Pokaż pełną wersje : Trudne pytanie o AOL
Jestem bardzo ciekawy co do jednej rzeczy a mianowicie : załużmy ze mam knighta lvl 40 i mam AOL i 1270 capacity . I np. wracam z jakiegoś huntu i mam 0 capacity i podbiega do mnie ktoś i mnie zabija i spada mi lvl a jak lvl to też cap czyli mam 1245 capacity ale mam AOL i tylko on mi wypada a on waży 4,2oz . Czyli z tego co ja myśle powinienem się zalogować w świątyni i mieć 1265,8 capacity a to jest niemożliwe lub powinno mi coś wypaść oprucz AOLa a to też raczej mało możliwe . Proszę o wytłumaczenie mi tej sprawy a wątpie żeby dużo osób wiedziało coś o tym czyli to sie przyda większości graczy . I proszę niepisać postów typu ''mój kolega muwil ze tak mial ale niepamientam co mówił dalej '' lub '' to jest napewno bug zgłość to do cipsoftu i oni ci dadzą jakiegoś rara'' najlepiej żeby jakiś moderator zastanowił się przez chwile i napisał jakiegos mądrego posta . z góry dziękuje za all posty.
PalAnonim
13-03-2005, 21:59
Mozesz sprobowac na sobie i zapisac obserwacje. Bo to jest faktycznie dziwne. Ale raczej nie powinno ci nic wypasc, lub jakis item ktory zajmuje cap ponad twoj udzwig.
gdzy ma sie AOLa nic nie wypada oprocz niego
PS.Skad go masz po uptade wszystkie zamienily sie w broken amulety!
PS.Skad go masz po uptade wszystkie zamienily sie w broken amulety!
myslisza aola z aolem ( amulet of loss z amulet of life :P )
napisal AOL wiec moze byc to i to-.-
EDIT:raczej miales racje przepraszam
Pierewoj
13-03-2005, 22:17
Faktycznie ciekawe. Jakiś błąd? Czyżby cip soft tego nie zauważył. Może jakiś modek nam odpowie?
A moze jestescie idiotami? Gosc wyraznie prosil o sprawdzona odpowiedz a wy tu zeby probowal...Kto bedzie 50k na takie testy wydawal?
tak czytam i czytam i od dzisiaj mysle ze 1245-4=1265?! jak ty liczysz? powinno wyjsc 1241-.- bo chyba 5-4 jest 1 co nie? a moze po prostu glupi
jestem?!
Przepraszam was pisalem w pospiechu...
tak czytam i czytam i od dzisiaj mysle ze 1245+4=1265?! jak ty liczysz? powinno wyjsc 1249-.- bo chyba 5+4 jest 9 co nie? a moze po prostu glupi jestem?!
A dlaczego 1245+4? przecierz masz 1270cap i jak wypada aol to ODEJMUJESZ 4,2oz . a 1245cap to masz na 39lvl . sam juz sie myle z tymi obliczeniami ale chyba to tak ma byc
up@
da mi ktos 50k i postac to moge zrobic testa
kiedy ktoś Ci wyśle parcelem mnóstwo śmiecia, tak że przekracza limit ilości rzeczy w depo, rzeczy wcale nie znikają, tylko po prostu kiedy będziesz chciał coś włożyć, otrzymasz komunikat o przekroczonej zasobności skrzynki. Dlatego myślę, iż identycznie będzie z ww sytuacją, przedmioty zajmą więcej capa, jeśli będziesz chciał coś jeszcze wziąść to dostaniesz "to heavy" dopóki nie rozładujesz nadwyżki capa.
najlepiej żeby jakiś moderator zastanowił się przez chwile i napisał jakiegos mądrego posta.
A wiesz od czego są moderatorzy? Co my się mamy najlepiej na Tibii znać?
Odpowiem Ci, że osobiście nigdy się nad tym nie zastanawiałem i nie wiem co się w takim wypadku może stać. Myślę, że p.l. mądrze tutaj kombinuje, tzn będziesz miał 0 capa, a jak zdejmiesz coś z siebie, to nie będziesz mógł już tego założyć na powrót, dopóki nie zrobisz miejsca.
A ile waży aol? Ja myslę, że to po prostu poleci do depo, to by chyba było najrozsądniejsze ze strony CipSoftu bo miałbyś cap, a do odzyskania tej nadwyżki dzieli cię parę kroków.
Wg mnie jest tak samo jak z depo gdy masz w nim za duzo itemkow :
ALBO
1. ginie losowy item
ALBO
2. masz wszystko na sobie ale jak zdejmiesz to juz nie nalozysz
watpie zeby bylo inaczej :)
chyba postaram sie zrobic taki test mam akurat kilku uhmaikerów a powiem kumplowi zeby sobie przeczytal ten temat to mi da 1 aol . opisze puzniej cały ten test .
''A wiesz od czego są moderatorzy? Co my się mamy najlepiej na Tibii znać?''
mysle ze moderatorem niemorze zostac zwykły polski noob tylko juz trzeba miec odpowiednie wiadomosci . Niechodzilo mi o to ze moderatorzy maja wiedziec wszystko ale moze akurat ktos z nich miał już taki przypadek .
Posiadanie większej, niż przeciętna, wiedzy o Tibii jest rzeczą mile widzianą, aczkolwiek nie najważniejszą.
Wg mnie jest tak samo jak z depo gdy masz w nim za duzo itemkow :
ALBO
1. ginie losowy item
ALBO
2. masz wszystko na sobie ale jak zdejmiesz to juz nie nalozysz
Już raczej bym się skłaniał ku temu drugiemu rozwiązaniu (jak zresztą pisałem), bo po prostu likwidacja losowego itemu byłaby zbyt brutalna. Wyobrażasz sobie rycerza w bardzo poważnym eq, jak np. eplate, glegs, mmshield etc, wracającego z hunta, obładowany na maxa i nieopatrznie ginie. Czujesz losowo, przypadkowo straconą zbroje eplate? Albo mmshield? Ja nie bardzo :/
Gorzej by było jakby mu SoV wypadł na przykład :P Jest jeszcze możliwość że jakiś item wypadnie na ziemie pod niego...
Gorzej by było jakby mu SoV wypadł na przykład :P Jest jeszcze możliwość że jakiś item wypadnie na ziemie pod niego...
albo zostaje w ciele...
ja bym stawial na to, ze wszystko bedziesz mial na sobie, ale bedziesz mial 0 cap i jak zdejmiesz cos co wazy np. 5oz to dalej bedziesz mial 0 cap
Zrobilem test i jest tak jak wiekszosc myslala postac byla cala zaladowana rybami i miuala aol i po deadzie miala 0capa a jak wyciagnelem rybe to juz puzniej jej niemoglem wlozyc dzieki za all posty . temat do zamkniecia
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.