PDA

Pokaż pełną wersje : UH nie dziala??

Sir kubbonius
06-02-2004, 01:27
tak tak dziwne zeczy sie dzieja ostatnio....
juz dwa razy zginąłem bo UH nie zadzialal
pierwszym razem walczylem z minomagiem i jak zolte bylo zycie chcialem UH i nic! a mino przywalil mi combo i padlem...
drugi raz (ten ktory mnie poruszl na tyle ze pisze ten post) uciekam sobie przed zerkiem (bo lagi dopadly) no i troche ciezko bylo bo gonilo mnie 3 zerkow:) tak czy siak nie jest to problem gdyby nie lagi i ciach ciach ciosy ida rowno zuzylem mane na leczenie czas na UH no uh sie i nic chmurka (ciekawe nie? tarczy nie mialem bo jestem pallem) no to stanalem a co tam oberwe raz ale sie UHne (ze niby mozna nie trafic jak sie idzie) no to stojąc klikam na siebie UH i nic chmurka i tyle zerk przywalil naszczescie w zbroje wiec moglem jeszcze dwa razy sprobowac sie UH przed smiercia ktora nastapila niestety mino usilnych starań UHniecia!!!!!!
szlag mnie trafia !!!! co to za jaja jakies!!!!
juz nie ufam UHom no i dwa dedy przez takie go***
komukolwiek sie zdazylo cos podobnego? (nie pojawialo sie nic w stylu u are exhblabla) wiec czemu nie zadzialal?? no piszcie tu swoje przypadki proszę

Polinik
06-02-2004, 01:58
Czasem tak sie zdarza, bug jest zgloszony do tworcow gry. Oznaka jest to, ze pojawia sie napis informujacy, ze runy nalezy uzyc na jakims stworzeniu. Tymczasowym rozwiazaniem jest puszczenie w takim wypadku zwyklej exury, po tym UHy powinny juz dzialac.

Sir kubbonius
06-02-2004, 02:03
dzieki za odpowiedz :)
swoją drogą to skandal! powinni to oglosic na stronie tibia.com a nie ze kazdy sie przekonac musi sam o tym X(
jak stracilem cokolwiek z k-setu lub c helmet to chyba koncze z tibia!!!!!! juz 2 razy kupowalem k legsy przez te dedy uhowe!!!!! normalnie jak o tym pomysle to matura odchodzi w kąt a na jej miejsce wchodzi obraz mojej kasy straconej mojego equip grrrrr wrrrrr

..::FraglesS::..
06-02-2004, 02:44
Czasem też zdarza się bug z samej exury vity jak też i innych czarów. Piszesz czar, naciskasz enter, tekst pojawia się na ekranie, w oknie chata, ale nic się nie dzieje. NA początku mówił mi to kumpel, i uznałem, że musiał mieć laga, a że neprzyzwyczajony to się zdziwił. A tutaj oziwo ostatnio guardy bije, rzucam vite a tu zonk, myśle lag. ALE nie, pojawia się jako wysłana, ale czar nie działa. Reszta gry toczy się nadal

marred
06-02-2004, 09:17
Jest jeszcze inna mozliwosc - nie miales 4 m lvl, ale na takiego palla, to chyba nie mozliwe. Byc moze tez nie trafiles uhem na siebie, albo gorzej - trafiles w zerka i jego uhnales :D

Sinpal
06-02-2004, 09:19
mialem podobny blad tylko ze z swiatlem napsialem 1 raz wyslano nic 0 swiatla 2 raz 0 siwatla za 3 razem dopeiro bylo:/ mane tylko zmarnowalem.

TheNatoorat
06-02-2004, 09:24
Może chodzi o takie coś: You are exhausted? trzeba wtedy odczekać 0,75 s - i czarować. Ale mana się nie spala...

DrChomikvader
06-02-2004, 13:40
bycmoze pierwszy raz miales exhaused a pozniej juz spadl ci mlvl po deadzie ? :P i dlatego nie dzialal

nightkin
06-02-2004, 22:06
(...) czas na UH no uh sie i nic chmurka (ciekawe nie? tarczy nie mialem bo jestem pallem) no to stanalem a co tam oberwe raz ale sie UHne (ze niby mozna nie trafic jak sie idzie) no to stojąc klikam na siebie UH i nic chmurka (...)

przy uzywaniu run taka chmurka pokazuje sie gdy uzyjesz runy na pustym miejscu - a wiec po prostu nie trafilem uhem w siebie, tylko np. w trawe.

Gremlin
06-02-2004, 22:15
Ja widze kilka rozwiazan:
Miales magiczne strzaly (poison/burst/power bolt), strzelanie nimi liczy sie tak jak rzucanie czarow i nie mozna rzucac wtedy innych czarow.

Miales laga i to co widziales na ekranie nie bylo zgodne z tym gdzie aktualnie byles (w sumie to wedlug mnie tabele planszy w tibi maja powazne niedociagniecia z tym zwiazane).

Monoron
06-02-2004, 23:19
No to palowie mają porządnego pecha.
Nie mogą na raz walczyć i czarować.
To ja chyba nie będę sobie robił paladyna.

Bobercjusz
06-02-2004, 23:28
A może miałeś przeterminowanego uha :P
Pewnie wygrzebałeś jakieś uchy z samego końca depo.
Uważaj takie uhy mogą zabierać nawet po 250hp.
;)

Magus
06-02-2004, 23:31
Oryginalnie dodany przez Monoron
No to palowie mają porządnego pecha.
Nie mogą na raz walczyć i czarować.
To ja chyba nie będę sobie robił paladyna.

Nie tylko pallowie, burstów uzywaja wysoko levelowi magowie i druidzi, a na upartego moze i rycek. Np knajt na 110 lvl z 7 mlvl bedzie walil z bursta 40-80 - a wiec calkiem niezle. Zatem ten problem dotyczy wszystkich profesji.

Monoron
06-02-2004, 23:54
Jeszcze jak miałem moim knightem pierwszy magic lvl to mogłem używać hmm. A w tibia.pl w dziale o magii pisze, że hmm jest od 3 magic lvl.
No to myśle, że to chodzi o robienie runu.
Więc sądziełem, że niezależnie od magic lvl moge używać wszystkich runów.
No to kupiłem bp z UH`ami za 2k.
Chcem na sobie urzyć, a tu pisze że mam za mały magic level.
Wtedy już miałem 2 magic lvl.
A do UH`ów potrzeba 4.
A skoro mam knighta, to na ten 4 magic lvl będę czekał ohohoooo.
Ale hmm moge urzywać mimo że też mam za niski magic lvl.
O co tu chodzi?

WiQ
07-02-2004, 02:51
Miałem tak samo!!! zginałem przez to na poh!
ide sobie spokojnie moim druidem (21lev) wylania sie orc lider no to go sobie bije w spokoju z hmm i nagle pojawia sie zerker to ja juz nie bilem w nic HMMami tylko dluga i do teleportu na wyspe druidow ale zerker jak to zerker szybki jest łozbuz
zabral mi 114 no to ja postanowilem uzyc UH uzywam! NIC! zerker zabiera 24 używam UH znów! KURWA! co jest !zerker uderzyl ale pojawila sie chmurka i znów UH NIC!!! i nagle pojawil sie piekny napis You are dead. SZLAG BY TO TRAFIŁ po co ja stercze przed tym depo i robie te UH jesli one nie działają k@#%a!!!!!!! X( X(

PS: nigdy nie mam lagów bo mam bardzo szybkie łącze i nie jestem na tyle glupi zeby UHnąć kogos innego niz siebie!
X(

Sephiroth
07-02-2004, 15:03
@Monoron

do HMM
You need to have a magic level of at least 3 to cast this spell, and it takes 70 mana. The originating rune can be used 5 times by persons of magic level 1 or higher. (źródło tibia.com)

Potrzebujesz poziomu magii 3 żeby rzucić zaklęcie (zrobić run) a 1 żeby użyć runu.

do UH
You need to have a magic level of at least 11 to cast this spell, and it takes 100 mana. The originating rune can be used once by persons of magic level 4 or higher. (źródło tibia.com)

Potrzebujesz 11 żeby zrobić run a 4 żeby użyć.

Sir kubbonius
09-02-2004, 12:22
mialem 11 mlvl wiec napewno moglem uzywac UH

Brzoza
09-02-2004, 21:08
mozelie ze chciales go uzyc w biegu tez tak mialem i prawie zginelem na pohu. albo chcem wypic mana fluid i ide to sie wylalo na ziemie;[

Sir kubbonius
13-02-2004, 16:49
wiem wiem ze w biegu mozna nie trafic runkiem dlatego sie poswiecilem i przystanalem zeby sie UHnac ale no coz... nie zadzialalo ale dzis mialem podobnie z czarem leczacym UH (tzn magia natychmiastowa) nie wyszlo za pierwszym razem dopiero za drugim sie uzdrowil) a to bylo ciekawe bo schodze do dwarfow a tu guard zlurowany pod dziure :)) ja bez tarczy tylko luk hehe ale udalo sie dostalem mocno i pewnie bym zginal gdyby nie to ze pamietalem ze leczenie moze nie zadzialac za pierwszym razem i jeszcze jak zolte mialem zycie to zaczalem proby leczenia :)
PS
LURERZY DO DOMU!!!!

eerion
13-02-2004, 17:10
knajt na 110 lvl z 7 mlvl bedzie walil z bursta 40-80 - a wiec calkiem niezle.
Magus w międzyczasie rycek będzie miał skille ok. 90/90 i bedzie z broni sypał za 150 gongi więc mu sie to i tak nie opłaca....
Mi wszystko działa. I światło i exura i antidotum.

Tibia_Maniac
13-02-2004, 17:23
Z uhami to różnie bywa, ale u mnie najczęściej dzialaja :D Ale duzo gorzej z exura vita :( Bylem na polowanku na guardy. Ze 2h siedziełem i zużylem wszystkie uhy. Ale widze many pełno to myśle sobie ostatnia rundka. Poczekałem na respa wbijam, wszystko pieknie a tu 6 guardow naraz 8o to ja gfb, pierwsza seria ciosów guardów i żółty jestem, wale exura vita a tu nic X( , 2 razy wyświetlilo exura vita ale nic nie zadzialalo i dead :(

Magus
13-02-2004, 17:32
Oryginalnie dodany przez eerion
knajt na 110 lvl z 7 mlvl bedzie walil z bursta 40-80 - a wiec calkiem niezle.
Magus w międzyczasie rycek będzie miał skille ok. 90/90 i bedzie z broni sypał za 150 gongi więc mu sie to i tak nie opłaca....
Ależ ja pisalem na temat calkiem innego problemu, nikt nie mowi ze sie oplaca, to byl tylko przklad.

Misiek-Wariat
21-02-2004, 10:25
U mnie zawsze dzialal i jeszcze ani razy zaden run nie dzialal i mam nadzieje ze bedzie dzialal:D

Vodinesi
21-02-2004, 12:19
Heheh...Mailem taka sama sytuacje...

W kopalni na guardach expiłem paladynem i nagle sie utevo lux skonczylk mialem akurat 43 many wiec mowie aa to walne se luxa no wzialem mana poszla nie ma...laaaag...i mowie no tak ciemno to jecsze raz i za drugim sie udalo...

2 przypadek to tez na guardach jak gonilo mnie 5 soldow i 2 guardy...zrobilo sie ciemno wiec utevo lux i w nogi...laaaag...i patzre red hp...wziałem exure vite i nic to ja mowie no kurde trzeba sie uhnac(na szczesci miałem te uhy) wiec sie uhnalem zabilm te guardy i dopiero mi wskoczyla vita...ale to tak bylo ze jha napisalem wzialem enter i nie pisalo ze napisalem exura vita po ptrostu jakby laag na czacie...

Bardzo dziwne sytuacje się ostatnio dzieja..

Magus
21-02-2004, 16:00
Oryginalnie dodany przez Misiek-Wariat
U mnie zawsze dzialal i jeszcze ani razy zaden run nie dzialal
Cóż za abstrakcja. Przeciez w tym zdaniu jedno zaprzecza drugiemu. Myślcie co piszecie, plx.