PDA

Pokaż pełną wersje : Conieco o modach?

Dan the Automator
22-01-2004, 19:41
Rozwinięcie pytania w ankiecie: prace którego moda oceniasz na najlepszą, który najlepiej sprawuje swój obowiązek, którego najbardziej cenisz (wystarczy zaznaczyć)
Z góry przepraszam że nie uwzględniam Iwana, ale on raczej jest na pół etatu (OTServ spec, a pozatym ankieta jest tylko na 10 opcji) :D

Piszcie też ogólnie o modach: co Ci się podoba/niepodoba w ich pracy, czy są mili/chamscy/wulgarni/pomocni itp. Czy bany i upomnienia sa za częto, może za żadko, czy tematy są zamykane za żadko/często?
Może są zbyt "sztywni"/wyluzowani?
Ogólnie wszystko co wam leży na języku o modach.
Prosze zachowac kulture, i się nie podlizywac na siłe. Krytyka, o ile jest kontruyktywna: dopuszczana.

Wiem że moze o modach mieliście juz okazje się wypowiadać w innym temacie, ale to jest taki "czysty" temacik

$corcerer
22-01-2004, 20:45
hmmm...
Nie zagłosuje w tej ankiecie. Czemu? bo bede musiał wyfaworyzować jedną osobę, a tego bym nie chciał, po pierwsze, bo to jest ZESPÓŁ modów, i nie ma dla mnie rozgraniczenia na jednego/drugiego modka. Po drugie, często ich praca jest niewidzialna (nie wiadomo kto przeniósł/wyedytował posta), wiec ciezko jest mi powiedzieć kto się tu najlepiej sprawuje.

Jedyne co mogę zauważyć, to to, że wszyscy Moderatorzy (z wyjątkiem Yogiego i Gremlina- jeszcze ich na IRC nie widziałem, nie rozmawiałem) są naprawde normalnymi ludźmi (nie żeby Yogi i Gremlin byli nienormalni, co to to nie :P ). Faktem jest też, ąe liczba skasowanych/przeniesionych/wyedytowanych/zamkniętych topików wzrosła, co świadczy jedynie o chęciach i zapale Modów.

IMHO prace modów należy zaliczyć in +

Dr. Omader
22-01-2004, 21:21
Głosowanie takie jest bardzo trudne. MatKus powinien głosa dostać za całokształt, ale się ostatnio nie udziela... Dobo za to teraz bardzo się stara, jednak młodzi depczą mu po piętach. Gimli, n3m1, zaglada i reszta ekipy tez jest gites i bardzo dobrze wykonuja swoją prace. I naprawde nie da się tak łatwo wybrać. A jak widac po wynikach narazie MatKus prowadzi. Swoją drogą ciekawe czy Bosal dostanie jakieś głosy ;p (do roboty Bosal)

Bambuko
22-01-2004, 21:25
Od czasu mianowania nowych modków w ogóle wszystko co z nimi związane wzrosło. Zobaczcie prawie każdy ma upomnienie, a kiedyś to było dużo więcej wolno:D. Pozatym tak jak scor uważam, że nie wiadomo który mod jest najlepszy, chyba że każdy usuwając temat dopisywał by się do jakiegoś tematu w tym dziale specjalnie do tego założonego. "Właśnie skasowałem temat o nazwie >>Skąd wziąć czapkę niewidkę<<" "Właśnie dałem upomnienie Pustemu Scyzrorykowi za quest spooling". Ale to oczywiście było by do niczego. Tak jak mówi scor, po prostu plusik dla każdego moda i już.

Magus
22-01-2004, 23:02
Moze by to przykleic....w koncu nasze "public relations" z czasem moze sie zmienic :)
Moderatorzy są normalnymi ludźmi
A czego Ty sie spodziewałeś?? Że my to jacyś hardcorowcy co tylko sie w ekran gapią - szukajac komu by tu dac upomnienie?? :)
Zobaczcie prawie każdy ma upomnienie, a kiedyś to było dużo więcej wolno.
Uhm, wszystko sie zmienia, nie ja ustalam zasady, ja tu tylko sprzatam :).
@Dobo
My "nowi" za krotko tu jestesmy modami by nas oceniac, poki co userzy tylko na nas warczą ze cwaniakujemy.
BTW - czy modowie moga glosowac??

Jedi
22-01-2004, 23:45
Magus masz racje. Ja wole "starą gwardie" bo wiem czego sie po nich spodziewac i znam ich tylko ze strony moda, a nowych znam tez ze strony zwyklych userow... Aczkolwiek musze pogratulowac wyboru Magusa, to byl strzal w dziestatke...

Dżizys Dr. Omader zrob cos ze swoim podpisem, bo od takiej wazeliny robi mi sie niedobrze...

Edit: Zaloze sie ze czesc modow zaznaczy siebie :D

Gremlin
23-01-2004, 04:16
Oryginalnie dodany przez Jedi

A do tego mozemy glosowac dowolna ilosc razy (*Gremlin zostawia macrosa na noc*), wiec sie nie zdziwcie jak bardzo mnie lubicie :)

Co do tego ze nie wiadomo kto to przynajmniej ja sie staram dopisac w temacie ze skasowalem taki a taki post czy takie tam inne (przez to mam tyle postow).
Co innego jak temat podlega kasacji (nie ma wtedy gdzie posta nabic :( ).

Od IRC/Chat staram sie trzymac z daleko od 3 lat (jestem na odwyku), niestety obecna sytuacja (studia, nauka, forum, tibia, itp) nie pozwala mi na przesiadywanie tam i gadanie o glupotach.

Gimlos
23-01-2004, 06:21
OMG bylem pewny ze to kolejny temat krytykujacy moodow a tu taka ( mila ) niespodzianka
Dżizys Dr. Omader zrob cos ze swoim podpisem, bo od takiej wazeliny robi mi sie niedobrze... grrr dr omader jest jednym z bywalcow #tibia.pl i nie jest to zadna wazelina :/ tylko chcialby przyciagnac wiecej ludzi do naszego kanalu
Aczkolwiek musze pogratulowac wyboru Magusa, to byl strzal w dziestatke... mam podobne zdanie, ale jak by to powiedziec odnosnie uwagi do dr omadera - przygarnial kociol garnkowi:P
eh, chyba nie zaglosuje ( za trudny wybor ^^ )

eerion
23-01-2004, 10:31
JA dałęm MAtkusa, lecz muszę powiedzeić że zespół Moderatorski łądnie pracuje a wyróżnić chcaiłem:
- Gimliego za ładną praće i za to ze to bardzo spoko gość z którym można fajnie pogadać i moderatorstwo nie zmieniło jego podejśćia do forum, z wyjatkiem że czasem kaśnie coś lub co innego
- MAtkusa- Ostatnio mniej się udziela, ale robi wszystko by kanał IRC działał dobrze i sprawnie oraz zeby ludzie przychodzili nowi- za to big +
- MAgus- co tu mówić- moderator jak złoto :P . Pracuje sumiennie, jest spoko typu i ogólnie luzacki facet :D.
-DObo, Gremlin i reszta chłopaków wy też zasługujcecie na brawa za swoją praće- chwałą wam za to że to foru działą jak należy i jest w miare przejrzyste.
Uważam jak scor, że tworzycie zgrany zespół moderatorski i życzę wam żeby dizęki wam to forum zawsze było takie jak teraz

Zaglada
23-01-2004, 11:22
Cuż ~ ja tu tylko sprzątam i będę robić to do końca tibia.pl, nawet jeśli nikt mnie nie będzie lubiał. Teraz daje + Magusowi, ponieważ widać, że coś robi.

@ eerion

Mi się wydaje, że polubiles matkusa tylko dlatego, że Ci zabrał te 1 upomnienie, a reszta opisań jest tylko po to, żeby nikt Cie nie powiedział, że nabijasz posta ~.

@ Jedi

My nie jesteśmy tacy jak Ty. Nasze ogono jest uczciwe i sprawiedliwe...

@Superman

Zobaczcie prawie każdy ma upomnienie, a kiedyś to było dużo więcej wolno.

Ponieważ teraz jest więcej osób, które pracują nad forum. Więcej osób = więcej pracy = mniejszy bałagan.

edit:
Widze, że mam swojego cichego fana :) =P

n3m3s!s
23-01-2004, 15:27
Oryginalnie dodany przez Jedi
Dżizys Dr. Omader zrob cos ze swoim podpisem, bo od takiej wazeliny robi mi sie niedobrze...

Oj Jedi Jedi...

Hehe ciekawy temacik, fakt ze ciezko tu wskazac najlepsza osobę i dlatego nie zaglosuje wcale.
Zreszta po co wskazywac kto jest dobry a kto nie. Jestesmy jak rodzina i trzymamy sie razem.

kotomaniak
23-01-2004, 16:08
A ja mam takie pytanko. Czemu w sondzie jest Jogi zamiast Yogi?? A tak poza tym to głos oddałem na... :D

n3m3s!s
23-01-2004, 16:56
Oryginalnie dodany przez kotomaniak
A ja mam takie pytanko. Czemu w sondzie jest Jogi zamiast Yogi??

Już jest dobrze ^^
Niestety nie domyslilem sie na kogo oddales swój głos :D

ponczus
25-01-2004, 18:38
A żeście mnie rozwalili z tymi normalnymi ludżmi :P:P Bo o ile Dobosza znam z gildiowego to on wcale normalny nie jeste. A zresztą kto jest w Growling Maniacach :P:P

Dan the Automator
27-01-2004, 15:21
Skasowałem sonde, za duzo kontrowersji.
Re.up Powiedz swój nick, bo mozliwe że mylisz mnei z moim RL-qmlem który też gra tą postacią.

eerion
27-01-2004, 18:54
Mi się wydaje, że polubiles matkusa tylko dlatego, że Ci zabrał te 1 upomnienie, a reszta opisań jest tylko po to, żeby nikt Cie nie powiedział, że nabijasz posta ~.
Nie zgadzam sie z tym, choc pewnie tak uważasz bo nie jesteś za często na IRCu. Matkusa lubiłem już wcześniej bo sie z nim fajnie gada i mamy wspólne tematy (D&D end many mor :D ). Upomnienie mi skasował za dobre sprawowanie, to nie ma żadnego stosunku. Nie osądzaj JEśli nie wiesz czemu go lubię to nie pisz jakichś wyssanych z palca bujd. Było to miła niespodzianka mimo wszystko,a le ja robiłem ostatnio dużo rzeczy żeby sie poprawić (ten nieszczęśliwy post w klanach, i mam znowu 2 upomniennia... Ale Gimli wie o co chodzi i może sie ureguliuje sprawe pokojowo, bo on wie moje przyczyny tego tematu)

Gimlos
27-01-2004, 19:10
@up zaglada siedzi dosyc duzo na ircu
Upomnienie mi skasował za dobre sprawowanie, to nie ma żadnego stosunku. za obrazanie doba od "mend" itp. mogles dostac bana, wiec sie ciesz z miekkiego serca matkusa, a nie gadaj o dobrym sprawowaniu:P
wiem jakie sa przyczyny tego tematu, mimo to nie zdejme upomnienia, bo:
1. ta historia moze byc zmyslona ( wierze ci, ale... )
2. mimo to powinienes przestrzegac zasad forum, i wyjatkow robic nie moge,bo inni uzytkownicy by mi to wypomniali...
EOF

Bambuko
31-01-2004, 19:41
Taaa tyle co ja widziałem to Zagląda na IRCu zawsze afk (nie dosłownie, bo gra). Ale ja od nie dawna jestem.

@topic

Co skończyła się ta ankieta czy co bo jej nie widzę?? To jakie były wyniki?? A może teraz ankieta na najmniej lubianego?? Już wiem kogo bym zaznaczył:] .

Magus
01-02-2004, 01:53
Oryginalnie dodany przez SuPeRMAN
Co skończyła się ta ankieta czy co bo jej nie widzę?
Ekhem......
Dobo napisal wyraźnie:
Skasowałem sonde, za duzo kontrowersji.

eerion
01-02-2004, 08:54
za obrazanie doba od "mend" itp. mogles dostac bana
To był nagły przypływ agresji :( Na szczęście tym razem byliście wyrozumiali :)
To się wiecej nie powtórzy nie martwcie sie
"mam xiążke jak panować nad sobą" :)) dżołk
wiec sie ciesz z miekkiego serca matkusa, a nie gadaj o dobrym sprawowaniu
No wiesz kiedyś to klepałem na 20 postów napisanych w dniu to może 3 były na temat i coś wnosiły...
Więc jak tak patrzeć to sie poprawiłem :]
ta historia moze byc zmyslona ( wierze ci, ale... )
No wiesz.. Siedze długo na forum i wiem do czego ajki dział słuzy, lecz niestety ten temat co ci napisałem nie ma sensu gdyż czasmi ktoś tam wejdzie zeby sobie posta klepnąć....
I nic.
A co do hacka to już nie ma tych tematów z kłótnią ja vs. ktoś ze swiata Nova.
miałem format kompa wiec nei pokaże ci archwum gg z postami "zrookuje cie!!"
Ale bło to tak-
kłótnia na forum- nie pamiętam o co poszło lecz o coś ważego chyba :))
Ja do niego ty n00bie
on mi
Zakładam postać na liberze i cie zrookuje- za tego n00ba! Będziesz miał ładny prezent na święta
PO pewnym czasie nadał
nie chce mi sie postaci tworzyć
i kjoniec.. MYślałem ż mam spokój
po chyba pół tygodnia (ok. 20 grudnia)
wchodzę na tibie a tam nic nie mam. Żadnej kasy niczego, martwy typu i jeszcze kradł ty charem. Na początku nie wiedziałem kto to zrobił lecz domysliłem się po prostu
Nie mam żadnych programów czitersjkich
Mam program któy potrafi zlokalizować wredoctwa w stylu keyloggery (ad-aware versja 6.0 - ściągnijcie za free opyla się :) )
I atk się skończyło. Chłopak nic na gg nie odpowiadał i nic....
Już wiadomo było kto to zrobił
Dlatego też gimli niee chciałem ujawniać imienia mojej nowej postaci bo to byłoby głupie gdyz wiem ze ten facet nie odpuści łątw bo widział ze sie podniosłem, co mu się nie spodobało..
Chciał mnei uziemić na dobre...
I pełno jest takich ludzi (PK sie biło :P )
2. mimo to powinienes przestrzegac zasad forum, i wyjatkow robic nie moge,bo inni uzytkownicy by mi to wypomniali...
To już mój błąd, lecz wytłmaczenie mam. Choć nie postąpiłem sprawieliwie- mój błąd (ale i tak uważam że ten temat jest bez sensu! X( )

EOF
?? co to jest?? :)
Eldars of Falinor?? :D

Gimlos
01-02-2004, 09:10
@up EOF - end of topic - koniec tematu :P
no coz, pozostaje rozwiazanie : wpisz sie do tematu o szukajacych gildii, nie podajac nicka, proszac o kontakt na PW ;)

Bofedojo
14-02-2004, 21:15
Wszyscy modkowie sa spox, chociaz polowa tematow jest pozamykana. Ale wciaz mnie denerwuje jedno: Dlaczego dostalem upomnienie, przejzalem wszystkie swoje posty no i nadal nie wiem, no ale jakos juz z tym sie pogodzilem.

Gimli wedlug mnie wszystko krytykujesz ale tak to jest spox (pewnie po tej wypowiedzi dostane upomnienie :D )

Gimlos
14-02-2004, 21:20
re bofedojo: a konkretnie? tzn. nie rozumiem co znaczy ze wszystko krytykuje ;)

Bofedojo
14-02-2004, 22:10
Bede taki hamski i podam przyklad :P
no coz owoc, ode mnie jak zawsze krytyka ;P
tym ze chodziles z takim equipem na dwarf guardy, nie masz sie co chwalic, skoro i tak biles je z runek
za nastepnym razem zamiast trupow dawaj walke
w ostatnim nie zobaczylem nic co moglbym zkrytykowac

Nawet sam sie do tego przyznajesz :D

Gimlos
14-02-2004, 22:13
Oryginalnie dodany przez Bofedojo
Bede taki hamski i podam przyklad :P
no coz owoc, ode mnie jak zawsze krytyka ;P
tym ze chodziles z takim equipem na dwarf guardy, nie masz sie co chwalic, skoro i tak biles je z runek
za nastepnym razem zamiast trupow dawaj walke
w ostatnim nie zobaczylem nic co moglbym zkrytykowac

Nawet sam sie do tego przyznajesz :D
to w stosunku do owoca , ktorego znam dobrze z tibii . tak troche zlosliwi dla siebie jestesmy ;P

Majen
28-02-2004, 14:40
Do każdego modka mógł bym się przyczepić, większość modków siedzi na IRC. Czasami zobacze kogoś na forum, często widze Gremlina, Matkusa, n3m3s!s, czasami wpadnie Dobo i Zaglada. Forum jest "brudne" bo ostatnio zarejestrowało się sporo forómowych nOObów, którzy klepią posty gdzie tylko się da, np. napewno niektórzy z was pamiętają jak załatwiałem sprzęt na rook, to był gdzieś listopad/grudzień (przed update) wkońcu jeden noob odpowiedział że niezarobie natym wiele bo ze skrzynek można sobie to wyciągnąć, nawet nie miałem już siły mu odpowiadać.

P.S: Sry Gimil ..... że o tobie nie wspomniałem ale niechciałem czegoś pomylić w Twoim nicku.

Gimlos
28-02-2004, 19:11
P.S: Sry Gimil ..... że o tobie nie wspomniałem ale niechciałem czegoś pomylić w Twoim nicku. hrhr

Gremlin
29-02-2004, 20:37
Ok narobilem troche zamieszania:

1. Nie mam urodzin 29 Lutego.

2. Podaje ta date z przyzwyczajenia tak samo jak imie Jan Kowalski we wszystkich ankietach gdzie trzeba podac imie/wiek.

3. Prawdziwe urodziny mialem 11 dni temu, czyli 18 Luty (rok sie zgadza).

4. Zaraz to poprawie zanim kompletnie PW zostanie zasypana zyczeniami - jestem zly na siebie ze nie zaczailem bledu zaraz po polnocy.

U$3r
29-02-2004, 21:38
Ja jako pierwszy odnosnie tematu... wiecie co tam z Yogim bo jakos dlugo nie daje oznak zycia,a na gg rzadko bywa...Ma jakies egzaminy czy co?

Sory za that kind of stupid question ale to o czym wy gadacie to sie nijak ma do tematu a mnie to ciekawi :)

Aha i PW mu nie napisze bo jak dawno, dawno temu dostalem upomnienie to mu troche pw wysylalem i mocno sie chlopak uprzedzil do korespondencji z mojej strony :P

U$3r

n3m3s!s
29-02-2004, 21:45
Yogi ma maturę. Więc wybaczmy mu plx :P

matecki
03-03-2004, 20:35
Dobuś ty jesteś najlepszy i Zagłada może byc :)

Największy mastewr z gmów to chyba Gimli syn Gloina (czy jakoś tak) typowy polski big master

Zgadnij kto edytował :)

Brzoza
03-03-2004, 20:56
kiedys byl Matkus bardzo swietnym modkiem (nadal jest:)))
teraz po wejsciu nowych modkow fajni sa Gimli i n3m3s!s

U$3r
03-03-2004, 21:30
nice nabijacz postow plx :D

Nie mam nic do modow, tj wywiazuja sie z zadan, a temacik jest fajny do nabijania postow =) a tak serio to pisze posta tak na test, zeby sprawdzic jak mocno dobo go zedytuje np "Moim ulubionym modkiem jest dobo, bo zostalo zadane pytanie jaki jest wasz najbardziej ulubiony modek i dlaczego wlasnie dobo plx :p "

U$3r

Moim ulubionym modkiem jest MatKus
(zgadnij, kto edytował ;) )

Gonzo von Krenzel
13-04-2004, 17:26
ekhm, albo mi ktoś posta skasował albo ja oślepłem. no więc najbardziej lubię... Zagladę :D 8) :P :] :)) . Pozatym Dobo jest bardzo fajny człowiek. No i jeszcze warto podkreślić Dr. Omadera. No i scorcerer-a, ale jako OPa...

Gangrel
30-04-2004, 21:22
Ja ni bede glosował. Podobnie jak sorcerer uwazam że wszyscy mają ten sam obowiązek i stanowia zespól.

Bigvirus
12-05-2004, 13:23
Hmm
Co niekturzy nadurzywaja panowania ;(
NO sztywni to nie sa:D
Ale upomnien to troszke moze jest za durzo
Ale cuz takie czasy sa karzdy robi to na co ma ochote
ale mze kiedys bedzie lepiej................
No i jakos dziwnie posty mi znikaja.......... X(

Dr. Omader
12-05-2004, 13:41
Oryginalnie dodany przez Bigvirus
No i jakos dziwnie posty mi znikaja.......... X(

Znikaja ci bo jak widze jakie glupoty piszesz czasami to sie teraz zastanawiam ile z tych glu[pot ktos za mnie wykasowal. Sprawdz swoja skrzynke odbiorcza. Tutaj tez ci napisze:
TO JEST TWOJE OSTATNIE OSTRZEZENIE jezeli nie zaprzestaniesz pisania glupot dostaniesz 2 upomnienie.

A dla kazdego:
Znikajace posty sa ostrzezeniem, jesli ci mod kasuje posty znaczy ze zaczynasz przeginac! Zanim cos napiszesz przemysl to!

Lig@
12-05-2004, 18:30
hmmm... Co by tu nabazgrać ? :P
Napisze ogólnie o modach, że dobrze wykonują "swoją" robotę...
Polin - niektórzy narzekają na jego specificzne poczucie humoru... Ja tez takie mam, ale nie ujawniam go na forum, bo nie jestem mod.... :D
Gremlin & Zagłada & Fanfi - da(rz/ż???)e ich szczególną sympatia, bo znam ich też w tibii... (jak chcą pozostać anonimowi to niech to utną - nie obraże się :P, ale właściwie nie wymieniłem waszych nicków tibijskich)
Dr. Omander - po przeczytaniu tematu o banach, sądze, ża jesteś używasz macra do automatycznego banowania forumowiczów.. :)
Matkus - czy twój podpis z tym kompem i textem z winampa to ściema czy prawda ??

kagan
20-05-2004, 22:11
A ja zadam pytanie nienatemat i osobiste ( z góry przepraszam) oczywiście możesz nieodpowiadać i będzie to w pełni zrozumiałe (jeśli już na nie odpowiadałeś z góry przepraszam że zadaje poraz kolejny)

Pytanie jest do Doba: Ile ty masz lat? (Albo ogólnie przedział wiekowy)

Dan the Automator
20-05-2004, 22:13
Oryginalnie dodany przez kagan
Pytanie jest do Doba: Ile ty masz lat? (Albo ogólnie przedział wiekowy)

15 -.- mam napisane w profilu. A w czym problem?

Bigvirus
20-05-2004, 22:33
Dobo to ty mlody jeszcze jestes:D
Ale to taki dziwny swiat...

n3m3s!s
21-05-2004, 00:01
Oryginalnie dodany przez Bigvirus
Dobo to ty mlody jeszcze jestes:D
Ale to taki dziwny swiat...

Wiek o niczym nie swiadczy...Jesli dobrze zrozumialem twoja aluzje :P

kagan
21-05-2004, 13:48
1) Sry ze niezajrzalem do profilu niewpadlem na to :P
2) Pytam z ciekawości jestem poprostu troche pozytywnie zdziwiony :) , oceniałem cie nawięcej latek , ale po jakimś twoi poscie zobaczylem ze masz mniej i chciałem się upewnić ile

Gonzo von Krenzel
21-05-2004, 14:03
Dobo jest jednym z moich ulubionych użytkowników forum. Może dlatego, że właśnie jest w moim wieku? pozdro... ;)

eldian
24-07-2004, 21:05
hmm... mnie bardzo sie podobają gremlin i dobo wewdług mnie w usuwaniu/zamykanu temtów są najlepszi raylond jest niewiele gorszy:P Matkus też pewnie by to dobrze robił ale on ciagle jest zajęty.....