Pokaż pełną wersje : Nowy Pomysl Na Zapobieganie Hackom!!!
Pacikowsky
31-01-2010, 11:31
Witam!
Jestem tu nowy i nie wiedzialem gdzie wsadzic ten temat i moze juz ktos wpadl na taki pomysl ale co mi szkodzi napisac.
Chcialbym zaczerpnac waszej opinii na temat zrobienia czegos nowego dla tych ktorzy nie chca byc okradani przez innych graczy.
Otoz gralem w wiele innych gier MMORPG i zauwazylem pewien fajny pomysl otoz za przyklad podajac gre MU ONLINE idac swoja postacia do depozytu mozna zalozyc haslo! Czemu takiej opcji nie ma w Tibii? Moim zdaniem powinno byc cos takiego jak haslo w banku aby przy kazdym wyciaganiu i wplacaniu wirtualnych pieniedzy je podawac tak aby hacker ktory juz po tym jak zdobyl nasze passy nie mogl bez podania prawidlowego hasla uzyskac dostepu do pieniedzy w banku. Tak samo powinno byc w depo bo wkoncu depo to depozyt a do depozytu zawsze powinno byc jakies zabezpieczenie!
Prosze o wasze opinie! Nie oszczedzajcie na palcach!
Pozdrawiam Pacikowsky! :)
Pomysł dobry z tego co pamiętam był już parę razy poruszany, ale CIPsoft ma gdzieś opinie graczy. :)
Hahah, było 200 razy poruszane i 200 razy obalone.
Głupi pomysł, haksów nie da się oszukać na takie gziegno.
Nie trzeba żadnego hasła. Aby zapobiec hackom, trzeba myśleć. Tyle wystarczy. Jeśli będziecie trzeźwo myśleć, nie potrzebujecie żadnego antywirusa ani innego programu.
A przepraszam, skoro "hacker" przechwytuje moje passy, to jak mam wpisać kod do banku/depo, żeby on go nie złapał?
Old_Game
31-01-2010, 12:40
Tak jak Pan up
Więc idź z tym pomysłem ;/
Ej mam lepszy pomysl!!! niech zrobio tibie na otcisk palca pszy monitoze, wtedy napewno nie zabiorom nam naszych kochanych pikselow w tibi!
Seiferek
31-01-2010, 15:44
Ej mam lepszy pomysl!!! niech zrobio tibie na otcisk palca pszy monitoze, wtedy napewno nie zabiorom nam naszych kochanych pikselow w tibi!
Idź do szkoły i na korepetycje z języka ojczystego, a dopiero później wróć wyśmiewać się publicznie z pomysłów, których twój jeszcze mało rozwinięty mózg po prostu nie pojmuje.
@topic
Pomysł bardzo dobry chodź mało odkrywczy i możliwe, że nawet wałkowany wielokrotnie. Sporo osób uważa, że CipSoft nie podchodzi do propozycji graczy zbyt poważnie i po prostu je ignoruje. Moim zdaniem to wina support teamów oraz fun sitów. Dlaczego?
...a o tuż dlatego, że takie strony powinny zbierać pomysły od użytkowników na ulepszenie gry, następnie zbierać oficjalne podpisy graczy popierających ewentualne pomysły, a kolejnym krokiem byłoby już tylko przesłanie owej petycjo-propozycji do CipSoftu. Dlaczego miałoby to być bardziej skuteczne?
...ponieważ pod dobrym pomysłem podpisze się sporo graczy, również ci którzy aktualnie nie grają ze względu na niezadowalające dotychczasowe zmiany, a petycja od 5000 graczy (wszystkich powyżej co najmniej 8 poziomu doświadczenia, - a myślę, że serwisowi T.pl nie sprawiłoby to najmniejszego problemu) na pewno dała by do myślenia twórcą(?) gry, w której liczba aktywnych graczy wynosi zaledwie ~100.000. Gdyby taka ilość podpisów nie była by wstanie przekonać załogę CipSoftu zawsze można by stworzyć między supportową/funsitową akcję.
Teraz mnie pokarajcie swoją mało konstruktywną krytyką za publiczne wyżalenie się :baby:
@Sidis
Twój tok rozumowania jest co najmniej dziwny... Jak potencjalny hacker zdobędzie dostęp do twojego konta to masz po itemach i całej kasie.
W przypadku gdyby do depo jak i banku były hasła po odzyskaniu konta było by troszkę lub sporo mniej strat.
Idź do szkoły i na korepetycje z języka ojczystego, a dopiero później wróć wyśmiewać się publicznie z pomysłów, których twój jeszcze mało rozwinięty mózg po prostu nie pojmuje.
Chyba nie łapiesz, co miał na myśli, misiu.
Pomysł bardzo dobry chodź mało odkrywczy i możliwe, że nawet wałkowany wielokrotnie. Sporo osób uważa, że CipSoft nie podchodzi do propozycji graczy zbyt poważnie i po prostu je ignoruje. Moim zdaniem to wina support teamów oraz fun sitów. Dlaczego?
'Idź do szkoły i na korepetycje z języka angielskiego, a dopiero później wróć' wypowiadać się publicznie używając tegoż.
(...) o tuż (...) twórcą (...)
Polskiego zresztą też się naucz. Nie sądzisz, że wytykanie komuś celowych błędów, gdy samemu popełnia się elementarne błędy przypadkiem, jest śmieszne?
Twój tok rozumowania jest co najmniej dziwny... Jak potencjalny hacker zdobędzie dostęp do twojego konta to masz po itemach i całej kasie.
W przypadku gdyby do depo jak i banku były hasła po odzyskaniu konta było by troszkę lub sporo mniej strat.
Jeśli "hacker" zdobywa dostęp do konta jest to spowodowane tylko i wyłącznie głupotą gracza. Dla tak mało wartych informacji nikomu nie opłaca się włamywać do Twojego komputera, zawsze sam dajesz mu passy/ściągasz keyloga. Jeśliś głupi, to cierp.
No i jeśli hacker dorwie się do Twoich passów za pomocą keyloga, to za pomocą tego samego keyloga dorwie się też do Twoich haseł do depo i banku.
Twoj mozg niestety nie pojmuje ironii.
Cóż - drogie nuby - zastanawiajcie sie dalej jakie zabezpieczenia wprowadzac do tibii, chociaz i tak zajmie wam to wiecej czasu niz po prostu zabezpieczenie komputera i nie wchodzenie na strony z free paccem. good luck.
nie wchodzenie na strony z free paccem. good luck.
A to nie dziauaa?? ;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(
@Seiferek
Się nie denerwuj! Zaparz se herbatkę!
Tak jak wspomniałem, wiele razy "wymyślany" pomysł przez wspomniane przez Everse'a dzieci fri paca, które nie wiedzą, co to kejloker dokuadneeeii. Ile razy mamy to obalać?
Seiferek:
Ktoś już za mnie odpowiedział, ale pewnie wolisz to usłyszeć ode mnie =] To zabezpieczenie byłoby tak samo skuteczne jak drugie hasło - po prostu jeden ciąg znaków więcej do wychwycenia w logu keyloggera.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.