PDA

Pokaż pełną wersje : Gazetki komputerowe

Norticus
22-02-2004, 18:58
Jaka jest wasza ulubiona gazetka komputerowa. dawac odpowiedzi wg. wzoru(bedzie czytalnie)

1.a)Cd Action
b) Komputer świat gry
2.poniewaz daja dobra recenzje gier. sa przejzyste i ladne

to moje ulubione gazetki a takze wzor.nie trzeba robic a i b ja lubbie te dwie gazetki

Sodimone
22-02-2004, 20:03
A moje ulubione to :

Cd action
czasami Cyber mycha
Play :rolleyes:

Brzoza
22-02-2004, 20:06
ja tam kupuje cd action i kompyter sawiat

Dan the Automator
22-02-2004, 20:23
Nie czytam gazet komputerowych, ale ogolnie z gazet to:
Ślizg, Metal Hammer, czasem Thrash'em all

Gimlos
22-02-2004, 20:30
ja od pewnego czasu nie kupuje gazet komputerowych ( byc moze dlatego ze kiedy mam tibie, nie mam ochoty grac w single player - oprocz morrowinda of corz ) . ale dopoki kupowalem bylem snobem - czyli meczylem biedne cd action i playa ( tego drugiego wylacznie dla gier ktore w nim byly ) .
btw. ci co jeszcze czytaja gazety - sa jakies plotki o nowych dodadtkach do elder scrolls?

Ra'Virr
22-02-2004, 21:12
Najlepszy jest Komputer Świat GRY. Czasem kupuje Cd Action jak są w nim fajne pełne wersje.
Popieram gimliego syna gloina już nie powstają fajne single player. Gram jedynie w Tibie i Morrowinda.
PS
Nie ma żadnych plotek o wyżej wymienionej grze, a szkoda.

eerion
22-02-2004, 21:33
1. Click
2. Neo+
3. Click konsole

Te magazyny kupuje, bo lubie, mają fajne recenzje.
Click konsole i neo+ są wprawdize nie o kompach, ale wymieniłem :)
co do gier singleplayer- zawsze sie coś miłęgo trafi. A jak nie to odśwież starsze gry i poszukaj. Warto naprawdę :D
@ Gimli:
Obecnie nic sie nie planuje dać do morrowinda.
A masz juz wszystkie te 2 czy 3 dodatki??

Magus
23-02-2004, 02:48
Odkąd moja ukochana gazetka zostala wygryziona z rynku (mowa o Secret Service) nie kupuje zadnej innej. Czasem czytam stare numery secreta i moje archiwalne numery Bajtka - chyba pierwsze komputerowej gazety w polsce (pisali o atari i ZX spectrum) - starzy wyjadacze pewnie wiedza o czym mowie.
BTW, jak ktos ma dostep do archiwalnych numerow Secret Service to prosze o kontakt.

MatKus
23-02-2004, 02:56
O ile mi wiadomo, nie ma na polskim rynku żadnej gazety o tematyce komputerowej (msg me, jeśli się mylę). Jest sporo magazynów, ale gazety nie ma żadnej.

Więc tak : jeśli chodzi o magazyny o grach, to:
1) Top Secret (RIP)
2) Gambler (RIP)
3) Secret Service (ale tak do numeru 20, potem już padaka była, coraz większe noobowstwo)
dłuuuuga przerwa
CD Action, Reset (RIP)

Nie będę wymieniał tych tytułów, które mnie dobijają, bo jeszcze ktoś się obrazi (a parę widziałem tu wymieniono jako "te fajne")

Co do nie-growych, to
1) Software (RIP)
2) Komputer World, Chip, PCKurier, Enter, i parę innych, zalezy czego szukam.

A po za tym, to już od dana niczego nie kupuję systematycznie.

Gold Raven
23-02-2004, 15:04
Kiedyś czytalem CD-ACTION, Gambler. Secret Service :D
Teraz (od 3 lat:D) czytam jedynie PC WORLD COMPUTER.

Co do Morrowinda to oficjale dodatki chyba każdy zna: Tribunal i Bloodmoon.
A nieoficjalnych dodatków i pełnych konwersji morrowinda jest na kopy - będziesz ściągał przez miesiąc i nieściągniesz jednej dziesiątej całości.

EDIT:
Kilka fajniejszych stronek z bazami plug-inów i modów.
polskie:
Adamantytowa Wieża (http://www.morrowind.now.pl/)

zagraniczne:
Morrowind Summit (http://www.rpgplanet.com/morrowind/)
Euro-RPG (http://www.euro-morrowind.com/index.php?section=plugin&code=04)
Wizard's Island (http://www.wizards-islands.com/wi.htm) - duży dodatek - looknijcie w dział Graphica :D

Poziomek
23-02-2004, 15:22
Komputer Świat Ekspert
Komputer Świat
kupuje tylko czasami jak jest coś ciekawego np. o BIOS'ie albo o zarządzaniu sieciami komp....

ceviz
23-02-2004, 16:02
Ja kupuje Cd-action czasem kupie komputer swiat gry albo playa ale to rzadkosc

Czkowron
23-02-2004, 18:10
Oryginalnie dodany przez gimli syn gloina
ja od pewnego czasu nie kupuje gazet komputerowych ( byc moze dlatego ze kiedy mam tibie, nie mam ochoty grac w single player - oprocz morrowinda of corz ) . ale dopoki kupowalem bylem snobem - czyli meczylem biedne cd action i playa ( tego drugiego wylacznie dla gier ktore w nim byly ) .
btw. ci co jeszcze czytaja gazety - sa jakies plotki o nowych dodadtkach do elder scrolls?

@Ra virr

we mi nie wciskaj kita że nie ma dodatków do morrowinda :P

@Gimli

Owszem , są dodatki do morrowinda . Aktualnie : Trójca i Bloodmon. A jeżeli chcesz , bo pamieta że byl jakiś nowy , to zapraszam na strone www.morrowind.now.pl (http://www.morrowind.now.pl) :)

Jedi
25-02-2004, 22:28
Ja juz z wiekszosci gier wyroslem i czasopisma to kupuje bardziej zaawansowane o nowinkach technicznych i oprogramowaiu:
1. Komputer swiat
2. komputer swiat expert
3. Linux magazine
4. Linux+

No i czytam (ale nie kupuje) PCWorldKomputer i Enter ale w nich wiekszosc to nudne artykuly

Bambuko
25-02-2004, 22:42
Oryginalnie dodany przez czkowron
Oryginalnie dodany przez gimli syn gloina

@Ra virr

we mi nie wciskaj kita że nie ma dodatków do morrowinda :P

@Gimli

Owszem , są dodatki do morrowinda . Aktualnie : Trójca i Bloodmon. A jeżeli chcesz , bo pamieta że byl jakiś nowy , to zapraszam na strone www.morrowind.now.pl (http://www.morrowind.now.pl) :)

Ehhh... Gimli pytał o nowiny o NOWYCH DODATKACH, a Ra virr napisał, że nie ma żadnych plotek o NOWYCH DODATKACH.

dymusmugi
07-04-2004, 17:38
a ja tam wole 2600.com i hacking.pl :P

Litawor
09-04-2004, 11:35
Ja kieyś czytałem Komputer Świat GRY i Top Secret (nie wiem czy to ostatnie jeszcze się ukazuje). Teraz czytam już tylko czasopisma pokroju CHIP i Komputer Świat Ekspert.

Wujek eustachy
10-04-2004, 18:05
Obecnie czytam:
- chipa
- clicka
- i czasami komputer świat
A tak przy okazji to w jakie grey gracie oprócz tibii, bo ja w nfs:underground???

Wojewodzki
10-04-2004, 20:00
Nie czytam żadnych śmiesznych pisemek poświęconych grom. Kiedyś czytałem CDA, ewentualnie RESET. Obecnie czytam tylko CHIP :-) Naprawdę w moim przekononaniu pismo na wysokim poziomie, tworzone przez ludzi, którzy mają pojęcie na temat, na który się wypowiadają :-) Respect.

Rincewind
10-04-2004, 22:30
ja gazetek komputerowych nie kupuje ale lubie poczytac sobie CD Action w Leclerku :P

Dr. Omader
11-04-2004, 01:49
Ja byłem wierny tylko Secret Service(czasem ŚGK i Reset) i to było wtedy jedyne konkretne pismo o grach na rynku bo pozostałe to no comment. I razem z upadkiem SS przestałem kupować gazety o grach chyba że mnie interesuje coś z konkretnego numeru jakiejś gazety to wtedy kupie. Jednak takich syfów jak tu niektórzy wymieniają to nawet do ręki bym nie wziął. Wstyd tylko....

Dalej się nic sie nie zmieniło na naszym rynku magazynów komputerowych... CDA jest liderem dzieki grubosci i dodatkach na plytach a reszta to i tak to samo wydawnictwo. Że nie wspomne że większość dzisiejszych gazet o grach nie prezentuje sobą NIC. Po prostu syf i tyle :/

P.S. Magus jak chcesz pogadać o SS to złap mnie na IRCu. Mam spore archiwum 8)