PDA

Pokaż pełną wersje : Sonisphere Festival 2010

K.Jay
22-12-2009, 18:42
Portale internetowe na całym świecie już od miesięcy spekulowały o prawdopodobnej trasie "WIELKIEJ CZWÓRKI". Teraz, Sonisphere może potwierdzić, że METALLICA, SLAYER, MEGADETH i ANTHRAX zagrają razem po raz pierwszy w historii, sprawiając ogromną radość fanom metalu na całym świecie!

LARS ULRICH/METALLICA o tym historycznym ogłoszeniu mówi:

"Kto by pomyślał, że ponad 25 lat po powstaniu, Wielka Czwórka trash metalu nie tylko będzie bardziej popularna niż kiedykolwiek wcześniej, ale także po raz pierwszy zagra razem.. Niech to się stanie!"

KERRY KING/SLAYER mówi: "To jest czas, kiedy nareszcie fani dostaną właśnie to, na co czekali. To jest naprawdę niesamowite!"

Gitarzysta ANTHRAX- SCOTT IAN zgadza się, komentując to wielkie ogłoszenie:

"Ludzie oczekiwali wspólnego koncertu tych czterech zespołów od 1984 roku. To przecież 26 lat oczekiwania! Wierzę, że nie tylko sprostamy tym oczekiwaniom, ale zdruzgoczemy ich! Żadne cztery tak wpływowe zespoły jak Wielka Czwórka nigdy nie podjęły się takiego wyzwania. Wyobraźcie sobie, że The Beatles, Stones, The Who i Zeppelin zrobiliby coś takiego. Albo Sabbath, Priest, Maiden i Motorhead?"

Te cztery legendarne zespoły wyszły z podziemnia w latach 80-tych i natychmiast zdominowały scenę metalową, sprzedając miliony płyt i zapełniając hale koncertowe na całym świecie.

Giganty sceny metowej nigdy wcześniej nie występowały wspólnie na tej samej scenie, pomimo olbrzymich oczekiwań fanów.

Ale już 16 czerwca 2010 roku METALLICA, SLAYER, MEGADETH oraz ANTHRAX wystąpią na Festivalu SONISPHERE w Polsce, który odbędzie się na warszawskim Lotnisku Bemowo, zamieniając tym samym marzenia fanów w rzeczywistość.

Drugi wspólny występ Wielkiej Czwórki odbędzie się trzy dni póżniej podczas SONISPHERE FESTIVAL w Czechach, na którym pojawią się także inne oszałamiające kapele, które ogłaszane będą w nadchodzących dniach i tygodniach.

"Jest to wyjątkowa okazja dla wszystkich fanów muzyki heavy metalowej do zobaczenia Wielkiej Czwórki heavy metalu na tej samej scenie" podsumowuje DAVE MUSTAINE/ MEGADETH.

Dodatkową atrakcją SONISPHERE FESTIVAL w Polsce będą występy zespołów Mastodon oraz Behemoth.
Wybiera się ktoś na ten festiwal? Ja jako fan metalu, z pewnością zagoszczę na tym festiwalu. Wielka Czwórka na jednym koncercie to imo coś niesamowitego.

K.Jay

Articuno
22-12-2009, 19:22
Jeśli przeniosą do Wrocławia to tak, jeśli nie to zobaczymy.

Gtyk
22-12-2009, 19:59
Ja juz mam bilet na Golden Circle, zamowilem pierwszego dnia sprzedazy. 400 zl to duzo, ale na historyczny, pierwszy koncert wielkiej czworki, a do tego w Polsce, cena po prostu nie gra roli, obecnosc tam jest warta kazdej ceny.

Wahalem sie nad biletem na plyte, ale wole stac w komfortowych warunkach, blizej sceny z mozliwoscia wyjscia w kazdej chwili na teren z gastronomia ;)
No i sklad zespolow niemal idealny, tylko wyrzucilbym Behemotha, ktory stylem w ogole tam nie pasuje. Ale licze, ze dojda jeszcze jakies zespoly. Np w Szwajcarii gra jeszcze Motorhead i Heaven & Hell.

hoomik
22-12-2009, 20:37
jebac Warszawe, w Czechach beda grac 20 minut od granicy ; Bilety drogie jak cholera, ale trudno, warto.

<8>Borys<8>
22-12-2009, 22:04
Miałem do Czech jechać bo Heaven and Hell, ale z braku innych chętnych wybrałem Warszawe. Kupilem bilet na płyte; chce poczuc ten klimat, to pogo ;) zapowiada się po prostu rewelacyjnie, już powoli odliczam do niego :D

Lord Dreathan
11-01-2010, 16:32
Ja uderzam na naszą "wspaniałą" stolicę Warszawę.

Juzefek
12-01-2010, 19:55
Ja chciałem jechać, ale kasy na bilet nie mam ;/ (przynajmniej na ten moment)

Gtyk
13-01-2010, 20:39
@up

Bilety raczej beda jeszcze dlugo dostepne, przynajmniej te za 200 zl na plyte. Tak wiec zbieraj kase, zapozycz sie, idz rozdawac ulotki, odmow sobie czegos i szybko kase uzbierasz ;) 200 zl to nie jest w koncu jakas zaporowa suma

Emcess
13-01-2010, 21:01
Ja chciałem jechać, ale kasy na bilet nie mam ;/ (bynajmniej na ten moment)

http://img686.imageshack.us/img686/1856/ed9b667a1e.jpg (http://img686.imageshack.us/i/ed9b667a1e.jpg/)

@top,
nie moje klimaty niestety ; o

Hovvner
13-01-2010, 21:04
Spodziewajcie się wielu Kindermetali! xd

Thero
14-01-2010, 18:16
Jeżeli ktoś wybierze się tam tylko dlatego, bo pamięta, że na MTV było coś o Metallice to ja szczerze mówiąc nie widzę w tym nic złego. :)

Juzefek
20-01-2010, 16:20
http://img686.imageshack.us/img686/1856/ed9b667a1e.jpg (http://img686.imageshack.us/i/ed9b667a1e.jpg/)

Nie mogę się odzwyczaić od mówienia bynajmnie zamiast przynajmniej, dzięki za zwrócenie uwagi ;]

Juzefek
17-06-2010, 12:58
No i już o imprezie :P Jak tam wasze odczucia? Bo ja powiem tylko jedno: zajebiście xd

Seeleesee1992
17-06-2010, 16:10
Więc tak:
- Wg. mnie Megadeth dał trochę dupy. Nie żeby źle grali, ale jakoś tak bez polotu, zero kontaktu z publiką. Ot od piosenki do piosenki, tak jakbyś przesłuchiwał płytę, a nie był na koncercie. Pod koniec ich występu trochę się to zmieniło, ale był to najsłabszy występ wieczoru.
- Najbardziej wku*wiły mnie telebimy, ustawione kawałek od sceny. Na samą Metę nie chciałem się pchać z kumpelą pod scenę, bo po prostu nie mieliśmy takiej potrzeby myśląc, że wszystko co będzie się działo na scenie pokażą telebimy (tak jak to miało miejsce przy wcześniejszych występach). Skończyło się na tym, że staliśmy jak te ciecie, wypatrując muzyków na scenie, bo telebimy odmówiły posłuszeństwa (a ten duży, na scenie w większości pokazywał reakcje publiki albo jakieś efekty specjalne ;p)
- Byłem zaskoczony, że mi, raczej niezbyt przychylnej Metallice osobie, tak spodoba się ich show.
Ale podsumowując, warto było wydać kasę na ten festiwal. Mimo wszystkich prywatnych problemów które spotkały mnie i ekipę po drodze do Warszawy i w drodze do domu.

Gtyk
18-06-2010, 12:40
Bylo swietnie.
-Behemoth - no coz, bez polotu, wyszli, pona*******ali i poszli. Nic wiecej nie jestem w stanie powiedziec
-Anthrax - dla mnie numer 2 tego festiwalu! Belladonny nigdy na wokalu nie lubilem, bylem zawiedziony ze to jego Anthrax wzial na Sonisphere. Ale jak zobaczylem ich wystep to zmienilem zdanie, zajebiscie duzo energii, dobry kontakt z publika, mimo ze niewiele z ich tworczosci znam to bawilem sie swietnie na ich koncercie
- Megadeth - rozczarowanie dnia niestety... Bardzo chcialem zobaczyc ich koncert, ale jakos kiepsko to wszystko wyszlo. Nie dosc, ze akurat na ich wystepie slonce swiecilo mi prosto w ryj tak, ze nie widzialem zupelnie nic, to Dave mial prawie zerowy kontakt z publika, wygladal jakby byl obrazony ze musi grac jako dopiero 3 od konca. Wokalnie tez porazka calkowita. Na plus zdecydowanie setlista i gitary - w tym sa mistrzami
- Slayer - nie jestem wielkim fanem, ale przyjemnie bylo posluchac. W zaden wiekszy mlyn sie nie wdalem, bo regenerowalem sily na metallice. Troche na poczatku brzmienie mieli zjebane
- Metallica - pozamiatali wszystkich.. Widzialem ich po raz 3 w zyciu, jechalem tam glownie dla nich i skopali mi dupe az milo ;) Mialem bilet GC, na pierwszych 2 kawalkach byl taki mlyn, ze udalo mi sie doleciec prawie pod sama scene i stalem w 4 czy 5 rzedzie ;) Widok idealny, zespol na wyciagniecie reki. Caly koncert jak zawsze szalalem, skakalem, spiewalem, gardlo mam zdarte do dzis :D Jedyny minus jak dla mnie to setlista - troche zbyt wiele kawalkow sie powtorzylo z Chorzowa. Ale mimo wszystko na plus ANL - cholernie chcialem to uslyszec, Hit the ligts - rozpierdol totalny, Blackened - juz slyszalem w Berlinie, ale uwielbiam ten kawalek. Zabraklo mi bardzo Battery, cos mam pecha do tego utworu, 3 koncert i ani razu nie trafilem na to ;) Szkoda ze nie zagrali tez czegos specjalnego, ale jak Hetfield stwierdzil na Meet&Greet w rozmowie z kims, to jest festiwal a nie ich osobny koncert, a na festiwalach graja zazwyczaj takie swoje "the best of".

No i w koncu zlapalem kostke, swietna pamiatka z koncertu :D

Juzefek
18-06-2010, 13:56
No i w koncu zlapalem kostke, swietna pamiatka z koncertu :D

Masz zajebisty artefakt xD Oni rzucali te kostki, na których był napis The Big 4 z jednej strony a z drugiej loga zespołów?

Seeleesee1992
18-06-2010, 17:20
-Behemoth - no coz, bez polotu, wyszli, pona*******ali i poszli. Nic wiecej nie jestem w stanie powiedziec
Tu się nie zgodzę, mi (wielkiemu fanowi, więc to trochę zmienia podejście) ich występ się podobał ;D

- Megadeth - Dave (...) wygladal jakby byl obrazony ze musi grac jako dopiero 3 od konca.
Tutaj w 100% się z Tobą zgadzam. Nie wiedziałem jak to ująć we wcześniejszym poście, ale miałem dokładnie takie samo wrażenie! ;/

Gtyk
18-06-2010, 17:22
Masz zajebisty artefakt xD Oni rzucali te kostki, na których był napis The Big 4 z jednej strony a z drugiej loga zespołów?

Rozne rzucali, ale takiej niestety nie zlapalem. Mam dokladnie taka:
http://www.kottonpickin.com/metallicazombierobertbass.jpg

Juzefek
18-06-2010, 23:00
Też fajna :P Na następny koncert też zainwestuje w bilety na GC :P