Pokaż pełną wersje : Rangi
Moim zdaniem powinniescie zmienic rangi. Moim zdaniem potrojny AS forum to troche nie pasuje albo podwojny. Niewiem jak innym ale moim zdaniem to troche takie tentego niedobre :D
Gonzo von Krenzel
17-02-2004, 14:29
Nom, też tak uważam! To tak głupio brzmi... Nazwy innych rang są każde inne a tu takie coś... :rolleyes: Pozatym wydaje mi się troche nierealne ta ilość postów na wyższe rangi...
mozna je wlasciwie zmienic na cos bardziej "klimatycznego" ^^
Pozatym wydaje mi się troche nierealne ta ilość postów na wyższe rangi... oczywiscie ze realne, spojrz na np. gery, tam kilka osob ( np. dobo:P ) ma ponad 1000 postow . nie, na pewno nie damy wam pojsc na latwizne:P
Co do nazw rang, to może i jest w tym trochę racji.
Co do ilości postów - Patrz : forum istnieje 5 miesięcy, i już ktoś (czyli ja) przekroczył 1000 postów. Użytkowników przybywa, piszących sporo przybywa. Myślę, że za rok może dwa ktoś osiągnie najwyższą rangę, należy mu się za to wówczas jakieś wyróżnienie.
Tak.
Z ilością dalszych rang i potrzebnych postów to sie zgadzam bo inaczej byłoby za łatwo :D
Podwójny AS forum moze być, ale potrójny to już troszkę kiepsko jak dla mnie :/
może by troszkę to pozmieniać?? np. <istrz forum (pasuje do mnie :D :P )
taaak, zamiast potrojny as forum moze byc "masowy nabijacz postow:P"
Proponuje jak narazie zamieszczac tutaj propozycje co zrobic z podwojnym i potrojnym ASem :)
@eerion. Tobie to narazie nie potrzebna zmiana :D I tak widac "Ma dwa upomniania!" :D
Oryginalnie dodany przez matkus
(...) forum istnieje 5 miesięcy, i już ktoś (czyli ja) przekroczył 1000 postów. (..)
Zauważyłem, że moderatorzy zamykając tematy i pisząc że je zamknęli zdobywają naprawdę dużo postów. Od razu jak ktoś jest modem to nagle zaczyna mu bardzo dużo postów przybywać. Kiedy jakiś "normalny" user dobije do 1000 to będzie coś. Modki mają jakby ułatwione zdobywanie postów - nie muszą pisać na temat, wystarczy "poszukaj se, zamykam" i już (nie żebym coś krytykował:P). A na forach które znam bądź znałem, ale już ich nie ma najwięcej postów mają userzy, bądź czasem moderatorzy, ale tacy co modują jeden dział czy coś, bo się na tym akurat świetnie znają. Tam tematy się zamyka bez pisania, że są zamknięte.
tja, szybko posty skacza . ale pomysl sobie - jesli nie wytlumacze dlaczego zamknalem, to za chwile powstanie temat "dlaczego modowie zamkneli moj temat" . lepiej sie tlumaczyc z grzesznych czynow :D
Dan the Automator
17-02-2004, 16:44
Po 1) Tak, powinny byc nowe nazwy - rangi. MatKus jako admin ma prawo to zmieniać, ale teraz na jakie? Trzeba wymyślec jakieś ciekawe, które nosiłoby się z dumą i o czwyiście (bez wątpienia) MAJĄ być klimatyczne
po 2) Posty - gdyby tu był taki system jak na gery (tzn licznik nie reaguje przy spadaniu postów, bo np na gery mam 1500 postów, a tak naprawde zostało (realnie) juz ze 150 (pewnie głównie w muzyce)) to ja miałbym juz pewnie ze 1000 a MatKus bez wątpienia 2-3k :)
sesaj- nie zdziwiłbym się jakbym niedługo zobaczył
ma 3 upomnienia
(choc jak słysząłem a razie na to nie zasługuje- i tak 2 to siara ;( )
Gimli - jeśli takie coś mi dacie zamiast ma 2 upomnienia to proszę bardzo :D :P :)) :]
Co do Supermana to się zdadzam
Oryginalnie dodany przez Dobo
Po 1) Tak, powinny byc nowe nazwy - rangi. MatKus jako admin ma prawo to zmieniać, ale teraz na jakie? Trzeba wymyślec jakieś ciekawe, które nosiłoby się z dumą i o czwyiście (bez wątpienia) MAJĄ być klimatyczne
Moze jakies propozycje?? :)
Małe dotracenie- mają być klimatyczne to czemu zamiast początkujący nie ma newbie, itd?? W końcu to forum ot ibii :)
a np. dodatkowe upomnienie- n00b, itd.
To by było ciekawiej na forum.
Np. rangi:
- można dawać zamiast as forum, itd dopasowanie do potwora- np. zamiast newbie mozę być też rat, na 2 cave rat, potem spider, troll, bear, itd.
Co wy myslicie o takim pomyśle??
Eeee, nie sadze aby ten pomysl z potworami bylby dobry, bo jest zbyt wiele potworow slabych, i zanim doszlibysmy do czegos niezlego (np. Beholder) to by trzydziesci lat minelo. I np. smiesznie by wygladalo przy twoim avatarze Dragon.
Dan the Automator
17-02-2004, 21:48
Oryginalnie dodany przez sesaj
Oryginalnie dodany przez Dobo
Moze jakies propozycje?? :)
Na forum dla modów prowadzona jest dyskusja. Rzuciłem pomysł (ROTFL, zacytuja sam Siebie), zobaczymy co wy na to, może by się udało
Można byłoby te wyższe rangi np: Palladyn, Czarnoksiężnik itp
Albo wręcz taką zabawe (pewnie ze względu na forum byłoby to niemożliwe) ze miałoby się "od zera do bohatera" i by się wybierał czy "magiczna" (uczeń maga, czarnoksiężnik) czy "niemagiczna" droga (rycerz, palladyn,)
Czkowron
17-02-2004, 22:04
Ja mam jedną propozycję :D
Może trochę dziwna ,ale no coż ........
TADAA!!!!! :) :
THe FORUM MASTER :D (w granicach 700-1200 postów) ;)
Dobo..po co tak kombinowac?!
Starczy zrobic cos w stylu, ze userktory osiagnie b wysoka liczbe postow bedize mogl wybrac, czy w jego opisie bedzie royal user, moze Elder User itp...
Off
A tak w ogole to ludzie zbyt przejmujecie sie tymi rangami przeciez forum jest po to zeby pisac a nie zeby byc super potrojnym wypasionym asem forum :)
Dan the Automator
17-02-2004, 22:31
re.up
Może się i przejmuje, ale jednak fajnie miec fajny napis przy niku :)
A to o czym ty mówisz to to samo co moje, tylko w uproszczeniu :)
Nie wszyscy znają wszystkie rangi, więc zacznijmy od tego co jest, a przy okazji są moje propozycje (według systemu wymyślonego przez Dobo):
Obserwator - Chłopek
Początkujący - Giermek
Userek - Strzelec
User - Uczeń Lasu
User zaawansowany - Adept Magii
Super user - Wojownik
AS forum - Mistrz Łuczników
Podwójny AS forum - Łowca Smoków
Potrójny AS forum - Potomek Merlina
vc. Postman - Pogromca Nieumarłych
Postman - Chrzciciel Zagłady
Pionier - Błogosławiony
Legenda forum - Legendarny Wojownik
Wie co i jak - Arcydruid
Stary Wyjadacz - Święty Rycerz
Postmaster - Najwyższy Czarownik
Master Chaosu - Władca Chaosu
Moderatorek - Księżycowy
Moderator - Czarnoksiężnik
vc. Super Moderator - Heros
Super Moderator - Berserker
Administator - Wszystkowidzące Oko
OK, bazując na pomysłach powyższych (ino nie mam pomysłu na wypełnienie wszystkiego, trza by poszukać gdzieś za stopniami w armii średniowiecznej)
Obserwator -> Chłop
Początkujący -> Karczmarz
Userek-> Giermek
User -> Żołdak
User zaawansowany -> Wojownik
Super user -> Rycerz
AS forum -> Dziesiętnik
Podwójny AS forum -> Setnik
Potrójny As forum ->
vc Postman ->
Postman ->
Pionier ->
Legenda Forum ->
Wie co i jak ->
Stary wyjadacz -> Książe
Postmaster -> Król
Master chaosu -> Imperator
Swoją drogą, kto powiedział, że stopni musi być tyle samo?
No i pozostaje jeszcze zapytać o zdanie bosala :D
Niewiem jak innym, ale mnie sie spodobaly pomysly Supermana.
A co do pomyslow Matkusa to mi troche niepasuje dziesietnik i setnik. Proponuje cos leprzego znalezc.
Wiem ze to trudno wymyslec ale to tylko moje spostrzezenia.
Ciesze sie, ze moj pomysl sie spodobal :D
moje propozycje-
Obserwator -> rabbit
Początkujący -> rat
Userek-> snake
User -> troll
User zaawansowany -> orc
Super user -> rotworm
AS forum -> dwarf
Podwójny AS forum -> orc warrior
Potrójny As forum -> dwarf soldier
vc Postman -> ycylop
Postman -> dwarf guard
Pionier -> stone golem
Legenda Forum -> demon skeleton
Wie co i jak -> dragon
Stary wyjadacz -> Giant Spider
Postmaster -> WArlock
Master chaosu -> Demon
Moze to nei za bardzo asuje, ale tu chodzxi o rangi zwiazane z tibią, a nie ze sredniowieczem, czy inny tematem. One muszą być dopasowane do gry :)
Oryginalnie dodany przez eerion
moje propozycje-
Obserwator -> rabbit
Początkujący -> rat
Userek-> snake
User -> troll
User zaawansowany -> orc
Super user -> rotworm
AS forum -> dwarf
Podwójny AS forum -> orc warrior
Potrójny As forum -> dwarf soldier
vc Postman -> ycylop
Postman -> dwarf guard
Pionier -> stone golem
Legenda Forum -> demon skeleton
Wie co i jak -> dragon
Stary wyjadacz -> Giant Spider
Postmaster -> WArlock
Master chaosu -> Demon
Moze to nei za bardzo asuje, ale tu chodzxi o rangi zwiazane z tibią, a nie ze sredniowieczem, czy inny tematem. One muszą być dopasowane do gry :)
no plx , ja w zyciu nie chcialbym sie nazywac ratem czy orc wariorem :/
Superman: jest git, mnie sie twoja propozycja podoba
Matkus: tez jest niezla, ale mniej klimatyczna od "czlowieka samolota" :P
Eerion: niah niah, odpada
Oryginalnie dodane przez matkus
(...)
Obserwator -> Chłop
Początkujący -> Karczmarz
Userek-> Giermek
User -> Żołdak
User zaawansowany -> Wojownik
Super user -> Rycerz
AS forum -> Dziesiętnik
Podwójny AS forum -> Setnik
Stary wyjadacz -> Książe
Postmaster -> Król
Master chaosu -> Imperator
(...)
Oryginalnie dodane przez eerion
chodzxi o rangi zwiazane z tibią, a nie ze sredniowieczem, czy inny tematem. One muszą być dopasowane do gry
Cesarz lepiej brzmi niż Imperator, ale pozatym Królem czy Księciem stajesz się przez urodzenie (giermkiem czy rycerzem też, a to nie jest aż takie trudne), a nie przez to że masz dużo postów. W moich rangach też jest tak trochę pomieszane, ale cóż, jakoś wolę moje. Eerion - moje są fantasy a nie średniowieczne (magowie, smoki i takie tam). I trzeba wymyśleć jeszcze dla modków, ja coś pomyślę, ale teraz nie mam czasu. Może admin = bóg? A na przykład mod = berserker.
RE DOWN
Może być Bóg (Admin), Berserek (Moderator), Heros (Supermod) i takie tam.
Nazwy Administrator, Moderator powinny zostac. Kazdy na forum musi wiedziec kto jest kim.
Sa oznaczenia graficzne ale to nie to samo.
I jak sprawa z rangami sie przedstawia na dzien dzisiejszy??
Oryginalnie dodany przez sesaj
I jak sprawa z rangami sie przedstawia na dzien dzisiejszy??
nijak . czekamy na optymalna propozycje ;)
Pomysł wprowadzony ale mam pytanie.
Ja wiem że 500 poustów to ryceż i poison arowy a jak wyglądają dalsze rangi i ile potrzeba do nich poustów?
Ehhh, znowu kolejny, którego trzeba do FAQ odesłać.
http://www.tibia.pl/misc2.php?action=faq&page=1&boardid=1&styleid=1#rank
Dzienki maktus ale kto kiedykolwiek zdobędzie 10000 poustów skoro je tak skutecznie kasujecie ;) .
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.