zaloguj się

Pokaż pełną wersje : lagi i ping ;(

luzik
31-01-2005, 16:27
Jak mozna sprawdzic jaki sie ma ping w tibi i jaki ping jest dobry a jaki zly

Mam Tv kablowa(wiec ping powinien byc zawsze taki sam) i grajac od wakacji do grudniowego update na pacerze nigdy nie mialem lagow,no moze czasami ale bardzo male.Po tym update to normalnie masakra czasami.Teraz przenioslem sie na nowy swiat i w godz 12-22 nie da sie grac bo idziesz stoisz idziesz a jak wchodzisz w dziure to reakcja po 5 sekundach :/ a co lepsze to po 22 jak gram to wogole zadny lagow i smiga ze hoho.Me noob? :(

wielki90
31-01-2005, 16:30
Jak mozna sprawdzic jaki sie ma ping w tibi i jaki ping jest dobry a jaki zly

Mam Tv kablowa(wiec ping powinien byc zawsze taki sam) i grajac od wakacji do grudniowego update na pacerze nigdy nie mialem lagow,no moze czasami ale bardzo male.Po tym update to normalnie masakra czasami.Teraz przenioslem sie na nowy swiat i w godz 12-22 nie da sie grac bo idziesz stoisz idziesz a jak wchodzisz w dziure to reakcja po 5 sekundach :/ a co lepsze to po 22 jak gram to wogole zadny lagow i smiga ze hoho.Me noob? :(
Ja mam lagi jak dużo ludu siedzi u mnie w ścieci, ale mam LAN. Może przepełnienie servera dlatego lagi masz ;/ Też często mam jak jest powyżej 850 osób :/

By$iu
31-01-2005, 16:31
Ping- czym mniejszym tym lepszy od 100+ są laggi.
Mozesz go sprawdzić łatwo:
Klikasz na "start"
Uruchom
Wpiszujesz np. ping onet.pl
ping wp.pl

Wyskakuje Ci czarne okienko i widzisz...

Vaxxia
31-01-2005, 16:31
Poprostu teraz wszyscy maja lagi :/ nawet ci co zwykle ich nie mieli. Servery sa przeciazone i tak jest poprostu... moim skromnym zdaniem to wszystko przez wprowadzona w ostatnim update kolejke (wrzuca za duzo faccow? a moze poprostu laguje servy?). Trzeba miec tylko nadzieje zeby te problemy szybko minely...

$corcerer
31-01-2005, 16:35
Pinga w Tibii nie da sie zmiezyc. Co najwyzej mozesz przepingowac sobie serwer (Polin dal liste z IPkami).
To ze masz rozny ping nie zalezy przeciez tylko od ciebie, ale takze od obciazenia lacza, routerow brzegowych i obciazenia serwera.

Bzyxx
01-03-2005, 15:01
No własnie!!! ja nie moge dluzej tak zyc!!! tylko laggi i jak zalaczam gdy jest full server to omg nie da sie grac a jak se zalacze tak w nocy kolo 3:00 to extra ani 1 lagga!!!
dlaczego mam laggi, czy to wina mojego kompa czy moze neta, mam radiowke 128/kbs. a moze to wina tibii!!! sam juz nie wiem ;(