PDA

Pokaż pełną wersje : lagi

Spoko
04-02-2004, 16:25
X(
mam wielkie lagi w tibi
znacie jakies sposoby albo programy zeby zmniejszyc laga
slyszalem o zmianie potrow
czy ja moge u siebie jakos ustawic te porty bo moj admin to kompletny lamuch chyba nic nie umie

TheNatoorat
04-02-2004, 16:48
Sam nic nie zdziałasz - poskarż się prezesowi Twojego dostawcy internetu, ze admin to lamuch. Wyłącz wszystkie programiki działajace przez internet, albo kup sobie szybsze łącze.

tOOnY
04-02-2004, 17:15
Kilka tematów niżej (aktulanie jest to pierwsza strona tego działu na dole, ale wiadomo że to sie zmienia) masz taki temat więc po co zakładać nowy ? Nie można najpierw przeglądnać forum lub użyć opcji szukaj. Szczególnie, że już były duble takiego tematu X(

rowerek33
04-02-2004, 17:48
no wlasnie nie mogleś po prostu zajrzec troszke nizej to sie staje nie do wytrzymania istna plaga ( a z reszta co mnie to obchodzi, moze chce troche pomoc modkom ) ;)

wejdz tu postaram sie cos jeszcze z ludzi wyciagnac na ten temat

http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=4717&boardid=12&styleid=1&sid=ee37a389d49c02f07935e3d1027fdafa

MafiaboY
04-02-2004, 19:59
Lagi....FAKT tez mialem ten problem szczegolnie wieczorem ale teraz kiedy gram w Tibie wylaczam wszystkie programy i jest COOLL(chociaz wieczorkiem jest jeszcze maly lagg).Ogolem jest spoko

Spoko
04-02-2004, 21:01
widzialem ten temat nizej ale nie wiem po co te ip
co bym mosial zrobic z tym

Bossmanek
05-02-2004, 02:45
na lagi nie ma rady :( :( to zalezy od tego jakie masz lacze internetowe :P

eerion
05-02-2004, 03:32
To zależy nie tylko od łącza, ale także od ilości ludzi na serwerze.
Im więcej luda tym wiadomo bardziej jest serwer przeciążony, więc gra coraz gorzej działa = są lagi.

rowerek33
05-02-2004, 10:55
dobrze mowicie ze to od lacza ale jak ma sie IP ( i port tibi ) to admini waszych laczy moga jakos to zrobic zeby lag nie bylo nawet poznym popoludniem tzn. jesli wasz admin pokombinuje tylko cos z portem tibi lagi sie zmniejsza a jesli damy mu port tibi i IP tego serva na którym gramy to lagi powinny zejsc do takiego stania ze juz nie powinny nam zagrazac przy niebezpiecznych akcjach w tibi ( jednak nie wiem czy zupelnie znikna )

A teraz wam powiem jak to trzeba zalatwic z adminami waszej sieci ( ej docencie moja robote )

Wiec tak idziesz do obslugo klienta czy gdzies tam ( koniecznie z rodzicem ) albo zadzwon na telefon do nich i wyglos cos tekiegi wiec powiesz ze ( niew iem jak to zaczać ) ale cos w tym stylu ze rodzice kupili wam internet tylko z tego powodu ze nigdy nie macie ( ta spółka ) odlaczen i problemów z i to byj jedyny powód dlatego ja wzieliscie iteraz tylko prosicie zeby admin waszej sieci dokonał pewnych zmian w zwiazku z tibia zeby nie bylo lagów ( tylko jak ?( ) ale admin powinien wiedziac to mu powinno zajac chyba troszke casu ale nie wiem i po klopocie ( ja juz swoich rodziców o to prosze zeby tak zrobili zeby sie udalo i zycie bez lagów znaczy tibia bez lagów :D )

$corcerer
05-02-2004, 20:10
@up: qpa prawda

"I Admin dupa, gdy z routera przegowego QPA"
"I Admin dupa, gdy połączeń kupa"

To tyle z mojej strony...

Kali :D
05-02-2004, 20:15
Lagow nie mozna zlikwidowac. Lagi byly, sa i beda :D To wszystko zalezy tylko od tego ile ludzi jets na serwerze. Im wiecej tym wieksze lagi. I wylacz wszytskie programy ktore maja dostep do internetu typu: gadu-gadu czy tym podobne. Powinno byc lepiej. Ale nie obiecuje :)