % populacji mrówek widziało na oczy człowieka. Czyli mniej więcej tyle ludzi zdaje sobie sprawę z istnienia obcych ;).
Pozdrawiam :)
Chodzi mu raczej o "Hybrydy" :) polaczenie czlowieka i Kosmity :p
@EDIT
Oczywiscie wszyscy przeciwko mnie :)
@DOWN
Poprostu wiem cos o tym.... Ale ok, przeciwko mnie jest oczywiscie cale forum.. Niewiem czemu ale jest ok... Nie czuje do nikogo urazy.
Niewazne....
@UP
Wiec myslimy o czyms innym widocznie... Ja znam to zjawisko pod nazwa Hybryda..
@Up
A skąd możesz wiedzieć o co mu chodzi? : |
Czekam na jego odpowiedź : |
Bez urazy :P
Edit: nie wszyscy przeciwko Tobie , tylko pleciesz od rzeczy :P Za dużo się w half-lifa nagrałeś :)
Coś o tym wiesz , ale nie jesteś prorokiem : | Z tego co on napisał... W ogóle nie wiem skąd możesz wyciągać wniosek Hybrydy : |
W takim razie jeśli połykasz powietrze zawierające bakterie też jesteś Hybrydą? : o
@2Up
No , ale mrówka wie o nas , my wiemy o mrówce. Słaby przykład :P
No , ale jak dajesz przykład mrówki. To my nie wiemy , że istnieje jakaś rasa poza ludzka na Ziemi :) Oczywiście chodzi mi o rasę inteligentną ; >
Dobra :x Rozłożyłeś mnie na łopatki :) Pogratulować .
@Down & Down-Down
Przestańcie się kłócić oraz nie spammujcie.
Bądźcie chociaż odrobinkę tolerancyjni : |
ZapodajMuze
25-08-2008, 00:54
Twoje zainteresowanie UFO to 2 flimiki na youtube i kilka wypowiedzi na forum inernetowym :)
W domu pewnie nawet teleskopu nie masz, i na bank niepotrafil bys powiedziec co stalo sie nie tak dawno w Gdyni...
Bo ty jestes obserwatorem w NASA i wiesz co mam w domu =/ , jestes zalosny , siedzisz milion lat w tym a wierzysz w to co mowia w telewzji ,brawo . Mam napewno jedna rzecz ktorej ty nie masz , logiczne myslenie .
Pozdro&Pocwicz.
Bo ty jestes obserwatorem w NASA i wiesz co mam w domu =/ , jestes zalosny , siedzisz milion lat w tym a wierzysz w to co mowia w telewzji ,brawo . Mam napewno jedna rzecz ktorej ty nie masz , logiczne myslenie .
Pozdro&Pocwicz.
C mon, FORUM VS AMBARO....
ROUND 2
FIGHT!!
Logicznie myslisz tylko wtedy kiedy masz uzyc Life Potiona :)
Poza tym nie myslisz pewnie zbyt duzo..
@TOPIC
To temat bardzo delikatny wiec klutnie benda tutaj norma :)
ZapodajMuze
25-08-2008, 01:05
C mon, FORUM VS AMBARO....
ROUND 2
FIGHT!!
Logicznie myslisz tylko wtedy kiedy masz uzyc Life Potiona :)
Poza tym nie myslisz pewnie zbyt duzo..
Ej ja ci powiem ze ty niezly archeolog jestes ; o , w tibie praktycznie w ogole nie gram ( Ale nie ty wiesz lepiej odemnie ) . A co do mojej inteligencji to napewno masz wtyki w Pentagonie wiec dobrales mi sie do zyciorysu =////////////
@TOPIC
To temat bardzo delikatny wiec klutnie benda tutaj norma :)
Niezle tutaj dojebales .
JestemZRoku2050
25-08-2008, 01:11
Ja bym nie uwierzył, że to z obcej planety nawet jakbym sam to zobaczył. Widziałem już prototypy takch pojazdów na zdjęciach kilka miesięcy temu i napewno zrobili oni pojazd który latał 5 metrów nad ziemią, a unowocześnienie go to dla nich kwestia czasu która być może nastąpiła i kto wie czy nie testują go aby w przyszłości na wojny zamiast samolotów z zaskoczenia wysłać ufo którego radary nie wykryją. Tego nie dowiemy się nigdy co oni planują...
Poza tym ufo zawsze jest pokazane jako talerz, a mi się bardziej podobała wersja Polaka którego wzięli to niby na badania (tak twierdził), może ktoś to jeszcze pamięta jego historię mi utkwił ten kruszony lód którym się podobno żywili... mniejsza z tym znalazłem artykuł kto chce to poczyta http://wolne-media.h2.pl/?p=4156
Royal_Michael
25-08-2008, 01:15
@Wszechswiat
A ja sie od zawsze zastanawiam nad tym czy wszechswiat sie gdzies konczy czy nie. I jedno i drugie rozwiazanie jest nielogiczne :D
neopostman
25-08-2008, 01:17
@Wszechswiat
A ja sie od zawsze zastanawiam nad tym czy wszechswiat sie gdzies konczy czy nie. I jedno i drugie rozwiazanie jest nielogiczne :D
Nielogiczne jest myślenie nad istnieniem jakiegokolwiek rozwiązania ; ).
oki, neoś idzie spać ; D.
Dragones5
25-08-2008, 01:19
Prosze Cie nie poruszaj tematu z koncem swiata bo juz nie raz mial byc i gowno. Skad niby Ci majowie mieli akurat wiedziec? Dobra to ja Ci powiem, ze swiat sie konczy w 2099 bo takowy kalendarz sie konczy w winowsie. Ale... jesli jestes tak bardzo przekonany co do konca swiata w 2012 to oddaj mi swoj samochod, dom i ogolnie majatek :D.
SzybkiCzas
25-08-2008, 04:10
Jak sa ufo to niech se lataja.Moze wycieczke sobie zrobili?Piknik?Mi oni nie przeszkadzaja.A jak sie NASA dowie o ufo uwierzcie mi ze opinia publiczna pierwsza sie nie dowie.
Mat_erialista
25-08-2008, 04:33
Nie wierzycie w ufo ... bo go nie widzieliście.. kiedyś może zobaczycie a zmienicie zdanie :) tak jak ja. bez napinki
Być może nie jestem ani ekspertem ani jakimś fanem UFO ale muszę przyznać co do tej teorii z mrówkami to bardzo prawdopodobne ;) No cóż jeżeli tylko 15-20% "ich" populacji mogło zobaczyć ludzi to tak samo jak i my. Tylko "nieliczni doznają kontaktu" z obcymi. Ja osobiście wieżę że UFO istnieje i kiedyś może dojdzie do tego że każdy będzie wiedzieć że nie jesteśmy sami we wszechświecie. Tak jak pierwsi ludzie na ziemi żyli w jaskiniach a teraz są domy, technologia :P Wszystko zawsze idzie na przód tak więc jak nie teraz to za xx lat inne cywilizacje się "rozwiną" i także będą ciekawi. Nie wiem jak jest naprawde ale 1 jest pewne. Nie jesteśmy sami we wszechświecie.
te 1 z wroclawia to raczej fake
spojrzcie pod windowsowa lupa
a co do ufo to tez wierze ze istnieja
www.paranormalne.pl
a NASA od dawna o tym wie
tylko ze oni to trzymaja w tajemnicy zeby nikt sie nie dowiedzial
http://gamecenter.pl/forum/index.php?showtopic=266640
tutaj jakis Pro H4X0R wlamal sie do nasa i opowiada :P
SInGApOOre
25-08-2008, 08:14
Dokladnie... Do tego kalendarz Majow. Pamietam ze kiedys jakis prorog narysowal mape calego swiata. (wiele przed wyprawa Kolumba)
Po wyprawie okazalo sie ze mapa byla bardzo dokladna... Z kad wiec mial pomysl?? :)
a kolumb byl pierwszym czlowiekiem na ameryce? oderwij sie od tibi tibi i pomysl ze istnieli tacy ludzie jak vikingowie... a po za tym kto to prorog?
Ja również sądze, że kosmici istnieją, znalazłem fajny filmik, zobaczcie go i ocencie czy te zdjęcia są prawdziwe :)
Kedis_Lithan
25-08-2008, 08:49
@autor pierwszego mostu
Nie żebym chciał się kłócić, ale mnie się wydaję, że to była mucha. ;)
http://pl.youtube.com/watch?v=ymCmI-MvIeU
/\ Filmik pokazuje chyba największy "dowód" na UFO w ciągu ostatnich 20 lat.
http://pl.youtube.com/watch?v=GLUAhVkGmj0&feature=related <- nawiązanie do UFO w Phoenix (Arizona).
@co do końca świata
I tak wszyscy kiedyś umrzemy, więc nie ma się czym przejmować. ;)
Nareszcie jakas normalna wypowiedz...
Przypuszczam ze oni juz nas odkryli, albo odkryja i to nie dlugo :D
@DOWN
@UP
Odsyłam do przeczytania kilku książek Pana Erich'a Von Daniken'a to dowiesz się bardzo wiele na temat Majów, Inków I Egipcjan i kim Oni tak naprawdę byli:)
@do Panów twierdzących że UFO nie istnieje.
Zamień słowo UFO na inna cywilizacja to raz. 2. W naszej galaktyce istnieją 2 miliardy gwiazd. Przypuszczając, że co 10 gwiazda ma swój układ planetarny daje liczbę 200 mln. Przypuszczając, że na co 10 z tych układów wykształcił się ekosystem sprzyjający rozwojowi życia wychodzi 20 mln. Powiedzmy... że na co 10 (...) powstało życie (<takie jak u nas w sposób przypadkowy<jasne!>) wychodzi 200 tys cywilizacji. Za dużo? Spoko... Na co 100 układzie i wychodzi liczba 20 tys cywilizacji.
@UFO
Taka dobrą lekturą dla niedowiarków może być "Stary Testament" <wow?>
@Dragones5
Koniec świata datowany na 21 grudnia 2012 według kalendarza majów, ich przepowiedni oraz według Egipcjan. Możesz wierzyć albo i nie. Tylko jest taki mały problem, a mianowicie to że oni posiadali większą wiedzę na temat astronomii niż Twój mózg może ogarnąć.
http://www.orion2012.pl/przetrwanie_patrick_geryl
http://www.wrzuta.pl/audio/3kGTpQF7Y0/ dla rządnych wiedzy na temat końca świata.
@NASA
Oni wiedzą i nie powiedzą oke? Świat oznajmia "nie jesteśmy sami". Mohery "przecież Adam i Ewa nie mogli robić dzieci w kosmosie?! Wtf!!!" Ujawnienie istnienia UFO=upadnięcie największych religii świata=jeden wielki burdel + wojna.
Poza tym jakiś hacker ze Szkocji włamał się do wszystkich baz sił wojskowych USA (marines itp.) i z którejś bazy wykradł informacje o UFO. Oficjalna informacja była taka że go zamknął ale pewnie go wykorzystają do poprawienia swoich zabezpieczeń. Notabene następnego dnia jeden z byłych już astronautów wypowiedział się że UFO istnieje i regularnie odwiedza ziemię. To tyle w tym temacie.
Pozdrawiam Xiz
EDIT.
Soferim - koniec swiata tak? Jedna pani doktor rozbija całą teorię o końcu świata proszę link masz
http://astro.eco.pl/przepowiednie.html
A to dla tych którzy boją się końca świata, bądźcie gotowi
http://www.orion2012.pl/
A to dla tych którzy chcą wiedzieć ile czasu im jeszcze zostało
http://rok-2012.blogspot.com/
Duch Guardi
25-08-2008, 09:26
bądź obserwacja kamerą amatorską burzy, tutaj należy mieć sokole oko, i zobaczyć w okolicy 3 sekundy~ na środku ekranu obiekt lecący w lewo i chowający się za chmurami.
3-4 sekunda
http://pl.youtube.com/watch?v=15n7KUKjkzk
Głupi by się chyba domyślił ,że to fake cały czas się film trzęsie tylko nie na tą sekundę z "ufo".
neopostman
25-08-2008, 09:56
@autor pierwszego mostu
Nie żebym chciał się kłócić, ale mnie się wydaję, że to była mucha. ;)
http://pl.youtube.com/watch?v=ymCmI-MvIeU
/\ Filmik pokazuje chyba największy "dowód" na UFO w ciągu ostatnich 20 lat.
http://pl.youtube.com/watch?v=GLUAhVkGmj0&feature=related <- nawiązanie do UFO w Phoenix (Arizona).
:lol:
Phoenix Lights nie są najsilniejszym dowodem na istnienie UFO, to jest po prostu manifestacja NOL-i których w ostatnich latach jest coraz więcej :X. Dla przykładu zobacz film na którym widać całą flotyllę obcych obiektów, dałem film na początku tematu.
Głupi by się chyba domyślił ,że to fake cały czas się film trzęsie tylko nie na tą sekundę z "ufo".
A według ciebie film kręcony podczas wietrznej burzy telefonem komórkowym powinien mieć idealnie prosty kadr i jakość rodem z filmów Spilberga ? pfff..
Oni wiedzą i nie powiedzą oke? Świat oznajmia "nie jesteśmy sami". Mohery "przecież Adam i Ewa nie mogli robić dzieci w kosmosie?! Wtf!!!" Ujawnienie istnienia UFO=upadnięcie największych religii świata=jeden wielki burdel + wojna.
Damn, szit, jak już coś mówisz to nie opieraj faktów na legendach, bo akurat przypowieść o Adamie i Ewie taką jest. W dodatku, nie wiem niby czemu po ujawieniu istnienia obcych cywilizacji doprowadzi do wojen ? Wiele rządów państw uznało istnienie UFO i jakoś z tego powodu się jeszcze nie biją. I ostatecznie, to, że istnieje UFO, nie znaczy, że upadnie jakakolwiek religia bo to jest po prostu bullshit. Mało tego, Watykan ma własne obserwatorium do znalezienia obcych cywilzacji.
Koniec świata datowany na 21 grudnia 2012 według kalendarza majów, ich przepowiedni oraz według Egipcjan. Możesz wierzyć albo i nie. Tylko jest taki mały problem, a mianowicie to że oni posiadali większą wiedzę na temat astronomii niż Twój mózg może ogarnąć.
Tak samo sprawa 2012 roku. To jest zwykła komercja. Nie wiem czemu wszyscy opierają się na przepowiedniach jakiegoś człowieka, który jest z wykształcenia prawnikiem a tak naprawdę nie wie nic. Sam nawołuje do zakupu zapasów prezerwatyw i szczoteczek do zębów a od pewnego czasu jeździ swoim drugim Astonem Martinem i pluje wam w twarz, śmiejąc się z waszej naiwności. Prawdziwi specjaliści do spraw cywilizacji Majów, czy wybitności naukowe śmiały się z tych teorii. W dodatku tak na przepowedniach bym się nie opierał..
@ down
dobra, idź na bravo.pl
nie chodzi mi czy wierzysz czy nie, tylko o to, że nie przedstawiłeś dowodów :X.
Ufo nie ma, nie istnieje.®
[Ja tam nie zmienilem zdania :S]
@up
Dymaj sie sciero. Moje zdanie, moja opinia i nie zycze sobie zebys ja podwarzal. Ja Twoich Mrowkowych farmazonow nie ciupalem. (tak dla pewnosci, uwazam to za zniewage.)
BTw. Sam pierdoliles, ze to dyskusja i kazdy moze wyrazic swoje zdanie.
A tak wogóle, wiecie czemu kosmici mają tak zdeformowany kształt?
Ostatnio oglądając jakiś program na Discovery dowiedziałem się iż ludzie poczęci w kosmosie rozwijali by się w brzuchu matki inaczej niż ludzie na ziemi z powodu braku grawitacji. Biorąc pod uwagę że wszyscy kosmici są podobni budową do ludzi, doszedłem do wniosku że mogą być oni właśnie tymi zdeformowanymi ludźmi, poczętymi i urodzonymi w kosmosie. Ich wielkie oczy mogą być skutkiem braku grawitacji podczas formowania, tak samo wielkie głowy które nie przeszkadzają w stanie zerowej grawitacji. Gdyby przyjrzeć się im lepiej, znaleźlibyśmy więcej logicznych powiązań.
Dobra, ale przecież nikt jeszcze nie rozmnażał się w kosmosie! No tak ale jeśli połączymy tą teorię wraz z teorią "Ludzi z przyszłości" rozwiązanie nasuwa się same. Ziemianie mogli opuścić w przyszłości ziemię z jakiegoś powodu, lub z czystej ciekawości i znaleźć inne planety nadające się do zamieszkania np. gdy ludzie zamieszkali planetę ze słabszą grawitacją niż ziemska, ewolucja zamieniła ich w to co znamy jako szaraki. Tak samo można wyjaśnić inne typy kosmitów - im grawitacja na pewnej planecie bardziej zbliżona do ziemskiej, tym bardziej także ludzie zamieszkujący tą planetę są podobniejsi do nas (ludzi zamieszkujących ziemię).
@UP
Dziecko neo...
Idz lepiej sie dymaj ze swoja dziewczyna w Tibii ; )
Ten temat jest dla inteligentnych ludzi.
Tak samo sprawa 2012 roku. To jest zwykła komercja. Nie wiem czemu wszyscy opierają się na przepowiedniach jakiegoś człowieka, który jest z wykształcenia prawnikiem a tak naprawdę nie wie nic. Sam nawołuje do zakupu zapasów prezerwatyw i szczoteczek do zębów a od pewnego czasu jeździ swoim drugim Astonem Martinem i pluje wam w twarz, śmiejąc się z waszej naiwności. Prawdziwi specjaliści do spraw cywilizacji Majów, czy wybitności naukowe śmiały się z tych teorii. W dodatku tak na przepowedniach bym się nie opierał..
No to lap,
Rząd USA wie o istnieniu Planety X.
Fizyk pracujący dla rządu donosi o „drugim słońcu”.
Project Camelot to przedsięwzięcie amerykańskich badaczy – Billa Ryana i Kerry Cassidy. Przeprowadzają oni wywiady z niezależnymi badaczami niezbadanych zjawisk, także z naukowcami tajnych badawczych placówek rządowych (najczęściej występują anonimowo). Jeden z takich wywiadów zwrócił moją szczególną uwagę, gdyż w części dotyczył sprawy Planety X.
We wrześniu 2006 r. Ryan i Cassidy przeprowadzili rozmowę z byłym pracownikiem The Lawrence Livermore National Laboratory (laboratoria Departamentu Energii USA, związane z Uniwersytetem Kalifornijskim w Livermore, wraz z Los Alamos National Laboratory zajmujące się bronią nuklearną), fizykiem, który zgodził się na wyjawienie swojej wiedzy pod warunkiem, że nie zostaną opublikowane jego dane osobowe, a ponadto wywiad nie będzie rejestrowany elektronicznie. „Henry Deacon”, pod takim pseudonimem pojawia się w wywiadzie, przez wiele lat pracował w zespołach zajmujących się tajnymi projektami rządowymi. Dzięki temu posiadł znaczną wiedzę o badaniach nad projektami, które oficjalnie nie istnieją.
„Deacon” potwierdził, że rząd USA wie o „Ciemnej Gwiażdzie”. Jej istnienie zostało odkryte przez wojskowych astrofizyków na podstawie zaobserwowanych grawitacyjnych anomalii (m.in. dziwne zachowanie sond kosmicznych Pioneer, zbaczających z kursu). Fizyk powiedział, że Dark Star, czyli Planeta X ma ekstremalnie eliptyczną orbitę o niezykle długim obiegu, jednak nie zna jej wielkości ani masy. Problem zaistniał kilka lat temu, kiedy wpływ Ciemnej Gwiazdy zaczął być widoczny w aktywności Słońca. Efekt ten to rezonans o naturze bardziej elektromagnetycznej niż grawitacyjnej. Naukowiec stwierdził, że chociaż bezpośrednio nie zajmował się tą sprawą wie, iż to właśnie Planeta X jest odpowiedzialna za wzmożenie aktywności Słońca i nagłe ocieplenie, które obserwujemy nie tylko na Ziemi, ale również na wszystkich pozostałych planetach Układu. „Deacon” dowiedział się o Planecie X podczas swojej pracy w NOAA (The National Oceanic and Atmospheric Administration). To ciało zostało nazwane „drugim słońcem”. Ma ono eliptyczną orbitę nachyloną pod pewnym kątem w stosunku do pozostałych planet. Obecnie ciało zbliża się, i według NOAA jest to pośrednią przyczyną zmian klimatycznych.
Naukowiec pośrednio potwierdził też, że domysły na temat roku 2012 mogą mieć coś wspólnego z odziaływaniem Planety X.
W dalszej części wywiadu „Deacon” opowiadał o innych tajnych rządowych projektach. Szczegóły wkrótce.
zrodlo:nautilus.org.pl
Valariazz
25-08-2008, 10:31
Tak sobie tutaj gadamy o tych kosmitach i zapewne nic z tego nie wyniknie ; p (Ale pogadac sobie zawsze mozna, fajny temat zreszta)
Wiec moze cos innego zapodam.
Zalozmy ze historie calego swiata moznaby przedstawic w formie... filmu. Kazdy film musi miec swoj poczatek. Tylko jak to bedzie z calym swiatem? Zeby cos powstalo, cos musi to cos poprzedac. Ale nie mozna w ten sposob dobrnac do poczatku.... bo okazaloby sie ze poczatek nigdy nie mial miejsca. Swiat powstal z niczego? Lub z czegos... ale co bylo wczesniej? Czy mozliwe jest ze jakis "Bog" zyl ZAWSZE, nigdy nie "naradzajac sie" i stworzyl wszystko? Jesli tak, to skad wzial sie wlasnie on?
YaMaRoOo
25-08-2008, 10:34
Widzę że dużo informacji tutaj opiera się na strefie 51.. Niektórzy kompletnie nie wiedzą nic na niej temat więc kilka podstawowych informacji.
Położona tuż obok wyschniętego (37°14'10" N, 115°49'04" W), słonego jeziora Groom (ang. Groom Lake), oraz Poligonu Nevada. Dla pewności wybrano fragment pustyni, blisko kraterów po testach atomowych na sąsiednim poligonie. Z bazy tej kierowano amerykańskim wywiadem w czasie zimnej wojny.
Istnienie bazy potwierdzono oficjalnie dopiero w 1994 roku, choć zawsze była ona celem pielgrzymek ufologów i teoretyków spiskowych z całego świata.
Ze względu na ogromne zainteresowanie światowej opinii publicznej Strefą 51, wątpliwa jest teza, że do dziś prowadzone są tam prace o najwyższym stopniu tajności. (...)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/23/Wfm_area51_map_en.png
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/98/Wfm_x51_area51_warningsign.jpg/800px-Wfm_x51_area51_warningsign.jpg
Napis głosi: "Strefa zakazana. Zabrania się poruszania i fotografowania za tym punktem." Na szczycie wzgórza można zobaczyć jeepa strażników
I na koniec zdjęcie satelitarne obiektu.
http://img177.imageshack.us/img177/6791/s51xs8.jpg
Mam nadzieję że pomogłem, i że informacjce na temat bazy które umieściłem przydadzą się. Niektóre informacje zaczerpnięte z wikipedii.
Nierozumiem tylko jednego, czemu w KAŻDYM filmie/filmiku ufo ma kształt spodka?
neopostman
25-08-2008, 10:36
@Ambaro
Mówiąc USA dajesz mi wypowiedź dwóch naukowców ; P ?
Ostatnio była konferencja NASA na ten temat, jakaś dziennikarka z taboidu spytała o Nibru i 2012 i cała sala wpadła w śmiech ; P ? O czym to świadczy ? O tanich poszukiwaczach sensacji.
Planeta X istnieje, jako 9 planeta od słońca, ale to, że walnie w ziemię to jest czysta retoryka i tania sensacja ; P.
@UP
Dziecko neo...
Idz lepiej sie dymaj ze swoja dziewczyna w Tibii ; )
Ten temat jest dla inteligentnych ludzi.
mozesz mieszkac w baraku ale mnie to jebie jak nauczysz sie pisac to pojde sie z nia podymac najwyzej sobie poczeka moja Kasiunia :*:*:*:*
PZDR. dla niej Kasia ILVU :*:*:*:*:*
PS. Twoja inteligencja mnie rozbija :) 5 lat w tym siedzisz? To siedzisz w gownie ;D ale milo ze od urodzenia juz sie czyms interesujesz. Tylko z pisaniem nie teges jeszcze, ale zawsze bajer na "jestem poza polska" dziala ;)
@2x UP
A jak wytlumaczysz dziwne zachowanie Plutona I Neptuna??
Skoro sie tym interesujesz, to na bank wiesz o co mi chodzi...
@DOWN
Ok, zakladam wlasny temat o Planecie X... Zaraz si dowiesz :)
neopostman
25-08-2008, 10:42
@2x UP
A jak wytlumaczysz dziwne zachowanie Plutona I Neptuna??
Skoro sie tym interesujesz, to na bank wiesz o co mi chodzi...
nie wiem ; O ?
lol. ten obrazek tylko ośmiesza teorie planety X. Gdzie peryhelium, apogeum, gdzie tu się mają prawa Keplera ? Jednym słowm, Big Fail ; F.
@ up
jest już taki temat >.>
90% tych "pr0" filmów z UFO, to fotomontaż.
Osobiście w coś tam wierze, ale dlaczego ufoludki muszą mieć kształt zielonych karłów i mieć wielkie głowy i oczy ?
Ktoś pierdolnął sobie taki wygląd i niby oni już tak wyglądają i latają talerzami <rotfl>
Prędzej już jest prawdopodobne, że Obcy to jakieś zwierzęco-podobne stworzenia...
Player Killer
25-08-2008, 10:55
http://pl.youtube.com/watch?v=zbw7lDyZ1jM
dzieci z marsa sa na ziemi, chyba ze ten film pochodzi z marsa
^.-
@Neopostman
Moze napisz cos wiekszego, konkretnego, podaj link i tam bedzie rozmowa bo tutaj nie pasuje :)
Jeszcze parę słów dla niedowiarków.
Czy nie potraficie wyobrazić sobie jaki kosmos [wszechswiat] jest wielki? ogromny? Wy wbijecie z rana w tibie gracie 12 h wbijecie lvl i idziecie spać, nic innego was nie interesuje...
Fotomontaż !!!Fotomontaż !!! Fotomontaż Fotomontaż !!
bo tło ci sie nie zgadza...
mogę sie założyć ze jest przynajmniej parę tysiecy innych cywilizacji, ze parę nas odwiedza to nic dziwnego, myśle też ze chcą nam pomuc i nie sa wrogo nastawieni. Niektórzy z nich schodzą na ziemie za jakies ważne osoby i próbują ustabilizować zła na świecie... czekam tylko kiedy wyślą kogos do polskiego rządu
to na tyle
Radzę kiedyś przemyślec za i przeciw a dojdziecie do wniosku że jednak to wszystko to prawda
Zapraszam!Temat o Planecie X
http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=2243656#post2243656 (http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=2243656#post2243656)
Neo--Damn, szit, jak już coś mówisz to nie opieraj faktów na legendach, bo akurat przypowieść o Adamie i Ewie taką jest. W dodatku, nie wiem niby czemu po ujawieniu istnienia obcych cywilizacji doprowadzi do wojen ? Wiele rządów państw uznało istnienie UFO i jakoś z tego powodu się jeszcze nie biją. I ostatecznie, to, że istnieje UFO, nie znaczy, że upadnie jakakolwiek religia bo to jest po prostu bullshit. Mało tego, Watykan ma własne obserwatorium do znalezienia obcych cywilzacji.
@
A ile to osób umarło w imię boga? Dla przeciętnego człowieka bóg jest pewną zaporą, a jakby okazało się że nie ma boga to co? Chcesz być inteligentny to luuz ale nie pierdziel głupot. Dla Ciebie i dla mnie Adam I Ewa to legenda a czy dla innych też? Nie każdy jest zwolennikiem Teorii Darwina...
Neo---Tak samo sprawa 2012 roku. To jest zwykła komercja. Nie wiem czemu wszyscy opierają się na przepowiedniach jakiegoś człowieka, który jest z wykształcenia prawnikiem a tak naprawdę nie wie nic. Sam nawołuje do zakupu zapasów prezerwatyw i szczoteczek do zębów a od pewnego czasu jeździ swoim drugim Astonem Martinem i pluje wam w twarz, śmiejąc się z waszej naiwności. Prawdziwi specjaliści do spraw cywilizacji Majów, czy wybitności naukowe śmiały się z tych teorii. W dodatku tak na przepowedniach bym się nie opierał..
@Patrick Geryl jest z wykształcenia astrofizykiem a nie prawnikiem to raz a dwa dla mnie to on może sprzedawać nawet karmę dla kotów. A TOBIE radzę poczytać trochę literaturki popularnonaukowej... A Ci profesorowie itd od Majów i innych cywilizacji nie śmieją się mój drogi. Taki problem jest że oni sami nie wiedzą o co tak naprawdę chodzi z całą ich tą wiedzą astronomiczną i przepowiednią.
Marcelek
25-08-2008, 11:33
@Temat
Nie wierzysz UFO? Oczywiście, że nie wierzę.
Zmienisz zdanie. - Wg mnie tylko pokazałeś znane mądrym ludziom fakty, że UFO to jedna wielka ściema.
UFO - pewna osoba sobie coś wymyśliła, zaczęła wkręcać innych i teraz dużo osób w to wierzy.
ZapodajMuze
25-08-2008, 12:16
@Temat
UFO - pewna osoba sobie coś wymyśliła, zaczęła wkręcać innych i teraz dużo osób w to wierzy.
Tak wlasnie mysle o bogu dlatego w niego nie wierze a w ufo owszem.
ten filmik lepszy
http://pl.youtube.com/watch?v=h5qII4d9hl8&feature=related
Tentotrix
25-08-2008, 13:12
Ufo istnieje na 100%...wszyscy co mówią ,że nie, to ludzie pozbawieni wyobraźn,którzy dają sie nabrac na starożytny system kontrolowania ludzi(czyli odpowieści o Bogu-stówrcy ,który na dodatek kocha wszystkich ludzi..bullshit).Tak wlasnie mysle o bogu dlatego w niego nie wierze a w ufo owszem.dokładnie :)
Wiecie jaki wszechświat jest ogromny?nasz układ słoneczny jest jedynie mało kropelką w oceanie.Po wielkim wybuchu na 100% wykształciły się inne formy życia,może 1000,moze 10000 a moze kwadryliony milardów bilardów lat świetlnych od ziemi.Co do roku 2012...wiadomo jedynie ze co ileś lat (nie jest pewne dokładnie co ile,teorie są rożne..)nasępuje przebiegunowanie ziemi,w efekcie którego następuje odwrócenie kierunku ziemskiego pola magnetycznego.Jeżeli takie przebiegunowanie nastąpi ,wszyscy ludzie na ziemi (lub zdecydowana wiekszość) zginął.Inna z teori dot. roku 2012 mówi ,że w Ziemie ma uderzyć wielki asteroid,co również oznaczało by koniec świata.Nikt nie wie jak bedzie..musimy poczekać do roku 2012 :)
PaTrOsEK
25-08-2008, 13:40
Nie wierze, że na forum jakiejkolwiek innej gry znajdziecie takie rozważania, o końcu świata? Świat się skończy, ale Tibia nie! xDD
Ja wierze w UFO, Św. Mikołaja i króliczka wielkanocnego, ale w Boga również...I co, to się wyklucza? Oo
@4up
Tylko, że 1 wzmianki o "UFO" pochodzą już ze średniowiecza...
Za początkowe dni kalendarza Majów podawane są m.in. 10 lutego 3641 p.n.e., 10 sierpnia 3214 p.n.e. i 13 sierpnia 3113 p.n.e. 21 grudnia 2012 roku n.e. według długiej rachuby to 13.0.0.0.0. Wielu wyznawców teorii spiskowych uważa tę datę za koniec świata. Majowie natomiast uważali, że żyjemy w czwartym świecie. Poprzednie trzy skończyły się kataklizmami i czwarty też to czeka według ich wierzeń, po którym nastąpi piąty i ostatni. Trzeci świat skończył się według długiej rachuby właśnie po okresie zapisanym jako 13.0.0.0.0, ale nie oznacza to również końca czwartego. Na monumencie z Coba podana jest data 13.13.13.13.13.13.13.0.0.0.0 co oznacza, że datę 13.0.0.0.0 zapisano skrótem zamiast 0.0.0.0.0.0.13.0.0.0.0. Na płycie z Palenqué podana jest np. data 1.0.0.0.0.0 ( czyli 0.0.0.0.0.1.0.0.0.0.0 ), która wskazuje na 21 grudnia 2012.
Tak mowia Majowie...
Obecnosc jakiegos objektu za obrita Neptuna jest potwierdzone Naukowo.
Wg. wiekszosci naukowcow zajmujacych sie tym objekt ten zbliza sie w kierunku slonca....
Zreszta i tak najwieksza szansa na koniec swiata to 2036r. (99942 Apophis)
Osobiście w coś tam wierze, ale dlaczego ufoludki muszą mieć kształt zielonych karłów i mieć wielkie głowy i oczy ?
Ktoś pierdolnął sobie taki wygląd i niby oni już tak wyglądają i latają talerzami <rotfl>
Prędzej już jest prawdopodobne, że Obcy to jakieś zwierzęco-podobne stworzenia...
Gdzieś czytałem jakieś hipotezy, że jeśli cywilizacja byłaby dużo bardziej rozwinięta od nas, to bardzo możliwe, że przez ewolucje te istoty by wychudły (nie potrzebowałyby sprawności fizycznej). Wielka głowa = wielki mózg, tak jak człowiek jako noworodek ma chyba stosunkowo największą głowę ze wszystkich naczelnych.
@top: gdzieś pewnie życie jest, ale _pewnych_ dowodów nie widziałem, więc się na nich nie opieram ; )
Tentotrix
25-08-2008, 14:17
Może nie dokońca na temat ,ale przedstawie wam ciekawą teorię :) Niedawno ogladałem bardzo ciekawy program.Ktoś up napisał ,że majowie uważali ,że zyjemy w 4 świecie i ,że bedzie jeszcze 1,ostatni...a po nim...nastąpi kolejny wielki wybuch ! :).Otóż....Obecnie niemal pewne jest ,że wszechświat ciągle się rozszerza.Pytaniem jest tylko jak długo może się rozszerzać?w nieskonczoność?Nie.Wszechświat rozszerza się aż do momentu w którym będzie tak duży,że...zacznie się kurczyć (było to jakos naukowo wytłumaczone,jednak nie bede tego przytaczal,bo nie ma to sensu...).Będzie się kurczył aż 2 końce zetknął się ze sobą...po czym nastąpi kolejny wielki wybuch...uformuje się kolejny układ słoneczny..i wszystko zacznie się od nowa.Potem znowu będzie na Ziemi 5 światów,po czym znowu wielki wybuch..i tak w kółko.Oznacza to ,że być może już kiedyś żyliśmy,a po następnym wielkim wybuchu,w 4 świecie znowu to napisze..hehe :]
A to starozytni tez sami wymyslili??
http://i372.photobucket.com/albums/oo162/Ambaro/0281595451sv01.jpg
http://i372.photobucket.com/albums/oo162/Ambaro/myst2ang41.jpg
http://i372.photobucket.com/albums/oo162/Ambaro/ufo_i_egipcjanie1.jpg
A to tutaj najleprze xD
http://i372.photobucket.com/albums/oo162/Ambaro/ugh1.jpg
@DOWN
Cos w tym jest... :p
PaTrOsEK
25-08-2008, 14:30
No a niby kto zbudował piramidy? Obcy... ;d
Może nie dokońca na temat ,ale przedstawie wam ciekawą teorię :) Niedawno ogladałem bardzo ciekawy program.Ktoś up napisał ,że majowie uważali ,że zyjemy w 4 świecie i ,że bedzie jeszcze 1,ostatni...a po nim...nastąpi kolejny wielki wybuch ! :).Otóż....Obecnie niemal pewne jest ,że wszechświat ciągle się rozszerza.Pytaniem jest tylko jak długo może się rozszerzać?w nieskonczoność?Nie.Wszechświat rozszerza się aż do momentu w którym będzie tak duży,że...zacznie się kurczyć (było to jakos naukowo wytłumaczone,jednak nie bede tego przytaczal,bo nie ma to sensu...).Będzie się kurczył aż 2 końce zetknął się ze sobą...po czym nastąpi kolejny wielki wybuch...uformuje się kolejny układ słoneczny..i wszystko zacznie się od nowa.Potem znowu będzie na Ziemi 5 światów,po czym znowu wielki wybuch..i tak w kółko.Oznacza to ,że być może już kiedyś żyliśmy,a po następnym wielkim wybuchu,w 4 świecie znowu to napisze..hehe :]
Nie zetkną się dwa końce, bo Wszechświat nie ma dwóch końców. Najpewniej jest sferą, jeśli rozszerza się równomiernie we wszystkich kierunkach. No i nie jest jednowymiarowy jak odcinek żeby mieć tylko dwa końce. Układów planetarnych też jest wiele, a nie jeden (a nie nazywają się słonecznymi tylko ze względu na nazwę gwiazdy...). Zresztą, farmazony.
No a niby kto zbudował piramidy? Obcy... ;d
Egipcjanie? ; o
Tentotrix
25-08-2008, 15:07
Nie zetkną się dwa końce, bo Wszechświat nie ma dwóch końców. Najpewniej jest sferą, jeśli rozszerza się równomiernie we wszystkich kierunkach. No i nie jest jednowymiarowy jak odcinek żeby mieć tylko dwa końce. Układów planetarnych też jest wiele, a nie jeden (a nie nazywają się słonecznymi tylko ze względu na nazwę gwiazdy...). Zresztą, farmazony.
zwał jak zwał ,wiadomo o co chodzi..nie chciałem uzywać naukowego słownictwa zeby wszyscy jasno zrozumieli o co chodzi , a najlatwiej to powiedziec prostymi słowami.
neopostman
25-08-2008, 15:29
Są takie sprawy, o których lepiej, żebyście nie mieli pojęcia..
Wracając do tematu, właśnie się kończy konferencja MUFON-u i zjawisku UFO. Wystarczy znajomość języka angielskiego ( na naszym forum zdolność niebywała) i będziecie wiedzieć o UFO wystarczająco.
Fred_Flintston
25-08-2008, 15:32
Po pierwsze: UFO istnieje, bo to po prostu niezidentyfikowany obiekt latający, a czymś takim może być samolot, rakieta, latająca cegła itp. Po identyfikacji takie coś przestaje być NOLem. Za to wątpię w UFO w potocznym rozumieniu tego znaczenia (zielone ludziki w spodkach odwiedzają Ziemię).
Po drugie: w 2012 nie ma być żadnego końca świata.
Egipcjanie? ; o
Nie gadaj bzdur. To byli zieloni jaszczuroludzie z Nibiru!
Dziękuję.
Unholy_Elder
25-08-2008, 16:22
@up
wsadź sobie ten sh*t
(-.-)
Co do tematu, prawdopodobieństwo istnienia innych istot poza tymi które znamy jest bardzo duże. Nie ma jednak do końca pewnych dowodów więc na żaden się nie powołam. Możemy tylko spekulować.
Ufocznik
25-08-2008, 16:45
Ufo nie ma, nie istnieje.®
[Ja tam nie zmienilem zdania :S]
@up
Dymaj sie sciero. Moje zdanie, moja opinia i nie zycze sobie zebys ja podwarzal. Ja Twoich Mrowkowych farmazonow nie ciupalem. (tak dla pewnosci, uwazam to za zniewage.)
BTw. Sam pierdoliles, ze to dyskusja i kazdy moze wyrazic swoje zdanie.
zgadzam sie
mogę sie założyć ze jest przynajmniej parę tysiecy innych cywilizacji, ze parę nas odwiedza to nic dziwnego, myśle też ze chcą nam pomuc i nie sa wrogo nastawieni. Niektórzy z nich schodzą na ziemie za jakies ważne osoby i próbują ustabilizować zła na świecie... czekam tylko kiedy wyślą kogos do polskiego rządu
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
@Temat
Nie wierzysz UFO? Oczywiście, że nie wierzę.
Zmienisz zdanie. - Wg mnie tylko pokazałeś znane mądrym ludziom fakty, że UFO to jedna wielka ściema.
z tym tez sie zgadzam
Na płycie z Palenqué podana jest np. data 1.0.0.0.0.0 ( czyli 0.0.0.0.0.1.0.0.0.0.0 ), która wskazuje na 21 grudnia 2012.
uff, jakie szczescie, ze koniec swiata bedzie dopiero po EURO2012!
:/ Pierwszy filmik zaje**** mucha na oknie siedziala :S
Specjalnie mnie ot nie wzruszylo...
Nemabias
25-08-2008, 17:41
Ciekawe jakie oni maja lvl w tibi... moze juz ktos z innych cywilizaji przebył bramke lvl na banucie? Chciałbym miec takiego ultra bota z np. pasu oriona.
ZapodajMuze
25-08-2008, 17:46
zgadzam sie
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
z tym tez sie zgadzam
uff, jakie szczescie, ze koniec swiata bedzie dopiero po EURO2012!
Wierzysz w boga? (to nie jest prowokacja tylko zwykle pytanie)
Ufocznik
25-08-2008, 17:49
Wierzysz w boga? (to nie jest prowokacja tylko zwykle pytanie)
tak (10 znakow)
Nebulianski_wojownik
25-08-2008, 17:54
Nawiązując do tematu końca świata w 2012 roku, to jest to jedno z największych nieporozumień. Dowód? Patrick Geryl, "twórca" Teorii o końcu świata z pieniędzy zarobionych na książce założył sobie lokatę, która kończy się daleko po 2012 roku[;
Carbon_Lord
25-08-2008, 18:21
Wróćmy jednak do Kosmitów. mamy taki sobie bąbelek. To nasz układ słoneczny jest tym bąbelkiem. Bąbelek, jest w całej pianie bąbelków (mam tu na myśli pełno takich bąbelków), Piana jest w wielkim morzu pełnym piany, a mórz jest pełno, co o tym sądzicie? Gdybyśmy byli jedyni we wszechświecie to świat nie miałby sensu istnienia (wg mnie) o.O.
Kupujcie sobie miesięczniki "Nieznany Świat" i "Czwarty Wymiar".
Przeczytałem tam jeden ciekawy reportaż. Grupa ludzi (niepowiem słowo w słowo), było ich dwóch (to nie grupa ;)) i byli to dwaj bracie, ujżeli w lesie błysk. Poszli tam, i ujżeli dziwny obiekt, mówili że to był statek kosmiczy, który uderzył w ziemię. Zobaczyli obok niego leżącą Humanoidalną istotę, wzrostu metr i 40 cm, w obcisłym kombinezonie, spiętym pasem, i z wielkimi oczyma. Kiedy jeden z braci chciał jej dotknąć, ta powiedziała po hiszpańsku (to było w Hiszpanii) "Nie dotykaj bo nabawisz się kłopotów". Ten się odsunął gdy postać wstała. Ci zaczęli jej zadawać pytania, dowiedzieli się, że pochodzi z konstelacji zwanej przez nas Orłem, i porywają zwierzęta tylko dlatego, że być może założą na ziemi kolonię. Mówiła (ta postać), że nie są źle nastawieni (nie mamy się czego bać ;)), aż wreszcie postać zaczęła słabnąć. Wyjęła coś w stylu kalkulatora i długą igłę, zaczęła stukać igłą o ten kalkulator. Po chwili wywaliła go, wraz z igłą na ziemię. Kosmita powiedział:
" To powie moim braciom, co się ze mną stało i gdzie jestem ". Istota wyjeła worek, jak do Kartofli i powiedziała " Kiedy padnę z sił, wrzuccie mnie do wody, ale uprzednio schowajcie w ten worek. Worek lśnił srebrem i złotem.
Gdy postać padła i zacząła drgać i pojękiwać, bracia pomyśleli, że przeżywa właśnie straszne męki. Gdy wrzucili ją w worku do wdy, woda zaczeła wrzeć.
Domyślili się, że zachodzi tam właśnie reakcja chemiczna.
Gdy miesiąc później jeden z braci poszedł na miejsce katastrofy, nie było tam nic, prócz małej ale długiej igły. Wziął ją, i wiedział, że nie jest ona robiona ręką ludzką. Oddał ją NASA. Teraz wiadomo, że Kosmici istnieją, gdyż ten incydent wydarzył się naprawdę.
ZapodajMuze
25-08-2008, 18:26
tak (10 znakow)
To jestes kretynem bo jest wieksza prawdopodobnosc , ze istnieje UFO niz bog a kosciol mnie jakos nie zacheca do wiary.
@down
Nie wyzywam go ze wzgledu na wiare tylko na debilizm.
neopostman
25-08-2008, 18:30
To jestes kretynem bo jest wieksza prawdopodobnosc , ze istnieje UFO niz bog a kosciol mnie jakos nie zacheca do wiary.
Nie masz prawa wyzywać nikogo ze względu na wiare...
witmac44
25-08-2008, 18:31
Wiara jak kazda inna...według mnie ten film to jakis fake ale olewam te ufo ciepłym moczem
@up
xD
@topic
A tak w ogole myslicie, ze jest milion wszechsiwatow czy tam w inne opowiastki, a byliscie w komosie? Wiecie, ze cos takiego jest? Moze nie ma kosmosu tylko noc i biale kropeczki jak rano chmury wieczorem, kropeczki i tyle. Zreszta duzo bym mogl napisac, ale jak czytam posty tych forumowych napinaczy ktorzy tak kozacza w w innych tematach, a tu gadaja , ze ufo to wazni ludzie, albo jakis gejachy z Hiszpani co dymali sie w wodzie im wrzalo w majtkach to... Pojebalo was wszystkich(oprocz paru osob)
no i mnie przez was, bo sie tu udzielilem.
A co do wiary to... Mam to gdzies, tak jak to UFO juz w nic nie mozna wierzyc, bo na kazda teorie znajdzie sie jakies "ale" i teoria sie pierdoli, ale bez watpienia 2000 lat temu byl sobie bordaty ziomus ktory dal chleba i rybek kazal sie Kochac mial na celu dobro wiec ludzia sie to przyjelo (wiekszosci), lecz to mozna uznac za dlugowieczna sekte przeciez. Tak samo Allachy i inne pierdoly. Ludzie nie kaza wierzyc w Boga tylko w dobro, bo gdyby Bóg byl taki dobry nie dal by nam zycia wiedzac, ze bedziemy cierpiec, ale zaraz tez napiszecie cos co pewnie zburzy moj tok myslenia, ale mnie to jebie. Powiem tylko wam taka ciekawostke ktora sam zauwazylem w zyciu (szczegolnie mowie do tych gowanirzy, ktorzy pisza te przyejbane teksty o babelkach etc.) Wierzcie w siebie, bo nawet najlepszy kolega was moze wydymac. Nie krzatajcie sobie glowy pierdolami o UFO czy innych gownach tylko jak zadymac dobra laske, albo jaki jej sprzedac bajer. Zamiast wydawac na czasopisma o gejach w Hiszpani zapodajcie sobie bluze, bo zima idzie i trzeba miec sie w co ubrac. Myslcie o swojej pracy uczcie sie tak, aby utrzymac swoja przyszla kobiete, bo pogadanki o UFO wam nie zapewnie, domu jedznia, picia. Mozecie zostac elektrykami i kabinowac zeby cos dojebac ciekawego jak Edison zarowe, ale UFO wykurwcie, bo ludzia ktorzy nie mieli prywatnego zycia i sie nudzilo stworzyli takie cos, a teraz wy tracicie odsetek cennego zycia.
PS. Zapraszam!Temat o Planecie X
LINK
Chocby mnie pojebalo zobaczylbym na wlasne oczy zielone kurewki i Boga planeta by wy*****la w ziemie a od tego zalezalo moje zycie. Nie zajrze tam, bo udzielasz sie tam Ty kretynie.
KURWA ZA DUZO NAPISALEM, ale nudzi mi sie ;(
Ufocznik
25-08-2008, 18:59
@down
Nie wyzywam go ze wzgledu na wiare tylko na debilizm.
puknij sie czlowieku w glowe - i to mocno
tak, jestem kretynem, bo nie wierze w zielone ludziki i latajace talerze; samo to stwierdzenie brzmi cokolwiek idiotycznie
tak, jestem kretynem, bo nie wierze w zielone ludziki i latajace talerze; samo to stwierdzenie brzmi cokolwiek idiotycznie
to pakuj kurwa mandziur i wypad z fora
Zamkni kurwo pizde, bo Ci nia rozjebie monitor. Wez sie pierdolnij w leb szczeniaku kurwa znani ludzie to UFO. Ufo ich zsyla na ziemie zeby nam dobrze robili.... Tak wlasnie dzieki UFo powstal burdel i takie dziwki jak Ty robia w nim dobrze. JESTES UFO! Przez Ciebie cioto zamiast EMO teraz bedzie kurwa UFO i beda chodzily takie kurwy jak Ty po ulicach ubrane na zielono. A do moich ziomow sie nie udzielaj smieciu.
@down
Twoje oczy jebia kazdego na tym forum, bo Cie i tak nie widac, a Ty za to sie interesujesz jajcami UFO. bo masz milion dowodow. Wiara Chrzescijanska zostawila tez milion dowodow, ze istnieje w trojkacie bermudzkim jakas cipka tez sa miliony dowodow, ze Twoja stara zrobila placki na obiad tez masz milion dowodow, ze fajne niunie na ulicy maja rozowe cipska tez masz milion dowodow
PS. A Ty wiesz jakie pieniadze maja wasi redaktorzy piszacy o gejach z Hiszpani co Ty potem ryjesz prawie, ze na pamiec i pierdolisz na forum jakies pojebane pierdoly o prezydentach z kosmosu ktorzy nam chca zrobic dobrze.
ZapodajMuze
25-08-2008, 19:11
puknij sie czlowieku w glowe - i to mocno
No to tak jak powiedziec "Koles z broda" a setki dowodow na istnienie sie nie liczy ? Nic tylko tekst typu "Mam to w ch**u i nie ma tego" nie umiesz powiedziec ? Blaznem jestes w moich oczach .
A co do wiary to... Mam to gdzies, tak jak to UFO juz w nic nie mozna wierzyc, bo na kazda teorie znajdzie sie jakies "ale" i teoria sie pierdoli, ale bez watpienia 2000 lat temu byl sobie bordaty ziomus ktory dal chleba i rybek kazal sie Kochac mial na celu dobro wiec ludzia sie to przyjelo (wiekszosci), lecz to mozna uznac za dlugowieczna sekte przeciez. Tak samo Allachy i inne pierdoly. Ludzie nie kaza wierzyc w Boga tylko w dobro, bo gdyby Bóg byl taki dobry nie dal by nam zycia wiedzac, ze bedziemy cierpiec, ale zaraz tez napiszecie cos co pewnie zburzy moj tok myslenia, ale mnie to jebie. Powiem tylko wam taka ciekawostke ktora sam zauwazylem w zyciu (szczegolnie mowie do tych gowanirzy, ktorzy pisza te przyejbane teksty o babelkach etc.) Wierzcie w siebie, bo nawet najlepszy kolega was moze wydymac. Nie krzatajcie sobie glowy pierdolami o UFO czy innych gownach tylko jak zadymac dobra laske, albo jaki jej sprzedac bajer. Zamiast wydawac na czasopisma o gejach w Hiszpani zapodajcie sobie bluze, bo zima idzie i trzeba miec sie w co ubrac. Myslcie o swojej pracy uczcie sie tak, aby utrzymac swoja przyszla kobiete, bo pogadanki o UFO wam nie zapewnie, domu jedznia, picia. Mozecie zostac elektrykami i kabinowac zeby cos dojebac ciekawego jak Edison zarowe, ale UFO wykurwcie, bo ludzia ktorzy nie mieli prywatnego zycia i sie nudzilo stworzyli takie cos, a teraz wy tracicie odsetek cennego zycia.
Jakbys wiedzal jakie pieniadze ma kosciol to przekonalbys sie czemu tyle religia jest wykorzystywana do zarabiania pieniedzy.
Ufocznik
25-08-2008, 19:20
spoko, ide sprawdzic o ktorej leca obrady sejmu na tvp2 zebym mogl sie troche pogapic na tych kosmitow, ktorych ufo wysyla zeby pilnowali pokoju na swiecie
edit
@up
na istnienie Boga jest wiecej (!) dowodow niz na istnienie jakichs zielonych glutow z wodoglowiem i oczami dlugimi na pol metra
edit2
@up
ale ja nie wierze w kosciol, rydzyka i niewiadomo co tylko w Boga, widzisz roznice?
edit3
@down
naucz sie pisac poprawnie gramatycznie, bo w ogole nie wiem o co ci teraz chodzi
ZapodajMuze
25-08-2008, 19:26
spoko, ide sprawdzic o ktorej leca obrady sejmu na tvp2 zebym mogl sie troche pogapic na tych kosmitow, ktorych ufo wysyla zeby pilnowali pokoju na swiecie
edit
@up
na istnienie Boga jest wiecej (!) dowodow niz na istnienie jakichs zielonych glutow z wodoglowiem i oczami dlugimi na pol metra
@up
Powiedz rzecz udowodniajaca istnienie boga nie opierajaca sie tylko na wiarze
Ufocznik
25-08-2008, 19:46
@up
Powiedz rzecz udowodniajaca istnienie boga nie opierajaca sie tylko na wiarze
wszelkie objawienia, cudy, pismo swiete, takze opetania i inne rzeczy przeciwko pierdolom ktore wypisuja jacys idioci w podrzednych szmatlawcach, gl
ZapodajMuze
25-08-2008, 19:52
wszelkie objawienia, cudy, pismo swiete, takze opetania i inne rzeczy przeciwko pierdolom ktore wypisuja jacys idioci w podrzednych szmatlawcach, gl
Objawienia - kazdy moze wymyslic
Cudy - Widzales kiedys cud ?
Pismo swiete - Jakis brodaty koles zdawal sobie sprawe z tego ze ludzie potrzebuja rzecz w ktora beda wierzyc i wiedzal ze moze na tym zarobic dlatego wymyslil historie cala ( Moje wytlumaczenie/zdanie na temat boga)
Opentania - ile widzales opentan a nawet jak pare bylo to mogly byc to choroby psychiczne .
Tyle
O ufo jest duzo teori prawdopodobnych a jak ja slysze adam i ewa ktorzy mieli dziecko z przyslowowej "dupy" to mi sie smiac chce.
Fred_Flintston
25-08-2008, 19:54
Objawienia - iluzje bądź halucynacje.
Cudy - to, że nauka nie potrafi wyjaśnić "cudownego ozdrowienia" to znaczy, że to dzieło boga?
Opętania - choroby psychiczne
Red_Tube
25-08-2008, 19:55
Jest.... czy niema mi to poprostu WISI !! B)
Nie mieszajcie takie żeczy w telewizje. Wiele osób mysli, że te najważniejsze i najciekawsze rzeczy muszą lecieć w telewizji... Na pewno NASA i inne organizacje mają tajemnice, o których się nie dowie telewizja. Widziałem nie dawno na paranormalne.pl przetłumaczony dialog radiowy z pewnym badaczem (chyba z NASA), który wygadał sie, że na Ziemi byli obcy...
Ufocznik
25-08-2008, 20:14
Pismo swiete - Jakis brodaty koles zdawal sobie sprawe z tego ze ludzie potrzebuja rzecz w ktora beda wierzyc i wiedzal ze moze na tym zarobic dlatego wymyslil historie cala ( Moje wytlumaczenie/zdanie na temat boga)
Opentania - ile widzales opentan a nawet jak pare bylo to mogly byc to choroby psychiczne .
Tyle
O ufo jest duzo teori prawdopodobnych a jak ja slysze adam i ewa ktorzy mieli dziecko z przyslowowej "dupy" to mi sie smiac chce.
widzenia kosmitow - kazdy moze cos wymyslic/halucynacje
ufo - widziales kiedys ufo?
dowody na istnienie - jakis kretyn zdawal sobie sprawe, ze ludzie beda wierzyc we wszystko co ukaze sie w podrzednym, szmatlawym brukowcu i wiedzial, ze moze na tym zarobic, dlatego wymyslil durna historie (np te o dwoch hiszpanach i wrzuceniu ufoka do wody, lol)
wyglada na to, ze nie wiesz na czym polegaja opetania, nie bede ci tlumaczyc, bo sam nie znam sie na tym na tyle dobrze i szczerze nie bardzo mnie to interesuje, napewno jednak nie maja nic wspolnego z chorobami psychicznymi
a co do adama i ewy, ta historia nie kloci sie wcale z teoria darwina, problem polega na tym, ze mozna ja zle zinterpretowac, bo nie jest ona dokladnym i doslownym opisem powstania ludzkosci
ZapodajMuze
25-08-2008, 20:23
widzenia kosmitow - kazdy moze cos wymyslic/halucynacje
ufo - widziales kiedys ufo?
dowody na istnienie - jakis kretyn zdawal sobie sprawe, ze ludzie beda wierzyc we wszystko co ukaze sie w podrzednym, szmatlawym brukowcu i wiedzial, ze moze na tym zarobic, dlatego wymyslil durna historie (np te o dwoch hiszpanach i wrzuceniu ufoka do wody, lol)
wyglada na to, ze nie wiesz na czym polegaja opetania, nie bede ci tlumaczyc, bo sam nie znam sie na tym na tyle dobrze i szczerze nie bardzo mnie to interesuje, napewno jednak nie maja nic wspolnego z chorobami psychicznymi
a co do adama i ewy, ta historia nie kloci sie wcale z teoria darwina, problem polega na tym, ze mozna ja zle zinterpretowac, bo nie jest ona dokladnym i doslownym opisem powstania ludzkosci
Tylko moj drogi wszedzie sa programy / filmy / zdjecia itp z istnienia ufo a o jezusie to sa bajki typu adam ewa i zakazany nocnik , wez sie uspokoj .
Nikt na tym napewno nie zarobi ze opowie w gazecie ze widzal ufo .
Strefa 51 sa podejzenia ze ufo jest tam i to jest jedyne miejsce na sweicie po za prawem , he? A wyjasnij mi to ze w USA spadl statek kosmiczny i przez miesiac robiono potajemnie badania czy to ufo , szmatlawiec sie jakis o tym dowiedzal i NAGLE znalezli dowody ze to maszyna USA.
Pozdro&Pocwicz.
Tyle
od opętań to sie kolego odpier.. jeżeli nie masz pojęcia o co chodzi :)
A co do tematu, ja wierze i w Boga jak i w Inne cywilizacje i koło dupy mi lata że zaraz ktoś będzie pisał że tak nie może być. Kto bo stworzył Wszechświat?
Zielone ludki? Ogólnie to nie mam pojęcia czemu każdy nabija się ze kosmici są zieloni. Ciekawe czemu mamy takie wyobrażenie... a może naprawde w Strefie 51 jest Kosmita? był? a może gdzieś ich wylęgarnie znaleziono pod ziemia? Wrzechświat jest za duży żebyśmy byli sami - tyle powiem. Ale z drugiej strony za dużo jest dowodów ze Bóg Istnieje, że jest życie pozagrobowe. Tak jak ktoś się posjonuje "Ufo" niech też poczyta o wychodzeniu z ciał którego może doświadczyć zwykły śmiertelnik, wywoływaniu duchów, poruszaniu przedmiotami za pomocą "siły woli". A i jeszcze Opętania to jest najłatwiej zauwarzyć może nie w Polsce ponieważ jak to może niektórych zdziwi w polsce jest więcej wierzących niż w innych krajach np: Europy. Większość z Was miała styczność z Telewizją Satelitarna więć pewnie widzieliście kanały np: Włoskie gdzie są wróżby i inne zabiegi aby odpędźic Demony. Osobiśćie znam księdza który interesuje się Opętaniami i był kilka razy na zabiegach wypędzania z duszy Demonów i wiem z jego relacji że to co Ci ludzie wyprawiają podczas tych zabiegów to nie jest naturalne i że nie jest to spowodowane choroba psychiczna. Ten sam ksiądz mi mówił ze raz właśnie pomagał pewnej nastolatce którą opętał Demon tzn pojechał z nią do Jędrzejowa do Egzorcysty, i po pierwszych 4-5 się udało. Tylko że ksiądz miał później problem że tam Demon zaczął nawiedzać mojego księdza przez kilka dni. Nie wspominam ze czuł jego oddech ale np: otwieranie drzwi, zrzucanie przedmiotów, jest na porządku dziennym ta? Może coś jeszcze, mam znajomego który przy mnie potrafił poruszać ołówkiem, potrafił wyjść z ciała i zobaczyć co robi znajomy w domu oddalonym o 1km zadzwonić do niego i podać co przed chwilą robił jak ma ułożone kwiatki te sprawy. Więcej już nie będe pisał bo po co? Ogólnie zachęcam do oglądnięcia filmu na podstawie prawdziwych wydarzeń - Egzorcyzmy Emilly Rouse
Pewnie każdy napisze że to jest zrobione komputerowo ale niestety to było nagrywane na żywo :)
http://pl.youtube.com/watch?v=lQlIN_VaM-Y
rozszeżone
http://pl.youtube.com/watch?v=LPkGtbPSwLg
Nemabias
25-08-2008, 21:23
Tyle
Koles to obraziłeś teraz wszystich dla których podstawowe prawdy wiary nie są obce i coś znaczą. POdawaj adres i okopujemy cie z psiakiem.
Ejj :/ Mysle ,ze jezeli koniec swiata bedzie w 2012 roku to przyleci freezer (kto ogladal Dragon Ball wie o jaka postac chodzi) i bedzie chcial zniszczyc nasza planete jak Namek :''((. Mam nadzieje ,ze wtedy Son Goku wkoncu sie ujawni i wyratuje nas :cup: XDDDDD
@Ufo
Mam nadzieje ,ze ufo istnieje i bede mial kontakt 9 stopnia z jakas 3-ój cycata marsianska cipa ;x.
@Do ludzi ,ktorzy tak obficie pisza o ufo
Nie marnujcie czasu na rozpisywanie sie na forum ,iz jest wiele osob ,ktore poprostu sa prostszymi ludzmi niz wy i beda przeszkadzac wam w wymianie zdan. Radze znalesc jakies forum , na ktorym udzielaja sie ludzie ,ktorzy maja owe pojecie o tym i z ktorymi moglibyscie robic wymiane zdan , poglodow , informacji.
Wrócę tu jeszcze na chwilke do strefy 51. Wszystko fajnie ładnie, tylko dlaczego, skoro jest to takie super pro evul tajne miejsce to czemu można mu robić zdjęcia satelitarne?? Istnieje wiele obiektów wojskowych, którym nie można robić fotek z kosmosu ale co do strefy 51 feel free, kiedyś nawet widziałem takie zdjęcie. Jak na mój gust najbardziej prawdobodobne jest to że strefa 51 to baza służąca do oblatywania eksperymentalnych jednostek lotniczych (stąd doniesienia o UFO). Co do WTC, jestem za teorią mówiącą że to zdarzenie jest bardzo podobne do Pearl Harbor (amerykańcy wiedzieli, ale potrzebne było poparcie ludności w celu wywołania wojny, więc palcem nie kiwneli, a po tym zdarzeniu obywatele USA raczej nie mieli zbyt dużych obiekcji do atakowania Japoni). Co do UFO. Gdzieś tam w kosmosie szansa na to że istnieje życie jest taka sama jak na to że jutro ktoś, w jakimkolwiek temacie na forum tibia.pl napisze głupiego posta (100%). Hmm, jeśli już gadamy o różnych dziwnych zjawiskach może ktoś mi wyjaśnić co może wywoływać rozbłyski podobne do błyskawic (cały świat zmienia się w światło), ale bez grzmotu?? Wierze że jest jakieś sensowne wytłumaczenie, ale jakoś nie chciało mi się go szukać (w szczególności że z 2 najziwniejszych zjawisk widzianych w moim życiu to było drugie, a pierwsze nastąpiło między paroma takimi błyskami :P.
Ufff, ale się rozpisałem, jak chcecie się bawić możecie też rozwiązywać tajemnice mateorytu tunguskiego (UFO to jedna z teorii, chociarz ja preferuje komete która wybuchła nad ziemią).
@down: Pamiętam nawet pracę na ten temat, przekonywała że wszelkie błędy w badaniach jadra ziemi można wytłumaczyć poprzez puste jądro. Jednakże miała wiele błędów więc można było się nią podetrzeć conajwyżej.
Vlad Dracula
25-08-2008, 23:38
Ktoś tam pisał, że Obcy mogą zamieszkiwać Ziemię.
Jest taka teoria, że postacie dwuwymiarowe nie widzą trójwymiarowych itd. (kto grał w WoW'a to wie, że 2 party nie mogą sie spotkać w instancji - ot takie porównanie xP)
Jest tez teoria Pustej Ziemii, w którą nie wierzę. Mówi ona, że Ziemia nie ma jądra tylko kolejną Ziemię, że tak powiem, w której zamieszkują inne istoty ( nie koniecznie kosmici)
Nebulianski_wojownik
25-08-2008, 23:40
@Ufo
Mam nadzieje ,ze ufo istnieje i bede mial kontakt 9 stopnia z jakas 3-ój cycata marsianska cipa ;x.
Ja tez mam taka nadzieje ze bede mogl dymac trzy cycata marjanke:cup:8o
Valariazz
26-08-2008, 00:23
OMG, kogo by jaralo niewiadomoco z trzema cycurami ?8o
Tozto mutant jakis8o
semilunaris
26-08-2008, 01:11
Koles to obraziłeś teraz wszystich dla których podstawowe prawdy wiary nie są obce i coś znaczą. POdawaj adres i okopujemy cie z psiakiem.
D'oh? A gdzie zasada 'nadstaw drugi policzek'?
Jak na mój gust najbardziej prawdobodobne jest to że strefa 51 to baza służąca do oblatywania eksperymentalnych jednostek lotniczych (stąd doniesienia o UFO).
I tak, zdaje się, jest. A zdjęcia są choćby na Google Earth.
ZapodajMuze
26-08-2008, 02:07
I tak, zdaje się, jest. A zdjęcia są choćby na Google Earth.
Wy jednego nie wiecie albo nie rozumiecie chyba ,to jest miejsce po za prawem ! Tam koles sobie moze zrobic polowanie jak zobaczy czlowieka ktory sie wybral na spacer. Myslicie ze az tak to wszystko tajne bybylo jakby badali tylko militaria ? Po co skoro wojne maja wygrana a wyscig zbrojen polegan a pokazywaniu sily a nie jej ukrywaniu? Nawet jak to nie kosmici to cos grubeszego niz odrzutowiec czy paralotnia jakas ; p
Jak sie dowiedzieli ze w meteorycie naukowcy znalezli srodki genotworcze
i czlowiek pochodzi z kosmosu wiele ludzi powiedzialo " Bog NIE Istnieje "
a tak poza tym
oni tez mysla ze my jestesmy kosmitami
dziwne ze nikt nie rozpierdoli takiego gowna latajacego
Hmm, a F117 i B2, które baaardzo długo były utrzymywane w tajemnicy to niby piękna prezentacja zbrojenia, a jakbyś wiedział co w bazie 51 oblatywali i byłbyś prezydentem USA to też byś to gdzieś ukrył, bo większość samolotów które tam latały to zapewne kompletne niewypały (np. samolot w kształcie graniastosłupa z małymi wypustkami zamiast skrzydeł, JAK TO MOGŁO LATAĆ??). Pozatym to że jedna wojna się skonczyła nie znaczy że w najbliższej przyszłości nie wybuchnie 999 wojen w tym 99 światowych :P. Pozatym skąd ty dziecko masz informacje o tym że tam mogą robić polowania na ciebie. Z tego co wiem cała strefa jest obsadzona wojskiem, agentami i innym syfem, a oni do bazy dojść ci nie dadzą, ale żeby cię odrazu zabijali, bez jaj. Kiedyś nawet z jednego punktu obserwacyjnego w pobliżu tej strefy można bylo zobaczyć bazę, ale teraz już chyba wejście tam jest wzbronione.
ZapodajMuze
26-08-2008, 11:59
Hmm, a F117 i B2, które baaardzo długo były utrzymywane w tajemnicy to niby piękna prezentacja zbrojenia, a jakbyś wiedział co w bazie 51 oblatywali i byłbyś prezydentem USA to też byś to gdzieś ukrył, bo większość samolotów które tam latały to zapewne kompletne niewypały (np. samolot w kształcie graniastosłupa z małymi wypustkami zamiast skrzydeł, JAK TO MOGŁO LATAĆ??). Pozatym to że jedna wojna się skonczyła nie znaczy że w najbliższej przyszłości nie wybuchnie 999 wojen w tym 99 światowych :P. Pozatym skąd ty dziecko masz informacje o tym że tam mogą robić polowania na ciebie. Z tego co wiem cała strefa jest obsadzona wojskiem, agentami i innym syfem, a oni do bazy dojść ci nie dadzą, ale żeby cię odrazu zabijali, bez jaj. Kiedyś nawet z jednego punktu obserwacyjnego w pobliżu tej strefy można bylo zobaczyć bazę, ale teraz już chyba wejście tam jest wzbronione.
Po 1 nie mow do mnie dziecko
Po 2 wazna osoba z pentagonu wypiowadala sie na temat tej strefy i , ze NIKT nie ma prawa tam wchodzic .(Nie wiem czy wiesz jest takei prawo w usa ze ty mnie zaprosisz na kawe rozpierdo*** mnie shootgunem i jak ci nikt nie udowodni ze mnie zaprosilem do domu to zabiles mnie legalnie )
Po 3 troche osob tam zginelo przez to , ze nie mieli odpowiednichdokumentow
Po 1 nie mow do mnie dziecko
Po 2 wazna osoba z pentagonu wypiowadala sie na temat tej strefy i , ze NIKT nie ma prawa tam wchodzic .(Nie wiem czy wiesz jest takei prawo w usa ze ty mnie zaprosisz na kawe rozpierdo*** mnie shootgunem i jak ci nikt nie udowodni ze mnie zaprosilem do domu to zabiles mnie legalnie )
Po 3 troche osob tam zginelo przez to , ze nie mieli odpowiednichdokumentow
A po 4 Strefa 51 zwana inaczej Groom Lake ewentualnie Dream Land ma najbardziej strzeżona przestrzeń powietrzną na świecie.
Po 5 od lat 50-60 testowano samoloty z technologią STEALTH.
Po 6 rząd amerykański ujawniał projekty po kilku latach testów a to że ktoś miał jakieś domysły szczerze ich jeb***.
Po 7 prezydenci USA zmieniają się i nie każdy z nich wie wszystko <sam B. Clinton powiedział "w USA jest rząd do którego nawet ja nie mam wstępu">
Po 8 Majestic-12 <MJ 12> nie zajmował się technologią STEALTH <notabene Anglia i Francja również prowadziła badania nad tą technologią>
PaTrOsEK
26-08-2008, 12:54
Po 7 prezydenci USA zmieniają się i nie każdy z nich wie wszystko <sam B. Clinton powiedział "w USA jest rząd do którego nawet ja nie mam wstępu">
Dokładnie, myślicie, że co, że jakiś głupi prezydent wszystko wie?
Nie oglądaliście Dnia Niepodległości? xD
Siedzą tam czubki jakieś całe życie, nigdy słońca nie widzieli, tylko paru (może) kosmitów i wymyślają jak tu zrobić samolot na powietrze, czy inne ch*j wie co...
Prawdopodobnie, Rosja, na Syberii ma kilka(naście) Takich tajnych baz...
ZapodajMuze
26-08-2008, 13:26
A po 4 Strefa 51 zwana inaczej Groom Lake ewentualnie Dream Land ma najbardziej strzeżona przestrzeń powietrzną na świecie.
Po 5 od lat 50-60 testowano samoloty z technologią STEALTH.
Po 6 rząd amerykański ujawniał projekty po kilku latach testów a to że ktoś miał jakieś domysły szczerze ich jeb***.
Po 8 Majestic-12 <MJ 12> nie zajmował się technologią STEALTH <notabene Anglia i Francja również prowadziła badania nad tą technologią>
Po 9 Badania samolotow bylyby na tyle wazne , ze moze ktos zabic czlowieka jak mu sie podoba .
btw. juz mi sie nie chce gadac z wami bo wy mi mowicie 'ja wiem co jest w strefie 51' tylko szkoda , ze tak naprawde wie to 20 ~~ osob na swiecie .
pzdr
Hmm ten temat mnie tak poruszyl ze az zalozylem sobie konto :P
Co do ufo to kiedys gdzies przeczytalem ciekawa historie prosto z Polski.
Mianowicie grupa "Nautilus" wybrala sie na poszukiwanie ufo na jakies tam pola gdzies w Polsce. Rozlozyli oni namioty na polu i czekali. Dlugo czekac nie musieli, za jakis czas zebrala sie mgła tak gesta ze nic nie widzieli. Trwala ok.30 minut, gdy opadla zobaczyli wielki krag w zbozu.... To chyba nie byl jakis rolnik z kawalkiem deski chcacy zrobic tania sensacje... ale to jescze nie koniec. Nie pamietam juz dokladnie co oznaczal owy krag w zbozu ale oni jakos to rozkminiali i doszli do jakiejs sugesti na temat tego co to oznacza. Na drugi dzien obok tego kregu pojawil sie drugi przypominajacy takiego "ptaszka" jak zaznaczamy np. w ankietach..Uznali to za znak iz dobrze odczytali oni owy krag.
A co do opetan to moze mi ci sceptycy co skladaja na chorobe psychiczna wytlumacza jakim cudem kobieta krzyczy demonicznym glosem i 5 chlopa jej nie moze utrzymac??
Po 9 Badania samolotow bylyby na tyle wazne , ze moze ktos zabic czlowieka jak mu sie podoba .
btw. juz mi sie nie chce gadac z wami bo wy mi mowicie 'ja wiem co jest w strefie 51' tylko szkoda , ze tak naprawde wie to 20 ~~ osob na swiecie .
pzdr
A po 10 Northrop Grumman i Lockheed Martin mieli możliwość budowy samolotów z technologią STEALTH i mało prawdopodobne było że byli oni wykonawcami najtajniejszych technologi Groom Lake. My nie wiemy tylko podejrzewamy. Pewne jest tylko to że testują samoloty o których przeciętnym ludziom nigdy się nie śniło. Co więcej tam jest to możemy tylko przypuszczać:)
Vlad Dracula
26-08-2008, 16:41
Dokładnie, myślicie, że co, że jakiś głupi prezydent wszystko wie?
Nie oglądaliście Dnia Niepodległości? xD
Siedzą tam czubki jakieś całe życie, nigdy słońca nie widzieli, tylko paru (może) kosmitów i wymyślają jak tu zrobić samolot na powietrze, czy inne ch*j wie co...
Prawdopodobnie, Rosja, na Syberii ma kilka(naście) Takich tajnych baz...
Jeśli wiwerzysz w filmy to powodzenia w życiu...
Ten kto nie wierzy z ufo ma za mały mózg zeby pojąć takie rzeczy
No niestety coś za coś:confused:
ZapodajMuze
26-08-2008, 18:04
Ten kto nie wierzy z ufo ma za mały mózg zeby pojąć takie rzeczy
No niestety coś za coś:confused:
Pjona to samo mysle \o.
I szczerze sie przyznaje , nie wierze w boga wiec albo jestem zaglupi zeby to pojac albo dowody mnie nie przekonuja po prostu.
Pjona to samo mysle \o.
I szczerze sie przyznaje , nie wierze w boga wiec albo jestem zaglupi zeby to pojac albo dowody mnie nie przekonuja po prostu.
A myślisz że ja wierze w boga ? hahahahahaah nie ma takiego czegoś
ale istnienie pozaziemskie jest ;D
Tentotrix
26-08-2008, 19:56
Co do Boga...ludzie wierzący w wszechmogącego to ludzie SŁABI,którzy boją się prawdy,boją się śmierci(przyznacie ,że wizja "spania" na wieki wieków,nie jest za ciekawa.)Dlatego wymyślili sobie jakieś durne historyjki (adam i ewa...pomimo iż naukowcy twierdzą ,że człowiek pochodzi od małpy i dopiero po setkach tysięcy lat ewolucji,powstał człowiek ,którego znamy dzisiaj.)Zauważcie iż udowodniono ,że nawet pierwsze cywilizacje,tysiące lat przed "Chrystusem" szukali bóstw i modlili się np. do świętego kamienia.Dlaczego?Ano dlatego ,że nie potrafili w żaden sposób wytłumaczyć kim oni wlaściwie są i dlaczego zyją(dzisiaj już na te pytania znamy odpowiedz,jednak mohery nie chcą w to wierzyć.)Kiedyś religia była wykorzystywana przez mądrych ludzi do rządzenia.W starożytnym egipcie kapłani,ludzie bardzo mądrzy,potrafili przewidzieć zaćmienia Słońca i wmówić ludzią ,że to Bog się zesłościl.Dzięki temu mogli latwo namówić głupców ,żeby skladali większe ofiary itp...(jest taka scena np. w filmie Faraon.)Tak było,jest i będzie ,że jeśli człowiek nie jest sobie wstanie czegoś wytłumaczyć to myśli ,że to Bóg.Wiecie chociaż na czym opieracie swoja wiare drodzy Katolicy?Na starej książce,w której każdy mógł sobie nawpisywać bajki jakie tylko chcial.Jest wiele innych legend,baśni,mitów ...wymyślonych bardzo dawno temu i co ,wierzycie w nie?to dlaczego wierzycie jakiejś starej ksiażce?Bo sie boicie smierci i tyle.Teraz jest podobnie jak kiedyś w starożytnym Egipcie.50% księży nie wierzy w żadnego Boga,a wybrali taką droge życia dla kasy...o tych księżach słyszy sie w dzienniku , że molestowali,namawiali swoją kochanke do aborcji,kradli itp.Zanim zaczniecie manifestować swoją wielką wiare,radze poczytać biblie,poszukać,pomyśleć a potem dopiero podjąć decyzje czy jest sie wierzącym czy to tylko ściema..jak tak zrobilem...:)
PaTrOsEK
26-08-2008, 21:51
Jeśli wiwerzysz w filmy to powodzenia w życiu...
Jeśli wierzysz, we wszystko co czytasz, to tez życzę ci powodzenia w życiu...
PaTrOsEK
26-08-2008, 22:00
Co do Boga...ludzie wierzący w wszechmogącego to ludzie SŁABI,którzy boją się prawdy,boją się śmierci(przyznacie ,że wizja "spania" na wieki wieków,nie jest za ciekawa.)[...]
Wiesz, ludzi słabych którzy boją się śmierci mówisz? Właśnie myśl o tym, że po śmierci będę zbawiony pozwala mi przezwyciężyć strach przed śmiercią...
Sory za 2 posty...
Tentotrix
26-08-2008, 22:11
Wiesz, ludzi słabych którzy boją się śmierci mówisz? Właśnie myśl o tym, że po śmierci będę zbawiony pozwala mi przezwyciężyć strach przed śmiercią...
Sory za 2 posty...
nie rozumiem..przecież napisałem ,że strach przed śmiercią powoduje,że ludzie znajdują sobie Boga,który (według nich) ich zbawi i tym samym unikną smierci...czyli wiara pozwala przezwyciezyc strach przed śmiercia ...tak jak napisałeś...więc nie rozumiem o co Ci chodzilo :)
Dyskusje natemat Boga pomine gdyz kazdy ma prawo do wlasnych pogladow.
A co do ufo Hmmmm.... ja jestem swiecie przekonany ze istenieje ... Sam fakt kregi , smieszne filmiki , wizia (spodkow) ,czy sam fakt znalezienia bakteri i zamarznietej wody na marasie?
kombossik
27-08-2008, 08:19
A co do opetan to moze mi ci sceptycy co skladaja na chorobe psychiczna wytlumacza jakim cudem kobieta krzyczy demonicznym glosem i 5 chlopa jej nie moze utrzymac??
Popieram i nie wiem czemu wy tu piszecie że to choroba psychiczna no chyba że jest taka choroba że sie baba zamienia w ,,HULKa'' jeśli tak to gz.
Wiadomo że niektóre przypadki mogą być chorobą psychiczną jak i fikcją (wszystko ustawione a baba/gościo udaje) no ale nie wszystkie...
Kedis_Lithan
27-08-2008, 09:27
...I tak miłość w końcu zwyciężyła. Najeźdźców unicestwiono, ponieważ ten świat, nasz świat, jest światem człowieka i mamy prawo go zamieszkiwać. I do póki potrafimy kochać, zwyciężymy i ludzkość przetrwa. Wrogowie ponieśli porażkę próbując nas pokonać. Każdy z nich padł ofiarą własnych podłych planów. Pośród wszystkich światów i galaktyk stoimy wyżej, stoimy samotnie. I nikt nie zagrozi naszemu istnieniu, nikt nie zgasi w nas ducha. Dlaczego? Ze wszystkich cech które czynią nas wyjątkowymi, to miłość sprawia że jesteśmy silni...
Jeśli chodzi o śmierć, to rzecz naturalna. Ja ją pokonałem i się cieszę życiem.
=)
ZapodajMuze
27-08-2008, 09:42
@Bog
Nie wierze bo nie chce i mi nie zalezy zeby uwierzyc ale jakby jakis 70 letni ksiadz opowiedzal mi o paru opentaniach na pewno bym uwierzyl.
@up
Poderwales jakas dziewczyne co ci da i cieszysz miche na forum.
Mr.Pride
27-08-2008, 10:38
Cze
Ufo-istnieje
Bóg-wg mnie nie istnieje.xD
Koniec swiata w 2012-bulszit!Wiele razy mial byc koniec swiata a jakos dalej istnieje...
Egrozcyzmy-Nie uwazam ze sa zwiazane z Bogiem,poniewaz nie wydaje mi sie zeby Bog(jak by istnial)pozwolil na cierpienie tylu osob.
''Geje z Hiszpanii"-Fejk jakich duzo.Maja jakies zdjecia,filmy czy cos?
Pozdro
Kedis_Lithan
27-08-2008, 10:42
@Bog
Nie wierze bo nie chce i mi nie zalezy zeby uwierzyc ale jakby jakis 70 letni ksiadz opowiedzal mi o paru opentaniach na pewno bym uwierzyl.
@up
Poderwales jakas dziewczyne co ci da i cieszysz miche na forum.
Jakbyś oglądał filmy, to byś wiedział że jest to cytat ze Strasznego Filmu 4. ;)
YyyeeyIsBack
27-08-2008, 11:08
Czym się ludzie tak podniecają? Że ufo istnieje? I co z tego, istoty jak małpa czy człowiek. Ciekawą rzeczą jest np. budowa takiego pojazdu (no może zbyt abstrakcyjne). Ale wiele ciekawszym tematem jest fizyka współczesna. Chociażby wykorzystanie naszej obecnej wiedzy, by zrozumieć chociaż to jak ten spodek się unosi.
Cze
@UFO :)
Pozaziemskie istoty istnieją na 100% pomyslcie ze na swiecie moze byc nawet 100galaktyk, a kto wie ile układów słonecznych podobnych do naszego, wiec dlaczego niby na zadnej planecie nie mogło sie rozwinąc zycie? I jesli chociaz na jednej są istoty mądrzejsze od nas to mają statki kosmiczne i przylatują na ziemie, tak jak my latamy na księzyc :D
@AREA 51
Mysle, ze tam są ostateczne dowody na istnienie ufoludkow :) kazdy chyba słyszał o wypadku w Roswell, po tygodniui wszystkie dowody spłoneły "przypadkiem" w pozarze (dziwne eh? xd), oczywiscie ze amerykanie nie powiedzą nam o tym ;] bo technologia z kosmosu zapewnia im nietykalność na ziemi :p A ,ze robią tam jakies super samoloty to chyba oczywiste :P
@KRĘGI NA POLACH
Nikt nie wpadł na to ze to mogą byc znaki alfabetu :)? Moze oni chcą nam cos przekazac ? xd
kombossik
27-08-2008, 11:50
Na kręgi w zbożu jest jedno najlepsze wytłumaczenie czemu ufoludki nie zostawiają takich wiadomości przed białym domem na przykład? tylko zawsze w opuszczonym miejscu...
Leader'Acrix
27-08-2008, 11:51
Heh nie wiedziałem że tak łatwo można pomylić "UFO" z muchą lub innym owadem .
Nie czytałem całego tematu bo mi sie nie chciało. Jeśli cos się powtórzy to sorry. : P
Ja mam tylko jednjo pytaie ;x dlazcego te wszystkie ufo na różnych filmach ma kształt spodka?
Osobiście uważam, że nie ejsteśmy sami ponieważ istnieje wiele ukłądów słonecznych, gwiazd, planet a przecież istnieja jakas tam strefa życia ( na discovery to słyszałem ;d czy gdzies), w której planeta ma odpowiednie warunki do hmm... rozwijania się. Więc byłoby to niemożliwe zebyśmy w tak wielkiej przestrzeni byli sami.
Cze
Ufo-istnieje
Bóg-wg mnie nie istnieje.xD
Koniec swiata w 2012-bulszit!Wiele razy mial byc koniec swiata a jakos dalej istnieje...
Egrozcyzmy-Nie uwazam ze sa zwiazane z Bogiem,poniewaz nie wydaje mi sie zeby Bog(jak by istnial)pozwolil na cierpienie tylu osob.
''Geje z Hiszpanii"-Fejk jakich duzo.Maja jakies zdjecia,filmy czy cos?
Pozdro
Myślę dokładnie tak samo.
Kup.Se.Musk
27-08-2008, 14:43
Miliony filmów, miliardy zdjęć, plotek i pogłosów, zero namacalnych dowodów. Teraz odpowiedźcie sobie na pytanie "czy istnieje ufo".
@up
Coś jak z Bogiem, masa filmów, cała kupa opowieści a jako takich namacalnych dowodów w sumie brak. A jednak w to, tak samo jak w ufo ludzie wierza;p
Valariazz
27-08-2008, 15:22
co do...
Boga - mysle ze cos o wiele silniejszego od nas musi istniec.. nie chodzi mi tu o jakas mega-hiper silna postac tylko o cos, co moznaby nazwac bogiem. Nie wierze jednak w tego boga, ktory rzekomo stworzyl swiat w 7 dni (tj w 6 a siodmego palil maryśke), tego o ktorym mowa w testamentach i tego, w ktorego to "wierzą" (czytaj albo maja taka nadzieje albo po prostu sa chrzescijanami bo od chrzescijan sie urodzili) chrzescijanie. bo tylko jest tych bajek o nim, a dowodow brak
Ufo - co do tych stateczkow pojawiajacych sie w wielu filmach na youtube... nie sadze zeby chociaz 1/100 z nich byla prawdziwa, ale jestem przekonany ze na swiecie nie tylko ziemia jest zamieszkana bo to wrecz niemozliwe.
tyle.
up: Zgadzam się z tobą, nigdy nie wątpiłem w możliwość życia poza zmieskiego, ale w UFO na ziemi to ja mam za mały "murzdżek" jak to niektórzy sądzą żeby uwierzyć (przynajmniej we wszystkie dotąd znane mi przypadki UFO).
Qapek(...)
27-08-2008, 16:10
W UFO nie wierzę, chyba że by mnie porwało. Ale wiara w UFO i wiara w życie pozaziemskie to dwie różne rzeczy. Niektórzy tutaj mylą te dwa pojęcia.
A co do tego drugiego: Nie chce mi się przedstawiać wszystkich argumentów,
ale jestem pewien że gdzieś we wszechświecie na pewno są jakieś żywe organizmy, mniej lub bardziej złożone.
Zalgadis
27-08-2008, 16:21
Ja w KOSMITÓW (nie ufo, bo ufo to niezidentyfikowany obiekt latający) uwierzę jak ich zobaczę, to samo z Bogiem.
Carbon_Lord
27-08-2008, 16:28
Co sądzicie o tym artykule:
http://www.paranormalium.pl/286,2,artykul.html
Opowiada on o Chupacabrze, być może to wybryk natury, bądź experment naukowców, albo istota pozaziemska, bądź poprostu nieodkryte zwierzę.
Ponadto polecam www.paranormalium.pl
Fajna stronka dla tych co lubią paranormalne rzeczy ;)
Osobiście bardziej interesuję się Kryptozoologią niż ufo. Człowiek bada kosmos, a nie zna swjej planety do końca... Kto wie co czycha w dźunglach, pod ziemią albo w rowach, takich jak mariański.
Co sądzicie Chupacabrze?
Kilka potwierdzonych/udukomentowanych faktów:
-Ufo istnieje i Było na naszym świecie wiele lat zanim powstał człowiek.
-Na naszej planecie nie przebywała tylko 1 rasa obcych lecz kilka- 1 z nich zamieszkiwała Atlantyde....
- celem ich było wydobycie surowców (złota?)
-Czlowiek nie pochodzi od małpy- żadna z samic małpy obojętnie jakiego gatunku nie posiada łechtaczki, więc kobieta też nie powinna jej posiadać.
-na ziemii panuje inna grawitacja niż na innych planetach, więc kosmici szybciej sie starzeli i przestali pracować- jedynym wyjściem było stworzenie niewolników poprzez krzyżowanie różnych ras na ziemii- tak powstało homo sapiens.
- cały stary testament- są to zapiski kosmitów (Atlantów) zmienione przez czlowieka na własne cele więc Bóg nie istnieje (ludzie byli manipulowani tak przez kosmitów)....
reszte dokoncze później jak mi sie zachce :)))
Valariazz
27-08-2008, 17:12
Kilka potwierdzonych
No to potwierdz mi je, bede zafascynowany.
Btw mowisz ze zadna malpa nie ma lechtaczki - a pomysl, czy pierwsze zycie na ziemi.. znaczy sie pierwsze istoty... mialy w ogole glowe, nogi itp? Pewnie ze nie. Wszystko musialo jakos ... wyrosnac xd
nie rozumiem..przecież napisałem ,że strach przed śmiercią powoduje,że ludzie znajdują sobie Boga,który (według nich) ich zbawi i tym samym unikną smierci...czyli wiara pozwala przezwyciezyc strach przed śmiercia ...tak jak napisałeś...więc nie rozumiem o co Ci chodzilo :)
Kiedys przeczytalem w pewnej ksiazce bardzo madre slowa, i nimi ci odpowiem, chociaz i mi czasami ciezko wierzyc ;p
"Lepiej jest wierzyc niz nie wierzyc. Dlaczego? Jesli wierzysz i okaze sie ze masz racje, to cale swoje zycie przezyjesz w spokoju, i bedziesz gotow kiedy nadejdzie twoj czas. Jeslisie pomylisz, to smierc bedzie koncem twojej swiadomosci, i nawet nie bedziesz wiedzial ze sie pomyliles. Jesli jednak nie bedziesz wierzyc, i okaze sie ze nie miales racjii, wtedy nikomu nie powiesz "a nie mowilem?"
Granteon
27-08-2008, 17:17
Co do kręgów w polu to proponuje obejrzeć to:
cz. 1 - http://www.youtube.com/watch?v=V4Bu__GATB8
cz. 2 - http://www.youtube.com/watch?v=qWGl66k3vZM&feature=related
cz. 3 - http://www.youtube.com/watch?v=_lycPMsCe5s&feature=related
Dziwna sprawa...
Skoro 90% to fotomontaż, to zostaje 10% prawdziwych, więc świadczy to o istnieniu UFO (UFO to skrót, który po przetłumaczeniu na polski oznacza Niezidyfikowany Obiekt Latający, a nie ludzi z marsa...)
Co do Boga...ludzie wierzący w wszechmogącego to ludzie SŁABI,którzy boją się prawdy,boją się śmierci(przyznacie ,że wizja "spania" na wieki wieków,nie jest za ciekawa.)Dlatego wymyślili sobie jakieś durne historyjki (adam i ewa...pomimo iż naukowcy twierdzą ,że człowiek pochodzi od małpy i dopiero po setkach tysięcy lat ewolucji,powstał człowiek ,którego znamy dzisiaj.)Zauważcie iż udowodniono ,że nawet pierwsze cywilizacje,tysiące lat przed "Chrystusem" szukali bóstw i modlili się np. do świętego kamienia.Dlaczego?Ano dlatego ,że nie potrafili w żaden sposób wytłumaczyć kim oni wlaściwie są i dlaczego zyją(dzisiaj już na te pytania znamy odpowiedz,jednak mohery nie chcą w to wierzyć.)Kiedyś religia była wykorzystywana przez mądrych ludzi do rządzenia.W starożytnym egipcie kapłani,ludzie bardzo mądrzy,potrafili przewidzieć zaćmienia Słońca i wmówić ludzią ,że to Bog się zesłościl.Dzięki temu mogli latwo namówić głupców ,żeby skladali większe ofiary itp...(jest taka scena np. w filmie Faraon.)Tak było,jest i będzie ,że jeśli człowiek nie jest sobie wstanie czegoś wytłumaczyć to myśli ,że to Bóg.Wiecie chociaż na czym opieracie swoja wiare drodzy Katolicy?Na starej książce,w której każdy mógł sobie nawpisywać bajki jakie tylko chcial.Jest wiele innych legend,baśni,mitów ...wymyślonych bardzo dawno temu i co ,wierzycie w nie?to dlaczego wierzycie jakiejś starej ksiażce?Bo sie boicie smierci i tyle.Teraz jest podobnie jak kiedyś w starożytnym Egipcie.50% księży nie wierzy w żadnego Boga,a wybrali taką droge życia dla kasy...o tych księżach słyszy sie w dzienniku , że molestowali,namawiali swoją kochanke do aborcji,kradli itp.Zanim zaczniecie manifestować swoją wielką wiare,radze poczytać biblie,poszukać,pomyśleć a potem dopiero podjąć decyzje czy jest sie wierzącym czy to tylko ściema..jak tak zrobilem...:)
Pierwsza sprawa - nie mieszaj ksiedzów w Boga... Pisząc "Bóg" zalezy jakiego Boga masz na myśli. Jeżeli chodzi o postać z nadzwyczajną umiejetnością to zapewniam każdego, że istnieje. Są dowody, które zwykły śmiertelnik moze zobaczyć, weźmy za przykład chocby nawet te Egzorcyzmy - jak ktoś to napisał - "osoba, która ma demoniczny głós i niepotrafi jej utrzymać 5 chłopa to chyba nie jest choroba psychiczna.". W tym przypadku mozna z pewnościa swteirdzic, że mamy do czynienia z nazdzwyczajną siłą, której nigdy się nie wytłumaczy naukowo... Po za tym jest wiele innych dowodów - przenoszące sie przedmioty itd. to chyba też nie ma nic wspólnego z nauką...
Pavel321
27-08-2008, 17:56
Miałem się nie w*******ać ale ...
http://pl.youtube.com/watch?v=WNzg1C-oAKU
whatever
27-08-2008, 18:00
Kilka potwierdzonych/udukomentowanych faktów:
-Ufo istnieje i Było na naszym świecie wiele lat zanim powstał człowiek.
-Na naszej planecie nie przebywała tylko 1 rasa obcych lecz kilka- 1 z nich zamieszkiwała Atlantyde....
- celem ich było wydobycie surowców (złota?)
-Czlowiek nie pochodzi od małpy- żadna z samic małpy obojętnie jakiego gatunku nie posiada łechtaczki, więc kobieta też nie powinna jej posiadać.
-na ziemii panuje inna grawitacja niż na innych planetach, więc kosmici szybciej sie starzeli i przestali pracować- jedynym wyjściem było stworzenie niewolników poprzez krzyżowanie różnych ras na ziemii- tak powstało homo sapiens.
- cały stary testament- są to zapiski kosmitów (Atlantów) zmienione przez czlowieka na własne cele więc Bóg nie istnieje (ludzie byli manipulowani tak przez kosmitów)....
reszte dokoncze później jak mi sie zachce :)))
dobra. a teraz powiedz co brales.
Mr.Pride
27-08-2008, 19:22
@up
Badz tak laskawy i sie do niego nie czepiaj,kazdy moze miec swoje zdanie...
Fred_Flintston
27-08-2008, 19:27
Pierwsza sprawa - nie mieszaj ksiedzów w Boga... Pisząc "Bóg" zalezy jakiego Boga masz na myśli. Jeżeli chodzi o postać z nadzwyczajną umiejetnością to zapewniam każdego, że istnieje. Są dowody, które zwykły śmiertelnik moze zobaczyć, weźmy za przykład chocby nawet te Egzorcyzmy - jak ktoś to napisał - "osoba, która ma demoniczny głós i niepotrafi jej utrzymać 5 chłopa to chyba nie jest choroba psychiczna.". W tym przypadku mozna z pewnościa swteirdzic, że mamy do czynienia z nazdzwyczajną siłą, której nigdy się nie wytłumaczy naukowo... Po za tym jest wiele innych dowodów - przenoszące sie przedmioty itd. to chyba też nie ma nic wspólnego z nauką...
Ludzie! To, że coś nie jest na dzień dzisiejszy wytłumaczalne naukowo, to nie znaczy, że to dzieło boga...
Tentotrix
27-08-2008, 19:34
Kiedys przeczytalem w pewnej ksiazce bardzo madre slowa, i nimi ci odpowiem, chociaz i mi czasami ciezko wierzyc ;p
"Lepiej jest wierzyc niz nie wierzyc. Dlaczego? Jesli wierzysz i okaze sie ze masz racje, to cale swoje zycie przezyjesz w spokoju, i bedziesz gotow kiedy nadejdzie twoj czas. Jeslisie pomylisz, to smierc bedzie koncem twojej swiadomosci, i nawet nie bedziesz wiedzial ze sie pomyliles. Jesli jednak nie bedziesz wierzyc, i okaze sie ze nie miales racjii, wtedy nikomu nie powiesz "a nie mowilem?"
tez kiedys to zdanie slyszalem :P.Ale ja poprostu nie jestem wstanie uwierzyć,z powodów ktore wymieniłem,a udawać ,że się wierzy a tak naprawde nie,nie ma sensu :)
Hmm, zaczeło się od kosmitów a skończyło na "el chupacabra". Co do chupaci to nie jestem pewien czy do końca można wierzyć (tak samo jak z kosmitami, tyle że nigdy nie widziałem ani zdjęcia, ani filmu pokazującego to zwierzątko, a farmer który rzekomo posiada te zwloki (może już wiadomo że to była jakaś podruba, ale dawno o chupace nie czytałem) i tak nie chce ich pokazać). Co do antlantydy myślę że jest to kultura minojska (achh ile podobieństw??). Co do kobiet powalających 5 mężczyzn i gadających dziwnym głosem muszę sie jeszcze dokształcić. Co do Boga, są potwierdzone zapisy na temat istnienia Chrystusa i tego że byl on niezwykły (zapisy rzymskie, nie chrześcijańskie). A ja będę wierzyłdopóki nauka nie wyjaśni wszystkich niewyjaśnionych spraw, z Wielkim Wybuchem na czele ("Anioły i Demony" sie kłania :P)
edit: Macie to swoje opetanie.
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,4253/q,Opetanie..okiem.psychologa.klinicznego
Plutocracy
27-08-2008, 20:44
CipSoft to taka niepojęta spółka, kto wie może i oni są z kosmosu.
Weźcie zamknijcie ten temat, on jest tak żałosny jak te 13-letnie dzieci wstawiające filmiki z muchami przelatującymi przed kamerą. 8o
No to potwierdz mi je, bede zafascynowany.
Btw mowisz ze zadna malpa nie ma lechtaczki - a pomysl, czy pierwsze zycie na ziemi.. znaczy sie pierwsze istoty... mialy w ogole glowe, nogi itp? Pewnie ze nie. Wszystko musialo jakos ... wyrosnac xd
"...Trzeba zacząć od sprzeczności w Księdze Rodzaju (stanowiącej dzieje stworzenia świata): znajdujemy w niej jednoznaczne aluzje do tego, że starotestamentowy Bóg nie był jedną osobą, lecz wystąpiło więcej bogów. Otóż znalazło się w Księdze Rodzaju takie oto, znane przecież, zdanie: A wreszcie rzekł Bóg: „Uczyńmy człowieka na Nasz obraz, podobnego Nam". (Rdz. 1,26)1
Nie dość, że użyto tu liczby mnogiej - co właściwie powinno by zachwiaç podstawy wiary każdego wyznawcy tej religii - to jeszcze owi bogowie okazują się podobni ludziom...."
"...Tamci „bogowie" czy też „synowie Boży" nie spuszczali z oczu swoich podopiecznych, ludzi. Według opisu, strzegło człowieka oko widzące wszystko. Tak więc ludzie widzieli wtedy coś, co miało kształt oka, a czasem chmury, albo też widzieli koła, które obdarzały światłem i sporadycznie interweniowały, gdy podopieczni popadali w tarapaty, i dawały wówczas dowód swej mocy.
A Pan szedł przed nimi podczas dnia jako słup obłoku, by ich prowadziç drogą, podczas nocy zaś jako słup ognia, aby im świecie, żeby mogli, iść we dnie i w nocy. Nie ustępował sprzed ludu słup obłoku we dnie ani słup ognia w nocy. (Wj. 13, 21-22)
Ów „słup ognia" określilibyśmy dziś pewno jako światło reflektora...."
"...0 „interwencji" bogów czytamy w Księdze Rodzaju (19, 24-26): A wtedy Pan spuścił na Sodomę i Gomorę
deszcz siarki i ognia od Pana „z nieba". I tak zniszczył te miasta oraz całą okolicę wraz ze wszystkimi miesz
kańcami miast, a także roślinność. Żona Lota, która szła za nim, obejrzała się i stała się słupem soli.
Powyższy passus zawiera aluzję do zrzucenia bomby z ładunkiem nuklearnym - stąd słupy soli! (Zrzucenie bomby atomowej sprawia, że z powodu żaru wyparowują z ciał ofiar wszelkie płyny i pozostaje tylko krystaliczna sól. Dotknięcie zwłok powoduje ich rozpad)...."
"...Oto krótkie fragmenty Księgi Ezechiela.
Działo się to roku trzydziestego, dnia piątego czwartego miesiąca, gdy się znajdowałem wśród zesłańców nad rzeką Kebar. Otworzyły się niebiosa i doświadczyłem widzenia Bożego. (Ez. 1,1)
Patrzyłem, jak oto wiatr gwałtowny nadszedł od północy, wielki obłok i ogień płonący „oraz blask dokoła niego", a z jego środka (promieniowało coś) jakby połysk stopu złota ze srebrem, „ze środka ognia". Pośrodku było coś, co było podobne do czterech istot żyjących. Oto ich wygląd: miały one postaç człowieka. (Ez. 1, 4-5)
Nogi ich byty proste, stopy ich zaś były podobne do stóp cielca; lśniły jak brąz czysto wygładzony. Miały
one pod skrzydłami ręce ludzkie po swych czterech bokach. Oblicza „i skrzydła" owych czterech istot -skrzydła ich mianowicie przylegały wzajemnie do siebie - nie odwracały się, gdy one szły; każda szła prosto przed siebie. (Ez. 1, 7-9)
Istoty żyjące biegały tam i z powrotem jak gdyby błyskawice. Przypatrzyłem się tym istotom żyjącym, a oto przy każdej z tych czterech istot żyjących znajdowało się na ziemi jedno koło. Wygląd tych kół „i ich wykonanie" odznaczały się połyskiem tarsziszu, a wszystkie cztery miały ten sam wygląd i wydawało się, jakby były wykonane tak, że jedno koło było w drugim. (Ez. 1,14-16)
A gdy te istoty żyjące się posuwały, także koła posuwały się razem z nimi, gdy zaś istoty podnosiły się z ziemi, podnosiły się również koła. (Ez. 1,19)
Nad głowami tych istot żyjących było coś jakby sklepienia niebieskie, jakby kryształ lśniący, rozpostarty ponad ich głowami, ku górze. (Ez. 1, 22)
Gdy szły, słyszałem poszum ich skrzydeł jak szum wielu wód, jak głos Wszechmogącego, odgłos ogłuszający jak zgiełk obozu żołnierskiego; natomiast gdy stały, skrzydła miały opuszczone. (Ez. 1, 24)
Pierwsza część wizji Ezechiela przypomina wcześniejsze biblijne opisy żydowskiego Boga: poruszający się na niebie ognisty obiekt, który wydziela dym i ogłuszająco hałasuje.
Gdy ten obiekt się zbliżył, stwierdził Ezechiel, że był on metalowy. Wysiadły zeń jakieś istoty o wyglądzie ludzkim, w metalowym obuwiu i hełmach przyozdobionych ornamentami. „Skrzydła" owych istot były, jak się zdaje, urządzeniami, które dawały się ukrywaç, a pozwalały im te skrzydła lataç, czemu towarzyszył stukot. Nakrycia głów owych istot były szklane, byç może przezroczyste, i odbijał się w nich firmament (podobne do hełmów astronautów). Znajdowały się te istoty w czymś w rodzaju okrągłego wehikułu czy też pojazdu kołowego, rodzaju „pojazdu księżycowego" ..."
up: Takie pytanko, czy to wszystko ci sie kiedyś przyśnilo i uznałeś to za sensowne, czy znalazłeś to twierdzenie na jakiejś stronie? Bo tyle tutaj niedopatrzeń że szkoda gadać. Primo, religia już od początku dawała odpowiedź na twoje "wielobogostwo". A mianowicie Bóg nie jest jedyną osobą (wiem że słowo osoba nie jest prawidłowe ale lepszego nie mam), ale Bóg jest 3 osobami w jednej, dla dzieci w twoim wieku można by to nazwać potrojeniem jaźni (podobnie jak z golumem w "Władcy Pierścieni"), a co do reszty opatrznie to zrozumiałeś, Bóg chciał stworzyć coś na swój wygląd, nie musi tu chodzić o wygląd fizyczny, a psychiczny,wiem zaraz zaczną się krzyki że w takim razie Bóg jest wariatem (bo każdy człowiek nim jest), jednakże na początku byli Adam i Ewa, stworzenia nie skazitelne, ale człowiek jak to człowiek musiał to rozpieprzyć (jak widać bycie istotą boską bez boskiej potegi szkodzi umysłowi). Co do Sodomy i Gomory to bombe atomową możesz sobie o kant dupy rozbić. Bo gdyby to była atomowka to z żony Lota nie zostało by nic (może jakiś cień na najbliższej skale), a i z samym Lotem nie byłoby lepiej. Jestem za teorią iż Sodome i Gomore zniszczyło albo trzęśienie ziemi i aktywnośc wulkaniczna, lub wybuch złóż gazu ziemnego (to mogłoby wyjaśniać powstanie słupam soli z żony Lota). Co do ognistego wiru jedynym moim domysłem jest zawirowania czerwonego pisaku (jak już był krawy deszcz to czemu by nie to) lub zjawisko znane nauce i strażakom jako buża ognista (nie to co często bywa w filmach katastroficznych, która anihiluje vały las w sekunde, a wir ognisty, dokładnie taki jak w bilbi), tylko zastanawia mnie fakt skąd do licha pożar na pustyni :P. Co do drugiego fragmentu plus dla ciebie, albo autor jak to widział zbytnio napalił sie koki, lub wychlał za dużo wina mszalnego, albo Bóg lubi wysyłać nowomodnie ubranych posłańców, bo innego wyjaśnienia nie widze (chociarz jestem za tym pierwszym xD)
A przy okazji, nie wierze we wszystko co napisałem up, a tyczyło się twojego pierwszego cytatu z księgi rodzaju (no może jeszcze ta trójca przejdzie), ale reszte napisałem żebyś nie miał zbyt łatwo :P
PS. W to że ludzie są wariatami też wierze!!
PS2. Nie zostaje krystaliczna sól bo człowiek nie tylko z soli jest stworzony :P
PS3. Może admin przeniesie to do forum "O wszystkim i o niczym" bo na forum filmy mi to nie pasuje.
PS4. A jednak wpadł mi do głowy pomysł szalony, acz przy kosmkitach mający sens, może ci ufole to tak naprawdę byli ludzie z przyszłości z wehikułem czasu (równie prawdopodobne jak kosmici :P, raczej nikt nie powie że nie (no może jak tu jest fizykiem z zamiłowania, ale ciiii, wkońcu napędy między gwiezdne to też nie byle co :P)
PS5. Ufff dużo tego xD, a przy okazji, po com kosmitom chciało się zrzucać atomówke na Sodome i Gomore, dla zabawy?? Ja to bym dla zabawy rozpieprzył cały świat jakbym już miał wybierać.
@up, 2up
to raczej kwestia wiary... ateista będzie na siłę próbował dopatrzyć się jakiś słów świadczących o jego przekonaniach, a osoba wierząca będzie wierzyła, że Bóg stworzył wszystko co nas otacza itp. itd.
Prawdy raczej jeszcze długo nie poznamy...
HubertPol
27-08-2008, 22:10
Znwou sie odbilo na religii ; p co za kraj wszystko o ta religie ;/ Ufo nie istnieje ... Fotomontaze to jest nic ;/
ZapodajMuze
27-08-2008, 22:16
Znwou sie odbilo na religii ; p co za kraj wszystko o ta religie ;/ Ufo nie istnieje ... Fotomontaze to jest nic ;/
Ufo nie istnieje bo ty tak powiedziales ? Ciekawe...
Pinio777
27-08-2008, 22:50
Oczopląsu dostaje od czytania tych wszystkich tekstów.. kazdy ma swoje przekonania i na tym powinno sie to zakonczyc, poco o tym tyle tutaj pisac skoro jest pelno innych for, gdzie mozna sie na ten temat wypowiedziec ;s
up: Od tego jest forum żeby spamować, proste :P
Ufo nie istnieje bo ty tak powiedziales ? Ciekawe...
Ufo istnieje bo ty tak powiedziałes ? Ciekawe...
Co do mojego przydługiego tekstu, nie można po nim powiedzieć że wierze, poprstu podważam argumenty innego forumowicza, chciarz w niektóre rzeczy które ja napisałem sam nie wierze, a raczej uważam to za stek bzdur, ale w miare sensowny stek bzdur, więc można go pokazać na forum (oczywiście mówie tu o moim gadaniu o podobieństwie człowieka do Boga). Mówiłem już że należy ten topic przenieść na forum "O wszystkim i o niczym", a dyskusja religijna wynikła tylko z tego powodu że Jelcz trochę przesadził i zamiast dodać jeden kawałek o opisie, który wydaje się być wystarczająco dobrym argumentem, dodaje pare kawałków, z których większość niestety jest podciągnięta na siłe (jedynym nie wytłumaczalnym, chociaż pewności nie mam jest przyoadek z prowadzącą chmurką). Narazie może wróćmy do tematu zielonych ufolków które zamierzają nas ropirzyć w 2012 (czasem to sie ciesze że mamy Chucka Norrisa).
Granteon
28-08-2008, 08:41
Ludzie! To, że coś nie jest na dzień dzisiejszy wytłumaczalne naukowo, to nie znaczy, że to dzieło boga...
No właśnie staram Ci sie wytłumaczyć, że niektóre rzeczy nigdy nie wytłumaczysz naukowo, a są dziełem osoby/postaci nadzwyczajnej...
Hmm, zaczeło się od kosmitów a skończyło na "el chupacabra". Co do chupaci to nie jestem pewien czy do końca można wierzyć (tak samo jak z kosmitami, tyle że nigdy nie widziałem ani zdjęcia, ani filmu pokazującego to zwierzątko, a farmer który rzekomo posiada te zwloki (może już wiadomo że to była jakaś podruba, ale dawno o chupace nie czytałem) i tak nie chce ich pokazać).
Po co Ci filmy lub zdjęcia? Nawet jakby takowe były to i tak wszyscy by powiedzieli, że to fotomontaż. Tak samo jest z UFO, wszyscy rządaja dowodu, a jak już go zobaczą to "fotomontaż na 100%". Mogę się założyc, że choćbynawet na tym youtube większość filmów jest prawdziwa.
up: Tiaa, niech żyją zdjęcia i filmy pokazujące ptaki, samoloty i muchy przelatujące przed kamerą. Niektórych filmów nie potrafię wytłumaczyć i nawet się nie staram, i wierze że tam na niektórych filmach są jakieś obiekty, które dziwnie się poruszały po niebie i nie są ani ptakami ani chmurami ani innym ludzkim syfem. Więc mówię to tu i teraz, wierze że niektóre obiekty widziane na filmach mogą być prawdziwe. Więc zasada nie uwierze póki nie zobacze została spełniona, tylko że czy te obiekty to napewno kosmici. I tutaj pojawia się pytanie, miliony materiałów z których 90% to albo fałszywki, albo chmury, a 10% to zdjęcia NIEZYDENTYFIKOWANYCH OBIEKTÓW LATAJĄCYCH. I gdzie tu w ostatnim zdaniu użyłem słowa kosmita?? To tylko nasza wybujała wyobraźnia stworzyła małe zielone/szare ludziki, które przybędą z kosmosu aby nas uratować/zniszczyć/uprawiać seks. Więc mówienie że jak zobacze film powinienem uwierzyć jest całkowitą bzdurą.
A jeśli jesteś w stanie się założyć że większość filmików na youtube jest prawdziwe ja z chęcią się zgodze, pytanie tylko o ile?? Hmm, ja jestem za 10 milionami... nieee, odrazu dobijemy do 100 mln wkońcu trzeba jakoś żyć do końca tego pierwszego i być może ostatniego żywota. Więc co zgadzasz się na zakład?
@down: Chyba mnie nie zrozumiałeś, zgadzam się że może niektóre filmiki pokazują coś dziwnego i prawdziwego, jednakże nie muszą to być obiekty pozaziemskie, jakbym żył w średniowieczu i zobaczył chociażby balon też bym myślał że to ufoludek (chociaż w tamtych czasach raczej przypisałoby się to do diabła). Takie było moje przesłanie więc nie rozumiem twojej reakcji, pozatym mówiłeś o większości filmików, a nie o jednym :P
Granteon
28-08-2008, 09:18
up: Tiaa, niech żyją zdjęcia i filmy pokazujące ptaki, samoloty i muchy przelatujące przed kamerą. Niektórych filmów nie potrafię wytłumaczyć i nawet się nie staram, i wierze że tam na niektórych filmach są jakieś obiekty, które dziwnie się poruszały po niebie i nie są ani ptakami ani chmurami ani innym ludzkim syfem. Więc mówię to tu i teraz, wierze że niektóre obiekty widziane na filmach mogą być prawdziwe. Więc zasada nie uwierze póki nie zobacze została spełniona, tylko że czy te obiekty to napewno kosmici. I tutaj pojawia się pytanie, miliony materiałów z których 90% to albo fałszywki, albo chmury, a 10% to zdjęcia NIEZYDENTYFIKOWANYCH OBIEKTÓW LATAJĄCYCH. I gdzie tu w ostatnim zdaniu użyłem słowa kosmita?? To tylko nasza wybujała wyobraźnia stworzyła małe zielone/szare ludziki, które przybędą z kosmosu aby nas uratować/zniszczyć/uprawiać seks. Więc mówienie że jak zobacze film powinienem uwierzyć jest całkowitą bzdurą.
A jeśli jesteś w stanie się założyć że większość filmików na youtube jest prawdziwe ja z chęcią się zgodze, pytanie tylko o ile?? Hmm, ja jestem za 10 milionami... nieee, odrazu dobijemy do 100 mln wkońcu trzeba jakoś żyć do końca tego pierwszego i być może ostatniego żywota. Więc co zgadzasz się na zakład?
Nie ważne jaka jest ilość prawdziwych, wystarczy jeden, żeby wiedzieć, że takowe obiekty pozaziemskie istnieją...
lol
Tak to jest jak się szyb nie myje a potem filmujesz i widzisz plamkę na niebie , a to się okazuje, że to syf na szybie :P
A co to tam powyżej ma być? to już mohery ze swoimi agentami aż tutaj się dostały? to od dzisiaj będziemy biblię cytować na forum? nie posiłkujcie się tą książeczką ze spisanymi ludowymi wierzeniami i po części prawdziwą historią narodu żydowskiego bo na tym daleko nie zajedziemy....
up: zdziwiłbyś sie jak daleko można zajść z Biblią w ręce, poczytaj spbie na forum "O wszystkim i o niczym" temat o planecie x, zwróc uwage na gostka o nicku Mystlich.
Mam pytanie do wszystkich niedowiarków na tym forum.
Naprawdę sądzicie, że jesteśmy jednymi żywymy organizmami we wszechświecie? Naprawdę sądzicie, że tylko człowiek żyje w kosmosie liczącym miliardy miliardów gwiazd? Naprawdę uważacie, że wystąpił tak możliwy scenariusz jak powstanie życia tylko na Ziemi? Naprawdę sądzicie, że ludzkość jest najwyżej rozwiniętym organizmem w kosmosie? Naprawdę uważacie, że tylko na Ziemi coś się dzieje a reszta to pustka?
Jak na większość pytań odpowiedzieliście sobie tak to mówie wam to:
Jesteście IGNORANTAMI.
Naprawdę sądzicie, że jesteśmy jednymi żywymy organizmami we wszechświecie?
Udowodnij, że jest inaczej.
Naprawdę sądzicie, że tylko człowiek żyje w kosmosie liczącym miliardy miliardów gwiazd?
Naprawdę uważacie, że wystąpił tak możliwy scenariusz jak powstanie życia tylko na Ziemi?
Naprawdę sądzicie, że ludzkość jest najwyżej rozwiniętym organizmem w kosmosie?
Naprawdę uważacie, że tylko na Ziemi coś się dzieje a reszta to pustka?
Choć osobiście sądzę, że gdzieś jakieś życie istnieje/istniało/będzie istnieć. Niekoniecznie inteligentne.
Fred_Flintston
28-08-2008, 16:06
Dowód na istnienie inteligentnego życia we wszechświecie jest prosty. Planeta Ziemia.
Nie było by sensu wszystkiego robić w quote. Moja odpowiedź:
Udowodnij, że życie w kosmosie nie istnieje. ;)
Udowodnij, że życie w kosmosie nie istnieje. ;)
Istnieje, u nas. Ale poprzez analogię - udowodnij, że na Ziemi nie ma smoków.
Ja tam wierze w toże gdzieś tam w kosmosie jest jakieś życie, co do jego inteligencji, nie mnie w to rozważać, ale wiem jedno, smoki istnieją bo jak w bibli było to ogniste tornado to musiało jakoś powstać :D
"NoName"
28-08-2008, 16:56
Może gdzieś poza naszym układem słonecznym istnieje jakaś forma życia. Ale puki sam nie zobaczę, nie będę w UFO ani żadne inne ciała niebieskie z kosmosu wierzył.
Udowodnij, że nigdy nie istniały na Ziemi.
Udowodnij, że nigdy nie istniały na Ziemi.
Nie zrozumiałeś przekazu tkwiącego w mojej wiadomości ;>
Jeżeli sądzisz, że czegoś nie ma, nie musisz tego udowadniać. Nikt nie udowadnia, że nie ma smoków, nikt nie udowadnia, że człowiek nie potrafi latać (bez sprzętu), nikt nie udowadnia, że ryby nie żyją na lądzie (poza forumowym wyjątkiem). Za to jeśli według Ciebie coś istnieje, wypada to poprzeć dowodami.
To działa w dwie strony. Jeśli ktoś uważa, że coś istnieje to by przestał w to wierzyć musi mu ktoś dostarczyć dowodów na to, że nie istnieje. Wiec jeśli ktoś uważa, że życia w kosmosie nie ma niech mi to udowodni.
To nie działa tylko w jedną strone. Spójrz na przykład Boga - wielu ludzi uważa, że on nie istnieje i podaje dowody. Podaj swoje. ;)
Ps: Wiem o co ci chodzi wiec nie ma sensu tego ciągnąć, bo ani ty ani ja nie mamy dowodów.
karate:]
28-08-2008, 17:36
To dziala tylko w jedna strone.
Powod? Nie ma udokumentowanych w 100% autentycznych dowodow na istnienie zycia poza Ziemia. Co za tym idzie, sa podstawy zeby jednak sadzic ze zycie poza Ziemia nie istnieje.
kombossik
28-08-2008, 17:45
Wszyscy aby mówią że na 100% gdzieś na innej planecie jest życie może i jest jakaś szansa ale MAŁA !!! Na discovery był o tym film i naukowcy mówią że takiego farta jak miała ziemia to możemy nigdzie nie znaleść , mówili że szansa aby udało się to samo gdzieś indziej jest bardzo MAŁA ... Taka planeta musi spełniać bardzo wiele warunków ! Mówili że na ziemi to się udało , ale to był czysty zbieg okoliczności i szansa na powturzenie tego jest niemal że zerowa...
Tak ja też sądzę że gdzieś na pewno jest życie (no wykluczając ziemię) ale po tym filmie zrozumiałem że mieliśmy mega super pro evul mastah farta... to tak jak wygrać w lotka milion 100 razy z rzędu choć będziesz miał 10000000000000000 szans (to przykład ale planet/gwiazd nie wiadomo ile jest) to i tak jest na to mała szansa...
Fred_Flintston
28-08-2008, 17:50
;2248920']To dziala tylko w jedna strone.
Powod? Nie ma udokumentowanych w 100% autentycznych dowodow na istnienie zycia poza Ziemia. Co za tym idzie, sa podstawy zeby jednak sadzic ze zycie poza Ziemia nie istnieje.
Nie. Sam fakt, że na Ziemi rozwinęło się życie, daje podstawy, by sądzić, że w innym miejscu również to życie jest.
28-08-2008, 18:00
Zycie na Ziemi jak wspomnial w nieco niezrozumialej formie pan @2UP powstalo w wyniku wielu zbiegow okolicznosci. Dochodzi do tego hipoteza jedynej ziemi. Szansa na powstanie jakiegokolwiek zycia we wszechswiecie jest bliska zeru, wiec zycie MOZE istniec, ale nie musi i nic ponad to ludzie nie wymysla, a stwierdzenia ze na 100% ludziki lataja po innych planetach sa co najmniej chybione. Polecam do przeczytania o paradoksie Fermiego.
;2248950']Zycie na Ziemi jak wspomnial w nieco niezrozumialej formie pan @2UP powstalo w wyniku wielu zbiegow okolicznosci. Dochodzi do tego hipoteza jedynej ziemi. Szansa na powstanie jakiegokolwiek zycia we wszechswiecie jest bliska zeru, wiec zycie MOZE istniec, ale nie musi i nic ponad to ludzie nie wymysla, a stwierdzenia ze na 100% ludziki lataja po innych planetach sa co najmniej chybione. Polecam do przeczytania o paradoksie Fermiego.
Ah nawet nie chce mi się czytać takich tekstów. Jeśli powstanie życia we wszechświecie jest równe prawie zeru, to równie dobrze mogło nie powstać nawet u nas. A skoro powstało u nas, to może powstać w różnych miejscach.
kombossik
28-08-2008, 20:31
Ja pindole chyba czytać nie umiesz , tak szansa jest PRAWIE równa zeru , no i tak jak mówiłem my mieliśmy zajebistego farta... co nie oznacza że takie rzeczy jak u nas dzieją się często... to że gostek kupi 1 multi lotka i wygra milion nie oznacza że inni będą mieć takiego samego farta jak on... u nas jest to samo u nas był taki fart że hu.. ale inne planety/gwiazdy nie muszą mieć takiego szczęścia...
Chcesz powiedzieć, że z miliardów (nie wiem czy ogarniasz tak duże liczby) tylko jedna ma życie? Puknij się w czoło.
Ja tam zastosowałbym tu jedno z praw Murphiego, jak coś ma się nie udąc to nie uda się napewno i tak jest z życiem, musi zajść tak wiele zjawisk żeby wyeliminować szanse na to "nie udanie się", tak właśnie było na ziemi, co do powstania inteligentnego życia, to jest jeszcze trudniej bo jak już od dawna wiadomo ziemia bardzo długo jest w bardzo spokojnym stanie, i to pozwoliło na rozwój cywilizacji, każdy wypadek w przeszłości, jak i teraz może doprowadzić do końca ludzkości, a już raczej napewno do końca cywilizacji.
Wszyscy aby mówią że na 100% gdzieś na innej planecie jest życie może i jest jakaś szansa ale MAŁA !!! Na discovery był o tym film i naukowcy mówią że takiego farta jak miała ziemia to możemy nigdzie nie znaleść , mówili że szansa aby udało się to samo gdzieś indziej jest bardzo MAŁA ... Taka planeta musi spełniać bardzo wiele warunków ! Mówili że na ziemi to się udało , ale to był czysty zbieg okoliczności i szansa na powturzenie tego jest niemal że zerowa...
Tak ja też sądzę że gdzieś na pewno jest życie (no wykluczając ziemię) ale po tym filmie zrozumiałem że mieliśmy mega super pro evul mastah farta... to tak jak wygrać w lotka milion 100 razy z rzędu choć będziesz miał 10000000000000000 szans (to przykład ale planet/gwiazd nie wiadomo ile jest) to i tak jest na to mała szansa...
Telewizja kłamie :]
--Cienius--
28-08-2008, 21:25
ja jednak sadze ze kosmici to ludzie z przyszlosci i potrafia manipulowac czasem lecz to moja teoria
28-08-2008, 23:17
Ah nawet nie chce mi się czytać takich tekstów. Jeśli powstanie życia we wszechświecie jest równe prawie zeru, to równie dobrze mogło nie powstać nawet u nas. A skoro powstało u nas, to może powstać w różnych miejscach.
Nie umiesz czytac ze zrozumieniem. Napisalem ze moze istniec, ale wcale nie musi.
We wszechswiecie jest "troche" wiecej niz miliardy gwiazd, wiec bez watpienia mozna powiedziec ze zycie istnieje na jednej z wielu miliardow*.
@Jelcz
Moze i telewizja klamie. Ale akurat to nie klamstwo. Poszukaj sobie warunkow powstania zycia i odpowiedz sam na pytanie czy szansa jest duza.
*Wg. mnie bardzo zanizony stosunek.
Vlad Dracula
28-08-2008, 23:56
@karate
skąd wiesz, że to nie kłamie?
Ja juz od dawna nie wierze w media, prase, rząd.
Wyobraź sobie, że NASA płaci Ci 1 miliard za nagranie jakiegoś głupiego filmiku, ktory ma za zadanie klamac. Nie wspomnę już, że posiadasz wszystko - ludzi, sprzęt itp
Nie wzialbys kasy?
a moze ufole to rasa taka sama jak ludzka (wyglad, rozum itd itp), tylko zyja w innej galaktyce i tez tak jak my nie potrafia przedostac sie dalej?
Tentotrix
29-08-2008, 00:11
a kto powiedział ze warunki żeby życie powstało MUSI być takie jak na Ziemi?słyszeliście o takim czymś jak przystosowania do życia w danym środowisku?Być może rozwineły się takie formy życia,które żyją w bardzo gorącym klimacie gdzie jest +200 C , albo w bardzo zimnym,gdzie panuje temperatura zbliżona do zera absolutnego...i być może te istoty zastanwiają sie tak samo jak my czy gdzieś we wszechświecie panują takie warunki do powstania życia jak oni mają...
29-08-2008, 00:12
@karate
skąd wiesz, że to nie kłamie?
Ja juz od dawna nie wierze w media, prase, rząd.
Wyobraź sobie, że NASA płaci Ci 1 miliard za nagranie jakiegoś głupiego filmiku, ktory ma za zadanie klamac. Nie wspomnę już, że posiadasz wszystko - ludzi, sprzęt itp
Nie wzialbys kasy?
Nie nie nie. Tu nie chodzi o glupie media. Discovery nie bylo pierwsze z tym materialem. Jak wspomnialem, poczytajcie o warunkach stworzenia zycia. Wystarczy troche poszukac.
@UP
Bo jest cos takiego jak prawa fizyki.
;2249475']@UP
Tu bym polemizował, na Ziemi też mamy organizmy ekstremofilne, które żyją w temperaturze np. ok. 100 stopni C. W najnowszym Focusie, chociaż ponoć tam pierdoły piszą, jest nawet o jakimś niesporczaku - "Milimetrowe niesporczaki mogą przeżyć temperaturę od plus 151 do minus 200 st. C, ciśnienie 6 tys. atmosfer, dawkę promieni jonizujących 5,7 tys. grejów, a nawet pobyt w próżni kosmicznej".
Są smoki !!!
Smok z wyspy Komodo :P (inaczej zwany Waranem z Komodo :P)
Ja nie neguję istnienia innych żywych form w kosmosie, tylko "prawdziwość takich nagrań" :P
29-08-2008, 00:38
No chyba nie bedziemy rozmawiac o mikroorganizmach i ich mozliwosciach przezycia tylko o zyciu pozaziemskim ktory moze wytworzyc zaawansowana technologicznie cywilizacje, do ktorej jednak potrzebne sa odpowiednie warunki.
Valariazz
29-08-2008, 00:59
ten temat szykuje sie byc jednym z dlugowiecznych tematow.
no i bardzo dobrze, ale do dzialu filmy to nie pasuje(Moze niech jakis modek przeniesie do "inne")?
29-08-2008, 01:05
Wlasnie to jest najgorsze. Ten temat to takie pierdolenie nie wiadomo o czym, bo nikt nie udowodni istnienia, ani nikt w 100% nie zaprzeczy ze istnieje jakas inna cywilizacja (znowu pomijam mikroorganizmy).
;2249538']Wlasnie to jest najgorsze. Ten temat to takie pierdolenie nie wiadomo o czym, bo nikt nie udowodni istnienia, ani nikt w 100% nie zaprzeczy ze istnieje jakas inna cywilizacja (znowu pomijam mikroorganizmy).
Mikroorganizmy trudno nazwać cywilizacją. Ale nie można wykluczyć, że poprzez ewolucję mogłoby z nich wyjść coś 'ciekawszego' na przestrzeni miliardów lat.
Geza1927
29-08-2008, 03:26
;] ost. na youtubie widzialem polski filmik jak koles skacze z 4 pietrowego bloku.. bardzo realistyczny.. koles spadl wstal i poszedl sobie i mam myslec ze widzialem jakiegos herosa ? lol ci ktorzy wierza w "filmy o ufo i duchach" nie wiedza jakie rzeczy mozna graficznie teraz robic..
@ Kolega od fartownego powstania życia na Ziemi. Szansa że życie na Ziemi powstało z niczego jest jak wyrzucenie 6 na kostce do gry 4 mln razy pod rząd.
@2
Proponuje poczytać "Zakazana archeologia" książka w której opisane są znaleziska olane przez archeologów bo nie pasują do dominującego paradygmatu.
@3
Telewizja to 3 władza i ich obchodzi tylko to żebyście łykali wszystko jak młode pelikany.
@4
Zostawcie te galaktyki i inne cywilizacje i zajmijcie się tym co macie pod nosem czyli naszym kofanym Księżycem który tak naprawdę nie powinien istnieć a to że żyjemy jest tylko i wyłącznie zasługa jego obecności.
@UP
Phi. Skąd wiesz, że wszystko o niej wiemy i to co wiemy jest na 100% pewne?
A ja dalej uważam, że nie możemy być jednyni. Co z tego, że mieliśmy farta? Inni też mogli mieć farta. Powiedzmy, ze miałem farta i wygrałem w lotto. Za tydzień ktoś inny też wygrał miliony. Patrz - dwa farty a przecież szansa na to jest prawie zerowa.
29-08-2008, 10:06
Mikroorganizmy trudno nazwać cywilizacją. Ale nie można wykluczyć, że poprzez ewolucję mogłoby z nich wyjść coś 'ciekawszego' na przestrzeni miliardów lat.
Owszem moglo, ale. Zeby ewolucja nastapila, znowu potrzebne sa odpowiednie warunki i kolo sie zatacza. Wystarczy zauwazyc ze ekstremofile na przestrzeni 3.5mld lat nie wyewulowaly w nic ciekawszego.
@Bloodwin
Powtarzasz sie. Zreszta szansa na wygranie w lotka jest duzo wieksza niz szansa na powstanie zycia.
Zreszta, idac Twoim tokiem myslenia. Jaka jest szansa ze za tydzien wygra Twój sąsiad? Jeszcze mniejsza. Wiec wszystkie opowiesci o Kosmitach i latajacych spodkach sa be.
Nie chce mi sie dalej prowadzić dyskusji. Dla mnie ktoś kto uważa, że jesteśmy sami nie wie co mówi.
Tyle.
29-08-2008, 10:40
Nie mam argumentow, wiec sie obrazam i wychodze. Okkkk.
Wychodzę, bo
1) Ty nie przekonasz mnie.
2) Ja nie przekonam Ciebie.
Ja nie mam argumentów? Poczytaj troche moich tematów - potrafie toczyć tygodniowe dyskusje. ;P Nie ma sensu się kłócić o to, ponieważ z góry skazane jest to na porażke. Ja uważam inaczej a ty inaczej i tyle.
Dla mnie życie istnieje, powiem więcej jest go bardzo dużo. To, że według ludzi szansa na jego powstanie jest minimalna to gówno zmienia, bo ludzie mylą się ciągle.
Powiem więcej - zamknąłeś swój sposób myślenia i rozumania w ścisłych ramach jakie ci przedstawiają naukowcy. Trzymasz się tego, co opublikują. Ale oni się też mylą. Nie wszystko co wiemy jest pewne i nie wszystko jest poprawne. jak ktoś ci przedstawi definicje życia to nie widzisz innego życia. Może życie na Ziemi jest takie ale na innej planecie wygląda inaczej? Skąd wiesz jakie warunki panują w innych galaktykach? Może tam nasze prawa fizyki gówno znaczą?
Granteon
29-08-2008, 10:58
A filmy zdjęcia obiektów pozaziemskich to nie jest dowód? (Aha, zapomniałem, że wszystkie te filmy są fotomontażami...)
Ja pindole chyba czytać nie umiesz , tak szansa jest PRAWIE równa zeru , no i tak jak mówiłem my mieliśmy zajebistego farta... co nie oznacza że takie rzeczy jak u nas dzieją się często... to że gostek kupi 1 multi lotka i wygra milion nie oznacza że inni będą mieć takiego samego farta jak on... u nas jest to samo u nas był taki fart że hu.. ale inne planety/gwiazdy nie muszą mieć takiego szczęścia...
Jeżeli szansa jest prawie równa zeru to teoretycznie jest możliwośc powstania innej cywilizacji.
Po za tym to dajcie spokój z tymi komercyjnymi źródłami tj. telewizja i prasa. Widział ktoś tu w ogóle jakieś niezależne źródła? Nie rozumiecie, że to co leci w telewizji jest po to, żeby przyciągnąć widza, a co za tym idzie - przyciągnąc pieniądze...
29-08-2008, 11:00
Prawa fizyki gowno znacza, hahaha..: DD Niedlugo sie rok szkolny zaczyna, wiec zapytaj nauczyciela od fizyki.
Lepiej sie trzymac dowodow i faktow przedstawianych przez naukowcow niz polegac na wyobrazni i starych stwierdzeniach ze kazdy sie myli.
Bo prawa fizyki często się mylą? Myślisz, że nie da się wysłać czegoś szybciej niż prędkość światła? Prędkość światła została już przekroczona! A tak nie dawno sądzono, ze to niemożliwe. I co - prawo się myli.
Granteon dobrze napisał - a co z dowodami w postaci zdjęć, filmów itp? No tak dla was to fotomontaże, ale części nie da się wytłmaczyć.
kombossik
29-08-2008, 11:13
Jeżeli szansa jest prawie równa zeru to teoretycznie jest możliwośc powstania innej cywilizacji.
tak to prawda ja nigdzie nie napisałem że życie pozaziemskie jest NIEMOŻLIWE napisałem tylko że na jego powstanie jest baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo mała szansa
w lotku też szansa jakaś jest , no ale żeby już wygrać milionik to już inna sprawa
29-08-2008, 11:15
Bo prawa fizyki często się mylą? Myślisz, że nie da się wysłać czegoś szybciej niż prędkość światła? Prędkość światła została już przekroczona! A tak nie dawno sądzono, ze to niemożliwe. I co - prawo się myli.
Granteon dobrze napisał - a co z dowodami w postaci zdjęć, filmów itp? No tak dla was to fotomontaże, ale części nie da się wytłmaczyć.
Owszem, da sie. O ile to cos co sie porusza z predkoscia swiatla i wiekszą nie ma ciała materialnego.
Granteon
29-08-2008, 11:26
tak to prawda ja nigdzie nie napisałem że życie pozaziemskie jest NIEMOŻLIWE napisałem tylko że na jego powstanie jest baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo mała szansa
w lotku też szansa jakaś jest , no ale żeby już wygrać milionik to już inna sprawa
W tej sytuacji są ważne tylko dwie rzeczy - czy jest możliwość powstania innej cywilizacji, czy nie ma możliwości, a to jaka jest szansa na jej powstanie jest mało ważna... Po za tym mógłbym wiedzieć skąd masz te informacje?
;2249816']Owszem, da sie. O ile to cos co sie porusza z predkoscia swiatla i wiekszą nie ma ciała materialnego.
Kolejny dowód na omylność naukowców? Prosze.
Ostatnia epoka lodowcowa - 13000 lat temu rozpoczęła się zaledwie w jeden rok, szybciej niż pierwotnie zakładali naukowcy.
A nie stopniowe chłodzenie przez dekadę. Epoka lodowcowa pogrążyła Europę w głębokim mrozie - ogłosiło niemieckie Centrum badawcze dla Nauk o Ziemi przy Potsdam.
Zimne, burzowe warunki spowodowane przez przez nagłe zmiany w krążeniu atmosfery zamroziły kontynent prawie natychmiast podczas Młodszego Dryasu niespełna 13,000 lata temu - bardzo krótki okres w geologicznej skali.
Nowe ustalenia dodawają obawy że wkrótce powtórzy się to Wielkiej Brytanii i zachodniej Europie. Dr Achim Brauer z GFZ (GeoForschungs Zentrum) Niemieckie Centrum Badawcze Geosciences w Poczdamie i jego koledzy co roku analizują warstwy osadach, o nazwie "varves", od Niemieckiego krateru-jeziora.
Każdego roku naukowcy badają "varves" , który pozwala na odtworzenie warunków panujących w tym regionie.
Dalej uważasz swoicj naukowców za nieomylnych, pewnych wszystkiego i swięcie przekonanych o tym, ze wiedzą wszystko?
Sorka za post pod postem.
W udzielony niedawno wywiadzie dr Edgar Mitchell – astronauta Apollo 14 i człowiek, który pobił rekord w spacerze po Srebrnym Globie mówi o realności zjawiska UFO i 60 latach ukrywania prawdy o kontaktach ludzi z cywilizacjami pozaziemskimi. Znany z wcześniejszych wypowiedzi dotyczących UFO Mitchell twierdzi, iż dowiedział się wielu spraw, mając dostęp do niejawnych informacji i kręgów osób je skrywających.
Dr Edgar Mitchell po raz kolejny stwierdził, że istoty pozaziemskie rzeczywiście odwiedzają Ziemię.
To kolejne oświadczenie tego astronauty, który niejednokrotnie zabierał głos w sprawach zjawiska UFO i tajnych technologii, choć otwarcie nie przyznał, że był świadkiem bliskiego spotkania z nimi.
W czasie wywiadu w jednej z rozgłośni radiowych, do którego doszło niedawno, Mitchell stwierdził, iż kontakt z obcymi miał miejsce już przed 60 laty. Zdanie to padło z ust szóstego człowieka, który postawił stopę na Księżycu.
Ten astronauta Apollo 14 dodał, iż w czasie swej kariery w NASA dowiedział się o wielu wizytach UFO na naszej planecie, jednak żadna z nich nie została ujawniona.
77-letni Mitchell zaznaczył w wywiadzie, iż źródła w agencji kosmicznej, z którymi miał kontakt opisały istoty jako „małych ludzi, którzy wyglądają dla nas dziwnie”. Dodał, że rzekomi kosmici przypominają ich typowy wizerunek, z dużymi głowami i oczyma.
Co ciekawe, stwierdził on, że nasza technologia nie jest porównywalna do ich technologii, oni zaś sami „byli nastawieni wrogo”.
Dr Mitchell wraz z dowódcą Apollo 14, Alanem Shepardem ustanowił rekord najdłuższego przebywania na Księżycu, który wynosił 9 godzin i 17 minut.
- Byłem na tyle uprzywilejowany, aby wiedzieć o fakcie, iż jesteśmy odwiedzani przez gości, zaś zjawisko UFO jest prawdziwe. Było jednak dobrze maskowane przez rządy od ostatnich 60 lat, choć powoli informacje o nim przeciekają.
Powiedział również znaną wszystkim prawdę, iż część UFO pochodzi z Ziemi, inne zaś nie.
- Byłem członkiem kręgów wojskowych i wywiadowczych, które zdają sobie sprawę z tego, że poza tym, co stało się publicznie dostępne, istnieje druga prawda – tak, zostaliśmy „odwiedzeni”.
Mitchell, który uzyskał doktorat z aeronautyki i astronautyki twierdzi ponadto, że wydarzenia w Roswell rozegrały się naprawdę.
- To wszystko zaczyna się powoli otwierać – powiedział prowadzącemu rozmowę Nickowi Margerrisonowi. Myślę, że kierujemy się w stronę ostatecznego ujawnienia tych informacji, w czym pomagają nam pewne poważne informacje.
Komentarze Mitchella co ciekawe wzbudziły szybko zainteresowanie NASA. W oświadczeniu rzecznik agencji powiedział:
- NASA nie zajmuje się UFO. Nie jest też związana z jakimkolwiek spiskiem odnoszącym się do istot pozaziemskich na tej czy innej planecie. Dr Mitchell to wielki Amerykanin, jednak nie zgadzamy się z nim w tej sprawie.
Mitchell zajmuje się również innymi zjawiskami paranormalnymi i mistyką. O istnieniu życia we wszechświecie a także odwiedzinach inteligentnych istot na Ziemi mówił od dawna, choć sam nigdy nie twierdził, że spotkał się z czymś niezwykłym w kosmosie. Wywiad w radiu Kerrang! jest z pewnością niezwykle ciekawy. Wszyscy zapewne zastanawiają się, co też popycha wiele z osób do wysuwania podobnych twierdzeń i na ile są one wiarygodne. Odpowiedź na to pytanie jest niezwykle trudna, jednak Mitchellowi nie trudno odmówić śmiałości a nawet odwagi.
Ile jeszcze dowód ci dać? Po co ktoś tak znany miałby wystawiać się na pośmiewisko?
Granteon
29-08-2008, 11:40
Kolega wyżej ma racje. Nie przyszło wam do głowy, że nasza technologia nie jest na tyle dobra, żeby stwierdzić czy istanieje życie pozaziemskie?
29-08-2008, 12:55
Po co mialby robic posmiewisko? Dla taniej sensacji i pieniedzy? Zreszta nie jestes konsekwentny, jednym naukowcom wierzysz, drugim juz nie. Jedni sie myla, drudzy nie..
P.R.O.S.T.O.
29-08-2008, 13:28
http://www.wykop.pl/ramka/89225/co-powoduje-wzrost-zauwazonych-ufo
Chociaż sam uważam, że Wszechświat jest tak ogromny, że gdzieś tam na jakiejś planecie musiała się wykształcić jakaś inna cywilizacja, jednak dzielą nas miliony lat świetlnych więc nigdy nas nie odwiedzą :)
Pozdro!
W UFO nie wierzę, natomiast w cywilizacje pozaziemskie - jak najbardziej.
Po co mialby robic posmiewisko? Dla taniej sensacji i pieniedzy? Zreszta nie jestes konsekwentny, jednym naukowcom wierzysz, drugim juz nie. Jedni sie myla, drudzy nie..
Wątpie by człowiek tak znany w Ameryce, o takiej reputacji i mający prace w NASA tak po prostu z tego rezygnował. Myślisz, że NASA poda "Obcy istnieją?" Raczej nie. Za to ludzie i inni coraz więcej o tym mówią. Poszukaj na youtube jest wielka konferencja wielu znanych ludzi, którzy się tym zajmóją zajmowali na zlecenie USA i postanowili o tym powiedzieć światu.
Mylą się wszyscy i to ci próbuje uświadomić. Tak jak mylą się na temat epoki lodowcowej, tak mogą się myleć na temat życia i na temat cywilizacji pozaziemskich.
Chociaż sam uważam, że Wszechświat jest tak ogromny, że gdzieś tam na jakiejś planecie musiała się wykształcić jakaś inna cywilizacja, jednak dzielą nas miliony lat świetlnych więc nigdy nas nie odwiedzą :)
Chyba, że ta cywilizacja jest bardziej rozwinięta. Wynalazła sposób na podróżowanie z prędkością światła lub nawet szybciej wiec czemu nie mogliby nas odwiedzić? ;)
29-08-2008, 14:17
Zaprzeczasz sam sobie.
"mający prace w NASA tak po prostu z tego rezygnował."
A zaraz potem.
"Myślisz, że NASA poda "Obcy istnieją?" Raczej nie."
Nawet jesliby cos wiedzieli, to jest cos takiego jak kontrakt. Nic nie mogliby powiedziec, nawet po zakonczeniu pracy.
Chyba, że ta cywilizacja jest bardziej rozwinięta. Wynalazła sposób na podróżowanie z prędkością światła lub nawet szybciej wiec czemu nie mogliby nas odwiedzić?
Wynalazlaby sposob na podrozowanie z predkoscia swiatla i co? Lecialaby miliony(!) lat swietlnych zeby nas odwiedzic i wrocic? Zreszta, jakakolwiek cialo materialne nie moze podrozowac z predkoscia c.
Nawet jesliby cos wiedzieli, to jest cos takiego jak kontrakt. Nic nie mogliby powiedziec, nawet po zakonczeniu pracy.
Aha i z tego powodu ma nic nie mówić bo podpisał kontrakt? A może ma to w dupie i postanowił powiedzieć? Ilu ludzi łamie takie kontrakty codziennie i wyjawia informacje?
Wynalazlaby sposob na podrozowanie z predkoscia swiatla i co? Lecialaby miliony(!) lat swietlnych zeby nas odwiedzic i wrocic? Zreszta, jakakolwiek cialo materialne nie moze podrozowac z predkoscia c.
Aha a ty dalej swoje. Nie może tego nie może tego bo pani w szkole tak powiedziała? Znasz takie powiedzonko - Że wszyscy myślą, że coś jest niemożliwe, a przychodzi ktoś kto tego nie wie i to robi?
P.R.O.S.T.O.
29-08-2008, 14:52
Chyba, że ta cywilizacja jest bardziej rozwinięta. Wynalazła sposób na podróżowanie z prędkością światła lub nawet szybciej wiec czemu nie mogliby nas odwiedzić? ;)
Zdecydowanie prędkość światła to za wolno, żeby przebyć miliony lat świetlnych :P Chociaż nie mówię, że nie podróżują (o ile są) o wiele szybciej niż wspomniana wcześniej prędkość. My możemy tylko sobie gdybać, moim zdaniem "tam gdzieś coś jest".
Pozdro!
Aha a ty dalej swoje. Nie może tego nie może tego bo pani w szkole tak powiedziała? Znasz takie powiedzonko - Że wszyscy myślą, że coś jest niemożliwe, a przychodzi ktoś kto tego nie wie i to robi?
Bloodwin, nie obraź się, ale w temacie tym i o Nibiru tracisz w moich oczach.
Zdecydowanie prędkość światła to za wolno, żeby przebyć miliony lat świetlnych :P Chociaż nie mówię, że nie podróżują (o ile są) o wiele szybciej niż wspomniana wcześniej prędkość.
A ja mówię. Prawa fizyki dotyczą wszystkich we wszechświecie, nie ma jakichś An(nn?)un(nn?)aki, którzy mogą śmigać szybciej niż światło, lewitować i myć zęby bez użycia rąk.
Bloodwin, nie obraź się, ale w temacie tym i o Nibiru tracisz w moich oczach.
Nie moja wina, że mam swoje zdanie. :) Poza tym każdy może choć poznać te sprawe. Nie musi w nią wierzyć.
A ja mówię. Prawa fizyki dotyczą wszystkich we wszechświecie, nie ma jakichś An(nn?)un(nn?)aki, którzy mogą śmigać szybciej niż światło, lewitować i myć zęby bez użycia rąk.
Traktujmy ten temat jako osobny i nie wciskajmy tu nic o Nibiru ok?
Powiedz, czemu uważasz, że podróż szybciej niż światło jest niemożliwa? Spójrz na to na przykładzie samolotu. Dla ludów pierwotnych, starożytnych czy średniowiecznych nie było to możliwe. Może dla ludów, które będą żyły na Ziemi za 100-200 lat podróż z prędkością światła będzie możliwa?:)
29-08-2008, 15:40
A za kilka lat, Ty pojdziesz do szkoly sredniej i dowiesz sie co nieco o predkosciach kosmicznych, predkosci swiatla i o tym ze jednak podroz czegos posiadajacego mase z predkoscia swiatla i wieksza jest niemozliwa.
Powiedz, czemu uważasz, że podróż szybciej niż światło jest niemożliwa? Spójrz na to na przykładzie samolotu. Dla ludów pierwotnych, starożytnych czy średniowiecznych nie było to możliwe. Może dla ludów, które będą żyły na Ziemi za 100-200 lat podróż z prędkością światła będzie możliwa?:)
30-40 lat temu, po lądowaniu na Księżycu, ludzie byli strasznie entuzjastycznie nastawieni. Prorokowali, że w 2000 loty w kosmos to będzie normalka, codzienność, że pewnie prędko nauczymy się podróżować z prędkością światła, a także w czasie, że teleportacja będzie możliwa... i co? Takiego wała. Z tego wszystkiego mamy jedynie teoretyczną wiedzę jak podróżować w czasie (choć tylko w jedną stronę) i umiemy rozpędzać... atomy (albo i niecałe atomy) do prędkości _zbliżonej_ do prędkości światła. Dłuuuuuga droga przed nami.
;2250314']A za kilka lat, Ty pojdziesz do szkoly sredniej i dowiesz sie co nieco o predkosciach kosmicznych, predkosci swiatla i o tym ze jednak podroz czegos posiadajacego mase z predkoscia swiatla i wieksza jest niemozliwa.
Bloodwin
Użytkownik Forum
Hm? :P
30-40 lat temu, po lądowaniu na Księżycu, ludzie byli strasznie entuzjastycznie nastawieni. Prorokowali, że w 2000 loty w kosmos to będzie normalka, codzienność, że pewnie prędko nauczymy się podróżować z prędkością światła, a także w czasie, że teleportacja będzie możliwa... i co? Takiego wała. Z tego wszystkiego mamy jedynie teoretyczną wiedzę jak podróżować w czasie (choć tylko w jedną stronę) i umiemy rozpędzać... atomy (albo i niecałe atomy) do prędkości _zbliżonej_ do prędkości światła. Dłuuuuuga droga przed nami.
Wiec jak wyjaśnisz to, że naukowcom udało się rozpędzić cząstki subatomowe do prędkości większej niż prędkość światła wykorzystując tak zwane "zjawisko tunelowe"? ;)
Vlad Dracula
29-08-2008, 15:49
Niekoniecznie te "inne cywilizaje" musza podrózować z prędkością swiatła. Jest takie coś jak teleportacja. Na ziemi przeteleportowali jedynie bardzo małą cząstkę, ale jesli te inne cywilizacje sa bardzo rozwiniete to mozliwe, ze mogą cale cialo teleportowac.
29-08-2008, 15:52
No offence ale,
zawsze mozna sklamac, isc pozniej do szkoly, nie zdac itp itd. bądź nie chodzisz do ogolniaka, a do zawodowki/technikum gdzie tych informacji jest niewystarczajaco duzo, a jesli jednak chodzisz to masz slabego nauczyciela, lub olewasz fizyke.
;2250346']Wiesz, zawsze mozna sklamac, isc pozniej do szkoly, nie zdac itp itd. Wiec albo nie chodzisz do ogolniaka, a do zawodowki/technikum gdzie tych informacji jest niewystarczajaco duzo, albo masz slabego nauczyciela, lub olewasz fizyke.
Znów fail. :) Właśnie idę do 2 klasy LO w Szczecinie. Mam wystarczająco dużo informacji na ten temat. Miałem lekcje o prędkości świata. Mój nauczyciel podobnie jak ty uważa, że nie da się osiągnąć większej prędkości. Niestety nie zgadzam się z nim, ale skoro miałem zamiar zdać musiałem się podporządkować, nie znaczy, że zmieniłem zdanie. :D
29-08-2008, 16:02
Znów fail. :) Właśnie idę do 2 klasy LO w Szczecinie. Mam wystarczająco dużo informacji na ten temat. Miałem lekcje o prędkości świata. Mój nauczyciel podobnie jak ty uważa, że nie da się osiągnąć większej prędkości. Niestety nie zgadzam się z nim, ale skoro miałem zamiar zdać musiałem się podporządkować, nie znaczy, że zmieniłem zdanie. :D
Dalej nie rozumiesz. Predkosc swiatla i wieksza da sie osiagnac, ale nie czyms co ma mase. Wcale nie musiales sie podporzadkowywac, jedna ocena nie swiadczy o promocji do nastepnej klasy. Zreszta, po co sluchac nauczyciela po studiach skoro to wszystko to pic na wode. Grawitacja tez nie istnieje, hm?
;2250375']Dalej nie rozumiesz. Predkosc swiatla i wieksza da sie osiagnac, ale nie czyms co ma mase. Wcale nie musiales sie podporzadkowywac, jedna ocena nie swiadczy o promocji do nastepnej klasy. Zreszta, po co sluchac nauczyciela po studiach skoro to wszystko to pic na wode. Grawitacja tez nie istnieje, hm?
Ja słucham nauczycieli. ;) Ale nie wszystko co mi mówią, przyjmuje za pewne. Mam swoje zdanie i czasami pytam dokładniej co i jak. Wtedy przyjmuje to na 100%. Są jednak rzeczy, z którymi się nie zgadzam. ;P
Ja słucham nauczycieli. ;) Ale nie wszystko co mi mówią, przyjmuje za pewne. Mam swoje zdanie i czasami pytam dokładniej co i jak. Wtedy przyjmuje to na 100%. Są jednak rzeczy, z którymi się nie zgadzam. ;P
Co świadczy o Twojej ignorancji.
Co świadczy o Twojej ignorancji.
Oj Lasooch teraz to ty nie obraź się na mnie, ale właśnie też straciłeś w moich oczach.
Uważasz posiadanie własnego zdania za ignorancje?
"Nie wierz we wszystko co przeczytasz/co ci powiedzą".
Oj Lasooch teraz to ty nie obraź się na mnie, ale właśnie też straciłeś w moich oczach.
Uważasz posiadanie własnego zdania za ignorancje?
"Nie wierz we wszystko co przeczytasz/co ci powiedzą".
Nie posiadanie własnego zdania uważam za ignorancję, lecz odrzucanie powszechnie akceptowanych i udowodnionych prawd. Grawitacji nie zaprzeczasz? Dlaczego? Może poprzebierajmy sobie w prawach fizyki i odrzućmy niewygodne.
Nie posiadanie własnego zdania uważam za ignorancję, lecz odrzucanie powszechnie akceptowanych i udowodnionych prawd. Grawitacji nie zaprzeczasz? Dlaczego? Może poprzebierajmy sobie w prawach fizyki i odrzućmy niewygodne.
Grawitacji nie zaprzeczam, bo jej się nie da zaprzeczyć. Acz trwają prace nad anty-grawitacją. Ale nie o tym my tutaj.
A prędkości większej niż prędkość światła zaprzeczam, bo badania pokazują, że da się ją pokonać.
Powszechnie akceptowane tak? Wiec uznajmy Einstaina za ignoranta, bo on też nie chciał uznać niektórych teori i po to stworzył swoją.:)
29-08-2008, 16:29
Jezeli juz cos czytasz, to czytaj dokladnie..
"Taką prędkość mogą osiągać obiekty nieprzenoszące informacji ani energii i nie przeczy to szczególnej teorii względności. "
Ok. Na chwile obecną. I znów wracamy do punktu wyjścia - naukowcy nie raz coś ustalali, tworzyli prawa i co? Czasami je zmieniali lub usuwali, bo po latach badań odkryli jednak sposób.
29-08-2008, 16:42
Nie wracamy do punktu wyjscia. W miare zblizania sie do predkosci swiatla potrzebna do rozpędzenia się energia rośnie do nieskończoności. Omin to..
Caly czas mowie o obiektach materialnych..
Znam wzór na to i wiem, że rośnie w nieskończoność. Zostawmy na chwile mase.
Skoro kiedyś uważano, że nie ma prędkości większej niż prędkość światła to jak nam się udało ją pokonać? Jeśli udało się nam ją pokonać na tym polu to wierze, że za 10-20-30 lat pokonamy ją i na polu obiektów z masą. Jak to ominiemy? Nie wiem, ale czemu ma być to niemożliwe? Może ktoś stworzy nową teorie, nowy wzór jak to ominąć? Może wykorzystamy jakieś prawo, które nam pomoże to osiągnąć? Dlaczego uważasz, że to jest niemożliwe? Bo tak jest napisane i taka jest teoria? Ludzie starożytni też uznaliby za niemożliwe latanie samolotem. A mimo to latamy. Ty za wszelką cene nie chcesz uwierzyć w to, że może się to stać.
Masz racje. Dziś to nie jest możliwe. Ale kiedyś - według mnie na pewno.
29-08-2008, 17:02
"Nie wiem, nie wiem, moze, moze, mozliwe" Na tym opieraja sie Twoje posty, bo koniecznie chcesz uwierzyc we wszystkie bzdury rozadywane przez poszukiwaczy tanich sensacji. Jak mozna opierac swoje wypowiedzi na gdybaniu.
"Nie wiem, nie wiem, moze, moze, mozliwe" Na tym opieraja sie Twoje posty, bo koniecznie chcesz uwierzyc we wszystkie bzdury rozadywane przez poszukiwaczy tanich sensacji.
A ty chcesz koniecznie uwierzyć we wszystko co ci naukowcy powiedzą. Żyj dalej jak ci mówią. Poza tym oni mylą się częściej niż ustawa przewiduje.
http://www.paranormalne.pl/lofiversion/index.php?t11203.html
Przeczytaj ten temat zwłaszcza posty pana ˙·٠• † Angelus-X † •٠·˙ (a zwłaszcza 3 post w temacie).
Jak wyskoczysz mi, że źródło jakie ci podałem (paranormalne) jest nieobiektywne, głupie itp, to nie ma sensu dalej prowadzić dyskusji.
Najważniejsze jest co pisze ta osoba, a nie źródło.
Royal_Michael
29-08-2008, 17:43
Z taka prekodscia to mozna w czasie podrozowac... Gdzies kiedys o tym czytalem czytalem.. Einstein matematyczne udowodnil ze jak czlowiek sie bedzie obracal z predkoscia swiatla wokol wlasnej osi to gdzies go przenosi w przyszlosc, a zeby sie cofnac do przeszlosci to jeszcze sie musi obracac w jakims walcu i ten walec tez sie musi obracac.. czy na odwrot :D jak sie myle to niech mnie ktos poprawi ;]
Wiem ze to Einstein udowodnil matematycznie i gdy to przedstawil to wszyscy wstali i zaczeli mu bic brawa a ten "moment moment, teraz wam udowodnie ze jednak czlowiek nie moze podrozowac w czasie bo jakbym sie cofnal do przeszlosci moglbym zabic mojego dziada a wtedy nie urodzilby sie moj ojciec a co za tym idzie ja"
wiec lol :P
29-08-2008, 17:45
1. Tak jak wspomniales paranormalne to calkowicie nieobiektywne zrodlo.
2. Osoba strasznie miesza i opiera sie na anty-grawitacji (polecam przeczytac wiki). Zreszta, sam napewno tego nie wymyslil, a skoro juz to ktos powiedzial wczesniej czemu nikt tego weryfikuje? Bo przekroczyc sie nie da.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.