zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pogawędki o fake'ach

Stron : 1 2 [3]

KalasantyX
02-01-2009, 19:35
A dlaczego nie na Zabawy w Paintcie albo Sklejka Spritów?

Chyba nie ma sensu zmieniać nazwy działu pośmiertnie, jeszcze bym się kiedyś zgubił i wszedł w dział zdjęcia i śmiał się z tamtejszych fabuł///

@up and upup
Wasze posty są niezwykle inspirujące, niemal tak samo jak mój, który został zainspirowany waszymi.

irwin546x2
02-01-2009, 19:48
W sumie lepiej nazwać to:...

tak..

nie powiem ci!

Ta, jestem zuy.

Losowo walnięte pixelowate pixele z tekstem!

Pacz_knight
02-01-2009, 21:06
Jeny, wszystko wam przeszkadza, nawet nazwa dzialu... -.-"

Triploneq
03-01-2009, 02:47
Tak jak w temacie. Nie dręczy was dziwne uczucie, że dział tego forum, stanowiący swego rodzaju subkulturę, zaczyna pobumierac?

:<?

Nie?
Troszq mnie tu nie bylo...

@Down
Sorry nie bedzie ;0

bleachz
03-01-2009, 04:35
Tripolonq wrócił :cup: a będzie fake ten Bobek czy jak on tam miał? Yeti D:.

Rase
13-01-2009, 21:17
Teraz zmienie temat i powiem moje zdanie na temat OTS me.
Dlaczego jest on nielegalny? Przecież nie hościmy, stawiamy nowego ots tylko robimy otoczenie. Co w tym złego? Tylko dlatego że jest łatwiej? Przecież większość z Was używa sprite edytora który też jest nielegalny ponieważ ingeruje w klienta tibii. Tak samo FFC który też jest niejako taki nielegalny gdyż cipy nie pozwolili używać czcionki.

irwin546x2
13-01-2009, 21:34
imo, wklejanie drzewek etc. (czegokolwiek poza podłożem i ścianami) w OTS:ME, to lamerstwo.

Szlaja
13-01-2009, 21:46
@Rase
Poniewaz to pojscie na łatwizne, a jak ktos sobie skleja w paincie, to ma te satysfakcje, ze skonczyl itp.
Owszem, Ots me nawet ja uzywam (ALE NIE DO SKLEJANIA SCIAN, TYLKO DO ROBIENIA PODŁOŻY!), lecz nie sklejam calego fake!
Ots me sux x>

Mikes1
13-01-2009, 21:56
@Rase
Bo to troche tak jakbyś jechał na bocie w Tibii ^^

ME do podłoży rozumiem ale do niczego więcej bo ściany też brzydko skleja ;>

Sezowaty
13-01-2009, 22:00
A więc moje zdanie jest takie, że tibia.pl nie chce mieć tutaj nic wspólnego z OTSME, dlatego zabraniają go używać nawet do tworzenia Fake. Chociaż jakby ktoś robił w nim to wszystko za proste by wychodziło i biednie.

X-Zero
13-01-2009, 22:30
Tak samo FFC który też jest niejako taki nielegalny gdyż cipy nie pozwolili używać czcionki.
Która jest w niejednym programie graficznym.
Przecież większość z Was używa sprite edytora który też jest nielegalny ponieważ ingeruje w klienta tibii.
Z tego co wiem klienta nie wolno edytować i wykorzystywać jako oddzielną "grę", a SE do wyszukiwania grafik marnie ingeruje w tipię...
@edit:
Zresztą są takie rzeczy, których nie da się udowodnić... No i to jest jedna z takich rzeczy - jak udowodnić czy ktoś wziął to z SE, czy wyciął z Tibii pixel po pixelu?...

A więc moje zdanie jest takie, że tibia.pl nie chce mieć tutaj nic wspólnego z OTSME, dlatego zabraniają go używać nawet do tworzenia Fake. Chociaż jakby ktoś robił w nim to wszystko za proste by wychodziło i biednie.
A ja powiem inaczej:
Oni mają to w dupie, ten regulamin nie zmienia się pod względem sensu od dłuższego czasu.

Rase
15-01-2009, 16:07
Z waszych postów rozumiem że granica tolerancji ots me sięga do układania kafffelków (czyt. podłogi)

Avios
15-01-2009, 17:54
A ja jak głupi ślęczałem w paincie żeby posklejac wszystko równiutko, kafelki, drzeffka, a tu wszyscy OTS:ME używają... A ja i tak nie będe używał :x

KalasantyX
15-01-2009, 18:54
Hihihi...
Nie ma czegoś takiego jak granica tolerancji, kiedy nikt się nie zorientuje co jest grane... To the limit!

Ja tylko podkreślę, że większość lokacji 100% zrobionych w OtsME jest brzydka z natury... Dlatego jest nielegalny >= ]!

Zresztą, czy ten problem cię dotyczy? Czy sprzedawcę butów interesuję wysokie cło, którem musi płacić handlarz pomidorami?

irwin546x2
15-01-2009, 19:48
@2up
Heh, ja też ;(. Czuję się jak frajer :(.

@up.
Święta prawda. Niestety, wklejanie od linijki boli ;/

X-Zero
15-01-2009, 19:53
Czy sprzedawcę butów interesuję wysokie cło, którem musi płacić handlarz pomidorami?
Tak, bo później handlarza pomidorów nie stać na buty! :(

@Moje proste zdanie na temat OTS:ME :
Podłoża* - tak.
Ściany* - tak.
Reszta - nie.
kthxbye czy jak to było ;/

* - ofc. bez dodatków!

Mikes1
15-01-2009, 20:59
A ja jak głupi ślęczałem w paincie żeby posklejac wszystko równiutko, kafelki, drzeffka, a tu wszyscy OTS:ME używają... A ja i tak nie będe używał :x

To, że ktoś toleruje podłoża robione w ME nie znaczy, że sam je robi :P
Ja na przykład nigdy nie miałem ME na kompie bo nawet nie wiem skąd wziąć O.o a nie mam nic do tych co robią podłoża w ME.

Sir Speed
18-01-2009, 20:59
No, jakiś czas tutaj nie zaglądałem. Ale fake już ruszył i mam nadzieje, że part pojawi się nie długo.

A co do ME to ci, którzy nie chcą sami robić lokacji niech robią w ME tyle, że takie lokacje będą zbyt poukładane i hmm tandetne?

Nadrill
18-01-2009, 21:27
Fake'i w OTS ME - za. Choć sam nigdy ich w nim nie robiłem, bo nie miałem za bardzo co.

Arashel
08-04-2009, 16:55
Nasz temat od pogawędek pada...
Dlatego chcę go nieco reanimować i dlatego mam do was pytanie:

Czy w obecnej chwili tworzycie jakiś Fake, robicie projekt czy może wena was opuściła?

Pacz_knight
08-04-2009, 16:57
Szczerze? To mala tajemnica, ale mozna sie domyslec ze tak, robie maly projekcik ;)
Jedynie niewiem czy go wypuscic po jego skonczeniu, bo dzial umarl chyba na dobre...

Memlaq
08-04-2009, 17:13
Czy w obecnej chwili tworzycie jakiś Fake, robicie projekt czy może wena was opuściła?Mi ostatni taka jakaś fabułka wpadła do głowy i się zastanawiam czy jej nie zrealizować chociażby w formie fake'a. Wymagało by to trochę ćwiczeń, a historyjka jest dość słaba, więc nie wiem czy warto.

Jedynie niewiem czy go wypuscic po jego skonczeniu, bo dzial umarl chyba na dobre...Ja na twoim miejscu bym wypuścił, wtedy dział może "ożyje".

Albertus
08-04-2009, 17:22
Teraz zmienie temat i powiem moje zdanie na temat OTS me.
Dlaczego jest on nielegalny? Przecież nie hościmy, stawiamy nowego ots tylko robimy otoczenie. Co w tym złego? Tylko dlatego że jest łatwiej? Przecież większość z Was używa sprite edytora który też jest nielegalny ponieważ ingeruje w klienta tibii. Tak samo FFC który też jest niejako taki nielegalny gdyż cipy nie pozwolili używać czcionki.

naprawde FFC jest nielegalny? mozna za to bana dostac w rl?

Kuban
08-04-2009, 17:33
@up Też się zdziwiłem... ale czy Cipsoft zrobi coś więcej w tej sprawie? Szczerze wątpię:)

Herbi_Oxyna
08-04-2009, 17:38
Czy w obecnej chwili tworzycie jakiś Fake, robicie projekt czy może wena was opuściła?
Sam nie wiem. Robiłem Łowcę z Mroku, ale potrzebuję wiele nowych grafik, a, że nikt ci ich tak szybko nie zrobi, a sam mam wiele do nauki w dziedzinie tworzenia pixelartów, mam przerwę na naukę rysowania.

X-Zero
08-04-2009, 17:39
naprawde FFC jest nielegalny? mozna za to bana dostac w rl?
Gorzej, fake'i są nielegalne! Brat siostry córki wujka mojej mamy prawie za to poszedł do więzienia!
Tak jak już napisałem:
Która jest [czcionka] w niejednym programie graficznym.
Przecież większość z Was używa sprite edytora który też jest nielegalny ponieważ ingeruje w klienta tibii.
Z tego co wiem klienta nie wolno edytować i wykorzystywać jako oddzielną "grę", a SE do wyszukiwania grafik marnie ingeruje w tipię...
@edit:
Zresztą są takie rzeczy, których nie da się udowodnić... No i to jest jedna z takich rzeczy - jak udowodnić czy ktoś wziął to z SE, czy wyciął z Tibii pixel po pixelu?...

@edit:
Może inaczej...
Jeśli FFC jest nielegalny - to fake'i też.
W ogóle wszystkie te programy są legalne -.-"

Tyle że, OTS:ME jest chyba bardziej ułatwianiem sobie pracy, niż tworzenie czcionki xd

Albertus
08-04-2009, 21:07
Gorzej, fake'i są nielegalne! Brat siostry córki wujka mojej mamy prawie za to poszedł do więzienia!
Tak jak już napisałem:

e tam wiezienie to nic przy banie, jak pomyśle o banie to aż mnie skręca ;/

GargoinX
08-04-2009, 21:29
Ja mam fabułę gotowca już od jakiegoś miesiąca, ale nie mam weny do fake'ów i nie mogę się przełamać. Pacz trochę mnie natchnął i robię sobie pixel arty i kto wie... może przed wakacjami ruszę z produkcją fake'a. : P

Shivek
09-04-2009, 07:34
Szifek robi z13.
Sklejka mnie wnerwia...
Co i rusz muszę poprawiać.
A tak btw, czy grafika GM'a się zmieniła?

Glannath
28-07-2009, 20:35
Stwierdziłem, że warto odswieżyć ten temat. A przy okazji spytać o lekki przestój w "Fake'ach". Nie wiem, czy jest to związane z wakacjami, ale zauważyliście, że czasami nikt się nie odzywa nawet przez dwa dni? To dziwne, kiedyś czegoś takiego nie spotykałem. I cały czas się zastanawiam, dlaczego tak jest?

Arashel
28-07-2009, 21:43
Ten dział tak ma...
Raz jest na nim nieco ludu i coś się dzieje a czasem jest tak że nikt od dwóch dni nie pisze.
A poza tym z tego co wiem to wakacje zawsze tu takie były...

Mi się na ten przykład nie chce komentować bo nie mam niczego, tylko twój fejk ostatnio jest, swojego nie robię bo mi się nie chcę...

Drakon
28-07-2009, 22:48
2 dni to jeszcze nic, bywały wakacje że tu się nikt tygodniami nie odzywał :P
Z resztą jak patrze na wynalazki niektórych użyszkodników to mi się wszystkiego odechciewa, a co tu mówić o pisaniu.

GargoinX
01-08-2009, 15:44
Oby tylko coś ruszyło po wakacjach. W czasach kiedy przyszedłem do tego działu panował tu wręcz spam, a ostatnio marnie tutaj z nowymi postami. Ale jak już ktoś kiedyś wspomniał - stara ekipa od fake'ów odchodzi, a przychodzą następne pokolenia, więc pozostaje liczyć, że te "pokolenia" szybko tu dotrą.

Mr.Pszczola
01-08-2009, 16:09
Ale jak już ktoś kiedyś wspomniał - stara ekipa od fake'ów odchodzi, a przychodzą następne pokolenia, więc pozostaje liczyć, że te "pokolenia" szybko tu dotrą.

Ja już jestem, tylko nikt mnie nie zauważył.

Pacz_knight
01-08-2009, 16:18
Ale jak już ktoś kiedyś wspomniał - stara ekipa od fake'ów odchodzi, a przychodzą następne pokolenia, więc pozostaje liczyć, że te "pokolenia" szybko tu dotrą.

Gdzie tam! Kto odchodzi!? Ja zostaje na stale i nigdzie sie nie ruszam. To ze ostatnio malo mnie bylo slychac, to tylko wina tego ze nikt nie wstawia fake'ow i nie ma nic komentowac...

A teraz tak na powaznie... Taaa, stara druzyna fejkowcow odchodzi w zapomniane tak jak ten dzial. Przykre, ale prawdziwe...

Drakon
02-08-2009, 13:33
Tak jak cała strona, powoli ale jednak :P

DracoR
02-08-2009, 21:06
Też zauważyłem, że ta strona jakoś tak "wolno" działa :P
No cóż... Nie poradzimy nic na to, że stare pokolenie odchodzi. Nikt już nie ma czasu ani chęci (po naoglądaniu się marnych fake'ów) robienie czegoś nowego, albo kontynuowania startych. Ja już nie mam chęci na tworzenie fake'ów. Nie kręci już mnie to. Chociaż gdybym miał grafiki z ostatniego fake'a to bym go dokończył :(

Glannath
15-08-2009, 22:17
Lista "zasłużonych" została w końcu usunięta, ale pomyślałem, że takie cuś, do czego linka dał Drakon w tamtym temacie, to całkiem dobry pomysł. Nie sądzicie, że warto sporządzić listę fake'ów "must-see" dla nowych ludzi?

Nowi mogliby zobaczyć, jak fake'i wyglądają dzisiaj, jak wyglądały kiedyś, co się zmieniło itp. Poza tym mieliby z czego czerpać wzorce, czy inspirację. Bo przecież stare fake'i niejednokrotnie miały o wiele lepszą fabułę, niż obecne.
Z tym, że wybór tych fake'ów, mógłby zostać przeprowadzony na dwa sposoby:

a) grupa doświadczonych fake'owców je wybiera (pytanie brzmi, kim są doświadczeni fake'owcy?)

b) robi się sondę ze znanymi fake'ami i w bardziej demokratycznej drodze wybierane są te najlepsze

Trochę czasu by to wszystko zajęło, ale jeśli odpowiednio się za to zabrać, to można stworzyć naprawdę przydatną rzec. No więc? : P

Oerciak
15-08-2009, 22:26
Ja już to robię, bez obaw : ).

Maniak69
16-08-2009, 11:41
Co sądzicie o Arsenałach fake'owych?

Imo, korzystanie z czegoś takiego to idiotyzm. Niczego się nie uczymy, nie wklejamy, nie szukamy wymarzonego spirt'u w noxituu, ani nawet go nie tworzymy - po prostu ściągamy... i jest. Ja, jak zaczynałem robić fake'i, nie miałem nawet noxtituu, a wszystkiego szukało się poprzez rozpakowywanie wszystkich obrazków ( 30x30 ) w jednym folderze :).

A wy co o tym sądzicie?

A takie must-see, już istnieje - ba, nawet sam stworzyłem taką listę! Poszukajcie sobie.

Oerciak
16-08-2009, 14:10
Sądzę, że są ok, tak jak OTS:ME FFC.

Swoją drogą jak "za moich czasów" nie było FFC i każdy robił czcionki ręcznie w paintcie (bo o GIMPie i PS'ie nikt nawet nie myślał :D), a jak FFC weszło do użycia to nikt nie narzekał :D. Swoją drogą pamięta ktoś jak autor się nazywał?

Drakon
16-08-2009, 14:34
No ja miałem tyle szczęścia że gdy dostałem się na forum to FCC już istniał, a jego autorem jest oczywiście yayuuu, tak przynajmniej się podpisał, nie wiem jaki nick miał na t.pl
Podał nawet link do swojej strony: http://yayuuu.prv.pl/
A tak z innej beczki, to nie uważam utrudniania sobie życia za rzecz słuszną, więc nie widzę tez problemu w korzystaniu z takich rzeczy jak arsenały fake'owe czy OtsMe, chociaż tego drugiego preferuje używać z umiarem :P

Mr.Pszczola
16-08-2009, 16:32
Co sądzicie o Arsenałach fake'owych?

Imo, korzystanie z czegoś takiego to idiotyzm. Niczego się nie uczymy, nie wklejamy, nie szukamy wymarzonego spirt'u w noxituu, ani nawet go nie tworzymy - po prostu ściągamy... i jest. Ja, jak zaczynałem robić fake'i, nie miałem nawet noxtituu, a wszystkiego szukało się poprzez rozpakowywanie wszystkich obrazków ( 30x30 ) w jednym folderze :).

A wy co o tym sądzicie?Niczego się nie uczymy? Nie wiem za bardzo tu się uczyć. Szukanie spirt'u w noxituu samo w sobie ciekawe nie jest, skoro można pominąć coś co jest nudne i monotonne to nie widzę zastrzeżeń.
Imo, utrudnianie sobie prostych rzeczy to idiotyzm.

Shivek
16-08-2009, 20:06
O szit, ja mam motywację do skończenia Fake Makera!
Będę w super liście!

Maniak69
31-08-2009, 20:02
Nie mam pomysłu na fake - mógłby mi ktoś podrzucić zalążek fabuły?

Mr.Pszczola
31-08-2009, 20:44
Nie mam pomysłu na fake - mógłby mi ktoś podrzucić zalążek fabuły?

Świat zdominowany przez jedną politeistyczną religię, w pewnym mieście podczas parady ku czci boga natury pojawiają się ludzie przebrani za różne monstra, a ich przebranie jest tak dobre że zaczyna się mówić iż nie są to przebrania. Jedna ze świątyń wiodącej religii niepokoi się i wysyła grupę badawczą złożoną z najemników i kapłanów, na miejscu natrafiają na ślady dziwnych rytuałów, które nie są zgodne z uznanymi dogmatami. Wszystkie poszlaki zdają się wskazywać na istnienie w tych okolicach jakiejś dziwnej sekty, a fakt że członkowie wysłanej ekspedycji giną jak muchy nie jest zbyt wygodny.

Może być?

Pacz_knight
31-08-2009, 20:51
A ja dzisiaj podczas podrozy autem, myslalem nad stworzeniem fake'u, z fabula majaca cos wspolnego z seria Sailent Hill. o.O
Co o tym sadzicie? ;)

Misza
31-08-2009, 21:14
Siema ziomki, tak tu zaglądam i piszę posta, żeby wam smutno nie było.

Maniak69
31-08-2009, 21:32
pszczoua, pomysl może i ma potencjał, ale jest żałosny.
Cóż, pozostaje mi tylko jedno - wasteland!

Mr.Pszczola
31-08-2009, 22:08
pszczoua, pomysl może i ma potencjał, ale jest żałosny.
Cóż, pozostaje mi tylko jedno - wasteland!

Aż tak źle? Możesz powiedzieć o co chodzi?

Drakon
31-08-2009, 23:33
Mysza wróć! ;<

Maniak69
12-09-2009, 14:01
Jeśli jest ktoś, kto byłby skłonny wraz ze mną, tworzyć fake'a w realiach post-apokaliptycznych - to zapraszam na PW.

Nadrill
19-09-2009, 13:03
siemka :baby:

-bezele-
23-09-2009, 18:26
Elo :)))))))))))

X-Zero
23-09-2009, 23:13
Hej Wam.

-bezele-
24-09-2009, 10:42
Co tam????

Chenieq
24-09-2009, 14:12
Co tam????

tam czyli gdzie ??? :confused:

X-Zero
24-09-2009, 19:46
Co tam????
A co tu?

tam czyli gdzie ???
Tam

wojcio12
24-09-2009, 22:04
To ja,Wojcio 14. Pamiętacie mnie?
Zuo Hashuashaha!

Arashel
24-09-2009, 22:17
Taaa...
Btw. po kija spamujecie? Przyjdzie Mod i wam kuku zrobi...

@Down
Racja...

wojcio12
24-09-2009, 22:25
Tu już nikt nie zagląda...

@down

Że jak?

-bezele-
25-09-2009, 15:46
@up
Widze, że cofasz sie w rozwoju. ;)

GargoinX
03-10-2009, 00:18
Witajcie!
Może mi ktoś streścić co się działo w fake'ach (a jak ktoś chce to na całym forum) przez ostatnie 2 tygodnie?
Z góry dzięki. ;d

X-Zero
03-10-2009, 00:29
Może mi ktoś streścić co się działo w fake'ach (a jak ktoś chce to na całym forum) przez ostatnie 2 tygodnie?

Nic .

@edit:
No dobra, powróciło kilka małoznanych osób \o/

Glannath
03-10-2009, 09:17
No właśnie, zajrzałem tu po około miesiącu nieobecności i doszedłem do wniosku, że nic się tu nie zmieniło. Dosłownie nic. Żadnego dobrego fake'a, żadnej ciekawej kłótni.
Wiem, że te słowa są denne, ale ten dział naprawdę upadł. Naprawdę.

Pacz_knight
03-10-2009, 12:02
Wiem, że te słowa są denne, ale ten dział naprawdę upadł. Naprawdę.

Znowu, ktory to juz raz!? o.O

Shivek
03-10-2009, 12:10
Znów gadacie, iż upadł... A robita coś, aby to zmienić?

Arashel
03-10-2009, 12:14
Znów gadacie, iż upadł... A robita coś, aby to zmienić?

Taaaa!
Ja zacząłem brać się na part Rangnaroku i mam gotowy nowy arsenał fake'owy, ale bez tego o co poprosiłem w zamówieniach nie wypuszczę go...

Glannath
03-10-2009, 15:35
W takim razie jak nazwać trzymiesięczny okres (tak, trzymiesięczny - od początku wakacji), podczas którego nie wyszła żadna nowość, która byłaby na poziomie. I tu nie chodzi o to, czy się komuś podoba, czy nie. Byleby była na poziomie.
Otóż takiego fake'a od początku wakacji sobie nie przypominam.
Rozumiem, że w wakacje nie ma się czasu na fake'i, przestój w lipcu i sierpniu, jest co roku. Ale dzisiaj mamy 3. października, a fake'ów nie widać.
Z resztą pamiętam, że we wrześniu, czy październiku w poprzednich latach w "Fake'ach" było przynajmniej tłoczno. Mniejsza z nowymi fake'ami. A teraz ludzie wpadają tu co kilka dni, czasami coś napiszą.

Arashel
03-10-2009, 16:16
Tacy nieartystyczni-tibijsko ludzie...
Nowi teraz grają tylko w tibie druidem i walą z aksa...

Muszkiet
03-10-2009, 17:38
Tacy nieartystyczni-tibijsko ludzie...
Nowi teraz grają tylko w tibie druidem i walą z aksa...

A Z CZEGO MAM NIBY WALIĆ JAK SNAKEBITE ROD WYPADŁ PO DEDZIE??///??// X(X(X(X(X(X(X(X(

Matixek007
04-10-2009, 16:55
Z Wentki?!

Ghernie
04-10-2009, 20:48
Zabiłem draga łopatą! :D

Arashel
04-10-2009, 21:25
Ludzie załatwcie mi out nooba i jakiś zwykłych citizenów...
Bez tego nie zrobię reklamy mojego nowego arsenału i go wam nie wypuszczę...

Pacz_knight
05-10-2009, 15:28
@up
Istnieje taka opcja jak szukaj. Tez mi wielki problem...

Drakon
05-10-2009, 15:55
co za problem zrobić w tibii i wyciąć? :P

Shivek
05-10-2009, 16:33
Taki problem, że musisz zrobić 6 skrinów. Aby zrobić te skriny, trza zrobić parę prób (chodzenie). Następnie musisz wszystko wyciąć.
Pomnóż to przez dwa (płcie), i przez przynajmniej kolejne 2, a następnie przez czas operacji robienia jednego outa.

wojcio12
05-10-2009, 21:55
Hrmpf...
Kto jeszcze został?
Arashel
Drakon
Pacz(?)
Matixek007
Gargoin
X-Zero
Może Shivek ;)

Czasami Misza(?)

Taaak...Ktoś jeszcze?

Muszkiet
06-10-2009, 00:42
Hrmpf...
Kto jeszcze został?
Arashel
Drakon
Pacz(?)
Matixek007
Gargoin
X-Zero
Może Shivek ;)

Czasami Misza(?)

Taaak...Ktoś jeszcze?

To są dinozaury, teraz jest Muszkiet & Muszkiet:]
Tak to jest żart.

shady<3
06-10-2009, 08:06
Kumam że tutaj to taki Hyde Park w dziale fejków? ;o Bo spam i spam.

Zokar
06-10-2009, 09:11
Pomału zaczynam robić feka, chociaż trochę to zajmie zanim posklejam lokalizacje i inne badziewia. Do końca października może już będzie.

krupam
06-10-2009, 21:25
Ja może niedługo dam swojego fejka, ale szkoła robi swoje, czasu mało i w ogóle...

Veruis
07-10-2009, 17:08
Mówicie, że dział "upada"... no to dział "pada" już pare dobrych lat. :P

X-Zero
07-10-2009, 17:17
Bo to taka bańka wstańka ;o

szkoła robi swoje, czasu mało
Hmm... ile czasu dla Was to dużo?...

krupam
07-10-2009, 18:07
No nie wiem, nie wiem, ale godzina dziennie to mało, jak też muszę po necie coś połazić itd. Ale mimo to ostatnio nie mam co robić na kompie, więc się chyba za fake wezmę.

Veruis
07-10-2009, 22:20
Jeśli zabierasz się za fake, bo ci się nudzi, to moge już z ręką na sercu powiedzieć, że będzie słaby. ;)

Drakon
08-10-2009, 06:48
O ja pitole ;d Kogo moje oczy widza... o0
Swoja droga fake jest dopiero wtedy dobry kiedy nie chce ci się go robić, ale coś ci w środku podpowiada coraz to nowe pomysły, które w końcu musisz przelać na fake.
Jeśli siedzisz i głowisz sie "co by tu jeszcze wymyśleć" to znaczy że nic z tego nie bedzie.

Krizz
18-10-2009, 18:45
- czyścimy.

GargoinX
27-10-2009, 18:43
Dum dum dum...
Po około miesięcznej przerwie Gargu wrócił. ;o Chyba się nawet za fake'a jakiegoś wezmę. ;>

Ghernie
27-10-2009, 18:45
Dużo pomysłów, zero chęci czyli spróbujemy, zobaczymy.

GargoinX
27-10-2009, 18:47
Eeee, chłopaki. Podrzuci mi ktoś jakiegoś dobrego arsenała?

Arashel
27-10-2009, 19:01
Wysłałem ci na PW...

Maniak69
14-11-2009, 16:33
Zaglądam do tego działu, pod dość długiej nieobecności.

Na pierwszy rzut oka dział zmarł. Parę fejków, w większości sprzed paru miesięcy. Nikt tu nie zagląda i nie wchodzi. W Zamówieniach, nie przewinęła się nawet strona. Wrażenie te ustępuje, gdy wchodzę do niedokończonych - masa 1 screenowych sytuacji. I to wszystko. Ot, tyle.

ZRÓBCIE JAKIEGOŚ FAKE'A!

Ghernie
14-11-2009, 18:31
@Up
Tzw. 0 chęci. Z pewnością, większość ma w głowie jakąś fabułę ale jak tylko myślą o tym ile jeszcze będą musieli zrobić... ooo!

X-Zero
14-11-2009, 18:34
ZRÓBCIE JAKIEGOŚ FAKE'A!
No to może Ty
ZRÓB JAKIEGOŚ FAKE'A!

Bo zachęcać to każdy potrafi ;l

Ghernie
14-11-2009, 18:39
W sumie jak tak sobie myśle.. Niby czemu nie? Tylko, że nie mam NICZEGO, (łącznie z umiejętnościami) więc to by zajeło tyle czasu, że się w dupie nie mieści.
No.. Może mam muzyke. Ale to raczej ostatnia rzecz, którą bym potrzebował. Pozyskałem także arsenał Arashela \o/ Widze w nim sporo braków.

Warto? Raczej nie...

@Down
Dałbym ale to mój pomysł. Pewnego dnia go zrealizuje.. PEWNEGO.

Maniak69
14-11-2009, 18:52
No, a ja akurat nie mam żadnej inwencjii, co zdarza mi się nad wyraz rzadko.

Jeśli ktoś podrzuci mi jakiś wcale ładny pomysł, zobowiązuję się do jego wykonania.

Ghernie
14-11-2009, 21:03
Zabrałem się za robienie lokacji.
Przygotowałem już wszystkie potrzebne rzeczy, wklejam, patrze, a tu różowe tło. Chciałem włączyć "Rysuj nieprzezroczyście" ale w Paincie, który jest wbudowany w Win7 nie ma takiej opcji. Co teraz? Znacie jakiś inny program, tak prosty jak typowy Windowsowski Paint? Zaznaczam, iż próbowałem już znaleźć instalkę do normalnego Painta. Win7 jej nie obsługuje.

@Edit
Przypadkowo natknąłem się na opcje przezroczystości w tym paincie z 7. Proźba jest dalej aktualna, tylko problem się trochę zmniejszył (dalej mi nie pasuje ten z Win7)

Dark Sven
28-11-2009, 23:36
Ciekawe, czy ktoś mnie jeszcze pamieta z tego działu. Hm?

GargoinX
29-11-2009, 00:54
Ja nick kojarzę, ale raczej z owionu, a nie z fake'ów.

Kashek
29-11-2009, 19:04
Ja Cię Swen kojarzę! <3<3 muj boski ty ho paruwo ty

nie_slucham_ludzi
29-11-2009, 19:09
Ja też kojarzę:D:D
Pamiętam jak graliśmy w Tibie mnie zostawiłeś w kopalniach samego bez linyX(X(X(X(X( i mnie guardy ubiły;(;(;(

Drakon
29-11-2009, 22:36

Ktoś ty Milanisto jeden? ;p

eerion
02-12-2009, 00:36
Ja cię naapie pamiętam :P

Dark Sven
02-12-2009, 15:09
A... to widze ktoś mnie kojarzy. I jedna niebiesko - czarna paruwa!

Drakon
02-12-2009, 17:09
Lepsza niebiesko - czarna parówa niż czerwono - czarny burak ;)
A tak swoją drogą:
Skoro już tu zajrzeliście drodzy starzy wyjadacze (tj. Eerion i Sven) to może pomyślicie o jakimś fake, chętnie bym zobaczył ciąg dalszy Cyklu :) A jak nie to możecie chociaż zaglądać tak z raz czy dwa razy na tydzień ;p

GargoinX
02-12-2009, 18:21
Eerion, zrób fake'a. ;<

eerion
03-12-2009, 15:15
Jak mi ktoś dostarczy w pizdu grafik (nie chce mi się wycinać każdego drzewka, wszystkich postaci, itd. itp.) to mogę się za coś zabrać :P
A no i jakiś mały tutorial w PSie... xD

edit:
No zabrałbym się dopiero po 20 (wracam wtedy z Irlandii)

Drakon
03-12-2009, 16:24
Napisz mi na gg, o ile jeszcze masz moj nr ;d

eerion
04-12-2009, 10:19
Anyway wczoraj wracając z pracy wymyśliłem fabułę do fake.
Chciałem z poczatku kontynuować/zremasterować cykl, ale... chciałbym go w przyszłym roku wydać, w związku z tym musiałbym skasować to co tutaj jest więc szkoda.
A tak mam już pomysł, zostało tylko dopracować detale.
Czy wejdzie on w życie... Zobaczymy :P

GargoinX
04-12-2009, 15:30
Super, pozostaje życzyć ci powodzenia. ;)

Michoss
05-12-2009, 00:19
Omg, czy mi się wydaje, czy na tym stęchłym forum nie ma jeszcze ani jednego fake o DragonAge?

X-Zero
06-12-2009, 20:40
@Up:
To dobrze czy źle?

@topic:
Eee... Wam też Fake Font Converter przestał nagle robić tą -jakby- białą kreskę na górze?! X(
Strata, wielka strata.

P.S.: Tak, coś ruszyło.

@down:
Nie używasz go dlatego, że nie robi tej kreski? O_o
Mnie tam zawsze wkurzała ta kreska... ale i tak mi jej szkoda X(

Arashel
06-12-2009, 21:04
Mi też od pewnego czasu(reinstalu systemu) zaczął tak robić, dlatego nie używam go...
Szybciej wychodzi w Gimpie walnąć tekst, w miarę taki sam czas robienia + polskie znaki + większa ilość opcji edytowania tekstu...

Omg, czy mi się wydaje, czy na tym stęchłym forum nie ma jeszcze ani jednego fake o DragonAge?
Ci co ogarniają takie "skomplikwoane" fabuły zwykle potrafia robić własne historie.
A dla dzieci tępych FPS'ów typu CoD:MW2 taka gra jest za trudna do zgryzienia...

Kreska przy konwertowanym tekście to norma, czasami samo przechodzi - nie mam pojęcia czym jest to spowodowane. Korzystając z okazji chciałbym napisać, że w drodze są dwa fejki - mój oraz Gherniego. Eerion też robi, a przynajmniej tak planuje, więc być może jest szansa na odrodzenie działu, który - nie owijajmy w bawełnę, jest w najgorszym stanie jak dotąd. A co do czcionki - tibijska czcionka to czcionka Tahoma, rozmiar 8, pogrubiona z czarną obwódką. Bardziej korzystne od FFC jest używanie właśnie tej metody, gdyż zawiera ona polskie znaki i jest (mimo wszystko kopiowanie i wklejanie to cenne cztery sekundy!) wygodniejsza, poza tym zawsze można dowolnie zedytować tekst, jeśli zapisało się z warstwami.

eerion
07-12-2009, 00:13
Ostatnio przeczytałem komentarze w cyklu i szukając sensu...
Postaram się coś sklecić :P
robocza nazwa:
"The Beginning"
Pytanie tylko jak was nie zanudzić od samego początku?

Ghernie
07-12-2009, 18:14
@Up
Zrób cokolwiek. Wątpię by to kogokolwiek zanudziło.

eerion
08-12-2009, 00:38
A właśnie.
Kto mnie podszkoli w photoshopie? :P
No i rasy... Jakbym chciał użyć np. dwarfa, czy orka - to czy są jakieś specjalne grafiki, należy zrobić swoje od nowa czy bazować na tibijskich (ubogich btw)

Drakon
08-12-2009, 21:39
A od czego masz moje gg? :d

Maniak69
01-01-2010, 22:58
Prosiłbym o plik spr. do tibi. Nie, nie będę ściągał i instalował - wybaczcie.

W miarę możliwości - pliczek chciałbym mieć na speedyshare.

Drakon
02-01-2010, 10:05
My tu wspomagamy początkujących fake'owców a nie patentowanych leni twojego pokroju, jak ci się nie chce tibii instalować to masz problem.
A poza tym nie ten temat.

Maniak69
02-01-2010, 11:13
To dyskryminacja ze względu na staż!

mniej OTowo - robię fake'a. Fakt, epycky, i prawdopodobnie nie będzie jakiś wyjątkowy - ale robię. Mam nadzieję, że nie wyjdzie kaszana.

piokko
02-01-2010, 20:19
szybciej byś sam ściągnął niż prosił o link

Maniak69
02-01-2010, 20:45
Brzydzę się tibią.

X-Zero
02-01-2010, 21:08
Brzydzę się tibią.
Co nie znaczy że masz prosić innych o jakiś łatwo dostępny plik.

Lova
04-01-2010, 00:11
Cześć.Jest tu ktoś jeszcze?
Bo coś ostatnio cienko tu.

piokko
04-01-2010, 15:03
Jam jest obecny i zaprawde powiadam wam robcie fejki bo ch**em wieje

GargoinX
04-01-2010, 15:40
Jeszcze ktoś jest, ale naprawdę nieliczni.

Arashel
04-01-2010, 16:50
Ja robię cały czas kolejne Arcum Rangnaroka, ale brakuje mi postaci, brak mi weny na nie a nikt się do rekrutacji nie zgłosił...

eerion
25-01-2010, 21:10
Ja stabilizuje swoje życie prywatne po kolejnym wylocie do Irlandii. A właśnie - Drakon - potrzebuje jeszcze raz rzeczy, które mi podesłałeś xd Myśle, że niedługo zaczne robić tego fake'a

GargoinX
25-01-2010, 22:10
Myśle, że niedługo zaczne robić tego fake'a

Chwała ci za to. Aż nabrałem chęci na kontynuowanie fake'a. :)

Rayspeed
26-01-2010, 12:16
Jeśli chodzi o to, że kiedyś były lepsze fake'i... To tak jak mówić, że kiedyś trawa była bardziej zielona. Pamiętam starsze fake'i, i jak sobie o tym pomyślę, to nie były jakieś super-ekstra-i-erekcja. Daję głowę, że za następne kilka lat wszyscy będą mówić, że fake'i 2008-2010 były najlepsze i było ich najwięcej, a teraz to pustka i tylko od czasu do czasu trafiają się jakieś średnie fejki. :)

Musiałem to napisać, musiałem!!! Wewnętrzna siła nie dawała mi spokoju, wypróżnianie nie dawało efektów...

GargoinX
26-01-2010, 12:38
Może i masz rację, co nie zmienia faktu, że jak na forum byli ludzie typu Koper, Speed, Veruis, Turok, Pisay itp (długo by wymieniać) to fake'ów było dużo więcej (a niekiedy lepsze od tych, które pojawią się teraz). Taka smutna prawda.

eerion
26-01-2010, 13:37
Jeśli chodzi o to, że kiedyś były lepsze fake'i... To tak jak mówić, że kiedyś trawa była bardziej zielona. Pamiętam starsze fake'i, i jak sobie o tym pomyślę, to nie były jakieś super-ekstra-i-erekcja. Daję głowę, że za następne kilka lat wszyscy będą mówić, że fake'i 2008-2010 były najlepsze i było ich najwięcej, a teraz to pustka i tylko od czasu do czasu trafiają się jakieś średnie fejki. :)

Pozwolę sobie wystąpić tutaj jako pewnego rodzaju autorytet i powiem - pokaż mi jakiegoś nwoego dobrego fabularnie fake.

mikolaj99
26-01-2010, 15:07
@up
Takowych tu nie ma od ładnych paru miesięcy...

Aż nabrałem chęci na kontynuowanie fake'a. :)

I tobie chwała za to =]

Osobiście mam to samo zdanie.

Turok
Sir Speed
Veruis
Koper
Pisay
Glaves
Oni wszyscy odeszli i czasami mi się wydaje że dla tego działu już nie ma ratunku ;(

@down
Fabuła ważna rzecz. Looknij se na mojego nowego fake'a. Pare ludzisiów oceniało: Wykonanie: Kiepskie, Humor: Kiepski, POMYSŁ: DOBRY

Fake zajął mi zaledwie dwie godziny, ale jednak pomysł miałem dobry ;) bynajmniej na to wygląda.

@2down
A zobaczymy ;) Już się zabrałem i władowałem parę efektów ;)

Rayspeed
26-01-2010, 15:20
Cholera, złapałeś mnie.
Rzeczywiście, teraz nigdzie nie można znaleźć porządnej, oryginalnej fabuły. Ale nie tylko na tym forum - spójrz na przykład na gry. Prawie wszędzie powtarza się schemat skazaniec/drwal/murarz/piekarz/ ratuje świat przed Wielkim Złym. Albo filmy - Avatar miał beznadziejną fabułę, a efekty i tak przyciągnęły do kina masy ludzi. Takie już czasy, te fabuły na które najłatwiej wpaść zostały już wykorzystane i żeby stworzyć coś oryginalnego trzeba się troszkę wysilić.
Ale nie tylko fabuła składa się na dobrego fake'a. No dobra, bez niej jest raczej lipny.

GargoinX
26-01-2010, 15:39
@2up:
...a jak już jest dobry pomysł, to wystarczy dopracować wykonanie. I liczę na to, że dasz sobie z tym radę.

eerion
26-01-2010, 19:00
Turok
Sir Speed
Veruis
Koper
Pisay
Glaves
Oni wszyscy odeszli i czasami mi się wydaje że dla tego działu już nie ma ratunku ;(

A przed nimi odeszli
Krizz
Avager
Crowal
Sezu
Baradax
Norah
Dark Sven
nCrash

I co? Przyszli nowi. Ci, których wypisałeś. Nie ma co ukrywać, że dział fake ma obecnie ciężką kapę. Ale odkąd odszedłem to pojawiła się masa nowych twarzy i tak będzie zawsze. Zawsze zjawią się osoby chętne. Wystarczy tylko brak elytaciarstwa i troche czasu.
A nawet jeśli to nie starczy... trudno. Wszystko przemija. Dla mnie to nie był i nie będzie stracony czas.

Mikes1
26-01-2010, 20:25
@up
Sezu jest taki stary? ; o

Drakon
26-01-2010, 22:10
Sezu jest wiecznie żywy xD

Btw.
Kalasantego nikt nie pamięta? Co z tego, że jego fake był fabularną porażką i tak był świetny xD

GargoinX
26-01-2010, 22:58
@Up:
Kalasanty mój miszczu. Zainspirowany Wiatrem&Noobsonami zacząłem tworzyć fake'i... i wciągnąłem się na dłużej. ;)

Hmm... nie chcę zapeszać, ale jednego dnia w fake'ach Eerion, Drakon, Koper i masa nowych postów. Może wreszcie dział powoli się podniesie po tych miesiącach przestoju.

Oerciak
26-01-2010, 23:39
@up:
Co z tego jak te posty to i tak offtop ;-D.
Nie pamiętam w swojej karierze (od 1 stycznia 2005 roku) W OGÓLE takiego zastoju w tym dziale.
I on chyba już się nie podniesie z tego...

eerion
26-01-2010, 23:58
@up:
Co z tego jak te posty to i tak offtop ;-D.
Nie pamiętam w swojej karierze (od 1 stycznia 2005 roku) W OGÓLE takiego zastoju w tym dziale.
I on chyba już się nie podniesie z tego...
A tam pierdzielisz.
Poza tym - co z tego, że jeszcze nie było takiego zastoju? Zawsze musi być ten pierwszy raz :D

Oerciak
27-01-2010, 00:07
@up:
"Jest koniec roku szkolnego, w wakacje będzie lepiej"
"Są wakacje, nikomu się nie chce wchodzić, w roku szkolnym będzie lepiej"
Teraz już nikt nic nie mówi :-D

GargoinX
27-01-2010, 00:29
Spokojnie, jeszcze 5 miesięcy do wakacji. Wtedy będzie lepiej.

Arashel
27-01-2010, 06:48
Nie będzie lepiej...
Fake'i jakby na to nie patrzeć to dość żmudna robota, której trzeba poświęcić trochę czasu aby sklecić coś porządnego... Osoby które je robiły i te które robią musiały/musza to lubić bo bez tego ani rusz...
A dziś? Wejdź sobie na pierwszy lepszy server, może i spora grupka typa to polaczki, ale te z gatunku homo hominis noobus które grając w angielski produkt nie raczą nauczyć choć podstawowych zwrotów, słów i określeń...
A skoro brak im czasu na to bo "mine, pls, hunted, buy, sell, hi, fuck, motherfucker wystarczy" to jak mają znaleść sobie upodobanie w tak nudnej i lamerskiej dziedzinie, lepiej walić a aksa i sprzedać to na allegro...

mikolaj99
27-01-2010, 08:50
Spokojnie, jeszcze 5 miesięcy do wakacji. Wtedy będzie lepiej.

5 miesięcy później posty wyglądają tak:

Jeszcze dwa miesiące i ludzisie wrócą do normalnego życia

Pamiętam z zeszłego roku ;)

@Oerta
To już zależy tylko od nas ale po co fake'a robić na siłę?
Z tutoriala Cloya:

Rób fake'i bo tego chcesz! Nie rób fake'ów bo tego nie chcesz!

Ludzisie poprostu się tym nie zajmują. Jak napisał pan @up to jest żmudna robota której trzeba poświęcić trochę czasu żeby W OGÓLE coś wyszło. Wystarczy sam pomysł a o wykonaniu dowiemy się od krytyków. II part mojego fake'a jest już w drodze i liczę na to że się spodoba. A i tak był denny ;)

eerion
27-01-2010, 09:58
Nie będzie lepiej...
Fake'i jakby na to nie patrzeć to dość żmudna robota, której trzeba poświęcić trochę czasu aby sklecić coś porządnego... Osoby które je robiły i te które robią musiały/musza to lubić bo bez tego ani rusz...
A dziś? Wejdź sobie na pierwszy lepszy server, może i spora grupka typa to polaczki, ale te z gatunku homo hominis noobus które grając w angielski produkt nie raczą nauczyć choć podstawowych zwrotów, słów i określeń...
A skoro brak im czasu na to bo "mine, pls, hunted, buy, sell, hi, fuck, motherfucker wystarczy" to jak mają znaleść sobie upodobanie w tak nudnej i lamerskiej dziedzinie, lepiej walić a aksa i sprzedać to na allegro...
Tak jest od daaaaaawna. Jednakże trafiły się normalne osoby, które tutaj przyszły prawda?
Wszyscy histeryzujecie jak karpie przed świętami. Odkąd tutaj wróciłem jedyne co słysze to stękanie. W kółko jedno i to samo.
Może zamiast marnować energię na to pierdzielenie w bambus użylibyście ją do czegoś pożyteczniejszego?
To jak ten dział będzie wyglądał zależy od nas i nikogo innego. Jak będzie martwy to nikt się nie zjawi. Jak z powrotem wrzucimy pare fajnych fake - może wrócić do życia. Tylko my to musimy zrobić. Nie zjawi sie fake'owy mesjasz i powie "Powstań! Wskrzeszam ten dział!". Nie zjawi się naraz 5 geniuszy, którzy będą robić fake i dodawać new party co 3 dni.
Pytanie tylko Arashel, Oerta, reszta - jaka jest wasza DECYZJA dotycząca tego działu?

Drakon
27-01-2010, 10:55
Jeżeli o mnie chodzi, mimo iż jestem systematycznie pomijany, to plan jest taki że w ferie wypuszczę jeden odc, po czym czeka mnie dwa i pół miesiąca rycia do matury, więc jeśli mam zacząć robić coś więcej, to za pewne w czerwcu, o ile nie wyjadę w siną dal.

GargoinX
27-01-2010, 11:52
Dobre i to. Dobrze by było próbować ożywić dział teraz, póki "coś" się dzieje.

Oerciak
27-01-2010, 12:43
Może zamiast marnować energię na to pierdzielenie w bambus użylibyście ją do czegoś pożyteczniejszego?
To jak ten dział będzie wyglądał zależy od nas i nikogo innego. Jak będzie martwy to nikt się nie zjawi. Jak z powrotem wrzucimy pare fajnych fake - może wrócić do życia. Tylko my to musimy zrobić. Nie zjawi sie fake'owy mesjasz i powie "Powstań! Wskrzeszam ten dział!". Nie zjawi się naraz 5 geniuszy, którzy będą robić fake i dodawać new party co 3 dni.
Pytanie tylko Arashel, Oerta, reszta - jaka jest wasza DECYZJA dotycząca tego działu?

Hmm...
Może bym zaczął robić fake'i, nawet odświeżył serię "Country of Dragons", ale jest jeden poważny problem-
NIE MAM NIC. Żadnych grafik, żadnych programów, żadnych terenów.
Więc jedyne co pozostaje to zrobienie nowej serii, a nie mam czasu na ściąganie powyższych rzeczy... I fake'i mają jedną poważną wadę- ich robienie jest bardzo żmudną robotą.

Może, ale to tylko może, jako że mam jeszcze te parę dni ferii- wrzucę coś. Ale nike będzie to nic z przełomową grafiką z wodotryskami. Prosty fake. Jeśli wrzucę ;-D.

I w sumie na tym polega wada fake'ów-
Nawet mangi nie tworzy sam jeden autor, ma do tego asystentów. Fake tak. A ilość czasu jaką należy poświęcić dopieszczeniu na wszystkie możliwe sposoby jest tak duża (A systematycznie ciągle rosła, bo pojawiały się nowe efekty które każdy chciał mieć w swoim fake'u) że ta robota się zwyczajnie obrzydza. Reasumując, mało który jeden człowiek jest w stanie ogarnąć tak dużą ilość roboty i jeszcze przy tym nie strzelić se w łeb.

eerion
27-01-2010, 14:27
Hmm...
Może bym zaczął robić fake'i, nawet odświeżył serię "Country of Dragons", ale jest jeden poważny problem-
NIE MAM NIC. Żadnych grafik, żadnych programów, żadnych terenów.
Więc jedyne co pozostaje to zrobienie nowej serii, a nie mam czasu na ściąganie powyższych rzeczy...
Uwierz, że mam identyczną sytuację.
Nie zmienia to faktu, że zamierzam robić ten fake.
Tutaj w wolnej chwili, tam w wolnej chwili. W ciągu tygodnia trochę czasu się uzbiera jak się chce ^^

I w sumie na tym polega wada fake'ów-
Nawet mangi nie tworzy sam jeden autor, ma do tego asystentów. Fake tak. A ilość czasu jaką należy poświęcić dopieszczeniu na wszystkie możliwe sposoby jest tak duża (A systematycznie ciągle rosła, bo pojawiały się nowe efekty które każdy chciał mieć w swoim fake'u) że ta robota się zwyczajnie obrzydza. Reasumując, mało który jeden człowiek jest w stanie ogarnąć tak dużą ilość roboty i jeszcze przy tym nie strzelić se w łeb.
A tam. Nie musisz się starać dopieszczać grafiki w nieskończoność :]
Można sobie zrobić próg efektów jakie się będzie robić, a przekraczać go dopiero jak się będzie miało ochotę

mikolaj99
27-01-2010, 15:05
Wiecie co myślę?
Spadajmy na pomocfake.jun.pl
Bo sygnaturki jak ta Gargulca to niewiele dają.

@down
A myślę jednak na odwrót. Tam poprostu postarajmy się w pomocach wsadzić więcej spritów i będą ładne fake'i.

GargoinX
27-01-2010, 15:10
Pomocfake już dawno umarło i prędzej wskrzesimy ten dział niż tamto forum.

Oerciak
27-01-2010, 15:39
Ja chyba zrobię zupełnie nową serię...

nie ma sensu wskrzeszać pomocfake bo zwyczajnie nei ma ono sensu bytu.
Pierw trzeba ten dział ożywić, bo jest ważniejszy i zwyczajnie łatwiej.

GargoinX
27-01-2010, 15:56
Nie ma sensu wskrzeszać pomocfake. Spam i chaos jest bardzo duży, jun.pl często ma bugi, a o forum i tak wiedzą Ci co trafią tutaj. Więc lepiej mimo wszystko wskrzeszać ten dział.

@Oerta:
Dawaj, dawaj. Czekam z niecierpliwością. :>

@Down:
Mój ziom. ;*

X-Zero
27-01-2010, 18:16
Tam poprostu postarajmy się w pomocach wsadzić więcej spritów i będą ładne fake'i.
Nie... I mówię to jako admin i założyciel ( nie mylić z pomysłodawcą ;* ) tego forum. Odkąd jun.pl odbiło i ciągle ma jakieś bugi, a admini nie odpowiadają, po prostu nie ma co z tym zrobić.
W każdym razie forum będzie skarbnicą spritów ( chociaż trochę przestarzałych :d ).

ZASTÓJ STULECIA, NIE WYCHODŹCIE Z DOMÓW!!!

Oerciak
27-01-2010, 22:40
A ja właśnie robię fake.
Na podstawie pewnego świata mojego autorstwa "Allaheren" (niektórzy na bank wiedzą o co chodzi ;-))

I jestem ZUYYY
Kradnę grafy z grafik na zamówienie i używam OTSME :-D

GargoinX
27-01-2010, 22:58
Ja nie widzę nic złego w OTS ME, jeśli używany jest tylko do podłoża, ścian, ew gór. Jeśli robisz w nim coś innego to jest zuy. ;<
Allaheren... Czy to nie ten projekcik co to sesja rpg też była? Tam chyba Speed za grafika robił czy coś... nie mylę się?

Oerciak
27-01-2010, 23:02
Tak, ten allaheren. System był w CAŁOŚCI mego autorstwa więc... Nie będzie, że idę na łatwiznę i robię coś na podstawie czegoś ^^.
Grafy też tam były, ale calutkie forum opustoszało i nie ma tam nic ;x. Wszystko robię z pamięci ^^". A chyba z dobrych 15 stron A4 świata tam było... ;-(

Tylko do domków i podłoża. I drzew :-D. I w ogóle terenu xD.

Przyspiesza pracę o dobre parę godzin. Gdyby nie on na pewno nie zacząłbym fake.

GargoinX
27-01-2010, 23:07
Gargoinus Shevlon... pamiętam nawet jaki nick miałem. ;D
Co do OTS ME - jeśli dzięki temu wydasz jakiś (porządny) fake to przeboleję to. Tylko, żeby nie wyszedł tzw. kwadratowy las czy coś. ;>

Oerciak
27-01-2010, 23:09
Ja Oertare Elladerum czy coś w ten deseń ;-D

Robię w swoim fake'u tak małe kadry, że nie będzie tego widać ;-D.

Mam nadzieje, że się spodoba bo dawno nic nie robiłem ;x

Arashel
28-01-2010, 20:28
Zaspamujcie mi Rangnaroka bo już scenario na 51 screenów mam i zaczynam robić a chcę wam dać małą zapowiedź...

eerion
01-02-2010, 13:26
A ja wam powiem, że nie wiem jaką fabułę zrobić. Projek "The Beginning" porzuciłem z tego powodu, że nie chcę już wrzucać nic powiązanego z Cyklem na forum. No i teraz zastanawiam się... Czy spróbować stworzyć nową historię na wzór Cyklu czy raczej na wzór Szukając Sensu?

Drakon
01-02-2010, 13:58
@up
ja myślę ze powinieneś zrobić coś zupełnie nowego ;p
napisz do mnie na gg to wspólnie coś po dedukujemy może, przy okazji pomożesz mi rozwiązać pewien problem xd

eerion
01-02-2010, 22:57
Dobra mam fabułę.
Jeszcze zacznę pracować nad obsługą photoshopa i lecimy.
W tym tygodniu mam zasuw, nie jestem pewien czy wkleję cały odcinek. Może spróbuję stworzyć prolog i tam klepnąć kilka screenów na początek

Shivek
02-02-2010, 08:20
W tym tygodniu mam zasuw, nie jestem pewien czy wkleję cały odcinek. Może spróbuję stworzyć prolog i tam klepnąć kilka screenów na początek
Tylko zobaczę Ciebie na tibia cs... to się policzymy...

eerion
02-02-2010, 10:37
@up:
MILCZ!
Przerwy w pracy muszą być ^^'

n0_name
02-02-2010, 12:37
Dajcie jakieś outy to coś skminie.

eerion
06-02-2010, 20:43
@up:
Zostałeś zlany :P
Ale nie przejmuj się. Ja też musze sobie sam robić outy.
Choć powiem szczerze - nie pamiętam zupełnie jak to się robiło xD
To była jakaśtam kredka w photoshopie i kolory musiały być stonowane. Tyle >.>

GargoinX
06-02-2010, 20:49
@Noł Nejm:
http://img20.imageshack.us/img20/1056/wieniaki.png
Nie chciało już mi się usuwać tego po prawej stronie. :P

Arashel
06-02-2010, 21:06
Panowie, panie i zagubieni w czasie i przestrzeni!!!
Status Rangnaroka to 36/51 screenów i nadal rośnie...

Dyzuyx
06-02-2010, 22:31
zagubieni w czasie i przestrzeni!!!
Heeeeej! >.>

No widać, że fake'owcy rosną w siłę. A ja wzruszony sygnaturką Gargoina też coś skleję... *

*Ale bez śmiechów mi tu!!!

eerion
06-02-2010, 23:56
Jutro (mam nadzieję rano) wrzucę wstęp (nie prolog. Wstęp :P) do mojego fake.
Przy okazji pragnę poinformować, że współpracują ze mną Turok oraz Sezu, którzy będą wspierać mnie od strony graficznej i efektów ^^

Panie i panowie

Północny Wiatr nadchodzi!

GargoinX
07-02-2010, 00:55
Eerion, Turok, Sezu - jeśli ten fake nie przejdzie do historii tego działu to się naprawdę zdziwię. :p

Drakon
18-02-2010, 12:11
No i proszę, ferie się skończyły, dzieci poszły do szkoły, a forum wraca do normalności... Czemu mnie to nie dziwi?

Noradin
18-02-2010, 12:18
Niedługo (chyba,na 40%) wyjdzie fake pt. Real Life. Robię go ja,Rafalon i jeszcze ktoś (nie ma tu konta) od efektów. Jeszcze ogólna fabuła do prologu,dopisać tekst,dodać jeszcze jedną postać i dodać efekty (światło,poślizgi itp.) i fake być może wyjdzie ale nie mówię że na 100%.

X-Zero
18-02-2010, 13:12
Bo tak jest co roku.

Noradin, mam nadzieję że w trójkę to zrobicie coś porządnego, a nie byle g*wno...
Chociaż jak znam życie, to padnie to po góra drugim parcie, jak większość fake'ów grupowych.

eerion
18-02-2010, 17:49
No u mnie sezu z outfitami slackuje =f
W najgorszym wypadku zacznę je robić i kolorować sam.
Choć wtedy będzie widoczny przeskok jakości (w dół xD)

Arashel
18-02-2010, 19:27
No i właśnie dlatego grupowe robienie fake'a to zgubna idea...
Komuś coś wypadnie, popadnie, odpadnie i klops, jego część musi przejąc ktoś inny, a najgorzej jak nikt ego nie umie co on...

Jak już robić wspólnie to najlepiej(choć to nie realne, patrząc na popularność tej dziedziny i gry) robić razem z kimś kto się tym zajmuje a zna się go z RL...

Btw. zaczynam pisać już scenopis nowego parta Rangnaroku pt. Arcum VII: Liberi et Servus...

izerius
18-02-2010, 19:51
he he widzę, że zapowiadają sie ciekawe fejki w najbliższym czasie ;p

Drakon
18-02-2010, 20:05
Nie licz na zbyt wiele, bo sie przeliczysz...
Swoją drogą być może i ja wstawię wkrótce jakiegoś parta, ale to nie jest pewne bo mam pewien zastój w pomysłach na odcinek ;p

izerius
18-02-2010, 20:11
no może i masz rację, ale cóż za marzenia nie karzą;p

eerion
18-02-2010, 23:09
Jak wy ludzie możecie nie mieć gotowej chociaż najbliższej fabuły?
Dajecie co wam synapsy do mózgu wrzucą?
A potem się dziwić, że fabuła niespójna i poradziecka.
Ja obecnie mam fabułę to północnego wiatru na 8-10 odcinków w przód (zależy jak to zamieszczę w obrazkach, itd)

No i właśnie dlatego grupowe robienie fake'a to zgubna idea...
Komuś coś wypadnie, popadnie, odpadnie i klops, jego część musi przejąc ktoś inny, a najgorzej jak nikt ego nie umie co on...
Outy kiedyś jakieś robiłem. A mając do wyboru własne outfity, a te zrobione przez dobrego outfitera - wybór był oczywisty :p

Drakon
19-02-2010, 08:43
@eerion
Ty to akurat najlepiej wiesz, że fake mam już rozplanowany praktycznie do końca, problem w tym, że nie mogę się zdecydować co powinno się teraz wydarzyć ;p

eerion
19-02-2010, 08:54
Znaczy się masz końcówkę, ale nie miałeś środka. Mi się też to zdarza, ale nie aż w takim stopniu. W przód zawsze kilka odcinków jest.
No, ale nie marudzę już. Ty przynajmniej masz coś zaplanowane xD.
Arashie robi scenopisy, nazwy odcinków w łacinie i zapowiedzi. Szkoda tylko, że wygląda to bardziej komicznie niż klimatycznie.