Pokaż pełną wersje : Problem z predkoscia postaci
malyjanek
04-04-2010, 20:51
No wlasnie może podpowiecie jakies rady co zrobic ewentualnie napiszcie czy to normalne itp
Chodzi o to ,że jak zaznacze zeby postac na mapie szla w dany punkt (100 royal palladin) to szybkosc jest normalna to samo jak dam "Follow".Natomiast jak ide operujac strzalkami to nie potrafie wyprzdzic 40-50 lvla :/
podsumowujac operujac strzalkami jestem duzo wolniejszy...
Start -> Panel sterowania -> Klawiatura -> Zakładka "szybkość" i górny suwak (opóźnienie powtórzenia czy jakoś tak) na maxa w prawo (najmniejsze jakie się da)
malyjanek
04-04-2010, 21:27
Mam ustawione tak jak piszesz B)
Uzywajac klawy (idac klawiatura) mam czasem takie momenty ze idzie-stoi-idzie-stoi
Te postoje sa bardzo krotkie bo to setne sekundy ale spowalniaja postac czego nie odczuwam dajac follow czy zaznaczjaac na mapce
Dochodzi też taka kwestia, że jak masz lagi nieduże, to mapclick szybszy jest niż strzałki.Dzieje się tak, ponieważ (heh, nie wiem jak to wytłumaczyć ale spróbuję :P) jak klikasz to postać wie, jak ma iść i jakby serwer wie, w którą stronę się porusza postać (bo trasa jest zaplanowana) a jak klikasz strzałki to wiadomo ;P O ile się nie mylę, elf ma narzędzie, które mogło by Ci pomóc. Nazywają to bodajże dash(ingiem)
dokladnie jak kolega powiedzial.
Jak klikasz na mapie, albo dajesz fallow to wyglada to tak:
serwer: Gdzie chcesz isc?
twoj komp: tu i tu.
i twoja postac po prostu tam idzie.
A jak wciskasz strzalki na klawiaturze to wyglada to tak:
serwer: Gdzie chcesz isc?
twoj komp: kratke w lewo
serwer: A teraz gdzie?
twoj komp: znow w lewo.
i jak widac, jest wiecej sygnalow do wyslania, co znaczy ze wolniej proces sie odbywa
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.