zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Ultras

Stron : 1 [2] 3

Albertus
09-08-2009, 13:24
Naucz się czytać... kupowanie biletów to nie to samo co wpłacanie pieniędzy na konto bankowe...

wiem , ale tu taki zrobilem offtop do offtopa

To chyba jasne że prezes bierze te pieniądze. W końcu organizuje mecze, ma to robić z własnej kieszeni?

do wlasnej kieszeni znaczy ze klub oddal walkowera bo nie mial na wyjazd a prezes jezdzi nowym samochodem (z kradzionych pieniedzy)

CytrynowySorbet
09-08-2009, 14:22
do wlasnej kieszeni znaczy ze klub oddal walkowera bo nie mial na wyjazd a prezes jezdzi nowym samochodem (z kradzionych pieniedzy)

Kradzież (art. 278 kk) to zabór cudzej rzeczy w celu przywłaszczenia. Pod pojęciem zaboru rozumie się fizyczne wyjęcie rzeczy spod władztwa właściciela.

Wątpię, żeby prezes brał całą kasę - a jeśli bierze, to widocznie tak było w umowie. Jeśli rzeczywiście by kradł, to drużyna na pewno zmieniłaby prezesa / pozwała go.

Gordorczyk
09-08-2009, 14:26
ilu bylo od was w Belchatowie?
na poczatku bylo kilkadziesiat osob potem dojechaly 3 autobusy wiec na koniec bylo niecale 300

Albertus
09-08-2009, 15:07
Wątpię, żeby prezes brał całą kasę - a jeśli bierze, to widocznie tak było w umowie. Jeśli rzeczywiście by kradł, to drużyna na pewno zmieniłaby prezesa / pozwała go.

gadasz jak moja ciotka.... wy nie mozecie zrozumiec ze prawo to jedno a to co sie u nas dzieje to drugie? np. u nas w piekarni kierownik kradnie , za co piekarze dostaja manko , pozwal go ktos? nie! takie bajki to mozna dzieciom opowiadac ze sie kogos za takie cos do sadu podaje. a druzyna nie zmienila prezesa bo nie mogla ale odeszli czolowi zawodnicy przez co spadlismy z wielkim chukiem z 3 ligi ( druzyna ktora miala byc w pierwszej 6 , rok temu ^pierwsza porazke dopiero w srodku wiosny... druzyna byla genialna )

CytrynowySorbet
09-08-2009, 15:28
gadasz jak moja ciotka.... wy nie mozecie zrozumiec ze prawo to jedno a to co sie u nas dzieje to drugie? np. u nas w piekarni kierownik kradnie , za co piekarze dostaja manko , pozwal go ktos? nie! takie bajki to mozna dzieciom opowiadac ze sie kogos za takie cos do sadu podaje.
To u was po prostu źle się dzieje. Prezes mojej matki wyleciał na zbity pysk z obowiązkiem wypłacenia wszystkim pracownikom zabranych pieniędzy z 10%-owym odszkodowaniem i zakazem wykonywania zawodu przez 4 lata. Wystarczy chcieć i się starać. Albo może u nas jest po prostu cud miód i orzeszki. No ale czego można się spodziewać od kogoś, kto uważa policję za zło wcielone i dzieło szatana.

a druzyna nie zmienila prezesa bo nie mogla

Dlaczego nie mogła? Bo mieli podpisaną umowę? Cóż, to samo dotyczy prezesa. Wiedz, że siedząc na dupie i czekając aż w końcu będzie lepiej do niczego się nie dojdzie. I dziwię się, że nie pobiliście tego prezesa, w końcu to by było dla dobra waszej drużyny...

Wielkimanitu
09-08-2009, 15:29
Ej no bez przesady... Nie porównuj różnych epok... Poza tym walka między szlachcicami (skądkolwiek to wziąłeś, pierwsze słyszę o czymś takim, może lekcje histy przespałem) to co innego (już sam fakt porównywania dość ważnych osobistości do... powiedzmy sobie szczerze, mi, przeciętnemu mieszkańcowi Ziemi niezaznajomionego z tematem kibice kojarzą się z chuliganami co klną i niszczą [nasze kochane "stereotypy", znam ten ból])

Tu akurat Albertus ma rację - obecnie pojedynki są w Polsce zakazane. Co jest oczywiście idiotyzmem - niby dlaczego dwie strony, które zgadzają się na warunki umowy nie mogą stoczyć ze sobą walki (nawet niekoniecznie na śmierć i życie)?
A takie usankcjonowane pojedynki byłyby dobre w przypadku ustawek kibiców (nie mówię tu o zwykłych burdach na stadionach) - dwie ekipy ustalają ze sobą miejsce i warunki bitwy, umowę dają wszystkim do podpisania i magiczny sposób policja ma o wiele mniej roboty.

CytrynowySorbet
09-08-2009, 15:42
Tu akurat Albertus ma rację - obecnie pojedynki są w Polsce zakazane. Co jest oczywiście idiotyzmem - niby dlaczego dwie strony, które zgadzają się na warunki umowy nie mogą stoczyć ze sobą walki (nawet niekoniecznie na śmierć i życie)?
A takie usankcjonowane pojedynki byłyby dobre w przypadku ustawek kibiców (nie mówię tu o zwykłych burdach na stadionach) - dwie ekipy ustalają ze sobą miejsce i warunki bitwy, umowę dają wszystkim do podpisania i magiczny sposób policja ma o wiele mniej roboty.

Co innego dwie ekipy, które CHCĄ się pobić, a co innego banda dresów pytająca "za jakim zespołem jesteś?", a na odpowiedź inną niż "za xxx (czyli ten, za którym są dresy)" dostajesz ostre lanie. Jakoś nie sądzę, żeby ta osoba była na to chętna. I właśnie to powoduje we mnie niechęć do wszelkich kibiców.

Ufocznik
09-08-2009, 15:56
Ja też dzisiaj zaliczyłem udany wyjazd. 700 głów przekryczało fanów oDRY wODZISLAW. Tylko co to za wyjazd, gdy czujesz się jak w domu? ;|

Szczerze to wolałbym się czuć na wyjeździe jak w domu, niż w domu jak na wyjeździe tak jak w ostatni czwartek.

Może mi ktoś powiedzieć co ten scyzor tam znów nabazgrał, bo nie zdążyłem przeczytać zanim post został usunięty?:)

A swoją drogą przypominam, że temat jest o ultrasach, a nie hooliganach, jak ktoś nie odróżnia od siebie tych dwóch grup to nie wiem co robi w tym temacie.

Gordorczyk
09-08-2009, 16:32
W międzyczasie może wybiorę się ze Śląskiem do B-stoku, o ile czas i fundusze pozwolą, bo wyjazd z gatunku tych niezapomnianych.
przykro mi ale nic z tego :( u nas jest remont stadionu i sektor gosci jest zamkniety
no chyba ze dogadacie sie z UJB to użyczymy dla was jakis sektor :)

Albertus
09-08-2009, 17:36
To u was po prostu źle się dzieje. Prezes mojej matki wyleciał na zbity pysk z obowiązkiem wypłacenia wszystkim pracownikom zabranych pieniędzy z 10%-owym odszkodowaniem i zakazem wykonywania zawodu przez 4 lata. Wystarczy chcieć i się starać. Albo może u nas jest po prostu cud miód i orzeszki. No ale czego można się spodziewać od kogoś, kto uważa policję za zło wcielone i dzieło szatana.

Dlaczego nie mogła? Bo mieli podpisaną umowę? Cóż, to samo dotyczy prezesa. Wiedz, że siedząc na dupie i czekając aż w końcu będzie lepiej do niczego się nie dojdzie. I dziwię się, że nie pobiliście tego prezesa, w końcu to by było dla dobra waszej drużyny...

nie wszedzie tak jest jak u was... nie wiem czemu niemogli , wiesz u nas w malym miasteczku licza sie znajomosci , widocznie prezes znajomosci ma. W sumie to nie glupi pomysl z tym pobiciem ;D musialbym pogadac z kolegami ;D

Gordorczyk
11-08-2009, 01:17
Kolumbijscy kibice futbolu dostali zakaz noszenia lub pokazywania koszulek, flag lub innych przedmiotów w kolorach klubowych podczas meczów wyjazdowych swych drużyn. Zakaz wydano, by zapobiegać chuligaństwu i przemocy na stadionach.
źródło: sport.pl
dzisiaj Kolumbia, jutro Polska :(

Gierubesoen
11-08-2009, 01:28
U nas to nie przejdzie.. Zresztą, Kolumbia jest bardziej dzika, tam zamiast pięści są pistolety i karabiny :D

Albertus
11-08-2009, 07:48
u nas to by nie przeszlo , juz se wyobrazam policje podchodzaca do 300/400 kibicow co wyjechali na wyjazd i mowia zeby pozdejmowali szaliki , byla by to taka prowokacja ze na 90 % takich przypdkow byla by zadyma.

Gordorczyk
11-08-2009, 10:07
/\ mam nadzieje ze macie racje

http://www.youtube.com/watch?v=ltzdu2gO7Js&feature=related
prawda o kibicach

MasterofPuppets
11-08-2009, 10:12
@: albercik
koles wes mnie nie rozwalaj masz 16 lat i odwalasz 3 osobowe mlyny to ty chyba mlyna nie widziales!!!!!!!!!!!!! u nas na derbach trojmiasta na mlyn chodzi po 2 tys osob wiec nie wypowiadaj sie!!!!!!!! jak chcesz byc kibolem to dorosnij smarku a nie cwaniaka na forum zgrywasz pewnie jakbym ci wjechal z partyzanta na twarz to by cie matka nie poznala kozaku

lece na impre elo
Typowy net-hools arki ;))

CytrynowySorbet
11-08-2009, 10:39
dzisiaj Kolumbia, jutro Polska :(

Do Polski to nie przejdzie, a przynajmniej nie w najbliższej przyszłości - tutaj sytuacja nie jest tragiczna.

@Albertus: jakby doszło do takiej zadymy to chyba wiesz kto by zatriumfował. I nie mówię tutaj o bójce, tylko o jej skutkach.

MasterofPuppets
11-08-2009, 15:36
W Polsce taka ustawa nie ma szans instnienia ;). Zajebiscie by wtedy oprawy wygladaly, kazdy ubrany inaczej :D

Albertus
11-08-2009, 18:58
Do Polski to nie przejdzie, a przynajmniej nie w najbliższej przyszłości - tutaj sytuacja nie jest tragiczna.

@Albertus: jakby doszło do takiej zadymy to chyba wiesz kto by zatriumfował. I nie mówię tutaj o bójce, tylko o jej skutkach.

tak , policja pewnie by dostala wpierdol ale pozniej kibice mieli by nieprzyjemnosci prawne , ale mysle ze to by i tak nas nie zraziło.

CytrynowySorbet
11-08-2009, 19:17
tak , policja pewnie by dostala wpierdol ale pozniej kibice mieli by nieprzyjemnosci prawne , ale mysle ze to by i tak nas nie zraziło.

Za atak na policjanta idzie się do więzienia. Więc wątpię, czy by nie zraziło.

sphinx123
11-08-2009, 21:02
Sorbet, to chyba logiczne, że oni zabiliby wszystkich policjantów więc nie miałby kto złożyć oskarżenia!

http://img210.imageshack.us/img210/2315/wirtuallara.png

MasterofPuppets
12-08-2009, 08:42
@up
Probowales być zabawny ? :)

Albertus
12-08-2009, 09:33
Za atak na policjanta idzie się do więzienia. Więc wątpię, czy by nie zraziło.

wyobrazasz sobie jaka sila sa kibice? patrz ilu nas jest , w calej Polsce bedzie kilkaset tysiecy. Wystarczy ze czolowe kluby zrobią chwilowo zgode , i wszyscy kibice zrobili by taki mlyn w kraju ze ustawa by nie przeszla ewentualnie mozna by tez strajk zrobc , rzad musialby zareagowac na tyle ludzi strajkujących. jest to tylko kwestia dogadania , dlatego mysle ze taki pomysl u nas nawet by nie przeszedl.

CytrynowySorbet
12-08-2009, 11:59
wyobrazasz sobie jaka sila sa kibice? patrz ilu nas jest , w calej Polsce bedzie kilkaset tysiecy. Wystarczy ze czolowe kluby zrobią chwilowo zgode , i wszyscy kibice zrobili by taki mlyn w kraju ze ustawa by nie przeszla ewentualnie mozna by tez strajk zrobc , rzad musialby zareagowac na tyle ludzi strajkujących. jest to tylko kwestia dogadania , dlatego mysle ze taki pomysl u nas nawet by nie przeszedl.

Żartujesz sobie? Nie wiem za kogo wy się macie. Jakby kibice zrobili "młyn", to źle by się to dla nich skończyło, wierz mi, bo kraj nie użyłby policjantów, tylko innych sił. Zresztą co ty myślisz, że rząd by się przejął... wybacz, ale to brzmi jak jakiś żenujący żart prowadzącego... STRAJKIEM KIBICÓW? A po co wy nam w kraju? Porównujesz się do górników czy pielęgniarek? Inne kraje by nas wyśmiały, a wy, kibice, gorzko byście tego pożałowali. Myślisz, że skoro kraj może wysyłać żołnierzy na wojny, to nie poradzi sobie z bandą idiotów, którzy organizują jakieś śmieszne strajki? Ty chyba naprawdę nie masz zielonego pojęcia, jak funkcjonuje państwo.

Proszę bardzo, organizujcie głodówkę, chętnie się pośmieję, a i przeludnienie się trochę zmniejszy i średnie IQ wzrośnie.

Gierubesoen
12-08-2009, 12:21
Jakby kibice zrobili "młyn", to źle by się to dla nich skończyło, wierz mi, bo kraj nie użyłby policjantów, tylko innych sił.

Zanim wojsko wkroczyłoby do akcji, minęłyby ze 2 dni, w tym czasie sporo by się działo gdyby wszyscy kibice stanęli po jednej stronie barykady.

Zresztą co ty myślisz, że rząd by się przejął... wybacz, ale to brzmi jak jakiś żenujący żart prowadzącego... STRAJKIEM KIBICÓW? A po co wy nam w kraju? Porównujesz się do górników czy pielęgniarek?

W przeciwieństwie do pielęgniarek, kibole roz*******ają wszystko wokół, więc wątpię, żeby ludziom na górze to 'zwisało'

Nie, nie twierdzę że szalikowcy > pielęgniarki, bo dla państwa ważniejsze jest to drugie, ale ogarnięcie setek rozjuszonych facetów to nie kwestia godzin, lecz dni

CytrynowySorbet
12-08-2009, 12:26
Nie, nie twierdzę że szalikowcy > pielęgniarki, bo dla państwa ważniejsze jest to drugie, ale ogarnięcie setek rozjuszonych facetów to nie kwestia godzin, lecz dni

Według mnie na takich "rozjuszonych facetów" powinny być polowania, bo to jest po prostu kpina, "strajk kibiców". To może zrobimy strajk właścicieli psów (bo trzeba bo pieskach sprzątać kupki na dworze)? Banda rozjuszonych psów jest bardzo niebezpieczna...

Taka prawda: piłka nożna powoduje tylko agresję, i dlatego nienawidzę tego sportu. Z fanami koszta / siatki takich problemów nie ma.

Albertus
12-08-2009, 12:34
Zanim wojsko wkroczyłoby do akcji, minęłyby ze 2 dni, w tym czasie sporo by się działo gdyby wszyscy kibice stanęli po jednej stronie barykady.

wlasnie , to nie bylo by 100 osob ktore mozna rozpedzic szybko , ale jak wyobrazisz se dziesiatki tysiecy ludzi idacych ulica i rozwalajacych co sie da , rzad szybko by skapitulował zeby nie bylo nie potrzebnego rozlewu krwi. Wystarczylo by tylko troche ogarnietych ludzi ze zdolnosciami przywodczymi a wtedy nawet by można rząd zmienić. I nie mow ze nie , bo ludzie maja duza sile , niby jak obalilismy komune? glownie poprzez strajki wiec tu mozna zrobic to samo a nawet latwiej bo komunisci nie bali sie strzelac do ludzi a teraz w swiecie gdzie sa te jakies prawa czlowieka to bali by sie strzelac ostra amunicja.

Gierubesoen
12-08-2009, 12:35
Według mnie na takich "rozjuszonych facetów" powinny być polowania, bo to jest po prostu kpina, "strajk kibiców". To może zrobimy strajk właścicieli psów (bo trzeba bo pieskach sprzątać kupki na dworze)? Banda rozjuszonych psów jest bardzo niebezpieczna...

Nic nie poradzisz, kibice piłkarscy w Polsce na dzień dzisiejszy to potężna siła, czy tego chcesz, czy nie :)

MasterofPuppets
12-08-2009, 12:44

Taka prawda: piłka nożna powoduje tylko agresję, i dlatego nienawidzę tego sportu. Z fanami koszta / siatki takich problemów nie ma.
Gówno wiesz, wiec opuść ten temat z łaski swojej :). Skoro tak wiele masz do kibiców, po co tu zaglądasz w ogole ?

Gordorczyk
12-08-2009, 13:34
Jak wszyscy wiemy po sobotnim incydencie w czasie wyjazdu do Bełchatowa zostało zatrzymanych przez policję pięciu niewinnych ultrasów. Nie są oni ani złodziejami, ani "krewkimi chuliganami" czy też pseudokibicami. Są oni KIBICAMI takimi jak my wszyscy.

Kto jeździ na wyjazdy ten wie do czego zdolna jest polska policja. Na tym wyjeździe mogliśmy nie po raz pierwszy doświadczyć na własnej skórze jak działa "identyfikacja sprawców". Z tłumu były wyciągane niewinne osoby, które niczego nie ukradły.

Na szczęście wszyscy wrócili już dziś do domów. Czują się dobrze pomimo licznych ran i siniaków odniesionych "przez przypadek" podczas zatrzymań przez policję. Postawiono im zarzut czynnej napaści na funkcjonariuszy.

Do tego, aby nasi kibice zostali uniewinnieni potrzebni są dobrzy adwokaci, którzy dużo kosztują. Dlatego też zwracamy się do Was z ogromną prośbą o pomoc finansową.

Na miejscu tych pięciu kibiców mógł się znaleźć każdy z nas. Każdy z nas mógł zostać spacyfikowany i osadzony "na dołku". Nie możemy dopuścić do tego, aby zostali oni wyeliminowani z naszego kibicowskiego świata. Niezależnie od tego czy jeździsz na wyjazdy czy nie, czy jesteś kumaty lub mniej kumaty, czy masz 16 czy 50 lat prosimy Cię o wsparcie finansowe.

Sumę jaką uzbieramy w całości przeznaczymy na obronę naszych niewinnych kibiców, jak także na koszta związane z procesem przeciwko policjantom, którzy w sposób niewłaściwy interweniowali podczas sobotniego, hańbiącego wydarzenia.
źródło:jagiellonia.net
chodzi o to ze oskarzono kibicow Jagi o kradziez rozynych rzeczy z cpn
potem psy weszkly do autobusu wyciagnly ludzi na chybil trafil i tamci dzis maja przejebane :(

Ulrikk
12-08-2009, 13:52
Strajki Kibicuf Som Gupie! Lepiej Zrupy Strajk Pedaluf, Ubiezmy Sie Na Rurzowo Bendzie Spoko

CytrynowySorbet
12-08-2009, 13:59
jak wyobrazisz se dziesiatki tysiecy ludzi
Nie wyobrażam sobie, bo to nierealne, aż tylu kretynów by się nie znalazło, żeby narażać życie swoje / niszczyć życie rodziny / cokolwiek, bo rząd coś wprowadził.
idacych ulica i rozwalajacych co sie da
Deportacja do Afryki, ludzie buszu do buszu. Ale jak już pisałem, piłka = agresja, co udowadnia fakt, że sytuacji zmian ustaw kibicowania dajecie ryzyko ogromnej wojny domowej. Jakby to była najważniejsza rzecz w życiu.

rzad szybko by skapitulował zeby nie bylo nie potrzebnego rozlewu krwi.
Oh wcale by nie skapitulował, i wcale nie byłby niepotrzebny. Zauważ że jesteśmy w UE - mielibyśmy dwa wyjścia: pozbyć się tego problemu raz na zawsze, albo poddać się, co jest jednoznaczne z tym, że jesteśmy krajem słabym - papa UE.

Wystarczylo by tylko troche ogarnietych ludzi ze zdolnosciami przywodczymi a wtedy nawet by można rząd zmienić.
Chyba za dużo grasz w gry wojenne i nie widzisz rzeczywistości.

I nie mow ze nie , bo ludzie maja duza sile , niby jak obalilismy komune?
Nie sami, to po pierwsze. Po drugie twoja głupota i obsesja na punkcie piłki mnie przeraża. KOMUNA I PIŁKA, NOSZ KURWA TEN SAM POZIOM. Chyba synku nie wiesz co się działo za czasów komuny.

glownie poprzez strajki wiec tu mozna zrobic to samo a nawet latwiej bo komunisci nie bali sie strzelac do ludzi a teraz w swiecie gdzie sa te jakies prawa czlowieka to bali by sie strzelac ostra amunicja.

Masz spaczoną psychikę. Każdy kto gotów byłby zabijać i podbijać kraj, bo zabronili mu nosić szaliki, jest chory psychicznie i to trzeba leczyć, a takich ludzi zamykać bo są niebezpieczni dla społeczeństwa. Weź jeszcze raz przemyśl to, co napisałeś, bo to naprawdę jest szczyt szczytu głupoty.

Nic nie poradzisz, kibice piłkarscy w Polsce na dzień dzisiejszy to potężna siła, czy tego chcesz, czy nie :)

Fanatycy i obsesyjni debile - tak. Kibice - nie.

Gówno wiesz, wiec opuść ten temat z łaski swojej :). Skoro tak wiele masz do kibiców, po co tu zaglądasz w ogole ?

Bo co mi zrobisz :) Zaglądam, żeby przekonać się jak społeczeństwo może być pojebane, z rządzą mordu w oczach. Myślałem, że stereotypy są złe, ale w tym przypadku stereotyp kibica to baranek przy tym, jak to jest naprawdę.

Tylko mnie nie zabijcie, lol.

Strajki Kibicuf Som Gupie! Lepiej Zrupy Strajk Pedaluf, Ubiezmy Sie Na Rurzowo Bendzie Spoko
Słotki jestesi, kotqu.

Albertus
12-08-2009, 14:17
latwo bylo by opanowac taka sile ? :

http://www.youtube.com/watch?v=pACb6Ukl2pI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=FEr7bDTg3xQ&feature=related

a wyobrazic se ze ich jest x wiecej niz na filmikach? Nie ma co ukrywac , kibice to duza sila.

I nie wiem co jest z toba , zyjesz w innym swiecie , myslisz ze tu jest tak ze jak ktos cos komus zrobi to sie idzie do sadu i po sprawie , obudz sie , prawo u nas karze za glupoty a na prawdziwe przestepstwa przymykane jest oko.

chcesz przyklad? ok;

ja mialem sprawe w sadzie za to ze kolega idacy obok mnie rzucil sniezka , we 4 mielismy sprawe za dzialanie wspolne i w porozumieniu. a pare lat temu 3 kolesi bestialsko zabili chlopaka , torturowali go chyba pare godzin przed smiercia itp. a co dostali? po pare lat wiezienia , bo jeden juz wyszedl chyba z pol roku temu ale co z tego jak on juz nie zyje.

nadal myslisz ze zyjemy w kraju prawa? jestem pewny ze kazdy zna przypadki temu podobne

Gierubesoen
12-08-2009, 14:20
Chyba was fantazja ponosi... Kapitulacja rządu? No way, ale trochę napsutej krwi i szkód by było, pomijając to, że do takiego przemarszu nigdy nie dojdzie :)

Albertus
12-08-2009, 14:26
Chyba was fantazja ponosi... Kapitulacja rządu? No way, ale trochę napsutej krwi i szkód by było, pomijając to, że do takiego przemarszu nigdy nie dojdzie :)

nie dojdzie bo rzad nie wprowadzi tak glupiego prawa jak w kolumbi ;D

CytrynowySorbet
12-08-2009, 14:41
Nie ma co ukrywac , kibice to duza sila.
Według mnie normalny kibic nic nie zrobi. Fanatycy tak. To tak jak z Tibią: prawdziwi gracze z zaciśniętymi wargami przyjmują kolejne rujnujące update'y, a dzieci wciąż się żalą. Naprawdę Albertus, musisz zrozumieć, że mamy XXI wiek, w którym legendarne walki, bitwy, przyciskania rządu itp to przeszłość. Takie coś nie ma szans się wydarzyć, nawet w Polsce.

I nie wiem co jest z toba , zyjesz w innym swiecie , myslisz ze tu jest tak ze jak ktos cos komus zrobi to sie idzie do sadu i po sprawie , obudz sie , prawo u nas karze za glupoty a na prawdziwe przestepstwa przymykane jest oko.
Sugeruję się tym co jest u mnie. Jeśli u was rzeczywiście jest tak jak piszesz, współczuję. Ale po co mieszkać w takim miejscu?

chcesz przyklad? ok;
Nie znam cię, więc nie chcę oceniać, ani podważać twojej wiarygodności. Naprawdę trudno mi uwierzyć w te wszystkie sytuacje, ale cóż, może miałem po prostu tak wielkie szczęście mieszkać tam, gdzie mieszkam. Jedno wiem na pewno - nie ma sytuacji bez wyjścia.

nadal myslisz ze zyjemy w kraju prawa? jestem pewny ze kazdy zna przypadki temu podobne

Żyjemy w kraju należącym do UE. Zawsze można się odwołać do najwyższej instancji, procedury w Brukseli przeprowadza się o wiele inaczej niż w zacofanej Polsce. A kilka osób na pewno wyleciałoby na zbity pysk ze swoich stanowisk.

Albertus
12-08-2009, 15:23
Według mnie normalny kibic nic nie zrobi. Fanatycy tak. To tak jak z Tibią: prawdziwi gracze z zaciśniętymi wargami przyjmują kolejne rujnujące update'y, a dzieci wciąż się żalą. Naprawdę Albertus, musisz zrozumieć, że mamy XXI wiek, w którym legendarne walki, bitwy, przyciskania rządu itp to przeszłość. Takie coś nie ma szans się wydarzyć, nawet w Polsce.

Sugeruję się tym co jest u mnie. Jeśli u was rzeczywiście jest tak jak piszesz, współczuję. Ale po co mieszkać w takim miejscu?

Nie znam cię, więc nie chcę oceniać, ani podważać twojej wiarygodności. Naprawdę trudno mi uwierzyć w te wszystkie sytuacje, ale cóż, może miałem po prostu tak wielkie szczęście mieszkać tam, gdzie mieszkam. Jedno wiem na pewno - nie ma sytuacji bez wyjścia.

Żyjemy w kraju należącym do UE. Zawsze można się odwołać do najwyższej instancji, procedury w Brukseli przeprowadza się o wiele inaczej niż w zacofanej Polsce. A kilka osób na pewno wyleciałoby na zbity pysk ze swoich stanowisk.

moze i tak by bylo w duzym miescie , ale u nas nie ma szans bo u nas w malym miasteczku w 99 % licza sie znajomosci. A co do tego morderstwa to matka tego zabitego chlopaka to kolezanka moiej mamy , odwolywala sie nawety do Hagi i dupa.

mysle ze u was tez jest tyle sytuacji , bo ja moglbym opowiadac ich duzo. mozliwe ze to u nas jest tylko takie miejsce (tak przynaimniej mowi mi ciotka mieszkajaca w bialymstoku) a mozliwe ze tak jest wszedzie. Ale u nas przynaimniej 5/6 sytuacji tego typu do roku. ostatnio gdzies dla kolesia glowe obcieli i ciagle takie cos. Pewnie slyszales o takiej sytuacji ze chlop gwalcil curke i trzymal ja w domu zamknieta? to bylo pod Siemiatyczami bardzo glosna sprawa. tyle ze u nas takie rzeczy sa ciagle jakies mordy , bujki uliczne itp.

CytrynowySorbet
12-08-2009, 15:43
mysle ze u was tez jest tyle sytuacji
Nie wykluczam tego. Może jest to spowodowane tym, że u was, jako iż to małe miasto, wszyscy się znają i to się szybko rozchodzi. Ja prawie że nie mam możliwości dowiedzieć się, co dzieje się po drugiej stronie miasta.

Pewnie slyszales o takiej sytuacji ze chlop gwalcil curke i trzymal ja w domu zamknieta? to bylo pod Siemiatyczami bardzo glosna sprawa. tyle ze u nas takie rzeczy sa ciagle jakies mordy , bujki uliczne itp.

Ano słyszałem. IMO chore, ale dla każdego pojęcie czegoś chorego jest inne...

Aha, skończmy już tą dyskusję, to temat Ultrasów podobno (:

MasterofPuppets
12-08-2009, 15:59
Spam poleciał straszny :D. No ale trudno, Albertus z tym strajkiem cos Cię za bardzo poniosło :D. Dobra wróćmy do tematu Panowie, może jakieś fotki dajmy z opraw w tym sezonie ? :)

LoluU$
12-08-2009, 20:31
Albertus troche Ciebie fantazja poniosła. Do tematu : Dobrze ze masz ten 3/15 osobowy mlyn, udzielasz sie. Jest bardzo dobrze aczkolwiek dlaczego nie mozna zmobilizowac innych ? Watpie ze tylko wasza 3/15 jest tak zapalona do kibicowania, inni tez moze. Dla mnie to sie strasznie dziwne wydaje... 3/15 osobowy mlyn O_O ?!

Gierubesoen
12-08-2009, 23:04
Ładny, głosny doping w Bydgoszczy:) Orientuje się ktoś co się działo gdzieś tak w 20. minucie, po trybunie było widać biegających ludzi i jakiś trans, z tego co wyczytałem autorstwa Zawiszy? :d

Gordorczyk
12-08-2009, 23:06
@up
tez to zauwazylem i tez nie wiem o co poszlo (i co dokladnie sie dzialo)
zapewne dzis sie nie dowiemy
na szalikowcy.com za niedlugo napewno bedzie jakis artykul o tym

LoluU$
12-08-2009, 23:11
moze cos o PZPNie badz jakis trans na przywitanie Obraniaka? Dokladnie meczu nie ogladalem, dopiero w 2 polowce sie przysiadlem.

Prawie caly czas HSV slyszalem ; o

MasterofPuppets
12-08-2009, 23:13
Mecz taki sobie. Pod względem piłkarskim przeciętny, z dopingu to raczej monotonia, bo było tylko la la la la la POLSKA ! No ale dobrze, że wygrana ;)

Gordorczyk
12-08-2009, 23:17
Mecz taki sobie. Pod względem piłkarskim przeciętny, z dopingu to raczej monotonia, bo było tylko la la la la la POLSKA ! No ale dobrze, że wygrana ;)
te la la la la la POLSKA to jak powiedzial LoluU$ to HSV i racja pol meczu ciagle to lecialo

Gierubesoen
12-08-2009, 23:19
moze cos o PZPNie badz jakis trans na przywitanie Obraniaka? Dokladnie meczu nie ogladalem, dopiero w 2 polowce sie przysiadlem.

Nie nie, końcówka zdanie wyglądała tak- NIGDY NIE BĘDZIESZ ZAWISZAKIEM ... Myślę, że to po prostu był trans z wrzutem na jakiegoś działacza, ochrona go zdjęła no i Zawisza protestowała, ale to tylko moje przypuszczenia

Prawie caly czas HSV slyszalem ; o

Ta, wałkowane było często, szkoda że śpiewali za szybko... Najlepiej wychodzi wolno, z przerwami i klaskaniem ;

LoluU$
12-08-2009, 23:26
Prawidlowe templo jest takie srednie. Nie za szybkie, bardziej wolniejsze i co 3 razy dochodzi klaszczenie w lapy. Taka seryjka 9 HSV i fajnie wychodzi i nie jest takie zle na jakie dzisiaj wygladalo w TV, a raczej "slyszalo". Pozatym wczesniej czytajac na kibice.net/forum doczytalem sie cos w stylu

a)"Panowie mozna by bylo zrobic jakis trans na temat Obraniaka"
b)"No mozna mozna, trzeba z Zawiszakami pogadac. Moglibyscie tez zrobic trans o PZPN'owskich kurwach"

@edit

http://kibice.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=11022

@edit 2

http://img33.imageshack.us/img33/7339/kbnet.jpg

Articuno
12-08-2009, 23:51
Co do dopingu w Bydogszczy, warto zaznaczyć, że jest tam cienka akustyka, gdyż dach jest tylko nad dwoma sektorami(?), więc tym bardziej brawo!

Gierubesoen
13-08-2009, 00:29
Polska na dwie strony i tak wyszło zajebiście :)

spider-bialystok
13-08-2009, 00:44
latwo bylo by opanowac taka sile ? :

http://www.youtube.com/watch?v=pACb6Ukl2pI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=FEr7bDTg3xQ&feature=related
Bardzo latwo, wystarczy 1 uzbrojony smiglowiec.
Obudz sie, o sile nie decyduje liczebnosc, a pieniadze.

Argen
13-08-2009, 11:38
Nawet śmigłowiec nie potrzebny, wystarczy grupa żołnierzy z gazem łzawiącym/obezwładniającym i po zabawie. Z tym, że debili demolujących miasto przez to, że "zły rząd" zabrał szaliki powinno się traktować cyklonem B.

Gierubesoen
13-08-2009, 11:39
To tak jakby metalom ściąć włosy i zabrać glany :)

LoluU$
13-08-2009, 11:48
Albo emowcom żyletki :D

Argen
13-08-2009, 12:12
Albo emowcom żyletki :D

Nie!!! Tego byście chyba nie zrobili ;(

Gordorczyk
13-08-2009, 13:52
To tak jakby metalom ściąć włosy i zabrać glany :)
z tym ze kibic bez szalika wyglada dziwnie
a metal bez glanow i dlugich brunych kudlow moze by zaczal przypominac czlowieka

Lasooch
13-08-2009, 14:01
z tym ze kibic bez szalika wyglada dziwnie
a metal bez glanow i dlugich brunych kudlow moze by zaczal przypominac czlowieka

Zapraszam do mnie, możesz obejrzeć i pomacać - coś mi mówi, że moje 'długie brudne kudły' są bardziej zadbane od tWOICH krótkich włosów/łysej pały (a na pewno nie mniej).

Gierubesoen
13-08-2009, 16:07
Od dawna już nie uczęszczam na mecze reprezentacji w Polsce. Wyjątkowo byłem na meczu ze Słowenią ale tylko dlatego iż odbył się we Wrocławiu. Stwierdziłem że nie będę dawał zarabiać frajerom z PZPN.

Jeżdżę jednak na mecze naszej kadry za granicą. Postanowiłem dowiedzieć się jak ma się sprawa z biletami na mecz Słowenia – Polska, który odbędzie się 9 września w Mariborze.
Telefonuję do odpowiedniego działu PZPN, odbiera jakaś kobieta, nie przedstawia się, informuje tylko że PZPN. Pytam więc o w/w mecz i czy wiadomo kiedy związek będzie rozprowadzał bilety. Kobiecina informuje mnie że PZPN nie będzie rozprowadzał biletów na ten mecz.
- Kto w takim razie ?
- Nikt.
- Dlaczego?
– Bo nie.
- Czy związek wytłumaczy kibicom dlaczego nie rozprowadzi wejściówek i wyda jakieś oświadczenie w tej sprawie. Odpowiedź padła jednoznaczna:
– Nie.
Drążę temat:
– Czyli zupełnie nie interesują was kibice i olewacie ich ?
W odpowiedzi słyszę:
- Żegnam, muszę odebrać drugi telefon.

300 biletów porozkradane przez leśnych dziadków. Rozumiem, sponsorzy itp. ale żeby całą pulę biletów zabierać??? I jak tu się nie w*****ać, po Listkiewiczu kolejny gruby knur dorwał się do koryta

LoluU$
13-08-2009, 22:22
Polskie realia władz Piłki Nożnej <3 To sa poprostu kurwy z pzpn'u ;/

Gordorczyk
14-08-2009, 00:22
300 biletów porozkradane przez leśnych dziadków. Rozumiem, sponsorzy itp. ale żeby całą pulę biletów zabierać??? I jak tu się nie w*****ać, po Listkiewiczu kolejny gruby knur dorwał się do koryta
w pzpn wszyscy to takie same podle swinie i nie wazne kto jest prezesem i tak zawsze beda zlodziejami

Miszczu
14-08-2009, 12:39
Dla mnie najlepiej o Lato świadczy fakt ,że pierwsza rzecz którą zrobił po dostaniu sie do koryta było podwyższenie sobie pensji o 100% czyli chyba <nie chce skłamać> o 25 000 zł. Ludzie ,przecież to co się dzieje w PZPNie jest po prostu kurwa śmieszne ,dlaczego np.w koszykówce czy siatkówce nie ma takich problemów? A sprawa degradacji ŁKSu? Cracovia nie miała gdzie grać ,nie poinformowała o tym fakcie nawet MOSIRu a i tak grają tylko ,że na stadionie w Sosnowcu.......to jest jakaś kpina.

MasterofPuppets
14-08-2009, 12:55
Tak samo sprawa korupcji, Widzew zdegradowany, Jaga -10 pktów... Jak karać to wszystkich tak samo

Gordorczyk
14-08-2009, 13:14
Tak samo sprawa korupcji, Widzew zdegradowany, Jaga -10 pktów... Jak karać to wszystkich tak samo
wogle nie powinni degradowac klubow tylko karac ludzi... jednak to nie wchodzi w rachube bo by musieli sami siebie oskarzac

LoluU$
14-08-2009, 23:25
Derby Łodzi wygrywa RTS Widzew 2:1 :) Czekam na relacje, ponoc zapłoneły flagi i była wymiana racami.

Gierubesoen
14-08-2009, 23:27
Była krótka przerwa w meczu, rzucali racami w siebie :)

LoluU$
14-08-2009, 23:29
O tym mowilem, majac na mysli wymiane rac

Gierubesoen
14-08-2009, 23:35
http://virango.pl/content/widzew-lodz-lks-lodz

Jak dla mnie, wygrana Widzewa na boisku i na trybunach. Zobaczymy co pokaże ŁKS u siebie

http://www.youtube.com/watch?v=L2moKHulGi0 filmik na którym widać tą wymiane rac ;]

Articuno
14-08-2009, 23:58
A ja powiem, że dzisiejszy doping Śląska był na bardzo wysokim poziomie.

Miszczu
15-08-2009, 11:15
http://virango.pl/content/widzew-lodz-lks-lodz

Jak dla mnie, wygrana Widzewa na boisku i na trybunach. Zobaczymy co pokaże ŁKS u siebie

http://www.youtube.com/watch?v=L2moKHulGi0 filmik na którym widać tą wymiane rac ;]
Tak ale to jest śmieszne na derby na ŁKSie przychodzi tyle kibiców Widzewa ile chce a na Widzewie ograniczają miejsca dla eŁKSiaków. Na te derby 600 biletów było dla kibiców z al.Unii......

LoluU$
15-08-2009, 11:35
Wiesz przeciez dobrze ze to zarząd i te chore przepisy z biletami. Krzesełko - osoba czy jakies takie.

Albertus
15-08-2009, 12:52
u nas pierwszy mecz zaliczony.

Sklad sie zmienil wrucili starzy zawodnicy ale i tak jest to sama mlodierz ( chyba z 6x 17 latkow w pierwszym skladzie) grali dobrze i ograli lidera 3-1.

Na mlyn przyszlo 8 osob wiec nawet nie spiewalismy , za to wypilismy 2x 0,7 wodeczki smacznej. I spokojnie oglądaliśmy mecz. Uczcilismy tez minuta ciszy śmierć wiernego kibica Staska ktory zmarl przedwczoraj wieczorem ;(. Ogolnie mecz fajny tylko szkoda ze ludzi malo , ale mysle ze jak teraz beda wygrywac to najdzie ludzi i za pare kolejek bedziemy wrescie mieli pare glow do spiewania. Bo w 8 troche wstyd.

Slyszalem ze na derbach Lodzi byl niezly mlyn , byl ktos tam?

MasterofPuppets
15-08-2009, 17:20
@Albertus
Która liga ten Twój klubik ?

Albertus
15-08-2009, 18:01
byla 3 ale spadli do 4. Kiedys na mlynie bylo po 100 ludzi co jak na 4 lige bylo duzo. teraz od poczatku tamtego sezonu mamy jakis kryzys i nie ma nic... ;(

LoluU$
15-08-2009, 18:06
4 jaka? znakusie

MasterofPuppets
15-08-2009, 18:22
No to w 4 lidze 8 osobowy mlyn ? :D . Z 30 osób conajmniej powinno być ..

Gordorczyk
15-08-2009, 20:47
wlasnie wrocilem z meczu Jaga - Korona
doping Jagi nie zly, Korony nie bylo bo na stadionie jest remont i sektor gosci jest zamkniety

LoluU$
15-08-2009, 23:35
http://www.youtube.com/watch?v=kYrcxCRZxxs

^^

Gierubesoen
15-08-2009, 23:38
Ktoś tu przyjął lekkiego cumshota, no i widać kto zaczął rzucać racami ;d

LoluU$
16-08-2009, 12:06
W miare fajnie to wygladalo, serpentyny + trans + raca :D

Gordorczyk
16-08-2009, 12:28
http://www.youtube.com/watch?v=kYrcxCRZxxs

^^

buhahaha rozwalilo mnie to

Xevez
16-08-2009, 12:48
wczoraj mecz Miedź Legnica - Zagłębie Sosnowiec
doping jak na ilość głów (około 250) bardzo przeciętny. Sektor gości zamknięty, ale mimo to przyjechało około 50 kibiców gości i zasiedli na sektorze niedaleko nas. Doping kulturalny, bez wyzywania i spinki.

http://img219.imageshack.us/img219/2079/miedz3k.jpg
http://img231.imageshack.us/img231/7936/miedz2.jpg
Goście:
http://img269.imageshack.us/img269/7290/miedz1.jpg

sphinx123
16-08-2009, 14:00
Fajnie musi się mecz oglądać, jak masz zasłonięty widok wielką flagą.

DaimenPro
16-08-2009, 14:11
!derby Derby Derby!

Dzisiaj

Stal Vs. Falubaz

Xevez
16-08-2009, 15:56

ano, fajnie jest;]

Gierubesoen
16-08-2009, 16:46

A po cholerę mi widok? ;]

http://i585.photobucket.com/albums/ss293/onestepbeyond_sofia/St_Etienne_Nice5.jpg

Kto zgadnie jaka ekipa?:D

LoluU$
16-08-2009, 18:07
St Etienne?

Xevez
16-08-2009, 18:16
St Etienne?

tak, st etienne;D

Gordorczyk
16-08-2009, 21:46

tylko ze tak sie sklada na mecz sie nie idzie ogladac jak graja zawodnicy
na meczu sie jest po to, by dopingowac

Pix888
17-08-2009, 00:41
Można i dopingować i oglądać.
Z resztą zależy po prostu co oglądasz, wiadomo że jak nie ma zbytnio czego to można się pojarać fajną atmosferką. A jak idziesz i oglądasz spotkanie jakbyś był na jakimś genialnym teatralnym wręcz spektaklu to jest nieco inaczej.
Ja mimo wszystko jak już na mecz się wybieram to żeby pooglądać mecz.

Xevez
17-08-2009, 01:08
jeżeli idziesz tylko oglądać mecz, to siadasz daleko od młyna, a żadna sektorówka na pewno nie zasłoni Ci grajków
a jeżeli idziesz na mecz, żeby dopingować i przy okazji oglądać, to chyba można te parę minut meczu przegapić;]

a i jeszcze jedno - liga polska ma to do siebie, że zbyt widowiskowa nie jest, ale o tym wie chyba każdy w tym temacie

LoluU$
17-08-2009, 13:37
http://www.youtube.com/watch?v=c9JZ-fcKiM8&NR=1

MIAZGA ! 8o

MasterofPuppets
17-08-2009, 17:39
Doping ZAJEBISTY. Więcej powiedzieć nic się nie da.:)

Gordorczyk
17-08-2009, 17:47
BBC, jak niemal wszystkie brytyjskie media, potępia odpalanie pirotechniki na stadionach. Ale tym razem w krytyce posunęło się do stwierdzenia, że najgorsze w przegranym 1:8 dwumeczu Aberdeen z Sigmą Ołomuniec były... race. Czyli kompromitacja na boisku jest czymś drugorzędnym? A przecież to "kibolom" zarzuca się, że nie obchodzi ich mecz... Fani ze Szkocji zaatakowani gazem w Czechach >>> Myślałem, że po określeniu kibiców faszystami z powodu napisu "ultras" nic głupszego w brytyjskich mediach się nie pojawi. Ale konkurencja nie śpi. "Aberdeen opuściło europejskie puchary po przegranej 1:8 z Sigmą. Ale gorsza może być kara po tym, jak sędzia wspomniał w raporcie z meczu przesłanym do UEFA o racach odpalonych przez kibiców Aberdeen". Czyli nagle kompletna kompromitacja z czwartą drużyną ligi czeskiej staje się mniejszym problemem niż trzy (dosłownie trzy) race? Chyba jednak nie. Wpływy z praw telewizyjnych w przypadku awansu do kolejnej fazy byłyby prawdopodobnie liczone w dziesiątkach tysięcy funtów, nie wspominając o wyprzedaniu stadionu na kolejny pojedynek. Tymczasem za pirotechnikę klub czeka prawdopodobnie kilka, kilkanaście tysięcy euro do zapłaty. BBC przypomina, że klub ze szkockiej Premier League już został ukarany za "podobny incydent" w 2007 roku, kiedy musiał zapłacić 10 tys. euro za użycie przez kibiców rac na Ukrainie. Aberdeen już rozpoczęło polowanie na sprawców, jakby co najmniej byli winni wtargnięcia na murawę, wykrzykiwania komunistycznych haseł czy ataku na służby porządkowe. A oni tylko zapalili race, nawet nie w trakcie meczu, ale przed jego rozpoczęciem. Na stronie klubu znajdują się zdjęcia dwóch młodych ludzi połączone z apelem o poufne zawiadomienie klubu, jeśli ktoś ich zna. Na pewno nie chodzi o wręczenie im kwiatów, raczej chodzi o dożywotni zakaz wstępu na stadion w Aberdeen. W specjalnym oświadczeniu klub pisze, że to nie kibice - nazywa ich "elementem". Według mnie, jeśli coś jest z nimi nie tak, to raczej fakt, że po absolutnej kompromitacji w Szkocji (1:5) w ogóle chciało im się jechać do Czech i dopingować swoją drużynę. Ogromna większość kibicowskiej braci z Pittodrie Stadium została w domach, bo ma w poważaniu fatalną grę zespołu, niski prestiż Ligi Europejskiej i mało rozpoznawalnego rywala. A mimo to ich wierności, oddania i, co najważniejsze, przynależności do grona kibiców nikt nie kwestionuje.
źródło: kibice.net

Xevez
18-08-2009, 21:55
nieoficjalnie zgoda na linii zagłębie lubin - lech poznań dobiegła końca

Gordorczyk
18-08-2009, 22:15
@up
:O wiesz moze z jakiego powodu?

Gierubesoen
18-08-2009, 23:02
Jak dla mnie niewielkie zaskoczenie, nietrudno domyślić się czemu zgoda upadła, która na dobrą sprawę nigdy prawdziwą zgodą nie była...

Ufocznik
18-08-2009, 23:04
Zgoda kibiców Lecha z Zagłębiem Lubin oficjalnie została zerwana. Jednocześnie ponoć blisko jest zawarcia zgody z ŁKS.

To nie może być prawda... :S

WZL!

LoluU$
18-08-2009, 23:19
z tego co mi wiadomo Lech pojawil sie nawet na Derbach Łodzi ! Wiec uklad jakis jest. Co do zgody z Lubinem wyczytalem na forum Kolejorza ze nie ma prawa nikt sie pokazywac w "pamiatkach" Zagłębia na meczach Lecha.

Gierubesoen
18-08-2009, 23:33
z tego co mi wiadomo Lech pojawil sie nawet na Derbach Łodzi !

http://i41.tinypic.com/3340m60.jpg - przod
http://i41.tinypic.com/2sale1l.jpg - tyl

zapewne o tym mowa - robione w Chorzowie

Co do zgody z Lubinem wyczytalem na forum Kolejorza ze nie ma prawa nikt sie pokazywac w "pamiatkach" Zagłębia na meczach Lecha.

To normalne przy zrywaniu zgody...

A co do zgody ŁKSu z Lechem- chyba im się w dupach poprzewracało, zmieniają zgody/ układy jak rękawiczki...

Gordorczyk
18-08-2009, 23:48
A co do zgody ŁKSu z Lechem- chyba im się w dupach poprzewracało, zmieniają zgody/ układy jak rękawiczki...
racja, zgody powinno sie utrzymywac jak najdluzej

Miszczu
19-08-2009, 10:33
Zgoda kibiców Lecha z Zagłębiem Lubin oficjalnie została zerwana. Jednocześnie ponoć blisko jest zawarcia zgody z ŁKS.

To nie może być prawda... :S

WZL!

ŁKS zgody z LEchem raczej nie będzie miał ,za dużo nas dzieli a łączy tylko wspólny wróg -Ży..tzn Widzew ;).A zapomniałem dodać ,że od razu rozpadłaby się zgoda Lecha z Cracovią .

Gierubesoen
20-08-2009, 20:35
"Na klub Arka Gdynia nałożona karę finansową w wysokości ośmiu tysięcy złotych w związku z rażącym naruszeniem przepisów PZPN w zakresie zasad przyjmowania kibiców gości podczas meczu 2. kolejki Ekstraklasy Arka Gdynia - Legia Warszawa - wpuszczenie grupy około 160 kibiców Legii Warszawa bez autoryzacji klubu macierzystego na sektor kibiców gospodarzy." - poinformowała w czwartek Ekstraklasa SA.

Tak czytam te wszystkie newsy o ekstraklasie, o PZPNie, o braku biletów na mecz ze Słowenią, o 5 latach zakazu stadionowego i 2000zł kary za transparent i na usta ciśnie mi się tylko jedno:

Wy wszyscy jesteście pojebani! Was nie można sądzić was trzeba leczyć!!

cytat z "Psów" Pasikowskiego.

Albertus
20-08-2009, 21:10
uuu ciekawe czyli Lech z LKS teraz ma byc?

to jakie sa glowne zgody w Polsce

Legia - Zaglebie - Olimpia
Lech - Arka - Cracovia
Lechia - Wisla - Slask
Widzew - Ruch - Elana
LKS - Zawisza - Resovia - GKS Tychy

nie myle sie?

czyli przy takiej zgodzie zrobilo by sie cos takiego

Lech - LKS - Zawisza - Resovia - GKS Tychy - Cracovia (Arka odpada bo ma kose z LKS)

Do kogo wtedy dojdzie Arka?

dane czerpane z
http://sport.onet.pl/1,16,11,19209055,53765831,92184,0,forum.html?TEMAT =1248685

Miszczu
20-08-2009, 21:13

Lech - Arka - Cracovia
Lechia - Wisla - Slask
Widzew - Ruch - Elana

nie myle sie?

Lech - LKS - Zawisza - Resovia - GKS Tychy - Cracovia (Arka odpada bo ma kose z LKS)

dane czerpane z
http://sport.onet.pl/1,16,11,19209055,53765831,92184,0,forum.html?TEMAT =1248685
Echh... ŁKS NIE MA ZGODY Z LECHEM.
Gdyby nawet do tego doszło to od razu od Lecha odsunęła by się ARka i Cracovia. JAk jeszcze z Arką można by sie dogadać to ŁKS nie daruje Cracovii tej afery o ekstraklasie przez bardzo długo czas. eee coś nie pewna ta strona bo kosa ŁKSu z Lechem jest już nie ważna .

Albertus
20-08-2009, 21:19
Echh... ŁKS NIE MA ZGODY Z LECHEM.
Gdyby nawet do tego doszło to od razu od Lecha odsunęła by się ARka i Cracovia. JAk jeszcze z Arką można by sie dogadać to ŁKS nie daruje Cracovii tej afery o ekstraklasie przez bardzo długo czas. eee coś nie pewna ta strona bo kosa ŁKSu z Lechem jest już nie ważna .

acha , czyli to zwykla plotka. Moze dane sa stare , A co myslicie o klubach ktore zostaly same ( prawie same nie liczac malutkich klubow) takie jak LKS Lomza ( zgoda tylko ze Sparta) czy nawet 1 ligowa Jagiellonia Bialystok ktora zgode ma chyba tylko z Siarka Tarnobrzeg o ile nadal jest.

Nasza Cresovia ma zgode z Olimpia Zambrow i chyba z AZS Biala Podlaska (to chyba jeszcze w trakcie robienia zgody) Kose mamy z Tur Bielsk Podlaski , ale nie lubimy sie z wieloma klubami na podlasiu tylko ze z zadnym otwartej wojny jak z Bielskiem nie mamy

Gierubesoen
20-08-2009, 21:27
Widzew - Ruch - Elana

Widzewa nic nie łączy z Elaną, jak już to Ruch - Elana - Myszków, chociaż Myszków to bardziej FC Ruchu niż trzecia siła...

Mam nadzieję że Lech się przejedzie na tym balansowaniu pomiędzy zgodami, układami, układzikami :)

Nasza Cresovia ma zgode z Olimpia Zambrow i chyba z AZS Biala Podlaska (to chyba jeszcze w trakcie robienia zgody) Kose mamy z Tur Bielsk Podlaski , ale nie lubimy sie z wieloma klubami na podlasiu tylko ze z zadnym otwartej wojny jak z Bielskiem nie mamy

A jak jest u was z Legią i Jagiellonią, jaki macie stosunek do tych klubów i kto ma większe wpływy w okolicy?

Lech -ŁKS - Zawisza - Resovia - GKS Tychy - Cracovia

Lech z Zawiszą i ŁKS z Cracovią?

Nie ma takiej opcji, fantazjujesz :D

LoluU$
20-08-2009, 22:29
strona mocno stara czy cos... baaardzo nawet...

STAL RZESZÓW :

Nie ma juz kosy z Stalą Mielec,
Jest układ z Radomiakiem Radom i Igloopolem Dębica, i dobre stosunki z Widzewem (dawna zgoda)

MasterofPuppets
20-08-2009, 22:58
dane czerpane z
Jak uważasz onet za wiarygodne źródło na temat ruchu kibicowskiego to gratuluję ;)

Gierubesoen
20-08-2009, 23:05
Prędzej mojego starego spytam o zgody jakiegoś klubu niż zasięgnę informacji na forum onetu...

LoluU$
20-08-2009, 23:09
co prawda to prawda ^^

Ufocznik
20-08-2009, 23:13

Lech - Arka - Cracovia
Lechia - Wisla - Slask
Widzew - Ruch - Elana

nie myle sie?

dane czerpane z

Z tego co się orientuję to nie będzie zgody z ŁKS tak jak napisał Miszczu, istnieje jedynie układ między ekipami hooliganów obydwu klubów. A co do reszty, Cracovia nigdy nie będzie trzymać z ŁKS, a GKS Tychy ma już zgodę z Cracovią. Poza tym, to, że klub a trzyma z b i c to nie znaczy, że b i c ze sobą również. Przykład: niedawna zgoda Lecha z Zagłębiem, jednoczesna Zagłębia z Zawiszą i relacje na linii Lech - Zawisza.

trochę pierdolenia o niczym :P

A co do tematu, tym razem nie udało mi się pojechać na Lech - Brugge, chociaż miałem ten wyjazd w planach, ale fundusze niestety nie pozwoliły. Mam ten problem, że muszę jeszcze doliczać koszty pociągu w dwie strony. A pociąg nie zawsze pasuje, szczególnie teraz gdy trzeba jeździć do Wronek.

Albertus
21-08-2009, 00:25
A jak jest u was z Legią i Jagiellonią, jaki macie stosunek do tych klubów i kto ma większe wpływy w okolicy?

tu jest bardzo ciekawa sytuacja , zaraz ci to opisze

KIEDYS (zanim jaga byla w 1 lidze) :

JAGIELLONIA BIALYSTOK : 2 %

CRESOVIA SIEMIATYCZE : 98 % mieszkancow dzielili sie na (lecz wszyscy zyli w przyjazni bo laczyla nas Cresovia) :
-Legia (70-80 %
-Widzew (5%)
-Wisla ( 15-25 % )

po przejsciu Jagi do ekstraklasy zrobilo sie tak

JAGIELLONIA BIALYSTOK : 30-40 %

CRESOVIA SIEMIATYCZE : 60-70 %
-Legia (95 %)
-Widzew (5%)

czyli wszyscy kibice wisly i wielu kibicow Legii przeszlo na jage.

geraz sytuacja wyglada tak ze za jaga sa sami gowniarze a za Legia sa starzy wyjadacze i troche mlodierzy (miedzy innymi ja) no a na Mlynie sa sami Legionisci i paru Widzewiakow ogolnie spokojnie , oficialnie Cresovia jest za Legia ( czasem z innymi ekipami spiewamy Piosenki z Lazienkowskiej) a jak gralismy z Olimpia Elblag to spiewalismy na 2 strony Warszawa....Warszawa Warszawa.... Przyjaznimi sie tez z klubami ktore tez lubia Legie np. Olimpia Zambrow , AZS Biala Podlaska itp. kose mamy z fanklubem jagi czyli bielskiem.

jak pytasz o okolice to powiem tak ; graniczymi z n,astepujacymi powiatami :

-Wysokie Mazowieckie (Jagiellonia)
-Bielsk Podlaski (Jagiellonia)
-Hajnowka (Jagiellonia)
-Sokolow Podlaski (Legia)
-Siedlce (Legia)
-Losice (Legia)
-Biala Podlaska (Legia)

czyli wszystkie podlaskie granice sa za jaga a mazowieckie i lubelskie za Legia a my jestesmy na froncie pomiedzy 2 strefami wplywow

sytuacja w naszym powiecie wyglada tak ze prawie wszystkie wioski za za jaga , miasto oficialnie za Legia

MasterofPuppets
21-08-2009, 16:02
@Gordor

Oprawa Jagi w Twoim podpisie? ;)

Gordorczyk
21-08-2009, 16:49
@Gordor

Oprawa Jagi w Twoim podpisie? ;)
niee, to Ruch Radziankow
i oczywiscie podpis usuniety przez kochanych moderatorow :)

Lasooch
21-08-2009, 18:14
niee, to Ruch Radziankow
i oczywiscie podpis usuniety przez kochanych moderatorow :)

Zgadnij, kto go zaraportował : ) Nie to, żeby dość drastycznie łamał regulamin pod dwoma względami (wielkość i waga obrazka). Oczywiście tY jesteś teraz skrzywdzonym kibicem, bo skasowali podpis, pewnie dlatego, że piłkarski :'(((

Ufocznik
21-08-2009, 18:27
Zgadnij, kto go zaraportował : ) Nie to, żeby dość drastycznie łamał regulamin pod dwoma względami (wielkość i waga obrazka). Oczywiście tY jesteś teraz skrzywdzonym kibicem, bo skasowali podpis, pewnie dlatego, że piłkarski :'(((

Ok, jesteś fajny, mój ty forumowy strażniku, ale nie musisz robić offtopa, żeby nam to pokazać ;\

Albertus
21-08-2009, 18:53
www.ultrasgame.com

swietna gra przegladarkowa !!! gram Olimpia Zambrow bo Cresy nie ma ;D

LoluU$
21-08-2009, 22:16
@up

Dla niewyzytych super kiboli ... taak, bardzo ciekawa gra :|

Albertus
22-08-2009, 12:16
@up

Dla niewyzytych super kiboli ... taak, bardzo ciekawa gra :|

czemu tak myslisz? to jest ciekawa gra typu "the crims" wiec niby "the crims" jest dla niewyzytych gangsterow? "managerzone" dla niewyzytych managerow a "plemiona" dla niewyzytych wojownikow ?

smieszny jestes , jest to gra ciekawa i fajna

cos o niej opowiem bo zaczelem grac

sa 2 rankingi , Respekt i Hools

Ranking Hools zdobywa sie poprzez ustawki (2 pkt za wygranie -1 za przegranie )

Respekt zdobywa sie poprzez oprawy na meczu oraz zachowanie na wyjezdzie.

szkolisz ultrasow , budujesz stadion , robisz fajne oprawy , demolujesz stadion przeciwnikowi. Ogolnie gra jest fajna , i kazdego kibica i nie tylko zadowoli ;D

Gordorczyk
22-08-2009, 12:17
brawo! dostaniesz medal od kochanych (tak jak pzpn) moderatorow za walke z chamstwem i faszyzmem

Lasooch
22-08-2009, 13:41
brawo! dostaniesz medal od kochanych (tak jak pzpn) moderatorow za walke z chamstwem i faszyzmem

Zrobiłem to dla własnej satysfakcji, bo cIĘ nie lubię, nacjonalisto.

Albertus
22-08-2009, 15:48

Ja juz zaczynalem Cie szanowac ; ale za takie donoszenie to zal. Rozumiem gdyby Cie obrazil wtedy moglbys doniesc , ale jak robi cos co Cie nie boli/obraza itp. to lepiej siedziec cicho...

Jak kiedys mnie policja na swiadka wziela bo widzialem cos na ulicy to chociaz ze chlopow za bardzo nie lubilem to i tak powiedzialem ze nic nie widzialem...

Ufocznik
22-08-2009, 15:49

No to mission completed, że tak powiem! Jak będziesz oblewać z kumplami z piaskownicy zmianę podpisu na tibijskim forum twojego największego wroga, to daj znać. Akurat mam wolny wieczór.

A mój avatar też zaraportujesz? W końcu "88"...

MasterofPuppets
22-08-2009, 17:47

Idz bronić milicji, sprzedawczyku.

Miszczu
22-08-2009, 17:58

Chyba wole nacjonalistę od konfidenta.

LoluU$
22-08-2009, 19:52
Panowie znow robi sie nie potrzebny offtop olejcie to.

Stal Rzeszów 1:1 GKS Jastrzębie

moja OSOBISTA relacja :

Do Rzeszowa przyjezdza GKS z 0 pkt. zmierzyc sie ze Stalą, ktora punktow rowniez 0. Tak wiec super pilkarsko widowisko sie zapowiadalo (...) Tak wiec od 1 minuty ruszamy z dopingiem i prowadzimy sredniej jakosci doping, w młynie ok 150 osób, moze wiecej stalem na dole dokladnie nie potrafie określić. Jastrzębia ok 70~ osób (raczej nie wiecej). Dopingują od 1 minuty do połowy, zresztą jak my. Po stracie gola duza liczba kibiców wychodzi ze stadionu krzycząc "nie chce wam sie grac.. TO WY*******AC". Reszta zostaje i krytykuje naganną gre kopaczy. Wywieszamy 2 flagi i 1 transparent ze słowami wsparcia dla kibica który siedzi w więzieniu. GKS z 2 flagami ( Forever Young, i łączona ze Stala Mielec ( chyba ze Stala, moze mi sie cos pojebalo ._.)) . Od drugiej polowy spokoj na stadionie 0 dopingu z zadnej ze stron. GKS zaczyna dopingowac w 88 minucie. Az do strzelenia bramki wyrównującej przez Stal. Wtedy spora część stadionu zrywa sie i krzyczy pare razy "ZKS". Jastrzębie odspiewuje "czy wygrywasz czy nie~" i "jestesmy zawsze tam gdzie nasz GKS gra". Opuszczamy stadion, GKS z przyczyn oczywistych jeszcz zostaje chwile, po czym zapewne odjezdzają. Podsumowywując :
- Gra piłkarzy
- liczba
- doping
- postawa piłkarzy do nas (kibicow)
+wesoła atmosfera na stadione przez pijanych kibicow ;)

STALO GRAĆ K*WA MAĆ !

Albertus
22-08-2009, 21:50
troche malo jak na takie miasto , ale u was pewnie duzo klubow jest , na Resovie tez tyle przychodzi? z kim Stal Rzeszow ma zgode?

Glon Elriel
22-08-2009, 23:42
Ktos Chyba zapomniał o takim zestawie

Wisłoka Dębica > Górnik Zabrze < GKS Katowice > Banik Ostrava (Wszyscy dobre stosunki ze soba mimo poszczegolnych brakow zgodowych)

NIEMA TAKIEJ MOŻLIWOŚCI ŻEBY NIE BYŁO NAS W PRZYSZŁOŚCI

GieKSa&Górnik
http://www.torcida.eu/2009/jesien/gornik_gks/pages/image191.html

LoluU$
22-08-2009, 23:44
To mlyn tylko... a ludzi na stadionie sporo było. Spowodowane jest to postawą kopaczy którzy w ciagu 5 meczy maja ... 4 porazki i 1 remis <3 ! Jak były baraże o II lige to młyn nawet z 500 osob + ! Na derbach wacha sie po tysiaka ... na mecze derbowe u "sasiadow zza miedzy" chodzi po 1200-1500 osób, wiec nie mow ze cienko ^^.

Jest zgoda/uklad z Radomiakiem Radom i Igloopolem Dębica. W latach 90'tych była zgoda z Widzewem, były łączone szaliki i takie duperele, wiadomo. Zgoda upadła bo Stal przestała sie trzymac w wysokiej lidze, grywała po 4 lidze 3 lidze... w koncu gra w nowej II lidze gr wschodnia. Jezeli nie wyjebiemy zarządu i nie zmotywujemy kopaczy to pozostaje modlić sie o utrzymanie.

Na Resovie nei wiem ile tam chodzi, natomiast maja oni lekka przewage w miescie liczebna. Z tym ze to straszne propagandy sieją (np ostatnia zadyma na derbach u nich... brak słow) i różne takie.

@up

Poprzez naszą zgode z Igloopolem, z Wisłoka za dobrze nie rozmawiamy ;D Na YT jest film jak ostatni wyskoczylismy do Wisłoki przez ogrodzenie, natomiast oni nie podniesli rękawicy tłumacząc sie ze nie mogli przeskoczyc... dopiero jak nas psy pogoniły to "nagle znaleźli luke w ogrodzeniu" (ktore jest IDENTYCZNE TAKIE SAME WYSOKOSC ITP na całej długosci oddzielającej od murawy)

Glon Elriel
23-08-2009, 00:24
Byłem tam wiec niemusze ogladac filmkow na YT

co do tej akcji bardzo dokladnie widac ze pod koniec filma widac ze z naszej strony cos sie dzieje(dlatego koniec propagandy[filmu] kilku z naszych wyskakuje zza barrierki na łuku ale psy koncza zapały chłopaków

a co do tego ze niby ten płotek jest mały to jak sobie to wyobrazasz? w takich sytuacjach niema szans zeby ekipa wyskoczyła przez płotek bo gdy wy podbiegacie nasze chłopaki dalej przeskakuja a Ci co sa dostaja oklep proste

zreszta niemusze udowadniac wartosci \h/ szlachty(z tego roku to moge np. wymienic wygrany pojedynek 150-200 FCB&GKS&KSG vs 150-200 spartaka pragi i jej zgod czy zasadzka na wyjezdzie gks tychy(wraz z craxa) banda na bande ze sprzetem)

Xevez
23-08-2009, 00:27
Miedź dziś grała na wyjeździe z Nielbą Wągrowiec. Na wyjazd nie pojechałem z przyczyn finansowych;S
Wiem, że wg zapisów był pełen autobus, ale na trybunach zasiadło jedynie czterech miedziaków (nie wiem, czy wyjazd odwołano, czy nie dojechali). Cieszy pierwsze zwycięstwo;d

MasterofPuppets
23-08-2009, 09:53
banda na bande ze sprzetem)

Taaak, teraz już Waszą wartość znamy ;)

Albertus
23-08-2009, 11:11

mu chyba chodzilo o to ze 2 bandy mialy sprzet a nie jedna

PS.

u nas mecz wyjazdowy do Grudka i mecz z tamtejszym Gryfem , wyjazdu nie bylo niestety ;( Cresovia wygrala 1-0 po bramce 17 letniego Kamila Zalewskiego (kolega z klasy w gimnazjum) przez te 3 mecze strzelil 2 bramki :D

LoluU$
23-08-2009, 11:36
Drogi kolego, banda na bande ze sprzetem ma sie rozumiec przez to ze 2 ekipy sprzet jakotaki posiadaja ... I nie biora w tym udzialu przypadkowi ludzie, bylo to juz w tym temacie pisane. Nie chcesz sie bic? To nie jedz na wyjazd na ktorym na 100% bedzie zasadzka, nie biegnij na burde na meczu u siebie, nie ustawiaj sie z innymi... Jezeli chcesz szukac wrazen w chuligance to normalne jest ze sie ekipy ustawiaja ze/bez sprzetu. Pozdrawiam, nie cytuj mnie w celu "ale debil z@l z@l"

Albertus
23-08-2009, 11:40
masz racje , jak nie chcesz dostac wpierdol to nie biegnij za Hooliganami tylko zostań na sektorze. Zazwyczaj piknikow sie nie bije (przynajmniej u nas)

Gierubesoen
23-08-2009, 11:46

Jeśli obydwie strony się dogadały co do używania sprzętu, to co w tym złego?

Glon Elriel
23-08-2009, 14:32

Drogi kolego jak zauważyłeś gks tychy + craxa było na sprzęt a wiesz dlaczego?
a no widac ze jestes obeznany w temacie ale wiadomo lepiej napinac sie na forum tibii :0 a sprzet dlatego ze craxa zawsze ma sprzet(jak sie niepotrafi wykazac honorowo w swoim miescie to trzeba w inny sposob) + obustronne pozwolenie na sprzet

pozdro
/bez odbioru

nemelza3
23-08-2009, 15:07
na meczu groclinu z lechia moj kolega wczoraj dostal od lysego ultrasa w glowe krzeselkiem. banda oszolomow

Albertus
23-08-2009, 19:40
na meczu groclinu z lechia moj kolega wczoraj dostal od lysego ultrasa w glowe krzeselkiem. banda oszolomow

pewnie swoim zachowaniem go prowokowal ewentualnie usiadl na niebezpieczny sektor (nikt mu tam nie kazal , mogl kupic bilet na te spokojne)

ewentualnie tego wszystkiego mogl byc przypadkowa ofiara pijanego mezczyzny co moze zdarzyc sie wszedzie ( bo gdzie pijanych nie ma?)

Gierubesoen
23-08-2009, 19:46

szkoda że nie ty

LoluU$
23-08-2009, 20:09
@up
Ta, szkoda ze nie on

Bardzo marna prowokacja, potrenuj :*

MasterofPuppets
23-08-2009, 20:11
Mówilem o wartości, ze sprzetem nie da sie określić która ekipa jest lepsza, dla mnie jedyny wyznacznik wartości ekipy to walki bez sprzętu ;)

Lasooch
23-08-2009, 20:38
Ja juz zaczynalem Cie szanowac ; ale za takie donoszenie to zal. Rozumiem gdyby Cie obrazil wtedy moglbys doniesc , ale jak robi cos co Cie nie boli/obraza itp. to lepiej siedziec cicho...

Mało mnie obchodzi szacunek prymitywnego pseudoskina-rasisty-narodowca : )

A mój avatar też zaraportujesz? W końcu "88"...

Nie, bo to nie jest pewnie wystarczająco jednoznaczny symbol. Nazwę cIĘ tylko nazistowskim workiem ścierwa. A dla cIEBIE pewien szacunek miałem.

@2down: zwracam honor, powyższe nieważne - ale zostawiam, for the record.

Idz bronić milicji, sprzedawczyku.

Chyba mamy inną definicję 'sprzedawczyka'. Sprzedawczykiem byłbym, gdybym sprzedał kumpla. A gORDORCZYK jest daleko od bycia moim kumplem.

@down: spoczi. W takim razie panów, którzy mają z moją konfidencją jakiś problem, zapraszam na PW.

LoluU$
23-08-2009, 21:23
@up

Lasooch daj spokoj hm? Bo offtopujesz k'wa :s !

Nic do Ciebie nie mam ale get out z offtopem

Ufocznik
23-08-2009, 21:34
Nie, bo to nie jest pewnie wystarczająco jednoznaczny symbol. Nazwę cIĘ tylko nazistowskim workiem ścierwa. A dla cIEBIE pewien szacunek miałem.

No ale jak sam mówisz, nie jest to jednoznaczny symbol. Czemu więc masz mnie za nazistę? To ty te 88 tak zinterpretowałeś. Dla mnie to jest po prostu 88% (jest tam mały symbol procenta), dokładnie Piła 88% Lech. Daleko mi do nacjonalizmu, a co dopiero do nazizmu (który jest poniekąd skrajnym nacjonalizmem), a napisałem tak, bo denerwuje mnie twoje zachowanie. Wbijasz do tematu w którym nie jesteś w ogóle zorientowany i szczycisz się tym, że typa zaraportowałeś. Ok, możesz go nie lubić, nie obchodzi mnie to, ale po jaki c*uj robisz syf w tym temacie? Zwłaszcza, że pewnie nigdy na meczu nie byłeś, a swoją wiedzę o ruchu kibicowskim czerpiesz z onetu, albo gazety wyborczej.

Gordorczyk
23-08-2009, 21:47
takze moja wlasna relacja
Sobotni mecz ze Slaskiem stal na bardzo dobrym poziomie (kibicowsko). Caly mecz i jeszcze dluzej glosny doping. U nas na mlynie 1200-1500 ludzi. Kibicow Slaska nie bylu ze wzgledu na przebudowe stadionu.

Gierubesoen
23-08-2009, 21:48
Co jak co, ale tu się zgodzę z Ufocznikiem. Do Lasoocha nic nie mam, ale jego posty tutaj są niepotrzebne IMHO...

Caly mecz i jeszcze dluzej glosny doping. U nas na mlynie 1200-1500 ludzi.

To prawda, że miały miejsce bluzgi w kierunku Rysia Tarasiewicza?

nemelza3
23-08-2009, 21:53
szkoda że nie ty

Wnioskuję, że jesteś za pseudo kibicami, dla których ważniejsza jest liga huliganów niż wyniki sportowe... :/ szkoda

Gordorczyk
23-08-2009, 21:55
To prawda, że miały miejsce bluzgi w kierunku Rysia Tarasiewicza?
taaa, caly stadion go wygwizdal

Gierubesoen
23-08-2009, 22:19
Wnioskuję, że jesteś za pseudo kibicami, dla których ważniejsza jest liga huliganów niż wyniki sportowe... :/ szkoda

A co, może mam być za takimi uwstecznionymi dziećmi jak ty??

taaa, caly stadion go wygwizdal

Szkoda...

CHAMY WON OD TARASIA ;]

Szkoda, że klatka u was w remoncie, szykował się wyjazd sezonu

@down

Tarasiewicz? Trener Śląska, rotfl
Od lat związany z WKSem, ma za sobą krótki epizod w Białymstoku

LoluU$
23-08-2009, 22:24

Jestes pseudo kibicami :D? Super, a my jestesmy kibicem... wyjdz ;**

@uppp

Wlasciwie to kto to - ?

Albertus
23-08-2009, 22:54

Wyniki na meczu sa czesto ustawione , a wyniki na trubynach czy na ustawkach sa prawdziwe :D

nemelza3
23-08-2009, 22:55
Ustawka jak sama nazwa wskazuje jest ustawiona. Magia futbolu rox!

Albertus
23-08-2009, 23:07
Ustawka jak sama nazwa wskazuje jest ustawiona. Magia futbolu rox!

o ja pier.. jaki idiota....

Ustawka czyli ze 2 grupy Hoolsow sie USTAWIAJA na walke , tak jak sie mowi ze sie chlopak ustawia z dziewczyna!!!

PÓJDZIESZ STAD CZY NIE !!!

nemelza3
23-08-2009, 23:09
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia

Gierubesoen
23-08-2009, 23:13
Ta wiadomość jest ukryta ponieważ nemelza3 jest na Twojej liście ignorowanych.

i wy powinniscie tak zrobic, dla swietego spokoju ;]

Albertus
23-08-2009, 23:17
Ta wiadomość jest ukryta ponieważ nemelza3 jest na Twojej liście ignorowanych.

i wy powinniscie tak zrobic, dla swietego spokoju ;]

tak , to dobry pomysl ;D sa idioci z ktorymi mozna pogadac i sie z nich posmiac , ale to juz sie nawet do tego nie nadaje.

nemelza3
23-08-2009, 23:18
tak , to dobry pomysl ;D sa idioci z ktorymi mozna pogadac i sie z nich posmiac , ale to juz sie nawet do tego nie nadaje.

Są też ludzie (Wy), których boli to, że jestem od nich dwukrotnie inteligentniejszy - bywa. :cup:

Widzieliście wczorajszą oprawę Jagi? Jak dla mnie elegancja.

Gordorczyk
23-08-2009, 23:23
nie bylo zadnej oprawy :baby:

nemelza3
23-08-2009, 23:25
Wiem, to była ironia ;] Znowu daliście się złapać haha
Oprawa Korony z Polonią była dobra, dopóki nie zaczeli rzucać krzesełkami w policje -.-

Albertus
23-08-2009, 23:26
nie bylo zadnej oprawy :baby:

HAHAHHH co on napisal? ze fajna oprawa byla? a Kto ja robi? Ci Agresorzy Ultrasi ! ahhah ale debil ;D to tak jakbym powiedzial ze nie lubie gwalcicieli a pozniej pisal "ale koles fajnie kogos zgwalcic , elegancja" ;D powiedz mu zeby przestal tu pisac ;D (w tym temacie) bo tylko kłótnie prowokuje.

Gordorczyk
23-08-2009, 23:27
nemelza3 nie jest zjebem (to tez ironia)

LoluU$
23-08-2009, 23:59
@up

ogarnij co napisalem gdzies na gorze jakies pytanie polecialo :D +~ 7 postow wyzej

@wszyscy downQWA OLEJCIE GO MORONY JEDNE

nemelza3
24-08-2009, 00:06
Wyzywajcie mnie proszę bardzo. Nie świadczy to źle o mnie, ale o Was. Nie obchodzi mnie Wasza opinia na mój temat. Mam własne zdanie, staram się pisać to co myślę i staram się pisać zgodnie z prawdą i tak jak jest. Dziękuję za uwagę.

btw. Braliście udział w http://www.ankietka.pl/wyniki-badania/25455/kibice.html < tej ankiecie?
Wynika z niej, że aż 13% chodzi na mecze, żeby wziąć udział w zadymie, szok! Na takim Lechu taka liczba wynosi 2 000. Jak normalny kibic z dzieckiem może czuć się bezpiecznie?

Ufocznik
24-08-2009, 00:50
Jak normalny kibic z dzieckiem może czuć się bezpiecznie?

Też ubolewam nad tym, że tata nie może cię zabrać na mecz. ;\ Może jakiś krwiożerczy, niewyżyty ultras rzuciłby ci w łeb krzesełkiem.

(Nie masz co odpowiadać, od tej pory jesteś na liście ignorowanych i nie sprowokujesz mnie znów do odpisanie tobie)

Co do tematu:
Może mi ktoś wyjaśnić, czemu Wisła może normalnie wpuszczać kibiców na stadion w Sosnowcu, a już Cracovia grająca na tym samym stadionie nie?

Albertus
24-08-2009, 01:50
Też ubolewam nad tym, że tata nie może cię zabrać na mecz. ;\ Może jakiś krwiożerczy, niewyżyty ultras rzuciłby ci w łeb krzesełkiem.

(Nie masz co odpowiadać, od tej pory jesteś na liście ignorowanych i nie sprowokujesz mnie znów do odpisanie tobie)

Co do tematu:
Może mi ktoś wyjaśnić, czemu Wisła może normalnie wpuszczać kibiców na stadion w Sosnowcu, a już Cracovia grająca na tym samym stadionie nie?

pewnie jakies uklady , moze wisla wiecej kasy daje czy cos takiego

Ulrikk
24-08-2009, 09:33
Są też ludzie (Wy), których boli to, że jestem od nich dwukrotnie inteligentniejszy - bywa. :cup:

Muszę cię zmartwić, ale mało kogo na tym świecie obchodzi ktoś 'dwukrotnie inteligentniejszy' skoro można mu zamknąć buźkę jednym spojrzeniem. Idź grać w tibie.

Articuno
24-08-2009, 10:38
btw. Braliście udział w http://www.ankietka.pl/wyniki-badania/25455/kibice.html < tej ankiecie?
Wynika z niej, że aż 13% chodzi na mecze, żeby wziąć udział w zadymie, szok! Na takim Lechu taka liczba wynosi 2 000. Jak normalny kibic z dzieckiem może czuć się bezpiecznie?

Rzeczywiście, sugeruj się jakąs ankietą. Na Lechu zadymy nie widziałem od x lat, tak samo jak na innych ekstraklasowych stadionach, a jeśli już do czegoś takiego doszło to "normalny kibic z dzieckiem" jest bezpieczny w sektorze piknikowym.
Dobra. Ignore.

nemelza3
24-08-2009, 11:50
Muszę cię zmartwić, ale mało kogo na tym świecie obchodzi ktoś 'dwukrotnie inteligentniejszy' skoro można mu zamknąć buźkę jednym spojrzeniem. Idź grać w tibie.

Twój post nie wnosi nic do tematu, nie dość, że jesteś ignorantem to jeszcze piszesz mi coś tam blabla idź zrób coś tam to se możesz to dziecka pisać, jeżeli już masz... X(
Dokąd zmierza społeczeństwo... jeszcze parenaście lat temu jak chodziłem na mecze to na jeden stadion wystarczyło 4-5 policjantów i tak nikt nie miał zamiaru się bić. Teraz pseudokibice (często z Ultrasów) rzucają w policje krzesełkami... no bez jaj panowie. Tak ma być? Oprawa jedną sprawą ale bijatyki?

@up
Może nie w Poznaniu, ale jednak...
http://www.youtube.com/watch?v=0dTVdYaw7CM

@down
Masz racje, nie macie jak odeprzeć moich prawd, więc lepiej tkwić w hipokryzji.

LoluU$
24-08-2009, 12:17
@do wszystkich co maja zamiar mu odpowiedziec...

Dajcie sobie spokoj z nim : )

@topic

widzieliscie oprawe "ANTY ŚLĄSK" ? :>

Albertus
24-08-2009, 12:52
@do wszystkich co maja zamiar mu odpowiedziec...

Dajcie sobie spokoj z nim : )

@topic

widzieliscie oprawe "ANTY ŚLĄSK" ? :>

nie , a jaga sie nie lubi ze slaskiem? myslalem ze sa neutralni

Gordorczyk
24-08-2009, 15:43
nie , a jaga sie nie lubi ze slaskiem? myslalem ze sa neutralni
ta oprawa "anty Slask" byla na pewno nie na meczu Jagi, tak czy inaczej nie lubimy Slaska

Gierubesoen
24-08-2009, 18:04
Oprawa "anty śląsk" w wykonaniu Zagłębia Sosnowiec:

http://img99.imageshack.us/img99/1861/23uu6b4.jpg

Albertus
24-08-2009, 18:07
Hmmm, ja tam nie wiem za duzo na temat Sosnowca a Slaska , wiem tylko ze Sosnowiec nie chce byc na Slasku

Gierubesoen
24-08-2009, 18:09
Jak samo hasło wskazuje, kibice z Sosnowca gardzą hanysami :) I chyba nie tylko oni

Albertus
24-08-2009, 18:12
Jak samo hasło wskazuje, kibice z Sosnowca gardzą hanysami :) I chyba nie tylko oni

z czego sie ta wojna wziela? ona juz chyba jakis czas trwa...

Gierubesoen
24-08-2009, 18:22
Raczej nie wojna, po prostu zwykła niechęć "od zawsze", ten motyw nawet występował w takim serialu z Bercikiem (nie pamiętam tytułu)... Podobnie jest np. między Gorzowem Wlkp. a Zieloną Górą na tle kibicowskim- Gorzów to kobylaki, Zielonka to myszogród i już ;)

Albertus
24-08-2009, 18:30
Raczej nie wojna, po prostu zwykła niechęć "od zawsze", ten motyw nawet występował w takim serialu z Bercikiem (nie pamiętam tytułu)... Podobnie jest np. między Gorzowem Wlkp. a Zieloną Górą na tle kibicowskim- Gorzów to kobylaki, Zielonka to myszogród i już ;)

cos jak Lomza i Bialystok? gdzie Lomza ma zal do Bialego ze nie maja swego wojewodztwa tylko sa pod Bialym.. nie?

Gordorczyk
24-08-2009, 18:43
cos jak Lomza i Bialystok? gdzie Lomza ma zal do Bialego ze nie maja swego wojewodztwa tylko sa pod Bialym.. nie?

dokladnie to chodzi o to ze Lomza uwaza ze lezy na Mazowszu a nie na Podlasiu.. Osoboiscie uwazam ze lezy na zadupiu :)

nemelza3
24-08-2009, 19:30
Święta Wojna

Wie ktoś może czy na derby Krakowa w tym roku będą mogli wejść kibice? Wybrałbym się na ten mecz.

Parys
24-08-2009, 20:33
Sosnowiec trzyma z Warszawą, zaś Śląsk zbytnio nie (-;

CSKA ma układ z Widzewem. (-; Legia ich nie chciała, a koniecznie chyba chcieli kogoś z Polski, żeby się Spartakowi przeciwstawić.

A Arka z Lechem mają mieć zerwaną zgodę. Chociaż tego pewny nie jestem, bo ostatnio było jakieś między nimi spotkanie pojednawcze.

LoluU$
24-08-2009, 20:35
Co do Arki-Lecha to nie zdziwilbym sie jakby Arka zgode zerwala, Triada sie sypie ;) Potem Leszek bedzie mial wolną ręke i bedzie sie bratal z kim tam chce. Dwuznaczna sytuacja

Gierubesoen
24-08-2009, 20:42
A Arka z Lechem mają mieć zerwaną zgodę. Chociaż tego pewny nie jestem, bo ostatnio było jakieś między nimi spotkanie pojednawcze.

Na niektórych forach aż huczy od tego. Moim skromnym zdaniem Lech troszkę przegina z tymi swoimi układzikami wbrew swoim zgodowiczom, więc się nie dziwię, że Arka ma jakieś 'ale'- to dosyć mocna ekipa i z pewnością stać ich na zerwanie zgody.

Ale jak mawiają- 'to nie moja brocha' ;)

Gordorczyk
24-08-2009, 22:33
niby czemu Arka i Lech mieliby rozwiazac zgode??
Relacje

Zagłębie Lubin - Ruch Chorzów

Gości ok. 1300 osób + 80 osób z Łodzi. Kibice z Chorzowa ultrasują. Bardzo fajnie prezentuje się sektor gości, w którym panował ogromny ścisk.

Polonia Bytom - Korona Kielce

Gości ok. 500 osób w tym zgody z 3 flagami. Przed meczem Scyzory lekko awanturują się z ochroną. Goście ultrasują. Pod koniec meczu powraca awantura z ochroną, tym razem w mocniejszym stylu.

Arka Gdynia - Wisła Kraków

Gości wraz z Lechią ok. 100 osób. Gospodarze ultrasują,

Polonia Warszawa - Lechia Gdańsk

W Stolicy melduje się ok. 300 osób z Gdańska, jednak ciężko sprecyzować liczbę gdyż kulturalnie odbył się wjazd z bramką i grupka osób wbiła się za friko. Goście wywieszają 13 flag. Na sektorze Lechii małe zamieszanie z psami, czego efektem na dołek zjeżdża 12 osób. Po meczu sportowcy wykonali kilka telefonów, jednak nikt nie zgodził się na sparing.

GKS Bełchatów - Piast Gliwice

W Bełchatowie melduje się 115 niebiesko-czerwonych z jedną flagą.

Odra Wodzisław - Legia

W sektorze gości melduje się 500 fanów Legii. Dzięki uprzejmości gospodarzy kibice ze Stolicy zasiadają na trybunie gospodarzy obok buforowego.

Jagiellonia - Śląsk

Brak fanów Śląska z wiadomych przyczyn.

źródło: szalikowcy.com

Albertus
25-08-2009, 00:49
Sosnowiec trzyma z Warszawą, zaś Śląsk zbytnio nie (-;

CSKA ma układ z Widzewem. (-; Legia ich nie chciała, a koniecznie chyba chcieli kogoś z Polski, żeby się Spartakowi przeciwstawić.

Kurde , lubie Rosyjskie kluby , Czemu Legia nie chciala z CSKA ;( Ruscy maja jednych z najlepszych na swiecie Hooliganow tak samo jak Polska , i wiadomo ze tamte ekipy chca sie z naszymi bratac by miec wiecej kibicow na wyjazdach na europejskie puchary. Szkoda ze Legia sie nie zgodzila.

Do kogo teraz dojdzie Lech? czyzby LKS jak to pisalo pare stron wczesniej

Gordorczyk
25-08-2009, 00:53
Parys, czy flaga "Old fashion man club" nadal wisi na plocie podczas meczow?

Parys
25-08-2009, 01:09
U nas wisieć nie może - problem z wniesieniem. Nie wisiała już zresztą spory okres czasu - konflikt z zarządem. Od nowego sezonu, ani razu jej nie było. Pozostaje ona na wyjazdy. Zresztą u nas teraz żadnych flag nie ma, ani opraw. Nie chcą nam wpuścić nic. Na pohybel czerwonym! Ostatnio zabierali szale z przekreślonym sierpem i młotem - bo to polityka na stadionie. Ale akcje Nigdy Więcej (który razem z Simonem Mo i PZPNem tworzył akcje), jakoś wcale takie polityczne nie są
@Albertus
A co to za zgoda tylko dlatego, żeby stanowić przeciwwagę do Lecha i Spartaka. Zgoda musi z czegoś wynikać, a nie tylko z tego, że ktoś z Polski się z sąsiadem zza miedzy ustawił.

Gierubesoen
25-08-2009, 01:16
Zgoda musi z czegoś wynikać, a nie tylko z tego, że ktoś z Polski się z sąsiadem zza miedzy ustawił.

Takie wymuszane zgody zazwyczaj nie trwają długo ;-)

Albertus
25-08-2009, 01:17
U nas wisieć nie może - problem z wniesieniem. Nie wisiała już zresztą spory okres czasu - konflikt z zarządem. Od nowego sezonu, ani razu jej nie było. Pozostaje ona na wyjazdy. Zresztą u nas teraz żadnych flag nie ma, ani opraw. Nie chcą nam wpuścić nic. Na pohybel czerwonym! Ostatnio zabierali szale z przekreślonym sierpem i młotem - bo to polityka na stadionie. Ale akcje Nigdy Więcej (który razem z Simonem Mo i PZPNem tworzył akcje), jakoś wcale takie polityczne nie są
@Albertus
A co to za zgoda tylko dlatego, żeby stanowić przeciwwagę do Lecha i Spartaka. Zgoda musi z czegoś wynikać, a nie tylko z tego, że ktoś z Polski się z sąsiadem zza miedzy ustawił.

Moze i tak , ale i tak bym chcial zeby Legia miala zgode ze wschodu

Gierubesoen
25-08-2009, 01:24
Weź pod uwagę, że zgoda to nie tylko wzajemne wywieszanie flag na meczach i zgodowe szaliczki na szyjach. Zgoda to też wzajemne spotkania, odwiedziny, wspólne imprezy i gościny, kontakty towarzyskie i przyjaźnie a ciężko jest to wszystko ogarnąć, kiedy ekipa jest z miasta oddalonego o ponad 1000km.

Gordorczyk
25-08-2009, 01:30
co do niedoszlego ukladu Legia-CSKA to mozna powiedziec ze mialby sens
powody:
oba kluby nie lubia FK Moskwa
oba kiedys opieraly sie na armii (CSKA - Centralny Sportowy Klub Armii, CWKS chyba nie musze tlumaczyc)

spider-bialystok
25-08-2009, 01:37
z czego sie ta wojna wziela? ona juz chyba jakis czas trwa...
Wiekszosc Slazakow nie uwaza sie za Polakow, a duza czesc wieksza sympatia darzy Niemcy niz Polske. W sumie patrzac na historie trudno sie dziwic.
dokladnie to chodzi o to ze Lomza uwaza ze lezy na Mazowszu a nie na Podlasiu.. Osoboiscie uwazam ze lezy na zadupiu
Bialystok tez lezy na zadupiu.

Albertus
25-08-2009, 01:39
Weź pod uwagę, że zgoda to nie tylko wzajemne wywieszanie flag na meczach i zgodowe szaliczki na szyjach. Zgoda to też wzajemne spotkania, odwiedziny, wspólne imprezy i gościny, kontakty towarzyskie i przyjaźnie a ciężko jest to wszystko ogarnąć, kiedy ekipa jest z miasta oddalonego o ponad 1000km.

no ale jak Legia grala by z jakims klubem z litwy/bialorusi/ukrainy itp. to oni by mogli wpasc , a Legia by wpadala na ich mecze w Niemczech itp. Czasem moglo by dojsc do spotkania itp.

Gierubesoen
25-08-2009, 01:45
no ale jak Legia grala by z jakims klubem z litwy/bialorusi/ukrainy itp. to oni by mogli wpasc , a Legia by wpadala na ich mecze w Niemczech itp. Czasem moglo by dojsc do spotkania itp.

Zakładając, że z przyczyn sportowych mieliby okazję spotkać się ze 4 razy, to jak na cały sezon trochę mało... A takie wyprawy z Warszawy do Moskwy i na odwrót to mnóstwo czasu, pieniędzy i narażanie zdrowia (Jak to z Ruskimi, hehe). Już bardziej mi się widzi jakaś sztama z klubem z Bałkanów, ale to też zwykłe mrzonki...

Albertus
25-08-2009, 01:48
Zakładając, że z przyczyn sportowych mieliby okazję spotkać się ze 4 razy, to jak na cały sezon trochę mało... A takie wyprawy z Warszawy do Moskwy i na odwrót to mnóstwo czasu, pieniędzy i narażanie zdrowia (Ruscy pewnie wódki by nie żałowali :d). Już bardziej mi się widzi jakaś sztama z klubem z Bałkanów, ale to też zwykłe mrzonki...

;D Mi sie wydaje ze byly by same + takiej zgody.

PS. Widzieliscie jak sie dopomnielismy ze koles ma komuniste w avatarze to odrazu temat skasowali ;D hahahahahahahahaha normalnie smiech na sali.

PS.2 Modowie nadal czekam na odpowiedz na pw , czemu mozna miec w avatarze komuniste a nie mozna czegos zwiazanego z faszyzmem

Gordorczyk
25-08-2009, 01:49
co do zgody Polski klub - Balkanski klub to pare miechow temu Jaga byla w Belgradzie jako gosc Delije (Crvena Zvezda) i rzekomo ktos cos wspomnial o zgodzie ale skonczylo sie nawet bez ukladu

--- Gordorczyk dodał 1 minut i 51 sekund później ---

PS. Widzieliscie jak sie dopomnielismy ze koles ma komuniste w avatarze to odrazu temat skasowali ;D hahahahahahahahaha normalnie smiech na sali.
bo czesc modow to fan club che fujary??

Albertus
25-08-2009, 02:02
tak z innej beczki , co myslicie o tym rankingu?

http://www.youtube.com/watch?v=BtGtw0bLtHo

ja osobiscie sie z nim nie zgadzam.

7. - kraje bylej Jugoslawi powinny byc na wiekszej pozycji (pierwsza 5 jak nic)

5. - Rosja napewno powinna byc w pierwszej 3

3. - Argentyna troche za wysoko

1. - No comment , Polacy , Rosjanie , Kraje Bylej Jugoslawi i pare innych by ich roznioslo w pyl...

http://www.youtube.com/watch?v=zPEpJlEN6dk&feature=related

i co myslicie o tym , ten bardziej wiarygodny chociaz nie wiem czy Polska nie powinna miec 2 miejsca , chociaz tutaj na filmikach nie pokazali nic , ale i tak Polska zasluguje na podium

Gordorczyk
25-08-2009, 02:06
@up
dokladnie, nieznane nikomu ekipy ze smiesznych krajow, wogle nie powinni sie znalesc w tym rankingu

Ufocznik
25-08-2009, 02:19
Co w tym pierwszym rankingu robią Niemcy? :OOOO Przecież tam dominuje januszada w najczystszej postaci.

Parys
25-08-2009, 11:30
@Albertus
Nie wiem jakie masz rozeznanie w ruchu Ultras, ale zrozum, że zgody z dupy nie wychodzą. To nie jest tylko wspólne wpadanie na mecze.
Daj mi link do profilu kolesia z komunistą w avatarze. Komunizm jest tak samo zakazany jak faszyzm.

LoluU$
25-08-2009, 11:46
@Albertus

Mieszkasz gdzies tam nie wiem gdzie na mazurach czy cokolwiek i chcesz bratać Legie z CSKA (jak dobrze przeczytalem) czy jeszcze kogos z kims innym... Czlowieku, kim Ty jestes zeby chcieć ;o ? Jak Parys mowi zgody z dupy sie nie biora wiec stuknij sie w glowe bo to co wypisujesz to jakis kompletny farmazon i nikt nie wie o co Ci wlasciwie chodzi. Myslisz ze kazdy by za kazdym zapier*lal po Europie zeby byla zgoda specjalnie dla Ciebie czy cos ? Zyjesz w swiecie fantazji, obudź sie chlopie...

@top

Ciekawa oprawa KSZO, ciekawe czy uzyli do tego januszy czy poprostu tyle osob sie zaangazowalo

http://i28.tinypic.com/37jm1.jpg
http://i29.tinypic.com/5n297l.jpg

Gierubesoen
25-08-2009, 12:12

Ten Salwador to pewnie jakieś dzikusy byli, biegali z włóczniami i przypalali se ryje racami (to akurat ukraińska broszka)... Rosja, Turcja, Ukraina, Polska, Grecja, Holandia- ok, ale nie Salwador plx

Ciekawa oprawa KSZO, ciekawe czy uzyli do tego januszy czy poprostu tyle osob sie zaangazowalo

Na bank znalazło się kilku "ku*wa, weźcie tą flagę pajace, bo nic nie widzę!" :P

Miszczu
25-08-2009, 12:39

http://www.youtube.com/watch?v=zPEpJlEN6dk&feature=related

i co myslicie o tym , ten bardziej wiarygodny chociaz nie wiem czy Polska nie powinna miec 2 miejsca , chociaz tutaj na filmikach nie pokazali nic , ale i tak Polska zasluguje na podium
O kur** ,to tak wygląda flagi Polski?!Mieszkam w tym kraju tak długo i okazuje się ,że żyłem w ułudzie i nasza flaga nie jest biało czerwona.

Ufocznik
25-08-2009, 15:33
Nie chciało mi się oglądać całego filmiku, ale domyślam się, że Salwador i Honduras pojawiły się tam z powodu słynnej "wojny futbolowej"

Albertus
25-08-2009, 17:42
@Albertus

Mieszkasz gdzies tam nie wiem gdzie na mazurach czy cokolwiek i chcesz bratać Legie z CSKA (jak dobrze przeczytalem) czy jeszcze kogos z kims innym... Czlowieku, kim Ty jestes zeby chcieć ;o ? Jak Parys mowi zgody z dupy sie nie biora wiec stuknij sie w glowe bo to co wypisujesz to jakis kompletny farmazon i nikt nie wie o co Ci wlasciwie chodzi. Myslisz ze kazdy by za kazdym zapier*lal po Europie zeby byla zgoda specjalnie dla Ciebie czy cos ? Zyjesz w swiecie fantazji, obudź sie chlopie...

@top

http://i28.tinypic.com/37jm1.jpg
http://i29.tinypic.com/5n297l.jpg

powiedzialem tylko ze fajnie by bylo i obustronnie korzystnie ( z punktu widzenia "strategicznego" ale fakt zgiody z nikat sie nie biora , lecztaka akurat byla by korzystna)

, a tego kolesia z komuchem w avatarze nie pamietam , zakladal jakis temat tu i prawie odrazu skasowali.

Mazur199
25-08-2009, 17:58

imo:
1. Anglicy
2. Polacy
3. Wlosi

Gierubesoen
25-08-2009, 18:10
Włosi ultraske mają nieźle rozwiniętą- frekwencja, głośne śpiewy, sporo flag itd. ale jeśli w tytule filmiku jest hooligans to ja nie wiem co on tam robią:confused:

LoluU$
25-08-2009, 18:27
@poprawka to nie Mielec byl z GKSem Jastrzebie cos mi sie pokitrało

"Stal Rzeszów- GKS Jastrzębie

Gości ok. 80 z dwiema flagami w tym Hutnik. Jeden zakazowicz z Jastrzębia wprowadzony na nasze sektory."

Albertus
25-08-2009, 18:45
imo:
1. Anglicy
2. Polacy
3. Wlosi

Nie zgodze sie , Polscy Hooligani by rozwalili Anglikow szybciutko , tak samo jak Rosyjscy czy Balkanscy co nie zmienia faktu ze Anglicy sa napewno w najlepszej 10 swiata

Gierubesoen
25-08-2009, 18:58
Anglicy to pijane, rude/łyse, grubasy w płaszczach, najczęściej już po 30 z pozakładanymi rodzinami- może 15-20 lat temu byli chuligańską potęgą, ale czas i reformy w Wielkiej Brytanii zrobiły swoje. Jak już wcześniej pisałem, u nas dla większości hools te sprawy są priorytetem, a dla Angoli to weekendowa rozrywka ;)

LoluU$
25-08-2009, 19:00
warto przeczytać całe, polecam

Warszawa 1999/Polska-Anglia

Ten mecz juz dlugo wczesniej zapowiadal sie interesujaco.
Uklady na kadrze funkcjonowaly w pelni - wyklarowaly sie dwa silen obozy,
jeden skupiony wokól Arki/Lecha/Pasów drugi troche bardziej rozbudowany
ale nie tak silnie scalony to nasz w którym egzystowac musialy ze soba
takie kosy jak Legia-Wisla czy Pogon-Lechia.
Bez wnikania w szczególy nadmienie ze na 3 miesiace przed tym meczem na
goscinnych wystepach zaognilismy stosunki na lini my-Zaglebie Sosnowiec. Po
prostu w pewnym miejscu pomylilismy Ich z Legia i potraktowalismy nieulgowo.
Myslalem ze na ten meczyk znajdzie sie wiecej chetnych ale, moze z powodu
srody i bardzo malej szansy obejrzenia meczu liczba nasza zatrzymala sie na
bodaj 35 osobach.
W droge do stolicy wyruszylismy z niezlym ekwipunkiem gdyz tego dnia moglo
an nas czychac wiele "atrakcji" a liczba nie byla naszym atutem.
Spodziewalismy sie standardowej wojny na kadrze z Arka/Lechem i Cracovia, z
tymi ostatnimi powinnismy podazac jedna droga wiec czujnosc byla wzmocniona.
Do tego jak juz wczesniej wspomnialem spodziewac sie moglismy próby zemsty z
e strony Zaglebia sosnowiec i Legii za wspomniane juz wydarzenia.
Bo na reprezentacji niby uklad jest ale historia czesto pokazywala ze jest
to krucha "instytucja".
Autokar trafil nam sie wyjatkowo luksusowy, wysoki, z toaleta, na 60
osób...zreszta wystarczy powiedziec ze dzien po meczu mial byc srodkeim
podrózy pewnego biura turystycznego do Hiszpanii.
Tak wiec podroz uplynela swietnie gdyz kazdy mial niemal dwa miejsca dla
siebie.
Do tego kierowca byl naprawde równym gosciem i nie uprzykrzal zbytnio zycia.
Jeszcze przed wyjazdem atrakcja stal sie jeden z nas, do którego notabene
teraz min skierowana moze byc flaga WIERNOSC, ktory byl tak glodny ze pozarl
naraz to co bylo pod reka czyli ... 3 kilo bananów i sloik musztardy...na
serio.
Spodziewalismy sie ze policja równiez tego dnia bedzie czujna i
postanowilismy dobrze schowac nasze "przedluzacze rak". z pomoca przyszedl
kierowca który w tym celu udsotepnil nam toalete (nam pozostaly przystanki w
lesie) i odkrecil od niej klamke w razie wizyty policjantów w autokarze.
Jadac dostajemy telefony od Lechii, juz przebywajacej w Warszawie, ze
najprawdopodobniej odbedzie sie tego dnia ustawiona walka z angielskimi
chuliganami. Nie powiem wiekszosc z nas byla podekscytowana tym faktem gdyz
taka gratka nie zdarza sie na co dzien a do tego skonfrontowac swe sily
mielsmy z najslynniejszymi przeciez chuliganami w Europie.
A wiadomo ze na takim sprawdzianie kazdy chcialby wypasc jak najlepiej.
Tak wiec pelni nadziei zblizalismy sie do Warszawy.
Juz kilkadziesiat kilometrów przed nia pokazal nam sie 100 metrów przed nami
plicjant z lornetka, po oblukaniu zapewne naszych rejestracji wyjal lizaka
(nie slodycze oczywiscie) i nakazal zjazd na pobliski parking.
Dziwne.
Tutaj naszym oczom ukazal sie troche przygniatajacy widok, kilkanascie
radiowozów i full gadów.
Oczywiscie wysiadka, rewizja nas i autobusu.
Na pytanie o toalete i brak klamki kierowca skwitowal ze jest awaria i nie
da sie otworzyc itd.
Uwierzyli = kamien z serca.
Pewnie gdyby nie pomoc kierowcy juz tam zakonczylibysmy podróz tego dnia.
W koncu psy sie od*******aja i jedziemy dalej.
W Warszawie kierujemy sie we wskazane telefonicznie miejsce.
Poniewaz nie do konca wierzymy w to ze do walki dojdzie, nie do konca wiemy
gdzie jestesmy i nie chemy robic przypalu sprzet zostaje w autokarze.
spotykamy sie z chlopakami z Mlodych Orlów (Lechia) oraz Teddy Boys (Legia),
jest jeden gosc ze Slaska Wroclaw (grali tego dnia jakis mecz i dlatego ich
nie bylo).
Okropnie zdziwil nas to ze bylo w Warszawie Zaglebie Sosnowiec, Pogon
Szczecin i Widzew Lódz a nie byli na miejscu zbiórki.
Nie wnikam czemu do umówionej liczby okolo 100 osób wlasnie zakwalifikowano
nas a nie Ich.
Liczbowo rozklad sil wygladal mniej wiecej tak ze nas bylo 35 a Lechii i
Legii bylo po okolo 40 moze ciut wiecej osób.
Kerowani przez Legionistów przemieszczamy sie do Parku Saskiego.
Tam czekamy na Anglików toczac rozmowy z niektórymi Warszawiakami (choc z
wiekszoscia omijamy sie szerokim lukiem i spojrzeniami spode lba). Opowidaja
wydarzenia ostaniej doby dla nich ten mecz zaczal sie juz dzien wczesniej i
od tamtej pory na Starówce co rusz dochodzilo do spiec miedzy angielskimi
"lads" a polskimi chuliganami.
Dowiadujemy sie ze angielska grupa do bicia zostala zaopatrzona w
wydrukowane mapki ze wskazana droga do miejsca konfrontacji.
Jak juz wczesniej wspomnialem nie za barzdo do konca jeszcze wierzylismy ze
wszystko dojdzie do skutku oraz jako "persona non grata" stalismy troche z
boku.
Nagle cos zrobilo sie ciemno, stojac na skraju parku widzimy wychodzaca z
niego "lawe" typów.\
Rzut oka i wiadomo angole, krótkie spodenki, koszule na wierzchu lub
przewiazane w pasie, niektórzy w lapach sprzet a niektórzy browar. Inny styl
chuliganki niz polski. U nas raczej typ ze tak to nazwe sportowy - kazdy
rozgrzewa stawy, miesnie.
No ale tak jak napisalem, od Angoli robi sie ciemno.
Wysuwaja sie niczym cien z parku, napewno bylo ich wiecej niz 100 (nas
zreszta tez), oceniam ich na mniej wiecej 150 osób.

Pierwsze linie obu grup juz nawiazuja bezposredni kontakt, jak na filamch
historycznych pierwsze skrzyzowanie mieczów, w tym wypadków nozy dwóch
Angoli z dwoma Polakami (wielkimi od jodu ).
ngole w szoku gdyz gabaryty wsród Polaków naprawde spore a przeciez dla nich
jestesmy egzotyka, nic o nas nie wiedza i taktuje zapewne jak my Rumunów czy
Ruskich.
Opisywane psychologiczne pierwsze skrzyzowanie zdecydoanie na korzysc
Polaków, my jako ze stalismy z 30 metrów dalej dobiegamy do linii frontu.
Widac w oczach Anglików zawahanie. Jak wyszli z parku rozbujani, pewnie
siebie, idacy po latwe zwyciestwo (jak zawsze w calej Europie) tak Ci z
adlszych szeregów staneli wryci i pokazali chwile slabosci. I to byl ich
blad. Zgralo sie to wszystko w sekunde z naszym wbiegnieciem w nich i
zaczelo sie k...a ... braveheart
Angole z wyjatkami biora odwrót, wyjatki próbujace walki sa od razu
torpedowani...laduja na glebie. Moze jestem kurcze troszke zboczony ale
wygladalo to swietnie...goscie stojacy do nas twarzami, czyjs wyskok, kop w
ryj i syn Albionu na glebie.
Oczywiscie zaraz nad gosciem wiruje kilka osób by wykluczyc go z dalszej
potyczki.
Peleton podaza na wskros przez park za stadem Anglików.
Ci topnieja, grupki próbujae podjac walke za kazdym razem przegrywaja je i
pozstaja na trotuarze , jak nazwalby to Warszawiak.
Nie mam pojecia ile to trwa gdyz w takiej sytuacji czlowiek jest w lekkim
amoku i szzcerze piszac nie za bardzo sie kontroluje.
Anglicy wylatuja z parku z drugiej strony i przebiegaja przez skrzyzowanie z
torowiskiem.
Na koncówce parku obracaja sie by spróbowac jeszcze walczyc slychac
policyjne syreny.
Legionisci powoli sie wycofuja slyszac to, zostajemy niemal sama Wisla,
kilku z Lechii i Legii.
Nie ze jestesmy jakies kozaki ale nawet nie znamy terenu i wolimy zostac w
grupie niz sie rozbiegac.
Teraz spiecie z Anglikami na pasach, angole wykorzystuja swoje stanowisko na
torowisku i leci na nas grad kamieni.
Z naszej strony to samo.
Patrze a kolo mnie stoi kolo w koszulce pilkarskiej jakiegos angielskiego
klubu.
W amoku nikt dokladnie sie nie przygladal a sie okazuje ze kilku nei
majacych sil uciekac stoi miedzy nami.
Laduje gosciowi sie z butem na klatke i facet laduje na glebie, jeszcze
strzal by przygniesc go do gleby ale nie ma za duzo czasu gdyz kamory
swiszcza woól i odbijaja sie od chodnika.
Juz widac radiowozy, podnoze glowe i widze podobny jak w moim pzypadku
widok, kilku Angoli na glebie i chlopaki nad nimi.
Ale teraz gdy zagrozenie z strony psów stalo sie juz widoczne nerwy
puszczaja wszystkim i sie rozbiegamy po kilka/kilaknascie osób.
Na szczescie trafiam do grupy z jakims Legionista ktory dobrze zna rewiry i
prowadzi nas w jakies bezpieczne miejsce.
Nie zanm sie na geografii naszej stolicy ale Kolumne Zygmunta poznam.
Pod nia ladujemy.
Idzie jakis chlop w koszulce pilkarskiej klubu w Wysp. Krtóki pokaz
elokwencji i jezykoznawstawa
"where are you from?" "...yyyy...." "where are you from!?" "i'm from
Germany...Bremen"
chwila zawachania po czym koles z Krk ktoremu widac szok bitewny jeszcze nie
spadl odpowiada "na pewno k...a" i nokautuje goscia najlepszym cisem lbem w
pysk jaki kiedykolwiek widzialem...Angol leci do tylu z dwa metry i udaje
niezywego.
Idziemy dalej ale tych Angoli wokól sporo...ale wiekszosc unika spojrzen, to
nie ci od mocnych wrazen a ze Wyspiarzy tego dnia przybylo chyba z 2 tysiace
to sa na kazdm kroku.
Nie lejemy juz nikogo, tzreba sie dostac pod stadion.
Kierowani nadal przez Leioniste tulamy sie ajkimis tramwajami, autobusami.
Widac kursujace radiowozy i przygladajacych sie psów z nich, juz wiedza o
awanturze w Saskim. Rozdzielamy sie na jeszcze mniejsze grupy.
Gdzies w centrum cumuje z jakimis typami z Wawy, Gdanska i Krk na obiadku.
Teraz letarg i sielanka, czas ukoic nerwy, rozmowy w kanjpce z sympatycznymi
Warszawiankami, piwko i tego typu uspokajacze.
W koncu spotykamy sie wieksza grupka i udajemy sie pod stadion.
Legionisci w drodze informuja nas ze bardzo ciete jest na nas sosnowieckie
Zaglebie.
Troche ciezko by w tej chwili jestesmy porozbijanai na grupki.
Trafiamy do jakiegos parku w okolicy stadionu, prechodzimy nim i mijamy
grupke Zaglebia i Legii.
Kolesie z Zaglebia wygladaja naprawde konkretnie.
Krzywe spojrzenia ale do niczego nie dochodzi...byc moze lagodzi sytuacje
obecnosc z nami typów z Lechii i u nich chlopaków z Legii.
Zaraz mijamy Widzew, Motor, rozmowy ze znajmomymi z calej Polski...w czasie
tych wszystkich meczów repry znamy sie juz z gosciami z tych ekip osobiscie.
Ciagle oczekiwanie na Triade (Arka-Lech-Cracovia) ale i nieustajace opisy
przezyc sprzed kilku godzin z parku.
Kazdy opisuje jak to widzial ze swojej perspektywy, kazdy dodaje nowe
sczególy , informacje prasowe powoli docieraja do nas ... kilkunastu angoli
rannych w tym kilku ciezko...kilku pocietych kosami.
Oczywiscie podejrzenie pada na nas ale daje sobie leb uciac ze to nikt od
nas...wszystko bowiem zostalo w autokarze...my do konca nie wierzylismy ze
bedzie ta ustawka.
Bilety na mecz ma chyba tylko 6-8 osób od nas.
Legia proponuje jakies falszywki, kserówki, drogie oryginaly itp.
Stwierdzamy jednak ze ch.j ze stadionem, ogladnimy mecz w jakiejs kanjpie
przy piwku.
Ci co maja isc na mecz ida a my ladujemy sie na chwile w autokarze i
odpoczywamy.
Krótki przeglad okolicy w poszukiwaniu knajpy z telewizorem zakonczony
niepowodzeniem.
W koncu wpadamy na pomysl najprostszy z prostych...przeciez mamy TV w
autokarze.
Parkujemy z 200 metrów od stadionu (jak sie idzie od Powisla zawsze na Legie
to mijajac kryta skreca sie w lewo nad kanal i sektor dla gosci -my stalismy
z 50 metrów dalej w przód).
Zapraszamy do rodka kilkunastu chlopaków z Polonii Bydgoszcz którzy równiez
kreca sie bez koncepcji wejsci na stadion. Musze przyzanc ze jak na tak
nieznana grupe charakteryzowali sie naprawde imponujacymi gabarytami.
Popijamy piwko, ogladamy mecz, gadamy z Bydgoszczanami a doping i odglosy ze
stadionu mamy na zywo tuz obok (wylaczamy wogóle glos w TV).
W pewnym momencie ze stadionu slychac szum, wrzawe i po chwili TV pokazuje
spiecie miedzy sektorami Anglików i Polaków. W cemtralnym miejscu slawna
czerwona flaga Wisly. W pewnym momencie znika a my dostajemy *****cy bo
myslimy ze zdobywaja ja Anglicy.
Miedzy sektorami widac latajace race.
Musimy dostac sie na stadion.
Mam pomyl gdyz dwa lata wstecz wbijalem sie na Zylete od tylu w kilka osób
przez jakies garaze na mecz Polska-Wegry.
Niestety opisywalem juz nasza miejscówke a wobec tego ze byla polozona tuz
za sektorem Anglików powitalo nas chyba z 300 psów i zapory z barierek oraz
szaleniec na koniu (standard w WuWuA).
W takiej liczbie jaka prezentujemy (40 osób) nawet nie ma sie co osmieszac.
Rezygnujemy z próby dostania sie na stadion.
Na szczescie okazuje sie ze flaga Wisly jest w rekach Wislaków, na stadionie
uspokaja sie i mecz dobiega konca.
Jedziemy pod Zródelko (kanjpa Legii) gdzie przychodza ekipy z calej Polski.
Legionisci po telefonicznych rozmowach z Anglikami przekazuja ze synowie
Albionu rozdraznieni przed meczowa porazka chca rewanzu.
Pada propozycja miejsca - pod Palacem Kultury, Angole beda szli na Centralny
a my mamy gdzies czekac.
Udajemy sie tam i parkuejmy autokar z drugiej strony Palacu.
Przy glównej trasie jest sporych rozmiarów ogródek z krzeslami itp itd.
Siedzimy sobie popijajac piwo, dozbrajajac sie, jedzac i obserwujemy zjazd
innych ekip z Polski.
Tutaj juz dokladnie nie moge stwierdzic jakie kluby byly bo ciemno bylo jak
skur...
bylo juz cos kolo 23-ej.
W koncu slychac a wrecz czuc zblizajacy sie tlum Angoli.
W ciemnosciach nic nie widac ale slychac wrzaski i spiewy.
Musze przyznac ze o ile przed meczem organizacja byla super o tyle teraz
bylo wiecej haosu, troche sie niepokoilem o wynik tej potyczki.\
Tym bardziej ze nie znamy nawet liczby Angoli, a jak ida k...a wszyscy??
2000?

Jednak tym razem policja byla szybsza, na nieszczescie dla Anglików.
Kaski wpadaja do naszego ogródka i wymiataja ans na chwile z niego.
Gdyby Angole wpadli chyab by wygrali.
My po chwilowym wycofaniu, dozbrajamy sie i wracamy gdyz tarsa przed
ogórdkiem wlasnie maszeruje kilkuset Angoli.
Nie wiem jak sie zaczelo ale psów juz tutaj nie bylo a jak wpadlem na ulice
juz wszystko sie dzialo...ekipy z Polski z ciemnosci wskakuja na Angoli z
boku i z tylu.
Ci w szoku.
Krótkei walki spowodowane tym ze wpadamy bezposrednio w ich watache ale
ogólnie Anglicy dra zelówy na Centralny, który maja ze sto metrów przed
soba.
Nie wiem co sie dzialo na poczatku ich peletonu ale domyslam sie ze poszla
panika i udezryli w tych psów którzy nas wczesnie wymeitli z kanjpy i teraz
szli przed Angliakmi z przodu.
Widok byl taki ze go nie zapomne do konca zycia
W ruchy byl caly sprzet ogródkowy i kanjpiany.
W koncu znów leca psy i trzeba sie zmywac albo grac glupa.
Jako ze autokar mamy 30 metrów dalej nam pozostaje kleic glupa.
Widze kilku stojacych gosci z tobolami i przygladajacych sie calej bitwie z
boku.
Podbijam do nich i udaje ze stoje z nimi.
"szto eta ?" slysze (ooo goscie zza wzchdzniej granicy)
goscie z wybaluszonymi oczami patrza na mnie oczekujac ze im nie wiem co
oznajmie, ze trzecia wojna swiatowa czy co?
odpowiadam "eta tolka futbol miacz ... Polska-Anglia".
Kiwaja ze zrozumieniem i dalej stoja w szoku nie wiedzac co zsoba poczac. Ja
za to wiem, opuszczam ich i widzac ze psy wracaja do swoich podopiecznych
Anglików, udaje sie do autokaru.
Nie musze dodawac ze po takic wyczerpujacych wydarzeniach zjadlbym konia z
kopytami i wypil beczke piwa. Na szczescie okazuje sie ze doslownie 10
metrów obok naszego autobusu stoi taki autobus unieruchomiony przeroiony na
calodobowa jadlodajnie.
Zaszyci w ciemnosciach autokaru (nie swiecimy swiatel by nie zwabic psów
których mnóstwo stoi 100 metrów od nas chroniac dojscia do Centralnego)
wychodzimy po 3-4 osoby do "restauracji" i wracamy z zakupami. w ten sposób
mozemy ogladac bezpiecznie manewry psów, pozywiajac sie przy okazji.
Nie odjezdzamy jednak gdyz Legionisci informuja nas (a jest juz kolo
pólnocy) ze jest jeszcze grupa anglików chetna na kolejny rwanz znów w Parku
Saskim.
Mediacje jednak z Anglikami przedluzaja sie o wiele za dluo, owszem moze i
dla Legionistów to byl kasek bo byli u siebie wmiescie ale dla nas
poruszanie sie takim autokarem po nieznajomych terytoriach w srodku nocy w
chwili gdy setki policjantów trzepia miasto w poszukiwaniu takich jak my to
juz za duze ryzyko.
Do tego dochodzi zmeczenie calym dniem i zaczynaja sie dywagacje czy jest
sens jeszcze zczekac oraz tluc sie w parku noca (to bylby juz zupelny
hardcore). Powoli przewaza opinia o bezsenscie takiego czegos.
Do tego rozmowy miedzy stronami cos sie nie kleja.
W koncu ulegamy namowa kierowcy, który jak juz wspominalem nastepnego dnai
mial tym samym autokarem zapipcac do Hiszpanii, udajemy sie w droge powrotna
do Krakowa.
Wraz z nami wraca dwóch Wroclawian, którzy nie maja czym wracac a i wizyta
na centarlnym nie byla wtedy dobrym rozwiazaniem.
Bylem tak zmeczony a miejsca bylo tak duz ze usnalem chyba nim jeszcze
wyjechalismy ze stolicy.
Wszyscy zreszta chyba popadali jak muchy.
Gdy sie obudzilem szok, gdzie my k...a jestesmy?
Spodek!
Dopiero po chwili doszlo do mnie ze kierowca okazal sie naprawde gosc i
podwozimy chlopaków ze Slaska do Katowic gdyz z Krakowa nie mieli dobrych
pociagów.
Znów zasnalem a gdy sie obudzilem to bylo juz jasno a my dojezdzalismy do
hali Wisly dgze zaparkowany mialem samochód.

Powrót do domu w chwili gdy rodzice wychodzili do pracy, standardowe pytanie
"O KTÓREJ MIALES BYC ?!?!" (przed wyjsciem twierdzilem ze kolo pólnocy) ale
juz po chwili spalem jak niedzwiedz.

Przepraszam za literówki-czytam te poprzednie opisy i widze ze mam ich duzo
ale teksty sa za dlugie by chcial mi sie je ponownie sprawdzac
Oczywiscie moga byc jakies drobne niezgodnosci z rzeczywistoscia ale nerwy,
czas robia swoje

post scriptum napisalo zycie...w swiat poszla puszczona przez Legionistów
wersja ze nozy uzyli niedobrzy ludzie z Krakowa...ehhh...daje sobie glowe
uciac ze to nie my.

AUTOR: RWD

Albertus
25-08-2009, 20:46
o kurde , wspaniale ! chcialbym tam byc , chociaz nie jestem jakims koksem i nie mam 50 w lapie to i tak bym chcial tam byc !!! wspaniale to co opisane , w niektorych momentach az dreszcze mialem

Glon Elriel
25-08-2009, 23:29
Co do triady i lecha z mojego punktu widzenia

jak ktos dłuzej siedzi w tym bagnie zwanym kibicowanie zauważył pewnie kilka ciekawych spraw a mianowicie

kilka lat temu takie ekipy jak arka czy ZL czy craxa były mocne w \h/ a teraz jak mozna zauwazyc

Arka-ekipa strasznie sie posypała zmiana pokoleniowa i ekipa idzie cały czas pionowo w dół

ZL-to samo co wyzej + w dalszym ciagu osobiste kontakty z ruchem ch

Craxa- ekipa ktora bije sie juz tylko ze sprzetem wiadomo niepodpisali paktu na zawieszenie sprzetu bo w krakowie same nozowniki i wiadomo lepiej sie przypasowac do innych niz z tym walczyc(btw podziwam hutnik za walke)

co do krecenia z łks to niepowinno dziwic dobra ekipa pod kazdym wzgledem w miare czysci i oczywiscie przydani do walki z W&R

Gierubesoen
26-08-2009, 01:17
A dzisiaj odbyło się spotkanie West Hamu z Millwall, ciekawe czy jutro będzie coś w gazetach, bo jakieś spięcie na pewno miało miejsce ;d

Gordorczyk
26-08-2009, 01:49
no no opowiadanie zajebiste i po czyms takim chlopaki maja co wspominac do konca zycia

LoluU$
26-08-2009, 02:44
Taaaa, budzi respekt. Ciekawe ile by takich opowiesci sie jeszcze zebralo.

Miszczu
26-08-2009, 08:06
Taaaa, budzi respekt. Ciekawe ile by takich opowiesci sie jeszcze zebralo.

Dużo ,jak ktoś chcę mogę dać link do stronki chuliganów ŁKSu ,tam jest naprawdę kilka takich tekstów które można przeczytać ,jeżeli nie ma się nic przeciwko braku obiektywizmu ,ale naprawdę interesujących.
http://www.geocities.com/lkslodzfans/index1.htm

Gierubesoen
26-08-2009, 11:51
Puchar West Ham - Millwall

Na takie mecze az chce sie chodzic. To juz chyba 30 spotkanie,gdy ogladalem West Ham na zywo, ale takiego klimatu nigdy nie bylo. Takiego cisnienia nie powoduja zadne inne derby, ani Spurs, ani Chelsea, ani Arsenal, nie wspominajac o Fulham. Atmosfere swieta bylo czuc na dlugo przed pierwszym gwizdkiem sedziego. Policji pod stadionem jak podczas stanu wojennego. Pewne puby zostaly zwyczajnie zamkniete w ten dzien, a inne mialy okna zabite dechami. Statua legendy "Młotów" Bobby Moore rowniez zostala zaslonieta i obita plytami. Spiecia miedzy kibicami zaczely sie pod stadionem w trakcie meczu. W starciu kibicow ucierpial 44 letni kibic, ktory zostal pchniety nozem i trafil do szpitala. Jego stan jest stabilny. W pierwszej polowie na poczatku glosniejsi gospodarze, ale z uplywem czasu to kibice gosci byli coraz glosniejsi, a zdobyta bramka przez Millwall dodala im jeszcze wiekszego animuszu i praktycznie zagluszyla "Młoty". W pierwszej polowie nalezy odnotowac rowniez delikatne spiecie z ochrona meczu ze strony Millwall. W drugiej polowie na poczatku niewiele sie zmienilo. Jak to w Anglii bywa kibice gosci przekrzykuja caly stadion miejscowych, na co spory wplyw ma wynik. Kibice West Hamu widzacy nie radzacych sobie pilkarzy na boisku( czasami odnosilem wrazenie,ze to Millwall jest z Premiership), postanowilo wziasc sprawy w swoje rece. Spora grupa kibicow ruszyla w kierunku Millwall i doszlo do pierwszego starcia z ochrona i policja. Kilka osob przedarlo sie przez pierwszy szereg ochrony i zakonczylo sie na wymianie ciosow z policja. Spiecie to zelektryzowalo caly stadion i od tego momentu doping byl naprawde glosny. Caly czas w rogu boiska dochodzilo do wymiany ciosow miedzy kibicami a ochrona. Eskalacja ekscesow nastapila po zdobyciu wyrownujacej bramki przez West Ham. Ochrona z policja kompletnie sobie nie poradzila z zaistaniala sytuacja i na boisku pojawila sie spora liczba kibicow West Ham United. Kibicom udalo sie przedrzec przez zasieki ochrony od strony East Stand, Bobby Moore oraz starej Dr Martens. Nie doszlo do niczego konkretnego, skonczylo sie na bieganinie po boisku i to tyle w sumie. Millwall w tym momencie bardzo bierne i siedzieli bardzo cicho do konca spotkania. Kolejne inwazje na boisku nastapily po kolejnych bramkach i koncowym gwizdku sedziego. Prasa pisze juz o scenach dantejskich,ale takie nie mialy miejsca na stadionie. Drobne przepychanki i palowanie, kilka osob rannych, ale nie bylo zadnych KO. Jeden grubas(1,50 metra w kapeluszu a trzykrotnie wbiegal na murawe ). Pod stadionem w Angielskim stylu butelki i kosze oraz wszystko co pod reka poszlo w ruch. Angole dawno nie mieli problemow na taka skale na swoim podworku,ale tak naprawde problemy te nie byly czyms wielkim. Przed meczem mozna bylo uslyszec kilku polakow popijajacych Lecha czy Tyskie, ale nie zaglebialem sie w szczegoly skad sa, czemu tu sa, i komu kibicuja.Nie moja broszka. Ogolnie powialo old school w Anglii i z jednej strony szkoda,ze takie mecze sa rozgrywane tak rzadko. Pod wzgledem kibicowskim mecz duzo lepszy niz z zydkami. Kibice Millwall naprawde glosno do czasu, ale nie zrobili nic aby doszlo do konfrontacji. Posypia sie dozywotnie bany za wjazd na murawe, ale tak naprawde to nie ma znaczenia bo kto wie czy na nastepne spotkanie miedzy druzynami nie trzeba bedzie czekac jakies 10 lat? Podczas przyspiewek duzo angielskiego humoru. Nalezy tez odnotowac troche nie na miejscu zachowanie Carltona Cole, ktory dwukrotnie pokazal w kierunku kibicow Millwall, aby sobie zwalili konia...Zola jak to zobaczyl to zaraz go zmienil i slusznie. Wcale sie nie zdziwie jak zostanie zawieszony.

Pilkarsko absolutne dno ze strony West Ham United do momentu wyrownania

http://www.youtube.com/watch?v=M70YjHaaK_Q

Echh to musiały być niezłe czasy...

Bozydor
26-08-2009, 12:18
Moim najwierniejszym klubem jest kościańska obrzanka :] Bylismy pare lat temu w 3 Lidze ale spadliśmy niestety do 4 Ligi :( Nadal staramy się wbic spowrotem do 3 :) Dzięki naszym wiernym Kibicom jeseśmy w stanie wygrac z każdym przeciwnikiem :D Pozdro dla Warty Poznań i Rawii Ravicz !!!:)
W tzw. "młynie" jest nas zawsze około 30-50 osób :D Niestety nieumieszcze fotek ponieważ coś sie na stronce zryło z dodawaniem fotek :D

Gordorczyk
26-08-2009, 13:46
W dniu wczorajszym dochodzi do spotkania "przy kiełbie" ekip: Gryf Słupsk oraz Kaszubia Kościerzyna ( 17 x 17 ). Po ok. minutowym grillowaniu wygrywa Gryf.

"Na klub Arka Gdynia nałożona karę finansową w wysokości ośmiu tysięcy złotych w związku z rażącym naruszeniem przepisów PZPN w zakresie zasad przyjmowania kibiców gości podczas meczu 2. kolejki Ekstraklasy Arka Gdynia - Legia Warszawa - wpuszczenie grupy około 160 kibiców Legii Warszawa bez autoryzacji klubu macierzystego na sektor kibiców gospodarzy." - poinformowała w czwartek Ekstraklasa SA. Włodarze Legii i Ekstraklasy SA niestrudzenie starają się uprzykrzyć wyjazdy kibicom Legii. Już dzień po meczu KP Legia wysłał pismo do Gdyni, w którym poprosił o informację na temat okoliczności wpuszczenia fanów ze stolicy na trybuny. Legię zainteresował sposób dystrybucji biletów oraz to, czy Arka Gdynia jest gotowa przekazać odpowiednim organom (w tym Policji) listę kibiców z Warszawy. W myśl nowej ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych (Art. 15 ust 1 i 2) podczas zakupu biletu należy podać w kasach dane osobowe (bilet musi być imienny). W którym więc miejscu Arka Gdynia złamała prawo? Czyżby sprzedając imienne bilety na sektory gospodarzy? Zastanawiającym jest również, na jakiej podstawie i w jakim celu dane osób, które zakupiły legalnie bilet, miałyby zostać przekazane odpowiednim organom..

Gierubesoen
26-08-2009, 18:45
Całą sytuację w Legii można skomentować w dwóch słowach- "ITI, uciekaj"

Albertus
26-08-2009, 20:59
no to co ITI wyrabia to wstyd....

U nas byl mecz dzisiaj z Rudnia Zabłudów bylym vice liderem

na mecz wyszedlem juz 1,5 godziny wczesniej bo po wypadku do kibla mi ciezko dojsc a co dopiero przez cale miasto , no ale na szczescie niedaleko od domu podjechal kolega i powiedzial ze podwiezie. wiec na stadion dotarlem jako pierwszy ;D , na mlyn przyszlo kolo 15 osob , wiec nawet nie spiewalismy jak nie liczac paru pojedynczych krzykow od grupki najbardziej pijanej. ogolnie mecz przebiegl ladnie i przyjemnie , 4-1 do przodu , 2 bramki strzelil kolega z mego rocznika co sie ze mna w gimnazjum uczyl , juz 4 bramki w tym sezonie , bardzo dobrze gra. Szkoda tylko ze bez dopingu , ale to sie za pare meczow zmieni bo u nas kibice kochaja 4 lige ( jak na 3 nie przychodzili to na 4 wala calymi tabunami ) i tak z meczu na mecz jest coraz wiecej , wiec jak tak dalej bedzie to za 3/4 kolejki bedzie mlyn 30 osobowy , a na wiosne moze juz z 70 zobaczymy ;D

LoluU$
26-08-2009, 22:04
http://kibice.net/forum/viewtopic.php?f=1&t=3521&sid=4e79cc81ad47034fca5ad56cd4546fb4

Parys
27-08-2009, 00:12
Fajnie, że ktoś rozwalił teatrzyk stadionowy w Anglii. Ale dla nich samo bieganie po murawie to był wyczyn, bić się już nie musieli. Dla nich to i tak coś wielkiego.

Gierubesoen
27-08-2009, 13:05
http://www.portalkibica.pl/aktualnosci/arsenal-niech-zyje-sztuczna-atmosfera.html

Autor tekstu opisuje atmosferę na meczach Arsenalu. Po przeczytaniu tego i obejrzeniu filmików napiszę tylko jedno- It's still a library! :cup:

Obym nie doczekał się takich czasów w Polsce. Jak wiadomo, powoli zaczynają powstawać nowe stadiony w naszym kraju. Nowe stadiony = mniejsza swoboda kibicowania i więcej zakazów (zresztą, przykład w żużlu pasuje tu jak ulał- nowy stadion Apatora robi wrażenie ale został opanowany przez trębaczy, bo siedzą na dupie i kupują kiełbaski, zamiast dopingować swój klub bo takich przecież łatwiej kontrolować niż złych i krwiożerczych ultrasów z młyna!)

ULTRAS AGAINST MODERN FOOTBALL (and speedway:evul: )

Gordorczyk
27-08-2009, 23:49
wlasnie obejrzalem mecz lecha
doping w 1 polowie niezly (przekrzyczeli znacznie liczniejszych beglow)
w 2 polowie troche zgasli
ale za oprawe nalezy sie im wielki + (szczeglonie za race)

Gierubesoen
28-08-2009, 00:04
Ja tam ich tylko słyszałem, kiedy Belgowie siedzieli cicho... Ale sektor gości wypełniony szczelnie i za to +

MasterofPuppets
28-08-2009, 08:50
Tu racja, liczby Lecha zawsze są dobre.

Parys
28-08-2009, 11:53
Nie ma to jak włączyć telewizor na karne Lecha i usłyszeć z głośników: "Bo w nienawiści do tej drużyny". Brawo, najważniejsze chwile sezonu, a oni o Legii :D

Miszczu
28-08-2009, 11:56
Nieźle wyglądał doping Lecha szczególnie ,jak wszyscy byli ubrani na niebiesko i ciasno upchnięci. Ktoś mi powie co było na pierwszej oprawie ? Bo druga to było racowisko a na trzeciej flaga w biało-niebieskie pasy tak?

LoluU$
28-08-2009, 13:32
Kibice.net/forum

http://i26.tinypic.com/2niv4e9.jpg
http://i27.tinypic.com/34fb9eh.jpg
http://i31.tinypic.com/1564dq9.jpg
http://i31.tinypic.com/27y39z4.jpg
http://i26.tinypic.com/34j1v83.jpg
http://i28.tinypic.com/xn58wh.jpg
http://i28.tinypic.com/2a0amhd.jpg
http://i31.tinypic.com/jqqiwm.jpg
http://i29.tinypic.com/xclq3p.jpg
http://i30.tinypic.com/1499yk8.jpg

Gordorczyk
28-08-2009, 14:38
Nie ma to jak włączyć telewizor na karne Lecha i usłyszeć z głośników: "Bo w nienawiści do tej drużyny". Brawo, najważniejsze chwile sezonu, a oni o Legii :D

a wy przypadkiem nie macie zgody z Brugią?

Miszczu
28-08-2009, 14:50
a wy przypadkiem nie macie zgody z Brugią?

Nie ,za to mają zgodę z Juventusem!

Gordorczyk
28-08-2009, 17:11

i jeszcze chyba z Ado den hag (czy jakos tak)
ale slyszalem cos ze Legia i wlasnie Brugia ma zgode

Xevez
28-08-2009, 17:45
Legia ma zgody z Pogonią, Zagłębiem, Olimpią, Ado den Haag i Juventusem.

Ufocznik
28-08-2009, 22:33

:cup: :cup:

Legia na pewno na zgodę z Ado Den Haag, z Juventusem niby też, choć nie wiem jak to wygląda.
A skoro już przy tym jesteśmy, to jakie znacie zgody polskich klubów z zagranicznymi? Osobiście poza Legią przychodzą mi na myśl jeszcze 3: Lech - Spartak, GKS Katowice - Banik Ostrawa, Ruch Chorzów - Atletico Madryt. Niedawno, bo w ubiegłym roku zerwana została zgoda Cracovii z Viktorią Żiżkov.

Gierubesoen
28-08-2009, 22:43
Śląsk Wrocław - Slezsky Opava (druga liga czeska)

Parys
28-08-2009, 23:47
Dzisiaj przed meczem jak zawsze u nas wesoło. Flagi OFMC (antykomunistyczna), a także Kazika Deyny nie wpuszczone. Niestety nie wiadomo czy są niezgodne z prawem czy co. Klub poinformował o utrudnieniach przed wejściem i zapraszał z drugiej strony, gdyż nie chciał, żeby 'dobrzy' kibice widzieli małą pikietę:
http://legia.com.pl/img_galerie/09_jesien/08_28_news/4286.jpg (http://urlguard.net/l/http://legia.com.pl/img_galerie/09_jesien/08_28_news/4286.jpg)
Na transach było: Nasze flagi są jak długi ITI - nigdy nie znikną oraz Stop cenzurze. W czasie meczu - doping pierwsza połowa. Druga połowa na początku kilka haseł anty-komunistycznych. Potem przerwa, potem chwila śpiewów i tyle. Farsa z działaczami Legii trwa nadal.

Edit:
Den Haag ma zgodę z Brugią z tego co się dowiedziałem. Był ktoś we Wronkach? Podobno oni dla prowokacji skandowali Legia. Być pewnie dlatego Leszki śpiewały 'W nienawiści'. Chociaż w takiej chwili....
Co do dopingu podczas karnych fajna sprawa jest non stop śpiewać. Było tak na meczu Legia - Wisła w finale PP w Bełchatowie. Fajny efekt. IMHO lepszy niż gwizdy itp.

Xevez
29-08-2009, 00:29
Resovia z Arminią chyba. Pamiętam jak Arminia wpadła nawet do Legnicy na mecz, po swoim meczu w Cottbus, by spotkać się z Resoviakami.

Glon Elriel
29-08-2009, 12:46
Torcida Górnik Zabrze - Torcida Hajduk Spilit (mimo iz oficjalnej zgody niema(nawet układu)na meczu zawsze mozna kilka osob z hajduka spotkac Łączą nas kontkaty osobiste SKGZ oraz Torcida)

GKS Katowice-Dynamo Dresno(zgoda zneutralizowana a mianowicie pozostały juz tylko kontakty osobiste)

nemelza3
30-08-2009, 11:27
Polskie z zagranicznymi?
Legia - Sosnowiec
BKS Stal - Sosnowiec
GKS Bełchatów - MKS Żilina

Gierubesoen
30-08-2009, 11:42
O właśnie, przypomniałeś mi o zgodzie Górala Żywiec z MSK Żilina. Podobno trochę podymili przed i po meczu z Partizanem na Słowacji:

http://image.tvnoviny.sk/media/images///600xX/Aug2009//2085646.jpg

I to by było chyba na tyle, reszta to raczej prywatne kontakty.

Shardzik
30-08-2009, 11:59
Sam nie jestem kibicem, ale to niektórym nie przeszkadza, wystarczy, że jakaś drużyna ma kosę z drużyną z innego miasta i już się coś urają o to.

Sam prawie uczestniczyłem w dość przymusowej 'ustawce' (prawie, bo ochrona się zainteresowała), a koledze porysowali auto za tablice.

No, ale dotyczy to tylko bezmózgów, sporo kibiców ma trochę oleju w głowie i nie zaczepia normalnych ludzi.

Xevez
30-08-2009, 12:09
Wczoraj u nas w młynie z 150-200 osób (w tym około 20 ze Śląska), na początku zawodnicy wnieśli nową flagę, na którą zbierane były pieniądze przez kilka miesięcy, imo zajebista;d
http://img75.imageshack.us/img75/9949/30w5heg.jpg

MasterofPuppets
30-08-2009, 13:23
Na moje troche za bardzo jaskrawa ;P.

Miszczu
30-08-2009, 17:15

Tak ,trochę za bardzo daję po oczach.
A co do zgód pomiędzy klubami z innych krajów to ultrasi ŁKSu mają bardzo dobry stosunek z ultrasami Anderlechtu i nasze flagi powiewały w Brukseli a ich w Łodzi także ;).

Gordorczyk
30-08-2009, 20:59
Ruch Chorzow na swoich trybunach w meczu z Groclinem Warszawa wywieszał tylko flagi Górnego Śląska i 100-metrowy trans z napisem "Rzeczpospolita Polska zapewnia obywatelom polskim należącym do mniejszości narodowych i etnicznych wolność do zachowania i rozwoju własnego języka, zachowania obyczajów i tradycji". Było to spowodowane tym ze nie pozwolono dla nich wniesc flagi "Oberschlesien" (co po niemiecku oznacza Górny Śląsk). Jak wiemy kibice Ruchu mówią o sobie że są narodem śląskim a nie Polakami.

Gierubesoen
30-08-2009, 21:19
W dupach się brudasom przewraca. Grają w polskiej lidze, więc w czym problem? A to, że akurat na Śląsku i tak większość jest nastawiona sceptycznie co do niepodległości tego regionu, to nie moja broszka. Niech się odłączają, na samym węglu daleko nie zajadą, ja tam po nich płakał nie będę.

MasterofPuppets
30-08-2009, 21:26
Już się kurwa buraki pokazali, jak wygwizdali hymn na meczu z Lechem. I bardzo dobrze, ze PZPN nie pozwolił im wnieść tej flagi, to jest kurwa Polska, jak im tak bardzo spieszno do Niemiec to niech lecą już pały robić szwabom :)

Xevez
30-08-2009, 21:52

Tak ,trochę za bardzo daję po oczach.

na żywo wcale taka jaskrawa nie jest;p po prostu słońce świeciło od tamtej strony i jakby 'naświetlało' flagę od tyłu;p

Gordorczyk
31-08-2009, 19:16
Korona Kielce - Cracovia Kraków (650) to ogólna liczba w sektorze craxy w tym pojedyncze osoby z Gdyni i Tych.Od 70 minuty po obu stronach bluzgi i tak do końca meczu kiedyś zgoda dziś ostra kosa.
Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław oko.2 tysięcy Śląska na stadionie Lechii ogólna popijawa cały weekend a piłkarze zgodnie podzielili się punktami.
Lech Poznań - GKS Bełchatów Kibice Kolejorza protestują przeciwko PZPN bez dopingu dopiero w drugiej połowie ruszył kocioł we Wronkach.
Zagłębie Lubin - Arka Gdynia (420) w Lubinie na meczu zgody + 60 głów Górnika Wałbrzych.
Piast Gliwice - Odra Wodzisław (220) w Gliwicach.
Ruch Chorzów - Polonia Warszawa (63) polonistów w Chorzowie mają przepychanki z ochroną.
Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok - Jagi okolo 100 glow na sektorze Wisły

Parys
31-08-2009, 19:40
Polonia ma przepychanki z ochroną, gdyż jeden 'śmiałek' rzucał w zegar.
Śmiech na sali (-; Zapowiadali najazd :D