zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Lepsza grafika w Tibii ? Niemożliwe ? A jednak !

Fallord
18-11-2008, 02:46
Witajcie, dzisiaj znalazłem bardzo fajnego moda do gier o nazwie enbseries który znacznie poprawia/usprawnia i dodaje efekty do gier w dx9. Ściągnąłem i pierwsze co mi przyszło do głowy, to odpalenie Tibii. Z następującym wynikiem:

Przed odpaleniem moda graficznego:
http://i35.tinypic.com/5fgj9j.png

A tutaj macie po:
http://i34.tinypic.com/iwm4nm.png

Co myślicie o takiej trochę nowszej i odświeżonej grafice ? Więc jednak da się upiększyć silnik tibii. Wina leży niestety po stronie Cipsoftu, zainteresowanym mogę podrzucić instrukcję (Nic trudnego) i linka do oficjalnej strony z modem, chciałbym wiedzieć jakie jest Wasze zdanie na temat tejże grafiki. Wg mnie, bardzo ładnie został wykonany bloom, domki mają fajny połysk, jest bardziej jasno, przejrzyściej i kolorowo. Pozdrawiam.

VibulZiom
18-11-2008, 05:52
Co to ma być?? Kilka jaśniejszych miejsc i to ma być super??
Wedle według mnie, to ssie... I to nie jest mod tylko zwyczajne gówno, tak można to nazwać...

zoliax
18-11-2008, 07:44
No... lepsza... ;d
Ale trzeba przyznać, że te efekty świetlne na krańcach okienka Tibii dają efekt czyde!
Chociaż jeśli ktoś woli taką trochę bardziej cukierkową grafikę to mu się przyda. ;p

Dr.Unknown
18-11-2008, 14:19
Prawie jak HDR.

Gangrel
18-11-2008, 14:21
Równie dobry efekt da regulacja jasności monitora...

Biohazardd
18-11-2008, 14:30
@up : to samo chcialem napisac..
Lepsza grafika w Tibii ? Niemożliwe ? A jednak !

LOL, lepsza grafika ?..
Gdyby chodzilo o grafike musial bys edytowac tibia.spr a nie skorke zmieniac ( zreszta i tak gowno zmienione )

Voon
18-11-2008, 16:03
Wygląda jak monitor z nierównomierną jasnością. W rogu ciemno a zaraz obok jasno aż do przesady.

Fallord
18-11-2008, 16:13
Kilka jaśniejszych miejsc i to ma być super??
Przepraszam, mod ten wykorzystuje najnowsze efekty graficzne (rozmycia, bloom, zmiana palety kolorów na żywszą/ładniejszą itp). To nie jest kilka ładniejszych miejsc, po prostu nie da się w większej ilości wykorzystać tego moda (Co dzisiaj popróbuję, bo jakieś tam opcje można pozmieniać), Żebyście widzieli, jakie efekty dodaje do Far Cry ! Crysisa i Obliviona, szkoda tylko, że Tibia korzysta w takim małym stopniu z dobrodziejstw dx9.

Prawie jak HDR.
IMO tak. Nie wiem czym dokładnie jest HDR, ale z tego co wiem, to też posiada podobne efekty graficzne. To coś z oświetleniem prawda ?

Równie dobry efekt da regulacja jasności monitora...
Tutaj się mylisz kolego, co z tego, że zwiększysz jasność monitora, jak będziesz miał cały ekran "szary" Ten "mod" dodaje efekt bloom - rozmycia, którego niestety nie osiągniesz przy zwiększeniu jasności monitora :/ PALETY KOLORÓW w grze nie zmienisz zmianą jasności. Więc tutaj trochę mylisz pojęcia, to coś więcej niż tylko "jaśniej" - tam na proste oko nie widać, ale mógłbym zaznaczyć kilka elementów co się zmieniło. Przede wszystkim efekt rozmycia, czyli bloom. Zmiana palety kolorów na żywszą/lepszą/bardziej kolorową. Ogólnie wygląda lepiej, nie widać pixeli a co najważniejsze, mod nie przeszkadza w graniu. Czitem bym tego nie nazwał. O dziwo w tibii udało mi się odpalić tego moda. Przecież to gra 2D, ale pisana pod bibliotekę directx9,

LOL, lepsza grafika ?..
RLY

Gdyby chodzilo o grafike musial bys edytowac tibia.spr a nie skorke zmieniac ( zreszta i tak gowno zmienione )
Nie, nie muszę edytować żadnego tibia.spr dla zmiany grafiki, mod przerabia w czasie rzeczywistym i dodaje efekty w które jest wyposażony nasz najnowszy dx9 zainstalowany w komputerze. "Gowno" nie jest zrobione, widać jakiś znawca. WTF ? Jaką skórkę ? ...

EDIT: Macie kolejne skriny:

Przed:
http://i35.tinypic.com/14aacqo.jpg

Po:
http://i34.tinypic.com/o6kw9y.jpg

@UP: Od moich ustawień monitora wara :P Zresztą, mogę mieć najjaśniej ustawiony monitor z czego :
Ja - będę widział jasno
Reszta - oglądająca skrina, będzie widziała normalnie.

VibulZiom
18-11-2008, 16:30
No to po co dajesz mody to takiej gównianej gry??
[Bez obrazy, chodzi mi tu o grafikę, dźwięk (którego i tak nie ma), i jeszcze pare innych bzdetów]

Biohazardd
18-11-2008, 16:38
lol omg ty to nazywasz lepsza grafika ... omg

Grycan
18-11-2008, 16:42
Nioe umiałbym grać z tym modem. Strasznie daje po oczach (przynajmniej u mnie ;))

Zamne
18-11-2008, 16:54
Nioe umiałbym grać z tym modem. Strasznie daje po oczach (przynajmniej u mnie ;))

to zrob se ciemniejszy monitor i przestan pisac na niebiesko, nie jestes taki wazny zeby cale posty wyszczegolniac

..::QRAS::..
18-11-2008, 18:26
szkoda ze bullet time jeszce nie wymysliles ; |

Slythia
18-11-2008, 18:47
IMO tak. Nie wiem czym dokładnie jest HDR, ale z tego co wiem, to też posiada podobne efekty graficzne. To coś z oświetleniem prawda ?

http://pl.wikipedia.org/wiki/High_dynamic_range_imaging

Efekt nie jest ładny... Obraz wydaje się nieostry i dość mocno męczy wzrok. Niektóre miejsca wyglądają jakby były przepalone (nie wiem, czy można tu użyć tego pojęcia). Być może w innych grach ten mod poprawia grafikę, w Tibii jednak jeszcze ją psuje...

Lipus94
18-11-2008, 21:40
1. Non-sens krotko mowiac.
2. Gratz tytulu tematu - robi nadzieje ;)
3. Rozwijajac punkt 1, ja bym tego "lepsza grafika" nie nazwal. Wszystko po staremu, oprocz tego, ze miejscami obraz jest wyblakniety. Takie efekty to ja mam czasem po praniu jak mi sie proszek nie zgra z pralka ;););)
4. Tego forum tym nie podbijesz
5. Nie probuj przekonywac ludzi do tego "cacka" - nic ci to nie da, a mozesz zostac "zbluzgany" ;)

Vasth
18-11-2008, 22:02
'Jak szybciej zepsuc wzrok siedzac przy komputerze'
Fajny mod : d

MieL3C
19-11-2008, 12:45
Piękne.. mogę sobie rozjaśnić monitor albo wlać płyn do naczyń do oka i uzyskam taki sam efekt :baby:

Rav1337
19-11-2008, 14:03
zajefajny ten wasz oro nowy "laj" tibi a tak btw to kto wie ze modyfikacjia klienta jest nielegalna w swietle praw tibijskich? ; o

MieL3C
19-11-2008, 15:29
zajefajny ten wasz oro nowy "laj" tibi a tak btw to kto wie ze modyfikacjia klienta jest nielegalna w swietle praw tibijskich? ; o

Większość rzeczy stosowanych przez 90 % graczy jest nielegalna..
i kto się tym przejmuje ?

Aphino
19-11-2008, 15:42
Eee....Tak widzę kiedy jestem nawalony

Wg.To tylko rozjaśnienia i nic WIELKIEGO

#Down
29.12.1994 -.-

A zresztą co wiek ma do picia?

Vasudanin
19-11-2008, 16:00
Eee....Tak widzę kiedy jestem nawalony
A później budzisz się z ręką w majtkach?

@
Trochę bez sensu. Imo, po co komu podświetlać układ pixelków? :)