Pokaż pełną wersje : Jaka profesja najlepsza...
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Gadzixor
12-01-2009, 18:22
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Co ty dałeś?? Na biało... :topic:
A ja mam pytanko. Czy dalej robi się sorcem tak jak teraz, czyli do 13 lvlu Wand of Vortex, potem Dragonebreath aż do 33 i WOI dopiero od 33, czy kupuje się Wand of Decay i WOCE? Jeśli to pierwsze to lepiej grać sorcem czy knightem bo tak się jakoś nie mogę namyślić gram na FACC i no cóż raczej daleko to ja nie dojdę :( Chodź może wydarzy się cud i wbiję gdzieś z 50-60 lvl xD
http://69.56.199.198/tibia/dist/x-bow.gif Paladyn
Wady:
[list]Paladynem skilluje się o wiele gorzej niż knightem, ponieważ jedyną bronią do skillowania są speary, które trzeba ciągle podnosić i na wyższym
chyba nie ponieważ można używać small stones !!
3rvoix96
07-02-2009, 22:30
Super poradnik. :) :cup:
pzdr.
Bisu - po pierwsze, poradnik jest sprzed kilku lat.
Po drugie, mimo wszystko, broń knighta nie niszczy się :]
Andrzej81
08-02-2009, 12:58
A ja mam pytanko. Czy dalej robi się sorcem tak jak teraz, czyli do 13 lvlu Wand of Vortex, potem Dragonebreath aż do 33 i WOI dopiero od 33, czy kupuje się Wand of Decay i WOCE? Jeśli to pierwsze to lepiej grać sorcem czy knightem bo tak się jakoś nie mogę namyślić gram na FACC i no cóż raczej daleko to ja nie dojdę :( Chodź może wydarzy się cud i wbiję gdzieś z 50-60 lvl xD
Stary bez pacca spokojnie mozesz wbić wyższy lvl - ja gram od zawsze bez pacca. Obecnie mam 68 lvl i jakoś nie narzekam. Inna sprawa, że na Beryli Polacy łapią baty od Szwedów, z którymi ostatecznie przegrają (niestety) ale naprawdę bez pacca można wbić wyższe lvle niz 50.
olo-olo55
28-04-2009, 15:43
zrobcie update
knitgh ma exana mort (dobry czar leczacy)
druid jest lepszy od sorcka, bo na EW a sork ma HC, z czym moze expic najwyzej na hydrach
Moim zdaniem każda profesja dla kogo innego jest lepsza. Dla mnie najlepszy jes Paladyn bo już na 16 lvl i 60 skillu dista rozwalałem z palcew w zupie 25 knighta.:D:D:D
zrobcie update
knitgh ma exana mort (dobry czar leczacy)
Exana mort ? No może być ale moim zdaniem leczy za mało. I nie każdy w Tibi ma pacca....
moim zdaniem spoko poradnik :p:p:p:p
wlasnie chcialem taki napisac ale zauwarzylem ze juz taki jest;(
Zaktualizujcie ten poradnik,
Pallem sie najgorzej skiluje bo jedyną bronią do atakowania są speary które trzeba ciągle podnosić" -_-, Teraz sie skiluje small stonesami i po dawnym update nie trzeba podnosić.
W ogóle jest to też kwestja czy gramy pacc czy facc, jak pacc to lepiej druid ( ma exure sio, icicle i dużo czarów dla pacc) a jak gramy facc to lepiej knajt bo z ważnych czarów mając pacc to exori i exori gran a bez tego sie obejdzie .
Pozdro
Panie_Szymonie
04-07-2009, 10:05
Boże człowieku możne nie wiesz ale sa do skilowania palkiem small stonsy i skill Idzie dożo szybciej a nie skilowanie sperami -.-
Nerynroth
04-07-2009, 14:59
@Up:
Nie wiem czy widzisz ale ten poradnik był napisany w 2005 roku -.-'
@Topic:
Fajny poradnik ale przydałoby się go uaktualnić...
djmarcin87
13-07-2009, 01:20
powiem tyle...
śmieszy mnie to, że ludzie wybierają daną postać bo ktos powiedział ze jest najlepsza i wiekszosc wybierze właśnie tą postać bo nie chcą być gorsi, to sie juz robi standardem we wszystkich grach ludzie opisuja jak zrobic najlepszą postać ;/ inni robią to samo i mamy przykładowo samych bohaterów.
Ale zapominacie o tym, że gry tego typu są po to aby umilić nam czas i trochę się rozerwać. Gramy tym co nam się podoba co nam odpowiada nie patrzymy na opinie innych przez to gra traci urok i na stronach o grach sa potem komentarze ta gra jest do du.. nudzi sie itd. ;/
tak jest z tibia, conquer online i metinem2 ;/ i zapewne w kazdej grze mmorpg
druid nie jest najgorszy i nie ma tak że lepszy od snoca trzva tylko dobrze wykorzystać
Ale wy kurwa cioty jestescie sorc ma ue a drut niby nie? Na anhi drut jest na 100% lepszy bo ma lodowe a nie energi czy ogniowe wiec sie nie wypowiadajcie "doswiadczeni gracze"
Lachu1993
26-11-2009, 21:20
up
widziałeś kiedyś żeby druid bił lodowe ue na anni ?? 8o8o8o8o8o8o
Ale wy kurwa cioty jestescie sorc ma ue a drut niby nie? Na anhi drut jest na 100% lepszy bo ma lodowe a nie energi czy ogniowe wiec sie nie wypowiadajcie "doswiadczeni gracze"
hahahah jebłem!
1. Wiesz co to jest UE ? UE to jest stary czar który miał kiedyś tylko sorc.
2. <stara się mówić przez śmiech>Życze powodzenia w biciu Eternal Winterem na anni. Chyba na otsie hahahaha. Musiałbyś mieć z 400+ lvl żeby wyrobić z eternalem i nie paść.</stara się mówić przez śmiech>
3. i ostatni punkt : "Ciota" to se możesz do rodziców powiedzieć.
Pogo pogo Może i nie każdy lubi, ale jaka to radość, gdy następnego dnia nie można głową ruszyć Coś niewyobrażalnei fantastycznego. Ponadto, muzyka rockowa czy też metalowa jak najbardziej nadaje sie na wszelakiego typu zabawy chyba że mówimy o durnych popijawach mających na celu obmacywanie się nawzajem każdy z każdym - wtedy rocka bym nei poleciła
Poza tym nikt nie wspomniał o czymś takim, jak.... muzyka do tańców towarzyskich Co prawda takie imprezy na których tańczołoby się jak za starych dobrych czasów już chyba nie są nigdzie organizowane, ale ja bym z przeogromną chęcią na takową imprezkę się wybrała....
Ja uważam, że ed jest lepszy od ms ponieważ ed może expic na dragach ponieważ ma lodową ruzge a sorc mówie to na facc sorc ma ogień ale moim zdaneim druid i sorc to to samo zależy kto co woli ;)
piotrek00
26-12-2010, 18:33
Ja tam wole Druida :) Ma Uhy itp. , a SD zawsze mozna kupic !
..ale na wyższych lvl sorc najlepiej expi sam ;) Druid, jako siohacz, musi znaleźć sobie team - wtedy może naprawdę sporo zarobić ;)
Racja, postać zależy od gusta.
Inni wolą palka lub wojka a inni sorca lub maga ;d
Ja lofciam Knighta i Sorca ;d :cup:
Długo nie grałem, ale niedawno powróciłem do Tibii i nasunęło mi się kilka wniosków.
Moją pierwszą postacią być rycek. Nie powiem, dobrze mi się grało, bo było to jeszcze za czasów UHów i lootowania itemów przez blokera. Jako, że byłem spokojną osobą i zależało mi na bezpieczeństwie, to rycek był postacią dla mnie - na 50lvl byłem już praktycznie nie do ubicia przez <100 lvle. Nie podobało mi się tylko to, że na większe mobki musiałem mieć zawsze jakiś team, albo chociaż palka.
Potem grałem drutem i sorcem. Nie podobało mi się. Wprawdze postaci te były bardziej strategiczne i mogłem również spokojnie expić na tombach/necro, to denerwowało mnie ciągłe ryzyko i dokupowanie manasów i summony...
Teraz gram palkiem. Myślę, że jest to najlepsza profesja, dająca najwięcej niezależności. Duża siła broni dystansowych w połączeniu z czarami i dobrą obroną (od kiedy palek może biegać ze spirami i tarczą) robią z niego prawie rycka, który może expić solo dobre mobki, również te, na których rycek ma problemy (tzn. miał np. z DS, CS, nie wiem jak jest teraz). Broń dystansowa i wspomaganie runami i czarami również czyni z palka dobrego kompana do teamów na większe wyprawy, bo jednocześnie może atakować i leczyć/atakować runami, a jakby się uprzeć to i blokerem może być dobrym dla sorca/druta/innego palka.
pawcio12123
20-12-2011, 20:09
Super poradnik sam gram magiem :mag: i gra mi sie super :)
Osobiścię też ciupie Knightem po prostu najlepiej mi się nim gra :)
Ja też gram knightem od wielu lat, ponieważ najlepiej mi się nim expi, troche gorzej ze skillowaniem, ale i tak przy nim zostane.:)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.