Pokaż pełną wersje : Ghoul
kamilk007
23-03-2005, 07:20
wiecie gdzie jest moze ghoul na rooku kolega kolegi mojego kolegi ma scale armor na rooku i podobno wypadla mu z ghoula
Crowned Olserrd
23-03-2005, 07:25
Ten ghoul jest w pokoju obok z Katana ale to już Quest Spoling.
Kolega kolegi.... tak?? wierz w to dalej a bedziesz rosł w siłe.
Moim zdaniem temat do kasacji...
Gatho Gokhinin
23-03-2005, 08:27
jak ja to lubie :) kolega kolegi kolegi mojego kolegi kolegi wyszedł przez tunel z rooka na maina B)
człowieku...............i Ty w to wierzysz??
Lol temat do kasacji....
kolezka kolezki kolegi znalazl droge do wejscia... NO COMMENT PLZ!!!!!
Ghoul jest na rooku ale.....
Nigdzie na rooku nie mozna znalezc klucza do Ghoula....
Dawno temu CipSoft juz zrobil aby nikt nie mogl wejsc tam..
tak jak z amulet of life.... X(
wiecie gdzie jest moze ghoul na rooku kolega kolegi mojego kolegi ma scale armor na rooku i podobno wypadla mu z ghoula
Podobno??..... nie pisz jak sie nie upewniłeś....... X(
GROM-GROM
23-03-2005, 09:33
Ghoul na ROOKU , Mino Mag na ROOKU , Tunel Z ROOKA na MAINA
heheeheheeh
A ślyszałeś kiedyś mit o DEDALU I IKARZE ??? lol
To wszystko to mity ;)
(chciałbym widzieć te akcje kiedy 8lvl proboje walczyc z ghoulem mając na sobie najlepszy sprzęt z rooka ;) czyli chain arm. studed legs. copper shield. i leather boots , broni nie licze - moze poison dagger )
Ghoul na ROOKU , Mino Mag na ROOKU , Tunel Z ROOKA na MAINA
heheeheheeh
A ślyszałeś kiedyś mit o DEDALU I IKARZE ??? lol
To wszystko to mity ;)
(chciałbym widzieć te akcje kiedy 8lvl proboje walczyc z ghoulem mając na sobie najlepszy sprzęt z rooka ;) czyli chain arm. studed legs. copper shield. i leather boots , broni nie licze - moze poison dagger )
Ghoul i Mino Mag sa na rooku ale tylko jako przedsmak Maina. Co do tunelu moze i kiedys istnial ale to bylo kiedys ...
MITY sa po to by patrzec na nie z przymrozeniem oka ...
@up
Opis też ci powinni usunąć... Rasista :baby:
A by cie ugryzl wsiekly pies :)
Ja i rasista ja kocham wszystko co sie rusza :P
Ale to co brazyle wyprawiaja to juz przegiecie ile razy mozna dawac szanse :):)
Jedną z najbardziej odrażających niegodziwości naszych czasów jest rasizm; wiara i praktykowanie takich poglądów, czyli traktowanie pewnych grup rasowych jako niższe, przez to czyniąc je obiektem dominacji, dyskryminacji i segregacji.
Jesli uwazasz mnie za taka osobe to sie grubo mylisz ... a avator byl piekny.
ALe teks w nim byl hmmm .... *******e nic nie robie :)
PS> Jest godzina 24 43 daty nie znaju. WLasnie ktos sie wlamal na server gg i rozsyla za***iste reklamy na GG :P NP. Ludzie wspierajcie Boskie Radio - Ksiadz Rydzyk
Karolina (0:46)
... i zaraz siedze u naucziela w kuchni i jem chrupki i patrze na jego syna który włazi na krzesło i mówi ihahaha, jedz koniku
Dobre i mocne zarazem :)
Vashresamunuh
25-03-2005, 05:35
@ topic LOL, ma sclae armor, tak? Oczywiscie, ja wierze :p Moze ma jeszcze spike sworda? :p NIE MOZNA WEJSC DO MINOTAURA MAGA I GHOULA NA ROOKU! Kiedys mozna bylo, bylo to dawno temu, ale teraz jak klucz jest stracony na zawsze, bye bye mino mag i ghoul, pogodz sie z tym :)
Tyran-ziom
15-05-2005, 22:16
Powiem krótko LOL :baby:
@up
Noto żeś rozwinął swoją wypowiedź -.-"
@topic
Ghoul Może i kiedyś Był ale z uwagi na to ze byl za mocny to usunięto go... Tak sam,o z mino magiem... Chodza pogłoski ze jakis koles kiedys nie zamknal drzwi do maga i szanowny pan Mino Mag powybijal cale mino hell...
To już chyba 100~ temat o tym ghoulu... Ludzie zrozumcie... Tam moze i sie kiedys dalo wejsc... ale teraz to jest...NIEMOŻLIWE!!
cYa
Tanin Hawking
18-05-2005, 18:03
Kiedy zrozumiecie , że Mino Mag i ghoul są na rooku rekreacyjnie?? :baby:
Gniew Mroku
18-05-2005, 18:20
Kiedy zrozumiecie , że Mino Mag i ghoul są na rooku rekreacyjnie?? :baby:
Kiedy CIPSOFT oficjalnie powie, że tych questów nie ma lub są zablokowane.
Kiedyś Knightmare w wywiadzie dla tibianews powiedział(parafraza): "Na moich mapach jest wiele nieodkrytych sekretów. Uwage tibijczyków zdają się przykówać tylko niektóre z nich."
Ponadto jest pewna dzwignia do której nikt nie wie jak się dostać, a została tak przykryta, że trudno ją zauważyć. To pozwala stwierdzić, że może i na rooku jest ukryte jeszcze coś ciekawego...
czy ja wiem nie bylem na qesci z katanom :P
Poszukiwacz Prawdy
20-05-2005, 14:37
kamilk007 to moj kolega :P o to wlasnie moj kolega ma scale armor widzialem jak u mnie w domu sie zalogowal na rooku i mowi ze gdzies ten ghoul na pacc area jest :)
Z tego co wiem to jest tylko jeden ghoul i właśnie jak już ktoś wcześniej wspomniał jest on w pokoju obok katany. Czy na pacc ladndzie jest? Na 99% NIE, ale pozostaje 1% a to dlatego że nie mam pacc`a i jeszcze nie spenetrowałem tamtejszych zakamarków. Pozatym jeśli do mino maga i ghoula dało się jakoś dojść to napewno by wkońcu ktoś znalazł solucje jak do niego dojść. Jak już Instynkt powiedział Tibia ma już ładne pare wiosenek dlatego napewno ( jeśli by się dało ) ktoś by doszedł do tych - że się wyraże - rarytasów i zamieścił gdzieś opis co i jak zrobić. Do tej pory jednak nigdzie nie widziałem, czułem, słyszałem, itp. o takowej solucji.
Człowieku i ty w to wierzysz ?? Nie moznamiec na rooku lepszego arma niz chain!! Nie rozumiem takich ludzi !!
Voc: druid :mag:
Mlvl: 11( i caly czas rosnie) :mag:
Skills: 17/18 <no co druid> :cup:
Miasto: Carlin
Master druid
22-05-2005, 16:43
Jak ja lubie jak tacy jak ty sie wypowiadają na temat rooka:
Nick:$$$$$$
Swiat:Astera
Lvl:9 (nowy char)
Voc: druid
Mlvl: 11( i caly czas rosnie)
Skills: 17/18 <no co druid>
Masz sie czym poszczycić w opisie X( :baby:
A przy okazji, ja ze swoim ludem na calmerze stwierdzilismy że jest w 40% jeszcze jeden ghul na rooku. Osobiscie twierdze że Mino Mag jest serio niedostępny, A nie kto inny jak Sunrise te przypuszczenia potwierdził :> I gdzieś w temacie było że wszystkie spike swordy zostały usunięte -.- a g*** prawda ... Nie komentować tego co pisze bo wiem że i tak mi nikt nie wierzy B)
Qkobra-Rubera
22-05-2005, 16:50
lol ten ghol by sie szybciej uhał niz on by go bił Lol
i ilemusiał ich zabic zeby mu wypadło :D
Jak tak sobie ostatnio bylem i podziwiałem naszego mino maga, to (wkońcu) zauważyłem ze powyżej jest jakiś teleport. No i zaczęło mnie to zastanwiać. Jeśli mino mag miałby być tylko po to ażeby go podziwiać to wg. mnie można by go równie dobrze zamknąć w pokoju bez klamek - tak jak ghoul. A tu... i są drzwi ( nie jedne :) ) a pozatym jest jeszcze ten teleport. Teleportu napewno nie zostawiano tam ażeby go podziwiać,... więc musi gdzieś prowadzić... Tylko gdzie? :confused:
Master druid
22-05-2005, 17:08
opowiem ci bajke jaka krąży po wszystkich forach i jest najpopularniejsza:
Znajdujesz klucz od mino maga, otwierasz drzwi, znajdziesz tam skrzynke, otwierasz skrzynke tam jest dziwny przedmiot otwierasz drugie drzwi te za którymi jest mio mag przebiegasz obok niego otwierasz następne drzwi idzwiesz do teleportu wchodzisz w teleport, lądujesz na wyspie ze spike swordem, bierzesz spike sworda przylatuje ghul-batman dajesz mu dziwny przedmiot, który był w skrzynce przez mino magiem on ci w zamian za niego daje scale armor i szczęśliwie podrzuca cie do świątyni ... -.-
n/c plx
Ale i tak wierze w ghula :D :D :D
PS.: Bardzo szybko zorientowałeś się że tam jest teleport :p
No wiesz. Wkońcu jakby każdy by był taki spostrzegawczy jak Ty.... to nic by się przed nikim nie ukryło 8o
Ja wam opowiem bajeczkę którą przeczytałem jak zaczynałerm z tibią. Na północy wyspy znajduje się mino do którego można sie dostać używając 6 boxów. Po zabiciu jego zabiciu wypadnie nam spike sword. A co do mino maga na rooku słyszałem że przez ten teleport mogą się przedostawać tam ludzie z maina.... ale to chyba pogłoski.
rook... my life
23-05-2005, 07:39
a ja bylem na ratach na 1 lvlu i zobaczylem trupa. szybko pogieglem i zobaczylem ze ma magic plate armor (-.-)
Jeśli takowe cosik ( o ile bo wątpie, choć niezbadane są pomysły GM`ów i CipSoftu ) takowe cosik Ci się przydażyło, trzeba było zrobić ScreenShota dla potwierdzenia tego!
Evil Ligon
24-05-2005, 07:54
Anturek Nie zdziwił bym sie gdybyś tego SS dostał -.-
i Muzetaks ta i super men leci z tobą nad powierzchnia tibi nie ?
Hegemmon
24-05-2005, 08:06
:kat:
chyba trzeba będzie dodać pkt do regulaminu zakazujący pisania na forum perfidnych ściem.
ss tutaj nie byłby dowodem, bo można zrobić takie fak'e jedną ręką w dodatku z kciukiem włożonym tam, gdzie słońce zwykle nie dochodzi.
:kat:
tak a ja mam dragon armor i fire axe na rooku chłopie jak będziesz wierzył swoim kolegom-noobom to będziesz pośmiewiskiem wszystkim fanów tibi
ŚWIETNY TEMAT AKURAT NA POLEPSZENIE HUMORU
LOL
ależ ja nie wierze. ss chce, ażeby to było udowodnione, poparte czymś. wiem że można zrobić takiego fak`e, ale wtedy sądze że to właśnie osoba robiąc go stanie się pośmiewiskiem.
Nom na 100% niema questu ze spike swordem dlaczego??
Poniewaz niema go zapisanego na zakladce questy <jezeli tibia.pl dostala ten spis od cipów...>
El'Magnifico
26-05-2005, 11:16
No to zacytuje- IMPOSIBLE IS NOTHING
Da się dostać do ghoula. Wystarczy pickiem pokopać. Ja już znalazłem ;)
Ghoul- to nie mit
DO mino maga też się da dostać. Też za pomocą picka, ale nie wiem jak :(
A wszystko odkryłem moim rookstayerem...
Ale ghoula to chyba tylko lvl 15 + pokona z bagiem life fluidów ;]
Aaaaa i jeszcze- hole od ghoula do wyjścia jest pod jednym z ciał.
Ghoul- to nie mit
HAHAHAHAHAAHAHAHAHA!!! A moja siostra to Bubble, Brat Cachero, a ojciec Eternal Oblivion. Nakreć film, to wtedy pogadamy :] NIE DA SIE DOJSC DO GHOULA NA ROOKU! JESLI BY SIE DALO TO SUNRISE BY MIAL SCALE ARMOR.... A tak ma tylko Brass... A Brass wypada z mino mage :) A po co ma sie kopać do Mino Mage pickiem , skoro są drzwi ? Ale tego niestety nikt nie wie (albo nie powie) jak otworzyć te drzwi. Ja sądzę , że kiedyś był ten quest i był quest na klucz do tych drzwi. Ale z niewiadomych przyczyn został zamknięty (a może i nie ? ;) )
matkow21
26-05-2005, 20:06
ej gościu niewiesz w bzdury!!!!!!!!ghoul na roku!!!phi ale minos mag jest!!!
jak dojśc tam gdzie sa minosy to podejdz do sciany i co chwilke ukarze sie minos mag
DJ Sonix
26-05-2005, 20:48
HEhehuahehah, można sie posikać za śmiechu.
A co do Ghula i Mino Maga są ale Cip Soft nieudostępnił drogi do komnat :p
Ghoul- to nie mit
Ale lol !! ghoul na rooku był ale nie ma a pikiem to możę da sie pokopac ale i tak nic nie znajdziesz LOL LOL LOL
Tiboszek
26-05-2005, 21:46
a muj kolega kolegi poszedl sam na demona na 8 lvl i se solował z LMM :]
Falcon Wings
26-05-2005, 21:50
Ghoul na rookgardzie to jeden wielki mit.Nie ma ghoula , został uwięziony w pokoju obok katana room.Jak głosi legenda , która głoszą niektórzy tibijczycy ghoul nauczył sie wchodxić po schodach , i wciągać sie po linie , i wcyhodźil często w nocy na wierzch , około 24 i 1 rano ,i zabijał ludźi , a więc gm zamknął go za ścianą , i tylko prawowity człowiek zawładnie nad ghoulem i zrobi dziure w ścianie... hehe to tylko taka opowieść...
Dobra niewieze lecz wy to tylko mowicie tak : do ghoula nieda sie do mino maga tez nie a spike sword jest niedozdobycia HALO
Nikt niewie jaka jest poprawna historia rookgaard'u i jak gadac z NPC
Nieprawda ze Brass armor ma tylko Sunrise bo kiedys ludzie takze chodzili na Mino a wtedy opuszczaly brass armor a nie chain w czasie rzeczywistym...
Ludzie pomyslcie nad tym.. do czego wy dazycie =s ;)
Tak ktos zsolowal mino maga i mial brass armor ... -.-
prawdopodone jest to ze kiedys lecialy z zwylych miniosków ;P
a wszystkie bajeczki nie zasluguja nawet na kometowanie, pomyslcie kto to napisal ;P, jakis noobek 10 lvl sorc ze swojim wandem wyzywajacy ludzi w depo ...
Zupka_Chinska
15-10-2006, 10:13
<ironia/on> "ArHeolodzy ŻONdzOM" <ironia/off>
@Falcon Wings:
Na jakiego grzyba odświeżałeś taki stary temat ?
@MlodyPL:
Temu Panu też, gratulacje... Taką odpowiedź pana wyżej to Ty odrazu powinieneś zreportować, odpowiadając w dziale "Rookgaard" powinieneś wiedzieć, że jest temat: "Odpowiedź na zagadki Rooka czyli skąd mino mage, spike sword i inne bajery na Rooku! ". Następnym razem, gdy w tym dziale znajdziesz temat o podobnym tytule, przed odpowiedzią, looknij czy temat nie ma ok. 1 roku...
Michaello
15-10-2006, 10:14
Spojrzcie na date zalozenia tematu i nie spamujcie juz odpowiadajac tutaj.
[jezeli jego kolega kolegi kolegi kolegi przyjaciola babki od strony matki to powiedzial to on chcial sie popisac na forum i robic afere z niczego i tyle]
:spam:
:topic: please!
Lumpus12
15-10-2006, 20:33
@ topic LOL, ma sclae armor, tak? Oczywiscie, ja wierze :p Moze ma jeszcze spike sworda? :p NIE MOZNA WEJSC DO MINOTAURA MAGA I GHOULA NA ROOKU! Kiedys mozna bylo, bylo to dawno temu, ale teraz jak klucz jest stracony na zawsze, bye bye mino mag i ghoul, pogodz sie z tym :)
z tym ze nie ma scale armor to sie zgodze . ale z kad wiesz ze do ghoula i mino maga nie da sie dojsc ??i dlaczego klucz jest stracony na zawsze??z kad to wieszX(
nie wiezysz ze da sie dojsc do mino maga i ghoula na rooq ale jednak w twoim podpisie jest napisane "Impossible is nothing" ;)
@do all
a znacie powiedzenie "nie karmic trolla "?? X(
z tym ze nie ma scale armor to sie zgodze .(
0-46 gp, 0-7 worm, Bag, Knife, Scale Armor, Brass Helmet, Viking Helmet, Skull, Torch, Brown Piece of Cloth(rzadko), Life Ring (bardzo rzadko)....................
Lumpus12
15-10-2006, 20:52
@Diddy
nie chodzilo mi o to ze scale armor does not exist :P tylko ze kolega kolegi kolegi przyjaciela wroga matki babki pradziadka stryja kolegi z lawki w szkole tesciowej ze strony matki i ze to on NIE MA scale armora -.-'X( omg czy tego nie mozna sie domyslic ?? ;/
Człowieku i ty w to wierzysz ?? Nie moznamiec na rooku lepszego arma niz chain!! Nie rozumiem takich ludzi !!
Voc: druid :mag:
Mlvl: 11( i caly czas rosnie) :mag:
Skills: 17/18 <no co druid> :cup:
sunrise ma brass armor;> dostal od cipsoftu jesli sie nie myle za zaslugi
Poborca_Podatkowy
16-10-2006, 15:38
@up
Mylisz się niestety...
Antykwaczor_z_Calmery
16-10-2006, 15:45
@up
Mylisz się niestety...
A jak uważasz? Zdobył z questa? Wylootował z mino maga? Znalazł se na trawie? Dał łapówkę? LoL
GonRamer
16-10-2006, 22:18
tak...jakbyście sie na serio interesowali tym forum to byscie docenili, jak jeden chlop sie rozpisal o mino magu, a nie od razu, ze nie da sie wejsc. Z ghulem moze byc podobnie(chociaz mniej o nim wiadomo niz o MM). Ten temat nie jest do kasacji-normalny temat, chlopka nie wiem? Odpowiedzcie mu normalnie a nie zaczynacie "bluźnic" go-.-
może nie uwierzycie, ale do mino maga da sie dojść bo istnieje klucz. znajduje się on w martwym wilku (jak z questem na cooper shield). ale i tak wątpie żeby ktoś go znalazl, bo cialo wilka jest tak dobrze ukryte ze ni.huja ;)
może nie uwierzycie, ale do mino maga da sie dojść bo istnieje klucz. znajduje się on w martwym wilku (jak z questem na cooper shield). ale i tak wątpie żeby ktoś go znalazl, bo cialo wilka jest tak dobrze ukryte ze ni.huja ;)
ta co ty nie powież, już wielu ludzi wymyślało podobne historie...
powież
zamknij forum (taki krzyżyk w górnym prawym rogu przeglądarki) i zajrzyj do słownika.
ta co ty nie powie(sz), już wielu ludzi wymyślało podobne historie...
niech wymyślają. nie naciskam żeby ktos wierzyl.
Alessandro Del Piero
17-10-2006, 15:15
@Xadi
Jak taka będzie reakcja na domysły każdego to nigdy nie posuniemy sie do przodu. Człowiek chce pomóc i mówi nam swoje domysły, a ty już to odrazu uważasz za nierealne. A nuż to może być prawda?
@Lenrock
Nie ten temat
Dark Alphadron
17-10-2006, 16:08
Dowody proszę. Jak mi pokażesz klucz i/lub ciało wilka - uwierzę. A przy okazji, skoro WIESZ o queście, to masz klucz, prawda? A może mi go na trade pokażesz?
@down
A co ma czytanie ze zrozumieniem do pokazywania dowodów?
Dowody proszę. Jak mi pokażesz klucz i/lub ciało wilka - uwierzę. A przy okazji, skoro WIESZ o queście, to masz klucz, prawda? A może mi go na trade pokażesz?
Naucz sie czytać ze zrozumieniem.
kolega kolegi mojego kolegi
Jak to już ktoś powiedział
Powiedz swojemu kumplowi, żeby częściek wyłączał komputer.
Krecik Ziomek
17-10-2006, 18:18
Ej Gdzie jest ten Mino Mag , bo na serio nie wiem !!!
Nie jestem noobem tylko wychodze szybko na maina !!
I nieszukam zadnych "Tajemnic Rookgardu" !!
Profesia: :lucznik:
Level: 21 ;)
Skille: 65/41:]
Mlvl: 11 :mag:
69 łokci na południowy-północ od zaśmierdłego sklepu Toma ;)
Antykwaczor_z_Calmery
18-10-2006, 05:43
Ej Gdzie jest ten Mino Mag , bo na serio nie wiem !!!
Nie jestem noobem tylko wychodze szybko na maina !!
I nieszukam zadnych "Tajemnic Rookgardu" !!Za tobą.
@topic
Co wy wszyscy z tym kluczem? A nie uważacie, że jednak trzeba tylko wykopać trudno dostępne miejsce Pickiem, i znależć TELEPORT? Nie uważacie, że ten teleport co jest za pokojem o tu:
http://img86.imageshack.us/img86/5473/uo0004vy0.jpg (http://imageshack.us)
to może być dostęp do Mino Maga, a nie jak mówicie do maina czy Bóg wie jeszcze czego. Pomyślcie nad tym. (Ja i tak nie wierze, że da się zdobyć SS)
A ja mam bp of sof..
To poprostu nie możliwe!
Ciekawe jak wszedł do tego ghoula ?
@Antykwaczor_z_Calmery:
Przyznaj się, chciałeś tylko poszpanować kapelutkiem, nie? xd
A ja mam bp of sof..
To poprostu nie możliwe!
Ciekawe jak wszedł do tego ghoula ?
Jeżeli chodzi o magic sword to jest "Sov" czyli sword of valour czy jakoś tak i napewno nie da sie tych items zdobyć jak ktoś pokazał screena to nie znaczy że ma racje. załóżmy ja też moge przerobić screena że mam hmm ss albo pd na rooku ;)
@2up
czy chciał "zaszpanować" kapelusikiem czy też nie tego nie wiemy ;)
@up
nie chodzi o SoV (Sword of Valor - Magic Sword) tylko o SoF (Sword of Fury - Spike Sword) :) Jest bardzo dużo ludzi, którzy potrafią robić Fake'i (praktycznie wszyscy, oczywiśćie jak chcą ;) ) jak to zrobić dowiesz sie w dziale Fake'i :P Moim zdaniem powinno się takich poprostu ignorować :)
Sir-Bodzio
20-10-2006, 20:13
Ehhh... Tez pracuje natym ale wlasnie teraz sie zkapnelem czemu Sunrise ma Spike Sworda albo cos inego -.- jak kazdy mowi ze "Kiedys" mozna bylo wejsc do Mino Mag i ghoula to Sunrise to jest bardzo stary char chyba jak juz ma 100 lvl na rooku dlatego ma SS albo cos inego :P czyli kiedys mozan bylo miec ss i to wszystko ale mysle ze jakos mozna miec brass armor albo kiedys brass armor lecialo z Minosa albo sam niewiem :D 20:08 Obi: Do you want to sell a brass armor for 150 gold?
Kurnafix
20-10-2006, 20:18
Stereotyp:
-kolega, kolegi, kolegi, kolegi zabił kiedyś Orscha na 5 lvl, zaraz po tym jak na maina wyszedł tajnym przejściem
-mój wujek to...
-mój kuzyn tamto...
Jak słyszę (czytam) taki tekst to od razu wiadomo, że to nie prawda. Jak się nie ma czym zaszpanować to się szpanuje kuzynem, wujkiem albo kolegą, kolegi nie? ;)
o.O wy nie macie to nie znaczy ze on nie am :] Jest ghoul , ale trzeba meic klucz by sie dostac :D a Spike Sworda kiedys na Titani przeszedł jeden gosc :D i Macie Pocisk Dziewczynki :]
tak dla sprostowania: Sunrise NIE POSIADA SoF, widzialem jego hity
@2up
tak tak ma spika na 100% :baby:
@up
Może poprostu chować Spike Sworda w swoim depo charze bo sie boi że jak zginie to mu spadnie :P albo bił na full defie ze spika i widziales jego hity xD
To co jest w tym temacie już było ze 1000 razy na forum poz tym jest temat który wszytkie te zagadki opisuje dokładniej i lepiej -http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=73450 a ten temat (moim skromnym zdaniem oczywiscie:) ) jest do usunięcia .
Alessandro Del Piero
23-10-2006, 16:18
@up
I przez takich jak ty Tibia traci swój klimat RPG. Tacy jak ty są święcie przekanani, że nie ma SS, Scale Armor, Brass Armor i interesuje ich jedynie exp, exp, exp. Takich ludzi też można nazwać NOOBAMI!
PS. Kto to są lolki? ^.-
Kolejny glupi i niepotrzebny temat. Kiedys ss dalo sie zdobyc ale juz sie nieda tak samo dojsc do mino maga lecz juz sie nieda(widzialem screen jednego rookstayera 60+lvl i mial brass armorke) a ghoul kompletnie nic nie wiem. A raz widzialem sreen jakis gosc go wstawil i sie spytal co tam jest to gadali ze to byl kiedys tunej do ss troche uwiezylem ale jak puzniej caly rookgard zwiedzilem i nie widzialem takiego tunelu to przestalem wierzyc. A i zobaczcie se na tibia earth ze akurat ss nad tunelem do ktorego wchodzi sie jak wychodzi z miasta prosto(jak idzie sie na chain) przy rogu. Wiec wiecie moze tam kiedys bylo przejscie do ss a teraz nie ma. To tylko jest temat do zastanawiania se dla nowych graczy(starych nie bo oni napewno grali wtedy kiedy bylo to wykonywalne)
http://tibia.pl/earth.php?x=32118&y=32053&z=12
Up.
Genialne, i co z tego??
@matthas
Słownik nie gryzie.
@Do pewnego kretyna na dole
Jak masz napisanego posta, to obok niego masz magiczny przycisk "edytuj". Jak chcesz coś napisać nowego to go naciskasz i zmieniasz zawartość posta, a nie piszesz kolejnego (3 posty podrząd, rany co się tu dzieje).
Amunia___rookstayer___
28-10-2006, 16:25
Brass armor jest byc moze na rooku, gdyz kiedys wypadal rzadko (ale wypadal!) z minosa, scale armor jest z ghoula do ktorego mozna bylo wejsc majac klucz 4602. Nie lubie ludzi ktorzy gadaja ze tego nie da sie zdobyc. Krecik Ziomek po co piszesz w "Tajemnicach rookgaardu" skoro uwazasz ze trzeba isc na maina na 8 lvl i rookstayerzy to nooby??
taa a muj dziadek ma dziadka a ten dziaidek dziadka ma jeszcze 4 dziadków i oni mają spike sworda, scale armor na rooku taa mzoe jeszcze ten twoj kolega ma sca na rooku !!??
topic do zamkniecia wg mnie
Marcin24
29-10-2006, 16:20
Teraz podzieliliście się na 2 drużyny jedna która mówi że nic się nie da zrobić a druga że na 100% wszystko jest możliwe jeśli jesteście tego pewni to zamieszczajcie DOWODY na to a ja myślę że Mino Mag i Ghoul to tylko malutka część tego co kryje Rookgaard...
@amunia rookstayer
Klucz 4602 jest do Katana Roomu a ghoul jest zamknięty za murem w Katana Room wiem bo tam bylem.
Andrealfus
29-10-2006, 17:02
Teraz podzielilście się na 2 drużyny jedna która mówi że nic się nie da zrobić a druga że na 100% wszystko jest możliwe jeśli jesteście tego pewni to zamieszczajcie DOWODY na to a ja myślę że Mino Mag i Ghoul to tylko malutka część tego co kryje Rookgaard...
@amunia rookstayer
Klucz 4602 jest do Katana Roomu a ghoul jest zamknięty za murem w Katna Room wiem bo tam byłęm
100% sie zgadzam.
Pls dowody
W katana room jest okienko, przez ktore widac ghula. Z luku mozna go chyba sprzatnac dzieki temu ^.^
@Down
lol, a ja bylem tam pol roku temu i widzialem. -.-
@up
lol , jak ja tam bylem to nic niewidziałem .
Avrerk jeżeli masz jakiegoś screena z tym okienkiem to pokaż go do opinii publicznej bo byłem tam wiele razy a jakoś żadnego okienka nie widziałem.
niema takiego okienka -.-
pozatym ludzie chcą loota z ghoula a nie expa ;P
Marcin24
29-10-2006, 21:46
Ludzie nie spierajcie się o okienko tylko pomyślcie nad dostaniem się do ghoula. Jeżeli wykluczyć "pickowanie" to może jakimś innym sposobem
a co do mino maga to jest tam teleport skąd według książek przybywały posiłki z Mintwallin to dlaczego odpowiedzi szukacie ciągle na Rooku może drugi teleport jest w Mintwallin i to by było w końcu rozwiązanie bo to było by też przejście na Maina przed 8 lvlem
Pytanie:
Czemu do ghoula mielibyśmy się dostawać telepotem minosów?
Marcin24
29-10-2006, 23:34
@up Widać że w szkole z czytania ze zrozumieniem miałeś słabą ocenę mi chodziło o teleport który prowadzi do Mintwallin w pokoiku z Mino Magiem a Ghoul to inna bajka...
a co do mino maga to jest tam teleport skąd według książek przybywały posiłki z Mintwallin to dlaczego odpowiedzi szukacie ciągle na Rooku może drugi teleport jest w Mintwallin i to by było w końcu rozwiązanie bo to było by też przejście na Maina przed 8 lvlem
Rookgaard jest po to by nauczyć się grać. Więc pomyśl co by było gdyby taki newbie dostał się do teleporta.
Alessandro Del Piero
30-10-2006, 16:11
@up Widać że w szkole z czytania ze zrozumieniem miałeś słabą ocenę mi chodziło o teleport który prowadzi do Mintwallin w pokoiku z Mino Magiem a Ghoul to inna bajka...
Przeczytaj nazwe tematu i pomyśl kto nie umi czytać ze zrozumieniem
Chcecie sie do niego dostac? (do ghula)
Zrobcie tak:
KAME.........CHAME...........CHA!
I sciany nie bedzie [;
Sadze ze jedynym rozwiazaniem jest pick. Nie musi byc ta dziura w katana room -.-
Michaello
30-10-2006, 20:02
OMG, do ghoula nie ma zadnego tp, przynajmniej go nie widac. Do maga mamy pewnosc, ze ten tp prowadzi do czegos, a nie z czegos... Przynajmniej ja mam taka pewnosc =]
Antykwaczor_z_Calmery
31-10-2006, 05:18
OMG, do ghoula nie ma zadnego tp, przynajmniej go nie widac. Do maga mamy pewnosc, ze ten tp prowadzi do czegos, a nie z czegos... Przynajmniej ja mam taka pewnosc =]Jeżeli uważasz, że to "do czegoś" znaczy pokonałeś Mino Maga i dostałeś się do TP, to ja uważam, że tej pewności nie ma.
Michaello
31-10-2006, 15:39
@Nololob
Powiedzialem, ze to moja teoria. A z tego co widac to nie ma nigdzie indziej na Rooku tajemniczego teleporta. Jedyny inny jest w training room.
@ topic
Kiepska prowokacja! :/ (A wiecie rze ciocia babci kuzynki mojego kómpla rombneła postać Bubble, no po plostu sie włamała i ten... i potem ją zrookówali i porzła sobie nad wysepke ze spike swordem i tam taki mostek a ona "Jeeee" a tu GM i taki text "Cheż spice swołda?" a ona "Taaak, chceee" i żucił jej, ona go wzięła i.... WTEDY SIĘ OBUDZIŁAM!) <- Błędy ort. i int. robione specjalnie. ;)
By Rexona! :*
Marcin24
01-11-2006, 15:53
Ej dobra mamy kilka teorii na dojście do ghoula: jakis teleport czy coś. A może to jest tak jak w Ankrahmun że trzeba coś gdzieś położyć w wtedy nas teleportuje. Proszę się ze mnie nie śmiać ponieważ nie mówie że tak napewno jest to są tylko przypuszczenia i jeśli ktoś jest czegoś pewny to powtarzam niech da DOWODY
Michaello
01-11-2006, 15:58
@Up
Co do zagadek rooka to do zadnej nie ammy ''dowodow''.
Antykwaczor_z_Calmery
01-11-2006, 18:23
@Nololob
Powiedzialem, ze to moja teoria. A z tego co widac to nie ma nigdzie indziej na Rooku tajemniczego teleporta. Jedyny inny jest w training room.No ale jest taka możliwość, że np. jeśli ktoś dostanie się do Ghoula (to tylko teoria) to może szukając przejścia kilofem... ale no cóż. Jak się dostać do Ghoula? Tego to nawet Tadziu Rydzyk nie wie.
Marcin24
01-11-2006, 20:20
Dlaczego wszyscy myślicie że do ghoula dostaniecie się kilofem, wiele razy Rookgaard był "pickowany" i nic to nie dało. Może trzeba poszukać innej metody...
Michaello
01-11-2006, 20:22
Co masz na mysli? Machete? Shovel? Fishing rod?
Marcin24
01-11-2006, 20:33
W Anrakhmun jest tak że trzeba położyć jedną scarab coins na czymś tam i cię teleportuje może coś takiego jest na Rooku (to tylko przypuszczenia)
- Prodigy -
02-11-2006, 14:59
Ja tam zawsze lubie spojrzeć na takie rzeczy z troche innej strony :). Większość osób w tym temacie, zastanawia się "jak dojść do Ghoula", a czy ktoś zapytał się wogóle "Jak ten Ghoul się tam znalazł" ? Może dowiadując się, jak Ghoul dostał się w miejsce swojego aktualnego pobytu, byłoby łatwiej stwierdzić czy dojście do niego faktycznie jest niemożliwe/możliwe.
http://img134.imageshack.us/img134/8694/ghoul3no2.jpg
Zacznijmy od początku, a więc od dojścia doń. Jak wiadomo, drogę do Ghoula rozpoczynamy od jednego z trzech leżących obok siebie grobów - Urbata Afgars, Kendrama Benson oraz Polgana Bonechrusher. To właśnie grób tego drugiego wiedzie nas do Katana Room. Tak więc pojawia się pierwsze pytanie - "kim był Kendram Benson ?". Poszukałem trochę o tym na forach WoT, www.tibiabr.com oraz tibianews.net, w rezultacie czego na ostatnim z wymienionych natknąłem się na bardzo ciekawy artykuł o genesis Rookgaardu, w którym wspomniano właśnie o naszych 3 bohaterach, w tym również o Kendramie. Oto fragment:
Some say that Urbat Afgars, Kendram Benson and Polgan Bonechrusher were great heros. The legend also tells that it was Kendram who killed the dragon (...).
Jak czytamy w drugim zdaniu, opowieści mówią, że trzej wyżej wymienieni, byli wielkimi bohaterami, lecz wśród nich szczególnie zasłużył się właśnie Kendram Benson, który, jak mówi opowieść, pokonał smoka, którego to ciało skrywa obecnie pewne przedmioty. Jaką bronią się posługiwał ? W jaki sposób pokonał smoka ? Tym zajmiemy się może kiedy indziej, gdyż raczej mało ma to wspólnego z obecnością Ghoula. Teraz nasuwają mi się kolejne pytania - czy podziemna grota została w jakiś sposób wybudowana pod grobem Kendrama, czy też była już tam dużo wcześniej, a grób naszego bohatera świadomie usytuowano właśnie nad nią ? Mi osobiście bardziej pasuje ta druga wersja, lecz mogę się mylić. Jednoznacznej odpowiedzi na to nie ma, a co gorsza, poprzednie 2 pytania rodzą kolejne "w jakim celu ?".
Przejdźmy więc o krok dalej i zagłębmy się do wnętrza podziemi. Naszymi pierwszymi przeciwnikami są zwykłe pająki oraz trujące pająki. Idąc dalej w głąb, napotykamy Szkielety oraz Rotwormy. Skąd wzięło się tam tyle tego cholerstwa ? Nie wiem i szczerze powiedziawszy nie bardzo mnie to interesuje, lecz ciekawi mnie skąd wzięło się to:
http://img263.imageshack.us/img263/8498/ghoul2va5.jpg
Około 20~ ciał w różnej fazie rozkładu, w tym jedno skrywające pewien klucz. W tym momencie wg mnie, dochodzimy do pierwotnej aktywności Ghoula w tej krypcie. Moim zdaniem są to ciała nieszczęśników, którzy zbłądzili do tej jaskini, a z których to Ghoul wyssał energię życiową, rozrzucając bezładnie ich zwłoki na ziemię. Problem polega na tym, że Ghoul obecnie znajduje się aż dwa piętra, pod pokazanym na powyższym obrazku miejscem. Jak się tam dostał ? cóż, można by spekulować, ale i otym za chwilkę wspomnę. Zgodnie z ułożonym w mojej głowie planem wydarzeń, na "scenie" pojawia się Kendram, lecz nie sam - wespół ze swoimi towarzyszami - Urbatem i Polganem. Sądzę iż byli oni przyjaciółmi, a jesli nawet nie, to na pewno się znali, gdyż Rookgaard aż tak rozległą wyspą nie jest, tym bardziej zważywszy na ich rzekome wybitne dokonania i zasługi. Tak więc Kendram przechadzając się po wyspie, lub po prostu szukając kolejnej przygody, natrafia na tajemniczą grotę. Wiedziony ciekawością oraz widokiem całej masy ciał przedziera się wraz z towarzyszami w głąb krypty przez wszystkie napotkane potwory i dociera do tego oto miejsca:
http://img141.imageshack.us/img141/8775/ghoul1hv4.jpg
...gdzie zastaje Ghoula w otoczeniu kilku potworów i co ważne, kolejnych dziesiątek ciał. Patrząc na sumaryczną ilość leżących w całej krypcie zwłok, można wywnioskować, że Ghoul "rezyduje" tam już od dłuższego czasu. Kendram, jak na prawego i dzielnego bohatera przystało, nie może pozwolić, aby rzeż była kontynuowana. Nie wykluczone, że próbował stoczyć walkę z Ghoulem, lecz widząc jego wrodzone zdolności do samouzdrawiania się i wysysania energii życiowej, wycował się na powierzchnię wraz z przyjaciółmi. Patrząc na ostatni obrazek, widzicie zaznaczone przeze mnie ściany, które z pewnością nie były pierwotnym krajobrazem tego miejsca. Założę się o 3 cyferkę mojego ACC numberu, że są one (ściany) dziełem ludzkich rąk i - co nie wykluczone - mogły to być ręce Kendrama oraz jego towarzyszy.
Jak więc dalej potoczyły się akcja ? (Pamiętajce, że to tylko MOJA TEORIA, w dodatku chyląca się nieco w stronę RPG, zbudowana na podstawie mojej własnej wyobraźni, co nieznaczy, że całkowicie odbiega ona od rzeczywistych wydarzeń - tego nie wiemy). Kendram prawdopodobnie postanowił zamurować potwora w jaskini, pozbawiając go tym możliwości dalszego mordowania napotkanych ludzi. Tutaj mój w miarę pewny, jak dotąd ton, słabnie. Nie wiem, co tak naprawdę stało się dalej i jak potoczyły się losy każdego z 3 bohaterów. Nie dociekałem też, skąd wzięły się zapieczętowane drzwi, ponad pomieszczeniem z Ghoulem. Możliwe, że w podczas próby uwięzienia potwora, dwoje z trzech towarzyszy zginęło (...a przy ich ciałach, obecnie możemy znaleźć katanę, oraz viking helmet), na wskutek walki z panoszącymi się tam monstrami, a ostatni pozostały przy życiu, bojąc się, że klucz do zapieczętowanej komnaty dostanie sie w niepowołane ręce, chciał ukryć go gdzieś zdala od tego miejsca, lecz zginął w drodze do wyjścia, zaatakowany przez Rotwormy (...a przy jego zwłokach, możemy odnaleźć dziś wyżej wspominany klucz). Jakkolwiek to było - Ghoul został (przez kogoś~) uwięziony i to tak na prawdę jedyna rzecz, której jestem pewien w całej tej historii. Chętnie poznałbym Wasze teorie na ten temat - być może ktoś posiada szerszą wiedzę na temat któregoś z 3 bohaterów, bądź samego Ghoula. A do wszystkich malkontentów, którzy uważają temat za głupi i spisują go na straty, chciałbym powiedzieć, że IMO mylą się, bo nie chodzi w nim o to, żeby komentować wyłącznie - głupi, bądź, co bądź - pierwszy post założyciela tematu, ale o wyrażanie w nim własnych domysłów, faktów i teorii, jak ta, opisana wyżej przeze mnie.
Yours Pell
PS: Dziękuje Outsane'owi za "pożyczenie" mi swojej postaci w celu "pstryknięcia" tych trzech fotek ;)
Antykwaczor_z_Calmery
02-11-2006, 15:16
@up
No ciekawe ciekawe. Nareszcie choć jeden jedyny myśli. :D
Michaello
02-11-2006, 15:25
@2xUp
Ciekawe bardzo i fajny zrobiles eksperyment. To calkiem prawdopodobne. :) Pierwszy raz czytalem jakiegos posta z taka uwaga ;p Tylko jak oni ''wybudowali'' ten mur zanim ghoul i roty ich nie zabily to ja nie wiem ;]
@Michaello:
Jest jedna możliwość:
Być może ze względu na swoją regenerajcę ghoul "odżywał" nawet po poćwiartowaniu(jak np trolle w Icewind Dale)- w końcu przecież potrafi się leczyć a broń z rooka niema zbyt dużej siły więc bohaterowie rozćwiartowywali ghoula w czasie budowy muru gdy ten zaczynał się "sklejać".
Co wy o tym sądzicie??
Marcin24
02-11-2006, 19:32
@prodigy
Wielkie GZ bardzo nam pomogłaś
@up
trochę ryzykowna teoria...
Dobra mamy historię jak to się stało że ghoul znalazł się tam gdzie jest. Może trzeba by popytać NPC o Bensona i spółkę i możliwe że to oni dadzą nam wskazówki
Michaello
02-11-2006, 19:41
@Marcin24
Zaraz to sproboje i dam edita jaki przyniesie efekt ;)
3 groby, 2 do których nie można wejść...to ja się pytam gdzie ciało Kendrama Benson'a ??Chyba wiecie o co mi chodzi ;)
@Down
A co to ma do tematu ?? -.-
wiecie moze jak "instynkt" wbije na rooku 100 lvl to dostanie w prezencie od cipow scale armor wiecie marzenia :D
Michaello
02-11-2006, 19:45
@Uther92
Zobacz...
Możliwe, że w podczas próby uwięzienia potwora, dwoje z trzech towarzyszy zginęło (...a przy ich ciałach, obecnie możemy znaleźć katanę, oraz viking helmet), na wskutek walki z panoszącymi się tam monstrami, a ostatni pozostały przy życiu, bojąc się, że klucz do zapieczętowanej komnaty dostanie sie w niepowołane ręce, chciał ukryć go gdzieś zdala od tego miejsca, lecz zginął w drodze do wyjścia, zaatakowany przez Rotwormy (...a przy jego zwłokach, możemy odnaleść dziś wyżej wspominany klucz). Jakkolwiek to było - Ghoul został (przez kogoś~)
Ale to tylko teoria i w takim razie co robię tam te dwa pozostałe groby ??
I jeżeli te ciała w których jest klucz, katana i hełm to ich ciała to skoro ghoul był zamórowany to co ich zabiło, a skoro byli takimi wielkimi wojami, pokonali w końcu smoka to chyba nie padli od rotwormów.
@down
Ale co ich w takim razie zabiło, bo w to, że padli z sił nie wieże, bo nie walczyli już wtredy z ghoulem, bo już wtedy był zamurowany...
Michaello
02-11-2006, 20:06
Moze padali juz z sil i skonali? Albo ich cos dobilo?
@Edit
Sprawdzilem NPCow: Hyacinth, Blind Orc, Obi, AlDee, Willie, Dallheim, Cipfried, Lily, Amber, Dixi, Tom i Seymour. Zaden z nich nie reaguje na slowa: Kendram Benson, Urbat Afgars oraz Polgan Bonechrusher. Moze pomozecie mi i sprawdzicie NPCow dla pacc, czyli: Norma, Loui, Willy oraz LeDelle (czy jakos tak)?
Marcin24
02-11-2006, 20:50
@2up
Dobre pytanie
@up
A jak pytałeś Blind Orca językiem Orców? Przecież tam masz tylko słowa na kupno, może w języku orków są jakieś niepoznane słowa?
Alessandro Del Piero
02-11-2006, 21:02
@Uther
Wtedy kiedy go zamurowywali jakoś musieli go powstrzymywać np. 1 muruje 2 walczy i po jakimś czasie zmiana. Kiedy 2 poległo w walce, 3 kończył murowanie i uciekł strasznie osłabiony, lecz na swojej drodze napotkał rotwormy, lecz był już tak słaby, że nie dał im rady. A co do tych grobów to są one na tyle blisko, że jest to 1 wielki grobowiec.
Michaello
02-11-2006, 21:07
@Marcin24
Do orka powiedzialem najpierw nie mowiac ''charach'' (jego reakcja oczywiscie: ''Buta Humak!''), a potem normalnie i nic nie powiedzial. A skad mam wiedziec jak jest to i tamto po orkowemu. Zrobilem co moglem.
@Alex
To calkiem prawdopodobne ;)
@All ludzie z PACC
Jeszcze raz was prosze zebyscie zobaczyli czy 4 NPCow dla pacc reaguje na te slowa!
Czas na moją bardzo ryzykowną teorie.
(...) Po pokonaniu smoka, Kendram stał się pyszny (nie, nie bardzo smaczny, tylko samolubny, podziwiający samego siebie). Pewnego razu, zapędził się w te okolice, a tak wierzący we własne siły, zaqczął walczyć z pająkami. Gdy te, zaczęły wygrywać, wezwał na pomoc swoich przyjaciół. Ci, początkowo, nie przybyli mu na pomoc, bo byli nań wściekli, jednak potem, gdy wołania ucichły, przerazili się i pobiegli pędem. Okazało się, że wojownik, próbując ucieczki wskoczył na stos kamieni, który zapadł się, i ten wpadł do dołu, gdzie pojąki go dobiły. Urbat i Polgan wskoczyli natychmiast, i rozpędzili pająki, a następnie próbowali przywrócić Kendrama do życia (zakładając, że jeden z nich mógłby być czarodziejem, mogliby to zrobić magią), jednak odniosło to odwrotny skutek. Kendram powstał, jedak nie był żywy. Nie był też martwy. Zabił swoich przyjaciół, a następnie zmęczony, upadł znowu. Gdy ludzie znaleźli trzy ciała, postanwoili użądzić pogrzeb. Nawet nie wyciągali ich z dołu. Poprostu zakopali otwór, i postawili tabliczki. Gdy światło słoneczne przestało wpadać do jaskini, Kendram powstał znowu. Był nieumarły, jednak miał jeszcze odrobine myśli. Zrozumiał co zrobił, i byłu mu żal, wykopał więc tunel, i zabrał ciała przyjaciół ze sobą. przedarł się do małej komnaty, pustej, gdzie jedynie udało mu się zbudować schody.Wskrzesił tam swoich przyjaciół, jednak zostali oni jedynie bezmyślnymi szkieletami. Postanowił on pozostać z nimi w tym miejscu. Niestety, niedługo zwykli mieszkańcy wyspy, dowiedzieli się o śmierci wojownika, wielkiego wojownika, i postanowili spenetrować grób. On, zaś niechciał do tego dopuścić. Pierwszych kilku, zabił odrazu, jednak znowu poczuł żal. Stworzył z nich takie same szkielety, jadnak bardzo go to zmęczyło. Z każdym zabitym tracił kawałek swego człowieczeństwa. Było ich jeszcze mnóstwo, a on coraz mniej był człowiekiem. "Setki poległych"-pomyślał pewnego razu-"wszystko to z mojego powodu". Ostatnim odruchem człowieka w nim, wypuścił ogromne robale do pilnowania tunelu, a potem w swojej jaskini zbudował mur. Zamknął w nim jedynie siebie i swoich przyjaciół, oraz jednego robaka. Dzwignie otwierającą drzwi ukrył pod słupem, poza komnatą, by już nigdy go nie skusiło by wyjść, a samego siebie, zamurował w bocznej jeszcze komnacie, by w razie wejścia kogoś tu, nikomu już nigdy nic nie zrobił...Nigdy...
Michaello
03-11-2006, 08:07
@Michoss
To nawet prawdopodobne ale... Sa trzy swieze ciala: jedno z klluczem, a drugie i trzecie z katana i viking helmetem. Skad by sie wzielo to cialo z kluczem i te inne? (Bo przeciez jakby zamienil ich w szkielety to by nie bylo cial). Ale i tak GRATKI pomyslu!
Chmm..Co do zamieniania w szkielety mialem na mysli tylko "tych pierwszych kilku" (szkielety w pierwszym pokoju przed poisonem) ale co do ciał z itemami nie moge Ci powiedzieć :]
Fpitolony w sprawe
03-11-2006, 10:49
A jeszcze pozostal ded w ktorym respi sie small axe :P, a ta teoria 2xup juz za bardzo naciagana...
A jeszcze niby jak "postawilby" te roty zeby pilnowaly tego... No i jeszcze fieldy xD...
Marcin24
03-11-2006, 14:25
Dobra ale nic nam nie wytłumaczyło jak tam się dostać. Według mnie trzeba popytać Blind Orca (jest tak stary że aż oślepł) więc pamięta stare czasy ale trzeba go zapytać po "orcowemu" zapewne gdzieś jest drugi scroll z językiem orców. Trzeba by pokombinować
Michaello
03-11-2006, 14:39
@Marcin24
Nie ludz sie, ze znajdziemy kiedykolwiek cos jak tam sie dostac. Dla mnie NPCe nic nie pomoga. Moim zdaniem na razie to tylko mit i uatrakcjnienie gry... Tylko Cipsoft moze cos zdzialac. Te wszystkie zagadki Rooka... Poczekajmy na zimowy UPDATE, moze rozwiaze sie jakas zagadka, a moze kolejna przybedzie... Poczekajmy ;)
Kolejny update... W sumie czekamy już długo. Moim zdaniem teoria Pella jest najlepsza jednak również naciągana. Nie wiadomo w jaki sposób udało im się zamurować ghoula i kilka rzeczy wciąż jest zagadkowych. A może ten co zabił smoka (nie pamiętam jak się zwie) wciąż żyje... Hmmm trzeba szukać...
Marcin24
03-11-2006, 19:55
@michaello
Ok może się teraz nie dowiemy ale pomyśleć zawsze można.
P.S. Znasz może dokładną datę uptade?
Marcin24
21-11-2006, 18:36
http://hunted.pl/2006/11/21/xmas-upadte-przeciek/ <------ Mały przeciek dotyczący uptade jest w nim wzmianka o Rooku więc może wkońcu zagadka ghoula nam się wyjaśni...
Ja wam powiem, że do ghoula nie było nigdy i narazie nie ma wstępu, a co do mino maga, jest jakaś możliwość zabicia go, nie raz zdażało mi się zobaczyć jak ktoś go bije... Oczywiście, widziałem jak gineli, nikt go chyba jeszcze nie pokonał... A co do tego zimowego update, moim zdaniem dorobią dość niezłą część rooka i dojdą do niej potworki lepsze niż te, które są teraz. Możliwością jest również, że dodadzą nowe potwory, które będą wyłącznie na Rookgaardzie... Czyż nie? :D
Marcin24
24-11-2006, 17:59
a co do mino maga, jest jakaś możliwość zabicia go, nie raz zdażało mi się zobaczyć jak ktoś go bije... Oczywiście, widziałem jak gineli, nikt go chyba jeszcze nie pokonał...
Może screena byś dał?
@Marcin24
Coś ty .....podał. Domki...chyba jak co to na mainie . Czy ty to wogóle czytałeś?
Marcin24
27-11-2006, 20:16
@up
Ja czytałem ale mam wątpliwości czy ty to zrobiłeś bo gdyby tak było to byś zauważył zdanie: "Z pewnych żródeł wynika,że zmian doczekają się wreszcie gracze z wyspy Rookgard. Zmiany mają dotyczyć za równo, nowych miejsc jak i samego klienta gry."
Na temat czy na Rookgardzie jest możliwe przejście na maina, czy jest możliwe zdobycie Spike Sworda i scale armora możnaby było napisać pracę doktorską, ale ja jako grający od jakiego czasu w Tibię (2 lata) coś na ten temat powiem.
Nie pomijając żadnego faktu i zbierając informacje:
1. Na tibianews.net została wpisana informacja (niby) prawdziwa, że pewna Rookstayerka z pewnego servera zdobyła Boots of Waterwalk (buty do chodzenia po wodzie) i zdobyła Spike Sworda (Sword of Fury) z wyspy na północy Rookgardu. Screen wyglądał jakby był to Quest. Link z pełnymi informacjami był zamieszczony w temacie odpowiedzi na bajery z rooka.
2. Podobno na Mainland prawdopodobnie przez teleport za drzwiami do pokoju Minomagiem dostał się Sunrise i pewna grupka osób zobaczyła go i ścigała go w Mintwallin.
3. Sunrise i jego ekipa przepickowali cały Rookgard, kratka po kratce i nie znaleźli żdnego klucza lub ukrywają to.
4. niepotwierdzona informacja! Sunrise przyznaje się do tego, że ma Spike Sworda, lecz nie mówi jak to zrobił.
5. Rookguardian de'Bove (Polka) przyznaje się, że korzysta z ekwipunku jak przeciętny Rookstayer i nie ma Spike Sworda ani Scale Armor, sama chciałaby,wylootować z minosa poison daggera.
6. Wszystkie inne informacje, że brat brata kolegi ip. nie są potwierdzone i ten ktoś oficjalnie tego nie podał.
To jest to, wszystkie fakty i potwierdzenia, jeżeli ktoś ma więcej niech pisze w tym lub w temacie odpowiedzi na bajery z rooka Stonogi. bye
Marcin24
05-12-2006, 22:09
@up
no nieźle mam tylko jedno małe zastrzeżenie ten temat jest (tylko i wyłącznie) o ghoulu ale wiem że wprowadziłeś nam dużo ciekawych informacji więc dzienks
P.S. masz może jakieś screeny?
Przekopałem z kumplem i przepickowałem cały katana room i nic nie znależliśmy ;(
:wiking: :mag: :flaga_pl: :mag: :wiking: :Ork: :elf: :swe: :elf: :Ork:
Ghoul jest tam tylko po to aby dać klimat grze.
Tak samo jak mino mag.
Ew. po to abyście sie nie nudzili :P
Antykwaczor_z_Calmery
05-12-2006, 23:06
@up
no nieźle mam tylko jedno małe zastrzeżenie ten temat jest (tylko i wyłącznie) o ghoulu ale wiem że wprowadziłeś nam dużo ciekawych informacji więc dzienks
P.S. masz może jakieś screeny?A ty wprowadzisz nam chociaż jakieś informacje na ten temat?
Pan Klocek
16-12-2006, 18:34
Chyba kazdy zauwazyl ze cos sie zmienilo w Ghoul Room po updacie. Droga i wystroj. Ale mysle ze te wszystkie lata nie sluzyly dobrze scianie ktora pilnuje tego nieumarlego. Dla wyjasnienia zamieszczam screen.
http://i26.photobucket.com/albums/c145/Klocek22/ghoul.jpg
Jak widzicie, mech, wilgoc i lata sprawily ze sciana pekla w jednym miejscu, czyzby szansa dla nas? Moze pick? A moze maca? Nie mialem czasu zeby to zbadac wiec moze ktos to wyprobuje?
Michaello
16-12-2006, 18:41
@Pan Klocek
Dla mnie to po prostu ozdoba, ktora bardziej urealistycznia gre (przeciez w podziemiach porosl mech, pajeczyny etc.).
Z nowego NPCa Paulie nic nie wyciagnalem oprocz "name", "job", "bank account" etc. :(
Bardzo mozliwe, trzebaby poprobowac, moze ewentualnie popytac troche npc.
Tom The Tanner
16-12-2006, 20:22
Kataną i pickiem nie da rady, sprawdzałem zaraz po update :( Ta ściana powtarza się też w kilku innych miejscach. Uważam, że odpowiedzi należy szukać w nazwiskach widniejących na tabliczkach przed grobem. Informacje o nich nie mają najemniejszego powiązania ze sprawą. Nareszcie w Katana Room naprawili ten bug w pomieszczeniu do którego potrzebny jest key. Brakowało kawałka ściany i można było tam wejść, teraz już nie. Fieldów jest mniej. Jednak wielu newbie przedzierając się przez roty wpadają do dziury w biegu prosto na poison gas. :/ Mam nadzieję, że to zostanie zmienione.
Prawda że dziwne? Paulie pojawił się bez najmniejszych modyfikacji w fabule co jest interesujące.. 0_o
Marcin24
16-12-2006, 21:06
Z ghoulem najdziwniejsze jest to że nikt nic o nim nie wie, o Mino Magu jest wiele pogłosek a ghoulu nic... Ciekawe dlaczego?
@Pan Klocek
Dla mnie to po prostu ozdoba, ktora bardziej urealistycznia gre (przeciez w podziemiach porosl mech, pajeczyny etc.).
Z nowego NPCa Paulie nic nie wyciagnalem oprocz "name", "job", "bank account" etc. :(
Chodziło mu o rozwaloną sciane?
Marcin24
16-12-2006, 21:49
@up
To niczemu nie dowodzi ponieważ tam w wielu miejscach jest rozwalona ściana...
Znowu próbowałem <z kumplem zecz jasna :p > przekopywac katana room i próbowaliśmy z różnych broni < Carlin Sword, Katana, Comabat Knife :) > i tez to nic nie dało kumpe lstracił mymotywacje ;) ale bedziemy próbować :) :baby:
@up
To niczemu nie dowodzi ponieważ tam w wielu miejscach jest rozwalona ściana...
Widzisz looka? Jak się da na inne ściany nie ma takiego napisu o ile się nie myle. Jeśli kogoś wprowadzam w błąd przepraszam.
@all
Życzę powodzenia w znalezieniu wejścia do ghoula ^^
@topic
Nie sądzę, żeby uszkodzona ściana po update w pokoju ghoula miala jakis sens w rozwiazaniu tej zagadki. Możemy sobie tutaj myśleć, co by było gdyby...
Taki sam mur jest przy szkieletach na północnym-zachodzie (koło orków)... też jest "broken brick wall"... Po prostu ozdoba, niestety.
Marcin24
17-12-2006, 17:44
Widzisz looka? Jak się da na inne ściany nie ma takiego napisu o ile się nie myle. Jeśli kogoś wprowadzam w błąd przepraszam.
Na wszystkie ściany to samo: "broken brick wall".
Coś czuje że się tam nie dostaniemy; nie ma żadnych wskazówek lub nawet pogłosek u NPC i w książkach.
Wiem, że nigdy nie będzie dojścia do Mino Maga ani Ghoula, ale wasze pomysły są ciekawe. Tylko dlatego tu zaglądam 8o
Fpitolony w sprawe
17-12-2006, 17:58
@up
Tak..., tylko CIPsoft dodal w tym updacie dla nas niezla niespodzianke ;], wiec moze "przygotowuja" sie (albo nas :P) do wprowadznia questu czy dojscia do MM i ghoula ... Oczywiscie to tylko moje przypuszczenia :P. Ale pomarzyc nigdy nie zaszkodzi :D
Marcin24
17-12-2006, 18:41
Wiem, że nigdy nie będzie dojścia do Mino Maga ani Ghoula, ale wasze pomysły są ciekawe. Tylko dlatego tu zaglądam 8o
Do Ghoula pewnie nie ale do Mino Maga musi być dojście jak nie na Rooku to w Mintwaillin (przecież gdzieś musi być drugi teleport).
Lol temat do kasacji....
kolezka kolezki kolegi znalazl droge do wejscia... NO COMMENT PLZ!!!!!
Ghoul jest na rooku ale.....
Nigdzie na rooku nie mozna znalezc klucza do Ghoula....
Dawno temu CipSoft juz zrobil aby nikt nie mogl wejsc tam..
tak jak z amulet of life.... X(
Wlasnie tak! nie ma klucza do tego ghoula!(chyba ze GM) A moze ten kolega kolegi twojego kolegi kolegi KLAMAL?!! Bo jesli stary wierzysz w takie bzdury to chyba noob jestes.
Fakt chyba klucz do gohula nie istnieje :( A szkoda bo tyle czasu z kumplem wytracilismy i on wyszedł na mineland :(
Pan Klocek
17-12-2006, 22:44
Na wszystkie ściany to samo: "broken brick wall".
Coś czuje że się tam nie dostaniemy; nie ma żadnych wskazówek lub nawet pogłosek u NPC i w książkach.
A nieprawda, tylko ten kawalek w tym miejscu jest "broken".....
Hmmm to byla tylko propozycja, taka teoria. I jak tak sie zastanowie to byla chyba normalna, taka zwykla. ":Ghoul jest za sciana, ktora jest popekana, oslabiona, wiec moze by ja zniszczyc" ale widze ze to jest zbyt normalna teoria.
Wydaje mi sie, ze za bardzo oczekujecie czegos super dziwnego w rozwiazaniu questa. A moze jest tak jak Knightmare mowil? Ze wszyscy szukaja czegos malutkiego a rozwiazanie maja pod nosem?
Proszę, oto zaznaczone wszystkie broken brick walle w tym pomieszczeniu:
http://img222.imageshack.us/img222/6713/ghoulbb2.jpg
Poza tym są one również w jaskini skletów koło wasp tower. Wątpie żeby były do zniszczenia...
Marcin24
18-12-2006, 16:53
Jak nie wiecie czym to zniszczyć to poszukajcie na mainie takiej ściany i próbujcie walić czym popadnie, może się uda. A jeśli nie uda się (czego jestem pewien na 99,99%) to trzeba będzie poszukać innej teorii... I może rozwiązanie jest tuż pod nosem...
@Do pewnych osób...
Macie racje... Klucza do Ghoula nie ma i nigdy nie będzie. Ale te wasze głupoty o tym że był i Cipsoft usunął są bez sensu... Nie wiem jak wy, ale ja nie wkładam żadnego klucza w ściane. Moji rodzice nie zamurowali mi wejścia/wyjścia i jestem przekonany, że nie chcą tego zrobić -.-'
@Up: Chyba chciałeś powiedzieć Mainland.. ?
@Topic: Ghoul to tylko ozdoba i trzeba sie z tym pogodzić.
Pezetdeer.
Pan Klocek
18-12-2006, 19:06
Jak nie wiecie czym to zniszczyć to poszukajcie na mainie takiej ściany i próbujcie walić czym popadnie, może się uda. A jeśli nie uda się (czego jestem pewien na 99,99%) to trzeba będzie poszukać innej teorii... I może rozwiązanie jest tuż pod nosem...
Ty chyba nei bardzo rozumiesz, to nie jest "jakas sciana na mainie" to jest sciana w ghoul room. Juz niewazne, wiemy ze to nie dziala. Ale chodzi mi o to zebys zrozumial, tak wygladaja niektore questy! Jest np taki jeden gdzie sie pickiem uderza w skale i w tym momencie dostajesz klucz. I to nie jest tak ze jak walniesz "w jakas skale" to dostajesz klucz. Tylko ja walniesz pickiem i tylko pickiem w ta konkretna skale.
Ja na tej zasadzie rozumiem "ukryte" questy na rooku. To jest cos logicznego ale zarazem niespotykanego....... bede szukal dalej, ale wlasnei taich rzeczy jak "broken brick wall" a nie typu "rzucanie rybami na wyspe z spiked swordem" albo "uty chozenia po wodzie" czy "nasladowanie ghoula w chodzeniu" bo widze ze takei teorie tutaj przoduja
Marcin24
18-12-2006, 21:45
Ty chyba nei bardzo rozumiesz, to nie jest "jakas sciana na mainie" to jest sciana w ghoul room. Juz niewazne, wiemy ze to nie dziala. Ale chodzi mi o to zebys zrozumial, tak wygladaja niektore questy! Jest np taki jeden gdzie sie pickiem uderza w skale i w tym momencie dostajesz klucz. I to nie jest tak ze jak walniesz "w jakas skale" to dostajesz klucz. Tylko ja walniesz pickiem i tylko pickiem w ta konkretna skale.
Ja na tej zasadzie rozumiem "ukryte" questy na rooku. To jest cos logicznego ale zarazem niespotykanego....... bede szukal dalej, ale wlasnei taich rzeczy jak "broken brick wall" a nie typu "rzucanie rybami na wyspe z spiked swordem" albo "uty chozenia po wodzie" czy "nasladowanie ghoula w chodzeniu" bo widze ze takei teorie tutaj przoduja
Nie chodzi mi o quest w ścianie tylko o rozwalenie tej ściany o czym niektórzy mówią...
Pan Klocek
18-12-2006, 22:17
Nie chodzi mi o quest w ścianie tylko o rozwalenie tej ściany o czym niektórzy mówią...
Mi tez nie chodzi o questa w scianie!!!! Chodzi mi o to ze np w tym miejsu ta sciana jest "questowa" i ze da sie ja rozwalic z picka bo ona jest questowa!!!
I to ja napisalem, ze "prawdopodobnie" cos mozna zrobic z ta sciana. PRAWDOPODOBNIE, nie mowilem ze na bank, to byla tylko taka hipoteza.....
Niewazne!! Juz wiemy ze nie dziala i koniec :/
@Up: Chyba chciałeś powiedzieć Mainland.. ?
@Topic: Ghoul to tylko ozdoba i trzeba sie z tym pogodzić.
Pezetdeer.
Dokładnie. ;]
Coś mi sie wydaje że ten gghoul jest dla picu i nie można do niego dojść :(
<odkryłem ameryke>8o
filobossek2
19-12-2006, 17:24
A według mnie xD, by dostać się ghoula, należy znaleźć dźwignię. Tak samo wygląda quest na mainie ~ tower - chyba wiecie o co chodzi. Na dezercie dźwignia, która otwiera mur.
ta dżwignia moi drodzy jak każdy rookstayer wie jest w pokoiku Toma The Tannera <ja odkryłem Antarktydę>:D
filobossek2
19-12-2006, 17:48
A ja nawet wiem jak sie do niej dostać ;P
Mianowicie, trzeba tak zaludnić rookgaard wręcz niewykonalnie blokując każdą kratkę. Po zalogowaniu wloguje cię na paru jedynych wolnych miejscach, czyli gdzieś w zamkniętych pokojach, u mino mage lub w sklepach NPC.
Mianowicie, trzeba tak zaludnić rookgaard wręcz niewykonalnie blokując każdą kratkę. Po zalogowaniu wloguje cię na paru jedynych wolnych miejscach, czyli gdzieś w zamkniętych pokojach, u mino mage lub w sklepach NPC.
Jeden z niewielu pomysłów, które mogłyby zadziałać! Tylko żeby nie wywaliło na mainland. Niestety zbyt nierealny.
Michaello
19-12-2006, 18:21
Ten pomysl nigdy nie wypali...
-Nigdy nie bedzie tylu ludzi na rooku,
-Nie warto nawet probowac bo Cipy moga sie wkurzyc i wymazac Rookgaard z mapy swiata
-Jezeli by do tego doszlo (czego nie bedzie na 99.9999999...%) to ta osoba, ktora wg was (up) miala sie dostac do pokoiku MM lub ghoula by sie nie zalogowala (wyskoczylo by cos w stylu Error, ... etc.)...
Znajdzcie inny sposob, moim zdaniem to zbyt szalone przedsiewziecie xd
no pewnie przeciez na serwer moze wejsc jakies 10k osób a nawet wiecej z faccem. a z paccem to 4 razy tyle...
no i kolejek przeciez na tibii nie ma no!
filobossek2
19-12-2006, 18:24
Ten pomysl nigdy nie wypali...
-Nigdy nie bedzie tylu ludzi na rooku,
-Nie warto nawet probowac bo Cipy moga sie wkurzyc i wymazac Rookgaard z mapy swiata
-Jezeli by do tego doszlo (czego nie bedzie na 99.9999999...%) to ta osoba, ktora wg was (up) miala sie dostac do pokoiku MM lub ghoula by sie nie zalogowala (wyskoczylo by cos w stylu Error, ... etc.)...
Znajdzcie inny sposob, moim zdaniem to zbyt szalone przedsiewziecie xd
Nikt tego nie zrobił więc ani ja, ani ty, ani nikt inny nie może wiedzieć co się wtedy stanie... i czy w ogóle jest to realne.
Heh, to by nie zadziałało, ponieważ zadziałał by od dawna znany i wykorzystywany w grze bug. A mianowicie Teleport:P Po prostu zalogowało by cię w świątyni w miejscu, gdzie stoi inny gracz. Tak samo się dzieję, gdy na przykład wejdziecie po schodach na górę, a tam ktoś już stoi. Tak mi się przynajmniej wydaje. Nie daje cie kratkę obok, tylko stawia tam, gdzie ktoś już stoi.
Marcin24
19-12-2006, 20:03
Coś mi sie wydaje że ten gghoul jest dla picu i nie można do niego dojść :(
<odkryłem ameryke>8o
Może jakieś dowody?
Teraz macie bossa Mino nazywa sie Apprentice Sheng i jeszcze jest jakis boss cave rata ale nazwy nie znam a to co wy sypisujecie ghoul i mino mag nie da sie wejsc spike sword zwykla ozdoba tak jak skarbiec imperatora w kazz
ZAL.....
Pan Klocek
19-12-2006, 20:11
Heh, to by nie zadziałało, ponieważ zadziałał by od dawna znany i wykorzystywany w grze bug. A mianowicie Teleport:P Po prostu zalogowało by cię w świątyni w miejscu, gdzie stoi inny gracz. Tak samo się dzieję, gdy na przykład wejdziecie po schodach na górę, a tam ktoś już stoi. Tak mi się przynajmniej wydaje. Nie daje cie kratkę obok, tylko stawia tam, gdzie ktoś już stoi.
Hmmm nie wiem czy powinienem, ale sie przyznam, probowalem takiego tricku juz ;) nie na rooku ale na mainie z kolegami. I dzieje sie tak jak w depo kiedy wylogujesz sie w boksie a stana w tym miejscu 2 osoby. Jako ze po zalogowaniu nie masz sie gdzie pojawic, teleportuje cie do swiatyni w miescie do ktorego jestes przydzielony jako obywatel. W przypadku rooka bedzie to swiatynia na rooku ;) I w cale nie trzeba tyle osob zeby zasiedlic wszystkie kwadraty. Wystarczy z 7 albo 8 nie pamietam dokladnie tego rozkladu kwadratow przy drzwiach u Toma, jedno jest PEWNE, teleportuje cie do swiatyni a nie do pokoju.
A ze schodami to inna bajka. Jesli wejdziesz to wchodzisz na ta sama kratke co stoi inny gracz. Nie przenosi cie automatycznei na inne kwadraty. W ten sposob robilo sie pulapki na rooku. W sumie to nie wiem czy powinienem podawac ta recepte, ale niech to bedzie przestroga dla innych rookstayerow....
Na wasp tower blokowalo sie jeden hex boxami i rzucalo na nie smieci zeby znikly, a nastepnie ropowalo sie maaaaase potworow, od wezy po spearmana i szkieleta, do teg ostopnia ze w jednym kwadracie stal nawet 14 potworow!! Uwierzcie mi, rookstayerzy na 16 lvl nie wytrzymywali dluzej niz 5 sekund, a jak zeskakiwali to ktos na dole wpychal ich na dziure a osoba na gorze ropowala ich znow na kwadrat z potworami.....
Ekhmm przepraszam za ten okropny off top, ale to chyba odpowiada na pytanie ;)
Słuchajcie...
Mi to się zdaje że za mino magem może być tp lub schody no i jak się wejdzie to będzie qest z ghoulami itp..
Jakby było tylu ludzi xD Noob Chary z kolegami xD Ale ilu trzeba takich kolegów... Według mnie to jest jednyny pomysł (mimo że szalony), który by poskutkował.
Pan Klocek
19-12-2006, 21:02
Jaki z ciebie LOL Ghoul nie ma na roku mojim zdaniem ten temat jjest do DU... wiec jest do kasacji bardzo prosze Administratora by usunal ten beznadziejny temat!!!
O tak wielki znawco Forum, Ty nasza Wyrocznio!! Doradco Administratorow!!
Jesli twoim zdaniem cos jedt do kasacji to ma tak byc!! O tak wielbmy imie Twe !!
@ Topic
No to kolega nieweglo tutaj dal nam juz pelna, rozbudowana odpowiedz na to dlaczego nie ma na rooku ghoula, chlopaki wychodzimy na main, nie ma co tutaj robic.
A tak na serio pomijajac wypowiedzi Trolli.
Watpilem w istnienie questa na Ghoula, ale teraz kiedy CipSoft wzial sie a rook, znow mam energie szukac. Narazie skupilem sie na tej scianie (ciagle nei daje mi spokoju, bo dlaczego akurat jest tam peknieta a nie np mossy :P), piece of iron i broken sword ktorego wczesniej na rooku nie bylo :]
@up
Moment..Gdzie jest ten sword i piece of iron?
Gdzieś w pobliżu Ghoula?
Poborca_Podatkowy
19-12-2006, 21:12
Słuchajcie...
Mi to się zdaje że za mino magem może być tp lub schody no i jak się wejdzie to będzie qest z ghoulami itp..
Z tym to akurat nie zabłyszczałeś... Kłopot tylko jest w dostaniu siędo mino maga. Dostań się do mino maga, to już nikt nie będzie sobie zawracał głowy Ghulem.
P.S. Ej, nie rób więcej za gościa który zagląda na ostatnią stronę topicu i myśli, że błyszczy.
@ Topic
Kshaq sprawdzał teorię z Ghulem (chodzenie). Ja jak zwykle musiałem sam to zobaczyć, chodziłem tak jak on 2x dłużej niż Kshaq. Potwierdziła się jednak 1 teoria: rozbolały mnie oczy.
@Do tych wszystkich ktorzy produkuja farmazony ze Cipsoft usunal klucz do mino maga, quest na ghoula itp.
Nie wiecie - nie mowcie.
Knightmare mowil ze oni nigdy nie usuwaja zrobionych questow, tylko je utrudniaja.
Wiec...
Skonczcie trollizm w tym temacie ze usuneli klucz . < tu macie kropke
PS. Popieram kloca xD Mam rookstayera 12 lvl ale nim sie tylko bawie :P
@Down
Rozwalil mnie twoj opis z cytatem, o to:
Ej a z kond wy wiecie co bendzie napisane pod spodem ze piszecie Down i odpowieć?
Hahhahaauhaushasuahsha
@Edit down \/
A to moje obserwacje swiata i nieba:
13:02 Muchozool: koledzy mi mowia ze mam lagi, za ile moge je sprzedac?
14:03 Elder Tuwen: help pk 124 lvl
15:16 Elorarion Mas: znam gg gostka z cipsofu 9135911
19:57 Pedetix: naprawde pokazesz mi swampy?
17:14 Mathew Shadowsword: jutro mnie nie bedzie przez tydziennn!!!
11:26 Sorcerer Saus: kim ty jestes (procesja)
To sa realne ;p
@up
Ewentualnie zmieniają/dają inną nagrodę (tak chyba było z demon legs)
Edit:
@up
Niezły nie? xD
To oryginał!
Edit:
@down /\ XDDD
Stare te cytaty. A tego i tak nie przebijesz:
But two hunted sword (Wenre) <85gp>
(To ten sam co go umieszczałem w "chcesz się z noobw powyśmiewać" tylko następnego dnia)
Michaello
19-12-2006, 22:31
piece of iron i broken sword ktorego wczesniej na rooku nie bylo
Jak to nie bylo? Dodali w letnim upda'cie...
Pan Klocek
19-12-2006, 23:06
Jak to nie bylo? Dodali w letnim upda'cie...
Iron byl od bardzo dawna, tak dawna ze hoho.
A broken sword tez byl ale za zamknietymi drzwiami w gobo temple...... a teraz mozna go miec :D
Mathia13
20-12-2006, 12:15
no ghoul na rooku jest ale nie można go ruszyć bo jest za ścianą...tak samo mino mag. hmm ale słyszałm plotki że na antice kolesie byli na dragu(tak gdzie quest na copper shield i legion helmet) na rooku
lol?:p i przy okazji przyscy zgineli ehhe takie mity krażą
za jakiś czas pewnie ktoś powie że widzial demona na rooku ale w to raczej nikt nie uwieży ;D pozdro
Fpitolony w sprawe
20-12-2006, 12:47
@up
W ZYJACEGO draga na rooku tez nikt nie uwierzy ^^. Ale juz zaczynaja wkurzac mnie takie posty... Te o tym, ze nieda sie dojsc do ghoula czy MM tez... Po jaka cholere tacy ludzie w ogule sie tu wypowiadaja skoro uwazaja ze nie ma dojscia...? plz juz nie robcie offtopu...
no ghoul na rooku jest ale nie można go ruszyć bo jest za ścianą...tak samo mino mag. hmm ale słyszałm plotki że na antice kolesie byli na dragu(tak gdzie quest na copper shield i legion helmet) na rooku
za jakiś czas pewnie ktoś powie że widzial demona na rooku ale w to raczej nikt nie uwieży ;D pozdro
jest tam smok wawelski ale nieżywy a zgineli bo się nieodpowiednio przygotowali albo się nawzajem blokowali w ciasnych uliczkach ;)
Marcin24
23-12-2006, 14:00
spike sword zwykla ozdoba tak jak skarbiec imperatora w kazz
ZAL.....
ZAL..... Mnie ściska kiedy widzę takie posty a znasz coś takiego jak DOWODY?
słyszałm plotki że na antice kolesie byli na dragu(tak gdzie quest na copper shield i legion helmet) na rooku
Na queście Dead Dragon, tam jest Dragon ale nieżywy (bo niedawno go zabiłem :D)
Ja wam opowiem bajeczkę którą przeczytałem jak zaczynałerm z tibią. Na północy wyspy znajduje się mino do którego można sie dostać używając 6 boxów. Po zabiciu jego zabiciu wypadnie nam spike sword. A co do mino maga na rooku słyszałem że przez ten teleport mogą się przedostawać tam ludzie z maina.... ale to chyba pogłoski.
Ee ja nie sądze, że to pogłoski! Przecież Sunrise ma domek w Ab'Dendriel! I poszedł do Maintwalin (<-- niewiem, czy dobrze napisałem) i teleportował się na Rooka do pokoju Minomaga! Bo ja znalazłem jakąś książkę i tam pisało, że ,,portal jest niestabilny, dlatego posiłki z Maintwalin przybywają tu rzadko" Skoro portal jest niestabilny, to z Maintwalin można RAZ trafić do Minomaga a RAZ do Spike Sworda. Być może jeśli trafimy na Spike Sworda to zostaniemy teleportowani do Minomaga, aby zabić go potężnym mieczem i zdobyć brass armor 8o . A co do Ghoula to niewiem nic. :)
A może można otworzyć te drzwi od środka? A może w Maintwalin jest klucz do nich?A może jak się już zdobędzie nagrodę to portalem można iść jeszcze na ghoula? Albo ten teleport jest z powrotem do Maintwalin? Kto wie... ;)
Marcin24
13-01-2007, 16:38
@up
Jeśli chcesz pomóc to zapraszam ----->http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=107889
Necromancerr
16-01-2007, 20:43
omg nie wiem jak mozna w to wierzyc -.- :baby:
kolega babci dziadka wujka brata syna ma dsm na 1lvlu i bohy mu z rata leca :]
Marcin24
16-01-2007, 21:02
omg nie wiem jak mozna w to wierzyc -.- :baby:
kolega babci dziadka wujka brata syna ma dsm na 1lvlu i bohy mu z rata leca :]
Strasznie dużo nam tu wprowadziłeś wielkie thx
Czy mógłbym prosić modków o zamknięcie tego tematu? W linku 2up jest temat o ghoulu.
crystal12
24-03-2007, 14:44
ja myślę, że ten Ghoul to jeden z trzech bohaterów wymienionych na grobach. Możliwe, że jeden z owych towarzyszy był zły, a pozostali byli dobrzy. Może kiedy spał ci dobrzy zamurowali go, a on był tam tak długo, że zamienił się w ghoula... To moja teza...
NiePrzecietny
24-03-2007, 15:52
Jak dla mnie Ghoul to jak pytanie retoryczne odpowiedz jest oczywista... Nie mozna sie do niego dostac chcesz dowod? tibia ma 10 lat i jakos od 10 lat nikt sie nie pochwalil spike swordem
Marcin24
24-03-2007, 16:30
Jak dla mnie Ghoul to jak pytanie retoryczne odpowiedz jest oczywista... Nie mozna sie do niego dostac chcesz dowod? tibia ma 10 lat i jakos od 10 lat nikt sie nie pochwalil spike swordem
Aha czyli mam rozumieć że do Ghoula nie można się dostać bo nikt nie ma Spike Sworda?
NiePrzecietny
24-03-2007, 16:56
Aha czyli mam rozumieć że do Ghoula nie można się dostać bo nikt nie ma Spike Sworda?
Zle to ujolem inny dowod pokazcie mi takie cos co kiedys nie mozna bylo na rooku i to byla zagadka a tera mozna sobie tam pujsc ? tibia ma 10lat a takiej rzeczy nie bylo
Marcin24
24-03-2007, 17:58
Zle to ujolem inny dowod pokazcie mi takie cos co kiedys nie mozna bylo na rooku i to byla zagadka a tera mozna sobie tam pujsc ? tibia ma 10lat a takiej rzeczy nie bylo
Po długich godzinach prób odczytania twojego posta:
Po 1: Zainwestuj w słownik
Po 2: A od czego są uptade skąd wiesz że w tym uptade CipSoft nie zrobił questu na SS? Masz dowody? Przedstaw je.
Wiechoss
25-03-2007, 00:59
Wszyscy mowia ze Mino mag i Ghoul jest po to zeby pokazac poczatkujacym gracza co ich czeka na mainie , ale po co ??!! Przeciez zobacza tylko jego wyglada , nie beda wiedziec jaka maja sile i jak z nimi walczyc X( n/c
Wymyslcie cos innego ...
A co do questa to moze wlasnie w tym update zostal stworzony bo nie wierze ze trick ze znikaniem spike sworda jest tylko dla zabawy ...
Tom The Tanner
25-03-2007, 19:52
@Up.
Trick został wykonywany już wcześniej i to wiele razy. Nie wiadomo czy nieświadomie, czy też może z premedytacją, ale znikał. Co do ghoula to masz rację, wiele osób nie ma jak nabić posta i dlatego wymyśla głupawe historyjki. Inni nie pomyślą, tylko dorzucają swoje "mondre" trzy gp do tematu popierając.
Pomyślcie sami. Wykonujecie questa i za ścianą nagle znajdujecie jakiegoś umarlaka, który plącze się w pomieszczeniu wielkości schowka na szczotki. Nie wiem jak wam, ale mnie to nie zachęciło do maina. Ale też nie zniechęciło. Jakiś brudas se tam łazi... - pomyślałem i pomaszerowałem dalej. Historia o "zachęcie" jest baaardzo naciągana.
Może kiedyś było tam wejście, ale na pewno Ghoul nie jest teraz całkowicie niedostępny. Już śpieszę z dowodem! CipSoft GmbH nie popiera rookstayerów, prawda? Dobrze wiedział, że wystawienie tegoż potworka "bez sensu" zachęci wielu do wybrania tej profesji. Musiał mieć w tym jakiś cel. Musi być jakieś wejście. Gdyby go nie było pomieszczenie wraz z zawartością zostałoby usunięte wtedy, gdy znikały i drzwi. Można to również uznać za żart. Można. Jednak wyraz "można" ma to do siebie, że można wiele... uznać.
:)
Vial
Co do ghula to sam nie wiem :(
Ale za czasów mego maksymalnego noobizmu < z 2 dzien grałem w tibie >
to było 2 lata temu.
W tak zwanym trade room tera bank widziałem wieczorkiem żłoty bądz zółty armor mówiłem bratu że widziałem golden armora , gdyż na tibia.pl znalazłem żółty armor. Jakieś 2 tygodnie temu przypomniałem sobie o tym zdarzeniu i doszedłem do wniosku ,iż był to BRASS ARMOR nieżartuje i nie był to ots X(
Więc moge powiedzieć kiedys można było zdobyć brass armor na roku badz nadal można to zrobić
Venderer
26-03-2007, 00:45
to było 2 lata temu.
W tak zwanym trade room tera bank widziałem wieczorkiem żłoty bądz zółty armor mówiłem bratu że widziałem golden armora , gdyż na tibia.pl znalazłem żółty armor. Jakieś 2 tygodnie temu przypomniałem sobie o tym zdarzeniu i doszedłem do wniosku ,iż był to BRASS ARMOR nieżartuje i nie był to ots X(
Więc moge powiedzieć kiedys można było zdobyć brass armor na roku badz nadal można to zrobić
Nie chcę nic mówic ale 2 lata temu to nie jest "kiedyś" to w gruncie rzeczy b. niedawno jak na tibię.... Sam gral ponad 2 lata, a jak już zaczynałem to się ludzie głowili nad brass armorem i krążyły ploty, że tylko sunrise go ma...
Marcin24
26-03-2007, 14:21
to było 2 lata temu.
Cieszymy się razem z tobą.
@TTT
Już wiele razy mówiłem że Cipisoft nic nie robi bez potrzeby, wszystko w Tibii ma swój cel (ewentualnie będzie miało w przyszłości).
to było 2 lata temu.
Więc moge powiedzieć kiedys można było zdobyć brass armor na roku badz nadal można to zrobić Ja widzialem na rooku chain legi ale nie bylem jeszcze wtedy rookstayerem wiec sie tym nie zainteresowalem ;(;(;( bylo to na serwerze kyra jakas babka polozyla na stoliku i zaraz wziela a ostatnio jakis kolo tez na kyrze chcial sprzedac spike sworda za 15 k chcialem zobaczuyc go na trade ale niestety nie znam angielskiego ;( i rzeczywiscie ss nie bylo na wyspie tylko byly tam strzaly porozrzucane.
Marcin24
26-09-2007, 18:06
Ja widzialem na rooku chain legi ale nie bylem jeszcze wtedy rookstayerem wiec sie tym nie zainteresowalem ;(;(;( bylo to na serwerze kyra jakas babka polozyla na stoliku i zaraz wziela a ostatnio jakis kolo tez na kyrze chcial sprzedac spike sworda za 15 k chcialem zobaczuyc go na trade ale niestety nie znam angielskiego ;( i rzeczywiscie ss nie bylo na wyspie tylko byly tam strzaly porozrzucane.
Screena nie masz, zgadłem?
no niestety nie ale napewno nie byl to stary wyglad studded legow NAPEWNO bo gralem juz w tibie 7,9
Marcin24
27-09-2007, 21:10
no niestety nie ale napewno nie byl to stary wyglad studded legow NAPEWNO bo gralem juz w tibie 7,9
O, rany, jestem drugim Coperfield'em! Wiesz, wielu ludzi twierdzi, że widziało takowe coś, lecz bez dowodu nikt ci nie uwierzy.
Dobra zostawmy juz to kto co i gdzie widzial. Pogadajmy o ghoulu. Ja slyszalem ze jak sie stanie na takich bialych polach (jest ich 8) to teleportuje do ghoula niewiem co o tym myslec ??? i te pola sa w drodze na quest do bear roomu a ciekawa jest tez ta lada????
Marcin24
27-09-2007, 21:44
Dobra zostawmy juz to kto co i gdzie widzial. Pogadajmy o ghoulu. Ja slyszalem ze jak sie stanie na takich bialych polach (jest ich 8) to teleportuje do ghoula niewiem co o tym myslec ??? i te pola sa w drodze na quest do bear roomu a ciekawa jest tez ta lada????
Hmm, pierwsze słyszę. Ale jeśli już ktoś wcześniej wpadł na taki pomysł, to już jest sprawdzone. I tak byłoby to troszeczkę głupie, bo do Ghoul'a można by się teleportować przypadkiem.
Dawajcie jakieś ciekawsze pomysły.
No ale jeszcze tak offtopicujac to co sadzicie o tej ladzie?? i o tych polach?? moze na tej ladzie trzeba cos polozyc??? (jak na desercie) zauwazcie ze owa lada jest na minimapce zaznaczona na czerwono jak przy questach
zauwazcie ze owa lada jest na minimapce zaznaczona na czerwono jak przy questach
Na mapie na czerwono zaznaczane są przeszkody takie jak ściany, ogrodzenia, bramy, stoły, itd.
Btw tam jak jest ghoul to kolo niega widac 3 ciala pod innymi ktore sie szczegolnie wyróżniają od innych.
Na mapie na czerwono zaznaczane są przeszkody takie jak ściany, ogrodzenia, bramy, stoły, itd.
Faktycznie. No ale po co jest ten stol i te biale pola?? To jest jakies podejrzane!
Marcin24
28-09-2007, 23:34
@Patton
Na siłę chcesz coś znaleźć. Daj sobie spokój z takimi teoriami, jak chcesz pomóc wymyśl coś ciekawszego.
@Patton
Na siłę chcesz coś znaleźć. Daj sobie spokój z takimi teoriami, jak chcesz pomóc wymyśl coś ciekawszego. No chce cos znalezc bo wszyscy na okraglo mowia o tym zeby z pickowac katana room No ale co? juz ktos to sprawdzal z tym stolem??
Marcin24
29-09-2007, 18:10
wszyscy na okraglo mowia o tym zeby z pickowac katana room
Nie mówią, bo było sprawdzane nie wiadomo ile razy.
juz ktos to sprawdzal z tym stolem??
E, tam stół. Chodź posprawdzamy całe umeblowanie Rookgaardu, łącznie z wystrojem wnętrz i sytuacją sanitarną.
też już słyszałem o tym tunelu przez który się przechodzi na maina, ja w to nie wierze nie wierze nie słyszałem o tym, tylko na forum przeczytałem kiedyś post o tym... Przesada :baby::D
Marcin24
05-10-2007, 01:00
Tak się ciągle kłócicie, czy da się dojść do Ghoula, czy nie da się. A czy w jakiejkolwiek książce pisze o nim? Chociażby na mainie? Cokolwiek, co by świadczyło w ogóle o jego istnieniu?
Maxpixel
05-10-2007, 16:07
Marcin24 widać że z deka nie jesteś chyba z orientowany ...
Z moich badań wynika i ze studiowania wszystkich ksiąg na Rooku że :
To takie szybkie streszczenie:
Było 3 bohaterów ... 2 walczyło z Ghoulem 1 murował ścianę !
1 padł ... yyy ... 2 padł ... 3 zamurował ... Pomylił drogę i podszedł na górę a nie na dół i przez posiony i go zabiły Rotowrmy ... Z tego mamy jego ciało na górze na końcu korytażyka jakiś tam Quest ... I dlatego śą 3 nagrobki z imionami bohaterów ...
Z tego co wiem to nowe Forum > CLICK < (www.rookgard.xa.pl) przeprowadzają badania na temat tych 3 bohaterów ... Może coś odkryją ... To tylko na marginesie tak ... Nie oficjalne info ...
Marcin24
05-10-2007, 16:12
Marcin24 widać że z deka nie jesteś chyba z orientowany ...
Podaj mi dokładny cytat na temat Ghoula, a nie 3 bohaterów, którzy niby walczyli przeciwko niemu. To jest jedynie najsłuszniejsza teoria na jego temat, niczym nie potwierdzona.
Blizzara
05-10-2007, 16:54
Ja na jednym forum przeczytalem ze koles znalazl Enchated Rose (jakos tak) w worku w jaskini trolli, tam gdzie jest wodospad. Bylem tak ale worka nie bylo moze trzeba miec picka zeby wykopac ten worek. Ale wracajac do tematu otworzyl tym sciane do ghoula.
Malo mi to prawdopodobne, ale napisalem co wiem, niech ktos to sprawdzi:)
Marcin24
05-10-2007, 19:55
Masz postać to sam sprawdź, chyba to nie jest zbytnio pochłaniające czas rzecz?
Zauważyłem, że ludzie ostatnio jak myślą, że coś można zrobić, aby rozwiązać jakąś zagadkę, np. przepickować jakiś teren, to mówią właśnie coś w tym stylu:
Czemu nikt sam nie potrafi czegoś sprawdzić :confused:
Marcin24
05-10-2007, 21:41
I czemu nikt nie potrafi zrozumieć, że Rookgaard był pickowany enty-razy.
Blizzara
06-10-2007, 00:46
to znaczy ze nic tu po nas:P spadamy na maina:)
Marcin24
06-10-2007, 00:48
@Blizzara
Masz postać to sam sprawdź, chyba to nie jest zbytnio pochłaniające czas rzecz?
Spróbuj tylko wyjść na Maina. Już do sprawdzania!
Blizzara
06-10-2007, 11:51
no ale sam mowiles ze rook byl pickowany juz nie wiadomo ile razy...
Ja jestem na rooku bo interesuje mnie MM, SS itd... ale cos czuje ze nigdy tego nie odkryjemy... A nudzi juz mnie latnie po tych samych expowiskach, i robienie tego samego...
Marcin24
06-10-2007, 11:54
nudzi juz mnie latnie po tych samych expowiskach, i robienie tego samego...
Na przykład dlatego idź posprawdzać wszystkie swoje teorie, a potem napisz wnioski.
Blizzara
06-10-2007, 12:06
Na przykład dlatego idź posprawdzać wszystkie swoje teorie, a potem napisz wnioski.
jest sir:) juz pedze:P
piotrek26111
06-10-2007, 15:14
no ale sam mowiles ze rook byl pickowany juz nie wiadomo ile razy...
Ja jestem na rooku bo interesuje mnie MM, SS itd... ale cos czuje ze nigdy tego nie odkryjemy... A nudzi juz mnie latnie po tych samych expowiskach, i robienie tego samego...
Kolejny pseudo-rookstayer. Prawdziwy rookstayer to taki czlowiek ktory zostaje na rooku dla przyjemnosci a nie zdobycia SS.
@up
Mam rozumiec ze tym "prawdziwym Rookstayerem" jestes Ty nie? ...
piotrek26111
06-10-2007, 18:19
@up
Mam rozumiec ze tym "prawdziwym Rookstayerem" jestes Ty nie? ...
Między innymi ja. Gram na rooku dla przyjemności.
@up
Ty grasz na rooku dla przyjemności ? Więc dlaczego używasz bota, skoro grasz na rooku dla przyjemności ? Zaprzeczasz sam sobie i większość użytkowników tego forum się ze mną zgodzi.
piotrek26111
07-10-2007, 20:00
@up
Ty grasz na rooku dla przyjemności ? Więc dlaczego używasz bota, skoro grasz na rooku dla przyjemności ? Zaprzeczasz sam sobie i większość użytkowników tego forum się ze mną zgodzi.
No wlasnie dlatego uzywam bota bo gram na rooku dla przyjemnosci a expienie nie jest przyjemnością.
Marcin24
07-10-2007, 21:25
No wlasnie dlatego uzywam bota bo gram na rooku dla przyjemnosci a expienie nie jest przyjemnością.
Myślałem, że to jest temat o Ghoulu, a nie o bocie Piotrka?
Piotrek wyjdź... Wszystkich skłócasz.
piotrek26111
07-10-2007, 23:14
Myślałem, że to jest temat o Ghoulu, a nie o bocie Piotrka?
Piotrek wyjdź... Wszystkich skłócasz.
Bo to jest tak że ja najpierw piszę posta związanego z tematem, a potem któryś z "antyboterów" jeśli wejdzie do tego tematu i zobaczy mojego posta to od razu się na mnie rzuca że używam botów. Pod maskami "antyboterów" kryjecie swoją zazdrość. Tak naprawdę to wy mi prawie wszyscy zazdrościcie że wiedziałem jak za darmo scrackować bota i liczycie na to że im więcej będziecie nagłaśniać sprawę mojego botowania tym więcej szczegółów o swoim bocie wam zdradzę. Lecz niestety złudna wasza nadzieja.
Marcin24
07-10-2007, 23:34
Tak naprawdę to wy mi prawie wszyscy zazdrościcie
Tak, jesteś moim mastahem, proszę udostępnij mi wiedzę potrzebną do używania Bota. Mój ty Cracko-łamaczu.
Żałosny jesteś.
Bo to jest tak że ja najpierw piszę posta związanego z tematem, a potem któryś z "antyboterów" jeśli wejdzie do tego tematu i zobaczy mojego posta to od razu się na mnie rzuca że używam botów. Pod maskami "antyboterów" kryjecie swoją zazdrość. Tak naprawdę to wy mi prawie wszyscy zazdrościcie że wiedziałem jak za darmo scrackować bota i liczycie na to że im więcej będziecie nagłaśniać sprawę mojego botowania tym więcej szczegółów o swoim bocie wam zdradzę. Lecz niestety złudna wasza nadzieja.
Uhm... powiedzmy, że nie wyszła Ci ta prowokacja (czyt. była kiepska).
Wee "Hex Edytor" Wystarczy miec i troche sie znac rzal.avi
Pozatym tak zazdroscimy ci twojego lvla zal co ci z lvla ?
Jak chcesz "ZABŁYSNAC" Odkryj cos bebilu questa na spike sworda czy jak sie dostac do mino maga.
Zazdroscic Cracknietego ng albo cos nc ^^
X-Anylon
08-10-2007, 21:13
Aha czyli mam rozumieć że do Ghoula nie można się dostać bo nikt nie ma Spike Sworda?Ja rozumiem,że z ghoula wypada sof xd!...I nie ma dowodu xd!:p
piotrek26111
08-10-2007, 21:16
Wee "Hex Edytor" Wystarczy miec i troche sie znac rzal.avi
Pozatym tak zazdroscimy ci twojego lvla zal co ci z lvla ?
Jak chcesz "ZABŁYSNAC" Odkryj cos bebilu questa na spike sworda czy jak sie dostac do mino maga.
Zazdroscic Cracknietego ng albo cos nc ^^
Dla ciebie to jest "troche" i sie nie dziwie bo to rzeczywiscie smiesznie latwe, ale zrob sonde wsrod tibijczykow to 99% z nich nawet nie wie co to jest hex edytor.
KrEmAs KAc
08-10-2007, 21:40
Pamiętajcie o czym jest temat :baby:
Dla ciebie to jest "troche" i sie nie dziwie bo to rzeczywiscie smiesznie latwe, ale zrob sonde wsrod tibijczykow to 99% z nich nawet nie wie co to jest hex edytor.
W sumie racja ;d
No coz dla was np HE jest banalny, a dla innych matematyka, naprawa kompow, gotowanie jest banalne ... jest wiele rzeczy i czynow ktore sa banalne i nie kazdy je umie ...
I co z tego ze uzyjesz programow tego pokroju dla mnie najwieksza frajde dawalo by samodzielne odkrywanie zagadek tak jak to robie teraz a nie program to program tamto.
Ale wroccie do tematu a nie gadajcie o botach i hex edytorach!:baby:X(
Reboczyna
15-10-2007, 01:32
Ta.. jasne od razu ma scale armor.. watpie wto :) ponieważ nie ma dostępu do Ghoula i nie bylo.. a przyszłości moze bedzie B)
Marcin24
22-10-2007, 21:51
T watpie wto :) ponieważ nie ma dostępu do Ghoula i nie bylo.
Skąd wiesz, masz dowody?
@up
A ty jakie masz ze to nie prawda?
Najdenniejsza, ze wszystkich ripost.
Salarigoth
22-10-2007, 22:26
@up
A ty jakie masz ze to nie prawda?
@2up
No jednak kiedys byl bug...
Valderor
22-10-2007, 22:32
No jednak kiedys byl bug...
Zainteresowałeś mnie. Można prosić więcej informacji na temat tego buga? Najlepiej podpartych screenshotami itp?
@Down: To był test server.
Widzialem Kiedyś Jak Rudolf i Sunrise Z Antiki Byli Na Mino Magu
Ale To Byl Tylko Sam Obrazek
Chlopaki po 1 ghoul na rooq istnieje i tylko 1 osoba stoczyla z nim walke to zostalo udokumentowane stalo sie to gdy cipsoft zmienial mape rooka i zrestartowal mu sie komp wtedy ekipa ktora szla na katana quest stoczyla walke z ghoulem. a co do mino maga z nim tez mozna walczyc i wejsc do niego ale jest to prawie nie wykonalne miejsca na ktorych trzeba stana do wykonania nieistniejacego spike sword questu takie miejsca tworza sie dwa raz w miesiacu i to za kazdym razem gdzie indziej a po drugie to nciezko jest zniesc zwloki potworow zeby nie wyschly.. chlopaki ghoul zostal pokonany !!! co do mino nie ejstem pewienB)
Marcin24
23-10-2007, 16:06
Chlopaki po 1 ghoul na rooq istnieje i tylko 1 osoba stoczyla z nim walke to zostalo udokumentowane stalo sie to gdy cipsoft zmienial mape rooka i zrestartowal mu sie komp wtedy ekipa ktora szla na katana quest stoczyla walke z ghoulem..
Oczywiście na Test Servie, zabili chociaż go? Masz może Screeny? Z ciekawości pytam.
a co do mino maga z nim tez mozna walczyc i wejsc do niego ale jest to prawie nie wykonalneSkąd wiesz, że jest w ogóle wykonalne?
miejsca na ktorych trzeba stana do wykonania nieistniejacego spike sword questu takie miejsca tworza sie dwa raz w miesiacu i to za kazdym razem gdzie indziejJakoś wszyscy stają w tych samych dwóch miejscach, bez odstępów czasowych, i SS znika.
po drugie to nciezko jest zniesc zwloki potworow zeby nie wyschly.. Są takie ciała, które nie wysychają.
Ta. A ja słyszałem, że w Tibii 3.0 na PACC area na Rooku respił się Ghazbaran, ale był za trudny (tylko jedna osoba go ubiła) i w końcu Cipsoft go usunął.
A ja słyszałem, że za Spam dostaje się punkty karne.
*Armega
Woa, normalnie mamy wsrod nas 'gejmastera'. Czlowieku, jak chcesz zabylsnac, to na podworku przed kumplami, bo na tym forum Ci sie to raczej nie uda ;d
*Armega
Woa, normalnie mamy wsrod nas 'gejmastera'. Czlowieku, jak chcesz zabylsnac, to na podworku przed kumplami, bo na tym forum Ci sie to raczej nie uda ;d
hehe ZAL jakbyscie grali w tibie 5 lat to tez byscie to wiedzieli nawet z wlasnego doswiadczenia...
Marcin24
24-10-2007, 20:55
hehe ZAL jakbyscie grali w tibie 5 lat to tez byscie to wiedzieli nawet z wlasnego doswiadczenia...
Jakbyś chodził do szkoły przez 5 lat, to byś wiedział, że używa się polskich znaków na polskich forach. Do twojego posta już się uzasadniłem, zobacz tam i spróbuj coś na mnie powiedzieć.
Według mnie, jeżeli ktoś wybiera się na katana qest jest już "doświadczonym graczem" ;], a Ghoul jest pokazaniem tego co czeka go w drugim mieście... I ma zachęcić do przejścia do niego...
Jeżeli Ghoul skrywa jakąś tajemnice zapewne jest to opisane w którejś księdze... może już odkrytej (jakiś podtekst) lub jeszcze nie odnalezionej ;] Podobnie jest z Mino Magiem ;p Zauważcie, że na qest'cie na rapiera nie ma żadnych zagadek ;p ;] A dlaczego? Sami zadajcie sobie to pytanie ;]
Salarigoth
25-10-2007, 20:42
Poczatki 7.5 przez pierwsze pare dni mozna bylo przejsc skosem przez sciane na katana quescie gdy padl jakis 3 lvl ktos podpierdolil i usunieto buga . Nie,nie mam zdjec tylko znalem tego 3 lvla = >
Osatnio byłem w mino hell nowa postacia. 4 typkow stalo na srodku z niskim hp i gadali o czyms tam (nie wiem bo to brazyliano były :) ). Ide se zobaczyc mino maga a go ni ma. Patrze 8o a tam denity lezy obok skrzyni. Nie wiem jak go wyciagneli bo drzwi byly zamkniete.
To był napewno boss minotaurow -.-
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.