Pokaż pełną wersje : Zgłoszenie kradzieży.
Mam pytanie odnośnie ewentualnego zgłoszenia kradzieży przedmiotów/konta w Tibii. Z tego co się orientuje według prawa jeżeli w konto wpompowałem własne pieniądze (czyt. pacce), to miało ono realną wartość i mam prawo do zgłoszenia sprawy. Jestem nawet w stanie dokładnie określić ostatnie czynności jakie wykonywałem przed utratą swoich przedmiotów i podać strony/ewentualnie adresy IP. Pytanie tylko czy to coś da ? Może przekonałoby ich to, że wartość utraconych przedmiotów wyniosła około 1200 złotych.
Ku wiadomości nie zostałem shakowany w stylu "itemy na zaufanie" tylko za pomocą keyloggera, a oprogramowanie to jest zakazane.
Dominiq19
05-01-2011, 22:16
@up
tak może jest w metinie, w przypadku tibi ty nie możesz nic zrobić ponieważ konto nie jest twoją własnością tylko CipSoftu, co najwyżej kradzież może zgłosić CipSoft,
edit
co do twojego podpisu pamietacie jak u siebie uciekaliscie? ;d
Paskudek
05-01-2011, 23:04
Jak napiszesz do cipsoftu to ci odpisza ze jest im przykro ale nic nie moga zrobic. Kradziez mozesz rowniez zglosic na policje ale efekt bedzie podobny, a jak nie daj boze, jakims cudem udalo by im sie zlapac zlodzieja to jeszcze cie po sadach beda ciagac.
wirtualne przedmioty nie mają żadnej wartości.
Imo byś mógł zgłosić tylko to, że gość posługuje się takim oprogramowaniem, ale na odzyskanie itemów czy czegośtam innego nie licz.
Mylicie się, jeżeli koleś został shackowany przez wirusa, w tym przypadku gejlogera, ofiara ma prawo do zgłoszenia sprawy, gdyż to oprogramowanie zostało zainstalowane po cichu, a do tego wykradło poufne dane.
Więc nie zgłaszaj kradzieży, tylko to że masz takiego wirusa, który podbiera poufne dane.
Szczerze i tak nie mam zamiaru iść, ale pytałem po prostu z ciekawości. I tak prędzej czy później bym skończył grać w te piksele, a tak przynajmniej mam powód :baby:
Kernkraft
07-01-2011, 00:11
wirtualne przedmioty nie mają żadnej wartości.
Jeżeli kupowałeś na swoją postać kiedykolwiek pacca i zostałeś okradziony to możesz iść na policję. Kradzież była wirtualna, ale straty rzeczywiste.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.