zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Demon a Warlock :)

Bobi
14-12-2004, 21:18
Na początku Hejka dla wszystkich.
Otoż tak. Wielu z moich kolegów uważa, że warlock jest mocniejszy od demona. Sam w sumie przychylam sie troche do tej opini ponieważ widziałem troszke filmów z warlockami na podstawie czego stwierdzam, że mogą uderzyć grubo ponad 500 hp ( nawet 700), leczą się jak szalone. Blokerzy na 100 levelach posówali sie po 1 kratce żeby czasami nie nadziać się na wiekszy resp. Natomiast demony... Z tego co wiem maja wiecej hp niz warlocki ale są ... głupsze. Często słyszymy teksty "Blokowałem demona na 50 levelu" albo " 60 sorcerer ( lub palek) zabił solo demona". A więc co wy o tym sądzicie? Czy według was demony są gorsze czy tez może lepsze od warlocków? Ta moja opinia jest wzorowana tylko an filmach i ssach oraz przekazach ustnych bo sam nigdy nie blokowalem demona ( mam 35 level i niemam pacc więc trudno by było ) tak więc moge się mylić. Bardzo prosze o kultularne oraz profesionalne wypowiedzi. Z góry thx ;). Wesołych świat !!!

Bajapa
14-12-2004, 21:41
z pewnością warlock jest dużo mądrzejszy od demona. Wkońcu jest jakby "człowiekiem" i w dodatku czarodziejem :=) potrafi zniknąć a to potrafi byc niemiłe też dla sorców czy palli z tyłu. Ja słyszałem od wielu knightów że trudniej sie blokuje warlocka bo jest naprawde wredny (a blokowanie demona klasyczne - stoisz na skos a inni leją a np. na filmach z banshee quest możesz zobaczyć jakie problemy są z warlockiem)

pozdro

Mydek
14-12-2004, 21:49
Powiem tak, Warlock jest lepszy od demona dlaczego?:
-Posiada niewidzalność
-Ucieka przed nami
-Posiada wiekszość rodzajów czarów np. paraliz, ogien,energia
-I tak jak powiedział kolega u góry jest mądrzejszy
Knight na 100lvlu będzie miał problem z zablokowaniem WArlocka ponieważ on ucieka, a sorcer nie może sd ani żadnej runy trafić.
Zupełnie inaczej jest jak okrążymy Warlocka, Wtedy jest jak lama..pada szybko
Wiem bo ostantio miałem okazje blokować na banshee..
Moge udowodnić to że warlocki są zabójcze, zobaczcie na tibia.com postać o nicku Lord Von Cirus..
Widziałem jak padł. od warlocka.
A demon??
Demona można spoko zablokować od 70lvlu, jak sie uprzesz to i na 60 zablokujesz :]
Demony nie uciekają, nie posiadają żadnych niewidzialnośći i tp.
Tylko jedna wada demona(dla demona zaleta) przywołuje FE który bardzo utrudniaaa blokowanie

Pozdro

///

Myde~

Master Sorcerer
15-12-2004, 17:31
HIHO!

Na początku Hejka dla wszystkich.
Otoż tak. Wielu z moich kolegów uważa, że warlock jest mocniejszy od demona. Sam w sumie przychylam sie troche do tej opini ponieważ widziałem troszke filmów z warlockami na podstawie czego stwierdzam, że mogą uderzyć grubo ponad 500 hp ( nawet 700), leczą się jak szalone. Blokerzy na 100 levelach posówali sie po 1 kratce żeby czasami nie nadziać się na wiekszy resp. Natomiast demony... Z tego co wiem maja wiecej hp niz warlocki ale są ... głupsze. Często słyszymy teksty "Blokowałem demona na 50 levelu" albo " 60 sorcerer ( lub palek) zabił solo demona". A więc co wy o tym sądzicie? Czy według was demony są gorsze czy tez może lepsze od warlocków? Ta moja opinia jest wzorowana tylko an filmach i ssach oraz przekazach ustnych bo sam nigdy nie blokowalem demona ( mam 35 level i niemam pacc więc trudno by było ) tak więc moge się mylić. Bardzo prosze o kultularne oraz profesionalne wypowiedzi. Z góry thx ;). Wesołych świat !!!

Mysle ze te zdania sa naprawde podzilone wszystko co napisales to prawda i sam uwazam ze minimalnie WARLOKI sa lepsze od demonow

PS: ty za zyczenia ;)

/\/\ienki
15-12-2004, 18:28
lol, bezwatpienia demon jest lepszy od warlocka.
nie chodzi tu o szczegoly ale np. na banshee quescie trza pokonac 2 warlocki (na osobe) w wl seal. Wiec bierze sie je okraza i tyle a jak to byly by demony?
Poza tym widizlem szkriny jak 60 elite zblokowal se wl i go solo zabil, watpie by udalo mu sie z demonem...
mmm. wl nie uderzy takiego kombo jak demon ;S

Matfiej
16-12-2004, 10:15
lol, bezwatpienia demon jest lepszy od warlocka.
nie chodzi tu o szczegoly ale np. na banshee quescie trza pokonac 2 warlocki (na osobe) w wl seal. Wiec bierze sie je okraza i tyle a jak to byly by demony?
Poza tym widizlem szkriny jak 60 elite zblokowal se wl i go solo zabil, watpie by udalo mu sie z demonem...
mmm. wl nie uderzy takiego kombo jak demon ;S
Hmmm, a może coś z własnych doświadczeń ? Walczyłeś z którymś z tych ? Nie ? Tak myślałem. Nie warto się wypowiadać, jak się nie ma pojęcia o temacie.
Według mnie demony są znacznie łatwiejsze or warlocków, statystycznie rzecz biorąc polowanie na demona jest spokojne, schematyczne. Wszystko widać, wiadomo jak, gdzie i kiedy walnie. A taki warlock znika i zaczyna się jatka, dopóki się go nie zablokuje stwarza duże zagrożenie, nie wiadomo skąd, nie wiadomo w czym i nie wiadomo w kogo zaraz przywali.

aktus
17-12-2004, 01:47
poza tym warto by dodac ze w zasadzie wacki padaja tylko w drodze na questy. dlaczego? powodem jest loot... z warlocka w zasadzie nie ma szans na wypadniecie g-arma, a jak juz wypadnie to i tak nie pokryje strat zwiazanych z kosztami. skull staff? wypada rowniez z necro, ktore w porownaniu do warlockow sa spokojne jak owieczki... uhy i sd jednak swoje kosztuja... poza tym strasznie szybko sie lecza wiec w sumie nie wiadomo czy wowczas nie trzeba zbic wackowi tyle hp co demonowi jesli nawet nie wiecej...

Jerkov Thundersword
17-12-2004, 14:22
Demnon wali po 800 a takie wieśniaki chamy jeszcze go z UH. Widziałem filmik, 8 graczy levela +120 walą demona a jakiś 3 BRów go leczą z UH! Demony rulez!

Rybast
17-12-2004, 14:39
Moim zdaniem Warlock jest leprzy. Cochwile sie robi niewitke, waly z tych swojich czarów i wogle on jest Żeźnik. Ucieka, niwitka i cie bije.- One mają swoją taktyke( są mądre)
A taki demon podchodzi i cie z łapy bije i z UE, stoji koło ciebie aż go sie niezabije- uważa się za kogoś kto jest najleprzy(ale baty dostaje)

Moim zdaniem WARLOCK JEST THE BEST!!

Matfiej
17-12-2004, 18:46
Moim zdaniem Warlock jest leprzy. Cochwile sie robi niewitke, waly z tych swojich czarów i wogle on jest Żeźnik. Ucieka, niwitka i cie bije.- One mają swoją taktyke( są mądre)
A taki demon podchodzi i cie z łapy bije i z UE, stoji koło ciebie aż go sie niezabije- uważa się za kogoś kto jest najleprzy(ale baty dostaje)
Moim zdaniem WARLOCK JEST THE BEST!!

Przed napisaniem jakiegoś następnego posta polecam słownik ortograficzny, albo zamiast grać w tibię do szkoły i uczyć się uczyć.

khazad
20-12-2004, 00:45
re upup:
widziales ty kiedys demona albo wacka w akcji?