PDA

Pokaż pełną wersje : Błagam pomóżcie z grafą...

GASIOR
31-01-2004, 11:36
Przeinstalowałem windowsa, skopiowałem tibie ze starego dysku no i wykonuje mi nieprawidłowa operacje. Jak drugi raz uruchomie tibie to wchodzi do gry ale cienie i wogóle grafa jakieś takie dziwne. Przeinstalowywałem karte, tibie kilka razy, próbowałem różnych wersji tibi i ciągle to samo. Te cienie są takie jakies pokropkowana a grafa mino że 800x600 ustawiam to wyglaą jakby było 320x240...jush nie mam pomysłów co moge zrobić;(

Gewof
31-01-2004, 11:47
Wez przekopuj mapy z tibi, odinstaluj i zainstaluj na nowo i sprobuj uruchomic, jak sie nic nie zmieni to bedzie chyab trzeba winda przeinstalowac :(

Mr Logest
31-01-2004, 13:26
pamietaj zeby odinstalowac tibie ze wszystkim i skladnikami!
zainstaluje de nowo.

Aha..sciagaj ja tylko z strony gry zebys wtyczek nie miał żadnych przypadkiem

pozdr.

Ulrek
31-01-2004, 15:22
Panowie (lub panie): człowiek ma problem z grafiką, i wyraźnie pisze że już przeinstalowywał Tibię. Powiedz mi czy Windowsa zmieniałeś z nowszego na starszego (lub odwrotnie). W każdym razie możesz spróbować ściągnąć nowsze lub też starsze sterowniki do swojej karty graficznej (taa, raz NVidia wypuściła zrąbane sterowniki które nie chciały działać). Upewnij się też, że są one pod twoją wersję Windowsa. Po za tym upewnij się że zainstalowałeś DirectX (może to trochę głupie ale mi się raz zdarzyło o tym zapomnieć i potem łamałem sobie głowę nad tym, czemu Direct3D mi nie chodzi). Jeżeli zainstalowałeś Windows Server 2003, będą do niego pasować sterowniki z XP. Jest łatwy sposób żeby sprawdzić, czy to klient Tibii nawala czy twoje stery. Odpal jakąś grę, jakąkolwiek i w opcjach spróbuj włączyć tryb 3D (OpenGL, Direct3D, czy jaki tam jeszcze jest). Jeżeli gra się nie zawiesi i będzie działać normalnie to znaczy że coś jednak nie wporządku jest z klientem.
Jeżeli masz jakieś CD-ki które przyszły razem z kompem, poszukaj na nich jakiś patchy (mi się raz komputer zawieszał co chwila, nie wiedziałem co robić, okazało się że wystarczyło odpalić patcha z CDka). Jeżeli posiadasz CD-ka od karty graficznej, zainstaluj sterownik z niej. Nie ma sensu ściągać nowszych jeżeli te stare działają bez zarzutu.

Walfir
04-09-2004, 12:33
Ja mam dokładnie to samo a inastalowalem windowsa ze starszego na nowszy i dotego zbudowanego na innym jądrze (NT) wiec nie wiem co jest

Syriusz_Black
17-04-2005, 11:16
Jak w tytule, tylko że ja reinstalowalem windowsa nie z nowego na starszy, ani ze starszego na nowszy. Instalowałem z XP na XP (dlaczego? bo mialem 244 wirusy, które same się instalowały :o ) ! Niewiem co mam zrobic! HELP PLZ! ;(

Baron Kaldrick
17-04-2005, 11:55
Najnowsze sterowniki + directx(który? Zależy od karty. Jeśli macie jakieś starszej generacji, zassijcie DX 8.0) działa na wszystko...