Pokaż pełną wersje : lagi
X(
mam wielkie lagi w tibi
znacie jakies sposoby albo programy zeby zmniejszyc laga
slyszalem o zmianie potrow
czy ja moge u siebie jakos ustawic te porty bo moj admin to kompletny lamuch chyba nic nie umie
TheNatoorat
04-02-2004, 16:48
Sam nic nie zdziałasz - poskarż się prezesowi Twojego dostawcy internetu, ze admin to lamuch. Wyłącz wszystkie programiki działajace przez internet, albo kup sobie szybsze łącze.
Kilka tematów niżej (aktulanie jest to pierwsza strona tego działu na dole, ale wiadomo że to sie zmienia) masz taki temat więc po co zakładać nowy ? Nie można najpierw przeglądnać forum lub użyć opcji szukaj. Szczególnie, że już były duble takiego tematu X(
rowerek33
04-02-2004, 17:48
no wlasnie nie mogleś po prostu zajrzec troszke nizej to sie staje nie do wytrzymania istna plaga ( a z reszta co mnie to obchodzi, moze chce troche pomoc modkom ) ;)
wejdz tu postaram sie cos jeszcze z ludzi wyciagnac na ten temat
http://www.tibia.pl/thread.php?threadid=4717&boardid=12&styleid=1&sid=ee37a389d49c02f07935e3d1027fdafa
MafiaboY
04-02-2004, 19:59
Lagi....FAKT tez mialem ten problem szczegolnie wieczorem ale teraz kiedy gram w Tibie wylaczam wszystkie programy i jest COOLL(chociaz wieczorkiem jest jeszcze maly lagg).Ogolem jest spoko
widzialem ten temat nizej ale nie wiem po co te ip
co bym mosial zrobic z tym
Bossmanek
05-02-2004, 02:45
na lagi nie ma rady :( :( to zalezy od tego jakie masz lacze internetowe :P
To zależy nie tylko od łącza, ale także od ilości ludzi na serwerze.
Im więcej luda tym wiadomo bardziej jest serwer przeciążony, więc gra coraz gorzej działa = są lagi.
rowerek33
05-02-2004, 10:55
dobrze mowicie ze to od lacza ale jak ma sie IP ( i port tibi ) to admini waszych laczy moga jakos to zrobic zeby lag nie bylo nawet poznym popoludniem tzn. jesli wasz admin pokombinuje tylko cos z portem tibi lagi sie zmniejsza a jesli damy mu port tibi i IP tego serva na którym gramy to lagi powinny zejsc do takiego stania ze juz nie powinny nam zagrazac przy niebezpiecznych akcjach w tibi ( jednak nie wiem czy zupelnie znikna )
A teraz wam powiem jak to trzeba zalatwic z adminami waszej sieci ( ej docencie moja robote )
Wiec tak idziesz do obslugo klienta czy gdzies tam ( koniecznie z rodzicem ) albo zadzwon na telefon do nich i wyglos cos tekiegi wiec powiesz ze ( niew iem jak to zaczać ) ale cos w tym stylu ze rodzice kupili wam internet tylko z tego powodu ze nigdy nie macie ( ta spółka ) odlaczen i problemów z i to byj jedyny powód dlatego ja wzieliscie iteraz tylko prosicie zeby admin waszej sieci dokonał pewnych zmian w zwiazku z tibia zeby nie bylo lagów ( tylko jak ?( ) ale admin powinien wiedziac to mu powinno zajac chyba troszke casu ale nie wiem i po klopocie ( ja juz swoich rodziców o to prosze zeby tak zrobili zeby sie udalo i zycie bez lagów znaczy tibia bez lagów :D )
$corcerer
05-02-2004, 20:10
@up: qpa prawda
"I Admin dupa, gdy z routera przegowego QPA"
"I Admin dupa, gdy połączeń kupa"
To tyle z mojej strony...
Lagow nie mozna zlikwidowac. Lagi byly, sa i beda :D To wszystko zalezy tylko od tego ile ludzi jets na serwerze. Im wiecej tym wieksze lagi. I wylacz wszytskie programy ktore maja dostep do internetu typu: gadu-gadu czy tym podobne. Powinno byc lepiej. Ale nie obiecuje :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.