Pokaż pełną wersje : WoŚp
Maniak Hip-Hopu
09-01-2005, 11:16
Ruszył XIII Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy-
Co o niej sądzicie? ? Wypowiadajcie sie tutaj...
Według mnie, to jest szczytny cel,ponieważ kazda 1zł moze pomóc,
A wiec zapraszam was, zebyscie wrzucili cos do tej skarbonki. :)
Mi też WOŚP się podoba!
Naprawdę jedna z nielicznych organizacji które naprawdę chcą pomóc!!
A tak z drugiej strony to ciekawe ile dla siebie biorą, bo nie wierzę, że wszyscy w 100% są tam WOLONTARIUSZAMI. Ciekawa jest też sprawa, że Unia Europejska dała taką samą kwotę na ofiary w azji jak Sandra Bulock ... Niech się walną w głowę ...
Slajt@
Wyobraz sobie ze nikt, nic dla siebie nie bierze. Sama jestem wolontariuszka Wosp. Moze masz jakies pieprzone zapedy by grabic i brac od wszystkiego procent, ale nie posadzaj o to innych, ktorzy wkladaja cale sily by choc troche pomoc. Wszystko w wosp jest datkiem. Transmisja tv i studio sa darem od tvp, puszki sa wykonane za darmo przez pewna firme papiernicza, rusztowania na wszystkie sceny sa pomoca firm budowlanych z calego kraju. Dlaczego zamiast pomoc raz w roku chociaz symboliczna zlotowka, ludzie mysla czy aby przypadkiem ktos na tym nie zarobi?
Rok temu chodzilam po ulicach zbierajac pieniadze. Podbiegla do mnie mala dziewczynka (z 7 latek), wrzucila nam troche drobnych i dala pluszowe serduszko, na ktorym byly recznie wyhaftowane literki WOSP. Powiedziala, ze pomogla jej w tym mama i czy mozemy to sprzedac. Nawet nie wiecie jak taki gest mi sie spodobal. To bylo niebo w porownaniu do tego, gdy ludzie w naszym wieku zamiast pomoc, mijali nas lub co gorsza wyklinali.
Kazda zlotowka sie liczy, wiec pomozcie.
PS. Owo serduszko sprzedalismy za okragla sumke jakies 15 minut pozniej ksiedzu z pobliskiej parafii.
PS2. Samego Owsiaka nie lubie, ale praca, ktora wlozyl i caly czas wklada w taki szczytny cel jest niesamowita.
A tak z drugiej strony to ciekawe ile dla siebie biorą, bo nie wierzę, że wszyscy w 100% są tam WOLONTARIUSZAMI. Ciekawa jest też sprawa, że Unia Europejska dała taką samą kwotę na ofiary w azji jak Sandra Bulock ... Niech się walną w głowę ...
Fakt, chore. -.-
@Topic
Mój kolega to nazwał "Wielka Orkiestra świątecznej nie mocy/przemocy(jak kto woli", dlaczego? Dla tych głupich gówniarzy, którzy udają wolontariuszy...
Oosobiście myślę, że gdyby nie WoŚp to by było znacznie gorzej..
EDIT:
@Up
A jak wytłumaczysz fatk, że spotkałem już kilku oszustów rok temu? Czyli takich co chodzą z puszeczkami bez tej "legitki" i biorą sobie wszystko do domu? Chodzi mi tu o oszustów, którzy nie mają nic wspólnego z wolontariuszami... To też jest chore :l ..
EDIT:
@Up
A jak wytłumaczysz fatk, że spotkałem już kilku oszustów rok temu? Czyli takich co chodzą z puszeczkami bez tej "legitki" i biorą sobie wszystko do domu? Chodzi mi tu o oszustów, którzy nie mają nic wspólnego z wolontariuszami... To też jest chore :l ..
1. Oszusci, oszustami - zawsze beda, bo to gatunek ktorego wybic sie nie da, ale nie oskarzajcie o to ludzi, ktorzy wkladaja cale swoje serce w to by pomagac.
2.Sam przyznajesz, ze byli bez legitymacji. To na cholere im dawac? Przeciez legitymacja jest po to, by dzieki niej wiadomo bylo co sie dzieje.
Maniak Hip-Hopu
09-01-2005, 12:14
Takich oszustow trzeba napukac gdy sie spotka, cala polska daje z kilka milionow a tu łebki zabieraja, ale co roku jest juz lepiej.
Dlatego jak bedzieciie dawac kaske lepiej lookac na wolontariusza i legitke czy nioe przypadkiem jest oszustem.
Jak powiem swoje zdanie, to od razu się będziecie pytać: "A czemu nie? Przecież WOŚP to takie super, pomagają itd". Wypowiadałem się już chyba rok temu na ten sam temat...
Ech...
WOŚP robi to co powinno robić państwo!!!
Przecież na zachodzie nie ma takich akcji bo państwo za wszystko płaci!!!
Chociaż trzeba przyznać że Polacy umieją pomóc drugiemu głównie przez takie akcje, tak więc Orkiestra sama w sobie jest "zjawiskiem" pozytywnym...
$corcerer
09-01-2005, 14:19
A na przykład Caritas robi to samo, i jakoś nie potrzebuje rozgłosu...
rafal<vaviec>
09-01-2005, 14:33
No , ale Caritas zbiera pieniądze przez cały rok , a WOŚP ten jeden jedynyn raz w roku .
@ Topic ja podziwiam Jurka Owsiaka za to co zrobił .A wy zamiast marudzić powinniście dać chociaż złotówka.Polaków jest 38 milionów , a rekord WOŚP 31 milionów .Gdyby Każdy polak zał po złotówce ile by tej kasy było?? A i tak to nie oznacza , że że 31 milionów ludzi dało kase ...
Edit: opdziwiam nie tylko Jurka , ale i wolontariuszy . Spójrzcie za okno jaka jest pogoda . Tulko nieliczni odważyli by się wyjść w taką pogodę .Więc my mamy fajnie przed tym komputerem z gorącą herbatką .
Niektórzy są tak zapatrzeni w Jurka i jego organizację, że szok... Boli mnie brak obiektywizmu u niektórych...
@Scor: piękne podsumowanie; popieram, podpisuję się odiema nogami i lewą ręką
Vanhelsen
09-01-2005, 16:34
Ja słyszałem wiele pogłosek na temat "machlojek" Owśiaka, np:
Kase którą uzbiera w danym roku wrzuca na konto, % bierze do kieszeni a rok puzniej reszte "oddaje"...
Albo chocby "Przystanek woodstok 9czy kaj to sie pisze), nie żebym miał coś przeci ale ile na to idzie kasy ?? A mogli by tak ten szmal na WOŚPA (ewentualnie Caritas) przekazać a nie robić imprezke vice wersa obok równie porytego (moim zdaniem) "Przystanku Jezus"
A wogule ile kasy idzie na taki "Finał" przecierz każdy coś ciągnie.
na 100% coś idzie na ten zasrany woodstok
$corcerer
09-01-2005, 17:59
Nah, szybcy jestescie...
Każda fundacja funkcjonuje w ten sposób, że zbierają kaśe, wpłacają ją na konto i ogłaszają przetarg na cośtam. Zanim rozwiążą przetarg i wyłonią zwycięzcę, to kasa procentuje, a oni potem jadą na tym procencie cały czas... Z czegoś przecież muszą żyć, co nie?
Peace, love, and ecstasy <= czyżby nowe hasło Owsianki?
No , ale Caritas zbiera pieniądze przez cały rok , a WOŚP ten jeden jedynyn raz w roku . @ Topic ja podziwiam Jurka Owsiaka za to co zrobił .A wy zamiast marudzić powinniście dać chociaż złotówka.Polaków jest 38 milionów , a rekord WOŚP 31 milionów .Gdyby Każdy polak zał po złotówce ile by tej kasy było?? A i tak to nie oznacza , że że 31 milionów ludzi dało kase ... Edit: opdziwiam nie tylko Jurka , ale i wolontariuszy . Spójrzcie za okno jaka jest pogoda . Tulko nieliczni odważyli by się wyjść w taką pogodę .Więc my mamy fajnie przed tym komputerem z gorącą herbatką . __________________
--> Buahhahaha
Owsiak bohaterem ?! Dla mnie to jeden <cenzura> oszust w okularkach. A dorobił się głównie na tej Orkiestrze (a czy coś bierze to nie wiem). Chodzi mi o popularność. A wiecie, że facet tyra księży i jest tym samym facetem, który "pomagając" w azji już niedługo będzie robił przystanek woodstok (czy jak to się piszę) gdzie wszyscy upiją się, zaczną brać dragi i jeszcze nie wiem co ... A tak offtopic to on mnie wkurza facet tym swoim jąkaniem, myśli, że edzie wyglądał bardziej niewinnnie ... -.-
@Tanatess:
To jest Polska, nie może być, że cała kasa idzie na biedne dzieci i nie rób sobie nadzei myśląc, że Owsiak siedzi w swoim studiu o chlebie i wodzie. Nie myśl, że samoloty latają na wodę. Obudź się wreszcie ! Qrde, sry że tak ostro :)
PS:A tych wolontariuszy to ja też podziwiam.
Hmm...Podoba mi się sama idea. Od wielu lat pomagają noworodkom, ale zobaczcie ile ten Owsik (celowy błąd) za to bierze. Bo 2+2=4, a nie 22 ;P
@rafal<vaviec> tysiac to kosztuje jeden taki
Chcialem sobie cos kupic na allegro, ale nie akceptuja gp :( <zart>
W zeszłym roku bylo lepiej, licytowali jakies fajne rzeczy itp. w tym roku ehh ~
1. Oszusci, oszustami - zawsze beda, bo to gatunek ktorego wybic sie nie da, ale nie oskarzajcie o to ludzi, ktorzy wkladaja cale swoje serce w to by pomagac.
2.Sam przyznajesz, ze byli bez legitymacji. To na cholere im dawac? Przeciez legitymacja jest po to, by dzieki niej wiadomo bylo co sie dzieje.
Czy ja oskarżam? Ja oznajmiam, a to różnica... Pozatym dzieciakom bez legitki nie dawałem ;)
Chcialem sobie cos kupic na allegro, ale nie akceptuja gp :( <zart>
W zeszłym roku bylo lepiej, licytowali jakies fajne rzeczy itp. w tym roku ehh ~
A w tym roku o 20:00 u mnie na Zielonym Rynku będą "fajerwerki"(trochę nie w porę...) itd.
Po prostu Caritas nie ma żadnego "finału", a zbiera mniej więcej tyle samo pieniędzy, męczy się cały rok, a ludzie i tak tylko "Oh! Ach!" jak zobaczą napis WoŚp...
@Topic
A kto myślał, że Owsiak to jest człowiek o tak ogromnym sercu, że za lata pracy nic nie będzie brał? Myślę, że nawet mu się należy, choć nie trzymam się reguły "złotówka dla nas, grosik dla poszkodowanych".
Ja tam do owsiaka nic nie mam, wiem jaki jest, słyszałem o pijactwach itp. Ale nic do niego nie mam, ale mam do takiego rydzyka, który g**** robi, a ma pretensje do owsiaka, jedyne co rydzyk dobrze robi to mnożenie ilości mediów (gazety, telewizje itd) i kupowanie drogich zabawek, np. helikopter. Zresztą niech sie zajmie sobą, ;)
rafal<vaviec>
09-01-2005, 20:18
Tak sobie patrze jak we wszystkich miastach strzelają fajerwerkami i myślę że.... z tych samych fajerwerek mieli by z kilkanascie/dzisiąt tysięcy złotych...
Tak sobie patrze jak we wszystkich miastach strzelają fajerwerkami i myślę że.... z tych samych fajerwerek mieli by z kilkanascie/dzisiąt tysięcy złotych...
No wiesz, z wielu rzeczy można zrezygnować. Np. nie grać w tibię, nie korzystać z internetu. A za oszczędzone pieniądze (prąd/internet itd.) wspomóc kogoś. Łatwo powiedzeć :D
Nom w sumie tak, ale WOŚP jest sama w sobie akcją która ma pomagać a tibia?
Nom w sumie tak, ale WOŚP jest sama w sobie akcją która ma pomagać a tibia?
No wiesz ten show, ma pomóc w zbieraniu pieniędzy. Pomyśl, jakby wyglądała taka coroczna akcja, gdzie stoi sobie kilka osób z szarymi puszeczkami. Byłaby jak każda innya, trwająca co roku, a tu masz coś wyjątkowego ;)
Galahard
09-01-2005, 22:41
Kraków się bawi, właśnie wróciłem z rynku i było cool. Lepsze fajerweki odwalili niż na sylwa chyba ;) No i Lady Punk oraz Lipnicka i Porter...
Vanhelsen
09-01-2005, 23:48
Ja tam do owsiaka nic nie mam, wiem jaki jest, słyszałem o pijactwach itp. Ale nic do niego nie mam, ale mam do takiego rydzyka, który g**** robi, a ma pretensje do owsiaka, jedyne co rydzyk dobrze robi to mnożenie ilości mediów (gazety, telewizje itd) i kupowanie drogich zabawek, np. helikopter. Zresztą niech sie zajmie sobą, ;)
Oj chyba na odwrut, bo zawsze we wrocku jest licytacja jakiegoś gówna, rok temu był helicopter, 2 lata temu lokomotywa a 3 lata temu samolocik (mig jakiś czy cuś :P) a w tym roku można kupić sobie tranwaj :P (Kubił bym by dojerzdzać do szkoły ale niema gdzie zaparkować ;()
Kraków się bawi, właśnie wróciłem z rynku i było cool. Lepsze fajerweki odwalili niż na sylwa chyba ;) No i Lady Punk oraz Lipnicka i Porter.. Fakt, imprezki mają fajne :P ale to temat z innej beczki.
a ja przypadkiem trafiłem na koncert Krawczyka w katedrze warszawskiej - masakra ...
a ja przypadkiem trafiłem na koncert Krawczyka w katedrze warszawskiej - masakra ...
"Twój obrazek na szkle!!1111" -hehe
U mnie była "Edyta Górniak", szybkim acz nie wariackim sposobem oddaliłem się do domu... Były też fajerwerki:), sto razy lepsze niż ta "Edyta Górniak"..
EDIT:
Kosztem tych tysięcy zarobili kilka milionów...
Oj chyba na odwrut, bo zawsze we wrocku jest licytacja jakiegoś gówna, rok temu był helicopter, 2 lata temu lokomotywa a 3 lata temu samolocik (mig jakiś czy cuś :P) a w tym roku można kupić sobie tranwaj :P (Kubił bym by dojerzdzać do szkoły ale niema gdzie zaparkować ;()
Tia....Ale kiedys to pamietam, w tv mowili, co to nie licytuja, mozna bylo licytowac od skarpetek zaczynajac, a na samolocie konczac, a teraz?
Kiedys tez o WOSP truli chyba przez tydzien, ciagle gadki itp, a teraz 2-3 dni i juz nikt nic nie pamieta....A szkoda.
@fast up
Rydzyk ten helikopter dla siebie kupił, a jeśli jest taki "kochający", to czemu w tym roku nie wystawił go w we własnym fake WOŚP (kapeal czy jakoś tak, wiem, że brak oryginalności)...
Nightwalker
10-01-2005, 12:00
Córka znajomej mojej mamy ma cókrzyce. Od Wośpa dostała urzadzenie z 80 tysięcy, dzieki któremu może wszsytko jeść normalnie! I nie musi się kłóć 6 razy dziennie! Czy to nie wspaniałe?
Wszystko było by OK gdyby nie:
Lepsze Nic niż Rydz
Fundacja WOŚP jest wciąż obiektem ataków wielu środowisk, w tym przede wszystkim skrajnie prawicowych. Głównym zarzutem jest w tym wypadku fakt, że 10% środków zebranych podczas finałów Orkiestry jest przeznaczane na cele statutowe Fundacji WOŚP, w tym m.in. „deprawujący młodzież” „Przystanek Woodstock”. Abstra***ąc od rozważań, czy polski Woodstock propaguje chaos i antywartości, faktem jest, że przez 13 lat swojej działalności Fundacja WOŚP zebrała 53 mln. 616 tys. dolarów, za które zakupiła blisko 16 tys. urządzeń medycznych. „Obrońców wartości” nie zawsze jednak to przekonuje...
>> http://relaz.o2.pl/magazyn-artykul.php?id=345
Tana, przegrałaś, jednak coś dla siebie biorą :P
Biorą te "sklonowane" procenty. Zresztą mi to wisi, bo rydzu wszystko bierze, co mu w kieszeń wlezie... ;)
Może Owsik daje coś na dzieci. Ale dopiero w grudniu. A procentów bierze sobiew do kieszeni. A dużą część wydaję na Przystanek Woodstock. Zawsze po tym "Przystanku" mówi się wile złego o nim, ale już w styczniu się nie pamięta i daję kasę. A wolontariusze są jacyś dziwni:
Przykład:
Wośpiacy: Wspomogą nas państwo
Ja: Ale mu nie popieramy p. Owsiaka
Wośpiacy: Dobra to my zmykamy. Do widzenia.
Boją się wymiany zdań.
PS. Macie link do prawdy o p. Owsiaku (http://www.pomorze.wszechpolacy.pl/wosp/index.html).
$corcerer
16-01-2005, 20:48
okej, ale czy macie jakieś poważne dowody przeciw niemu?
wszystki fundacje jakie znam żyją z procentu, bo inaczej się nie da. Nie widzę zatem problemu w tym, że prubuje utrzymać się w jakiś sposób. Pozatym robi coś dobrego.
A o przystanku Woodstock prawda jest taka, że każdy widzi to, co chce widzieć. Jeżeli podzielacie opinię LPRu, i TV Trwam, że na woodstock jeżdżą sami sataniści itd, to życzę miłego dnia. Osobiście znam Kleryka (jest na IV roku) który co rok jeździ na Woodstock, i jakoś problemu nie ma. Wszystko jest dla ludzi, oczywiście z umiarem (no, prawie wszystko)
Jeżeli chodź jeden, jedyny procent idzie na pomoc innym ludziom, to to się opłaca. Bo kiedy indziej dajemy jakieś pieniądze prócz tych kilku dni kiedy organizują jakieś akcje.
@Scor: Jeżdże na Wood~ i wiem, że gdyby księża patrzyli na dobre strony będąc tam, a nie tylko oglądali zdjęcia, czytali artykuły itd. to by zrozumieli co tam się dzieje poza ich przekonaniami.
Hmm, zgodzę się z Taną... Mi jakaś starsza pani(zapewne babcia) z jakąś 4-6 letnią dziewczynką cała woreczke srebra, skomentowała to słowami:
-Mojego męża, jemu już się nie przyda, a może za to uda się kogoś uratowac.
pewnie, że spotyka się liczny sperzeciw ludzi, są to głównie ludzie starsi, bardzo podatni na różne źródła kościelne (w tym i Radio Maryja O.Rydzyka). Niektórzy komentują to słowami:
-Nie dam na nakrotyki dla Owsiaka!
, ale jest sporo osób, które nie mająć za wiele pieniędzy starają się wrzucić nawet ten 1 symboliczny grosz. Zbierająć, spotykałem wielu ludzi, i muszę powiedzieć, że społeczeństwo wcale nie "zgredzieje".
Dodam, że w tym roku, pobiłem swój osobisty rekord i zebrałem równo:
1286 złotych 80 groszy,
49 euro 12 euro centów
7 dolarów
17 gram srebra.
PS macie link do prawdy o p. Owsiaku: Kliknij TU (http://www.pomorze.wszechpolacy.pl/wosp/index.html)
IMHO niezwykle wiarygodne i obiektywne źródło informacji... 8o
@ iwan
Są tam same fakty, a jeśli ktoś się z tym nie zgadza to nie moja wina.
@ scor
Rozumiem, jeśli ktoś jedzie na Woodstock posłuchać muzyki, pobawić się. Popieram ich. Tylko, że obok sceny montuje się zawsze "pokojowa wioska" groźnej sekty Haare Kriszna. Której Owsiak prawdobodobnie jest członkiem (są nawet zdjęcia w strojach tej sekty p. J. Owsiaka. W jej szpony wpada dżo osób będących na Woodstocku. A czemu nie chcieli rozłożyć się "Przystankowi Jezus", który działa tylko dzięki temu, że nył na terenie kościoła.
@ iwan
Są tam same fakty, a jeśli ktoś się z tym nie zgadza to nie moja wina.
@ scor
Rozumiem, jeśli ktoś jedzie na Woodstock posłuchać muzyki, pobawić się. Popieram ich. Tylko, że obok sceny montuje się zawsze "pokojowa wioska" groźnej sekty Haare Kriszna. Której Owsiak prawdobodobnie jest członkiem (są nawet zdjęcia w strojach tej sekty p. J. Owsiaka. W jej szpony wpada dżo osób będących na Woodstocku. A czemu nie chcieli rozłożyć się "Przystankowi Jezus", który działa tylko dzięki temu, że nył na terenie kościoła.
Gościu, jesteś kolejnym bezmózgiem(wiem co mówię). Sekty członkiem jest?? Ciekawe, byłem już na 3 Woodstockach, i nigdy nie widziałem żadnej Haare Kriszna(swoją drogą pisze się Hare Krishna, ale kit). A co do tego, to wiesz chociaż co to jest Hare Krishna? Chyba nie... Jest to tybetańska modlitwa, tka popularna jak u nas "Zdrowaś Maria", więc jeśli nie wiesz to się nie odzywaj...
Hare Krishna, Hare, Hare!
Gościu, jesteś kolejnym bezmózgiem(wiem co mówię). Sekty członkiem jest?? Ciekawe, byłem już na 3 Woodstockach, i nigdy nie widziałem żadnej Haare Kriszna(swoją drogą pisze się Hare Krishna, ale kit). A co do tego, to wiesz chociaż co to jest Hare Krishna? Chyba nie... Jest to tybetańska modlitwa, tka popularna jak u nas "Zdrowaś Maria", więc jeśli nie wiesz to się nie odzywaj...
Hare Krishna, Hare, Hare!
Przeczytaj (lub przejrzyj ilustracje) w książce Grzegorza Felsa pt. "Dwa oblicza Hare Kriszna" na stronach 110, 111 i 114 są zdjęcia Owsiaka w stroju sekty Hare Kriszny (jak chcesz Hare Krishny). Zaś bna 105 jest zdjęcie "Pokojowej wioski Kriszny" na Woodstocku. Jak mogłeś być 3 razy i nie widzieć. Aż tak byeś na******???
Przeczytaj (lub przejrzyj ilustracje) w książce Grzegorza Felsa pt. "Dwa oblicza Hare Kriszna" na stronach 110, 111 i 114 są zdjęcia Owsiaka w stroju sekty Hare Kriszny (jak chcesz Hare Krishny). Zaś bna 105 jest zdjęcie "Pokojowej wioski Kriszny" na Woodstocku. Jak mogłeś być 3 razy i nie widzieć. Aż tak byeś na******???
LÓL, byłeś kiedyś na woodstoku?? Nie to się kur.wa zamknij i się nie wypowiadaj... Co widiałeś na tych zdjęciach? Namiot z napisame "Hare Krishna"?? Kur.wa nie lubie jak jakiś idiota nie wie totalnie co mówi, a wypowiada się na takie tematy.
LÓL, byłeś kiedyś na woodstoku?? Nie to się kur.wa zamknij i się nie wypowiadaj... Co widiałeś na tych zdjęciach? Namiot z napisame "Hare Krishna"?? Kur.wa nie lubie jak jakiś idiota nie wie totalnie co mówi, a wypowiada się na takie tematy.
Ja nie byłem (nie chciałem), ale moi kumple byli. Powiedzieli dokładnie to o czym mówię. "Pokojowa wioska Kriszny" niedaleko sceny. Po jednej nocy przeniśli się do "Przystanku Jezus", ponieważ okradli ich w nocy. Tam im nic nie groziło. Możesz patrzeć na to inaczej, ale mnie nie przekonasz do p. Owsiaka, WOŚP i Przystanku Woodstock.
Ja nie byłem (nie chciałem), ale moi kumple byli. Powiedzieli dokładnie to o czym mówię. "Pokojowa wioska Kriszny" niedaleko sceny. Po jednej nocy przeniśli się do "Przystanku Jezus", ponieważ okradli ich w nocy. Tam im nic nie groziło. Możesz patrzeć na to inaczej, ale mnie nie przekonasz do p. Owsiaka, WOŚP i Przystanku Woodstock.
Muchachachacha, BUchachachachac, lolololololol, rotlf!!! Muchachacha <spazmatyczny śmiech>Przystanku Jezus?? O k00rwa, nie tylko nie o.Rydzyk!!! Sory, ale jeśli ich okradli, to znaczy, że mieli jakieś rzeczy, i nie oddali ich dla Rydzyka, wątpię, żeby ich wpuścili... Masz dobrych qmpli, jeśli idą na przystanek Radia Maryja(swoją drogą nędzna kopia Woodstoka), zeby posłuchać sobie religijnych śpiewów... Sory, ale jeśli są takimi lamami, jak Ty, to lepiej nie wypowiadaj się tu... Jeśli twoji qmple jeżdża na przystanek o.Rydzyka, to muszą być jakimiś totalnymi pedziami albo jakimiś zj.ebami! Lepiej się już nie odzywaj w tym temacie, bo to był temat ludzi inteligentnych... Tutaj wszyscy się brechtają z twoich "wiarygodnych" źródeł i takich tam... Idź się zapisz do młodzieżówki Samoobrony, Ligi Polskich Rodzin albo ewentualnie to Partii Narodowej Młodych Chrześcijan(założonej przez o.Rydzyka oczywiście!)
Ciekawe, byłem już na 3 Woodstockach, i nigdy nie widziałem żadnej Haare Kriszna(swoją drogą pisze się Hare Krishna, ale kit). A co do tego, to wiesz chociaż co to jest Hare Krishna?
Sorry, ale ta sekta była na Woodstoku na zaproszenie (!) Owsiaka. A i wydaje mi się, że możliwe, że sam nie jesteś doinformowany, bo Hare Krishna to sekta. Nie wiem, czy fragment raportu Biura Bezpieczeństwa Narodowego będzie wystarczający: http://www.sekty.net/?n_id=18
I jeczcze jedno:
Hare - Krishna powstal w 1966 roku, w Nowym Yorku, a nie w Indiach... z hinduizmem ma tyle wspolnego co hamburger z Hamburgiem, to rzeczywiscie sekta, a nie uznana Religia (odnośnie tego, że to jest tybetańska modlitwa)
przystanek Radia Maryja(swoją drogą nędzna kopia Woodstoka)
Przystanek Jezus, a po drugie żadna kopia tylko alternatywa dla tych, co się chcą rozwijać duchowo. No i na cholerę się ciągle czepiacie o. Rydzyka? (swoją drogą był już o tym temat)
I takie małe "ale": nawet jeśli jesteś niewierzący, roland, to nie upoważnia Cię to do nazywania wierzących "pedziami" i "z***ami". I nie zamieniajmy tego aż tak bardzo w scenę polityczną! LPR to skrajna prawica i szczerze gdybym musiał wybrać między armią komuchów, którzy wciąż siedzą u żłoba a ludźmi, którzy dla wielu ludzi są zbyt radykalni, nie zawahałbym się.
edit: odnośnie wspaniałej sekty HK:
http://www.rickross.com/reference/krishna/krishna40.html
I jeszcze jedno na podtrzymanie dyskusji: gdyby np. Miller czy Urban założyli WOŚP dalibyście do skarbonki?
Gromexor
20-01-2005, 18:53
Moim zdaniem to bardzo szczytny cel. Ale wqrza mnie jak już mam 20 naklejek i kolesie nadal podchodzą i "Może wspomoże pan wielką orkiestrę świątecznej pomocy?"
Dzięki Ray za mądre podejście do sprawy. Co do twego pytania, ja rzuciłem na orkiestre 1 (słownie: jeden) grosz, bo mnie okrążyli więc się wykupiłem :), nie cierpię natrętnego proszenia o kasę. Jak chciałem ich wypytać o p. Owsiaka to uciekli. Ja tam wolę LPR niż SLD< SdPl i inne partie" korytowe", którym zależy tylko na korycie.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.