Pokaż pełną wersje : problem z clientem
otóz gdy chce właczyc tibie i pograc to kiedy włączam gre pojawia sie klepsydra na pare sec i znika i nic sie nie dzieje ale kiedy wejde w menedzer zadan to w procesach jest tam tibia
ale czego bym nie probowal to nie moge wlaczyc gry
z gory THX
pzdr Alluno
Ale za co thx? : /
no z gory thx za pomoc
znasz moze rozwiazanie tego problemu?
edit: jesli to cos pomoze to na trybie awaryjnym dziala mi tibia
Zainstaluj sobie windows 7.
to nie jest rozwiazanie p[ozatym moj komp nie udzwignie win7
a propo odkrylem ze jak odinastaluje sterowniki karty graficznej to mi dziala natomiast wtedy nie ma grafki wiec to nie ma sensu a kiedy zainstaluje to nawet nie wchodzi client
Sory ale jak liczyłeś, że wciśnięcie jednego klawisza rozwiąże twój problem to niestety muszę cię rozczarować. W tym wypadku nie ma na niego rozwiązania, musisz poczekać aż samo minie.
jak jedno klikniecie przeciez ciagle proboje rozwiazac ten problem, a jezeli nie masz zadnej wskazkowki co do mojego problemu to moze lepiej zeby ktos inny sie wypowiedzal ktos kto moze mial taki sam problem
Spróbuj zmienić silnik graficzny tibii (jak to zrobić bez włączania - faq) ew klasyczna reinstalka.
zrobilem tak usunalem i zainstalowalem jeszcze raz i nic nie pomoglo dalej jak klikam na ikonke tibi nic sie nie dzieje nawet w menedzerze urzadzen w porcesorach jej nie ma
dodam iz jak instaulje nowa karte graficzna mam to samo co z poprzednia natomiast bez karty normalnie mi dziala ale to nie jest gra bez grafy
Zmiana silnika graficznego tibii?
Zmiana silnika graficznego tibii?
a jak zmienic silnik graficzny tibi?? bo jestes troche zielony w tych sprawach
Spróbuj zmienić silnik graficzny tibii (jak to zrobić bez włączania - faq) .
je**** znaczki kurde przeciez cytuje
je**** znaczki kurde przeciez cytuje
zrobilem tak jak w faq i nice nie pomoglo ale jak odinstaluje sterowniki to mi sie wlacza normalnie
Zainstaluj sterowniki z innego źródła. Zmieniłeś na OpenGL?
stery zaraz sproboje z innego zrodla sciagnac(chociaz probowalem 2 wersji sterow ale zobaczymy)
a na openGL jak mam zmienic skoro nawet tibia niechce mi sie odpalic przeciez pisalem ze jak klikam na tibie to nic sie nie dzieje tylko na chwile klepsydra sie pojawia i znika
tak jakbym woguile nic nie robil wogule zadnej reakcji nie ma
Przecież mówiłam - sprawdź w FAQ. Myślałam, że już to zrobiłeś skoro napisałeś, że nie pomogło...
no sprawdzilem ale nic nie pomglo nie wiem co jest grane
net frameworka mam windows installer tez wszystko co potrzebne chyba mam a nadal nic nie moge zrobic z ta tibia nie idze na zaden sposob jej wlaczyc
ja pierd***
cytat z FAQ...
Podczas uruchamiania klienta Tibii, wyskakuje mi jeden z tych błędów:
-The Tibia client encountered a critical error and had to be stoped
-Video surface allocation failed. (Error code 13)
Please choose another video graphics mode.
Co mam robić?
Kliknij prawym przyciskiem myszy na skrót do pliku Tibia***** na twoim pulpicie.
Wybierz właściwości.
W polu docelowym masz coś takiego:
"E:\Tibia\Tibia*****"
Dopisz na jej końcu spację, słowo engine, kolejną spację i 0 dla DirectX 5.0, 1 dla DirectX 9.0 lub 2 dla OpenGl (np: "E:\Tibia\Tibia*****" engine 1).
Engine 0-uruchamia silnik pod DirectX 5.
Engine 1-pod DirectX9
Engine 2-pod OpenGl
Zapisz te ustawania i spróbuj włączyć klienta. Wypróbuj wszystkie możliwości.
Jeżeli dalej nic nie działa, spróbuj wykonać polecenia opisane w poprzednim punkcie(tak, te z instalacją sterowników itp.).
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.