Pokaż pełną wersje : #skawina
Kasztłat
19-12-2004, 19:37
Zapraszam wszystkich tu ludzi z forum na mój kanał. Kanał jest nowy wiec nie ma ludzi ale WY to możecie zmienić... Razem będziemy omawiac tu rozne sprawy w tibii i nie tylko. Może być też serv OTS. Zapraszam serdenicze możemy sie dobrze zabawić :P
Wszystkie tematy dozwolone.
Aby wejść na kanał należy wpisać jako server np. (niezapomniec ze to polnet)
krakow.ircnet.pl
port:
6667
I kanał to #skawina
Narazie opami jestem ja i bot :P wrazie jakich zastrzezen albo sugesti zapraszam na kanał.
Aby móc wejść na nasz kanał należy ściągnąć klienta mIRCa, możecie go ściągnąć http://www.skav.net/~csserwis/tibia/mirc612*****
Następnie zainstalować, w odpowiednich okienkach wpisać to o co Was proszą, a w Servers ustawić POLNET: Random Server.
Następnie kliknąć Connect i w okienku podać skawina
nie widzę sensu w zakładaniu nowego kanału ... nie wystarczy Ci istniejący od dawna #tibia.pl?
#tibia.pl SUX
Juz kiedys tlumaczylem dlaczego tak sadze ale teraz mi sie nie chce >.<
No comment
#tibia.pl rox ;)
@topic
Pamiętaj, że ludzie, którzy siedzą na #tibia.pl raczej nie będą siedzieć na Twoim kanale - za dużo roboty z dwiema sieciami...
Może jak juz koniecznie chcesz miec własny kanał, to rozważ założenie takowego na quakenecie?
<przenoszę do owion>
za dużo roboty z dwiema sieciami...
Wcale nie, ja siedze wlasnie na tych dwoch i nie mam z tym zadnego balaganu. :)
Dan the Automator
20-12-2004, 16:56
Takie pytanie ... co trza wpisać w perform by lączyło na raz z dwoma sieciami? Bo kanały dodane w Fav~ same się włączą, ale by sie automatycznie z sieciami łączył... BO ręcznie jest troche niewygodnie.
Takie pytanie ... co trza wpisać w perform by lączyło na raz z dwoma sieciami? Bo kanały dodane w Fav~ same się włączą, ale by sie automatycznie z sieciami łączył... BO ręcznie jest troche niewygodnie.
Zalezy jakiego klienta uzywasz. :)
W irssi wystarczy w pliku .irssi/config dodac sekcje:
{
address = "lodz.ircnet.pl";
chatnet = "POLNet";
port = "6667";
autoconnect = "yes";
},
{
adress = 'irc.quakenet.org";
chatnet = "Quakenet";
port = "6667";
autoconnect = "yes";
},
I irssi sie automagicznie po starcie polaczy z podanymi serwerami.
Ehh... dla mnie to za dużo ;) Bałagan mam często na samym quakenecie (chociaż staram się jak najbardziej ograniczać liczbę kanałów).
Ehh... dla mnie to za dużo ;) Bałagan mam często na samym quakenecie (chociaż staram się jak najbardziej ograniczać liczbę kanałów).
No coz... :)
Kwestia doboru odpowiedniego, ergonomicznego i wygodnego klienta (i wcale nie trzeba 3 osobnych klientow, zeby to uzyskac ;)), oraz praktyki (w moim wypadku 4 lata ircowania robi swoje) :)
@Kasztłat:
Myslisz, ze ktos sie przestawi z #tibia.pl na twoj ? Ja watpie.
@Moderatorzy:
Jestescie modkami, a robicie taki offtopic !! :) Hehe.. nieladnie, nieladnie..
@Kajulec
Offtop rox (j/k ;))
@Polin
To nie kwestia kilku klientów, tylko zbyt dużej ilości kanałów ;) (- jak ludziom z #tibia.pl powszechnie wiadomo #sado-maso i te sprawy :P)
(a te wszytkie "wynalazki" do IRC-a umożliwiaja połączenie z kilkoma sieciami na raz).
Dan the Automator
21-12-2004, 17:16
Zalezy jakiego klienta uzywasz. :)
W irssi wystarczy w pliku .irssi/config dodac sekcje:
{
address = "lodz.ircnet.pl";
chatnet = "POLNet";
port = "6667";
autoconnect = "yes";
},
{
adress = 'irc.quakenet.org";
chatnet = "Quakenet";
port = "6667";
autoconnect = "yes";
},
I irssi sie automagicznie po starcie polaczy z podanymi serwerami.
Ja tam wspieram monopoliste ;< - używam mIRCa.
Ja tam wspieram monopoliste ;< - używam mIRCa.
To spytaj jakiegos mastaha mircowego, nie mnie - ja sie na mircu nie znam.
#tibia.pl rox ;)
A kiedy nas Van ostatnio odwiedziłaś ? :( Coś ostatnio zaniedbujesz starych kumpli /me płacze
A kiedy nas Van ostatnio odwiedziłaś ? :( Coś ostatnio zaniedbujesz starych kumpli /me płacze
Pewnie, pewnie ;)
Czasu nie mam ostatnio... nie dość, że update, to jeszcze Święta ;) poza tym, ostatnio jakieś dziwne rzeczy się tam działy i aż się boję zaglądać ;)
Kasztłat
22-12-2004, 18:39
No to macie problemy. Moze inni beda chcieli wejsc na moj kanal a jak nie to chociaz #under-party tez dobry nawet lepszy. Przynajmniej tam ktos siedzi.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.