PDA

Pokaż pełną wersje : Bazyliszek !!!

Stron : [1] 2

Abonn
21-03-2005, 21:40
:) Bazyliszek. Jest to potwór który wygląda jak snake. prawdopodobnie wypada z niego klucz do skarbca w Kazardoon ;) . Gdzie on się znajduje ??
W kopalniach Kaz znalazłem tabliczke z napisem ,,BEWARE OF BASILISK" :p .
Niewiem czy przeszukałem całe miejsce za tą tabliczką ale go nieznalazłem. X(
Wielu pisze że wie gdzie on jest. Czy ktoś może opisać droge do niego ??
Strasznie chce go zobaczyć i zrobić z nim screena ;(

W skarbcu są Dragon Scale Legs

a to kilka opowiadań z ksiąg o Bazyliszku !!

Pewnego razu przybył okropny wężopodobny istniejący w najgłębszych kopalniach. On zabił wielu górników, gdyż ten wąż był bazyliszkiem, okropnym stworzeniem, który mógł obracać żywe istoty w kamień. Wielu bohaterów próbowało zabić kreaturę, ale nikt nie zakończył wyprawy sukcesem, cześć zbiegła, a najwięcej umarła. Któregoś dnia mądry człowiek, którego imię jest zapomniany miał niektóre księgi wiedzy o tych okropnych stworach. On poradził górnikom zaopatrzyć ściany kopalni w pochodnie i lampy. Przerażony przez lekkie, jaskrawe światło bazyliszek cofał się coraz głębiej do kopalni dopóki zarządił aby stworzyć sobie rozłam w nich.

Dziennik Górniczy

Wykopaliśmy głęboką dziurę, którą nawet my- krasnoludy ledwie mogą widzieć. Fruzek powiadał jak relację potwora wytwarzającego niepczyste dźwięki pod ziemią. Te przerażające opowiadania o basyliszku zatrzymał nasz przemysł rozkładu, zmuszający nas do podwojenia strażników ubezpieczających koplanie.

Zmęczony Górnik
Melc

Wejście górników

Co to było, czego ja nie mogłem powiedzieć! Ale to jest okropne! Okropne! Słyszeliśmy pogłoski o niektórych rzeczach ale my po prostu zignorowaliśmy je...Jestem jedynym pozostałym przy życiu... ta RZECZ... nie mogła się ruszać...Nie można było jej pomóc. Och dlaczego? Co? Co to jest?... Coś sie porusza... Moja stopa, staje się kamieniem.

__________________________________________________ _______________
Prosze o Odpowiedź

TheNatoorat
21-03-2005, 21:54
Wszystkie pogłoski o bazyliszku to kolejne atrakcje przygotowane przez CipSoft. Intrygują one tylko low-lvli. Wysokolevelowce nie zajmują się tak "przyziemnymi" sprawami.
Dziwne, ja na ich miejscu próbowałbym np. zdobyć Excalibuga czy odnaleźć Bazyliszka.

Anaconde
21-03-2005, 22:06
Heh, podobno kiedyś bazyl inaczej wyglądał i był na niego quest :p .

Mumakil
21-03-2005, 22:32
był taki temat było tam zdjcie bazyliszka nawet

Andrea
21-03-2005, 22:48
Bazyliszek to zmora prawie każdego forum. ;)
Ehh,ale cóż...
Jeśli chcesz go zobaczyć to za tą tabliczką z napisem "Beware of Basilisk" idź prosto w górę korytarza aż dojdziesz do dziury. Zejdź w dół, potem znowu w dół.
Potem na południe do końca korytarza. Po drodze roty, dwarfy, soldki,pioson spidery i slimy. Proste. Jak dojdziesz to możesz pstryknąć sobie fotke z Bazylem w tle. :)

ciemne dropsy
22-03-2005, 17:28
a mzoe mi ktos powiedziec w ktorej kopalni i na ktorym poziomie jest ta tabliczka? ;)

Arnitch De Knight
22-03-2005, 17:38
Wszystkie pogłoski o bazyliszku to kolejne atrakcje przygotowane przez CipSoft. Intrygują one tylko low-lvli. Wysokolevelowce nie zajmują się tak "przyziemnymi" sprawami.
Dziwne, ja na ich miejscu próbowałbym np. zdobyć Excalibuga czy odnaleźć Bazyliszka.
Mam Pytanie co to jest ten excalibug ?? jeszcze o tym nie slyszalem możecie mi o tym coś powiedzieć?

Raul
22-03-2005, 17:40
Jest taki temat w Inne bodajże.

http://img.photobucket.com/albums/v197/raulmadryt/bazyl.jpg

mati sorcek
22-03-2005, 17:41
a mzoe mi ktos powiedziec w ktorej kopalni i na ktorym poziomie jest ta tabliczka? ;)
Ta tabliczka jest w kopalni W kazo (nie kolo kazo)

Abonn
22-03-2005, 19:34
WIELKIE THX (Już zapędzam do Kaz żeby zrobić fotke)

:) :) :) :) :) :) :) :)

Podobno Bazyliszek jest 4x silniejszy od Demona
ALE BAJER

BĘDE SIĘ MIAŁ CZYM POCHWALIĆ !!!!!!!!!

THX THX THX THX

Makolo
22-03-2005, 19:42
Ile ludzi tyle wersji :P
Ja slyszalem ze bazyliszek to qst , a on jest silniejszy o 2 razy od gs. zeby do niego dojsc trza uzyc parceli przy skalach.

Slyszałem także ze byl to qst ale zostal zablokowany

Nastepna wersja taka ze GM zrobily go dla jaj a potem przerobia w qst .

Inna wersja to taka ze ...Zaduzo tych wersji:D

U$er
22-03-2005, 19:50
A może na bazyliszku trzeba użyc lusterka??(ma "use with")

Pacek
22-03-2005, 20:01
Po pierwsze to taki temat już jest w dziale inne i nazywa sie basilisk ciąg dalszy czy coś takiego, w sumie to możecie sobie kombiowac jak chcecie ale i tak wam sie nie uda, ja uważam że tego questa jeszcze nie ma i możecie sie postrać i tak nic z tego nie bedzie, poza tym kto to wymyślił że bazol jest silniejszy od czego kolwiek a nie jest tylko na przyklad NPC, przecież jest wielu NPC którzy wyglądają jak potwory a nazywają sie inaczej (np. koleś sprzedający w venore mikstury, ewidentny nekros) przecież nikt tam nie był to z kąd wogule takie przypuszcenia.

co do kolesia z avatarem papierza radził bym ci go zmienić bo odwalasz lekką chamówe(moje osobiste zdanie)

Badzo
22-03-2005, 20:11
co do kolesia z avatarem papierza radził bym ci go zmienić bo odwalasz lekką chamówe(moje osobiste zdanie)

To samo mialem mu powiedziec... Czlowiek, który tyle przeszedł ma teraz być pośmiewiskiem jakiegoś gówniarza??????Nie no sory, ale to jest juz przesada.... Do tej pory widzialem 3 osoby z avatarami Papieża... Eh...Ah ta dzisiejsza mlodziez...Sam jestem mlodziez ale bylem wychowany w katolickiej rodzinie i tam sie takiego czegos nie dopuszcza...

Vermyn
22-03-2005, 20:51

ALE BAJER

THX THX THX THX

Lol, a skad ty to mozesz wiedziec, jak raczej nikt go nie zabil? -.-

Andrea
22-03-2005, 21:09

ALE BAJER

THX THX THX THX

Będziesz mógł się pochwalić taką samą fotką jaką zamieścił Raul (też mam taką :) ).A do bazyla się nie dostaniesz bo nikt nie wie jak to zrobić.

@off topic
Temat można zamknąć, bo odpowiedż na pytanie padła, a zaczyna się robić śmietnik.

slammer
23-03-2005, 08:26
ehh, wszyscy proboja znalezc dziure w kopalniach itp. a ona moze byc np. na powierzchni i przechodzic przez kilka pieter (jak sie idzie na demon helmet questa jest taka dziura). w jednej ksiazce pisalo, ze krasnoludy wykopaly taka gleboka dziure, wiec...

ciemne dropsy
23-03-2005, 09:12
8o 8o 8o 8o To ja o czyms nie wiem? Gdzie sa te kopalnie W kazoo? 8o

Arthus Drag'Tail
23-03-2005, 09:18
@ topic:

Temat o bazyliszku znajdziesz w dziale inne, wiec po co tu pisac?

BTW. Troche te twoje tlumaczenia inne niz wedlug mnie powinny byc.

Dzisus^^
23-03-2005, 10:29
ja powiem tylko tyle ze ten bazyliszek to snake ktory nazywa sie bazylisk i to jest npc bo dzisiaj tam bylem go zobaczyc i dalem na niego atak i cos takiego:
You may not attack this person
wiec to npc.
mozliwe jest ze jak sie do niego dostanie to on daje klucz do skarbca

Radek 666
23-03-2005, 10:45
Bla bla bla, ale głupoty wymyślacie...
4x silniejszy od demona? To jest NPC, a NPC z reguły nie atakują. A nawet jakby to skąd możesz wiedzieć? Byłeś tam? A może Cipsoft ci powiedział :P . To jest niemożliwe, żebyś dostawał cały skarbiec, bo tam jest pełno rarów. Gdyby to był quest na końcu by była jakaś skrzynka albo coś, bo inaczej te itemki musiały by sie respawnować. A gdyby się tak działo to zaraz by się pojawiły oferty w stylu: Sell Dragon Scale Legs 500k!!! Albo sell Golden Helmet 400k!!!. Heh, dlatego to jest nierealne. Ale gdyby nawet, była skrzybka i można by było wziąść 1x np. Dragon Scale Legs, to ludzie by robili 10 postaci, żeby każdą dorwać rare. Takie itemki to jedynie marzenie, mają je nieliczni, głównie na Antice czyli najtarszym świecie. Więc ja sądze, że takie rozumowanie jest bardzo błędne.
PS. Troche zamotałem, ale mam nadzieje że zrozumiecie xD.

FilipYo
23-03-2005, 11:57
niech ktos zaznaczy na mapie droge do tej kopalni gdzie jest basilik PLZ

Dragu
23-03-2005, 12:00
bazyliszek to bujda ,chociaz moze,ale ,raczej to bujda ,bajka dla grzecznych tibijczykow grzeczniej mowiac sam bym chcial zeby to prawda byla

Rangun
23-03-2005, 12:17
Ja widziałem na Allegro koleś sprzedawał Screeny jak dojść do bazyliszka

FilipYo
23-03-2005, 12:29
ja tego goscia porobilem i wcale niewyslal screenów tylko jakis nedzny opis

Repos
23-03-2005, 12:31
Bla bla bla, ale głupoty wymyślacie...
4x silniejszy od demona? To jest NPC, a NPC z reguły nie atakują. A nawet jakby to skąd możesz wiedzieć? Byłeś tam? A może Cipsoft ci powiedział :P . To jest niemożliwe, żebyś dostawał cały skarbiec, bo tam jest pełno rarów. Gdyby to był quest na końcu by była jakaś skrzynka albo coś, bo inaczej te itemki musiały by sie respawnować. A gdyby się tak działo to zaraz by się pojawiły oferty w stylu: Sell Dragon Scale Legs 500k!!! Albo sell Golden Helmet 400k!!!. Heh, dlatego to jest nierealne. Ale gdyby nawet, była skrzybka i można by było wziąść 1x np. Dragon Scale Legs, to ludzie by robili 10 postaci, żeby każdą dorwać rare. Takie itemki to jedynie marzenie, mają je nieliczni, głównie na Antice czyli najtarszym świecie. Więc ja sądze, że takie rozumowanie jest bardzo błędne.
PS. Troche zamotałem, ale mam nadzieje że zrozumiecie xD.

Jeśli to jest quest, to podejzewam, ze mozna go wykonac po razie na kazdy serwer, to by ograniczylo ilosc rarow.

iglarf
23-03-2005, 15:10
Radek666@ Po 500k to to MPA chodzi.....-.-
Topic@ Jest juz taki temat....

Inkusia
23-03-2005, 15:25
Patrzac na tego screena bazyliszek faktycznie wyglada .. hm .. bardzo groznie :p

ssjgt
24-03-2005, 00:37
Jak moze z niego cokolwiek wypadac skoro to npc? Daj na niego atk to ci pokaze ze nie mozesz go atakowac i nie dlatego ze nie ma do niego drogi tylko ze to nie jest potwor... zawiedziony? mam nadzieje ;)

Radek 666
24-03-2005, 00:54
Radek666@ Po 500k to to MPA chodzi.....-.-
Topic@ Jest juz taki temat....
Hummm, ale gdyby było takich Dragon Scale Legs 100~ na jeden serv to wydaje mi się, że właśnie po tyle by chodziły :P.
Albo mam jeszcze jedno rozwiązanie, może ten quest jest np. od 200 lvlu? albo nawet 300? xD

Guriel
24-03-2005, 08:04
Bazyliszek to jest NPC na 100% , koledzy up dobrze pisza, wez cie se na niego attak i wyskoczy wam napis taki jak na NPC... Ale moze jest cos takiego ze zejdziesz do Bazyliszka, krzykniesz Hi a on przywoluje milion snake'ów:P Bo trza z grzecznoscia:P Milion to za duzo wiem max 6:P spox ale on pocos mosi byc, ale byl... , mam pytanie czy ktos krzyczal za sciana "Hi" lub "hello" "welcome Bazyliszek"?? niech ktos sprobuje i niech ktos da droge do niego, mapke krotka, bo ja jestem wzrokowcem...;/ i nie tylko ja.... c ya...

Lord KATuxo
24-03-2005, 09:17

ALE BAJER

THX THX THX THX

Hehe. To jest dopiero napał.
Pochwalic sie czym bedziesz mial dopiero jak go zaj***esz albo chociaz wyczaisz do niego droge, wtedy pusc PW do Bubble, to troche sie pobawia z nim.
Swoja droga nie wiem dlaczego ludzie szukaja do niego wejscia w tym miejscu co go przez sciane widac, moze trzeba tam dojc jakims zajefajnie dlugim korytarzem a po drodze za(kopac)je**c pare solidnych potworkow.

Cagi
24-03-2005, 12:43
Trzeba szukac różnych rozwiązań, bo nagroda jest wielka :)

cKhUaBtAt
24-03-2005, 13:06
nawet jesli bylby to potwor to jak cos ze snake moze wypasc?? przecierz nie da sie go otworzyc!!

Cor Tibiarz
24-03-2005, 18:23
Ale moze jest cos takiego ze zejdziesz do Bazyliszka, krzykniesz Hi a on przywoluje milion snake'ów:P Bo trza z grzecznoscia:P Milion to za duzo wiem max 6:P spox ale on pocos mosi byc, ale byl... , mam pytanie czy ktos krzyczal za sciana "Hi" lub "hello" "welcome Bazyliszek"?? niech ktos sprobuje i niech ktos da droge do niego, mapke krotka, bo ja jestem wzrokowcem...;/ i nie tylko ja.... c ya...

ja probowalem wszystkie mozliwosci..tylko po co tam ta dziura...

Takise
24-03-2005, 19:05
Jak wiecie gdzie ta komnata bazyla to trzeba obejsc ta komnate jakas pochodzic naokolo wejsc w zejscie na dol a potem drabina w gore albo najpierw na gore a potem w innym miejscu w dol.
KTOS PRUBOWAL Z NIM POGAWEDZIC?

Abdal
24-03-2005, 21:35
na allegro widzialem ze ktos sprzedaje mape do bazyliszka i pisze ze za zabice bazyliszka dostaje sie legsy w kazz. pisal tez ze mu sie nie udalo zabice bazlyliszka. zaraz wchodze na uh makera i ide tam :p

a moze trzeba mu nawrzucac typu f*ck you lub cos takiego :)
a moze poprosci
albo cos dla niego zrobic
ja zaraz tam pujde tylko niech ktos da fotki jak tam dojsc bo nie zabardo czaje opisu
:p

Ork Szaman
24-03-2005, 21:54
LoL :D
Jak ten koleś z allegro sam skopiował screeny z tego forum o tym bazyliszku :D
Przecież od dawna było wiadome jak dojść do bazyliszka, ale można go widzieć tylko przez ściane!!!!!!!!!! :p
Więc drogi do bazyliszka prawdopodobnie jeszcze nikt nie odkrył!!!!!!!!!!

P.S.
Ale znam pewne miejsce co sie kopie pickiem niedaleko bazyliszka, ale bałem się tam wejść :p bo kolega powiedział, że prawdopodobnie jest tam gs :confused:

Abdal
24-03-2005, 22:00
na jakim serverze grasz
ja tam pujde daj sceny miejsca gdzie trzeba urzc picka
:)

Szczelec Szypka Szczała
24-03-2005, 22:56
Mój kolega 110 elite knight doszedł 2 kratki do bazyliszka i jak napisał "hi" to on napisał take cos: If you get me my fafourite item i get you your fafourite item.

Ten tekst po angielsku napisalem z pamieci ale to samo pisał bazyliszek

Poprosze kolege zeby poszedl jeszcze raz i zrobi ss. umieszcze go w najblizszym czasie

Evilus
24-03-2005, 23:24
historia na temat basiliska mowi ze wladca kazzordon wyznaczyl nagrode z SKORE basiliska czyli za jego zabicie wiec quest jest nie aktywny bo niemozna go zaatakowac bo raczej robiac
hi
kill you
thx
bye
nic nikt nie zdziala nawet jak tam wejdzie lol chociaz uzywajac tibii z packiem map nie widze na mapie "dziurki" ktora byla by zejsciem lub wejsciem wiec wydaje mi sie ze to powinnien byc koniec tego tematu
thx
bye.
edit:
@up:
czy uwazasz ze CipSoft nie pomyslal o takim czyms jak mur przez ktory nie mzoesz pogadac z NPC chodzi o to ze odleglosc miedzy najblizszymi punktami jest za dzuza aby NPC uslyszal twoja komenda
jezeli ktos nie rozumie o co mi chodzi to niech idzie do byle jakiego npc i stanie 6 kratek za nim...

Filthy
24-03-2005, 23:35
..................................................

Abdal
24-03-2005, 23:49
dajcie mi sceny i tam ide .ktos mowil ze znalazl dziurke ale boi sie tqam pojsc .ja tam pojde tylko nie wiem gdzie jest bazyliszek nawed przez sciane go nie widzialem

Szczelec Szypka Szczała
25-03-2005, 00:43
Gadałem z moim kolegą 110 elite on wie gdzie to jest jutro zamieszcze ss

Adamix
25-03-2005, 09:10
up@ pisałeś to o 00:43 więc nie wiem czy dzisiaj to zamieścisz czy jutro. Jak jutro to sie pośpiesz bo jestem niecierpliwy. Najlepiej jak byś dał filmik ale sski też mogą być.

Pienkna Knight
25-03-2005, 09:56
(...) To jest niemożliwe, żebyś dostawał cały skarbiec, bo tam jest pełno rarów. Gdyby to był quest na końcu by była jakaś skrzynka albo coś, bo inaczej te itemki musiały by sie respawnować.(...) .

Hmmm...A własnie, że tu się mylisz...to jest nie prawda co mówisz:] Ponieważ np. pod POHem jest jeden quest na pewny item i trzeba tam zabic pewne potworki(mocne potworki) i tam ten item leży pod fire fieldem który trzeba zniszczyć i masz i jak na quest idzie 10 osób tylko jedna go dostanie. a przed tym miejscem z TYM ITEMEM jest na ziemi duzo różncyh ciekawych rzeczy,może to nie rare itemy,ale są to itemy z questa...wiec to co napisałeś jest nie prawdą....I JEST TO MOŻLIWE:)

dziewka
25-03-2005, 10:20
mi sie wydaje ze trzeba poprostu tam sie teleportowac zagadac do niego i np kiedy juz z nim pogadasz on sie zmieni w zdechlego snejka zabierzesz go i jakims sposobem musisz sie tp znowu i zaniesc do kruzaka xD

kaziu
25-03-2005, 10:40
up: DzieX troche pomogles mi wnastepnej teorii
A wiec ta: moze trzeba sie tam dostac i uzyc na nim lusterka wtedy zmieni sie w dead bazylisk i zaniesc go do Kruzaka ? jezeli tak to ma wygladac to zaraz ide robic questa xD (tylko musze znalesc droge)

Szczelec Szypka Szczała
25-03-2005, 12:45
Tak jak obiecałem zamieszczam screen z Bazyliszkiem. Był tam moj qmpel 110 elite knight, ale nie rozwiązał do końca zagadki :(

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload4/bazilisk.JPG

Eleneush
26-03-2005, 09:24
Jak na mnie to pierwsze słysze o bazyliszku ale to możliwe lecz raczej niewiem kto by pokonał bazyliżka bo nigdy z nim nie walczylem i przez pewien czas nie chce .Jak narazie mam 25lvl ale zaczynam ćwiczyć lecz moze legenda o bazyliżku to prawda :evul:

Pasorzytek
29-03-2005, 09:02
do bazyliszka sie nieda dojsc....\ wiecie dlaczego??? dlatego ze ponizej poziomow juz niema;/ nacisnijcie strzalke w dol sami zobaczycie [oczywiscie jezeli macie mape]

a do gory jest lawa....... chyba ze komnata bazzyliszka ciagnie sie daleko w lewo...... http://img231.exs.cx/img231/1994/schowek020fn.gif (http://www.imageshack.us]/)http://img233.exs.cx/img233/9186/baz17ng.gif

Xopunuk
29-03-2005, 17:00
Kurde gdyby CIPy chociaz napisaly że jest taki qest i podaly droge to moze bym poszedl na kamikadze aby tylko sobie fotke strzelic :D

Hellraider
02-04-2005, 00:14
Kurde gdyby CIPy chociaz napisaly że jest taki qest i podaly droge to moze bym poszedl na kamikadze aby tylko sobie fotke strzelic :D
W questach chodzi o to, że drogę odkrywa się SAMEMU

Lodzik Kalinowa
03-04-2005, 08:34

ALE BAJER

THX THX THX THX
nie wiem czy ktoś jużto tu pisał bo nie chciało mi się przecyztać wszystkich postów ale no cóż ................. Bazyliszek to NPC więc nie może być 4 x silniejszy od demona ...........................

daroslaw
03-04-2005, 09:32
SS z Bazyliszkiem: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=17374
http://members.lycos.co.uk/darekkukurenda/sski/basilisk.JPG

Wydaje mi się że tu jest wejście ale nie da się tam wejść. Może otwiera się jakimś specjalnym questem albo coś.

Adi Pro Knight
30-04-2005, 22:05
Sądze że cipsoft zrobili tego bazyliszka tam żeby ludzi zjadala ciekawość itd.
1.Dojśc do niego sie nieda zabardzo (Przynajmniej ja nic o tym nie wiem)
2. Bazyliszek jak juz wiadomo jest npc... ale nie sadze żeby do niego sie szło pogadało z nim... przecierz to jest stwór ktory niszczyl i zabijal/zamieniał istoty w kamien a teraz niby sobie robi przerwe na pogaduchy :D na pewno nawrucil sie i jest grzeczny i rozdaje prezenty tiaa

Maksio Kalkulatorek
19-06-2005, 08:32
Wiara ja TEŻ szukam bazyliszka i może on jednak jest?
Analizuje niektóre zdjęcia, i doszedłem do wniosku, że to zdjęcie:
www.republika.pl/pokemon_crystal/bazyliszek/bazyliszek.jpg to ORYGINAŁ.
www.republika.pl/pokemon_crystal/bazyliszek/tibia map wiever.bmp

shymchuck
19-06-2005, 13:23
do bazyliszka sie nieda dojsc....\ wiecie dlaczego??? dlatego ze ponizej poziomow juz niema;/ nacisnijcie strzalke w dol sami zobaczycie [oczywiscie jezeli macie mape]

a do gory jest lawa....... chyba ze komnata bazzyliszka ciagnie sie daleko w lewo...... http://img231.exs.cx/img231/1994/schowek020fn.gif (http://www.imageshack.us]/)http://img233.exs.cx/img233/9186/baz17ng.gif
Ej no to jest rasczej logiczne, że pod spodem nie ma mapy bo skoro tam nikt nie doszedł to niby jakim cudemm miałbyś mieć mape odkrytą?
A swoją drogą to mam nadzieję, że w końcu e tej sprawie pojawi się coś konkretniejszego niż tylko domysły, może ktoś odkryje o co e tym wszystkim chodzi, chociaż podobno ten quest juz jest zamknięty :/

rabuke
19-06-2005, 19:56
LOL! Bazyliszek nie jest potworem.
Widzialem na battle atakowalem i you may not attack this person.
Bazyliszek jest NPC
A co do dojscia to teleport plx:P

ahcarb
21-06-2005, 09:25
przeciez moze byc takrze ze gdzies trzeba wykopac kilofem..., bazyliszek to jest npc ale moze byc tak jak The Orc King gdy cos do niego zagadasz to przyzywa potworki lub gdzies cie teleportuje (kazda opcja jest mozliwa).. miejmy nadzieje ze Cipy naprawio to przy nastepnym update :)

Metrozz
14-07-2005, 12:57
A ja sondze jak kolega ze trzeba wykopac dziore kilofem bo to jest najbardziej prawdopodobne a nie wiem czy ktos biegal po powierzchni i tlukl kilofem w kazdom kratke B) hehe ja sobie chyba poprubuje tak dla jaj a nuz sie uda :p

Hadi
16-07-2005, 21:02
Mój kolega 110 elite knight doszedł 2 kratki do bazyliszka i jak napisał "hi" to on napisał take cos: If you get me my fafourite item i get you your fafourite item.
niewiem czy dobrze przetłumaczyłem ale to napewno bendzie jakoś tak :
,,Jeśli ty wezmiesz mój ulubiony przedmiot ja wezme twuj ulbiony przedmiot"

TO NIEJEST NA 100% DOBRZE PRZETŁUMACZONE!!!
hmmmm.... chyba trzeba mu zabrać/dać jego ulubiony przedmiot , niewiem.
EDIT:na to na jakieś 50% dobrze przetłumaczone :p

Cziki
16-07-2005, 21:21

ALE BAJER

THX THX THX THX
nie zapomnij wzioc lusterka bo jak rzucisz przwed niego wspomniane wczensiej lustro to sie zamieni w kamien (bedzie siwy :D:D)

-.- zenada

Deythwen
17-07-2005, 00:15
niewiem czy dobrze przetłumaczyłem ale to napewno bendzie jakoś tak :
,,Jeśli ty wezmiesz muj ulubiony przedmiot ja wezme twuj ulbiony przedmiot"

TO NIEJEST NA 100% DOBRZE PRZETŁUMACZONE!!!
hmmmm.... chyba trzeba mu zabrać/dać jego ulubiony przedmiot , niewiem.

Lol? :P To jest na 100% źle przetłumaczone! Prawidłowo zdanie "If you get me my fafourite item i get you your fafourite item." powinno brzmieć (plus kilka literówek): "If u get for me my favourite item, i will get for you your favourite item." i znaczy to: "Jeśli zdobędziesz dla mnie mój ulubiony przedmiot, ja zdobędę dla ciebie twój ulubiony przedmiot." :] Uważam że cała historia o tej wypowiedzi bazyliszka jest troche bez sensu... bo nie ma jak do bazyla dojść :) Zdanie chyba większości jest naprawdopodobniejsze: Kolejny mit tibijski, żadnego questa nie ma.
ps. Historia o kluczu do skarbca kazoo mnie załamała... Pamiętajcie że przedmioty co reset serva się respawnowały by... Czyli byłby to kluczyk do codziennego ~1000k :P (jak nie lepiej................)
ps2. Podobają mi się tekie rozważania jak w tym topicu.... Wszyscy wiemy że dopuki nie zbierze się z 10 ludzi 100+lvl i nie przekopią całej okolicy Pickami itak nie poznamy odpowiedzi.... (a jak nie znajdą nic, to itak nie poznamy odpowiedzi :P) Ale cieszy mnie że ta gra tak pobudza ludzką wyobraźnie :) Uważam że takie "bazyliszki" czy "anihilator miśki" są wspaniałymi legendami i mimo że nie będą rozwiązane daja tibia smak :]

Nuper
16-08-2005, 01:41
Coz,sam skarbiec w kazo wyglada na atrape-itemy nie maja wagi.Fajnie byloby gdyby quest z bazyliszkiem istnial.Ale chyba nie mozna na to liczyc.tworcy tibii zrobili questy istniejace i nieistniejace,dla poczatkujacego gracza quest z bazyliszkiem chyba nie rozni sie wiele od jakiegos innego questa.Roznice zauwaza sie z czasem-polega na tym ze questa z bazyliszkiem nie ma a wiele innych istanieje.Ale pamietajmy o tym ze Cip Soft musi myslec o grywalnosci,przypomnijmy sobie takze strajki.Polaczmy te fakty.Wiecie juz co trzeba robic?Duzo szumu o tym quescie,pisanie na miedzynarodowych forach,szukanie rozwiazania w duzych grupach.Wtedy w jakims update nagle ten quest sie pojawi( :D ),bo Cip Soft wyciagnie reke do rzesz graczy zafascynowanych tym,wlasnie zeby zwiekszyc grywalnosc.Jesli tego nie zrobia w koncu,to zniecheceni ludzie przestana w koncu szukac rozwiazania,przypuszczalnie nawet tibia im sie znudzi.

Sim Gardth
16-08-2005, 10:04
Musimy pomyśleć co bazyliszek lubi i to znalezć.Zagadka według mnie jest w Kazordoon.Tylko co może lubić waż?

Klikowski
16-08-2005, 11:43
bazyliszek to cos jak waz, weze jedza miedzy innymi myszy, wiec moze przyniesc trzeba mu kilka martwych ratow/cave ratow ? :> Ale raty to nie przedmiot ;), i sadze ze jesli juz, to trzeba potraktowac go lusterkiem.

Hieyan
16-08-2005, 11:52
@up
Napewno nie...

@topic
Po udpdate zmieniła się animacja węża... ...i doszła inna wężopodobna! Może to będzie bazyliszek?

!!
http://i7.photobucket.com/albums/y287/Hiey/bazyliszek.png

Legenda:
S - stara wersja węża
N - nowa wersja węża

Chyba, że to jest jakiś nowy potwór, np. anakonda...

Dzid_91
16-08-2005, 13:05
Coz,sam skarbiec w kazo wyglada na atrape-itemy nie maja wagi.

Przeciez zeby zobaczyc wage przedmiotu trzeba stac krartke obok niego, wiec jak moglbys zobaczyc wage to zarazzem moglbys wziasc item. Zrozumiano?

Gromnjir
16-08-2005, 13:41
W każdym razie wygląd bazyliszka po update jest taki jak wygląd snake'a po update.

tymon samuraj
17-08-2005, 17:41
moze bazyliszkowi zalezy na lustrze????
use witch?
myliłem się ;[

Filarel
18-08-2005, 18:23
moze bazyliszkowi zalezy na lustrze????
use witch?
obok jest quest na guardian ahlabard czy cos takeigo

. z tego forum gówniarzu nie dość że cały czas spamujesz i robisz tysiące błędów to jescze nie mylisz angielskie słowa.To napewno jakiś 10 latek czyli "noob"

Shein Silvershadow
18-08-2005, 18:54
@up
Spokojnie, nie ma powodu do używania wulgaryzmów, bo zrównujesz się z nim poziomem, twierdząc, że wiek świadczy o tym, że jest się noobem-nie noobem!

@down
Jemu chodziło, że chciałeś użyć wiedźmę:)

Dedzik sall
18-08-2005, 19:12
A ja go zabilem hahahaha zartuje ten bazyliszek to jeden wielki wal niemozna go zabic :D

tymon samuraj
18-08-2005, 19:24
jak mówiłem,prawdopodobnie Npc

tymon samuraj
18-08-2005, 19:30
--------------------------------------------------------------------------
@up
Spokojnie, nie ma powodu do używania wulgaryzmów, bo zrównujesz się z nim poziomem, twierdząc, że wiek świadczy o tym, że jest się noobem-nie noobem!

@down
Jemu chodziło, że chciałeś użyć wiedźmę
--------------------------------------------------------------------------
ej czy ja powiedzialem cos zle?prosze mnie nie porównywać z tym wulgarnym człowiekiem
jak chcesz sie pokłucić to na priv ja nie mam zamiaru pisac tego w temacie ,,bazyliszek''

aha i jaką wiedzmę?

Elder Macio
19-08-2005, 02:29
bazyliszek to bujda ,chociaz moze,ale ,raczej to bujda ,bajka dla grzecznych tibijczykow grzeczniej mowiac sam bym chcial zeby to prawda bylaNie ja bazyliszka widzialem to taki zielony z 3 glowami i jagby smok.Jest Kolo Dwarf Geomancer Niedaleko kazo!!!!!!!!!!!!!!!! zobaczcie
sami.!.!.!.!

Yasio
19-08-2005, 08:29
Potwór, którego opisałeś to hydra.

bl@di
19-08-2005, 09:56
S*******aj z tego forum gówniarzu nie dość że cały czas spamujesz i robisz tysiące błędów to jescze nie mylisz angielskie słowa.To napewno jakiś 10 latek czyli "noob"

15 lat.........no comment

Mopsmaster
19-08-2005, 11:02
Kumpel zrobil quest trzeba miec itemek z anii zeby roz***ac pewien kamien blokujacy wejscie magic sword stone cuter axe wiecej nei powiem bo mi nikt nie mowi papa : D

-Res-
19-08-2005, 11:05
=tymon samuraj

aha i jaką wiedzmę?
Witch-Wiedźma pisze się use with

Nirwana
19-08-2005, 12:13
mi sie wydaje ze trzeba poprostu tam sie teleportowac zagadac do niego i np kiedy juz z nim pogadasz on sie zmieni w zdechlego snejka zabierzesz go i jakims sposobem musisz sie tp znowu i zaniesc do kruzaka xD

o tym samym pomyslalem. prawie wszyscy tutaj mówią, że skoro nie da sie go zaatakowac to musi byc to NPC. wcale nie. moze trzeba wlasnie z nim pogadac i z tego wyniknela by walka. przecierz Tibia jest w pewnej czesci grą strategiczną, a w strategiach takie cos sie zdarza nie?

Miernota
19-08-2005, 12:16
być może jest teleport do niego i z tym wszystko jest możliwe czyli:bramka lvlowa,WSZĘDZIE szukać,rużne(bądź wszystkie) rodzaje potworuw lub czekac do nowocześniejszych update :confused:

Owi3c
21-08-2005, 19:08
Bazyliszek.... Wiem ze na Allegro są ludki które sprzedają informacje jak dojść do niego ale to z tego co wiem jest jedno wielkie kłamstwo.....

Vlosman
31-08-2005, 00:19
sadzicie ze basilisk to bujda? to patrzcie na to!
http://tibia.gamigo.de/forum/attachment.php?attachmentid=156709 NIE MA SKRZYNI? JEST! TELEPORT TEZ JEST! odpisujcie!!! :evul:

Sadamq
31-08-2005, 00:40
Odpisuje... ze to Fake. Bylo o tym mówione... =='

Amoresso
31-08-2005, 10:06
Cos mi swita w glowie moze bardziej gracze co mieszakja w kazoo beda wiedziec. jak jest ta tabliczka beaware of baslisk to sa od niej w gore 2 drogi jedan krotka w lewo a drugo dluzsza co zchodzi w dol i mozna tam na dole zobaczyc basiliska. ta krotka droga moze prowadzic do bazyliszka ale jak niektorzy wiedza jest zablokowana przez kamienie. szkoda ze runa desintegrate na to nie dziala :( ale jakos tamta zablokowana dziura moze prowadzic do naszego tajemniczego bazyliszka. a propo co z niego wypada jedni mowia ze klucz do skarbca a inni tylko ze drag scale legsy. wiec moim zdaniem jest to bajer CipSoftu chcac dodac bardziej atmosfery fantasy :baby: :baby: :baby: a pozatym podobno z bazyliszkiem sie nie walczy tylko gada i mamy do rozwiazania zagadki ktore raczej sa trudne. :cup:

Vlosman
31-08-2005, 14:17
fake? jestes smieszny. to zdjecie pochodzi z pewnego serwera, GameMasterzy teleportuja sie do tego pomieszczenia wiec ****a jesli myslisz ze to fake to WYJDZ!

Lorte Zirano
31-08-2005, 14:56
to fake byla juz o tym mowa na chyba wszystkich forach to nie caly screen i wlasnie ta tej pozostalej czesci jest szczegol ktory mowi ze to FAKE

Gniew Mroku
31-08-2005, 15:01
fake? jestes smieszny. to zdjecie pochodzi z pewnego serwera, GameMasterzy teleportuja sie do tego pomieszczenia wiec ****a jesli myslisz ze to fake to WYJDZ!
Zwłaszcza, że a) na WoT jest w dziale Fake i b) nie zgadza się z minimapką.
Więc to ty jesteś śmieszny.

Boximus
02-09-2005, 22:01
Moj kolega nie powiem kto wpadl na pewien pomysl. Jak mozna sciagnac zestaw map do wgrania w plik tibii, to sie ma wszystkie mapy. I moj kumpel odkryl droge do basiliska. Ja wiem ona jest zastawiona kamienia, desingre... eee ten czar dla PACC :):):) nie moze zniszczyc kamieni. Na jednym ssie jest dziura wykopana a na innym nie ma. Moim zdaniem wszystkie ssy to fake. Jednak co do jednego mam wątpliwości. http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=17374 pierwszy post w tym temacie to ss. Gościu sie pyta co to jest na tym screenie. Przy bazylu widac dziure. Po pierwsze jak to mozliwe jesli bazyl jest 8 pieter w dól to maks! Po drugie na rooku jest quest na chain armor. Jak mnie kiedys zamkneli w bear room nie mialem klucza to wlazlem do tunelu. Wylazlem po drugiej stronie drzwi przy scianie. Ale do tej dziury nie mogłem wejsć. Więc jesli na podanym wyżej ssku widać dziure może to jest tak samo jak w bear room. Wchodzi sie gdzies a wychodzi tu. A jesli od bazyla nie ma wyjścia?? Moim zdaniem jest teleport na drugim koncu jaskini bo sski nie ukazuja calej komnaty. Jak kumpel zrobi ssa to zedytuje posta. Mysle ze to polacy rozwiaza ta zagadke. Jeszcze jest jedna nie wiem czy kto rozwiazał. Mianowicie roty w kazz -.- ale o tym pozniej :)

Huo
02-09-2005, 22:16
Moj kolega nie powiem kto wpadl na pewien pomysl. Jak mozna sciagnac zestaw map do wgrania w plik tibii, to sie ma wszystkie mapy. I moj kumpel odkryl droge do basiliska. Ja wiem ona jest zastawiona kamienia, desingre... eee ten czar dla PACC :):):) nie moze zniszczyc kamieni. Na jednym ssie jest dziura wykopana a na innym nie ma. Moim zdaniem wszystkie ssy to fake. Jednak co do jednego mam wątpliwości. http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=17374 pierwszy post w tym temacie to ss. Gościu sie pyta co to jest na tym screenie. Przy bazylu widac dziure. Po pierwsze jak to mozliwe jesli bazyl jest 8 pieter w dól to maks! Po drugie na rooku jest quest na chain armor. Jak mnie kiedys zamkneli w bear room nie mialem klucza to wlazlem do tunelu. Wylazlem po drugiej stronie drzwi przy scianie. Ale do tej dziury nie mogłem wejsć. Więc jesli na podanym wyżej ssku widać dziure może to jest tak samo jak w bear room. Wchodzi sie gdzies a wychodzi tu. A jesli od bazyla nie ma wyjścia?? Moim zdaniem jest teleport na drugim koncu jaskini bo sski nie ukazuja calej komnaty. Jak kumpel zrobi ssa to zedytuje posta. Mysle ze to polacy rozwiaza ta zagadke. Jeszcze jest jedna nie wiem czy kto rozwiazał. Mianowicie roty w kazz -.- ale o tym pozniej :)

Hmmm interesujące :>

Boximus
02-09-2005, 22:28
Nie ma potrzeby edytowania posta bo to zupełnie z innej beczki. Tera ja patrze na mojej mapie nad pokojem z bazylem jest lawa! To by znaczyło ze nie mozna do niego wejsc z gory. A bazylek jest na najnizszym mozliwym piętrze. Więc nie można go zajśc od dołu. Ktoś tu mówił że Kruzakowi sie daje martwego bazyla. Nie wieze w to. Ale moim zdaniem to Kruzak teleportuje do Bazyla. Przy bazylu widzać trzy żółte kropki które oznaczają wejścia/zejscia. Nie wiem ale teleport tez chyba jest oznaczany taka kropką. Przejrzałem cały temat i wiem że tej informacji jeszcze nie było. Niedługo ss ale musze go dostac od kolegi i sprawdzić czy jest prawdziwy (czy sie zgadza mapa z ssa z moja mapa z gry).

Monster
02-09-2005, 22:32
No to z moich obserwacji :) wynika tak:
-do bazyliszka nie da sie podkopać bo nad nim jest lawa
-na screenie w tym (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=17374) temacie pokazana jest dzióra od dołu czyli możliwe jest że istnieje wejście od poziomu -9 (który chyba nie istnieje)
-bazyliszek jest npc-em - próbował ktoś do niego zagadać "hi" albo coś takiego ?? chociaż może bazyliszki mają swój język i można się z nimi dogadać tak jak z ślepym orkiem na rookgardzie...
-na mapkach które sobie sciągnąłem razem z tibia map viewrem są w jaskini bazyliszka 3 zaznaczone na żółto miejsca takie jak schody czy wejścia/zejścia - czyli istnieją inne wejścia do tej jaskini... tylko je znaleźć...
edit: Boximus - ubiegłeś minie o małą chwilke :D a napisaliśmy prawie to samo :D

Boximus
02-09-2005, 23:05
Nawiązując do poprzedniego mojego posta mówię że na screenie z bazylem na mapce widać jego pomieszczenie. Widać trzy żółte kropki. Każda oznacza schody/drabinke/dziure/teleport. Na screenach widac jedno to wejscie! To jest dziura prowadząca w dół. Czyli jest fałszywa!! Niżej niż bazyl nie da sie zejść. Pozostają dwa wejscia/zejscia. Nie widziałem ich ale jedno jest pod lawa! Czyli tez do niczego raczej nie prowadzi (chyba ze jak Mojżesz stuknie lawa i sie rozstąpi - sorry za porównania do religii ale tak może być że jakiś npc tak robi ;)). Pozostaje nam trzecie zejscie nad którym pracujemy z kumplami. Kto chce pomoc niech sie zglosi do Walecznego Feniksa lub Jack Varina na Celescie. Cały czas czekam na ss i moze jutro juz bedzie ja juz dzisiaj nic nie pisze:) Cya!

To co tera napisałem wymyślił Jack Varin. Ja mam taki pomysł. Żeby uwzględniając górne piętro, dorysować brakujący kawałek pokoju! Widać że sie urywa. Może tam sa kolejne wejścia! Cya!

Car Spider
02-09-2005, 23:12
można zdobyć klucz do skarbca w kaz :cup: ale nic nie da sie wziasc ;( to jest pod przezroczysta podloga X(

Boximus
03-09-2005, 13:16
A teraz coś zupełnie innego. Księgi jakieś mówią o bossie demonów Barshaalu. Przywował on tysiąc snaków i tysiąc beholderów. Stąd można wywnioskować ze snaki to potomkowie beholderów więc i Bazyl też! Wszyscy byli npc. Podczas wojny zostali zabici. Oprócz Barshaala i Jednego snaka. Być może a wręcz na pewno to Bazyl. Uwięziono go razem ze skarbem. Co z tego wynika?? Ze jeśli to potomek behów to rzeba do niego zagadać w języku beholderów. I jeszcze jedno... czy w kazz nie ma beholdera?? Jest! I to przy samym wejściu! Co o tym myślicie?? Była mowa o żywym ogniu. Mamy z kolegą trzy pomysły:
a) lawa - żywy ogien moze być lawą pod którą znajduje sie jedno z wejść do komnaty tajemnic (lol z bazylem :P)
b) FE (Fire elemental) - żywy ogien jako FE może strzec komnaty z Bazylem lub skarbu
c) Barshaal - był oon bossem demonów i wszystkich ognistych potworów.

Nad zagadką pracują:
Waleczny Feniks i Jack Varin
Na serwerze Celesta

Lifjana
03-09-2005, 14:09
@up
Jezeli snake to potomek beholderow to jednego NPC jakiego kojarze ze jest BH to ten hellgate :Dbiblotekarz tam sie przejdzcie:Dale ten quest to podobnyjak z knight watch tower pewnie dawno zamkniety :D

Ikai Anch
03-09-2005, 15:39
Czytałem troche i ktoś pisał że nagroda za skóre bazyla od króla wąż zrzuca skóre jęsli nie wiecie więc może jęsli pogadasz da ci skóre :P

OpTyK
03-09-2005, 15:46
No to musze Was rozczarowac...
Popatrzcie na to:

Bazyliszek:
http://tinypic.com/6r2crr.gif
Nie da się do niego dojść, nad nim sama lawa, pod nim nicość.

I nie mowcie, ze to fake, poniewaz modowie potwierdzili realnosc ss.

Link do ww. tematu z tym zdjeciem:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=40902

@Down:
Chodzi Ci o ten ss?
http://tibia.gamigo.de/forum/attachment.php?attachmentid=156709

Jak bys czytal forum na tibia.gemigo.de to bys wiedzial ze to fake. Ja Cie nie chce przekonac, ze ten ss co dalem jest prawdziwy, bo ja wiem prawde, bylem z Gniewem jak robil tego ss i to jest jedyna PRAWDZIWA rekonstrukcja jaskini z bazyliszkiem. Wiem jak otrzymac widok co jest pod toba, a w temacie co podalem wyzej moderator potwierdzil realnosc ss. Ktos z Was ma jeszcze jakies watpliwosci?

Heliwurab
03-09-2005, 16:30
@Up

Poszukaj tematu "Dziwny opis..." i tam prawie na końcu będzie zdjęcie bazyliszka i wiele innych... Kto ma racje? Tego nikt nie wie!! Jedynie Cip Soft i może kilku GM -.-

P.S. modek to ty se możesz -.- Moderator to nie Cip Soft więc nie mów że jak ci modek potwierdzi to to prawda .. Też wiem jak zobaczyć co jest pode mną ... Ech po ch*ja się z tobą kłóce przecież to ****ięta gra a jeśli ktoś jakoś odkryje jak dojść do bazyliszka i jak go zabić to i tak jak bede chcial to zrobic to zobacze tylko setke ludzi czekającą aby wejść do jego dziury -.- Jak chcesz wiedzieć co jest prawdziwe to idź do Cip Softu i pogróź im naładowanym pistoletem to może ci wyjawią prawdę.. Jeśli oczywiście znasz niemiecki. (sie rozgadałem 0.o )

@Down
To że istnieje to większość wie :) ale problem czy on jest ZWIĄZANY Z JAKIMŚ QUESTEM czy jest zrobiony tak o. -.- Język 469, Excalibug, Warlord Sword, Spocony Cyklop, Bazyliszek. O tych questach wiemy bardzo mało, ale coraz więcej :P No, może wykluczając Cyklopa bo niby został zamknięty, ale według niektórych jest powiązany, tak jak inne tajemnicze questy, z jednym, wielkim, questem. Chyba -.^

Kemor
03-09-2005, 19:27
Bazyliszek istnieje, bo byłem koło niego:
http://i22.photobucket.com/albums/b323/Kemor/bazyl.jpg

A jak tam doszedłem? Trzeba zacząć w -3 poziomie Kazzo i potem wg mapki. Na końcu trzeba sie ustawić tam gdzie białą kropką zaznaczyłem. Po drodze na levelu -6 jest tabliczka: Beware of Basilisk!

To jest droga do popatrzenia na bazyliszka a nie do zrobienia jakiegokolwiek questa, wiec uważam ze mogę to zamieścić. Jak wejść do jego komnaty - nie wiem.

Moja droga do bazyla:
http://i22.photobucket.com/albums/b323/Kemor/bazylion.jpg

Dodzio
03-09-2005, 23:25
rzeczywiscie bardzo ciekawe moze bede pierwszym co go pokona hehe :)))

Black Warior
04-09-2005, 00:08
A może na bazyliszku trzeba użyc lusterka??(ma "use with")
coś zadużo Harry Pottera się naczytałeś ^^

Boximus
04-09-2005, 15:04
@kemor
Coś mi sie zdaje ze twój ss to fake. A wiesz czemu? Bo nie widać bazyla w oknie gry. Ale jeśli to nie fake to sorry :)
Jeszcze gdybyś powiedział jakie potwory po drodze są to sam bym se poszedł. Słyszałem że geomancery ale ja wiem ze nie ma ich tam bo... bo widać że na 27lvl tam byłeś a jeszcze jakiś "br?" był na 17lvl (widać sorc bo slima SDekiem walnął).

@topic
Narazie przestaliśmy mysleć na temat bazyla. Obmyslamy plan jak do niego dojśc ale nawet z Tibia Map Viewer nic nie wychodzi :(. A te screeny wyżej nad tym postem to na pewno fake! Nikt nie był w komnacie bazyla (to ten drugi screen z swampem i dedami ludzi). A co do pierwszego ssa. Widac sciane po lewej stronie! Na mapie nie ma pokazanej ściany, czyli to tylko kawałek pokoju. Aaa na drugim ssie jeszcze są 4 dziury a na mapce 3!! Luuuudzie! Wy odróżniajcie fake od prawdziwych ssów. Heheh ale powiedziałem ^^

Herante
04-09-2005, 15:07
..........

Gniew Mroku
04-09-2005, 17:00
A co do pierwszego ssa. Widac sciane po lewej stronie! Na mapie nie ma pokazanej ściany, czyli to tylko kawałek pokoju. Aaa na drugim ssie jeszcze są 4 dziury a na mapce 3!!
To dla tego, że ten ss sięga dalej niż minimapka -.-

@Black Warior: Zmuszenie bazyliszka by spojrzał na swoje odbicie w lustrze to nie jest pomysł z Harrego Potera. Jest to dość znana legenda ( a przynajmniej jak byłem mały to była znana ;p ).

Lord-Jacko
04-09-2005, 17:44
zapytajcie kolege GM'a i po sprawie bedzie :D

Huo
04-09-2005, 17:49
2UP

Rotf -.-''... :D. Myślisz, że GM powie? Wyjdź dziewczyko ;<.

coconut
04-09-2005, 17:53
Wydaje mi się że można zabić bazyliszka nie będoc w tym pomieszczeniu co on! jakiś PACC mag może strzelić z UE(przecierz to wali cały ekran!) :cup:

Misieq Druid
04-09-2005, 17:57
OMG ziomek wez sie schowaj....
ue walisz *prawie* caly ekran jesli jest wolne miejsce, to raz, a dwa bazyliszek to npc mozna to sprawdzic naciskajac na neigo prawym....

A i jeszcze jedno ten temat byl dawno temu wiec poco go wyciagales z ostatniej strony zeby powiedziec jakas glupote?

Neztas
05-09-2005, 18:33
Pieprzenie na antenie

Wszystkie SSy oprocz tych gdzie pokazuja Basiliska od strony slimow
TO SĄ FAKE'I

@Optyk: Na tym niby prawdziwym SS'ie widac u gory czarne pole... tylko ze jego tam nie ma. na mapie jest Ziemia - taka brązowa.

Nikt tam jeszcze nie doszedl i przez dlugi czas nei dojdzie

a moje wiadomosci i bazyliszku są takie:
- Emperor Kazz mowi ze odda wszystkie skarby za skore bazyliszka.
- W ksiazkach pisze ze bazyliszek zamienial ludzi w kamien.
- W kopalni (na tym duzym pietrze z soldierami) idac od wejscia w gore i pierwsza w lewo, widzimy WYJSCIE od bazyliszka. Gdy klikamy na dziurę pisze "SMALL HOLE" to oznacza ze nie da sie do niej wejsc- jedynie wyjsc.
- wokoło dziur, obok bazyliszka widac Kamienne postacie (wygladaja jak statua knighta) - to najprawdopodobniej dwarfy ktore uciekając przez Basiliskiem zostały zamienione w kamien.
- Basilisk to NPC, czyli taka postac ktorej NIE DA SIĘ ZABIC, mozna z nim pogadac zapewne
.....

I nie wklejajcie screenow z pomieszczenia z basiliskiem, bo to moze zrobic kazdy debil w map creatorze do otsa
NIKT TAM JAK NA RAZIE NIE DOSZEDL, PONIEWAZ GDYBY TAM MOZNA BYLO SIĘ DOSTAĆ TO TA OSOBA DOSTAŁA BY MOZLIWOSC WEJSCIA DO SKARBCA EMPERORA. JAK NA RAZIE SKARBIEC NA WSZYSTKICH SERWERACH JEST ---PEŁEN--- . Z TEGO WYNIKA ZE NIKT TAM NIE BYL.

ps. moze Arieswar na test serwie ale tego nikt do konca nie wie
ps2. ten temat jest bez sensu bo wypowiadaja sie prawie same newbie z 20 levelami skilem 40/40 =.=

Gniew Mroku
05-09-2005, 18:44
@Optyk: Na tym niby prawdziwym SS'ie widac u gory czarne pole... tylko ze jego tam nie ma. na mapie jest Ziemia - taka brązowa.

Bo podczas robienia optyk i jego kolega tak się kręcili, że nie dało rady całej komnaty naraz zrobić bo mnie crashowali (n00bs). Dlatego zrobiłem kilka razy i potem w painie w całość, a brakującą część zamalowałem na czarno.

Kemor
05-09-2005, 18:46
mój ss to nie fejk, a bazyla nie widac bo nie uzywam tibi gg :) mozesz dosc tam po mapce i poczekać chwile a bazyl sie pokaze za scianą. po drodze do pokonania są poison spidery, dwarfy, soldiery, rotwormy i slimy wiec jak dla mnie z moim eq i skillami 63/62 bylo latwiutko ;)

Neztas
06-09-2005, 17:46
rece (i nie tylko) opadaja -.-

1. prawdziwy screen zrobiony w paincie - genialne, nastepnym razem zrob jak stoisz w skarbcu hellgate albo cyclopolis
2. przeciez mowie ze te zrobione z pozycji przy slimach (gdzie widac bazyla po lewej przez sciane) sa prawdziwe -.-

ehhhh
to cale forum nic tylko o kant d**y roztraskac

@gniew~ : daj mi swoj nick i serwer, wejde na main i pokazesz jak tam dojsc....... nie wiesz jak ? jakos sie nie dziwie. btw zrob tibicama skoros taki madry

coconut
06-09-2005, 18:33

@gniew~ : daj mi swoj nick i serwer, wejde na main i pokazesz jak tam dojsc....... nie wiesz jak ? jakos sie nie dziwie. btw zrob tibicama skoros taki madry

NOOBS! co ty możesz wiedzieć jak muwisz,,WEJDĘ NA MAIN"! lols prawdziwy!

Kemor
06-09-2005, 19:02

1. prawdziwy screen zrobiony w paincie - genialne, nastepnym razem zrob jak stoisz w skarbcu hellgate albo cyclopolis

Neztas to było do mnie?

Bucik
06-09-2005, 19:03
zaznaczyłem SŁYSZAŁEM O NIM dlatego bo przwczytałem twój post 8o

Gniew Mroku
06-09-2005, 20:16
Screen był robiony będąc dwa poziomy nad komnatą bazyliszka. Filmiku nie nakręce, bo:
a) jest to trudne i wymaga WPE, którego aktualnie nie planuje ściągać.
b) byłby dowodem używania nielegalnych programów...

Rzeka
06-09-2005, 22:26
Kolego moge dac ci filmik napisz na gg 7908399 :)

Anis
08-09-2005, 22:34
Kto wie co to jest: the branch of a willow, i cold cauldron(sadze ze cos w stylu jakiegos pojemnika ale niejestem pewien) prawdopodobnie to jest zwiazane z tym wezem :>

Cauters
08-09-2005, 23:18
Jakiś czas temu troszke szukalem tu i tam... Mysle ze farma rootow ma jakies powiazania z tym... Możecie sie z tym nie zgadzać ale to przecierz rooty kopią w ziemi.. i moze od nich da sie dojść na ten poziom -9 albo i lepiej i potem wziąc od bazyla to co ma do dania moze i deada... Ale wszystko to jest jakoś dziwnie ze soba powiązane... Może to jest po to aby tibia sie dalej interesować

Neztas
10-09-2005, 19:51
@gniew: jakie WPE !?? czy ty wiesz do czego sluzy tibicam ?!?! i zeby nie bylo zbednych pierdół to on jest legalny =.=

@coconut: nie chce cie obrazac wiec tego nie zrobie ale istnieje mozliwosc ZE NIE GRAMY NA TYM SAMYM SERWERZE WIEC JAKBYM NIBY MIALBY MI POKAZAC JAK TAM DOJSC !?!?!?!??!

OMG LUDZIE TAK TRUDNO RUSZYC ROZUM I POMYSLEC ?!?!?!
zanim napiszecie posta to odsuncie na 10 sek. rece od klawiatury i pomyslcie albo postarajcie sie -.-

@rzeka: jesli to jest film w tibicamie to umiesc na rapidshare albo wyslij mi na maila, [email protected] -.- watpie w prawdziwosc filmu bo NIGDY NIKT TAKIEGO NIE ZAMIESCIL NIGDZIE I NIGDY wiec jakim cudem TY go masz?

@Kemor: mowilem ze chodzi o tych ktorzy dali obrazki pokazujace ich W POKOJU Z BASILISKIEM

LET ME OUTTA HEREEEEE AAARGHHHH

Gniew Mroku
11-09-2005, 09:52
@gniew: jakie WPE !?? czy ty wiesz do czego sluzy tibicam ?!?! i zeby nie bylo zbednych pierdół to on jest legalny =.=
Nigdy nie pisałem, że byłem w tej komnacie. Zdobyłem jej wygląd dzięki nielegalnemu programowi. Do nakręcenia filmiku z widocznym efektem jest potrzebne WPE (Winsock packet editor).

PS. Filmiki zresztą i tak da się podrobić...

@down: sprawdź czy zamiast TBI nie zadziała Tibicam (mi chyba nie działało ale pewien nie jestem). Jeśli nie, to potrzebujesz 2 kompów lub lepszego WPE.

Sir Patologia
11-09-2005, 11:56
@Osoby zainteresowane
Znam metode aby obejrzeć komnate. Osobiscie uzywam do tego WPE i TBI (bez niego cos nie wchodzi :) ). Polega to na tym, ze wylapuje packiet zwiazany z przesunieciem orazu i powielam go tak aby sobie ustawic odpowiednie miejsce, ktore chce zobaczyc. Osoby inteligetne zrozumialy o co mi chodzi i pewnie same powtorza ten eksperyment. Trzeba jednak uwazac bo raz zciagnelo mnie na dol i kick :/ Nie wiem jak to mozliwe, ale bylem na -10. To znaczy wszystko bylo czarne i dalo sie dac do gory i tam byl poziom z Bazylem.
@TibiCam
Moge sprobowac zarejestrowac ten efekt ale nie wiem czy wyjdzie, tak wiec.
@Modkowie
Jak cos napisalem za duzo to przepraszam, skasujcie moj post

Misza
11-09-2005, 12:59
Heh, ja mam pomysł na rozmowę z Bazylem ;)... Skoro Bazyliszek zamienia wzrokiem w kamień, to może trzeba podczas mówienia "hi" i całej rozmowy z nim być odwrócownym do niego tyłem, żeby nie złapać deada :p A co do tych odwzorowań komnat, to tylko prawie wszystkie są fake'ami... pokaże wam później, wklejając screeny z zaznaczonymi błędami, na pewno jeszcze dziś to zrobię...
@EDIT: Umieszczam te ssy z zaznaczonymi błędami...
http://img124.imageshack.us/img124/1745/bazyl125yz.th.gif (http://img124.imageshack.us/my.php?image=bazyl125yz.gif)
http://img124.imageshack.us/img124/7771/bazyl227ta.th.jpg (http://img124.imageshack.us/my.php?image=bazyl227ta.jpg)
Teraz tłumaczę, o co mi chodziło: różniece między tymi dwoma screenami!
A w piewrszym i 1 w drugim obrazie: w odwzorowaniu GM'a [:p] jest dziura, na rysunku z tibia.de [no chyba stąd to było] jej nie ma...
B w pierwszym i 2 w drugim... GM - Pod posągiem małe kamyki, tibia.de - pod posągiem najpewniej martwy szkielet...
C i 3 - tu mi chodziło o coś zupełnie innego, później zauważyłem, że to ja nie miałem racji... nieważne co to miało być...
D i 4 - na obrazie GM'a są stalagmity, na tibia.de ich nie ma...

Proste? Jakby ktoś był taki miły i zrobiłby screeny bazyla [chociaz nie popieram botów, light hack tym razem mile widziany... żeby był cały ekran gry...] z różnych miejsc od strony slimów [tzn. na końcu korytarza, w środku, w najbardziej wystającym miejscu do komnaty Bazyla, itp.], byłbym bardzo wdzięczny...

@EDIT2: Po krótkim zastanowieniu, Rysunek z tibia.de jest na 100% fake'iem, ponieważ nie zgadza się z mapą...

Neztas
11-09-2005, 20:34
@Osoby zainteresowane
Znam metode aby obejrzeć komnate. Osobiscie uzywam do tego WPE i TBI

skoro UZYWASZ tej metody to czemu nie opublikujesz wyniku ?

i jezeli da sie sprawdzac pietra nizej i wyzej to znaczy ze mozesz obejrzec podziemia poh-u... czyli jest mozliwe (jesli nei bajerujesz) odkrycie dojscia do PoI (Pits of Inferno = miejsce gdzie niby dotarł Arieswar, PODOBNO tam niegdys mozna było zdobyć Winged/Golden Helmet (niepamietam w tej chwili), ma to jakies powiązanie z Knightwatch Tower (wieża na Pohu do ktorej nietrudno zdobyc klucz, problem jest taki ze nie ma drzwi), niby tam są demony, ruthless seven tam dotarlo etc. nie chce mi sie tlumaczyc, zobaczcie odpowiedni temat na tibia.de)
wiec jezeli to sie da zrobic, pstryknij screeny, uploadnij je moze cos z tego bedzie... pod warunkiem ze to nie jest zwykly kit

@misza: nie musisz pokazywac bledow, wszyscy je widza... tak w ogole to gniew i inni mowia ze to sa "rekonstrukcje" i ze zamazali niektore miejsca..

~~~~
EDIT:
znalazlem w necie cos takiego: "W RL Tibii prawie wszystko jest kontrolowane przez serwer. Jedyne co mi sie udalo w RL tibii to moge zobaczyc co jest 50 kwadratow w prawo odemnie." ..... jesli to takze nie bajer to widocznie sa sposoby zeby to zrobic i ludzie umiejacy to zrobic... tylko problem ze nie widza do czego mozna to zastosowac... link do ciekawego tematu z tym związanym, nie wiem czy moge go zamieścic jesli nie moge to prosze o ocenzurowanie linka: http://w3w.aplus.pl/otserv/forum/printview.php?t=1859&start=15&sid=075d32c7b44b56a5d5c310aa028a2739

Smaug
12-09-2005, 01:47
czytalem naprawde multum postow o bazyliszku... i wszedzie powtarza sie to samo - ludzie mysla ze nagroda moze byc klucz do skarbca kazordoon. nic bardziej mylnego, skarbiec jest tylko pokazowka... wystarczy logicznie pomyslec - zdobycie zawartosci skarbca chociazby przez jedna osobe zachwialoby gospodarka danego swiata, a juz na pewno uczyniloby tego 'wybranca' najmozniejszym jego obywatelem... a skoro jedna osoba by sie dowiedziala o sekrecie najbardziej tajemniczego questa tibii, to zapewne dowiedzialby sie o tym jej najlepszy kumpel, a z nim prawdopodobnie polowa high lvli na wszystkich swiatach... to by zrobilo z tibii otserva albo cos w tym stylu i dlatego uwazam ze nagroda nie moze byc zawartosc skarbca, ale jakis symboliczny przedmiot (o ile quest ten jest ciagle aktualny) ;>

Skrzat
12-09-2005, 04:31
czytalem naprawde multum postow o bazyliszku... i wszedzie powtarza sie to samo - ludzie mysla ze nagroda moze byc klucz do skarbca kazordoon. nic bardziej mylnego, skarbiec jest tylko pokazowka... wystarczy logicznie pomyslec - zdobycie zawartosci skarbca chociazby przez jedna osobe zachwialoby gospodarka danego swiata, a juz na pewno uczyniloby tego 'wybranca' najmozniejszym jego obywatelem... a skoro jedna osoba by sie dowiedziala o sekrecie najbardziej tajemniczego questa tibii, to zapewne dowiedzialby sie o tym jej najlepszy kumpel, a z nim prawdopodobnie polowa high lvli na wszystkich swiatach... to by zrobilo z tibii otserva albo cos w tym stylu i dlatego uwazam ze nagroda nie moze byc zawartosc skarbca, ale jakis symboliczny przedmiot (o ile quest ten jest ciagle aktualny) ;>

no tak bardzo mozliwe ale mozliwe tez ze np: na jendym servie mozna tylko raz w zyciu zrobic albo jest jakas bramka lvlowa np 300 lvl lol wiem ze to malo realne albo zabicie demonow np: anhilator orshabaal czyli wszystkie 6 demony to orshabaale :D albo zabicie 15 demonow w jednym pomieszczeniu bez powrotu nie wiem ale super trudny.

Łuki
13-09-2005, 14:09
Bla Bla bla gadacie i gadacie ja słyszałem podombo że bierzesz mirror bierzez na bazyliszka use on sam zamienia sie w kamien zanosisz jego cialo do jakiegoś npc on ci zaniego daje klucz wchodzisz do skarbca ladujesz ile ci wlezie rzeczy i ten quest podobno raz na server można wykonać tak myśle ale to raczej wymysł nierobcie sobie nadzieji ze wykonacie tego questa...

Smoke
14-09-2005, 19:57
Bazyliszek to po pierwsze nie potwór ale NPC
po drugie
nikt nie wie jak do niego sie dostac
po trzecie
na forum TIBIA.ORG.PL pisze ze jakis gosc widzial gdzies tabliczke MUZYKA JEST KLUCZEM(WIEM ZE TO CHORE :D )ALE MOZE TRZEBA MU ZAGRAC ŁADNIE NA CZYMS :D ???

Kemor
14-09-2005, 20:45
ta, ja tez czytalem o tym ze trzeba zagrac mu cos tam, podobno na flute (flecie) ale w tibii mozna kupic tylko woden flute (drewniany flet) a ten prawdziwy z jakiegos questa chyba jest czy cos takiego...

Sir Patologia
14-09-2005, 20:49
@Smoke
A mozna mu zagrac na nerwach xD <joke>
Serio to ma ktos flet?? ( Bez skojarzen prosze ;) )

Pixis'icewind
14-09-2005, 21:13
A ja mysle ze to ladna baja ten bazyli i nieda sie tam dojsc no hyba ze nastepny update cos zmieni :evul:

Car Spider
14-09-2005, 21:24
jest taki potworek walczyłem z nin na ots servie :cup:

Dreamersik
14-09-2005, 21:34
jest taki potworek walczyłem z nin na ots servie :cup:

Na otsie to mozna nawet zrobic takiego potworka ktory bedzie mial twoj nick i wyglada twojego pingwina =.=

Grzesiex
15-09-2005, 13:57
Jest taki temat w Inne bodajże.

a modek to chyba TBI uzywa :P

Majin
15-09-2005, 14:22
Jeśli chce to używa, nie twoja sprawa moim zdaniem ;) Co do bazyliszka mało o nim wiem i jeszcze mniej po przeczytaniu tych postów, mam nadzieję, że ktoś kiedyś rozwiążę te sprawe :)

ajmo
31-10-2005, 07:45
Postedit
empty

Jojo Ninja
31-10-2005, 08:01
O ile wiem to na tej Tibii jeszcze nie było TBI -.-'

Rzorek
31-10-2005, 08:53
co to skarbca to glupota:P ten quest nie byl by trudny.... ja sma moge bez problemu stanac przed skarbcem ale nie wiemjak otworzyc drzwi bo raczej nie mozna,,,, jak juz ktos pisal to przedmioty powinny byc w skrzyni itp.... no i dsl??!! 8o na takim banalnym quescie? ;) kilka guardow i juz mamy dsl.... beznadzieja:P pozatmy tyo majmocniejsze legi w tibi nei moga byc taklatwo dostepne i tak banalnie.... ich ceny by wynosila wtedy z 10k... kazdy by je mial bez wiekszego wysilku

kierki11
31-10-2005, 09:14
Ja o basilisku duzo myslalem przy trenningu skilli(ja kolo niego trenie skille).
mysle ze trzeba probowac pick i nieprzestawac wierzyc ze ten quest istnieje ;]
POZDRO!

Tristhe
31-10-2005, 09:34
Co wy gadacie, jeżeli ściągniemy odkryte mapy(na screenach widać), to zauważymy, że w pomieszczeniu z Bazylikszkiem są 3 żółte kropki, co oznacza, że może być tam drabina z góry a to wejście co widać na screenach jest fałszywym wejściem(jest takich kilka). Moim zdaniem jest tak:
1 wejście - fałszywe widzimy je na screenach 2- wejście może być do trudnego potwora 3 wejście - to tam z kąd przyszliśmy, tzn. z kąd można tam wejść. Ktoś mówi, że może być u góry lawa, a może to jest taka lawa jak na Anhilatorze, że wystarczy położyć swoję 3 gp na lawe i można sobie iśc dalej.

Barts
31-10-2005, 09:36
@up
Chyba to juz mowilem na Lunara probowalismy przez caly dzien rozwiazac tego questa (od proby rozmawiania po uzywanie roznych itemow najwyzszy sorc na Lunie probowal tez walic SD I UE w niego ale skutek byl taki ze stracilismy po 550 hp :P) Przeszlismy wszystkie kopalnie (nawet dwarf Hell) z Pickiem a takze probowalismy dookola kopalni ale niestety (albo na szczescie nic nie bylo)

Anis
15-11-2005, 19:53
JESZCZE RAZ DAJE TEGO SAMEGO POSTA PROSZE O ODP. JESLI KTOS WIE

Kto wie co to jest: the branch of a willow, i cold cauldron<-(sadze ze cos w stylu jakiegos pojemnika ale niejestem pewien) prawdopodobnie to jest zwiazane z tym wezem

Shagarot
17-11-2005, 00:43
Spraawa Bazyliszka jak widzę, jest bardzo intrygująca. Ja do Kazz chwilowo nie chodzę, ale co do tego o beho i wężach. Skoro jedt 1 Beho w Kazz to może tam gdzie on ejst próbować kopać kilofem? Pewnie to nic nie da... a jeszcze widziałem, jak jakaś dziewczyna pisała, ze trzeba rozwalić kamień bronią z anihilatora... kto to wie, niby w księdze było napsiane, ze chyba Bazylisk "zakopał" się tam jakos wiec kto wie kto wie ;)

Clark
18-11-2005, 11:44
Bazyliszek to ncp w ktorym trzeba pogadac umiejac dobierac slowa daje ci on zadanie ktore "niby" otwiera klucz do skarbca ale zapewne jest to gowno prawda

Vil
18-11-2005, 12:01
problemem jest nie to o czym z nim gadac tylko jak tam wejsc, jesli wogole sie da ( w co watpie ).

Thorin-Debowa Tarcza
18-11-2005, 12:40
Po pierwsze nie mówcie ze bazyliszek jest 4X silniejszy od demca, bo bazyliszek to npc...

Po drugie nikt nie wie jak do niego dojsc,a jezeli wie to na pewno nie powie.
Chociaz jest w tej jaskini dziora za kamieniem, kolo posagu ( posag-czlowiek zamieniony w kamien) Wiec moze tam jest droga ale to tylko sugestja, nie ludzcie sie ze znajdziecie do niego droge.

Raul
18-11-2005, 12:45
Po pierwsze, wtedy nie byłem modem.
Po drugie, tego screena nie robiłem ja, tylko Aktariel, (zerknij na okienko battle i się domyśl jaki ja mogłem mieć nick.)
Po trzecie, nie gram w Tibię, więc TBI nie używam.

Kamjo
18-11-2005, 20:28
Podziele się kilkoma mojimi informacjami:
-pod miejscem gdzie jest Taphion jest dzura ,która może prowadzić do bazyliszka
-żeby rozwiązać tą zagadkę trzeba mieć sróbokręt,którym trzeba odkrecić jedna z dzwigni obok Taphiona.
Pzdr dla wszytkich grających w Tibię.

Sir Emilio
18-11-2005, 20:38
Basilisk quest to jak dotad jeden z niewielu nie rozwiązanch questów
pozostaje pogratulować Knightmare za taka wyobraźnie

Hunt3r
19-11-2005, 17:09
Ja osobiście o bazyliszku słyszałem od mojego kumpla. Mówił mi o jakiejś dziurze i o tym śróbokręcie. Niestety wtedy za bardzo nie czytalem co on mi pisze i dla tego nie powiem wam więcej.Jednak póżniej wydarzyło się cośdziwnego-tego mojego kumpla shackowali!! Podejrzewam, że był w coś zamieszany. :confused: Morzliwe, że był z kimś u bazyliszka, nie wiem , może coś wziął, a potem go shackowali bo chcieli odzyskać ten "przedmiot"!

Bekuś
19-11-2005, 17:57
Szczelec Szypka Szczla!!!!mozesz mi przyslac ten screen na prywatno wiadomosc?bo...............u mnie jest [x].................to

Vil
19-11-2005, 20:28
Z informacji zebranych przez ekipe Tibiabr.com ,opublikowanych ( zreszta bez zezwolenia tejze ekipy ) na Tibia.com :

-krasnoludy kopiac tunele dokopaly sie do bazyliszka.
-bazyliszek stanowil wielkie zagrozenie dla krasnali -> emperor wyslal swoich najlepszych wojownikow by sie z nim rozprawic.
-oczywiscie jakto zwykel bywa w rpg druzyna zginela, jeden z jej czlonkow, Durin, widzac ze nie uda sie pokonac bestii zasypal wejscie.

domysly:
-posag we wnetrzu to zamieniony w kamien Durin. Byc moze lezy przy nim jakas czesc jego uzbrojenia
-chodza pogloski o tym, ze bazyliszka mozna bylo zranic tylko przedmiotem ze zlota/ srebra ( nie pamietam dokladnie ). Moze to wskazywac na silver/golden mace, lub golden sickle.
-byly opinie, ze jest to czesc questu na th ( zwazywszy na imbalans broni ). Jednakze krasnoludy zwykle walczyly toporami ( great axe ? ).

Moja opinia - element dodany, by nadac grze klimatu, logika podpowiada, ze wejscie jest tak zasypane, zeby pomieszczenie z bazyliszkiem bylo niedostepne ( --> aby uniknac jego uwolnienia ). Nie ma tam zadnego questa.

cycu17
19-11-2005, 21:28
czy to jest mozliwe???ja nie weim ale te zdjecie musi byc prawdziwe :) ;) chialbym byc tam z moim teamem:):) 8o to musialo byc przezycie:D :D

Shagarot
20-11-2005, 09:02
Co doz asypanego wejscia - ktoś tu pisał, coś co jest anwet możliwe. Byc moze potrzeba Magick Sword, Stonecuter Axe lub innej broni z Anihilatora zeby przeciąć kamień, lub cała droge do Bazyla? A co do 3 dziur prowadzących w nicosć - moze zamiast skrzyń z tych dziur "ropuje się" nagrodyz questa?

gancii
21-11-2005, 08:06
Z informacji zebranych przez ekipe Tibiabr.com ,opublikowanych ( zreszta bez zezwolenia tejze ekipy ) na Tibia.com :

-krasnoludy kopiac tunele dokopaly sie do bazyliszka.
-bazyliszek stanowil wielkie zagrozenie dla krasnali -> emperor wyslal swoich najlepszych wojownikow by sie z nim rozprawic.
-oczywiscie jakto zwykel bywa w rpg druzyna zginela, jeden z jej czlonkow, Durin, widzac ze nie uda sie pokonac bestii zasypal wejscie.

domysly:
-posag we wnetrzu to zamieniony w kamien Durin. Byc moze lezy przy nim jakas czesc jego uzbrojenia
-chodza pogloski o tym, ze bazyliszka mozna bylo zranic tylko przedmiotem ze zlota/ srebra ( nie pamietam dokladnie ). Moze to wskazywac na silver/golden mace, lub golden sickle.
-byly opinie, ze jest to czesc questu na th ( zwazywszy na imbalans broni ). Jednakze krasnoludy zwykle walczyly toporami ( great axe ? ).

Moja opinia - element dodany, by nadac grze klimatu, logika podpowiada, ze wejscie jest tak zasypane, zeby pomieszczenie z bazyliszkiem bylo niedostepne ( --> aby uniknac jego uwolnienia ). Nie ma tam zadnego questa.

Moim zdaniem kamienia trzeba pozbyć się za pomocą Stone cutters axe( tłumaczone jako Topór Tnący Głazy ). Jako że jest to broń z Annihilatora może to być jakis wiekszy quest i trzeba wykorzystać też inne itemy z innych questów.

Pomyślcie nad tym...

poreda
22-11-2005, 12:45
Bazyliszek przemowil! xD
http://i20.photobucket.com/albums/b240/parada1990/tibia_ss/bezyl.jpg
Nie wiem co to znaczy jak przetlumacze dam edita...
Bazyliszek rozmawia jak potfor, co chyba pozwala obalic wszystkie pogloski ze jest to npc, albo dziala na zasadzie jak krol orcow (wygladajacy jak slime), a i krzyczy to co mino mag...

P.S Tbi jest dlatego zeby widziec dokladnie co gada bazyl, a i to ss rekina :p

zi00m
22-11-2005, 14:01
To samo mialem mu powiedziec... Czlowiek, który tyle przeszedł ma teraz być pośmiewiskiem jakiegoś gówniarza??????Nie no sory, ale to jest juz przesada.... Do tej pory widzialem 3 osoby z avatarami Papieża... Eh...Ah ta dzisiejsza mlodziez...Sam jestem mlodziez ale bylem wychowany w katolickiej rodzinie i tam sie takiego czegos nie dopuszcza...

A co to jest ten twój level i skille co?
Jak ja widzę masz poziom 666 skille 666/666 a nie wierzę w to że masz tak wysoko :) Ech... w bardzo katolickiej rodzinie jesteś... Może powiesz jeszcze że twoja postać ma na imię Vicarius Filii Dei aby było równo do tych 666 :D

Dark Templar
22-11-2005, 16:41
sry za podwojnego posta -.-

Dark Templar
22-11-2005, 16:42
@poreda

Ten odglos wydaje Minotaur Mag, poza tym widzialem bazyliska na battle, gdy go zaatakowalem, pojawil sie magiczny napis "You may not attack this person" (NPC) ^^

poreda
22-11-2005, 17:13
@up
A czy gdzies w poblizu jest tam mino mag ?

Shagarot
22-11-2005, 21:58
Wszyscy trąbią ze bazylisk to NPC itp itd - a nie pomyśleliscie o tym, ze dopiero jak zagadasz do niego "hi" czy jakoś inaczej jak bedzie sie rpzy nim stało to wtedy Cię zaatakuje ew. zamieni w kamień? Moze jednak to lusterkow Tibi po coś zrobili :P

Rohen
22-11-2005, 22:57
Nie mam czasu tam pójść, ale chciałbym by ktoś się wybrał ;). Basiliska nie można zabić to fakt. Pozatym emperor, uważnie powiedział że trzeba zamknąć wszystkie wyjścia by uniknąć zagrożenia ze strony bazyla, so? gdyby bazyl był dostepny, gdyby ktoś tam wszedł... zabiłby go... (bazyk człowieka)i co by się w tedy stało?, tak bazyl na wolności!... można z nim pogadac proponuję:

"Emperre, Emperror, Emperoe" pozatym emperor... - premee?, premmy?, rorempe? (chyba wiecie o co chodzi ;))
"Basilisk, Kiliasbas, Ksilisbas, Assliskb, Liisbask - pomyślcie :))
"Durin, Nudri, Rinud, Dunir, Dunri"
"Music, Sicmu, Umsick,Cisum,Umics"
"Wooden Flet, Denoow Telf, Eltf Owoden"
"Kill, llik,Illk,liki"
"You, ouy, uyo, yuo"

Spróbujcie... ;)

Ja bym coś takiego powiedział:
"Eltf Owoden llik uyo Liisbask"

Spearman
23-11-2005, 13:27
na forum TIBIA.ORG.PL pisze ze jakis gosc widzial gdzies tabliczke MUZYKA JEST KLUCZEM(WIEM ZE TO CHORE :D )ALE MOZE TRZEBA MU ZAGRAC ŁADNIE NA CZYMS :D ???

A mo że trzeba zagrać na Fanfare z questu w Carlin.

Andrea
24-11-2005, 06:37
@up
A czy gdzies w poblizu jest tam mino mag ?

Jest. Więzienie Dwacatra. I to nie jeden.

Gejko
19-12-2005, 17:51
Moze to jest jakis BOSS albo nic :D

Sir Patologia
19-12-2005, 20:17
@up
Ja stawiam na nic.
Ludzie jak wpadniecie na coś odkrywczego/zaskakującego, coś czego nikt nigdy wcześniej nie odkrył (a zalicza się do wcześniejszego warunku). To o tym powiedzcie. Licznika postów już nie ma więc "why" nabijać posty.
@Off
Jakoś dziwnie ci ten napis wyszedł, bo forever nie wychodzi :)

teletoobis
30-01-2006, 11:49
Mam nowe wiadomości o bazylu. Otóż byłem przed chwilą u niego a on...wydawał odgłosy... "FCHHHH" czy "Learn de secret uff death". Interesuje mnie ta sprawa od bardzo dawna i nigdzie nikt nie napisał że on wydaje odgłosy...Co dziwne "fchh" wydaje np. drag a to drugie np, monk. Czyżby Cipsoft zaczął coś zmieniać? Odkrywać nowe karty w związku z bazyliszkiem?
Co o tym sądzicie? Niedowiarkom mogę wrzucić screena.

Zordonex
31-01-2006, 12:23
Ja jestem niedowiarkiem, wrzuć screena, albo wyślij na prv.

Vil
31-01-2006, 12:59
Odglosy dochodza z lewej strony, na poczatku myslalem ze moze to byc dwacarta ale to nie ten rejon. Mozliwe ze pomieszczenie z bazyliszkiem jest wieksze i sa w srodku jakies potworki ( mag, drag etc. ).

Nadal nie widze sensu roztrzasania sprawy z tym co zrobic bazyliszkowi/ z bazyliszkiem skoro wg ksiazek nie da sie tam wejsc.

wylly
31-01-2006, 15:17
Ja mieszkam w kazz. bazyl pewnie jest bo poco cip dawalby tabliczke z ostrzezeniem przed bazylem??raz bylem na soldkach i mozna inaczj isc- w lewo. nie mozna przejsc (kamien chyba blokuje) ale jest tam pare posagow (kamienych). nia ogolnie to prawie w calym kazz powyzej 0 sa takie odglosy. i imperator nie mowi nic o przyniesienie bazyla a o przyniesienie jego skory (weze ja zrzucaja wiec...)

poisoner
31-01-2006, 15:56
Ten bazyliszek jest po to, zeby rozbudzic wyobraznie noobow (newbie?), ktorzy chca miec za darmo dobre itemy i wszystkie zagadki kojarza sobie z fri itansami.

Dark Alphadron
31-01-2006, 16:08
Słyszałem o bazylku ale zobaczyłem go dopiero na screenie który dał Raul. Aha, co można napotkać na drodze do niego?
@down
Ha, ha, bardzo śmieszne. Pytałem SERIO co można tam spotkać bo słyszałem że kręci się tam dragon, a na obecnym lvlu raczej tego spotkania bym nie przeżył. Chciałem się tam pokręcić i pooglądać to miejsce. Może coś bym wykombinował.Orshabaal występuje tylko na Edron i do tego sporadycznie. Coś typu The Old Widow(rzecz jasna chodzi mi o resp). A tak przy okazji, słyszałeś o opcji "edit"? A o polskich fontach?
@Teletoobis
Dzięki, skoro tak to się tam przejdę. Mogę się dowiedzieć jak dokładnie dojść w to miejsce z SSa Raula?

poisoner
31-01-2006, 16:21
Słyszałem o bazylku ale zobaczyłem go dopiero na screenie który dał Raul. Aha, co można napotkać na drodze do niego?
Orshabaala, uwazaj!

teletoobis
31-01-2006, 17:41
@alphadron

dwarfy, soldy, poison spidery i slime;]

Hochlowy sorcek
16-06-2006, 14:43
Basliska mozna zobaczyc ale dojście do niego jest raczej niemożliwe... Kolejna zagadka którą stworzył CipSoft żeby ludzie mieli o czym gadać :P

Szkut
16-06-2006, 15:27
nawet jesli jest dostep do bazyliszka to napewno pelni role npc gdyby byl niby poteznym potworem to mialby wlasny wyglad a nie wyglad weza! -.- no wlasnie tam na lewo za tym znakiem jest zamkniety dostep do dziury moze tam?

Yugigorre
16-06-2006, 15:31
@up

A moze to jest jakby boss wezow xD jak np. boss mino, czy itp.
niewiem.
ale jest w takim korytarzu zawalone przejscie kamieniami, obok nich stoi posag jakiegos czlowieka, a za tym przejsciem jestalbo wejscie albo zejscie ;]

Michal9000
16-06-2006, 15:55
On jest tam cały cas, więc Bossem raczej nie jest.One sie respią nieregularnie. Pozatym, czy on nie jest przez przypdek NPC? Bo charem kolegi kiedyś tam bylismy, i nie dało sie go zaatakować (to BYŁ świat pvp) wyświetlało się że nie można zaatakować tej osoby.

Iska
17-06-2006, 18:16
LoL bazyl to nie monster -.-
To npc a jego sie nieda zabic ....

4x silniejszy od demona LOLOLOLOL

Muaha pomyslcie najpierw zanim cos napiszecie

Boximus
17-06-2006, 19:16
Ellos. Ma ktoś może linka do tych książek z językiem beholderów (te takie ciągi liczb 12345654512 itp)... Ich jest sporo i są w bibliotece w HellGate co strzeze ich Wrinkled Beholder czy jakos tak :D Ten jezyk jest bardzo ciekawy bo z tego co pamietam tam ten Wrinkled mowi "jesli jestes panem matematyki, to jestes panem zycia i smierci" chodzilo mu o te liczby (469 Language)... Jakby ktoś mial te teksty bede wdzieczny :)

PS. Moze cos sie zmieni w nadchodzącym updacie? Skarbiec w Kazz, Bazyliszek to tylko dwie z wielu zagadek Tibii =) cya

Xyron
17-06-2006, 19:29
Uwazam ze wiekszosc osob piszcacych posty w tym temacie nie ma co sie napalac. MACIE ZA MALE POZIOMY BY COKOLWIEK ZROBIC!

Dla tych ktorzy nie mysla za szybko wytlumacze, ze przy quescie w ktorym nagroda jest para dragon scale legow MUSI byc bramka levelowa.
Oczywiscie jezeli by jej nie bylo, droge blokowac MUSI wiele silnych potworow
pulapek (cos jak w HOTA quest) etc.
W przeciwnym razie ktos kto odkryl by droge, moglby robic masowo 8 poziomowe chary i zdobywac dragon scale legi, a skutkow tego nie musze chyba tlumaczyc. Wiec prosze was, nie zakladajcie idiotycznych tematow w ktorych wypowiadaja sie 11 levele...

Bofedojo
17-06-2006, 20:11
Ellos. Ma ktoś może linka do tych książek z językiem beholderów (te takie ciągi liczb 12345654512 itp)... Ich jest sporo i są w bibliotece w HellGate co strzeze ich Wrinkled Beholder czy jakos tak :D Ten jezyk jest bardzo ciekawy bo z tego co pamietam tam ten Wrinkled mowi "jesli jestes panem matematyki, to jestes panem zycia i smierci" chodzilo mu o te liczby (469 Language)... Jakby ktoś mial te teksty bede wdzieczny :)

PS. Moze cos sie zmieni w nadchodzącym updacie? Skarbiec w Kazz, Bazyliszek to tylko dwie z wielu zagadek Tibii =) cya http://tibia.erig.net/Hellsgate_Library
W bibliotece na Isle of the Kings jest tez napisany text jezykiem 469 http://tibia.erig.net/Isle_of_the_Kings_Library#Shelf_39 dodatkowo w jednej z ksiazek w tej bibliotece jest tez mowa o jezyku beholderow http://tibia.erig.net/Isle_of_the_Kings_Library#Shelf_21
Btw. nie wiem czy Basilisk jakos wiaze sie z 469, ale prosiles o te ksiazki, wiec masz :P

@topic
Basilisk to legenda, wedlug mnie ten quest jest niewykonalny, bo Basiliska nie da sie zabic (chyba, ze sam jak z nim pogadasz to odda Ci skore :P.

Vil
17-06-2006, 20:12
@2xup:

Ktos kiedys madrze powiedzial, ze jedyne potencjalne wyzwanie jakie pozostalo w Tibii to koniecznosc poszukania fragmentow ukladanki i poskladania ich w calosc. Kazdy moze zrobic 200 level ( szczegolnie na npvp ), praktycznie nikt nie rozwiaze sam zlozonego/ bardzo zlozonego questa. Tym bardziej jesli w gre wchodzi sprzet na poziomie DSL/ TH/ GShield. A juz na pewno ten, kto zrobi to pierwszy nie zacznie rozpowiadac o tym na lewo i prawo, bo co wtedy bedzie znaczyc jego osiagniecie ?

@3x up:

http://myweb.cebridge.net/tlttemp/tibiabooks.html

na deser cytat z ksiazki o taktyce bojowej krasnali:

"Lesson VI Luring elves with carrots has proven to be an ineffective tactic."

wizu
17-06-2006, 21:09
Ktoś pisał ze z bazyliszka "wypada" (niby...) klucz do skarbca w Kazzo. W tym momencie rozwieje tą możliwość. Ponieważ jeśli byłby klucz to posiadacz tego klucza mógł by chodzić z innymi ludźmi po samą ngrodę, a na to napwno Cipsoft by niepozwolił...

Homar wojownik
17-06-2006, 21:09
Bazyliszek pewnie nie bedzie 4 razy silniejszy od demona ale wszystkie pogloski o jego sile to tylko spekulacje. Bazyliszek mogl byc bardzo dawno jako potwor ktory kazdy moze zabijac ale teraz nikt (moze nieliczni) nie wiem jak tam dojsc wiec o jego sile pogloski to spekulacje. Duzo juz osob podejmowalo sie poszukiwania wejscia do tajemniczej groty bazyliszka ale nikt jej nie znalazl. Sadze ze moze za rok Cipsoft sie postara i da jakas drozke i porzadny quescik i wtenczas bedziemy dopiero wiedzieli jaka on ma sile .

Pozdro for B-stok Julera team

Keel
17-06-2006, 23:51
@up

A moze to jest jakby boss wezow xD jak np. boss mino, czy itp.
niewiem.
ale jest w takim korytarzu zawalone przejscie kamieniami, obok nich stoi posag jakiegos czlowieka, a za tym przejsciem jestalbo wejscie albo zejscie ;]

Opis SC'a:
Opis : Coś się uśmiechasz jak grabarz na pogrzebie? Nigdy nie widziałeś topora mogącego przecinać skały? Pewnie nie, stąd twoja mina. Pewnie zastanawiasz się, czy tak samo przechodzi przez zbroję jak przez kamień. Możesz się dalej nie zastanawiać. Ten topór przetnie wszystko(Chodzą słuchy, że nie radzi sobie z świeżym chlebem, ale na razie to niepotwierdzone plotki), wszędzie i zawsze. Nie ma obawy, że się stępi. Trzymając to cudeńko w ręku, człowiek czuje się, jakby był niepokonany. Wielu zapłaciłoby krocie, aby potrzymać go chodź przez parę minut.

Boximus
18-06-2006, 10:08
@up
SCA (Stone Cutters' Axe) to jakis topór dwarfów. No bo w tych ich jaskiniach jest wiele kamieni i oni pewnie chcą je przeciąć.... A w nazwie jest Stone Cutters' ..... Cut - przecinać a cutter to osoba wykonująca przecinanie, stone to kamień..... :D No wiec tym "cutterem" moze być Dwarf(jako potwor) albo Emperor Kruzak.... :)

@ileś tam UP & ileś tam UP
Thx za te ksiegi :P

MiCh@eL
18-06-2006, 11:19
Bazyliszek owszem jest NPC bo nie idzie go atakowac ale moze gdy z nim porozmawia wtedy nas zaatakuje albo summonuje swoich pomocników...
Przykładem ze jest to mozliwe jest Orc King na quescie w orc fortres.B)

Inhalator
20-06-2006, 23:58
2 x up:
Skoro rozumujesz ze dwarf jest tym co to przetnie to summonuj dwarfa! -.-

DR.UTi
21-06-2006, 08:08
@up
SCA (Stone Cutters' Axe) to jakis topór dwarfów. No bo w tych ich jaskiniach jest wiele kamieni i oni pewnie chcą je przeciąć.... A w nazwie jest Stone Cutters' ..... Cut - przecinać a cutter to osoba wykonująca przecinanie, stone to kamień..... :D No wiec tym "cutterem" moze być Dwarf(jako potwor) albo Emperor Kruzak.... :)

Patrz, jedno niedopatrzenie i już jest wielki błąd. Stone CutterAxe, nie cutter's.

Stone Cutter axe - podmiotem wykonującym przecinanie, jest topór. Topór tnący głazy. Gdyby przecinał Dwarf, to musiałoby być coś takiego jak "Stone Cutter Dwarf", i niewydaje mi się, abyś mógł bić krasnoludem o kamień...;) (Jezus, to trzeba przetestować na LARP'ie, kto będzie krasnoludem? heh )

boorex
21-06-2006, 09:10
wrong topic sry

Elwisek
22-06-2006, 22:04
HMMM jaka jest prawda?? czytałem kilkanaście tematów na temat bazyliszka podziele sie tym co sie dowiedziałem:
-niektórzy twierdzą że to NPC
-prawdopodobnie istnieje księga z dedniętego minosa na Fibuli która muwi o Bazyliszku
-potwierdzone jest że formalnie niemożna sie doniego dostać chyba że teleportem(sprawdzone przez boty)

Z tych ważnych informacji to chyba tyle sry za błendy!!!! I PODKREŚLAM
TO SĄ INFORMACJE KTÓRE JA CZYTAŁEM NA FORUM NIEOBWINIAJCIE MNIE ZA CZYJĄŚ BEZMYŚLNOŚĆ a teraz coś odemnie wontpie żeby wypadał z niego klucz do skarpca ponieważ ciała snaków niemożna otworzyć (co jest dziwne).

Lazixv
22-06-2006, 22:42
@up
Co Ty chłopie mówisz ? Sam sobie zaprzeczasz, bo skoro mówisz, że to NPC to na pewno nie wypada z niego klucz do skarBca!

Celoz
22-06-2006, 23:12
Nie znalazłem swojego posta w tym temacie i nie mam jak go zedytować, pisze więc nowego jest prosty sposób sprawdzenia czy basilisk to potwor czy npc: starczy do niego podejsc (tak zeby go widac) i sprawdzić czy są dwa miecze czy nie. jeśli są to jest potwor, jeśli nie, to npc. (oczywiście należy zaczekać, aż znikna nam miecze z poprzedniej walki z pajakami i slimami)

Sam oczywiście sie tam nie wybiore, na pewno dedne, moj sorc ma dopiero 14 lv... ale jestem ciekaw... może trzeba do niego zagadac cos inaczej niz hi? moze cos jak sss? xD mysle ze trzeba przekopac pickiem i shovelem (podobno na ankh da sie wykopywać z ziemi scaraby, moze tu podobnie) a moze trzeba szukac kompletnie gdzie indziej? A moze tam dojscie jest dostepne? tylko trzeba zdazyć przed zapisem serwera? (o boze, zaczyman pi**sz** glupoty...)

PS.
A ktoś tam pisał coś o branch of the willow, costamcostam to branch to gałąź a willow to wierzba. reszty tego co napisales nie pamietam i nie moge znalesc, przeszukalem prawie caly temat

Vil
22-06-2006, 23:20
jest prosty sposób sprawdzenia czy basilisk to potwor czy npc: starczy do niego podejsc (tak zeby go widac) i sprawdzić czy są dwa miecze czy nie. jeśli są to jest potwor, jeśli nie, to npc.

jeszcze prostszy sposob - sprobowac zaatakowac ( i pokaze nam sie napis ze nie mozemy atakowac npc bo to jest npc .. )

mysle ze trzeba przekopac pickiem i shovelem (podobno na ankh da sie wykopywać z ziemi scaraby, moze tu podobnie) a moze trzeba szukac kompletnie gdzie indziej? A moze tam dojscie jest dostepne? tylko trzeba zdazyć przed zapisem serwera? (o boze, zaczyman pi**sz** glupoty...)

Nad nim jest lawa, pod nim nie ma nic ( najnizszy poziom terenu w tibii ). Poza teleportem ( jesli taki wogole istnieje ) jest baardzo nikla szansa dostania sie tam.

edit:

dla pasjonatow swieze screeny:

http://img.photobucket.com/albums/v330/ether1/Tibia/basilisk1.jpg <- bazyliszek npc
http://img.photobucket.com/albums/v330/ether1/Tibia/basilisk2.jpg <- bazyliszek
http://img.photobucket.com/albums/v330/ether1/Tibia/dwacarta.jpg <- dokladna lokalizacja dziury z bazyliszkiem w stosunku do malego kwadratu ziemi na lawie w Dwacarcie.

Kempollo
23-06-2006, 23:15
posłuchajcie jeżeli by ktoś to zrobił to by się chwalił czyli według mnie Taki Cachero Czy Eterna a nawet Sermontis by sie chwalil że zrobili czy tam jest Bazylisk albo będzie z tego quest albo był i nikt tego nie wie i to tyle według mnie ten temat już powinnien zostać zamknięty ponieważ biją tylko pkt C ya

Michal9000
23-06-2006, 23:46
Hej, a może z Bazylem trzeba gadać innym językiem, tak jak z Blind Orc'iem. Może (Ku*wa mać niewiem czemu mi to przyszło do głowy) po beholderowemu.

Kitu
24-06-2006, 00:27
http://i61.photobucket.com/albums/h43/Snajpox/Bazyliszek-1.jpg
Macie Ssa i to nie jest Fake na 100%. Oczywiscie Zdjecie robione prze ze mnie. :)

Wisi
24-06-2006, 19:34
Wierze ci bo sam go tam widzialem.

Wisi
24-06-2006, 20:14

Ten tekst po angielsku napisalem z pamieci ale to samo pisał bazyliszek

Poprosze kolege zeby poszedl jeszcze raz i zrobi ss. umieszcze go w najblizszym czasie

To co bazyliszek mówi to jeśli mi dasz muj ulubiony item to ci dam twuj ulubiony item.B)

Kitu
24-06-2006, 20:19
Heh, no to Fajne:D

misiek
25-06-2006, 02:31
(CUT)
Macie Ssa i to nie jest Fake na 100%. Oczywiscie Zdjecie robione prze ze mnie. :)

jestescie za madrzy na to po 1 gdy by to byl monster byscie mieli atak przy nim lolki a po 2 to na 100% npc i daje byc byc ale to byc moze klucz do komnaty z dsl:evul:

Ray: nie cytujemy zdjęć

Impalable
25-06-2006, 09:36
@up I co z tego? Wszyscy to wiedza(to do tego ze bazyl to NPC). Zdjec nie cytujemy.

Kitu
25-06-2006, 23:51
O co ci chodzi z tym atakiem przy nim ?:baby:

Celoz
25-06-2006, 23:58
Dwa skrzyżowanie miecze, na status bar, "You may not log out during or immedialety after a fight!"

a bazyliszek to inny quest, na quest ze skarbcem jest po pierwsze oddzielny temat a po drugie w drodze prowadzącej do skarbca są takie pola jak w dp. może trzeba na nich stanąć albo coś położyć, ale to już offtop

janek@
26-06-2006, 01:13
Dylematy zyciowe to wy ludzie bedziecie mieli zawsze (i bede tak mowil).
Nie ma tam wejscia ani wyjscia. To poprostu historyjka taka sama jak np. elfy sie zbuntowaly. Tu nic nie ma do odkrycia i ta dziura , ktora widzielismy w ss`ach to zwykla nora lub dowod na to ze bazyliszek prubowal sie dostac do kopalni , ale mu sie to nie udalo poniewaz prawdopodobnie natrafil na jakas plyte. Cipsoft zrobilo tego bazyliszka nie majac pojecia czy ludzie beda sie nadtym glowic.

Gdyby byl qest na klucz do skarbca w kazo to by to bylo niemozliwe zeby krol was dopuscil do niego(bo w koncu to wszystko co ma). Bazyliszek jak mowi legenda to niosaca kamienie bestia i dlatego z nia nie mozna rozmawiac jak z npc ani nawet zabic (bo to jest npc).
JEDNYM slowem cipsoft zrobilo historyjke(nie qesta) tyle ...

Morelowe Słonko
26-06-2006, 09:24
jakby ktos pomyslal to na dziure koło posągu rycerza rzucilby jakis item...
i przekonał sie że nie spada niżej.....
wnioski... ?

Vil
26-06-2006, 10:25
ten posag nie jest nawet nad basilisk roomem, nie mowiac juz o tym ze miedzy tymi poziomami jest jeszcze jedno pietro.

...:::Sert Skarbin:::...
26-06-2006, 17:25
Ja chyba wiem jak sie do niego dostać ..... kumpel z gildi pisał na GC, że użył czegoś na posążku. Zrobiła sie dziura i wlazl tam ...., a Bazyl go zatakowal. Mówił, że atakował w zwarciu, ale można go było trapnać skrzynkami itp. DZIĘKUJE

Tajwan
26-06-2006, 18:49
Ludzie wy wiecie co piszecie?!Jak z bazyla może wypaść klucz do skarbca jak go nie da się zabić?!

Kitu
26-06-2006, 22:41
Masz dowod ze nie da sie go zabic? :D

Poznanski Rycerz
26-06-2006, 22:46
Tibia.zal.pl experci mnie rozbijaja

BAZYLISZEK TO NPC I NIE DA SIE GO ZABIC SPROBUJ ZABIC KROLA THAIS

Vil
26-06-2006, 22:54
Masz dowod ze nie da sie go zabic? :D

http://img.photobucket.com/albums/v330/ether1/Tibia/basilisk1.jpg <- bazyliszek npc

czy ktos wogole czyta te posty czy tylko musi zaistniec piszac 374 raz to samo ?

@down: a moze zrzuta po 5 zeta od polskich graczy i wyslemy troche grosza do Guida zeby screeny zrobil ?

luke$$$
27-06-2006, 09:14
A moze by jakiegos GMa namowic zeby sie tam tp??
i zeby pozwiedzal troche.

Pacek
27-06-2006, 09:44
jeszcze wam z tym bazyliszkiem nie przeszło?
@sert skarbin-kumpel z gildji zrobił cie w bambuko dowody? posąg o którym myśle z dziórą znajduje się na ostatnim poziomie tibi niżej zejść sie po prostu nie da dowód 2 Bazyliszek to NPC nie potwór więc nie mógł go zaatakować, być może przyzywa jakies potwory ale najprawdopodobniej i ja tak uważam bazyliszek to zwykła ozdoba taka jak krzaki czy kamienie ot ciekawostaka, byc moze miał być albo był to jakiś quest ale raczej już nie do wykonania, z reszta ileś tam postów wcześniej już sie produkowałem na ten temat [;
up.głupszego pomysłu nie słyszałem, GM nawet jeśli z ciekawości by sie tam teleportował na pewno nie powiedział by byle komu co tam jest, był by to najzwyczajnieszy QS którego kto jak kto ale GM musi przestrzegać, proszenie GM o teleport przyniosło by taki sam efekt jak proszenie o itanzy [;

Hokage
27-06-2006, 17:51
Moj kumpel jest gm i mnie tam teleportowal i bazyliszek mnie zabil bo powiedzialem hi i mi spadl lvl:(

Szaryy
27-06-2006, 17:53
Moj kumpel jest gm i mnie tam teleportowal i bazyliszek mnie zabil bo powiedzialem hi i mi spadl lvl:(

n\c........

Tajwan
28-06-2006, 20:51

Masz bujną wyobraźnie koleś !:)

ANALIZER
28-06-2006, 21:05
Ja chyba wiem jak sie do niego dostać ..... kumpel z gildi pisał na GC, że użył czegoś na posążku. Zrobiła sie dziura i wlazl tam ...., a Bazyl go zatakowal. Mówił, że atakował w zwarciu, ale można go było trapnać skrzynkami itp. DZIĘKUJE

Nad jakim posążkiem pujde i zobacze jeżeli mi powiesz dokładnie nad jakim lub daj skrina i może powiedz co położył.

Pakeroso Elbląg
28-06-2006, 22:02
SZkkoda mi was ... jesteście śmieszni jakis NOOB wam wmawia jakies pierdoły a wy wszystko Hapiecie!X(

Celoz
29-06-2006, 19:59
jeśli sie nudzicie, to tutaj macie pokazane wejście do bazyliszka :]

http://img245.imageshack.us/img245/5711/bazyl2ho.jpg

Mlecziii
01-07-2006, 14:37
O ile zakład że to npc?

Ni'hil
01-07-2006, 17:22
skad wiesz ze npc?
miales z nim doczynienia?

Kitu
01-07-2006, 17:39
@up

Jezeli bedziesz go widziec to nacisnij na niego atak a zobaczysz...

Nieugiety
01-07-2006, 19:12
1) bazyl to npc

2) Czemu mod widząc post "moj qmpel to steve, ja to gm a moja babcia zabiła bazyliszka" nie usuwają ich?

3)
Bazyl/poi/Jakundaf/seven rutless/ 7 nekromantow

Uwazam, iz kazdy z tych mitow ma powiązanie z jakims questem.

W Postmana tez nie wierzyli, nie?

4) Ludzie, gdybajcie ile wlezie.
I tak nic nie wymyslicie.

Neu
01-07-2006, 19:30
Ej !!!!! Ludzie !!!!! Dajcie mapke jak dojść do tabliczki z napisem "Beware of Baslilsk" plzzzzz:(

Nieugiety
01-07-2006, 20:06
Ej !!!!! Ludzie !!!!! Dajcie mapke jak dojść do tabliczki z napisem "Beware of Baslilsk" plzzzzz:(

Szukanie nie boli
Ban tak

Bartek150
01-07-2006, 21:13
A ja słyszałem że Eternal ma Dragon Scale Legsy bo wykonał właśnie quest z bazyliszkiem :P

DanDey PL
01-07-2006, 21:46

8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o Bbuahahahahubhaubhuahbuahbuahauhubhaubhaubhaubhaub haubh8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o

Neu
02-07-2006, 09:07
Szukanie nie boli
Ban tak

Taa ciekawe czy jak byś był na moim miejscu oczekiwałbyś na taego typu odpowiedźX(

Kitu
02-07-2006, 16:06
Bazyliszek istnieje, bo byłem koło niego:
http://i22.photobucket.com/albums/b323/Kemor/bazyl.jpg

A jak tam doszedłem? Trzeba zacząć w -3 poziomie Kazzo i potem wg mapki. Na końcu trzeba sie ustawić tam gdzie białą kropką zaznaczyłem. Po drodze na levelu -6 jest tabliczka: Beware of Basilisk!

To jest droga do popatrzenia na bazyliszka a nie do zrobienia jakiegokolwiek questa, wiec uważam ze mogę to zamieścić. Jak wejść do jego komnaty - nie wiem.

Moja droga do bazyla:
http://i22.photobucket.com/albums/b323/Kemor/bazylion.jpg

Bardzo Prosze! I Bardzo przepraszam ze musialem zdjecia cytowac :(( ale chcialem pomóc.:]

teletoobis
02-07-2006, 16:23

edit
pardon poje*aly mi sie mapki ;o

ile tematow o tym powstanie jeszcze to strach :o
powinno sie zabronic o tym rozmawiac tak jak o ots czy qs :P

Oficer Wywiadu
03-07-2006, 00:38

Gdybyś zadal sobie minimum trudu i zreknął level niżej to byś wiedział że pod tą dziurą jest lava ...

teletoobis
03-07-2006, 09:23
Gdybyś zadal sobie minimum trudu i zreknął level niżej to byś wiedział że pod tą dziurą jest lava ...

po co skoro i tak widac ze nie mozna tam dojsc? :|

bastus
03-07-2006, 11:03
uwazam ze z questem z bazyliszkiem jest powiazany Quest z scale armor kolo thais swiadcza o tym nastepujace przyczyny:
-aby wykonac quest na scale armor kolo thais trzeba pokonac scorpiona ktory jak kazde dziecko wie nalezy do rodziny wezowatych prosty wniossek jest taki ze trzeba zabic scorpiona i przyniesc jego cialo do kruzaka ktory jest juz tak stary ze pomyli cialo bazyliszka z scorpionem i da nam mape do bazyliszka i powie ze za zabicie bazyliszka da nam kolejny klucz do kkopalni trolii pod ab' dendriel gdzie w skrzynce znajdziemy klucz do skarpca imperatora .

Er Leo
03-07-2006, 11:46
ja chyba nie jestem dzieckiem bo mysle ze scoropion nie nalezy do rodziny wezowatych.Polecam przeczytac(zródło - encyklopedia internetowa Wikipedia) "Skorpiony (Scorpionidea) - rząd pajęczaków (Arachnida) o wielkości od 13 do nawet ponad 180 mm (skorpion cesarski), zamieszkujących zarówno obszary tropikalne jak i pustynne. Skorpiony charakteryzują się obecnością kolca jadowego na ostatnim segmencie odwłoku.:D :D :D

Er Leo
03-07-2006, 11:47
ja chyba nie jestem dzieckiem bo mysle ze scoropion nie nalezy do rodziny wezowatych.Polecam przeczytac >>>(encyklopedia internetowa wikipedia)"Skorpiony (Scorpionidea) - rząd pajęczaków (Arachnida) o wielkości od 13 do nawet ponad 180 mm (skorpion cesarski), zamieszkujących zarówno obszary tropikalne jak i pustynne. Skorpiony charakteryzują się obecnością kolca jadowego na ostatnim segmencie odwłoku.:D :D :D

Er Leo
03-07-2006, 11:48
ja chyba nie jestem dzieckiem bo mysle ze scoropion nie nalezy do rodziny wezowatych.Polecam przeczytac >>>(encyklopedia internetowa wikipedia)"Skorpiony (Scorpionidea) - rząd pajęczaków (Arachnida) o wielkości od 13 do nawet ponad 180 mm (skorpion cesarski), zamieszkujących zarówno obszary tropikalne jak i pustynne. Skorpiony charakteryzują się obecnością kolca jadowego na ostatnim segmencie odwłoku.:D :D :D
Troche sie portoilo sorry plx usuncie

bastus
03-07-2006, 13:25
@up
chyba mnie nie zrozumiales, chodzilo mi o to ze kruzak zgodnie z tym co pisze w starych księgach tibijskich ma ponad 500lat
i jest bardzo slepy
mozna by ta jego ulomnosc wykorzystac i dac mu za bitego skorpiona jak by dotknol jego ogona to by pomyslal ze to bazyliszek i by nas wynagrodzil a jak by tak nie pomyslal to i tak istnieje prawdopodobienstwo ze by sie zatrul kolcem jadowym i by umieral wtedy moglibysmy wykorzystac to dwojako albo go uratowac urzywajac run antidotun a on w ramach wynagrodzenia nam naszego czynu dalby nam klucz do swojego skarbca albo druga mozliwosc jest taka ze moglibysmy go szantazowac ze jak nie da klucza to zginie

teletoobis
03-07-2006, 13:51
@bastus
to może daj mu draga? albo rata? skoro taki slepy jest :|

Er Leo
03-07-2006, 13:52
@up
wiem o co ci chodzilo tylko chcialem powiedziec ze scoropion ni nalezy do rodziny wezowatych tylko do pajeczakow( sry taki mał off top):D

Kalejdoscop
03-07-2006, 13:58
Ehh nastepne newbie bazyliszek to npc !!

Kingsays
03-07-2006, 14:48
Ehh nastepne newbie bazyliszek to npc !!
uhauahshsushus nie moge z kolesia:D bez komentarza :p

Furius Acilius
03-07-2006, 16:02
Kiedyś rozmawiałem z imperatorem kazzo i [na pytanie o kluczu ... dokladnie nie pamietam] powiedział mi o skórze z bazyliszka ... może to jest powiązane ...

NekroSnajper
03-07-2006, 18:41
ja powiem tylko tyle ze ten bazyliszek to snake ktory nazywa sie bazylisk i to jest npc bo dzisiaj tam bylem go zobaczyc i dalem na niego atak i cos takiego:
You may not attack this person
wiec to npc.
mozliwe jest ze jak sie do niego dostanie to on daje klucz do skarbca

A że w skarbcu takie cenne reczy sa to aby się do tego NPC dostać trzeba penwie ubić dużo ścierwa typu dwarfy i może jeszcze coś w stylu GSów lub DLi :P Takie jest moje zdanie :P

NekroSnajper
03-07-2006, 18:45
@up
chyba mnie nie zrozumiales, chodzilo mi o to ze kruzak zgodnie z tym co pisze w starych księgach tibijskich ma ponad 500lat
i jest bardzo slepy
mozna by ta jego ulomnosc wykorzystac i dac mu za bitego skorpiona jak by dotknol jego ogona to by pomyslal ze to bazyliszek i by nas wynagrodzil a jak by tak nie pomyslal to i tak istnieje prawdopodobienstwo ze by sie zatrul kolcem jadowym i by umieral wtedy moglibysmy wykorzystac to dwojako albo go uratowac urzywajac run antidotun a on w ramach wynagrodzenia nam naszego czynu dalby nam klucz do swojego skarbca albo druga mozliwosc jest taka ze moglibysmy go szantazowac ze jak nie da klucza to zginie

NPC nie może chyba zginąć bo w danym dniu inni nie mogli by z nim porozmawiać :P albo wielu ludzi ubijało by go po to aby inni se nie porozmawiali (bo takie hamy też istneiją :/)

Vil
03-07-2006, 19:36
i może jeszcze coś w stylu GSów lub DLi :P Takie jest moje zdanie :P

za dsl moglby to byc nawet pokoj wypelniony gsami a i tak byloby za latwo ..