zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Cachero. Pomózcie!?!

Saviol007
23-02-2005, 02:44
Cachero zbanowany. Naprawde mi go szkoda bo napracowal sie w 100%. Tak o przydreptal sobie GM i nagle:
15:57 Guido on Calmera: hmmm
15:57 Guido on Calmera: bad news
15:57 Cachero: ?
15:58 Guido on Calmera: you get banished for sharing account with people from mexico!
15:58 Cachero: who?
15:58 Xamun: o_O
15:58 Cachero: 0.o
15:58 Avrill: O.o
15:58 Guido on Calmera: bye
15:58 You see Guido on Calmera (Level 3). He has no vocation.
15:58 Cachero: ?
15:58 Avrill: wtf Cachero banished.......... ;/;/
15:59 Xamun: OMg
15:59 Hegexom: wow
15:59 Guido on Calmera: be warned, we will check many other accounts in the next time and all will be punished if they cheat

@Edit: No Coment ...... Gremlin sie przyczepil
niechce wymowki ale pisalem tego posta po nieprzespanej nocy bo mam Ferje sry Grmlin P

Rynek
23-02-2005, 06:02
Poprostu Bubble boi sie konkurencji i tak wyszscy wiedza ze ryckiem grac to nie sztuka a magiem to sztuka szczerze on pojedynek z bubble i tak juz wygral bardzo chetnie wlaczam sie do akcji by pomoc Cachero tylko pytanie jak nie mozna posadzic gmow o to mozna jedynie sie zwrocic do senior gma lub goda lecz to trudne zadanie mam nadzieje ze jak Cachero minie ban wezmie bubble malym palcem

Adaras
23-02-2005, 07:29
Hmm. Wg. Mnie Guido ma rację. GMy rzadko się mylą, ale mają swoje sposoby. Poza tym Bubble gra o wiele dłużej od niego, czyli wygląda to tak, że Cach~ nie ma życia w RL...

Arthus Drag'Tail
23-02-2005, 07:49
CIPsoft nie chce zapewne, żeby ktoś Bubble przegonił, więc robi problemy....
Szkoda mi go, bo według mnie Bubble to n00bek...

SheN228
23-02-2005, 07:59
Mi też szkoda ;/...
A tak wogóle to on dostał bana na zawsze czy na 30 dni czy jak ?
Hmmm

Arthus Drag'Tail
23-02-2005, 08:02
@ up:

Nom jest zbanowany do 24.03.2005 czyli 1 miesiąc...

Shinjix
23-02-2005, 08:17
Czyli wróci :). A jak wszyscy wiemy po długiej rozłonce z tibia wracaja chęci do gry podwojnie wiec bubble jeszcze przegoni :)

p.l
23-02-2005, 09:23
Po pierwsze, autor tematu zamiast interesując się Cachero powinien poczytać słownik ortograficzny bo takie błędy jakie porobiłeś to zdarzają się w I klasie podstawówki.

Po drugie, myślę że rzeczywiście robił SA. Co do różnych adresów IP, zgodzę się iż można mieć dynamiczne IP, ale to IP zawsze będzie z pewnej puli, nie wiem czy wiecie, ale można sprawdzić pochodzenie danego IP (stąd wykombinowali meksyk).

@Gremlin
No wow, a Ty myślałeś że o co może mi chodzić? że wezmą IP i pójdą do wróżki? Wykombinowali, użyłem w znaczeniu akurat Meksyk, a nie, iż było strasznie trudno dojść skąd jest to IP.

Aversin
23-02-2005, 09:38
Moim zdaniem CIPSoft robi dużo dobrej roboty biorąć się za oszustów. Swego czasu był artykuł na TibiaNews (http://tibianews.net) o akcji GMów przeciwko dzielącym konta i dużo high leveli dostało bana. Te wszystkie wypowiedzi "GM są fe banują aby nie wyprzedził Bubble", "GM robia wszystko co chcą" itd. są poprostu śmieszne! Nie ma nagonki na high leveli zagrażających Bubble .. jest nagonka na ludzi, którzy to robią w zabroniony sposób, dzieląc konta. Jak już pisałem: moim zdaniem CIPSoft i GMowie odwala dobrą robotę gdyż dzielenie konta to takie samo oszustwo jak MC, TibiaGG i inne gamehacki, oszukiwanie nas normalnych graczy.

@re down:
Wszyscy się czasem mylą niestety ;), ale dla niektórych, GM wszystko co robi to robi źle, wszystkie bany daje z powodu jakichś swoich prywatnych porachunków itd. Nie ważne dla nich, że koleś dzielił konto liczy się to, że GM go zbanował i zaraz trzeba wymyślać teorie spiskowe.

Magical Trevor
23-02-2005, 10:02
Przecież SA to można spotkać praktycznie wszędzie. Ktoś robi komuś UHy i nabija mu mlvl, a sobie UHy bierze - to jest bardzo często spotykane. Skoro GMy stwierdzili, że Cachero robił SA to chyba tak robił bo GMy chya się nie mylą.

Chopkers
23-02-2005, 10:51
w sumie powinnismy sie cieszyc ze dostal bana a nie delejta 8o

cachero spoko ziom :)
osiagnac 202 lvl najtem, a 196 sorcem to jest wielka roznica.
i sadze ze gdyby cachero nie padl niedawno na demonie, na 100% mialby juz 197 albo 198.

teraz zostaje nam cierpliwie czekac na ponowne sie pojawienie cahcera, a potem obserwowac jesgo gonitwe za bubble xD
ale baaaaaaaaaaaaardzo bym sie cieszyl, jakby bubble dostala bana, ablo najlepiej delejta postaci.

p.s. ten delejt jest napisany zle specjalnie :P

zbawiciel
23-02-2005, 10:56
I co wam dadzą te durne posty -.-? I tak nie odwrócice mu tego bana...
Dzieci myślą że Cipy ich posłuchają...

Magical Trevor
23-02-2005, 10:58

No i co dał ci ten durny post, który napisałeś? Jak coś ci się nie podoba to spadaj z tąd za przeproszeniem -.-

Gimlos
23-02-2005, 11:04
w sumie powinnismy sie cieszyc ze dostal bana a nie delejta 8o

cachero spoko ziom :)
osiagnac 202 lvl najtem, a 196 sorcem to jest wielka roznica.

Zgadzam sie, sorciem na wysokim lvlu mozna expic duzo szybciej

zbawiciel
23-02-2005, 11:08
No i co dał ci ten durny post, który napisałeś? Jak coś ci się nie podoba to spadaj z tąd za przeproszeniem -.-
a ty lepiej zagladnij do slownika jak pisac nie umiesz -.-.
pisze sie "stad"

Shinjix
23-02-2005, 11:08
Zgadzam sie, sorciem na wysokim lvlu mozna expic duzo szybciej
zależy w jakim sensie, bo sorkiem jak się kasa skończy to 'dupa blada', musi robić sam sobie sd na demon hunt (co trwa miesiac) albo runy :) chyba, że zrobi PA :)

Od tego jest forum, żeby DYSKUTOWAĆ....

elite
23-02-2005, 11:15
Co wy gadacie... Cipsoft nie chce aby ktos przegonil Bubble? a co to za roznica??!!! NIe zauwazyliscie ze Cachero byl przez 2 miesiace 24h na dobe online?! To chyba jest dosc niepokojace... Bardzo dobrze ze go zbanowali moze skonczy sie era dzielenia kont... To tylko gra.. Ja zawsze gram sam i nigdy z nikim nie dzielilem konta bo to dla mnie bzdura. Gra ma mi sprawiac przyjemnosc, nie jest to praca czy cos...

Magical Trevor
23-02-2005, 11:22
pisze sie "stad"

OMG! Drobna literówka. Ty lepiej cofnij się do pierwszej klasy i poucz się jak się pisze polskie litery i znaki interpunkcyjne.

Specjalnie dla ciebie w twoim języku:

Wez nie nabijaj sobie gupich postow i spadaj stad za przeproszeniem.

zbawiciel
23-02-2005, 11:28
po pierwsze bez polskich znakow pisze sie "glupich"
po drugie jak moze byc literówka ze spacja?

Aversin
23-02-2005, 11:29
OMG! Drobna literówka. Ty lepiej cofnij się do pierwszej klasy i poucz się jak się pisze polskie litery i znaki interpunkcyjne.

Specjalnie dla ciebie w twoim języku:

Wez nie nabijaj sobie gupich postow i spadaj stad za przeproszeniem.

Jak macie się kłucić to róbcie to na PM a nie forum zaśmiecacie bo nas naprawdę nie interesuje, który z was lepiej pisze po polsku. Piszesz o nabijaniu 'gupich postow' a sam robisz dokładnie to samo.

Co do expienia, sorcem na high levelu jest łatwiej. Skoro siedział na demonach 24h na dobę to napewno stać go było z samego lootu na zakup SD.

Magical Trevor
23-02-2005, 11:40
Nom, sorcem można szybko poexpić właśnie na demonach i warlockach, i sorcom się kasa zwróci, wystarczy, że wypadnie GS i już jest na plus, a jak wypadnie coś więcej to kasy ma już dużo na zakup dużej liczby SD.

@ zbawiciel

Idz się schowaj albo zacznij proszę pisać normalną polszczyzną. Nie mam zamiaru się z tobą droczyć.

Aversin
23-02-2005, 11:47
Moim zdaniem to się nazywa ZAZDROŚĆ bo dla większośći graczy takie level jest pratkycznie niemożliwy do osiągnięcia a skoro nie moge go mieć to trzeba się postarać aby innym to utrudnić lub uciekać się do dzielenia konta albo innych gamehacków aby tylko to mieć. W tym przypadku cel nie uświęca środków i jak nie umiesz grać zgodnie z zasadami to zasługujesz na bana, kasacje konta albo hacka (jeżeli sam sobie ściągasz keyloggera w jakimś programie nielegalnym).

Vekegi
23-02-2005, 11:52
pisze sie "stad"

Ty nie lepszy nie pisze sie 'zaglądnij' tylko zajrzyj
ehhhh :/

@topic: No szkoda :(

Gesundheit
23-02-2005, 11:54
bubble się boi konkurencji prawdopodobnie ma męza GM'a więc nie pozwoli na to aby ktoś zdobył 200 lvl lub lepszy od niej.

Wordi
23-02-2005, 12:07
Wiec co do IP Adress Jest one zmienne jak cholera. Chyba ze mamy wykupione stale zewnetrzne IP. Przyklad ?? Prosze bardzo.
Sam mialem kiedys lacze od dostawcy internetowego dzialajacego w 4 Wojewodztwach (Ja jestem Osobiscie ze Slaska). I kiedys z nudow postanowilem sprawdzic przez okres jednego miesiaca jak czesto zmienia mi sie moje IP Adress i Ewentualnie na jakie i czy sie zdaza kilka razy to samo.

Wynik mnie totalnie rozlozyl.
Co do kozystania z samych www IP Adress zmienial sie srednio 1 na 5 dni.
CO do kozystania z Gier do kazdej gry mialem NEW IP Adress takze i do Tibi i rowniez zmienialo sie co okolo 9 dni.
A zeby bylo jeszcze smieszniej IP Adress nie zawsze byl przypisany mojemu wojewodztwowi najczesciej mialem IP Adress z Malopolski <LOL>.

Wiec IP Adress to nie mogl byc glowny powod Bana. Albo za granica IP Adressy sa przypisywane inaczej bo w Polsce wszystko jest mozliwe :P

Teraz mam prywatne lacze z transferem nie osiagalnym dla szarych ludzi i moje IP Adress jest juz stale chodz w sumie gowno to daje szarym uzytkownikom ale dla mnie duzo :):)

ojoj pomotalem ale chyba zrozumiecie troszke co do IP Adress ;)

Ide zrobic sobie Budyn (SLodka Chwila w oczekiwaniu na koniec Save Server)

Magical Trevor
23-02-2005, 12:08
A mi to tam wisi czy Bubble oszukuje czy nie, czy ma męża GM'a czy nie, czy ma wtyki w CipSoft czy nie. Ja się tam cieszę ze swojej gry i cieszę się kiedy zdobędę lvl up. To jest tylko gra, ale ta gra potrafi z człowieka zrobić... Zresztą sami wiecie jak to jest.

Gimlos
23-02-2005, 12:25
zależy w jakim sensie, bo sorkiem jak się kasa skończy to 'dupa blada', musi robić sam sobie sd na demon hunt (co trwa miesiac) albo runy :) chyba, że zrobi PA :)

Od tego jest forum, żeby DYSKUTOWAĆ.... Kase na nowe sdki zarobil na demon huntach :S

Aristo~
23-02-2005, 13:36
CIPsoft nie chce zapewne, żeby ktoś Bubble przegonił, więc robi problemy....
Szkoda mi go, bo według mnie Bubble to n00bek...

CZemu mowisz ze jest noobkiem?? Zazdroscisz jej? Prawdopodobnie nigdy nie osiagniesz takiego levelu jak ona. Nie wiem czemu sie jej czepiacie. Ma najwyzszy level i jest narazie najlepsza trzeba sie z tym pogodzic. A skoro ona jest noobkiem to kim ty jestes??

KamilAires
23-02-2005, 15:30
Ja się tam cieszę ze swojej gry i cieszę się kiedy zdobędę lvl up.

No tak, ale jesli juz w tej grze cos osiagniesz to przyjda kochani GM i zbanuja ci konto poniewaz masz zmienny adres ip ;)

CZemu mowisz ze jest noobkiem?? Zazdroscisz jej? Prawdopodobnie nigdy nie osiagniesz takiego levelu jak ona. Nie wiem czemu sie jej czepiacie. Ma najwyzszy level i jest narazie najlepsza trzeba sie z tym pogodzic. A skoro ona jest noobkiem to kim ty jestes??

Chocby dla tego, ze jak napisal Gremlin miala 4-6 ownerow i sama Madam Janice napewno nie napracowala sie tyle co Cachero.

Adaras
23-02-2005, 15:31
bubble się boi konkurencji prawdopodobnie ma męza GM'a więc nie pozwoli na to aby ktoś zdobył 200 lvl lub lepszy od niej.Tak, cholera na pewno, Nietzche to jej mąż, Guido wujek, Steve ojciec chrzestny a GMy to kuzynostwo!!!

Odczepcie się ludzie z łaski swojej od Bubble. Co ona Wam zrobiła ? Gra od dawna, a przypominam Calmera powstała w środku 2003roku! W dodatku jest NoN-PvP(brak wojen etc.). Zrobić taki Lvl SORCEM to praktycznie się jedną osobą nie da (Popieram że na takim lvlu to bierzemy 30BP SD i hajda na warlocki, ale na niższych trudniej). Ostatnio jak sprawdzałem o różnej porze dnia i nocy, Bubble przeważnie offline, Cachero ostro online i jeszcze lvl nabił =P

Grenni
23-02-2005, 15:56
@up
Wiec wg ciebie szybkie lvl'owanie to zbrodnia tak ? Jego zycie jego wybór.

moim zdaniem dobrze ze nie skosowali mu konta !! Location:"Chile-Pero me voy a mexico con mi negri :D" nie rozumiem tego ale cos o chile i mexico,moze jakies wyjasnienie tego bana ? ten ban byl nie sluszny, wiem ze tacy jak on wkrótce przescigną Bubble ;]

Gniew Mroku
23-02-2005, 15:58
Co wy gadacie... Cipsoft nie chce aby ktos przegonil Bubble? a co to za roznica??!!! NIe zauwazyliscie ze Cachero byl przez 2 miesiace 24h na dobe online?! To chyba jest dosc niepokojace... Bardzo dobrze ze go zbanowali moze skonczy sie era dzielenia kont... To tylko gra.. Ja zawsze gram sam i nigdy z nikim nie dzielilem konta bo to dla mnie bzdura. Gra ma mi sprawiac przyjemnosc, nie jest to praca czy cos...

Ja sam liczylem, że Cachero przegoni Bubble i przestaną się pojawiać topice "Bubble (...)". Często sprawdzałem jego konto i wcale nie był tak często online. Do tej pory nie twierdzilem, że Cip'ki chcą utrzymać Bubble na topie, ale po tym banie naprawde wydaje mi się, że coś w tych banach jest.

piaskowy centaur
23-02-2005, 16:11
Ludki a mam takie pytanie nawet jesli bubble ma 6 ownerow i cachero ma ich 6 to co was to tak interesuje to sa ich postacie nie wasze i niech gmowie rozsadzaja czy maja dostac bana czy nie wy najprawdopodobniej nigdy nie osiagniecie takiego levela ja tez nie no i co? to gra tylko gra

Grenni
23-02-2005, 16:38
@up
Cóż za wywody ... :baby: Tak gra to tylko gra, jakkolwiek jej efekt możesz ocenic poprzez dobytek jakiego sie dorobiles. Jako ze ani my ani ty nie osiagniemy NAJPRAWDOPODOBNIEJ takiego lvl'u wiec lvle Bubble i Cachero nas ciekawią,fascynują . Tym bardziej zrobione w tak krótkim czasie (Cachero) ;]. Tym samym stają się oni niejako osobami publicznymi o których jest często mowa. Taka rywalizacja, choc Cachero sam to dementuje, jest pozytywnym zjawiskiem dla wszystkich (w koncu cos sie dzieje nie? 8o ) Taki ban stopuje tą rywalizację. Wracając do acc sharing... Skoro to jest tylko gra, wiec czemu tak sie czepiacie tego acc sharing, moze i jest to wbrew zasadom, lecz z +2 dobrych graczy moze powstać bardzo "ładny" char. Moim zdaniem ten ban nie był konieczny ...

Aristo~
23-02-2005, 16:42
Chocby dla tego, ze jak napisal Gremlin miala 4-6 ownerow i sama Madam Janice napewno nie napracowala sie tyle co Cachero.

Taaaa. Miala , ale juz nie ma. A cachero ilu ma? Skoro jak mowicie przez pare miesiecy byl 24h online

Tomix6
23-02-2005, 17:20
Dla wszystkich, którzy nie wierzą, że GM jest mężem Bubble zamieszczam podpis Nietzche(jest GM, sparwdzcie sobie):

Ashak BarzogAzar of HellKeepers.

Bubble is my wife.
Westmad, Lord Nahoj are my brothers.
Lucrezia, Ashra are my daughters.
Starbuck the knight, Sir Kendry and Lawebuz are my sons.
Sir Cloudy is my grand son.

Organisator of the Tibian Ball League (TBL) 2002 & 2003.
Ex-Zokal of the Mercenarys.

Aristo~
23-02-2005, 17:25
A kto nie wierzy?

$corcerer
23-02-2005, 17:25
Wordi, nasza Alfo i Omego w sprawach informatyki, przeczytales posty Gremlina? bo raczej nie sądzę...

Arthus Drag'Tail
23-02-2005, 17:49
CZemu mowisz ze jest noobkiem?? Zazdroscisz jej? ....

Owszem, nie mówie, że nie chciałbym mieć takiego lvl'a jak ona, bo to jest marzeniem wielu...

Prawdopodobnie nigdy nie osiagniesz takiego levelu jak ona.

Nie musisz mi tego mówić....

Nie wiem czemu sie jej czepiacie. Ma najwyzszy level i jest narazie najlepsza trzeba sie z tym pogodzic.

Poprostu mi się ona nie podoba.... Wydaje mi się, że jest n00bowata i tyle :P

A skoro ona jest noobkiem to kim ty jestes??

hmmmmmm..... Chociaż już dość dużo wiem to nadal można na mnie mówić, że jestem NEWBIE :P

Aristo~
23-02-2005, 18:14
Poprostu mi się ona nie podoba.... Wydaje mi się, że jest n00bowata i
tyle :P

Na jakiej podstawie mowisz ze Bubble jest noobkiem? Grasz na Antice? Gadales z nia? Znasz ja? Jesli na wszystkie 3 pytanie odpowiadasz NIE, nie udzielaj sie juz

>>>DragoN<<<
23-02-2005, 18:51
Co do dzielenia acc. Dlaczego ine zbanują bubble. Doszły mnie pogłoski ze ona też ma kilku owerowi Gm'om to nie przeszkadza? To jak to jest Ona moze łamać prawo a my nie ? :)

Patimrok
23-02-2005, 18:53
@Aristo~
mi także wydaje się noobowata, chociaż na wszystkie twoje pytania odpowiadam nie, to słyszałem raz jak ktoś tam z forumowiczów powiedział do nie po prostu "hi" a ona mu na to "fuck off or my husband will ban you" czy coś podobnego. Rozumiem, że może być zmęczona "fanami", ale przynajmniej mogłaby odpowiedzieć, że nie może gadać czy coś

@Topic
ciekawe kiedy sprawa się wyjaśni

@Nazwa Topicu (Cachero. Pomózcie!?!), która mnie rozwaliła
no tak faktycznie, zapalmy świeczkę ['] -.-

Jowisz
23-02-2005, 18:57
@Aristo~
mi także wydaje się noobowata, chociaż na wszystkie twoje pytania odpowiadam nie, to słyszałem raz jak ktoś tam z forumowiczów powiedział do nie po prostu "hi" a ona mu na to "fuck off or my husband will ban you" czy coś podobnego. Rozumiem, że może być zmęczona "fanami", ale przynajmniej mogłaby odpowiedzieć, że nie może gadać czy coś

@Topic
ciekawe kiedy sprawa się wyjaśni

@Nazwa Topicu (Cachero. Pomózcie!?!), która mnie rozwaliła
no tak faktycznie, zapalmy świeczkę ['] -.-
Hahah wiesz co takie bajeczki wkręcaj komuś innemu daj filmik lub screen!
@topic Też jestem za tym żeby zagadać z cip'ami itp a może coś się uda ... 8o

Aristo~
23-02-2005, 19:00
@ Patimrok

Watpie zeby tak powiedziala. To nie jest male dziecko tylko dojrzala osoba. W ostatecznosci moglaby tak zrobic, gdyby ktos bardzo sie jej naprzykrzal. Ale od czego jest opcja ignore??

Arathorn
23-02-2005, 19:01
nie czytałem do końca, tylko pierwsze 3 strony...
IP adres, pula dla dango kraju ma zawsze taki sam początek, więc łatow wykryć czy gra z brazyli czy z polski czy z mexyku czy jeszcze skąd indziej...

Aversin
23-02-2005, 19:04
@up
Cóż za wywody ... :baby: Tak gra to tylko gra, jakkolwiek jej efekt możesz ocenic poprzez dobytek jakiego sie dorobiles. Jako ze ani my ani ty nie osiagniemy NAJPRAWDOPODOBNIEJ takiego lvl'u wiec lvle Bubble i Cachero nas ciekawią,fascynują . Tym bardziej zrobione w tak krótkim czasie (Cachero) ;]. Tym samym stają się oni niejako osobami publicznymi o których jest często mowa. Taka rywalizacja, choc Cachero sam to dementuje, jest pozytywnym zjawiskiem dla wszystkich (w koncu cos sie dzieje nie? 8o ) Taki ban stopuje tą rywalizację. Wracając do acc sharing... Skoro to jest tylko gra, wiec czemu tak sie czepiacie tego acc sharing, moze i jest to wbrew zasadom, lecz z +2 dobrych graczy moze powstać bardzo "ładny" char. Moim zdaniem ten ban nie był konieczny ...

Tworząc postać akceptujesz zasady gry i zgadzasz się ich przestrzegać. Powinieneś również być świadomy co grozi za ich łamanie. W Tibii zasady dyktuje CIPSoft jeżeli ci się to nie podoba to nie graj. Nie można wybiórczo pozwalać jednym graczom na dzielenie konta a innym nie ... to tak jakby nagle policja oświadczyła, że pan Kowalski może jeździć po pijaku samochodem, a pan Nowak za coś takiego pójdzie siedzieć.
Czemu CIPSoft nie pozwala na dzielenie konta ? Bardzo prosta sprawa. PACC jest przydzielony do konta, więc kilka osób mogłoby wtedy grać na jednym PACCu co oczywiście obniża zarobki CIPSoftu. Jak już pisałem to ONI dyktują zasady a ty je akceptujesz albo musisz się liczyć z ryzykiem bana lub kasacji.

$corcerer
23-02-2005, 19:13
Bubble sharuje konto. Przynajmniej na 6 osób. Okej. Tylko jeszcze poproszę jedną rzecz:
DOWODY
plx?

Aristo~
23-02-2005, 19:33
A nawet jesli sharuje acc to cos jej to nie wychodzi bo jest online pare h dziennie, a last login to 21.02

Patimrok
23-02-2005, 19:48
@Aristo~ i Jowisz

nie opowiadam żadnych bajeczek, tylko mówie to co usłyszałem i wcale nie namawiam was, żebyście w to wierzyli

Saviol007
23-02-2005, 20:09
o to nowy opis Cachero:
Do me a a personal favor everyone- Stop posting things about this being rascist or comparing Bubble. All I want is for an explaination to be given to me and I want to see the proof the ban is based on. Guido did not offer me proof or an explaination. This is a case of guilty until proven innocent.

Black Tilly
23-02-2005, 20:32
Dobra a ja zapytam się:
Co daje takie 2 konto taki acc sharing przeciez to głupota prawda??

Shinjix
24-02-2005, 09:07
Bubble sharuje konto. Przynajmniej na 6 osób. Okej. Tylko jeszcze poproszę jedną rzecz:
DOWODY
plx?

Dowody zawsze znajdziesz takie same: "Bo ona jest najlepsza i jest nie mozliwe, ze ktokolwiek ma taki level bez AS" więc po co się pytasz?? :D

@Gremlin
To tylko czysta teoria, która nie zawsze jest dobra... Ale fajnie to wykombinowałeś :)
Cachero gadał, że co chwila dostaje msg w grze "stop exping" etc., żeby nie być lepszym od bubble.....

Moim zdaniem GMy i CIPy jawnie nie przeszkadzają mu expić itp. ale jednak w podziemiach działają na jego niekorzyść.... To tylko moje rozmyślenia... Szczególnie, że Nitzhe(czy jakoś tak) jest jej mężem, w grze czy w rl (who cares) ale jednak jest i na pewno by jej nie wydał i kryłby ją w razie czego, a na cachero "ma oko"....
To oczywiście moje rozmyslenia ale odkąd Cachero zdobył ponad 150 level i juz było wiadomo, że coś się szykuje to sie sprawdzają...

Thomasi
24-02-2005, 09:07
P.S jeszcze jedno chcialbym dodac co do zmiany IP
a więc IP zmiennie zmienia sie takze za kazdym restartem modemu (to tylko na marginesie bo nikt o tym nie powiedzial)
@up
bardzo ladne wyliczenia ale one sa w zalozeniu ze obie te postacie gralyby taka sama ilosc czasu:)a przed banem widzialem ze jednak jedna z nich byla duzo dluzej online:)

Shinjix
24-02-2005, 09:10
PS: Bubble musi miec bardzo zawalone życie towarzyskie jeżeli nie robi AS, a jednak jest kupę czasu on line(więcej niz Cachero)....

@down
ja mówie przed ostatnie czasy.... A teraz mogła trochę wrzucic na luz, bo sie w koncu wzieli za AS
Jak zdobywała 200 level to niemal cały czas była on line

Thomasi
24-02-2005, 09:14
PS: Bubble musi miec bardzo zawalone życie towarzyskie jeżeli nie robi AS, a jednak jest kupę czasu on line(więcej niz Cachero)....

blad w ostatnim czasie nie byla wiecej online...

Wordi
24-02-2005, 10:08
Wordi, nasza Alfo i Omego w sprawach informatyki, przeczytales posty Gremlina? bo raczej nie sądzę...

Z toba zawsze cos nie tak sry to wedle ciebie ze mna cos nie tak za kazdym prawie razem :):):):) Przeczytalem i co ??:] Napisalem swoj wywod chyba mam do tego prawo moja ty :P Alfo i Omego forum /////////////.....\\\\\\\\\\\\

Wordi
24-02-2005, 10:11
Ale dlaczego jesli jest to gra i ma jednolite zasady jakas osoba ma byc w jakis chodzby najmniejszy sposob faworyzowana ??
Tu sie powinny liczyc czynniki zwiazane tylko i wylacznie z gra nie np. Mam meza GM i mam jakies "upusty".
Nikt nie uwiezy ze ona nie ma jakis plusow z tego ze jest zona GM.
Moze nie ma z tego az takich kozysci jak nam sie wydaje ale nie sprzeczajmy sie badzmy realistami ...

-Res-
24-02-2005, 10:25
Czyli wróci :). A jak wszyscy wiemy po długiej rozłonce z tibia wracaja chęci do gry podwojnie wiec bubble jeszcze przegoni :)
przegoni podwojnie :> bedzie mial z 400 lvl :P

Nightwalker
24-02-2005, 10:31
@Gremlin i ceny lootu

Teraz są questy. Łatwo zdobyć dobry equip. To robi naprawdę wielką różnicę. Dlatego teraz są różnice.

orgizz
24-02-2005, 13:10
nie wiem czy to prawda ale rowniez uwarzam ze gm'y sa po stronie bubble

Bubble nie jest najlepszym graczem....
Uwazam ze kazdy knight powinien poswiecac tyle samo czsu na expienie co na trening
bubble majac skille ~102/89 jest latwa do zabicia dla wurzela...

Cruel Master Boa
24-02-2005, 13:33
ja sam czasem gram sobom, a mam tesz siostre na acc bo pacc drogi ja gram soba a ona soba wiec jestesmy AS :/ wiec teoretycznie powinien byc ban ?? nie chodujemy mc bo sie nie da loczymy sie z jednego cpu i dziennie z 12 godz komp wloczony bo czasem tata przypilnuje jak trenie czy sistra uhy robi

topic

gmi powinni byc bezstronni ale np logan nie jest z tego co wiem do gonca bezstronny, bardzo prawdopodobne ze babble jest faworyzowana ale nie tak bardzo, dostala na pewno d meza co i gdzie bedzie po up ale wiecej nie mogl raczej powiedziec
cachero nie mogl zrobic takiego lvlu w takim czasie jest to ponad ludzka mozliwosc, wiec nie piscie ze bubble jest zla a cachero dobry, albo na odwrot bo bez przesady koles zrobil DURZO lvli BARDZO SZYKO, bubble gra dlugo i mam dla niej szacunek nawet jerzeli kiedys lamala regulamin to teraz nie powinna lamac bo miec 200 + lvl to jest jakas powinnosc grania uczciwie, sa liudzie kturzy chca dojsc do czegos " po trupach" i wykorzystaja karzda okazje mc, swiatelko i inne programy i mozliwosci szybdszego i tanszego expienia, kazdy z nich moze robic co uwarza za dobre a gmi musza i moim zdaniem dobrze zrobili w sprawie Cachero, ostatnio z tego co slyszalem wiecej ludzi dostalo bana za AS( na tibianews bylo wczoraj zdjecie bana dla kogostam) trzeba tibie odbierac jako TYLKO I WYLOCZNIE GRE nie poswiecac dla niej zycia bo tibijskie zycie moze zakonczyc 1 dobry haker ( hail mafia boy) i dostanom depresji

tak mysle i tak napisalem jak cos sie nie podoba to niech to zachowa dla siebie

Kajzer
24-02-2005, 14:09
up popracuj nad ortografia;]
co do bubble moze jej nie znam ale powiem tyle z filmika ktorego widzialem jak solowala demona moge wywnioskowac ze albo nie umie stac na skos albo jej sie poprostu nie chce (z calego filmiku wylapala chyba ze 5 e beamow od demona co jest juz niezla wpadka) i nie mowcie mi ze np miala lagi bo ona lagow nie ma;] a co do niechcenia lub dosc malych zdolnosci pvm to moge sie podpisac
pozatym bubble expi od 2 lat na orc land -.- moze na orkach sie zna ale raczej na niczym innym

Grenni
24-02-2005, 14:18
@up
1.Edytuj 2.Wez/Kup Słownik 3.PoPRAW BŁĘDY omG!

@back to the topic
Ktos tam pisał cos o pijanym kierowcu Nowaku i Kowalskim, wrócę do tego, nie wziales pod uwagi ich pozycji społecznej, Nowak mógłby być synem posła,burmistrza(żona GM (bez żadnych aluzji oczywiscie B) )) i uszło by mu to przewinienie na sucho... Ja nadal będę się trzymał swego ... Acc Sharing mimo ze niedozwolone (niby nizsze dochody ma Cip z paccow ROTFL kit !) wprowadza urozmaicenie do gry...staje sie to czymś w rodzaju sportu, kto szybciej zdobedzie ilestam lvl'i w jak najkrótszym czasie. Pozniej ewentualnie mógłby sprzedac to konto za porządną kaskę, (odbierać biednym dawać bogatym hrhr) Te AS wprowadzają jakies urozmaicenie. Jak zawsze najlatwiej jest znajlezc najgorsze strony, może spróbujecie znalezc tez i te lepsze ...
A i jeszcze jedno NIE PITOLCIE o łamaniu zasad...mało kto ich przestrzega, nawet sami GM (sprzedaż konta) i nie udawajcie niby takich porządnych,niewinnych graczy co nigdy w zyciu nie mysleli co by było gdybym użył ... (Oooo nie!!! Hackną mnie! lolz)
Dziekuje..

Lord KATuxo
24-02-2005, 14:21
Tak, cholera na pewno, Nietzche to jej mąż, Guido wujek, Steve ojciec chrzestny a GMy to kuzynostwo!!!

Odczepcie się ludzie z łaski swojej od Bubble. Co ona Wam zrobiła ? Gra od dawna, a przypominam Calmera powstała w środku 2003roku! W dodatku jest NoN-PvP(brak wojen etc.). Zrobić taki Lvl SORCEM to praktycznie się jedną osobą nie da (Popieram że na takim lvlu to bierzemy 30BP SD i hajda na warlocki, ale na niższych trudniej). Ostatnio jak sprawdzałem o różnej porze dnia i nocy, Bubble przeważnie offline, Cachero ostro online i jeszcze lvl nabił =P
Zastanow sie czlowieku co ty piszesz. Na non-pvp jest najlatwiej dobic taki lvl(wg. mnie) jesli ktos uzywa chetow. Po savie serwa wlaczasz ,,Taskera" ustawiasz ze ma lowic, jesc i robic sd i idziesz do kumpla na libacje. Na nastepny dzien przed serwem przychodzisz wymieniasz bp z SD'kow na blanki. Po savie wlaczasz taskera ustawiasz i Go znowu na libacje. I tak do usranej smierci i przy okazji nabijasz mlvl i robisz SD'eki. Potem nabicie tak wysokiego lvlu to tylko kwestia czasu. Ale jesli kolo nie uzywal Cheatow to jest to pod takim samym stopniem trodnosci jak na pvp.

Gimlos
24-02-2005, 14:40

@down
ja mówie przed ostatnie czasy.... A teraz mogła trochę wrzucic na luz, bo sie w koncu wzieli za AS
Jak zdobywała 200 level to niemal cały czas była on line Alez musza miec zawalone zycie towarzyskie ci, ktorzy nie maja nic innego do roboty tylko sprawdzanie czy bubble jest online
Ale dlaczego jesli jest to gra i ma jednolite zasady jakas osoba ma byc w jakis chodzby najmniejszy sposob faworyzowana ??
Tu sie powinny liczyc czynniki zwiazane tylko i wylacznie z gra nie np. Mam meza GM i mam jakies "upusty". A jakie ty masz dowody ze ma jakiekolwiek korzysci z bycia zona GM? Bo domyslam sie ze zadnych...

przegoni podwojnie :> bedzie mial z 400 lvl
Jezeli bedzie gral sam? Watpie...
Jezeli znow wroci do share, to dostanie account delete, i pewnie nawet nie zdazy dobic do 200 lvl

Piomos
24-02-2005, 15:03
Cachero - czym wy sie podniecacie? 196 lvl? Tym, że bije po 800-900 w potwory z SD? Tym, że wpada na Annihilatora i robi spama z UE?

Ten gość w niczym mi nie imponuje, a na dodatek ostatnio dobił mnie swoim żałosnym udostępnianiem konta innym. Po pierwsze spójrzcie na serwer na jakim gra. UE można strzelać na lewo i prawo, nie zważając na blokera. Demony bite są 24h. Jeden gracz się zmęczy, wchodzi drugi. Czym się podniecać? Już bardziej szanuje Setzera Gamblera, który bądź co bądź, ale gra na świecie PvP. Na Calmerze gra Sir Dzidek, który ma 99 dista (niedługo 100). Takie gościa podziwiajcie. Nabił 99 distance na takim świecie, chodząc ze spearami. Bardzo dobrze, że Guido i CIP Soft Team wzięli się do roboty. Takich ludzi jak Cachero należy karać, gdyż potem zbierają laury za kogoś.

I ostatnia sprawa. "Cachero przewyższy Bubble i będzie lepszy" - OMG, każdego co tak pisze, śmiało na forum nazwę NOOB'em. To co piszecie to jest groteskowe i nie wymagające komentarza.

Takie jest moje zdanie na temat tego pana. W poważaniu mam opinie ludzi, którzy na siłę będą udowadniać swoje racje. Myślę, że ktoś siegnie po rozum, zanim zostanie "zauroczony" super, hiper, duper świetnym Cachero, którym gra więcej niż 2 osoby.

Aversin
24-02-2005, 15:08
Zastanow sie czlowieku co ty piszesz. Na non-pvp jest najlatwiej dobic taki lvl(wg. mnie) jesli ktos uzywa chetow. Po savie serwa wlaczasz ,,Taskera" ustawiasz ze ma lowic, jesc i robic sd i idziesz do kumpla na libacje. Na nastepny dzien przed serwem przychodzisz wymieniasz bp z SD'kow na blanki. Po savie wlaczasz taskera ustawiasz i Go znowu na libacje. I tak do usranej smierci i przy okazji nabijasz mlvl i robisz SD'eki. Potem nabicie tak wysokiego lvlu to tylko kwestia czasu. Ale jesli kolo nie uzywal Cheatow to jest to pod takim samym stopniem trodnosci jak na pvp.

Widać, że nic nie wiesz o grze na non-PvP .. troszke przerobie twoją historię:
1)Po savie serwa włączasz ,,Taskera" ustawiasz, że ma łowić, jeść i robić sd i idziesz do kumpla na libacje. Wracasz i widzisz, że ktoś cię przepchnął z dala od wody, żarcie się skończyło i nie było skąd brać. Nie ma run.
2) Po savie serwa włączasz ,,Taskera" ustawiasz, że ma łowić, jeść i robić sd i idziesz do kumpla na libacje. Wracasz i widzisz, że ktoś zlurował na ciebie jakiegoś potworka i złapałeś deada.
3) Po savie serwa włączasz ,,Taskera" ustawiasz, że ma łowić, jeść i robić sd i idziesz do kumpla na libacje. Wracasz i widzisz, że odwiedził cię GM i masz przerwe miesięczną od grania.

Więc nie opowiadaj bajek jak to się łatwo robi runki na non-PvP skoro nie masz o tym zielonego pojęcia.

co do bubble moze jej nie znam ale powiem tyle z filmika ktorego widzialem jak solowala demona moge wywnioskowac ze albo nie umie stac na skos albo jej sie poprostu nie chce (z calego filmiku wylapala chyba ze 5 e beamow od demona co jest juz niezla wpadka) i nie mowcie mi ze np miala lagi bo ona lagow nie ma;] a co do niechcenia lub dosc malych zdolnosci pvm to moge sie podpisac

Ja jak expie na scarabach i dopadną mnie 3 to nie uciekam. Dla jednych to będzie waste bo przecież 3 mnie biją i jeden jest nieblokowany itd., ale na moim levelu moge sobie na to pozwolić i z lenistwa mi się nie chce ganiać z nimi w koło aby mieć tylko dwa na sobie. Co do Bubble ma lvl na którym może pozwolić sobie na blokowanie demona w taki sposób w jaki jej się chce, łapać wszystkie ciosy i czary na klate .. a dlaczego ? Ponieważ może ! To co dla jednych może decydować o deadzie lub życiu dla niej będzie tylko kolejnym ciosem jak wiele innych. Ma tyle hp, że dla niej jeden e beam w tą czy w tamtą to bez różnicy.

@ Cruel Master Boa - naucz się pisać po polsku.

iglarf
24-02-2005, 17:13
Up i Upup: Zgadzam sie z wami w 100%

Pacek
24-02-2005, 19:50
hiho piomos zagadzam sie z twoja opinią, szanowałem Cachero dopóki nie dowiedziałem sie o jego przekretach, i jednak sorc z Julery odzyskał miano najlepszego na swiecie. I niech tak zostanie po wsze czasy a takich ludzi jak Cachero powninno sie gnebić. Co do Bublle to wielkie poszanowanie dla tej posatci i możecie mowić co chcecie że posatć jest prowadzona od 1998 że ma męża GM itd. ale co z tego skoro nikt przed nią nie potrafił wbić 200lvl

Dla tych którzy pamitają moje tematy w których nazywałem Cachero najlepszym graczem na tibi prosze o wybaczenie i wycofuje sie z tego co móiwłem

A wam mówie jeszcze jedno Polacy opamietajcie sie krytykujecie innych, dobrych graczy mowiecie że są brzydcy i że nie potrafia grać ale założe sie że niejeden z was ma mniej niż 25lvl a najlepszym potworem którego zabił był
Dwarf Solider

Anaconde
24-02-2005, 19:55
Setzer is the best w takim razi ;)
Nie wiedziałem, że cachero żył z taskerow itp. Chociaż to możliwe, gdyż calmera jest w porownaniu do antici mlodym swiatem i tak szybko taki lvl i mlvl osiagnac to prawie nie mozliwe. Bublle(re up) pisze sie BUBBLE ;)
Ale zaczekajmy, może on żeczywiście nie jest winny? :D

Adaras
24-02-2005, 20:06

W moim poście napisałem, że Cachero gra na serwerze NoN-PvP, czyli wywnioskować można, że ma łatwiej! Nawet bez cheatów( tak jak napisał ktoś wyżej, UE na prawo i lewo, SDki kupić ile CAP'a starczy i hulaj duszo). A takiego lvla sorcem nabić samemu to trzeba odpuścić sobie wiele rzeczy, w tym obowiąków, lub nawet snu. Właśnie dlatego napisałem, że Calmera powstała w 2003 roku..Bubble gra "trochę" dłużej. Co do Twoich "taskerów"..zgadzam się z pebe~. NoN-PvP ma też spore minusy.

Cruel Master Boa
24-02-2005, 21:41
up popracuj nad ortografia;]

@ Cruel Master Boa - naucz się pisać po polsku.

sry all ze tak pisze ( nie chce sie usprawiedliwiac ) ale jestm 3 X dys:
grafik
ortografik
lektyk
w budzie terz tak pisze
wykonalem test ile zajmie napisanie posta bez i z slownikiem najpier bez ( teks okolo na 10 linijek) 3-4 min a ze slownikiem 15-20 min jest roznica, a ja pisze grajoc ( trenujac ) wiec sie pls nie dziwic jakie sa tego efekty

i tak na harmoni najwyzszy lvl to sprzedana postac tak PANCRAS DRAGONHEART tosprzedana postac ( wiem to od 3 jego starych znajomych)

DR.UTi
24-02-2005, 22:09
Dzielenie konta jest dla dzieci ktore chca koniecznie byc najlepsze.
Normalny czlowiek moze grac 6-8 godzin dziennie.
Zawalajac szkole/prace/zycie osobiste mozna grac 12-14 godzin dzienie (mowie na stale a nie ze raz sie komus zdazylo siedziec przez 30 godzin).
Jesli postacia graja 4 osoby to moze postac byc w grze 24 godziny na dobe wiec moze zdobyc 3-4 razy tyle doswiadczenia/skilli co uczciwie grajaca osoba.
... jaki to sens?
Absolutnie zaden, zanim dzielenie kont stalo sie popularne na nowym swiecie pierwsza osoba zdobywala 100 lvl po 6-12 miesiacach, ceny lootu dlugo trzymaly sie na wysokim poziomie (na Secura np po roku od powstania dragon shield kosztowal ~30k - popaczcie sobe ile w tej chwili kosztuje dragon shield na serverze zalozonym rok temu), runow w miare nisko.
W tej chwili gdy pojawi sie nowy server lvl 100 powstaje w ciagu 1-3 miesiecy, zaraz potem sie komus znudzi, jest wojna, zostaje jedna gildia a reszta zaczyna znowu zdobywac poziomy na nowym swiecie.

Wracajac do sprawy Cachero/Bubble:
Cachero zlapali jak laczyl sie to z Chile to z Mexyku.
Dla tych co powiedza ze moze Cachero czesto podrozuje specjalnie sprawdzilem odleglosc miedzy Mexykiem a Chile... w najblizszym punkcie ~3 tysiecy kilometrow, w najdalszym ~12 tysiecy kilometrow - troche daleko jak na dojazd do pracy :).

Bubble kiedys (jak jeszcze nie bylo o tym nic w regulaminie) dzielila konto, ale w tej chwili juz nie dzieli - wystarczy porownac jej predkosc expienia, mozliwe ze jej maz (z tego co rozumiem to Nietzsche jest jej mezem w RL) czas od czasu siadzie do komputera gdy nagle zacznie sie cos w kuchni przypalac :) ale watpie zeby to bylo aktualne dzielenie postaci w celu PG.

Co do predkosci expienia:
Zeby zrobic 1 lvl na demonach Cachero potrzebuje ~150 BP SD.
Kiedys na TibiaNews ktos probowal wyliczyc dzienna produkcje UH na jednym z serverow, o ile dobrze pamietam wyszlo cos pomiedzy 300 a 400 BP.
Nalezy rowniez pamietac ze:
- SD robi mniej ludzi
- SD uzywa nie tylko Cachero
- SD robi sie 2 razy wolniej niz UH
... tak wiec dzienna produkcja SD na Calmera moze oscylowac w okolicy 100BP, z czego moze polowe Cachero jest w stanie dostac w swoje rece.
Wniosek prosty: Cachero moze robic srednio 1 lvl na 3 dni.

Rycerz na 200 lvl moze efektywnie zdobywac doswiadczenie na Smokach/DL lub Warlockach.
Smoki/DL zakladam ~50k na 1 BP UH + 2 BP HMM tak wiec na 2M doswiadczenia potrzebne z 199 na 200 lvl rycerz potrzebuje 40 Bp UH i 80 BP HMM, co jest w granicach mozliwosci produkcyjnych 4-5 kolesi z farmami MC :) ... oczywiscie sorcerer bedzie rowniez potrzebowal podobnej ilosci UH dla blokera :)

Co do szybkosci zdobywania doswiadczenia:
Sorcerer 6k co 2 minuty na Demon Hell, wychodzi teoretycznie 180k na godzine.
Rycerz co 5-6 minut pelny spawn kolo Double DL (3 DL + 7 smokow = 112k na godzine), mniej ale...
rycerz jest dwa kroki od depo i na jednym obladowaniu sie runami moze siedziec 6-8 godzin, sorcerer potrzebuje 2 ludzi ktozy beda stali na przelacznikach idac i wracajach + ladny kawalek do samych demonow gdzie trzeba ciagnac za soba te kilkaset plecakow SD w lootbagu.

Pomijam tutaj warlocki poniewaz jesli bloker zacznie bic u sorca to bedzie zabieral spora czesc doswiadczenia... pozatym nie bardzo wiem jak runy ida na warlocki :)

Heh....zawsze chciałem się sprzeczać z modem...mam okazje :> ....Przedstawiłeś teorie metod expienia.....sorcowi przypisałeś TYLKO SD.....dlaczego?...sorc niekoniecznie musi bić 180k /h w demon hell.....równie dobrze w tą godzine nabije 100k na OF używająć jedynie GFB i HMM ( Uh pominmy...nie zejdzie mu raczej zbyt szybko te 60 vitek...)....Więc to tyle :)

Kajzer
25-02-2005, 00:11
grafik
ortografik
lektyk
w budzie terz tak pisze
wykonalem test ile zajmie napisanie posta bez i z slownikiem najpier bez ( teks okolo na 10 linijek) 3-4 min a ze slownikiem 15-20 min jest roznica, a ja pisze grajoc ( trenujac ) wiec sie pls nie dziwic jakie sa tego efekty

i tak na harmoni najwyzszy lvl to sprzedana postac tak PANCRAS DRAGONHEART tosprzedana postac ( wiem to od 3 jego starych znajomych)
wiesz ile mnie to obchodzi i reszte forumowiczow? jezeli nie umiesz pisac to nie pisz. a post ma byc zgrabną wypowiedzią a nie jakims chooj wie czym chociazby w teorii...

eerion
25-02-2005, 11:11
Heh. Kłócicie się tylko.
Biedny Cachero, Bubble to noobek.
Ale popatrzmy na to na serio?
Czy ejst jakiś ranikng najlepszych graczy?
No dobra- najwyższy lvl, najepszy skill, itd.
Ale tibia to gra.
A w grze nie najważniejsze są statystyki.
A wy o tym zapomnieliście kłócąc isę kto ejst lepszy, teraz wyszliście do Gamblera...
Nie ma raningów najlepszytch graczy.
Każdy jest najlepszy na swój sposób i tyle. Przestańcie robić tkaie bezsensowne kłótnie.
PS - Każdy człowiek który łamie prawo (czy tibijskie cyz rl czy jeszcze inne) na takim etapie na jakim są ci goście wiedzą dokładnie co robią - i nie wasza w tym rola żeby wszystko obserwować, bdać i robić inne pierdoły. Zachowujecie się jak stare babcie które się podniecają modą na sukces XD
Tylko tematyka troche inna- ale to tak wygląda.
" A luciata zdradziła erona,a tamten blablablabla"
" A Cachero używał MC i SA, a Bubble blablablabla"
Podobne plx?
PS - wiem że ten post nie ma sensu, ale napisałem to co uważałem za słuszne- ja isę tym tematem nie przejmuję, ja się zajmuję swoją postacią i swoim życiem a nie życiem innych...

Ashlon
25-02-2005, 11:40
grafik
ortografik
lektyk
w budzie terz tak pisze

Czyli wychodzi na to, ze jestes analfabeta? No bo czytac nie umiesz, pisac nie umiesz, rysowac nie umiesz...Co ty w ogole jestes? PRAWDZIWY dys~~ napisze, ze taki jest, ale STARA sie poprawic, a nie wali textow w stylu "o, ja mam zolty papierek, ze jestem dys~~, wiec wy ode mnie sie odwalcie"

@eerion : racja. Kloca sie, a pewnie 95% tych ludzi nawet Cachera nie znala....

Atm
25-02-2005, 12:38
I bardzo dobrze robią, że banują.

Jak można dogonić kogoś, kto gra non stop? I fizycznie jest nie możliwe granie po 20 h, bo po paru dniach nasz organizm by odmówił posłuszeństwa.

Kolejna sprawa - to plotki, jakie pewne osoby rozsiewają/wieżą w nie :] - haha naprawdę bardzo to śmieszne jest, co niektóre osoby piszą. O darmowym expie, ze, bubble to postać firmy i grają nią pracownicy i tego typu inne bzdurne teorie i teksty.

I coś mi się wydaje ze CipSoft prędzej czy później będzie robił tak, że będzie sprawdzany czas, kto był ile czasu online. No teraz też to mogą zrobić, ale ja sądzę ze oni sobie jakoś ten proces zautomatyzują. Choć pewnie i tak nie posypie się mega dużo banów, bo sobie liczbę klientów zmniejszą. Raczej bany w skrajnych przypadkach delete dla najbardziej znanych dla przykładu.

Odnośnie sprawdzania ip to bardzo łatwo można dojść do tego czy to dynamiczne i czy statyczne ip itp. Wystarczy zapytanie na RipeNetworks [ ripe.net ] i już wiadomo, do kogo należy ip, jaki kraj/miasto baaa można nawet dostać dokładne namiary łącznie z dokładnym nr telefonu i e-meilem admina/właściciela ip. Więc jak osoba się łączy z kilku ipkow należących do różnych isp albo nawet z kilku tego samego to i tak daje to podstawę do bana, bo adresy ip te, które przydzielane są dynamicznie tak często się nie zmieniają. A żeby się dowiedzieć meil do admina i wiadomo, co i jak.

Jeśli ktoś jest z tej samej podsieci [ jedno - względnie kilka zew ip ] to też są dowody u waszego isp. I admin poproszony o info też znajdzie ile osób z sieci gra w tibie i jaki ip łączy się z danym serwerem, o jakich porach i jak czasy będą się zgadzać to ban :]

Wiec proszę nie pisać o jakiś spiskach i że nie ma dowodów, bo jest kilka/naście sposobów na znalezienie dowodów, że ktoś robi acc share a że nie szastają nimi na prawo i lewo to tylko po to, aby nie ułatwiać pracy czitkom.

Btw. A granie przez jakieś serwy proxy to też chyba nie ma sensu. Za duży ping i lags :]

Arthus Drag'Tail
25-02-2005, 14:18
Na jakiej podstawie mowisz ze Bubble jest noobkiem? Grasz na Antice? Gadales z nia? Znasz ja? Jesli na wszystkie 3 pytanie odpowiadasz NIE

Nie gram na Antice. Nie gadałem z nią. Nie znam jej. Mam za to prawo to wyrażania własnych poglądów, bo do tego służy forum... Jeśli nie podoba ci się, że ludzie piszą tu to co myślą to:

nie udzielaj sie juz

maripo
25-02-2005, 16:47
^,^

A ja wam powiem tyle, Cachero, Bubble, Hideharu, czy jakiegoś 5 lvla szanuje tak jak by miał 200 lvl. No chyba że jest Brazuca noob albo swe noob albo pol noob :( ale wiecie... Moim marzeniem jest 100 lvl a mam 30 xD mam 13 lat więc jak Eterni nieskasuja to może kieeeeedyś mi się go uda zdobyć.

Podziwiam Gremlina i kilka osób za napisanie tak ciekawych postów xD

Dzięki xD

600 V
09-03-2005, 18:56
Czego wy ciagle o tej bubble gadacie! To sie robi wkurzajace x(

Memuzo
09-03-2005, 19:14
cachero juz hyba nie ma bana KuR*a :D