zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Zmiana właściwości klawisza przez program

Lilamo
12-02-2010, 16:34
Witam ;)

Mam jedno nurtujące mnie pytanie. Jeśli przez pewien program zmienię funkcję klawisza np. (jak wcisnę klawisz A to będzie mi pisał literę B) to będzie to uznawane jako nielegalne oprogramowanie ułatwiające grę?

Głównie chodzi mi o przypisanie F6,F5,F9 itp. pod inny klawisz i nie wiem jak to zostanie potraktowane.

Może ktoś już miał podobne doświadczenia w tego typu sprawie. Prosiłbym o jak najszybszą odpowiedz.

Moim zdaniem nie powinno być to uznawane jako "nielegalne oprogramowanie" ponieważ nie wykonuje to czynności za mnie.

PS: I proszę o darowanie sobie komentarzy typu "jak mówi nam regulamin wszystkie programy ułatwiające grę są nielegalne". Dodam, że to nie jest skrypt do botów typu NG czy Efl.

Rybzor
12-02-2010, 16:36
Bindowanie sobie klawiszy na windzie nie jest nielegalne w świetle tibijskich zasad.

Clockwerk
12-02-2010, 18:23
ryba znowu zarzuca ironiami -.-

[jaja]nie wprowadzaj w błąd
co do programu, jest nielegalny, ponieważ jednak ułatwia grę nieprawdaż ?
czytałem o tym gdzieś na tibia.com ale nie chce mi sie teraz szukać :|

Maksous
12-02-2010, 18:38
Lubie placki!

@edit

@Clockwerk

Nie wprowadzaj biedaka w błąd xd

@Lilamo

Owe programy są w 100% legalne. W żaden sposób nie modyfikują clienta tibii.

Rybzor
12-02-2010, 19:36
Clockwerk, nie niszcz mu dzieciństwa :P

Lilamo
13-02-2010, 00:48
Sory ale nie żyje tylko pixelami... Czasem sobie pogram i cześć. Chciałem tylko wiedzieć jak to jest odbierane. Nie uśmiecha mi się dostać bana za coś takiego i tyle. A tu posty ala nie wprowadzaj biedaka w błąd czy nie odbieraj mu dzieciństwa... Żal

thoro
13-02-2010, 10:17
OMG. Jak najbardziej jest legalne. To jaki ty masz uklad klawiatury nikogo nie interesuje, nie musisz przeciez uzywac standardowej.
Przciski przemapuj z Intes Keychange i nie bedzie Ci pisal A.