zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pogawędki o fake'ach

Stron : [1] 2 3

Glannath
08-09-2008, 18:24
Tak jak w temacie. Nie dręczy was dziwne uczucie, że dział tego forum, stanowiący swego rodzaju subkulturę, zaczyna pobumierac? Widac całą masę oznak, że coś tu się dzieje nie tak, jak powinno. Wysyp psuedo-fakeów, którymi ten dział był mękany od zawsze, zwiększa się, a na dodatek (o zgrozo!) jest akceptowany! To normalne, że żałosny, poprostu załosny fake dostaje oceny np.: 10/10!!!!? Nie, to zdecydowanie dziwne.
Mam wrażenie, że ten dział ostatnio bardziej skupia się na kłótniach i wytykaniu sobie błędów i potknięc, niż tworzeniem fejków. A to chyba dobre nie jest. Bo co chwilę spotkac można teksty "Carbon ty fujaro!111", albo "Araszel zuo ucielesione". A niech te kłótnie sobie są! To przecież forum, no nie, wymieniamy tu poglądy. Problem jest zasadniczy. Panowie się kłócą, a fake'ów jak nie było, tak nie ma. A jak już są, to nie takie, jak byc powinny.
Następna kwestia. Jakośc. Coś tu chyba jest nie tak, no nie? Odpowiedzcie szczerze, czy ostatnio którykolwiek fakestory wciągnął was tak, jak "Przygody Orca Vethiego" (to dla ludzi, siedzących dłużej), albo chociaż ten cały LoD? Mnie nie. A czy jakiś fakestory budzi takie napięcie, jak kolejne odcinki "Orców atakujących Rookgaard"? Nie! Masa "dobrych" fakeów, nie ma w sobie tego "czegoś". Taka prawda, bo czy dobry fake cechuje poprostu NASRANA masa efektów? A może "nowożytne" (tjaa, to też tekst roku) grafiki, które są wychwalane, a tak naprawdę są przeciętne?
Prawda, jest taka, że w dziale fake'ów brakuje czynnego udziału PRAWDZIWYCH fake'owców! Czynnego! Bo tu się pojawi Kalas, tu wskoczy Speed, tu Koper dostanie następnego bana, tu nawet Crowal zajrzy, tu Kedven ma multikonto, tu Sezu coś próbuje robic, DracoR nawet zajrzy, no i oczywiście Dracon, też coś napisze. Ahh, i Veruis tu wpada! No, niech będzie też Arashel (chociaż jego obecnośc w tym gronie, jest akurat dyskusyjna ^^). Ale oni albo wpadają, albo zerkają, albo zaglądają, albo tylko przelotnie coś napiszą. A to oni, i tu nie ma dyskusji, się przyczynili do tego, że w ''Fake'ach'' się coś dzieje! To oni rozwinęli fakestory, a teraz ich nie ma. Ja rozumiem, że nie ma czasu/zapału i wcale im tego nie mam za złe, ale miło byłoby ich zobaczyc, jak robią swoje fakestory, albo coś razem. Bo mi naprawdę szkoda, że się "The Truth" skończyło w środku i nic nie rusza. ;) Na tym forum za dużo jest osób, które próbują coś robic (chwała im za to), ale nie są w stanie tym tutaj dorównac. I niech robią. Ale niech to robią spokojnie, z pokorą, a niech przestaną się kłócic i robic z siebie Bóg wie czego!
Oczywiście pomijam mały przestój w dziale, który z pewnością spowodowany jest początkiem nowego roku szkolnego. ^^
To dyskutujcie, ale błagam, nie zaczynajcie kolejnej kłótni, bo każda osoba, która tu trochę dłużej siedzi, wie kto tu jest naprawdę dobry. ^^

Avios
08-09-2008, 18:35
Emm, nie czytałem wszystkiego ;3
Po prostu nikomu się nie chce fake'ów robić. Fake'i mają swoich stałych użytkowników (It's me!!!!1111)
Żałosny fake dostaje 10/10 dlaczego? Bo jakis nowy użytkownik nie zna się na fake'ach więc ocenia 10/10 słaby fake!
Kłótnie czy nie, można krytykować, a skoro mody olewają ten dział (no dobra już nie xd) to spamować, spamujemy.
Pozatym wszystko może się kiedyś znudzić. Do fakeów zaglądam, a jako iż nie ma nic nowego - nie komentuje.
Aha, jeszcze jedno!
w dziale fake'ów brakuje czynnego udziału PRAWDZIWYCH fake'owców! Czynnego! Bo tu się pojawi Kalas, tu wskoczy Speed, tu Koper dostanie następnego bana, tu nawet Crowal zajrzy, tu Kedven ma multikonto, tu Sezu coś próbuje robic, DracoR nawet zajrzy, no i oczywiście Dracon, też coś napisze. Ahh, i Veruis tu wpada! No, niech będzie też Arashel (chociaż jego obecnośc w tym gronie, jest akurat dyskusyjna ^^) Ja kcem żeby tu był Iks-Ziroł end mi! Or hóntet on Rokgłard!

@Edit
Veruis'a mam w dupie :X Dał mi brzydkiego komenta ;3

@Edit 2
Tam gdzie zacytowałem dodaj też Gargoin'a >.<

@Edit 3
Lubie edytować ;3

@Edit 4
Joke!

@Edit 5
A może jednak?

@Edit 6
Rekoooooord!

@Edit 7
Chce do podpisu :X

@Edit 8
No dobra koniec...

@Edit 9
Muhahuauhauh nabrałem was xD

@Edit 10
Kolejny rekoooooord!

@Edit 11
Ale fajnie xD

Veruis
08-09-2008, 18:42
Nie mogę się nie zgodzić z tym, co założyciel tematu napisał. Zdecydowanie nie ma juz takich faków, które wciągną oglądającego na pare godzinek;). Przekładam stare fakei, nad te dzisiejsze. Bez żadnych zmasowanych efektów na obrazkach, przez które i tak nic nie widac. To co bylo naprawdę fajne, było robione w paincie, z grafikami z Tibi.

Co do nowych fakeowców... Niech robią jak umieją, może sie a nóż poprawią. Sam na początku robiłem - mówiac delikatnie - lipne fotomontaże. Moze jak im się wjedzie na ambicje, to sie poprawią? A może wtedy, gdy zaczną szukać porad u 'starszych'? Tak bynajmniej nauczyłem DracoRa;).

Trochę się usprawiedliwię, czemu nie robię fakeów. Mam kilka nowych pomysłów, jednak szkołą i opieka nad pewnym klanem w grze nie pozwala mi na zebranie od nowa potrzebnych materiałów. Miedzy innymi nie robię dlatego, że mój kuzyn mi zniszczyl plytę z kopią zapasową, kiedy czysciłem dysk i zostalem bez spritów.

To chyba wszystko ;). Pozdrawiam.

Vasudanin
08-09-2008, 18:45
Czytając to, wyczuwam w twoich literach Włatce wenkla : >
@2down
Porzuciłem arachnofobię, oraz fejki, nie mam czasu.

GargoinX
08-09-2008, 18:46
Częściowo dobrze gadasz. Aktualnie dział fake'i jest zalewany przez denne fake'i oceniane na 10/10, ale jest to spowodowane tym, że żaden dobry fake'owiec, który potrafi dobrze ocenić fake'a nawet nie skomentuje. A w obecnych czasach dobrzy fake'owcy stracili zapał i nie są tak aktywni w życiu forum jak kiedyś.
Następna rzecz to fake'i napakowane efektami. Tu też się zgodzę. Teraz wszyscy starają się zrobić uberkosmiczne efekty, mimo że im to nie wychodzi. Kiedyś fake nie opierał się na efektach tylko na wciągającej fabule, a ci nowi tego nie rozumieją. Trzecia kwestia to starzy fake'owcy. Jak już mówiłem oni nie są już tak zaangażowani i niech żyją własnym życiem, ale co fakt to fakt - miło by było zobaczyć codziennie nowy post Sir Speeda czy Kopera. Narazie miejmy nadzieję, że pojawi się jakiś nowy talent i rozwinie na nowo ten dział.

Evil_Aragami
08-09-2008, 18:50
Ja powiem ci tak niezgadzam się z tobą ponieważ każde pokolenie kiedyś mija
pamiętacie mistrza Avagera??.
Teraz jest nowe pokolenie:
Gargo Vasudanin itd itp
Prawda o fake jest taka : jak gargoin robił księgę losu i kedven robił swój fake pt: "Inni" wtedy niebyło nudno a ty mówisz ,że dawno niebyło fake...
Powiem po prostu:
Kalaś Speed Koper itd itp
Mają własne życie.

@Down
USUNELI....odchodze...

Nadrill
08-09-2008, 18:52
Ktoś usunął piwko z dragonami, to wszyscy spierdolili.

Glannath
08-09-2008, 18:53
@Aragami
Połowy z tego co napisałeś, nie zrozumiałem, ale trudno się mówi xD
Mistrz Avenger był mistrzem... ale chyba w częstotliwości robienia nowych fake'ów na tydzień. ^^ Co chwila nowy fake, ale trzeba przyznac, ze zawsze dobry.
Teraz czaję! xD "Książka" się skończyła tak szybko, jak upadła, "Inni" pociągnęli ciut dłużej. A Kedven ma bana za multikonto. Co nie zmienia faktu, ze byl fajnym kolesiem i jego konto umarlo dzielnie w walce z roznego typu pseudo-fakeowcami xD

@Vasu
Ja, Vasku, raczej po tej drugiej stronie stoję. ^^

@down
Tjaa, jeszcze możesz mnie zreportowac, w koncu nie dalem regulaminowych trzech obrazkow. xD
Ahh, to sie pisze Avager xD

Lagon Night
08-09-2008, 18:59
Dział fake'i umiera. To fakt. Jest to dla starych użytkowników (którzy dołączyli przynajmniej rok temu) oczywiste. Teraz człowiek pakuje ile się da efektów i spritów których nie ma tibii i... tyle. Nie dba o resztę. A tacy jak Avenager (dawno go nie widziałem więc mogłem przekręcić nick) od dawna porzucili ten dział. Ile ja bym dał za kontynuację "Orce atakują rookgard". A obecnie jest tak, że (trudno uwierzyć ale tak jest) część nowych userów wybiera losowe tematy (nawet te z 10 strony) i pisze we wszystkich (nawet nie czytając) teksty typu "Ale super fake, 10/10". Lizustwo jest popularne.
Może mój fake przypomni (gdy będzie) że napakowanie 100 efektów w 15 obrazkach nie jest najważniejsze.
PS. Większości przydałaby się powtórka z regulaminu - max 20 obrazków na post. Ehhh.
Edit@
Tana zmieniła 01.09.2008 regulamin i mój PS jest nieaktualny. Jakie to rzeczy się na tym świecie dzieją... (Przynajmniej nie będę musiał czterech postów na part dawać [64? obrazków w prologu])

Avios
08-09-2008, 19:10
@Lagon
A zrobić orce atakują Rookgaard ale, ja zrobie nowe? Tylko początek podobny xD

@Edit
Buuu, Aragami zmienił przed chwilą Avek :3

Kogucik302
08-09-2008, 19:11
Spada iloraz inteligencji wśród młodych użytkowników. To po pierwsze.

Ludziom się nie chce robić Fake'ów, żeby potem jakieś pro elo elo ich zwyzywali, bo są od nich gorsi, a boją się utraty pozycji, albo po prostu ktoś zrobił równo, z 3 godziny robił jedną zajebaną lokację, a jakiś nefb napisze "OTS ME!1111jeden" i wszyscy podłapują, byle zgnoić. To po drugie.

Całe forum.tibia.pl zdycha powolutku, bo starsi użytkownicy odchodzą, a nowi mają po 9-10 lat i mają się za pro... (Hagi-Magi... Pokój niech będzie jego duszy.) To po trzecie.

No to tyle. To po czwarte.

Nara. To po piąte.

Nadrill
08-09-2008, 19:14
Gdyby OTS byłby dozwolony, może by coś ruszyło.
@Evil Aragami
Skasowali kiedy jeszcze ciebie nie było na forum, epic fail.

.hobnail
08-09-2008, 19:18
Nie wypowiem się w tym temacie. Powiem jedynie, że dział Fake'i nieraz był w gorszych sytuacjach.

Mikes1
08-09-2008, 19:34
Ekhm..
Po pierwsze.. Myślisz, że w miare rozgarnięty fake'owiec będzie szalał z radości, że jakiś koleś, który dopiero założył konto na forum i ma w podpisie tekst "Tibja to muj Bug" napisał coś w stylu "super fake 10/10!!!111oneone"?
Nie wiem jak inni ale dla mnie takie oceny są bezwartościowe.
(Nie mówie, że każdy kto dobrze ocenia to.. bachor? :P)

A po drugie... Gdyby na tym forum oceniano wyłącznie fabułe to pewnie dalej oglądalibyście te wasze LoDy i inne cuda. Ale jak ludzie zaczeli czepiać się innych rzeczy typu: pospolite outy, brak efektów, stare ściany, podłoża itd. to zaczęto przywiązywać większą uwage do wyglądu. I dlatego teraz powstają fake'i z nowymi grafikami, efektami itd. Mniejszą uwagę przywiązuje się do fabuły niż do estetyki pracy. Wiadomo, że jest ona(estetyka) też ważna ale chyba nie najważniejsza...

A tak w ogóle to te całe lamenty "stare fake'i były lepsze" przypominają mi lamenty graczy pt. "stara tibia była lepsza" :P
Te stare fake'i i tak by się wam w końcu znudziły :P
Jak dla mnie to dział fake'i się zmienia a nie umiera...
A czy zmienia się na lepsze czy gorsze to już sobie każdy sam odpowie xD

Pozdraffiam xD

Veruis
08-09-2008, 19:44
Ale jak ludzie zaczeli czepiać się innych rzeczy typu: pospolite outy

Tutaj sprostuje.

Czepiali się ciagle od nowa używanych outfitów i innych grafik. A jakoś - z tego co widze na forum - dalej sa używane w kółko te same grafiki.

X-Zero
08-09-2008, 19:49
To normalne, że żałosny, poprostu załosny fake dostaje oceny np.: 10/10!!!!? Nie, to zdecydowanie dziwne.

No dobra, jedziemy...
Wojna XXI-wieku
>>>3/10<<<
Fake wcale nie jest taki uber, więc raczej ocena zasłużona... No może trochę zbyt mała, bo zasługuje na więcej... 5/10?
Truel
Eee... No ten... To chyba nie był ten "żałosny, poprostu załosny fake" ;/
Zabujca
Super fejk daje 10/10
Ohh... Jeden nubek. Niestety, ale takich nie znawców jest zbyt wiele ;p
Ciemna Strona
Tu proszę, pełno krytyków, i żadnej oceny pokroju "10/10!!!"
Sierota
Tu też kilka ocen "10/10!!!"
True Land
TEŻ... KILKA!

I tak dalej...
Ludzie, zrozumcie że nie każda osoba co tu wchodzi musi się czepiać itp. A ocen 10/10 za durne fake'i nigdy się nie pozbędziecie ;d

@Stare fake'i były lepsze!!! :
Nie prawda... Może teraz nie ma takich fake'ów co tak super przyciągają, ponieważ wychodzą wolniej itp. A Wy też się starzejecie... I kiedyś Wam się to bardziej podobało.

@łedit:
Odpowiedzcie szczerze, czy ostatnio którykolwiek fakestory wciągnął was tak, jak "Przygody Orca Vethiego"
O.o Z 10* przyciągnęło mnie bardziej niż ten cały Orc ;d
[X] Tak, ja X-zero, oglądałem go wtedy kiedy był.

* - Sierota, Stracona Nadzieja, Empatia: Więzy umysłu, Szukając Sensu, Brotherly Love, Rebelia ... Dalej już tytułów nie pamiętam ;p

Misza
08-09-2008, 19:56
Tak jak w temacie. Nie dręczy was dziwne uczucie, że dział tego forum, stanowiący swego rodzaju subkulturę, zaczyna pobumierac? Widac całą masę oznak, że coś tu się dzieje nie tak, jak powinno. Wysyp psuedo-fakeów, którymi ten dział był mękany od zawsze, zwiększa się, a na dodatek (o zgrozo!) jest akceptowany! To normalne, że żałosny, poprostu załosny fake dostaje oceny np.: 10/10!!!!? Nie, to zdecydowanie dziwne.
Nie upada, tak było, jak sam zauważyłeś, zawsze. I właśnie wśród tego kiczu wyrastali ci wszyscy masterzy.
Mam wrażenie, że ten dział ostatnio bardziej skupia się na kłótniach i wytykaniu sobie błędów i potknięc, niż tworzeniem fejków. A to chyba dobre nie jest. Bo co chwilę spotkac można teksty "Carbon ty fujaro!111", albo "Araszel zuo ucielesione". A niech te kłótnie sobie są! To przecież forum, no nie, wymieniamy tu poglądy. Problem jest zasadniczy. Panowie się kłócą, a fake'ów jak nie było, tak nie ma. A jak już są, to nie takie, jak byc powinny.
Racja, ale to całkiem normalne - głupsi 'masterzy' się kłócą, który to ma większego.
Następna kwestia. Jakośc. Coś tu chyba jest nie tak, no nie? Odpowiedzcie szczerze, czy ostatnio którykolwiek fakestory wciągnął was tak, jak "Przygody Orca Vethiego" (to dla ludzi, siedzących dłużej),
Dla ludzi siędzących dłużej to 'Jak powstał kefir' albo INK.
Następna kwestia. Jakośc. Coś tu chyba jest nie tak, no nie? Odpowiedzcie szczerze, czy ostatnio którykolwiek fakestory wciągnął was tak, jak "Przygody Orca Vethiego" (to dla ludzi, siedzących dłużej), albo chociaż ten cały LoD? Mnie nie. A czy jakiś fakestory budzi takie napięcie, jak kolejne odcinki "Orców atakujących Rookgaard"? Nie! Masa "dobrych" fakeów, nie ma w sobie tego "czegoś".
Sora, ale akurat te fejki które wymieniłeś, proporcjonalnie (albo jakoś inaczej, co pasuje) do czasów nie różnią się specjalnie od dzisiejszych 'hitów'. Tak samo jednych grzeją, drugich ziębią. Zwyczajnie dorosłeś, więc dla ciebie to już nie to samo. Obejrzyj sobie stare fejki, zobaczysz jak pęcznieją od kiczu.
Taka prawda, bo czy dobry fake cechuje poprostu NASRANA masa efektów? A może "nowożytne" (tjaa, to też tekst roku) grafiki, które są wychwalane, a tak naprawdę są przeciętne?
Teraz właśnie niezbyt to boli. Teraz ludzie się już nauczyli umiaru. Jak efekty zaczęły dopiero do fejków wchodzić, to wtedy ludzie szaleli, ładując wszędzie flary. Sam temu troszkę uległem. A te przyszłościowe grafiki zaczął Avager. I ludzie się strasznie podniecali nimi, pewno producent ściereczek do monitorów z środkiem plemnikobójczym zarobił majątek.
"nowożytne" (tjaa, to też tekst roku)
AHSUSAHSHAHSAHSA LOL LOL CO ŚMIESZNE :evul::evul::evul::evul:
Prawda, jest taka, że w dziale fake'ów brakuje czynnego udziału PRAWDZIWYCH fake'owców! Czynnego! Bo tu się pojawi Kalas, tu wskoczy Speed, tu Koper dostanie następnego bana, tu nawet Crowal zajrzy, tu Kedven ma multikonto, tu Sezu coś próbuje robic, DracoR nawet zajrzy, no i oczywiście Dracon, też coś napisze. Ahh, i Veruis tu wpada! No, niech będzie też Arashel (chociaż jego obecnośc w tym gronie, jest akurat dyskusyjna ^^). Ale oni albo wpadają, albo zerkają, albo zaglądają, albo tylko przelotnie coś napiszą. A to oni, i tu nie ma dyskusji, się przyczynili do tego, że w ''Fake'ach'' się coś dzieje! To oni rozwinęli fakestory, a teraz ich nie ma. Ja rozumiem, że nie ma czasu/zapału i wcale im tego nie mam za złe, ale miło byłoby ich zobaczyc, jak robią swoje fakestory, albo coś razem. Bo mi naprawdę szkoda, że się "The Truth" skończyło w środku i nic nie rusza. ;) Na tym forum za dużo jest osób, które próbują coś robic (chwała im za to), ale nie są w stanie tym tutaj dorównac. I niech robią. Ale niech to robią spokojnie, z pokorą, a niech przestaną się kłócic i robic z siebie Bóg wie czego!
Może wyjdę na starego łonabi eliciarz itp., ale z tych wszystkich uberów co wymieniłeś, kojarzę praktycznie tylko Crowala i Drakon Firsta. Z postów i fejków znaczy się. Prawie wszystkich innych kojarzę nicki.
Oczywiście pomijam mały przestój w dziale, który z pewnością spowodowany jest początkiem nowego roku szkolnego. ^^
Przestój?... Gdzie?
To dyskutujcie, ale błagam, nie zaczynajcie kolejnej kłótni,
Żadnych kłótni? Tutaj? Tu się przecież wszyscy kłócą
bo każda osoba, która tu trochę dłużej siedzi, wie kto tu jest naprawdę dobry. ^^
właśnie o to.

KalasantyX
08-09-2008, 20:04
Tak btw - czyim jesteś multikontem ;p jeśli jest inaczej to po prostu połóż ręcę nad kark i stań pod ścianą.

Jeżeli chodzi o ludzi to nie jest tak źle, widzisz jak dużo osób się pokazało w ciągu niecałych dwóch godzin. Nawet ja, wpadam przynajmniej raz dziennie tutaj. Oo Veruis!

Co do tematu: Wiadomo... ja nie robię fake to nie ma co tutaj oglądać...

Hmm... jednak wyjaśnie, że to na górze to sarkazm był, bo trudno pewnie wam jest się zorientować czytając moje durne wypowiedzi co miałem na myśli.

Temat warty mojej dłuższej wypowiedzi, którą napiszę po "wieczorynce" xD Ojć skończyła się. Walnę tego giga posta jak będę miał czas. <długo zbieram myśli>

Lova
08-09-2008, 20:10
Widzę,że chciałeś walnąć posta i napisałeś durny temat.

Niektórzy lubią,kiedy jest dużo efektów,inni nie.Większość starych faeków była niedopracowana i nowe party ukazywały się bardzo szybko.A teraz wszystkie obrazki są szczególnie dopracowane i ładne,a party ukazują się rzadziej.Teraz jest moda na efekty.A co do fakeowców,to niektórzy z nich wchodzą prawie codziennie.Jest rok szkolny i niektórzy nie mają czasu.

A,i jeszcze złamałeś regulamin ;<

@edit

A tak w ogóle zamknąć temat ;f

Arashel
08-09-2008, 20:33
Ja tam nie zaprzestałem działalności Fake'owca...
Mam już opis Nowego Fake'a, a raczej jego świata(chronologia wydarzeń, światy jakie w nim są, rasy, moce natury(?) itp...(Mam juz tego pisu z 12-13 A4 kartek))

A,i jeszcze złamałeś regulamin ;<
Może i niby złamał ale przydały by się tematy/dział w którym można by podyskutować o danym fake'u...
Podzielić się z innymi wiedzą o nim i wysunąć jakieś przypuszczenia o jego przyszłości...

Racja, ale to całkiem normalne - głupsi 'masterzy' się kłócą, który to ma większego.
A ty potem płaczesz że masz mniejszego nawet od kardox'a??? :D

Eeee... Temat z fake'iem nie wystarczy? ;<
Może by wystarczył ale czasami lub po pewnym czasie zrobił by się z tego dość mocy spam...

X-Zero
08-09-2008, 20:40
Może i niby złamał ale przydały by się tematy/dział w którym można by podyskutować o danym fake'u...
Podzielić się z innymi wiedzą o nim i wysunąć jakieś przypuszczenia o jego przyszłości...

Eeee... Temat z fake'iem nie wystarczy? ;<

@edit:
Tak btw to ten dział Fake'i umiera od jakiś dwóch lat...

Misza
08-09-2008, 21:30
Ja tam nie zaprzestałem działalności Fake'owca...
Mam już opis Nowego Fake'a, a raczej jego świata(chronologia wydarzeń, światy jakie w nim są, rasy, moce natury(?) itp...(Mam juz tego pisu z 12-13 A4 kartek))
To opowiadanie napisz.
stary 12 kartek przeciesz ty już ksiożke masz
A ty potem płaczesz że masz mniejszego nawet od kardox'a??? :D
om nom nom nom NOM.
Widać, że z całego mojego posta wyniosłeś najważniejsze.

Sezowaty
09-09-2008, 08:31
Ogólnie moje zdanie jest takie, że po prawdzie lekko dział Fake upada, ale przychodzą nowi starają się coś robić czasem źle, a czasem dobrze. Są także "starsi" użytkownicy, no którzy stracili taki zapał jak mieli na początku. Np ja, robię fake powoli bo mam inne rzeczy do roboty. A tak to co chwile robię nowe outfity do mojego Fake. Musimy przeczekać tą całą sytuacje.
A co do modów... To ogólnie raz na tydzień wejdzie jeden taki z drugim i się pobawią a temu dam warna, temu temat skasuje... Moje zdanie jest takie, że powinniśmy mieć moda wśórd nas "Fake'owców". Osobę co bywa na forum i udziela się. A nie jakąś osobę z zewnątrz, która ogólnie nie wie co tutaj się dzieje... I sobie skasuje post/temat bo dostał reporta...

Suhayl
09-09-2008, 15:57
Muszę się zgodzić. Ale ni piszę tego posta z powodu czegoś tak błahego.

chciałem się... Pożegnac. Tak, własnie to. Chciałem pożegnac sie ze wszystkimi, którzy kiedykolwiek pomogli mi przy tworzeniu moich fakeów, oceniali je i komentowali. Poz atym, żegnam wsztskich, których nie miałem okazji poznać. Mam nadizeję, że staniecie się dbrymi fake'owcami, tak jak ja, przestałem być słabiakiem i wyciagnąłem sie na niezly poziom. Dla zainetesowanych... Wybrani Przez Klucz. Tak więc... Nie wiem co napisać.
Podziękowania dla:
- X-Zero
- Sezu
- Veruis
- Gargoin
- Pacz-knajt
- Pisay
- em0sz
- Kalaś
- Misza(za inspirację)
- Avios
- Orog.
- Michos
I pobłogosławię was historia moich kont:
- Zasalamel(!)
- Darkss
- Tronic
- Jakieś coś - nie pamietam, ale wiem, że było
- Suhayl. Czyli ja teraz.

Ostatni raz dziękuję i żegnam wspaniałych ludzi, których miałem okazję poznać. Ostatnie kliknięcie "Wyloguj" zaraz nastanie... Żegnajcie.

Suhayl.

Pacz_knight
09-09-2008, 16:33
Suhayl NIEEEEEEE!!! ;(

@topic
Wydaje mi sie ze dzial wcale nie umiera. Owszem wczesniej bylo owiele wiecej fakeow a teraz liczba ich nieco przygasla ale to nie znaczy ze umiera. Hmmm coprawda niektorzy z "elity" odchodza i mniej sie udzielaja niz niegdys, ale przychodzi "nowe pokolenie" ktore bedzie ciagnelo ten dzial w nieskonczone. To ze ostatnio nazekamy na brak jakis superowych fakeow to nie znaczy ze w najblizszym czasie ich nie bedzie.

Ja w dziale fakei bylem, jestem i nadal bede (jak narazie na dluzszy okres) ;)

Anerian
09-09-2008, 16:50
Ktoś usunął piwko z dragonami, to wszyscy spierdolili.
NIEEEEE, jak oni mogli, to był mój ulubiony fake ;/, ma ktoś może na kompie to arcydzieło i protoplastę fake'ów?

Widać, że z całego mojego posta wyniosłeś najważniejsze.
Ech, takie życie :P.

Dział fake'i jest jak giełda, lub kobieta. cały czas mamy na nim bessy i hossy (jakoś tak, na lekcji o giełdzie akurat spałem). I teraz dział przeżywa bessę/hossę (niepotrzebne skreślić). Jednakże jak to zwykle bywa zawsze znajdzie się dno, po dobiciu do dna nie można już iść w dół (przynajmniej teoretycznie, w końcu każdy pewnie słyszał o cwaniakach z łopatami), więc trzeba się odbić i iść w górę (ach jakże się wznoszą), lub trzymać się dna (cóż, nikt nie mówił że ta teoria ma happy end, w końcu wszystko ma swój koniec, nawet wbrew pozorom tibia, chociaż co do tej chyba nawet Bóg nie zna jej końca).

The End, ale palnąłem posta ^^

Edit: Na tym forum chyba są jacyś niewidzialni ludzie.

Użytkowników czytających ten temat: 3 (zarejestrowanych: 3, gości: 0)
Anerian, Zizyzo

Avios
09-09-2008, 17:14
Suhayl odszedł...†... Ale dlaczego?!

Vasudanin
09-09-2008, 18:26
Muszę się zgodzić. Ale ni piszę tego posta z powodu czegoś tak błahego.

chciałem się... Pożegnac. Tak, własnie to. Chciałem pożegnac sie ze wszystkimi, którzy kiedykolwiek pomogli mi przy tworzeniu moich fakeów, oceniali je i komentowali. Poz atym, żegnam wsztskich, których nie miałem okazji poznać. Mam nadizeję, że staniecie się dbrymi fake'owcami, tak jak ja, przestałem być słabiakiem i wyciagnąłem sie na niezly poziom. Dla zainetesowanych... Wybrani Przez Klucz. Tak więc... Nie wiem co napisać.
Podziękowania dla:
- X-Zero
- Sezu
- Veruis
- Gargoin
- Pacz-knajt
- Pisay
- em0sz
- Kalaś
- Misza(za inspirację)
- Avios
- Orog.
- Michos
I pobłogosławię was historia moich kont:
- Zasalamel(!)
- Darkss
- Tronic
- Jakieś coś - nie pamietam, ale wiem, że było
- Suhayl. Czyli ja teraz.

Ostatni raz dziękuję i żegnam wspaniałych ludzi, których miałem okazję poznać. Ostatnie kliknięcie "Wyloguj" zaraz nastanie... Żegnajcie.

Suhayl.
http://www.wrzuta.pl/audio/i9zXWSNwJs/ryszard_rynkowski_-_szczesliwej_drogi_juz_czas
@
Przeżywacie, że nie ma dobrych fejków więc sami postarajcie się i zróbcie, takie moje zdanie

qq2
09-09-2008, 19:48
Hmm, moje zdanie jest takie, że dział fake'i nie jest złym działem, może i jest za mało przyłożenia, ale wystarczy porównać poziom "myślenia" tudzież inteligencji większości osób, niż przykładowo na innych działach. Tam lecą same "kurwy, pipy" lub też "twoja stara..." to aż żal mi się robi takich osób.
Osobiście lubię zaglądać do tego działu, lecz prawie nigdy się nie wypowiadam w xxx temacie pana yyy, bo nie jestem fake'owcem, ale przyznam szczerze:
Kto nie lubi pooglądać sobie fake'a, pochodzącego od dobrej ręki. Bo imho mi to jakoś nie mieści się w głowie.
Mam nadzieję, że ten dział jakoś się "odbuduje". ;]

Ernesto_Ruz
10-09-2008, 14:33
Autor ma rację. Np. fake Zabujca dostaje oceny 10/10, ktoś napisał: NAJLEPSZY FAKE JAKI W ŻYCIU WIDZIAŁEM... Nie wiem, dlaczego tak oceniają. Outy takie same, zero efektów 3D, zero dodatków do trawy, zero wszystkiego dobrego... Niech ktoś popatrzy na fake Arashela - te dobre efekty, fake ''Zakon'', te outy, fake ''Sierota'', ta fabuła... Dziś coraz trudniej zrobić dobry fakestory. Trzeba zrobić z dobrą fabułą, efektami... Przez to, wiele ludzi sobie odpuszcza robić fake. Np. przez krytyków, może się ich ''boją'', że zostaną pośmieliskiem. Niech każdy kto chce, niech robi fake. Niech go nie obchodzą krytycy. Fake się robi dla wypełnienia czasu, dla zabicia nudy. Ostatnio patrzyłem na nowe fake. Może nie mają dobrych lokacji, outów i efektów, ale jednak autor się stara. Wniosek - róbmy fake, bo tego chcemy, jak dostaniemy złą ocenę od krytyków - róbmy dalej.

Misza
10-09-2008, 14:44
@Ernesto: istnieje coś takiego jak dystans i lekkie podejście.

GargoinX
10-09-2008, 14:49
@Ernesto
Ale to nie znaczy, żeby zupełnie olewać krytyków. Owszem, fake'a robimy przedewszystkim dla siebie, ale to nie znaczy, że mamy go trzymać w jak najniższym poziomie. Robimy dla siebie, ale miłe oceny są mile widzianie i krytyka w takich przypadkach się przydaje. Krytyka to nie jest jeżdżenie po kimś bez powodu, tylko wytknięcie błędów, które można poprawić.

Mikes1
10-09-2008, 15:06
Jeśli ktoś robiłby fake tylko dla siebie to nie wstawiałby tego na forum.
Tak, fake'i robi się dla rozrywki, zabicia czasu i nudy, ale jeśli wystawia się to na forum to właśnie dlatego, żeby usłyszeć jakąs krytyke lub pochwały.
No nie? :P

KalasantyX
10-09-2008, 18:36
A potem dostaje się jeden komentarz i zastanawia czy było sens to robić...
Jaakby było chociaż 20 fakerów, którzy robią regularnie fake'i i komentują!

Prawda jest taka, że trudno i nudno jest komentować, opinie się powielają i stają się wtórne, bardzo ciężko jest napisać porządny komentarz;

Vow Of Silence 06.06.06

Sir Speed
11-09-2008, 23:19
hmm...
Zauważyłem, że w tym temacie żaden noob się nie pokazał. ^^

Co do tematu to może dzięki temu właśnie tematowi będzie po co wejść na forum. Dlaczego? Dlatego, że to chyba pierwszy temat do dyskusji, która często jest najciekawszą rzeczą do roboty.
Jest parę rzeczy, które chciałem powiedzieć. Starcraft Inna Historia - dobry fake z przeciętną fabułą i nawet fajnymi grafikami nie będzie już kontynuowany. Dlatego, że to za dużo roboty, fake jest nudny, a mi brakuje czasu.
Jak wspomniałem wyżej fabuła jest ważną rzeczą, najważniejszą, bo w komiksach czy mangach to właśnie fabuła tak nas zaciekawia. A wielu ludzi zamiast pomyśleć nad fabułą i użyć zwykłych grafik pchają się albo z nie swoimi albo z dennymi. Ludzie mają coraz mniej tematów do dyspozycji, ale pomyślcie filmy mają dużo dłuższą historię niż fake'i a ludzie nadal mają nowe pomysły. Co do pomysłów to nie wiem czemu każdy tępi superhero. Niektóre fake'i są "komksami" akcji drużynowej [wiele fake'ów o wojnach, zwłaszcza teraz] lub o akcji 1 osoby czasami grupki przyjaciół. Ten drugi rodzaj to właśnie coś jak superhero. Czy superman, spiderman, batman, hulk, iron man i inni nie byli superherosami? Przecież to właśnie oni królują w komiksach. To dlaczego wszyscy tępią taki temat. Super Hero jest fajne! Mimo tego, że oklepany temat można go inaczej wykorzystać.
Dział "Fake'i" upada parę dobrych lat i utrzymuje go 1 dobry fake na pierwszej lub drugiej stronie, który w końcu wpada w zapomnienie i pojawia się następny.Ten dział nie upada przez noobów o nie. Mimo tego, że często przeszkadzają i nie twierdze, że są pomocni i nie mogli by zmądrzeć chodź trochę to myślę, że to oni w pewien sposób utrzymują ten dział. Czemu tak myślę? Jest osobne podforum fake'owe tylko dla tych lepszych/dobrych fake'owców, ale na nim w ogóle nie ma ruchu, jest parę tematów,a le nikt do tamtego forum nie przywiązuje większej uwagi. Tam jest moderator który by się wszystkim zajął i opiekował się działem, ale nie ma tych, którzy komętują i nie są fakeowcami, tacy którzy tylko czasami zaglądają do fake'ów i tych nowych młodych talentów. A co do "starych oszlifowanych diamentów" to oni zaczynali zabawę z fake'ami na początku to coś super chce się być lepszym i lepszym aż w końcu stajesz się bardzo dobry. Potem robisz parę fake'ów i zaczyna się ta zabawa nudzić, a to dlatego, że tracimy dużo czasu, a to dlatego, że nam się nie chce a może dlatego, że brakuje ci weny. Ja osobiście zrobił bym fake'a, ale z powodu projektu OTS jestem ograniczony, nie będę się tu wgłębiał.

Moje końcowe zdanie jest takie, że niektóre noobki są potrzebne bo z nich może coś "wyrosnąć", a niektóre po prostu niszczą forum postami typu "10000/10 best fajk". Ci drudzy maja pewno z 9 lat i piszą co im przyjdzie do głowy mimo tego, że nie znają się w ogóle na temacie. Nie narzekajmy teraz bo to mało da, pomóc mogą tylko ci co chcą zacząć robić fake'i, nauczyć się robić je dobrze, srodzy lecz inteligentni komentatorzy i ci najlepsi, którzy nie musieli by robić super mega fake'ów co 5 dni tylko od czasu do czasu pomogli by tym świeżym "nieoszlifowanym diamentom"

Post jest dosyć długi więc rozumiem jeśli go nie przeczytacie, jeśli jednak coś was pokusi to możecie napotkać parę głupot bo sam nie wiem do końca co pisałem ;p. A ten temat powinien tu zostać na dłużej, nie jako temat do użaleń, ale do rozmów fakeowców.

@edit
OMJ ten post jest naprawdę długi xD.

GargoinX
12-09-2008, 16:15
12 września, to dzisiaj dla mnie dzień ostatecznego wyboru. Wyboru między odejściem, a pozostaniem na t.pl. Moim wyborem jak się pewnie sami domyślacie, zostało odejście z t.pl. Miło było poznać tutaj wielu ciekawych ludzi, wiele osób, które mnie wspierały, pomagały i doprowadziły wysoko wśród fake'owców. Mój zapał co do fake'ów się już skończył i nic mnie tu nie trzyma. Mam nadzieję, że poziom tego działu urośnie w siłę i następne pokolenia fake'owców będą coraz to lepsze. Na koniec chcę pozdrowić kilka osób:
-Vasudanin
-Suhayl (aka. Jir)
-X-zero (aka. Qubik)
-Michoss (aka. yyy, rozpędziłem się)
-Buszman
-Pacz
-Koper
-Oerta
-Dark Alphadron
-Kashek
-Pisay
-Ptakuba
-Matix
-Omega
-Avios
-Dyngi
-em0
-Kedven
-Carbon lord
-Szlaja
Jeśli kogoś pominąłem, to albo nie zapadł zbytnio w mojej pamięci, albo zapomniałem go tu dodać.

Z poważaniem,
Gargoin.

X-Zero
12-09-2008, 16:31
@edit
OMJ ten post jest naprawdę długi xD.
Wcisnął ci się źle przycisk, czy też " OMJ " jest jakimś kolejnym skrótem o którym dowiem się dwa lata po wprowadzeniu? ;<

@up:
Nie no kuwa, czemu Wy wszyscy odchodzicie, a ja muszę* zostać? ;<
A jak Ci kurde zapał wróci za dwa miesiące to Cię potnę na kawałki i zjem ;< To samo tyczy się Jira.

* - wiem... jednak to słowo mi dobrze pasowało ;d

@down:
Jedzonko? ^_^

Pacz_knight
12-09-2008, 16:37
Nie no kuwa, czemu Wy wszyscy odchodzicie, a ja muszę* zostać? ;<
A jak Ci kurde zapał wróci za dwa miesiące to Cię potnę na kawałki i zjem ;< To samo tyczy się Jira.

Heh niemartw sie, jeszcze wroca.

@Gargoin
Ty tez musisz odejsc? Ale sciema i tak wrocicie :p
Jeszcze jakas nadzieja jest, chodz do konca niewiadomo.

Avios
12-09-2008, 19:29
Odchodze! Za długo oglądałem smerfy i teraz mój tok myślenia jest równy pi razy drzwi, małpa z bananem w dupie ;<
Dziękuję za zn00bowanie forum:
- Orogowi,
- Orogowi,
- Orogowi,
- Orogowi,
- Orogowi,
- Orogowi,
- Orogowi,
- Orogowi,
- Orogowi,
- Orogowi,
- Orogowi,
- Orogowi,
- Orogowi,
- Orogowi,
- Orogowi,
- Orogowi,
Iiii... Najważniejszej osobie... OROGOWI!

Buah, nie wyszło mi, zostaje ;3

@Topic
Taa, na czym to skończliśmy?

Nadrill
12-09-2008, 19:48
Do wszystkich fajnych, co odchodzą: who fuckin cares?

Necromash
12-09-2008, 21:30
Czepiali się ciagle od nowa używanych outfitów i innych grafik. A jakoś - z tego co widze na forum - dalej sa używane w kółko te same grafiki.

To nasze prawo czepiać się.:D
Co do tego zgadzam się że ten dział upada. Kiedyś zaglądałem na co najmniej na 3 fake. Teraz tylko czasem na Haze of Angels. Dlaczego??? Bo czasem jak spojrzę na tytuł to wiem że to jakiś shit i że nawet nie warto zaglądać.

Evil_Aragami
14-09-2008, 15:33
Tak sobie gadałem ze speedem i wyobraźcie sobie taki fake....

Fabuła -Kalaś
Dialogi -Veruis
Klimat ,outy -Sezu
Grafiki ,outy -Speed
Efekty ,outy -Koperus
Może w outach by się jeszcze zmieścił Emo :<

Ernesto_Ruz
14-09-2008, 15:41
No dobre, w outach mógłbyś byc ty xD Ja nic nie umiem robic, fabułę wymyslam i wychodzi mi cos w stylu ''przygód dwóch przyjaciół'', outy to może trochę, lokacje no może też, a efekty to jestem tak zielony, że aż biały ;D

Misza
14-09-2008, 16:27
Ja sobie prędzej bym wyobraził taki fejk:

Fabuła - Misza, Nadrill
Dialogi - Nadrill, Misza
Klimat - brak
Grafiki - Cipsoft, Paint
Efekty - Paint
outy - losowi ludzie w Outfitach na Zamówienie

Nawet wiem, jak będzie się nazywał (jeśli w ogóle będzie): 101 Dalmatorczyków.

COMING SOON (?)

Avios
14-09-2008, 16:54
Przyjżałem się forum, i wywnioskowałem - to prawda, dział Fake'i umiera. Odszedł Gargoin, Suhayl i wielu innych. Jedyni pozostali to Ja, Misza, Nadrill, X-Zero, Evil Aragami, Ernesto Ruz, Anerian, Pacz_Knight, Sir Speed, KalasantyX, Mikes1, Lova, Szufi, Virusmaxi i Vasudanin. :<

Virusmaxi
14-09-2008, 17:04
Odszedł Gargoin, Suhayl i wielu innych.
A kto to? Prawda jest taka że wszystko zdechło jak odeszli ci najstarsi.

Ernesto_Ruz
14-09-2008, 17:16
Bo to właściwie Ci najstarsi budowali ten dział, od zera. Tworzyli pierwsze dobre fake, robili pierwsze zamówienia, ale z wiekiem ludzie odchodzą. Chyba Carbon Lord też odszedł, ostatnio go nie ma :( ale dla mnie dosyć fajnie, że ostatnio nie ma Arashela xD

Bald Drah
17-09-2008, 10:34
Też mam podobne uczucia. Kiedyś tu były super fake a teraz trochę dupa ... NIe mówię że fejki które są teraz są słabe ale tamte miały to coś :) fejki były(śmieszne polewa na maxa)jak Naruto na moście albo Gimli ded i smoki pijane :d Ja tam znam technikę ale nie umiem dobrego zrobić :D

Tu przykład Fake który oglądało całe forum :D
Fejk pod tytułem:
The Village grafika super cudeńko :D

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=103884

Ernesto_Ruz
17-09-2008, 14:24
Ja bym mógł zrobić fake story, np. jedne z moich outów:
http://img179.imageshack.us/img179/4241/fajefsuh8.png (http://imageshack.us)
Lub tereny:
http://img66.imageshack.us/img66/2276/ddgstr3.png (http://imageshack.us)
Nie mówie, że mógłbym zrobić jakiś super ultra extra pro fake, ale, może coś by z tego było. Jednak ciągle myślę, i myślę, i myślę, ale nie mogę wymyślić żadnej fabuły, a jak już coś wymyślę, to coś w rodzaju ''Przygód Przyjaciół'':(

Pacz_knight
17-09-2008, 15:00
@up
Lol? I co ta twoja wypowiedz ma na celu? Jakos nie zrozumialem co chciales wniesc do tematu -.-"

@topic
Eeee tam, piwko z dragonami nie bylo tak fajne jak 300 orcow xd

Shuki
17-09-2008, 15:52
Trafiłem tu przez przypadek, lecz postanowiłem znów wejść do tego działu. Poziom nowych fake'ów rzeczywiście odstaje od tych z czasów Avagera, Glavesa, Kalasanty'ego, Kopera czy innych. Fakt, że ci najlepsi już odeszli zmienił znacznie wygląd tego działu... A szkoda. Pamiętam jak wyczekiwałem niegdyś na niektóre fake'i. Później widząc zastój sam przestałem je robić i nie wchodziłem na to forum...

Ale może czas wrócić?

Ernesto_Ruz
17-09-2008, 17:22
@Pacz
Chodziło mi o to, że jakbym zrobił fake, i bym go kontynuował, i by był dobry, to może ten dział się ''obudził'', tak też by mogło być, gdybyś np. ty zrobił fake, bo sądząc po outach twoich i efektów,twój fake mógłby być bardzo dobry.

Mikes1
17-09-2008, 17:44
@ up
Jak na moje to ty chciałeś sie pochwalić outami i terenami :D
Ale moge się mylić ^^
Jak chcesz robić fake to rób.. Czekasz na powszechną akceptacje?
Btw. Z tego z co wiem to Pacz robił fake :P

No i to, że robisz w miare outy i tereny to wcale nie znaczy, że zrobisz fake który.. hmm.. "obudzi" ten dział...
Btw. W tych terenach widze outy Aragamiego, które robił na czyjeś zamówinie.. Masz pozwolenie na ich używanie? :P

Pacz_knight
17-09-2008, 19:36
Btw. Z tego z co wiem to Pacz robił fake :P

Taa dwa w rozsypce... Praktycznie to trzy ale ten ostatni byl kontynuowany ale z powodu formatu na kompie all grafiki poszly sie walic (a mialem juz 2 gotowe party). Tak jk juz wczesniej wspomnialem caly czas siedze w tym dziale i szykuje sie moj nowy fake ktory pojawi sie pod koniec tego roku, ekh ekh <kaszle>, wypaplalem...

@Ernesto_Ruz
Heh do tego potrzeba wielu osob. ^^

@down
Nie koniecznie virus... ;p

KalasantyX
17-09-2008, 19:40
szykuje sie moj nowy fake ktory pojawi sie pod koniec tego roku, ekh ekh <kaszle>, wypaplalem...
Ekh ekh <kaszle> Pacz zapowiedział, ale mu wirus zmienił to na wypaplałem.
Może też coś zrobię na przełom 08/09, ale tylko jeżeli będę pewny, że ten fake będzie strzałem w dziesiątkę. ;Temat zamieniamy w spam!

Ernesto_Ruz
17-09-2008, 20:52
@Evil Aragami, Pacz, oraz spółka z.o.o., o kur**, miałem namyśli... khmm. no, tą resztę <zdenerwowany>, no chodzi mi... nie ważne <totalnie zdenerwowany> no ci inni
Miałem dzisiaj ciężki dzień, no i może tak jakoś chciałem pokazać co zrobiłem, z resztą, głowa (m)nie boli, kur** coś źle napisałem, może od nowa zacznę...
@Evil Aragami, Pacz, oraz spółka z.o.o., o kur**, miałem namyśli... e tam, w każdym razie chciałem może jakoś tak pokazać, no i sam nie pamiętam co chciałem zrobić, o kur... wezmę sobie Etopiryne i będzie dobrze. No i koniec. Eee, nadal tu jesteście? W takim razie... O! (lampka, ta no... khm, o! Żarówka! nad głową) chyba wymyśliłem fabułę, idę robić fake. No to narazie. Koniec. Pa pa. No, możecie sobie iść. Czemu nie idziecie? Kończcie czytać!!!!11 Dobra. Tak na serio. Do zobaczenia jutro!

Krizz
19-09-2008, 17:08
- czyścimy.

Koper of Drawno
19-09-2008, 19:05
No cóz. Niby wróciłem ale nie. Nie robie już graf więc mam w d**e Faki. Mogę tylko komcić i tyle. Nie chce kolejnego BAN'a >.> A co do tych, którzy odeszli- szkoda. Ale może ktoś inny ich zastąpi.
@down
Bo się Ciebie boje!

X-Zero
20-09-2008, 11:35
Wtedy tutaj aż wrzało - co dzień 8~ nowych fake'owców do zjechania, nowiutkie, świeżutkie temaciki, 10 aktywnych dzień w dzień wyjadaczy tego działku... heh. To były fajne czasy ;-) Aż się łezka kręci.
Co tydzień coraz to nowsze, coraz to lepsze fake'i. Prace potrafiło się rzucać w imię innego projektu z dnia na dzień ;P I pasowało.
Lol, dobrze że pojawiłem się trochę później... szczerze to po tym opisie lepiej prezentują się dzisiejsze czasy ( choć fake'owców mało... ale to głównie wina tego co działo się gdy była ta niby elita*, co wszystkich jeździła... a o t.pl utworzył się mit że tam tylko kilka fake'owców jest dobrze ocenianych, a reszta jest "jechana" ... pff... )

* - ja nie mówię że to wina tej "elity", ale kilka osób już coś takiego mówiło...

@Up:
Eee... Do mnie? ;/

@down:
Wiem, bo to "@down:" już było zanim napisałem posta ;p

Misza
20-09-2008, 11:46
@up: Koper nie mówił do ciebie, wcześniej był tu jakiś inny typ pojeżdżający 'huj w dupe koperowi'. Ale jak widać, post już poleciał.
Cenzura! Koper jest elitarny i usuwają wszystko na niego! Buntujmy się!

Kogucik302
20-09-2008, 12:25
Przyjżałem się forum, i wywnioskowałem - to prawda, dział Fake'i umiera. Odszedł Gargoin, Suhayl i wielu innych. Jedyni pozostali to Ja, Misza, Nadrill, X-Zero, Evil Aragami, Ernesto Ruz, Anerian, Pacz_Knight, Sir Speed, KalasantyX, Mikes1, Lova, Szufi, Virusmaxi i Vasudanin. :<

No i ja, koksie ruski!

GargoinX
20-09-2008, 12:27
Nie martwić się, ja jestem. Nudziło mi się bez tipja.peel, wiec wróciłem. Lecz moje zaangażowanie nie jest tak duże jak przedtem.

Virusmaxi
20-09-2008, 21:24
...Virusmaxi...

Sorry ale mnie już nie ma. Czasem coś kukam może kiedyś wróce ale wątpie w to :P

Ernesto_Ruz
21-09-2008, 16:31
Siema. Chciałbym powiedzieć, że odchodzę z Forum.tibia.pl Zajmę się teraz gifami itp. Pozdrawiam wszystkich z działu Fake'i.
Możecie użyć tych moich grafik, ile chcecie, możecie też edytować
http://img177.imageshack.us/img177/9614/fakemt1.png (http://imageshack.us)

Koper of Drawno
21-09-2008, 17:07
Skasowali Twój temat i już płaczesz, że nikt Cię tu nie lubi?

Athun
21-09-2008, 17:09
W sumie to ciekawe czemu :>
Niby to 1 fake ale czy mod sie spodziewal ze bedzie go prowadzil w dziale Pierwsze fake'i?
Niepotrzebnie usunol ;p

.hobnail
21-09-2008, 17:11
Ja nie opuściłem/am/on/ona/ono!

GargoinX
21-09-2008, 17:35
To samo co koper: modki były złe, usunęły Ci temat, a ty już wymiękasz? Pfff, bez komentarza. Ale swoją drogą, modek nie potrzebnie usunął ten temat...

Ernesto_Ruz
21-09-2008, 18:11
Zaraz, zaraz, czy ja coś pisałem o tym temacie? usunął i ok, a ja GIFami zajmowałem się już tydzień temu. A robienie grafik, outów itp. mnie już znudziło. No to nara

Mr.Pszczola
21-09-2008, 18:35
A robienie grafik, outów itp. mnie już znudziło. No to nara

To, po co tego swojego fake’a robiłeś?

Glaves
25-09-2008, 21:18
Noooo! :D nareszcie przypomnialem sobie hasło xD
Nie no powaga.. Tak co jakis czas zagladam tu na forum jak znajde troche czasu i faktycznie musze przyznac ze temat z fakeami troche sie zmulił :P Ci ktorych pamietam za swoich czasow juz nie robia faków.. a szkoda.. to były piękne czasy =D Moze zastapia nas nowi.. chociaz jakos watpie no ale kto wie xD A mi ostatnio jakos naszla mysl zeby zrobic nowy fake xD dawno temu zaczalem robic trzeci fake ale jakos chec mi zanikla wiec moze teraz.... ;>

Koper of Drawno
25-09-2008, 21:28
O ja pierdziu! Glejws wrócił! Może coś się zacznie dziać >.>

Glaves
25-09-2008, 21:37
@UP:
dobra nie ciesz puhy xD narazie wpierdzielam sernika ogladam lostow i mysle nad fabuła =]

Nadrill
25-09-2008, 21:53
Ludzie... Wy nie macie w tym zasranym życiu wyższych priorytetów niż bawienie się do końca życia w sklejki?

Nie jesteś fajny mowiac takie rzeczy :|

Glaves
25-09-2008, 21:55
@UP:
Gdybym nie mial "wyzszych piorytetow" to juz bym 20 fakow zrobil ;] poprostu jest czasem troche wolnego czasu w ktorym ostro wieje nudą i mozna by go jakos "spozytkowac" xd

Crowal
25-09-2008, 21:59
Nie jesteś fajny mowiac takie rzeczy :|

A co? Jestem fajny robiąc sklejki i ciesząc się z komentów 10/10, rób dalej, do dupy?

Wstań rano i zanim wciśniesz guziczek od kompa sojrz w lustro i zadaj sobie pytanie: Kim zostanę po za FakeMasterem?

Nikim... Ta funkcja mnie w pełni dowartościowuje i jestem z niej dumny... ???

X-Zero
25-09-2008, 22:06
Wstań rano i zanim wciśniesz guziczek od kompa sojrz w lustro i zadaj sobie pytanie: Kim zostanę po za FakeMasterem?

Nie wiem jak inni ale ja jakoś nie wiążę mojego życia osobistego, mojej przyszłości itp. z fake'ami O_o
Crowal, chyba kiedyś przedawkowałeś* ;/

* - fake'i...

Glaves
25-09-2008, 22:11
Nie no Crowal nie porownuj dzieci tibii do dzieci fakeow xD Jak ja robilem fake to patrzylem w lustro zeby zobaczyc czy mam fajny fryz i jadłem normalnie posilki xD Roznie bylo jednak jak sie ciupalo w ten syf po nocach xD
Ludziska chyba robia fake albo z nudow albo zeby stworzyc cos swojego i sie tym pochwalic xD Bo jak ktos robi z siebie takiego fakemastera co nie je nie sra i szuka na necie czy nie ma technikum o profilu fakemaster to fajnie ma w domu xD

Crowal
25-09-2008, 22:22
ale płytko kombinujecie...
Przede wszystkim moja wiadomość nie była skierowana do wszystkich użytkowników...

Ot chociażby do autora tego jakże genialnego tematu...
Co to ? Sekta jakas czy coś?

Uważam za przegięcie robić z tego podforum jakieś "wielkie coś"... A pomysły na jakie niektórzy wpadają //np: Zróbmy specjalną rangę "Faker"!// są jak dla mnie nie na miejscu...

Jak dla mnie coś takiego odwzorowuje jak wysokie ma ktoś horyzonty w życiu... NET NET NET. Bo nie ma nic ciekawego do roboty... Bo mnie się nudzi... Bo mam za zdrowe oczy...

Noż (...) słów brak...

Misza
25-09-2008, 22:29
Blablabla, bla.
Nah, ty po prostu kiedyś przedawkowałeś, jak to X-Zero zauważa, a teraz z tego wyrosłeś i innym próbujesz docinać. Trafiając jak chujem w płot.
Żeby się mądrować, to ty powinieneś przynajmniej ogólnie się orientować w ludziach tutaj. A tymczasem ty gówno wiesz i bierzesz wszystkie posty na poważnie, sam próbując brzmieć poważnie.

Nadrill
25-09-2008, 22:38
A co? Jestem fajny robiąc sklejki i ciesząc się z komentów 10/10, rób dalej, do dupy?

Nie, nie jesteś, ale chodziło o zgrywanie fajnego.

Tu jakiś bliżej niezidentyfikowany bełkot, więc riposty ci nie walnę.

Jak dla mnie coś takiego odwzorowuje jak wysokie ma ktoś horyzonty w życiu... NET NET NET. Bo nie ma nic ciekawego do roboty... Bo mnie się nudzi... Bo mam za zdrowe oczy...

Noż (...) słów brak...

Pewnie szlaban dostałeś na kompa i zgrywasz odkrywcę życia poza firewallem? ;;

Oerciak
25-09-2008, 22:38
Cóż...
Niektórzy za bardzo przejmują się Fake'ami.

Przyznam, że w tym dziale ostatnio nic się nie działo, nudy...
Prawie każdy fake nic nie wnosił, prawie każdy powielał schematy.

Nic nowego.

Przesadzacie pisząc, że ludzie nie mają nic innego do roboty, że siedzą tylko przed forum. Pewnie niektórzy się znajdą, bliscy temu, ale to już ich problem. Wynikający z braku innego hobby i małej kreatywności. Taka tymczasowa mania. Ale też przesadzacie narzekając na to, że mało ruchu w tym dziale. Widocznie ludzie zajęli się sobą, albo znaleźli po prostu innego MMORPG'a.
Albo...

Wy coś zróbcie.

Tym osobom które już nie robią fake'ów widocznie znudziło się to. A po co marnować czas na coś, co nie daje satysfakcji?

A co do tej dyskusji powyżej...
Nie widzę w niej sensu ;d.

Nadrill
25-09-2008, 22:43
A co do tej dyskusji powyżej...
Nie widzę w niej sensu ;d.

A to kogoś interesuje meritum tego topicu?
Ja tam czekam na papcia Crowcia i jego ciętą ripostę. Ujawnij coś ze swego bujnego życia prywatnego sensei!

Crowal
25-09-2008, 22:44
Nah, ty po prostu kiedyś przedawkowałeś, jak to X-Zero zauważa, a teraz z tego wyrosłeś i innym próbujesz docinać. Trafiając jak chujem w płot.
Żeby się mądrować, to ty powinieneś przynajmniej ogólnie się orientować w ludziach tutaj. A tymczasem ty gówno wiesz i bierzesz wszystkie posty na poważnie, sam próbując brzmieć poważnie.

^^ Moze nawet nie tyle przedawkowalem, co nie mialem neta iles tam czasu...
Miałem okazje spostrzec jaką to jest głupotą...

A po co marnować czas na coś, co nie daje satysfakcji?

To uogólnienie tego co napisałem... ?. //to był mój własny komentarz -.-

//Szlaban na kompa - to mnie dojebało ^^

Ogólnie-Tak jak ostatnio :P Bronicie swego świętego gówna jak własnej dupy... Ech...

Pozdro :>

@Dla Nadrilla: Moją pasją jest muzyka

@Down:Glaves: Opowiem kiedys wnukom jakie to fejki robilem w przeszlosci! I jestem z tego dumny :]
Mhm... To ja już wole robic kromke z serkiem... Chociaz i tak pasztecik ROX

@Down: Knopers: LOL.

Glaves
25-09-2008, 22:48
no jak dla kogos tibia albo fakei sa swietoscia to.. muashashas :D Ale sa tacy 'ludzie' xD
A jakto fakei nie daje satysfakcji? Ja jak cos zrobilem sam poczawszy od kromki z serem, poprzez fejka, na pracy maturalnej konczac to czulem satysfakcje :> ze zrobie cos sam i wyszlo mi calkiem niezle xD

aha i zawsze satysfakcjonowaly mnie komentarze ;] one sa glownym czynnikiem napedzajacy fakeowcow ;]

Oerciak
25-09-2008, 22:52
To uogólnienie tego co napisałem... ?.

Może nie uogólnienie, co wniosek po przeczytaniu tego tematu ; p.

Glaves:
Dają satysfakcję, miło jest patrzeć na dobre komentarze oceniające fake, ale nie każdemu te fake'i muszą dawać satysfakcję. Innym daje satysfakcję gra na gitarze, innym, pobicie młodszego, innym fake'i.

Koper of Drawno
25-09-2008, 22:55
Teraz to ten temat powinien zmienić nazwę na "Pierniki się nie lubią- gorąca pojezdnia".

Misza
25-09-2008, 22:58
//Szlaban na kompa - to mnie dojebało ^^
EHEHEHE to mnie DoJeBałOOOoo.
Nie no, serio, ty masz aż tak zamknięty umysł, czy już nie wiesz jak mnie pojechać? EHeHeHe ale mam Polewę LoL Z Ziomami sobie teraz Tu Siedzimy Jo i sie zleWamy (http://img151.imageshack.us/img151/6953/mafiazp3tf5qi8.jpg)
Ogólnie-Tak jak ostatnio :P Bronicie swego świętego gówna jak własnej dupy... Ech...
Cholera, nawet nie mogę napisać 'a gdzie ja tu o fejkach pisałem?', bo to brzmi zbyt głupio. Chciałbym tak nie mieć skrupułów jak ty.
Pozdro :>
Pozdro 600 Ziom!

@Dla Nadrilla: Moją pasją jest muzyka
Zajebista pasja, teraz się pochwal jak daleko zaszedłeś. Bo wiesz, ja np. nie nazywam mojej amatorskiej szarpaniny 'grą na gitarze'. Hm, pewnie dlatego nie mam życia i w ogóle lubie tylko fejki.
@Down:Glaves: Opowiem kiedys wnukom jakie to fejki robilem w przeszlosci! I jestem z tego dumny :]
Mhm... To ja już wole robic kromke z serkiem... Chociaz i tak pasztecik ROX
Ale Żarcik ZiOm. :D :D :D :evul::evul::evul:

shady<3
25-09-2008, 23:00
Tak nie macie po wracać... Chwalisz się fake'iem/grafiką/fabułą... a komentują 2-3 osoby góra.

Crowal
25-09-2008, 23:02
EHEHEHE to mnie DoJeBałOOOoo.
Nie no, serio, ty masz aż tak zamknięty umysł, czy już nie wiesz jak mnie pojechać? EHeHeHe ale mam Polewę LoL Z Ziomami sobie teraz Tu Siedzimy Jo i sie zleWamy (http://img151.imageshack.us/img151/6953/mafiazp3tf5qi8.jpg)

Cholera, nawet nie mogę napisać 'a gdzie ja tu o fejkach pisałem?', bo to brzmi zbyt głupio. Chciałbym tak nie mieć skrupułów jak ty.

Pozdro 600 Ziom!

Zajebista pasja, teraz się pochwal jak daleko zaszedłeś. Bo wiesz, ja np. nie nazywam mojej amatorskiej szarpaniny 'grą na gitarze'. Hm, pewnie dlatego nie mam życia i w ogóle lubie tylko fejki.

Ale Żarcik ZiOm. :D :D :D :evul::evul::evul:

odnosze wrazenie ze mi sie zalisz ze cie nie pojechalem... ?

Swoja droga wydalem nielegal. A co? Moze nie mam w zwiazku z tym jakichs planow... Ale lepiej sie pochwalic płyta, niz fejkiem :P

X-Zero
25-09-2008, 23:08
...a mi się zdaje że dział fake jest teraz mniej uczęszczany przez to że nie ma tych "no-liferów"... że nie ma ludzi, dla których fake'i to większość życia (rotfl)...

Choć dla mnie i tak to ciekawa forma spędzania czasu PRZED KOMPUTEREM!!

Glaves
25-09-2008, 23:14
Znaczy w sumie to ja nie mam nic do ludzi dla ktorych fejki sa najwazniejsze xD O ile robia je pozadne a nie jakis kał. Bo fake to sztuka.. a sztuce trzeba sie oddac w calosci :D:DDD

Sir Speed
25-09-2008, 23:29
A ja tam myślę, że właśnie w tym momencie dział jest w dobrym stanie. Powstają nowe fake'i, które mogą stawać się lepsze i jest parę takich, które są już świetne i dalej wgłębiają się w swoją fabułę. Fake'i to hobby tak jak dla niektórych wędkowanie czy rysowanie. Tyle, że jako fake'er nie mamy jako takiej przyszłościowej pracy, ale jest to dobre umilenie czasu. Ta kłótnia jest śmieszna xD

Glaves
25-09-2008, 23:41
Kto mowi ze hobby musi byc zawode i jeszcze moze kase przynosic? :D
Tak samo nie ma zawodu 'zbieracz znaczkow' czy 'sklejacz plastikowych modeli' xD I jeszcze jedno. Zle wczesniej powiedzialem ze robienie fake to zabicie nudy. Przede wszystkim trzeba miec wene na robienie fakea ^^ Robienie 'z nudow' nie przynosi niczego ciekawego a tylko zasyfia forum i odstrasza nowoprzybylych xD potem sie dziwic ze 'ogladajacych to forum:4' xd

Oerciak
25-09-2008, 23:52
Teraz to ten temat powinien zmienić nazwę na "Pierniki się nie lubią- gorąca pojezdnia".

Owned.

Choć dla mnie i tak to ciekawa forma spędzania czasu PRZED KOMPUTEREM!!
Jak pisałem, każdy lubi co innego xp.

Ludzie... Wy nie macie w tym zasranym życiu wyższych priorytetów niż bawienie się do końca życia w sklejki?

Cóż... Nie wiem po co to napisałeś, dla wszystkich fake'owców tutaj to raczej zabawa... Forma zabicia czasu. Zadajesz zbyt głębokie pytania, wątpię by najwyższym celem życiowym kogoś z tutaj jest zostanie FakeMasterem ; p.

Uważam za przegięcie robić z tego podforum jakieś "wielkie coś"... A pomysły na jakie niektórzy wpadają //np: Zróbmy specjalną rangę "Faker"!// są jak dla mnie nie na miejscu...

Jak pisałem, ludzie to robią dla zabwy. By wyróżniali się z tłumu. Taki ludzki umysł, lubi wyróżniać się z szarej masy czymś. Na przykład nickiem. Chce pokazać koniecznie, że coś potrafi.
I nie uważam, by danie takiego podpisu pod nick, jest od razu robieniem "czegoś wielkiego" z tego forum ; p.

Bo chce zabić czas... Bo mam za dużo kasy... Bo mam ładnego pieska... Bo mi zupa wystygła...
Po prostu Internet daje duże możliwości porozumiewania się z innymi i z niego korzystają. Tak jak Ty Teraz.

Crowal
26-09-2008, 00:01
Zadajesz zbyt głębokie pytania,

te wersety wsrod tandety, ktorej nie wyczuwa kretyn... /by Deep
Ze ty nie pojmiesz aluzji to sie zem nie spodziwal.

Nudzisz jak zwykle... juz mogles lepiej przypluc sie jak misza...

@Down:Torog: Moja muzyka! :D Przeciez jestem mistrzem!!!111 . ktus tam sie pytal co z muzyka... To mu odpowiedzialem... nie zamierzalem jakos specjalnie takiego watku wprowadzac...

//Swoja droga smiszni jestescie xD
@Downn:Torog2: sorka, ale nie chodzilo mi TYLKO o ciebie. ... TA! SZPANSZPANSZPAN!!! Mhm... Ten wers to moje motto zyciowe ;]

Torog Velrock
26-09-2008, 00:03
Crowal... ja nic nie chce mówić ale twój tok myślenia mnie... bawi ?

Z tego co wywnioskowałem z twoich wypowiedzi,że "Fake Masterowie"(Hobbiści) MUSZĄ mieć z tym coś wspólnego w PRZYSZŁOŚCI. Zauważył bym że "Fakei" uczą nas "Dbałości o Szczegóły", a to dlatego że tak bardzo jest do nich przywiązywana waga w tych "Opowiadaniach", poza tym nie potrzebnie wprowadziłeś wątek o tym że "Wydałeś Własnego Nielegala". Powiedziałeś to w taki sposób żeby wszyscy wiedzieli że go wydałeś.

Tak poza tym Fakei uczą nas samodzielnego myślenia, i tworzenia własnych Historii, (np. do Opowiadań na polski) nie wiem czemu przyczepiłeś się do rangi "Faker" w profilu, skorą są profile dotyczące Grafiki to nie mogą być do fakeów ?

"Te wersety wśród Tandety" żeś zaszpanował chłopie...

...potem sie dziwic ze 'ogladajacych to forum:4' xd...

OffTop:
Teraz jest 4 userów oglądających Ten Temat xd

@Up
No widzisz jaki ja śmieszny jestem, taki ze mnie mały zabawny człowieczek jest...

Oerciak
26-09-2008, 00:09
te wersety wsrod tandety, ktorej nie wyczuwa kretyn...
Ze ty nie pojmiesz aluzji to sie zem nie spodziwal.

No widocznie. Nie pojąłem.

Nudzisz jak zwykle... juz mogles lepiej przypluc sie jak misza...

Znudziło mnie takie coś, inni są od tego ; p.
Zresztą... Nie mój styl ; p.

Tompior
26-09-2008, 00:28
No dobra, starczy tego offtopa :P
A potem narzekaja, ze jest syf w fake'ach ;d

@down: No bo uzywales brzydkich slow ;<

Crowal
26-09-2008, 00:31
hyhy ale 2 warny zaliczylem :D

Ale dostałem od Wieszok'a złe koordy mojego posta w ostrzezeniach

swoja droga liczylem chociaz na :

/glupawy post o niskiej szkodliwosci/
2 lata temu na tibia.org udalo mi sie dostac /glupawy post o sredniej szkodliwosci/ <-bo zaczalem wychwalac tibia.pl ^^

Misza
26-09-2008, 08:14
Tooompiooor... ;[

Naprawdę mamy już skończyć? ;[[[

Ja jeszcze nawet porządnie nie zacząłem.

No dobra, to tak przy okazji, na zakończenie, napiszę krótko Krowalowi, czemu w ogóle zacząłem dyskusję: wziąłeś kilka postów przed twoim na poważnie. Próbowałeś zgrywać mądrego, bo fejki cię już nie interesują (tak jakby interesowały tych, co przed tobą pisali). Tymczasem Nadrillowi chodziło o coś bardziej 'Nie jesteś fajny, pisząc to teraz (kiedyś sam ostro szalałeś z fejkami, pamiętamy)'.
Aha, dyskutować też nie umiesz. Oprócz jakichś ogólników, które jak zwykle nie pasują ('Bronicie swego świętego gówna jak własnej dupy...', gdy my nie pisaliśmy nic o fejkach, a zwyczajnie o głupocie twoich postów). Ty po prostu myślisz, że osiągnąłeś o wiele więcej od nas, bo nie siedzisz w fejkach i 'masz rl'. I oczywiście wiesz o wszystkim, co my robimy. Że siedzimy tylko na forum. Więc nie dziw się później, że jesteś zwyczajnie wyśmiewany. Nie ty jeden jesteś 'najmądrzejszy z Całej Tej Hołoty'. Wszyscy tak w pewnym momencie odczuwają.

Z mojej strony EOT, już dostałem jednego warna od Tompiora, więcej mi nie zależy.

Aha, nie wiem, czy gdybym napisał 'ch**em' zamiast 'chujem', to taka cenzura miała by sens. A warna bym na bank nie dostał. Nie rozumiem, czemu takiej cenzury też nie warnować, skoro tak czy tak wiadomo, o jakie słowo chodzi. A przynajmniej zna je każdy kto kiedyś chodził do podstawówki.
To było ogółem do modów, w tym Tompiora.

eerion
26-09-2008, 12:14
pamiętacie mistrza Avagera??.
Miszcza ;P
Avager był specjalistą od Grafiki. A jakie grafiki wtedy tworzył, to teraz nikt takich nie robi.
Problem był w tym, że on żadnego fake nie doprowadził choćby do jakiejś konkretnej długości.

Mistrz Avenger był mistrzem... ale chyba w częstotliwości robienia nowych fake'ów na tydzień. ^^ Co chwila nowy fake, ale trzeba przyznac, ze zawsze dobry.
1. Powtórzenie ;P
2. Avager nie robił fake'ów co tydzień.

Avenager
No to poszukaj jak się pisze. Troche szacunku dla człowieka.

"Orce atakują rookgard"
Ten fake był delikatnie mówiąc arcysłaby.
Fabularnie, graficznie. To był typowy shit pod publike.

A tak w ogóle to te całe lamenty "stare fake'i były lepsze" przypominają mi lamenty graczy pt. "stara tibia była lepsza"
Z jednej strony masz trochę racji. Z drugiej - kiedyś ludzie się bardziej do fake'ów przykładali. To też przynosiło efekty.

Szukając Sensu
=*
Jak tylko znajdę w sobie trochę samozaparcia to spróbuję wskrzesić SS.
Tylko kurde. to już nie ten wiek ;P

ale płytko kombinujecie...
Przede wszystkim moja wiadomość nie była skierowana do wszystkich użytkowników...

Ot chociażby do autora tego jakże genialnego tematu...
Co to ? Sekta jakas czy coś?

Noż (...) słów brak...
Starasz się być wielkim i mądrym zbawcą świata.
Sorka, ale robienie fake'ów to rodzaj hobby. Jedni kopią po necie/chodzą po rupieciarniach i szukają starych znaczków. Inni robią fake. A jeszcze inni skaczą na spadochronach.
Próbowałeś być cool, pokazałeś tylko własną płytkość i głupotę.

Miałem okazje spostrzec jaką to jest głupotą...
Głupotą to jest, jeśli chce się podejść do tematu "na poważnie". Widać ty tak podchodziłeś. Jako hobby - zajęcie jak inne.

Problem jest ten sam co kiedyś (Fabuła). Z tą różnicą, że teraz jest gorzej. Nie jestem tu już często, ale jakoś nie miałem okazji zobaczyć nowego LoDa 2. Fake'i wyglądają jakby (co jest dość prawdopodobne) ktoś na siłę szukał powodu by dany fake umieścić w takich klimatach. I tylko grafika się liczyła.

Glaves
26-09-2008, 12:40
Widze ze jednak chyba cos mnie ominelo xD LoD?? Co to takiego? ^^'

shady<3
26-09-2008, 15:30
Widze ze jednak chyba cos mnie ominelo xD LoD?? Co to takiego? ^^'

Glaves...Glaves...sprawa jest prosta.
Długo Cię nie było i musisz się zaklimatyzować. Było dużo fake'ów [UWAGA!] lepszych niż twój.
Jeżeli dalej masz taki styl jaki miałeś podczas robienia The Village to podszebujesz teraz czegoś więcej żeby nam tu zaimponować : )

Więc do dzi(a)eła!

Misza
26-09-2008, 16:00
Jak tylko znajdę w sobie trochę samozaparcia to spróbuję wskrzesić SS.
=D
Tylko kurde. to już nie ten wiek ;P
No, już ponad pół wieku minęło. Ale wskrześ.

Cytacik idzie do podpisu, majstersztyk. ;p

Kogucik302
26-09-2008, 16:55
Więc do dzi(a)eła!

A gdzie twój mega elo elo pro elo elo fake 1944?? ;<

shady<3
26-09-2008, 17:13
A gdzie twój mega elo elo pro elo elo fake 1944?? ;<

Ni ma. Bo to forum jest opanowane przez nup'y, a innego ni ma ;[;[;[;[;[;<:<:,,,a;<:,;,<p;[;[s;d[;<>:<: Szpadaj ;[

Blisher
28-09-2008, 10:21
Musicie zmobilizować Glavesa zeby coś zmontował :P

PS. Co to jest ten LoD? o_O

Arashel
28-09-2008, 10:24
Lord of Darkness

Linki:
Lord of Darkness (http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=103389)
Lord of Darkness II: Potęga Mroku (http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=111961)
Daje je ale nawet nie ważcie się próbować odświeżać tematy...

@Down
No wiesz... W końcu ja Pro Elo i tak dalej i dalej...
http://img365.imageshack.us/img365/4771/diabelekpu5.gif

PS.
Proponuje zmienić nazwę tego tematu na coś o Pogawędkach na temat Fake'ów...
Nie ma potrzeby zamykać go, a można by tu pogadać o nowościach is starociach w świecie tego działu bez konieczności odświeżania konieczności
odświeżania starych tematów jak właśnie np. LoD czy Village...

GargoinX
28-09-2008, 10:25
Lord of Darkness - fake autorstwa KalasantegoX ; )
@Up:
Szybszy xd
Edit:
Popieram Arashela. Można by zmienić nazwę tego tematu na ogólne pogawędki o fake'ach. Można by tu dyskutować o trendach w fake'ach, dyskutować o klasykach, rozmawiać o tych najlepszych itp. itd. etc.

Blisher
28-09-2008, 10:58
Popatrzałem na parę pierwszych obrazków i oto moje zdanie:
Cześć pierwsza (pierwszy link): Dym, wybuchy są conajmniej nieprofesjonalne
Część II: Dwa drzewa i gośc jadący na koniu wpada na drzewo mówiąc że to jedenasty upadek.

Już na początku wieje nudą, pierwsze obrazki powinny zainteresować widza zeby chcial patrzec dalej zeby sie dowiedziec co bedzie, mnie jakos nie zainteresowało. Zupełnie nie zgadzam się że ten fake jest lepszy niż Piąty Żywioł czy The Village.

Mikes1
28-09-2008, 11:09
@up
W tym fake'u wszystkich zachwyciła raczej fabuła bo patrząc tylko na wygląd obrazków to troche dupne to O.o
No ale fakt, że robione 2 lata temu. Mniej grafik, mniej możliwości więc usprawiedliwienie jest :P
A tak btw. to był hit na tamte czasy, więc nie oceniaj tego porównując do dzisiejszych fake'ów.

GargoinX
28-09-2008, 11:18
A ja ułożę wierszyk opisujący ten fake:

W czasach tamtych wielki hit,
teraz to jest zwykły shit.

;) Oczywiście, nie chciałem urazić autora. Mówię szczerą prawdę o LoD.

X-Zero
28-09-2008, 11:18
A tak btw. to był hit na tamte czasy, więc nie oceniaj tego porównując do dzisiejszych fake'ów.
Zupełnie nie zgadzam się że ten fake jest lepszy niż Piąty Żywioł czy The Village.
Piąty Żywioł czy The Village to nowe fake'i? ;/ Ja chyba mam ustawienia forum od tyłu, że najpierw te najstarsze, a na końcu te uber nowe evul grafa, fabuła, efekty uj wie co ;/
Co do zmiany nazwy - tak ;,

@edit:
Ej no mam nadzieję że przez pół roku nie będziemy teraz gadać o tym LoDzie... Mam już złe skojarzenia z tą nazwą...
Ktoś tam: Co robisz?
KalasantyX: LoD'a
Bez obrazy ale takie mam skojarzenie xF

Mikes1
28-09-2008, 11:45
@up
Nie chodziło mi o jego porównanie do Village czy Żywiołu tylko o to, że pisał np. o nieprofesjonalnych wybuchach. Bo porównując do dzisiejszych efektów to w LoD jest "shit". :P

Arashel
28-09-2008, 12:03
Mały wstęp do wydarzeń z mojego nowego fake'a...

Rangnarok : Wstęp, Część I

Dzień chylił się ku końcowi ale syn wraz z ojcem nadal przy słabym świetle lampy naftowej ostrożnie usuwani kawałki skał i piach ze
starych ruin.
- Staruszku może już wrócimy bo obozu? Wieczory tu na pustyni potrafią być zimnie jak te w górach. – powiedział do ojca archeologa.
- Już jeszcze chwila chcę tylko jeszcze odkryć kawałek tej ścia… - nagle przerwał gdyż
ściana którą ostrożnie oczyszczał rozleciała się na części, a za nią było ukryte jakiś stare podziemne pomieszczenie a w nim jakiś stół ofiarny.
- Na bogów! Patrz Soura! To wszystko zachowało się w idealnym stanie…
Chłopak wszedł za ojcem, gdy tylko przekroczył granice zniszczonej ściany i był już w środku zaczął coś słyszeć.
- Jessstem na ołtarzu, ssssss… Na ołtarzu… - W głowie słyszał jakieś dziwne syczące głosy…
- Ej! chodź tu! – głos ojca przywrócił go do rzeczywistości gdyż przez cały czas myślał o tym głosie.
Ojciec stał oglądając stare pismo wykute w skale a następnie zajął się dziwnym pojemnikiem który stał tam gdzie mówił syczący głos…
- Wspaniałe, wspaniałe! – Staruszek cały czas zachwycał się tym co znalazł.
- Możesz być ciszej. Sam mówiłeś jeszcze 2 tygodnie temu w górach Ighoriat że krzyki mogą uszkodzić starożytne podziemne tunele, świątynie – odrzekł cicho Soura
- No fakt, zapomniałem… – odrzucił puszczając w jego stronę „głupi” uśmiech…
- Otworzymy to? – Dodał po chwili.
- Taaaak ssssss! – i znowu ten głos.
- Nie zaczekaj! – Chłopak krzyknął ale staruszek „był szybszy” i bez zastanowienia otworzył pojemnik…
W skrzynce leżały jakieś kamienie a na wewnętrznej stronie wieka widniały jakieś napisy w dziwnym języku…
- Eeeeee, wiesz co tu pisze? – zapytał się Soura pokazując na dziwne symbole.
- Nie, popatrz – pokazuje na ściany – To są te same znaki, pierwszy raz widzę takie w całej mojej 20 letniej karierze…
Jednak chłopak zamiast odwrócić się w stronę w która pokazywał ojciec rzucił spojrzenie w stronę wejścia, jedyne co zobaczył to ścianę światła lub ognia która poruszała się w jego stronę…
Zanim zareagował padł nie przytomny słyszący jeszcze przez chwile jakieś świsty i krzyk ojca, po 4-5 sekundach była już tylko ciemność…

Wiem że słabe ale to taka pierwsza moja opowiastka...

KalasantyX
28-09-2008, 12:22
Pamparpampam... =]
Ej no mam nadzieję że przez pół roku nie będziemy teraz gadać o tym LoDzie...
Racja, powinnyśmy gadać przynajmniej kilka lat; A co do twoich skojarzeń to się nie wypowiem, bo po co? Idź do Blizzarda z takimi problemami =]

-Fajno. Temat do rozmowy, niektórzy nazywają to spamem, ale to błędne rozumowanie.

-Taa... Się czepiacie mojego fake'a...
Efekty, grafiki - idźcie zarzucić producentom starych filmów, że ich dzieła są czarnobiałe i oszczędzali na kolorze. Naprawdę trochę dziwne by było, żeby stare fake'i były ładniejsze wizualne od nowych, ciekawe dlaczego? Wtedy w standardzie były nieruchome outfity...
Btw nie życzę teraz komuś, żeby to oglądał... niech już lepiej ten fake pozostanie czymś co się wspomina i było "dobre" na tamte stare czasy...
Poza tym, może nie wiecie, ale to był mój 1st fake, który jak dla mnie i tak bije na głowę większość dzieł głupią, zawiłą fabułą, która nie miała końca... Więc jedynym rozsądnym wyjściem było zakończenie projektu...

-Poza tym LoD to nie wszystko, nikt nie pamięta genialnego TSK:? Nawet dobrego paskowca mi się udało zrobić i Vaupe, Empatię (1komentarz za odcinek =.=).

-A Szatan? :< Aż rzal mówić, ale teraz rzal mi siebie, że mi się to podobało. Fake'i przemijają, ale też są ponadczasowe jeżeli były rewolucyjne.

-Jak dla mnie fake'i poszły w złą stronę, fabuła odeszła na dalszą scenę zaćmiona efektami i grafikami... Ogółem idźcie poczytać książki;

@Arashel
Noo racja, słabe. Bez przecinków i z błędami, które psują wszystko.
Sama treść też trochę bez polotu, ale też nie umiem pisać więc czy mogę krytykować?

shady<3
28-09-2008, 12:23
Mały wstęp do wydarzeń z mojego nowego fake'a...

Wiem że słabe ale to taka pierwsza moja opowiastka...

Na huj to tu...won do "twórczości".

Blisher
28-09-2008, 12:29
Glaves robił fake'i w "tamtych czasach" i efekty miał hmm, co najmniej "oryginalne". Może niezbyt profesjonalne ale nie zauważyłem w innych fakeach żeby ktoś robił w paincie [!] własne helikoptery czy ciężarówki. Wg mnie dobre fake to 50% własnych prac a nie tylko gostek złożony z 10 outfitów w efekcie wyglądający jak kupa nawalonego na siebie złomu z wielgaśnym mieczem 3x wiekszym od "kolesia". Fake powinien być estetyczny i czytelny, a takie właśnie były fake'i Glavesa. Miały oryginalne fabuły, a nie zawsze jakiś gość traci rodzine i zostaje wielkim wojownikiem. Za dużo fake'ow ma "charakter" tibijski, nie widziałem jeszcze fake'a (oprócz The Village) dziejącego się w XXI wieku.

shady<3
28-09-2008, 12:55
Glaves robił fake'i w "tamtych czasach" i efekty miał hmm, co najmniej "oryginalne". Może niezbyt profesjonalne ale nie zauważyłem w innych fakeach żeby ktoś robił w paincie [!] własne helikoptery

Ty chyba k***a nigdy nie byłeś w jego temacie...on nie robił w paincie tylko w pixii -.-

Mikes1
28-09-2008, 13:32
Za dużo fake'ow ma "charakter" tibijski, nie widziałem jeszcze fake'a (oprócz The Village) dziejącego się w XXI wieku.

Hmm.. Takich fake'ów ostatnio wchodziło troche, ale były tępione bo "za dużo jest fake'ów w czasach teraźniejszych/przyszłych". Przynajmniej tak wszyscy komentowali...

Sir Speed
28-09-2008, 13:37
Za dużo fake'ow ma "charakter" tibijski, nie widziałem jeszcze fake'a (oprócz The Village) dziejącego się w XXI wieku.
Człowieku to ty na prawdę bardzo, ale to bardzo mało widziałeś.
LoD to świetny fake tamtych czasów. A fabuła przewyższa i to o dużo praktycznie każdą z innych, lecz teraźniejszych fake'ów.
@Kalas
Inne fake'i mało kto pamięta bo mało z nich było skończone ;p

Evil_Aragami
28-09-2008, 13:38
Też tworze fake :>

"Forgotten Bleeding"

Świat Forgotten Bleeding jest bardzo duży.Niema żadnych większych wojen jednak zawsze spotkanie jakiejś rasy kończy się albo śmiercią albo gościnnością.Magia jest bardzo silnie działająca np każdy dzien w niewolnictwie wydaje się być najlepszym dniem za pomocą iluzji.W świecie jest dużo wojska każda rasa liczy conajmniej 5 tysięcy wojowników.
Rasy:

Elfy - Są to stworzenia które przypominają ludzi różnią ich tylko uszy i ciemniejszy kolor skóry.Są 2 rodzaje elfów.Mroczne elfy które charakteryzują się fioletowym kolorem skóry i Leśne elfy o niebiesko błekitnej skórze.Elfy są jedną z nasilniejszych ras z powodu dobrej znajomości magii.Stworzenia te założyły organizację ,która obecnie jest najsilniejszą ze wszystkich jej nazwa brzmi "Chaotic".Elfy żyją w poludniowej częsci Shanion w lasach Albionu.Nienawidzą one ludzi na sam widok człowieka większość elfów atakuje bezpodstawnie.Jest to bardzo mądra rasa która pierwsza nauczył obsługiwać się Magią co dało jej przewage nad innnymi Rasami.

Wiedźmini - Na świecie jest ich bardzo mało.Mają biały kolor skóry i najlepiej posługują się bronią białą.Wiedźmini są dobrze rozwiniętymi alchemikami i wspaniałymi Amulletarami.Ich wspianiałe eliksiry pozwalają uleczyć nawet zmarłego.Przez niektórych nazywani są sektą.Zostali oni stworzeni genetycznie.Jednak po paruset lat są już "stworzeniami" którymi można nazwać rasą. Żyją w Zamku Pevett i w jego okolicach.Są neutralną rasą i mogą być najemnikami.

Ludzie - Najliczniejsza rasa.Dobrze posługuje się wszystkimi rodzajami walki są bardzo inteligentni i zastanawiają się dlaczego elfy atakują tylko ich.Żyją praktycznie na całym świecie.

Minotaury - Wredne stworzenia które mają sojusz z Orcami nienawidzą elfów za wytępienie ich w dawnych czasach.Są głupie ale mają dobre instynkty waleczne.Ich główną wadą jest to ,że nieumieją posługiwać się magią .Żyją w górach wulkanicznych lub w podziemiach na całym świecie.Ich plan to Zniszczyć wszystkie rasy z pomocą orków i panować nad światem

Orc -Stworzenia które myślą ale niezadobrze im to wychodzi są liczni ponieważ przeciętna kobieta rodzi dziesięć dzieci.Orci dzieli się na:

Abradanty(Szlachcice)
/\
Guhenrowie (Magicy)
/\
Fragaci(Wojownicy)

Są to wspaniali wojownicy walczący do ostatniego tchu.Żyją w Rythuandii.

Krasnoludy -Nerwowi mistrzowie Topora.Żyją w górach Ovenlight.

Krzatowie - Są to małe stworzenia które chowają się w górach ponieważ są słabe w razie ataku wszyscy skrzatowie biorą kusze lub łóki.i atakują z nieziemską prędkością.Wyglądają jak krasnoludy ale niemają brody.

Hobbici -Silniejsza rasa Krzatów są dobrze wyszkoleni i trenuje się ich od dziecka.Niszczą orki i minotaury ponieważ jest to szlachecka rasa.Nieznają magii.Żyją w Uthorion.Wyglądają jak ludzkie dzieci ale są bardzo poteżni.

Gollemy -Golemy są potężnymi i dużymi potworami o bardzo dobrej znajomości Magii Lodowej.Żyją w mroźnej krainie Mazvardu.Są w 80% zbudowane z Magii więc są na nią odporne.

Trellowie - Podobne do orków brązowe stworzenia które są niepokonane ani w magii ani w walce wręcz jedna z najpotężych ras.Żyją na bagnach Veurthionu.Każde spotkanie z ich wyczulonym węchem kończy się śmiercią.

Tiste Andi - Bardzo podobne stworzenia do elfów jednak zamiast dużych uszów oni mają raczej skrzydła.Występują w skompym ubraniu lub bez charakteryzują się niebiesko żółtą skórą sa mistrzami magii jedak w broni białej są słabi.Żyją w lasie Rivendell.Są przyjaźni chyba ,że się ich zdenerwuje.

Edur - Edur czasami nazywani sa pól elfami pół czlowiekiem.Z powodu tego że wyglądają prawie jak człowiek dzieli ich tylko pomarańczowy kolor skóry.Co ciekawe rasa ta żyje na całym świecie.Ich specjalną zdolnoscią jest to ,że potrafią zamienić się w każde zwierze nietylko zamienić stać się nim walczyć jak on.

Losan - Rasa nieprzyjazna są to zielnoskóre potwory żyjące we wszystkich rodzajach gór.Jeden jest niegroźny ,ale jak spotkamy więcej niż 2 wspaniale atakują pomagając sobie nawzajem.Ich magicy opracowali nowy rodzaj magii.

Nieumarli - Najpodlejsza rasa ze wszystkich dzielą się na:

-Szkielet
Z każdego nieboszczyka powstaje szkielet są dziecinnie słabe i nawet zwykły wieśniak pokona je widłami.Jednak jeśli szkieleta najpierw zobaczy Nekromanta.Wtedy powstaje.
-Potępiony Szkielet
Ma swój rozum i zostaje szkolony na nekromante z początku jest słaby ale dość silny by pokonać jednego rycerza.Następnie staje się:
-Ghoul
Jest naprawde bardzo potężny po przemianie staje się:
-Nekromanta
Jest to potężny mag lub wojownik któremu mało osób może się przeciwstawić.

Bractwa

"Chaotic" - Organizacja założona przez elfów.Ma na celu bronienia cywilizacji elfów przed napastnikami.

"Revolution Embard" -Ludzie ,Tiste Andi założyli tą organizacje z powodu powiększenia się rasy nieumarłych.Niszczą szkielety i Potępione szkielety.Wyższa ranga walczy z Nekromantami i Ghoulami.

Reszta Nieznane.

*Amulletor - Twórca różnych amuletów.

Evil_Aragami
28-09-2008, 13:40
Oops doublak wyszedł

_Omega_
28-09-2008, 15:47
@up
Wiedzminów ściągnęłeś prawie całkowicie od Sapkowskiego.

GargoinX
29-09-2008, 16:26
Ale wam się zebrało na opisywanie światów waszych fake. Imho, fake sam w sobie powinien przedstawić świat, a nie samo opowiadanie. Dział twórczość jest troooochę niżej, a tutaj róbcie fake'i ;).

P.s. (Z nawiązaniem do pana down): Właśnie, wasze "opowiastki" co słabiutkie, a fake'i robicie b. dobre, więc znacie moje zdanie - do fake'ów go, go, go!

Glannath
29-09-2008, 17:09
@up
Zapomniałeś dodac, że te próby pisania opisu swojego świata są raczej nieudolne (patrz: opis Aragamiego).
Jeśli ktoś się nie zgadza, wystawcie to do twórczości, tam wam powiedzą prawdę ;)

A opis Arashela, gdzieś tam wstawiony, IMO też słabiutki.

Arashel
29-09-2008, 20:49
@UP
(...)
A opis Arashela, gdzieś(...)
Opis? Ty wiesz co to opis? Jak nie to wróć do podstawówki (o ile ją skończyłeś)...

eerion
29-09-2008, 21:16
Te wszystkie opisy są:
1. Tragicznie napisane
2. Najczęściej z tragiczną zawartością
3. Tragiczne
4. Archtragiczne

Fake powinien obywać się bez takich opisów. Niech autor przekaże w fake co ma przekazać. Jak nie jest w stanie niczego takiego zrobić - no to może niech w ogóle da sobie spokój.

Choć z drugiej strony - jak przeczytam taki wstęp to wiem, że nawet nie mam się co zabierać za fake. Bo autor nie pokaże mi też niczego ciekawego w obrazkowym tworze

Misza
29-09-2008, 21:37
Tyle, że na obrazkowy twór spojrzysz szybciej. I się dzięki temu szybciej uratujesz.

GargoinX
29-09-2008, 21:48
Dlatego uważam, że jak już umieścić taki opis świata, czy 'opowiastkę', to na lepiej za pomocą fake'a.
Btw, Eerion - kiedy weźmiesz się za Szukając Sensu? ;d

Misza
29-09-2008, 22:19
I za SS też się weź.

Glannath
30-09-2008, 15:05
@Araszel
To jak inaczej nazwiesz tą szmirę, którą tutaj opublikowałeś? Opis, to nawet za dużo. Bo to tylko kilka liniejk marnie napisanego tekstu.

Blisher
30-09-2008, 17:05
Ty chyba k***a nigdy nie byłeś w jego temacie... (Glavesa) on nie robił w paincie tylko w pixii -.-
Pixią jedynie robił tekstury, a w paincie całą resztę, wiem lepiej bo jest moim bratem, więc nie musiałem być w jego temacie żeby widzieć fake które robił bo są na moim kompie

shady<3
30-09-2008, 17:17
@blisher

Aha. A mój wujek to GM.

Kogo to obchodzi? Jego samochody, helikoptery i inne to przeżytek. A dla mnie praca którą może zrobić każdy.

Pluskwi@k
30-09-2008, 18:44
więcej ludzi krytykuje niż robić fake
to słowa (może nie dokładne, ale nie pamietam) twurcy tego tematu.

to fakt,

dajmy np. takiego arashela
zadowolony, rozbawiony, ucieszony, z dwuch fake-ów i uważa się za proevul fakeowca, nie licząc tego że wszystkich krytykuje, ale jego to trzeba słuchać

Pacz_knight
30-09-2008, 19:02
@up
Co do Arashela to nie do konca tak jest moim zdaniem. Zrobil dwa fajne fakei (jeden caly czas jest w robocie jesli sie nie myle) ale gdzie widzisz zeby sie nimi wychwalal czy cos? Moze wspomina o nich ale mowi o nich w innym kontekscie. Tak ja to interpretuje. A co do krytyki to co jest nie tak!? Po to sie ocenia fakei zeby ten co je robi mogl to w miare poprawic. A stosowna i dobra krytyka jest wskazana...

@topic
Ufff a pamietacie jak byla plaga glupich paskowcow? Omg... dobrze ze to juz nie te czasy ;3

GargoinX
30-09-2008, 19:14
Heh. Arashel przeżył już własną aferę. I sam się przyznaję, że nieco przesadziłem. Arashel może zbyt się wywyższa, ale częściowo ma do tego powody. Siedzi tu trochę i sam robi niezłe fake'i, poza tym ostra krytyka też się przydaje.

@up:
Przeżyliśmy paskowce, przeżyliśmy sesje, żyjemy nadal w erze fake story... Ciekawe co teraz...?

Mr.Pszczola
30-09-2008, 19:28
to słowa (może nie dokładne, ale nie pamietam) twurcy tego tematu.

to fakt,

dajmy np. takiego arashela
zadowolony, rozbawiony, ucieszony, z dwuch fake-ów i uważa się za proevul fakeowca, nie licząc tego że wszystkich krytykuje, ale jego to trzeba słuchać

Nie rozumiem, dlaczego się tak wszyscy na niego uwzięliście. Kiedy tylko Carbon miał do niego pretensje to było w miarę znośne, ale teraz to każdy kto ku się zaczyna udzielać narzeka na Arashela. Arashel jest DOBRYM fake’owcem i DOBRYM krytykiem, a dobra krytyka to IMHO podstawa dla każdego, kto chce robić DOBRY fake.

więcej ludzi krytykuje niż robić fake

Tu chyba chodzi o to że większość krytyków nie tworzy już fake’ów.
Jeśli według Ciebie krytyka jest zła to pewnie dobre są oceny,,91264872658734265/10”, które nie zawierają żadnego uzasadnienia.

P.S: Przepraszam, jeśli mój post jest zbyt naszpikowany emocjami.

Sir Speed
30-09-2008, 19:32
@Gargoin
Arashel może zbyt się wywyższa, ale częściowo ma do tego powody. Siedzi tu trochę ...
Oj nie on tu nie siedzi trochę on siedzi tu mniej niż ociupinkę. Zrobił tylko 2 fake'i mimo iż całkiem długie to jednak mało, ale dzięki temu że długie ma już dobrą sklejkę i niektóre efekty. Dobrej fabuły i własnych grafik ciągle brak więc na pewno nie ma powodu by się wywyższać. Jest normalnym fake'owcem i wcale nie lepszym od innych bo teraz jest bardzo dużo osób na jego poziomie i z takimi aspiracjami jakie ma on.
Przeżyliśmy paskowce, przeżyliśmy sesje, żyjemy nadal w erze fake story... Ciekawe co teraz...?
Teraz może być coraz lepiej z tego co widzę bo jest paru nowych fake'owców, którzy maja świetne aspiracje i paru takich, którzy muszą się dużo uczyć. A i jest parę dobrych fake'ów bardziej znanych w tym dziale artystów. Więc teraz poczekamy jak to się rozwinie ;p.
@Arashel
Jeśli chcesz się jakoś wyróżniać to postaraj się przy twoim następnym fake'u zwłaszcza przy fabule. Mam nadzieje, że nie będzie to kolejna fabuła typu anime.
@up
Nie rozumiem, dlaczego się tak wszyscy na niego uwzięliście. Kiedy tylko Carbon miał do niego pretensje to było w miarę znośne
Ludzie uwzięli się na niego już jakiś czas temu, ale on sobie radzi.

GargoinX
30-09-2008, 19:38
Dobra, sprowadzając to do pionu; Arashel nie ma powodów by się wywyższać, ale krytykować potrafi i przy tym opisie Arashela zostanę. No i dołączam się do nadziei Speeda - mam nadzieję, że pokażesz klasę w nowym fake'u drogi Arashelu... a ja dodam tak na marginesie... w sobotę/niedzielę pojawi się mój nowy fake (tak, wiem, to chyba 15 xD). Nie martwcie się, mam już gotowe kilka partów, więc na pewniaka nie skończy się po 5 partach...

Blisher
30-09-2008, 20:53
@blisher

Aha. A mój wujek to GM.

O! Super! Na jakim świecie?

KalasantyX
30-09-2008, 21:00
@up:
Przeżyliśmy paskowce...
A ja bym se pooglądał jakiegoś dobrego paskowca; dawno nie było.

więc na pewniaka nie skończy się po 5 partach...
Ale po sześciu już tak ;<?
(tak, wiem, to chyba 15 xD)
Nie przejmuj się tak, to nic złego.

...on siedzi tu mniej niż ociupinkę.
Długo siedzi... a dwa fake'i i to dość długie to dużo.

@topic
Ufff a pamietacie jak byla plaga glupich paskowcow? Omg... dobrze ze to juz nie te czasy ;3
;< Bo ja wiem. Sama idea paskowców rozkłada długie i ciężkie fake story w pierwszej rundzie.

...a dobra krytyka to IMHO podstawa dla każdego, kto chce robić DOBRY fake.
Chyba chodziło o samokrytykę =]?

@up
:< Faaaajny jesteś... tylko trochę mało.

Veruis
30-09-2008, 21:28
Ale po sześciu już tak ;<?

Złodziej! Zabrałes mi kwestię ;p!

A propo Arashela... Nie rozumiem, co o niego takie dysputy sie prowadza. Normalny urzyzkodnik, troche porobil fakeow, troche pokrytykowal, troche sie poklocil i gdzie tu sensacji wypatrywac?;)

eerion
30-09-2008, 21:29
Arashel może zbyt się wywyższa, ale częściowo ma do tego powody. Siedzi tu trochę i sam robi niezłe fake'i, poza tym ostra krytyka też się przydaje.

Aha, znaczy ja powinienem po wszystkich jeździć z góry na dół i mam do tego prawo, bo jestem długo na forum?
Nikt nie ma jakichkolwiek powodów by się wywyższać. Chyba, że druga osoba jest skrajnym <censored> ale to zupełnie inna bajka

Co do samego Ara - ja tam nic do niego nie mam. Z tego co pamiętam, to kiedyś przyjął moją krytykę co się ceni ;P
Co nie znaczy, ze ma jakiekolwiek przyzwolenie od społeczeństwa na wożenie sie. Ani nikt inny.

Najlepszy paskowiec był przeciętny.

;< Bo ja wiem. Sama idea paskowców rozkłada długie i ciężkie fake story w pierwszej rundzie.
Dlaczego? Ponieważ jest lekkie, płytkie i zawiera bardzo często wymuszony humor?

Arashel
30-09-2008, 21:35
Święta racja...

@Arashel
Jeśli chcesz się jakoś wyróżniać to postaraj się przy twoim następnym fake'u zwłaszcza przy fabule. Mam nadzieje, że nie będzie to kolejna fabuła typu anime.
No to mamy problem, bo świat opisany mam, chronologia różnych wydarzeń też, rasy też, coś ala magia (lub kidou) też, pewne kamienie-artefakty też, ale nie
wiem o co będzie w tym fake'u biegało :D Zero pomysłów na to o czym on będzie...

Moja rada jest taka: Mniej to wszystko co mówią inni w dupie...
Przyznam że znaczenie postów części użytkowników po prostu ignoruje...

Aha, znaczy ja powinienem po wszystkich jeździć z góry na dół i mam do tego prawo, bo jestem długo na forum?
Nikt nie ma jakichkolwiek powodów by się wywyższać.
Się zgodzę, długość bycia na forum nie wpływa na "wartość" użytkownika...

KalasantyX
30-09-2008, 22:13
No to mamy problem, bo świat opisany mam, chronologia różnych wydarzeń też, rasy też, coś ala magia (lub kidou) też, pewne kamienie-artefakty też, ale nie
wiem o co będzie w tym fake'u biegało :D Zero pomysłów na to o czym on będzie...
Heh, to ty chyba na opak fake'i robisz, przynajmniej niż ja.
Ja wpadam na tysiące dobrych pomysłów, które tak naprawdę są denne, ale to wystarcza i robię do tego świat, a nie odwrotnie. Łatwiej później wszystko pod fabułę podpasować.

Dlaczego? Ponieważ jest lekkie, płytkie i zawiera bardzo często wymuszony humor?
Wąsko to postrzegasz, patrzysz stereotypowo, narrow-minded itp.
Paskowiec nie musi być:
~zabawny, czyli nastawiony na humor <bo kto ci każe? Mogą być 5 obrazkowe historyjki z ukrytą ideą>
~może być głębszy niż dziurawe wiadro, co przez to idzie, jeden pasek może zawierać więcej treści niż cały fake story razem wzięty
~lekkie wcale nie jest określeniem negatywnym, ale zależy jak na to patrzeć
Poza tym w idea paskowców opiera się na najważniejszym filarze:
-przy paskowcu mniej czasu się zużywa (masz pomysł? Od razu go realizujesz w błyskotliwy sposób, a nie ukazujesz go przez 300~ obrazków, a i tak mało kto to przeczyta/zrozumie

:K:
-----------------------------------------
@editDown
Dobra - pokaż/zrób jakiegoś porządniejszego i poważniejszego paskowca to pogadamy.
Taa, dotknij to uwierzysz. Trzeba myśleć abstrakcyjnie.
Gdybyśmy robiąc nowe rzeczy opierali się ciągle na starych... ekhm... :< kto widzi bezsens w tym stwierdzeniu?
Idea paskowców wciąż jest do wykorzystania i czeka na swoich geniuszy.

Rzalowe Opowieści by Kalas:
Załóżmy, że siedzisz sobie na lekcji, z nudów wyjmujesz kartkę i zaczynasz pisać, próbując ukazać swoje emocje koledze z ławki, który bacznie zaczyna się przyglądać twoim poczynaniom... Oczywiście jako, że masz artystyczną duszę każda litera jest ozdabiana, duża i dość długo ją robisz. I tak piszesz:
B
O
R
W tym miejscu kolega może się:
a) domyślić o co chodzi, przez co pisanie kolejnych liter tak czasochłonnych jest bez sensu, z drugiej zaś strony dzieło będzie nieskończone co też nie jest dobre.
b) uznać to za stratę czasu i poczekać aż skończysz cały wyraz, niby wszystko ok, co? Więc jego wzrok wraca na kartkę, kiedy odrywasz długopis od niej i widzi:
BORED, widzi końcowe dzieło, ale raczej nie zamyśli się nad aktem tworzenia i wartością artystyczną. Przytaknie i wróci do walenia głową o ścianę.

Ktoś zrozumiał sens tego rzalowej sytuacji? =]?

eerion
01-10-2008, 00:00
Co oznacza, że ten pomysł już jest klapą, bo powstał od złej strony. I fabuła będzie najpewniej wymuszona/kiczowata (lub i to i to).

Wąsko to postrzegasz, patrzysz stereotypowo, narrow-minded itp.
Paskowiec nie musi być:
~zabawny, czyli nastawiony na humor <bo kto ci każe? Mogą być 5 obrazkowe historyjki z ukrytą ideą>
~może być głębszy niż dziurawe wiadro, co przez to idzie, jeden pasek może zawierać więcej treści niż cały fake story razem wzięty
~lekkie wcale nie jest określeniem negatywnym, ale zależy jak na to patrzeć
Poza tym w idea paskowców opiera się na najważniejszym filarze:
-przy paskowcu mniej czasu się zużywa (masz pomysł? Od razu go realizujesz w błyskotliwy sposób, a nie ukazujesz go przez 300~ obrazków, a i tak mało kto to przeczyta/zrozumie

Dobra - pokaż/zrób jakiegoś porządniejszego i poważniejszego paskowca to pogadamy.
No mówisz, że patrzę stereotypowo.
Nie. Ja patrzę na styl paskowców jaki był. I na tym się będę opierał, dopóty nie wyjdzie jakieś ciekawe odstępstwo.
To tzw. ewolucja fake ;P

Pluskwi@k
02-10-2008, 19:00
@up
Co do Arashela to nie do konca tak jest moim zdaniem. Zrobil dwa fajne fakei (jeden caly czas jest w robocie jesli sie nie myle) ale gdzie widzisz zeby sie nimi wychwalal czy cos? Moze wspomina o nich ale mowi o nich w innym kontekscie. Tak ja to interpretuje. A co do krytyki to co jest nie tak!? Po to sie ocenia fakei zeby ten co je robi mogl to w miare poprawic. A stosowna i dobra krytyka jest wskazana...

może i wzkazana, no ale moim zdaniem się za bardzo przechfala tym.
Nie rozumiem, dlaczego się tak wszyscy na niego uwzięliście. Kiedy tylko Carbon miał do niego pretensje to było w miarę znośne, ale teraz to każdy kto ku się zaczyna udzielać narzeka na Arashela. Arashel jest DOBRYM fake’owcem i DOBRYM krytykiem, a dobra krytyka to IMHO podstawa dla każdego, kto chce robić DOBRY fake.
no panie sprawiedliwy, to powiec nam czemu on się uwziął na nas?
2 fake i uważa się za pro evul fejkowca, i inni dobzi fakewocy, ktuży są w tej dziedzinie dobrzy, robią wiecej fejkó dobrych.
@Gargoin
2 fejki, ma się czym pochwalić
Oj nie on tu nie siedzi trochę on siedzi tu mniej niż ociupinkę. Zrobił tylko 2 fake'i mimo iż całkiem długie to jednak mało, ale dzięki temu że długie ma już dobrą sklejkę i niektóre efekty. Dobrej fabuły i własnych grafik ciągle brak więc na pewno nie ma powodu by się wywyższać. Jest normalnym fake'owcem i wcale nie lepszym od innych bo teraz jest bardzo dużo osób na jego poziomie i z takimi aspiracjami jakie ma on.
och nie sądze, jak już wspomniałem wyżyjej dobzi fejkowcy robią fejki, dlatego też zwą się dobrymi fejkowcami. a co do arashela: zrobił narzie 2 fejki.
Teraz może być coraz lepiej z tego co widzę bo jest paru nowych fake'owców, którzy maja świetne aspiracje i paru takich, którzy muszą się dużo uczyć. A i jest parę dobrych fake'ów bardziej znanych w tym dziale artystów. Więc teraz poczekamy jak to się rozwinie ;p.aż się boje że nowi fejkowcy będą użądzać nam tu fake typu: ''orcus the noobek(chociaż sam mam zamar zostać fejkowcem)
@Arashel
@up

masz racje w tym ostanim

sorry za błędy

Mr.Pszczola
02-10-2008, 19:32
może i wzkazana, no ale moim zdaniem się za bardzo przechfala tym.
To mnie w całej tej sprawie najbardziej wku**ia, nie widzę żeby on się czymś przechwalał, więc czemu ciągle to powtarzacie?

no panie sprawiedliwy, to powiec nam czemu on się uwziął na nas?
Ktoś się na kogoś uwziął? Chyba ty na Arshela -.-

2 fake i uważa się za pro evul fejkowca
To już każdy kto błędy wytyka to się ze ,, pro evul fejkowca” uważa?

inni dobzi fakewocy, ktuży są w tej dziedzinie dobrzy, robią wiecej fejkó dobrych.
Czyli nie można czegoś negatywnie ocenić dopóki się nie zrobi minimum 10 fake’ów?

GargoinX
02-10-2008, 20:27
@up:
Chodzi o to, że on tu nie siedzi długo a wszyscy go wychwalają itp. A u niego nie widać skromności. Pamiętacie usera philozof? Arashel mi do bólu przypomina philozofa, który przyszedł do fake'ów i od razu wszędzie się pokazywał, żeby wszyscy go znali i robił z siebie takiego małego pr0.
Co nie zmienia faktu, że Arashel (jak i philozof) zna się na krytyce (i fake'ach też).

Arashel
02-10-2008, 20:41
Wasze debilne i bezsensowne kłótnie na mój temat przestały mnie bawić już jakiś tydzień temu...

Proszę, proszę już... STOP...
< A raczej "Macie, macie już... STOP...>

@Down
To się tyczy mnie więc mam do powiedzenia dużo,a skoro ty nie masz na ten temat zdania to raczej powinieneś siedzieć cicho...

eerion
02-10-2008, 20:50
Wasze debilne i bezsensowne kłótnie na mój temat przestały mnie bawić już jakiś tydzień temu...

A ty na ten temat masz najmniej do gadania :P

@Wszyscy:
Nie wiem kto się na kogo uwziął, ale jak walicie zarzuty to popierajcie to argumentami. Dawajcie cytaty, linki do postów, itd.
Wtedy będzie można porozmawiać na jakimś normalniejszym poziomie.

X-Zero
02-10-2008, 21:56
Nie wiem kto się na kogo uwziął, ale jak walicie zarzuty to popierajcie to argumentami. Dawajcie cytaty, linki do postów, itd.

Najgorsze w tej całej sprawie jest to że nie ma żadnych postów w których Arashel się wywyższa... Oczywiście są takie, w których no... obraża kogoś, ale nigdzie nie jest napisane ~" a ja jestem lepszy "... No, ale chyba każdy jest zdolny do nabluzgania ;f
A sama krytyka nie ma tu nic do rzeczy... Tak samo w przypadku philozofa też to nic nie miało do rzeczy, tylko oczywiście wszyscy myśleli " a sam nie zrobisz lepszego fake'a " i sądzili że on się wywyższa...

Tyle odemnie w sprawie. Koniec. Wszelkie dyskusje i niezgodności na PW ( najlepiej od razu na GG, bo przez PW głupio ;/ ). Zbieżność imion i nazwisk jest przypadkowa.

Avios
03-10-2008, 13:22
Ej, ej, ej! Kłóćcie się na GG a nie tu!

Torog Velrock
03-10-2008, 16:16
Ten temat został specjalnie zmieniony na taki żeby był jedynym tematyem w którym nie wystawia się obrazków tylko dyskutuje o sytuacji w dziale, więc Avios, ten temat jest najlepszym miejscem na tego typu kłótnie ponieważ są one ściśle powiązane z sytuacją będącą aktualnie na Dziale-Fake.

GargoinX
03-10-2008, 16:21
Dokładnie. To jest temat do dyskusji o fake'ach, a wszyscy wiemy, że kłótnia to również dyskusja. P.s. Co myślicie o przyklejeniu tego tematu?

Torog Velrock
03-10-2008, 16:55
Good Idea Gargoinie Temat do przyklejenia !

@Down
Ja mam <Sruuuu> [lot] <Plask>

_Omega_
03-10-2008, 19:00
Ma ktoś klej?

Glannath
03-10-2008, 19:32
@up
W tubce może być?

@top
Przykleić temat.

Avios
03-10-2008, 19:44
A co odpadł wam, że chcecie przykelić? O.o
BTW, do speeda, jak tam Los Wygnańca?

Mr.Pszczola
06-10-2008, 16:21
Ponieważ jest dość spory offtop na temat powiązania You_Ying’a z Carbonem pomyślałem, że warto będzie kontynuować ta dyskusje tym temacie.

Pacz_knight
06-10-2008, 16:27
@up
Taaa... All sie do niego przyczepili i teraz niewiadomo juz o co kaman. ;<
To torche glupie rozpoznawac kogos po avku/sygnie. Przeciez malo jest osob ktore maja te powalone kuleczki?
Tak jak wspomnialem w temacie z zamowieniami... Jesli juz, to podejzewal bym ze to Buszman. No ale co z tego!? Nawet jak to on, to jakas sensacja ma byc z tego? o.O
Naprawde niektorych nie rozumiem ;p

@down
A ty masz brzydka twaz ;<

Evil_Aragami
06-10-2008, 16:33
@up
Brzydki out :<

A co was to obchodzi czy to Carbon??

Mr.Pszczola
06-10-2008, 16:58
Też to była dla mnie zbieżność avków.
W całej sprawie zaciekawił jeden fakt:
-Carbon logował się wczoraj po raz pierwszy od dłuższego czasu.

You_Ying to Ernesto Ruz czy jak kto woli Zirek_003.
Dlaczego You_Ying to Ernesto Ruz??
Odpowiedź jest prosta, a jest nią cytat z pomocfake:
<Napisane przez You_Ying>
Witam, chciałbym pokazać wam mój pierwszy fake na tej stronie (ale tworzyłem też na tibia.pl jako Ernesto Ruz) Jestem taki jeszcze dosyć zielony, więc proszę o łagodne komentarze
PART I
Dlaczego You_Ying i Ernesto Ruz to Zirek_003??
http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=2274462&postcount=64
Leżące ciała i marihuana to grafika Zirka, ciała z ,,wojny XXI wieku" a listki tez gdzieś tam dawał.

A i takie małe BTW, co do kulek:
http://www.gimpuj.info/empty-t14315.0.html

Sir Speed
06-10-2008, 17:42
BTW, do speeda, jak tam Los Wygnańca?
A powiem, że nie najlepiej bo zająłem się graficzkami dla kumpli, ale jutro powinienem wiedzieć ile zajmie mi robienie partu.

Arashel
06-10-2008, 18:15
Bzdura!
You_Ying to trzeci brat mroczek...
Skąd to wiem! Nie wiem! Ale zaraz znajdę jakieś absurdalne dowody!

@Haze of Angels Battles
Pierwsza walka była to Ryouu vs Sapphire.
Napiszcie kogo byście chcieli zobaczyć w następnej...

Pacz_knight
06-10-2008, 18:32
@up
Mozez mnie dac vs ktos tam... Byle kto. Moge nawet zginac, ale jakas fajna smiercia xD

Suhayl
06-10-2008, 18:41
Martwy Malthinae vs. Pacz :P
Ale niech w walce nie będzie amrtwy :P

You_Ying
06-10-2008, 19:44
[SIZE="1"]Bzdura!
You_Ying to trzeci brat mroczek...
Skąd to wiem! Nie wiem! Ale zaraz znajdę jakieś absurdalne dowody!
Co to mialo znaczyc? Hmm? xD

bleachz
06-10-2008, 21:09
@You_Ying
Dont spam fucking kid!

Od niedawna zaczełeś pisac a spamujesz jak szalony...

Pewnie ten temat przykleją... Bo co innego1?

Arashel
06-10-2008, 21:20
Nie komentując wypowiedzi typka UP zacznę inny wątek...

Mianowicie jest coś na kształt pomocy dla ludzi którzy chcą tworzyć fake'a:

Jaki Fake byście chcieli zobaczyć na tym forum?
Jakie wątki/zagadnienia miałby posiadać/poruszać? Jaką Fabułę?
Czy nadal preferujecie walki i zuo vs dobro? Jeśli nie to co innego?

Wysilcie swoje mózgi, móżdżki, zwoje nerwowe lub inne elementy waszego organizmu które służą wam do myślenia zamiast brakującego(u co niektórych) mózgu (Ale bez układu rozrodczego)...

@2xDown, Torog
Też bym zobaczył coś takiego ale w dobrej oprawie graficznej...

GargoinX
06-10-2008, 21:22
Dont spam fucking kid!

Do tego służy ten temat... tj. nie w sensie, że do spamowania, a do ogólnych rozmów o fake'ach. Co prawda wysuwa nam się tu wątek "Ying=Carbon=Buszman", ale to chyba częściowo należy do fake'ów, bo oni są częścią tego społeczeństwa.
@Up:
Ano dobry wątek. Miło by było zobaczyć fake o fabule, gdzie trzeba pogłówkować co może być dalej, co łączy bohaterów, o co tu chodzi (czyt. o fabule gdzie trzeba wytężyć ów organ służący do myślenia), a nie cały czas te walki.
@Down:
To też dobry pomysł. Mało tu fake'ów o takim wątku (0? xd). Miło byłoby coś takiego zobaczyć.
@3xDown:
Emo, nie udało Ci się - nie byłeś fajny.

Torog Velrock
06-10-2008, 21:23
ja bym chciał zobaczyć jakiś... "Love story" fake, może nie cały wokół tego love ale przynajmniej jakiś ważniejszy wątek... - ciekawe co by z tego wyszło ?

Ying to Ernesto_Ruz czy jakoś tak... więc zamknijcie się z tym że Ying = Carbon bo to by wynosiło Ying = Ernesto = Carbon co mi się nie specjalnie widzi...

Misza
06-10-2008, 21:26
@You_Ying
Dont spam fucking kid!
Oh my God, you're so dumb!

Fajny jestem, nja? Umiem po angielsku napisać. I to tak, że brzmi to jak gówno.

Wysilcie swoje mózgi, móżdżki, zwoje nerwowe lub inne elementy waszego organizmu które służą wam do myślenia zamiast brakującego(u co niektórych) mózgu (Ale bez układu rozrodczego)...
Tutaj się można cieszyć, nie pociągną dalej swoich genów. O kimkolwiek mówisz. Właśnie wracam z faparty na [RULE 1&2] i nie myślę jeszcze mózgiem. Krew jest niżej.

Evil_Aragami
07-10-2008, 16:09
Ja może dodam jakiś poboczny wątek love :>

Torog Velrock
07-10-2008, 16:30
Hura Argami - tylko żeby był porządnie wykonany ;]

KalasantyX
07-10-2008, 16:40
@Arashel
Jaki Fake byście chcieli zobaczyć na tym forum?
Genialny;?
Jakie wątki/zagadnienia miałby posiadać/poruszać? Jaką Fabułę?
To akurat sprawa autora... może jeszcze swoje fabuły podać? Btw. tylko fantasy.
Czy nadal preferujecie walki i zuo vs dobro? Jeśli nie to co innego?

Wolę dobho vs zuo...
Bul. W większości opowieści nie ma czegoś takiego jak dobro i zło. > Żeby stworzyć faboołę potrzebny jest konflikt, problem itp (np. bohater musi znaleźć skarpetki), bez tego nie ma opowieści...
A dobro i zło... to są śmieszne dopiero pojęcia. Są dwie nacje, i wiadomo, że dla każdej ta druga będzie "złą".

@Gargoin
@Up:
Ano dobry wątek. Miło by było zobaczyć fake o fabule, gdzie trzeba pogłówkować co może być dalej, co łączy bohaterów, o co tu chodzi (czyt. o fabule gdzie trzeba wytężyć ów organ służący do myślenia), a nie cały czas te walki.
Baa... a jak już przychodzi taki fake to ma się wyjębane? :< A walki sux... <raz na jakiś czas mogą być... żeby akcja szła do tyłu>

@Torog
Ja podejrzewam, że by wyszedł bul i puacz... <wali się głową w kolano>
Se o czymś przypomniałem i już nie napiszę nic więcej, ale to niech zostanie jako symbol mojego niskiego iq i lotności umysłu.

@Misza
Bulowy post.

@Evil
Szczerze, jupi, jesteś światłem w moim życiu... :<
Poboczny to nie główny.

@Torogx2
Bulowy post.

Sir Speed
07-10-2008, 19:19
Hmm już wiem ile będę robił fake'a. Jest to oczywiście zbliżony okres czasu -
7 dni. Grafik ciut więcej niż ostatnio do tego mam więcej w szkole no i samo z siebie to wynika. Wy też dawajcie jakieś niusy co do swoich fake'ów xD

GargoinX
07-10-2008, 19:22
Wy też dawajcie jakieś niusy co do swoich fake'ów xD

No to ja powiem, że mojego fake'a będę dawał regularnie co tydzień w weekendy (albo w sobotę albo w niedzielę). Mam na składzie 3 party do przodu, więc nawet jak w jakiś weekend nie zdążę zrobić fake'a to i tak dam ;).

Pacz_knight
07-10-2008, 19:28
Taaa moj fake bedzie mial male opoznienie. Grafik jest cala masa i niewiem czy sie tak szybko wyrobie. Outfitow jak narazie mam garstke, fabule nie pelna bo caly czas jeszcze nad nia pracuje, ale mysle ze sie wam spodoba. ;)

Oerciak
07-10-2008, 19:39
Gdyby nie to, że jestem leniem i nie chce mi się robić grafik i outów to za jakiś czas moglibyście ujrzeć mojego njuw faka :P

bleachz
07-10-2008, 20:04
@UP
Niewiem po co to napisałeś, by się chwalic swoim lenistwem.

@2up
No ja myśle, żeby jak najszybciej było :O.

@3UP
Faking SKUL?! XD

topic:
Ja musze popracowac na różnych efektach bo jak wystartuje z fake to żal będzie Xd.

GargoinX
07-10-2008, 20:09
@3UP
Faking SKUL?! XD

Je, je...

@Oerta:
Nie pierdziel, tylko rób tego fake'a! ;<
Wiem gdzie mieszkasz i jak wyglądasz...
Rób, rób, rób! ;>

X-Zero
07-10-2008, 20:11
Co do mojego nowego tworu to powiem tylko że brakuje mi tytułu, zrobiłem prawie cały prolog i pierwszą scenę 1 parta ;d
Czyli "premiery" możecie się spodziewać gdzieś na początku listopada ( 12 najpóźniej ;d )...

P.S.: Hehe, widzę że dział fake zaczyna być znów aktywniejszy ;>

@down:
Yhm... Początek i koniec... W środku mam tylko wątki pokroju " James utopi się w toalecie "... Ale kto go tam wrzuci to już nie wiem ;/

@edit:
Dodam tylko: Tak, fabułę - niby - mam, jednak... NIE MAM TYTUŁU!!11
Pewnie znowu walnę jakieś słowo co nic nie znaczy, a pod koniec je przetłumaczę xd ( Truel - Miecz Bogów )

Arashel
07-10-2008, 20:18
Bo jest miejsce gdzie można pier*olić głupoty i inne rzeczy(nie dosłownie, wy moje małe zboczuszki)...

X-Zero ty się ciesz...
Masz chociaż fabułę fake'a...

KalasantyX
07-10-2008, 20:46
Skoro można spamić... gdyby ktoś dał mi zrobionego fake'a to może bym go hostnął i opublikował.

Sprzedawać fabuły mogę za prawie free... :do wyboru do koloru, super hero co przeżywa mimo wszystko, dobro vs zuo, zuo vs zuo, i głębsze i płytsze.

@down
Rźąźisz ; tak się to pisze!!1
Wpakuj mnie do roli 100% zuej, np żebrak, barman itp.

Oerciak
07-10-2008, 21:23
@Oerta:
Nie pierdziel, tylko rób tego fake'a! ;<
Wiem gdzie mieszkasz i jak wyglądasz...
Rób, rób, rób! ;>

Robię, robię!
Ma JEDEN screen!
Żąrze ^^

GargoinX
09-10-2008, 20:04
@Up:
Rób, rób.
@Top:
Cieszcie się i radujcie, bo jutro piątek i być może jutro pojawi się drugi odcinek mojego fake'a. ;p

shady<3
09-10-2008, 20:17
Ta. Zapowiadam wam fake'a. Fajnie co? Będzie się zwał "Feelings".

BTW. Udaję dziś Dodę. Mówię. Równoważnikami. I także. Pojedynczymi słowa. Mi.

@down

Ta. Fabuły mam aż całe 1% obmyślone. Fajnie nie? Czyli mam pomysł tylko. Czyli rodem z japońskiego horroru. Czyli mała dziewczynka rozjebuje wszystko. Czyli fajnie.

bleachz
09-10-2008, 20:23
@UP
Cieszymy się :cup:.
A w jakim czasie to będzie?! Coś w stylu F.E.A.R'a ? Bo jeżeli tak to już szykuje kapcie i przed monitorem tylko czekac :p.

@down
Nie ? Pograj se w FEAR'a to kupke zrobisz... mnie dobiło jak w biurowcu, 3 misja chyba jakies gówno przebiegło i nagle wyje*** trup... :<>

@UP
wbij na gg o ile masz tamte stare :O jak nie to podaj.. aquis here

Mr.Pszczola
09-10-2008, 20:45
Czyli mała dziewczynka rozjebuje wszystko. Czyli fajnie.
Czyli wszystko po to żeby pokazać nam szaraczkom jak się robi krew?

Torog Velrock
09-10-2008, 20:47
@Up
Czyli tak jakbyś zgadł ;p

Lova
09-10-2008, 20:47
@4x up

Powiedz mi,czemu mi to się kojarzy z Ringiem?

bleachz
09-10-2008, 20:50
@UP
Bo Alma jest strasznie podobna do Samary z The Ring??

@EDIT
No patrzcie nawet w gógle.cóm znalazłem ;>
http://i220.photobucket.com/albums/dd68/KHLeon/alma_fear_-_samara.jpg

@down

AAQQUUIISS from DBS... gadałes mi nawet że lootnełes nose ringa ;< na gg

shady<3
09-10-2008, 20:58
aquis here

Kto? o-O Nie mam gg mam tylko skype. GG/tlen/aqq ssą.

@Pszczoła

Nie.

@Torog

Nie.

@Lova

Bo The Ring też jest japońskim horrorem?

@bleachz

Bo te wzystkie typy z japońskich horrorów wyglądają tak samo?

BTW. Hvj ci w dupe nie wiem co to DBS i nie znam cię. BB

@down

To PO CO się pytasz? ;|

Aha. I jak mówisz że jest podobnie jak jeszcze nie zrobiłem tego fake'a? x.X

Lova
09-10-2008, 21:03
@2x up

Samara była w amerykańskiej wersji,a mi chodzi o japońską...

@up

Chodziło mi oto,że w ringu jest podobnie:jakaś babka zabija wszystkich,co obejrzą jakąś kasetę.

Arashel
09-10-2008, 22:11
Taaa...
Alma rox, jak się ta smarkula gdzieś pojawi to widać to z odległości 100km i od razu szeregi wrogów/przyjaciół (a twoja postać to jakiś wybraniec mocy i Alma go nie tyka(?) ) stają się szczuplejsze...
Co oni jej takiego zrobili że ona rzeźnie im odstawia?

Evil_Aragami
09-10-2008, 22:43
@up
Fake bez proplematyki :>

A pamiętacie naruto na moście?>

GargoinX
09-10-2008, 22:48
Nie.
Ja słyszałem tylko o tym mity, legendy, bajki czy inne kupy. A no i widziałem ładny statek. <3

Oerciak
09-10-2008, 22:51
A ja widziałem ten fake w całej swej okazałości!
Toż to legenda tego forum tak jak kiedyś (już zapomniany przez 99.99% userów) jak powstał kefir ;p

shady<3
10-10-2008, 07:17
@Oerciak

Ja pamiętam ;*

@Evil Aragami

Też pamiętam ;*

@Gargoin

3maj! http://img71.imageshack.us/img71/7575/lolqt9.png

@Arashel

Loffciam ciem.

Arashel
10-10-2008, 07:47
@UP
Za co mnie "Loffasz"?

bleachz
10-10-2008, 13:15
@2up
no wiesz co to DBS jak administrator może zapomniec swoje forum... Najlepsze forum graficzne na "mojeforum.net" ... I TY NIE PAMIĘTASZ! JAJA SE ROBISZ...Pewnie nie pamiętasz też Ellandi...Nie poznaje Cię SHADY !

Naruto na moście słyszałem... I ten statek!!! Jakieś niewiem ile czasu ale jak zakładałem konto to widziałem to... xD Statek <3

Ja narazie nie mam pomysłu na fake i tak byście pojeździli po mnie na tych efektach...

Torog Velrock
10-10-2008, 13:57
@up
Zaczynasz drażnić ludzi O.o
Wpisz w W Guglu "Shady" a zobaczysz na ilu forach "on" jest..

Ehh naruto na moście ;]

shady<3
10-10-2008, 14:42
@torog

On jest jakiś pie*do**ię*y.
Pierwsze co wyjdzie jak wpiszesz do google "shady" to "Slim Shady".
Poza tym miałem av i syge z Eminemem.
To chyba narzuca skojarzenia co do mojego nicku ku**a?

@bleachz

Weż wy*ie*da*aj.
Nigdy nie założyłem forum na mojeforum.net.
Nigdy nie zakładałem jakiegokolwiek forum.
Nie byłem nigdy administratorem jakiegokolwiek forum na mojeforum.net.
Administratorem byłem tylko raz w życiu na fakezarena.pun.pl. Nie, nie wiem co to Elladia(?!). Wku****sz mnie.

@Arashel

Za "Alma rox" <3

@down

Zrób mi go to go ku**a wrzucę ...

Evil_Aragami
10-10-2008, 21:48
@up
Weź wrzuć ten fake od pierwszej do ostatniej klatki bo nie widziałem go :<

Suhayl
11-10-2008, 11:57
a ja Naruto na Moście czytałem, oglądałem i może nawet komentem zarzuciłem... Na którym z kolei koncie.

By the way:
Zapowiadam wam fake inny od Demons Blood'a. Zacieszacie na zapowiedź "The Vampire"?

GargoinX
11-10-2008, 12:06
Wampiry :O.

Co do mojego fake'a:
Drugi odcinek ukaże się dzisiaj, chyba że coś mi wyskoczy.
No i jeśli pewna osoba nie pomoże mi z pewnymi outami. ;p
Miejmy nadzieję, że ta osoba się zjawi dzisiaj na gg. ;p

Pacz_knight
11-10-2008, 12:08
@Suhayl
A ty tez czasem nie miales odejsc? ;<
Niewiem z kad ci sie wziol pomysl z vampirami ale moj fake bedzie tez cos podobny. Tylko procz tego bedzie wiele innych tego typu shitow. Zreszta w fakeu bedzie chodzilo o cos innego xd

A jesli chodzi o naruto na moscie to dobrze to pamietam ;p

@down
No widzisz akurat o tym wiem. Chyba nie skapowales malej ironi ktora byla do niego skierowana -.-"

Evil_Aragami
16-10-2008, 13:40
A co wy na to ,żeby zrobić coś takiego jak Efekty na zamówienie albo lokacje xD

You_Ying
16-10-2008, 13:45
Lokacje to bardzo dobry pomysł. Sam mogę pare zrobić odrazu. Jednak efekty, to raczej jak zrobić, bo jak wkleisz do painta? Spytam się modka czy przyklejenie tematu ''Lokacje na Zamówienie'' będzie dobre ;)

@Down
Spytałeś się, a ja się spytam modka czy by przykleił :D ale nie zrobiłem takiego :D

Evil_Aragami
16-10-2008, 13:49
@up

ALE JA PISZE!!!

X-Zero
16-10-2008, 14:03
Jednak efekty, to raczej jak zrobić, bo jak wkleisz do painta?

Dać komuś obrazek, a on dorobi efekty? O_o Wiem, ja też tego nie zrozumiałem ;/

Shiz.
16-10-2008, 14:31
Ludzie przecież robienie lokacji to przyjemność! Nigdy koleś który ma ci lokacje zrobić nie będzie ona nigdy wymarzona.

@Suhayl to ty Goban? (chyba ja tylko jeden się skapnełem ;0)

@down
Żałosne ale może ja nie wchodziłem na twój blog?

Suhayl
16-10-2008, 14:53
Byś się skapnął, gdybym wsześniej nie napsiałem o tym na moim blogu... Żałosne po prostu.

Arashel
16-10-2008, 17:17
Ludzie przecież robienie lokacji to przyjemność!
Taaaa...
Zwłaszcza dla mnie jak robie lokacje 1700x1000 pixeli...

Pacz_knight
16-10-2008, 17:49
Zrobienie lokacji przez kogos to praktycznie to samo co zrobienie w ME. Bezsensu... Tak jak juz gdzies wspomnialem. Co z tego ze bedziesz mial lokacje jak nic nie pokazujesz od siebie samego. Co my w takim fakeu mamy oceniac. Moze jeszcze wogole zrobmy tak zeby ktos nam calego fakea zrobil a my tylko tekst wkleimi o.O

@edit
A co do efektow to nie mozna sie po prostu wymienic sposobami i pomyslami na dany efekt? A potem dolaczenie tylko screena jak to ma wygladac zeby ktos mnie wiecej wiedzial o co kaman i czy dobrze mu to wyszlo ;)

Mikes1
16-10-2008, 17:59
Ja proponuje do tego wszystkiego dodać jeszcze temat "Fabuła na zamówienie". Byłoby fajnie bo komu chce się myśleć nad fabułą?

Suhayl
16-10-2008, 18:04
To ja już wolę "Komentarze na zamówienie"

X-Zero
16-10-2008, 18:06
@edit
A co do efektow to nie mozna sie po prostu wymienic sposobami i pomyslami na dany efekt? A potem dolaczenie tylko screena jak to ma wygladac zeby ktos mnie wiecej wiedzial o co kaman i czy dobrze mu to wyszlo ;)
Jak dla mnie to w pomocy dla fake'owców powinno to wszystko być ;d Wszelkie prośby itp. Tyle że pierwszy post tego tematu wcale nie wskazuje na jego aktualny cel ;d
Może by tak poprosić o wyczyszczenie tego tematu i zmienienie treści?

GargoinX
16-10-2008, 18:07
Nie lepiej odrazu fake story na zamówienie?

Pacz_knight
16-10-2008, 18:10
@X-0
Hmmmm... Zakladanie kolejnych tematow mija sie z celem. Dobry pomysl, bo bylby odrazu przyklejony temat, wystarczy tylko napisac regulamin, zmienic nazwe i juz.

@edit
Ups sry, zle przeczytalem post X-0 xD
Myslalem ze chodzi ci o nasze 1st fakei. Skoro chodzi o pomoc dla nowych fakeowcow to zeczywiscie jest to jak dla mnie zbedny temat. Wiekrzosc grafik trafia juz do zamowien. Ale fak faktem lepiej nie kasowac tych postow z grafikami. Jesli juz to przeniesc je gdzies (ale gdzie? o.O).

Mikes1
16-10-2008, 19:00
Wyczyścić treść? Tzn. skasować wszystkie posty?
Przepadło by wtedy duuużo grafik, które były tam wstawiane.
Ale ogólnie pomysł dobry tylko szkoda tych graficzek.. ;<

@ Edit
Ekhm nie wiem dlaczego ale ja z kolei myślałem że jemu chodzi o temat "Grafiki na zamówienie" O.o
Taa treść tematu pomoc dla fake'owców można wyje**ć.

Suhayl
16-10-2008, 20:12
@Mikes
ok. 100% tamtych grafik jest starych lub dotępnych w Arsenałch Fakowych.
Wszystko da się wrzucić podobnie, tylko jak to wysłać. Raportem?

Arashel
18-10-2008, 14:03
Boże...
Właśnie usuwam triala Adobe Photoshop CS3...
Przeżyłem już trzy *****ce podczas robienia tym jednego "efektu"
W tym szajsie nie ma się żadnej prawie kontroli nad tym co się robi...
Nie polecam wam tego gówna...

@2xDown,Down
Taaa ku*wa...
To jest jakieś gówno, GIMP jest o wiele lepszy, przynajmniej jeśli trzymam pędzel na jakimś pikselu
to go koloruje a nie pixel z boku...

Evil_Aragami
18-10-2008, 14:26
@up
Nie umiesz się obsługiwać :>

Shiz.
18-10-2008, 14:34
@up
Nie umiesz się obsługiwać :>
Popieram w 100%. Może jest trudniejszy do nauczenia i zarazem łatwiejszy jak się opanuje.

Sezowaty
18-10-2008, 16:00
@Arashel
Boś muł i tyle... Tak to jest jak osoba nie znająca się na Photoshopie go odpala.
Aragami wszystko już powiedział, nie umiesz się nim posługiwać i już od razu mówisz, że to gówno. O losie żal mi Cię.

Lagon Night
18-10-2008, 16:11
Hmm, lepiej nie znać się na PS'ie niż posiadać go nielegalnie.

Topic@
To się robi najpopularniejszy temat w dziale. Proponuję stworzenie "fake generator 2008" - sam robi fake'i.

shady<3
18-10-2008, 16:32
Prft. Sram na was. Niektórzy to tu w paincie robią lepiej niż ci w photoshopie. To kwestia umiejętności, a nie ku**a programu.

Torog Velrock
18-10-2008, 18:25
Prft. Sram na was. Niektórzy to tu w paincie robią lepiej niż ci w photoshopie. To kwestia umiejętności, a nie ku**a programu.

Taka jest prawda - wszystko to kwestia przyzwyczajenia ;]

Shiz.
18-10-2008, 18:52
@Arashel
Jakbyś zaczynał na PS'ie to samo mówiłbyś o GIMP'ie...

Hmm, lepiej nie znać się na PS'ie niż posiadać go nielegalnie.
Ty nic o legalu nie mów:
Adobe Flash CS3, Adobe photoshop CS3, Adobe premiere CS3, Adobe After Effects CS3 << teraz zgaduj ile ja zabuliłem za te programy ;<.

Tyle że program też odgrywa role bo można mieć gówno a umiejętność "że tak ujmę: pr0" to może koksować w fejkach że głowa małą.

Arashel
18-10-2008, 19:54
Tak na dobra sprawę super artysta pier*olnie coś w zwykłym Paint,
a jakiś nAAb coś w PS/GIMP nabazgra i okaże się że super art. zrobił lepiej...

Jakbyś zaczynał na PS'ie to samo mówiłbyś o GIMP'ie...Może i to zabrzmi dla niektórych niewiary godnie ale GIMP to chwila i wiedziałem co i jak...
Tyle że w Angmarr Book nie chciałem tyle efektów w tym walić, co w HoA się zmieniło...

Ty nic o legalu nie mów:
Adobe Flash CS3, Adobe photoshop CS3, Adobe premiere CS3, Adobe After Effects CS3 << teraz zgaduj ile ja zabuliłem za te programy ;<.
Muahahahahahahaha!!! Za każdy z tych programów ponad 1tys zł na allegro chcą...
Co odrazu skreśla możliwość abyś go kupił...

Ale kij z tym, nie będę nikomu robił kazania o żałosnym piractwie komputerowym...
Chcecie coś o tym poczytać to poczytajcie AR w czasopiśmie CD-Action...
Te Poje*by piraci mówią tam że nie wolno ich nazywać złodziejami takimi jak np. sa złodzieje aut albo włamywacze...
Zachęcam do czytanie tego, można się z tych żałowych ludzi pośmiać...

Shiz.
18-10-2008, 20:47
Muahahahahahahaha!!! Za każdy z tych programów ponad 1tys zł na allegro chcą...
Co odrazu skreśla możliwość abyś go kupił...

To chyba poj*bani są -,-. Przecież ss'ów nie będe robic żeby pokazywać ss'ów.

Jeżeli mój ojciec to artysta, architekt to chyba musi na czymś robić prace?

Evil_Aragami
18-10-2008, 20:49
Arashel pisze fajną czcionką to ja też chce :< A propo piratów piractwo to piractwo xD jest to zue i nie dobue1!21 wątpie ,że wydał byś 3k na programy....

Lova
18-10-2008, 21:02
Jeżeli mój ojciec to artysta, architekt to chyba musi na czymś robić prace?

Mój ojciec też jest architektem i jakoś nie robi w photoshopie ;/

Gimp rox,PS sux ;>

X-Zero
18-10-2008, 21:05
Może i to zabrzmi dla niektórych niewiary godnie ale GIMP to chwila i wiedziałem co i jak...
Tyle że w Angmarr Book nie chciałem tyle efektów w tym walić, co w HoA się zmieniło...
W sumie to ja też tak miałem, tyle że zaczynałem od prostych efektów z tutów, dopiero później zachciało mi się robić jakieś... inne? xd
Co do PS'a to jak dla mnie jest na początku trudny w obsłudze ( ale nie powiem od razu że to gówno itp. )... Bardziej wkurzają mnie ludzie, którzy zachowuję się mniej więcej tak -> " Ściągnąłem PS'a!! A Ty siedź dalej w GIMPku... Już jesteś gorszy!!!!!11 "
[SIZE="1"]Tak na dobra sprawę super artysta pier*olnie coś w zwykłym Paint,
a jakiś nAAb coś w PS/GIMP nabazgra i okaże się że super art. zrobił lepiej...

W końcu ważny jest efekt końcowy...

Arashel
18-10-2008, 21:08
Lova, zignoruj go...
"Gimp rox, PS sux" - ale tą rozmowę już kończymy...

@Shiz.
Taaaaa...
A gry przed polską premiera masz bo ci wujek z USA przysyła?

Torog Velrock
18-10-2008, 21:30
Mój ojciec też jest architektem i jakoś nie robi w photoshopie ;/

Gimp rox,PS sux ;>

Ale jego ojciec jest fajniuchny i ma wszystko orginalne! Pewnie konto na t.pl też ma Oryginalnie kupione przez Droma!

Tesz pisze fajniuchną czcionką!

Mr.Pszczola
18-10-2008, 21:44
Już chyba nikt z tego działu normalną czcionka nie pisze…

Shiz.
18-10-2008, 21:45
@Lova
A czy wszyscy muszą pracować w tym samym programie?

@Arashel
Taa a Ciebie wysyłają to Arashel'owa czyli mani wielkości oraz myślenia że jest się gierojem*

*-Uważa że jest pr0 itp. a tak naprawde jest małym kurduplem ._. z dziecmi nie będe się kłócić.

@Torog Velrock
Uhh to kwestia przywyczajenia kto woli PS'a a GIMP'a.

P.S
Popracuj nad swoim polskim...

@down
Od dziś taką czcioneczką pisze ;>

albo inaczej

Arashel
18-10-2008, 22:09
Zapamiętaj sobie to:

Tylko ja jedyny, niepowtarzalny, najlepszy, primo, pro, elo, mastah, pro faker... <ironia>
Od początku mego istnienia potrafiłem takie kozackie efekty w Fake'ach robić...<ironia>
Ogólnie potrafiłem stworzyć cuda, zawiłe fabuły przy których ludzie z IQ 200 gubią się na wstępie,<ironia>
Piękne lokacje rodem z OTS:ME,<ironia>
Najlepsze Outfity,<ironia>
Profesjonalna składnia zdania i ortografia,<ironia>
I tak dalej, dalej...<ironia>

Tą wiadomością kończymy ubolewania nad tym kto piraci, kim jest Ojciec Shiz'u, dlaczego ze mnie taka ku*wa itp...
Wszyscy piszemy różnymi czcionkami aby podkolorować nasz dział!!!

Sezowaty
18-10-2008, 22:20
@Lova
Gimp rox,PS sux ;>

To, że nie "pracujesz" w PS'sie nie oznacza, że jest to gówno -.-
Ja nic nie robię w Gimpie to co mam go także nazwać gównem ? Żal mi takich ludzi co tak piszą...

@Torog Velrock
Ale jego ojciec jest fajniuchny i ma wszystko orginalne
Żal -.- Może ma takiego ojca i co ? Sprawdzisz ? Pojedziesz do niego ?

Suhayl
18-10-2008, 22:26
Są ludzie bogaci i cała reszta działu. No. Pzoa tym, tylko lova nie ma zmienionej czcionki.

Mr.Pszczola
18-10-2008, 22:31
Ej, wy naprawdę myślicie, że ja będę taką niesmerfastyczna różową czcionką pisał?

Żal -.- Może ma takiego ojca i co ? Sprawdzisz ? Pojedziesz do niego ?

Dobry pomysł! Shiz. dawaj adres wbijemy Ci na chatę!

Glannath
18-10-2008, 22:47
A Shiz nam rośnie na drugiego Carbona? Teraz tylko czekajmy, aż będzie darł mordę o to, jaki to Araszel jest zły.

Aff, zapomniałem. Oczywiście chiałem pisac TAK

Mr.Pszczola
18-10-2008, 22:58
Zmieniam zdanie!! OD DZIŚ PISZE TAK!!!!!

@topic
Coś tam baaaaardzo powoli robię do mojego nowego fejka.

Shiz.
18-10-2008, 22:58
@2UP
Wyrosłem z takiego czegoś Xd.

@Mr.Pszczola
To i tak nie wyjdzie, będzie podobnie jak z Sezem...

Mikes1
18-10-2008, 23:36
Lubie was za to ^^