Pokaż pełną wersje : Knight vs DS
Zamierzam niedługo spróbować zabić DS na solo (wiem, że się nie opłaca, ale blokuje on przejście w pewnym miejscu a chciałbym zwiedzić dalej :P )
Więc tak: słyszałem, że do zabicia DS trzeba skille 60/60 - to prawda? Jeśli tak, to jak walczyc? Def, balance, offence? I ile UHów pójdzie?
A może lepiej brać na klate i walić z HMM?
Czekam na odpowiedzi.
Lepiej se chodz na zerki albo lidert Ds'y sa nieoplacalne i nieda sie ich blokowac tak jak np>ghuli i szkieletkoff=]
bo wysysaja zycie a nie wala fizycznie.
Wiec jeśli sprawa do DSa
Jeśli mówisz o DSie w Hell Gate, który blokuje wejście do komnaty...Knightem go nie zabijesz(tylko Pallek może, nie wiem czemu ale próbowalem)
Poza tym DS to nie jest najlepszy potworek dla knighta a zabić ze skillami 60/60 owszem sie da jesli nie szkoda ci paru uhów.....no chyba ze biegasz w super sprzecie
Oryginalnie dodany przez Merral
Lepiej se chodz na zerki albo lidert Ds'y sa nieoplacalne
Post nie na temat, owoc nie pytal sie czy mu sie oplaca. tylko o to jak walczyc. Zeby mi to bylo ostatni raz.
@Duriel - to samo.
@Owoc
Wal go na balanced i wspomagaj sie hmm. W ten sposob powinno Ci pojsc maksymalnie 2-3 uhy (zakladam ze masz pyzynajmniej FSa i Dragon shield).
Co do pytania jakis skile na DSa - praktycznie nie ma to znaczenia. Nawet na 70/70 bedziesz obrywal stanowaczo za mocno by to bylo opacalne (przyklad sprawdzony).
re: Top
Ostatnio zszedlem sobie do DS w Ghoustland.
Przy skillach ~70, vampire shield i bright sword stalem na full defense i niewiele mi robil (ja mu nic), na balanced zaczelem trafiac, ale on tez.
W sumie przeliczajac na gp najbardziej mi sie oplaca stac na full defense i bic z HMM - 0-1UH, ~3 runy HMM.
Jesli z reki go bic to chyba tylko i wylacznie 2 reczna bronia.
A może lepiej brać na klate i walić z HMM? ekhm, calkiem sporo na niego tych HMM stracisz , a jeszcze ci bedzie sporo zycia wykradal ( jeszcze przy twoim sprzecie :P ) . Jesli chodzi ci o miejsce na daramie, to zapewniam cie ,ze dalej sa juz tylko potowry od ktorych mozesz nie zdazyc uzyc nawet magic rope...
knightem na twoim lvl i skillach mozna go zabic wlasciwie jedynie z pomoca HMM ( w sposob jaki podal gremlin ), a przy jakims lagu moga byc spore klopoty ...
@Owoc podaj dokladnie swoj sprzet, i jesli to nie jest wielka tajemnica to miejsce;)
Przestań czepiać się sprzętu! Mam nowe zabawki:
K-armor W-helmet G-shield
Co do miejsca to nie ma pola do manewru i trzeba przyjmować ciosy DSa. Dlatego nie moge uciekać i walić z HMM, najwyżej mogę brać na klate i walić z HMM.
Z autopsji: ze skilami ~69/67 zużywa się 1-2 uhy. Wiem, że nie masz miejsca, żeby krążyć, ale jeśli by tak było (na przyszłość), to można spróbować go załatwiać jak dwarfa guarda - na zasadzie: podbiegasz, żeby go uderzyć i momentalnie się cofasz. Nie zawsze zdąży Ci oddać. Właściwie, to wtedy dostajesz 1/3 - 1/2 ciosów, które byś oberwał stojąc przy nim. Oczywiście, skuteczne, gdy lagów nie ma i jesteś dość szybki, a stworek dość wolny (własnie ds albo dg)
zabić ds'a zabijesz ale będziesz miał problemy :/
Przy sprzecie DSM RH GL SB z GS na 110 lvl calkiem przyjemnie sie rozwala dsy :P mozna nawet expic.
Ja takze zamierzam w najblizszych dniach solowac dsa, skille mam 71/70, sprzet: K-set, warrior helmet, fs i crown shield. Zastanawia mnie czy dobre by nie bylo bicie dsa na defie, on by mi nic nie bral, ale nie wiem czy ja bym mu cos 'hital' :)) . Jezeli tak to jest to zmudny ale skuteczny sposob. :P
Dziadzius Wiesiu
27-01-2004, 00:57
No wiec tak, ja sobie ostatnio poszedlem na DSa. Bo bylem kolo carlin w ghostlandzie, tam sie fajnie expuje tylko te DSy wlasnie przeszkadzaja :/.
Przy takim eq:
Moj Equip (http://master.weed.w.interia.pl/eq.jpg)
Moje skille: 70/69
Jednak sie okazalo ze DS to godny przeciwnik :D, poszlo 7-8 uhow :D. A tutaj obrazenia :P.
Obrazonka (http://master.weed.w.interia.pl/obrazenia.jpg)
pOzDro
Dzisiaj zabiłem DSa, nawet nieźle poszło. Pomagałem sobie z EF (dureń czły czas w nim stał :D) no i biłem go na balance. Moje hity były czasem za 0, czasem za 40, a nawet 60. DS robił czasem hity po 2-4 :D ale jak się wkurzył to dostałem 2x po 80+ :D:D poszły 2 UHy.
Odpowiedź już padła i problem rozwiązany, więc może zamknijcie temat?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.