Pokaż pełną wersje : odnosnie summonow
mam takie pytanie: czy jesli mam summona (zalorzmy elf scout) i ide z nim lac DS-a, to czy jak bede uciekal przed ds-em to scout tez bedzie uciekal i w niego strzelal? czy moze jak dam atak to elf pojdzie i bedzie sie lal niezwracajac uwagi na to co ja robie ;/
PS: szukalem nic nie znalazlem ;]
Welshaire
09-03-2005, 21:43
Będzie uciekał. Jak ciebie atakuje jakiś monster dystansowy to też ucieka...
:)
1. ale czy bedzie uciekal razem za mna w ta sama strone?
2. i czy jak ja bede stal i dam atak to summon zacznie uciekac czy ebdzie stal ze mna? jak bedzie uciekal to jak daleko moze wtedy uciec?
Welshaire
09-03-2005, 21:55
Wydaje mi się (nie 100%) że będzie uciekał w stronę przeciwną do potwora. Czyli ciebie zignoruje... I chyba będzie uciekał... aż spotka ściane/wodę, itp...
Ale nie gwarantuje...
:)
Lord Sozeron
09-03-2005, 22:02
bedzie sie stopniowo odsowac by trafiac i niebedzie zwracac na ciebie uwagi.
Jak zlookalem nazwe tematu pomyslalem ... znowu ?! :P Na przykladzie monka jak dasz Atack to on ma cie w dupe :P dokladnie tak samo jest ze scutem ;)
Evul Tibian
10-03-2005, 16:29
@up
tyle ze scout trzyma caly czas dystans
Scout będzie się trzymał na dystans od dsa. Czyli jak ds bedzie biegł za tobą to scout będzie leciał kilka kratek za dsem i w niego strzelał.
Radek 666
10-03-2005, 20:59
Wytłumacze to :P .
X <<<To jest elf scout (potwór dystansowy)
Y<<<To jest DS
Z<<<To jest Monk (potwór atakujący z bliska)
R<<<Rabbit (potwór który ucieka)
Jeżeli DS będzie biegł w prawo to elf scout (potwór dystansowy) bedzie uciekal w te samo strone ostrzeliwując wroga.
<<<<X<<<<<Y
Jeżeli elf scout (potwór dystansowy) spotka ściane/wode itp. będzie stał w miejscu ostrzeliwując przeciwnika.
|X<<<Y
Jeżeli summonujesz np. monka (potwora atakującego z bliska) potwory będą do siebie podbiegać.
Z>>><<<Y
Jeżeli summon podbiegający/atakujący z dystansu spotka przeciwnikia który ucieka, będzie zamin gonił chociarz w drugim przypadku będzie trzymał dystans kilku kratek.
>>>>Z<atakuje>R
>>>>X>><atakuje>>>R
Mam nadzieje że zrozumieliście chociarz conieco co tutaj nabazgrałem :P .
jak dystansowy potwór to ucieka tak zeby nie być za blisko a jak np <sold~> to stoi kolo ziomka<ds'a>-,-
evilKRIK
11-03-2005, 14:13
Kiedys z elfem Scoutem poszedlem na Cyklopy i cyklop pierwszego zobaczył elfa, elf do niego strzelał, ale słabo a ja lalem nastepnego cyklopa.Jak go zabiłem zorientowałem sie ze elf i cyklop se gdzieś poszli(pewnie na piwo) i już ich nie widziałem:D :D
Danielmaster
11-03-2005, 16:59
Chłopie nie masz szans z Ds nawet summon ci nie pomoze. Elf scout jest bardzo powolny. Ds skosi go na cios lub 2 :o
dobry barbarzyńca
11-03-2005, 20:57
A czy to nie jest tak... że scout atakuje z dista, utrzymuje dystans, ale jak uciekasz i zobaczysz "target lost" to elf idzie dalej za Tobą...
a poza tym ze scoutem nijak sie oplaca chodzić na DS ;)
i jak atakujesz i uciekasz to elf chyba i tak idzie za Tobą... (tak mi się wydaje nigdy nie uciekam 8o , więc dokładnie nie wiem :p )
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.