PDA

Pokaż pełną wersje : silver amulet

Wojtasord
02-02-2005, 12:33
Ale sie zdziwilem jak na rooku na 3 lvl z trolla wypadl mi silver amulet jakm robie na niego look to pisze cos that 200 charges left czy cos takiego o co w tym chodzi czy to ma jakies magiczne wlasciwosci mam inna postac na 13 lvl na lunarze ale tam mi sie jeszcze cos takiego nie przydazylo to nie wiem o co biega

Knight Simon Dark lord
02-02-2005, 12:38
to ilośc ładunków od chyba wysysania many lub trucizny nie pamiętam niech mnię ktos poprawi jak coś

Darkness Dragon Master
02-02-2005, 12:56
Silver amulet posiada 200 ładunków od trucizny :]
Na niższych lvl całkiem przydatne :D

Andrea
02-02-2005, 13:40
Wystarczy zajrzeć do działu "amulety".
Silver amulet zmniejsza obrażenia od trucizn o 10%, posiada 200 ładunków.

Wojtasord
02-02-2005, 14:31
dobrze ale o co biega z tymi ladunkami

Ridali
02-02-2005, 14:46
to znaczy że nie odbiera ci tam co kilka sekund naprzykład po 5 HP tylko marnuje się jeden ładunek i tak 200 razy

Wojtasord
02-02-2005, 20:05
jak sie skonczy to 200 to amulet do wyrzucenia czy da sie jakos odnowic jego wlasciwosci i czy da sie go sprzedac (nie koniecznie na rooku) ile za niego moge dstac w sklepie a ile od ludzi (jestem na aldorze)

Szuker
02-02-2005, 20:16
Jak Skonczą sie ładunki Amulet znika

slammer
02-02-2005, 21:33
no wlasnie, jak to jest z tym lootem. to jest blad na stronce, czy moj pech/fart ? silver amulet z trolla wypadl mi po ok 2 miesiacach chodzenia na nie, a w ciagu 3 dni chodzenia na ghule wypadly mi 2 life ringi. silver amulet wypada z trolla bardzo rzadko i life ring z ghoula tez. jak to w koncu jest ?

Tibiańczyk
02-02-2005, 21:45
@up
To zależy wyłącznie od szczęścia.

Fajowaziomaleczka
02-02-2005, 21:47
Loot z potwora jest losowany przy respie, jak jest "bardzo rzadko" to znaczy, że rzadko ten przedmiot "się losuje". Mi wypadł kiedyś silver amulet (skorzystałam z okazji i poszłam do pewnego questa, do którego przechodzi się przez poison fieldy-ale nie z kataną tylko z filecikami :])

plazma
03-02-2005, 00:09
to znaczy że nie odbiera ci tam co kilka sekund naprzykład po 5 HP tylko marnuje się jeden ładunek i tak 200 razy

w kwesti poprawienia kolegi. Silver amulet chroni tylko przed 10 % obrażen zadanych od trucizny. Zatem jeśli jesteś zatruty np po 5 HP Silver cię chroni, aczkolwiek dalej odbiera ci 4 życia. Bardzo fajna natomiast sprawa na rooku z poison spiderami , które zatruwają po 1, ponieważ i tak chroni cię o ten jeden czyli w praktyce wogole nie jesteś zatruty, (związane to z tym ze 10% z 1 nie jest w stanie ci odebrać a coś zliczać musi)

Xan Arcanist
03-02-2005, 15:32
Silver amulet jest błogoslawienstwem na rooku. Znalazles silver amulet= przeszedłes rooka bez problemow. Ja szubko znalazlem wiec nie miale zadnych problemow :cup:

Tede Maedhros
04-02-2005, 11:57
Z tego co zrozumiałem pisze tam ile mu zostało ładunków.W przeciwnym razie możnaby komuś sprzedać już prawie zużyty.

P S ja znalazłem silver amulet na mainie to znaczy że teraz będzie dla mnie błogosławieństwem i zostanę GM. :]

RoB
04-02-2005, 12:25
Gdybym był nobem to bym powiedział: Wejdz na stronkę Tibia.pl i wejdz do działu "amulety". Ale taki nie będę i Ci odpowiem
Silver Amulet Zmiejsza obrażenia od trucizn, czyli jak Cie zatruje np. Wasp i co 5 sekund odchodzi Ci HP to jak masz ów amulet to po zatruciu nie odchodzi Ci HP tylko odchodzi 1 ładunek. Ma ich 200. Czyli jak zatruje Cię kilka potworków to co atak wypada ładunek z amuletu. Niestety po dwusetnym ataku amulet znika.
Mam nadzieję że mogłem pomóc.

Pitagolik
04-02-2005, 17:01
P S ja znalazłem silver amulet na mainie to znaczy że teraz będzie dla mnie błogosławieństwem i zostanę GM. :]

Nie chciałbym, ci psuć zabawy, ale silver amulety leżą se na mainia na ulicach... 8o :p <trzeba tylko wiedzieć gdzie szukać>
silver amulet chroni cię przed ok 1 punktem obrażeń <nie sprawdzałem jeszcze skorpów> ale na rooku baaaaaaaaaardzo przydatny przedmiot.
Jak bedziesz mial ten ósmy lvl to idziesz se na trolle <z umiarem> jesli ci wypadnie sprzedasz se jakiemus paccowi za 2 gp za ladunek<ja tak zrobilem :cup: :cup: :cup: >