Pokaż pełną wersje : CIP-Soft sux! (?)
No i znowu się zaczęło:
http://img187.imageshack.us/img187/570/beztytuugh5.png
http://img187.imageshack.us/img187/5895/beztytuumv2.png
Screeny mówią same za siebie. Zaczęło się o 11:00 czasu Polskiego, podczas Save Server kilku światów (m.in. Silvera). Proszę nie zakładać innych tematów tylko wypowiadać się w tym..
ale serwery sa online :P bo grałem nie da się tylko wlogować ... ps. na tibia.com pisze ze niektorzy są online :P
ZenekGrab
09-03-2008, 11:40
hackneli tibie aaao@@!21
Maragoko
09-03-2008, 11:41
A mój kumpel normalnie se może grać <lol2>:confused:
APOKALIPSA JEST BLISKA
@down
HEHE
APOKALIPSA JEST BLISKA
to niech sie wyloguje :D
PS. ja też jestem online :D WOLNE EXPO :P
a ja sie dopiero co wylogowałem :(
ZenekGrab
09-03-2008, 11:58
Dobra wiadomo o co biega ele jak bedzie śmigało to dajcie znać ,ze jest ok będe co jakiś czas zaglądał do tematu a teraz ide oglądać anime :))).
S.T.A.L.K.E.R.
09-03-2008, 12:02
Dzis sie proboje zalogowac i sie nieda :( wchodze na tibia.com a tam wszystkie servery offline: 0 Players Online X(X(X(
CIP-Soft sux!
Ja tez gram ale co to ma byc!?X(
S.T.A.L.K.E.R.
09-03-2008, 12:12
http://forum.tibia.com/forum/?action=thread&threadid=1886657
To jest nowy atak DDoS ... :(
Ja dałem loga w depo na chwile na noob chara i juz na tym sie skonczylo no szkoda bo bym teraz pewnie na venore dlair sam siedzial xD
ciekawe jaki resp jest szybki jak tyle ludu gra huh
kropek-wloclawek
09-03-2008, 12:14
moj kolega obecnie sobie gra na Celescie ;p tylko wolny resp xD
słyszalem plotke ze nower servery ale na bank to Walek xd
Te ataki DdoS kiedy wykończą tibię...tak tibię, nie Tibię. Zamiast zatrudnić specjalistów od obrony systemu to żałują kase...niech potem oddadzą stracone dni PACCa!
EDIT:
Wlogowałem się na konto. Wszystkie próby zalogowania którejkolwiek postaci skończyły się fiaskiem w postaci Internal Errora. Tylko postać na Honerze, dostała Error: Connection refused (10061).
filiplol
09-03-2008, 12:21
APOKALIPSA JEST BLISKA
@down
HEHE
:evul:APOKALIPSA TO ZA MAłO!!:evul::evul: TO JEST ARMAGEDDON!!!!:evul::evul:
Te ataki DdoS kiedy wykończą tibię...tak tibię, nie Tibię. Zamiast zatrudnić specjalistów od obrony systemu to żałują kase...niech potem oddadzą stracone dni PACCa!
Co ty mozesz wiedziec o tych atakach ddos jakie wysylaja na servy gdyby to zalezalo od wyrzucenia troche grosza na jakies ludzi co uporali by sie z tym naprwno by to zrobili. pozatym kto wie czy to teraz ddos moga byc rozne mozliwosci
Na przykład jakie możliwości? Przeciążenie kabli telefonicznych? No chyba, że sprawdzają servery czy cokolwiek podobnego. Ale mogliby chociaż napisać wyjaśnienie tego wszystkiego na stronie głównej. I to bezzwłocznie.
Edit:
Zdaje mi się czy tibia.com jest przeciążona/odłączona? Sprawdzi to ktoś? Bo mi nagle przestała dzialać.
Jak by sprawdzali serwery to by je wylaczyli..
A tak to tylko ich baza danych nie widzi serwerow po prostu zwariowal im system bo serwery dzialaja ale nie mozecie na nie wejsc bo baza danych cipsoftu ich nie widzi. Tak mysle a wnosze z tego ze wsyszyscy ktorzy sie nie wylogowali moga dalej grac pod warunkiem ze zalogowali sie przed 11...
Michnik of Celesta
09-03-2008, 12:32
Hail cipsoft ! <ironia>
Dobrze , że chociaż ładna pogoda jest , to se np. na rower można pójść...
Ciekaw jestem , ile to potrwa =p
Z tego co mozna sie domyśleć z pewnoscia nei jest to czescia jakiegos planuy CIP-ow z racji iz nie bylo zadnego info a zazwyczaj zanim cos zaczna robic ostrzegaja plejerow
Ah ci Niemcy... Cipsoft'owi trudno zrozumieć że dla niektórych 90,00 PLN to bardzo duzo...Przez atak DDoS te dni premii się tracą np u mnie,lecz dla mnie 90 zł to pikuś ;) 179 dni premii zostanie jeżeli cipsoft nienaprawi tego dzisiaj...
Ci co nie mają pacca to się nawet lepiej nie wypowiadają w tym temacie, bo nie płacą za to to nie mają na co narzekać ....
filiplol
09-03-2008, 13:08
Jak można zobaczyć na tibia.com część serwerów jest już online i można grać:):):]:]
Ktos szedl i podknol sie o kabel z zasilaniem xD
Burza, bo inaczej tego nazwać nie można. http://forum.tibia.com/forum/?action=board&boardid=13
Widać, że nie tylko tutaj każdy chce wyjaśnienia.
Aldora 387 GER
Amera off USA
Antica 284 GER
Arcania 370 GER
Askara 361 GER
Astera off USA Non-PvP
Aurea 172 GER
Azura 288 GER
Balera off USA
Berylia 355 GER
Calmera off USA Non-PvP
Candia 610 GER Non-PvP
Celesta 474 GER Non-PvP
Chimera off USA
Danera off USA
Danubia 275 GER
Dolera off USA PvP-enforced
Elera off USA
Elysia 168 GER
Empera off USA
Eternia 238 GER
Fortera off USA
Furora 276 GER
Galana 184 GER
Grimera off USA
Guardia 441 GER Non-PvP
Harmonia 460 GER Non-PvP
Hiberna 241 GER
Honera off USA Non-PvP
Inferna 166 GER PvP-enforced
Iridia 219 GER
Isara 219 GER
Jamera off USA
Julera off USA
Keltera off USA
Kyra 285 GER
Libera off USA
Lucera off USA
Luminera off USA Non-PvP
Lunara 325 GER
Malvera off USA
Menera off USA Non-PvP
Morgana 261 GER
Mythera off USA
Nebula 243 GER
Neptera off USA
Nerana 621 GER Non-PvP
Nova 222 GER
Obsidia 237 GER
Ocera off USA
Pacera off USA Non-PvP
Pandoria 191 GER
Premia 124 GER Premium
Pythera off USA
Refugia 398 GER Non-PvP
Rubera off USA
Samera off USA
Saphira 163 GER
Secura 469 GER Non-PvP
Selena 225 GER
Shanera off USA
Shivera off USA
Silvera off USA
Solera off USA
Tenebra off USA
Thoria 176 GER
Titania 261 GER
Trimera off USA
Unitera off USA Non-PvP
Valoria 278 GER
Vinera off USA
Xantera off USA
Xerena 266 GER
Zanera off USA
Wszystko powoli wraca do normy.
@up
Ale Silvera, jak zwykle po czymś takim zostanie włączona jako ostatnia...
brawo dla cipsoftu, barawo gratulacje 0,0 wlogowałem się fajnie tak super wylogowalem, ale zaraz moja chara nadal jest zalogowana :lool: i moge grac tylko na niej jednej -.-
jest satysfakcja jak napiszesz raport a gm z podziękowaniami odpisze że gracze zostali zbanowani :evul:
Udało mi się to 2x times oo naprawde satysfakcja
Elder-poskramiacz-katany
16-03-2008, 17:28
ludzie ja nie wiem czemu wy narzekacie jakbyscie pogali pare godzin na jakimkolwiek ots to byscie zmienili zdanie. na otsach praktycznie nie ma klimatu tam tylko exp na pale i alleluja a no i jeszcze narzekacie na lagi tam doslownie co pare minut lag/kick/freez/debug wiec ceszcie sie z tego cojest:D
KaCzKa.pl
22-03-2008, 18:18
Większośc kicków, freezów to wina waszych łączy internetowych i kompów a nie CipSoftu, mi nigdy się nie zdarzył żaden kick czy freez odkąd mam nowy internet (6mb), a wasze kicki to lekki lag ze strony CipSoftu plus wasz = kick. Kiedy miałem Neo~ kicki były nawet kilkakrotnie razy dziennie! Jedyna wina CipSoftu to masskicki ale cuż, nie podoba się? To nie graj! A na ten temat to szkoda miejsca w ogóle!
Edit:
Dnie Tibi są już policzone, kiedy stary team założycieli sie rozpadnie nowi ją znoobieja i bedzie sie nudzic i nikt juz tak pacca nie będzie kupowac i Tibia będzie miec za małe zyski na opłacalnośc.
Większośc kicków, freezów to wina waszych łączy internetowych i kompów a nie CipSoftu, mi nigdy się nie zdarzył żaden kick czy freez odkąd mam nowy internet (6mb), a wasze kicki to lekki lag ze strony CipSoftu plus wasz = kick. Kiedy miałem Neo~ kicki były nawet kilkakrotnie razy dziennie! Jedyna wina CipSoftu to masskicki ale cuż, nie podoba się? To nie graj! A na ten temat to szkoda miejsca w ogóle!
Tak, tak, a ty kto, obronca Cipsoftu? Ja moze najwyzszej klasy kompa nie mam (Sempron 3200+, 1.5GB Ram, XP), ale neta to ja mam (tak jak ty^^) 6 MB, a czasem wiecej. A zeby bylo lepiej to moj kolega ma Core 2 Duo 2.66, 3GB Ramu, Viste (chyyba) i kicki i lagi tez ma (net ten sam co moj)
EDIT:
http://www.speedtest.net/result/249669751.png (http://www.speedtest.net)
Uhum, jednak troche wiecej, a kilka dni temu mialem ~6 kickow pod rzad. Ba, nie tylko ja. To kazdy ma takiego slabego neta i kompa?
Kupa-prawda
Czyżby znowu się coś dzieje z serwerami czy to coś z moim netem?
chyba z serwerami :| kick :| i to mniej wiecej o tej samej h co wczoraj :| i wiem ze to napewno nie wina mojego neta :P
Hestoran
22-03-2008, 21:58
Login server,hiberna,secura - off.
Chyba już połowa serverów off. Mogliby chociaż wyjaśnić, czemu to się tak często zdarza. Powinni zrobić exp 2x na tydzień...Słyszałem że na securze zginął 200+ lv :O
KaCzKa.pl
22-03-2008, 22:02
Haha ale to dziwne że ja nie mam nigdy kicków 8o
Ja najwyżej zamiast kicka mam krótkiego laga bo po 2-3 sec. znów jestem połączony z serwerem. Jedyne kicki to były dawniej przez mój net.
Jak ktoś mówił wcześniej że obrońca CipSoftu jestem, jak się nie podoba grać to nie graj, oni mogą z Tibią robić a Tobie do tego za przeproszeniem gó*no
Chyba już połowa serverów off. Mogliby chociaż wyjaśnić, czemu to się tak często zdarza. Powinni zrobić exp 2x na tydzień...Słyszałem że na securze zginął 200+ lv :O
A o ktorej wczoraj byly kicki? Bo na Asterze nie bylo, gralem do ok. 21. A exp x2 to byloby dobicie tych serwerow...
Articuno
23-03-2008, 12:56
LOL. Wy dalej gracie w tą grę, gdze liczy się tylko exp a Cip serwują porcję kicków co 2 godziny?
Articuno, wyjąłeś to z moich ust.
Tibia ma ogromny potencjał dla wielbicieli prawdziwego rp, ale przez swoją darmowość g* niestety z tej gry się zrobiło. Nic więcej.
Mike.Mystic
23-03-2008, 21:07
Skoro wszyscy się żalą to ja też. Jakis czas temu expiłem sobie moim druidem po hacku na Fibuli. Jak wiadomo Nerana śiwat noob-pvp więc botów od huja. Był sobie jakis boot, któremu tłukłem roty więc nie zbierał nic expa. Nawet nie reportowałem bo i tak niegdy nie przychodzi GM. Zostawilem zobie postać na 30 minut chyba wchodząc kilka razy aby wybić rotki, które podeszły. Ktoś napisał reporta, że botuje gz dla niego. Przyszedł GM o dziwo, ale chyba zjeb jakich mało. Nie widziałem tego bo byłem zajęty przeglądaniem stron internetowych. Po raz kolejny chciałem wybić rotki abym nie padł. Patrze na Tibie a tu tekst GM ,,So...." jeb ban. 30 dni skasowanie konta za afk gratulujemy zjeba jakiego posiada Cipsoft. 100k poszló się jebać pare dobrych setów, 40 sorc, 30 knight ze skilami 75/75 i pal ze skilami 70/60 jak się można nie w*****ć na tych pedałów.
neopostman
23-03-2008, 21:11
To masz nauczkę, trzeba było reportować xd.
Goldscorpion
23-03-2008, 21:19
Te kicki, ciągłe lagi... To główne powody mojego odejścia z tibii. Programiści nie mają szacunku dla graczy. Nie zależy im już na tym, by gracze rozkoszowali się grą. Teraz liczy się tylko dla nich by płacili za pacca a sami twórcy zamiast głowić się jak rozwiązać problem lagów, knują jak tu jeszcze udupić facc...
Może niebawem wprowadzą podział serwera na 2 pod serwery:
1. Dla facc ciągłe mass kicki i lagi
2. Dla pacc sporadyczne lagi i kicki -.-
Brak słów
neopostman
23-03-2008, 21:22
To nie wina programistów tylko ataków DDoS a gdyby nie programiści to Tibii by nie było.
Skoro wszyscy się żalą to ja też. Jakis czas temu expiłem sobie moim druidem po hacku na Fibuli. Jak wiadomo Nerana śiwat noob-pvp więc botów od huja. Był sobie jakis boot, któremu tłukłem roty więc nie zbierał nic expa. Nawet nie reportowałem bo i tak niegdy nie przychodzi GM. Zostawilem zobie postać na 30 minut chyba wchodząc kilka razy aby wybić rotki, które podeszły. Ktoś napisał reporta, że botuje gz dla niego. Przyszedł GM o dziwo, ale chyba zjeb jakich mało. Nie widziałem tego bo byłem zajęty przeglądaniem stron internetowych. Po raz kolejny chciałem wybić rotki abym nie padł. Patrze na Tibie a tu tekst GM ,,So...." jeb ban. 30 dni skasowanie konta za afk gratulujemy zjeba jakiego posiada Cipsoft. 100k poszló się jebać pare dobrych setów, 40 sorc, 30 knight ze skilami 75/75 i pal ze skilami 70/60 jak się można nie w*****ć na tych pedałów.
Czyli miałeś wcześniej bana, że dostałeś delete? Czy tak, za pierwszym razem? Tak na przyszłość to się alarm włącza :)
Niewiarygodne co sie dzieje z serwerami, gram na securze i od kilku dni nie da rady nawet przejść z miasta do miasta bez mass kicka... Porażka, za co my płacimy?
To główne powody mojego odejścia z tibii. A idź, im mniej takich jak wy tym lepiej dla Tibii.
Co mnie wnerwia...error 2 (iles tam zer) 2 który zazwyczaj pokazuje mi się jak jestem w 1 dziesiątce na liście oczekujących. Gdy szybko w porę nie poklikam to mnie wywala na koniec kolejki (aktualnie z 6 na 134 )
*!%$#*!%@#*%I$% X(
Wkurza mnie to jak znika mi kawalek miasta na mapie, nienawidze tego odkrywac 2 raz. No i oczywiscie wkurzaja mnie mass kicki. Tez mogliby cofnac tibie do 7,6 i wogole nie dodawac nowych wersji.
xPoniaTx
24-03-2008, 22:27
3-ci dzien z rzedu po godzinie 22 mam lagi potem kicka i nie moge sie zalogowac :| co jest grane?? :| szlag mnie trafia powoli :|
Płacę za pacc regularnie go kupuję,a tu lagi mass kicki.
Komu chodzi tibia.com bo mi nie strasznie mulowato chodzi a inne strony smigają,co jest ?
xPoniaTx
24-03-2008, 23:08
Mi i Tibia muli i kickuje i tibia.com szmaci sie ;/ ja sie dziwie ze jeszcze nie padlem na tym Mt. Sternum.....
Mi i Tibia muli i kickuje i tibia.com szmaci sie ;/ ja sie dziwie ze jeszcze nie padlem na tym Mt. Sternum.....
Widać po accoucie ze masz free także nie masz co narzekać bo nie płacisz cipką nic polecam opuścić ten temat!8o
Serwerki znowu off mam nadzieję że coś tam główkują w sprawie lagów/mass kicków... wczoraj wieczorem to takie 2 wielkie lagi były że ho ho .
Pacc czy facc nie ma nic do tego. Kumpel ma paca i też ma taką sytuację jak ja (czyli lagi,kicki)
Miałem niedługo kupić pacc ale zastanawiam się czy jest sens...
Pragnę przypomnieć że w godzinach 21-23 nie ma się co ruszać na expa ponieważ w ostatnich 3 dniach problemy występowały w tych godzinach.
Macio Giss
25-03-2008, 14:15
Mar 25 2008, 13:33:23 CET Died at Level 223 by a crystal spider
thx cipsoft
psyhopatka
25-03-2008, 20:13
Wy sie cieszcie...
Amerykańskie servery mają mass kicki od roku i nie stękają.
Ja już padłem 2 razy w trakcie 2 dni...
Moim zdaniem powinni zamknąć servery dopóki nie zrobią porządku z tymi lagami, bądź kickami... No ale taa, takie jest moje zdanie, założę się, że jakby zamknęli servery to nie narzekalibyśmy na deady tylko na to, że nie można pograć ;]
Fajne lagi na niemieckich servech:) Gz Cipsoft.
Aron'Death
01-04-2008, 13:18
Ehmmmm... Tibia Powoli sie robi shitem!! Nakupilem sobie 4 BP SD na noob chara bo chcialem se porobic mass sd , pk itp. I Nagle - BAH! SD od 45 LvL Smiechu Warte!! Tibia 7.5 wymiata i ch*j z tym -.-
Jurij1234
04-04-2008, 22:02
Serwerki znowu off mam nadzieję że coś tam główkują w sprawie lagów/mass kicków... (...)
A czy oni w ogóle potrafią myśleć?? Mam co do tego pewne wątpliwości.
edit@
COFAM CO POWIEDZIAŁEM! Mamy szczęście że Cipsoft nie ma taktyki JoyMax'u. (kto grał w Silkroad wie o co chodzi)
JoyMax nie robi NIC aby polepszyć grę, ba! nic nie robi przeciwko botom i cheatom! Co jak co ale ja jednak wole Cipsoft.
Kicki,lagi,mass~~ i tym podobne były, są i będą. My, zwykli śmiertelnicy nic na to nie poradzimy, niestety;( Więc powinniśmy się pogodzić i albo grać dalej albo to pie***yć. Taka jest moja opinia. Ale prawda jest, że Cipom zależy coraz więcej na kasie, a nie na nas/biednym graczom...
Wielu qmpli odeszło, mówiąc, że kiedyś bylo super a teraz Tibia to sux. Ja za bardzo nie wiem co oni czują, bo jestem w miare nowy graczem;p
wildking
13-04-2008, 13:27
Jest taki NPC co mówi cip sux ;) a tak wogule jak wam sie cip soft niepodoba to po co w tibie gracie ?? dla mnie ma kilka wad ale da sie je wybaczyc Haili Cip-Soft B)
Haili Cip-Soft B)
Chciales powiedziec " Cipy-soft smierdza "
p.s Malpy zjeba** :[[[[[[[[[[[[[[[[[[[
Koszalek
05-05-2008, 20:18
Jest taki NPC co mówi cip sux
........gdzie?
Ddamianek11
09-05-2008, 17:56
........gdzie?
Snake Eye
Zawód: Barman
Jest w: Outlaw Camp
Opis: Obsługuje bar. Nienawidzi tajemniczych CIPów. A przezwisko 'Wężowe oko' dostał z powodu oka straconego w walce z wężem.
Sprzedaje: Kupuje:
Meat 6 gp
Fish 5 gp
Bread 4 gp
Mug of Beer 5 gp
Mug of Wine 6 gp
Mug of Water Za darmo
Jak napiszesz do niego Cip on odpowiada CIP SUX !!!!!!
[Specjalnie szedłem na OC aby zobaczyć tego npc xD]
Taak nasza dobra Tibia Wiki ;]
* Dodałbym fotki ale mi się nie chce ;p
Mortavius
10-05-2008, 14:58
Jest taki NPC co mówi cip sux ;) a tak wogule jak wam sie cip soft niepodoba to po co w tibie gracie ?? dla mnie ma kilka wad ale da sie je wybaczyc Haili Cip-Soft B)
Jedyne madre slowa jak nie chcecie to nie grajcie...w ogóle to szkoda mi niektórych.Lagów to ja jeszcze w ogóle nie miałem :) Wystarczy miec dobry komputer i internet
Watpliwy
12-05-2008, 10:01
Narzekacie na lagi, ale! Jeżeli lag jest winą serwera to wszyscy mają opóźnienie, potwory też, a jeżeli lag jest winą Twojego łącza, obciążenia kompa, to tylko Ty tracisz, nie dziwią Was fakty że masz laga, a Twój kolega poszedł dalej? Nie CIP sux, tylko aster, upc etc. sux :) A co do tego, że kiedyś było lepiej, zgodzę się, ale nie dla tego że FACC miało lepiej, czy było uczciwiej czy jeszcze coś, wtedy ta gra miała lepszy klimat i nie grało w nią aż tyle rozpieszczonych śmierdziuchów po 6-7 lat którym kochany tata kupił PACC'a i teraz oni są grande destrojerzy i PK wszystkich dookoła i wyzywają, kiedyś Polak Polakowi bratem, teraz Polak Polakowi E-Fieldy pod nogi rzuca...
Sam zacząłem grać kiedy była Tibia 7.4. Wtedy nie było tych wszystkich pierdółek jak addony. Było wiele ozdóbek do domków, ale nie do przesady. Stanowiły one dodatek do gry, a nie jak teraz. Teraz wielu graczy zamiast starać się samemu wylootować eq, woli lootować pierdółki do addona lub domku. Wcześniej też ludzie nie stali w depo masowo kupując i sellając tylko sami próbowali lootować. Teraz każdy myśli "kupię kase na allegro i będę stał w depo aby kupić sobie itemki, bo po co się męczyć lootując je". Cipsoft zepsuł klimat tymi ozdóbkami, a dzieci lubią mieć gadżety, więc przyszły grać w Tibię.
Uaitpradnik
17-05-2008, 08:21
Narzekacie na lagi, ale! Jeżeli lag jest winą serwera to wszyscy mają opóźnienie, potwory też, a jeżeli lag jest winą Twojego łącza, obciążenia kompa, to tylko Ty tracisz, nie dziwią Was fakty że masz laga, a Twój kolega poszedł dalej? Nie CIP sux, tylko aster, upc etc. sux :) A co do tego, że kiedyś było lepiej, zgodzę się, ale nie dla tego że FACC miało lepiej, czy było uczciwiej czy jeszcze coś, wtedy ta gra miała lepszy klimat i nie grało w nią aż tyle rozpieszczonych śmierdziuchów po 6-7 lat którym kochany tata kupił PACC'a i teraz oni są grande destrojerzy i PK wszystkich dookoła i wyzywają, kiedyś Polak Polakowi bratem, teraz Polak Polakowi E-Fieldy pod nogi rzuca...
tu sie kolego myslisz xd masskicki byly spowodowane jakimis tam atakami, tak ze wszyscy gracze tracili polaczenie z serverami, ale servery dalej dzialaly.. przez co potwor cie zabil i tak :P
Problem dotyczy mojego brata, bo mnie osobiście nic takiego sie nie przydarzyło. Mianowicie, on gra na Neranie, i w pewnym momencie wylogowywuje go z gry, a gdy wraca, to brakuje jakieś rzeczy (coś z eq, z bp albo z depo). Kicki - rozumiem, ale dlaczego znikają rzeczy?
Problem dotyczy mojego brata, bo mnie osobiście nic takiego sie nie przydarzyło. Mianowicie, on gra na Neranie, i w pewnym momencie wylogowywuje go z gry, a gdy wraca, to brakuje jakieś rzeczy (coś z eq, z bp albo z depo). Kicki - rozumiem, ale dlaczego znikają rzeczy?
Prawdopodobnie ma keyloggera.
Dizzy_Adventurer
25-05-2008, 18:52
May 25 2008, 18:38:26 CEST Died at Level 41 by a dark monk
HAIL CIPSOFT
@up
raczej, hail your internet provider :P
Nova 73 GER
Obsidia 57 GER
Iridia 0 GER
Isara 79 GER
Nerana 566 GER Non-PvP
Thoria 83 GER
Titania 80 GER
i cala reszta ... sytuacja na godz 20:51
Hail Cipsoft dzięki nim mam b robe z dead ale 3 minuty po znalezieniu tego kickło i mnie, mam nadzieję że nie padnę :D
Cosik zamiast grafą się zajmować zajęli by się poprawieniem serwerów.
Btw... reszta serwerów w kraju niemieckim zaraz też pewnie padnie ;P
20:54 nerana już 109 grających
Griendly
01-06-2008, 21:21
Teraz już wiem dlaczego niektórzy mówią na tą firmę Kicksoft
Hestoran
01-06-2008, 21:22
4 kicki w ~~20 min.
Dragon-Fly
01-06-2008, 21:23
4 kicki +
Cannot find "http://www.tibia.com/"
Kalejdoscop
01-06-2008, 21:23
U nas na celescie padlo wyjasnienie kickow cipsoft dsyponuje czarnym dowcipem i kickuje for fun ;))
Mam nadzieję ze zrobią cofkę... Lognęło mnie na 2 dsach... Mogliby wreszcie się wziąśc za te mass kicki a teraz nawet tibia.com nie działa... Niech zainwewstują w lepsze serwery za kase, którą dostają za pacc...
Griendly
01-06-2008, 21:30
@up
Nie ma mowy
No to robimy zakłady... ja daje że dojdą do 9 conajmniej
@down
do 9 kicków :D
Dobra na tibia.com niby nie padłem. Ale co do 9 dojdą? Narazie się w ogóle zalogować nie mogę..
OMG niech cip soft zatrudni modernizatora forum tibii.pl i odrazu nie bedzie kickow xD
@kicki kickami , ale narazie to serwery padły (przynajniej Celesta...) dawniej mniej było takich problemów
orschabal
01-06-2008, 21:38
A sobie siedziałem w depo :D:D:D
Mam nadzieje że nie będzie cofki,bo musiałbym duuuużo odrobić
Nie padłem na 3 dsach więc nikt nie padł - nie będzie cofki.
Mortavius
02-06-2008, 09:21
Na Candi było ponad 11 mass kickow 8o bo tylko do tylo przetrwalem a pozniej dalem spokoj i nie grałem. Niestety wielu graczy padlo nawet 100+ lvl a ja 13 lvl nie padłem na ghoulach xD
thelolmaker
02-06-2008, 15:15
Na Candi było ponad 11 mass kickow 8o bo tylko do tylo przetrwalem a pozniej dalem spokoj i nie grałem. Niestety wielu graczy padlo nawet 100+ lvl a ja 13 lvl nie padłem na ghoulach xD
ale super ŁAŁ twardy z Ciebie MENZCZYZNA;p
a ja szybko się wlogowałem i zobaczyłem że 78 ek stoi i się nie rusza, ropnąłem go na dragi i padł haahahahahahah (24k i jakieś serpent swordy i z eq spadła lina) -.- loot może chooyowy ale jaki frag ;p
Kalejdoscop
02-06-2008, 20:10
mass kicki ciag dalszy dzis nie dalo sie uniknac ded pozdro
Johny1234
02-06-2008, 20:28
no mi się niestety nie udało, padłem dzisiaj:/ Dopiero co kupiłem pacc i juz takie prezenty :/ liczę na cofke bo kilka osob padło, z tego co wyczytałem na game chacie
Mam do sprzedania hara na Asterze sorcerer 31 lvl 100kk w dp i b robe ,k legi,crus helm,dragon shield,fur boots,i woce.Sorka ze tu pisze ale Gdzie indziej by nie widzieli :)pisać na gg 5734608 B) B) B)
Kickow ciag dalszy! Dzien dziecka sie nie skonczyl uwaga na kicki teraz wyrzuca co 5 minut
dobra glosowanie!! XD
1. do ilu kickow dojdzie
2. bedzie cofka?
co do 2 sa podzielne zdania :)
PS.
nudzilo mi sie granie podczas kickow...
Frankolek
03-06-2008, 15:06
nadeszła apokalipsa w tibi :d dzien zakłady, dzien sądu hehe ;p
Noz kurwa zeby mnie o 1 w nocy wy*******alo na bocie co 5 minut? zal na te kicki jeszcze dwa dni tak i przerzuce sie na jakas normalniejsza gierke i nie wspomoge cipsoftu kolejnymi 90 zlotymi ;/
Nic na to nie poradzisz... Maja nas wszystkich w głębokim poważaniu. Obstawiamy jak długo to jeszcze potrwa.
Alex1991
05-06-2008, 15:49
Gościu pisze,że do guild a ja ook.Wysyłam podanie i, że BYłEM JESZCZE NOOB
to wysłałem pasy i...? Ogolili konto i zmienili Chasło ale pobrałem keja i mam konto jeżeli jakiś GM czyta to to ten gościu to na Valori nazywa sie : Bojanice a strona guild to : http://whiteeagle.tnb.pl/news.php UWAGA
Pilnie prosze o odpowiedź
P.S. Sorry bo to bardziej to chack ale z tą fałszywą gildią to może tu
Pekon12-72
07-06-2008, 12:35
wkurza mnie to ze Cip-soft zamiast zajac sie mass kikami to uptade robi -.- to jest straszne (pod moim wzgeldem ) wole zeby nie bylo kickow niz uptade !!
normalnie zal..:baby:X(;(
w czerwcu nie mozna grac.nie wiadomo kiedy kick bedzie(przewaznie sa od 19) ale dzis rano pieknie i mnie logło i tu cos dziwnego jak pokazujesz itemy na depo to cie loga ale jak potwor atakuje to cie nie wylgowuje sa 2 odpowiedzi albo ze jest blokada albo chca sie z nas posmiać X(
Terrorex
09-06-2008, 23:21
jak mnie te lagi wnerwiaja kiedys 3 dedy w 1 dzien przez nie zaliczylemX(X(X(X(
a tak poza tym to jak przeczytalem te ciekawostki o tym ze GMi maja wlasna wyspe to wszystko stalo sie jesssssne... ONI ZAMIAST DBAC O PORZADEK SIEDZA NA SWOJEJ ZASRANEJ WYSPIE
@up
no oczywiście pewnie tam mają piwo i banany i super orgie urządzają?
@topic
dziwne ja tam mam rzadko kicki ,a masskick to jest super rzadkość (celesta) ale nie płacze bo nie chce kicków :P
a tak poza tym to jak przeczytalem te ciekawostki o tym ze GMi maja wlasna wyspe to wszystko stalo sie jesssssne... ONI ZAMIAST DBAC O PORZADEK SIEDZA NA SWOJEJ ZASRANEJ WYSPIE
Tekst roku :D
szczurekosw
29-06-2008, 14:40
:):):)@3:)up xD dobry byl ten tekst xD
Diablczek
04-07-2008, 19:54
Mnie też wkurzają kicki i kicki i tibia i sribia i cibia i... Raz gościu lurnął do Thais tego Grorlama i byłem już przed depo i... no coś mnie wywaliło a jak się loguje to patrze że straciłem najlepsze itemy i tyle expa. Wkur*** się można. Tibie dawno rzuciłem. Syf!
Edit:
Niedługo aby wyjść z Rooka trzeba będzie kupić PACC
Noz kurwa zeby mnie o 1 w nocy wy*******alo na bocie co 5 minut? zal na te kicki jeszcze dwa dni tak i przerzuce sie na jakas normalniejsza gierke i nie wspomoge cipsoftu kolejnymi 90 zlotymi ;/
wyslij to do cipsoftu, ze nie mozesz bocic, bo kicki sa, na pewno ci pomoga -.-
Gościu pisze,że do guild a ja ook.Wysyłam podanie i, że BYłEM JESZCZE NOOB
to wysłałem pasy i...? Ogolili konto i zmienili Chasło ale pobrałem keja i mam konto jeżeli jakiś GM czyta to to ten gościu to na Valori nazywa sie : Bojanice a strona guild to : haxx UWAGA
Pilnie prosze o odpowiedź
P.S. Sorry bo to bardziej to chack ale z tą fałszywą gildią to może tu
uzyj mozgu, na tibiawiki.com jest wszystko o oszustwach -.-
gram prawie 2.5 roku a nie mialem nigdy hacka
Ghard Lage
04-07-2008, 20:21
Nie płaczcie nad rozlanym mlekiem! Nie widzicie, że ta gra zmierza donikąd? Popatrzcie na update przed paru dni, dzisiaj była poprawka... Cipsoft działa jak nasi drogowce łata na łacie a dziura w łacie! Zrąbali wszystko... Trade system jest do bani mogli by zostawić chociaż możliwość kupna/sprzedaży rzeczy po staremu bo mnie szlak trafia jak muszę szukać itemka w liście jak bóg wie co długa. Prędzej już bym napisał te -hi -sell 10 wand of inferno -yes -bye niż znalezienie woi w menu u djina. Drugą porażką Cipsoftu jest zmienienie wybierajki outfitów po co ją tykali? Przeszkadzało to komu? Tak mnie ta pikseloza wpienia w tych powiększonych outfitach, że hej. Eh cipsoft zniosłem już wszystkie wasze wymysły ale mam pytanie (tak wiem nie tu - tu mi nikt nie odp.) czy nie macie pomysłów na grę, że bawicie się w takie perfidne zabiegi? Quo vadis Tibio..? Jeżeli nie wiem do czego gra zmierza czy jest sens w nią inwestować? Czy opłacało mi się kupno pacca? Czy opłaca mi się użerać z noobami? Czy opłaca mi się zawierać nowe znajomości, które przydadzą mi się tylko i wyłącznie w grze? Ludziom na serio odwala po tej grze. Low lvle są zazwyczaj bezmózgimi bachorami, a wyższe lvle to albo bezmózgie boty albo maniaczyska, że nawet odpowiedzieć nie chcą. Po za tym jak dołączysz już do gildii i zaczniesz się wspinać po jej szczeblach i dojdziesz do leadera to dojdziesz do wniosku, że ludzie grający w tą grę są z deczka dziwni... Ile to można expić na tych samych expowiskach??!! A po długo oczekiwanym update Cipsoft daje parę expowisk, które są albo liftingiem starych albo ich kopią oraz daje mnóstwo tandetnych itemków, które mają na celu zachęcić ludzi do kupna pacca i to aby gra stała się coraz mniej ambitna, grywalna, bardziej prostsza... W-g mnie Tibia już się stoczyła najlepsze czasy mamy już za sobą. A o to taka moja krótka refleksja na koniec:
Poczatek->7.6 Początki Tibii gra się powoli rozwijała (średniowiecze)
7.6->8.1 Tibia przeżyła swój renesans
8.1 ->xx Tibia przechodzi barok (nie będę wyjaśniał ocb od tego jest wikipedia i mózg)
Podsumowując mój wywod nie warto grać w grę, która się nie rozwija. Gram w nią 5 lat grałem w nią bo widziałem, że się rozwija ale teraz nie widzę sensu...
RzalIbul
04-07-2008, 20:26
@Up (gura po PL'sku)
twuj wywut mnie wzruszyl masz durzo racji i powiem ci tyle o tym rze to morzna powiedziec krutko RZAL MI TIBJI
heh, nigdy nie sadzilem ze kiedys bede pisac w tym temacie w melodii "Cip ssie".
ale jednak do tego doszlo, wiec opisze, czym mnie wkurzyli:
mianowicie: DLACZEGO USUNELI BLAZING FIRE ELEMENTALA, myslalem ze w koncu jakies 50 lvle beda uzywac summonow do bitwy, a tu zonk. nie da sie zsummonowac. Wogole. rozumiem, ze mogli by dac wiecej many zeby przywolac.
ale zeby usuwac?? teraz mnie mozecie, panowie, w dupkę pocałować -_-
@up
Takie są uroki Kicksoftu/Freezsoftu.
Jeszcze ostatnio były problemy z logowaniem, jak byłeś uparty zalogowałeś się po 30 minutach...
Mnie nigdy nie wyrzuciło z Tibi ;-D, btw dzisiaj patch może coś poprawili.
Lechista
09-07-2008, 15:37
Morze błąd lezy u was. Może to wy jesteście "zasranymi debilami"?? Ps. Co mają gm'owie do kicków?? Ja w ciągu 2 lat nie miałem, zadnego kicka. Zanim zaczniecie szukac problemu na zewnątrz, sprawdźcie czy wewnątrz wszystko jest ok...
bartek10
09-07-2008, 15:42
a Dajcie spokoj wlasnie moment temu padlem przez pierdolonego kika
w dupie mam ich uptade jak tak byc znowu na menerze bedzie kikow w hu** i pelno dedow.
@2up
ja tez nigdy nie mialem kicka/laga/innehujstfo z powodu cipsoftu, wszystkie byly z powodow od nich niezaleznych (ogladanie youtube, ogladanie spamu i kijlogeruf na forum.tibia.pl itepe.)
Gniew Mroku
10-07-2008, 01:15
heh, nigdy nie sadzilem ze kiedys bede pisac w tym temacie w melodii "Cip ssie".
ale jednak do tego doszlo, wiec opisze, czym mnie wkurzyli:
mianowicie: DLACZEGO USUNELI BLAZING FIRE ELEMENTALA, myslalem ze w koncu jakies 50 lvle beda uzywac summonow do bitwy, a tu zonk. nie da sie zsummonowac. Wogole. rozumiem, ze mogli by dac wiecej many zeby przywolac.
ale zeby usuwac?? teraz mnie mozecie, panowie, w dupkę pocałować -_- Może dlatego, że nigdy nie miał być możliwy do przywołania? A to, że był nazywa się bugiem.
Gram w nią 5 lat grałem w nią bo widziałem, że się rozwija ale teraz nie widzę sensu...
Hmmmmmm...
sueroski
11-08-2008, 16:34
jest tylko jedna żecz której nie cierpie w tibi ale tak jest chyba w każdym mmorpg. ograniczenie bezpłatnego konta :(
Juchasek
11-08-2008, 16:44
Większości tutaj proponuje nauczyć się poprawności języka polskiego bo mnie już tutaj kur*a ch*uj strzela jak widze jak pierdoli*ie jedno i to samo w kółko... Ludzi ja mam lagi całymi dniami, kicki też się zdarzają ale winie za to tylko i wyłącznie swój internet...B) Jeżeli macie tam Neostrady to nie wiem dlaczego płaczecie gdy pojawia się sprawa 1 kicka w ciągu tygodnia... Co to jest? może któryś z was frajerów by się chciał kur*wa zamienić internetem chociaż na tydzień to by zrozumiał o co mi chodzi -.-. z kolei jeżeli są jakiekolwiek problemy z serwerami to należy ich zrozumieć, to nie jest tak prosto zapanować na 74 machinami, jeżeli teraz wam to nie świta to ja bym chciał zobaczyć jak WY radzicie sobie z chociaż jednym takim ;/ OTS przy wytrzymałości komputera domowego na polskim internecie gdy wejdzie 30 osób tnie ładnie, a o lagach to już nie mówię...
Skoro tak obrażacie się z powodów kicków po prostu przestańcie grać, bo takie tematy do niczego nie prowadzą, napisz maila do cipsoftu albo na forum, ze masz taki i taki problem nie wiem może akurat wina leży po twojej stronie kabla ;/
A kurde zapomniałem, 90 % polaków nie umie posługiwać się językiem Angielskim :D
A kurde zapomniałem, 90 % polaków nie umie posługiwać się językiem Angielskim :D
Poziom znajomości języka angielskiego wcale nie mówi o inteligencji ów osoby. Nie każdy miał szansę uczyć się języka obcego od pierwszych klas szkoły podstawowej.
@topic
A mi nie podoba się traktowanie tutorów przez cipsoft. Do tego oczywiście brak kontroli nad łamaniem regulaminu...
Juchasek
11-08-2008, 19:53
Sami zrobiliśmy boty i sami z nich korzystamy, więc teraz nie narzekaj na to.
A co do angielskiego jest różnica między Chęcią a Możliwością, bo w dzisiejszych czasach jak myślę w większości szkół w Polsce jest język angielski w normalnym toku nauczania, sam mam od 1 klasy podstawówki język angielski a teraz jestem 2 Technikum i dalej go mam, więc nie wiem o co ci chodzi. Jeżeli chodzi ci o tych biednych których nie stać na to, to ciekawe jak zarabiają na tibie i internet:o
Sami zrobiliśmy boty i sami z nich korzystamy, więc teraz nie narzekaj na to.
A co do angielskiego jest różnica między Chęcią a Możliwością, bo w dzisiejszych czasach jak myślę w większości szkół w Polsce jest język angielski w normalnym toku nauczania, sam mam od 1 klasy podstawówki język angielski a teraz jestem 2 Technikum i dalej go mam, więc nie wiem o co ci chodzi. Jeżeli chodzi ci o tych biednych których nie stać na to, to ciekawe jak zarabiają na tibie i internet:o
Teraz jest. A jak było parę lat temu? Poza tym, każdy ma predyspozycje do czegoś innego... Czy to , że ktoś ma problemy np z zapamiętaniem słówek, to oznacza, że nie nadaje się do niczego?
Sama zaczęłam uczyć się języka angielskiego stosunkowo późno. W podstawówce uczono mnie niemieckiego, lecz szczerze mówiąc, ciężko to nauką nazwać. Teraz nie uczę się żadnego języka, często zapominam słówek, robię głupie błędy... Czy oznacza to, że nie powinnam grać w Tibię?
Nie chodzi mi o same boty. W Tibię gra naprawdę dużo osób, a gmów jest jak na lekarstwo. Łatwiej dostać bana za napisanie przekleństwa na czacie niż za oszukiwanie, czyli boty. Nie obchodzi mnie, kto je napisał - na pewno nie ja. Lecz skoro są zasady to powinny być chociaż w miarę egzekwowane? Co to za prawo, które wszyscy łamią?
Juchasek
11-08-2008, 20:37
Bezczelnie wręcz powiem, że prawo jest po to, aby je łamać...Chociaż w tym przypadku też sam nie używam bota nawet do skillowania jestem za tym aby ich w ogóle nie było, bo dawniej było świetnie B)
Nie możesz zapominać, że forum tibia.com to jest jakby część Tibii. Wszędzie trzeba pisać po Angielsku, nie uwzględnia się innych. Po za tym takie coś o wiele łatwiej wyłapać niż bota, ponieważ od razu rzuca się w oczy. Jakby to ująć: Gracz, który zaczyna grę bez przeczytania regulaminu (który jest po angielsku) a tak robi 99,9% jest sam sobie odpowiedzialny za takie głupie bany, które go spotykają. Nie mówię, że ten kto nie umie Angielskiego nie powinien grać w tibie.
Wracając do botów... Tego już się nie da zastopować, ta ewolucja przekracza z dnia na dzień coraz większy horyzont. :P
Andrealfus
11-08-2008, 20:51
Slythia , masz racje gm jest jak na lekarstwo , a boterow i osob lamiacych regulamin jak grzybow po deszczu. Nawet teraz grajac for fun moim paladynem bo knightem mi sie dzisiaj juz nie chce, expie na rotach w LB z 3-4 osobami na bocie , tylko teraz zastanawiam sie jak ich zabic bo gm nie raczy zajzec... tylko co to da? ja go zabije zgarne moze jakis loot, on sobie odkupi i postawi bota spowrotem i nabije 2-3 razy tyle
sueroski
15-08-2008, 11:28
Slythia , masz racje gm jest jak na lekarstwo , a boterow i osob lamiacych regulamin jak grzybow po deszczu. Nawet teraz grajac for fun moim paladynem bo knightem mi sie dzisiaj juz nie chce, expie na rotach w LB z 3-4 osobami na bocie , tylko teraz zastanawiam sie jak ich zabic bo gm nie raczy zajzec... tylko co to da? ja go zabije zgarne moze jakis loot, on sobie odkupi i postawi bota spowrotem i nabije 2-3 razy tyle
napisz to po angielsku lub niemiecku i jesteś u GMa 8o
mistrz99
19-08-2008, 12:05
ja się wkurzyłem na to że jakiś gościu do mnie pyskował a potem sprzedawal to zaczełem spamować koło niego żeby nikt nie zobaczył że coś sprzedaje.Dzisiaj loguje się a tu ban za spamowanie na game chacie a ja tylko spamowałem troche i dotego nie na game chacie więc co zrobić?(nie spamowałem na całe depo tylko troche np "SPAM" tak z 3 razy zrobiłem
jak by co to jestem mess damerox serv harmonia
Mass Kick aol i blessy lose thank you cipsoft :) 68/67 lvl
Kurde Co ten Cipsoft wyprawia !!!!!!!!!!!!!!!!1 Dzisiaj rano budze sie o godzinie 7 mowie ide expic heh nie moge zalogowac sie na Nebule hmmm co jest grane mowie neta nie ma sprawdzam logowanie na valorie normalnie na iridie normalnie na furore nie moge co jst grane kurde dzowine do kumpla wejdz na swojego chara na nebuli mowi no i co mowie logles sie mowi jasne mowie kurde :/ co jest grane mowie a na iridie a on nie da sie :/ co jest grane Cipsoft naprawi to jeszcze dzis starcilem okolo 3 godzin exienia dzisiaj jestem wsciekly !! hrrr a mialbym juz 90 lvl hrrrrrrrrrrrr a moze to wogole nie ich wina ??
Restart Serwera? COś mi się widiz że kłamiesz z tym 90 lvl albo kupiłeś bo nawet nie wiesz że każdy świat ma o innej godzinie restart :]
Wszystkie narzekania o mass kickach, kickach, niedziałających serwerach, banach kont, czy jeszcze innych narzekaniach na Tibię i na CIP-Soft - proszę pisać tutaj, w tym temacie!
Jakiekolwiek inne tematy służące narzekaniu będą efektywnie kasowane a zakładający takie tematy upominani!
Ja nazekam na cipsoft!!!!!!!!oszukali mnie na rc keya?dane sa dobre wszystkie sprawdzalem po 5 razy minol juz miesiac i nic :} Pozdrawiam cipsoft napisalem posta prv wiadomosc do omadera nic nie odpisal.... dobrze ze to rc key a nie pacc kupowalem
Andrealfus
10-09-2008, 16:38
napisz to po angielsku lub niemiecku i jesteś u GMa 8o
a czemu rzekomo jestem u gm? :) naucz się czytać, ja piszę , że expie z 3-4 osobami które obok mnie jadą na bocie i mnie to wkurza :p
Kuboszek
10-09-2008, 17:11
Nie no mnie te kicki normalnie dobijajo już 6 razy przez nie padłem bo miałem hardcorowy exp na demonach i jak jest kick to od razu death no prawie od razu death bo 3 razy przeżyłem.
Cip soft = sux
sueroski
12-09-2008, 13:51
a czemu rzekomo jestem u gm? :) naucz się czytać, ja piszę , że expie z 3-4 osobami które obok mnie jadą na bocie i mnie to wkurza :p
sorry. zwracam honor bo zrozumiałem że ty z nimi expisz na bocie :)
Hmmm.... Az sie dziwie ze ten temat ma tylko 19 stron :o, Polacy lubia sie uzalac B). Mnie wnerwiaja lagi ktore mam ostatnio (poprostu sie nie moge ruszac przez minute!), padlem tak 4 razy X(. Denerwujace sa tez upadety... Zamiast zrobic cos z botami to Oni robia zupelnie nie potrzebne nikomu Acc name... Codziennnie sa petycje z bardzo ciekawymi sugestiami, a Ci wyskakuja z czymś takim :/... Wiecej nie powiem!
@topic
Cipsoft niejest sux...
zrobiłbyś lepiej?? zeby wszyscy byliby zadowoleni??
cipsoft zawsze cos dodaje niezawsze potrzebnego ale oni chca utrzymac klimat RPG gry ktory powoli zanika...
nikt juz nieczyta książek, nieprubuje sam zroić questa<chodzi mi o np. mad mage roob> tylko czyta spoiler
cip soft umiescił nawet nagrobek(pomnik?) z nappisem bye bye rpg part of tibia
Neveroth
07-11-2008, 19:38
Mnie wkurza to że CipSoft wybiera n00bów na GM'ów którzy są online raz na miesiąc i jeszcze za te wszystkie update'y od tibi 7.6 X(X(X(X(X(X(X(
Neveroth
07-11-2008, 19:45
@topic
Cipsoft niejest sux...
zrobiłbyś lepiej?? zeby wszyscy byliby zadowoleni??
cipsoft zawsze cos dodaje niezawsze potrzebnego ale oni chca utrzymac klimat RPG gry ktory powoli zanika...
nikt juz nieczyta książek, nieprubuje sam zroić questa<chodzi mi o np. mad mage roob> tylko czyta spoiler
cip soft umiescił nawet nagrobek(pomnik?) z nappisem bye bye rpg part of tibia
To zrób nową tibię i nie pozwalaj na to żeby ktoś robił strony. A poza tym ty dureń jesteś a jakby nie było spoilerów to ci mówię że NIKT by nie zrobił np. Kissing a pig quest chyba że komuś się nudzi i ciągle próbuje zrobić tego KaP questa. A jak jesteś taki mądry to powiedz czyty nigdy nie robiłeś questa bez spoilera? I sobie poczytaj książki w bibliotece na rooku bo już nikt nie czyta, ty bądź wierny książkom! Czytaj książki będziesz wielki!:baby::baby:
Kromka123
07-11-2008, 20:09
Mnie wkurza to że CipSoft wybiera n00bów na GM'ów którzy są online raz na miesiąc i jeszcze za te wszystkie update'y od tibi 7.6 X(X(X(X(X(X(X(
mylisz sie :] z GM i z UPdate... GM na candii są pare razy w tygodniu i efektywnie działają a co do Up to tibia 7.6 im niewyszła 8.31 ROXX(
erranero
11-11-2008, 10:23
to teraz ja moze zloze moje zale wszelakie ...
krotki zasieg palla po 8.1 :/
bez sensu atrakcje na swieta ... moglibyscie dac przez swiateczny tydzien exp 2x ...
3. skille wolniej leca knightem niz pallem 80 pallem to 75 knigtem ...
4. soule na faccu ... moglibyscie zrobic nieco szybciej ...
5.rzucanie baga do wagoniku i zeby go przewiezlo .. D:
to tyle
pozdro
Neveroth
15-11-2008, 22:51
mylisz sie :] z GM i z UPdate... GM na candii są pare razy w tygodniu i efektywnie działają a co do Up to tibia 7.6 im niewyszła 8.31 ROXX(
Bo Candia dostała podobno nowych GM'ów zobacz na taką np. Isarę xD
a teraz moje zale na cipy:
po 1 przybylo noobow
po 2 nigdy nie bedzie takiego klimatu jak wczesniej
po 3 GM'owie struzuja tylko na Candii , tak jak koelga up napisal o Isarze - tam wogole gmow nie ma, botujesz ile wlezie xD az cie ktos zabije :<
po 4 po kiego grzyba nam acc name?! powinni sie zajac solucja na temat botow :S to na tyle
Anduvirek
29-11-2008, 17:03
1. niech zajmą się kickami
2. niech umożliwią stary sposób kupowania od NPC'ów
Bamberas
29-11-2008, 18:25
Wylogowałem się z tibii i nie mogę się z powrotem zalogować na Stronie tibii pisze ze ja online
Kinydrut
30-11-2008, 01:05
KURWA! przed chwila zapierdolilem 2 dedy w przeciagu 15 minut stracilem
bohy 250 manasow loota z hunta platinom amulet i whoj zeczy z backpacka
zbilem lvl z 65 do 62 mlvl z 56 do 55 fishing z 62 do 60 a przez co to?
przez te jebane mass kicki przed chwila
kto mi kura teraz to odda? -.-
niech kurwa teraz zrobia cofke serwera bo w temple spotkalem juz 6 ludzi ktorzy tak padli i cos stracili a pomyslec ile na calym serwerze... a ile jest serwerow? -.-
huj im kurwa w dupe.... TYLE! X(
Też miałem te kicki ale nie dedłem :P
Cpi soft już wali servvy
JechaczNakonny
30-11-2008, 02:57
Nie przeżywajcie tego tak to tylko gra padłeś to odrobisz proste.
Ja tu widzę inne plusy..
Może zrobią exp x2.
Dodatkowe dni pacca..
Fajnie by było....
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
WIECIE ŻE SĄ KICKI LAGI TO PO CO EXPICIE?!
mezowski86
30-11-2008, 04:42
Ja 6 kicków, 2 deady, 105 -> 103lv, skill down, 200k lost;-)
Simba_Knight
30-11-2008, 08:56
KURWA! przed chwila zapierdolilem 2 dedy w przeciagu 15 minut stracilem
bohy 250 manasow loota z hunta platinom amulet i whoj zeczy z backpacka
zbilem lvl z 65 do 62 mlvl z 56 do 55 fishing z 62 do 60 a przez co to?
przez te jebane mass kicki przed chwila
kto mi kura teraz to odda? -.-
niech kurwa teraz zrobia cofke serwera bo w temple spotkalem juz 6 ludzi ktorzy tak padli i cos stracili a pomyslec ile na calym serwerze... a ile jest serwerow? -.-
huj im kurwa w dupe.... TYLE! X(
dzieciaku nie nadajesz sie do tej gry... no liferom podziekujemy stanowcze NIE dla dzieci neo...
a mama wie jak sie wyrażasz?
i pisze sie rzeczy :]
Ja prosil bym o jedno.
Zostawcie Tibie takom jaka juz jest.
PLX...
Simba_Knight
30-11-2008, 20:32
Ja prosil bym o jedno.
Zostawcie Tibie takom jaka juz jest.
PLX...
Większosc zmian na ktore nażekacie m.in. light hack/hotkeye były spowodowane przez botterów i zeby nie było botowania to ułatwili troche gre... teraz czekać na fishing hack...
--Ogorek--
30-11-2008, 20:51
Czemu wy sie zrobiliście tacy analfabeci wszyscy ?
wojo1310
30-11-2008, 21:07
troche mnie wkurza ze jezdzicie po kolesiach ktorzy popadali przez jebane nooby z cipu.tak gadace bo sami nie padliscie.to jest niesamoita frustracja jak ci 2 dni exp/skill ida na marne bo jakis debil servy spierdolil =/ to na tyle...
Simba_Knight
30-11-2008, 21:09
troche mnie wkurza ze jezdzicie po kolesiach ktorzy popadali przez jebane nooby z cipu.tak gadace bo sami nie padliscie.to jest niesamoita frustracja jak ci 2 dni exp/skill ida na marne bo jakis debil servy spierdolil =/ to na tyle...
to jest tylko gra i dead powinien być pocieszeniem ze mozesz jeszcze raz wbic lvl ;) i masz screena z adv wiecej
Jak dla mnie:
Za dużo boterów
Za dużo dzieci
Za dużo chamstwa
Za mało GMów
Kto wie ten wie, ale tibia w 2005r. była najlepsza.
Co z tego że 1 osoba posiadała 3 chary na mc.
Komu to wcześniej przeszkadzało ?
Przecież i tak 2 z tych charów były AFK przed dp.
W ogóle ... 30lv i bohy ? Cud, Bogacz !
Teraz rynek tibi to ruina ... jak wtc mms 50k ... kiedyś mms to jak rare ale to była kwestia czasu.
Żeby iść expić trzeba było stać przed dp kupować runy ...
Teraz ? Hi/20bp uhs/yes/bye
W8 teraz to tylko 2 klikniecia myszka :/
Klikam gry poleciał w dupe
Ehhh
Simba_Knight
09-12-2008, 14:57
Jak dla mnie:
Za dużo boterów
Za dużo dzieci
Za dużo chamstwa
Za mało GMów
Kto wie ten wie, ale tibia w 2005r. była najlepsza.
Co z tego że 1 osoba posiadała 3 chary na mc.
Komu to wcześniej przeszkadzało ?
Przecież i tak 2 z tych charów były AFK przed dp.
W ogóle ... 30lv i bohy ? Cud, Bogacz !
Teraz rynek tibi to ruina ... jak wtc mms 50k ... kiedyś mms to jak rare ale to była kwestia czasu.
Żeby iść expić trzeba było stać przed dp kupować runy ...
Teraz ? Hi/20bp uhs/yes/bye
W8 teraz to tylko 2 klikniecia myszka :/
Klikam gry poleciał w dupe
Ehhh
Myślisz ze kazdy Ciebie lubi? ze nie zachowujesz sie chamsko? ... ogarnij sie z takimi tekstami chociaz sam LEPSZY nie jestes... i nie znasz ludzi to nie oceniaj...
Majsterek.
14-12-2008, 12:49
Ja jeszcze nigdy nie widzialem zeby ktos dostal bana za zlodziejstwo ;P ale za to widzialem inny przypadek, moj kolega wkleil przypadkowo na trade link z aukcji na allegro, rower tam chyba byl na aukcji, i dostal bana za dawanie linkow na trade, a dal zupelnie przypadkowo bo chcial wkleic swoja oferte co kupuje ;/
to jest tylko gra i dead powinien być pocieszeniem ze mozesz jeszcze raz wbic lvl ;) i masz screena z adv wiecej
Weź ku*** skończ bo już za przeproszeniem pierdolisz....
napewno juz cos takiego bylo... kurka wodna robcie nowe swiaty luzery!
.N3pt3r.
29-12-2008, 22:42
Weź ku*** skończ bo już za przeproszeniem pierdolisz....
Przypadek uzależnienia maxymalnego do tibi, po deadzie rzuca czym może i klnie , trzęsą mu się ręce gdy pisze.. OGRANICZ KOMPUTER!
Sorry, że odpowiadam na dość stary post, ale chodzi mi o znajomość języka angielskiego. I pisze to moderator na forum poświęconemu grze.
Czemu ktoś kto nie zna angielskiego bierze się za angielskojęzyczną grę?? Proste, nie znasz, nie grasz, szukasz gry polskiej. To rozumiem, że jeśli nie znasz angielskiego konto na tibia.com robisz na chybił trafił, a manual czytasz po bułgarsku ? ... No litości.
Hehe ja byłbym za tym, aby każde IP dostawało darmowy miesiąc pacca, ale tylko na pierwsze konto, nie że sobie 100 kont zrobisz i na każdym 100 level i sprzedajesz xD - i w dodatku aktywujesz kiedy chcesz... eh marzenia d;
Cipsoft mnie wkurza, ale jeszcze nie padłem przez nich. Nawet jakby mi kicka dali to bym żył bo boce na foldzie xDD ale lagi się często zdażają... w sumie bardzo często X(
Colin_Flechter
04-01-2009, 22:55
cipsoft jest glupi i daje bany za radmo
Gollumek
04-01-2009, 23:03
Ja jeszcze nigdy nie widzialem zeby ktos dostal bana za zlodziejstwo ;P ale za to widzialem inny przypadek, moj kolega wkleil przypadkowo na trade link z aukcji na allegro, rower tam chyba byl na aukcji, i dostal bana za dawanie linkow na trade, a dal zupelnie przypadkowo bo chcial wkleic swoja oferte co kupuje ;/
Kurde chłopie mam obecnie ten sam problem. Grałem sobie, grałem aż pomyślałem, żeby sprzedać Dragon Hammera. Napisałem ofertę i wkleiłem na generalu, zapominając o tym, żeby ją skopiować do schowka. Później chciałem ją wkleić na trade, ale w schowku miałem link do części filmu wrzuconej na rapidshare (ściągałem film), i wkleił się ten link. Myślałem, że ta pomyłka ujdzie na sucho, a tu dzień później się loguję i widzę: "Your account is banishment" czy coś w tym stylu ;(;(;(. Obecnie czekam prawie miesiąc aż się ban skończy i mija mi dopiero 12 stycznia, a zaczął się 13 grudnia ;(;(.
NIENAWIDZĘ CIPSOFTU ZA TO, ŻE ZEPSUŁ MI TYM ŚWIĘTA!!! JEBAĆ CIPSOFT NA 100%!!! X(X(X(X(X(X(X(!!!
Lechista
05-01-2009, 16:25
Myślisz ze kazdy Ciebie lubi? ze nie zachowujesz sie chamsko? ... ogarnij sie z takimi tekstami chociaz sam LEPSZY nie jestes... i nie znasz ludzi to nie oceniaj...
Nie mam pojęcie jak mozna pieprzyć takie głupoty...
Gadzixor
05-01-2009, 18:39
Ale wy sie tu kur*a kłocicie...
Wg mnie CipSoft coraz bardziej zaczyna się skupiać na graczach którzy wykupili PACC. No ale cóz, jak sie płaci to sie ma ;)
Gollumek
05-01-2009, 22:19
Ta w końcu dojdzie do tego, że będzie się za Tibię płaciło abonament 60 zł tak jak w WoWie -.-
bakus1088
05-01-2009, 22:39
Już widze tibie 9.0 gracze z pacc dostaja 2 razy wiecej exp za kazdego zabitego potworka maja 2 razy krotsze bany i maja 50% znizki w sklepach...
dali by cos dla facc :/ ....
zreszta brakuje mi czasow kiedy np. orhsaballa(moze byc blad w pisowni) nikt jeszcze nie pokonal i byl to taki postrach... a teraz pojawi sie jakis nowy boss i juz tego samego dnia on pada :/ tibia coraz bardziej schodzi na psy jedynie czekam az wkoncy Cipsoft sie opamieta
a jak juz "Gollumek" powiedzial zaniedlugo tibia bedzie juz wogole platna ale jak to tego by doszlo to sie na WOW'a przezucam
Cipsoft jest spoko ale po tym update zauwazyliscie ze FACC nie ma wlasciwie nic nowego? :p
PACC za to dostal jakies 5 nowych wysp X( to troche nie fair :(
Zaplac to ty tez dostaniesz 5 wysp :> skonczcie plakac, ze FACCom nic nie daja, bo wy dla nich jestescie pasozytami, nic im nie dajecie, a tylko zabieracie (np wolne miejsca na servie, co powoduje ich przeciazenie i lagi :>)
Skonczylem, bluzgac mnie na PM, nie piszcie osobnych postow o mnie w tym temacie : )
bakus1088
06-01-2009, 18:17
Zaplac to ty tez dostaniesz 5 wysp :> skonczcie plakac, ze FACCom nic nie daja, bo wy dla nich jestescie pasozytami, nic im nie dajecie, a tylko zabieracie (np wolne miejsca na servie, co powoduje ich przeciazenie i lagi :>)
Skonczylem, bluzgac mnie na PM, nie piszcie osobnych postow o mnie w tym temacie : )
No co nieznaczy ze maja nas(Faccow) tak totalnie dolowac a i tak zaniedlugo mam zamiar kupic pacca(moglby byc troche tanszy :P)
a i od czasu do czasu mogli by cos dla faccow dac
nawet jak bede juz mial pacca to i tak bym chcial zeby dawali i dla paccow i dla faccow
Omg..
Ale wy macie problemy^^
jesli przeszkadza wam to ze all jest dla pacc to sobie go kupcie..
dali dla facc ^^ zmienili rooka trudniej jest was trapowac na wyspie nowych..
Tak jak wyzej troche powiedzial kolega "FACCom nic nie daja, bo wy dla nich jestescie pasozytami, nic im nie dajecie, a tylko zabieracie"
to jest swieta racja w ogole powinniscie sie cieszyc (jak lubicie) ze mozecie grac w ta Tibie ;] nie sadze ze Cipsoft wprowadzi Tibie za ktora trzeba placic zauwazcie ze bez noobkow/newbie na faccu Tibia nie istnieje no ale gdy wbijesz ten 50 lvl + bo moim zdaniem jest duzo ciekawych expowisk dla faccowcow ;] to mozesz kupic sobie pacc i bedziesz dostalas te nowe wyspy dla siebie a jesli wam nie pasuje to idzcie grac na ots x9999 gdzie pacc jest za darmo
tyle odemnie
pzdr
..sry za bledy pisalem na szybko mozna spotkac latwe literowki
Albertus
06-01-2009, 19:10
a mnie denerwuje ze gralem w tibie 4 lata po czym ja rzucilem , bylem calkowicie
od niej oderwany , i po 7 miesiacach znowu zaczelem grac bo mi sie nudzilo ;D
Heatvich
16-01-2009, 01:21
CipSoft sux - rasizmu nikt nie lubi.
Po prostu brak mi słow to Cipsofta wiele mam do niego ale najgorsze jest to ze
Kupiłem pacc na 90 dni czekałem tydzien nic nie przyszło itd. i wkoncu pacca nie ma a konto miałem spersonalizowane i nic :(
Kasiek123321123
23-01-2009, 00:46
Ludzie wescie ogarnijcie bo przesadzacie.
Pacc ma nowe wyspy itp. bo PLACI
wy niemacie bo nieplacicie.
Z Pacc jest tak jak pelna wersja gry
facc= demo
i przestancie gadac glupoty.
Jeszcze mnie wkurza jak facc nazeka na lagi . Pacc to rozumiem.
Ale Facc nic nieplaci. Gdyby tibia cala byla za free z czego mieliby servy utrzymywac?
Pacc was utwrzymuje w tej grze! ROZUMIECIE?! :baby::baby:
Mam wiele do zarzucenia cips ale jednak przedmówca ma racje
refresher
24-01-2009, 18:51
Tibia to gra darmowa. Jak chcesz mieć więcej swobody, to kupujesz PACC. Jak nie chcesz/nie masz kasy/tym podobne. Płacenie za tibię jest opcjonalne. Nie musisz płacić by grać. PACC to dodatek. FACC jest by zachęcić do kupna PACC-a. A płatne jest, bo CipSoft potrzebuje kasy. Jak prawie każda postać tibijska chce mieć jak najwięcej gp. X(
Ale lagi wkurzają. A loot z cyców wkurza(waste, waste, waste).
Mnie tez to wkurza... Kiedys na Bog-ach mialem 3-6 rodow na godzine a teraz siedziac 2 godziny zero zero i jeszcze raz zeroooo !! i to chyba nie jest pech bo juz 3 hunt i tak samo -.- zwastowalem 30~~k a zarobilem 5-6k... poprostu jest zal ...
A mnie denerwują osoby odpowiedzialne za pacc z tibia.pl czekam 8 dzień wysyłałem maile 6 i 8 dnia a oni olewają nawet nie racza odpisać...X(X(X(X(X(X(
A mnie denerwują osoby odpowiedzialne za pacc z tibia.pl czekam 8 dzień wysyłałem maile 6 i 8 dnia a oni olewają nawet nie racza odpisać...X(X(X(X(X(X(
mój kuzyn czekał na pacca przez tibia.pl 2 tygodnie, więc spokojnie ; ) na pewno dojdzie ;d
dlatego preferuję kupno przez tibia.com - taniej i szybciej :P
boniedwa
02-03-2009, 18:32
Cip soft jebie kałem, zalogowałem się na swojego palka żeby wysłać troche hajsu i itemków na sorca. Wylogowałem się w depo, wszystko ładnie pięknie, lecz gdy chciałem się zalogować na sorca to sie w*****łem za przeproszeniem, pisze że mogę mieć tylko jedną postać zalogowaną, ale ja sie do cholery wylogowywuje tym zasranym paladynem, nawet nim nie moge pograć bo jest bez eq;/ Na main chare też sie nie moge zalogować, czekam i nic, grać nie moge, akurat jak mi sie w chacie nudzi to nie moge grać, wiem że po ss będzie dobrze, ale mnie to nie zadowala bo pacc mi leci;/
PŁACE ŻĄDAM, PŁACE WYMAGAM! JA BYM ICH WSZYSTKICH PRZEZ KOMIN W OŚWIĘCIMIU PRZEPUŚCIŁ!
Jebany cip soft z serwerami zza czasów komuny;/
yyyh, ale się uniosłem
Cip soft jebie kałem, zalogowałem się na swojego palka żeby wysłać troche hajsu i itemków na sorca. Wylogowałem się w depo, wszystko ładnie pięknie, lecz gdy chciałem się zalogować na sorca to sie w*****łem za przeproszeniem, pisze że mogę mieć tylko jedną postać zalogowaną, ale ja sie do cholery wylogowywuje tym zasranym paladynem, nawet nim nie moge pograć bo jest bez eq;/ Na main chare też sie nie moge zalogować, czekam i nic, grać nie moge, akurat jak mi sie w chacie nudzi to nie moge grać, wiem że po ss będzie dobrze, ale mnie to nie zadowala bo pacc mi leci;/
PŁACE ŻĄDAM, PŁACE WYMAGAM! JA BYM ICH WSZYSTKICH PRZEZ KOMIN W OŚWIĘCIMIU PRZEPUŚCIŁ!
Jebany cip soft z serwerami zza czasów komuny;/
yyyh, ale się uniosłem
musisz do ss zaczekac.
Mój rl friend ma problem, gdyż oni też nie odpowiadają na jego maile.
Sprawa o tyle poważna że pani na poczcie przekręciła pewne rzeczy :/
Mój rl friend ma problem, gdyż oni też nie odpowiadają na jego maile.
Sprawa o tyle poważna że pani na poczcie przekręciła pewne rzeczy :/
To już cip nic nie poradzi, bo kasa do nich nie doszła.
Jedynie co może zrobić to iść na poczte i zgłosić reklamacje.
Graficiaz
17-03-2009, 20:49
I get banned for writing on forum >.< i have team 20+ peopel from [OTS] READ [OSTROLENKA] << City in POLAND ....
its schortcut many polacs know this schortcut ;p... i dont understand your bann ... RE Fast ;p
OTS can be shortcut whit many diffrent concept
BAN from forum to game nice i never again write in tibia forum ;p
Type: Account Banishment - Banishment of the complete account. For the duration of the banishment no character of the account may log into the game.
Character: Be Pro Back
Reason: illegal advertising
Comment: "my team is 20+ peopel from ots". Advertising xXx is illegal under Tibia Rule 2c
Date: Mar 17 2009, 09:48:01 CET
Until: Mar 24 2009, 09:48:01 CET
Duration: 7 days
Can i have UNBAN?
<<<Comment It>>>
sueroski
15-04-2009, 15:20
@up
no.... you adversing open tibia server then you can't have unban ;] you must wait :P
$eriToonbra
18-04-2009, 09:46
Mam problem, a mianowicie wczoraj padłem postacią na workerach, bo nagle cały system mi się zwiesił. Dziś przed ss'em serwera znów expiłem i to samo. Nie wiem czym to może być spowodowane. Proszę o pomoc.
Jest wiele możliwości.
Podaj więcej szczegółów bo "cały system mi się zwiesił" nie wystarczy.
$eriToonbra
18-04-2009, 15:05
Gram sobie gram 0 lagów kików nic. Nagle zaczęły się lagi aż po kilku sekundach kick. W tym czasie chciałem szybko zamknąć tibię i od nowa uruchomić aby się jeszcze odratować ale jak tylko kliknąłem na krzyżyk to automatycznie cały system się zawiesił i przez jakieś 10 sekund nie mogłem zrobić nic;/
dawidfrelian
25-04-2009, 00:35
Ludzie wescie ogarnijcie bo przesadzacie.
Pacc ma nowe wyspy itp. bo PLACI
wy niemacie bo nieplacicie.
Z Pacc jest tak jak pelna wersja gry
facc= demo
i przestancie gadac glupoty.
Jeszcze mnie wkurza jak facc nazeka na lagi . Pacc to rozumiem.
Ale Facc nic nieplaci. Gdyby tibia cala byla za free z czego mieliby servy utrzymywac?
Pacc was utwrzymuje w tej grze! ROZUMIECIE?! :baby::baby:
Rozumiem, ale część osób nie może po prostu przeboleć, że ta firma stała się tak niesamowicie komercyjna. Cóż, mają i rację.
Była jeszcze super wypowiedź na 1stronie ale nie dałem cytatu.
teraz ja się trochę poużalam
1. Ona dąży do takiej komercjalizacji, że za 3 lata będzie pewnie całkowicie płatna (a nie porównujmy jej do World Of Warcraft, bo to nie ma sensu). Już wystarczy samemu odpowiedzieć sobie na pytanie, po którym update zaczęto iść na rękę graczom z PACC. Dałoby się to przeboleć, gdyby kurs walut był ustabilizowany, a tu dupa;
2. Nie wiem właśnie jaki jest sens dawać wszystko PACC'om, gdy każdy kto jest nowy i poznaje tę grę, z góry ją przekreśla (zakładam, że nikt z was tu piszących nie kupił go po tygodniu gry). Wkrótce grając np. na światach z PvP dowiaduje się jak to gówno może zrobić. Trzeba jakoś zachęcić tych graczy do grania. Odpaliliby jakieś inne lokacje, a nie tydzień expa 2x.
3. PG mogą ponarzekać na staminę.
4. Ta 42-ga godzina jest totalnym niewypałem. Durne nawiązanie do World Of Warcraft (2x expa gdy jesteśmy wypoczęci). Tylko Pacc
5. PACC powinien być głównie z perspektywy możliwości grania na Premii.
6. No więcej światów, wiem, że masa ludzi czeka, czeka i nie może się doczekać.
Co jeszcze pozostało:
*ta grafika, klimat, virtual i real znajomi na servach. Tego nigdy tej grze nie zabraknie
*dodali ciekawe bonusy do atrybutów broni. UWAGA! element wyższej matematyki masz katanę ma 11+1 (chyba) obrony ile to jest? - faktycznie zmusza do intensywnego myślenia.
z punktu widzenia osoby znającej się na c++ przy tak skąpej grafice nie rozumiem konieczności stosowania openGL dla Tibii (nadrzędny cel update'u 7.7)
7. Tibia - gra dla kaleki (zero oldschoolu)
7.1. wstawili itemy pod hotkeye - połowa graczy teraz gdyby miała się wyleczyć z plecaka i ctrlem i na siebie myszką chybaby się posrała;
7.2. anti-luring - luring to już oldschool (gsy w thais-taa pamietam);
7.3. samowracające speary (na żyłce cieńszej niż jeden piksel - czyli niewidocznej heh) - ze względu na stealujących noobów. Patrząc na to z punktu widzenia gracza - ze względu na brak konieczności używania bota i zamartwiania się o to (patrzy się teraz na ilość spear);
7.4. samonaprowadzające VISY (zero zręczności, czyste kalectwo - expienie na dragach np. sorcem było dużo trudniejsze);
7.5. zmienili trade aby się nie przepisać, zresztą, a jak któreś 5letnie dziecko pisać nie umie nazw itemów to ma obrazki i nauczy się buy i sell i jest ok;
7.6. teraz anti-stairhopping - niby ciekawy element ale to w walce przeciwko potworkom (PvE) utrudnia nam życie? Po raz pierwszy CipSoft utrudnił cokolwiek, bo od dłuższego czasu ułatwia. Na PvP Player Killing to strata czasu i cierpliwości. Pekowanie w pojedynkę mija się z celem (nie muszę opisywać, każdy kto pekował ostatnio na PvP wie, że to jest najgorsza bolączka teraz. Resztę można przemilczeć, ośmieszyć, ale to? Każdy ucieka do ropeplace'u czy schodów i tu się kończy nasza przygoda z PK).
7.7 amulet of loss - trzeba być na bieżąco - to już przegięcie, zmniejszenie kar tym bardziej taki bot spadnie 1 level i nic nadrobi to bardzo szybko. Cóż, bywa. W działach z info nt. 8.41 ktoś napisał, że teraz to gra dla dzieci. Nie racja?
Jedyne, co może cieszyć ale subiektywnie, bo mnie cieszy a bottera nie - to masowe bany.
W koncepcjach typu: wstawienie protection zone w miastach na PvP etc. wypowiadają się osoby z celesty, nerany, astery (bez komentarza).
Serwery są wyłączane głównie z prostego powodu ddosów, na które cipsoft działa po najprostszej linii oporu. Po co spierać się z hackerami, po co stawiać im zarzuty - wyłączy się website i servery - przeczeka trochę i nic.
Kolejna bolączka to brak walk z hackerami (ściągnij linuksa skończą się hacki). Sporo osób wie jak namierzyć hackera i chociaż poznać tożsamość. Czemu CipSoft nie udostępni listy logów z poszczególnego Hosta na konto? Szkoda przeciążać serverów tak zbędnymi informacjami (chomiki napędzające w klatkach nie wyrobią).
Tibia - Free Multiplayer Online Role Playing Game.
Premium powinien być benefitem.
Niech jakoś ratują tę grę i wybrną z tego gówna, w które wpadli (polityka prywatności - wew. programy widzą twoje taktowanie rdzenia app. w tle itp) bo sporo ludzi im odpadnie.
Rozumiem, ale część osób nie może po prostu przeboleć, że ta firma stała się tak niesamowicie komercyjna. Cóż, mają i rację.
Jak wszystko w dzisiejszych czasach.
1. Ona dąży do takiej komercjalizacji, że za 3 lata będzie pewnie całkowicie płatna (a nie porównujmy jej do World Of Warcraft, bo to nie ma sensu). Już wystarczy samemu odpowiedzieć sobie na pytanie, po którym update zaczęto iść na rękę graczom z PACC. Dałoby się to przeboleć, gdyby kurs walut był ustabilizowany, a tu dupa;
Nie będzie całkowicie płatna, CIP nie jest głupi, musi wpierw zachęcić do gry (FACC).
2. Nie wiem właśnie jaki jest sens dawać wszystko PACC'om, gdy każdy kto jest nowy i poznaje tę grę, z góry ją przekreśla (zakładam, że nikt z was tu piszących nie kupił go po tygodniu gry). Wkrótce grając np. na światach z PvP dowiaduje się jak to gówno może zrobić. Trzeba jakoś zachęcić tych graczy do grania. Odpaliliby jakieś inne lokacje, a nie tydzień expa 2x.
Jak zaczyna grać i podoba mu się gra, wciąga to po jakimś czasie może kupi PACC, jak komuś się nie podoba to i PACC nie pomoże.
4. Ta 42-ga godzina jest totalnym niewypałem. Durne nawiązanie do World Of Warcraft (2x expa gdy jesteśmy wypoczęci). Tylko Pacc
Ale czemu jest niewypałem?
5. PACC powinien być głównie z perspektywy możliwości grania na Premii.
Wtedy nikt by nie wydał na to 20 euro
6. No więcej światów, wiem, że masa ludzi czeka, czeka i nie może się doczekać.
Ponieważ stare światy świecą pustkami?
UWAGA! element wyższej matematyki masz katanę ma 11+1 (chyba) obrony ile to jest? - faktycznie zmusza do intensywnego myślenia.
+1 oznacza, że tarcza otrzymuje dodatkowy 1 def, lol
7.1. wstawili itemy pod hotkeye - połowa graczy teraz gdyby miała się wyleczyć z plecaka i ctrlem i na siebie myszką chybaby się posrała;
Tu się zgodzę.
7.2. anti-luring - luring to już oldschool (gsy w thais-taa pamietam);
Skąd zlurowali GSa do Thais? Chyba nie z PoHu? Przecież na drodze do Thais były schody.
Kolejna bolączka to brak walk z hackerami (ściągnij linuksa skończą się hacki). Sporo osób wie jak namierzyć hackera i chociaż poznać tożsamość. Czemu CipSoft nie udostępni listy logów z poszczególnego Hosta na konto? Szkoda przeciążać serverów tak zbędnymi informacjami (chomiki napędzające w klatkach nie wyrobią).
IMO tylko kretyni dawają się zhackować i to wyłącznie z własnej winy, CIP nie ma nic do tego.
Macko121
05-05-2009, 16:13
Mogliby wprowadzić 10-dniowy (albo trochę krótszy) pacc, który dostawałoby się za darmo po wbiciu na przykład 30lvla po to, aby można było sobie zwiedzić nowe tereny, powalczyć z nowymi potworami, itp. Miałoby to celu zachęcenie ludzi do kupna premium, bo kto po chociaż jednym nie ma ochoty kupić następnego?
Mogliby wprowadzić 10-dniowy (albo trochę krótszy) pacc, który dostawałoby się za darmo po wbiciu na przykład 30lvla po to, aby można było sobie zwiedzić nowe tereny, powalczyć z nowymi potworami, itp. Miałoby to celu zachęcenie ludzi do kupna premium, bo kto po chociaż jednym nie ma ochoty kupić następnego?
Ponad połowa świata gry jest za darmo. Czy dla Ciebie kurwa to nie wystarczająca zachęta?
Godzina 16.16 CET
graczy online: 29261.
Gdzie są te czasy w których było ponad 50k?
Od czasów wielkich zmian w Tibii, jej urok zniknął. Rozumiem, że CIP chce walczyć z botterami itd. Ale większość społeczeństwa Tibii botowało, nie okłamujmy się. Żeby ludzi enie używali botów, wprowadzili hotkeye? Śmieszne, wcale mi to nie przydatne. Rozumiem w tym sens np. gdy chcę sobie sprawdzic ile Gp już nazbierałem na huncie, ale nie runy. Może zaraz wbudują w tibię cave bota?
Co do ich notki na temat aren non pvp na światach pvp. Skoro świat jest pvp to jaki sens dodawać do tego areny non pvp? Przecież wiadome jest, że skoro jest możliwość zabijania na serwerze to musimy liczyć się z tym, że możemy zostać zabici na huncie. Skoro ludzie tak bardzo chcą non pvp niech wybiorą świat non pvp.
Jak narazie w tibii widzę jedno wielki spustoszenie. Wszystko kręci się w złą stronę.
@Adedin
Już nie wróci to... Niegdyś na początku powstania serwera "Empera" grało 60% polaków, 38% brazoli, reszta to z reszty krajów. Było to około 500 graczy to 3 lata temu nawet dużo. Teraz gra zaledwie 80 osób na serwerze. Dodam, że to serwer dosyć nowy i pvp.
Uwazam ze Cipsoft wybral beznadziejny sposob walki z botami. Ta metoda + ostatnie zmiany (wydaje mi sie ze w mniejszym stopniu) doprowadzaja do wyludnienia serwerow.
Suxą na maksa! Wkurzyli mnie w tym momencie xD Myslalem ze im sie to znudzi, a oni dalej ;D Delecik + 2x ban ;d. Kolega 4x ban :D.
dawidfrelian
18-05-2009, 09:47
Jak wszystko w dzisiejszych czasach.
Nie będzie całkowicie płatna, CIP nie jest głupi, musi wpierw zachęcić do gry (FACC).
Jak zaczyna grać i podoba mu się gra, wciąga to po jakimś czasie może kupi PACC, jak komuś się nie podoba to i PACC nie pomoże.
Ale czemu jest niewypałem?
Wtedy nikt by nie wydał na to 20 euro
Ponieważ stare światy świecą pustkami?
+1 oznacza, że tarcza otrzymuje dodatkowy 1 def, lol
Tu się zgodzę.
Skąd zlurowali GSa do Thais? Chyba nie z PoHu? Przecież na drodze do Thais były schody.
IMO tylko kretyni dawają się zhackować i to wyłącznie z własnej winy, CIP nie ma nic do tego.
Po części sam sobie zaprzeczasz
Grasz na non pvp więc się nie wymądrzaj, a stare światy świecą pustkami, bo grają stare wygi, którym wydaje się, że są w najlepszej gildii i mogą robić co im się żywnie podoba.
Naprawdę dużo wiesz o starej Tibii, chyba grasz od wiosennej łatki.
CIP ma coś do tego i nie tylko kretyni dają się zhakować.
Więcej nie pisze, gdyż nie ma to sensu - grasz na niewłaściwym świecie, masz swego rodzaju ograniczenie umysłowe, które sprowadza się do egoistycznego myślenia, w dodatku sam sobie przeczysz 1sza wypowiedź i druga.
Piotrek Marycha
18-05-2009, 09:59
nie walczy z botami - źle
walczy z botami - też źle...
wtf?
Temat chyba w formie zartu?
Mi sie np. nie podobaja kolejne updejty ktore wg. mnie coraz bardziej psują ta gre, wlasciwie to juz nie jest ta sama gra ktora byla kiedys na kliencie 7.6
Ale coz, narzekac sobie mozna ale to i tak nikogo nie obejdzie a juz napewno nie Cipsy :P
BialyOleander
18-05-2009, 14:28
Temat chyba w formie zartu?
Mi sie np. nie podobaja kolejne updejty ktore wg. mnie coraz bardziej psują ta gre, wlasciwie to juz nie jest ta sama gra ktora byla kiedys na kliencie 7.6
Ale coz, narzekac sobie mozna ale to i tak nikogo nie obejdzie a juz napewno nie Cipsy :P
ale bzdury tibia 7.6 była taką samą tibią jak jest teraz. Tylko, że teraz już świat tibi nie ma tajemnic, a kiedyś dopiero się to odkrywało i to sprawiało, że się świetnie grało.
dawid000
18-05-2009, 15:13
Ponad połowa świata gry jest za darmo. Czy dla Ciebie kurwa to nie wystarczająca zachęta?
zacheta to nie jest
bardziej bym powiedzial ze to jest wersja trial pacca :D
poprostu to jest zeby ktos sprawdzil czy warto jest kupowac pacca
PS. kurwa zachetą dla pacca? lol? :D
Co do ich notki na temat aren non pvp na światach pvp. Skoro świat jest pvp to jaki sens dodawać do tego areny non pvp? Przecież wiadome jest, że skoro jest możliwość zabijania na serwerze to musimy liczyć się z tym, że możemy zostać zabici na huncie. Skoro ludzie tak bardzo chcą non pvp niech wybiorą świat non pvp.
racja, to jest debilizm, juz lepiej zrobic na odwrot, dodac areny pvp na swiatach non-pvp
napewno ludzie chcieli by z kims powalczyc, a na non-pvp niemozna ;/
ale zeby bylo tak jak na otsach, ze jak padniesz na arenie to cie wyrzuca za arene, zeby sie nie tracilo nic
Kromka123
20-05-2009, 22:19
Cipsoft suxi updatami. Jak zaczynałem w 7.4 ... to był bajer. Mimo , że zaczynałem i nic nie umiałem na początku to po pewnym czasie wczuwałem sie w klimat. Teraz już tego nie ma. Thiefy , nooby , idioci , hakerzy , traperzy itd.itp. <łeska_się_kręci_aż>
Dla mnie to mendy marnujące pieniądze. Mogli by wypieprzyć tych idiotów co mają te "dobre pomysły" i za pieniądze z Pacc przenieść światy na szybsze serwy bez lagów i kicków oraz z mniejszym limitem noobów online. Ale nie, trzeba utrzymywać darmozjadów, jak np. ten rysownik, co każda jego postać to ewidentny brazol, włącz ekran startowy i powiedz że ci ciemnoskórzy to się nie urwali z lasu równikowego. Wydawać kupę forsy na rasistę jakby screeny za mało mówiły i zmieniać przy każdym upie wygląd strony na coraz to gorszy (widząc poprzedni "tapetę" strony, tego krasnala i dziwkę o budowie 5 latki, rzygałem za każdym otwarciem tibi.com). Mało tego starają się pokazać że się interesują: ankieta o której za **** nie słyszałem i 2000 osób które się wypowiedziało- wszyscy to flammezy jakiś dzieci. Polepszają grafikę, a mi się j**** FPSy, wprowadzają udogodnienia idiotyczne jak h**, a ja i tak PACCa nie mam, a dorabiać k**** nie zamierzam. Kiedyś to się te gre lubiło, tera to rzygi przez nos, informatyka który się onanizuje grzebieniem matki. Specjalnie z**** UHy, żeby FACCe nie mieli zysków, jak nie płacą to niech gówno mają.
Nie wprowadzą 7.6 bo było by to przyznanie się do błędu i zmarnowanie kilku lat oraz pieniędzy na bandę skretyniałych informatyków. Poza tym musieli by założyć z 5 tych serwerów, a i pewnie było by mało, ale nooby by zaraz uciekały widząc jak się kiedyś grało.
Życzę aby Cipasoft upadł, a licencje gry wykupił ktoś lepszy.
sunrise619
24-05-2009, 17:08
mnie denerwuje gra knightem na fista powinni zrobic bron jakas na fista bo to tez wkoncu skill
#Up
Przecież fist, to bicie z ręki..
Kastet wprowadzą i moherowe rękawiczki, a nazajutrz dresy i łańcuchy na szyje. No i wybór koloru skóry: nigga, japana, indiana and NORMAL, następnie nowy outfit gangsta z addonami glock oraz trampki adidasa. I jak szaleć, nowe questy: Black Quest, White Quest, Defeat With Rasizm.
Co do skilla zwanego fistem
Broni nie zrobią bo to jest "walenie" łapka (wiem dziwnie to brzmi, ale dziwniej gdybym napisał ręką), jedynie jaka broń mi przychodzi na myśl to coś w stylu rękawic boxerskich lub jakieś metalowe rękawice z ćwiekami, ale może ktoś to uważać za broń należącą to typu club. Tak naprawdę fist jest najbardziej nieprzydatnym skillem.
No i wybór koloru skóry: nigga, japana, indiana and NORMAL
Zapachniało mi tu nie simiesznym rasistowski żartem, pozatym niema takiej grupy etniczej jak "japan", masz Azjatów.
No i wybór koloru skóry: nigga, japana, indiana and NORMAL,
Co to ten NORMAL? Co ty myślisz, że jak jesteś biały to jesteś normalny?
zacheta to nie jest
bardziej bym powiedzial ze to jest wersja trial pacca :D
poprostu to jest zeby ktos sprawdzil czy warto jest kupowac pacca
Ja to wiem lol. Chyba nie zajarzyłeś mojego postu.
A ja k***a dostałęm bana za napisanie 'tibia.pl' na gamechacie....
Z kolei jak ktoś krzyczy na bocie od tygodnia link do stronki wyłudzającej hasło, to tego już ku**a nikt nie widzi
A ty k***a nie wiesz, że tibia.pl nie jest SF.
Jacobsson
02-07-2009, 14:07
Co to ten NORMAL? Co ty myślisz, że jak jesteś biały to jesteś normalny?
hahaha !
Dla mnie to mendy marnujące pieniądze. Mogli by wypieprzyć tych idiotów co mają te "dobre pomysły" i za pieniądze z Pacc przenieść światy na szybsze serwy bez lagów i kicków oraz z mniejszym limitem noobów online.
Dlaczego jakoś ja ani razu w życiu nie miałem kicka, a gram od 7.1? Lagi też sporadycznie, raz na kwartał może... To nie kwestia serwerów. A nooby będą zawsze, i nic na to nie poradzisz.
Ale nie, trzeba utrzymywać darmozjadów, jak np. ten rysownik, co każda jego postać to ewidentny brazol, włącz ekran startowy i powiedz że ci ciemnoskórzy to się nie urwali z lasu równikowego.
Znowu mnie rozbawiłeś xD ahahahaaa
Polepszają grafikę, a mi się j**** FPSy
To kup sobie lepszego kompa&neta, skoro CI się nawet Tibia tnie.. Ty masz do nich pretensje, że Ci fpsów brakuje? No chłopie...
wprowadzają udogodnienia idiotyczne jak h**, a ja i tak PACCa nie mam, a dorabiać k**** nie zamierzam.
To graj bez Pacc :) też można.
Nie wprowadzą 7.6 bo było by to przyznanie się do błędu i zmarnowanie kilku lat oraz pieniędzy na bandę skretyniałych informatyków.
Co Was wszystkich tak do tej 7.6 ciągnie? Zaczyna mi to wyglądać na jakąś modę - tęsknię za 7.6 to jestem za*ebisty. Szczerze to dla mnie gra się nawet lepiej, niż kiedyś. Większość wprowadzanych zmian dla mnie się podoba, naprawdę nie rozumiem, o co wy macie taki żal do CipSoftu? Przecież oni nie chcą źle. Po drugie primo, większość pomysłów wychodzi od ludzi na forum.tibia.com, więc do nich miejcie pretensje :) Zresztą, zawsze znajdzie się banda konserwatystów, którzy są przeciw byle jakim zmianom, aby tylko być przeciw.
A ja k***a dostałęm bana za napisanie 'tibia.pl' na gamechacie....
Z kolei jak ktoś krzyczy na bocie od tygodnia link do stronki wyłudzającej hasło, to tego już ku**a nikt nie widzi
Święta prawda.
~~
Pzdr & Peace
mistrz99
09-07-2009, 22:36
ehh ja zaczynałem na tibia 8.0 (czy nawet 7.92) i wtedy najbardziej mi się tibia podobała bo nie było tylu noobów i traperów...
Już tak dawno nie było nowego serwer.. Powinni postawić kilka nowych serwerów, nie dużo, ale nowe by się przydały.
Kubaland
10-07-2009, 23:05
@up: Z jednej strony tak, ale z drugiej niekoniecznie, bo niektóre serwery są oblegane, a drugie prawie święcą pustkami (np. zobacz, ile na niektórych serwerach teraz jest graczy online :))
Pustkami? Bez przesady. Gra musi się rozwijać...
Starczyło by dodać 2 serwery pvp i 2 non.
-KitKat-
17-07-2009, 17:35
Witam Tibijczyków,
Może zaistniała sytuacja skłoniła mnie do tego, żeby się tu zarejestrować i zacząć pisać. :D
Chciałbym podzielić się swoim problemem i jego rozwiązaniem.
Otóż... Kiedyś nie znałem dobrze Tibijskich zasad. ;D Koleżanka zrobiła sobie postać, grała trochę i przestała. Oddała mi konto. Ja napisałem w komentarzu na profilu na tibia.com, że szkoda, że nie gra tą postacią i chętnie bym jej ją oddał.
Zatem sam przyznawałem się do udostępniania konta. Otrzymałem za to rok temu bana. GM, czy CM nie usunął komentarza. Odczekałem 30 dni. Nie mogłem, więc zostać zbanowanym znów za to samo.
Teraz mija rok od tej sytuacji. 7 dni temu zostałem szczęśliwym Tutorem. :D Podobała mi się nowa rola, starałem się pomagać najwięcej jak mogłem, tym bardziej, że dużo grałem.
Niestety dziś pojawił się komunikat, że konto zostało zbanowane.
Wchodzę na stronę, loguję się, a tu taka sama treść bana. Account sharing i ten sam komentarz z mojego profilu jako powód, tyle że tym razem jakiś Strażnik Teksasu posunął się wreszcie do jego usunięcia. Kolejne 30 dni, pewnie odwołają mnie z Tutora, nie będę mógł dożywotnio nim zostać. To jest chore!
Postanowiłem napisać do Supportu w tej sprawie, żeby sprawdzili(O ile są w posiadaniu) Criminal Recordy z zeszłego i tego roku dla mojej postaci.
Nie mam wielkich nadziei, jednak zgłosiłem swoją prośbę i napiszę jak się wszystko zakończyło.
Pozdrawiam! xD
PUSZEKXD
18-07-2009, 15:54
ja to pierdole bocil kumpel juz z 2 tygodnie i bana nie dostał huja jest a nie system anty botowy -,-
-KitKat-
18-07-2009, 20:54
Z tego co wiem, to gromadzi pokaźną liczbę botterów przez system i tylko upoważniona do tego osoba wszystkich naraz banuje. :D
Liczba botterów na pewno się zmniejszy, bo teraz już nawet zaszyty w największym odludziu botter nie może czuć się bezpiecznie.
OT: Ciekawi mnie jak działa ten system. Sprawdza otwarte porty, procesy? W sumie firewall by na to nie pozwolił.
Sprawdza otwarte porty, procesy? W sumie firewall by na to nie pozwolił.
Statystyki pls?
OT: Ciekawi mnie jak działa ten system. Sprawdza otwarte porty, procesy? W sumie firewall by na to nie pozwolił.
sniffowanie portow jest nieszczegolnie legalne, poza tym na tyle na ile mi pozwala moja wiedza, moge ci powiedziec, ze robienie tego zdalnie jest trudne jesli wogole mozliwe. To raz.
Dwa - otwarte porty moga sie przydac hackerowi zeby znalesc luke w zabezpieczeniach. Dla Cipsoftu informacja o otwartych portach jest bezuzyteczna jesli boty nie korzystaja z niestandardowych portow. Poza tym dobrze byloby sie przyjrzec konstrukcji botow zeby sie upewnic, ze wogole korzystaja z portow/ socketow (co imho jest mocno watpliwe).
Sprawdzanie procesow podchodzi pod hacking i na pewno nie jest mile widziane, a prawie na pewno karalne.
Co do systemu, to na razie najbardziej prawdopodobna wersja z jaka sie spotkalem, to zbieranie logow systemowych i dyferencjacja. Opieraloby sie to na wyszukiwaniu pewnych reakcji charakterystycznych dla bota, ktore sa niewykonalne dla czlowieka, np (przyklad dosc archaiczny) przebiegniecie 5-10 razy dokladnie ta sama droga ( wskazuje na waypointy, nie spodziewam sie, zeby ktos jeszcze byl na tyle naiwny zeby z tego korzystac) lub atakowanie stworka milisekundy po tym jak znajdzie sie w polu widzenia (czego powtarzanie jest niewykonalne przez czlowieka).
yasiex0r
19-07-2009, 19:44
dostalem bana za to ze umiescilem na rl-chacie link z youtube.com jak questa przejsc
Rocket Slayer
19-07-2009, 19:50
dostalem bana za to ze umiescilem na rl-chacie link z youtube.com jak questa przejsc
No i? Sądzisz, że z tego powodu "cip soft sux"?
niewykonwalne przez czlowieka jest np, w czasie kiedy dziala ci bot ktory biega i zabija, a ty otwierasz list i piszesz w nim cos po czym wysylasz pakiet danych do serwera o tym co napisales rownoczesnie bijac i zbierajac loot. xd
Następnym razem czytaj regułki tibijskie.
__HAPPY_SVEN__
03-08-2009, 21:00
Sam ich nie przeczytałeś, więc nie pouczaj newfagów.
Sam ich nie przeczytałeś, więc nie pouczaj newfagów.
A skąd ty to możesz wiedzieć? Jełopie, ja je przeczytałem...
Następnym razem przed napisaniem posta, zastanów się 10 razy.
gracz16666
10-08-2009, 14:43
noz k*rwa tak sie wpienilem lagi jak ch*j mam i nie tylko ja, chyba ostatnio cipsoft znowu cos odwalil, takie lagi i kicki ze nawet tp nie idzie zrobic... i musze expic na gownianych mobach bo jak pojde na dragi albo dle to ded na 100% :/
sorry ale gdzies musialem sie wyzyc
po co w ogole expic jak ma sie lagi?
__HAPPY_SVEN__
10-08-2009, 20:41
A po co palić skoro ma sie raka płuc?
Uzależnienie mój drogi, uzależnienie. Tak jak ktoś z próchnicą konsumuje landrynki 24/8.
szmerak_ek
28-08-2009, 18:10
@Rocket Slayer
Witaj ziomek hehe =) odbanowali :P?
Updatowy spamik.
A co do bota nie zgadzam się z tobą Vil ponieważ ja używałem bota tylko do skilowania i żeby atakował potworka dopiero jak będzie przy nas. Nie expiłem na nim nic. Tylko poprostu atakowałem go za pomocą bota dopiero jak podeszedł do mnie
a co teraz widnieje na moim koncie:?
Account banished until Sep 23 2009, 17:33:04 CEST because of using unofficial software to play (Automatically detected.)
stoczniowekeke
29-08-2009, 20:11
ja to pierdole bocil kumpel juz z 2 tygodnie i bana nie dostał huja jest a nie system anty botowy -,-
boce od jakiegos miecha <na drucie robie masowo avalanche, a na sorcu expie>
i zero bana ! a to tego to lipny darmowy bot Tibiaauto
buahahahah
i jak ten ich system działa ...
Ja tego Cipsoft'u nie rozumiem i dziwi mnie że jakoś utrzymują się na rynku gier komputerowych.Dlaczego nie stworzą produktu z zaawansowaną grafiką 3D?Tibia jest naprawdę ciekawą grą tyle że oprawa graficzna jest bardzo zacofana.Może nie potrafią?nie mają grafików 3d?albo nie stać ich na zakup profesjonalnego oprogramowania?według mnie to tylko kwestia czasu kiedy ta firma upadnie.
Ja tego Cipsoft'u nie rozumiem i dziwi mnie że jakoś utrzymują się na rynku gier komputerowych.
Ja też się dziwię, iż się utrzymują. Dopiero teraz zaczynąją coś robić (mało graczy gra).
Dlaczego nie stworzą produktu z zaawansowaną grafiką 3D?
Ahhh, oczywiście! Bo 3d jest najlepsze!
Tibia jest naprawdę ciekawą grą tyle że oprawa graficzna jest bardzo zacofana.
Tak? Osobiście lubię grafę 2D! Powiedz mi, co miałeś na myśli mówiąc "zacofana"?
Może nie potrafią?nie mają grafików 3d?
Nie muszą mieć. Nigdy nie będzie tipji 3D! Stworzyliby wtedy super syf.
albo nie stać ich na zakup profesjonalnego oprogramowania?
Lol? Pewno znawca tematu?
według mnie to tylko kwestia czasu kiedy ta firma upadnie.
Hah, zobaczymy.
elvis321
19-11-2009, 19:02
Ja tego Cipsoft'u nie rozumiem i dziwi mnie że jakoś utrzymują się na rynku gier komputerowych.Dlaczego nie stworzą produktu z zaawansowaną grafiką 3D?Tibia jest naprawdę ciekawą grą tyle że oprawa graficzna jest bardzo zacofana.Może nie potrafią?nie mają grafików 3d?albo nie stać ich na zakup profesjonalnego oprogramowania?według mnie to tylko kwestia czasu kiedy ta firma upadnie.
Rotfl 8o. Taki jest klimat tibi, grafia 2D jednym to odpowiada jednym nie. Ci którym to odpowiada grają w tibie całe lata, a tym którzy wolą 3D niech grają w 3D.
LadyPieknosci
01-02-2010, 10:29
Nie kracz!, według mnie, jeśli profesja paladyna miała by być lepsza (czytaj nowe bronie, nie łamiące spiry itd.), to cała społeczność paladynów musiałaby przygotować specjalną petycję do cip'ek. Wątpię, że zaraz cipki coś by zrobiły ale dałoby im to do myślenia, że coś jest nie tak z palkiem. Tylko problem jest w tym, że każdy umie tylko narzekać a nie chce się działać...
ja ci powiem, jak dla was pall jest teraz słaby to wy się za przeproszeniem jebnijcie w bańke, bo skille lecą mu x3 szybciej niż knightowi , lepiej się expi wszystko lepiej...
a co do cipu
wkurza mnie:
1. jak są te crashy , serwy padają to niech ptoem dadzą dla każdego gracza jakby taki prezent i jak go użyjesz będzie się miało przez 1 godzinę expa x2
2. powinni dodać jakieś nowe wyspy dla facc bo facc jest wyjebiście chujowo grać, oczywiście sam pacca posiadam ale facc też musi coś mieć!
3. na każdym serwie na jeden dzień powinno być z 2gm online i z 1 CM i z 10 T/i 5 ST
4. niech zaczną lepiej czytać raporty jak nie chcą aby im serwery padały jeszcze raz bo jakiś noob co nie ma nic do roboty pościaga jakieś programy pobawi się i schakuje niedługo tibie..
5. niech zrobią coś z tymi jebanymi botami, bo jak ja siedziałam i expiłam na rotach to z 3 botów siedziało przez cały dzień pisze do nich ee,ey,off bot, a oni nic a tu nagle wpadła ekipa pk zaczeli ją lać i pisze że nie boter, ustawiła sobie pewnie alarm, i jak poszla ekipka to znowu nic nie odpowiadała
6. powinni napewno zmniejszyć dmg z runek i spelli jak już nie jeden pan/i tutaj pisali
7. powinni zrobić z pare nowych serwów z 2-4, ale znając życie POLAK nigdy pierwszy na nim nie będzie.. bo zawsze ci jebani br,swe...wejdziesz na new serwa a tu ci z 20 osób na rooku na ratach będzie bociło.! i co to za gra? ;/
8. mogli by zrobić tak, że cipsoft zrobił by bota wysłał do tibia.pl i innych portali by wrzucili bota do ściagania i zaraz z pare tys ludzi by go miało cipsoft by wiedział jakie chary to są i by delete leciał odrazu
9. gm'i cm'i mogli by organizować jakieś konkursy na serwach, a nie tylko gracze muszą organizować bo cipowi dupy się nie chce ruszyć, bo all automacik...bo kasa ważniejsza..
10. już chyba ostatni punkcik ;p / powinni zmienić grafike klienta bo już jest w*****ająca, powinni dopracować outfity,napisy bo widać małe pikselki , powinni dodać że można pisać polskie znaki
i to chyba na tyle ;]
A wiecie co mnie denerwuje? To, że all konta zostały usunięte, na chwilę obecną (10 luty 2010r. godz. 02:01)
/\
A ja chciałem sobie 40 lvl na noobie wbić :\\\\
Btw. ale fajnie tibia.com "skacze" ;o
10 kickow w ciagu 2 dni...mhm great :D + koledzy mieli to samo - mass kicki ?
zielony-lp
24-03-2010, 15:58
Mass kicki <33 jedyne co to stać pod domkiem na softach i runki robić żeby jakoś nie wastowac tego pacc... zal
Najgorsze jest to że nie chcą stworzyć chociaż jednego servera z wersja klienta 7.4~
Nie rozumiem czemu, przecież to by wyszło tylko na dobre.
niby w jaki sposób wyszłoby to na dobre?
Typowa propaganda.
Moje zdanie: Zamiast tworzyć MMORPG, to robią sieczkę potworków online. Dzieci expa de gejm.
niby w jaki sposób wyszłoby to na dobre?
Wierz mi, jestem pewien że więcej niż 400 osób grało by na tym serverze i to nie koniecznie osoby które grają na innych, wiele osób odeszło przez aktualizacje klienta - hotkeye, wandy, soul points. Minimum 10 znajomych moich z chęcią by grało na takim serverze, a na całym globie jestem pewien że takich osób jest o wiele wiele więcej.
wiele osób odeszło przez aktualizacje klienta - hotkeye, wandy, soul points.
Gdyby Cipsoft stworzył serwer na którym po naciśnięciu klawisza F1 dostajemy darmowy level grałoby tam na pewno sporo więcej niż 400 graczy. Nie zmienia to jednak faktu, że taka zmiana jest kompletnie bez sensu i nikomu nawet przez myśl by nie przyszło, że wyszłaby grze na dobre.
Analogicznie bez sensu jest wracanie do czasów w których Tibia była w stadium, które możemy bez wahania nazwać early alpha, a zmiany które wymieniłeś stanowią próbę naprawy części z najbardziej jaskrawo widocznych niedoróbek.
To tak jakby postulować wprowadzenie na drogi samochodów z lat 20tych XX wieku w celu poprawy bezpieczeństwa, bo nie mogły one ze względów technicznych przekraczać prędkości 40-50 km/h.
rudesmen
25-08-2010, 13:07
Witam
Na ekranie pojawila mi sie na niebiesko informacja o "illegal tibia client" i ze konto zostanie zbanowane jak nie wejde na jakas tam strone, wszedlem na nia i podalem co trzeba, po minucie wylogowalo mnie z gry, a nic nei kombinowalem z klientem, jedynie ostatnio sam sie zaktualizowal no i mam slabe lacze tak ze mi troche laguje ale nic wiecej. Czy jzu nieodwolalnie stracilem konto?
Crunsher
08-11-2010, 07:03
@up dales sie chacknac :D
Malinovy
05-12-2010, 22:51
5 razy mnie wywaliło (kicki) w ciągu hmmm. godzinki ?
Ataki DDOS ?
Zróbcie coś z tym w końcu ...
Oski-Boski
06-12-2010, 22:19
5 razy mnie wywaliło (kicki) w ciągu hmmm. godzinki ?
Ataki DDOS ?
Zróbcie coś z tym w końcu ...
@ Staram się jak mogę. :]
Ja nie mam nic do cip softu pozatym ze sa poprostu pazerni i zalezy im tylko i wylacznie na kasie robia wszystko co mozna zeby gracze kupowali pacca jak mozna bylo pallowi usunac utamke? exure vite? utane vid ? dla mnie to jest poprostu chore czary ktore byly prawie od poczatku gry zostaja usuniete dlaczego? co im to przeszkadzalo? HA! pieniedzy za malo sknerusy wszystkie doslownie wszystkie expy zajete z botami co robia? moim zdaniem wielkie gówno u mnie na swiecie koles juz chyba od roku boci na zamku i co? gdzie ten system?
dla mnie jak i napewno dla wiekszosci z was zalezy im tylko na OJRO i tylko na OJRO.
Kernkraft
15-12-2010, 13:47
Ja nie mam nic do cip softu pozatym ze sa poprostu pazerni i zalezy im tylko i wylacznie na kasie robia wszystko co mozna zeby gracze kupowali pacca jak mozna bylo pallowi usunac utamke? exure vite? utane vid ? dla mnie to jest poprostu chore czary ktore byly prawie od poczatku gry zostaja usuniete dlaczego? co im to przeszkadzalo? HA! pieniedzy za malo sknerusy wszystkie doslownie wszystkie expy zajete z botami co robia? moim zdaniem wielkie gówno u mnie na swiecie koles juz chyba od roku boci na zamku i co? gdzie ten system?
dla mnie jak i napewno dla wiekszosci z was zalezy im tylko na OJRO i tylko na OJRO.
Gdyby nie byli pazerni, to Tibii już dawno przestałaby istnieć. Muszą opłacić serwery na których stoją tibijskie światy wypełnione takimi ekonomistami jak ty.
materacyk3000
07-11-2011, 15:14
czy boty są legalne czy po prostu cipsoft nie potrafi sobie z nimi poradzic? ile tibia juz istnieje? 10? 15lat?? i zeby tyle syfu bylo przy takich zyskach z pacc'ow? przestalem grac 2 lata temu glownie przez boty, bo nie bylo miejsca gdzie mozna bylo poexpic, wszedzie boty czasami po 3 na 1 respie. Wszedlem po 2 latach pogralem 3 tyg i jest dalej to samo, tylko ze boty teraz juz nawet 100+ lvle maja co jest wg nie do pomyslenia. I napisze naprawde szczerze przez ten krotki okres co teraz pogrywalem nie znalazlem ani 1 osoby (oprocz zaczynajacych gre) ktora nie mialaby chociaz 1 bota czy innego nielegalnego oprogramowania, co wiecej nawet sie z tym nie kryja... Dodatkowo na czacie dzien w dzien te same spamy z ots'ami, sprzedawaniem kasy itp. SYF SYF SYF i tak będzie caly czas?
bylbym wdzieczny jakby ktos mi podal jakis sposob / kontakt gdzie moglbym napisac do kogos wyzej w tej sprawie
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.