|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik forum
|
![]() Zapraszam wszystkich tu ludzi z forum na mój kanał. Kanał jest nowy wiec nie ma ludzi ale WY to możecie zmienić... Razem będziemy omawiac tu rozne sprawy w tibii i nie tylko. Może być też serv OTS. Zapraszam serdenicze możemy sie dobrze zabawić
![]() Wszystkie tematy dozwolone. Aby wejść na kanał należy wpisać jako server np. (niezapomniec ze to polnet) krakow.ircnet.pl port: 6667 I kanał to #skawina Narazie opami jestem ja i bot ![]() Aby móc wejść na nasz kanał należy ściągnąć klienta mIRCa, możecie go ściągnąć http://www.skav.net/~csserwis/tibia/mirc612***** Następnie zainstalować, w odpowiednich okienkach wpisać to o co Was proszą, a w Servers ustawić POLNET: Random Server. Następnie kliknąć Connect i w okienku podać skawina |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
eX Moderator
Data dołączenia: 10 09 2003
Lokacja: Fotel przed monitorem
![]() |
![]() nie widzę sensu w zakładaniu nowego kanału ... nie wystarczy Ci istniejący od dawna #tibia.pl?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
eX Moderator
Data dołączenia: 07 07 2004
|
![]() #tibia.pl rox
![]() @topic Pamiętaj, że ludzie, którzy siedzą na #tibia.pl raczej nie będą siedzieć na Twoim kanale - za dużo roboty z dwiema sieciami... Może jak juz koniecznie chcesz miec własny kanał, to rozważ założenie takowego na quakenecie? <przenoszę do owion> |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Na emeryturze.
Data dołączenia: 24 10 2003
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Na emeryturze.
|
![]() Cytuj:
![]() W irssi wystarczy w pliku .irssi/config dodac sekcje: { address = "lodz.ircnet.pl"; chatnet = "POLNet"; port = "6667"; autoconnect = "yes"; }, { adress = 'irc.quakenet.org"; chatnet = "Quakenet"; port = "6667"; autoconnect = "yes"; }, I irssi sie automagicznie po starcie polaczy z podanymi serwerami. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
eX Moderator
|
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Na emeryturze.
|
![]() Cytuj:
![]() Kwestia doboru odpowiedniego, ergonomicznego i wygodnego klienta (i wcale nie trzeba 3 osobnych klientow, zeby to uzyskac ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Kasztłat:
Myslisz, ze ktos sie przestawi z #tibia.pl na twoj ? Ja watpie. @Moderatorzy: Jestescie modkami, a robicie taki offtopic !! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
eX Moderator
|
![]() @Kajulec
Offtop rox (j/k ![]() @Polin To nie kwestia kilku klientów, tylko zbyt dużej ilości kanałów ![]() ![]() (a te wszytkie "wynalazki" do IRC-a umożliwiaja połączenie z kilkoma sieciami na raz). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Na emeryturze.
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 11 2003
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
A kiedy nas Van ostatnio odwiedziłaś ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
eX Moderator
|
![]() Cytuj:
![]() Czasu nie mam ostatnio... nie dość, że update, to jeszcze Święta ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
|
![]() No to macie problemy. Moze inni beda chcieli wejsc na moj kanal a jak nie to chociaz #under-party tez dobry nawet lepszy. Przynajmniej tam ktos siedzi.
Ostatnio edytowany przez Kasztłat - 22-12-2004 o 18:41. |
![]() |
![]() |