Pokaż pełną wersje : Co byś chciał w następnym update?
FRI_FURORA_FLAME_JPJPJP
21-07-2009, 08:50
Idz i to zarób. Tylko idioci kupują pacca za rl kase. gl
Rocket Slayer
21-07-2009, 10:25
Kurde kup pacc a nie narzekarz.
narzekasz*
90 zł to śmieszna suma za wszystko co w grze dostępne! Tibia jest tania gra a ludzie tak o tym gadają jakby to z 10 razy droższe było.
Lol. Ten tekst jest śmieszny nie sumka. Ile pacc wg ciebie powinien kosztować? 200zł? Rozpieszczony jesteś, że nie cenisz wartości pieniądza? A może rodzina sra kasą?
K, koniec.
Tibijczyk222
21-07-2009, 11:03
Nie zrozumiałeś... Nie powiedziałem że jest to dla mnie mało... Jednak mówię ,że jeżeli chodzi o gry to jest to suma śmieszna .Gościu narzeka na zjebaną grę na darmowym koncie to mówię żeby sobie kupił... Pozatym nie powiedziałem że sam bym sobie kupił. Nie gram w to gówno więc po co mam kupować?
ZapodajMuze
21-07-2009, 11:31
Pacc w tibi za rl kase , smiech na sali . Za 100 zl (bo tyle obecnie chodzi pacc) masz ok . 2.5 miesiaca globala w wowie , a te gry nie maja porownania po za tym tibia to gra bez perspektyw poki Cipsoft nia bedzie wladal , ostatni update medusy , taski ( ktore sa dla mnie smieszne bo zrobic npc ktory ci tylko mowi zabij 5000 minotaurow i teleporcik w thais czy innym gownie to nie tak duzo roboty ) , firanki ,black skulle i woorned soft bootsy . WOW trzeba grac panowie mozesz firaneczki w domu miec ! Porownajcie sobie ile w wowie zrobili , kontynent z tysiacami potworow + miastami + nowa profesja + questy i to wszystko w grafice 3d . Ile to roboty to nie mam pytan . A zauwazcie ze granie w wowa nie jest wcale drozsze niz w tibie . Gdyby cipsoft nie probowal sie desperacko ratowac robiac wszystko zeby gra sie podobala tylko nowym gracza ( bo jak dla mnie zapomnieli juz o starych ogarnietych graczach) , a sprobowal dorobic cos naprawde fajnego w pvp tudziez pare nowych fajnych trudnych questow a nie "expowisk" dla h lvli na koncu z skrzynka to jeszcze by bylo o co walczyc .
Rocket Slayer
21-07-2009, 12:07
Za 100 zl (bo tyle obecnie chodzi pacc)
Sprostuję - 88,75 - przez tibia.com
masz ok . 2.5 miesiaca globala w wowie
Tylko tam musisz płacić by grać. W Tibię grasz za free i masz wybór.
A zauwazcie ze granie w wowa nie jest wcale drozsze niz w tibie
Jeśli mówisz o ciągłym kupowaniu pacca... sic!
Jednak mówię ,że jeżeli chodzi o gry to jest to suma śmieszna
MMORPG na abonament - tak
Gry jednorazowego zakupu i to z multi (nowości) kosztują od 90 - 120zł. Bardziej opłaca się kupić taką gierę, czy nawet 2 trochę starsze, lecz dobre tytuły niż pacc w Tibii.
ZapodajMuze
21-07-2009, 12:17
Sprostuję - 88,75 - przez tibia.com
Tylko tam musisz płacić by grać. W Tibię grasz za free i masz wybór.
Jeśli mówisz o ciągłym kupowaniu pacca... sic!
1. Cale 10 zl , no coz ale masz racje .
2.No to co ze musisz placic to w tibi na facc jedziesz od zawsze ? Piateczka.
3.Nigdy nie gralem w tibi na globalu na facc .
Rocket Slayer
21-07-2009, 12:49
2.No to co ze musisz placic to w tibi na facc jedziesz od zawsze ? Piateczka.
Nie, ale mam ten komfort, że mogę sobie pograć na globalu bez większych ubytków i zdecydować, czy zapłacić.
Nawet jeśli bym grał cały czas i osiągnął 120 czy któryśtam poziom, to źle?
3.Nigdy nie gralem w tibi na globalu na facc .
Się ma kasę (czy to od rodziny czy zarobione) - twoja sprawa na co kasę wydajesz.
Rechot.
Ja uważam że tibia to rzecz żałosna i nie warto marnować na nią ani pieniędzy ani czasu. Naprawdę żałuję że kiedyś zacząłem w nią grać. Zmarnowałem na nią ponad 2 lata. Chociaż poznałem dzieki niej jedną fajną rzecz : to forum
Ja żałuję, że wydałem tyle kasy na tą grę. Nigdy więcej.
Tibijczyk222
21-07-2009, 12:58
Ja uważam że tibia to rzecz żałosna i nie warto marnować na nią ani pieniędzy ani czasu. Naprawdę żałuję że kiedyś zacząłem w nią grać. Zmarnowałem na nią ponad 2 lata. Chociaż poznałem dzieki niej jedną fajną rzecz : to forum ;)
ZapodajMuze
21-07-2009, 13:39
Raz pacc kupilem za rl kase reszta za tibijska .
A ten twoj wielki luksus jakim jest nie placenie za gre jak ci sie skonczy pacc to moze sie w wowie na gg przelozyc .
Rocket Slayer
21-07-2009, 15:12
A ten twoj wielki luksus jakim jest nie placenie za gre jak ci sie skonczy pacc
Pacc się nawet nie musi zaczynać.
to moze sie w wowie na gg przelozyc .
Nie grałem nigdy w WoW i nie zrozumiałem tego. Wyjaśnisz?
CytrynowySorbet
21-07-2009, 15:58
Nie grałem nigdy w WoW i nie zrozumiałem tego. Wyjaśnisz?
Chyba chodzi o to, że w Tibii skończy ci się pacc - grasz dalej, ale "ograniczony". W WoWie skończy się abonament: cya, bb, gg.
ZapodajMuze
21-07-2009, 16:26
Chyba chodzi o to, że w Tibii skończy ci się pacc - grasz dalej, ale "ograniczony". W WoWie skończy się abonament: cya, bb, gg.
Dokladnie .
Jestem ciekaw, co powiecie na ten pomysł. Skoro są białe listy i listy osób ignorowanych to może...fajnie by było gdyby powstała lista "ignorowanych przedmiotów". W tym sensie, że można by zablokować pojawianie się informacji, o śmieciach wypadających z potworów. Expimy sobie na przykład na jakichś Tombach i do listy dopisujemy takie pierdoły jak pochodnia, kości, robaki itd. Dzięki temu na środku ekranu pojawiłaby się informacja tylko o gp, life ringach...dowolnie, to co kto chciałby faktycznie zbierać. I nie dostawalibyśmy niepotrzebnej informacji o kości, która wypadła z zabitego szkieleta, która i tak się nam nie przyda. Wtedy przy pomocy naszej listy, taki item byłby klasyfikowany jako "nothing" :) Co Wy na to? ;p
piramjida
26-07-2009, 22:27
Tibia ma specyficzne pvp, ktore w oryginalnym wydaniu (przed aimbotem) polegalo na tym, ze matematyczne szanse zabicia kogos na zblizonym do twojego levelu oscylowaly w okolicach zera, a na knightow wyposazonych w duza ilosc uhow wybierales sie w dziesieciu.
Po pierwsze: trudno sie nie zgodzic, ze Tibia ma specyficzne pvp wlasnie dlatego, ze jest to ogromnie oplacalne, zeby zlootowac przykladowego knight armora musimy huncic stworki pokroju GSa i do tego miec ogromne szczescie. Tymczasem taki armor mozna przy odrobinie szczescia zlootowac z 15-20 knighta.
A po drugie: w wydaniu przed aimbotem z przewaga powiedzmy 10 lvli jestem w stanie zabic drugiego maga. Oczywiscie nie kazdego, ale to nie musi wcale byc idiota, ktory sie nie leczy. Wystarczy jeden blad, nietrafiony UH, maksymalnie dwa.
#down
Zgadzam sie.
Jak dla mnie najlepsza cecha tibii jest (byla?) to, ze gra dopuszcza spuszczenie komus wpierdol. W innych grach jakies zasrane szaliczki, wyzywanie na pojedynek, a pvp jest tylko po to zeby gracze poogladali sobie swiatelka, 0 strat przy przegranej.
Jestem ciekaw, co powiecie na ten pomysł. Skoro są białe listy i listy osób ignorowanych to może...fajnie by było gdyby powstała lista "ignorowanych przedmiotów". W tym sensie, że można by zablokować pojawianie się informacji, o śmieciach wypadających z potworów. Expimy sobie na przykład na jakichś Tombach i do listy dopisujemy takie pierdoły jak pochodnia, kości, robaki itd. Dzięki temu na środku ekranu pojawiłaby się informacja tylko o gp, life ringach...dowolnie, to co kto chciałby faktycznie zbierać. I nie dostawalibyśmy niepotrzebnej informacji o kości, która wypadła z zabitego szkieleta, która i tak się nam nie przyda. Wtedy przy pomocy naszej listy, taki item byłby klasyfikowany jako "nothing" :) Co Wy na to? ;p
W moim przekonaniu genialny pomysł, fajnie gdyby coś takiego wprowadzili.
A ja bym chciał powrót knightów do uhów i farm druidów z 11lvl klepiących je na dachach - eh to były czasy 8o
nie wiem czy to już było, ale wpadl mi do glowy pomysl (poza tymi noobskimi życzeniami jakie już napisalem;])
żeby bank był na prawdę bankiem a nie tylko przechowalnią pieniędzy i udostęniaczem ich w każdym mieście ze swoją filią;] bo to prawie jak depo;]
a mianowicie, żeby pieniądze w banku w jakis sposób procentowały (taka lokata:P) - na pewno jakies właściwe limity zostałyby opracowane;]
tak samo pożyczki - jakiś limit debetowy ustalić i żeby ludzie potrzebujący w danym momencie kasy mogli ją spłacić później, chociaż myślę, że to znów by przypadło tylko dla PACCów, bo zastawem najlogiczniejszym jest domek;] no chyba, że jakiś NPC-komornik by się pojawiał w naszym dp albo przy nas i by zabierał wybrany przez siebie najcenniejszy nasz przedmiot pokrywający dług- czy to z EQ czy to wyjęty z naszych depozytów w różnych miastach;] ewentualnie najpierw ściągnie nam całą kasę należną jeśli po prostu zwlekaliśmy ze spłatą długu;] oczywiscie inne operacje bankowe jak choćby przelewy też mogłyby się pojawić - to nic nowego, bo można użyc parcela, ale byłoby to ciekawsze przelewać na konto, chociażby dlatego co napisałem wcześniej - konto i kasa na nim jest wszędzie tam gdzie bank:]
Powinni moim zdaniem poprawić korzystanie z Obsidian Knife. A mianowicie zdejmowanie skór powinno być możliwe zaraz po ubiciu potwora, a nie po 10 sekundach. Jest to irytujące czekanie, a po drugie ktoś może podejść i swoim nożem załatwić sprawę.
Witajcie. Nie wiem jak wy, ale ja osobiscie mam 200+ ek i wadlug mnie powinni zrobic cos z kradzieza loota z bossow. Sam proponowalbym aby po zabiciu danego bossa przez okreslony czas tak jak to jest w "ownerstwem" nie mozna bylo rzucac zadnych smieci na cialo potworka. Mnie samego denerwowala byc walka o loota z potworka ktorego sie blokalo.Pzdr.
Yours
Brefka~~
namlessone
11-08-2009, 18:31
Powinni moim zdaniem poprawić korzystanie z Obsidian Knife. A mianowicie zdejmowanie skór powinno być możliwe zaraz po ubiciu potwora, a nie po 10 sekundach. Jest to irytujące czekanie, a po drugie ktoś może podejść i swoim nożem załatwić sprawę.
Tu bym się zgodził, te 10 sekund to niby taki antyzłodziejski ficzer, ale działa zupełnie odwrotnie przy skinowaniu... Podejrzewam, że wprowadzenie możliwości skinowania przez owe pierwsze 10 sekund tylko przez ownera potworka nie sprawiłoby dużych problemów dla programistów, a dla ludzi huncących minosy czy inne skinowalne potworki oszczędziłoby nerwów...
kelvin19
28-08-2009, 18:04
A ja chciałbym, by przedmioty z miast PACC (np. nowe różdżki) można byłoby kupić na FACC area.
Zapewne np. te różdżki dano tylko w miastach PACC, żeby tylko PACC gracze mogły kupić, ale co jeśli np. gracz z Premium mieszka w Thais? Ma lecieć na darashie tylko po 1 różdżke?
Czyli żeby te przedmioty były także na FACC area, ale mogli je kupić tylko PACC.
Dzięki temu np. Palek nie musiałby lecieć na Darashie tylko po włócznie, jeśli mieszka w mieście FACC.
I co wy na to?
Kuronasuka
28-08-2009, 20:09
A ja chciałbym, by przedmioty z miast PACC (np. nowe różdżki) można byłoby kupić na FACC area.
Zapewne np. te różdżki dano tylko w miastach PACC, żeby tylko PACC gracze mogły kupić, ale co jeśli np. gracz z Premium mieszka w Thais? Ma lecieć na darashie tylko po 1 różdżke?
Czyli żeby te przedmioty były także na FACC area, ale mogli je kupić tylko PACC.
Dzięki temu np. Palek nie musiałby lecieć na Darashie tylko po włócznie, jeśli mieszka w mieście FACC.
I co wy na to?
A nie zastanawia Cię czemu to ww różdżki i włócznie są na PACC area?
kelvin19
29-08-2009, 14:17
Sorry, ale pisałem ten tekst trochę zdenerwowany, więc tak dziwnie napisałem :D
Chodzi o to że osoba z PACC która mieszka np. w thais, musi polecieć do miasta PACC, żeby zdobyć np. wand of draconia.
I to chodzi o to, żeby można było to kupić także w mieście FACC, żeby PACC nie musiał lecieć do miasta PACC, żeby kupić przedmiot, który kosztuje mniej niż sama podróż. (np. Royal Spear)
Czyli żeby te przedmioty były także w miastach FACC, ale mógł je kupić TYLKO PACC.
:)
Wkurza też, że w Edron są te wszystkie najpotężniejsze czary: utevo tura mura zniszczenie całego świata :D.... ALE ZABRAKŁO JUŻ MIEJSCA DLA ZWYKŁYCH CZARÓW: nawet exury nima :( co jak ktoś po rooku leci do edron?
EDIT. Tak samo jest z czarami: Osoba z PACC musi bo jakiś czar lecieć do miasta PACC. Czemu nie mogą kupić je w mieście FACC, skoro i tak FACC ich nie kupi?
Powinno sie znieść opcje nakierowania Health Potion na jednostki. Zamiast wskazywania celu który ma zostać uleczony, potion powinien zadziałać od razu lecząc naszą postać. Troche głupie jest leczenie potionem naszych sojuszników (wkładamy do ust flaszkę z potionem, czy polewamy go miksturą? :baby: )
Gdyby dało się wypić potion bez nakierowywania, leczenie stało by się łatwiejsze i szybsze.:]
Jedyne, co mnie zadowoli to dodanie nowych serverów.
Powinno sie znieść opcje nakierowania Health Potion na jednostki. Zamiast wskazywania celu który ma zostać uleczony, potion powinien zadziałać od razu lecząc naszą postać. Troche głupie jest leczenie potionem naszych sojuszników (wkładamy do ust flaszkę z potionem, czy polewamy go miksturą? :baby: )
Gdyby dało się wypić potion bez nakierowywania, leczenie stało by się łatwiejsze i szybsze.:]
zmien /use with crosshairs na /use on yourself w menu hotkeyow (ctrl+k)
oczywiscie inne operacje bankowe jak choćby przelewy też mogłyby się pojawić - to nic nowego, bo można użyc parcela, ale byłoby to ciekawsze przelewać na konto,
poczytaj sobie poradniki o banku z konta na konto da sie przelewac kase;[
A oto czego ja oczekuję :
-Aby skile miały większe znacznie w zadawanych obrażeniach, co z tego że to co zrobili zmniejszyło liczbę skilujących botów skoro przybyło ich na expowiskach na których jeszcze bardziej przeszkadzają normalnym graczom ?
-Dodane nowe expowiska zarówno dla facc jak i pacc
-Możliwość skórkowania potworów zaraz po ich zabiciu
-Wprowadzenie blokady rzucania przedmiotów na nowo zabitego potwora przez 5 sekund
-Nowy świat non-pvp (obecne są już bardzo zapchane)
-Nowe questy, jakiś podobny do INQ i coś dla ~60 lvl mniejwięcej jak banshee quest (dla facc także!!)
-Balansacja postaci, zmniejszenie potęgi paladyna bo to co teraz może zrobić paladyn na 80 lvl jest jakimś nieporozumieniem
-Nowe potworki, coś trochę mocniejsze od draga ale słabsze od DL, i coś dla 300-400lvli żeby się nie nudzili na demach
-Jakiś nowy addon bardzo trudny do zrobienia, taki żeby miało go tylko kilku najlepszych graczy
-Można a nawet trzeba popracować nad denerwującymi lagami i kickami które często zaprzepaszczają godziny spędzone przed komputerem w celu wbicia skila, lvl czy zarobienia na jakiś itemek który przepadnie przez głupi lag czy kick
balansacji nie oczekuj, bo wszystko wskazuje na to, ze Cipsoft ma problemy ze znalezieniem znaczenia tego slowa w slowniku, a dopoki nie zrozumieją o co w wtym chodzi - nie mogą się za to wziąć.
oOoMiKooOo
18-10-2009, 12:21
Taa niech jeszcze zrobią, że można dzieci robić xd. Ale z tymi serverami to racja i to szczególnie z n-pvp.
Utrudnienia gry! I już nie chce mi się rozwodzić poprzez co konkretnie. Np. zmniejszony drop itemów, mocniejsze ataki mobów, nowe ataki itd itd.
Utrudnienia gry! I już nie chce mi się rozwodzić poprzez co konkretnie. Np. zmniejszony drop itemów, mocniejsze ataki mobów, nowe ataki itd itd.
jedyne co w ten sposob osiagniesz to zepchniecie graczy ze stworkow silnych w strone slabych, czyli dalsze zapchanie expowisk na mid i low level.
Utrudnic tej gry sie nie da, bo ma ona trywialna konstrukcje. Mozna najwyzej obrzydzic ludziom gre zmuszając ich do spedzania kilka razy dluzszego czasu dla osiagniecia takich samych efektow, jak to mialo miejsce kilka lat temu.
Dirk Pitt
22-10-2009, 23:01
coś na kicki, jakiś bufor by się przydał, reszta może zostać
Daewoo_FSO
23-10-2009, 18:13
ja bym chcial gwiazdke z nieba ;d
namlessone
23-10-2009, 20:16
Heh, cipsoft wypuścił już teasera odnośnie war systemu. Co bardziej podobające mi się rzeczy to:
Magic wall and wild growth runes:
If these runes are used by a war participant, their known effects will only apply to his opponents but not to his own guild members or any uninvolved players. Wild growth can simply be passed by allies and uninvolved characters but, unlike magic walls, stay visible in the game window. Magic walls that were cast by a war participant collide as soon as an own guild member or an uninvolved character walks across. Magic walls cast by an uninvolved character vanish upon contact with any other character.
Cieszę się wraz ze wszystkimi pro-uber-mwall-blokerami z nonpvp ^^
Skill training:
To prevent players from abusing the war system for skill trainings, any weapon and shielding skills will not advance within the scope of the war system.
Ileż to było planów skillowania na monku noc i dzień? Szkoda... :>
Nie muszę chyba być prorokiem, żeby przewidzieć, jaka fala narzekań znowu wpłynie na forum...
--Cienius--
23-10-2009, 21:49
Ale nic nie powiedzieli o systemie duelowym ;s
@up
Powiedzieli, że będzie dodany w późniejszym czasie.
Wszystko ok, bo już było pisane o tym wcześniej ale czemu kurwa nie da sie robić trapów na zwykłym pvp?! Przecież to jest bardzo ważna rzecz, jak nie najważniejsza. To odróżniało tibie od innych gierek aff. Ciekawie jak teraz ubijesz jakiegoś 200+ jak sobie będzie biegał po ludziach i mwallach. Już nie wspomne o ubijaniu bossów typu feru, ghaz, morg jak tylko 2 osoby na stacku mogą bić... to jest żenada.
Przecież to jest bardzo ważna rzecz, jak nie najważniejsza. To odróżniało tibie od innych gierek aff.
Regulaminowe trapy sa forma abusowania enginu gry, a to, ze ciezko w inny sposob kogokolwiek zabic to juz kolejny (choc na dobra sprawe nawet nie nowy, bo przeciez obecny od lat) przyklad niekompetencji badz glupoty ze strony Cipsoftu.
Marcepanq
01-11-2009, 19:09
Respans Rurzowych niewidzialnych jednororzcuw
żal mi cie xP
esflores
02-11-2009, 11:54
Aby ekipa Cipsoft zrobiła takie cos ze gdy ktos padnie w jeden dzien wiecej niz 6 razy to nie moze sie zalogowac przez 24h, jest to chyba jedyny sposob na to aby hackerzy nie rokowali komus postaci!
PS. a kiedy dokladnie bedzie jesienne uptd? :confused:
Pocisk55
02-11-2009, 12:56
1.Nowe tereny nie tylko dla facc.
2.Nowe Potwory.
3Nowe Questy, nie takie że idziesz zabijasz potwory i DONE.
4.Nowe bronie
KrecikKopaczSoli
03-11-2009, 14:42
1.Jakieś klęski żywiołowe (na event) np. napisane po angielsku: "Uwaga! wielka powódź w Thais! Uważajcie!" Przychodzimy do Thais a tu morze i itemki z depo sobie pływają i nie da się ich wyłowić (oczywiście tak dla jaj później są wszystkie w depo). I jakaś strefa bezpieczna w której dednięci gracze będą się respić i ukrywać przed PK (w przypadku PvP).Po prostu takie depo i jakiś NPC co będzie wszystko co w mieście sprzedawał (może oprócz promocji) i po kilku godzinach już wszystko ok. :) No i właściciele domków będą musieli poczekać. :p
2.Więcej terenu i questów dla FACC i możliwość transportowania statkiem dla każdego (PACC tylko zniżka).
nowe questy, potwory, miejsca itp
oczywiscie tylko dla pacca... ja place wiec update wiec zadam nowosci, nie mam zamiaru finansowac pasozytow -.-
Stary PvP system, stary healing system i stara sila magow.
Chociaż z healing systemem to raczej nierealne, taki Paulistinha z UHami byłby niezniszczalny :x
Chociaż z healing systemem to raczej nierealne, taki Paulistinha z UHami byłby niezniszczalny :x
lepszy bylby DTdR z 2000hp i sdkami powyzej 2000.
Osobiście bym chciał aby ;
*Nie było lagów, kicków, debugów...
*Został wprowadzony 3ci addon
*Podwyższona siła knightów o 10-15%
*Wprowadzenie systemu PVP z tibi 7.4...
Juth Erap
09-11-2009, 14:28
@up
A jaki byl system pvp w 7.4? zaczolem od 7.6
LarvaExotech
09-11-2009, 15:23
taki sam jak w 7.6
zeby sie syf dalo zbierac na wzor viali jak naprzyklad stamped parcele, labele, puste bagi. Na pewno spodoba sie nubom a mnie to wali co wprowadza bo juz grac nie bede
MuLtI_^of^_HeLL
09-11-2009, 20:11
1.Żeby ulepszyli troche knighta
2.Nowe tereny Pacc jak i Facc (Najlepiej na facc jakieś z mocniejszymi potworkami niż Dl`e i gs`y)
3.Nowe czary (Każda profa)
4. Qesty
5.Nowe Itemy i najważniejsze nowe potworki żeby dla dużych lv zrobili
Aby bagi, backpacki i parcele pozostawione na ziemi ulegały rozkładowi. Nie licząc tych w domkach.
Lub:
Potworek pojawiający w mieście pochłaniający wszystkie itemy które spodka po drodze, z wyjątkiem mebli.
Tomcio Pall
14-11-2009, 00:02
Żeby wróciły dawne stacki, bo to co jest teraz to szkoda gadać.
ja bym chcial tak o
- zmniejszenie sily leczenia u palka ! bo to jest smieszne teraz jest lepszy pal do bloczenia bossow niz kina..
- zmniejszenie ataku aSS star ewentualnie podrożyć zeby nie bylo po smiesznej cenie jak jest teraz.
- Jakis nowy kontynent dla facc jak i dla pacc :)
- jeżeli nie zgorszenia leczenia u pala to przydalo by sie polepszenie leczenia u Knighta np poty na % polegało by to na tym ze np po od 80 lvla dawal by iles tam % hp a nie 500 hp.. wtedy by wyzsze lvle knighci mieli troche lepiej bo bez przesady 400 kina sie leczy tyle co 130 :(
- jakies nowe ciekawe questy dla facc jak i dla pacc
- jakies nowe bosy ale naprawde silne nie ,że Ghazbaran najlepszy aktualnie boss? (chociaz nie wiem jakie sa te z eventu) spada w kilkanascie sec :( powinny byc mocniejsze
- ograniczenie rar itemow.. i polepszenie ataku legendarnch broni typu
Great axe thunder hammer czy Magiclong sword ...
- zrobienie anty hacka takiego jak jest np w archlordzie polega on na tym ze jak wlaczamy tibie zamiast wlaczyc nam sie tibia automatycznie kieruje nas na strone tibia.com tam musimy wpisac passy i wcisnac tam przycisk Play game wtedy tibia sie wlacza i odrazu mamy do wyboru nasze postacie i nie musimy wpisywac passow ograniczylo by to hakowanie..
Mialem wiele fajnych pomyslow ale juz sam ich nie pameitam jak sobie przypomne to jeszcze napisze
sorki za bledy ale pisalem na spiaca prawie i nie patrzylem na klawiaturke ELo
- jakies nowe bosy ale naprawde silne nie ,że Ghazbaran najlepszy aktualnie boss? (chociaz nie wiem jakie sa te z eventu) spada w kilkanascie sec :( powinny byc mocniejsze
Jesli beda silniejsze, to beda je blokowac ludzie z levelem wyzszym o 50. Co to zmieni ?
- zrobienie anty hacka takiego jak jest np w archlordzie polega on na tym ze jak wlaczamy tibie zamiast wlaczyc nam sie tibia automatycznie kieruje nas na strone tibia.com tam musimy wpisac passy i wcisnac tam przycisk Play game wtedy tibia sie wlacza i odrazu mamy do wyboru nasze postacie i nie musimy wpisywac passow ograniczylo by to hakowanie..
1. przed hackiem mozesz ochronic sie sam poprzez niesciaganie podejrzanych programow i uzywanie we wlasnym zakresie oprogramowania antywirusowego;
2. Cipsoft nie bedzie inwestowal pieniedzy w tworzenie rozwiazan robiacych to za ciebie;
3. jesli z premedytacją nie chronisz sie sam, a do tego z premetydacja lamiesz regulamin to jak najbardziej zaslugujesz na hacka i powinienes sie cieszyc, ze cala sprawa nie konczy sie skasowaniem konta (utrata itemow to najmniejszy wymiar kary).
--Cienius--
14-11-2009, 14:33
no wiec tak chcialbym zeby powstala wielka (wielkosci hmmm rooka) mapa gdzie bylyby same potworki do bicia dla expiacych z zamknietymi oczamino botow no... i wtedy moglby postawic 20 naraz i miec duuuzo kasy. Noi zeby powstaly 2 nowe npvp zebym mogl wreszcie po 5zl nie po 50gr sprzedawac...
ale to marzenia
pozdro dla tych ktuzy grajom w tom gre na serjo <-
Chcialbym zeby juz nic nie robili
Trol'Trol
15-11-2009, 10:40
ja bym chial grafike 3d glos i zeby kanjt walil z kalacha albo bazuki
wojtekzs
16-11-2009, 22:16
A więc:
trzeci addon
-nowy qest minimum od 200 lvl
-żeby uhp leczyły lepiej knightów zależnie od lvl
Oprocentowanie gotówki w banku
A więc:
trzeci addon
-nowy qest minimum od 200 lvl
-żeby uhp leczyły lepiej knightów zależnie od lvl
Trzeci addon - Na co to komu? i tak 90% graczy powie, że "nie ma nic dla facca"
Nowy quest 200lv ? Lol. Jak zrobisz INQ to pogadamy.
I tak strasznie dużo leczy, mogli by troche to zmniejszyć, bo naprawde nie można zabić takiego w trapie.
ZapodajMuze
04-12-2009, 19:16
@up
Widze tutaj zostala wydana opinia experta , szefie nie chce podwazac twojego zdania ani autorytetu , ale albo jestes pod wplywem narkotykow albo jestes niubasem .
Uno. Kogo interesuje gadanie facckow .
Dos. Na inq to sie expi chlopaczku .
Tres. W trapie nie mozna ubic knighta uzywajacego ghp ? Nieprzecietny zarcik , 8 typa 200+ lvle byle jakie profesje (no moze po za pallkiem bo ssie) zabije paulistinhie w nie wiecej niz minute .
BlorBloody
04-12-2009, 19:40
Jak dla mnie:
-Wprowadzenie jakiś nowych potów dla knighta na 180-230-290 lvl bo nie jest to normalne że 200lvl leczy sie tak jak 130 a 400 juz nie wspomne,
-Wyrównanie profesji jak za czasów tibii 7,5-,7,6 i nei chodzi mi o powrót do uwczesnej tibii, lecz wydaje mi sie ze wtedy wszystkie profesje mialy wiecej roznic i nawzajem sie uzupełniały, ale to w dalszych pkt.
-Danie druidowi wiekszej mocy leczenia, ale n ei siebie samego tylko innych graczy, i powiązanie tego w jakiś sposób z jego lvlem np 50ll lezy za tyle a 180 za tyle - różnice naprzykład co 20lvli
-Danie magom nowego zaklęcia atakującego tak jak kiedyś UE było najsilniejsze niech teraz tez tak bedzie zeby mieli zaklecie do czyszczenia, jednak bedzie ono wymagalo duzo manny, i pobieranie manny bedzie zależne od lvla
-Co do palków to myśle że z nimi jest wszystko ok :)
-Co do potworów i terenów ciężko jest coś wymyślić oczywiście zwiekszyć tereny z najpopularniejszymi potworami,
-Moim zdaniem takie itemy jak mpa g legs mms itp powinny miec swojego odbiorce wśrud npc i to za godziwe pieniądze, co pozwoli zwiększyć ich wartośc na serwerach :)
-myśle iż takim broniom jak Thunder Hammer Magic Long Sword, Great Axe, powinny zostać zwiększone statystyki, tak żeby nowe itemy nie były lepsze od tych, bo moim zdaniem są to itemy rarów w tibii i kazdy chce je mieć więc niech pozostaną BARDZO trudno dostępne i najlepsze w swojej klasie, i niech wreszcie ktoś wylotuje MLS !!!
-więcej questów dla wysokopoziomowych graczy !!!!
jeżeli jeszcze coś wymyśle to z pewnością napisze
pozdrO
-Wprowadzenie jakiś nowych potów dla knighta na 180-230-290 lvl bo nie jest to normalne że 200lvl leczy sie tak jak 130 a 400 juz nie wspomne
to nie jest normalne, ze gracze maja 400 level, i od tego nalezaloby zaczac.
Poza tym wielokrotnie wspominano, ze w normalnych warunkach poty lecza wystarczajaco duzo, dyskutuje sie natomiast co do tego, czy są warte swojej ceny (imho nie są).
-Wyrównanie profesji jak za czasów tibii 7,5-,7,6 i nei chodzi mi o powrót do uwczesnej tibii, lecz wydaje mi sie ze wtedy wszystkie profesje mialy wiecej roznic i nawzajem sie uzupełniały
Tibia v.7.6 to jest kwintesencja imbalansu, a nie wyrownania czegokolwiek.
-Danie magom nowego zaklęcia atakującego tak jak kiedyś UE było najsilniejsze niech teraz tez tak bedzie zeby mieli zaklecie do czyszczenia, jednak bedzie ono wymagalo duzo manny, i pobieranie manny bedzie zależne od lvla
przecwiczone pare lat temu z exori, po co czar silniejszy od UE ktory bedzie mozna rzucic np. 2 razy za pelna mane, skoro za kilkadziesiat leveli dalej bedziesz mogl go uzyc nadal 2 razy a UE juz 3 lub 4 bez refilla.
BlorBloody
05-12-2009, 22:36
to nie jest normalne, ze gracze maja 400 level, i od tego nalezaloby zaczac.
Poza tym wielokrotnie wspominano, ze w normalnych warunkach poty lecza wystarczajaco duzo, dyskutuje sie natomiast co do tego, czy są warte swojej ceny (imho nie są).
Tibia v.7.6 to jest kwintesencja imbalansu, a nie wyrownania czegokolwiek.
przecwiczone pare lat temu z exori, po co czar silniejszy od UE ktory bedzie mozna rzucic np. 2 razy za pelna mane, skoro za kilkadziesiat leveli dalej bedziesz mogl go uzyc nadal 2 razy a UE juz 3 lub 4 bez refilla.
moim zdaniem to ze gracze maja 400lvl jest jak najbardziej normalny tylko puki co rzadki, kilka lat temu kiedy bubble wbijała 100 a potem 200, 200 nie byla normalną żeczą jak mówisz, a teraz 200 można wbić przy odrobinie wysiłku o 100 nie wspomne więc cip soft powinien zacząć myśleć najpierw o graczach z ok 200 lvl bo tych jest coraz wiecej a nastepnie na 300 których też strasznie przxybywa a za ok 2-3, lata pewnie i o 400 których tez bedzie coraz wiecej.
mi sie podobalo w 7,6 na hunty chodzilo sie w gropach, np na dle jak pamietam bylo to dawno moze tibia 7,3 7,4 nie pamietam, knight szedl blokowac, wypelniony uhami od druida ktory szedl z nami leczyc knighta oraz walic z sd, razem z sorcem przywolywali demon skieletony :) palek szedl bo potrafil dobijac latwo i tanio a oraz ogólnie pomagał w biciu i czyszczeniuu respa ze slabszych potworków, poniewaz bolty byly tansze, a jak wypadla power arrow to walil ladne hity :D
a co do UE to jest ot moje zdanie i prosze o jego uszanowanie :)
pozdrO
ZapodajMuze
06-12-2009, 10:38
moim zdaniem to ze gracze maja 400lvl jest jak najbardziej normalny tylko puki co rzadki, kilka lat temu kiedy bubble wbijała 100 a potem 200, 200 nie byla normalną żeczą jak mówisz, a teraz 200 można wbić przy odrobinie wysiłku o 100 nie wspomne więc cip soft powinien zacząć myśleć najpierw o graczach z ok 200 lvl bo tych jest coraz wiecej a nastepnie na 300 których też strasznie przxybywa a za ok 2-3, lata pewnie i o 400 których tez bedzie coraz wiecej.
mi sie podobalo w 7,6 na hunty chodzilo sie w gropach, np na dle jak pamietam bylo to dawno moze tibia 7,3 7,4 nie pamietam, knight szedl blokowac, wypelniony uhami od druida ktory szedl z nami leczyc knighta oraz walic z sd, razem z sorcem przywolywali demon skieletony :) palek szedl bo potrafil dobijac latwo i tanio a oraz ogólnie pomagał w biciu i czyszczeniuu respa ze slabszych potworków, poniewaz bolty byly tansze, a jak wypadla power arrow to walil ladne hity :D
a co do UE to jest ot moje zdanie i prosze o jego uszanowanie :)
pozdrO
Jak ty masz 250 paladyna i grasz od tibi 7.3 to ja jestem Morf z X Men-ow . Naucz sie pisac bo takich bledow to od 2002 nie widzialem .
moim zdaniem to ze gracze maja 400lvl jest jak najbardziej normalny tylko puki co rzadki
Nie, nie jest normalną rzeczą to, ze przy skumulowanych obrazeniach najsilniejszych potworkow rzedu 2000-3000 pozwala sie graczom osiagnac pulap 7000hp czy jeszcze wiekszej ilosci many. Nie jest normalna rzecza to, ze gracz ktory siedzi przy komputerze 8h dziennie przez 5 lat klepiac potworki, a oprocz tego nie ma absolutnie zadnych umiejetnosci gry (co odnosi sie do wiekszosci obecnej "czolowki") jest w stanie przezyc wszystko i wszedzie, bo mu podczas bezmyslnego expienia wystarczajaco urosly statystyki.
Racjonalny pulap levelu powinien zostac ustawiony pare lat temu na poziomie nie wyzszym niz 250.
no widzisz, a potem ty razem z cala grupa dobiliscie do 100 levelu i kazdy poszedl bic wszystko dookola solo, bo oplacalo sie to bardziej niz zabieranie ze soba grupy.
Paradoks Tibii polega na tym, ze po 12 latach jej istnienia nadal jest bardziej oplacalne matematycznie bicie wszystkiego dookola samemu, niz zabieranie kogos do pomocy. Z pomocy inteligentny gracz korzysta tylko i wylacznie wtedy, gdy nie jest w stanie sam przezyc, lub nie wie ze jest w stanie sam przezyc (casus nooba).
Albertus
06-12-2009, 11:10
przecież te czasy mogą wrócić... tylko inaczej zrobione... Mogli by porobić takie potworki i expowiska ze nadal było by trzeba Knighta , siohera i z 2 palkow/sorcow. I emocje były by takie jak kiedyś tyle ze teraz szly by tam 250-300 levele. Tylko coś naprawdę hardcorowego , coś żeby solo było naprawdę ciężko ubić. Oczywiscie za pare lat i tam bedzie juz nudno , wtedy zrobi sie nowe i nowe itp.
Tylko coś naprawdę hardcorowego , coś żeby solo było naprawdę ciężko ubić.
jesli bedzie ciezko ubic solo, to albo musi z tego leciec w cholere loota, albo bedzie sie to zwyczajnie omijac.
Gdy mamy party w kilka osob, to powinni zrobic tak, ze np. ek'a moze osobno share dac z ed'em. Bo jezeli idziemy na poi hunt w 6 osob, to nie oplacalne jest dawac share na cala grupe lecz wybrane osoby moga dac sobie share.
Albertus
06-12-2009, 18:34
jesli bedzie ciezko ubic solo, to albo musi z tego leciec w cholere loota, albo bedzie sie to zwyczajnie omijac.
czemu miałby nie lecieć loot? Moze nie jakieś kosmiczne zarobki , ale żeby wychodzić na + gdy się hunci w 4-5 osób i exp taki dość przyjemny.
Szczur_Guardii
06-12-2009, 20:35
ja za kazdym updatem sie modle zeby nie odbilo tym cipom i nie zrobili tibii 3d :D
Udupienie druida. To jest nienormalne żeby druid był praktycznie taki sam jak sorc, mimo iż jest to postać defensywna... Mniej czarów, gorsze hity, zwiększenie SIO druida.
Albertus
06-12-2009, 21:37
ja za kazdym updatem sie modle zeby nie odbilo tym cipom i nie zrobili tibii 3d :D
stracili by z 70 % graczy , ja sam odrazu przestalbym grac nie zaleznie od tego ile dni pacc bym posiadal. To bylby koszmar - tibia 3D...
BlorBloody
06-12-2009, 22:12
Nie, nie jest normalną rzeczą to, ze przy skumulowanych obrazeniach najsilniejszych potworkow rzedu 2000-3000 pozwala sie graczom osiagnac pulap 7000hp czy jeszcze wiekszej ilosci many. Nie jest normalna rzecza to, ze gracz ktory siedzi przy komputerze 8h dziennie przez 5 lat klepiac potworki, a oprocz tego nie ma absolutnie zadnych umiejetnosci gry (co odnosi sie do wiekszosci obecnej "czolowki") jest w stanie przezyc wszystko i wszedzie, bo mu podczas bezmyslnego expienia wystarczajaco urosly statystyki.
Racjonalny pulap levelu powinien zostac ustawiony pare lat temu na poziomie nie wyzszym niz 250.
no widzisz, a potem ty razem z cala grupa dobiliscie do 100 levelu i kazdy poszedl bic wszystko dookola solo, bo oplacalo sie to bardziej niz zabieranie ze soba grupy.
Paradoks Tibii polega na tym, ze po 12 latach jej istnienia nadal jest bardziej oplacalne matematycznie bicie wszystkiego dookola samemu, niz zabieranie kogos do pomocy. Z pomocy inteligentny gracz korzysta tylko i wylacznie wtedy, gdy nie jest w stanie sam przezyc, lub nie wie ze jest w stanie sam przezyc (casus nooba).
i tutaj zgodze sie z tym ze w tibii powinien byc ogranicznik lvlu tak jak np w WoWie, ale porównywać te dwie gry ze sobą to tak jak porównać bolid F1 do mojej astry :>, niby też samochód a jednak na tym podobieństwa się kończą, mysle że gdyby tibii była grą naciskajacą bardziej na gre zespołową nie została by tak zniszczona przez dzieciaków którzy nie potrafią powiedziec w innym jezyku nic poza free items, albo offer pls :>
p.s. a co do moich błów to prosze sie przyzwyczaic jestem bardzo słaby z polskiej ortografii i mysle ze nik tego nei zmieni :>, studiuje na 3 roku PolSL górnictwo i geologie wiec zbytnio nie jst mi ona potrzebana, a mysle ze znam ja na poziomie komunikatywnym wiec raczej tego neizmienie chodz chciał bym...
pozdrO
A ja chciałbym aby zostawili w spokoju te update, bo coraz bardziej próbują wszystko robić na siłę, i nie bardzo im to zaczyna wychodzić, (np. nowy outfit) .. Na chama ściągniety z yalahar outfitu, tylko że pozmieniany ^^, tibia już nigdy nie będzie taka jak kiedyś, i nigdy już nie wróci ten stary klimat .. no ale nie robiąc offtopa, to chciałbym żeby zostało wszystko tak jak jest ; |
:) Dla mnie update nie są aż takie straszne. Niewiele się zmienia, w rozgrywce gry i to najważniejsze. To że dodają nowe tereny, potworki i itemy powinno cieszyć chyba każdego ( przynajmniej PACC).
:confused: Co do Facc, to nie ma się co dziwić, że wprowadzają dla nich tak mało zmian. Cieszmy się (Facc) że w ogóle są.
Choć marzy mi się dodanie małego skrawka ziemi, dla uboższych graczy.
Nie wchodzi to jednak w rachubę. Jak na razie Facc ma do dyspozycji około 50% terenów. I z pewnością zmaleje w stosunku do Pacc do przynajmniej 25% w ciągu 2 lat.
:p Chciałbym aby w jakimś (może i nie następnym) update udostępniono wszystkim graczą jakiś obszar dostępny aktualnie tylko dla Pacc, lub dodali duży skrawek ziemi dla Facc, tak aby obszar dostępny wyłącznie dla PACC nie przekroczył tych 75%. Bowiem trudno było by wtedy mówić o darmowej rozrywce.
:] Po za tym przydało by się Pacc (nie wiem czy jest obecnie taka możliwość), które nie liczyło by terminów (miesięczne), lecz takie które by liczyły godziny spędzone w grze naszą postacią, a dokładniej na części zarezerwowanej dla Pacc.
POLAKPIOTR
09-01-2010, 16:54
tibje trzyde i mejdżik lągsłorda na rukgardzie
A tak serio, to Orez dobrze zauważył, FACC coraz mniej może. Jak tak dalej pójdzie to Tibia przestanie się liczyć jako Free MMO Game. Poza tym, Katana powinna być do zdobycia na Zao, w końcu to typowo japońska broń, a na Zao widać dużo japońszczyzny (niezależnie jak to słowo rozumiecie).
Nowy quest outfit dla FACC. Taki nie za superancki, ale moze wreszcie jakiś :P
Nowe rodzaje potworow. Żeby powiekszyli rodzinke Orkow, Minosow, Cyckow itp tak jak to zrobili z Lizardami
Nowy backpack, parę potworków i coś innowacyjnego. Nie mówię żeby dodali, ale dobrym przykładem byłoby robienie mikstur albo crafting.
Możliwość kupowania domku (FACC) zrobić jakies male klitki dla FACC.
Nowe wyspy, miejsca, potwory (genetycznie zmutowane króliki i zające :D, jeden kurczaczek niech wróci na rooka *.* , minotaury z 2h mieczem) za równo dla PACC jak i FACC.
Nowe wandy i rody dla magów, druidów, zeby na np. 30lvl byla mozliwość wyboru broni z taką samą ilością ataku ale innym zywiołem.
Tak jak juz pisalem quest outfit dla FACC.
Częste napady potworów na miasta :)
Ja bym zmienił w szczególności knighta, bo uważam, że jego magia to gówno. Knight jest uważany tylko jako czołg, który idzie pierwszy i nic nie robi tylko sie cieszy, że ktos go sioha...
Zmieniłbym:
1.) Soule i knighta są bezużyteczne. Więc wpadłem na taki pomysł aby knight robił poty (tylko heal!). Ilość many to 2x cena w sklepie, czyli health potion bierze 90 many, powiedzmy, że knight może ją robić na 22 lvl :P. Robiąc je trzeba mieć pustą flaszke na ręcę (odpowiednia do lvl).
2.) Żywioły....
Chodzi mi o to, że żywiołów jest 6 + atak fizyczny. Wymienie je aby później nie było:
- Energia, Ogień (Sorcerer)
- Ziemia, Lód (Druid)
- Świętość (Palladyn)
- Śmierć (proponuje knighta)
Skoro magowie mogą robić z kryształów "enchanty" do broni do czemu pozostałe profy nie? Na świętość proponuje Small Topaz (te same wymogi co dla magów, czyli 30 lvl, pacc), a na śmierć small diamond (to co u pozostałych).
3.) Chciałbym aby utworzyli dla knighta runkę "odpijającą". W rzeczy samej knight mógłby tworzyć runki, które niwelują "pijaka" w naszym bohaterze :P Oczywiście dla PACC...
^^ Co Wy na to?? ^^
mikolaj99
20-01-2010, 08:54
@up
Twoje propozycje są bardzo ciekawe aczkolwiek uważam że nie powinny być nadmiernie używane. Knight jest postacią KOMPLETNIE niemagiczną i to jest jego wada, ale przecież wrodzona, bo on w żadnej gierce nie ma dobrych czarów, ale też przecież ma też zalety. Może wytrzymać duże hity, może przenieść dużego loota.
1.) Soule rzeczywiście są bezużyteczne. Uważam że ta opcja nie powinna być mimo wszystko taka łatwa. Przyjmijmy: 40lv 4 mlv i wymaga 100 many. To będzie dość przydatna opcja, więc powinna być tylko dla tych "lepszych". Skoro o lepszych mowa to można zrobić, choć niekoniecznie ten czar dla PACC'ów no ale dla FACC'ów i tak jest mało.
2.) Właściwie może być ;)
3.) Czyli niwelują atak Wyverny dla przykładu? Może tę runkę tworzyliby druidzi, a potem sprzedawali plecaki, ale chyba już lepiej wziąć ringa. Zakładasz ringa, nie czujesz pijaka, schodzisz tam gdzie jesteś bezpieczny i tam możesz zdjąć ringa o ile nie ma tam potworów, przykład Folda. Co ci frosty zrobią ;)
Moje propozycje(w większości były wymieniane):
1. Ja bym chciał więcej GM'ów bo raporty się mnożą a ukaranych co nie miara(ironia). Koleś mi raz powiedział: Idę się uczyć, zaraz ustawię bota. Powiedziałem mu, aby mi powiedział jak już będzie bocił, bym nie pisał mu na darmo. Powiedział kwadrans później: Włączam bota, nara. Mówię nara, potem wciskam CTRL+R Zreportowałem gościa tekstem: Gracz XXX używa bota. oczywiście po angliku. Albo coś źle zrobiłem albo w ogóle nie wzięli mojego zgłoszenia. Może jeszcze musze brać korki z anglika.
2. Jak już napisał Szczur Guardii ja również nie chcę Tibii 3D. To jest era Metina a tam i tak jest nudawo. może na okres próbny możnaby było stwierdzić czy to się podoba(na jakimś test-serverze) ale z góry chyba to nie wyjdzie i Cipy są, mam nadzieję, tego świadome.
3. To też już pisali ale ja się dłużej wypowiem. W update'ach nie daje się prawie nic dla FACC. Przykład: ciekawym przełomem była nowa wyspa Svargrond. Niby lodowa wyspa, niby nowe klimaty, nawet arena, ale(!) oczywiście trzeba było wszystko schrzanić. Nadawało się to tylko Paccom. A myślano że to będzie kolejna lodowa wyspa na którą będzie można popłynąć za lewe 20-60gp. Głupie PACCe się cieszą bo na Rookgardzie na swojej cichej odizolowanej od noobów wyspie mają wszystko czego im potrzeba. Grota ze snake'ami wolfami. To jest idealne expowisko na 4-6 lv potem 7-8 skelety i jesteś w kilka godzin na mainie. A facce? Męczą się z ratami, których nie ma, na jedynie dwóch expowiskach z bugami wszystkie czyste. Potem zostają tylko trolle które czasem mogą być za mocne i orce które są już dla 6lv+ Jak sobie radzić?A co potem na mainlandzie? Nie posiadanie PACCa na mainie równa się niedostępne 3/4 świata tibijskiego. Tiquanda, Svargrond, PoI, to wszystko. Nie uważam że powinni zlikwidować PACCa bo po pewnym czasie zlikwidowana zostałaby sama gra(wiadomo). Ale niech dla facców też coś nowego dodadzą, bo same nowe szaty graficzne to przecież nie wszystko.
^^
Zgadzam się z panem up. FACC zawsze będzie odizolowany od w pełnej funkcji tibii. Jeżeli dodają cos dla FACC, to cie cieszymy, ale PACC'e jeszcze bardziej, bo mają jeszcze lepsze korzyści z tego. Przykład? Fibula, raj dla FACC (depp itp.), ale niby czego zrobili tam statek?? ;O
Nie ma sensu już raportować botterów... Panie od banowania takich ścierw maja swój własny system ich wykrywania... Ale cos mi się zdaję, że ten system kumuluje swoje siły raz na miesiąc i banują po 5k+ kont. Jakoś L'P dostał bana za bota, ale na miech. Teraz znów boci tylko on go "pilnuje"...
Powinno być znacznie więcej GM, S.Tutorów, którzy za info o botterze powinni Ci nobla dać :P, a tu głupi low lvl mówi, że koleś ma nieprawidłowy nick i prosi o name-locka dla tego chara. Oni mu dziękują itp..., a za bota? Co jest gorsze name, czy botter??
mikolaj99
20-01-2010, 19:57
No pewnie że botter ;p
Kiedyś mnei zbanowali za nick Miki Ciepłe Mleczko czy coś w tym stylu :D
Raport: Miki Hot Milk(powinno być warm) próbuję: Change nick. Nie zchangeowali. Nie wiem na którym koncie ta postać jest ;p
Fibula to nie raj dla FACC. Na pustych serwerach może, ale grałem na honerze i więcej ludzi jak potworów no i jak cię nie stać na klucz to w plecy. :/ Pamiętam jak byłem trochę mniej doświadczony to pisałem po angielsku że za opłatą im otworzę, dla polaków zniżka xD.
Nie chodzi mi o outfity tylko samą grywalność.
Przecież facce też coś muszą mieć.
Przykład:
Dodali nowy obszar Ravelscandia. Doczepiony do kontynentu głównego. Jest tam pięknie kolorowo ale teren jest odgrodzony bagnami, roślinnościami innymi duperelami. Droga podziemna jest pełna niebezpieczeństw, Dragony, cyclopy, może GS'y, do tego pójście w zlym kierunku to utknięcie z demonem za ścianą. Pacce mają łatwiejszą drogę, na której spotkają najwyżej zabłąkanego Dragona. Ale jednak da się tam dojść, prawda? Chociaż w większości levele -50 nie dadzą se rady, to jednak można przejść. A tu mamy poczciwego ludka w stroju Mage. Zgadza się on przeteleportować nas przez bagna za 200gp(a wyspa będzie o tyle ciekawa że koszt się zwróci, do tego ldla pacców koszt dwa razy mniejszy)
Pogrubionymi literami zaznaczyłem ułatwienia dla pacców. Widzicie o co chodzi? Pacce mają o wiele łatwiej, ale jednak FACCe też mają jakieś możliwości! Nie mówię że wszystkie tereny mają takie być, ale przecież raz na jakiś czas dostaloby się coś i nam faccom. Mam w skarbonce niezłą kaskę ale po co marnować ją na takie badziewia? Przyznam kiedyś miałem Premmium Account wyłudziłem od rodziców na 90 dni ale byłem wtedy kompletnie niedoświadczony no i głupi jak but. Jak ktoś chce obejrzeć jak zmarnowałem mojego PACC'a to zajrzyjcie do tematu by me:Fotki z Candii Postać:Dragon Wielkiego Paleniska" :P
@edit
Przypomniałem sobie jeszcze o małej poprawce, już tylko i wyłącznie dla PACC'ów.
Jak mówiłem miałem kiedyś pacca i jedna rzecz mnie strasznie zawiodła i bardzo bym chciał aby kiedyś była poprawiona. A chodzi o upływanie pacca. Fajnie by było, gdyby upływ premmium account możnaby było wyłączyć. Przykładowo:
Wracam ze szkoły. Nauki co nie miara. Jutro test z anglika, pojutrze z przyrody, a za tydzień z matmy. Co robić? Trzeba się uczyć. A dwa tygodnie temu udało mi się kupić PACC'a!
W takiej sytuacji wprowadziłbym możliwość wyłączenia pacca. Wyłączamy pacca i podajemy okres, przez który nie będziemy z niego korzystać.
A jeszcze lepiej, gdyby była taka opcja, że pacc upływa TYLKO gdy gramy.
To bardzo ułatwi życie, ponieważ posiadanie premium account w takiej chwili jak wymieniona powyżej poprostu ZMUSZA do grania. Musimy korzystać z tego że mamy pacca, musimy odwiedzić Tiquandę, Edron, załatwić tanie parcele, iść na Deserta! Zrobię to dzisiaj albo w ogóle!
Potem jeszcze tylko trzeba wytłumaczyć mamie oblany test z anglika...
1.Pasowało by nowe miasto np. na wzór dzikiego zachodu (oczywiscie tylko dla pacc) + outfit cowboya (to by bylo dobre).
2.Bronie zaliczające sie do fista, typu kastety. Sama pięść jest całkowicie bezużyteczna
3.Możliwość summonowania nieco silniejszych potworów dla pacc typu earth elemental. (maksymalnie jedną sztukę jednocześnie)
4.Aby można było leczyć summony na optional pvp.
Albertus
29-01-2010, 12:56
Pan pare postow Up.
Panu już podziękujemy , knight to NIE JEST postać magiczna , nawet nie wiem czemu on ma exure czy coś takiego. Powinien leczyć się tylko potami... Natomiast rzeczy typu Exori nie powinny być uznawane jako czary tylko jako takie umiejętności itp.
jedyny problem widzę w soulach , mogli by dla knighta coś z nimi zrobić , powiedzmy ze za ileś tam souli może naprawić/ulepszyć swoja bron. Powiedzmy za każde 100 souli można by ulepszyć 1 % broni , jak by doszło do 100 % bron otrzymywała by +1 atk , z każda bronią można by tak zrobić TYLKO RAZ.
A co do facc , powinni wam dodać ze 2-3 skałki i na każdej 1 potwor z pacc oczywiście baaardzo powolny resp. tak abyście mogli powąchać huncenie potworków z pacc co miałoby was zachęcić do jego kupna.
powiedzmy 1 resp z hydra , 1 z ancient skarabem 1 z behe?
nic więcej wam nie dodawać bo i tak za grę nie płacicie a jedyny pożytek z was taki ze w godzinach wieczornych gry gra was dużo , ludzie maja szybki resp :D
a dla pacc powinni dodać nowe expowiska szczególnie dla wyższych leveli , nowe itemy , nowe potwory ( w miejscach dla pacc , ale pojedyncze można by dla facc dawać żeby mogli spróbować i zobaczyć co tracą)
3 addon , nowe outfity i questy dostepne od 200+ levela zeby byly jakies wyzwania i motywacja dla mniejszych leveli (100+).
mogly by byc bronie na fista (kastety itp.) i jakis npc robilby walki gladiatorow (arena) tylko ze z fista (mozliwosc kastetu) i walczylo by sie z minosami i jakimis takimi :D fajna zabawa by byla.
samochod lub scigacze ;d
+ kursy na prawo jazdy kat A,B
chyba ze dodadza ciezarowki ktorymi bedzie mozna loot pzrewozic i autobusy i tramwaje dla facc
kierowcy ebda mogli zarabiac
<lol2>
oo a dla Pacc Dal bym samolot lub odrzutowiec
mikolaj99
03-02-2010, 19:44
Kurwa nawet nie pieprz(warna nie było ;))
W średniowieczu nie było elektryczności!
Najwyżej powozy by mogli zrobić nic więcej.
TaJemniczy
08-02-2010, 00:39
Normalnych graczy....
Azatar90
08-02-2010, 06:24
Magic Wall Timer - Kiedy Znika MW ;)
Możliwość zmiany koloru skóry ( Tibia jest rasistowska )
Możliwość zawarcia małżeństwa homoseksualnego ( Tibia jest homofobiczna )
I może jakieś detale postaci ( kolor oczu , fryzura, rysy twarzy ^^ )
Pepeszka..
10-02-2010, 20:40
pieska ;(;(;(;(;(
albo kotka ;(;(
oOoMiKooOo
11-02-2010, 08:30
@UP:
Jest ;)
Hah chyba, że chcesz własnego ;P
@TOPIC:
Już kiedyś chyba pisałam [?]. Żeby dzieci był ! :cup:
Starego klimatu, starych graczy...
I tyle.
konikpolny
16-02-2010, 15:27
Ja mam taki jeden pomysł, nie wiem czy już był, najwyżej się powtórzę. Myślę, że taki ficzer jest banalnie prosty do wprowadzenia, mimo to jest jednak co najmniej genialny i na pewno ułatwiłby życie każdemu. Do rzeczy więc:
Ile to razy chcieliście kupić jakiś przedmiot, jednak kontrahent znajdował się w miejscu oddalonym o kilkaset pikseli i ewentualna transakcja wiązała się z długim podróżowaniem lub nie dochodziła do skutku, ponieważ nikomu nie chciało się ruszyć tyłka. Zaproponowałem ostatnio jednemu klientowi, że wyślemy sobie nawzajem paczki z mieczykiem i zapłatą, dzięki czemu unikniemy marnowania czasu, ten oczywiście nie zgodził się, co mnie nie zdziwiło, gdyż takie posunięcie w grze z taką renomą i średnią wieku oscylującą między podstawówką a gimnazjum to co najmniej głupota. Jak więc rozwiązać ten problem? Otóż jest to banalnie proste.
Lekiem na całe zło są paczki wysyłane "za pobraniem". Praktyka jakże często spotykana w rzeczywistości, dlaczego by więc nie wprowadzić jej do Tibii? Jak się pewnie domyślacie polegałoby to na tym, że nadajemy paczkę na tibijskiej poczcie, a adresat może ją odebrać z poczty w swoim mieście po uiszczeniu odpowiedniej opłaty, która to, po umniejszeniu o jakiś podatek dla listonosza, lądowałaby w naszym portfelu. Proste? Genialne? Ba.
Nie wiem czy ktoś już na to wpadł, czy ktoś to w ogóle czyta, czy jest jakieś miejsce gdzie można takie propozycje składać, jeśli jednak ktoś zainteresowany ma chęć podać to gdzieś dalej proszę śmiało to czynić, a jeśli Cipersy to wprowadzą, w co chciałbym wierzyć, ma u mnie ciastko. Pozostając z nadzieją i życząc Wam wszystkiego dobrego,
Pozdrawiam.
PS. Przy okazji, skoro już coś piszę, zapraszam wszystkich graczy, z którymi da się porozmawiać w prawidłowej polszczyźnie i nie zamierzają oni każdej napotkanej osoby zbluzgać, zabić lub okraść, na Thorię, będziecie tam bardzo mile widziani, parówczaki.
@up
Wchodzisz na tibia.com -> forum -> community board -> proposals i piszesz po angielsku to wszystko, istnieje niewielka szansa że Twój pomysł zostanie poparty przez cm'a.
Albertus
17-02-2010, 16:45
czemu niewielka , to mogloby ulatwic zycie malym levelom , bo dla wiekszego levela gdy sprzedaje drogi item , te 200 gp na statek to nic.
Żeby się dało tibię przejść:cup:
Wladek - Celesta
19-02-2010, 20:47
Aby na jakiś tydzień znów była Tibia 7.6
Kin_Yuki
19-02-2010, 23:19
1. Inne skórki klienta.
2. Duża nowa wyspa, ale dostęp powinien być dla każdego, bez questa (PACC ofc).
3. Nowe miecze, topory i pałki. Ale i takie do 100 lvl, ale przydał by się taki zestaw powiedzmy 200lvl+. Z potężnym atakiem.
4. Nowe outfity. Ale nie questowe, tylko dostępne od razu, a do nich nowe cholernie trudne do zdobycia addony, albo questy na nie, które nie będą trudne, ani drogie. A czasochłonne ;D
Oficjalny Tibia Can Nie Moze Byc Ludzie Opanujcie Sie, Bedzie 100razy Wiecej Hackow!!!
Kin_Yuki
20-02-2010, 11:07
Powinni dodać jeszcze więcej kolorów do outfitów. Nie mówię tu o całej palecie RGB, ale tam ze 2x więcej niż jest teraz. Powiedzmy takie 256 by było ok. Teraz mamy 133 kolory do wyboru. Lub dali by podstawowe kolory i suwaczek od intensywności, i od jasności.
Albertus
20-02-2010, 11:10
1. Inne skórki klienta.
2. Duża nowa wyspa, ale dostęp powinien być dla każdego, bez questa (PACC ofc).
3. Nowe miecze, topory i pałki. Ale i takie do 100 lvl, ale przydał by się taki zestaw powiedzmy 200lvl+. Z potężnym atakiem.
4. Nowe outfity. Ale nie questowe, tylko dostępne od razu, a do nich nowe cholernie trudne do zdobycia addony, albo questy na nie, które nie będą trudne, ani drogie. A czasochłonne ;D
1. Fajne , ale zeby byly wbudowane w tibie a nie sciagane , bo bedzie hack duzo.
2. Wyspa , czemu nie? kolejne expowiska :D ale ofc dla pacc
3. To akurat by sie przydalo , glupio jest ze 150 knight ma takie same eq co 300. W ten sam sposob mogliby pomyslec tez o sorcach i palach i dodac nowe rzeczy dla kazdej profesji , zalezne od levelu powiedzmy od 150 -200-250-300 itp. tak abys mial motywacje przy wbijaniu kolejnego levela ze juz tylko x leveli i bede mial nowy topor.
4. Outfity jak najbardziej :D
Żeby GMowie przestali ignorować graczy jak raportują bociarzy, bo ten ich program gówno daje (mi 4 dni botter nie pozwala expić), a ta liczba zbanowanych niby przez ten program to kit.
@Ten, co pisał o paczce za pobraniem
Według mnie to jest zły pomysł, ponieważ podróże "w interesach" to częśc klimatu tej gry(jeśli jeszcze w ogóle jest). Dla początkujących graczy to całkiem fajne przemieszczanie się np. z Thais do Carlin. Rozumiem jednak mid i high levelowych graczy, którzy po prostu mają lepsze rzeczy do roboty jak np. ustawienie bota na frostach, tudzież rotach.
Kin_Yuki
23-02-2010, 21:31
Nie ma to jak cisnąc z PACC landu na Facc land, po to żeby się przekonać, że osoba z którą chcemy robić transakcje wylogowała się? Super! 500gp w plecy na podróż i 15 minut straconego czasu. Dla mnie 15 minut to dużo...
Czuć klimat jak ch...
Felous'Rook
06-04-2010, 11:25
Moim skromnym zdaniem mogliby zrobić coś nowego na Rooku.
Jakieś nowe potworki, coś nowego z EQ no i oczywiście jakieś questy : )
Zacznę od tego :
Wprowadzenie 3 addonu do strojów.
Wprowadzenie jakiegoś questu dla Rookstayerów oraz dodanie jakiegoś respu z potworkami z maina, które można zastosować.
Poprawienie całej rl mapy - mówimy tu o zedytowania mapy, gdyż rl mapa jest pusta oraz nie za ładna w niektórych miejscach.
Wprowadzenie koni - nie mówimy tutaj o systemie koni, ale, żeby były jako potworki, ozdoba.A zabicie ich było by karane, tak jak Husky w Svar..
HelpForCipsoft
19-05-2010, 14:02
Dobre pomysły to:
*Ostrzenie broni ( nie obowiązuje na rook'u )
*Rozbudowanie Rook'a o tereny podziemne :)
*Dodanie jakiegoś bossa na rook'u specjalnie dla rookowiczów
*Pogorszenie Palka by był równy z innymi profesiami
Kernkraft
19-05-2010, 17:00
Mam ciekawy pomysł -jak wiecie za każdym razem kiedy wracamy z Okolnir lub Hellheim nie możemy zabrać ze sobą lootbaga. Wystarczyłoby wrzucić na tratwę lootbaga i poprosić NPC o powrót do miasta wraz ze wszystkim co wrzucimy na tratwę :)
Zmiany pogodowe w Tibii :D
Mysle ze to by dodało klimatu RPG :baby:
ogarnijcie sie z tym ulepszaniem rooka proszeniem o nowe itemki questy potworki co jeszcze moze depo na rooku exura i manasy -.- rook jest do przejscia a nie strania kto wie ile bo akurat 40 czy wiekszy lvl chce sobie expic i zajmuje wszystkie wilki itd ganiajac na bocie
Dobre pomysły to:
*Ostrzenie broni ( nie obowiązuje na rook'u )
*Rozbudowanie Rook'a o tereny podziemne :)
*Dodanie jakiegoś bossa na rook'u specjalnie dla rookowiczów
*Pogorszenie Palka by był równy z innymi profesiami
ostrzenie broni jasne wspanialy pomysl ale niech wprowadza go tylko na rooku
bossy na rooku hmm sa munster i boss mino chcesz wiecej przestan siedziec na rooku
i pal nie jest niczemu winny to ms jest najsilniejszy jesli chodzi o exp
Według mnie bardzo przydałoby się wprowadzenie członków party na mapie.
Najlepiej, jak by teraz były downdate'y, czyli cofki aż do 7.6 :P albo 7.4
Znajomosc Angielskiego. Jak nie znasz to gtfo. Mam juz dosyc n00b'kow ktozy podchadza i pisza mi BR?
Dirk Pitt
13-06-2010, 23:53
Najlepiej, jak by teraz były downdate'y, czyli cofki aż do 7.6 :P albo 7.4
Jeśli dobrze rozumie to ma zostać :
- 6 miast - Thais , edron, carlin ,ab, darashia, venore
- brak rashida i djinow
- brak run w sklepach (czyt. NPC)
ciekawe ilu by graczy zostalo????
Lachu1993
14-06-2010, 09:15
Ja bym chciał żeby w następnym update powstał nowy server na który nie można by było transferować postaci :o
chciałbym aby wprowadzili, nie teraz ale za pare lat jak tibia pojdzie bardziej w kierunki scifi. Aby dodali najazdy UFO na miasta i walke pomiedzy ufoludkami xD aby UFO uprowadzało losowo ludzii przeprowadzalo na nich eksperymenty xD i takie tam fajne inne :P
Znajomosc Angielskiego. Jak nie znasz to gtfo. Mam juz dosyc n00b'kow ktozy podchadza i pisza mi BR?
Cholera a ja bym chciał zeby dzieci "KTORE SA TAKIE SUPER Z ANGOLA" Nauczyły sie poprawnie pisac po Polsku :( "KTOZY" bardzo ladnie dziecinko :d
A co do tematu to hmm...
Nowy kontynet? typu mainland dla facc do ktorego z upa na up by wprowadzali znowu nowe wyspy i miasta dla Pacc :D
Zeby cipsoft zaczal wrescie wprowadzac jakies porządne updejty jak za dawnych paru lat a nie takie gowno co teraz daja z upa na up coraz slabiej :(
Nowa balansacja postaci a nie to co teraz jest Paladin "KOKS" Kina "DNO" :(
Zeby troche utrudnili ta gre bo to jest masakra jaka ta tibia jest teraz latwa :(
I CO ważne wywalic te wszystkie spoilery tibia wikia nie iwem czy to jest mozliwe ale dobrze jak by ich nie bylo wtedy gra byla by o wiele ciekawsza :(
OMG jest milion rzeczy ktore cipsoft powinien poprawic :D Nawet ciekawie by bylo jak by wprowadzili Muzyczke do tibi oczywisice mozna ja sobie wylaczyc w Opcjach ale nie taka muzyczka jak np z Metina typowe gowienko tylko cos ala Gothic :d Czyli wchodzimy coraz glebiej pod ziemie to mamy muzyczke z mrocznym klimatem albo jak na powieszchni to znowu inna w każdym miescie tez inna :d Poprawilo by to klimat :P Chociaz pewnie nigdy takiego czegos nie zobaczymy :d
Dalli3ro
20-06-2010, 19:01
*Możliwość rozmawiania z innymi graczami (coś podobnego do vt)
*Resp - który nie będzie zależał od ilość ludzi online.
Jeśli dobrze rozumie to ma zostać :
- 6 miast - Thais , edron, carlin ,ab, darashia, venore
- brak rashida i djinow
- brak run w sklepach (czyt. NPC)
ciekawe ilu by graczy zostalo????
30k ludzi by przyszło
30k ludzi by przyszło
na jakiej podstawie tak twierdzisz ?
Birkardo
22-06-2010, 14:01
30k ludzi by przyszło
Ta jasne.....
I to jest właśnie problem ze wszystkimi postulującymi powrót do tibii 7.4-7.6 - że żaden z nich nie zdaje sobie sprawy jak to by wyglądało dla współczesnych graczy:
1. Chcesz poexpic? Super, kupuj tydzień runy, bo przecież nie ma ich w sklepach, ani rózg, ani szybkiej many, ani powracających spearów, ani normalnych potów.
2. Bez Rashida i djinnów mało który hunt by się zwracał bo przecież kilkadziesiąt powszechnie spadających przedmiotów nie ma minimalnych cen.
3. Expowisk też jest odpowiednio mniej - goodbye tomby, mary, hydry, frosty etc.
I ty twierdzisz, że by przybyło 30~ k graczy? Chyba po to, żeby wejść stwierdzić, że nie da się w żaden sposób expić i nacisnąć magiczny przycisk "Logout"
@
Signed. Większość starych graczy ma rodziny,prace i inne zajęcia, wątpię żeby wrócili ...
thomson1708
22-06-2010, 17:14
Nowy serial pod tytułem: Jak Cipsoft macha hu*jami
Darmowy pacc
Stworzenie oficjalnego ots-evo/pvp z expem X2-X5
Hu*j w dupe za wbicie 100lvl
Automatyczna smierc przy braku staminy
Wymagane zdjęcie żeby zrobić damską profke (rozpownawanie twarzy etc.) i zapisywanie jej żeby nie można zrobić 2 konta na tej samej.
Heh zrobiłem temat roku ^^
Może go tak przypnijcie (tylko tak mówie nie trzeba ^^)
pozdrawiam każdego kto dodał wpisz ;)
kopi2304
05-09-2010, 13:29
Aby wróciły bagi do monsterow ponieważ nie ma jak zbierać loota np na Crypcie. Brak bagów niestety nie daje zarobić bo nie ma jak sobie spakować loota i ciągnąć po sqm do miasta :(
CientaRiposta
16-09-2010, 00:20
Mnie najbardziej ucieszyły by 3 addony :) Argumentuje to tym, że jestem kolekcjonerem addonów jeżeli tak to można nazwać :P
Ze wszystkich updatów sprawiających że tibia stała się nieco bardziej cywilizowana (stackowanie potów, hot-key, mniejsze starty przy śmierci w pvp) brakuje mi jeszcze tylko kilku zmian.
- bardziej intuicyjne lootowanie. Chodzi mi o to aby nie trzeba było przeciągać kasy i przedmiotów z ciał mobów do naszego plecaka. Nawet w wowie jest autoloot. Dosyć łatwo można by było to rozwiązać, np. przed expem zaznaczało by się który backpack jest do lootu, a kasa i loot lądował by w tym backpacku po jednym kliknięciu.
- questy dzienne i więcej tasków. Poza tym przydało by się inaczej rozwiązać taski bo póki co o wiele łatwiej jest wbić ful rangę przed 50lvl niż po 100lvl. A powinno być odwrotnie.
- zmiany w potach, przede wszystkim zaskakujące było dodanie pota dla knighta od 130lvl. Dlaczego cipsoft unika dodanie potów dających np. 15% całego hp?
No i coś co chwilowo jest technicznie niewykonalne
- instancje
ale może kiedyś...
Pojazdy.Siadanie na krzesłach.Crafting.Animacje postaci.
Moim zdani powinno być takie coś:
-Nowe itemy na rooku: rookgaard bp,jakiś nowy obuch,mieczyk i topór.
-Mikołaj znów przychodzi na rookgaard
-Nowe potwory na rooku
-Lepsze pokazywanie cap'a czyli nie zero tylko 0,00;0,60 itd.
-większy rookgaard
-Możliwość wysłania bardziej pojemnej paczki
-Niektóre bronie można zaczarować na stałe
-Upity gracz wolniej chodzi
-Zegarek świecący w ciemności
-Możliwość popłynięcia dla facc z thais do venore,carlin i odwrotnie ale drożej niż na paccu
-Możliwość pomalowania własnego domku
-Powiększone miasto Thais
-Jeden darmowy wierzchowiec
-Papierowe pieniądze
-Nowy ładniejszy rookgaard
-Pijany gracz nie może wejść do depo
-Nowe instrumenty muzyczne
-Ładniejsze statki
- nowe itemki
- pływanie na faccu
- więcej expowisk czyli nowe expowiska
- ulepszone speary dla palka bo są naprawde słabe ,dopiero na 80 lvl assasinki ..
- domki dla facc? z tego co wiem to tylko pacc moze posiadac domek
- utani hur dla facc? przydało by się ...
- exp x2/pacc x2 dni na święta ?
to tyle.
@Up
Na facc można pływać niedaleko Thais jest plaża mogę ci pokazać na Celescie/Harmoni.
Ja bym chciał zobaczyć:
-By na Rookgaardzie usunęli te tarasujące drogę drzewa i ogółem przywrócili jego starą formę, ponieważ nowe wprowadzenia do gry nic uczą niczego.
-Niech ten limit 2k na wyjście z wyspy przeznaczenia sobie będzie, ale 1k w banku to o wiele za mała pojemność, nawet na tych pierwszych poziomach da się spokojnie zdobyć większą sumę.
-Oczywiście poprawienie systemu wyłapującego boty.
-Częstszy respawn bossów na Rookgaardzie.
Masterwizard
29-07-2011, 01:07
Jak post wyżej i poza tym: (Rookgaard):
- by przywrócono zawartość plecaka po śmierci, bo ze strapowanych Botów loota już nie można pozyskać. Nie tracą oni nic w przypadku śmierci, więc nie uczą się na własnych błędach po chwili bocąc dalej. To zepsuto dokumentnie.
- Niech zostanie to co jest, lecz te drzewa, które odgradzają teren faktycznie przeszkadzają.
You see Penknife (Atk:1, Def:3).
ja coś takiego bym chciał do trenowania sworda
Szczur_Guardii
30-10-2011, 15:41
Fork Atk: 1 Def: 0 widelec do skolowania axa
Spoon Atk: 1 Def: 0 lyzka do skilowania cluba
Kitchen Knife Atk: 1 Def: 0 noz do skilowania sworda
te przedmioty oczywiscie moglyby sie po jakims czasie lamac
materacyk3000
07-11-2011, 15:44
update jaki jest potrzebny i oczekiwany przez uczciwych graczy to taki ktory zakonczy istnienie botow
jeden wielki syf poki co, nawet jesli sa jakies dobre usprawnienia i jakies updaty, to to jest tak naprawde NIC
dla mnie UPDATE to bedzie koniec z tymi nielegalnymi programami
co z tego jak 3 dni po upie juz 3/4 serva ma nowego bota
-Więcej miejsc dla FACC (więcej miast itd)
-Trochę lepsze warunki dla FACC
-Tańsze ceny za PACC itd
-Równiejsze warunki dla FACC , PaCc jest za bardzo z faworyzowane
by mozna bylo kupic pacc rune za cc wiecej expow na facc wiecej questow
leprzy lot wieksza ilosc capa
ja bym bardzo, bardzo chcial aby Cipsoft zmienil swoje zabezpieczenia/poprawil je nie dajac botom expic. no i oczywiscie urozmaicic expy, dodac cos :)
domincol
04-07-2013, 17:08
Startujemy 5 lipca o godzinie 18:00!!!!
Narozia.pl - 8.6!
Jak zapewne wiecie w zwyczaju Narozii jest, aby rozdawać darmowe punkty graczom. Ale tak naprawdę, za co można je zgarnąć?
1. Jesteś liderem gildi? To bardzo dobrze, możesz otrzymać punkty na gildie, które możesz wydać w guild shopie! Liczba punktów zależy od ilości graczy, a punkty przyznawane są od 8 członków w gildii. Wystarczy napisać na gadu-gadu 5606828 lub na mail
[email protected]!
2. Nie masz gildi, ale jednak chcialbys otrzymac punkty? Mozesz to zrobic! Wystarczy ze pomozesz w reklamie narozii. Mozesz tworzyc tematy na forach, reklamujace narozie, badz tez opisy na gg! Wystarczy, ze podasz link do tematu lub zdjecia na gadu-gadu 5606828 wraz z nazwa postaci, a otrzymasz punkty!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.