zaloguj się

Pokaż pełną wersje : "Eragon"

Senseal
27-03-2005, 18:16
Czy czytaliście książke "Eragon"?Nie?Naprawcie tą fatalną pomyłkę!Eragon to książka 15-letniego Christophera Paolini.Opowiada ona o chłopcu, który pewnego dnia podczas polowania znalazł jajo smo...eee...krystał.Jeśli chcecie wiedzieć co było dalej, to przeczytajcie tą książkę.Kto ją czytał zapraszam do dyskusji.

Louner
27-03-2005, 18:20
Wiesz... Znam conajmniej 4 książki o przygodach jakiegoś dziecka i smoka. Nic oryginalnego. Ale i tak gratz za wydanie kaiężki w 15 lat. :)

Fakolpet
27-03-2005, 20:03
(..)w 15 lat. :)

chyba w wieku 15 lat. wiesz gdyby ksiazki wydawalo sie 15 lat to by nikt nie pisal ich

FilipYo
27-03-2005, 20:32
Czy czytaliście książke "Eragon"?Nie?Naprawcie tą fatalną pomyłkę!Eragon to książka 15-letniego Christophera Paolini.Opowiada ona o chłopcu, który pewnego dnia podczas polowania znalazł jajo smo...eee...krystał.Jeśli chcecie wiedzieć co było dalej, to przeczytajcie tą książkę.Kto ją czytał zapraszam do dyskusji.

9 lat?? ty czytac umiesz?? :p

Ing
29-03-2005, 01:49
Książka? Fabularna? Tia... napisałem jedną, ale jakoś nie śpieszy mi się do jej publikacji :/ Przeczytało ją kilkoro przyjaciół, oceniło i raczej to mi starczy...

Coś mi się wydaje, że Chris lekko przegiął. Jeszcze ma całe życie przed sobą, a już marnuje swój (nie czytałem książki, ale z góry zakładam, że wątpliwy) talent. Wydaje mi się, że uzyskał rozgłos tylko ze względnu na swój wiek. Takich książek jest naprawdę na tysiące, a te pisane przez piętnastolatka razcej nie zaliczyłbym do najwybitniejszych. Może i jest inteligentny, ale roztropność przychodzi niestety z wiekiem. Przykro mi, ale bardziej wolę przeczytać dzieło autora, który ma coś do powiedzenia, niźli kolejny klon Harrego P.

Senseal
29-03-2005, 07:26
9 lat?? ty czytac umiesz?? :p

Czemu nie? :)

Tak naprawde to on ma talent nie wątpliwy i dlatego wydał książkę.

dap-galothij
29-03-2005, 08:57
Ma to może ktoś na kompie?
po polsku?

@FilipYo: ja jak miałem 9 lat to LoTRa kończyłem:P

@down: wiem, że nie ma, ale chłopak się dziwił, że on umie czytać w tym wieku. a to nic takiego.

Ashlon
29-03-2005, 09:04
@FilipYo: ja jak miałem 9 lat to LoTRa kończyłem:P

I? E....tzn mialem powiedziec "gratz, gratuluje ci"? Naprawde nie widze w tym jakiejs sensacji...

Kubek
29-03-2005, 10:14
Wiesz- kiedyś sam miałem zamiar założyć taki temat... -.-
JA twierdze, że ta książka jest jedną z tych, które bardzo lubie i można je czytać kilka razy. Mnie ona tak wciągnęła, że przeczytałem ją w jeden dzień, ale od wstania (ok 9.00) do nocy (ok. 22.30) tylko z przerwami na posiłki :P
W sondzie powinno być jeszcze ubóstwiam tę książkę...
A dziwnie na nią trafiłem - chciałem se coś takiego fantasy poczytać, no to się rozglądam za książkami, już wiedziałem, że bez książki nie wyjde, no i zaciekawił mnie eragon tymi recenzjami i w ogóle, no to go wziąłem i mie bardzo zaciekawił.

P.S.
Słyszałem, że druga część ma wyjść jakoś na gwiazdkę (w polsce)

Mar Cin
29-03-2005, 10:54
Książka całkiem fajna, przyjemnie się czyta. Gdyby nie to, że fabuła jest po części (na szczęście dużo sam wymyślił) zerżnięta z LOTRa to by było lepiej.