Pokaż pełną wersje : Bazyliszek !!!
Mlecziii
03-07-2006, 22:04
skad wiesz ze npc?
miales z nim doczynienia?
Oile wiem NPC nieda sie zatakować wiec.....:baby:
Nieugiety
03-07-2006, 22:31
uhauahshsushus nie moge z kolesia:D bez komentarza :p
Koleś! a raczej newbie!
jak sie nie znasz to nie pisz ok?
Bazyl to npc, spruboj go zaznaczyc to sie przekonasz >.<
Nic nie osiągniecie nawijając w kulko o tym, ze jakis 300 ms zlotowal dsl --.--
Mlecziii
03-07-2006, 23:47
Przejzałem te 26 stron bo wcześniej mi się nie chciało .Imam prożbe ludzie niepiśćie takich bzdur typ muj kumpel Gm..... .Bo to normalnego uzytkownika może wprowadzic w smiech.X(
Przejzałem te 26 stron bo wcześniej mi się nie chciało .Imam prożbe ludzie niepiśćie takich bzdur typ muj kumpel Gm..... .Bo to normalnego uzytkownika może wprowadzic w smiech.X(
a co przeciez jest polski Gm wiec moze go znac
moim zdaniem trzeba wzioasc stone cut axe i przeciac skale ktora blokuje wejscie do bazyliszka, niestety nie mam tej broni i nie bede jej mnial bo jetem sorkecerem i jak wykonam anhilatorra to wybiore misia zeby postawic go sobie w depo
Nieugiety
04-07-2006, 13:10
moim zdaniem trzeba wzioasc stone cut axe i przeciac skale ktora blokuje wejscie do bazyliszka, niestety nie mam tej broni i nie bede jej mnial bo jetem sorkecerem i jak wykonam anhilatorra to wybiore misia zeby postawic go sobie w depo
I własnie o takich ludziach jak Ty mówil kolega Mleczii.
Pomysl.... Do questu na rar potrzebny inny rar?
Wielu sie niezgodzi, ze stonecutter axe to nie rar, lecz mozna go zdobyc i wyłącznie z Anninhilatora.
Wg mnie odpowiedzi nalezy szukac zupelnie gdzie indziej....
moim zdaniem trzeba wzioasc stone cut axe i przeciac skale ktora blokuje wejscie do bazyliszka
probowali, nie da sie.
niestety nie mam tej broni i nie bede jej mnial bo jetem sorkecerem i jak wykonam anhilatorra to wybiore misia zeby postawic go sobie w depo
pomarzyc zawsze mozna...
-ale jak bazyliszek jest NPS to mozna do niego przeciez zagadac
-widzialem gdzies na forum link do fotki gdzie jakis gosc byl w tej komnacie z bazylem i byla tam skrzynka i worek ktory wazyl chka ok. 3200oz. i nie wygladal na fake
z tego co widziałem "Celoz" na 23 stronie pokazał wejście do komnaty Bazyliszka. Leży tam złamany sword. Jeśli nie da się go normalnie przesunąć to po prostu można użyć runy "Desintegrate" ??
skyleon-91
04-07-2006, 17:27
Znalazlem to na pewnym forum BR.
Komnata Bazyla - sami zobaczcie :]
http://img467.imageshack.us/my.php?image=uo00230fi.jpg
NekroSnajper
04-07-2006, 20:39
z tego co widziałem "Celoz" na 23 stronie pokazał wejście do komnaty Bazyliszka. Leży tam złamany sword. Jeśli nie da się go normalnie przesunąć to po prostu można użyć runy "Desintegrate" ??
A może ta dziura jest taka jak na rooku do bear roomu że można na niej stanąc bo słuzy tylko do wychodzenia jakby jakis n00bek zmaknął nam wejście tym kamieniem :P
Mlecziii
04-07-2006, 20:57
Z tym axe to nikłe szanse są zeby 1szy qlest otwierał droge do 2go . A z tym Gm to hodziło mi o post ktury był wcześniej poszukaj a znajdziesz . :D
Thor Nephihean
04-07-2006, 21:10
Napisał, ktoś (od tych postów nie pamiętam kto), że jak powiedział do bazyliszka hi to go zaatakował, czyli podobno tak samo jak orc king.
Podobno poprostu zakazane jest do niego mówienie, tylko trzeba odrazu zabierac nagrody z jakiegoś qwest'u.
Może oto samo chodzi z bazyliszkiem.
Nieugiety
05-07-2006, 15:08
Napisał, ktoś (od tych postów nie pamiętam kto), że jak powiedział do bazyliszka hi to go zaatakował, czyli podobno tak samo jak orc king.
Podobno poprostu zakazane jest do niego mówienie, tylko trzeba odrazu zabierac nagrody z jakiegoś qwest'u.
Może oto samo chodzi z bazyliszkiem.
Wątpie aby u bazyliszka byly nagrody.
Krasnoludy (w tym imperror kazordoon) posiadaly khundahamar czy thunder hammer. A minosy bazyliszka, ktory zabijal krasnoludy (legenda)
Dlatego imperror kruzak prosi nas o skore bazyliszka na dowod, iz go zabilismy.
I dopiero potem da nam nagrode albo wskazowki co dalej czynic.
Ciekawą zagadką są pola przed skarbcem, jest ich tyle ile sie dostaje ciasteczek. Myslę iz te ciastka mogą sie z czasem przydac.
Czy mam racje, poczekamy-zobaczymy ;)
NPC nie może chyba zginąć bo w danym dniu inni nie mogli by z nim porozmawiać :P albo wielu ludzi ubijało by go po to aby inni se nie porozmawiali (bo takie hamy też istneiją :/)
Może i masz racje, że nie można ich zabić, ale raczej mogą tracić hp! (bo po co bylby im pasek od hp?)
I zakładając, że są 2 możliwości (szantaż i pomoc) to jeżeli go uleczymy to może on dać nam jakąś wskazówkę a jeżeli nie to nie będzie z nami chciał rozmawiać.
Chociaż i tak myśle, że takie rozwiązanie byłoby o wiele za proste. Więc w 99% to nie jest tak...
P.S. Pogracie "troche", wbijecie duży level, a to wszystko "ok" tzn. questy robicie nie przy pomocy kumpli czy stronek jakiś tylko gadając z npc/czytając książki to może odkryjecie rozwiązanie nie tylko do tego questu (o ile bazyliszek to wogóle jakiś quest), a może jakiegoś jeszcze fajniejszego ? np. soft bootsy albo boots of waterwalking?
Ale sie rozpisałem ; p
Nieugiety
05-07-2006, 20:53
Może i masz racje, że nie można ich zabić, ale raczej mogą tracić hp! (bo po co bylby im pasek od hp?)
I zakładając, że są 2 możliwości (szantaż i pomoc) to jeżeli go uleczymy to może on dać nam jakąś wskazówkę a jeżeli nie to nie będzie z nami chciał rozmawiać.
Chociaż i tak myśle, że takie rozwiązanie byłoby o wiele za proste. Więc w 99% to nie jest tak...
P.S. Pogracie "troche", wbijecie duży level, a to wszystko "ok" tzn. questy robicie nie przy pomocy kumpli czy stronek jakiś tylko gadając z npc/czytając książki to może odkryjecie rozwiązanie nie tylko do tego questu (o ile bazyliszek to wogóle jakiś quest), a może jakiegoś jeszcze fajniejszego ? np. soft bootsy albo boots of waterwalking?
Ale sie rozpisałem ; p
Myśle, ze jestes ambitnym, mlodym graczem. Niestety mylisz sie, npc nie mozna w zaden sposob zaatakowac, ani z czaru, ani wręcz.
Btw:
Cipsoft wypowiadal sie, ze jest quest na kazdy rar- kazdy najcenniejszy item jest dostępny z questu.
Spruboj i Ty pomaczac w tym palce!
A nóz będą o tobie mowic tak jak o minasfo i phoeleriusie? =]
Tibia ma 7 poziomow ponad ziemia.
Poziom ziemi
I 8 poziomow ponizej ziemi - jesli zaczniesz przesowac strzalkami poziomy w dol to po dojsciu do skrajnego poziomu mapa dalej sie nie przesunie - wiec logiczne ze nie mozna wejsc tam od dolu i to czy ktos tam byl czy nie nie ma tu zadnego znaczenia.
Moim zdaniem ta dziuraw ziemi koło bazyliszka nie jest zejściem na niższe piętro (które oczywiście nie istnieje ) a otworem w ziemi w którym możemy coś znaleść klikając na niego (tak jak w devil helmet quescie).
uwazam ze z questem z bazyliszkiem jest powiazany Quest z scale armor kolo thais swiadcza o tym nastepujace przyczyny:
-aby wykonac quest na scale armor kolo thais trzeba pokonac scorpiona ktory jak kazde dziecko wie nalezy do rodziny wezowatych prosty wniossek jest taki ze trzeba zabic scorpiona i przyniesc jego cialo do kruzaka ktory jest juz tak stary ze pomyli cialo bazyliszka z scorpionem i da nam mape do bazyliszka i powie ze za zabicie bazyliszka da nam kolejny klucz do kkopalni trolii pod ab' dendriel gdzie w skrzynce znajdziemy klucz do skarpca imperatora .
po tym jak dostanie od nas "martwego baz yliszka" wysle nas by zabic go ? twoja pierdółkowa opowiastka przeczy sama sobie..
Sonic Aline
11-07-2006, 23:51
wy zajmijcie sie zejsciem tam ;]
ale moze i ... wcale nie trzeba gadac z bazyliskiem ;]
na tibia.org.pl na quescie Deep Fibula jest pokazane ze klucz jest w dziurze ... to moze tez byc w przypadku Bazyliska
http://tibia.org.pl/graf/questy/DeepFibula5.jpg
PS. do tematu : najgłupsze jest to że ktos napisze np "basiliska mozna zamienic w kamien lusterkiem" to pozostale 20 , 100 , czy 500 osob pisze to samo ... nie wypowiadajcie sie w temacie jezeli wczesniej go nie przeczytaliscie bo to tylko strata czasu !
nie wypowiadajcie sie w temacie jezeli wczesniej go nie przeczytaliscie bo to tylko strata czasu !
Przeczytaj moj pierwszy post an tej stronie (27) , a teras przeczytaj poczatek swojego , nastepnie koniec swojego posta.. czaisz?
sebek polaczek
12-07-2006, 14:52
bazyliszek jest ale niema do niego dojscia moze tylko gm do niego dojsc lol i niech ktos tko bedzie obok bazyliszka niech go sprubuje zaatakowac i zobaczec co bedzie lol jak ktos bedzie obok niego bo tera do niego niemam jak isc mi sie zdaje ze jego sie nawet atakowac nieda
bazyliszek jest ale niema do niego dojscia moze tylko gm do niego dojsc lol i niech ktos tko bedzie obok bazyliszka niech go sprubuje zaatakowac i zobaczec co bedzie lol jak ktos bedzie obok niego bo tera do niego niemam jak isc mi sie zdaje ze jego sie nawet atakowac nieda
skąd wiesz jakiś sposób musi być tylko nie wiemy jaki
teletoobis
12-07-2006, 16:52
skąd wiesz jakiś sposób musi być tylko nie wiemy jaki
Przeczytaj chodz jeden post kogos normalnego kto sie wypowiadal w tym temacie (elokwencja plx) to moze zrozumiesz dlaczego to jest bajka dla myslenia o tibii nocami
Yoh Asaqura
13-07-2006, 11:33
Moje zdanie.
Yoh asaqura krytyk says: :P:P
Jednym słowem bzudry bzdury i jeszcze raz bzdury
jak by co to bazyliszek byłby wyglądu Serpent Spawna (co najmniej)
jednym zdaniem PicNaWoda :topic:
jak by co to bazyliszek byłby wyglądu Serpent Spawna (co najmniej)
w screeny tez nie wierzysz ?
teletoobis
13-07-2006, 16:33
@yoh
Szkoda ze nie wiesz o czym mowisz...bazyl istnieje...tak! uau no nie? tylko ze to (jak juz wyzej napisalem) bajka zeby zafassynofaner tiboiom <celowe> czlowieczki myslalem tylko i wylacznie o tibii ;)
tibianusik
14-07-2006, 20:33
tak naprawde nie wierzylem ze sa bazyliszki dopuki go nie zabilem:sword:
jest jak snake !!
tibianusik
14-07-2006, 20:40
jak zabic :miecz: bazyliszka widzialem go:cup:
tak naprawde nie wierzylem ze sa bazyliszki dopuki go nie zabilem
następny po~
Bazyliszek wygląda jak wąż ale to niejest wąz. Idź se do kazo do slimów możę zobaczysz.X( X(
A gdzie go mozna spotkac?
Mlecziii
14-07-2006, 22:47
A gdzie go mozna spotkac?
Przeczytaj popszednie posty tam jest droga . Plx niepiśćie że go można zabic bo to NPC.A według mnie do bazyla można dojść ale jest głównie zrobiony zeby ludzie kupli pacc(Jak większość żeczy).
nekrosik
15-07-2006, 09:49
cos niezabardzo chce mi sie wierzyc ze da sie bazyliszka ubic:berserk:
Fire glutek
15-07-2006, 10:20
omg trzeba przejzec tibia.spr jak tam nie ma go noto znaczy ze go nie ma :baby:
Jestescie glupi z przyzwyczajenia czy wam za to placa ? Kilkanascie razy ludzie dawali screeny z bazyliszkiem i pokazywali ze to npc a wy dalej p****licie od rzeczy ...
na forum TIBIA.ORG.PL pisze ze jakis gosc widzial gdzies tabliczke MUZYKA JEST KLUCZEM(WIEM ZE TO CHORE :D )ALE MOZE TRZEBA MU ZAGRAC ŁADNIE NA CZYMS :D ???[/QUOTE]
nie wyszlo mi cos z cytatem- sry Smoke
a co powiecie na to? "Play a flute to master the snakes."- jest to napisane na zwoju ktory respi sie w drodze na demone.:p
Dark Brozyn
15-07-2006, 22:34
a co powiecie na to? "Play a flute to master the snakes."- jest to napisane na zwoju ktory respi sie w drodze na demone.:p
graj na czym chcesz ale pierw tam dojdź
Thor,hil,haw
15-07-2006, 23:24
Panowie po to macie forum z filmikami zeby je ogladac a mianowicie :
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=36750&highlight=Basilisk
jesli link nie dziala to przeszukajcie forum [ filmiki ] i znajdziecie do niego droge
;) :D sa 3 filmy o nim jak chcecie to sobie poszukajcie ...:evul:
kurde nawet tego filmu nie ogladalem wiec nie wiem czy to film dla nobow czy co ...
hu* go wie co za film ;p
Nie wiem zbyt wiele, ale sie zastnawiam co zrobic jak sie juz do niego dostanie(??). Temu komu sie to uda lepiej niech ma lusterko przy sobie!! Cip soft czest wykozystuje historie z legend i bajek!
Powodzenia życze i oby wam sie udalo rozwiązać tego qesta!!! :)
Ja osobiscie mysle ze zagranie na flecie basiliskowi to ma sens ... Lecz czy da sie wogole tam dojsc.. mam nadzieje ze tak i ze ktos wkoncu rozwiaze ta zagadke lub cipsoft poda jakas wskazowke !:p :p :p
W kilku postach zauważyłem:
"Nikt nie zrobił questa na bazyliszka, więc (...)"
I tu się mylicie, moi panowie/panie.
Był jeden typulo, który WYKONAŁ całego questa na bazyliszka. Jak? Otóż...
Porozglądajcie się po Kazo. Pełno tam dźwigni, zamkniętych drzwi, po prostu (za) dużo tajemnic. Ale jednak znalazł się ktoś (podobno jeden z pierwszych 100 lvli na Antice), któremu CHCIAŁO się przelecieć ;) całe Kazo, a możliwe, że i całą Tibię aby ten quest wykonać.
Z nieoficjalnych źródeł wiem, że drogi do bazyliszka, który jest oczywiście NPC, bronią nie demony i t p., tylko potworki występujące na FACC Area, jednkakże w dużych ilościach. Słyszałem o kilku DL'ach, GS'ach, zamkniętych w pomieszczeniach połączonych TELEPORTAMI, a ostatni znajduje się właśnie w grocie słynnego Bazylego I ;)
Jednakże, słynny zdobywca skarbca Kazo dostał DELETE'A ;( i dokładnie nie wiadomo, dlaczego. Podobno bot. Gó*** prawda, ponieważ nie dostaje się deletów na macro using...
Pozostawiam to do przemyślenia.
Był jeden typulo, który WYKONAŁ całego questa na bazyliszka.
Wurzel ?
Porozglądajcie się po Kazo. Pełno tam dźwigni, zamkniętych drzwi, po prostu (za) dużo tajemnic. Ale jednak znalazł się ktoś (podobno jeden z pierwszych 100 lvli na Antice), któremu CHCIAŁO się przelecieć ;) całe Kazo, a możliwe, że i całą Tibię aby ten quest wykonać.
Lata temu dostepny byl klucz otwierajacy wszystkie drzwi, nawet jesli w tym pomogl, to jest juz reliktem przeszlosci ( bo nie dziala ).
Z nieoficjalnych źródeł wiem, że drogi do bazyliszka, który jest oczywiście NPC, bronią nie demony i t p., tylko potworki występujące na FACC Area, jednkakże w dużych ilościach. Słyszałem o kilku DL'ach, GS'ach, zamkniętych w pomieszczeniach połączonych TELEPORTAMI, a ostatni znajduje się właśnie w grocie słynnego Bazylego I ;)
Brednie.
Jednakże, słynny zdobywca skarbca Kazo dostał DELETE'A ;( i dokładnie nie wiadomo, dlaczego. Podobno bot. Gó*** prawda, ponieważ nie dostaje się deletów na macro using...
rowniez brednie.
Ufos Destroyer
21-07-2006, 15:15
Da sie dojsc do bazyliszka bo widzialem ss'y ale quest z bazyliszkiem nie polega na dojsciu do niego lecz na rozmowie z nim. do bazyliszka doszlo kilka osob ale zadna questu nie zrobila. bo trzeba jakos do bazyliszka zagadac w odpowiedni sposob i ten kto to dobrze zrobi costam wygrywa(nie wiem co ale cos zajefajnego)jesli sie zle zagada to dead (to co teraz napisalem nie jest klamstwem bo czytalem to kiedys na tibia.com(nie na forum -gdzies w opisie bazyliszka)
Da sie dojsc do bazyliszka bo widzialem ss'y
Dopoki nie bedzie filmu nikt w ssy nie uwierzy.
Do dowolnego screenu z basilisk rooma nawet ja moge wkleic swoj nick ( 10 minut przy photoshopie ... ) i pare dzieciakow bedzie mialo podniete ze Polak pierwszy zrobil questa ;o
@offtop Drogi Vil'u. Jeżeli mógłbym wiedzieć, ile grasz już w Tibię? Możesz być pewien, że to co napisałem, nie jest wyssane z palca. Jeżeli nie chcesz - nie wierz, ale jeżeli grasz w Tibię mniej niż 6-5 lat, to nie mamy o czym rozmawiać. A co do Kazo, to faktycznie jest tam jakiś haczyk z tymi wszystkimi drzwiami.
@topic
Co do rozmowy z bazyliszkiem to się zgadzam w 100%, że jednym z czynników zaliczających tego questa jest prawidłowa rozmowa z Bazylim. I także, z tego co słyszałem, jeżeli rozmowa jest prowadzona nieumiejętnie GINIESZ.
Kolejna rzecz, jeżeli chodzi i te teleporty.
Faktycznie rąbło mi się, ale tylko z tym, że w jaskini Bazyliszka jest ostatni TP. Ponieważ aby do niego dojść, trzeba (podobno) poprzesuwać multum dźwigni w prawidłowej kolejności, aby statua rycerza, który zlokalizowana jest NAD jamą króla węży ZNIKNĘŁA. Druga sprawa, że po przejściu miejsca, w którym znajduje się ów statua, pojawia się ona na nowo, a wszystkie dźwignie są resetowane. Potem już tylko zależy, czy dobrze pogadasz z Bazylim, a jak nie to.. Dead. A jak dobrze, to teleport w sali tronowej Imperatora Kruzaka.
To wszystko są nieoficjalne wieści od moich qmpli z Antici, ponieważ nigdy nie zwiedziłem wszystkich tajemnic Kazo. Ale może to i prawda.
Widziałem go w "Undea invasion to Darashia" odrazu deadłem ale go widziałem,nie zdażyłem zrobic screen'a bo padłem w 2 sek :(
@up
Chyba coś Ci się pokręciło, Matiku. I to ostro... Bazyl to NPC a nie potwór. X(
Możesz być pewien, że to co napisałem, nie jest wyssane z palca. Jeżeli nie chcesz - nie wierz, ale jeżeli grasz w Tibię mniej niż 6-5 lat, to nie mamy o czym rozmawiać. A co do Kazo, to faktycznie jest tam jakiś haczyk z tymi wszystkimi drzwiami.
kolejno:
ok.
prawie 4 lata.
haczyk na pewno byl, czy jeszcze jest niewiadomo.
Co do rozmowy z bazyliszkiem to się zgadzam w 100%, że jednym z czynników zaliczających tego questa jest prawidłowa rozmowa z Bazylim. I także, z tego co słyszałem, jeżeli rozmowa jest prowadzona nieumiejętnie GINIESZ.
Ja natomiast podchodze do tego baardzo sceptycznie, traktujac calego bazyliszka jako pozostalosc "strarej Tibii" ( z czasow HH questa i demon legsow z DHQ ) i watpie czy nadal jest to quest aktywny. Natomiast co do rozmowy to mialoby to sens.
Ponieważ aby do niego dojść, trzeba (podobno) poprzesuwać multum dźwigni w prawidłowej kolejności, aby statua rycerza, który zlokalizowana jest NAD jamą króla węży ZNIKNĘŁA.
Kazde dziecko moze sprawdzic, ze nie dosc ze statua nie jest dokladnie nad dziura z bazyliszkiem, to nie jest nawet na pietrze bezposrednio nad nim, a jesli wierzyc map viewerowi to miedzy nimi jest pustka. Ten tekst kladzie do piachu wiarygodnosc wszystkiego co do tej pory napisales.
To wszystko są nieoficjalne wieści od moich qmpli z Antici, ponieważ nigdy nie zwiedziłem wszystkich tajemnic Kazo. Ale może to i prawda.
no wlasnie, wymagasz ode mnie doswiadczenia siegajacego starej Antici a sam opierasz sie o 'nieoficjalne' wiadomosci z trzeciej reki ktore 'byc moze' sa prawda ? Nikt nic nikomu nie udowodni dopoki nie zobaczymy nawet 10 sekundowego filmiku z basilisk roomu ktory _udowodni_ ze mozna sie tam dostac.
Ludzie....to jest stary quest nieczynny...tak jak w ab ten cyklop...
no wlasnie, wymagasz ode mnie doswiadczenia siegajacego starej Antici a sam opierasz sie o 'nieoficjalne' wiadomosci z trzeciej reki ktore 'byc moze' sa prawda ? Nikt nic nikomu nie udowodni dopoki nie zobaczymy nawet 10 sekundowego filmiku z basilisk roomu ktory _udowodni_ ze mozna sie tam dostac.
Czasy Antici znam z doświadczenia, nie z opowieści. Sam nie doszłem daleko jeżeli chodzi o Basilisk Room, ale podróżowałem z qmplami i mniej więcej wiem o czym pisze. Btw, statua ma DUŻE znaczenie.
Ludzie....to jest stary quest nieczynny...tak jak w ab ten cyklop...
I tutaj mam także zastrzeżenia. 2 lata temu jak grałem na Amerze, aktualnie byłem w AB, to Will Hunting (jeden z best lvli na Amerze) krzyknął z wieży cyklopa "xx:xx Will H~ : You see a warlord sword (xx/xx) bleblebleble. O tyle to było wiarygodne, że leciał z nim EO wtedy. Może to ściema, ale tylko wystawiam tezę.
Czasy Antici znam z doświadczenia, nie z opowieści. Sam nie doszłem daleko jeżeli chodzi o Basilisk Room, ale podróżowałem z qmplami i mniej więcej wiem o czym pisze. Btw, statua ma DUŻE znaczenie.
Prosze dzidzi! Dziadzia jest stara i gra od 6 lat na Anitce?! No ja mysle, ze raczej nie. Jakbys gral tyle w tibie to zobowiazany jestes do wiedzenia o wykasowaniu wszystkich postaci po kilku latach od rozpoczeciu projektu "tibia"-co spowodowalane wlasnie bylo istnieniem bardzo dziwnych questow oraz wielu idiotycznych przediotow (cyclopmania sword ze statmi 80/60 i wiele innych).
Prosze dzidzi! Dziadzia jest stara i gra od 6 lat na Anitce?! No ja mysle, ze raczej nie. Jakbys gral tyle w tibie to zobowiazany jestes do wiedzenia o wykasowaniu wszystkich postaci po kilku latach od rozpoczeciu projektu "tibia"-co spowodowalane wlasnie bylo istnieniem bardzo dziwnych questow oraz wielu idiotycznych przediotow (cyclopmania sword ze statmi 80/60 i wiele innych).
Nie, na Antice zaczynałem jako total noob, i pamiętam czasy respienia się SoVa na Foldzie :P Ale właśnie z tamtego okresu czerpie te informację. :p
BaNaNeK :P
22-07-2006, 10:53
Ja slyszalem ze trzeba go zabic wziasc jego skore do bp czy gdzies jak najszybciej zeby sie nierozlyzyl isc do kolesia jakiegos w kazo on da klucz i mamy dragon scale legsy
podobno:)
widzialem screna gdzie paru kolesi bylo w pokoju z bazyliszkiem i nie mialo capa na worek z szkrynki questowej .. porazkaB)
Bialy_Aniol
23-07-2006, 17:16
Oto co napisala moja kolezanka na 90lvl....
---------
01:21 Bialy-Aniol: ej slyszalas o potwoze Basilisk?
01:22 Puntos Kicha: to nie potwor
01:22 Puntos Kicha: to npc
01:22 Bialy-Aniol: a co
01:22 Bialy-Aniol: lol
01:22 Bialy-Aniol: naprawde?
01:22 Puntos Kicha: trudno do niego dojsc
01:22 Puntos Kicha: trudno do niego dojsc
01:22 Puntos Kicha: nieliczni znaja droge
01:22 Bialy-Aniol: ty doszlas?
01:22 Puntos Kicha: nie zartuj :]
01:22 Bialy-Aniol: doszlas tam?
01:23 Bialy-Aniol: podbno on ma klucz do skarpca w kazz gdzie sol dragon scale mail legs
01:24 Puntos Kicha: nikt nie wie
01:25 Puntos Kicha: to tak jak mozna powiedziec ze ktos ma fory u CIP
01:25 Puntos Kicha: mysle ze Eternal Oblivion
01:25 Puntos Kicha: jak osiagnie 300lvl
01:25 Puntos Kicha: dostanie cos extra
01:25 Bialy-Aniol: aha :)
01:25 Puntos Kicha: 280 ma obecnie
01:26 Puntos Kicha: najlepszy knight i ogolnie gracz w histori tibi
01:26 Bialy-Aniol: 280lvl ma dragon scale legs?
01:26 Puntos Kicha: nie ma
01:26 Puntos Kicha: ma lvl 280
01:26 Puntos Kicha: eternal oblivion ma taki lvl
01:26 Bialy-Aniol: aha :)
01:26 Puntos Kicha: a na 100% cos dostanie jak osiagnie 300
!!!!!!!!!!I ja wieze co ona mowi :) :)!!!!!!!!!!! wiem nawet jak zdobyc spike sword :) :) :) i brass legi na rooku ;D ale to napisze juz na Tajemnice Rookgardu ;)
Bialy_Aniol
23-07-2006, 17:16
Naprawde!ja jej wieze to wszytko prawda :)
noobowaty mistrz
23-07-2006, 18:01
@Bialy_Aniol
1. Jestes taki noobem czy tylko udajesz?
2. Przestan spamowac i robic double posty.
3. Naucz sie edytowac posty.
Bialy_Aniol
23-07-2006, 19:43
@Bialy_Aniol
1. Jestes taki noobem czy tylko udajesz?
2. Przestan spamowac i robic double posty.
3. Naucz sie edytowac posty.
Hmm , ja noob ? moze ty im jestes , zastanawiales sie o tym?
sam twoj nick mowi ze jestes noobem.
noobowaty mistrz
23-07-2006, 19:54
@Bialy_Aniol
Twoje posty swiadcza o wielkim noobostwie. Nie wiem tylko czy to jest ironia czy naprawde jestes noobem. Jesli to jest ironia to zwracam honor.
Arcydemon
23-07-2006, 20:04
@Bialy_Aniol
Twoje posty swiadcza o wielkim noobostwie. Nie wiem tylko czy to jest ironia czy naprawde jestes noobem. Jesli to jest ironia to zwracam honor.
To nie ironia, on tak zawsze :P
19:38 You see ironia. You need 100 IQ to use this item.
luiss yora
24-07-2006, 11:25
Moj kumpel jest gm i mnie tam teleportowal i bazyliszek mnie zabil bo powiedzialem hi i mi spadl lvl:(
mozesz to jakos udowodnic?
aha vil skad masz to http://img.photobucket.com/albums/v3...a/dwacarta.jpg
ktos mowil o posogu czlowieka kamienia w komnacie bazyla
moze jak wezmiesz na niego use with to moze sie ozywi :)
hehe wiem ze to malo prawdopodobne ale nie zaszkodzi sprobowac
Moim skromnym zdaniem ten posąg, który stoi na drodze do tej dziury, to jest człowiek zamieniony w kamień przez bazyliszka. Bo jeśli mnie pamięć nie myli to legendy, bajki i inne śmieci mające na celu kształtowanie wyobraźni dzieci, mówią że bazyliszek zamieniał wzrokiem w kamień prawda? Próbowałem znaleść jakieś informacje jak odmienić ludzi zamienionych w kamień (głównie to dzwoniłem do babci :D ) ale nikt nie wiedział a w googlach nie chce mi się szukać ze względu na maje wrodzone lenistwo. Bazyliszka można zabić pokazując mu jego własne odbicie. Dlatego też wcale nie musi być potworem bo nie zabijamy go w zwykły sposób. Problem jest jednak z dojściem. Zna ktoś może sposób na odmienianie ludzie zamienionych w kamień? Jeśli to naprawde quest to albo zrobi się z tego posągu jakiś npc który nam pomoże albo bk lub hero. Myśle że to tyle :P
@edit
Znalazłem pewne informacje w wikipedi - jeśli ktoś chce przeczytać całość zapraszam na pl.wikipedia.org
Do obrony służą mu kły, przede wszystkim jednak znany jest ze swojego spojrzenia – kto spojrzy mu w oczy zamienia się w kamień. Fakt ten w legendach był powszechnie wykorzystywany: bohater podstępem zmuszał bazyliszka, aby ten spojrzał w lustro lub w inny przedmiot, w którym może ujrzeć swoje odbicie, aby uśmiercić gada. Zmuszenie bazyliszka do spojrzenia w lustro jako sposób do zabicia go, wymyślone zostało przez ludzi. Naturalnym czynnikiem, który może doprowadzić do śmierci bazyliszka, jest pianie koguta.
Czyli albo trzeba się tam dostać z lusterkiem (takie małe różowe w Tibi) albo trzeba skołować koguta :D
No to jak już się rozkręciłem zacytuje fragment Legendy o warszawskim bazyliszku :D
- Jest sposób na uratowanie dzieci, jeno tak trudny i nie bezpieczny, że nie wiem, azali znajdzie się kto w tym mieście, kto by się ważył na takie przedsięwzięcie. Trzeba, aby do lochu zszedł człowiek obwieszony zwierciadłami; gdy Bazyliszek spojrzy w nie i sam siebie zobaczy, sam się własnym wzrokiem zabije. Uwolnimy wtedy wasze dzieci i Warszawę od potwora(...) Upłynęła chwila i oto w lochu rozległ się głos przeraźliwy: coś jakby chrypliwe pianie koguta, jakby świszczący syk węża, jakby śmiech diabelski. Zgromadzonym ciarki przeleciały po plecach i włosy na głowach stanęły dęba. Stało się tak jak powiedział mądry doktor Fabula: Bazyliszek spojrzał w zwierciadło i wzrokiem swym jadowitym się zabił.
Chociaż te odgłosy wywołane były śmiercią bazyliszka to może CipSoft zrobił z tego jego naturalne odgłosy i oto cała zagadka :)
W sumie widze ze kombinujecie niezle.Moze to sie przydac.Powiem tak-nie wierze ze da sie teraz wykonac quest z bazyliszkiem.Ale to bez znaczenia-jesli ludzie beda sie interesowac rozwiazaniem,w koncu CipSoft dodadza tego questa.Tak jak dodali ostatnio cristal mace i thunder hammer(;p) oraz kilka dawniej niedostepnych tarcz(na przyklad castle shield).Zalezy im(tak mysle) na grywalnosci,wiec dodadza to co chca gracze.Albo to co oni uwazaja ze chca gracze.
Michal 1992
19-08-2006, 16:15
Jak juz to nie jest to potwor tylko npc istnieja mity o tym ze obok bazyliszka sa 2 skrzynki w jednej z nich sa prawdo podobnie dsl. A nie jest to potwor poiewaz nie idzie go zaznaczyc:)
Ehm... Mowiliscie cos ze trzeba "kupic" rotworma zeby sie dokopal do bazyla
A slyszeliscie kiedys o runce "Convice Creature" ?
Moze trzeba rota zconvicowac (Summonowac sie nie da) i tam podprowadzic
Sry jak ten temat juz byl
+ wydaje mi sie to malo prawdopodobne ale mozecie sprawdzic.
No wiec tak panie i panowie z tego co ja doszedlem i ustalilem pewne fakty ktore wam tera przedstawie i sa one udowodnione...
1. Bazyl istnieje sam go widzialem mozna go zobaczyc w Kazz w podziemach ze slimami
2. Bazyl jest Npc poniewaz kiedy kliknie sie na niego na battle nie zaznacza go tak ja w przypadku potworow.
3. Wejscie do bazyla ~~ jest wejscie ktore jest zawalone skalami i rycerzem ktory zostal zamieniony w kamien... a wiec jesli nawet da sie go przejsc (niewiem jak) to dalej sa skaly jesli i one sie usuna to ta dziura to atrapa -.- idzcie tam i zucie na ta dziure 1 qp jesli jest prawdziwa to qp wpadnie a jesli nie to dziura jest atrapa ( sam to sprawdzalem dziiura jest atrapa) a wiec moje dzieci ja sie osobiscie interesuje tym Bazylem i szukam wszelikich wskazowek jesli ktos by chcial mi pomoc znajdziecie mnie na swiecie Refugia pod nickiem Michal Vader...
tak no wiec ja ide spac Blanoc.. =]
Sry za ortografie ---> Dysortografia =]]
Twoje wnioski są zdumiewające, czuje się zaszokowany twą wiedzą i inteligencjią oraz zdolnością powiązania faktów. Człowieku myślałeś kiedyś o studiach na Harvardzie? To lepiej pomyśl, tam takich umysłów jak ty szukają.
Powiedziałeś coś co ludzie już dawno ustalili ad.1 Gdyby nie istaniał i nie chodził sobie gdizes tam w podziemiachludzie by sie nie oodniecali tak tym durnym tematem więc punkt pierwszy mógł byś sobie odpuścić Ad.2 to że bazyl to NPC już wiemy od lat, Ad.3 BAzyliszek znajduje się na ostatnim poziomi tibi, niżej zejśc się nie da dlatego wyszukiwanie sposobó dostania się do żekomej dzióry w podłodze spełzną na niczym. Poza tym mając 13 lat pisząc moje dizeci wyrastasz na ignoranta, tacy jak ty raczej szans nie maja żeby cokolwiek odkryć, ty byś pewnie (aczkolwiek mylić się moge)desert questa nie zrobił gdyby nie solucjie albo przewodnik. Ja też mam dysortografie i jakoś nie lubię się z tym za bardzo afiszować więc sobie daruj
moje spostrzeżenia
1. Bazyl to wielka wkręta Cipsoftu
2. Nawet jeśli to działający quest (o ile to quest w co wątpie)to pewnie zrobiło go kilka osób na świecie i za nic się nie podzielą swoją wiedzą
ps.życze miłych snów
2 nowe fakty ktorych nikt jak dotad nie raczyl zauwazyc:
- statua z dziura lezy 2 pietra nad poziomem z bazyliszkiem, spory kawal drogi od niej ( spekulowanie czy dziura prowadzi do komnaty z bazylem w tym momencie nie ma sensu jesli nie ma jakichkolwiek dowodow na istnienie jaskini pomiedzy poziomami - na pietrze z okraglym pokojem z 1 slimem ).
- mala wysepka w Dwacarcie jest polozona praaktycznie nad komnata z bazylem, (roznica 3-4 kratek ), co pozwala domniemywac ze wlasnie ona moze byc kluczem do rozwiazania zagadki. Problem jest taki: na pojedynczej kratce mozna stac, ale o ile wiem nie mozna kopac, wiec jesli do tegoz pola nie dostaniemy sie zadnym mostem ( czy czyms w tym rodzaju ) nie mozemy nic na nim zrobic.
W tym momencie jedynym potencjalnym sposobem dostania sie do komnaty jest w jakis sposob ukryty teleport polozony daleko od samego miejsca docelowego.
Szopster
07-09-2006, 12:10
Może to jest qest może nie wiem ,że napewno to świetny pomysł na potrzymanie zainteresowania grą.
Policzając licze postów to z 4-5 stron jest o tym ,że to npc....
Co kazdy już wie.
Ktoś wcześniej mówił o przyniesieniu mu jakiejś rzeczy.W dziale rare jest item o nazwie snake hammer czy coś takiego.
Chodzi ci o Serpent Spawna?
Widzialem wiele screenów z bazyliszkiem i chyba sam pójde go poszukac.
Nawet gdzies w tym temacie widzialem droge do niego wiec co w tym trudnego?? Niedlugo dam screeny z wyprawy :P
1. Znak
http://i102.photobucket.com/albums/m115/Arienena/Szit/UO0055.jpg
2. Oczekiwanie
http://i102.photobucket.com/albums/m115/Arienena/Szit/UO0059.jpg
3. BAZYL!!! :P
http://i102.photobucket.com/albums/m115/Arienena/Szit/UO0056.jpg
Mam nadzieje że się podobało. :D ... Bazyl ROX!!!
teletoobis
18-09-2006, 14:24
up
ameryki to nie odkryles...
mozna by bylo zamknac ten temat po i tak stos o tym samym identycznych jest ;)
a co do samego bazyla to nie trudzcie sie bo i tak nikt nic nowego nie odkryje dopoki cipsoft w updacie nie uchyli rabka tajemnicy ;)
btw... czy wczesniej przy bazylu byly glosy? bo ostatnio zwiedzajac zobaczylem pare a nie wydaje mi sie zebym wczesniej to juz widzial :?
up
Wiem ze ameryki nie odkrylem, ale nie mialem co robic :P
Basilisk to jest npc ja chcialem zaznaczyc na niego czerwona klamerkie Pokazal mi sie taki napis """"you may not attack this person"""
teletoobis
19-09-2006, 12:54
up
o rly?
po co ten temat? gdyby przeczytac od poczatku do ostatniego posta to widac ze co 2-3 post jest kolejny "news'em" -.-'
Cristiano Lisek
19-09-2006, 20:58
ale zagadka ;p
Klej1000
26-02-2007, 22:06
Siema all. Bazyl jest zamieszany w quest z excalibugiem. A zreszta... Odsylam do tematu- http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=42065 trza mu chyba na flecie zagrac
Lesialdinio
28-02-2007, 20:26
Hmm... ciężka sprawa ale coś mi się wydaje że to da się rozwiązać. Trzeba pokombinować z kilofem. Radze poszukać miejsc nad komnatą z bazyliszkiem i próbować rozkopać. To też może być coś z questem w którym jest mowa o Tibianusie,jego psie,i innych te nazwy można znaleźć w linku który podał muj przedmówca. Ja bym się przeleciał po wszystkich tych NPC (ja nie moge nie mam PACC bo tam jest NPC ktury jest na chyba darashi) mam nadzieje że ktoś to rozwiążę (szłyszałem że jest kilku ludzi którzy rozwiązali tą zagadke. Tak na magrinesie mam nadzieje że ten temat ożyje bo to jest arcy interesujący temat.
Marvolis
28-02-2007, 20:59
Hmm... ciężka sprawa ale coś mi się wydaje że to da się rozwiązać. Trzeba pokombinować z kilofem. Radze poszukać miejsc nad komnatą z bazyliszkiem i próbować rozkopać. To też może być coś z questem w którym jest mowa o Tibianusie,jego psie,i innych te nazwy można znaleźć w linku który podał muj przedmówca. Ja bym się przeleciał po wszystkich tych NPC (ja nie moge nie mam PACC bo tam jest NPC ktury jest na chyba darashi) mam nadzieje że ktoś to rozwiążę (szłyszałem że jest kilku ludzi którzy rozwiązali tą zagadke. Tak na magrinesie mam nadzieje że ten temat ożyje bo to jest arcy interesujący temat.
po pierwsze pisz ze slownikiem po drugie jakby to bylo takie proste kolofem wszedzie przejechac to by co drugi ten quest zrobil
bazyliszek to npc jesli bedziemy rozmawiac z nim dluzej dowiemy sie o wsystkich bogach i o mistyczych zagadkach wiecej. Mimo ze bazyliszek jest npc jest podobno sposob zeby go zabic. Gdy ktos to zrobi bedzie mial dostep do dalszej czesci komnaty (dalej w lewo) on nie pozwala dalej pujsc. Byc moze przesiaduje tam jakis zly bog.
Lukaszek13
28-02-2007, 22:20
bazyliszek to npc jesli bedziemy rozmawiac z nim dluzej dowiemy sie o wsystkich bogach i o mistyczych zagadkach wiecej. Mimo ze bazyliszek jest npc jest podobno sposob zeby go zabic. Gdy ktos to zrobi bedzie mial dostep do dalszej czesci komnaty (dalej w lewo) on nie pozwala dalej pujsc. Byc moze przesiaduje tam jakis zly bog.
Tak, to moze powiesz jak wejsc do jego komnaty, bo ja szukałem i nie mogłem znalezc zadnego wejscia, wiec jakbys nie wszedl to jakbys mial z nim rozmawiac ? a pozatym to nie jest NPC, bo siedziałem ponad 1 h ipatrzałem i nage cos tam krzyknął na czerwono, a tak potoworki pisza
Lukas Hiper
01-03-2007, 11:16
Mój kolega mówił ( oczywiście mu nie wieże ), że trzeba coś z pomnikiem zrobić, wtedy otwiera sie przejście i bazyliszek zamienia się w hlvl np Eternala i Cie zabija.
Omg taką bajeczkę to se może każdy wymyśleć.
Konduktor
01-03-2007, 18:58
@Lukaszek13
I własnie ty pierwszy to załuważyłes brawo rozwiązałes zakadke.
@topic
Do bazyliszka nie da sie dojsc w żadnen racjonalny sposób nad nim jest lawa a pod nim nie ma nic, gdyż jest na ostatnim poziomie. Jedynym wejciem mógłbym byc teleport. Tyle ze wtedy pozoztaja 2 pytania - gdzie ten teleport? i jak potem z tamtąd wyjsc?
Derbil Gloe
02-03-2007, 23:25
Do tego bazyla pewnnie nie da się dotsać:faceoff:
@do 'ludziów' którzy wierza w bajeczki
czytajac ten topic robi mi sie was szczerze żal.
kto wam opowiedział bajeczki o GSach, DLach i niezwycieżonym NPC bazylem?
@topic
zycze powodzenia w rozwiazywaniu zagadki, jak skonczycie dajcie znac, przyda mi sie kilka DSL do domku.
bazyliszek jak snake nie zostawia loota
to jest npc ... wiec tak i tak go nie zabijesz
DerLoord
26-03-2007, 16:24
Ehh.. bazyliszek nie jest na ost poziomie bo saj jeszcze dziury w dul tylko sie do nich nie dostanieszcz bo sa za drzwiami a cipy nie zrobily jeszcze do nich klucza ;/ taki wal :)) kolo w tibi mi gadal ze kiedys byl taki quest z bazylem :) pech jest taki ze jakis cep zamieniony w posag przez bazyla blokuje droge do niego a druga droga zostanie otwarta jak sie cipa zachce czyli niewiadomo kiedy :P
tibia-fan
27-03-2007, 12:26
idziesz w tym miejscu gdzie jest ta tabliczka na polnoc potem schodzisz i na poludnie i tem bedzie troche poison spiderow to na polodniowy zachod i tam zobaczysz komnate i od czasu do czasu zauwazysz bazyliszka
a jak vtam sioe dostac to mysle ze idac w miejscu z tablicxzka na polnoc i przy skrecie skrecic to za posagiem jest small hole cos mi sie wydaje ze nia mozna tam wejsc
ALE!
w small hole narazie nie da sie wejsc wiedz moze cipsoft to zmieni ze small hole na hole
Nikt nie wie jak tam sie dostać?? A ktoś wie gdzie są jakieś drzwi w pobliżu?? Może zbierzemy ekipe na jednym serwerze i pójdziemy zbadać to?? Można by pójść i coś może odgadniemy!! pisać jak ktoś z "Aurea". Moje gadu to 886132.:D
@up
no czemu nie.. tylko najpierw musze sobie sprawic RAM bo laggy mam gorsze niz na kompie w szkole :D
DarkRafi
02-03-2008, 23:11
wiem ze to niezgodne z tibia ale na youtube widzialem bota NG ktory pokazywal co jest w pomieszczeniu obok nawet jesli my tam nie jestesmy..Widzialem to na przykladzie mino maga na rooku..moze moglby ktos zrobic to samo z bazyliszkiem i wtedy dowiemy sie chociaz czy to jest pomieszczenie puste,czy tez jest rope place czy zejjscie na dol,skryznki...cokolwiek odpiszcie :D
wiem ze to niezgodne z tibia ale na youtube widzialem bota NG ktory pokazywal co jest w pomieszczeniu obok nawet jesli my tam nie jestesmy..Widzialem to na przykladzie mino maga na rooku..moze moglby ktos zrobic to samo z bazyliszkiem i wtedy dowiemy sie chociaz czy to jest pomieszczenie puste,czy tez jest rope place czy zejjscie na dol,skryznki...cokolwiek odpiszcie :D
Wiem ze juz kilka moich poprzednikow sie wypowiadalo ale chcialbym dodac ze kiedys pewniem GM powedzial ze kazda zecz w tibi jest do zdobycia! To znaczy ze naprzyklad jest quest na great axe (przynajmniej tak powedzial GameMaster) Pozatym Cipsoft chce nam tylko uciekawic gre bo gdyby nie questy i zwiedzanie nowych terenow tibia stala by sie calkiem udna Pozdro
Kharakorn
03-03-2008, 15:59
hehe ja na waszym miejscu nie podchodził bym do niego, po piersze wiadomo że bazyliszki zabijają spojrzeniem i to powinno wam wystarczyć
Watpie zeby to mialo jakies powiazanie z tym dojscie do tego bazyliszka, ale jest droga co idzie sie przez ok. 10 guardow i witcha. I tam cos jest tylko nigdy tego nie wybilem i nie moglem dokladnie obadac tego. Zeby tam dojsc trzeba udac sie na zachod (na tym poziomie co schodzi sie na soldy pod kazz) i isc tam do konca i sa tam 2 dziury. Jedna troche wyzej, a druga nizej i w tej nizej jest droga jescze bardziej na poludnie i tam jest rope place, gdzie na poczatku sa 3 guardy a pozniej te guardy i witch. Moglby ktos tam to obadac? Mozliwe ze jest tam jakis quest.
Proszę pomóżcie kolejny żenujący temat ;/
Proszę pomóżcie kolejny żenujący temat ;/
HAHAHAHAH Kolejny noob, ktory mysli, ze jak stworzy temat gdzie expic 180 ek to inni sa nooby zakladajac inne tematy, wiesz, ze on powstal 3 lata temu?
Metal'Hard'Rocker
08-03-2008, 11:25
Watpie zeby to mialo jakies powiazanie z tym dojscie do tego bazyliszka, ale jest droga co idzie sie przez ok. 10 guardow i witcha. I tam cos jest tylko nigdy tego nie wybilem i nie moglem dokladnie obadac tego. Zeby tam dojsc trzeba udac sie na zachod (na tym poziomie co schodzi sie na soldy pod kazz) i isc tam do konca i sa tam 2 dziury. Jedna troche wyzej, a druga nizej i w tej nizej jest droga jescze bardziej na poludnie i tam jest rope place, gdzie na poczatku sa 3 guardy a pozniej te guardy i witch. Moglby ktos tam to obadac? Mozliwe ze jest tam jakis quest.
Jest takie miejsce. Ktoś tam śpi. Ale drzwi są zamknięte.
Vyesniack
08-03-2008, 11:29
Kurna po co taki temat sprzed 2 lat odkopaliście? ech :/
KalasantyX
08-03-2008, 11:51
Tam jest siedem guardów i witch. Na stole leży jabłko, a w zamkniętym pokoju śpi ktoś. Czy już wiecie do jakiej bajki jest to nawiązanie?
;>
HeppiChinol
09-03-2008, 16:50
Spiaca krolewna? :PP
To pewnie trzeba przyprowadzic tibianusa, zeby ja pocalowal i wtedy all sie zbiora i zajebia bazyliszka.
widzialem jak wyglada pomieszczenie bazyliszka i pietro nad nim nie mozna wejsc od gory <lawa> nie ma zadnego tp tam wiec wyjsc sie tez nie da nei ma miejsca na line nawet do ropniecia sie sa same dziury do ktorych nie da sie wejsc bo ... nizej juz nic nei ma. interesowalem sie nim kiedys ale... osobiscie sadze ze jest on legeda moze kiedys byl questem. On jest poprostu czescia histori kazo. wkoncu zostal pokonany/zasypany i sobie tam wegetuje ;p
Fibo1991
10-03-2008, 14:34
O.o
Pierwszy raz o nim słyszę .
Jak ktoś wie gdzie go można spotkać to niech napisze na priv do mnie.
Albo niech pokaże na Tibian Earth gdzie go można zobaczyć.
Moim zdaniem Bazyliszek jest jakimś npc.
Może żeby z nim pogadać trzeba znać jakiś tam język
Że on jest npc to wiadomo bo nie można go zaatakować...
Stoi on za daleko aby usłyszeć jakiekolwiek słowa...
neopostman
10-03-2008, 16:56
Obecnie najbardziej prawdopodobna wersja mówi, że pomieszczenie bazyliszka było dostępne kilka update'ów temu, teraz Cip zamknął dojście.
to musialoby byc gdzies przed 2004 rokiem.
Zlomiasz
18-04-2008, 21:52
Słyszałem, że Annihilator Bear (nie jestem pewny) można gdzieś wymienic na Golden Helmet i możliwe, że u Basiliska.
Być może. Problem w tym, zenie znamy drogi do Bazyliszka ;x
Prezydent_czuwa
18-04-2008, 22:18
A po co wam ten Bazyliszek :S
sluchajcie jezeli quest na bazyliszka jest otwarty to znaczy ze jest szatansko trudny i nie chodzi o dziesiatki demonow po drodze jak to sie teraz w tibi questy robi lecz o zagadki mi idzie ktore niegdys byly głównym skłądnikeim questów. Jeżeli ktotolwiek odkrył droge do bazyliszka od roku 2004 czyli kiedy zaczołem sie interesowac bazylim to milczy jak zaklęty.
Jak dla mnie to tylko npc tworzacy legede tibi ale w sumie cholera wie:D
a tak na marginesie to zejscie do bazyla znajdje sie za pomnikiem skamienialego rycerza i kilkoma sklalami, nie jestem tylko pewny czy to zejscie nie jest czasem na poziomie -8 czyli ostatnim tak dawno to bylo kiedy tam zwiedzaielm :D ale jezeli jest na -7 to znaczy ze to wlasnie jest zejscie do bazylka od dawna przez cipsoft zamkniete przed niepowolanymi
Disseny__
01-05-2008, 22:00
hehe ja na waszym miejscu nie podchodził bym do niego, po piersze wiadomo że bazyliszki zabijają spojrzeniem i to powinno wam wystarczyć
Za dużo Harry'ego Potter'a się naoglądałeś.
`
A że gram na Rooku, nie powinnam się wypowiadać. W każdym razie, to podobne do Mino Maga i Ghoula na Rookgaardzie.
Może trzeba popytać się NPC.. ;>
@up
Bazyliszek w legendach zawsze zabijał wzrokiem..
Spróbujcie Mandrake na skamieniałych strażników xD
Frytasek
04-06-2008, 14:22
Do niego się nie da wejść bo sprawdzałem na Tibia Earth. Nie ma pod nim żadnego piętra ani nad nim nie ma dziury żeby wejść
mana'potion
04-06-2008, 14:27
Spieprzajcie badać piramidy. I odkopywać groby faraonów, a nie tematy na forum.
lukixxx13
04-06-2008, 16:13
Jak ludzie słyszą quest to od razu myślą o ubijaniu potworków . Znając Cipsoft to
jest coś ala spike na rooku.
A może ktoś na ots by go dał i se z nim pogadał , moze by sie coś dowiedział ??
NocnyPasterz
14-07-2008, 16:08
Moze byc tak stonecuter axe przecina sciane i wchodzimy tam sciana zasypuje sie po wejsciu i jak sie zasypie to juz nie wrocisz musi ktos ci przeciac z tamtej strony a ty uzywasz lusterko na bazyliszku a bazyliszek jest tak zdenerwowany ze zmienia sie w potwora i cie atakuje jak go zabijesz otwierasz jego dead i jest tam "Skora Bazyliszka" idziemy do impretora czy czegos tam w kazo i oddajemy mu ta skore on daje nam nowe zadanie albo klucz i tak moze byc
A kto wie. Odkrył ktoś cały pokój w którym jest ten Bazyliszek? Może jest jakiś teleport do niego.
GreenPeace
10-08-2008, 00:32
Tak krasnoludy zasypujac go czy jak to tam byly na tyle przezorne aby zostawic u niego teleport aby mogl sobie noobkow zjadac...
Jak dla mnie kolejna zagadka i raczej jest to jakis "boss wezy" jak bede mial czas pojde z botem zobaczyc co tam jest z tym b(r)azylem...:D
Bazyliszek - Czy się uda, czy się nie uda wejść do jego komnaty??
Nie wiem, ale nie o tym chcę napisać.
Piszę ponieważ udało mi się zdobyć pewne informacjie na temat rozmowy z tym NPCem:
ADDRESS,"a",! -> EffectMe(9), Idle
ADDRESS,"b",! -> *
ADDRESS,"c",! -> *
ADDRESS,"d",! -> *
ADDRESS,"e",! -> *
ADDRESS,"f",! -> EffectMe(13), Idle
ADDRESS,"g",! -> *
ADDRESS,"h",! -> *
ADDRESS,"i",! -> EffectMe(14), Idle
ADDRESS,"j",! -> *
ADDRESS,"k",! -> *
ADDRESS,"l",! -> *
ADDRESS,"m",! -> *
ADDRESS,"n",! -> EffectMe(15), Idle
ADDRESS,"o",! -> *
ADDRESS,"p",! -> *
ADDRESS,"r",! -> *
ADDRESS,"s",! -> *
ADDRESS,"t",! -> EffectMe(17), Idle
ADDRESS,"u",! -> *
ADDRESS,"v",! -> *
ADDRESS,"w",! -> *
ADDRESS,"y",! -> *
Prawdopodobnie reaguje on na pojedyncze litery z różnymi efektami.
Efekty te (nie wszystkie) także wywołują inni NPCe.
Efekt numer 9 tylko Basilisk.
numer 13 Basilisk,Bozo,Kasmir,Lynda , związany jest coś z całowaniem.
numer 14 Basilisk,Adrenius,Ashtamor,Chester Haks,Demonguard,Lugri jest to efekt wywołany przez NPCa gdy kogoś podpala (czerwone gwiazdeczki wokół npca)
numer 15 Basilisk,Gamel,Rachel jest to efekt gdy npc kogoś zatruwa ( zielone gwiazdki wokół npca)
numer 17 tylko Basilisk
Czyli... Jeśli wypowiemy którąś z tych liter w jego obecności to Bazyliszek TYLKO będzie sobie mrygał tymi aurami wokół siebie.Bez żadnych dla nas efektów.Gdyby było inaczej, efekty wywołane na nas były by opisane jako EffectOpp.
Zastanawiające są tylko jeszcze efekty numer 9 i 17. co ON wtedy robi ?? Tańczy ? Chodzi wspak ? Bo śpiewać na pewno nie :p Są NPCe które puszczają nutki ale to by był inny efekt (numer).
Już jesteśmy bliżej tego że questa NIE MA.
KrecikKopaczSoli
28-02-2010, 12:50
... post do USUNIĘCIA
Jaarienia
15-05-2010, 13:46
[post usunięty]
czasami tak glupio padamy - a tak naprawde to nas bazyliszek usmierca :)
Już tyle razy, tysiące razy piszecie że basilisk was zabił. Powiem tak są npc co atakują. Na przykład idźcie do Thais do północnej bramy i napiszcie do strażnika hi->fuck king albo napiszcie do króla siedzącego w thais hi->fuck i was zaatakuje ale maks do 1hp. Kiedyś tak to sprawdzałem. Więc nie mówcie że basilisk was zabił czy coś. Dziś byłem w kopalni kazo. Ostatni post był dwa lata temu. Więc aktualnie za tabliczką o basilisku jest droga do góry lub w lewo. Idąc w lewo dochodzi się do kamieni i nie da się dalej przejść. Idąc do góry jest dziura potem slime potem dziura i potem slime na górze jeden i idąc na południe 4 slime. I tyle. Nie ma basila. Jakby ktoś coś wiedział to piszcie ale według mnie to bajeczka cipsoftu żebyśmy sobie zajęcie na długie lata zrobili. Temat basila jest już dobre 7 lat jak nie więcej. I nic nikt nie wykrył.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.