zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Uwaga! Wirusy w Rec (To nie żart)!

Stron : [1] 2

Ketibro
02-01-2005, 22:26
A wiec tak jak w temacie. Ostrzegam wszystkich ze w Rec Moze byc Wirus(Keylogger).

Oto cytat modka na www.tibia.xx.pl

Dzięki pomocy Janeczkq-a udało się usunąć w miare szybko pliki typu *rec które miały duze prawdopodobieństwo na bycie zainfekowanymi keyloggerem ... jak pewnie kilku z was slyszało swojego czasu grupie ludzi udalo się podczepic wirusa pod film harry potter 2 i wypuscic go po popularnej sieci p2p kaaza , jak widze zabawa się rozkręca gdyż teraz nawet pliki rec niesa bezpieczne , niemam zamiaru skanować wszyskich plików rec jakie tu będą dawane więc radze załatwić sobie dobry antyvirus (av z mojego poradnika wykrywa owe "cukierki" ) pliki z filmoteki zostaną przezemnie przeskanowane w ciągu najblizszego dnia i wszystkie zawierające jakies bonusy zostaną usunięte , następne dodawane pliki będą juz efektywnie skanowane ...

ze tez qrna ludzie maja pomysly -.-

Zdobylem cos jeszcze

Ten key logger był a anihilatorsecura.rec

Niejest to dobrze, Sam sie na to nadzialem lecz po tej informacji gdy zeskanowalem moje filmy ZNALAZLEM JEDNEGO WIRUSA (Wykryl mi to http://skaner.mks.com.pl).
Link do tego tematu na tibia.org.pl jest:
http://forum.tibia.org.blablablapl/viewtopic.php?t=9295

Przyklad Wirusa: Link zostal usuniety na prosbe pebe83

A jednak sie okazalo ze polacy nie sa glupi...

Wiec uwazajcie co sciagacie.

Opis Wirusa (Keyloggera)
Wirus dopisuje sie do serwisow lokalnych. Niewiem pod jaka nazwe dokladnie sie dopisuje bo niesprawdzalem ale niedlugo sproboje zdebugowac ten film i sprawdze co on dokladnie robi, do czego sie odwoluje i jakie ma funkcje.

------
Edit by Gremlin
Tyle razy mowilem zeby nie umieszczac niezmienionych linkow do keyloggerow.

Vanhelsen
02-01-2005, 22:40
Nie no, teraz przez takich kretynów będą obawy przed zasysaniem plików .rec ......

Ketibro
02-01-2005, 22:44
Nie no, teraz przez takich kretynów będą obawy przed zasysaniem plików .rec ......

Wypraszam sobie mowienie na mnie Kretynem
Zlamales regulamin forum:

Nie wolno obrażać ani poniżać innych osób. Dotyczy to zarówno użytkowników forum, osób znanych ze świata codziennego, jak i postaci w grze.

Link do regulaminu: http://www.tibia.pl/topic.php?t=4219&b=23

Ozzie
02-01-2005, 22:45
to nie jest obraza, to jest fakt :|

Ketibro
02-01-2005, 22:47
to nie jest obraza, to jest fakt :|

Owszem jest to fakt ale obraza tez...

Raynold
02-01-2005, 22:48
@Ketibro: szczerze, to nie wydaje mi się, żeby on miał Ciebie na myśli... tylko tych, co umieszczają keyloggery, ale to tylko moje zdanie...

@topic: Przykleję. Ważna sprawa, żeby ludzie wiedzieli o niebezpieczeństwie

Ketibro
02-01-2005, 22:50
@Ketibro: szczerze, to nie wydaje mi się, żeby on miał Ciebie na myśli... tylko tych, co umieszczają keyloggery, ale to tylko moje zdanie...

@topic: Przykleję. Ważna sprawa, żeby ludzie wiedzieli o niebezpieczeństwie

mm, Jesli niemial mnie na mysli to Srry...

Dan the Automator
02-01-2005, 23:12
Ja mam takie pytanie - czy filmy posiadające ów virusa działają (tzn da się je odtworzyć)?

Ketibro
02-01-2005, 23:31
Ja mam takie pytanie - czy filmy posiadające ów virusa działają (tzn da się je odtworzyć)?

Tak da sie. Po wybraniu filmu z listy odrazu masz juz wira. Najciekawsze jest to ze tego vira zrobil Polak i jeszcze film dziala. To mnie zastanawia...

Dr.Unknown
03-01-2005, 00:24
Skanning in progress- jak na razie 10 zainfekowanych- 7 trojanów:|
<edit>
35+ w tym jakieś 10 trojanów, mam pytanie- 5 nie usuneło, nie można było ani naprawić, ani usunąć, więc dałem "Zmień nazwę", co teraz z nimi?

kemotk2000
03-01-2005, 02:39
Niejest to dobrze, Sam sie na to nadzialem lecz po tej informacji gdy zeskanowalem moje filmy ZNALAZLEM JEDNEGO WIRUSA (Wykryl mi to http://skaner.mks.com.pl).
Link do tego tematu na tibia.org.pl jest:
http://forum.tibia.org.pl/viewtopic.php?t=9295

Przyklad Wirusa: chlast Uwaga! sciagac tylko na swoja odpowiedzialnosc

Czy Tobie MKS znalazł w AnnihilatorSecura.rec wirusa? Ja mam ten film od dawna, ale wg MKS i Symanteca jest czysty. Możesz go wysłać (plik rec) do mks/Symantec żeby sprawdzili..
Swoją drogą.. Do tej pory byłem przekonany, że zmanipulowany plik .rec się "wysypie"w trakcie filmu. Jeśli taki film da się cały odtworzyć to "starch się bać".. ;)

EDIT:

Jeszcze coś.. napisałeś:

Oryginalnie dodany przez Janeczkq
Ten key logger był a anihilatorsecura.rec

Ale nie manipuluj informacją w celu taniej sensacji.. Całość wygląda tak:

Ten key logger był a anihilatorsecura.rec (ale nie w tym ostatnim tylko ten przed tym co teraz jest )

Radzę zwrócić uwagę na to co pogrubiłem, bo z tego co rozumiem to są 2 pliki o tej nazwie? Szkoda, że Starszy Śledczy "Janeczkq" nie podał daty pliku..

Pozdrawiam :)

Kiperr
03-01-2005, 08:19
Wyimaginowaliscie sobie wirusa.
Szukacie dziury w całym.
Mam ponad 1 gb (słownie Jeden Gigabajta> reców.
Zbieram od ponad roku.
Filmik z tegoż anihilatora oglądałem pare razy Kiperra nadal mam....
A MKSVir ssie.
On we wszytskich plikach widzi wirusy :P
Pamietam swego czasu jak zrobilem tuż po formacie skana dysku.
Wykrył mi pare trojanów w katalogu Windowsa :P
Oczywiście Norton milczał.

Edit:
Swego czasu nazywano mnie hackerem bo dawałem pliki w formacie "rar".
Ludzie znajdzcie sobie jakies inne twórcze zajęcie , a nie szukacie problemu gdzie go nie ma.
Idźcie na łąke kwiatki powąchajcie czy coś.
Pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy :
Oho jakiś kretyn siedział na gołych babach łapiąc wirusa i teraz za wszelka cena chce zwalic to na tych , którzy robią filmy :S

Edit II
Ja jestem tylko i wyłącznie graczem.
Nie zagłebiam się jak co działa, gdzie sie łaczy co wysyla itp.
Być może racji nie mam .

Vanhelsen
03-01-2005, 12:52
mm, Jesli niemial mnie na mysli to Srry...nie miałem ciebie na mysli, chodziło mi o tych, co wpadli na ten "inteligentny" pomysł.

Thimburd
03-01-2005, 13:10
Argh... zawsze skanuję raz w tygodniu kompa tym mks on-line. Mam bardzo pokaźką kolekcję filmów (nie jeden giga, mam około 400 mb). I nie było virów. Hmmm... czyli jednak się udało :/ Teraz za każdym razem będzie obawa (przy oglądaniu filmów), że ma się virusa :/ Ehh...

Golden'Fanatyk
03-01-2005, 14:52

Oho jakiś kretyn siedział na gołych babach łapiąc wirusa i teraz za wszelka cena chce zwalic to na tych , którzy robią filmy :S

Dokładnie Kiperr, facet być może siedział na jakiś babkach,może sciągał Tibie Mc,GG lub nowy Klient z nieznanych / niesprawdzonych źródeł. Potem pewnie stracil plate set 8 levelowy char i robi ludzia smietnik z glowy ... takie jest moje zdanie na ten temat. Ja ten Filmik oglądałem, oglądał go też mój kolega i jakoś do dzis jeszcze mnei nikt nie haknol =)) c ya 8o

M@rcin
03-01-2005, 16:12
mam pytanie- 5 nie usuneło, nie można było ani naprawić, ani usunąć, więc dałem "Zmień nazwę", co teraz z nimi?

Kiedy następnym razem odpalisz skaner online i ściągniesz aktualizacje,które pojawiają się przeciętnie raz na 1,5 tygodnia mks_vir powinien je już usunąć.

Glacial
03-01-2005, 16:20
A czy wiadomo w jaki sposób te viry się uaktywniają? Czy od razu po ściągnięciu czy tylko po odtworzeniu w klięcie?

Earl
03-01-2005, 17:17
No no... Wir w zwyklym pliczku binarnym (nie exe) to juz naprawde wieksza sztuka... Jesli komus sie udalo to albo mu sie bardzo nudzi ( :P )albo potrzeba mu duzo kasy... Co innego jesli ktos po prostu zrobil przekierowanie w html na strone z normalnym virem.. Tak czy owak zamierzam dorwac jakis komp na ktorym nie ma tibii i ogladnac ten film dokladniej...

Ketibro
03-01-2005, 17:20
Poinformowalem dzisiaj autora TibiCam o tym wirusie. Opisalem mu na jakiej zasadzie on dziala i powiedzial ze niedlugo zrobi nowsza wersje ktora raczej juz niebedzie mozliwosci zainfekowania Rec. Powiedzial ze narazie bedzie to ukrywal zeby ludzie sie niemartwili. Ale niewiadomo jak to z Windows'em. Microsoft powinien najpierw naprawic dziury swojego starego XP lub 98 a nie juz robic nowsze ktore maja juz wiecej dziur.

No no... Wir w zwyklym pliczku binarnym (nie exe) to juz naprawde wieksza sztuka... Jesli komus sie udalo to albo mu sie bardzo nudzi ( )albo potrzeba mu duzo kasy... Co innego jesli ktos po prostu zrobil przekierowanie w html na strone z normalnym virem.. Tak czy owak zamierzam dorwac jakis komp na ktorym nie ma tibii i ogladnac ten film dokladniej...

Pomysl ze to zrobil jeszcze Polak a nie anglik.
Jednak polacy sa niezli.
Mysle, ze ten kto zrobil tego vira w rec zrobil to na kogos zlecenie i pewnie mu zaplacil za rl kase.

A czy wiadomo w jaki sposób te viry się uaktywniają? Czy od razu po ściągnięciu czy tylko po odtworzeniu w klięcie?

Po wybraniu filmu z listy juz masz Keyloggera.

Dowiedzialem sie ze ten wirus keyloggeruje tylko 2 pierwsze bajty (pakiety) wyslane przez klienta Tibii do serwera CipSoft. (2 Pierwsze pakiety sa to Numer konta i haslo konta).
Niewiem na jakiej zasadzie wykrywa ze to jest Tibia***** lub Tibia2***** (Naprzyklad)

Thero
03-01-2005, 17:40
No ładnie, cholera, no ładnie... Ja już nie wiem co mam myśleć -,- biję was wszystkich na głowę, mam ponad 1,5 gigabajta filmów, podstarzałego ad-aware 6.0. Ku mojemu zdziwieniu uważa mój kompa za wyjątkowo czysty :l Czekam na nową wersję, chyba wykituje...

nawigator
03-01-2005, 17:42
<edit>
35+ w tym jakieś 10 trojanów, mam pytanie- 5 nie usuneło, nie można było ani naprawić, ani usunąć, więc dałem "Zmień nazwę", co teraz z nimi?

spróbuj ad-aware jezeli wykryje to na 100% dasz rade usunac .. mimo ze antyvirem nie mozesz

Aversin
03-01-2005, 18:13
A wiec tak jak w temacie. Ostrzegam wszystkich ze w Rec Moze byc Wirus(Keylogger).
(...)
Przyklad Wirusa: <link wycięty> Uwaga! sciagac tylko na swoja odpowiedzialnosc
Ten link przekierowuje sie do <link wycięty>

A jednak sie okazalo ze polacy nie sa glupi...
(...)
Plik, do którego link podałeś znajduje sie na moim koncie. Jestem jedną z pierwszych osób, które oglądały ten film gdyż nagrywał go moj kolega. Oglądałem go już dziesiątki razy i nigdy nie miałem hacka. Norton Antyvirus, MKS, Spybot Search&Destroy, AD-Aware SE Professional nigdy nie wykryły mi w nim keyloggera, trojana ani virusa. Zanim więc stwierdzisz, że jakiś plik jest zainfekowany to wypadałoby miec jakieś dowody. Jeżeli ich nie masz to proszę o usunięcie tych linków z tego tematu !

Ketibro
03-01-2005, 18:32
Plik, do którego link podałeś znajduje sie na moim koncie. Jestem jedną z pierwszych osób, które oglądały ten film gdyż nagrywał go moj kolega. Oglądałem go już dziesiątki razy i nigdy nie miałem hacka. Norton Antyvirus, MKS, Spybot Search&Destroy, AD-Aware SE Professional nigdy nie wykryły mi w nim keyloggera, trojana ani virusa. Zanim więc stwierdzisz, że jakiś plik jest zainfekowany to wypadałoby miec jakieś dowody. Jeżeli ich nie masz to proszę o usunięcie tych linków z tego tematu !

Gdybys umial to co ja to bys zauwazyl ze to jest wirus. Po rozkodowaniu tego pliku przez Hasiuk/NeoLite (To nie program tylko sposob rozkodowania). Gdy sie to rozkoduje widzisz Wszystkie funkcje jakie to robi. Znalazlem jedna funkcje ktora wysyla pierwsze 2 bajty wyslane przez klienta Tibii do serwera Cipsoft pod mail [email protected]. (Niewiem kto to) A rozpakowalem inne pliki i inne sie rozpakowuje przez Aspack<108. (Aspack jest to latwy do rozkodowania i prawie kazdy antivir moze go spokojnie odkodowac i sprawdzic ze to wirus, lecz Hasiuk/NeoLite jest dosc mocno zakodowany i prawie zaden antivir tego nieumie rozpakowac. Gdy probojesz zakodowac jakis plik przez Hasuik/NeoLite trwa to pare dni poniewaz to koduje okolo 5 razy. Najlepszy sposob dla mnie na sprawdzenie czy to wirus to sprawdzenie to Recznie.

<edit>

Sproboj uruchomic tryb awaryjny z oblusga sieci i usunac przez antivirusa, wtedy powinny sie wszystkie usunac spokojnie.
Jesli nie to na GG: 3923425 to ci powiem jak.
lub MSN: [email protected]

Tamoo
03-01-2005, 18:55
Czyli ze co??
Ze kazdy z tego forum ma teraz na swoim PC vira?
wiecie ze to moze sprawic ze coraz mnie ludzi wejdie na wasza strone www.tibia.pl
to moze byc "kanal" dla rzeczywistosci bo z kond wezmiemy lepsze filmy niz z tibia.pl??
blagam zrobcie cos z tym idiota co wkrecil tam vira!!!!
nie mozna tego jakos zalatwic?
wykasujcie ten film wogule z forum i bedzie po sprawie a nie robicie z tego takie wielkie "Halo"
X( jestem oburzony X(
ten koles niech zagra w tibie na aldorce to dozywotni hunt :evul:
da sie to zalatwic :evul:
:berserk:
MUSIMY BYC TWARDZI I POKONAC TYCH KTORZY ZAATAKOWALI NAS!!!

Aversin
03-01-2005, 19:14
Gdybys umial to co ja to bys zauwazyl ze to jest wirus. Wybacz wszechwiedzący ale jestem tylko zwykłym śmiertelnikiem :/
Po rozkodowaniu tego pliku przez Hasiuk/NeoLite (To nie program tylko sposob rozkodowania). Gdy sie to rozkoduje widzisz Wszystkie funkcje jakie to robi. Znalazlem jedna funkcje ktora wysyla pierwsze 2 bajty wyslane przez klienta Tibii do serwera Cipsoft pod mail [email protected]. (Niewiem kto to) W twojej wspaniałej teorii spiskowej jest jeda rzecz, która mnie zastanawia. Gdy oglądasz film w TibiCam to nie wpisujesz ani numeru konta ani hasła a TibiCam ani Tibia nie łączą się z serwerem Cipsoft !! Więc niby co jest wysyłane na tego maila ?? Może skanuje twoją stope i wysyła jaki masz rozmiar buta ??

Kolejna sprawa, sam cytujesz Janeczkq, która mowi o pliku anihilatorsecura.rec .. natomiast plik, który został przeze mnie udostępniony nazywa się AnnihilatorSecura.rec

BTW. Wysłałem plik do sprawdzenia do MKSa .. zobaczymy co odpiszą.

rolnix
03-01-2005, 19:15
Umm Ketibro, przykołuj na [email protected] ten filmik bo nie mam, a linki nie działają... Kołowałem trochę przy NeoLite, a także rozkładałem protokół tibii na części pierwsze, więc uważam, że za***iście się w tym kojarzę... daj pobadać, rozkoduję to i przejadę hexedytorem po kolei przy każdej sekcji wysyłania danych do serwera.

Tylko prześlij proszę :D:D

Edit: do powyższego posta: widzisz, film może instalować w systemie sniffera, który działa na okrągło...

Pasorzytek
03-01-2005, 19:25
blablabla. Gdy probojesz zakodowac jakis plik przez Hasuik/NeoLite trwa to pare dni poniewaz to koduje okolo 5 razy. Najlepszy sposob dla mnie na sprawdzenie czy to wirus to sprawdzenie to Recznie.
czyli z tego wynika ze wirus sie tez dluugo odkodowywuje ;p:spam:

kemotk2000
03-01-2005, 19:26
Do: Ketibro

Nadal nie poinformowałeś o który tak naprawdę plik chodzi. Bo z tego co pisał Janeczq czy jak mu tam, są 2 o tej nazwie? Lub jeden, ale wersja przed i po modyfikacji? Podaj datę utworzenia pliku, etc., żeby wiedzieć czy to ten sam plik. Jesli będize ten, jutro czy w ciągu kilku dni siadamy z kumplem i oblukamy sprawę.
Swoja drogą dziwi mnie to sztuczne zamieszanie. Jakiś gośc nagle wykrywa wirusa, Ty tu to kopiujesz, ale nie w całeości (bez info, że są 2 takie pliki) i widzisz w nim uparcie keylogga, chociaż nikt z oglądających go nie był hacknięty (no może i był, ale milczy..)?
Jakbym wyłapał ze w tym rec jest keylogger, to bym nie robił z tego halo, bo teraz wystarczy pogłówkować i można sie dowiedzieć, jak zrobić keya w .rec.. Dziwne.

pierwsze 2 bajty wyslane przez klienta Tibii do serwera Cipsoft pod mail [email protected]. (Niewiem kto to)

Wiadomość z serwera pocztowego o2.pl

Z przykrością informujemy, że nie powiodło się dostarczenie wiadomości pod adres [email protected]

odpowiedź serwera docelowego:
host mx4.hotmail.com[65.54.167.230] said: 550 Requested action not taken: mailbox unavailable (in reply to RCPT TO command)

Na moje wymysliłeś ten adres raczej, bo dziwne, że jest niedostępny..

Tak czy srak, nie panikujcie, bo teraz już nawet jakby był keylogger, to nigdzie danych nie wyśle.

Plik sprawdzany przez Symantec i wysłany do lab. MKSa. Zoabczymy, ale daję 99% że to jeden wielki kit.

I nie oskarżaj "Pebe 83" bez dowodów, ok? :)

Otoz wirusa da sie wepchnac w KAZDY plik poza czystym .txt

Zakład o stówkę, że dostaniesz plik z "notatnika", bez tekstu, który aktyzuje wira? Wiem, bo mój kumpel zrobił i mi wysłał na pocztę :) Jajka były, ale spoko można opanować.

Pozdrawiam :)

EDIT:

[...]i prawie zaden antivir tego nieumie rozpakowac[...]

Skąd ten dysonans? Darmowy antyvir MKSu który na 10 plików w 3 widzi "trojany" znalazł, ale żaden antyvir nie potrafi tego rozpakować? Funny...

prezes
03-01-2005, 19:31
Wypowiedź usunięta.

Ketibro
03-01-2005, 19:33
Czyli ze co??
Ze kazdy z tego forum ma teraz na swoim PC vira?
wiecie ze to moze sprawic ze coraz mnie ludzi wejdie na wasza strone www.tibia.pl
to moze byc "kanal" dla rzeczywistosci bo z kond wezmiemy lepsze filmy niz z tibia.pl??
blagam zrobcie cos z tym idiota co wkrecil tam vira!!!!
nie mozna tego jakos zalatwic?
wykasujcie ten film wogule z forum i bedzie po sprawie a nie robicie z tego takie wielkie "Halo"
X( jestem oburzony X(
ten koles niech zagra w tibie na aldorce to dozywotni hunt :evul:
da sie to zalatwic :evul:
MUSIMY BYC TWARDZI I POKONAC TYCH KTORZY ZAATAKOWALI NAS!!!

Zobacz co napisalem w poprzednich postach. Napisalem, ze powiadomilem tego kto zrobil TibiCam i powiedzial ze niedlugo zrobi nowsza wersje ktora chyba niebedzie mozna zarazic pliku rec. Bedzie bardziej bezpieczna.

Pamietaj, ze oni Chyba niedali wirusa na tibia.pl, tylko dali na tibia.xx.pl (www.tibia.org.pl), Ale niejestem pewny

---

Wybacz wszechwiedzący ale jestem tylko zwykłym śmiertelnikiem :/
W twojej wspaniałej teorii spiskowej jest jeda rzecz, która mnie zastanawia. Gdy oglądasz film w TibiCam to nie wpisujesz ani numeru konta ani hasła a TibiCam ani Tibia nie łączą się z serwerem Cipsoft !! Więc niby co jest wysyłane na tego maila ?? Może skanuje twoją stope i wysyła jaki masz rozmiar buta ??

Kolejna sprawa, sam cytujesz Janeczkq, która mowi o pliku anihilatorsecura.rec .. natomiast plik, który został przeze mnie udostępniony nazywa się AnnihilatorSecura.rec

BTW. Wysłałem plik do sprawdzenia do MKSa .. zobaczymy co odpiszą.

Dobra, ale ten kto oglada filmy TibiCam to pewnie gra w tibie. Gdy sie zaloguje do Tibii to ten gosciu juz ma twoj numer i haslo. Trudne do zrozumienia?

---

Wiadomość z serwera pocztowego o2.pl

Z przykrością informujemy, że nie powiodło się dostarczenie wiadomości pod adres [email protected]

odpowiedź serwera docelowego:
host mx4.hotmail.com[65.54.167.230] said: 550 Requested action not taken: mailbox unavailable (in reply to RCPT TO command)

Ja tylko mowie co wiem. Niesprawdzam czy ten mail dziala, Mozliwe ze zostal usuniety lub zablokowany. Jest mozliwosc ze ktos zglosil, ze ten mail jest hackera i hotmail usunal mu te konto.

---

EDIT:

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Ketibro

Cytuj:
Oryginalnie dodany przez Ketibro
[...]i prawie zaden antivir tego nieumie rozpakowac[...]

Skąd ten dysonans? Darmowy antyvir MKSu który na 10 plików w 3 widzi "trojany" znalazł, ale żaden antyvir nie potrafi tego rozpakować? Funny...

Poniewaz ten Mks jest dla mnie dosc mocno zaawansowany. Najczesciej go uzywam i jeszcze nigdy niemialem hacka nigdzie.

Soulspeed
03-01-2005, 19:35
Szukacie dziury w całym.
Zbieram od ponad roku.
A MKSVir ssie.
On we wszytskich plikach widzi wirusy :P
Wykrył mi pare trojanów w katalogu Windowsa :P

Co tu duzo mowic.....prawda i tyle tibia cam nie ma skryptów wykonywalnych tylko odtwarzające. :]

Ketibro
03-01-2005, 19:40
Co tu duzo mowic.....prawda i tyle tibia cam nie ma skryptów wykonywalnych tylko odtwarzające. :]

Dobra, ale jest mozliwosc, ze Rec jakos zmylil TibieCam ze to jest funkcja odtwarzania a naprawde to jest funkcja wirusa.

BTW. Ja proboje jak najszybciej zwalczyc tego Wirusa.
Zobaczcie ile zrobilem:
1. Poinformowalem tego kto zrobil TibiCam o tej dziurze i powiedzialem mu tez jak to naprawic.
2. Meczylem sie 3 dni aby to rozkodowac i sprawdzic jakie funkcje to pelni i gdzie dokladnie wysyla. (To pomoglo troche jak naprawic ta dziure)
3. Pytalem sie autora TibiCam czy moge sprobowac zmienic ten blad powiedzial ze oczywiscie.
4. Proboje teraz usunac ta dziure z moim kolega (Programista).

A wy jeszcze do mnie bluzgacie ze KLAMIE/WYMYSLAM/ZARTUJE!
I jeszcze mam cierpliwosc wam odpowiadac...
Jeszcze jeden post ktory bedzie mowil ze klamie to rzuczam te forum...

Soulspeed
03-01-2005, 19:47
Hmm ale czy ktos zostal hakniety od tego filmu(z annihilatora na secu~)?? W sumie to tylko znalazlo cos przez mks a skoro kiperr i wielu innych ludzi ma ten film to powinni byc haknieci -.-

Golden'Fanatyk
03-01-2005, 19:48
lol Ketibro jakos twoje teorie niesprawdzaja sie w praktyce ogladalem ten film
z 10 razy moi kumple ogladali go 10 razy i jakos jeszcze nikt nie zostal hakniety

slimaczek
03-01-2005, 19:55
Heh, coraz więcej tematów z virusami.. Od niedawna jest wirus w obrazkach, tzn. że wejdziesz na stronę, na którym bedzie obrazek i już masz virusa.. Czytałem to w ostatnim PC worda (prenumerate ojciec zamawia juz od 97 roku :D).. Jak chcecie się zabezpieczyć poszukajcie sobie na stronach microsoftu albo innych stronach.

Ketibro
03-01-2005, 19:59
Heh, coraz więcej tematów z virusami.. Od niedawna jest wirus w obrazkach, tzn. że wejdziesz na stronę, na którym bedzie obrazek i już masz virusa.. Czytałem to w ostatnim PC worda (prenumerate ojciec zamawia juz od 97 roku :D).. Jak chcecie się zabezpieczyć poszukajcie sobie na stronach microsoftu albo innych stronach.

Tak jest to mozliwe, ale tylko Przegladarka Internet Explorer ma taka dziure. Ostatnio wychodzi nowa i juz to niebedzie mozliwe, chyba ze znajda znowu jakas dziure.

---

lol Ketibro jakos twoje teorie niesprawdzaja sie w praktyce ogladalem ten film
z 10 razy moi kumple ogladali go 10 razy i jakos jeszcze nikt nie zostal hakniety

Napisalem juz to gdzies, ze to Niejest ten film Pomylilem sie i tyle.

kemotk2000
03-01-2005, 20:12
jeden gośc chce sobie zapunktować i udaje, że znalazł wirusa, Ketibro kopiuje jego wiadomości i -o dziwo- również widzi wirusa w pliku, który jest an tym forum kilka miesięcy. Ketibro napisał, że MKS wykrył wirusa, lab. MKS wątpię czy coś znajdą..

Napisalem juz to gdzies, ze to Niejest ten film Pomylilem sie i tyle.

Ok, niezuwazyłem, żebyś pisał, chyba że zedytowałeś coś :p
Jeśli to nie ten film, to mógłbyś gdzieś zamieścić ten z wirusem? Tak z ciekawości, cchę go sprawdzić na "ciapku", starym kompie bez netu, an którym czesto kookam takie rzeczy, jak wirusy, etc. Tak z ciekawości, czy się uruchomi i czy jest w nim wirus i czy znajde tam ten mail. Czy faktycznie wystarczy wybrać go z listy..

Dlaczego nagle ktoś odkrył w nim wirusa, jeśli te filmy są sprzed update Tibii?

I mam 3 pytania, skoro znasz tego wirusa tak dobrze:
1) On wysyła nr konta i hasło po każdym wpisaniu?;
2) Przejmuje dane z klienta Tibii, czy kopiuje z jakiegoś bufora kalwiatury czy czegoś tam? Bo jeśli wersja druga, to przecież po otwarciu tibii nie muszę wpisać od razu loginu tylko coś w innym programie..;
3) Ten wirus sam się deaktywuje/kasuje?

I jescze raz proszę, podaj datę tego pliku z wirusem (i najlepiej cały plik).

Ketibro
03-01-2005, 20:31
mam 3 pytania, skoro znasz tego wirusa tak dobrze:
1) On wysyła nr konta i hasło po każdym wpisaniu?;
2) Przejmuje dane z klienta Tibii, czy kopiuje z jakiegoś bufora kalwiatury czy czegoś tam? Bo jeśli wersja druga, to przecież po otwarciu tibii nie muszę wpisać od razu loginu tylko coś w innym programie..;
3) Ten wirus sam się deaktywuje/kasuje?

1): On dziala dosc zaawansowanie. Jesli keylogger pierwszy raz widzi ten numer to go wysyla odrazu. Jesli ten numer juz sie powtarza wtedy niewysyla.
2): Mozesz sobie robic rozne kombinacje naprzyklad Ctrl+C i wkleic ale to nic nieda bo jak klikniesz OK to Klient wysyla do serwera numer i haslo. I to co wyslesz on to zapisuje i wysyla do (Juz pisalem gdzie na jakis mail).
3): Tego to niewiem, ale wydaje mi sie ze raczej sie sam nieusunie.

Aversin
03-01-2005, 20:38
Napisalem juz to gdzies, ze to Niejest ten film Pomylilem sie i tyle. Tak czy siak dzięki Tobie i linkom, które podałeś wyszło na to jakbym to ja był tym evul hackerem, który wrzucił ten filmik na swoje konto i udostępnia innym. Co do annihilatora na Securze to tych filmików jest naprawdę sporo. Swego czasu ekipa 4 sorców robiła tego questa i oni chyba nakrecili z 5 filmików bo 4 były nieudane, a ty chyba znalazłeś pierwszy lepszy bez sprawdzania i zaraz oskarżenia. Ten filmik co ja udostępniałem był robiony przez Harrego Marrego (ci co graja na Securze więdzą, że jest to osoba, której można zaufać i w hackowanie nikogo by się nie bawił) a ja mam ten filmik bezpośrednio od niego.

Chopkers
03-01-2005, 20:41
ja wam moge powiedziec ze jak chcecie niemiec na dysku keylogera ani niczego podobnego, to zainstalujcie se linuxa.
dobra rzecz poniewaz w linuxie niema plikow ******** ^^

mnie w sumie to nieprzeszkadza bo niemam tera zbytnio czego stracic.
o keyloggery zacze sie martwic jak nabije wyzszy lvl i lepszy sprzet se skoluje ^^

kemotk2000
03-01-2005, 20:44
1): On dziala dosc zaawansowanie. Jesli keylogger pierwszy raz widzi ten numer to go wysyla odrazu. Jesli ten numer juz sie powtarza wtedy niewysyla.
2): Mozesz sobie robic rozne kombinacje naprzyklad Ctrl+C i wkleic ale to nic nieda bo jak klikniesz OK to Klient wysyla do serwera numer i haslo. I to co wyslesz on to zapisuje i wysyla do (Juz pisalem gdzie na jakis mail).
3): Tego to niewiem, ale wydaje mi sie ze raczej sie sam nieusunie.

Ad 1. To pewnie już wiesz, gdzie umieszcza te wpisy, z którymi je porównuje? Możesz podać namiary? Czy sam w sobie to zapamiętuje, czyliw pliku rec? :))
Ad 2. Nie chodzi mi o wklejanie, ale skąd wie keidy wykorzystuję Tibię? Moge uruchomić Tibię i w TibiCam wpisac nazwę pliku, lub uruchomić Tibię i otworzyć stornę wpisując adres. Co wtedy? Mówisz, że wysyła 2 informacje, ale zapamiętuje wszystkie i weryfikuje ostatnią przed wysłaniem danych z klienta Tibii an serwer czy jak? :))
Ad 3. To już nie wiem czemu go nikt nie ma :))

Ok, pliku nie zmaieszczaj, daty nie podawaj, bo pewnie on nie istnieje? Sorry, za sarkazm, ale sam przyznaj, ze jakoś głupio to wygląda wszystko :) Jeśli anprawdę ten plik istnieje (dający się odtworzyć, bez błędów, z wirusem), umeiść go na ajkimś ftp, albo gdzieś tam, bo jestem cholernie ciekawy, jak film może dać się odtworzyć a wirus aktywować poprzez wybranie z listy.
A właśnie, pisałeś, ze wystarczy go wybrać.. Tylko zaznaczyć, czy zacząć oglądać? Czas miedzy zaznaczeniem a otwarciem pliku różni się od "czystych" filmów? :)

Pozdrawiam.

khazad
03-01-2005, 20:55
Zakład o stówkę, że dostaniesz plik z "notatnika", bez tekstu, który aktyzuje wira? Wiem, bo mój kumpel zrobił i mi wysłał na pocztę :) Jajka były, ale spoko można opanować.

powiem po krotce... mam brata informatyka... bardzo lubi sie bawic z roznymi rzeczami... pokazywal mi kiedys plik cd.JPG (!!!) ktory wysuwa tacke z cd-roma.. plik znajdowal sie w listningu katalogu na serwerze... wystarczylo kliknac. po zapisaniu na dysk okazywalo sie ze to jest plik z zawartoscia JAVY. internet sexplorer ma "kilka" bledow, dzieki ktorym otwiera plik nie wedlug rozszezenia, a wedlug naglowka pliku...
jezeli chodzi o przechwytywanie pakietow tibii to nic prostrzego. wystarczy znac ipka serwera glownego i port na ktory sie laczy... napisanie sniffera ktory by lapal pakiety jest proste a jeszcze prostrze jest napisanie go tak zeby lapal tylko pierwsze pakiety...

Ketibro
03-01-2005, 22:25
Ad 1. To pewnie już wiesz, gdzie umieszcza te wpisy, z którymi je porównuje? Możesz podać namiary? Czy sam w sobie to zapamiętuje, czyliw pliku rec? :))
Ad 2. Nie chodzi mi o wklejanie, ale skąd wie keidy wykorzystuję Tibię? Moge uruchomić Tibię i w TibiCam wpisac nazwę pliku, lub uruchomić Tibię i otworzyć stornę wpisując adres. Co wtedy? Mówisz, że wysyła 2 informacje, ale zapamiętuje wszystkie i weryfikuje ostatnią przed wysłaniem danych z klienta Tibii an serwer czy jak? :))
Ad 3. To już nie wiem czemu go nikt nie ma :))

Ok, pliku nie zmaieszczaj, daty nie podawaj, bo pewnie on nie istnieje? Sorry, za sarkazm, ale sam przyznaj, ze jakoś głupio to wygląda wszystko :) Jeśli anprawdę ten plik istnieje (dający się odtworzyć, bez błędów, z wirusem), umeiść go na ajkimś ftp, albo gdzieś tam, bo jestem cholernie ciekawy, jak film może dać się odtworzyć a wirus aktywować poprzez wybranie z listy.
A właśnie, pisałeś, ze wystarczy go wybrać.. Tylko zaznaczyć, czy zacząć oglądać? Czas miedzy zaznaczeniem a otwarciem pliku różni się od "czystych" filmów? :)

Pozdrawiam.

bo jestem cholernie ciekawy, jak film może dać się odtworzyć a wirus aktywować poprzez wybranie z listy.
A właśnie, pisałeś, ze wystarczy go wybrać.. Tylko zaznaczyć, czy zacząć oglądać?

Wystarczy ze jak wybierzesz i klikniesz OK to przed pojawieniem pierwszej klatki w filmie masz juz wira. Niewiem czy sie wysypuje w jakims momencie ale podejrzewam ze nie.

Na wiecej pytan nieodpowiem bo niemam zbyt duzo czasu dzisiaj.

Pakto
03-01-2005, 23:13
Nieznam sie natym ale jeśli naprawde w pliku typu ***.rec są keyloggery to pogluwkujcie nad najleprzym antyvirusem na tego typu virusy.
Każdy ściągnie sobie tego antyvirusa i po sprawie, a jeśli nieściągnie to jego sprawa że go hackną.

Podajcie nazwe najleprzego antyvirusa żeby niebyć narażony na keyloggery.
Z gOrY tHx !

Edit: Już niedługo do Tibi będzie wymagany Anty Virus. Nigdy niewiadomo co jeszcze wymyślą !

rolnix
04-01-2005, 15:17
TibiCAM przy zapisywaniu filmu, przechwytuje dane z serwera i wpuszcza je i do klienta, i do filmu... potem odtwarza to, pobierając dane z pliku, i strumieniem wpuszcza je do klienta...

Nie rozumiem, czemu wjeżdżacie w Ketibro'a... wasza wiedza ledwie dorasta do pięt jego wiedzy, więc uważam, że ma największe prawo do wypowiadania się tutaj bez bezsensownego negowania ze strony ludzi, którzy nawet nie umieją się poprawnie posługiwać naszym językiem -.-

pogluwkujcie nad najleprzym

jeszcze prostrze jest

No comment~

Kozi_leus
04-01-2005, 22:38
8o 8o 8o Ludzie czy to sezon ogórkowy ? Coś w stylu pod napięciem ... tania sensacja , przyciągająca wiele osób.
Sam miałem ten filimik , a z Mks'a wyskakuje mi 10 trojanow :P . Jakos gram od 3 miesiecy i ani jednego hack'a miałem . Jezeli to ma byc usprawiedliwienie dla osob uzywajacych MC, GG , i innych bajerów ... to kiepskie. Myśle , że jeśli Hacker jest naprawde dobry , to nie będzie mu potrzebny zaden Keyloger , a i tak Hacknie ciebie i twoje EQ :D :D :D . Myśle , że dzięki temu tematowi liczba ściąganych filmików się zmniejszy , co spowodowuje , że ludzie nie będą ich dodawać bo po co ? I tak nikt tegoo nie będzie oglądał . Jedyne czego nie robie to ściąganie filmików od osób z 1 postem i którzy zarejstrowali sie kilka dni temu . W czym twki problem ? Chyba w noob'kach którzy chcą za***ać itemsy osobom które na nie zasługują i zapracowały . Wiadomość dla noob'a który podłożył (podłoży) keyloger'a .

SPIERD**** i tyle ...

Rey
04-01-2005, 23:08
Witam.

Co do wysylania maili przez tego vira pojawia sie pytanie jak niepostrzezenie wyslac maila spod windowsa, w najprostrzym przypadku przy zainstalowanym nortonie pojawi nam sie pasek skanownia - co kazdy zauwazy, chyba ze program ma jakiegos prostego klienta pocztowego, zreszta to norton tez by skanowal ... Ale nawet jak wysyla sie maila telnetujac sie z linii polecen na serwer pocztowy to norton antivir to wylapuje i skanuje maila. Szybko by ktos wykryl ten problem, ze program probuje cos wysylac.

Ketibro mozesz podac jakis link do strony na ktorej umiesc link do tego zawirusowanego pliku, sam bym chcial go sprawdzic. Mysle ze podanie linku to strony gdzie jest link (opisany ze to moze byc vir) nie bedzie lamaniem zasad forum.

Aha i nie obraz sie ale moim zdaniem za bardzo na sile starasz sie pokazywac i pisac gornolotne teksty jaka Ty masz wiedze i ze jestes programista i wogole cuda niewidy :) - wiecej dystansu do wlasnej osoby i wiedzy.

A pomijajac to wszystko dla mnie tibicam zawsze byla zagadkowa, bo jaki to problem napisac cos takiego zeby przy nagrywaniu pliku numer konta i haslo zapisywal do niego w postaci zakodowanej, pozniej ktos publikujac film ujawnial by tez swoj login i haslo dla osoby umiejacej to odczytac ...

kemotk2000
05-01-2005, 03:32
Nie rozumiem, czemu wjeżdżacie w Ketibro'a... wasza wiedza ledwie dorasta do pięt jego wiedzy, więc uważam, że ma największe prawo do wypowiadania się tutaj bez bezsensownego negowania ze strony ludzi, którzy nawet nie umieją się poprawnie posługiwać naszym językiem -.-

NO! No to sobie ulżyłeś.. 8o
1) Funny..
2) Nie mów o błędach, bo tu jest jakieś załamanie rzeczywistości, gdzie każdy ma papierki na "dysleksję" (błędne czytanie...), albo dysgrafię (błędne pisanie), nazywaną tutaj "dysortografią"... 8o Więc tu nawet nie wiedzą co mają, ale mają. Do tego mają drugi papierek, który zwalnia ich z próby poprawy błędów, bo w końcu uściąść ze słownikiem, który jest -jakby nie patzrył -książką a nie kompem :D, to grzech :) Jak ktoś ma ambicje zostać szewcem, to faktycznie mają racje.. Aaa i Twój idol też zrobił kilka błędów.. :)
3) Widziałeś ten film albo tego wirusa? Jeśli nie, to taką wiedzę jak Twój idol ma tu każdy, bo napisać legendę to nie problem :P Legendę, nie bajke bo coś tu jest prawdą.. -że taki film (tytuł) istnieje.. ;) Wybranie sobie jednego filmu, który przekierowuje do innej strony, 5krotne odkodowanie w nim wirusa i napisanie ze coś wysyła na nieistniejący mail, to faktycznie sztuka wymagająca wiedzy na poziomie nieco wyższym niż my tu reprezentujemy, zarezerowanym tylko dla autora tego tematu.. Szum jak na tanim bazarku. Zachwalają, mydlą oczy i uciekają, bo nie są w stanie zrealizować obietnic..

Idę do wróżki, może mi podpowie, gdzie jeszcze Pebe umieścił tego wirusa 8o Pebe, wiesz, że żartuję :)

Ketibro mozesz podac jakis link do strony na ktorej umiesc link do tego zawirusowanego pliku, sam bym chcial go sprawdzic. Mysle ze podanie linku to strony gdzie jest link (opisany ze to moze byc vir) nie bedzie lamaniem zasad forum

Zobacz sobie datę postów w których ja o to proszę. Znalazłeś odpowiedź? Ja tylko taką:

Na wiecej pytan nieodpowiem bo niemam zbyt duzo czasu dzisiaj.

A pomijajac to wszystko dla mnie tibicam zawsze byla zagadkowa, bo jaki to problem napisac cos takiego zeby przy nagrywaniu pliku numer konta i haslo zapisywal do niego w postaci zakodowanej, pozniej ktos publikujac film ujawnial by tez swoj login i haslo dla osoby umiejacej to odczytac ...

8o Ty, wiesz, to nawet niezłe, jutro robię TibiCam :D

I zamknijcie ten temat, bo też jest tu potrzebny, jak łysemu grzebień.. Nastarszy tych, co się rarów bali, a jakoś autor nie potrafił podać ani prawidłowej nazwy, ani daty pliku, nie mówiąc juz o jego udostępnieniu.

Nawet jeśli ten plik istnieje, działa poprawnie jako film i jako KeyLogger, to się nie martwcie -zamieściłem tu już dowód, że ten mail nie istnieje, więc ciekawe, gdzie on miałby wysyłać Wasze hasła..
Nie bójcie się, Ketibro czuwa! ;)

Pozdrawiam.

EOT z mojej strony.

Arcymag Kręgu wody
05-01-2005, 15:57
EEE norton jest do pupy nic mi nie wykrywal jak go mialem a teraz mam Kaspersky Anty ZVirus i odrazu wykrywa jak sie wkradnie bo 3 trojany mialem...
Aha, a propo tematu, po co te inne ludzie wymyslaja te wirusy to niewiem.
Matka ich nie kocha czy co?

Glacial
05-01-2005, 17:59
Dobrze powiedziane przez kemotk2000, że nie potrzebnie straszycie tych którzy boją się jeszcze rarów i zipów. Już można sobie wyobrazić ich teksty typu : „Ty niby hakerze zamieszczasz nam tu reca, aha! Ale my się nie damy oszukać, bo ja nie jestem n00bem w przeciwieństwie do ciebie” (oczywiście przy tej wypowiedzi było by z 10 błędów ort. :) ).
A przecież tu niektórzy (mądrzejsi) ludzie wiedzą, ze nie ma żadnego vira, tak na prawdę, bo to wszystko to tylko jedna wielka prowokacja dla tych którzy się za bardzo nie znają.

EDIT:
Myśle, że powinniście cośzobaczyć:
http://tibia.gamigo.de/forum/showthread.php?t=73343

W ty mpliku ***.rec jednak się coś znajduje (nie mówię, że keylogger, ale coś....)

Master magi
05-01-2005, 18:17
Polaczyc 2 pliki zrobic zeby dzialaly to nie jest trudna sprawa;p.Ja polecam wam wgrac sobie jakiegos fierwalla.Ja uzywam kerio i pieknie blokuje wszystkie badziewia ,ktore chca polaczyc sie z netem.

PiXik
05-01-2005, 19:09
Jedni mówią prawda drudzy nie komu wierzyć nikt nie wiem:P ja tradycyjnie zaufam sobie i search and destroy:Poraz nortonowi.Z dyskusji wnioskuje że nie ma nawet ssów ze znalezionym virusem czy gejlogerem;)

Glacial
05-01-2005, 19:13
Aby zobaczyć różnice miedzy plikiem zdrowym a zainfekowanym, wystarczy tylko uruchomić go przez notatnik. Zobaczymy wyraźną różnicę, między plikiem zdrowym ***.rec (czyli kwadraty i różne znaczki, nie mające na pierwszy żut oka ze soba powiązania) a zainfekowanym ma jakieś wyraźne polecenie, by przesłać coś na konkretny (nie istniejący ) mail. Mój powyższy link już nie działa, gdyż mody z tibia.de wykryli infekcje w tych dwóch plikach (między innymi był tam annihilator) i wykasowali temat.
Ktoś się zapytał, po co ktoś by robił keyoggera, na nie istniejący mail?
Moja teoria jest taka, że ktoś kto stworzył tego vira w recach, stworzył placebo (chyba tak to się pisze), a po ty, by pokazać ludziom, że może w każdej chwili puścić prawdziwe keyloggery w recach i zrobić mass hack na skalę światowa. Ale dlaczego tego od razu nie zrobił a tylko stworzył przesłanie, to już wie tylko ta jedna osoba...

Salvadore
05-01-2005, 19:56
jak rozpoznać, że film ma wirusa (keylogera)?

Myshacheq
05-01-2005, 20:06
A ja w to wierze, fuck fuck fuck fuck od jutra robimy filmiki tylko kamerą cyfrową taty i rozsyłamy taśme użytkownikom forum:P

Jak to prawda dzwonie do tego hackera i błagam żeby oszczędził mojego traktorka.

Odpalam skaner.mks.com.pl i skanuje kompa co dzień rano i wieczorem.

Aha i jeszcze zapomniałem: Czy skaner on-line wystarczy na wykrycie i zniszczenie tego szaysu?

Glacial
05-01-2005, 20:35
jak rozpoznać, że film ma wirusa (keylogera)?

Tuż nad twoim postem jest odpowiedź , wystarczy go odtworzyć zwykłym edytorem tekstowym, a potem to już każdy zauważy, czy vir jest, czy go nie ma.

Jareecki
05-01-2005, 20:55
Lol....lol....lol....lol. W sumie to mógłbym tak bez końca, od razu przypomina
mi się to jak ludzie na forum np. onetu kłócili się w temacie bodajże o USA.
I mówią: jak to w tam jest lepiej
u nas w Polsce bieda (was ten co pisał)
ja to w hamaryce mam dukati, maklarena, lambordżini, porsze* itd.
A następnie kilku innych odpisywało, bluzgało i w ogóle na jednym takim temacie bylo ok. 1000 postów. Pytam więc jaki jest tego sens ?? Jakiś koleś Ka~ (reszty nie pamiętam) napisał, że w tym i owym pliku jest gejloger.
Wystarczyło przeczytać kilka pierwszych postów, żeby się domyślić, że była
to kolejna i bezsensowna prowokacja na która oczywiście duża liczba forum- owiczów się złapała. Kolga K. nie podawał konkretnych informacji tylko cały czas nawijał..nawijał..nawijał...
Dajmy już spokój, ten temat powinien być zamknięty... A powinien zostać otworzony, gdy będzie rzeczywiście taka informacja (prawdziwa), będą potwierdzone dane... itp. nie ma rozmowy i już !!
Jeśli ktoś naprawdę się martwi odsyłam do: http://www.download.net.pl/ skąd można pobrać mój ukochany gej odnajdywacz Ad- Aware SE v1.05.
Ten programik odkąd go używam (a używam od zawsze) nigdy mnie nie zawiódł..
Moim zdaniem jest bardzo dobry i jeśli ktoś go używa nie musi się bać nieproszonych robaczków itp.
Poza tym polecam ściągać filmiki tylko ze stron www.tibia.pl oraz www.tibia.xx.pl a nie tam jakiś br?
C ya all i powodzenia w nabijaniu ixpeków
Aha panie K~ twoja wysublimowana inteligencja mnie drażni.. (więc zamknij już kur** morde !!)

*Nazwy zostały spolszczone na własny użytek a także, żeby łatwo się czytało :)

ancient kavu
06-01-2005, 18:07
Panie Jarecki. A czy pan chociaż ma blade pojęcie o keyloggerach? napisał pan choć jednego? Ja jestem przekonany że można takiego umieścić w .recu.
Przyznam siee ze nie spodziewalem sie ze to kiedys nastanie. Zreszta jeszcze nie wiadomo, uwierze dopiero jak zobacze.

kemotk2000
06-01-2005, 18:28
Ten Co Wie:

Hehe, autor tematu poświęcił (jak sam napisał) 3 dni, żeby odkodować 5-krotnie zakodowanego wirusa, a Ty w notatniku je masz ;) Nie wiem czemu ten temat w ogóle został przyklejony; to niesprawdzona informacja.. A co do notatnika, to mozesz wtedy dopisac maila i zamknać notatnik zpaisując zmiany. I co, masz Keyloggera? :) A film da się otworzyć, chociaż niezawsze i nie do końca :)
Co do "placebo", to ma to trochę inne znaczenie niz wymieniłeś, ale wiem co masz na myśli. Ale nie wierzę, na moje to jakaś moda w chwaleniu się bez dowodów, etc.
Aż strach te filmy otwierać ;) teraz będę sobie sam nagrywać do oglądania ;D

EEE norton jest do pupy nic mi nie wykrywal jak go mialem a teraz mam Kaspersky Anty ZVirus i odrazu wykrywa jak sie wkradnie bo 3 trojany mialem...

EEE przesadzasz :P Fakt, że trojanów to Nortonem nie wyłapiesz, za to np. MKS widzi trojany czasami bez powodu.. A Nortona jak masz Internet Security i System Works, dobrze to skonfigurujesz, to keylogger zdechnie z nudów, bo nic nie wyśle. A Kasperskiego, to słyszałem, że da się keyloggerem ominąc, ktos kiedyś to udowodnił..

Ja mam standardowo na cd do płyty głównej Trend Micro PC-cillin Który skanuje cały czas i kompa i www, am fajną funkcę odłaczania natychmiast od netu w przypadku ataku, etc. (szczerze polecam, skuteczność zbliżona do Nortona, a oni cały czas rozwijają programy); Norton System Works + Norton Internet Security; SpyBot'a S&D z aktywnym rezydentem oraz ad-aware. Jak to dobrze skonfigurujecie, to mozecie spać spokojnie. Miałem kilka prób ataków, ale zwykle juz norton je blokował. Mam u siebie w sieci kilka serwerów i jestem spokojny, ale oprócz wyżej wymienionego zestawu mam jeszcze coś co chroni mi kompa (i osobno monitoruje łącze), ale nie powiem co :P

Amen. Teraz juz na serio EOT z mojej strony :)

Jareecki
06-01-2005, 19:19
Panie Jarecki. A czy pan chociaż ma blade pojęcie o keyloggerach? napisał pan choć jednego? Ja jestem przekonany że można takiego umieścić w .recu.
Przyznam siee ze nie spodziewalem sie ze to kiedys nastanie. Zreszta jeszcze nie wiadomo, uwierze dopiero jak zobacze.

Tutaj nie chodzi o to czy mam jakieś pojęcie czy nie (jednak jakieś tam mam..) tylko o to, że kolega narobił wielkiego zamieszania i nikt poza nim nie mógł tej informacji sprawdzić. Więc wybacz, że uważam to wszystko za lekką byzydurę... Chodzi mi tu oczywiście o ten filmik...

TaH
06-01-2005, 19:33
Ehhh jak sie tym wogule nie przejmuje.
1. To tylko gra.
2. Moj brat tak dba o komputer ze tu nie ma mowy nawet o jakimś błedzie.
3.Ale nie ma co niezli sa ci ludzie, moze roba cos glupiego ale to imponuje 8o

Glacial
06-01-2005, 19:44
do kemotk2000:
Albo to ja się źle wyraziłem, albo ty nie zrozumiałes. Ktoś się zapytał jak w końcu odgadnąć jaki jest zarażony a jaki zdrowy. Otóż sciągnołem 2 filmy zarażone* i porównałem ze zdrowymi ( nie ogladałem chorych), gdy odtworzyłem w notatniku wszystkie 3, to można było łatwo odgadnąć. Te zdrowe, mają (mówiąc prostym językiem) mało zrozumiały kod. Natomiast te zarażone, można normalnie odczytać.

*Mówiąc zarażone, nie mam namyśli keyloggera

ponury demon
07-01-2005, 00:01
Nie mówie że w to uwiezylem, ale dobrze że zaprzestalem grać w tibie, bo mam nie jaki zbiór filmów :P

Candidate zero
09-01-2005, 19:43
przez to wszystko bede musial se nortona zainstalowac...

Nubi
09-01-2005, 23:41
Dowiedzialem sie ze ten wirus keyloggeruje tylko 2 pierwsze bajty (pakiety) wyslane przez klienta Tibii do serwera CipSoft. (2 Pierwsze pakiety sa to Numer konta i haslo konta).
Niewiem na jakiej zasadzie wykrywa ze to jest Tibia***** lub Tibia2***** (Naprzyklad)

probojesz operowac takimi zagadnieniami zeby ludzi uwiezyli ze sie znasz?

przeziec to nie jest to samo plx0r3

pozatym po wpisaniu acc, hasla, i wcisnieciu OK tibia wysyla do loginservera cos takiego
client loguje sie na konto 12345678 abcdefghi
server wysyla liste postaci
client (tym razem do servera odpowiedniego swiata) qwerty abcdefghi

wiec wystaczy pierwszy pakiet przechwycic ;)

i jezeli jest to osobny program ktory gdzies sie zaszywa na dysku to firewall powienien go wykryc

no i wydaje mi sie ze tibicam tylko odczytuje pliki i odtwarza pakiety ktore mozna wyslac i dostac od servera tibi wiec skoro mozna "kilogera" zapodac przez rec to wczasie grania tez mozna :>

krzysk
11-01-2005, 12:24
Ja napisze tylko LOL !!!
Nie uważam sie za autorytet żaden, chociaż sądze że jakąś wiedze mam (skonczyłem szkołe informatyczną i pracuję jako programista ponad 3 lata).
I moim skromnym zdaniem to jakaś fikcja.

1) żeby złapać virusa/keylogera musi on byc w pliku wykonywalnym ew wykonywalnym przez coś co interpretuje go jakoś (język javascript,VBA itp)
pliki wykonywalne: pif,com,exe,html,htm,js,swf,xls,doc itp.

2) keylogera można umieścić wszędzie... ale będzie on tylko plikiem nie infekującym naszego systemu. A programy antywirusowe będą go wykrywać ponieważ wiekszość tych programów poszukuje fragmentu kodu odpowiadającemu danemu virusowi.

3)istnieje możliwość złapania keylogera ściągając filmik, jeżeli np ktoś stworzy linka do filmiku który po drodze przekieruje do strony która w sposób delikatny zaszczepi nam danego virusa. Rada na to: unikać linków generowanych przez php (przykład: link z tej strony przekierowujący nas na inna np. www.xxx.pl/download,php?option=1 <link jest przykladowy wymyslony.) lub zainstalowac se program który skanuje czasie rzeczywistym sytem.

To by była z grubsza moja opinia.

Rahim
12-01-2005, 12:28
Co by było gdybym zrobił tak:
Odinstalowł tibie, wyrzucił folder (stary tibi), pobrał ją znowu z tibia.com (do nowego foldera), ściągnął (przypuśćmy) keyloga z filmem i go włączył. Ostatnich 2mb by nie było...

A gdybym ogląda zainfekowane filmy z wyłączonym kabelkiem od internetu, następnie filmy bym usuną, co by się stało?

Czy mój password i number został by wysłany do hakera?

Dechsta
13-01-2005, 16:15
Sram na to , mi to niegrozi .... Ale jak sciagne jakiegos filma.rec i jak wykryje programik to tu napisze ...

Luu
17-01-2005, 18:56
A ja zostałem hacknięt i niewiedziałem przez co a akurat w ten sam dzień oglądałem ten ***any film ale co tu płakać i niejdzcie tak po chłopaku bo sie stara a wy tylko jak przydupy cos pi*r*d*l*i*cie ze nie ze srak ze tak,
ja nawet pogratuluje. Przez tego po***anego wira mialem ponad 2500 trojanów, rozmnozyly sie jak grzyby po deszczu i jeszcze mam jakiegos adrwe cydoora czy jakos tak i hu*jstwa nnieda sie usuna prze mksa :(

Elmer
17-01-2005, 21:43
U mnei ten film działa. A ono wynik skanowania pliku anihilatorsecura.rec przez panda platinum:
http://img104.exs.cx/img104/3037/uo00900bg.jpg
... dziwne??

Aversin
18-01-2005, 16:03
Film AnnihilatorSecura.rec, o którym mówi autor tego tematu nie zawiera keyloggera. Po długiej dyskusji autor tematu stwierdził, że jednak to nie ten plik, pomylił się. Więc jeżeli złapałeś wirusa oglądając ten własnie filmik to musisz miec wyjątkowego pecha, bo jakoś większość osób czytających/piszących w tym tamacie go nie złapało!
Jak narazie nikt nie udowodnił, że możliwe jest skuteczne (umożliwiające zainfekowanie) wstawienie keyloggera, wirusa czy trojana do pliku .rec .. narazie tylko mieliśmy osobę, która dużo gadała ale nic nie mogła udowodnić. Więc keylogger w .rec to mit ? Jak dla mnie TAK.

Dowizul z Inferny
19-01-2005, 08:27
mi co chwile wyskakiwalo okno pobierania czy chce pobrac anhilator secura.rec z orcamila.edu.pl (czy jakos tak) dzialo się to pzez kilka miechow dopuki nie pzeinstalowalem systemu.

Ozzie
19-01-2005, 22:41
A ja zostałem hacknięt i niewiedziałem przez co a akurat w ten sam dzień oglądałem ten ***any film ale co tu płakać i niejdzcie tak po chłopaku bo sie stara a wy tylko jak przydupy cos pi*r*d*l*i*cie ze nie ze srak ze tak,
ja nawet pogratuluje. Przez tego po***anego wira mialem ponad 2500 trojanów, rozmnozyly sie jak grzyby po deszczu i jeszcze mam jakiegos adrwe cydoora czy jakos tak i hu*jstwa nnieda sie usuna prze mksa :(

jesli chodzi o mks i inne antywirusy
wykryty wirus ktory nie moze byc usuniety to jest najprawdopodobniej dzialajacy w tym momencie w twoim systemie plik *.dll jedynym znanym mi rozwiazaniem jest usuniecie "reczne" odrazu po uruchomieniu komputera, przed tym gdy ten modul zostanie odpalony...

btw polecam ad aware no i oczywiscie mks, maja one jedne z najbardziej rozbudowanych definicji a takze ad aware sprawdza rejestry gdzie rowniez gromadza sie niechciane "wirusy" np w postaci uciazliwego "web search" podczas uruchamiania explorera

khazad
19-01-2005, 23:35
jezeli mks_swir nie daje rady usunac pliku, zmiencie nazwe. plik bedzie mial wtedy nazwe plik.VIR. po przeskanowaniu uruchomcie ponownie komputer - wylogowanie sie i zalogowanie powtorne nie zdaje rezultatu. skanujemy powtornie komputer. jezeli w dalszym ciagu plik nie moze zostac usuniety, to wtedy uruchamiamy ponownie komputer i w trybie wiersza polecen i usuwamy plik "recznie". wczesniej musimy zapisac na kartce lub zapamietac sciezke do pliku i nazwe.

jezeli chodzi o mozliwosc wystepowania wirusow/trojanow w plikach *.rec to lepiej na zimne dmuchac i lepiej przeskanowac plik ( ot co kilka sekund straty czasu ), albo nie uzywac tibicama ( tak jak ja to robie - np *.rec filez = no problem )

dziku011
21-01-2005, 17:10
Niestety niemam pomysłu na twój problem ale ja mam farta 0 zainfekowanych :] ale niedawno mialem pare trojanów ciekawe czy to przez to ?

Staszek
22-01-2005, 20:41
Wescie Qrwa Nie Denerwujcie Z Tymi KeyLogerami nOOby Jestescie i Tyle Mozna o Was Powiedzec Nie Chcecie To Nie Scagajcie Nic I Mordy Nie Otwierajcie Jak Gowno Wiecie

hide
26-01-2005, 09:05
@ Staszek
Uuu.. Ale nam debilom pokazales poziom...
[Czy pisanie kazdego wyrazu z wielkiej litery to dysortografia, dysgrafia, dysleksja czy poprostu dysmózgia ?]

HELPER
28-01-2005, 23:31
AAA tylko i wyłącznie prawda ponieważ w RECACH SĄ WIRUSY I SIE NIE SPRZECZAĆ bo 5 anti wirów znalazło te same pliki na różnych kompach pochodzenia rec

Toomek
29-01-2005, 00:27
moj kumpel który pracuje w mks vir jak ozbaczyl ten temat wirusy w rec to mial takak polewnke z was ze głowa mała Ludzie skasujcie ten temat i nei róbice z siebie idiotów zapytajcie profesfonalistów oni wiedza lepiej a tutaj ktos żucił jeden teskt a wy w to wierzycie koelś który załozył powienine nagwintować se łeb a póżniej sie wypałowac

Jankes
29-01-2005, 12:40
Więc tak ...

Mam keyloggera na kompie na 100% wszedł poprzez film mam pytanko :
- Znacie jakis dobry antyvir....??
Prubowałem mks.skaner on-line ale nie mógł usunąć chociarz próbowałem pare razy :(

Powiedzcie co zrobić...... ;/

Aversin
29-01-2005, 16:13
Najłatwiej wytłumaczyć sobie, że złapałem wirusa/trojana używająć TibiCam ponieważ uzywanie tego programu nie jest wbrew regulaminowi. Prawda jest jednak taka, że łapiecie ten shit używając innych programów typu TibiaGG, Multi klientów itd.

@HELPER - screenshot plx, jak narazie widziałem kilka ssów na których antyviry nie stwierdzają wirusów w plikach rec .. z chęcią zobacze coś innego ...

Dj Fara0n
30-01-2005, 12:13
Wsadzic Keyloggera do filmiku to nie problem ,ale wsadzic keyloggera do filmiku i zrobic zeby sie zainsalowal to tego niewiem jak zrobic ,bo pliki *.rec da sie tylko odtwarzac.Wiem jak zrobic keyloggera w ****** i zeby dzialal ale w filmiku zrobic zeby dzialal to chyba nie mozliwe.

Tolo
30-01-2005, 12:33
Wsadzic Keyloggera do filmiku to nie problem ,ale wsadzic keyloggera do filmiku i zrobic zeby sie zainsalowal to tego niewiem jak zrobic

Takie coś jest możliwe :P
Windows i programy mają tyle błędów (m.in buffer underrun) które pozwalają na wgranie wira w ten sposób. Są też wiry w mp3-kach i bmp-kach :] Lepiej uważać 8o

Aversin
30-01-2005, 18:42
To zacznijcie ludzie używać firewalli i antyvirów. Jeżeli ktoś miał kilka hacków to dla mnie znaczy jedynie tyle, że nie umie uczyć się na błędach a hacki spowodowane są jedynie jego głupotą.

Staszek
04-02-2005, 10:55
@ Staszek
Uuu.. Ale nam debilom pokazales poziom...
[Czy pisanie kazdego wyrazu z wielkiej litery to dysortografia, dysgrafia, dysleksja czy poprostu dysmózgia ?]

A co ktos ciebie jak to wy nazywacie "hakna" i teraz sie wyzywaz za szczera prawde?

Staszek
04-02-2005, 10:58
Więc tak ...

Prubowałem mks.skaner on-line ale nie mógł usunąć chociarz próbowałem pare razy :(

Najlepiej zebys wiedzial jak sie nazywa pliczek z keylogerem jezeli nie wiesz to albo ctrl+alt+del i zorientowac sie ktory ci tam nie pasi i obadac :) albo scagnij firewala i w kiencie wpisz jakies dane kiedy keyloger bedzie wysylal e maila to firewall ci to pokaze wtedy tylko szukasz pliczku na kompie wylaczas proces o jego nazwie i go wyzucasz chyba proste :)

Ketibro
10-02-2005, 21:14
Najlepiej zebys wiedzial jak sie nazywa pliczek z keylogerem jezeli nie wiesz to albo ctrl+alt+del i zorientowac sie ktory ci tam nie pasi i obadac :) albo scagnij firewala i w kiencie wpisz jakies dane kiedy keyloger bedzie wysylal e maila to firewall ci to pokaze wtedy tylko szukasz pliczku na kompie wylaczas proces o jego nazwie i go wyzucasz chyba proste :)

To naprawde nie takie latwe. Plik REC dopisuje sie do Serwisow a dokladniej do pliku RPC (Remote Procedure Call). Nawet na Ctrl+Alt+Delete go niezobaczysz.

Ketibro
10-02-2005, 21:17
moj kumpel który pracuje w mks vir jak ozbaczyl ten temat wirusy w rec to mial takak polewnke z was ze głowa mała Ludzie skasujcie ten temat i nei róbice z siebie idiotów zapytajcie profesfonalistów oni wiedza lepiej a tutaj ktos żucił jeden teskt a wy w to wierzycie koelś który załozył powienine nagwintować se łeb a póżniej sie wypałowac

Niby skad wiadomo, ze on jest profesjonalista? Lol, Nawet BillGates ktory ukradl pomysl Windowsa niejest profesjonalista.

Ketibro
10-02-2005, 21:20
Co by było gdybym zrobił tak:
Odinstalowł tibie, wyrzucił folder (stary tibi), pobrał ją znowu z tibia.com (do nowego foldera), ściągnął (przypuśćmy) keyloga z filmem i go włączył. Ostatnich 2mb by nie było...

A gdybym ogląda zainfekowane filmy z wyłączonym kabelkiem od internetu, następnie filmy bym usuną, co by się stało?

Czy mój password i number został by wysłany do hakera?

Ten wirus sie niedopisuje sie do Tibii. On sie dopisuje do Windowsa. Jak odinstalujesz windowsa i zainstalujesz, wtedy zadziala.

Sorry za 3 posty, ale i tak mnie to juz nieinteresuje. Wychodze z tego Forum z powodu, Sam niewiem.

Mily Knight
12-02-2005, 17:05
Ketibro moge powiedzieć o twojej teori ataku na graczy tylko 2 zdania : 1. pomyśl 2 razy zanim puścisz taką bajke . 2. ( bez obrazy ) buahaha jesteś przewrażliwionym nobkiem

Mental II
13-02-2005, 20:43
Ketibro moge powiedzieć o twojej teori ataku na graczy tylko 2 zdania : 1. pomyśl 2 razy zanim puścisz taką bajke . 2. ( bez obrazy ) buahaha jesteś przewrażliwionym nobkiem

Bozse tobie mówić ze wirusy w rec som a ty swoje ketribo nie jest noobkiem .
Chyba ty

lady arkadia
13-02-2005, 22:44
OMG

Na poczotku sie przerazilem czytajoc pierwszom strkonke tematu. Pozniej poczytalem inne posty i sie zastanowilem. Nie znam sie na tym jak profesjonalista, ale trojany nie biorom sie tylko z tibii i z tych waszych plikow *.rec. Uzywajonc Emule, Imesh i innych programow tego typu mozna bardzo latwo zlabac trojana i inne wirusy. Sciągając mp3, filmiki i inne zece tego typu ze stron www, tez mozna zlabac trojana. Kiedys skanując komputer Nortonem, znalazlem 5 trojanow i zaden nie mial zwiozku z tibiom ani nie byl keylogerem. Mozna sprawdzic co to za rodzaj wirusa na stronie Symanteca.

To ze keylogery som w plikach *.rec jest nieprawdom, ale z drugiej strony nie ma zecy bezblendnych, zawsze mozna znalesc błąd. Skoro są błędy w ustawach krajowych to czemu nie ma ich byc w programach.

Aversin
13-02-2005, 23:34
OMG

Na poczotku sie przerazilem czytajoc pierwszom strkonke tematu. Pozniej poczytalem inne posty i sie zastanowilem. Nie znam sie na tym jak profesjonalista, ale trojany nie biorom sie tylko z tibii i z tych waszych plikow *.rec. Uzywajonc Emule, Imesh i innych programow tego typu mozna bardzo latwo zlabac trojana i inne wirusy. Sciągając mp3, filmiki i inne zece tego typu ze stron www, tez mozna zlabac trojana. Kiedys skanując komputer Nortonem, znalazlem 5 trojanow i zaden nie mial zwiozku z tibiom ani nie byl keylogerem. Mozna sprawdzic co to za rodzaj wirusa na stronie Symanteca.

To ze keylogery som w plikach *.rec jest nieprawdom, ale z drugiej strony nie ma zecy bezblendnych, zawsze mozna znalesc błąd. Skoro są błędy w ustawach krajowych to czemu nie ma ich byc w programach.

Naucz ty się pisać po polsku plx ..

RE DOWN:
2 x napisałeś "zlabac" .. jak dla mnie to nie jest dysortografia, dla mnie to jest analfabetyzm. Jak będziesz pisał podanie o pracę to też nawalisz błędów a potem napiszesz na końcu, że masz papier i szybko pisałeś ?
Kiedyś tego nie było a nagle 50% społeczeństwa (dzieci) ma dysortografie, dysgrafie, dysleksje i jakies inne dyscośtamsie .. a wiesz dlaczego tak jest ? Ponieważ taki papier jest strasznie łatwo dostać, jak dla mnie to jest choroba dla leniwych. Myślisz, że mając go coś ci to pomoże w życiu ? Nic. Może będziesz miał łatwiej w szkole bo nie będą patrzeć na błędy, ale jak ktoś potem zobaczy twoje pismo to sobie pomyśli, że jesteś analfabeta. Są ćwiczenia. Chociażby aby okazać szacunek uzytkownikom forum jak nie umiesz pisać bez błędów to pisz najpierw w Wordzie a on ci je poprawi.

lady arkadia
14-02-2005, 08:18
Naucz ty się pisać po polsku plx ..

Wiesz, jeżeli chodzi ci o moje błędy to mam dokument swiadczący o tym ze jestem dysortografem, a po 2 piesalem to szybko i nie partzylem na blendy.

Kllos
15-02-2005, 20:50
awww ale debata sie zrobila ... uspokoje tu wiernie zgromadzonych ze od tamtego czasu spotkalem jeszcze tylko 1 plik z rozszerzeniem .rec ktory posiadal w sobie niespodzianke... ponowie natomiast ostrzezenie jesli chodzi o zdjecia, co prawda microsoft wydal latke ktora blokuje mozliwosc przepelnienia buforu ale zadko kto ma service pack 2 albo sciaga ta latke...

dodam jeszcze ze ad-aware to beznadzieja i jest bardziej przeznaczony do kasowania spycoockies niz do niszczenia keyloggerow , do tego potrzebny jest pozadny antyvirus jakim jest http://www.free-av.com/ ... (ehh tyle razy ten link podaje a ludzie jak niesluchaja tak niesluchaja...)

pozdrawiam....

Phoelerius
02-03-2005, 21:53
Witam...

hmm... jakoś mi się nie chce wierzyć że w pliku *.rec będzie keylogger. :p

Keylogger to program, więc niby jak mogę zostać zhakowany oglądając filmik. Nawet jeśli tam jest keylogger to jakim cudem on zadziała(tz. wyśle mój nr acc i hasło do osoby postronnej?)? No chyba ze w pliku *.rec będzie kod źródłowy keyloggera, a Tibia Cam posłuży jako kompilator i zrobi keyloggerka, LOL B)

ps.
Nawet jeśli w pliku *.rec jest keylogger to nie ma jak on zadziałać, bo podczas oglądania filmiku nie jestem zalogowany w grze, no chyba ze ktoś w międzyczasie robi runy na MC :]

ps2.
Programy AV czasami podają że plik zawiera virusa, a wcale on go nie zawiera. Przykładem może być biblioteka dll programu do rozmów – Team Sapek :p

ps3.
Sam mam kilkanaście filmików na dysku i nie zamierzam ich usuwać ani skanować AntiVirami, a jak mnie ktoś zhakuje w ten sposób to będzie miał za free E-plate + kilka innych drobiazgów. GratZ dla hackera tak przyokazji. :cup:

ps4.
No comment.

Be safe.

Vermyn
06-03-2005, 18:14
...

To jest nienormalne, teraz ludzie beda sie obawiali sciagac TibiaCamy :|

Kasushi
11-03-2005, 22:59
Niezły żart...w REC key logger tak oczywiście a świstak siedzi i .... itd...
Gram dość długo i jak tylko TibiCam wyszła odrazu ją miałem.. od początku śledziłem pierwsze tematy na tibia.de z filmami i od tego czasu nie mialem haka.. Ten film annihilatorsecura ogladalem wiele razy ziomy również i naprawde ten PAN co założył ten temat to niezły idiota ...

Ketibro
13-03-2005, 00:46
Niezły żart...w REC key logger tak oczywiście a świstak siedzi i .... itd...
Gram dość długo i jak tylko TibiCam wyszła odrazu ją miałem.. od początku śledziłem pierwsze tematy na tibia.de z filmami i od tego czasu nie mialem haka.. Ten film annihilatorsecura ogladalem wiele razy ziomy również i naprawde ten PAN co założył ten temat to niezły idiota ...

Czyli ten kto zrobił ten temat przyklejony to tez idiota?

Kasushi
14-03-2005, 08:25
Widocznie niepotrzebnie go przyklejał pewnie nie pewny był i dlatego... ale mi chodzi tylko o Ciebie.

Kllos
16-03-2005, 23:09
Widocznie niepotrzebnie go przyklejał pewnie nie pewny był i dlatego... ale mi chodzi tylko o Ciebie.

dobrze ze przykleil , nawet jesli keylog niedzialal prawidlowo to byl zbindowany , a to juz 1 krok do umieszczenia dzialajacego keyloga , wiec lepiej o tym ostrzec ...
prosze mi tu niemowic o zwalonych antyvirach , bo sami uzywacie ad-aware co nic nieumie ...

jest takie powiedzenie "lepiej dmuchac na zimno" , radze sie go trzymac...

pzdro ;d

Aversin
17-03-2005, 10:14
dobrze ze przykleil , nawet jesli keylog niedzialal prawidlowo to byl zbindowany , a to juz 1 krok do umieszczenia dzialajacego keyloga , wiec lepiej o tym ostrzec ...

W ogóle nie było keyloggera. Może nie czytałeś od początku, ale w pewnym momencie autor tematu stwierdza, że się "pomylił".... (przynajmniej nie w pliku, który on prezentował jako "przykład wirusa").

kemotk2000
17-03-2005, 22:27
Kurde, Wy jeszcze się tu kłócicie?? :)

Więc tak ...

Prubowałem mks.skaner on-line ale nie mógł usunąć chociarz próbowałem pare razy

Przez jaki film? Rec? Dowód proszę.

I co, ma ktoś już jakiś dowód, że nawet jeśli uda się umieścić keyologgera w .rec, to jest on w stanie się uaktywnić przy oglądaniu filmu?? Nadal uważam, że nie można uruchomić programu, anwet jesli udałoby się go umieścić w działającym rec.

A Autor tematu od kilku miesięcy nie zrealizował mojej prośby, nie umiescił tego filmu i ssa ze skanowania.., lub list'u kodu. Najs bajka...

Co prawda mam pewien pomysł jak moznaby uaktywnić kod ukryty w pliku rec, ale nie wiem czy jednak to zadziała, a poza tym na 100% zostałoby to działanie wykryte przez skanery. O ile plik .rec dałoby się otworzyć po takiej modyfikacji. Ale spróbujemy..

Jeśli nawet jakiś skaner znajdzie Wam wirusa w .rec, to nie znaczy, że ten k-logger może się uaktywnić. Ktoś wyżej sprytnie podał jako przykład bibliotekę Team Speak'a.

Lord Slash
26-03-2005, 22:44
OMG, że też dotrwałem do końca tego tematu :D. Oto kilka odpowiedzi na wasze pytania

Umieszczenie virusa w pliku nie egzekwowalnym to wyzsza szkola jazdy, ale da sie zrobic (do niedawna mialem na dyskietce przyklad .jpg ktory zawieszal komputer jesli sie tylko otwarlo folder z nim, tak wystarczylo otwozyc folder nawet nie sam plik).
Ostatnio widzialem przykład podobnego virusa, który infokował pliki .ico na dysku, btw: jest też luka w IE wykorzystująca pliki ikon.

ja wam moge powiedziec ze jak chcecie niemiec na dysku keylogera ani niczego podobnego, to zainstalujcie se linuxa.
dobra rzecz poniewaz w linuxie niema plikow ******** ^^
taaak? a to fajnie, a wiesz może co to są pliki .bin? - ano odpowiedniki windowskich ***** | łatwiej jest napisać keyloggera do Linuxa niż do Windy. (można to zrobić nawet na samych skryptach i procesach w tle - sam takiego napisałem).

jezeli chodzi o przechwytywanie pakietow tibii to nic prostrzego. wystarczy znac ipka serwera glownego i port na ktory sie laczy... napisanie sniffera ktory by lapal pakiety jest proste a jeszcze prostrze jest napisanie go tak zeby lapal tylko pierwsze pakiety...
Jeśli chodzi Ci o IP serwera tibijskiego to możesz go poznać podczas gry na serwerze - uzywając standardowego narzędzia "netstat" w konsoli dosowej (netstat -n -a)

Co do wysylania maili przez tego vira pojawia sie pytanie jak niepostrzezenie wyslac maila spod windowsa, w najprostrzym przypadku przy zainstalowanym nortonie pojawi nam sie pasek skanownia - co kazdy zauwazy, chyba ze program ma jakiegos prostego klienta pocztowego
To się nazywa "własny silnik SMTP"

Aby zobaczyć różnice miedzy plikiem zdrowym a zainfekowanym, wystarczy tylko uruchomić go przez notatnik. Zobaczymy wyraźną różnicę, między plikiem zdrowym ***.rec (czyli kwadraty i różne znaczki, nie mające na pierwszy żut oka ze soba powiązania) a zainfekowanym ma jakieś wyraźne polecenie, by przesłać coś na konkretny (nie istniejący ) mail
Jeśli znajdziesz zainfekowany plik, otworzysz go przez notatnik i znajdziesz w nim taką lijkę zawierającą "wyraźne polecenie ...blah... mail" to ja zastanowię się nad podróżą do seminarium :D

2) keylogera można umieścić wszędzie... ale będzie on tylko plikiem nie infekującym naszego systemu. A programy antywirusowe będą go wykrywać ponieważ wiekszość tych programów poszukuje fragmentu kodu odpowiadającemu danemu virusowi.
Jeśli ktoś napisze swojego własnego keyloggera, zaszyfruje go procedurą polimorficzną i odpowiednio ukryje w ciele ofiary to nie ma wała żeby najdoskonalsza huerytystyka i emulatory antyvirusowe wykryły go bez sygnatury.

Brak połączenia = niemożność wysłania; co więcej jeśli keylogger nie instaluje się w systemie to nic Ci się stać nie powinno... ale ciągle zapominasz o tym, że TibiaCam nie wykorzystuje twojego hasła ani loginu

jesli chodzi o mks i inne antywirusy
wykryty wirus ktory nie moze byc usuniety to jest najprawdopodobniej dzialajacy w tym momencie w twoim systemie plik *.dll jedynym znanym mi rozwiazaniem jest usuniecie "reczne" odrazu po uruchomieniu komputera, przed tym gdy ten modul zostanie odpalony...
Działające w pamięci Dll'e można usunąć nawet bez restartu systemu.. chyba że keylogger pracuje jako VxD ale mało kto wpadłby na taki pomysł(chociaż jest to możliwe)

jezeli mks_swir nie daje rady usunac pliku, zmiencie nazwe. plik bedzie mial wtedy nazwe plik.VIR. po przeskanowaniu uruchomcie ponownie komputer
Jeśli plik działa aktualnie w pamięci, to możesz zapomnieć o zmianie jego nazwy.

Niestety niemam pomysłu na twój problem ale ja mam farta 0 zainfekowanych ale niedawno mialem pare trojanów ciekawe czy to przez to ?
Prawdopodobnie pzez brak firewalla oraz antyvirusa lub ich złe skonfigurowanie.

Wiem jak zrobic keyloggera w ****** i zeby dzialal ale w filmiku zrobic zeby dzialal to chyba nie mozliwe.
Ja też wiem - PKL v1.6.x :]

Najlepiej zebys wiedzial jak sie nazywa pliczek z keylogerem jezeli nie wiesz to albo ctrl+alt+del i zorientowac sie ktory ci tam nie pasi
Zapomnij... pierwsze co zrobił twórca zarażonego pliku, to upewnił się, że nie będzie go tam widać.

Bind można wykonać nawet przy pomocy WinRara, ale procedury emulujące stos w keyloggerach wykrywają takie przekręty bez żadnego problemu.

Konkludując, keyloggerem można zarazić KAŻDY plik, lecz od tego jakiego keyloggera użyjemy i jak misternie ukryjemy go w ciele ofiary zależy czy zostanie on wykryty czy nie... BTW:
Co prawda mam pewien pomysł jak moznaby uaktywnić kod ukryty w pliku rec, ale nie wiem czy jednak to zadziała, a poza tym na 100% zostałoby to działanie wykryte przez skanery. O ile plik .rec dałoby się otworzyć po takiej modyfikacji. Ale spróbujemy..

Nawet tak egzotyczne typy plików jak .rec są podatne na tego typu działania. Za kilka dni zamieszczę w tym temacie takowy plik, który po uruchomieniu z TibiaCam wyświetli komunikat. Cierpliwości... dajcie mi popracowac :)
EoT (nareszcie :D)

Sivy~
04-04-2005, 21:16
Na poczatku w to nie wierzylem ale teraz juz wiem ze to nie zart-zostalem tak hackniety, keylogger byl w filmiku galanawar.rec z tibia.de

Trudno sie mowi, nowy serv czeka :P

Aversin
04-04-2005, 22:51
Na poczatku w to nie wierzylem ale teraz juz wiem ze to nie zart-zostalem tak hackniety, keylogger byl w filmiku galanawar.rec z tibia.de

Trudno sie mowi, nowy serv czeka :P

Dowód plx ..
Jakoś na słowo Ci nie uwierzę.

Mateusz the vampire
09-04-2005, 23:05
Windows do tego pomaga ludzia od robienia wirusow poniewaz ma Virtual Tag (czy jak ten syf sie na zywa) w ktorym mieszcza sie informacje o pliku ktore sa odczytywane przy otwarciu foldera. Zwykle w takiej metce znajduje sie informacja o wielkosci plik, czasia utwozenia, itp.

Umieszczenie virusa w pliku nie egzekwowalnym to wyzsza szkola jazdy, ale da sie zrobic (do niedawna mialem na dyskietce przyklad .jpg ktory zawieszal komputer jesli sie tylko otwarlo folder z nim, tak wystarczylo otwozyc folder nawet nie sam plik).
A jak se wkleileś bo chce koledze za to zemnie z 1 hp na lordzie dragonie dostwaił dać mu Vira :) Ale co by jeden program by nie otwierało by musiał reinstalke calej Tibi.
Co zatym idzie mapy. :)
Papap Dobry Pomysł

Shyym-ski
18-04-2005, 18:29
Ctrl + Alt + Del to gówno... lepiej tasklista i taskkilla uzywac. ;) Tam sie nic nie ukryje :P

Kociaż
24-04-2005, 20:48
Ostatnio gdy ściągałem filmy z tibia.pl nigdy ich nie sprawdzałem.Tego samego dnia grałem w tibie.Następnego dnia przychodze i chce wejść na moją postać a tu nagle że acc lub hasło nie pasi.Więc mnie hakneli ;( teraz dobrze radze wszystkim tibijczykom zawsze sprawdzajcie co ściągacie X(

Yboskin
29-04-2005, 10:55
Ja nierozumiem jak można do tak małego pliku dać keylogera
i niewiem też jakon sie włącza i przesyła na komputer hakera
nierozumiem też was i nienawidze hackerów :)

pabolo21
02-05-2005, 10:48
Przeglądając sobie na tutejszym forum fimiki, natrafiłem na "Hunt na Warlockach" sciągnąłem odpalam i...... Microsoft Anti Spyware has blocked TIBIA***** beacose it was modifiled by another aplication. Normalnie wszycho działa, chyba coś nie tak z tym rec'em :/ (http://rapidshare.dee/files/1513292/DlaTibiaPl.rec.html) (link "zepsułem" do .de dopisałęm e jak chcecia sami zobaczyć to skasować e :P) Oczywiście nie che tu nikogo oskarżać ani nic w tym rodzaju :)

mort
17-05-2005, 22:42
No nie jak ja nie cierpie tych ludzi ktorz zrobili te je**** hacki w filmikach juz nigdy zadnego nie sciaghne prze to bo sie normalnie boje ze jakis debil schaczy mi konta przez to a tak apropo poco grac skoro na 14 ma sie juz ,,zdobytego" g-arma? Gra traci sens przez takich n00b0w.

ziomalek35
29-05-2005, 16:16
keyloggery, keyloggery... byl ostatnio temat Multi Demons HUNT i co?
keylogger oczywiscie. noobów na forum nie brakuje..

Nofimu
29-05-2005, 17:24
ta wlasnie cos mi smierdzialo w tych recach co waza 2 mega i trwaja mniej niz filmy o pol mega pojemnosci...

Mystic Bosman
29-05-2005, 22:58
Przeglądając sobie na tutejszym forum fimiki, natrafiłem na "Hunt na Warlockach" sciągnąłem odpalam i...... Microsoft Anti Spyware has blocked TIBIA***** beacose it was modifiled by another aplication. Normalnie wszycho działa, chyba coś nie tak z tym rec'em :/ (http://rapidshare.dee/files/1513292/DlaTibiaPl.rec.html) (link "zepsułem" do .de dopisałęm e jak chcecia sami zobaczyć to skasować e :P) Oczywiście nie che tu nikogo oskarżać ani nic w tym rodzaju :)

Microsoft anti spyware hahaha czlowieku lepiej sprawdz ad-aware , ten filmik zamiscilem ja i napewno niema w nim keylogera zreszta sprawdzany byl przez modkow napewno ;)

Szafa
30-05-2005, 12:31
Ja sie na tym nie znam ale ktos powiedzial ze ten kl przesyla 2 pierwsze bity czy jakos tak.To moze wystarczy sie pomylic w wpisywaniu passow ?bo jesli sie pomylisz to on dostanie 2 pierwsze bit y(bleden passy) a wpiszesz ponownie to juz kolejne 2
jak juz powiedzialem NIE ZNAM SIE NA TYM tylko taki pomysl mialem

Ice Paladyn
21-06-2005, 15:41

SŁABO NA RAZIE POSTACIE NADAL MAM HAHA =) NIE MA KEYLOGA HAHA :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:

Sokei
30-06-2005, 20:38
NIE MA WIRUSÓW W REC JAKIES GOSCIE WYMYSLILI BZDURY I WSZYSCY POWTARZAJA! JA NIE WIERZE W KEYE W REC! DZIWIE SIE DLACZEGO DO KAZDEGO FILMU NA FORUM JEST przynajmniej 1 KOMENTARZ - KEYLOGER! LUDZIE! TO KLAMSTWO!

Minias
30-06-2005, 20:58
Windows do tego pomaga ludzia od robienia wirusow poniewaz ma Virtual Tag (czy jak ten syf sie na zywa) w ktorym mieszcza sie informacje o pliku ktore sa odczytywane przy otwarciu foldera. Zwykle w takiej metce znajduje sie informacja o wielkosci plik, czasia utwozenia, itp.

Ludzie jaja sobie robicie?! Jak sie to czyta to rece opadają..
Nie da sie wepchnąć wirusa w każdy plik, ale tylko w pliki wykonywalne (np. exe) i możesz nawet zapytać Panów od Kaspersky'iego że jest to NIEWYKONALNE!

A co do pliku .jpg to jest (był) bug IE pozwalający wcisnąć pliki wykonywalne do jpg.

Siejecie panike a nie ma praktycznie żadnego powodu by to robić.

Nawet zbindować się nie da pliku wykonywalnego z rec do rozszerzenia rec.

pawel16
03-07-2005, 17:58
te wirusy w rec. som przyj..... zhakowali mnie na nebuli i stracilem lvl i po 6 skili z karzdego
piep....
hakerzy Xolliv roren

5zparag
03-07-2005, 18:18
Słuchajcie, sciagnalem sobie filmik jakieś tam Przygody Farmera, czy cos takiegoi zaraz po sciagnieciu przeczytalem czyjś post, mówiący o rzekomych wirusach w tych filmach. Od razu wywaliłem te pliki i dalem skana dysku C: z mks.com. Znalazłem plik opanowany przez wirusa Adware.Gator<jakiś numer> w dizwnym folderze. nie dalo sie tego wywalic :]. Następnego dnia jednak skasowalem folder i zrobiłem skana. Ten sam wirus opanował inny plik ^^. Mam pytanie:czy jest to keylogger? Nic sie nie da z nim zrobic ;/ Acha, i jeshcze jedno: skoro keyloggery przesyoaja na jakiegos maila dwa pierwsze pakiety (pass i acc.number) to czy jest to jednorazowe czy ciągłe?? Bo jakby jednorazowe to moznaby wpisać fałszywe passy a potem normalne i byłoby gites :P Plx help me bo nie wiem czy mam sie bać :D

Lord Slash
04-07-2005, 01:24
Nie, nie jest to keylogger(w 90%). Gator to program dołączany najczęściej do programów p2p(wymiany plików). Więcej info o Gato'rze tutaj: http://www3.ca.com/securityadvisor/pest/pest.aspx?id=453088629

Ice Paladyn
04-07-2005, 09:09
Słuchajcie, sciagnalem sobie filmik jakieś tam Przygody Farmera, czy cos takiegoi zaraz po sciagnieciu przeczytalem czyjś post, mówiący o rzekomych wirusach w tych filmach. Od razu wywaliłem te pliki i dalem skana dysku C: z mks.com. Znalazłem plik opanowany przez wirusa Adware.Gator<jakiś numer> w dizwnym folderze. nie dalo sie tego wywalic :]. Następnego dnia jednak skasowalem folder i zrobiłem skana. Ten sam wirus opanował inny plik ^^. Mam pytanie:czy jest to keylogger? Nic sie nie da z nim zrobic ;/ Acha, i jeshcze jedno: skoro keyloggery przesyoaja na jakiegos maila dwa pierwsze pakiety (pass i acc.number) to czy jest to jednorazowe czy ciągłe?? Bo jakby jednorazowe to moznaby wpisać fałszywe passy a potem normalne i byłoby gites :P Plx help me bo nie wiem czy mam sie bać :D

Ja mam ten film i co ???>> UFO << Mam nadal postać !!!!!
:D

bael hael
04-07-2005, 10:08
Ja też jakoś nei wierze w keylogery w .rec a ci co piszą, że to jest keyloger przy jakimś filmiku to pewnie są zazdrośni, a niektórzy lduzie co mówią, że ostali schackowani po ściagnięciu danego filmiku to pewnie sami wchodzili na jakieś strony z darmowym pacc lub jakimiś loteriami gdzie dawali swoje passy.

5zparag
04-07-2005, 10:37
Dzieki za pomoc :P Uff przestalem sie na razie bac o moje konto ^^ A co do Ice Paladyna to wolałem nie ryzykować i nie zostawiac tych filmików na kompie. A propos moze Modki podzieliłyby dzial Filmy na .Rec i te inne? ^^ Mniej ludzi by sie przyczepiało :)

8ukmacher
06-07-2005, 09:57
a ja mam pytanie bo jak wchodze w ten mks_vir to mi tam pokazuje ostrzeezenie czy ufasz itd. to daje tak i pozniej pokazuje sie czerwony krzyzyk w lewym gornym rogu i ze obrazka nie ma :x: :x: :x:

corny2006
08-07-2005, 12:37
Kocham grać w tibie i poznawać wyjątkowych ludzi z dużymi levelami sama ma chłopaka który ma dość wysoki level gram na ruberze i mój chłopak też
nasze nicki to:Laduwus ja ,a mojego chłopaka to Warrior luki
no to piszcie na mojego e-maila :[email protected] :baby: X( :confused:

system0
08-07-2005, 19:07
najlepiej sciagnac antyvira ktory wykrywa szkodliwy kod, lub jakiegos fire walla.. a norton za chiny nie wykryje zmodyfikowanego blastera, norton korzysta ze swojej bazy dancyh wirusów gdzie nie ma tego w .rec , no chyba ze ktos zglosi i zupdatuje swojego nortona
---------------------
jezeli ktos cos podobnego napisal to sry, ale nie mam czasu czytac tych wszystkich spamow 13-latkow

Sir Galka
14-07-2005, 19:55

Mi tam sie jeszcze niegdy nie zdarzyło zeby w filmiku był keylogger ... :]

Phoelerius
25-07-2005, 09:41
Usuń za pomocą HijackThis.

http://www.programosy.pl/index.php?s=prog&id=944 - stad można zassac.

Jak nie wiesz, co usunąć a co zastawić zapytaj na forum(http://forum.programosy.pl/).

Lord Slash
26-07-2005, 00:18
Re: 5zparag

Looknij pare postów wyżej, co ?

Re: system0

najlepiej sciagnac antyvira ktory wykrywa szkodliwy kod, lub jakiegos fire walla.. a norton za chiny nie wykryje zmodyfikowanego blastera, norton korzysta ze swojej bazy dancyh wirusów gdzie nie ma tego w .rec , no chyba ze ktos zglosi i zupdatuje swojego nortona

Lolz... blaster to robaczek, który wykorzystuje dziure w systemie i otwarty port 135... więc zapomnij, żeby znalazł się w recu. BTW: jeśli ustawisz metodę heuretystyczną na najwyższy poziom to masz 82% szans na wykrycie nowego typu/modyfikacji wirusa... ale jak już powiedziałem - zdziwię się jeśli Blaster zaatakuje rece. :)

Jeśli chcecie miec 99% pewności, że wasze konto i komputer są bezpieczne polecam zestaw: spybot + adaware + antyvirus(norton[kombajn], mks) + firewall (kerio, zone alarm, norton internet security).

pozdro

system0
28-07-2005, 17:59
Lolz... blaster to robaczek, który wykorzystuje dziure w systemie i otwarty port 135... więc zapomnij, żeby znalazł się w recu. BTW: jeśli ustawisz metodę heuretystyczną na najwyższy poziom to masz 82% szans na wykrycie nowego typu/modyfikacji wirusa... ale jak już powiedziałem - zdziwię się jeśli Blaster zaatakuje rece. :)

omg... przeczytaj kilka razy moj post, no chyba ze ja nie jasno pisze

Ruch
30-07-2005, 10:40
X( Sciongnełem jeden z filmików z www.tibia.pl i nie załwazyłem ze on jest zapakowany gdy prubowałem go rozpakowac odrazu zaczoł sie drzec anty wir to odrazu zeskanowałem adaweram i jest Key Kur....Mac X( X( X(

Burakou
30-07-2005, 11:04
Bo nie ściąga się filmików w ****** -.- To tylko twoja głupota.

kamsz
25-08-2005, 19:45
Zawsze jak jest doklejony key do reca to otwierajac reca notatnikiem mamy na koncu mail haksura :>
przyklad, ostatnio spamowany rec na eternii:
zmaurycy
kamila
[email protected]
1200
Sytem32
c:\windows\sys*****
^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@ ^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@^@

Łagodny Zefir
30-08-2005, 19:31
Są dwa pliki z annihilatorem z Secury. Twój, Pebe i ten zmodyfikowany przez hakera. Każdy kto ściągnął twój obejrzał go bez problemów. Każdy kto ściągnąłfilm od hajera został shakowany (prawdopodobnie).

Xetor
30-08-2005, 19:52
a to pech ...

Date youi ( jamera)
31-08-2005, 14:14
to prawda!! osobiscie sie o tym przekonalem tibia-cam to bylo moje hoby mialem pleno filmow niedawno scignelem bardzo ciekway film ktory mnie zhakowal ;]

matizus
06-09-2005, 12:19
lusziska wg mnie wszystko jest mozliwe... wiec trzeba sie zabespieczac na tibia.pl jest za***isty poradznik który polecam wszystkim i daje linka: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=42730 i qrna the end :P

Kajzer
06-09-2005, 12:59
pieprzycie takie smuty ze mi sie plakac chce,
w rec na ma keylogerow bo to nie exe, zeby uruchmic keylogera trzeba na niego kliknac 2 razy a na rec nie klikasz tylko wybierasz z listy. nie potraficie tego zrozumiec?;/

Kwiatq
06-09-2005, 14:04
OMG! Ostatnio schakowali z 6 moich koleguw bo podobno jest w jakims filmie keylogger...

Nie chcesz byc shakowany?
Nie sciagaj filmow lub roznych programow ktore maja ulatwic tibie.

Orokoshi
06-09-2005, 17:29
Kurna lubię oglądać filmiki z tibii a teraz to sie boje jakicholwiek ściągnąć...

j.p
17-09-2005, 01:37
pieprzycie takie smuty ze mi sie plakac chce,
w rec na ma keylogerow bo to nie exe, zeby uruchmic keylogera trzeba na niego kliknac 2 razy a na rec nie klikasz tylko wybierasz z listy. nie potraficie tego zrozumiec?;/

Keylloger, trojan i ogólnie malware może być nie tylko w pliku *****, ale też np w pliku .dll lub .costam
w wypadku gdy nie jest to aplikacja wykonywalna to wirus w postaci np .dll jest uruchamiany przez inną aplikację. f.e: ściągasz pkd32.dll i wgrywasz do katalogu windows/system32, i po zarejstrowaniu dllki uruchamiasz notatnik, który się odwołał do tej biblioteki, ona zainfekowała kompa. był właśnie taki wirus.

pozdr.

Magik van Kamikadze
05-10-2005, 23:23
Ad-watch i avast i nic sie nie przebije (poniewaz jak raz sciaglem sobie filmik z pewnej strony i po wlaczeniu chcialo wyslac ale wyskoczyl alert i blok czuje sie bezpiecznie :D:D:D) wiec sobie zalatwcie jeden z nich :D :miecz:

RESPEKT DLA ALL Uzytkownikow

Orokoshi
06-10-2005, 17:05
Ja mam avasta. B. dobry darmowy antywirus.

carlos_pl
10-10-2005, 17:51
Może to troche glupie bo temat byl dawnle :p cieawi mnie co to jest w.w.w.2.thecrims.pl<nieklikajcie:p co to ma wogole byc widzalem 2 reklamy w podpise darmowe itemy i jescze cos niewchodze w the crims wieze w text cos tam o respekcie;P ale szczeze co to wogole jest TOTALNE ULOMSTWo OMG moze ci co mają to podpisie mi to wyjasnią co to jest bo nieiwem...:p a widzialem jak byla na trade reklama free items tej strony ;/ :D
SORYY ZA WSZYSTKI BŁĘDY NIKT NIE JEST IDEALNY :confused: :baby: :D :p

Bakteriusss
09-11-2005, 19:36
Gram se robie przerwe obejzalem 2 filmy pani morderczyni i war (war nie hodzi) X( znowu gram i mnie wywale i key loger

Moje i brata konto :o

JAK SIE WKUR***** X( X( X( X( X( X( X(

Bakteriusss
10-11-2005, 10:45
X( Sciongnełem jeden z filmików z www.tibia.pl i nie załwazyłem ze on jest zapakowany gdy prubowałem go rozpakowac odrazu zaczoł sie drzec anty wir to odrazu zeskanowałem adaweram i jest Key Kur....Mac X( X( X(

Wspułczuje mi tez zrobili X( a jaki miales lvl

..::QRAS::..
10-11-2005, 10:57
ja jakos nigdy nie mnialem problemow z keylog~ ... -.-

Solero
10-11-2005, 11:09

omg nie zauważyłeś że spakowany a próbowałeś rozpakować -.-

Pandorian technomancer
10-11-2005, 13:57
plik .rec da sie zainfekowac, wystarczy nagrac film na "poprawionej" wersji TibiaCam. taki plik modyfikuje twoja wersje tibiaCam, a nastepnie umozliwia wyslanie twoich passow które sa pobierane podczas nagrywania filmu przez Ciebie, lub w czasie odtwarzania filmu modyfikuje twoj plik Tibia***** ale w zadnym wypadku nie jest to keylogger w czystej postaci tylko sprytnie napisany program podmieniajacy dane loggin serwera.

Berbeluchi
02-01-2006, 15:19
ciekawiom mnie te filmiki ale niewiem czym je otworzyc i mam obawe przed tymi wirami... :confused: zawsze ktos musi cos schrzanic i teraz ludzie maja obawy przed sciaganiem 8o

Toxaner_bezel
03-01-2006, 14:09
hmmm a ja tez mam pytko skoro MKS jest taki zaawanswany to czemu za kazdym razem gdy skanuje viry mi znajduje po kilka kilkadziesiat na raz i wiekszosc to w windowsie a potem sie dziwie czemu mi ku*** zle komp chodzi bo mi usuwa jakies wazne pliki z windowsa X( raz jak skanowalem MKSem to po restarcie nie chcial mi sie komp otworzyc i musialem foramata robic ja wole Kspersky'a przynajmniej nie pier***** głupoto virach a i jeszcze jedno wcale nie trzeba odrazu pojezdzac polakow ze odrazu polak wymislil bo jeden z "najlepszych" chakerow pracuje w microsofcie a i jest z teo co pamietam niemcem ;) a tak propo mam kilka ksiazek o chakerach w kazdym pliku mozesz umiescic vira nawet w jpg, txt i zwyklym folderze ktory jest pusty po prostu trzeba sie cos znac a ja nie bawie sie w takie rzeczy ;) a tak propo do tego nowego cam co ma niby polepszyc zeby nie dalo sie wrzucac virow co nowy program to 3-4 dni i masz juz dziure znaleziona :/??? i na koniec jamialem przez 1 tyg keyloggera na kompie i jakos nie zostalem chakniety a keylogger sie wzial z neta a sciagnal go trojan bo sa takie juz viry nic nie robia poza tym ze sciagaja keylogerry i za takich spejalistow sie nie uwazajcie ;) nie bojcie sie nic o tego "keyloggera" bo na pewno powaznego nic nie zrobi po za tym ze o***ie was z itemkow i pare razy padniecie :P prawdo podobnie plik z keyem niestnieje albo zostal skasowany z forum a tak propos jak widze wasze gatke o keyu to mi sie zal robi nie ktorych :/

Lol jak mozna widziec ze jest spakowany filmy i jeszcze wiedzac ze jeden i go rozpakowac... ja bym sie polapal ze to keylogger albo cos w tym stylu

Bjoern Shu
03-01-2006, 14:18
co do tematu 6 dni temu mialem trojana keyloggera w pliku REC.
film byl wczesniej sciagniety 781264128648 razy....
wiec wirusy w rec SĄ mozliwe

Toxaner_bezel
03-01-2006, 14:26
co do tematu 6 dni temu mialem trojana keyloggera w pliku REC.
film byl wczesniej sciagniety 781264128648 razy....
wiec wirusy w rec SĄ mozliwe

to tez wlasnie mowie:D:D

Edit1: tak propos keylogger nie musi byc trojanem jest wiele odmian... :P

Nequss
03-01-2006, 14:55
a tak propo mam kilka ksiazek o chakerach w kazdym pliku mozesz umiescic vira nawet w jpg, txt i zwyklym folderze ktory jest pusty
nawet i tego nie trzeba ~> wirusy bezplikowe

@down: tobie chodziło o to że wirusy są w jakiś obiektach (plik, folder). Mi chodziło o to że tego nie potrzebują.
http://www.viruslist.pl/encyclopedia.html?chapter=articles&id=15
akapit: Bezplikowe robaki - nowe wyzwanie

Toxaner_bezel
03-01-2006, 16:01
a o co mi chodzilo??? -.-

Mich@ł
04-01-2006, 15:44
a o co mi chodzilo??? -.-

Nie wiem o co ci chodziło jednak wydaje mi się właściwsze użycie słowa Cracer, a nie H(omg ty to piszesz przez ch)aker. Haker to ktoś kto szuka dziur w oprogramowaniu i je przekazuje właścicielowi bez odnoszenia jakichkolwiek korzyści z tego tytułu. Craker to twórce wirusów, trojanów, robaków i po prostu złodziej godny pożałowania....

Gigant007
06-01-2006, 14:20
Mam pytanie czy jest taka mozliwosc wyslania keyloggera przez danie komus swojej postaci. Bo moj kumpel dostal od goscia passy do jego postaci i na drugi dzien zostal zhackowany!! Prosze o pomoc z gory dzieki????

POZDRO 600

Celoz
21-01-2006, 09:27
ja mam pytanie, otworzyłem plik .rec od kolegi (pamiątka z deserta) i mindows media player nie chcial odtworzyc -.-' czy mam keyloga?
nie zapisałem na dysku, tylko od razu wybrałem otwórz.

Celoz
22-01-2006, 10:40
no pliiiska pomużcie

sorki za post pod postem ale nikt tego nie ogląda, więc musi być na wierzchu :)

PiXik
22-01-2006, 10:44
rec nie otwiera sie w windows media player...tylko w tibicam
lol

Sakis
22-01-2006, 10:45
Windows Media Player nie otworzy ci pliku .rec, musisz miec tibicam...taki program wlasnie do przegladania takich filmow.

Tu masz link do poradnika jak go uzyc i skad sciagnac:
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=3116

A nastepnym razem szukaj, bo ktos nie musi byc tak mily jak ja, a pozatym niedziela dzisiaj;P.

PiXik
22-01-2006, 11:00
sory winetu 3 lata ściągania rec i żadnego haka.nie wierze

Celoz
26-01-2006, 20:47
rec nie otwiera sie w windows media player...tylko w tibicam
lol
co kcesz? wybrałem otwórz za pomocą: Domyślny

^Mathius^
26-01-2006, 21:04

...... jak mowil wczeniej filmy w rec da sie tylko otworzyc w TIBIACAM.... wez se przeczytaj jakies poradniki bo tylko forum zasmiecasz... X(

Mikelp
26-01-2006, 21:09
...... jak mowil wczeniej filmy w rec da sie tylko otworzyc w TIBIACAM.... wez se przeczytaj jakies poradniki bo tylko forum zasmiecasz... X(

Tibiacam? A co to? Bo wiesz ja odtwarzam filmy programem TibiCam ale może ty znasz jakąś Tibiacam pLxPlX?

Arthevariel
05-02-2006, 05:17
Tak da sie. Po wybraniu filmu z listy odrazu masz juz wira. Najciekawsze jest to ze tego vira zrobil Polak i jeszcze film dziala. To mnie zastanawia...

dziwne przeciez pliku nie otwieramy wlasnorecznie tylko poprzez TibiCam wiec w czym problem? Chyba az tak jeszcze keyloggery nie sa rozbudowane...

Stevson
09-02-2006, 19:54

Jesyk poska bycz tródna -.- Wez przeczytaj najpierw co piszesz -.- Poczytaj najpierw przyklejone tematy w tym dziale, a pozniej po szukaj jak to nie przyniesie rezultatow to sie zapytaj -.-

Kula29
09-02-2006, 20:03
Yyyyyyy Co To Za Miasto????:D
Ale Nierozumiem Ludzi KtÓrzy RobiĄ Wirusyx(

Kula29
09-02-2006, 20:16
Kliknij tutaj i dostaniesz free items! :D

ChachaŁ
19-02-2006, 01:20
potwierdzam

dzis zrobilem skanowanie dysku antyvirem i natknalem sie na dwa trwojanny w plikach rec :/ a najlepsze jest to ze sa to filmiki z hackow :P

157rphacked.rec.hucked*****

filmiki sciagnalem z tibicams.tibianetwork.net :/

Kafes
19-02-2006, 01:22
ja potrafie wsadzic keyloga we wszystkie rozszerzenia jakie istnieja eloelo

binek1986
20-02-2006, 13:43
@Kafes:

Ale nie kazdy uruchomisz. To tak jakbys zmienil rozszerzenie ****** na *.rec. Widzialem takie przypadki, tez na tibicams.tibianetwork.net. Az dziw ze sa idioci ktorzy nie wiedza jak co dziala, i mysla ze po zmienieniu rozszerzenia to bedzie chodzic.

Ja bym takim odcial internet, zabral komputer i dal w to miejsce klocki lego...

Amperodruid
08-03-2006, 07:49
po 1 po ch** ludzie to robia??
acha wiem dla checi zysku :-P
keylogger czy jakikolwiek inny wirus moze byc wsadzony do kazdego pliku czy to bedzie *.rec czy to bedzie ****** czy inne wystarczy dobry binder ,,, bindujesz 2 pliki i juz maz gdzie chcesz. mam dosc pokazna kolekcje binderow...
ale ich nie uzywam bo moga byc uzyte przeciwko mnie :-P
a ci co beda chcieli jakis binder niech sie zglosza pod: LOL!! nima hahaha :-P :cygaro: spadovka :fuck off:

Matiz666
08-03-2006, 14:25
Na tibicams.network jest od za***... wirusow w *.rec :/ Juz nie raz musialem sie kurde meczyc zeby usunac go... Radze w ogole z tamtad nie sciagac!

Kwadratowe Koło
11-03-2006, 11:30
A ja polecam w ogóle nie ściągać, tylko samemu tego doświadczyć xP

Dan3k
14-03-2006, 11:33
Sciagalem filmiki cichego z tibia.pl, ale czy one sa bezpieczne?
Skanowaliscie je juz?

Matiz666
15-03-2006, 16:16
Ale mam ciezki orzech do rozgryzienia na kompie - Keylogger "remon.sys" i plik ktory go tworzy "nvidGUIv2". Gdy usune nvidGUIv2 to nie na dobre lecz na jakis czas lub do ponownego uruchomienia komputera. Regedit caly spladrowalem i usunalem wrzystko oprocz jednego klucza ktorego nie moge usunac. Fix.reg rowniez probowalem i tez nie dal. W services.msc wylaczalem ten proces a potem w HiJackThis usuwalem z rejestru "nvidGUIv2". W trybie awaryjnym probowalem wyczyscic kompa z tego syfu i nie dalo sie. Moze jest jeszcze jeden plik ktory pobiera z sieci plik "nvidGUIv2" i przebija wrzystkie firewalle. Moze to ktos z mojej sieci mi caly czas wrzuca ten syf na kompa w koncu mamy wspolne IP. Avast! co jakis czas mi pokazuje ze zatrzymal atak z "IP" i nazwa "exploit lass" cos w tym stylu. No i jakie wy macie pomysly na rozwiazanie tego problemu (wylaczajac Format C: :))? Bylbym wdzieczny jezeli ktos wie jak go wywalic.

@UP
Cichego sie w ogole nie boj. To rowny gosc

pocokomunick
25-03-2006, 23:15
ja mam pytanie czy wam na tym forum nie pozostaje nic innego tylko sie wysmiewac ze ktos koslawo pisze???:dance: - moze komus trza pomoc a nie nasmiewac sie... moze ma problemy jakies np ktos sie zranil w reke powaznie to sie smiejesz??? moze wydawac sie smieszne ze ktos napisze "Ja Jestem polak i wlasnie Ja Chciec od Ciebie Fri Itans PLX bo ja byc biedny"... tak propos czasem tez walicie byki i nie zaprzeczajcie B) wezmy Toxaner_bezel walnal( em ) byka z "Chackerem" ale wiecie napisalem zle jesli chodzi o pisowonie ale nie o znaczenie bo slowo "Hack - Praktykowac piractwo komputerowe" a "Hacker - Pirat komputerowy" ale tez moze zanczyc wlamywanie czy wlamywacz albo cos w tym stylu mi na kompie szkolnym ( bo szkola angielskie oprogramowanie ) pisalo cos takiego "...Probability you are HACKED..." - poniewaz mamy wlasne haslo i nazwe uzytkowanika... wiec mi sie nie wydaje ze Hacker to osoba co szuka dziury w programie czy czyms nie do konca... tak jak to jedna osoba na tym forum pisal ze Hacker ten co szuka dziury... a "Craker" jezeli dobrze pisane.... :P to ten co sie wlamuje raczej "Craker" to ten co broni... :] mialem pewna ksiazke Internet Agresja I Ochrona i byl taki temat "Roznice miedzy Hackerem a Cra(c)kerem" i bylo napisane ze "Cracker to ten co strzeze(nie pisze doslowanie jak napisane) a Hacker ten co szuka dziury w programie i probuje sie wlamac do cudzego systemu najczesciej dla kozysci mojatkowych a i tak propos ten co napisal ksiazke to sie wlamal do najbardziej strzezonego banku na swiecie(przez kompa swojego) ale po to zeby pokazac ze ich system ma dziury wlamal sie kilka razy a potem zostawil wiadomosc ze mogl wyniesc caly hajs ii by nie zauwazyli :D:D no a teraz siedzi w najbardziej strzezony wiezieniu na swiecie xDDD i bez kompa... biedaczek... :D:D

Rabanbar
05-04-2006, 13:15
Poniedzialek: Otwieram tibia.com a tam keyloggery
Wtorek: Otwieram tibia.org.pl a tam keyloggery
Środa: Otwieram tibia.pl a tam keyloggery
Czwartek: Boje sie otworzyć puszke sardynek

malyjanek
05-04-2006, 13:25
do dnia dzisiejszego nie ma dowodu ze keyloggery mozna wsadzic w rec.

Keylogger aby zadzialal musi zostac uruchomiony (exe)

takze temat jest klamstwem bo w rec nie ma keyloggerow bo po prostu jest to nie realne to tak jakbys chcial sie napic chlebem -.-

kołbaś
05-04-2006, 20:30
up a ciebuie poje***** wlasnie prawie dostalem zawalu na mysl o tym, jak zobaczylem skaning jednego pliku res gdzie wszystkie anty viry pisaly ze keylogger i trojan i na dodatek modek nawet dal warna dla kogos kto twierdzil ze to jednak keylogger ale no tak big thx dla naszych kochanych modkow -.-

mistill
06-04-2006, 18:42
do dnia dzisiejszego nie ma dowodu ze keyloggery mozna wsadzic w rec
takze temat jest klamstwem bo w rec nie ma keyloggerow bo po prostu jest to nie realne to tak jakbys chcial sie napic chlebem -.-

po czesci masz racje, ale czy gwarantujesz ze nie ma NA PEWNO zadnych keyloggerow?
czy gwarantujesz ze w kodzie zrodlowym programow takich jak TibiCam, Tibia Black Ice, Tibia nie ma "dziur", błędów? Jest bardzo duze prarwdopodobienstwo, ze zalozyciel tematu mial racje i chcial Ciebie przed tym uchronic - ty jednak wolisz upijac sie chlebem ... :p

Matiz666
06-04-2006, 20:27
do dnia dzisiejszego nie ma dowodu ze keyloggery mozna wsadzic w rec.

Nie ma nic niemozliwego jezeli chodzi o komputer -.- Juz sie pojawil taki film...

Aversin
07-04-2006, 12:29
Nie ma nic niemozliwego jezeli chodzi o komputer -.- Juz sie pojawil taki film...

Też o tym słyszałem. Plik byl .rec ale poprzez zastosowanie w nim jakichś ramek czy czegoś w tym stylu, po jego odpaleniu był ściągany inny plik wykonywalny .src. Było o tym dość głośno na forum tutorów.

malyjanek
19-04-2006, 16:34
up a ciebuie poje***** wlasnie prawie dostalem zawalu na mysl o tym, jak zobaczylem skaning jednego pliku res gdzie wszystkie anty viry pisaly ze keylogger i trojan i na dodatek modek nawet dal warna dla kogos kto twierdzil ze to jednak keylogger ale no tak big thx dla naszych kochanych modkow -.-

nieobrazaj mnie bo ja Cie nie obrazam a teraz wyjdz prosze...

takie hasla tez moge rzucac "z wody wina nie bedzie,no chyba ze macgaywer czy chuck norris zadziala (chuck norris jako jedyny przeszedl tibie)" itp itd, moze jakies dowody,suche fakty tylko blagam nie rzeczy typu "ooo rapidshare rec." a jak najedziesz to widac exe ;p

Też o tym słyszałem. Plik byl .rec ale poprzez zastosowanie w nim jakichś ramek czy czegoś w tym stylu, po jego odpaleniu był ściągany inny plik wykonywalny .src. Było o tym dość głośno na forum tutorów.

to nadal dowodzi ze sam plik .rec wirusem nie jest,nie byl a czy bedzie who knows (narazie nie ma 100 % dowodow).Jesli to prawda co pisze pebe83 to sam plik po sciagnieciu i przeskanowaniu nie wykazywalby wirusa

polcam madra wypowiedz szanowanego gracza ze strony 2 Kiperra

"Wyimaginowaliscie sobie wirusa.
Szukacie dziury w całym.
Zbieram od ponad roku.
A MKSVir ssie.
On we wszytskich plikach widzi wirusy
Wykrył mi pare trojanów w katalogu Windowsa

Edit:
Swego czasu nazywano mnie hackerem bo dawałem pliki w formacie "rar".
Ludzie znajdzcie sobie jakies inne twórcze zajęcie , a nie szukacie problemu gdzie go nie ma.
Idźcie na łąke kwiatki powąchajcie czy coś.

Edit II
Ja jestem tylko i wyłącznie graczem.
Nie zagłebiam się jak co działa, gdzie sie łaczy co wysyla itp.
Być może racji nie mam .
"

I ja go popieram z calym szacunkiem ale wielu z was nawet nie wie ze ma keyloggery czy wirusy a potem wszystko zwala na tibicam no bo tak latwiej

a tak pozatym moze ktos wrzuci link do zawirusowanego pliku .rec(ofcourse wrzucic w taki sposob by noobki/newbie nie mialy mozliwosci sciagniecia kliknieciem na link ale zabezpieczony w jakis sposob) no ale pewnie.......nikt nie ma

Grundos'clubbaser
30-07-2006, 18:01
Nie wiem, czy prawdziwych "binderów" tutaj znajdziesz, ale jeśli ktoś gra w tibie i na dodatek umie dobrze bindować, to spokojnie by Ci powiedział, że da się keyloger czy inne świństwo wsadzić do .rec .
Wszystko jest możliwe, w świecie 'backdoorów' młodzi ludzie (no nawet starsi) obejdą nawet najtrudniejsze i niby "niemożliwe" rzeczy.

Skoro da się zbindować do .jpg .bmp .mp3 ***** czy innych tak znanych rozszerzeń, to dlaczego nie dało by się do śmiesznego ".rec"? Trochę wyobraźni

Arrot Hozi
21-08-2006, 16:37
A mi sie wgra keylogger bo pobraem z jakiegoś tematu tibia Move jak włączyłem program to się wgrało ;( ;( ;( POMOCY!
Ps.Programa nazywa sie perfect keylogger :(

Fodif
26-08-2006, 00:17
no,No A ja chciałem pooglondać se filmiki xD to teraz se pooglondałem dzięki dobry temat :)B)

Songo-Men
04-09-2006, 21:34
Sorki ze niejestem w temacie Ale jestem Knighem Z dobrym wq Bright SWord i Crown armor takie tal ale na czym skilowan ze skilami 30/30:baby:

Stitl
24-09-2006, 13:38
mam do was prosbe jesli mozecie mi pomoc to pomozcie. Sciagnalme film i okazalo sie iz jhest keylogerem po 2 krotnym skanowaniu wsyzstkich dyskow skanerem online mks_vir nie wykrylo mi ani jednego kyea/troja/dialera itd. Ponadto 2 dni temu sciagnalem ten plik i logowalem sie wielokrotnie na moje konta i okazuje sie ze hacka nie ma. Oczywiscie passy sa dawno zmienione i hacker nie ma szans na hackniecie mojego konta boteraz juz nie loguje sie na tym kompie ale nie wiem co zrobic bo cale zycie nie bede chodzil do kuzyna/ przyajciol itd. poradzcie mi cos prosze bo juz mnie "chuj strzela".

Metoxis
13-10-2006, 19:13
@up www.haker.com.pl/forum d3vil lub inny modek napewno ci pomogą

Ludziom aż tak się nudzi...Ja wolałbym [ nie mówię że tak robię ] poznać gostka a potem metodą Brute Force złamać hasło jego maila...
Co do keyloggerów jest o wiele więcej łatwiejszych sposobów wpuszczenia keyloggera na kompa...

Metoxis
13-10-2006, 19:18

Poczytałeś trochę i myślisz że już wszystko wiesz??

www.ra-v*********/foto.src - przykład wirusa [ znalazłem kiedyś na pewnym forum] jak włączysz to wyświetla ci się fotka a w tle instaluje keylogger...

nie włączać!!!

Spec_Haker
05-11-2006, 14:14
Ten link widząc po rozszeżeniu jest plikiem wykonalnym.
Został użyty binder.Zbindowano fotke.jpg+keylogger***** na rozszezenie wygaszacza ekranu .src .
To nie wirus tylko Dropper (łącznik)

Przykłądowych binderów jest bardzo dużo na necie:
Przygłąd z mojej web site project :)
http://www.smark*********/pbi1.jpg

1)Zaznaczamy ze chcemy polaczyc plik 1 z plikiem 2 (mozna polaczyc do 3 plikow razem)
2)Wybieramy ktore pliki chcemy polaczyc.
3)Po uruchomieniu pliku gdzie maja sie skopiowac i z tamtad uruchomic badz tez nie.
4)Czy plik ma sie uruchomic czy tez nie.

Spec_Haker
05-11-2006, 14:17
NIEDA SIĘ KEYLOGGERA POŁĄCZYĆ DO .REC bo to plik niewykonywalny...
Binderami da się do:
*exe
*bat
*src
*pif
*cmd
*com

CHyba że odnajdziecie exploita (dawno temu za czasów windowsa 98 najbardziej podatnego systemu na ataki istnial exploit co da sie bindowac do .jpg)
ahh stare czasy ta luka juz daaaaaaawno zostala naprawiona...-

Lenrock
05-11-2006, 14:21
można równiez do .jpg i .bmp

paladynek1979
26-12-2006, 17:02
Witam oto nowy key do kasperskego 5.Cięzko znależć dobry bo wszystkie juz blacklisted udstepniam tego gdyż ten mi zadzialal i chodzi mi juz 2 dni.:-D
http://rapidshare.com/files/9021339/Kaspersky_reg_key*****

Metoxis
26-12-2006, 22:39

MUAHAHAHAHAHAHA OWN3D

:D :D :D

Daj linka gdzie jest o tym napisane...

XIII
26-12-2006, 23:51
MUAHAHAHAHAHAHA OWN3D

:D :D :D

Daj linka gdzie jest o tym napisane...

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=keyloger+w+.jpg&btnG=Szukaj+w+Google&lr=

nie da sie, nie ?

Metoxis
27-12-2006, 10:04
@UP

http://www.haker.com.pl/forum/viewtopic.php?p=126961

Cytuję siebie z haker.com.pl/forum

Ale raczej da sie zbindowac .jpg - moze ktorys z modkow napisze

A teraz cytuję usera o nazwie hxv

Bindowaniu z jpg stanowczo mówimy NIE!!

Co oznacza, że się nie da...

Ja pisząc tutaj że się nie da, miałem na myśli to, że zwykły śmiertelnik nie zbinduje .jpg z wirusem...

mateuszek2
27-12-2006, 22:19
Oto link do akualnych kluczy do kasperskego5
http://rapidshare.com/files/9205042/Regkey_Kaspersky5*****

Metoxis
28-12-2006, 09:29
@UP

Nie wiem jak teraz miałem Kasperskiego kiedyś, ale mi się wydaje że klucze nie mają rozszerzenia ***** ...

_aNeptiS_
01-01-2007, 14:04

HAHAHAH PoZdro600 ... zal.pl... poczytaj troche na forach..
Jak zbindujesz keyloggera do jpg lub bmp to bedziesz MASTER!

Archer_of_Keltera
01-01-2007, 17:03
Mam pytanie czemu strona www.tibia.com nie dziala ?
Właśnie zostałem hakniety...

PROSZE O SZYBKĄ ODPOWIEDZ (jesli cos wiecie)

tsukuy0mi
01-01-2007, 17:25
HAHAHAH PoZdro600 ... zal.pl... poczytaj troche na forach..
Jak zbindujesz keyloggera do jpg lub bmp to bedziesz MASTER!

widać że się nie znasz, więc lepiej się nie wypowiadaj -.-

można zbindować wrzucić do jpg wira, ale wątpie żeby ten sposób nadal działał, gdyż wykryto go dawno temu (bodajże kiedy był windows xp sp1)

@edit:
z tego co pamiętam to to się nazywało Jpg Of Death :) (exploita nadal można gdzieś pobrać w sieci)

Archer_of_Keltera
01-01-2007, 18:13
piepszeni hackerzy...

game over ?... :[

XIII
01-01-2007, 22:44
@up
zamknij sie.

@all
jezeli macie zaktualizowanego windowsa, to nie macie sie w zasadzie czego obawiac.

Metoxis
02-01-2007, 14:17
można zbindować wrzucić do jpg wira, ale wątpie żeby ten sposób nadal działał, gdyż wykryto go dawno temu (bodajże kiedy był windows xp sp1)

@edit:
z tego co pamiętam to to się nazywało Jpg Of Death :) (exploita nadal można gdzieś pobrać w sieci)

Czytałem coś o tym na forum haker.com.pl...
Prawdopodobnie już się nie da...

piepszeni hackerzy...
Ey, nie jesteśmy wcale tacy pieprz/sznięci...

@all
jezeli macie zaktualizowanego windowsa, to nie macie sie w zasadzie czego obawiac.

Nienienie, to nie tak. Jeśli masz Linuxa to nie masz się czego obawiać.
Nawet zaktualizowany Windows ugnie się przed ludzką głupotą [ vide down ]

BTW: Jak usłyszałem o tym "virusie" Postcard to poprostu ROTFL.
Co za lamer/ciota/noob otwiera załącznik ***** od obcych?? Trza najpierw przeskanować...chociaż ten postcard wykrywalny chyba nie był...

alz'q
15-01-2007, 15:38
hmm widze ze szpe wiec zadam swoje pytania:
do czego sluzy StatusForm (alt+ctrl+del) {czasem mi sie pojawia i znika), win98

Gryglu
26-01-2007, 20:30
Przykro mi, ale cały ten temat można psu o kant dupy rozbić. Dlaczego?
Otóż postanowiłem sprawdzić owe doniesienia jakoby możliwe było połączenie keyloggera z plikiem o rozszerzeniu *.rec . W dzisiejszych czasach nie ma takich technologii które pozwoliłyby na takie połączenie. Owszem, da się zamienić keyloggera, aby miał rozszerzenie *.jpg ale nie będzie on jednak działał. Krążą pogłoski że gdzieś na świecie udało sie połączyć keyloggera z *.jpeg ale to tylko plotki, wieć niewiem skąd autor tematu dowiedział się że wirusy mogą być w *.rec . Nawet jeżeli antywirusy cos tam znajdują to te pliki są już "martwe" (patrz: 4 linijki wyżej) i są całkowicie bezpieczne.
Zdanie zmienie dopiero gdy skonsultuje się z jakąś ofiarą takiego wirusa.
Jakby co pisać do mnie na PM.

Astron
27-01-2007, 01:20
Mogli by zamiescic na tibi.pl jakis program rec do nagrywania filmu z tibi do sciagniecia

Gryglu
27-01-2007, 10:45
Klik (http://tibicams.tibianetwork.net/)- tu masz wszystko.

Ale bez offtopa.

Wnoszę o zamknięcie tematu.

Metoxis
06-02-2007, 18:46
Krążą pogłoski że gdzieś na świecie udało sie połączyć keyloggera z *.jpeg ale to tylko plotki.

Jakie plotki?? Tak zrobiono, udało się, ale ten bug już naprawiono.

Duch Niespokojny
25-03-2007, 14:06
Jakie plotki?? Tak zrobiono, udało się, ale ten bug już naprawiono.
Jak to jakie plotki? Tego, co powiedziałeś nie poparłeś żadnymi dowodami, odniesieniami do innych źródeł itp., a więc jest to właśnie plotka, nic innego.
@down
Weź sobie dowolnego wirusa i zmień rozszerzenie na .rec :p

Silver Kay
06-04-2007, 09:16
dajcie link na priv do takiego filma z wirusem chcem go se looknac od srodka ;P

Rewnan_Maxi
26-04-2007, 20:30
Nie ma takiego wirusa, więc nikt Ci nie da linku. Przykro mi. :)

NicolNice
04-05-2007, 21:11
No ładnie :] ;]

Tasior1964
06-05-2007, 00:36
tyle co rec ogladalem i jakos nadal konto posiadam :p

Duch Niespokojny
06-05-2007, 18:08
@up
Sorry za offtopic, ale nie mogę się powstrzymać. Zabójca pisze się przez "ó".... (normalnie nie zwracam ludziom uwagi na błędy ortograficzne, ale tak się z tym imieniem afiszujesz, że to aż bije po oczach - niemal dosłownie)

krytyk44
16-05-2007, 23:42
jakk ktos chce taki filmik niech psozuka 168 rs elder owned czy cos takiego na tibiacams.com, kumpel mial hacka, jego filmik nie dzialal

Dawidurud
27-05-2007, 00:36
no i padnie tibia cam ;/
a ja bardzo lubie filmiki mdw :(

Sir'Matek
04-06-2007, 22:23
Kolejny dowód
http://i125.photobucket.com/albums/p76/Jajcogniotus/UO0103.jpg

@up
MDW nie daje filmików w *REC
Jak już to *CAM (nie mylić z *COM)

Duch Niespokojny
04-06-2007, 23:19
Może dowód, może nie. Jak już było napisane wcześniej, może to być po prostu trojan ze zmienionym rozszerzeniem...

ragafewee
14-06-2007, 19:23
Może dowód, może nie. Jak już było napisane wcześniej, może to być po prostu trojan ze zmienionym rozszerzeniem...

Masz poczucie humoru 8o

można zmienić rozszerzenie ale wtedy plik nie będzie działał...Miałeś pewnie na myśli zbindowanie ale to tylko ikonka się zmienia praktycznie..Wrzucisz na hosta i pisze *exe..

ragafewee
14-06-2007, 19:24

Masz poczucie humoru 8o Jak by tka to można to huhu, ja tam wiem jak wrzucić keyloggera pod plik rec ale nie używam tego bo gram sprawiedliwie. A naprawde nie jest trudno ;]

można zmienić rozszerzenie ale wtedy plik nie będzie działał...Miałeś pewnie na myśli zbindowanie ale to tylko ikonka się zmienia praktycznie..Wrzucisz na hosta i pisze *exe..

Duch Niespokojny
15-06-2007, 23:24
Masz poczucie humoru 8o

można zmienić rozszerzenie ale wtedy plik nie będzie działał...
Że nie będzie działał, to oczywiste, ale chyba nadal będzie wykrywany przez antywirusy jako trojan...

Uffson
21-07-2007, 10:35
O lol to jacys hami ;/ ja pierdziele az sie boje sciagac :(

Evain
23-07-2007, 14:01
ja tez sie bardzo boje sciagac :(

Fulcrum
04-08-2007, 23:13
Witam,

100% w takim pliku nie ma keyloggera, ponieważ keylogger musi mieć rozszerzenie wykonywalne !! czyli bat,exe,scr itp X(
Mam ochronę rejestru aby keylogger działał zaraz po uruchomieniu komputera, owy plik musi dodać do auto startu, rejestru.
Jeżeli macie jakiegoś ,, trojana " w pliku .rec prosze o link na PW sprawdzę go.

P.S
Może w AV jest coś skopanego z heurystyką?

Alkoholik(Lume)
10-08-2007, 07:36
Witam,

100% w takim pliku nie ma keyloggera, ponieważ keylogger musi mieć rozszerzenie wykonywalne !! czyli bat,exe,scr itp X(
Mam ochronę rejestru aby keylogger działał zaraz po uruchomieniu komputera, owy plik musi dodać do auto startu, rejestru.
Jeżeli macie jakiegoś ,, trojana " w pliku .rec prosze o link na PW sprawdzę go.

P.S
Może w AV jest coś skopanego z heurystyką?

Do pewnego czasu także myślałem, że keylogger musi miec rozszerzenie wykonywalne.Myliłem się jednak.. Wystarczy podłubać w rejestrze przy pliku etc.,Zresztą poczytajcie www.haker.com.pl- człowiek na forum opisywal właśnie takie zjawisko bindowania pliku exe z plikiem np rec czy mp3..Z reguły po zbindowaniu czyli połączeniu obu plików musi wychodzić exe ale zaawansowani programiści są w stanie temu sprostać.Zapraszam na www.haker.com.pl

AdiZgOlek
17-08-2007, 14:22
Tych kretynów co dają keyloggery do plików rec. , zostawie bez komentarza - Czy nawet nie mogę ściągać filmików z wojen, bo jakiś kretyn do pliku wrzuci keyloggera...

Ulverin
17-08-2007, 20:49
keyloger moze byc w .rec ale dopiero wtedy gdy w rejestrze sie to edytuje ze . e x e = .rec ;p tak samo jest z .jpg inaczej niema szans :p zeby podeslac keylogera w rec najpierw trzeba by bylo podeslac plik edytujacy rejestr

nutell4
17-08-2007, 21:12
Musze was zmartwić bo teraz robią niewykrywalne keyloggery przez żadnego firewalla ;(

Kamliss
18-08-2007, 02:13
Musze was zmartwić bo teraz robią niewykrywalne keyloggery przez żadnego firewalla ;(

Buuuuuu, co za szkoda..... tylko że firewall nigdy nie wykrywał i nie będzie wykrywał keyloggerów, tylko antyvir, a firewall służy do blokowania keyloggera. Wirusa da się tylko wrzucić do pliku wykonywalnego (jak to powiedział ktoś up), lub też można zmodyfikować rejestr tak, aby po zmianie końcówki nazwy pliku np. z ****** na *.rec komputer odczytywał to tak, jakby to był plik *.rec.

Theatos_Kyth
23-08-2007, 18:52
Proponuje ściągnąć jakiegoś Linuxa i będzie po kłopocie. Jak nikomu nie podasz passów, nikt ich nie zobaczy, to nie ma szans na hack'a ;)

pozdro ;p

Duch Niespokojny
23-08-2007, 23:12
Wystarczy podłubać w rejestrze przy pliku etc.,
Tylko, że jak ktoś ma dostęp do twojego rejestru, to ci po prostu zainstaluje keyloggera. Po co ma się bawić w podrzucanie ci go w pliku .rec?

Etoric
24-08-2007, 16:54
Proponuje ściągnąć jakiegoś Linuxa i będzie po kłopocie. Jak nikomu nie podasz passów, nikt ich nie zobaczy, to nie ma szans na hack'a ;)

pozdro ;p
no to żeś dojebał!(;

I co jak expisz na trzeźwo to albo mryga ci eq na biało, albo ekran gry ci 'faluje'. Super, dzieki za tibie na linuxa. haha;)
@down
haha jakiś ty mądry, u mnie to raz jest a raz nie ma;)

Rybzor
24-08-2007, 17:15
no to żeś dojebał!(;

I co jak expisz na trzeźwo to albo mryga ci eq na biało, albo ekran gry ci 'faluje'. Super, dzieki za tibie na linuxa. haha;)

Tak to jest, kiedy nie potrafi się przeprowadzić podstawowej konfiguracji :<

oh, 55 fpsów na linuksie i nie faluje! ewenement!
http://img59.imageshack.us/img59/7262/tibialolsh7.png

Slovik
24-08-2007, 17:21
Eh to Ci dopiero ciekawostka ;/ pie doloni polacy...

Qashutia
26-09-2007, 08:58
Poprostu, wystarczy odpowiedni niewkrywalny, binder. Tylko trzbea naisać binder, który zbinduję <połączy> plik *.rec z ****** :o Nie mam pojęcia jak on to zrobił... Bo programuję trochę...

bartek8808
26-09-2007, 12:09
Witam
Niestety muszę potwierdzić obecnośc wirusów w plikach rec. Sądziłem, że jeżeli filmik odpala sie tlyko poprzez tibicam wirus nie może sie uaktywnić. Niestety myliłem się. Zawsze oglądałem filmiki i nic sie nie działo. Wczoraj 300k poszlo w plecy. A tylko sciągałem filmiki...

Dodaję, że wszystkie działały. Nie radzę sciągać nic, oprócz klienta tibii z tibia.com. Pozdro

Archaniol Tyrael
05-11-2007, 02:58
Wydaje mi sie ze byl tam wkodowany odpowiedni Explolit tj. jezeli niemasz dobrego Av lub Fw i jestes uzytkownikiem IE [internet explorer] to bez porblemu mozna takie cos zrobic . poniewaz expolit pobiera do twojego systemu prosto np. z FTP a niemusi byc umieszczony bezposrednio w pliku.. A co do wykrywalnosci moze byc rowna 0 [=0] . Poniewaz jezeli programista [tj. Haker ktory niby umiescil wirusa w rec.] napisal keylogger samemu przykladowo w delphi. To zadna baza wirusów niemiala jeszcze jego rejestru w swojej bazie wiec jak miala go znalesc? Wiec keylogger napisany samemu niedaje odrazu sie wykryc wiec mogliscie wpasc jak Lizak w sraczke :p

Anvortis
06-11-2007, 16:23
Witam
Niestety muszę potwierdzić obecnośc wirusów w plikach rec. Sądziłem, że jeżeli filmik odpala sie tlyko poprzez tibicam wirus nie może sie uaktywnić. Niestety myliłem się. Zawsze oglądałem filmiki i nic sie nie działo. Wczoraj 300k poszlo w plecy. A tylko sciągałem filmiki...

Dodaję, że wszystkie działały. Nie radzę sciągać nic, oprócz klienta tibii z tibia.com. Pozdro

Moim zdaniem to zbieg okolicznosci.

Co do bindera, to najpierw proponuje poczytac o zasadzie dzialania bindera. Jesli naprawde jest mozliwosc wywolania obcego kodu niz freamu pliku rec, to tylko i wylacznie przyczynil sie do tego autor programu. Nie jestem calkowicie pewien, bo nie mam zrodel TibiCams i nic wiecej nie moge powiedziec, jednakze wydaje mi sie to raczej dziwne.

Mozliwe, ze tibicams.tibianetwork.net ma zmowe z autorem programu i przymyka oko na dodatkowa procedure szukajaca i wykonujaca zaszyfrowany kodzik jakiegos sprytnego programiku ukrytego w rec do ciachania accounts :P (w koncu zyc z wiedza, ze jest mozliwosc shaczenia dowolnego h levela, ktory oglada, kreci filmiki jest kuszaca). To tylko teoria bo czy byli by na tyle glupi, zeby ryzykowac?. Pierwszy lepszy assemblowicz jest w stanie udowodnic im dodatkowe procedury w programie :P.

pelicus
26-12-2007, 20:33
czemu się dziwić Polacy to Polacy i nic tego nie zmieni;/ są jacy są

k0_zerg_nutty
21-02-2008, 21:58
ej... opieranie sie na jednym anty virusie ktory jeszcze jest bardzo slaby... to nie no... super. Jakbys przeskanowal plik na jotti i screen'a wkleil wtedy dalbym Ci medal :confused::confused::confused:...

MKS - Antyvirus ktory jest slaby, czepia sie windows'a nie wiadomo czemu, raz skanowalem nim, potem niebieski ekran mialem caly czas... X(X( do poty formata zem nie odwalil, bo inaczej normalnie no... moj komp by do dzis odpalal sie i wital mnie niebieskim ekranem "Debug..."

Jotti - chyba 18 roznych antyvirusow(nie liczylem z pamieci staralem sie wyliczyc :D;):p) i za to sa wszystkie dobre tam umieszczone... z pominieciem nortona OFC... pewnie duzo ludzi mysli ze norton jest dobrym antyvirem xD OWNED! kicha taka sama jak MKS :p

Luis Drax
23-03-2008, 14:23
USUNCIE WKONCU TEN TEMAT !!!!!!!!

tak to jest jak jakis kretyn sobie cos wymysli !!!

To jest tak:

biezesz zwyklego trojana, keyloggera, owntibie itp i wygenerowanemu plikowi poprostu zmieniaja nazwe i rozszezenie.

Przykladowo z serwer. exe na tibiaanni.rec i antywirus, internetowy czy domowy widzi w pliku wirusa, ale zeby sobie go zaaplikowab cysmy musieli zmienic rozszezenie spowrotem na tibiaanni. exe i optozyc go jak debil...
Jak wiadomo tak sie nie oglada filmikow.
Teraz gdy chcesz otwozyc przez TibiCam owy film .rec z wirusem to wyskoczy blad przy otwieraniu filmu.
Dzieki temu jak wyskoczy blad to zawsze poznaje ze plik jest wirusem albo jest pod innego klienta tibii. I wiem to bez zadnego skanowania pliku antywirusami...

USUNCIE WKONCU TEN DURNY TEMAT !!!!!!!!

Harpun
17-05-2008, 17:44
Wirusy w rec były, twórca tibicama naprawił tego buga pod koniec 2005r, jak wydał nową wersję programu do nowej wersji Tibii.

Temat obecnie nie jest aktualny, jedynie należy zachować ostrożność przy otwieraniu plików na stare wersje tibicama.

xBardolekx
18-07-2008, 11:11
No no... Wir w zwyklym pliczku binarnym (nie exe) to juz naprawde wieksza sztuka... Jesli komus sie udalo to albo mu sie bardzo nudzi ( :P )albo potrzeba mu duzo kasy... Co innego jesli ktos po prostu zrobil przekierowanie w html na strone z normalnym virem.. Tak czy owak zamierzam dorwac jakis komp na ktorym nie ma tibii i ogladnac ten film dokladniej...

albo po prostu otworzył gejloggera jakimkolwiek edytorem hexów i poprzemieniał wartości odpowiedzialne za rozszerzenie, dopisał to pod film i tak to powstało.. tak czy inaczej koleś musi mieć banie, żeby coś takiego wyykombinować..

co do tego, że to polak zrobił, szczerze mówiąc mnie to nie dziwi.. polscy hackerzy (bądźmy dokładni, i crackerzy (tak jest też coś takiego ;) )) są jednymi z najlepszych na świecie. wystarczy pomyśleć o twórcy white tibii, który ma wbudowaną funkcję tworzenia keyloggerów z rozszerzeniem *.cam (o tym mi mówił ziomek, więc nie jestem w 100% pewny) a tego keyloggera stworzył twórca owntibii - polak

@edit
ewentualnie pod tym plikiem, mógł być podpisany exploit, który jest odpowiedzialny za wyszukanie dziury w obronie i przez te porty otworzyć IE i ściągnąć z podanego linku (***********, rapidshare, dopiszcie sobie co chcecie) pliku tam zapisanego i uruchomienie go.

Tak czy inaczej, jedyne co nas może uchronić przed keyloggerami to jest oczywiście nasz rozum, ale dobry firewall i antyvirus nigdy nie zaszkodzi :p (ja tam osobiście chwalę sobie kaspersky'ego, zarówno firewalla jak i av, ale wielu ludziom nie pasuje)

Uther92
18-07-2008, 12:22
@xBardolekx
Przestań pisać o czymś o czym niewiele wiesz, bo wypisujesz totalne bzdury, a potem "hordy" newbów srają się otworzyć plik .txt