Pokaż pełną wersje : Ave vs JS + Shield
Witam,
mianowicie co lepiej używać?
Avenger'a
vs
Justice Seeker + MMS
??
Z opinii znajomych wynika, że lepiej ave gdyż ma tyle samo obrony co MMS...nie do końca wiem, czy jest to prawda.
Z góry dziękuję,
Nyksus
Duda1992
27-12-2008, 02:09
justice.def + mms.def = wiecej jak sam def avangera
Pozdrawiam,
Duda1992
Mietek919
27-12-2008, 04:40
Zawsze preferowałem shield+broń jednoręczna ponieważ wtedy rośnie i shielding i melee fight,a wcale hity miedzy ave a jus~ nie są takie większe ;\
Niedawno był taki temat i doradziłem tak:
Justice Seeker to zdecydowanie lepszy wybór.
Jeszcze zanim stworzony JS używałem Avengera i nie narzekałem, bo wiedziałem, że lepszy jest dopiero SoV ^^
Jednak jak już zacząłem używać JS to nie wymieniłbym go na Avengera...
JS jest moim zdaniem dużo lepszą bronią, ale jeśli walczymy z potworami, które mają słaby def., i walczą magią to jednak doradzam Ave~
kombossik123456
27-12-2008, 11:36
Ja wybrałbym Just~ ponieważ można nosic i tarczę , ja niestety go nie nosze bo bym musiał nosic i aola ;[ Ale jak chodzę z ave to nawet drag za (prawie) każdym hitem wali mi z łapy po 50+
GothicTai
27-12-2008, 11:40
Polecam Js'esa + Masterke.
Fakt Bedziesz mniej walil,ale waste tez sie obnizy.
Najlepiej jak bys mial z anni SoV-a lub pozniej Emerald Sworda z Inq.
Szczygiel_18
27-12-2008, 11:41
Bylo gdzies w jakims poradniku napisane, ze potowory ktore uzywaja tylko walki wrecz uzywa sie broni 1recznej + tarcza, a jezeli magia to bron 2reczna, zeby szybciej zabic, ave ma 50 atk wiec jednak te 2 czy tam 3 pkt moga robic jakas roznice w hitach na potworach ktore atakuja z magii :P
zalezy co huncisz ale najlepiej miec oba zestawy
ava blokujesz i atakujesz lepiej.
Bijąc z sworda, o ile nie mamy skilli shielda o jakieś 3 większych od sworda NIE MA SENSU używanie 1handa+mms, bo do blokowania avagerem uzywamy skilla sworda, a ma on 38 defa (37 mms+3 justice=40) ale by blokować tak samo mmsem i justice potrzeba skilla shielda przynajmniej równego swordowi, więc jeśli nie trenowałeś 50000h by mieć 90/90 , ava bloczy lepiej, i można używać sword ringa zawsze, który sprawia że blokuje się jeszcze lepiej :>
A no i to, że Ava kosztuje 20k, a just/sov/emerald+mms troche więcej
A wszyscy którzy piszą o justice itp np:
zalezy co huncisz ale najlepiej miec oba zestawy
Nie mają pojęcia o mechanice tej gry.
Moim zdaniem Ave gdyż ma więcej ataku jest tańszy a dotego ma 38 defa co daje dużą szanse na bloknięcie hitu i to wszystko za 20-30k. Juz kiedys byl taki temat ze gościu porównywał defa mms+sov Vs Ave i wyszło ze lepszy jest avanger.
.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.