Smophy
26-02-2012, 19:44
Witam serdecznie,
po raz pierwszy szukam pomocy na forum i mam nadzieję, że osoby które rozwiązały podobny problem , będą w stanie mi pomóc.
Jestem posiadaczem Laptopa HP Pavilion dv6700.
System operacyjny to : Windows Vista Home Edition.( Service Pack 2 )
DirectX: 9.0 c
Procek : AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual-Core Processor TK-57, 1900 MHz
Pamięć: 2 GB
Karta Graf: NVIDIA GeForce 7150M / nForce 630M
Mój problem polega na tym że:
Gram na OpenGL posiadając do 25 fps max, na Direct5 mam 2-3 FPS, a Direct9 gdy odpalam, mam 10 fps max, dodatkowo mam czerwone miejsca na wyświetlaczu, połowy rzeczy nie widzę typu drabinka itd. ale nie o to chodzi.
Mam lagi gdy gram, ścina mi się gra, nie mocno, ale gdy chodzę, ścina mi się, przerywa itd. jest to niedopuszczalne , uniemożliwia mi to strasznie grę.
Od razu mówię że :
- Nowe sterowniki zainstalowałem ( żadnej poprawy ).
- Directa próbowałem instalować nowego ( żadnej poprawy ).
- Uruchamianie w zgodności z Xp/95/98 ( żadnej poprawy ).
- Jako administrator również ( żadnej poprawy ).
- Zmianę priorytetów na powyżej normalnego/poniżej , wszystkie opcje ( żadnej poprawy ).
- Poprzez Mfconfig również wyłączałem niepotrzebne programy ( żadnej poprawy ).
- Option>Advanced>Framerate na 30-40 ustawiałem ( żadnej poprawy ).
- Próbowałem naprawdę wszystkiego co znalazłem w sieci...
Szukałem w internecie odpowiedzi na ten problem, nikt nie znalazł złotego środka...Jedynie co ludzie doradzają przeinstalowanie na XP/7.
Zrobiłbym to ale po 1 nie mam 100% pewności że lagi ustąpią, a po 2 szukałbym raczej pomocy w tym systemie którego używam.
Dlatego zwracam się do osób które mają jakąkolwiek wiedzę w tej dziedzinie i pomogą mi w moim problemie.
Za pomoc chętnie również w czymś pomogę i będę dozgonnie wdzięczny.
Pozdrawiam serdecznie !:(
po raz pierwszy szukam pomocy na forum i mam nadzieję, że osoby które rozwiązały podobny problem , będą w stanie mi pomóc.
Jestem posiadaczem Laptopa HP Pavilion dv6700.
System operacyjny to : Windows Vista Home Edition.( Service Pack 2 )
DirectX: 9.0 c
Procek : AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual-Core Processor TK-57, 1900 MHz
Pamięć: 2 GB
Karta Graf: NVIDIA GeForce 7150M / nForce 630M
Mój problem polega na tym że:
Gram na OpenGL posiadając do 25 fps max, na Direct5 mam 2-3 FPS, a Direct9 gdy odpalam, mam 10 fps max, dodatkowo mam czerwone miejsca na wyświetlaczu, połowy rzeczy nie widzę typu drabinka itd. ale nie o to chodzi.
Mam lagi gdy gram, ścina mi się gra, nie mocno, ale gdy chodzę, ścina mi się, przerywa itd. jest to niedopuszczalne , uniemożliwia mi to strasznie grę.
Od razu mówię że :
- Nowe sterowniki zainstalowałem ( żadnej poprawy ).
- Directa próbowałem instalować nowego ( żadnej poprawy ).
- Uruchamianie w zgodności z Xp/95/98 ( żadnej poprawy ).
- Jako administrator również ( żadnej poprawy ).
- Zmianę priorytetów na powyżej normalnego/poniżej , wszystkie opcje ( żadnej poprawy ).
- Poprzez Mfconfig również wyłączałem niepotrzebne programy ( żadnej poprawy ).
- Option>Advanced>Framerate na 30-40 ustawiałem ( żadnej poprawy ).
- Próbowałem naprawdę wszystkiego co znalazłem w sieci...
Szukałem w internecie odpowiedzi na ten problem, nikt nie znalazł złotego środka...Jedynie co ludzie doradzają przeinstalowanie na XP/7.
Zrobiłbym to ale po 1 nie mam 100% pewności że lagi ustąpią, a po 2 szukałbym raczej pomocy w tym systemie którego używam.
Dlatego zwracam się do osób które mają jakąkolwiek wiedzę w tej dziedzinie i pomogą mi w moim problemie.
Za pomoc chętnie również w czymś pomogę i będę dozgonnie wdzięczny.
Pozdrawiam serdecznie !:(