Pokaż pełną wersje : Mozilla Firefox
Chcialem zapytac czyktos orentuje sie w przegladarce internetwowej Firefox i czy moze mi powiedziec czy jest ona bezpieczniejsza od zwyklej przegladarki internet explorer i czy nie jest ona jakas podejrzana itd... za szybka odpowiedz z góry dziekuje
Zapewapu
05-03-2005, 15:30
W.g rankingu przeprowadzonego nie wiem przez co(na interi byl news),firefox to jedna z najbezpieczniejszych wyszukiwarek internetowych.Wypadla w testach bezpiecznecstwa&skutecznosci w wieeele lepiej niz Ie.
Vanhelsen
05-03-2005, 15:59
Dodatkowo warto dodać, że każda inna przeglądarka jest lepsza od IE :P
A dla zainteresowanych, niedługo wyjdzie połączenie Nestcape z IE (Będzie obsługiwać strony napisane tylko pod IE)
Wiedizalem, ze gdzies jest taki temat;)
Co do bezpieczenstwa Firefoxa. Kiedys znalazlem taki tekst
ymantec niedawno opublikował raport porównujący ilość błędów w przeglądarce Mozilla i Internet Explorer. Według wyników w drugiej połowie 2004 roku, 21 błędów dotyczyło Mozilli, zaś 13 Internet Explorer. Należy jednak poinformować iż tylko 7 błędów w Firefox zostało uznanych jako wysoce krytyczne, zaś 9 w Internet Explorer.
Jak widac FF wcale nie jest taki wspanioaly jak go wiekszosc maluje;) Liczba bledow krytycznych jest bardzo zblizona jak widac:) Na cale szczescie nie zraza mnie to do FF :)
Stefan12532
06-04-2005, 13:19
fore3fox jest bardzo dobrym programem i staje sie coraz slawniejszy..neidslugo ta stara slynna opera wymieknie. Firefox jest bezpiecznym programem naprzyklad pod wzgledem,ze blokuje okna pop-up (czy jak sie to tam pisze) wiecej o tym programie mzoesz sie dowiedziec na www.nowe.pl (http://www.nowe.pl)
www.instalki.pl (http://www.instalki.pl)
www.dobreprogramy.pl (http://www.dobreprogramy.pl)
sa to strony z programami ... wyszukaj fire foxa i poczytaj oceny forumowiczow tych stron...lub poprostu opisy prograu...jakie ma opcje itp :D najbardziej polecam nowe.pl
hehe... fakty mowia ze zarowno IE jak i FF w tej chwili maja podobna ilosc bledow krytycznych:)
A opinie uzytkownikow... to tylko sugestie. Ktos lubi FF to bedzie gadal, ze on jest bezpieczny, ktos lubi Opere to bedzie gadal ze ona jest najbezpieczniejsza. A prawda jest taka, ze bezpieczenstwo przegladarek jest zblizone...
Akurat tak sie skada ze ja uzywam mozilli :) i powiem ze bardzo jestem zadowolony, jest 1000 razy lepsza niz explorer itp, ma duzo zalet
Mam taka prosbe. Moglby ktos podac link z ktorego sciagne FF? najlepiej polska wersja. z gory dziekuje
Ja sam uzywam FF i jedyna roznica jaka zauwarzylem miedzy ff a IE sa jest dluzsze ladowanie sie zdjec w ff. Nie wiem czemu tak jest.
']Mam taka prosbe. Moglby ktos podac link z ktorego sciagne FF? najlepiej polska wersja. z gory dziekuje
www.firefox.pl
Firefoks jest lepszy, bo nie instalują sie w nim te takie głupie dodatkowe "paski zadań" z reklamami. A w IE to raz trafisz na jakąś zawirusowaną stronę i już masz takie gówno zainsalowane.
W firefoxie (choć w innych "alternatywnych" przeglądarkach pewnie też) można otwierać strony w panelach, i niezawalają wtedy całego paska zadań.
Poza tym wszystko co z Microsoftu to shit :P
FF jest dobry, alego nie używam, bo dłużej mi sie strony wczytują niż na IE. Choć, kiedy mam coś ściągać, to tylko z FF, szybciej idzie :)
a ja polecam AvantBrowser, na prawdę bardzo dobra przeglądarka która jest zupełną modyfikacją IE.
A co do bezpieczeństwa, to wszystkie przeglądarki alternatywne są bezpieczniejsze od IE z prostego powodu, IE jest zintegrowana z systemowym shellem (jaśniej: wykorzystuje interfejs windowsa, a dokładniej exploratora), przez co jeżeli jest dziura w IE, to jest to dziura dająca bezpośrednie wejście do twojego systemu.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.