PDA

Pokaż pełną wersje : Gwiazdkowy update 2004 nadszedl!

Dr. Omader
14-12-2004, 19:30
Test server dobiegł końca!
Update nadszedł!

CipSoft własnie wprowadza update na servery. Wszystkie światy oraz strona www.tibia.com będą wyłączone do godziny 22:00 czasu środkowo-europejskiego(naszego)

Oczywiście jak zawsze należy się spodziewać pewnego opóźnienia związanego z dodawaniem update dlatego apeluje o cierpliwość dla CipSoftu jak i dla naszej strony, która przechodzi własnie ciężkie chwile ;)

Oto co przyniesie nowy update w dużym skrócie:

Zwiedzanie terenów i rozwiązywanie questów to twój żywioł? Tak? Wiec nowe tereny na Daramie, w których czają się nowe potwory stojące na straży niesamowitych skarbów czekaja na ciebie! I nie oddadzą ich bez walki...

Uwielbiałeś godzinami stroić domek w przeróżne przedmioty i dobierać ich jak najlepszą kombinacje? Teraz nowe przedmioty do dekoracji domku dadzą Ci jeszcze większe pole do popisu, dodaj do swojego domku przedmioty takie jak poduszki, obrazy, fajki wodne czy teleskop! A sąsiedzi napewno będą patrzeć na Ciebie z zazdrością.

Przeglądałeś stare kroniki mowiące o walce z Ferumbrasem? Marzyłeś o toczeniu boju w obronie swojego kochanego miasta? Teraz będziesz miał okazje! Potwory atakują w losowych miejscach! Nikt nie jest bezpieczny! Jeśli usłyszysz sygnały straży zabezpiecz dom, schowaj żone/męża i dzieci w piwnicy a sam chwyć za broń i idź bronić swojego miasta przed hordami zła!

Denerwowałeś się że oszuści przy użyciu cheatów mogą wchodzić na server w godzinach szczytu a Ty nie? Teraz szanse są równe! Nowy system kolejki do wejścia na server o to zadba. Oczywiście kolejka dotyczy tylko graczy darmowych, gracze z płątnym kontem dalej będą mogli wejść kiedy zechcą.

Skillbar... temat o który było wiele sporów, teraz zostanie wprowadzony! Ciągle będzie jednak możliwe ukrycie go, jesli nie chcesz być informowany o tym ile zostało ci do awansu na następny poziom skilla czy levelu.

Jednak to nie wszystko, mnóstwo innych rzeczy będzie dodane z tym udpate :)

Tutaj (http://tibia.pl/forum/showthread.php?t=19027) przeczytacie o szczegółach nadchodzącego update.

A w oczekiwaniu na włączenie serverów możecie pooglądac jak inni bawili sie na tescie w tym (http://tibia.pl/forum/showthread.php?t=19252) temacie.

tibia.pl team prosi o cierpliwość i życzy aby czas oczekiwania na update minął wam szybko i w spokoju.
Jednocześnie chcemy podziękować naszemu hostingowi i TesteR'owi za pomoc przy stronie, oraz za to ze teraz mimo tak wielu gości wszystko chodzi znakomicie jak na takie obciazenie i możecie spokojnie przeglądać forum i strone :)

UPDATE WYSZEDŁ NA ŚWIATŁO DZIENNE!!!
MOŻNA SIĘ JUŻ LOGOWAĆ!

Klient do ściagnięcia w downloadzie tibia.pl sa 3 mirrory, z tibia.com, tibia.pl i z naszego zapasowaego ftp ;)

Masters Fiara
14-12-2004, 19:51
NIe wiem i nie jestem pewny ale sie na to natknolem okolo godzinki temu :)

http://download.tibia.com/tibia74*****

To jest prawdopodobnie to sciagajcie puki nie jest zapchane łacze,
NEW CLIENT tak mysle :P
"My Polacy bedziemy Pierwsi " :))

Qstosh
14-12-2004, 19:55
też się cieszę, w dobrym momencie kupiłem sobie pacc. Ciekawe jakie to uczucie być jednym z pierwszych który będą testować nowy update? :D

Marxon
14-12-2004, 19:58
Krocząc po ziemiach Tibii uważaj nie siebie, teraz potwory są bardziej inteligentne i są w stanie atakować hordami w róznych miejscach. Apelujemy o ostrożność!

Nie za bardzo podoba mnie sie to gdyż łatwo bedzie od teraz zaliczyc deda :/ reszta ogółem git a w szczególności skillbar. Mam jeszcze zastrzeżenia co do wyglądu potworów np. gs i beho i itemów ale to już mniejszy problem :P

Gusior
14-12-2004, 20:04
Nareszcie update! Teraz tylko spokojnie poczekaćod 22.00... Nie mogłem doczekać sie tego update'a, ale nie sądziłem, że będzie tak wcześnie. Myślałem, że w okolicach świąt. Wszystko jedno. To koniec ciągłych missclików, wpisywania kilkadziesiąt razy numeru i hasła, a co najważniejsze SKILL BAR! A co to będzie jak do miasta wpadną 3 demony?! Wybiją 3/4 ludzi i reszta się wyloguje i przeczeka do restarta. :D:D:D
Bubble będzie miała co robić: nowe mapy do odkrycia, questy , rzeczy, potwory do zabicia! SUPER!!!
I AM VERY HAPPY!!!! :D:D:D

Luka_MM
14-12-2004, 20:20
Nom, po 22 to nawet nie bede sie staral zalogowac bo update bedzie sie sciagal z godzinke, tak jak ostatnim razem. Sprobuje jutro rano. Nareszcie skillbar od piatku zaczynam ostry trening bo wkoncu ze skillbarem latwiej ;)

A swoja droga troche sie wkurzylem, bo bylem dzis na 20 umowiony na desert questa (a z kims z tego forum, ale z kim?). Ja sie spiesze zeby naczas zdazyc wlaczam tibie a tu buuuuuuuuuuu, nie dziala, troche sie wkurzylem X( X( X( bo myslalem ze to wina mojego kompa, ale zagladam tu i 8o 8o 8o -update, omalo z krzesla nie spadlem, heheheheh

p.l
14-12-2004, 20:22
zauważyłem, iż niektórzy zaczynają już ubolewać iż skill bara nie da się schować ... Ja się z tym nie zgodzę, ponieważ paski skill bara tak jak i reszta okna jest generowana na podstawie tibia.pic ... a jak wiadomo tibia.pic można zmienić ... i zamiast paska będzie piękny napis np "no for skillbar", "top secret"

Ignac Motyka
14-12-2004, 20:24
he he hail tibia
NEW TIBIA (http://tibia.gamigo.de/forum/showthread.php?t=68650)
^
l
zeby tak tibia wygladala...
heh ale na taki skok graficzny nielicze
plz cipsoft na podzial grafy na new and classic...(osobne clienty of korz)
odnosnie pliku...
troche boje sie czy to nie jest przypadkiem keylogger
ponadto chyba po raz pierwszy daja klienta przed update...a i teraz jaki tlok to linku... zaraz sprawdzam grafy

Taliboy
14-12-2004, 20:28
Najbardziej boleję, że się pasków nie da chować od skilli :/

Skill bar sux ;]

zauważyłem, iż niektórzy zaczynają już ubolewać iż skill bara nie da się schować ... Ja się z tym nie zgodzę, ponieważ paski skill bara tak jak i reszta okna jest generowana na podstawie tibia.pic ... a jak wiadomo tibia.pic można zmienić ... i zamiast paska będzie piękny napis np "no for skillbar", "top secret":/ Coś mi tu nie pasuje... na teście mogłem chować paseczki pod dowolnym skilem prawym klikalem na pasek i pisalo hise skillbar in sword fighting itd i hide all skillbar i show all skillbars :D... Ciekawe skond ten pomysł :o

A tak ogulnie... szkoda będzie się żegnać ze starą tibią- z każdym updaejtem traci klimat. Już nie będzie tej adrenaliny związanej z missclickiem... nie będzie magicznego you atwancek in... (chociaż da sie ukrć paski ale któż by wytzymał), będzie się trzeba przyzwyczaić do domków których wystrój przypominać zaczyna simsy itp... Pozyjemy zobaczymy...

.. boję się tylko o naszyc modków i updatem stronki... jescze ze starego update nie wszystko uzupełnione a tu nowy sie ładuje :D :D :D

Hail! See you in Tibia!

Ignac Motyka
14-12-2004, 20:29
heh mam nadzieje ze skill bar mozna chowac bo nas tutaj zaspamuja...
jezu ludzie co tak narzekacie...
a odnosnie teraaz tibicama - ciekawe czy jak sie otworzy okno skills to bedzie widac ile do skilla/lvla/m-lvla
ale plz nie dawac mi tu filmow ze skillami...bo chyba zabije kogos jak zobacze na forum film yuo advance to magic lvl 17... X(

roland
14-12-2004, 20:31
Widzę, że sorcerer dostał mani kasowania postów... Ja niedługo zamieszczę dosłownie tłumaczony tekst z tibi.com... A narazie najważniejszy news dla większości, to to, że facce będą mogli się zawsze dostać... (ja mam pacca)

Allatar
14-12-2004, 20:34
Co ? Nowy update ? Jaki UPDATE ? Aaaa update !! Nareście bedę mógł parzeć za ile mi kolejny magic level wypadnie :D

"mnóstwo nowych potworów i przedmiotów" -oby mnóstwo, a nie tylko nowe wglądy...

"Gracze grający za darmo bedą napewno zadowoleni z nowego systemu kolejki" -mam nadzieje... 8)

"Mnóstwo innych rzeczy zostanie dodanych z tym updatem!" -Hmmmm jeszcze się zobaczy !

Szkoda że test server sie skończył :( niezdążyłem się nacieszyć ledwo co kupionymi bohami(zbytnio przereklamowanymi) za paczke sdków 8)

slimaczek
14-12-2004, 20:37
Chwila pamięci i szacunku dla Tibii 7.3
Odejdą niespodziewane awansy, miss clicki dające sporo adrenaliny i wspomnień, kochany dwarven shield :P i wiele wiele innych...

Najbardziej boleję, że się pasków nie da chować od skilli :/

Hail Tibia 7.3! Hail miss click! Hail You advanced in sword fighting!

Skill bar sux ;]

Tibia 7.3 ['] ['] [']

Ktoś w temacie o test servie mówił, że można chować.. pisał że prawym przyciskiem na okienko i tam sie klika Ukryj (po angielsku oczywiscie)..

@topic
Zbyt duzo nie powiem, jedynie jak by sie komuś nie podobał beholder, to tutaj macie Izuraela, poprostu cudo:
http://megagame.fm.interia.pl/tibia/beholder.png

Dobrze ze jest conajmniej jeden moderator, bo w ciagu 10 minut ten topic przybral o 4 strony, ale beznadziejnych postów. Cos wogle forum dziko chodzi :(

Resthin
14-12-2004, 20:40
No chyba jak wiekszosc graczy ciesze sie z grudniowego update oby byl tego wart. Ciekawe czy spelnia sie moje oczekiwania co do nowego miecza pomiedzy two handet a Gs i do nowego cluba. Watpie zeby fac userzy cos dostali wiec chyba juz skusze sie na tego pacc. tylko marwi mnie jedno apropo najazdy potworow , czy bedzie to oglaszane np 10 minute przed najazdem bo np kiedy wracam spobie spokojnie bez eq z mnustwem nazbieranego jedzonka a tu nagle mnie 10 berkow goni , nie bylo by to mile .

Vanhelsen
14-12-2004, 20:43
WOW
Współczuje $corowi, ile modkowie w tym temacie postów pokasują :P. Przy okazji, niebyło to na razie napisane, więc pozwolę sobie na malutki skrawek "rządzenia", mam nadzieje, że modkowie nie mają nic przeciw:

UWAGA !!!

By uniknąć to co było przy letnim updacie, i masy kretyńskich postów. Kiedy to pisaliście 20 postów w niecałe 7 min (liczyłem) i by modkowie niemieli za dużo roboty z banowaniem, usuwaniem postów i ostrzeganiem użytkowników proszę o pisanie SENSOWNYCH postów, które coś wnoszą do tematu a nie postów typu "Jupi, Update, Hura", "Nareszcie", "Br?" albo postów ala "Jest po 22:00 a servery nadal off", "GDZIE TEN UPDATE", "Fri itams plx!!11!".

Wieszok.

Omega~
14-12-2004, 20:44
JeJeJeJe ^^
Ale ql, tera niech tylko zrobią nowe serviki i będzie ostre PG ;d
Aha i skill bary da się wyłączyć na 99%...

Dr. Omader
14-12-2004, 20:46
Chcialem tylko napisac ze wrescie dokonczylem newsa i napisalem go ladnie, na poczatku sie spieszylem ;)

Prosze o zachowanie spokoju! Jesli o 22 nie bedzie jeszcze update to bedzie pewnie 15-30minut pozniej!
Tu chodzi o komputery a jak wiadomo z komputermi roznie bywa ;)

Bylbym tez ucieszony gdyby nasi kochani userzsy i gosacie nie zaspamowali nam forum bezsensownymi postami. Dziekuje za wyrozumialosc.

I dziekuje jeszcze raz naszemu hostingowi dzieki ktoremu ta strona jeszcze chodzi bo inne [strony] w takich warunkach napewno by juz popadaly. ;)
Prosimy o wyrozumialosc jesli cos wolno bedzie chodzic, ale mamy teraz naprawde duzo gosci i jestesmy bardzo obciazeni...

Xelede
14-12-2004, 20:55
po 1 chcialem podziekowac za odbanowanie ;]
A po 2 to najbardziej mnie boli ten anpis o hordach atakujacych miasta ..

"Marzyłeś o toczeniu boju w obronie swojego kochanego miasta? Teraz będziesz miał okazje! Potwory atakują w losowych miejscach! Nikt nie jest bezpieczny! Jeśli usłyszysz sygnały straży zabezpiecz dom, schowaj żone/męża i dzieci w piwnicy a sam chwyć za broń i idź bronić swojego miasta przed hordami zła!"
Bye Bye targanie lootu Bye Bye afk trening??
mam nadzieje ze to niebeda silniejsze potfory miz orc warriory i zwykle minosy bo jak chorda zerkow wleci do np abd to dziekuje za taka gre !

Jactrans Pacera
14-12-2004, 21:00
Nom nareszcie!! Co do skillbarow to da sie je wylaczyc wiec nie wiem o co chodzilo innym. Fajnie ze bede potwory same atakowac miasta...chociaz szkoda ze gs to nie gs a jakis patyczak ze poison spidery to scaraby ale w inny kolorze... Lecz ten update powinien byc udany nowe tereny... nowe potwory... i wreszcie ozdoby typu teleskop itd. Chociaz nowa Tibia coraz bardziej przypomina The Sims (ozdoby na sciany, obracanie przedmiotow, pokazane ile musisz jeszcze cwiczyc by zdobyc nastepny punkt umiejetnosci). Stara Tibia minela a nastal czas rozwoju. :( szkoda bo Tibia 7.3 byla dobra... Ale ta powinna byc jeszcze lepsza.. powinna... :)

Pramus
14-12-2004, 21:10
:) Wrwszcie swait sie doczekaj tego czego chcial. Zawsze z niecierpliowscia czekalem az jakis skill urosnie (jestem druidem wiec rzadko sie zdarzalo) ale teraz bedzie skillbar!! Brakowalo mi miejsc do huntowania, poniewaz albo byly to miejsca za trudne dla mnie albo wiele juz odkrylem ale teraz beda nowe tereny!!! czasami zdarzalo sie ze wszedlem gdzies i nie moglem sie ruszyc, bo cos mi zagradzalo droge, ale teraz moge to usunac bronia!!! Jest jeszcze wiele plusow nowego update'a!!! VIVA 'LA TIBIA!!! :)

Sadamq
14-12-2004, 21:11
Xelede@
E tam to musi być fajowskie :) Wyobraź sobie ty tysiące newbie w depo a ty np. mordujesz 1 zerka i cale depo w napisach - Hero! U Rulez! OH Yeah! Thx! :P A co by bylo gdyby taki dragon wszedl do miasta. No wyobraźcie sobie że dragon to Nie jest hiper potwór którego palladyni kladą na 13 lvlu z 16 uhami ( byl filmik ) a wszyscy rozpaczają jakie to evul jest itd.

Jak jestes knightem to tym bardziej powinienes sie cieszyc bo moze jakis druid afk dednie i bedziesz mial free uhy :P Albo bedziesz blokerem w miescie a tu jakis dragon shield wypada lub coś :P Poza tym niespowiedzwaj sie hordy potworów przeróżnej maści. może 100 - 150 potworów wpadnie z czego 80 - 100 to mięso armatnie czyt. - Zwykle minosy, Zwykle Orci i Zwykle Dwarfy

Deamon Master
14-12-2004, 21:13
Ale dzisiaj sie zdziwiłem kiedy tak trenimy sobie z kolegą na statku w Thais a tu nagle napis że za 5 minut prosze się wylogować .Jusz sobie myślimy co sie dzieje respo czy co?\! i nieprzjmując sie trenilismy dalej:p a tu nagle wylogowało nas nawet niezdąrzyłem spearów pozbierać . Patrze na tibia.pl czytan newsa i niewierze!8o update jusz teraz tylko nam pozostało czekać ziomale jeszcze niecała godzina! :cup: i wszyscy zobaczymy ile nam brakuje trenungu do danego levela skila czy mlevela :D Moim zdaniem świąteczny update wniesie wiele pozytywnych wrażęń do tibi (no z wyjątkiem tych hord potworów napadających dane miasto, bo przecież nikt niechce zginąć przy depo z ręki GS'A czy Dragon Lorda:P
POZDRO ALL!

Tajniak Szopen
14-12-2004, 21:14
Jezusie ja juz sie ze szczescia posikałem, najlepysze w tym bedzie to ze np:
"Horda Orców z orc landu zmierza ku Venore" to bedzie The Best. Tylko troche głupio bedzie ze skillbarem bo już nie będzie takiego momentu zakoczenia np: wpiszesz exura a tu ci którys tam m lvl idzie" albo "ze walniesz rota i sword idzie ci". dZIS O 1:07 konczy mi sie pacc ale to nic bo jutro przedłuzam na 3 miechy a na swięta to na 11 jako prezent swiateczny. Najgłupsze bedzie z setami, hamsko wygląda dsm była to najpięknijsza zrboja Tibi a teraz to wygląda jak ściera do podłogi X( . ale najbardziej to mnie bedzie ciekawic nowe questy na wyspie Daram i 8 ras nowych potworów.

Pozdro dla wszystkich i razem czekajmy na 22:00 ;)

Palladni
14-12-2004, 21:14
Eno... wlasnie sie dowiedziałem ze Updejt jest, tak nagle do niego doszło dobrze ze runki akórat robiłem współczuje Huntujacym na cos Powaznie Silnego. Wiec tak Skill Bar - wypas bajerek, nowe terny - siuper zamówilem se pacca i bedzie co odkrywac z kumplami moze jakis annihilator 2.... Najazdy na miasta - ehh.. jakos to mi sie niewidzi akurat, np. robie runki siedze w miescie ide afk, przychodze a tu najazd Cycuff na thais i ja dedniety leze :( Kolejka - mam mieszane uczucia na test serwie niesprawdzała sie zabardzo byłem na nim jeden raz i to po czyszczeniu inaczej jak dochodziłem do miejsc coraz blozej 1 to Cofałem sie w kolejce, to zapewne przez to ze Mnóstwo ludzi chciało wbic sie na testa ale podobnie moze stac sie np. na Antice, albo innym ze starszych serwerów. Ogólnie bedzie fajnie i niekazekac. Cipsoft ROX!! :D

EDIT: Tak se pomyslałem ze te najazdy beda jednak wielką porażka, no bo ilu na serwerach jest lurerów, thiefów i n00bów?? Zkładajac ze np. Kazdy gracz Zostanie ostrzezony np. 5 minut przek atakiem, mozna sie przygotowac do walki itd. ale wyskoczy jakis idiota co Uhnie dragona albo co innego wpadnie i bedzie sie smiał a sporo osób moze dednac. Jakos niepodoba mi sie pomysł z najazdami na miasta...

re @down:
No wiem ze to jest niedozwolone ale nieda sie ukryc ze wiekszosc z tibijczyków robi runy albo trenuje skile bedac afk. Ja osobiscie tak czesto robie i jakos niejst mi głupio z tego powodu.

MasterM
14-12-2004, 21:16
Byłem na Test Serverze (mimo że facc) kilka razy i widzialem WSZYSTKO (oprócz nowych terenów) więc:

-Skillbar: Jak najbardziej można go schować więc przestańcie że "skillbar niszczy klimat"

-Najazdy potworow: To co było na TSie to byly potwory przywołane przez GMów. Najazdu GM nie mogą zapoczątkować (robi to sam z siebie server i to bardzo rzadko). Kilka minut przed najazdem jest informacja np. "Orc activity near Thais reported! Beawere!". Potem już widzisz aby "Orcs assult Thais north gate" lub coś w tym stylu, to znaczy że lepiej tam nie iść (żart)

Tak więc nie ma się czego bać. Myśle, że skończą sie posty typu "ja sie boje najadów" "skillbar sux"

re @up:
Robienie run afk jest chyba najbardziej zabronione (macro), więc na pewno CIP się takimi jak ty nie przejmuje :P

Xelede
14-12-2004, 21:17
~@Sa~~
Wyobraz trenisz na afku legalnie idziesz siku ?kupe albo cherbatke se wypic a tu Ci k*rwa wpada 10 zerkow .. i X_X albo co taki druid ma ztrobic na 51 lvl masz 400 hp 3 aataki zerka padasz jak to beda potforki rtypu Minos Warrior spearman i trolki albo raty jak na test serwie to OK!! ale jak zrobia " Thais is under attack!!" i wwala demony archery behemoty Bk to bedzie ze tak powiem dupa blada ! nawet jesli to beda archery to dla druida to jest duzo !! 2 archery bez run to X_X

Radovan
14-12-2004, 21:22
Tak, nadszedł. Widzę , że toczy się mały spór o najazdy. Też się z kumplami nad tym zastanawiałem. Sam na teście deadlem , kiedy horda orc riderow sie przed Thais pojawila i sie ruszac nie moglem :P, ale z drugiej strony to będzie klimat , kiedy ujrzę napis , że np. Dragony najeżdżają na ab'. Skrzyknęło by się paru zaufanych Polaczków ;) z domku z bp SD i jazda na nie :) A potem powrót do depo w glorii i chwale. Wszystkie newbie ( n00by też :P) dziękowałyby za ocalenie.. heh... Co tam jeszcze mozna rzec. Anti miss-click (jak to nazwałem) będzie się sprawiał dobrze ,mam nadzieję. Nie raz zaliczyłem przez niego deada ( GFB rox :P) Zastanawia mnie jeszcze to , że do tej pory nie było mowy o żadnych nowych czarach :( ech... marzenia ściętej głowy...

Dr. Omader
14-12-2004, 21:45
Mnie sie wydaje że te najazdy to chodzi o to żeby ludzie nie stali afk\ macro Cipy robią to żeby nie używać czitów i tyle

Najazdy maja byc namiastka RPG, o najazdy ludzie czesto prosili!
Nie spodziewajcie sie niewiadomo jakich super mega pr0 potworow na najazdach, jak ktos wczesniej napisal pewnie w wiekszej czesci to beda zwykle minosy czy orki.

Najazdy beda generowane przez server losowo, nie przez GMow. To co bylo na tescie to tylko zabawa, zobaczymy jak to bedzie na normalnych serverach wygladac.

Ludzie nie piszcie nieprawdziwych informacji! Beda kary za wprowadzanie w blad innych graczy!

Tibiańczyk
14-12-2004, 21:46
Myśle że ten apdejt będzie równie udany jak poprzedni jednak nie do końca. Niektóre przedmioty np .Dsm, Crusadet helm zostaly calkowicie "pozbawione wygladu". Nowością są nowe itemki na ściane, które przydadza sie domkowiczom ( i sa bardzo ladne). Potworki sa ok oprocz pajakow które sa dziwne (pokemon?) Dla h-lvlow mogli by cos wprowadzic mocniejszego od demona zeby sobie expili :). Wysmienita opcja jest nie atakowanie ludzi bez skuli co wyklucza misskliki (patrzysz se druidem na lvle miss i bp uh w tyl). Skillbar'e wedlug mnie sa niepotrzebne ale niech sie ludzie ciesza. Kolejka dla facc to dobre rozwiazanie jednak jak bedzie dzialac tak jak na tescie to facc sie nie bedzie cieszyl :). Nowe questy i tereny to nowe przygody( Efreet Djinn Fortress, Marid). Crystal coinki wygladaja poprostu super (na tescie mialem 15 ale przez bebilona mialem juz 1 xD). Udpade wyglada poprostu słodko lecz oceniam go gorzej niz ostatni .

Wakarohe
14-12-2004, 21:49
Ehhh W sumie to nie wiem po co ten skillbar. Sądze że każdy wolał np trenił z pare h wkurzył sie i poszedł na Hunta, a tu nagle wskakuje skill. Co do najazdów na miasta przez potfory to może dobra rzecz. Pokonasz pare potforów a lolki biegaja za tobą i wołaja Skillz?! Weapon!? Friendz?! Broń Boże Br ? :), czasem niektóre postacie zostawiana na afk to zostaną zabite i wreszcie można będzie spokojnie wejść. Co do czekania na swoją kolej aby wejść na serwa to może troszke źle jeżeli bedzie tak jak na test serwie to ja dziękuje :) To by było na tyle. Pozdro dla Xama Jactranza Kigiego i all lolqw z Pacerki :)

P.S 22:00 CET to chyba u nas koło 23.08 Chyba tak bo jestesmy oddaleni od Greenwich o 17 stopni a jeden stopien to 4 min :) Może sie myle, ale jak co to poprawić mnie:)

Wacu

CET czyli CentralEuropeanTime (europa środkowa) Dla nas nie ma zadnego modyfikatora (normalnie jest GMT+1)

ZuRu
14-12-2004, 21:50
Najazdy kojaże z Ultimą Online, pomagają zintegrować się społeczności, wyładować się co bardziej aktywnym i rzeczywiście wnoszą klimat.
Oczywiście będzie ryzyko padnięcia od nich.. ale cóż to jest świat, im bardziej brutalny tym bardziej realny.

Lord Alek
14-12-2004, 22:13
Jestem już w tibii.
Wszyscy cierpliwi, którzy czekaliście spróbujcie się zalogować.
Na pierwszy rzut oka widze tylko zmiane wyglądu stołów ale kto wie czxego jeszcze można sięspodziewać poza tym co było w tescie:)
LOGOWAĆ SIĘ (byłem pierwszy w całym mieście:])

EDIT:

zauważyłem coś jeszcze.
NIe wiem jak w innych miastach, ale w thais w karczmie Froda jest Święty Mikołaj!! Mówiszz "hi", "present" i masz 5 snowballów. :)

Masters Fiara
14-12-2004, 22:18
Wbilem na Azure Jako pierwszy i gites kupilem se czerwona poduszke, Rozwalilem w tawernie pare stolikow i krzesel po obracalem se. kupilem se biala i czerwona zaslonka (Polska Bialo-Czerwoni) hehe i gites i ide na Hunta zabic Gs'a ale to jutro bo wbije duzo luda i bedzie lagg :P
Nareszcie nowe monetki :))

P.S
You see Santa Claus.
:)))
ale co dostalem...
You see 10 oranges.
w kazo Sux loot from Santa :P

sknerus22
14-12-2004, 22:25
po zalogowaniu sie poszlem poskillic i co:

Warior strus: utevo lux
You advanced in distance fighting.
You advanced in shielding.

lol z skillbarem sie duzo latwiej skilli

Soratches
14-12-2004, 22:49
Dobre sa procenty w skill barze...genialny jest ten update ciekawe kiedy jakis szturmik...A ja tera masowo soldiery zabijam bo nikogo nigdzie nie ma wszystko puse i jest za***iscie:P:P:P

Soratches
14-12-2004, 23:05
Zapraszam co chwile nowe screeny z update:P:P:P
http://photobucket.com/albums/v609/soratches/Update/

Adnik
14-12-2004, 23:23
Mam takie newbie question... Mianowicie czy jeśli mam włączony tryp że nie mogę nikogo atakować czy w danej chwili ktoś może zaatakować mnie?? Apropo Update'a jest Super.. Choć to że do next advance brak mi 95% nie jest super :p Plx odpowiedzcie

Dr. Omader
14-12-2004, 23:32
Mam takie newbie question... Mianowicie czy jeśli mam włączony tryp że nie mogę nikogo atakować czy w danej chwili ktoś może zaatakować mnie?? Apropo Update'a jest Super.. Choć to że do next advance brak mi 95% nie jest super :p Plx odpowiedzcie

Jasne ze cie moze zaatakowac jak to jest normalny swiat pvp albo e-pvp.

Tylko mi powiedz:
Co to ku*** jest "tryp"?

slammer
14-12-2004, 23:39
gralem 1,5 godz i moge powiedziec ze nowy update wymiata

wyglad spiderow (poison tez) super (dzisiaj rano sie na testa wbilem :) )
znaczniki na mapie super
safe mode super
z kolejki nie korzystałem, bo chyba jako drugi na samere wszedlem.
nowe itemki i zmiana wygladu starych super, studded shield zajefajnie wyglada.

~~~~~~~~~~studded club wypada z trolli~~~~~~~~~~~~
i fajnie wyglada :]

skillbara chowa sie tak:
klikasz prawym przyciskiem na skillach i wybierasz co chcesz ukryc.
ja sobie zostawilem tylko lvl, mlvl, sword, shield i fishing, ale fishinga chyba tez schowam.

Adnik
14-12-2004, 23:47
@Dr.Omader
Ops, sorki miało być tryb, więc jeśli Ty nikogo nie możesz atakować bo jest wyłączone to inni Ciebie mogą, Ehh trochę biednie.

Dr. Omader
15-12-2004, 00:00
@Dr.Omader
Ops, sorki miało być tryb, więc jeśli Ty nikogo nie możesz atakować bo jest wyłączone to inni Ciebie mogą, Ehh trochę biednie.

Tak szczegolnie takie sytuacje bylyby swietne:
Idziesz sobie z lotbagiem po 8h polowania na guardy i nagle ci jakis koles go kradnie a ty mu nawet nie mzoesz przywalic bo przeciez on ma safe mode wlaczony.

Dalej myslisz ze biedne?

Bati
15-12-2004, 00:02
No to ... "Utevo res ina "crypt shambler" ;)))))
Utevo res ina "skunk
Utevo res ina "Badger
LOOOL

MayGyver
15-12-2004, 01:13
efreet sumonuje green djinns

01:15 You see a studded club (Atk:9 Def:8).It weighs 35.0 oz.

Kajulec
15-12-2004, 08:55
Nie placzcie tak juz o ta Azure. Sam tam gram i mialem ochote sobie pograc, ale mnie kicknelo i sie okazalo, ze serwer jest offline. Albo im cos padlo, albo testuja cos. Jak wroce ze szkoly, to powinno dzialac.. mam taka nadzieje ;)

@Up
Hhehe.. a skad mamy wiedziec, kiedy bedzie mozna. Tibia.pl jest nieoficjalnym serwisem o Tibii, wiec nie dostaja informacji od CIPow. :) Nikt z Tibia.pl nie moze was odbanowywac ani nie moze robic NICZEGO w sprawie waszych kont. Nie maja zadnych powiazan z GMami (chyba, ze kolezenskie). Mowie tak na przyszlosc, bo juz kilka razy widzialem, jak ludzie prosili modkow o odbanowanie ich kont w Tibii.

@OnTopic
Skillbar jest fajny. Wogole caly ten update jest fajowy. Nie podoba mi sie tylko, ze mozna niszczyc przedmioty. Bo nie ma zadnej skrzyni, ktora by nie byla rozwalona ;(

Sponge Bob
15-12-2004, 08:59
yoO...
a czy zmieniło sie coś w prędkości gs-ów albo zerków ??
Narazie zauwarzyłem że jest mniej expa z guardów ze 185 do 170 ;( ;( Maskara!!

Pozdro 600 !!!

Hell of the knight
15-12-2004, 09:03
No to teraz autorzy strony www.tibia.pl będą mieli prace...

No bo przecież trzeba dodać nowe itemki nowe potwory itp. stare ss trzeba wywalić i wogóle dużo roboty :p

No ale ja mam problem :( No bo jak wpisuje moje hasełko no to mi pisze że Accoun namber is diskonected czy jakoś tak... :(
Może ktoś mi powie oco chodzi??
Aha jak sie wlogowalem no to bylem pusty (i tak sie wlogowalem inna postacia)

A tak to Tibia Rulezzzzzzzz

Helixaw
15-12-2004, 09:03
Haha, świetny ten update, chociaż już widziałem jednego missclicka (lol). Kupiłem sobie kulturalnie kilka rzeczy do domku (zegar z kukułką wymiata :D) A na dachu znalazłem p-arma, 2 exani hur (bo skrzynki rozwalone :/) i jest mój :) Zawsze to 1k do przodu. Skillbar jak już jest to niech będzie, trzeba będzie się przyzwyczaić (już niedługo mam adv w axe i shield ;))

Pozdrówka i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :D

MayGyver
15-12-2004, 09:38
nowy sklep

mozna sprzedac min bohy za 30k
crusader helmet za 6k
wiecej cen dzisiaj wieczorem

na razie nie mowie gdzie on jest bo nie jestem pewien czy nie jest to czesc questu (mozliwosc sprzedawania w tym sklepie)

Heliwurab
15-12-2004, 11:02
Mówię do niektórych albo do wszystkich: Najazdy potworów będą pisane tak,że zobaczycie wiadomość.POJAWIĄ SIĘ NA ŚRODKU EKRANU TIBII.a co do potworów w najazdach: NA TEST SERVERZE (przez niektórych,w skrócie TS)GM,czy tam Cip-owie dawali demony,GS-y i inne potwory mocne,BO TO BYŁ TS! LUDZIE ZROZUMCIE :d nie będe zawsze wam tłumaczył.A W NORMALNEJ GRZE,BĘDA JAKIES ORCI WOLFY,GOBLINY ITP. NIE BĘDĄ jakieś stone golemy,przeciez w normalnej tibi(czyli NIE w TS-ie)śmierć jest poważna więc GM-y czy Cip-y (nie wiem kto) nie dadzą potworów jak na TS-ie.

Kapiszi? :D

@OnTopic:

faza :D bylem chory od soboty,i w ogóle nie gralem.dzis wlaczylem zeby z kolegami pogadac bo sa na informatyce.a jak chcialem do tibii wejsc,to sie zdziwilem ze mi sie sciaga jak zainstalowalem spowrotem tibie 73.patrze na tibie.pl,bo podejżewam coś :D i widze: ŚWIĄTECZNY UPDATE JUZ JEST! tak się cieszyłem ze wybluzgalem sie przez gg do kolegi o tym :P
SUPER.tera mi się jeszcze ściąga.ale nie moge sie doczekac skillbara.i kolega powiedzial o mikołaju.tera tylko czekac :D

maripo
15-12-2004, 11:51
A więc tak.. zaczynamy..
1. Najazdy będą słabe. Na Ankrahmun najechało 40 larv 8o
2. Skill bar da się zchować, a więc coś dla przeciwników
3. Skill bar działa poprawnie :D sprawdzałem
4. Przez pierwsze dni będą lagi bo dużo ludzi się wbija na serva

5. Czy to prawda że można wykopać coś z ziemi bo tak przeczytałem na jakimś forum?? :baby:

Zenon
15-12-2004, 12:06
Fortece Efreet i Marid Djinn są prawdopodobnie questem, ponieważ znajduje się tam bramka lvl, ale nie jest napisane od jakiego lvl(mam 20lvl knghtem a nie wszedlem, a moj kolega ma 30lvl sorcem i wszedl). Położenia nie moge powiedzieć bo modki moga uznać to za quest spolling :)

Lord Godvan
15-12-2004, 14:05
Moge sie pochwalic ze (prawie) wykonalem go jako jeden z pierwszych :] deptalem shtahet po pietach :P

Prawie bo koncowka jest bardzo trudna. Moge powiedziec ze shtahet zuzyla 25 bpkow uha aby go zakonczyc, a ja jako 45 lvl paladyn nawet nie probowalem (Xerizezo z galany padl :S)

Nagroda za tego questa jest mozliwosc handlowania z djinami. Mozna sprzedawac wiekszosc rarow. Mozna tez kupowac gorsze przedmioty.

Oto niektore ceny jakie pamietam:
Sprzedarz:
BoHy 30k
RH 30k
C armor 13k
Crusader helmet 6k
C helmet 2,5k

Kupno:
Da sie BH shield i nouble armor (tak slyszalem ale sam nie sprawdzalem wiec nie podam cen)
Sword ring 500 gp
Stelth ring 5k

To oczywiscie nie wszystko. Zainteresowani moga sprawdzac ceny gdy dostana sie do wierzy ale i tak dostana odpowiedz ze nie dostali pozwolenia na halndel od krola djinow.

Wydaje mi sie ze jest to raj dla anitiki, ale mlodsze servery nie maja sie co pchac. Dla satysfakcji :)

P.s. Chyba nic nie spojluje...

suchyxxx
15-12-2004, 14:07
Admin forum nie chciał udostepnić cen a ja je udostępniam
The new NCP that buy rares

Weapons
Fire Sword sells for 4k
Dragon hammers sells for 2k
Broad swords sells for 500 gp
Warhammers sells for 1,2k
Dragon lance sells for 9k
Ice rapiers sells for 1k
Obsidian lances sells for 500 gp
Spike swords sells for 1k
Fire axes sells for 8k

Armors
Crown armors sells for 12k
Blue robe sells for 10k

Shields
Crown shields sells for 8k
Guardian shields sells for 2k

Helmets
Crusader helmets sells for 6k
Crown helmets sells for 2,5k
Royal helmets sells for 30k

Legs
Crown legs sells for 12k

Other stuffs
Boots of haste sells for 30k
Magic light wands sells for 35 gp
Sword, club and axe rings sells for 100 gp each
Elven amulets sells for 100 gp
Stone skin amulets sells for 500 gp
Orbs sells for 750 gp
Life crystals sells for 500 gp

The NCP than buy the items is North west in Ank, and his name is Nah'bob.

Post if I forgot anything
Post skopiowany z tibia.com.Niestety tylko w ankharum jest ten npc czyli dla pacc a ceny są dosyć niskie.Szkoda że nie mozna opylić knight armora albo gsa albo można ale w cenniku nie ma

Bal Ur
15-12-2004, 14:10
1) Nie da się już samemu ropować loota metodą szybkiej ręki (worek i lina). Zdenerwowałem się mocno jak musiałem taszczyć loota 10k oz. przez 5 poziomów kopalni po kawałku. Bez "Exani Tera" nie da się normalnie żyć (czyżby kolejny argument aby kupić PACC?).
2) Guardy dają mniej doświadczenia 185 -> 170
3) I w bagno poszedł poradnik "Pimp my Tibia" bo po modyfiakcji pliku tibia.pic i innych z serwera ściągany jest orginalny i nic nie wychodzi z mojej roboty.
4) Mogłem zoomować mapę prawym klawiszem myszy, a teraz są te głupie znaczki.

SKUBAŃCE JEDNE Z TYCH KOLESI.

Ale ogólnie to da się żyć. Jakoś się przyzwyczaimy do nowości.

@re down
Ta jasne powinna lecieć jakaś muzyczka i gołe panienki. http://www.tibia.pl/forum/images/smilies/biggrinx.gif

ketsok
15-12-2004, 14:47
powiem tak :
15.12.2004 10:07:51 CET Killed at Level 160 by a magicthrower

nie wiem co to ejst ale jak u***alo 160 lvl to musi byc neizle.

Faith Keeper
15-12-2004, 15:46
Santa jest w kazdym miescie albo na zamku albo przy poczcie. Daje roznie: 15 jablek , 8 ciastek, 5 siezek lub iles tam lizakow. Nie trudzcie sie bo tylko raz postac dostaje prezent wiec nie ma potrzeby latania od miasta do miasta ale jest sposob ( inny char 8o ).

Co nowego ? No wiec pozamieniali pare stworkow np w ankowskich piramidach pod pustynia gdzieniegdzie zamiast DSow sa shlambery.

Mimo-vader
15-12-2004, 16:07
Myślałem że będzie gorzej z tym Updatem. Pamientam letni. Tylko huku narobili, a tak naprawde nic takiego nowego nie wprowadzili. Co prawda dopiero zaczynalem grać w tibie ale 2 tygodnie przed tamtym już miałem 9lv. :) Ale ten zapowiada się lepiej.
Po 1 SKILLABAR B)
Po 2 Brak cheatów (tak naprawde to sam z nich korzystam bo jak mam c-seta w tydzieć zrobic :P)
Po 3 Domki- jak tylko pacc kupie to od razu chate i wystuj.
Źle że potwory będą atakować
Co ma zrobić taki 13 druid jak ja jak do niego podjedzie horda orców i minosów (może lepsze potwory jeszcze np. guardy ;)) Jak sobie stoje przed domkiem i robie uhy to ma do mnie podjechać potwur i up.......ć?
Potworowi hanta nie założe, ale cieszyć sie z tego co jest
See you in lunara (walić lorda bobga)

Dark Pally
15-12-2004, 16:15
Witam Wszystkim Ziomkow ktorzy czytaja Forum Chcialbym powiedzie cos niecos na temat tego "Skull Baru" Cipy zrobili 1 zecz ktora jest bardzo zla dla graczy bez Premium Accaunt , ze nie mozna Ropnac Backpacka jesli sie nie ma Exani tery !! Bo jest dla mnie abrdzo zla zeczy Poniewaz jeszcze nie mam tego Pacca i mam lekkiego walka koledzy musza przychodzic i mi pomagac w Ropnieciu :( :( Prosze sie wypowiadac na ten temat !

Jest na to sposób!
# backpack
@ dziura
$ ty

Stajesz tak jak na planie:
#

@
$
Teraz przesuwasz backpack na dziure, a jak już będziesz koło niego to szybko się ropnij liną ;)
Mi ten sposób działa :P

Galahard
15-12-2004, 16:30
Ponieważ staram się być normalnie kulturalny na forach to nie będą kląć, ale powinienem.

System logowania jest totalnie beznadziejny - życzę powodzenia z wchodzeniem do Tibii. Próbuje już od ponad godziny. Efekt? - 20 minut czekania, 30 w kolejce i ... disconnected... Jeszcze raz czekam - to samo. Aż się płakać chce i cisnąć klawiaturą. Zgaduje że nie ja tylko bedę miał takie problemy. Fajno że jest uczciwiej - tera Cip mówi spadaj wszystkim co net będzie robił jaja (kupcie sobie DSL, co tam)...

no comms..

Fido
15-12-2004, 16:42
Moze mi ktos powiedziec jak zniszczyc krzeselko, albo stoleczek ?? Bo ja na nich klikam i z nowych opcji widze tulko turn.

Mathea
15-12-2004, 16:46
Moze mi ktos powiedziec jak zniszczyc krzeselko, albo stoleczek ?? Bo ja na nich klikam i z nowych opcji widze tulko turn.
na bron klikasz i use whit..no i krzeslo
;]

Qfaaaaaaaaaaaa co za laaaaaaagiiiiiiiiii

Bati
15-12-2004, 17:06
Mi natomiast podoba się ten system logowania :) ... wpisuje numer i hasło... ide do kuchni coś wypić/zjeść :D .... przeglądam stronki które zawsze przeglądam :D ... i jak to wszystko zrobie to już ładnie jestem na tibi ;)

Gilthas
15-12-2004, 17:09
Mi natomiast podoba się ten system logowania :) ... wpisuje numer i hasło... ide do kuchni coś wypić/zjeść :D .... przeglądam stronki które zawsze przeglądam :D ... i jak to wszystko zrobie to już ładnie jestem na tibi ;)

Święta Racja Bati, jest to udogodnienie na jakie czekalem, robie tak samo jak ty :P ide do pokoju, obejze se cos i zjem, przychodze i pieknie jestetem juz w Tibi.

Palik
15-12-2004, 17:24
Wszystko fajne w tej nowej tibi. Nowe pancerze, nogawnice, tarcze, bronie...
Fajna grafika i stwory. Jest tylko jedno ale: z***... tryb logowania. Ponieważ trzeba bardzo dlugo czekac, wczesniej mozna bylo sie logowac jak bylo mniej osób. Teraz jak jest malo osób trzeba nawet godzinke czekac. A jak sie bedzie np.28, 38 to wtedy jest np. 881 osob on-line. Dla mnie to bez sens. Nie wiem jak inni gracze to spostrzegaja.

:flaga_pl: :crusader: :flaga_pl:

Czekajcie. Jak ktos nie ma neta w domu i gra w kawiarence to musi isc przynajmniej na 2 godzinki. Bo inaczej nie ma sensu. Bo pojdzie na godzinke bedzie sie logowal i moze nawet wogule sie nie zalogowac. I zmarnowana godzinka.

Gilthas
15-12-2004, 17:35
Prawda, kolejka jest spoko...ale..przyznam tez racje temy kto powiedzial ze bez kolejki krocej sie logowalo jednak..nie wiem... :confused:

Palik
15-12-2004, 17:43
Wydaje mi sie ze powinni zrobic wiekszego update. Zeby polepszyc grafe. Powinni nowe stwory tez dac w takich miejscach gdzie nie trzeba pacc. To jest zdeczka nie sprwiedliwe. Ale podoba mi sie pomysl ze stwory beda najezdzac na miasta. To jest SUPER :]

:flaga_pl: :crusader: :flaga_pl:

Lord_Nerevar
15-12-2004, 18:04
Hmmm... mi się kolejka podoba... 20 min i jestem :] bez nerwów i psucia myszki :D a co do errorów to dziwne mi wyskoczył błąd na 14 miejscu
i pokazala się lista charów wybrałem tę samą postać i dalej byłem 14 a za pare minut weszłem :D

Radovan
15-12-2004, 18:30
Ja mam pytanie :P Ta ikonka nowa to żeby uniknąć miss clickow to ma byc wylaczona?? A zeby moc atakowac innego gracza wlaczona?

Platon
15-12-2004, 18:36
po 1. dziekuje za odbanowanie, szkoda, ze przez update jeszcze mialem bana :(

@up tak, jak jest NIE WCISNIETA to nie mozna atakowac innych graczy, a jak jest WCISNIETA to mozna

po 3. I WISH YOU A MARRY UPDATE, AND THE HAPPY NEW TIBIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Fido
15-12-2004, 18:54
Dla ludzi niepoinformowanych podaje informace zebyscie sprubowali kliknac na minimape prawym przyciskiem myszy i wybrac Set Mark. No i jak podoba sie :D??

Goweg
15-12-2004, 19:22
Witam... ja wam musze powiedziec ze mialem dosyc niezla nerwice jak wprowadzili ten upadte... o co chodzi... otoz zanim wgrali update normalnie sobie wchodzilem do tibi... a tu nagle update... upadte sie konczy... zaczynam sie wbijac... a tu dupa ! wyskakuje mi ze all server not on line bla bla bla... co jest kur... mysle ?! pomyslalem se ze sprobuje rano bo moze zara po update jest cos zle (mam pacca dlatego sie zdziwilem)... rano probuje znowu to samo ! mysle no nie !!! pytam qmpla na gg czy ma to samo a on mowi ze ma wszystko ladnie cacy pieknie ! jeszcze bardziej sie wnerwilem !! X( X( X( Poszedelem do szkoly na niezlej nerwicy... wracam- to samo no to ja se mysle co jest zle... pomyslalem sobie ze to moze byc zwiazanego ze zmianami laczenia sie z tibia ktore wprowadzili razem z upate wiec zaczynam grzebac w polaczeniu z netem ale tez mi nic nie idzie w koncu mysle sobie ze to moze jakis virus wiec odpalam mojego nortonka 2005 i jade full scan... znalazl okolo 17 wadliwych plikow i wszystkie usunal... mysle sobie - moze wreszcie bedzie dobrze !!! wiec walnalem restart kompa lacze sie z netem wlaczam tibie i sie modle :P ! wpisuje haslo numer wciskam enter i co widze ?! pojawila sie lista charow !!! UDALO SIE !!!! WBILEM SIE DO GRY !!! :cup: :cup: :cup: :cup: po 2 dniowej walce zwalczylem virusa ktory zapewne blokowal w jakis sposob moje polaczenie z tibia tak wiec jesli ktos ma taki sam problem to radze walnac od razu scanowanie w poszukiwaniu virow i powinno byc dobrze !!!
pozdrawiam was goraco !!!

PS. Sorry za bledy :P

Khan
15-12-2004, 20:11
Wygląda na to, że w końcu wyglądany przez wszystkich updat nadszedł. Osobiscie w chwili gdy pisze tego posta jeszcze nie grałem (przestałem grać w tibię razem z pisaniem na forum) ale 'najazdy potworów' brzmią bardzo interesująco. Chyba nie omieszkam zessać najnowszego klienta i zobaczyć z czym tam znowu cipy wyszli do ludzi ;]

Pozdro dla wszystkich.

Iris on Eternia
15-12-2004, 21:46
A ja pokaze dwa screeny :P

http://members.lycos.co.uk/loi/marid0001.jpg
http://members.lycos.co.uk/loi/marid0002.jpg

espectro
17-12-2004, 21:34
hej ppl niemialy dojsc czasem 2 nowe serwy?:balwanek:

_michu_
17-12-2004, 21:58
ale mnie ta kolejak normalnie wkurza neiziemsko.... grrrrr... nie mam PACCA a przed updatem logowanie zajmowalo mi max 10 min, o tej porze czasami do 20 ale zadko...a tera... czekam juz godzine w kolejce i przede mna ejszcze 50 ziomkow :((((( a mialo byc tak pieknie.....

Mordor Karas
18-12-2004, 16:28
CZy mi sie wydaje, czy znowu tibia nie działa? Głupie cip softy

GhostFaceKillah
18-12-2004, 16:39
ale mnie ta kolejak normalnie wkurza neiziemsko.... grrrrr... nie mam PACCA a przed updatem logowanie zajmowalo mi max 10 min, o tej porze czasami do 20 ale zadko...a tera... czekam juz godzine w kolejce i przede mna ejszcze 50 ziomkow (((( a mialo byc tak pieknie.....

Dokładnie... Prze update'm można było fartem wejść za pierwszym razem a max to było 15 minut... a teraz... czekam już 1.5 h żeby wejść na Nove i jeszcze 53 osoby przedemna... tak "kolejka" smierdzi i to na duzą odległość...

:edit:

17:04 a przede mną jeszcze 41 osób...

p.l
18-12-2004, 17:01
Ludzie, zamiast martwić się kolejką ja zacząłbym się martwić inną rzeczą, mianowicie iż skasowali możliwość ropowania lootbagów bez pacca

Cudotwórca
18-12-2004, 17:23
Wlasnie po ****a to zrobili!!!! moze ktos mi wytlumaczyc! to niesprawiedliwe! zeby face musialy sie z lootem tez meczyc wystarczy ze maja kolejkeeeeeee..

Maverick
18-12-2004, 17:27
Zauwazylem w VENORE ze w "Domu bogaczy" powstało drugie DEPO. Na mapie VENORY tego nie ma jeszcze... więc prosze wprowadzić. Trzeba poszukać też nowych dodatków w miastach.

A co do kolejki to fakt... kompletnie przeszkadza. A jeszcze jak ktoś ją zatamuje to lipa. Bo logowanie odbywa się pojedynczo... tzn. jak dojdzie do nas kolejka, to w tedy my sie logujemy, a kolejna osoba za nami może się zacząć logować dopiero jak my sie pojawimy na mapie.

OgUrEk
18-12-2004, 18:18
Update moze i jest fajny, ale jest mnostwo niedociagniec... np. czesto wywala z serwera... Taka zaczepista gra jak Tibia nie moze se pozwalac na takie niedociagniecia, jak te w/w . Ludzie kupuja PACCa... placa... a tu co... śmigło:)

Lord Seth
19-12-2004, 18:23
jeszcze nowoscia jest "markowanie" mapy, dodajcie to ( zaznaczanie waznych miejsc na mapie ;)

Thamhed
20-12-2004, 13:36
Czego wy chcecie od tego udpadta?
Mnie nie wywala nigdy lecz trzeba trochę poczekać jak się chce wieczorem wejść(na Azure) X( ;( :(

Lord Seth
20-12-2004, 17:03
Update moze i jest fajny, ale jest mnostwo niedociagniec... np. czesto wywala z serwera... Taka zaczepista gra jak Tibia nie moze se pozwalac na takie niedociagniecia, jak te w/w . Ludzie kupuja PACCa... placa... a tu co... śmigło:)
eh powiem tylko ze wywalanie z serva (kicki) nie zalzea od update. jest to problem juz od dawna nurtujacy B)

_michu_
20-12-2004, 19:06
moim zdaniem ten update to jedno wielkie nieporozumienie....nawet skillbar, itemy i potworki niczego nei zmienia , apropos ropowania bagowna foldzie moge ropowac i jak z kolega chodzilem na minosach kolo kazo tez moglismy :) ale slyszalem ze ludzie tez cos mowili ze nei mzona... nie wiem czemu mysmy mogli :D

Herante
20-12-2004, 19:47
Hej a czy zauważyliście... że na stronie jak wpisujemy nazwe postaci to mamy też nową rubryke kogo ten char zabił ?

użyłem funkcji szukaj i nie znalazłem żeby ktoś już o tym pisał, ale jak by było już to bardzo przepraszam :)

To mi się bardzo podoba bo można się pochwalić kogo się zabiło :evul: albo sprawdzić kogo ktoś zabił.

aha i tam jest jeszcze taki jakby opis deadu u mnie wszędzie jest napisane (ok) Czy ktoś wie o co w tym chodzi ?? :baby:

GUMA_LUBIN
20-12-2004, 19:55
Wszystkie nowości gwiazdkowego update 2004 sa spoko.
Ale znowu ktoś zrobił niedziwedzią przysługe wymyslając ten nowy sposób logowania za pomocą kolejki. :(
Ten pomysl niewydaje mi sie sprawdzony i mm nadzieje , że niedlugo cos z tym zrobią.
Bo jak możmna czekać 2,5 godz. na lognięcie

ETERNIA:

Druid 13lvl :) i 33 mlvl :p i nadodatek jeszcze rosnie

Herante
20-12-2004, 20:09
Wszystkie nowości gwiazdkowego update 2004 sa spoko.
Ale znowu ktoś zrobił niedziwedzią przysługe wymyslając ten nowy sposób logowania za pomocą kolejki. :(
Ten pomysl niewydaje mi sie sprawdzony i mm nadzieje , że niedlugo cos z tym zrobią.
Bo jak możmna czekać 2,5 godz. na lognięcie

ETERNIA:

Druid 13lvl :) i 33 mlvl :p i nadodatek jeszcze rosnie

ja kiedyś używałem tibi proxy i wtedy mi się to podbało, bo to logowało zawsze... nie ważne ile było osób to logwało na 100 % tylko kwetsia czasu jak byłem on line, a teraz zauważyłem, że kolejka działa tak samo. Jak tylko włacze tibie i jest kolejka to zawsze sie kończy moim logiem to tylko kwestja kilkunastu minut, więc ja nie wiem czemu narzekacie na te kolejke.

-Res-
20-12-2004, 21:45
W swoim poscie napisze jedynie o potworach i broniach :
Bone beast(o tymkazdy wie)
Lich-jak na gorze
Yeti-odkryli jego kryjowke na foldzie
efreet i jakis tam-straznicy questa
skunk i badger -male szkodniki

Helmet of the ancients-11 arm
Crystal mace 38 atk 18 def chyba

nie czytalem poprzednich postow wiec nie wiem czy wnosze cos nowego do tematu

Iris on Eternia
20-12-2004, 22:41
@up
A może ja niewiem o Lichu... a co do broni. Studded Club? Bone Club? - mówi Ci to coś?

Bal Ur
20-12-2004, 23:04
moim zdaniem ten update to jedno wielkie nieporozumienie....nawet skillbar, itemy i potworki niczego nei zmienia , apropos ropowania bagowna foldzie moge ropowac i jak z kolega chodzilem na minosach kolo kazo tez moglismy :) ale slyszalem ze ludzie tez cos mowili ze nei mzona... nie wiem czemu mysmy mogli :D Samemu nie można już ropować worków.
A w dwójke to już można i nic tego nie zmieni.

@re down
Tak jak napisałam parę linijek wyżej.

Platon
21-12-2004, 18:20
nie mialem jeszcze okazji ropowac lootbagw po update'cie (poprostu nie chcialo mi sie tego ciagnac :P) i chcialbym sie zapytac jak to wreszcie jest z tym ropowaniem lootbagow?

krzysiekkk
23-12-2004, 14:32
Ten update to zamach na facc !!
1. Nie można ropać sobie bagów po staremu
2. Dostanie się zajmuje mi 30-40min
3. Chcą zwiększyć sobie zyski przez facc X(

cichybobb
03-01-2005, 16:13
Hej!
Muszę powiedzieć, że zgadzam się trochęz krzyśkkkiem. Update spoko. Skillbar mi siępodoba, fajnie,że można go ukryć, bo przeciwników jest wielu. Grafiki fajne oprócz nieodżałowanego DSM-a. Stwory spoko, ale większość dla PACC. No i...

Lista... :(
Kto to wymyślił??
Fajnie, że nie można używać cheatów (jak makra), ale:
Przecież teraz jak jest 80 osób przede mną i czekam 15 minut, to normalnie bym się lognął w 2 minuty.
Przeważnie jest z 200 ponad osób przed mną i cekam pół godziny w porze gdy zawsze się logowałem z 5 minut. Była gimnastyka palców, ale cóż. Update trochę bardziej dla PACCów, ale ogólnie ok..

hipodrom
03-01-2005, 17:01
a mnie czegos brakuje uwazam ze tibia po uptade powinna zmienic ten blad i bylem pewien ze to zmieni natomiast :
ZMIENIC RETRY NA RECONNECT MIEDZY POSTACIAMI

otoz jesli zmienaimy postac to wychodzimy z serwera i ponownie sie na niego logujemy dzieki czemu musimy stac w kolejce gdyby byl reconnect czyli zmiana postaci bez wylazenia z serwa mozna by zmieniac postacie jak rekawiczki ( swietnie by bylo przerzucanie przedmiotow rund itd. ... )

CO WY O TYM SĄDZICIE ??????

Siwus
03-01-2005, 17:05
Zgadzam się z Cichymbobbem prawie w zupełności. :]
Jest tylko 1 "+" dla kolejki mianowicie w czasie logowania można przecież robić wszystko począwszy od czytania forum a skończywszy na graniu w csa B) Ale niezbitym faktem jest że kolejka powinna być szybsza ponieważ wieczorami FACCe ( m in. Ja :P) logują sie między 30-40min.
morał z tego taki że powinni updatowac sama kolejke. Reszta updata jest spox. :D

Dawid_magik
03-01-2005, 22:36
Zgadzam się z Cichymbobbem prawie w zupełności. :]
Jest tylko 1 "+" dla kolejki mianowicie w czasie logowania można przecież robić wszystko począwszy od czytania forum a skończywszy na graniu w csa

Hmm mozezsz robic wszystko to co napisales ale grac to raczej nie...
POdam to na moim przykładzie:
Włonczyłem Tibie byłem 242 w kolejce pomyślałem sobie, ze zamiast czekac to zapuszcze NFS:U (no i tak zrobilem) PO 15 minutach grania wychodze z gry Zerkam na tibie czy juz sie wogowałem... i zobaczyłem ze jestem 350 w kolejce ... :( Więc chyba nieda sie grac w gierki w czasie logowania chociaz moge sie mylic :baby:

Skill BAr ROx ! NOwa szata graficzna Rox ! BUT KOlejka X( ... Shit

The Knight of Fire
04-01-2005, 13:49
Szkoda, własnie podczas grania nie mozna pykać w cos innego

Tomek-vodopade
04-01-2005, 17:59
Ja mysle ze to dobrze ze jest ta kolejka cipy nas wkurzyly.Ale kij z tym lepiej bylo pomeczyc sie palcami.Ale mogli ta polowe PACC ZONE co pace maja udostepnic np.od 4lvl.I zrobic Nowa wyspe dla pacc tylko dla pacc i koszt jej wynosil by 25gp.

Nick:Wojewoda-tomek knight
World:Secura
Pvp?No pvp.
Level:23
Mlvl:4
Slkill???...
Skile rosna,ktore musze trenic.

Prawo Kruka
04-01-2005, 19:17
Ja mysle ze to dobrze ze jest ta kolejka cipy nas wkurzyly.Ale kij z tym lepiej bylo pomeczyc sie palcami.Ale mogli ta polowe PACC ZONE co pace maja udostepnic np.od 4lvl.I zrobic Nowa wyspe dla pacc tylko dla pacc i koszt jej wynosil by 25gp.

1. Pomeczyc sie palcami?
2. A pacce co wtedy? na Syberie?
3. Musze cie uswiadomic ze sa juz wyspy only Pacc. Naprawde. Nazywaja sie Edron, Cormaya i Darashia.

woitas
05-01-2005, 09:09
jak dla mnie to pacc'e powinni mieć osobne serwery, na których mogliby naginać.
w chwili obecnej wygląda to tak, że płacąc (słusznie) ma się więcej przywilejów.
ale powinno to być jakoś zbilansowane przynajmniej w rooku :baby:

Zakapturzony Executor
09-01-2005, 12:02
Może ja jestem mało spostrzegawczy, ale jak długo gram od czasu update'a nie widziałem ani jednego z nowych stworów. Nie mówie tu o Liszach albo niewiadomo czym, ale nawet jednego borsuka nie spotkałem. Moi kumple twierdza to samo. Tak więc GDZIE TE NOWE STWORY się pytam.
Poza tym ani razu nie zauważyłem, aby jakieś stwory atakowały miasto. raz tylko widziałem valkirie w Carlin, którą jeden gościu tam zlurował, bo mu sie nudziło.

ps
nie wiem czy to ma jakies znaczenie, odnośnie mojego problemu, ale jak co, to gram na Celeście

Dr. Omader
09-01-2005, 12:28
@up:
Co do borsukow i skunksow to sam sie zastanawiam gdzie on sie podziewaja :(
Nie mozna ich znalesc :/

A jesli chodzi o ataki to roznie one sa, nie miales szczescia zeby na jakis trafic a z tego co wiem na celesta byl atak orkow na Femor Hills i byly spore problemy(nowy swiat jak wiadomo) ;)

woitas
09-01-2005, 17:23
szału idze dostać przez te kolejki.
byłem 90, myślę sobie - odpalę css na poł godzinki, a potem wrócę i będę już zalogowany.
a tu zonk. znowu jestem 220 X(

trzeba by wziąść i nazdać CIPom za tak beznadziejnie durny pomysł...

Rafals from hell
09-01-2005, 21:41
szału idze dostać przez te kolejki.
byłem 90, myślę sobie - odpalę css na poł godzinki, a potem wrócę i będę już zalogowany.
a tu zonk. znowu jestem 220 X(

trzeba by wziąść i nazdać CIPom za tak beznadziejnie durny pomysł...

Zachowujesz się jak NOOB.... A gdybyś ty tak stworzył tibie,to pewnie byś zrobił żeby wszyscy mieli PACC i to za darmo?... Typowy przykład FACC'a... :/ Kolejki, a gdyby ich nie było to używalibyście Tibii Proxy, a potem byś pisał do GM... Czago mam BANA...lol...
Oni też muszą zarobić. Utrzymanie servera (zaj***cie dużego), płatności dla pracowników. Moim zdaniem tibia idzie w dobrą stronę i wprowaczenie
kolejek jest tym czego CIP'y potrzebowały... Większe fundusze większe UPDATY. I nie gadajcie ludzie o tym, że FACC'owie zostali pokrzywdzeni, bo prawda jest taka, że gracie w taką super grę i to za darmo i jeszcze wam coś nie pasi czasami się zastanówcie co piszecie... Ja też miałem FACC i wiem, że czasami to denerwuje, że nie masz tego co PACC, ale to mnie zmotywowało, żeby zebrać kase i kupiś PACC.

Co do updatu to z mijej strony wygląda to tak... Mogło być lepiej, ale nie jest najgorzej.
Próbując robić fake screeny ściągnołem TIBIA Sprite Editor i znalazłem w teksturach tibii całkiem nowe przedmioty i potwory, np.
-> Nowe Runy -> Nowe Potwory -> EQ -> i jeszcze elementy dekoracyjne
Być może te rzeczy zostaną wprowadznone od przyszłego updatu... Oby bo są supe... :D A zwłaszcza MiniBeholder

Zakapturzony Executor
12-01-2005, 23:57
Nom, czyli jednak to prawda, że mało kto nowe stwory widział, bo update fajny, stworki poprawione też mi się podobają, ale nie widać nigdzie tych nowych :(

Qkobra-Rubera
13-01-2005, 16:25
Nom, czyli jednak to prawda, że mało kto nowe stwory widział, bo update fajny, stworki poprawione też mi się podobają, ale nie widać nigdzie tych nowych :(
Zauważyłeś że jak niebędziesz miał pacca to niezobaczysz Scaraba który cie bije tylko nowy głupszy wygląd GSa czy spidera wszystko dla pacc Miasta .Potworki ,Questy wszystko co związane z upade no chyba tylko nie mikołaj

Dr. Omader
13-01-2005, 16:41
(...)wszystko co związane z upade no chyba tylko nie mikołaj

Kurde ludzie zrozumcie ze Mikołaj byl rok temu i byl tez 2 lata temu(a moze i jeszcze wczesniej) i nie jest to nowy mega dodatek updatowy

Zakapturzony Executor
13-01-2005, 22:58
Czyli morał z tego taki, że wraz z każdym updatem zwiększa się róznica pomiędzy przywilejami pacców a facców. Gdybym grywał w Tibie częściej, może bym sobie kupił pacc widząc co się dzieje.

Helixaw
14-01-2005, 10:49
Hej a czy zauważyliście... że na stronie jak wpisujemy nazwe postaci to mamy też nową rubryke kogo ten char zabił ?

użyłem funkcji szukaj i nie znalazłem żeby ktoś już o tym pisał, ale jak by było już to bardzo przepraszam :)

To mi się bardzo podoba bo można się pochwalić kogo się zabiło :evul: albo sprawdzić kogo ktoś zabił.

aha i tam jest jeszcze taki jakby opis deadu u mnie wszędzie jest napisane (ok) Czy ktoś wie o co w tym chodzi ?? :baby:

Troche stary post ale nikt nie odpowiedział :P

Nie można sprawdzić kto kogo zabił bez jego acc i pass.
Ok znaczy że morderstwo było "justified" gdze zarabałeś skulla.
Gdy pisze "unjustified" zamiast "ok" to chyba wiadomo o co chodzi :D

zAkLiNacZ
14-01-2005, 20:57
Fajny Update tylko to mi sie jedna zmieniona rzecz nie podoba ,dsm okropnie wyglonda ale tak pozatym to wszystko jest ok. Zawsze Marzyłem o takimi czyms jak skill bar no i sie wkoncu doczekalem . Dobrze ze nie zmienili wyglondu ePlate ufff.Jestem ciekaw czy w nastepnym update bedzie qest na magick long sword :) :) :) :) :) :) :)
Podobaja Mi Sie tez nowe ozdoby na chatke :) :) :) :)

Ocena update : 80/100 :p :p :p :p :p

woitas
17-01-2005, 22:12
wracam z roboty, odpalam grę i co?
jestem 255 w kolejce ;(
nic... czekam
w tym czasie wykąpałem się, obejrzałem serial.
patrzę... a tu error connection coś tam X(

przecież to kolejkowanie nie ma racji bytu.
userów jest coraz więcej, a serwery mają swoje limity...
w końcu dojdzie do tego, że dam sobie spokój, albo będę rano odpalał grę i włączal sofcik do łowienia rybek...

Gold Dragon Knight
20-01-2005, 10:53
Spotkała mnie super rzecz z trolla na rookgardzie wypadl z trolla silver amulet to jest EXXtrs nowość wprost nie słuchane! Z trolla wypadł Silver Amulet!!!!!!!
POZDRAWIAM :evul: :evul: :evul: :evul:
PS dodam jeszcze że świat to ISARA

OLE Reactivation
20-01-2005, 13:10
Ja kiedyś "apdejtowałem" mojego Poloneza. Ale jazda była... Szuberdach i w ogóle... Zazdrościlibyście mi, gdybyście go widzieli! OLE!

woitas
12-02-2005, 20:27
wracam z roboty, odpalam grę i co?
jestem 255 w kolejce ;(
nic... czekam
w tym czasie wykąpałem się, obejrzałem serial.
patrzę... a tu error connection coś tam X(

przecież to kolejkowanie nie ma racji bytu.
userów jest coraz więcej, a serwery mają swoje limity...
w końcu dojdzie do tego, że dam sobie spokój, albo będę rano odpalał grę i włączal sofcik do łowienia rybek...

przed 5 minutami odpaliłem z ciekawości:
http://img226.exs.cx/img226/426/choreityle7eo.th.jpg (http://img226.exs.cx/my.php?loc=img226&image=choreityle7eo.jpg)

Nutiniss
12-02-2005, 20:36
Spotkała mnie super rzecz z trolla na rookgardzie wypadl z trolla silver amulet to jest EXXtrs nowość wprost nie słuchane! Z trolla wypadł Silver Amulet!!!!!!!
POZDRAWIAM :evul: :evul: :evul: :evul:
PS dodam jeszcze że świat to ISARA
Silver amulet wypadal z trola przed update, tyle ze on wypada bardzoooooo rzadko

W. Kobi
14-02-2005, 20:48
Heya!

Jestem nowy w swiecie ASTERA i uwazam ze jest SWIETNY! Max jakies 300 ludzi a wkolejke zazwyczaj jak sie wchodzi jest sie 60! A system kolejek pelen wypas ze go zrobili!
Mam 5lvl i ide na Thais [Postac nazywa sie Strawa] i bede magiem. B)

Frezer
28-12-2005, 23:06
Co wy dajecie przecierz jest teraz tibia 7.6 LOL 8o