PDA

Pokaż pełną wersje : Łowienie :)

eerion
20-02-2004, 16:51
Zauważyłem zę mimo Fishingu największa wydajność łowienia jest gdy trzymasz wędkę w ręce (nie np. w miejscu strzał, ale w ręce).
Proszę o opisanie tutaj swoich spostrzerzeń na ten temat

marred
20-02-2004, 17:24
Wedlug mnie miejsce, gdzie jest wedka nie ma bezposredniego wplywu na wydajnosc. Ma tylko posredni.
Ja zawsze trzymam wedke w prawej rece (mam najblizej do wody) i musze mniej machac myszka, a co za tym idzie moge zrobic wiecej prob (i szybciej fish skoczy, choc jak ma sie 50, to powoli rosnie :P)

Kojko
20-02-2004, 17:25
Dla mnie najszybciej jest jak sobie poloze ja obok :).

Majen
20-02-2004, 17:45
Oryginalnie dodany przez Kojko
Dla mnie najszybciej jest jak sobie poloze ja obok :).

O ile wiem to tylko z tibia gg da sie tak łowić, że kładziesz wędke obak i na niej ci się ryby odkładają.
A jeżeli chce się dużo rybek złowić to polecam wziąćś ze sobą baga i powoli napełniać go rybkami a potem taszczyć za sobą mój brat w taki sposób ma już 50 fishinga.

Gewof
20-02-2004, 18:12
O ile wiem to tylko z tibia gg da sie tak łowić, że kładziesz wędke obak i na niej ci się ryby odkładają.

Tibia GG jest nie legalnym programem i nie powinno sie go uzywac. Po za tym mozesz dostac bana za uzywanie jej.

PawlaK
20-02-2004, 18:19
Tzn. o ile ja pamientam to tibia gg teraz juz obsluguje tylko swiatelko ... chyba ze acie jakoms nowszą wersje :)

Browar
20-02-2004, 22:11
MacroMaker i wszystko jasne, tylko trzeba sie ubabrać w tych "Move Mouse Pointer", ale ja tak sie pobawilem ze Fishing skill w 10 min skoczyło z 27 na 33!! i przy okazji złowiłem ponad 90 ryb!!

Haker
21-02-2004, 16:16
Tibia gg:
Odpalasz, klikasz wendke i na wode, potem klawisz HOME, i kręcisz kursorem po wodzie. Idze jak po maśle :) :)

Bryss
21-02-2004, 20:34
Ja mam 18 fishinfga bez szadnych dopalaczy dopiero zaczelem cisne control wede i wode tibia gg jest do dupy :) jak sie ja ma t ojsuz hacked

Xodapi
22-02-2004, 16:49
A ja sie zgodze z Bryssem, mam tibia gg, ale nie używał, mam 45 poziom łowienia.

Pebiz
27-02-2004, 20:19
ja mam najlepszy sposób ja chodze i łowie w różnych miejscach bo gdy stoisz w jednym miejscu ryby slabo bbiorą najepiej zmieniac miejsce gdy zlowi sie 1 lub 2 ryby

Raynold
27-02-2004, 22:25
Nie przesadzaj. Ja to dopiero po złowieniu jakoś 20 ryb się przenoszę. I w ogóle bez używania tibiagg czy innych takich mam 60 fishingu. Ale teraz to już naprawdę wolno idzie... Ale przynajmniej jestem w statach ;)

Bofedojo
28-02-2004, 14:06
Ja bez tibiagg mam 46 lvl fishinga i teraz juz tak wolno leci. Wydajnosc jest taka sama jak ja trzymasz w backpacku czy w rece. Ja znam takie miejsce gdzie nikt nie lowi ma to gdzies kolo 8 sqm (czyli malo), a najlepiej po ss sie lowii rybki raz sie zarzuci i juz sie ma rybke.

targud
28-02-2004, 15:20
Ja lubie miec wendke tam gdzie strzały, ale jak przez jakis czas nisiłem w bp to nie zauważyłem różnicy w łowieniu. Skila mam 52 i teraz juz nie rosnie tak szybko.

Vodinesi
28-02-2004, 15:53

Eeee tam...ja nie mam tibii gg i jest looozik.
stajesz przy wodzie kladziesz blisko wody wedke i nawalasz prawym na wde i lewym na wode...bez zadnych tibii GG.

Według mnie to najlepszy sposob lowienia.No może najlepszy aby dostac Fishing.

Pazdzioch
28-02-2004, 18:17
Tibia gg mozesz bardzo latwo nabic dobry fishing, ale normalnie tez to mozesz zrobic, ja przestalem uzywac tibia gg i nie narzekam

WuZet
28-02-2004, 20:15
Ja trzymam cntrl,klikam lewym na wedke i lewym na wode.Tym sposobem mam już 50 Fishinga bez żadnych Tibii GG.

Gremlin
29-02-2004, 01:05
Oryginalnie dodany przez WuZet
Ja trzymam cntrl,klikam lewym na wedke i lewym na wode.Tym sposobem mam już 50 Fishinga bez żadnych Tibii GG.

Polecam zmienic na classic controls (albo na odwrot), wtedy tylko prawy na wedke, lewy na wode.

Ps.
67 fishing bez macro :) - ale ostatnio ryby kupuje bo mi sie niechce klikac.

Gregov
01-03-2004, 22:03
TIBIA GG, makra i inne cheaterskie programy - blleee :)
To są programiki dla leni ,którzy by tylko expili i jak najszybciej zdobywali skila albo jedzenie. Na Hibernie - najnowszy serwer mam 56 fischinga bez cheatów.
:D

Mr Logest
01-03-2004, 23:36
1. Fishing rosnie, ale dla mnie to zabojca myszek pctowych..(z doświadczenia wiem) kurna naklika si eczlek jak cholera.. uzywam teraz rzadko, skill nabilem by jak padne mialo co zżerać.

2. Zawsze trzymam w plecaku wedke odkad jako newbie robiac 25 poziom fisha ze zmeczenia wrzuciłem ją do morza.. :/ tja... było minęło

3. ja kce złotą rybkę

Kenixia
04-03-2004, 20:58
no a jak się używa TIBIAgg bo mam ale niewiem jak sie uzywa :rolleyes: :tongue:

nazca
04-03-2004, 23:37
A ja zauważyłem że zmieniając miejsca łowienia szybciej skill rośnie. Przykład ? Ok - stałem w miejscu i liczyłem ile musze sobie kliknąć na 47lv i tak mi wyszło 2600 razy a tu nic. Wkurzyłem sie i poszedłem do miasta. Tam nad stawem kliknąlem może ze 100 razy i skoczył skill. A najlepsze jest to że jak biłem 48 skilla zmieniając co jakies 10 minut miejsce to mi po 2000 +/- 200 skoczył. Dziwne ale prawdziwe :]

miuriel
06-03-2004, 21:08
ja mam skile z lowienia 21 bo od 24 lvl zaczalem lowic
(nie potrzebowalemryb bo jialem exevo pan) a jak mki wendka wleci do rzeki to nic nie zaszkodzi bo mam ich 7 :D

Aversin
07-03-2004, 20:45
Oryginalnie dodany przez Bryss
Ja mam 18 fishinfga bez szadnych dopalaczy dopiero zaczelem cisne control wede i wode tibia gg jest do dupy :) jak sie ja ma t ojsuz hacked

Ja nie rozumiem po co wogóle takie gadaniei straszenie, że używasz tibia gg to jesteś hacked ?? ?( używałeś i cię ktoś zhackował ?? sprawdziłeś to ?? jesteś dobrym programistą i sprawdziłeś, że tibiagg w jakiś sposób ułatwia zhackowanie twojego konta ?? masz na cokolwiek jakieś dowody ??

Co do tego, że jest to programik dla leni to się zgadzam :) ja tam nie nabijam fishinga bo w sumie po co ?? Zlowie kilka rybek jak jestem na głodzie ale na zapas nie ma co dużo łapać .. wole sobie w kopalni w kaz nazbierac grzybków i przy okazji złapać expa :P

Mathayus
13-03-2004, 15:31
to zalezy w jakim miejscu lowisz i ile osob loi razem z toba

WizzArD
13-03-2004, 18:57
hehe ja tam nabilem 50 fishinga zanim sie dowiedzialem ze takie cos jak tibiagg istnieje :D a teraz i tak nie uzywam, bo po co

Adaras
13-03-2004, 19:06
Raz, że MacroMaker to NIE jest nielegalny program dotyczący tibii, bo można go ściągnąc z publicznej strony [URL](Cut) URL] i nie dotyczy on Tibii, a że gracze używają go właśnie w tej grze, nic na to nie poradzę.

Fishing jak Fishing, nie ma różnicy, zależy od łowiska.
Ja ma 53 fishing'a na 3 charach bez żadnych programów i jest mi z tym dobrze.

Kahol
13-03-2004, 22:24
Mi obojętnie gdzie jest ale by była :D

Gremlin
14-03-2004, 06:20
Raz, ze MacroMaker to NIE jest nielegalny program dotyczacy tibii
Raz mylisz sie bo do czego dany program byl stworzony sie nie liczy, liczy sie do czego go urzywasz, jak nie wierzysz to wciscnij ctrl + r (ew ctrl + o i spytac sie w help chanel) i powiedz:
"Hi im using MacroMaker for fishing is that legal?"

Pan Zeneq
16-03-2004, 20:37
zostal tu poruszony temat tibigg a wiec wyraze moje zdanie!!no wic tibia gg to jest fajny programik ale tylko dzieki lighti moze fishing !!ale ot jest jak narkotyk jak ktos jush to ma to nieumie bez tego grac!!ja np gram z tibia gg i jak tereaz (po update) niema jeszcze tibi gg (jakis error na stronie reebow) to jakos niemoge xpowac bez light :P

Lord Tomekk
18-03-2004, 18:53
Ja łowie normalnie, to chyba niema różnicy;

Co do Tibi GG, to miałem to ale jak sie dowiedziałem o duuuużej ilości banów to usunąłem to.
Teraz wprawdzie mniej expuje :(
Ale cóż: trzeba grać w tibie

miras
19-03-2004, 16:22
z tibia GG jest tak :
Klikasz cos tam lowisz ryby cieszysz sie a potem hack bye asta liawista u have red skull dongraded to 8 lvl ..Why u kill me ??u are pk ...... No u kill my other char .........no what nick ....blablabla ........patrzyasz tibia.com i tak niby zabiles a niezbailes...........HaCK

lord_yankess
19-03-2004, 21:06
moim zdaniem to nie ma roznicy gdzie trzymasz wedke czy w rece czy gdzies indziej to chyba to samo, duzo tez zalezy jakie sobie wybieresz miejscie i ile osbo jest kolo ciebie ! :D

Jedi
19-03-2004, 21:10
Oryginalnie dodany przez pebe83

Ja nie rozumiem po co wogóle takie gadaniei straszenie, że używasz tibia gg to jesteś hacked ?? ?( używałeś i cię ktoś zhackował ?? sprawdziłeś to ?? jesteś dobrym programistą i sprawdziłeś, że tibiagg w jakiś sposób ułatwia zhackowanie twojego konta ?? masz na cokolwiek jakieś dowody ??

Co do tego, że jest to programik dla leni to się zgadzam :) ja tam nie nabijam fishinga bo w sumie po co ?? Zlowie kilka rybek jak jestem na głodzie ale na zapas nie ma co dużo łapać .. wole sobie w kopalni w kaz nazbierac grzybków i przy okazji złapać expa :P

Dowodów jest mnóstwo. Bardzo szeroka część graczy została shakowana. A w tym programie jest taki zapisaywacz haseł, które wysyła do twórcy.
A skile łowienia się przydają. Jak bedziesz kiedyś w potrzebnie i nie bedziesz miał żarcia to wtedy nie będziesz mógł sobie pojść do kazo po grzybki ..

Cypher
19-03-2004, 21:11
A według mnie jest różńica. Ja zawsze wędkę w ręce trzymam i wydae mi się że szybciej rybki lecą.............
Chociaż może się mylę........................... :D

SkiLo
20-03-2004, 14:27
ja nie uzywam "dopalacza" czyli tibiagg. mam za to sposob na szybkie lowienie. nie trzeba wcale sie ruzsac z miejsca i lowi sie elegancko. nie bede mowil co i jak bo pewnie niektorzy beda sie smiali, ale moim zdaniem dziala i lowie nawet do 7 rob pod rzad (czyli za kazdym kliknieciem w wode).

Mleczyk
22-03-2004, 20:18
chrzanicie :)

tibia gg to shit, wg mnie używają go tylko... nooby i lenie (jak już wspomnial wczesniej jakis kolega :))

ogolnie dopiero zacyznam i mam 6 lvl i fishing 21, ale przynajmniej nie jest to HB - jakies 300 ryb na kolejny punkt do skilla :/

pozdrawiam

Monoron
23-03-2004, 09:15
Oryginalnie dodany przez Mr Logest
1. Fishing rosnie, ale dla mnie to zabojca myszek pctowych..(z doświadczenia wiem) kurna naklika si eczlek jak cholera.. uzywam teraz rzadko, skill nabilem by jak padne mialo co zżerać.

2. Zawsze trzymam w plecaku wedke odkad jako newbie robiac 25 poziom fisha ze zmeczenia wrzuciłem ją do morza.. :/ tja... było minęło

3. ja kce złotą rybkę
To właściwie możne nawet byłby dajny pomysł, jakby Cipowie ustawili zlote rybki.
Ja to sobie tak wyobrażam.
1.Co 500 rybka jest złota.
2.Możesz ją zjeść albo spełni życzenie (do 500gp), jeśli wrzucisz ją do moża.
3.Jeżeli jesdnak ją zjesz, to uzupełnia mane i hp aż do momentu wylogowania.

Finuko
23-03-2004, 17:40
A ja nie uzywam zadnych Tibia gg i mam 18 w fishingu;)

Bilbo12
23-03-2004, 18:20
zauważyłem że magowie mają zwykle więcej fishinga od knightów np. ja jestem magiem na 10 i mam 30 fishinga a mój kumpel knightem na 20 i też ma 30!

ale dlaczego?

Franklin
23-03-2004, 19:44
Ja ZAWSZE trzymam w ręku bo jak łowie z miejsca strzał albo nawet z bp to wrzucam wedke do wody ;( . Widać tylko jak woda pluska. MUJ ZWYCZAJ WĘDKA W LEWEJ RĘCE I ŁOWIE NA CTRL + PRAWY KLAWISZ MYSZY :D

graten
24-03-2004, 18:57
Moim zdaniem niema różnicy gdzie trzmasz węndke liczy sie ilość powtorzeń.

vepsik
19-05-2004, 23:02
mam slaby fishing bo dopiero 35 ale narabianie fishingu nie zalezy od tego gdzie trzymacie wedke lecz od ilosci wykonanych rzutow sa do tego specjalne kalulatory a poza tym najlepszymi miejscami na lowienie sa miejsca odludne gdzie ryby nie sa powybierane i mnoza sie szybko. lowienie jest prawie identczne jak w realnym swiecie. jezeli wylowisz wszystkie ryby ze stawu to juz wiecej niz nie zlowisz chyba ze zarybisz i poczekasz az sie rozmnoza

Zhin
20-05-2004, 11:56
@up.
1.dokladnie - zrobilem niedawno eksperyment. Zmieniajac caly czas miejsce, po jakims czasie zlowilem plecak rybek - fishing nie skoczyl. Potem przy nastepnym zaczalem lowic w jednym miejscu, lowilem malo ryb ale fishing skoczyl niby szybciej.
2. Polozenie wedki nie zmienia ilosci zlowionych rybek, moze jedynie ulatwic lowienie

ps. fishing 73