|
Notki |
Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2007
Lokacja: Lublin
Stan: Niegrający
|
![]() Mam pytanie odnośnie ewentualnego zgłoszenia kradzieży przedmiotów/konta w Tibii. Z tego co się orientuje według prawa jeżeli w konto wpompowałem własne pieniądze (czyt. pacce), to miało ono realną wartość i mam prawo do zgłoszenia sprawy. Jestem nawet w stanie dokładnie określić ostatnie czynności jakie wykonywałem przed utratą swoich przedmiotów i podać strony/ewentualnie adresy IP. Pytanie tylko czy to coś da ? Może przekonałoby ich to, że wartość utraconych przedmiotów wyniosła około 1200 złotych.
Ku wiadomości nie zostałem shakowany w stylu "itemy na zaufanie" tylko za pomocą keyloggera, a oprogramowanie to jest zakazane.
![]() żółto-biało-niebiescy :> glory Motor Lublin To oni coś dla mnie znaczyli na Hibernie: Rothes, Haveders, Devilen, El Maverick, Cinek, Macieki i wielu innych, których już nie pamiętam... To oni sprawili, że wróciłem do gry tym razem na Harmonii: Sorceser of Darknes (dawniej Malakashi Knight), Thon Neen, Ashi Bubeika, Dadan the Knight, Chorazy Veston, Bufer, Thorow Varen i wielu wielu innych (oni wiedzą, że to ich też dotyczy) Ostatnio edytowany przez Farr - 05-01-2011 o 22:01. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 08 2010
Lokacja: Zgierz
Stan: Aktywny Gracz
|
![]() @up
tak może jest w metinie, w przypadku tibi ty nie możesz nic zrobić ponieważ konto nie jest twoją własnością tylko CipSoftu, co najwyżej kradzież może zgłosić CipSoft, edit co do twojego podpisu pamietacie jak u siebie uciekaliscie? ;d
![]() Ostatnio edytowany przez Dominiq19 - 06-01-2011 o 00:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 01 2009
|
![]() Jak napiszesz do cipsoftu to ci odpisza ze jest im przykro ale nic nie moga zrobic. Kradziez mozesz rowniez zglosic na policje ale efekt bedzie podobny, a jak nie daj boze, jakims cudem udalo by im sie zlapac zlodzieja to jeszcze cie po sadach beda ciagac.
Ostatnio edytowany przez Paskudek - 05-01-2011 o 23:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() wirtualne przedmioty nie mają żadnej wartości.
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 12 2007
Lokacja: Olecko
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Imo byś mógł zgłosić tylko to, że gość posługuje się takim oprogramowaniem, ale na odzyskanie itemów czy czegośtam innego nie licz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
CS Tibia.pl Team
|
![]() Mylicie się, jeżeli koleś został shackowany przez wirusa, w tym przypadku gejlogera, ofiara ma prawo do zgłoszenia sprawy, gdyż to oprogramowanie zostało zainstalowane po cichu, a do tego wykradło poufne dane.
Więc nie zgłaszaj kradzieży, tylko to że masz takiego wirusa, który podbiera poufne dane.
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 08 2007
Lokacja: Lublin
Stan: Niegrający
|
![]() Szczerze i tak nie mam zamiaru iść, ale pytałem po prostu z ciekawości. I tak prędzej czy później bym skończył grać w te piksele, a tak przynajmniej mam powód
![]()
![]() żółto-biało-niebiescy :> glory Motor Lublin To oni coś dla mnie znaczyli na Hibernie: Rothes, Haveders, Devilen, El Maverick, Cinek, Macieki i wielu innych, których już nie pamiętam... To oni sprawili, że wróciłem do gry tym razem na Harmonii: Sorceser of Darknes (dawniej Malakashi Knight), Thon Neen, Ashi Bubeika, Dadan the Knight, Chorazy Veston, Bufer, Thorow Varen i wielu wielu innych (oni wiedzą, że to ich też dotyczy) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 05 2010
Lokacja: Bełchatów
Profesja: Master Sorcerer
|
![]() |
![]() |
![]() |