Pokaż pełną wersje : Test Server - Opinie, Nowości
Dan the Automator
10-12-2004, 16:27
W tym temacie wszelkie opinie na temat test servera, możecie tutaj też opisać wszelkie nowości jakie zauważyliście, czy to na mapie, czy to nowe potwory itd~
NIE PISZCIE ŻE NIE DZIAŁA WAM TEST SERVER - TROCHE CIERPLIWOŚCI, JEST NIEŹLE ZAPCHANY!!!!
ze zdjec wynika ze jest nowy giant spider i Dms.ja mam pytanie czy pacce ktorzy probuja sie lognac maja naps free acount ? :)
Widze ze przewaza opcja najgorsza, ale zanim zaczniecie wyrazac opinie przeczytajcie newsa na glownej stronie tibia pl,a dopiero potem oceniajcie.
Mi sie juz na testa udalo raz wbic i uwazam ze jest suuuuuuper :D
-----------------------
sorks, ale ten post byl pisany jak byly wyniki: 5 dno..... 4 miod........
-----------------------
Skoro powiedzieli, ze beda potworki nowe to beda tylko ze dopiero w update na normalne servy.
Gniew Mroku
10-12-2004, 16:45
Na testa wejść nie mogłem, ale zabawa z Fandora's map editor + nowe spr daje:
http://tinypic.com/vku87
PS. Zwykły beholder to chyba ten żółty.
Grey field
10-12-2004, 16:50
a ja mam cos nowego :confused: mianowicie po kilku klikaniach cancela przy connectingg to the game world wreszcie wyswietlila misie kolejka :cup:
szkoda tylko ze albo sie nie rusza albo idzie do tylu
KuTwa...ktoś miał problem bo nie ma nowych potwrów a weź najpierw przeczytaj że pare rzeczy jest zostawionych na niespodzianke na Święta...
narazie lista charów mi się ładuje i nic :Dale tłok będzie mniejszy po jednym dniu myśle up-date narazie r0X
$corcerer
10-12-2004, 17:08
Tak byście chcieli wszysto już w update, bez testa, a widzicie, że pewne rzeczy są niedopracowane (jak choćby kolejka). Wiec weźcie sobie coś na wstrzymanie ludzie.
Ehhh bh tera wyglda do dupy a gs jak jakis podkurcz i niebudzi takiego postrachu jak tamten kiedy widzialo sie pare zielonych oczu
Zureq (RUBERA)
10-12-2004, 17:21
haha, wbiłem się. Byłem w kazz. Można zabierać przedmioty ze ścian typu:lustro, zasłona :D Update zapowiada się b.ciekawie.
KamilAires
10-12-2004, 17:28
Calkiem fajnie wyglada skill bar, ale nowe skiny itemow, potworow sa do d*** Stary dsm byl piekny a nowy przypomina mi green tunic X(
ta ostatnia opcja powinna sie raczej nazywać dno dna metr mułu i jeszcze troche gnoju pod spodem ... new update sux
* przedostatnia
PATRZCIE NA TO:
http://www.karusek.republika.pl/snap1.jpg
http://www.karusek.republika.pl/snap2.jpg
http://www.karusek.republika.pl/snap3.jpg
to są 3 zdjęcia które robiłem w czasie jednego logowania... System kolejowania narazie SUX
Aval'yah
10-12-2004, 18:15
Ludzie przestancie pisac ktorzy jestescie w kolejce, to zwyczajne nabijanie postow.
Choc swoja droga ten system est naprawde powalony( najpierw bylem 100-ktorys potem 1000 ktorys,potem 9 ["wbije sie!wbije sie!" :p ] a potem znowu 2000 ktorys), nie sadze zeby to zdazyli poprawic do update :( imo albo update opuznia, albo dodadza to dopiero w nastepnym. Jak na razie udalo sie wbic mojemu qmplowi, opowiadal min. o najazdach potworow (najpierw zabilo go stadko warlordow, potem widzial jeszcze cyce, larwy i dragony biegajace po thais). Dla mnie to przesada, mam nadziej ze po update to bedize na mniejsza skale. (chyba ze moj qmpel fantazjowal jak to mu sie czasem zdarza :p )
Raiderek
10-12-2004, 18:24
atak gsow hm..... chyba ich poje***O to juz przesada no ale atak elfuw jest super :D tutaj macie stronke ze zdjenciami ( nie moimi ale z tego forum ) http://members.lycos.co.uk/janker/Clayde%20the%20reaper/TestServer/
Jesli w ostatecznej wersji ataki bendom takie same to po exp nie trzeba bendzie wychodzic za miasto :/
Hehe kolejny blond wedugl mnie : atak krasnali w arkhanum <LOL>
http://www.republika.pl/kostuch18/tibia/SS1.jpg
http://www.republika.pl/kostuch18/tibia/SS2.jpg
http://www.republika.pl/kostuch18/tibia/SS3.jpg
http://www.republika.pl/kostuch18/tibia/SS4.jpg
http://www.republika.pl/kostuch18/tibia/SS5.jpg
Petersaber
10-12-2004, 18:53
ten nowy beho jakis smutny :(
Snake'Bite
10-12-2004, 18:53
spoko ****a "18:51 You see Patata Caliente (Level 270). She is a sorcerer." :D niezly lvl :D:D dostalem sd za 535 :D
i Dead :D a w carlin demony DL i wszystko co sie da :D Znalazlem Boszki i DSM :D Widze ze GM robia sobie postacie ^^
rasielin
10-12-2004, 19:43
fakt, że niektóre itemki monsterki Spi***olili ale nie jest źle ja najbardziej ciesze sie ze skillbara. A przynajmniej gs zrobił się łagodniejszy ( z wyglądu) prosze ten kto sie zalogował na testa niech pisze żetelne opinie a nie "fajne", "h**owe" itp...
wedlug mnie to sam uptade jest spoko ale katorga dla facc bedzie ta p***na kolejka :p za jakie grzechy... ZA JAKIE GRZECHY ZROBILI TA KOLEJKE -.-
Dagobert III
10-12-2004, 20:28
Kurde, czas wydać opinię, nie grałem jeszcze, ale po screenach mogę co nieco napisać.
Po pierwsze: wygląd gs'ów... Według mnie lipny. Ktoś napisał, że widok tch czerwonych ślepi zawsze zwiastywał najgorsze... A teraz? Będą się mylić z poison spiderami, od których tylko wielkością się różnią, na pierwszy rzut oka można się pomylić.
Z nowych potworów widziałem tylko ciałka :/ Więc ciężko coś o nich napisać. Ale wyglądają nieźle ;)
Przedmioty - świetny wygląd starych i nowych. Naprawdę mogą się podobać, zwłaszcza ten zielony (dragon scale mail-set?) i miecze :)
Wygląd otoczenia. Nic się nie zmienił. Tylko kilka nowych rzeczy - na przykład takie wielkie wazy. Niezłe.
Możliwość przekręcania przedmiotów. Świetne :) Zwłaszcza dla właścicieli domków. Co tu dużo mówić...
Skillbar. Mój faworyt. Na ten update czekałem od dawna... I się nie zawiodłem.
Nowe logowanie. Beznadzieja :/ Nie wiadomo o co z tym chodzi. Loguję się po raz pierwszy, wychodzi 1348 w kolejce, po 4 minutach loguje się sam znowu, i zerwanie połączenia O.O. Uważam że CIP'owie naprawią to, czyli oczekiwanie na ostateczny update przedłuży się o kilka dni.
Update ogólnie udany. Mam nadzieję tylko że zmieni się logowanie. Ale cóż. W mojej skromnej skali - 8/10. (Poprzedni 9/10)
Sir Patologia
10-12-2004, 20:30
spoko ****a "18:51 You see Patata Caliente (Level 270). She is a sorcerer." :D niezly lvl :D:D dostalem sd za 535 :D
i Dead :D a w carlin demony DL i wszystko co sie da :D Znalazlem Boszki i DSM :D Widze ze GM robia sobie postacie ^^
http://tinypic.com/vu8ma
:D LoL
A o około piętnastej jak odpalili test to leżałem na kanapie i myślałem o niebieskich migdałach tudzież czerwonych śledziach zamiast siedzieć przed monitorem :( Prawdopodobnie jutro też się nie wbiję ale wkońcu to zobacze na własne oczy jak wprodzadzo update nie? :)
Ehh powiem tak spodziewalem sie wiecej . . z nowa grafa dla DSMa itp mogli by sobie odpuscic .
A co do nowych przedmiotow napoczatke glupi teleskop bedzie stal 100K jesli go niebedzie mozna w sklepie kupic Mam racje?
ale macie problem... poczekacie kilka dni i juz bez zadnych problemow pogracie normalnie..... wszystkie potworki zobaczycie na zywo... i po co sie tak stresowac ze nie mozecie wejsc?:P ja mam niezla brechte jak jestem 700 a za chwile zerwane polaczenie i 2500 :P:P:P pewnie i tak sie nie ani razu nie zaloguje na test ale co mi tam :P
Z tego co widze na screenach... hmm jakies takie to :-/ grafiki nowe spoko, ale niektore wolalem poprzednie... np DSM ostatni byl za***isty, ten jest jakis taki pospolity... GS to samo...
Siemka all jestem pod wrazeniem zobaczylem tyle nowych reczy np lampe harfe sunksy bobry i mnostwo innych rzeczy normlanie szok xD nie moge sie doczekac udpate. Hehe na dodatek pierwszy raz widzialem na oczy demona i jeszcze sie z nim bilem xD. Pozdro all :cup:
ech motyla noga... tak jak bylem zwolennikiem kolejki tak teraz stalem sie jej przeciwnikiem... myslalem ze to lepiej rozwiaza a tu kila... probowalem laczyc sie przed chwila... 2346 w kolejce <sciana> i pierona 3 minuty czekac... juz sadzilem ze raz sie bedzie wchodzilo do kolejki i bedzie sie czekalo za przeproszeniem do "usranej smierci"a tu po 3 minutach logowac sie ponownie i znowu na koniec kolejki... popieprzony pomysl... ech... teraz pierona ilosc pacc wzrosnie. raz swieta i swiateczna wyplata, a dwa kolejka... kuna chata ja bym to lepiej zakodowal <wsciekly>
Dzieki chłopaki odstresowaliście mnie bardzo :)
@Btw
Kiedy bedzie ta chwila na którą czekamy?
Będą nowe tereny?(jak tak to napewno dla pacc ofkorz :))
Mnie ta kolejka się coraz bardziej podoba. Byłem 550 teraz jestem 118 ;) Gdybym miał wpisywać ręcznie to chyba bym się nigdy nie logną.
A JA POWIEM TYLE:
Bardzo mocno pragne aby się już skończył ten debilny test server!!!!!
OMG od 4 dni są takie lagi ,że graćnie można!!!!
Płace za tą gre i chce mi się dobrze grać a z tym czymś zaraz mnie *** strzeli!!! :((((( własnie miałem iśc na necro hunt ale nici
Ale wał!!!
PLZ CLOSE STUPID TEST SERVER!!!!
no lag plx
Mlodyslaw Lucera
10-12-2004, 22:56
Na poczatku już mnie to wku****ło ale teraz widze ze jest mniej ludzi i kolejka skutkuje chodziasz trzeba czekać 50 razy po 3 minuty troche cierpliwosci i jakos damy rade sie dopchnąć.Co do grafiki myśle że moglo być lepiej.TEN behemot wygląda jak przeszczep PIKACHU. Jakaś brudna kulka ktura biega z 100 parami oczu. Jak sie logne to zobaczymy a jak nie to X(
POZDRO DLA GaLdOr PaLaNtIr
Bikstopa Reaktywacja
11-12-2004, 00:05
nie chcialo mi sie czytac wszystkich postow ^^
moze jusz ktos zocil to pytanie ^^
czy ten sposob logowania co jest na test servie (kolejka) berdzie na normalnym servie dla facc do logowania czy to tylko do test serva tak zrobione a na normalnej tibi bedzie too many players..... ?
Wkur***** mnie ten system kolejek zeby sie na testa 2 godziny logowac i dostac sanie to ja naprawde zaraz wyjde ze skory i nei wiem co zrobie!!!!!!!!!!!!!! Gremlin ale to jest szczyt wszystkiego 2 godziny ty wiesz co ja bym zrobil przez 2 godziny !!!!!!!!!!!! pomiana normalnie!!!!!!!!Wszedlem 2 min i nie zyje i znowu 2 godziny stracone :/ to jest poje***** idzicie mi w uj z tym systemem kolejek X( X( X( X( X(
Ten system kolejek jest jakis walniety :/ mogliby go usunac i byloby o wiele lepiej:P od 1:30 czekam w kolejce i jak narazie to jestem na 3000 miejscu (o 1:30 bylem na 4106), jak tak dalej pojdzie to moze zaloguje sie o 6 rano :P
Ludzie jak ktos byl na test servie NIech powie co jest zamiast taktyki trzymaj na dystans ????
Tow.Miki
11-12-2004, 09:54
Jest nieźle.
Tylko troche tłoczno:) Wejście do depo w Thais jest niemożliwe. Najazdu potworów niestety nie miałem okazji widzieć, ale było kilka pogoni za PK, więc nie jest nudno:)
Gdyby tyle sprzętu i śmieci leżało na ziemi na normalnych serwerach, to low levele miałyby królewskie życie...
Obawiam się tylko, że osoby chcące wyposarzyć sobie domki nie znajdą krzeseł i będą musiały kupować, bo gracze z uporem maniaka demolują wszystkie pomieszczenia. Krajobraz po takiej zabawie przypomina troche ten po starciach pseudokibiców.
Przed chwilą gdy próbowałem wbić się po raz kolejny, byłem na prawie 3000 miejscu w kolejce, o 7 rano przejście od miejsca 20 do 1 zajęło mi ok. półtorej godziny, więc jeśli ktoś jest dalej niż na 30 miejscu to może sobie dać spokój bo się nie wbije... chyba, że server zaliczy kilka mass kicków, ale w bajki nie wierzcie... bo to tylko w bajkach jest tak pięknie, że FACCe logują się na Test Server.
Update zapowiada się nieźle.
Przy próbie przemieszczenia się do Carlin spotkałem Giant Spidera i był to ostatni stworek którego ujrzałem na Test Serverze:) Wspomniany GS był martwy - na szczęście - a ja zostałem zabity przez jakiegoś sflustrowanego 70 levelowego knighta.
Miłego grania życze. Ja poczekam sobie do update, Test Server to zbyt duży hardcore jak dla mnie:)
Tutedumo
11-12-2004, 11:27
UpDate zapowiada się ciekawie :) . Skill Bar wyczesany, ta opcja z MissCliciem też luuzik, ale pomysł ze zmianą wyglądu monsterów i itemów ... ;(
Wczoraj jak się zalogowałem to długo se nie pobylem bo akurat był atack monsterów na Thais, Ubiłem pare GreenDzinow, ale wpadły 3 DragonyLordy i nastąpiła rzeźnia :p
jak nie macie pacc to nawet nie prubójcie szkoda czasu ja od 9 sie loguje i nic już od ponad godziny jestem na 6 miejscu
1. Zamiast taktyki "Trzymaj na dystans" jest opcja "Nie atakuj nieoflagownaych postaci" czyli nie można zrobić missclicka :) nie mozna wlanac z sd w kolesia ktory nie ma dowolnej czachy itp. Nie wiem tylko jak jest z GFB.
2. Itemy wygladaja nieziemsko!!!
3. Potwory wygladaja nieziemsko :P
4. Skillbary rzadzą, co do procentów to nie zauwazylem.
5. Na test serwerze restart jest o 9:00 naszego czasu RANO I WIECZOREM (2x dziennie) Pasek logowania jest wy***any w kosmos. Im mnie ludzi przede mna tym szybciej sie odswieza i tak rankiem od 183 pozycji po 20 minutach zorbilem sie 1 i weszlem bez problemu. (rano byl UPDATE 7.36)
6. Z czarów nie widzialem nic nowego. Aczkolwiek goście pod depo rozdają UE komu popadnie :) (zaliczyłem tak 2 dedy). Dedując na test serwerze GUBISZ TYLKO BP, depo sie odnawia.
7. Na test serwerze panują bardzo ciekawe zasady tardowania :):
- Sell bp of UH for 15k
- Trade my g-armor for 3BPS of SD
- itp. :)
Jak coś to pytajcie bo nie pamietam więcej...
Update:
8. Dodam jescze, że po ulicy latają takie itemy jak c-armor, d-shield, mana fluidy it. Dostalem za free dzisiaj d-shielda, devil helmeta i Dwarven axe.
9. Oczywiście na teście cały czas trwają wojny klanów między światami... Cytat: "Where is war?" jest na tescie tak samo popularny jak "BR?" na normlanym świecie :D
Tow.Miki
11-12-2004, 12:35
W tym temacie wszelkie opinie na temat test servera, możecie tutaj też opisać wszelkie nowości jakie zauważyliście, czy to na mapie, czy to nowe potwory itd~
NIE PISZCIE ŻE NIE DZIAŁA WAM TEST SERVER - TROCHE CIERPLIWOŚCI, JEST NIEŹLE ZAPCHANY!!!! Od siebie dodam:
NIE PISZCIE KTÓRZY JESTEŚCIE W KOLEJCE I JAK DŁUGO CZEKACIE - NIKOGO TO NIE OBCHODZI!!!!
Byłem na test serverze może z 40 minut, chciałbym wiedzieć co ciekawego znalazły inne osoby, a nie czytać, że ktoś czeka już 2 godziny. Nie sprawdzałem czy i jak działa zdejmowanie przedmiotów z ścian, bo nie było już czego zdejmować... może ktoś inny to zrobił, ale jak mam się dowiedzieć jeśli tutaj są tylko posty osób które test server oglądały przez szybę stojąć w kolejce do wejścia?
(Propozycja dla moderatorów: każdy kto napisze w tym temacie bezsensowny post pt. "Jestem xxx w kolejce, czekam już xxx godzin" dostanie bana na tydzień.)
[!--koniec offtopa --]
Chyba już wszystko wyjaśnione oprócz sprawy outfitów. Czy będą jakieś nowe? Dla FACC nie ma, ale to było do przewidzenia:) Nie wiem jak jest z PACC
To kiedy wprowadzątego nowego update'a ???? No już się doczekać nie moge Każdy chciałby to wiedzieć:)
Spójrz na news, na stronie głównej... sądząc po szybkości uruchomienia TS'a, update również będzie bardzo szybko.
Na test serwerze panują bardzo ciekawe zasady tardowania Taaaa... :) Ceny są kosmiczne (albo komiczne, jak kto woli;) ). Wiąże się to pewnie z szybością zużywania się runów:) No i z rzadkością tego przedmiotu, bo kto będzie robił na Test Serverze runy?:)
Ze ścian idzie zdejmować większość badziewia, w domkach NPC pojawiło sie w cholere itemkow - fortepiany, zegary, sofy, dywany, lustra etc. Poprostu gra się milej...
@Kolejka
Co do nowosci:
Zmienily sie grafiki:
Giant spider, Poison spider, giant sword, wooden shield, stooded shield, beholdera, DSM, Crusader Helmet, Magic sword.
W pasku skilli podobno widac tez dokladnie procenty.
Po zobaczeniu Giant Sworda nie widze zadnej zmiany :)
A co do skilli trzeba najechac na pasek i poczekac z 2s i bedzie pisac, np "70% to go", czyli 30% juz np zuzyles do mlevel 7 :)
Ja nie mam PACC, ale już byem na teście 2 razy, tyle że na rooku. Raz wczoraj o 23, raz dzisiaj o 11. To co rooka zobaczyłem to:
-Najazdy Orców itp.
-Ogromny respawn węży, wilków, bugów itp. słabszych potworków (tyle za mną biegało, że w końcu padłem, normalnie masa, miałem skrina, ale mi wsiąkł.), teraz można szybko wyjść z rooka... aż niebezpiecznie sie robi :P.
-ładnie pajączki wyglądają, a nie jakieś bydlaki
- rozwalanie krzeseł (ale chyba -, bo wszyscy łażą i szukają co rozwalić, mnie też to wciągnęło, ale fajny bajer)
- Jakieś pojawiające się i znikające wejścia, np wczoraj był jakiś właz, dzisiaj kupiłem łopatę idę, a tu już nie ma...
Wczoraj były jakieś wielgachne trupy szczurów, i ataki szczurów, dzisiaj nie. oni co chwila coś robią...
Vegefa Ziom
11-12-2004, 13:26
Ja też dodam coś od siebie:
Nie ma absolutnie żadnych nowych outfitów. Dla nikogo!*
* - sprawdzone milion razy
Lord Godvan
11-12-2004, 13:35
Bylem dwa razy. Zapowiada sie naprawde dobrze.
Tu podaje linka do strony klanu mojego kolegi (Harvezd z Valkirii) na ktorej zamiescil artykul na temat naszej wizyty. Jest tam kilka milych screenow.
http://tibia.valkiria.net/NewsDetails.aspx?ID=9820
To tak dla tych ktorym brakuje screenow bo slow tu duzo pada ale wiele one nie wnosza. Dlatego wielkie podziekowania dla pracy jaka Harv wlozyl do szybkiego przygotowania tego artykulu.
Edit:
Zapomnialem dodac ze kolejka od poczatku dzialala mi bez zarzutu ze wzgledu na to ze jestem pacc. I szla duzo szybciej. Podejrzewam ze po prostu zdjeli/zmiejszyli priorytet dla pacc, zeby facc mialo jakakolwiek szanse wejsc na test.
Angel of Death
11-12-2004, 13:46
Ja też dodam coś od siebie:
Nie ma absolutnie żadnych nowych outfitów. Dla nikogo!*
* - sprawdzone milion razy
Nie ma nowych outfitów bo Cipsoft jeszcze nie wprowadził wszystkego na test server ! Chyba jakaś niespodzianka musi być nie ? A po zatym pewno bedzie wiecej fajnych rzeczy w update niż na teście . :)
Winnie The Pooh
11-12-2004, 17:26
Ja nie wiem na mjejscu moderatorów bym zamknął fora o Test Serverze i update , 3/4 postów to jakieś jełopy pisały O.o ! - tacy co nie rozumieją słowa
NIE
A co moge powiedzieć o update:
a) Nowy spr ... może być , wiekszość ludzi mówi , że nowy Giant Spider jest do dupy , osobiscie twierdze , że nie jest ani lepszy ani gorszy - jest nowy :P , Dsm'ka ... średnia , Wooden Shield i Studded Shield - nice nice :) , Crusader Helmet ... VERY NICE :P
b) Już sie ciesze na widok nowych dekoracji domku (Faja wodna do kupienia xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD) , nie sądzicie , że ludki w Tibi powinny siadać na krzesłach a nie tylko stać ?? Skoro już takie ładne krzesełka zrobili :)
c) Nowych zachowań potworków niestety nie zdążyłem zarejestrować :(
d) Jeżeli będzie tak jak na TS , że CAŁY ŚWIAT BĘDZIE WIDZIAŁ INFO o inwazji potowrków w danym mjejscu to bosko , bo z tego co wiem najazdy będą na pewno - ale co z tego jak nikt o tym nie będzi wiedział ?? :P
e) Opcje - brak missclików i mała zmiana w używaniu hot-key'ów - zajefajna :D , na pewno bardzo pomocna
f) Skill bar , no chyba nie trzeba komentować , jedna z najlepszych rzeczy jaką zobaczymy po update
g) Kolejka logowania dla facc'ów - genialne , nie trzeba wbijać pass'ów w kółko :) (ja mam pacc'a i kij wam w oko xD)
h) Nowe potworki i lokacje ... ocenie po exploracji , juz po update :]
i) Brakuje nowych outfitów , ale to może bedzie jeden z prezentów gwiazdkowych :)
j) Nowe questy i itemki ... możemy tylko czekać aby sie nimi cieszyć :)
JAK JESZCZE RAZ KTOŚ NAPISZE , ŻE NIE MOŻE SIĘ WBIĆ NA TEST SERVER , ALBO ,ŻE TA KOLEJKA JES CH**OWA , TO POPROSZE MODERATORÓW O LICENCJE NA ZABIJANIE 007
Komputeroholik`
11-12-2004, 17:43
Ja rozumiem inwazję elfow, GSów też, ale to już przesada!!!!!!!!!
http://img76.exs.cx/img76/9537/uo00204wf.jpg
Nie wiem czy ktoś już mówił... ale zmienił się wygląd "You see a ornamented shield (Atk:0 Def:22).", jest teraz za***ista !!!!!!!!!!!!!! :) :) :)
Vanhelsen
11-12-2004, 18:30
@up: nadodatek możliwość wysyłania SMSów i EMMsów :P Lub auto-wyszukiwanie free itezów :P
@ontopic: To kiedy wprowadzątego nowego update'a ???? No już się doczekać nie moge Na oko za 14 dni: 7dni test server a potem 7 dni "przerwy" :P
darkelfik
11-12-2004, 20:08
Wszystko looz. Najlepszy jest nowy DSM. I juz nie mogem sie doczekac az udekoruje swoj domek (dzis kupiony:p).
Jest tylko jeden problem. Mirror zrobuiony 1 grudnia a ja pacc dostalem 8...chamstwo ale nic moze kiedys sie dostane.
kazordoonczyk
11-12-2004, 20:30
k.... co wy porownujecie wbijanie sie na test-serwa z normalnym wbiciem na normalny serwer <chetnych na testa jest xxx razy wiecej> a poza tym targna na niego rzesze z wszystkich swiatow
wedlug mnie to sam uptade jest spoko ale katorga dla facc bedzie ta p***na kolejka :p za jakie grzechy... ZA JAKIE GRZECHY ZROBILI TA KOLEJKE -.-
Za rozdeptanie mrówki lub zabićie beholdera:P
mam kilka pytań do kogoś kto już grał na teście a na które nie znalazłem pełnej odpowiedzi...
1) do czego sluzy nowy przycisk, ten który jest zamiast "keep distance to oponent" ?
2)widziałem na screenach jak ktoś miał rune gfb 99x, czy to prawda, że to będzie po update? jeżeli tak to:
a) czy runa 99x waży tyle co 99 run czy tyle co jedna runa ?
b)jak bedzie wygladala sprawa z ich robieniem, czy runy będzie się łączyć, czy "wlewać magie" do jednego blanka ?
3) Jakie są nowe potwory, itemy, i tereny ?
To chyba tyle moich pytań, jak coś jeszcze bedę chciał wiedziec to zedytuje posta....
Lord Godvan
11-12-2004, 23:30
@up
pierwsze slysze o tych runach... i wydaje mi sie to malo prawdopodobne... wtedy nie bylo by ofert "sell bp of whatever".
No i wogole knehci byliby niezniszczalni... bo jednak watpie aby waga "kamyka" rosla wraz z iloscia magii w nim zawartej. Czyli cap zalezalby w sumie od ilosci kasy wydanej na runy... rozumiecie o co mi chodzi.
Bylbym wdzieczny za werefikacje tej informacji. Bo moze widziales cos w stylu:
23:23 Noob: 23:22 You see a adori gran flam rune. blah blah blah It has 99 charges left.
co do tych run ... to normalne ze na test serwerach wystepuja takie runy ... wiec nie ma co sie ekscytowac ...
a co do tego nowego przycisku- chyba blokuje mozliwosc zaatakowania gracza -> no missclick
Lord Godvan
12-12-2004, 00:08
Hmm.. to bardzo uspokaja :)
A ten przycisk to blokada missclickow. Czyli nie mozesz zaatakowac gracza bez czaszki - nie nabijesz jej sobie przypadkiem. Niestety gfb nie strzelisz jaesli Ci wlezie jakis gosc bez czaszki. Ale jest to dobre rozwiazanie bo ochronilo mnie juz przed jedna czaszka (w konsekwecji smiercia) na tescie.
fil0nson
12-12-2004, 13:11
A JA POWIEM TYLE:
Bardzo mocno pragne aby się już skończył ten debilny test server!!!!!
OMG od 4 dni są takie lagi ,że graćnie można!!!!
Płace za tą gre i chce mi się dobrze grać a z tym czymś zaraz mnie *** strzeli!!! :((((( własnie miałem iśc na necro hunt ale nici
Ale wał!!!
PLZ CLOSE STUPID TEST SERVER!!!!
no lag plx
Dobra stary, już zamykam test. Przecież każdy na tym forum ma takie uprawnienia. Nie rozumiem ciebie po co takie głupoty piszesz.
Mnie update się bardzo podoba, oczywiście nie wszedłem tam tylko widziałem screeny, Przedmioty według mnie genialnie zrobione, potworki również (także GS, który według mnie jest za***isty). Ciekawi mnie jedna rzecz kiedy będzie premiera Updata. :D
ja w sobote zcekalem do 2 w nocy bo mialem 10 miesce a tu ani rusz ale za pol godzinki mialme jusz 3 i wlazlem i bylo po prsotu wypaśnie, a pozatym waiting list zalezy od tego jak szybko giną ludzie :P
Dan the Automator
12-12-2004, 14:52
Czyli co? Nowy update uznajemy za oficjalną datę śmierci klimatu w tibii? ;-)
Hmm zato na + zaliczyłbym najazdy, zapowiada się fajna zabawa ;-)))
@up
Czy ja wiem. Załóżmy, że wracasz z jakiegoś hunt'u, już bez UH'ów żadnych z ciężko zdobytym sprzętem. Przechodzisz prze bramę miasta i nagle się pokazuje, że jakiś najazd na miasto i atakuje Cię z 7 Dwarf Guard'ów i padasz. -.- To nie byłoby przyjemne.
Dan the Automator
12-12-2004, 14:59
@up
Czy ja wiem. Załóżmy, że wracasz z jakiegoś hunt'u, już bez UH'ów żadnych z ciężko zdobytym sprzętem. Przechodzisz prze bramę miasta i nagle się pokazuje, że jakiś najazd na miasto i atakuje Cię z 7 Dwarf Guard'ów i padasz. -.- To nie byłoby przyjemne.
Nie przecze, ale m.in na tym polegają RPGi. Niczego nie można być pewnym na 100%... Pozatym z tego co zauważylem, najazdy będą poprzedzane ostrzeżeniem, więc pozostaje troche czasu na ukrycie się/uleczenie się...
Ja jestem za najazdami. Na normalnym srvie beda zadsze wiec takie przypadki beda sporadyczne. I warto pomyslec jaka bedzie przyjemnosc pomyslec ze sie nie dedlo w czasie najazdu GS :D
Vanhelsen
12-12-2004, 15:05
Hmm zato na + zaliczyłbym najazdy, zapowiada się fajna zabawa ;-)))O.o A ja myślałem, że w tibi klimat upadł dawno temu :P
Ale teraz to można mieć nareszcie przepiekne hatki :)
Siergiey
12-12-2004, 15:06
@up
Czy ja wiem. Załóżmy, że wracasz z jakiegoś hunt'u, już bez UH'ów żadnych z ciężko zdobytym sprzętem. Przechodzisz prze bramę miasta i nagle się pokazuje, że jakiś najazd na miasto i atakuje Cię z 7 Dwarf Guard'ów i padasz. -.- To nie byłoby przyjemne.I wtedy przychodze ja wyposazony w sprzet do zabijania dwarfow. Oczyszczam miasto z tego scierwa i biore loot z cial, ewentualnie lootbagi ^^
Vanhelsen
12-12-2004, 15:10
Apropo, na tibia.com pisało coś o "zebraniach" takich strasznie żadkich i niewiadomo na którym serverze i gdzie. Dokładniej:
20) On each game world special events will occur on rare occasions. These events are triggered randomly by the game servers. Please note that gamemasters cannot influence or initiate events.
Oco w tym biega ??
Dan the Automator
12-12-2004, 15:13
re.up
Chodzi o to że eventy mogą się "pokazywać" bardzo rzadko, całkowicie losowo, będą zaczynane przez sam server i GMowie nie beda mieli na niegoo wpływ.
Vanhelsen
12-12-2004, 15:16
Eventy czyli te najazdy czy co ??
Jestem jednym z tych szczesliwcow co udalo sie wbic na testa kilka razy ... :) , sam bylem w glebokim szoku jak udalo mi sie wbic.
A teraz zaczne juz od opisywania Plusow i Minusow :P
Na poczatek minusy.
Nieprawidlowe dzialanie "Trzymajacego Kolejke" - ale wiadomo ze po aktualizacji wszystko wroci do normy.
Problemy z logowanie sie niektorych Pacc - Sam tego doswiadczylem , mam Pacc i nie umialem sie wogole zalogowac do listy moich postaci , caly czas pisze zle haslo po 3 probach "Konto zawieszone na 5 minut" i tak w kolko.
Ale ze mam jeszcze Facc sprobowalem z nim i co sie okazalo ze jakims cudem na 4 logowania , 1 skakuje mi do gry :) :) :) Nie wiem od czego to zalerzy , wedle mnie to szczescie ...
Kolejny minus to poprawienie "Grafiki" potworow - GS wyglada teraz jak "Wykokszony Zwykly Spider" , i czasem mozna samemu sie w p[ierwszej chwili zastanawiac co to :P , BH wyglada conajmniej mdlo zeby nie powiedziec Wodorost.
Kolejny minus to dziwne Hity potworow - mysle ze to jest uwarunkowaniem Test Servera. Mianowicie poszedlem sobie na GS w POH chcac zobaczyc ile wytrzymam (Rycek 33 lev 4 mlev skille 55/55)(Rycek testowy sluzacy do sprawdzania terenu dlatego taki max slaby :(). Na poczatku kilka Minoskow roznej Masci. Ide dalej Cycklopy ... Po chwili widze w okienku Battle "GS". Szykuje sie i lece ... Walczymy Walczymy Walczymy (mialem 3 BP UH) i odziwo moj rycek zaczol radzic sobie z GS solo . Gs walil smiesnie tzn raz po 10 hp raz po 78 nigdy wiecej niz 80 hp mi nie zabral. By bylo wszystko jasne powtarzalem to 4 krotni i efekty mialem zawsze te same ...
Jeszcze smieszniejsze bylo to jak wchodzac do podziemi nieopodal Thais , potwory ktore powinny na mnie sie zucic poprostu najzwyczajniej w swiecie nie zwrocily na mnie uwage ;/ , zdazylo mi sie to 3 krotnie ...
Nowe przedmioty optycznie wygladaja jak by zajmowaly wiecej niz jedna kratke (chodzi tu np o krzeslo czy tez fotel , zajmuje jedna kratke a na oko nie miesci sie w tej jednej)
A teraz kolej na Plusy.
Uleprzenie grafiki - nowa grafika w Tibi (przedmioty , eq nio i niech beda potwory) jest poprostu olsniewajaca , zwala z krzesla , niektore przedmioty wogole nie przypominaja swych poprzednikow graficznych. DSM wyglada nieco hmm stracil swoj wspanialy wyglad lecz moze to kwesia przyzwyczajenia.
Skill Bar - to to na co wiekszosc graczy glownie czekala. Sprawdza sie w 100% nic dodac nic ujac.
Calkowicie nowe przedmioty - powstaly bardziej dla szpanu niz dla ulatwien (lustra , zaslony , kubki , globus itp). Coprawda dla kolekcjonerow jest to nielada gradka i zabawa ... Sam sie do takich zaliczam. Gram na Pacerku , mialem domek w Thais okolo 74 metrow zaplacilem za niego 67 k gp (jak na ten server to duzo) zeby po jakis 2 miesiacach kupic sobie okolo 150 metrowy domek (Najwiekszy w Venore) za ponad 200 k gp (jak na ten server to bardzo duzo). Nie ukrywam ze kupilem go glownie ze wzgedu na mozliwosc Ekspozycji mych zadkich (narazie skromnych) zbiorow.
Kolejnym plusem jest nowy teren & zamek-twierdza - uchwyca nas swoja autentycznoscia jak i osobowoscia , jest jedyny w swym rodzaju poprostu unikatowy ( Zwiedzalem go juz Pacc jakims cudem udalo mi sie wbic , wpisujac caly czas te samo haslo , ktore raz bylo dla test servera zle a raz dobre :) ) Zwiedzajac ten nowy kawalek Tibi spotkalem GM i ku memu szczesci oprowadzil mnie po calej nowej okolicy. Mowie wam ludzie Ten teren to kolejnu CUD tibii.
Ogolnie mowiac.
Nadchodzaca aktualizacja niektorych zachwyci innych wprawi w zaklopotanie.
Aczkolwiek trzeba przyznac efekt jest conajmniej piorunujacy jak nie Idealny.
Hmm zato na + zaliczyłbym najazdy, zapowiada się fajna zabawa ;-)))
A nie rocznicę tego wydarzenia? :baby:
Mam nadzieje, że z tą kolejką coś zrobią... ja po restarcie byłem 77, a po 2-ch godzinach stania 104 -.-
Mateusz the vampire
12-12-2004, 15:44
jusz dawno niewchodziłem na tibia.pl ale ok nowy udpade sie dowiedziałem od kumpla mego zajrzałem tu
nowe przedmioty ok :)
nowe stworki ok :)
najazdy potworuw<<<wielka kicha>>> ;(
czekam asz swieta nadejda a sie zapytam bedzie mozna grac na serwie Celesta bo mam tam 15lvl i 14 mlvl i dobre summonki moge czarowac
Hegemmon
12-12-2004, 16:03
do diabła z testem! Ja tam chce już upek, żeby przystroić swoją chacjendę :)
To co dali w tym upie jest naprawdę niezłe. Muszą jeszcze popracować nad tą kolejką itp (lub w razie konieczności z niej zrezygnować)
UP: co ty chcesz od najazdów? przecież w normalnej grze będą rzadkie a jak już to nic szczególnego ot szczury etc. Nie wwalą inwazji smoków, chyba że z kilkudniowym wyprzedzeniem bo tak to by gracze nieźle zaczęliby się buntować. Te eventy to chyba podprowadzili z HB, tam to dopiero najazdy robili aż się można było nieźle napocić, żeby własne cztery litery ocalić :)
Lord Godvan
12-12-2004, 16:26
@Marshal & Dobo:
Tak, klimat tibi zginal dokladnie rok temu gdy zgraly sie dwa przykre wydarzenia: wprowadzenie wuest systemu oraz straszna ekspanasja powergamingu (tego zlego :P )
Magiczny kruk
12-12-2004, 16:39
czy na test servie jest save albo restart serva ?? bo proboje wbic od 6 godzin i ciagle stoje w tej je***** kolejce :( X( :evul: ;(
Lenin komunista
12-12-2004, 18:05
A czy podczas najazdu tych potworów bedzie mozna sie schronić w depo lub świątyni?
i czy potworki moga tam wejsc?
Kur de.Kolejka działa.. i sprawuje się b.dobrze nie kierujcie się tym co było 3 dni temu teraz idzie się do przodu wyłączasz kompa przychodzisz za kilka godzin jesteś:>
Ten update mi się podoba w 100% nie widze żadnej złej cechy
ja w sobote zcekalem do 2 w nocy bo mialem 10 miesce a tu ani rusz ale za pol godzinki mialme jusz 3 i wlazlem i bylo po prsotu wypaśnie, a pozatym waiting list zalezy od tego jak szybko giną ludzie :P
Ta.Raz byłem 50 w kolejce i weszlem;P.Musialo troche pozdychac.Ogolnie demony jeszcze nie solowalem ale widzialem jak mnie bily do czerwonego zycia :] Tylko jedno mnie wkuża.....Czemu ludzie wyżucaja za free ringi dajoce niwitke.....(ja tez zucalem:p)
Restart serwera jest 2x dziennie o godzinie 9:00 i 21:00 naszego czasu.
A czy podczas najazdu tych potworów bedzie mozna sie schronić w depo lub świątyni?
i czy potworki moga tam wejsc?
Tak można wejść do depo i swiątyni by się skryc przed demonami itp.Za tobą one nie wejda :berserk: Ale zawsze można je zabić :p
-------------------------------
z góry thx
DarkFenix
12-12-2004, 19:53
Siemka . Bardzo podobaą mi sie now itemki potworki i wszystko ale jak moge wejsc na ten swiat ;( bo chetnie bym tam pograł :] ok ja koncze nara licze na twwoja odpowiedz no to pa
Są dwa triki:
1) Wejdź na kompa o 5 rano (powinieneś wejść bez czekania)
2) Załącz kompa o 9 rano i o północy się zaloguj (powinieneś być w pierwszej dziesiątce) :D
PS. Ja sam nie wszedłem na test servera i nawet o tym nie marze. A o 5 rano mi się nie kce wstawać !!! :p :p
;( chyba się nie wbije... przeczekamTest Server i pogram normalnie....
Byłem 2684.
---------------------------
:) POCZUJ MAGIĘ TYCH ŚWIĄT B)
don'diego
12-12-2004, 22:05
Mam pytanie odnosnie Crypt Shamblerow...
Mianowicie na jakim pozniomie potworka terazniejszego sa do pokonania?
Lotux druid
13-12-2004, 12:54
niby ta kolejka beznadziejna a jednak sie przyda ( oczywiscie w prawdziwej tibi) bo wiecie czaem sie wpienie i nie chce mi sie ciagle nr ia acc klikac.Napewno cipy cos zrobia z kolejka i bedzie lepiej ..Napewno
honamut-druid
13-12-2004, 13:52
A TO NIC JA SIE RANO PODLONCZYLEM I BYLEM 8 NA LISCIE I CZEKALEM 2 H I NIE C ZAMIAST MALEC TO KOLEJKA ROSLA I ROSLA X( X( X(
ALE JA SIE NIE MARTWIE BO JAK BEDZIE UPTADE TO TEZ SIE Z DS POBIJE 8o 8o
OMG...ten nowy GS wyglada teraz jak jakis pokemon. :/
Ludzie! To jest test server! Cały świat chce na nim grać! A po updacie każdy server będzie miał swoją kolejkę! To jest super to kolejkowanie! Nie musisz wpisywać 100000 razy numeru i hasła! :)
Ludzie! To jest test server! Cały świat chce na nim grać! A po updacie każdy server będzie miał swoją kolejkę! To jest super to kolejkowanie! Nie musisz wpisywać 100000 razy numeru i hasła! :)
Tak tylko jak wpisujesz "100000"razy numer i haslo to w tym samym czasie wpisuje 1000 osob...Więc kolejka lepsza ale nie bedzie po 30 osob.Bedzie kolo 500 a nawet i więcej, (tylko pacc szybko wejdzie).
Yolek:
Nie sądzę, żeby było aż 500 ludzi. Myślę, że jeślyby ta kolejka taka była faktycznie (że trzeba czekać godzinę) to zaraz ludzie z Cipsoftu by coś z tym zrobili. Nie mogliby zostawić tego tak bo by stracili graczy, dużo graczy.
Nikt nie wie jak to będzie po update. Może ta kolejka będzie super, a może będzie można wejść bez problemu tylko rano. Nic nigdy nie wiadomo :P:P:P
POZDRO YOLEK
Koszyczek
13-12-2004, 20:38
Wiecie ta kolejka moze teraz jest to Dupy ale po updacie moze byc inaczej zupelnie ale to bedzie dobre jak ktos wyjde zeby zmienic chara no to ,,Soryy Wine Tu'' i jest 50 w kolejce a nie ze za 5 min wejdze bez problemu a kolesie sie nie moga wbic za 30 min.
Zreszta nie kazdy gra caly czas! niektory nie moga grac o danej godzinie a nie ktory moga tlyko jak juz mowielm Cipy Facc mowia Facc you ! X( (fu'ck you ) a dla pacc to wiesz sie klaniaja Pacc you (Płać ty! ) X(
No ale czy ktos mnie wogule slucha ? :( :( :( :( :( :( :( :( :(
@re
Jesli nikt cie nie slucha widac nie warto
Swoja droga niby dlaczego maja sie faccem przejmowac? Jest to 90% graczy, korzystaja sobie z ich ciezkiej pracy za free, zasmiecaja tibie smieciami typu tibiagg, proxy i jeszcze maja czelonsc plakac ze im sie mniej daje.
czy facc ma sznse sie dostac na test serwer?
Hyba po 10 godzinach jesli wstanie o 4 nad ranem
próbowalem o 7 ale po godzinie bylo 100 i musialem isc zara do szkoly a skakalo co 2 minuty po 3,2 lub 1
mam juz taktyke
próbuje sie wic o 7 czekam do 8:30 czyli 1:30 godziny i jestesm na serwie
No jasne że ma sanse sie wbic FACC !!! X(
SAM SIE WBIJAM PARE RAZY DZIENNIE I GRAM NA TESCIE OMG CO WY CHRZANICIE ZE SIE NIE DA JA DAJE... X(
Zaje.....Fajny bedzie ten Update
:flaga_pl: :crusader: :flaga_pl:
KAzi0 wichurka
14-12-2004, 15:56
Dlamnie jest git oprucz tego że grając w niedziele jak zdechniesz to musisz sie wylogowac i ustawić w kolejke..... a twoje ciało zostanie osqbane albo zgnije zanim zdążysz sie dostac. klAPA ;(
@up
Wydaje mi się, że to po prostu save servera był... (i teraz jest)
Po kilku minutach:
Chociaż faktycznie trwa już dość sporo.
Po kilkunastu minutach :P
No, to niepokojące, mozliwe że wyłączają.
Ja chwilowo podzielam zdanie Mosqit3 bo narazie test jest wylaczony, a save nie jest w tych godzinach.
Dla mnie jest dziwne jedno TESTA niema, ale update niewidac :(
-----------------------
Tak na marginesie to teraz sie uzywa tibi 7.36 :P sprawdzcie w przycisku INFO u mnie sie tam wyswietla ze mam 7.36 :D
Kurde kumpel pozyczyl mi postac z paciemna test server bo jak chcialem wejsc faciem to zamiast do przodu szlo do tylu xD wchodze sobie zadowolony a po 10 minutach "Test server is ending" to chyba nie znaczy ze jest save moze porostu jakas dluzsza przerwa bo chyba jak by sie skoczyl to update powinien nadchodzic??
Red Bull
14-12-2004, 18:43
Hmm ja dzis wbiłem sie po 30 min (jestem facc). Dlatego bo pacce juz niestoją w kolejce (tak mi sie wydaje) najpierw 400 potem bylem 350 potem 260 potem zmniejszało sie mniej bo reconnect byl wykonywany co 1 min i wbiłem sie. :)
Jak dla mnie kojejka wymiata tylko to ip banned (to nie do testa) 8o
YO jestem nowy na forum wienc nie bluzgac mi. Ale jednak do rzeczy, oturz nie tak dawno bo 11,12,04 zobaczylem kogos tekst ze jezeli facc sie dostanie to bendzie graniczylo z cudem otórz nie jestem facc i sie dostalem (na 2 min bo zabili ale sie dostalem) oturz jest na to sposub wiadomo ze o godz 9.00 rano jest save serwera wtedy wbijacie sie i czekacie asz wejdziecie ja tak weszlem i jakos tak gram.Jedyny problem to ze nie karzdy moze sobie o 9.00 pograc (no wiecie szkoła,praca i nawiedzeni starzy) ale jak ktos ma czas to jest spoko pozdro all.
Dreor Tayamwedo--knight 10 lvl i rosnie :crusader:
skile 25/17 (cwicze na two-handed sword :2handed: )
najleprzy świat --- isara
Radek 666
14-12-2004, 19:25
No, chyba się skonczył... Chciałbym się zalogować na niego. Czekałem w kolejce, byłem 700-któryś i nagle wyskoczył error- Test server is offline. :(
Patrz na dół mojego wątku... Zaczęło się Świąteczne Update ... :) Około 22:00 będzie czynna tibia. Więcej przeczytasz na głównej stronie www.tibia.pl. Pozdrawiam! :P
Christmas Update 2004
The testing period is finally over and we are proud to present this year's Christmas update.
Please excuse the current downtime of all game worlds and the website due to the update. The update will be finished around 22:00 CET.
Meanwhile enjoy this little update teaser:
New dungeons and quests on the continent of Darama are waiting to be explored by the brave adventurer. Beware, however, because randomly appearing monster hordes might cross your way! New graphics and items have been added and your private houses will especially benefit from the new colourful tapestries, pillows and other numerous objects. Also, many widely anti****ted features are now also introduced in this update. Free players will especially enjoy the new login queue which gives them an equal chance to log in. Also the eagerly awaited skill bars and a permanent ignore list have been added.
See you in Tibia!
Your CipSoft Team
Boże Narodzenie Update 2004
Okres testowania zakończył się i jesteśmy dumni, by przedstawić świąteczną aktualizację. Uaktualnienie będzie zakończone około 22:00 CET.
Tymczasem uciesz się tą małą zagadką uaktualnienia:
Nowe lochy i poszukiwania na kontynencie Darama czeka by odkrył ją odeażny ryzykant. Strzeż się, jednakże, ponieważ przypadkowo ukazujące hordy potwora mogłyby skrzyżować twój plan! Nowa grafika i rzeczy zostały dodane i twoje prywatne domy specjalnie będą odnosiły korzyść z nowych barwnych gobelinów, poduszki i inne liczne przedmioty. Też, wiele szeroko przewidzianych cech też jest wprowadzone w tym uaktualnieniu. Wolni gracze specjalnie ucieszą się nową kolejką zarejestrowania się, która daje im równa szansa, by zalogować się. Też niecierpliwie oczekiwane skill bary zostały dodane.
Przetłumaczyłem jak umiałem najważniejsze fragmęty. Nie jestem dobry z anglika ale może ktoś to przeczyta
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.