zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Fable 2

Rohas
25-10-2008, 20:48
Tak. Nareszcie nastał ten błogi dzień, a mianowicie - 24.10, czyli po prostu - premiera Fable 2.

Ktoś już posiada swój egzemplarz? Graliście już? Jak dla mnie po prostu miodzio. Dużo przestrzeni, ciekawy gameplay i w ogóle oh i ah.

A jakie są Wasze wrażenia? ; >

Bluray
25-10-2008, 22:19
Dopiero dzisiaj zacząłem grać w Fable 1, więc jak przejdę jedynkę, to pewnie skuszę się na dwójkę :)

Xantro
25-10-2008, 22:21
Jakbym miał X'a to by już pewnie była skończona ^^"

Marcin24
25-10-2008, 22:26
Widziałem Fable I i podziękuje.

Yoh Asakura
25-10-2008, 22:51
Kiedy wersja na PC ? :confused:

sphinx123
25-10-2008, 23:17

Widziałeś. Gra jest do grania, nie do oglądania :) Zagraj, potem podziękuj z czystym sumieniem.

Rohas
25-10-2008, 23:18
No to zwalisz sprawę. Bo dwójeczka jest naprawdę cudna ; >

EDIT:
Jestem ciekaw jak tam system magii :< Chcę przejść stuprocentowym magiem, ciekawe czy się da.

Nie ma podziału na maga, wojownika etc.

Po prostu rozwijasz siłę, wolę i umiejętności. I w walce używasz czego chcesz, ale takiego typowego podziału na 'rasy' nie ma. Co do ataków magicznych to są bardzo fajne (ok. 10 o ile się nie mylę), więc jest w czym przebierać i trochę czasu zajmie zanim zdobędziemy z wszystkigo max. doświadczenia : >

*down

Nie grałem w jedynke : X

sphinx123
25-10-2008, 23:24
Jestem ciekaw jak tam system magii :< Chcę przejść stuprocentowym magiem, ciekawe czy się da.

@up

Czyli tak jak w jedynce? : O

Marcin24
25-10-2008, 23:51
Widziałeś. Gra jest do grania, nie do oglądania :)
Jeżeli sam widok odciąga od gry, to chyba nie warto.
No to zwalisz sprawę. Bo dwójeczka jest naprawdę cudna ; >
No to może się skuszę.

PLague
26-10-2008, 08:45
Mam tylko nadzieję, że nikt nie uważa Fable (i I i II) za cRPG.

Jedynka była całkiem przyjemną zręcznościówką. Jednak w drugą część raczej nie zagram, z dwóch powodów: odstrasza mnie oczojebna, bloombloomMOARBLOOMowa grafika. Zresztą i tak mój sprzęt by jej nie pociągnął - jeśli wyjdzie na PC.

Ghernie
26-10-2008, 10:10
Ja sądząc po zapowiedziac i po Fable I (w ktore gralem przez pół roku i przeszedlem całe ze wszystkimi qwerstami i przedmiotami), to nie moge sie już doczekac wersji na pc'ta.. :) Moze nawet kupie sobie Xbowa specjalnie do tej gry :P.

..::QRAS::..
26-10-2008, 10:46
jedynka byla bardzo ciekawa wiec i 2 powinna jej dorownywac

Valariazz
26-10-2008, 12:23
Przeszedłem jedynkę. Było fajnie ale niedociągnięcia i inne takie spowodowały że nie chciało mi się w to grać. Szczególnie zabawny był moment w którym nie posiadałem kasy w celu opłacenia zwiadowców/zabójców za dostęp do jakiegoś wyjątkowo napakowanego "badassa". Teleportowałem sie do gildii i co...? nie trafilem do gildii tylko do wejscia na teren bandytow. Bylem goly i okazalo sie ze musze przechodzic to jeszcze raz. Po za tym system walki bym BANALNY, a gra za krótka.

Skusiłbym się jednak na dwójke bo wiem ze głowny tworca fable zauwazyl wiele bledow w jedynce i wiem, ze jest to czlowiek o duzej wyobrazni. No ale "iksa" nie mam i nie zamiaram miec, a jesli w ogole kiedys dwojka wyjdzie na pieca to i tak moj piecyk tego nie pociagne. A szkoda.

Erhion
27-10-2008, 16:31
Widziałem gameplaya i powiem tak:

Taka sama nieciekawa jak 1.

Stasiu'knight
27-10-2008, 17:48
Widziałem gameplaya i powiem tak:

Taka sama nieciekawa jak 1.
Bloodwin - Kolejny który "widział" Fable. No Comment...
...
KOCHAM FABLE!! Mam nadzieję że dwójka wyjdzie na PC.

Zxcvbq
28-10-2008, 15:05
Grałem, przeszedłem w jeden dzień i mogę stwierdzić, że jedynka była lepsza (tam przynajmniej dało się zginąć lol).

Erhion
28-10-2008, 18:09
Bloodwin - Kolejny który "widział" Fable. No Comment...
...
KOCHAM FABLE!! Mam nadzieję że dwójka wyjdzie na PC.

Lol? Wiesz co to gameplay? Filmik prosto z gry. Widziałem filmik - kupa, kupa i jeszcze raz kupa.

To, że jesteś fanatykiem nie znaczy, że inni też muszą.

Valariazz
28-10-2008, 23:07
Grałem, przeszedłem w jeden dzień i mogę stwierdzić, że jedynka była lepsza (tam przynajmniej dało się zginąć lol).

a ja po rozmowie z moleunuxem, czy kimo tam byl, myslalem ze fajna gira z fable 2 bedzie... mylilem sie, jesli ty mowisz prawde.

szkoda, naprawde szkoda -.-

Ghernie
29-10-2008, 00:59

Rly? :<< Jestem rozczarowany...

siemki.tu.misza.na.chwile
29-10-2008, 01:15
Grałem u kumpla na dwa pady, niezłe. Taki sam, może odrobinę rozwinięty system expa z jedynki, w miarę duże możliwości zmiany wyglądu postaci, walka fajniejsza niż w jedynce, więcej pobocznych questów, oczywiście lepsza grafika... Ogółem, nieźle się grało. Do tego więcej sposobów na kasę, można np. pracować u kowala albo rąbać drewno. Chociaż majątku się na tym nie zbije raczej.

Za jakiś tydzień pożyczę od kumpla. On już skończył, teraz pewno jego młodszy brat będzie chciał sobie pograć. A potem ja.

Arashel
29-10-2008, 06:52
Jeżeli sam widok odciąga od gry, to chyba nie warto.Gry RPG to nie FPP czy Hack'n'Slash, w nich pierwszy plan to powinna być fabuła i rozbudowany świat gry
a nie grafika... (O ile cie dobrze zrozumiałem...)
Jak komuś zależy na grafice a zadanie w grze typu "idź na północ zabij 5 wilków" go przerasta to polecam Crysis'a...

Dołączam się do pytania Yoh Asakury:
Wie ktoś czy i kiedy wyjdzie wersja PC?

RookeR
29-10-2008, 14:20
Każdy ma swoje zdanie, jak to mówią są gusta i guściki ^^
Mnie osobiście Fable Zapomniane Opowieści przypadło do gustu (Ukończyłem Fable 3 razy, zawsze ze wszystkimi przedmiotami itp)... Sam oczekuje premiery na PC =).

Ps. Wie ktoś kiedy wyjdzie (o ile wyjdzie) na PC?
Ps2. Jakie są przewidywalne wymagania sprzętowe ? =]

Pozdrawiam =]

P0PI
17-11-2008, 21:37
Gierka Warta zakupu kupilem i niezaluje choc przeszedlem gre mozna w nia grac bez konca Czary sa o wiele lepsze niz w 1 czesci
Oraz Nasz pupilek "Pies" czasem denerwuje czasem pomaga przewracasz przeciwnika a on go dobija, podobnie jest z szukaniem Skarbow majac na maxa wytrenowany 4 gwiazdki w poszukiwaniu skarbow co chwila "Szczeka" ze cos znalazl"
Zakup domow/sklepow co 5 minut przyrost gotowki a za domy jezeli ktos je wynajmuje dostajemy gotowke nawet gdy niegramy w Fable az w koncu uzbieramy i wykupimy wszystkie dostepne budynki nawet Zamek Fairfax ( niepamietam jak sie pisze) za skromna oplata 1.000.000 golda
Co do pracy polecam 2 Barman i Kowal
Barman na wyzszym poziomie moze malo kaski ale szybko sie kufle z piwem napelnia a kowal co 1 wykuty miecz licznik zlota jest zwiekoszny o 1
co mnie dobilo to bardzo latwy poziom gry oraz IQ przeciwnikow

Niestety nieda sie :P uzywajac tylko magi bedzie ci potrzebna bron dystansowa pozatym po przejsciu gry i tak z czasem wymaxujesz wszystkie staty

Jezeli ktos zaczyna z Fable 2 to na start polecam Zaliczyc kilka demonicznych wrot i popracowac z 2-3 godzinki i kupic kilka sklepow/domow aby miec staly doplyw gotowki ktore mozemy przeznaczyc np. na soczki :)

P