PDA

Pokaż pełną wersje : Dwie tarcze i SDk

Borsuk Kg
29-01-2005, 15:52
Mam pytanie... mianowicie na wielu filmach z tibia.pl druidzi i sorkowie noszą przy sobie 2 tarcze... po każdej w jednej ręce... i tu rodzi się pytanie - "Czy rzeczywiście zwiększa to def?? Nie chciałem eksperymentować bo z racji że mam słabego druidka 20 defa przy zdjęciu D-Hammera mocno naraża mnie na co silniejsze ciosy... Coś czuje że w tym temacie zrobi się gorąco bo ilu osób się pytałem to każdy miał inne zdanie... Mówcie, piszcie itd. ;)

wielki90
29-01-2005, 15:56
Mam pytanie... mianowicie na wielu filmach z tibia.pl druidzi i sorkowie noszą przy sobie 2 tarcze... po każdej w jednej ręce... i tu rodzi się pytanie - "Czy rzeczywiście zwiększa to def?? Nie chciałem eksperymentować bo z racji że mam słabego druidka 20 defa przy zdjęciu D-Hammera mocno naraża mnie na co silniejsze ciosy... Coś czuje że w tym temacie zrobi się gorąco bo ilu osób się pytałem to każdy miał inne zdanie... Mówcie, piszcie itd. ;)
Cisosy padaja raz na tarcze, raz na bron. Dwa shiledy nic niedaja.

Louner
29-01-2005, 15:57
O ile wiem liczy siętylko 1 tarcza. Ta z większym defem. Druga nie jest brana pod uwagę. Dawniej było inaczej... Może oglądałeś starsze filmy?

Angel of Death
29-01-2005, 16:00
Louner ma rację , liczy sie tylko ta tarcza która ma więcej defa , więc nie ma sensu zakładać dwóch .

moF
29-01-2005, 16:48
Ta ... liczy sie def. lepszej moj kumpel testowal w jednej mial demon shielda a w drogiej bh :P , jak sciagnol bh nie bylo roznicy ...

Arthus Drag'Tail
29-01-2005, 16:53
Mnie się wydaje, że 2 tarcze jednak coś dają....
Czemu da się wziąć do rąk 2 tarcze ale 2 broni się nie da?
Jeśli liczy się tylko def lepszej tarczy, to czy tak samo nie powinno byc z bronią, gdy walczymy dwoma?
Moi kumple mówią, że widzieli różnicę gdy mieli w rękach jedną tarczę, a gdy dwie....

Dwarf
29-01-2005, 17:01
A jesli ma sie w obu rekach 2 tarcze ktore maja tyle samo defa ? :> :P ;)

To chyba tez nic nie da co ? :P x)

Elf-Marek
29-01-2005, 17:17
Ciosy idą raz na 1 rękę raz na 2. Tarcze zwykle mają większy def niż broń, więc posiadanie 2 tarcz daje rezultaty. Wyjątkiem są bronie z defem 0 wtedy ciosy idą tylko na tarcze i blokujesz tylko 1 potwora. Jak ma się łuk to nic nie blokujesz, wszystko idzie na pancerz.

Knight Simon Dark lord
29-01-2005, 18:28
2 tarcze mozna miec ale ta z słabszy defem liczy się jak broń a 2 broni nie wiem czemu się dać nie da ale to moje zdanie na ten temat

Adamix
29-01-2005, 19:17
To co teraz powiem może być troche zagmatfane :
Jeżeli mam 2 tarcze w ręce to zadaje jakieś obrażenia (wynikało by to ze wcześniejszych postów że zadaje obrażenia jedną z tych tarcz) to te obrażenia idą do jakiego skilla do fist czy shildinga?

fil0nson
29-01-2005, 19:27
Mam dwie ręce, prawda? Tak.

W jednej mamy Jakąś rzecz(club,axe,sword, jakąś tarcze) z defem 15.

W drugiej mamy Tarcze z defem 30.

Zawsze będzie się liczyła ta tarcza z z 30 defem. Nigdy sie to nie z sumuje.

Elf-Marek
29-01-2005, 21:43
Przeczytaj sobie co napisałem.
Choć jak walczysz z 1 potworkiem może rzeczywiście liczy się mocniejsza tarcza.