zaloguj się

Pokaż pełną wersje : problem z clientem

alluno
24-04-2011, 23:12
otóz gdy chce właczyc tibie i pograc to kiedy włączam gre pojawia sie klepsydra na pare sec i znika i nic sie nie dzieje ale kiedy wejde w menedzer zadan to w procesach jest tam tibia
ale czego bym nie probowal to nie moge wlaczyc gry

z gory THX
pzdr Alluno

Rybzor
25-04-2011, 02:05
Ale za co thx? : /

alluno
25-04-2011, 10:26
Ale za co thx? : /

no z gory thx za pomoc
znasz moze rozwiazanie tego problemu?

edit: jesli to cos pomoze to na trybie awaryjnym dziala mi tibia

Rybzor
25-04-2011, 13:17
Zainstaluj sobie windows 7.

alluno
25-04-2011, 13:33
to nie jest rozwiazanie p[ozatym moj komp nie udzwignie win7
a propo odkrylem ze jak odinastaluje sterowniki karty graficznej to mi dziala natomiast wtedy nie ma grafki wiec to nie ma sensu a kiedy zainstaluje to nawet nie wchodzi client

Rybzor
25-04-2011, 13:38
Sory ale jak liczyłeś, że wciśnięcie jednego klawisza rozwiąże twój problem to niestety muszę cię rozczarować. W tym wypadku nie ma na niego rozwiązania, musisz poczekać aż samo minie.

alluno
25-04-2011, 14:29
jak jedno klikniecie przeciez ciagle proboje rozwiazac ten problem, a jezeli nie masz zadnej wskazkowki co do mojego problemu to moze lepiej zeby ktos inny sie wypowiedzal ktos kto moze mial taki sam problem

Slythia
25-04-2011, 14:36
Spróbuj zmienić silnik graficzny tibii (jak to zrobić bez włączania - faq) ew klasyczna reinstalka.

alluno
25-04-2011, 14:58
zrobilem tak usunalem i zainstalowalem jeszcze raz i nic nie pomoglo dalej jak klikam na ikonke tibi nic sie nie dzieje nawet w menedzerze urzadzen w porcesorach jej nie ma
dodam iz jak instaulje nowa karte graficzna mam to samo co z poprzednia natomiast bez karty normalnie mi dziala ale to nie jest gra bez grafy

Slythia
25-04-2011, 15:26
Zmiana silnika graficznego tibii?

alluno
26-04-2011, 09:10
Zmiana silnika graficznego tibii?

a jak zmienic silnik graficzny tibi?? bo jestes troche zielony w tych sprawach

Jagred
26-04-2011, 09:19
Spróbuj zmienić silnik graficzny tibii (jak to zrobić bez włączania - faq) .
je**** znaczki kurde przeciez cytuje

alluno
26-04-2011, 10:10
je**** znaczki kurde przeciez cytuje

zrobilem tak jak w faq i nice nie pomoglo ale jak odinstaluje sterowniki to mi sie wlacza normalnie

Slythia
26-04-2011, 10:51
Zainstaluj sterowniki z innego źródła. Zmieniłeś na OpenGL?

alluno
26-04-2011, 11:10
stery zaraz sproboje z innego zrodla sciagnac(chociaz probowalem 2 wersji sterow ale zobaczymy)

a na openGL jak mam zmienic skoro nawet tibia niechce mi sie odpalic przeciez pisalem ze jak klikam na tibie to nic sie nie dzieje tylko na chwile klepsydra sie pojawia i znika
tak jakbym woguile nic nie robil wogule zadnej reakcji nie ma

Slythia
26-04-2011, 12:03
Przecież mówiłam - sprawdź w FAQ. Myślałam, że już to zrobiłeś skoro napisałeś, że nie pomogło...

alluno
26-04-2011, 14:15
no sprawdzilem ale nic nie pomglo nie wiem co jest grane

net frameworka mam windows installer tez wszystko co potrzebne chyba mam a nadal nic nie moge zrobic z ta tibia nie idze na zaden sposob jej wlaczyc

Jagred
27-04-2011, 10:42
ja pierd***

cytat z FAQ...

Podczas uruchamiania klienta Tibii, wyskakuje mi jeden z tych błędów:
-The Tibia client encountered a critical error and had to be stoped
-Video surface allocation failed. (Error code 13)
Please choose another video graphics mode.
Co mam robić?
Kliknij prawym przyciskiem myszy na skrót do pliku Tibia***** na twoim pulpicie.
Wybierz właściwości.
W polu docelowym masz coś takiego:
"E:\Tibia\Tibia*****"
Dopisz na jej końcu spację, słowo engine, kolejną spację i 0 dla DirectX 5.0, 1 dla DirectX 9.0 lub 2 dla OpenGl (np: "E:\Tibia\Tibia*****" engine 1).
Engine 0-uruchamia silnik pod DirectX 5.
Engine 1-pod DirectX9
Engine 2-pod OpenGl
Zapisz te ustawania i spróbuj włączyć klienta. Wypróbuj wszystkie możliwości.
Jeżeli dalej nic nie działa, spróbuj wykonać polecenia opisane w poprzednim punkcie(tak, te z instalacją sterowników itp.).