Pokaż pełną wersje : POMOZCIE !!!!!
jak zmienic nicka i czy sie wogole da !!! jesli sie da to prosilbym o gotowy link bo angielskiego nie kumam ?(
Nicku nie da sie zmienic(zalezy jakiego na forum czy w tibi :P) Jezeli chcial bys w tibi to sie nie da chyba ze masz dar przekonywania i przekonasz GM ze twoj nick jest slwoem obrazliwym.wulgarnym itd. wtedy dotaniesz name locka i za kilka dni bedziesz mogl zmienic nicka a na forum to nie wiem
z tego co wiem to sie da zmienic nick!!!nawet bez przekonywania GM !! koles zmienil i na liscie vip-ów sam mi wszedl jego nick !! tylko ,ze nie potrafi mi wytlumaczyc jak on to zrobił :( Tylko tyle mi powiedzial ze na www.tibia.com !! a to w sumie nie wiele mi mowi :p
rowerek33
06-02-2004, 08:58
jak dostaniesz bana w tibi to wtedy chyba mozesz zmienic nie nie nie nie da sie chyba ze na koncu masz napisany panstwo np: Bartek-polska to wtedy mozesz zmienic
Oryginalnie dodany przez Hummel
z tego co wiem to sie da zmienic nick!!!nawet bez przekonywania GM !! koles zmienil i na liscie vip-ów sam mi wszedl jego nick !! tylko ,ze nie potrafi mi wytlumaczyc jak on to zrobił :( Tylko tyle mi powiedzial ze na www.tibia.com !! a to w sumie nie wiele mi mowi :p
Bo jakiś GM sam mógł stwierdzić, że ten nick jest zły. Czasami musisz przekonać GM'a, a czasami, GM ci zmieni, nawet jak ci się podoba twój nick.
Ktory to juz temat o zmianie nicka, czy Wy nie potraficie nacisnac przyciusku szukaj i wpisac slowa kluczowego??
Nie można zmienic nicka, tibia to nie chat. Jedyną możliwością jest tak zwany Namelock, ktorego dostajesz od Game Mastera i to tylko wtedy kiedy twoje imie/nick łamie którąs z nizej wymienionych zasad.
1. Names a) Names which contain insulting (e.g. "Bastard"), racist (e.g. "Nigger"), extremely right-wing (e.g. "Hitler"), sexist (e.g. "Bitch") or offensive (e.g. "Copkiller") language.
b) Names containing parts of sentences (e.g. "Mike returns"), nonsensical combinations of letters (e.g. "Fgfshdsfg") or invalid formattings (e.g. "Thegreatknight").
c) Names that obviously do not describe a person (e.g. "Christmastree", "Matrix"), names of real-life celebrities (e.g. "Britney Spears"), names that refer to real countries (e.g. "Swedish Druid"), names which were created to fake other players' identities (e.g. "Arieswer" instead of "Arieswar") or official positions (e.g. "System Admin").
Jesli masz problem z anglikiem to czytaj to:
1. Imię postaci nie może być obraźliwe (np. "Debil"), rasistowskie (np "Czarnuch"), imionami znanych złych ludzi (np. "Hitler") , seksistowskie (np. "Dziwka"). Dotyczy to także opisu postaci.
2. Imię nie może składać się ze zdań (np "Zgadnij kim jestem"), bezsensownej kombinacji liter (np. "fgdflgjlf", "aaaaaaa", lub "b"), bezsensownego formatowania (np "F R E D" lub "mRCoOl"), nazw obiektów (np. "choinka" lub "wilk"), nazw znanych osób z prawdziwego świata (np. "Britney Spears") lub nazw zakładanych po to, by być mylonym z innym, znanym graczem (np "Arieswer" zamiast "Arieswar"). Dodam tu jeszcze, że za bezsensowne formatowanie brane jest każde imie, gdy w jednym słowie występuje więcej niż jedna duża litera, nawet, jeśli to coś znaczy (np. "JasioNajlepszy"). Niektórzy Gamemasterzy nie lubią także, gdy na końcu imienia dopisane jest oznaczenie twojego kraju (np. "Jasiu PL", "Jasiu Swe", "Jasiu BR" itd). Wiąże się to z tym, że później często gracze tacy są atakowani tylko za to, że pochodzą z jakiegoś kraju. Nawet, jeśli później taki napastnik dostanie bana za to, to nikt już ci nie zwróci straconego doświadczenia i przedmiotów.
Inna możliwosć dostania Namelocka jest praktycznie równa zeru.
Jeśli uda Ci sie dostac namelocka to logujesz sie na stronie www.tibia.com na swoje konto i tam masz mozliwosc wprowadzenia nowego imienia.
Temat zamykam.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.